facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΚΚΕ: Αντί για έξοδο απ’ τα μνημόνια έρχεται ένα επικαιροποιημένο μνημόνιο

«Το παραμύθι της "καθαρής εξόδου" απ' τα μνημόνια διαψεύδεται πλέον και επίσημα. Αντί για έξοδο απ' τα μνημόνια έρχεται ένα επικαιροποιημένο μνημόνιο με ματωμένα πλεονάσματα, ενισχυμένη εποπτεία, διατήρηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων, νέο τσεκούρι σε συντάξεις και αφορολόγητο και συνέχιση όλων των "μεταρρυθμίσεων" που ζητούν κεφάλαιο και ΕΕ».

Αυτό αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι «καθαρή έξοδος απ' τα μνημόνια, για τον λαό σημαίνει μόνο κατάργηση των μνημονιακών νόμων, αναπλήρωση οικονομικών απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΚΕ: Αντί για έξοδο απ’ τα μνημόνια έρχεται ένα επικαιροποιημένο μνημόνιο"

Νέα επίθεση αναρχικών σε συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια -Με βαριοπούλες και απειλές

Νέα επίθεση σε ένα ακόμη συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια, έκαναν αναρχικοί με βαριοπούλες.

Την επίθεση αποκάλυψαν οι ίδιοι με κείμενο που ανήρτησαν σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, υποστηρίζοντας ότι το εν λόγω γραφείο διενεργεί ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

«Το βράδυ της Τρίτης 22 Μαΐου επιτεθήκαμε με βαριοπούλες στο γραφείο της συμβολαιογράφου Άννας Σίμου Κοσμάτου, που διενεργεί ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στην οδό Κωλέττη 11 στα Εξάρχεια» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι αναρχικοί.

Οπως υποστηρίζουν επίσης «η στέγαση αποτελεί κοινωνικό αγαθό» και προσθέτουν (σ.σ. η σύνταξη και η ορθογραφία διατηρείται): «Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ως όρο ζωής ότι η πρόσβαση σε αγαθά, όπως το νερό, η ενέργεια, η μετακίνηση με τα ΜΜΜ, η στέγαση, θα εξαρτόνται από τις οικονομικές μας δυνατότητες, και από τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις του κράτους και του κεφαλαίου. Τα κοινωνικά αγαθά καλύπτουν τις ανάγκες μας και δεν μπορούν να αποτελούν εμπόρευμα».

Και καταλήγουν με απειλές: «Μέσα από αυτοοργανωμένες, αντιιεραρχικές, αδιαμεσολάβητες και μαχητικές διαδικασίες αγώνα θα αντισταθούμε και θα εμποδίσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια για την περαιτέρω υποτίμηση της ζωής μας. Δεν είμαστε διατεθειμένες/οι να κάνουμε θυσίες για το κράτος και τα αφεντικά. Όσοι πλειστηριάζουν και συμμετέχουν με κάθε τρόπο στις κατασχέσεις των σπιτιών μας, πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την οργή μας. Μπορεί κάποιοι συμβολαιογράφοι να θεωρούν ότι η διενέργεια πλειστηριασμών αποτελεί μια ευκαιρία για κέρδος, να ξέρουν ότι το κόστος θα είναι μεγαλύτερο».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επίθεση αναρχικών σε συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια -Με βαριοπούλες και απειλές "

Νέα Υόρκη: Τα έχουν βρει σε όλα Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ, ψάχνουν... μόνο το όνομα!

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 17:30, η προγραμματισμένη συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, στη Νέα Υόρκη, υπό την παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Πριν από λίγο, οι συνομιλίες διακόπηκαν για... φαγητό, και αναμένεται να συνεχιστούν αργότερα.

Οι δύο πλευρές, Αθήνα και Σκόπια, ξαναπιάνουν σήμερα το νήμα της διαπραγμάτευσης, ενώ, παράλληλα με τους υπουργούς Εξωτερικών, θα συνεδριάσουν και οι τεχνικές ομάδες, όπως είχε συμβεί κατά τις πρόσφατες συναντήσεις Κοτζιά - Ντιμιτρόφ σε Βιέννη και Σούνιο.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση, που έκανε ο Έλληνας υπουργός στους δημοσιογράφους, η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, επιθυμώντας έμπρακτα την επίτευξη λύσης. Αναμένοντας την εξέλιξη των σημερινών συνομιλιών, ο κ. Κοτζιάς είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι διαπραγματεύσεις να διαρκέσουν μόνο μία ημέρα και όχι δύο, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η σημερινή διαπραγμάτευση στη Νέα Υόρκη αναμένεται να καθορίσει εν πολλοίς και το τελικό αποτέλεσμα των συνομιλιών, που διαρκούν ήδη έξι μήνες και έχουν σκοπό τη διευθέτηση του ονοματολογικού, ώστε η FYROM να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και παραλλήλως να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για ένταξη της γειτονικής χώρας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το «στίγμα» των σημερινών συνομιλιών έδωσε ο κ. Κοτζιάς μετά την χθεσινή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, λέγοντας: «Εμείς έχουμε κάνει τη σύνθεση όλων των προτάσεων, αλλά παραμένει ανοιχτό το θέμα του ονόματος». «Σύνθεση προτάσεων», όπως είπε ο Νίκος Κοτζιάς, σημαίνει ότι στη γενική συμφωνία που έχει ήδη καταγραφεί, έχουν ενσωματωθεί οι προτάσεις και των δύο, δηλαδή και της ελληνικής πλευράς και της αντιπροσωπείας των Σκοπιανών.

Η σημερινή διαδικασία των συνομιλιών στη Νέα Υόρκη πραγματοποιείται υπό την πίεση των Αμερικανών -«ενδιαφέρον» το χαρακτήρισε ο Νίκος Κοτζιάς- που επιθυμούν λύση της διένεξης Αθήνας - Σκοπίων το συντομότερο δυνατό. Ενδεικτική, ως προς αυτό, ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού αντιπροέδρου, Μάικ Πενς, με τον Αλέξη Τσίπρα, την περασμένη Παρασκευή, με την Ουάσινγκτον να «υπενθυμίζει» στην Αθήνα ότι εξαντλούνται τα περιθώρια χρόνου για λύση.



Τα ονόματα

Έτσι, καθώς η γενική συμφωνία φαίνεται πως έχει επιτευχθεί, το βάρος πέφτει στο ονοματολογικό, που παραμένει «αγκάθι». Από τα ονόματα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς, έχουν ήδη απορριφθεί από την ελληνική πλευρά το όνομα «Republika Makedonija (Skopje)» -«Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)», ενώ τα Σκόπια επιμένουν για το «Μακεδονία του Ίλιντεν».

Πλέον, στο τραπέζι της τριμερούς «πέφτουν» τα ονόματα που έχει προτείνει ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς:

1. Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας)
2. Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)
3. Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας)
4. Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη)

Η πλευρά των Σκοπίων φέρεται να απορρίπτει το Vardarska. Ετσι, πιο πιθανά φαντάζουν πλέον το «NovaMakedonija» και το «GornaMakedonija», ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πέσει και νέα πρόταση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ζάεφ: Είμαστε κοντά στη λύση

«Είμαστε κοντά στη λύση» δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζαεφ, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για το ονοματολογικό και, σχολιάζοντας την εν εξελίξει συνάντηση των ΥΠΕΞ κ.κ. Κοτζιά και Ντιμιτρόφ υπό τον Μάθιου Νίμιτς, τόνισε ότι οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης, «που θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα».

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, σε τηλεμαχία που είχε στα Σκόπια με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE) Κρίστιαν Μίτσκοσκι, ο κ. Ζάεφ είπε, ειδικότερα, επ' αυτού: «Δεν είχαμε καλύτερη ευκαιρία τα τελευταία 25 χρόνια, ούτε θα έχουμε καλύτερη ευκαιρία την επόμενη περίοδο. Αν χάσουμε την ευκαιρία, τα επόμενα δέκα χρόνια θα είναι πιο δύσκολη η διαπραγμάτευση και θα έχει ακόμα μικρότερες πιθανότητες λύσης. Τώρα είμαστε κοντά. Καλώ τους πολιτικούς στη "Μακεδονία" να επιδείξουν σοβαρότητα και νηφαλιότητα. Εγώ είμαι έτοιμος να αναλάβω το δικό μου μερίδιο της ευθύνης στην λήψη των αποφάσεων. Είπαμε ότι στο τέλος οι πολίτες αποφασίζουν σε δημοψήφισμα. Με τη δημιουργικότητα που δείχνουμε θέλουμε να βρεθεί λύση που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Διότι μπορεί ο Ζάεφ και ο Τσίπρας να δώσουν τα χέρια, αλλά είναι οι θεσμοί αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις -σε μας και οι πολίτες με το δημοψήφισμα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Υόρκη: Τα έχουν βρει σε όλα Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ, ψάχνουν... μόνο το όνομα!"

Υπ. Εργασίας: Ψευδείς οι αναφορές και τα παραδείγματα για τις «νέες συντάξεις»

Κάκιστες υπηρεσίες προσφέρουν στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, στον κόσμο της εργασίας και στους συνταξιούχους, όσοι εξακολουθούν να προβάλλουν επιλεκτικά παραδείγματα ψευδών διαφορών μεταξύ των «νέων» συντάξεων με βάση το Ν.4387/16 και των «παλαιών» συντάξεων. Συντάξεις που απονέμονταν πριν από τις περικοπές της περιόδου 2010- 2014 και πριν από τη χρεοκοπία στην οποία οδήγησαν τη χώρα και το Ασφαλιστικό οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, απαντώντας σε σχετικές αναφορές του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων.

Οπως αναφέρει το υπουργείο, «η επιχείρηση τρομοκράτησης των ασφαλισμένων και απαξίωσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης πέφτει στο κενό αφού με το Ν.4387/16 αποκαταστάθηκε η βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού και οι μέσες συντάξεις που απονέμονται σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτές που παρουσιάζονται. Καμία λίστα συντάξεων δεν υπάρχει από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ με τα ποσά συντάξεων τα οποία εμφανίζονται. Καμία σύνταξη γήρατος των 200 ευρώ δεν υπάρχει, καθώς προβλέπεται η καταβολή εθνικής σύνταξης 384€ για 20 έτη ασφάλισης και 345€ για 15 έτη ασφάλισης, στην οποία θα προστίθεται το ανταποδοτικό μέρος, μέσω των εισφορών που έχει καταβάλλει.

Τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι η αναλογία της μέσης σύνταξης προς τον μέσο μισθό το 2030 θα αντιστοιχεί στο 67%, ο μέσος συντάξιμος μισθός θα έχει αυξηθεί κατά 26,1% και το συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού από τη σύνταξη (εθνική, ανταποδοτική και επικουρική) για 40 έτη ασφάλισης θα είναι 96%. Άλλωστε, οι καταβαλλόμενες συντάξεις μετά το 2022 θα έχουν ετήσια αύξηση πάνω από 2% με βάση την πρόβλεψη του Ν.4387/16 για τον μηχανισμό αναπροσαρμογής των συντάξεων βάσει των εξελίξεων στην οικονομία. Διασφαλίζεται και η ανταποδοτικότητα και η επάρκεια των συντάξεων.

Όσοι εξακολουθούν να προβάλλουν διαφορετική εικόνα είναι προφανές ότι εξυπηρετούν το γνωστό σχέδιο της ΝΔ να υπονομεύσει το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης προς όφελος της ιδιωτικής, οδηγώντας σε πλήρη καταβαράθρωση τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, καταλήγει το υπουργείο.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Εργασίας: Ψευδείς οι αναφορές και τα παραδείγματα για τις «νέες συντάξεις»"

Eurogroup: Δεν συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος

Δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία για το χρέος ούτε και ουσιαστική σύγκλιση απόψεων μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για το ζήτημα αυτό, παρά τη σειρά επαφών που είχαν στο περιθώριο του σημερινού Eurogroup οι δύο πλευρές, παρατείνοντας έτσι την αβεβαιότητα για το χρέος ως το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. 

Bloomberg: Παραμένουν οι διαφορές για το χρέος μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του από τις Βρυξέλλες το πρακτορείο Bloomberg μετέφερε πως κατά τη διάρκεια του Washington Group (Ευρωπαϊκοί θεσμοί και ΔΝΤ), δεν βρέθηκε το κοινό έδαφος για μια συμφωνία και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στον Καναδά, στο πλαίσιο της συνεδρίασης των G7 - Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες.

Κύρια πηγή των διαφωνιών είναι η πρόθεση του ΔΝΤ για άμεση εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την επιθυμία της Γερμανίας για σύνδεση τους με την πορεία της οικονομίας. 

Η συζήτηση του Eurogroup συνεχίζεται τώρα με παρουσία όλων των ΥΠΟΙΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (όχι μόνο της Ευρωζώνης) όπου θα συζητηθεί η τραπεζική ένωση και η εξέλιξη του ρόλου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.



tsakalotosv1

ΥΠΟΙΚ: Θετικό κλίμα και σύγκλιση απόψεων στη συζήτηση για το χρέος 

Από τη πλευρά τους, με την ολοκλήρωση της συζήτησης για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, Ελληνικές κυβερνητικές πηγές μετέφεραν πως το κλίμα φάνηκε “αρκετά θετικό” προς την Ελλάδα ιδιαίτερα δεδομένης της τεχνικής συμφωνίας που επετεύχθη την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων παρατηρήθηκε, σύμφωνα με την πηγή του ΥΠΟΙΚ, πως υπάρχει μια πρόθεση σύγκλισης μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για το ζήτημα του χρέους με τον νέο στόχο να είναι η εύρεση μιας συνολικής συμφωνίας για το χρέος στις 21 Ιουνίου.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών:

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα η συζήτηση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, το οποίο:
• Χαιρέτισε τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και έστρεψε την προσοχή του στην ελάφρυνση του χρέους που αποτελεί τον τελευταίο κρίσιμο κρίκο για την ολοκλήρωση του προγράμματος.
• Ανέθεσε στους θεσμούς την ολοκλήρωση ενός επικαιροποιημένου DSA (ανάλυσης βιωσιμότητας χρέους) που θα αποτελέσει τη βάση για τον τελικό προσδιορισμό των μέτρων ελάφρυνσης.
• Δεσμεύεται να υπάρχει συνολική συμφωνία για το χρέος μαζί με την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του 3ου προγράμματος στις 21/6.



tsakalotosv2


Η μετάθεση της συζήτησης για το ελληνικό χρέος είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από τον υπουργό Οικονομικών της Σλοβακίας Πέτερ Καζίμιρ, μέσω του λογαριασμού στο Twitter, πριν καν ξεκινήσει το επίσημο Eurogroup. Ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας έδωσε το στίγμα για το πρώτο σκέλος του Eurogroup που αφορούσε στην Ελλάδα, γράφοντας ότι είναι ενθαρρυντική η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (θεσμών – ελληνικής κυβέρνησης) και αυτό που πρέπει να επιτευχθεί είναι η εφαρμογή των προαπαιτούμενων. 

Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο κ Καζίμιρ δεν έδωσε κανένα στοιχείο, δηλώνοντας πως αυτή η ιστορία εκτυλίσσεται ακόμα και κανείς δεν γνωρίζει αν θα συμμετάσχει ή όχι. Ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας ανέφερε τέλος ότι για το ζήτημα του ελληνικού χρέους δεν αναμένονται αποτελέσματα σήμερα, καθώς οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης «δεν βρίσκονται κοντά» σε μια τέτοια απόφαση.





Το δίλημμα του Βερολίνου και οι εκλογές στη Βαυαρία 

Προσερχόμενοι στο Eurogroup αρκετοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει ακόμα σύγκλιση για το χρέος της Ελλάδας, με τον υπουργό Οικονομικών της Σλοβακίας Πέτερ Καζίμιρ να ανακοινώνει μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει απόψε καμία συμφωνία για το ελληνικό χρέος. 


Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο δήλωσε αναφορικά με την Ελλάδα πως η συμφωνία στο τεχνικό επίπεδο είναι εξαιρετικά νέα και οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει τώρα να υλοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες. Δεν απάντησε ευθέως για το ΔΝΤ και τον ρόλο του, αρκούμενος σε γενικές δηλώσεις πως “βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία” και πως “είναι σημαντικό να συμμετέχει. 


Την επόμενη εβδομάδα (31 Μαΐου – 2 Ιουνίου) αρκετοί από τους «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης για το ελληνικό χρέος θα βρεθούν στον Καναδά, στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των G7. 

Ωστόσο το χάσμα ανάμεσα σε Βερολίνο και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί καθώς, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας προσπαθεί να βρει την καλύτερη απάντηση στο μεγάλο δίλημμα της συμμετοχής του ΔΝΤ ή όχι. 

Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ήταν μια υπόσχεση της ίδιας της Άνγκελα Μέρκελ προς τους βουλευτές της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής (Bundestag) ώστε να δεχθούν το τρίτο πρόγραμμα προς την Ελλάδα. Σε περίπτωση που η Γερμανία δεν υποχωρήσει στις απαιτήσεις του Ταμείου, τότε η Καγκελάριος θα έχει αθετήσει την υπόσχεσή του προς το Κοινοβούλιο. 

Απέναντι όμως σε αυτό το ενδεχόμενο, βρίσκεται η ελάφρυνση του ελληνικού χρέος, κίνηση που πολιτικοί κύκλοι στο Βερολίνο χαρακτηρίζουν ως «πολιτική αυτοκτονία» της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, καθώς το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (Afd), αλλά ενδεχομένως και οι Φιλελεύθεροι (FDP), θα προβάλουν ισχυρότατες αντιδράσεις. 

Η οποιαδήποτε συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας θα αποτελούσε ένα ακόμα εμπόδιο στους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), το «αδελφό κόμμα» των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με «εκλογικό βατερλό» στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου στο κρατίδιο της Βαυαρίας, όπου η AfD ανεβάζει διαρκώς τα ποσοστά της. 

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο Βερολίνο ενδέχεται να επιλέξει το «μικρότερο κακό», αυτό δηλαδή της αποχώρησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα.



tsakalotosv3
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Eurogroup: Δεν συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος"

«Κούρεμα» έως 440 ευρώ στις νέες συντάξεις

Μεγάλες μειώσεις στις νέες συντάξεις δείχνουν τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στο 25ο συνέδριο της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, Βαγγέλης Θεοδωρίδης ανέφερε ότι το νέο ασφαλιστικό οδηγεί σε συντάξεις από 200 έως 700 ευρώ και ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα λαμβάνουν 1.000 ευρώ.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον νόμο Κατρούγκαλου του οποίου ο ΕΦΚΑ, όπως είπε, είναι ο εφαρμοστικός βραχίονας, διευκρίνισε πως «ο Έλληνας συνταξιούχος θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οφείλει να αγωνιστεί στους δρόμους ξανά από την αρχή, προκειμένου να προστατέψει αυτά που του έχουν απομείνει. Διαφορετικά, θα εξελιχθεί σε έναν επαίτη της σύγχρονης εποχής και μάλιστα με την ευθύνη άλλων».

Ο ίδιος περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας, το οποίο εδώ και 17 μήνες καλείται να στηρίξει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Ο ίδιος παρέθεσε παραδείγματα οριστικών συνταξιοδοτικών αποφάσεων με το νέο σύστημα του ν.4387/2016, στα οποία τα μικτά ποσά των συντάξεων σε σύγκριση με τις διατάξεις που ίσχυαν πριν από 13/5/2016 είναι μειωμένα από 44,97 ευρώ έως και 438,38 ευρώ.

Για παράδειγμα πριν την εφαρμογή του νόμου εργαζόμενος στην 28η κλάση με 11.604 ημερομίσθια έβγαζε σύνταξη 1843,95 ευρώ μεικτά. Πλέον η σύνταξη βγαίνει στα 1.405,57 ευρώ, δηλαδή εμφανίζεται μειωμένη κατά 438,38 ευρώ.

Αντίστοιχα ασφαλισμένος με 8.168 ημερομίσθια στην 28η κλάση του ΙΚΑ θα λάβει σύνταξη 1.060,42 ευρώ, ενώ πριν το 2016 θα έβγαζε 1.237,11 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κούρεμα» έως 440 ευρώ στις νέες συντάξεις"

Πρόεδρος Πρατηριούχων στο ΘΕΜΑ 104,6: Αν δεν μειωθούν οι ειδικοί φόροι, η βενζίνη θα φτάσει τα 2,5 ευρώ

Έκκληση για μείωση των ειδικών φόρων στα καύσιμα καθώς σε διαφορετική περίπτωση η τιμή της βενζίνης θα φτάσει και τα 2,5 ευρώ απηύθυνε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Γιώργος Ασμάτογλου.

«Να μειωθούν οι ειδικό φόροι αλλιώς να αφήσουμε τη βενζίνη να φτάσει στα 2,5 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «θεωρούμε σίγουρα ότι θα έχουμε υψηλότερες τιμές».

Όσον αφορά την αύξηση ειδικά στα νησιά, όπου ήδη η αμόλυβδη έσπασε το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο, ο κ. Ασμάτογλου το απέδωσε και στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ «γιατί η βενζίνη επιβαρύνεται και με τα μεταφορικά».

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ εξήγησε ότι πέρσι τέτοια περίοδο η τιμή του πετρελαίου ήταν 49 ευρώ το βαρέλι και τώρα έχει φτάσει τα 80 ευρώ εκτιμώντας ότι «και λίγα πληρώνουμε γιατί θα δούμε και μεγαλύτερες αυξήσεις επειδή μας ανησυχεί η καστασταη στο Ιράν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο, «δεν υπάρχει αισχροκέρδεια σε βάρος του καταναλωτή. Ο κάθε πρατηριούχος επειδή θέλει να είναι βιώσιμος θέλει να πουλήσει το προϊόν του το φτηνότερο δυνατόν» ζητώντας σε κάθε περίπτωση «να υπάρξει εξυγίανση της αγοράς και να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος Πρατηριούχων στο ΘΕΜΑ 104,6: Αν δεν μειωθούν οι ειδικοί φόροι, η βενζίνη θα φτάσει τα 2,5 ευρώ"

Handelsblatt:Το αναπτυξιακό του σχέδιο απευθύνεται πρωτίστως στην (εκλογική) πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ,

"Το δίλημμα του Τσίπρα" επιγράφεται σχόλιο της γερμανικής οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt. Όπως επισημαίνει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, "ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μπορεί να ταξιδέψει με χαλαρή διάθεση στις Βρυξέλλες για τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης" καθώς "μετά από οκτώ χρόνια δράματος κανείς δεν έχει όρεξη να παρατείνει την ελληνική τραγωδία, προσθέτοντας μία ακόμη πράξη. Όταν μάλιστα στην Ιταλία ίσως ανέβει πολύ σύντομα η αυλαία για την επόμενη τραγωδία. Το ότι ο Τσίπρας μπορεί να προσδοκά επιείκεια φαίνεται και από το αποτέλεσμα της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης: "προάγεται" απεφάνθησαν οι ελεγκτές, παρότι η Αθήνα υπολείπεται ακόμη μακράν στην υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης".

Αλλά τότε πού έγκειται το δίλημμα; Η εφημερίδα εστιάζει στο σχέδιο για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός και υποστηρίζει ότι για τον Αλέξη Τσίπρα "είναι ακόμη πολύ δύσκολο να αποβάλει τις ιδεολογικές παρωπίδες του. Το αναπτυξιακό του σχέδιο απευθύνεται πρωτίστως στην (εκλογική) πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία η κυβέρνηση υπόσχεται βελτιωμένο ελάχιστο μισθό και υψηλότερες κοινωνικές παροχές. Αυτό θυμίζει απαρχές προεκλογικού αγώνα. Αντιθέτως οι ιδιωτικοποιήσεις, μία λέξη-κλειδί, εμφανίζονται μόλις δύο φορές στις 106 σελίδες του κειμένου. Αυτό το σχέδιο δεν πρόκειται να πείσει τους παίκτες των χρηματαγορών, στις οποίες η Ελλάδα θέλει να επαναχρηματοδοτηθεί από τον Αύγουστο".

dw
Διαβάστε Περισσότερα » "Handelsblatt:Το αναπτυξιακό του σχέδιο απευθύνεται πρωτίστως στην (εκλογική) πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ,"

Κοντονής: Και νόμιμος και παράνομος ο Ρουβίκωνας

«Το να πετάς τρικάκια να διαμαρτυρηθείς για κάτι που διαφωνείς είναι στα όρια της πολιτικής διαμαρτυρίας, σε άλλες περιπτώσεις έχουμε κατάφωρη καταπάτηση του νόμου», δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στις ενέργειες της ομάδας αντιεξουσιαστών του «Ρουβίκωνα», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι είναι «άδικες και εκτός της πραγγματικότητας» οι αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση καλύπτει τον Ρουβίκωνα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, o κ. Κοντονή, σημείωσε σχετικά ότι «είναι διαφορετικό πράγμα να υπάρχουν κάποιες, έστω οριακές αλλά εντός των πλαισίων του νόμου, ενέργειες μίας συλλογικότητας και είναι διαφορετικό να έχουμε βιαιοπραγίες ή επιθέσεις σε μεμονομένους επαγγελματίες ή λειτουργούς».

«Είναι γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις συλλήψεων έχουν εκδοθεί απαλλακτικές αποφάσεις. Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε ξεκάθαρη παραβίαση του νόμου. Δηλαδή, το να μπαίνουν δέκα σε ένα συμβολαιογραφίο, να προπηλακίζουν και να προβαίνουν σε δολιοφθορές είναι απαράδεκτο. Ή το να μπαίνουν σε πρεσβείες δημιουργεί και πολιτικά προβλήματα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

Αναφερόμενος στις απειλές που εξαπέλυσαν μέλη της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι και η λεκτική βία αποτελεί μορφή βίας και συμπλήρωσε: «Γι’αυτό ο Πρωθυπουργός κατήγγειλε και μίλησε καθαρά για τις απειλές κατά του προέδρου της ΝΔ».

Τέλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα σχετικά με το ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα είναι «μωρά», υπογράμμισε ότι ο κ. Τόσκας αναφερόταν «στην πολιτική σκέψη και συγκρότησή τους» και όχι στη δράση τους

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοντονής: Και νόμιμος και παράνομος ο Ρουβίκωνας"

Εurogroup χωρίς τελική συμφωνία για το χρέος

Δεν θα δούμε σήμερα την τελική συμφωνία για το ελληνικό χρέος, ξεκαθάρισε ο Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, επιβεβαιώνοντας τα όσα μετέδωσε το πρωί το Euro2day.gr. Χρειάζεται ωστόσο να το έχουμε αυτό, ένα ισχυρό πακέτο που θα πείθει τις αγορές και θα δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επενδύσει στο μέλλον της.

«Κάνουμε καλή πρόοδο, είμαστε ξεκάθαρα στα τελευταία μέτρα. Νομίζω και ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε αυτή τη μακρά και δύσκολη ιστορία, ώστε η Ελλάδα να βγει από το πρόγραμμα», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τον «μηχανισμό» και τις διαφορές Γαλλίας και Γερμανίας για τον «αυτοματισμό», αρκέστηκε να πει ότι χρειάζεται μια προσέγγιση βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη και γι' αυτή δουλεύουμε.

Σεντένο για συμμετοχή του ΔΝΤ: «Σχεδόν εκεί»
«Υπάρχουν πολύ καλά νέα από την Ελλάδα» δήλωσε ο Μάριο Σεντένο αναφερόμενος στη συμφωνία για το SLA, σημειώνοντας παράλληλα ότι τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα.

Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ (σ.σ. δεδομένου ότι το Ταμείο προειδοποίησε ότι ο χρόνος τελειώνει και χρειάζεται απόφαση στο Eurogroup), υποστήριξε ότι είμαστε «σχεδόν εκεί» σε ό,τι αφορά τη συμφωνία και το χρονοδιάγραμμα. Είναι σημαντικό να συμμετέχει το ΔΝΤ και δουλεύουμε για μια συμφωνία που θα οδηγεί σε επιτυχία του προγράμματος, έτσι ώστε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της.

Λεμέρ: Χρειάζεται καθαρός μηχανισμός για το χρέος
«Είμαστε σε καλό δρόμο προς μία συμφωνία για το χρέος τον Ιούνιο» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Ο κ. Λεμέρ ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει ήδη λάβει σημαντικές αποφάσεις στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης, σημειώνοντας πως πρέπει να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να προσδιορίσουν έναν μηχανισμό για το ελληνικό χρέος, ο οποίος θα είναι «ξεκάθαρος» και «ισχυρός» απέναντι στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Είμαστε σε καλό δρόμο για να φτάσουμε σε μία συμφωνία, σε μία ισχυρή διευθέτηση του ελληνικού χρέους τον Ιούνιο», κατέληξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Εurogroup χωρίς τελική συμφωνία για το χρέος"

H Βόρεια Κορέα ανατίναξε το πεδίο πυρηνικών δοκιμών

Η Βόρεια Κορέα φαίνεται ότι ανατίναξε τις σήραγγες στο μοναδικό (γνωστό) πεδίο πυρηνικών δοκιμών της σε μια κίνηση αποκλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.
Ξένοι δημοσιογράφοι που παρέστησαν στο πεδίο του Πούνγκιε -Ρι στα βορειοανατολικά, λένε ότι είδαν με τα μάτια τους μια τεράστια έκρηξη.
Η Πιονγιάνγκ δέχθηκε να κλείσει το Πούνγκιε Ρι σε μια κίνηση καλής θέλησης προς τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, αλλά δυτικοί επιστήμονες θεωρούν ότι ούτως ή άλλως ήταν άχρηστο το πεδίο μετά τη μερική κατάρρευσή του κατά την τελευταία πυρηνική δοκιμή τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Οι σήραγγες κατέρρευσαν μετά από μια σειρά εκρήξεων -δύο το πρωί και τέσσερις το απόγευμα- ενώπιον είκοσι αλλοδαπών δημοσιογράφων, ένας εκ των οποίων ήταν ο Τομ Τσέσαϊρ του βρετανικού Sky News: «Ανεβήκαμε στο βουνό και παρακολουθήσαμε την έκρηξη από απόσταση περίπου 500 μέτρων. Μέτρησαν αντίστροφα – τρία, δύο, ένα. Κι ακολούθησε μια τεράστια έκρηξη, την ένιωθες. Η σκόνη και η θερμότητα έπεφτε πάνω σου. Ήταν εκκωφαντική», είπε.
Σημειωτέον ότι το καθεστώς δεν επέτρεψε σε ανεξάρτητους επιθεωρητές να παραστούν στην καταστροφή του πεδίου δοκιμών.
 iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "H Βόρεια Κορέα ανατίναξε το πεδίο πυρηνικών δοκιμών "

Κορινθιακός: Με δικά τους έξοδα βάζουν δίχτυα ενάντια στις τσούχτρες οι επιχειρηματίες

Οι ξενοδόχοι και οι μαγαζάτορες που δραστηριοποιούνται στον Κορινθιακό κόλπο εκφράζουν τις ανησυχίες τους και την απογοήτευση τους καθώς ακόμη δεν έχει γίνει ο διαγωνισμός για το ποια εταιρία θα αναλάβει το έργο του 1 εκατ. Ευρώ για την τοποθέτηση ειδικών διχτυών προκειμένου να κρατήσουν τις μέδουσες μακριά από τις ακτές.

Προκειμένου λοιπόν να προστατέψουν τις επιχειρήσεις τους πληρώνουν απο την τσέπη τους για την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων, σαν κι’ αυτά που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις οικολογικής καταστροφής, για παράδειγμα, στον περιορισμό των πετρελαιοκηλίδων.

Πρόκειται για δίχτυ που μπορεί να τοποθετηθεί από τα θαλάσσια σημεία με πολύ μικρό βάθος μέχρι τα πιο βαθιά νερά οριοθετώντας προστατευόμενες περιοχές κολύμβησης ( θαλάσσιες πισίνες) το οποίο, όπως ισχυρίζονται οι κατασκευαστές του, είναι αδιαπέραστο ακόμη και στις μέδουσες.

33365696_2119933798286638_7896750686019256320_n__1_


Ο συγκεκριμένος τύπος διχτυού, σύμφωνα πάντα με τους κατασκευαστές του και τις εταιρίες που το διαθέτουν, θεωρείται η πιο ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση των ασπόνδυλων πλασμάτων που τρομοκρατούν τους λουόμενους με την παρουσία τους και τα επώδυνα τσιμπήματα τους.
Ήδη στο Λουτράκι ξεκίνησε η τοποθέτηση των ειδικών διχτυών στα παραλιακά καφέ, όπως και σε ξενοδοχεία.

Την αρχή έκανε το καφέ Coral που βρίσκεται στο κέντρο της παραλίας του Λουτρακίου, όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό υλικό που ανέβηκε πριν απο λίγο στην σελίδα της επιχείρησης στο facebook.

Ο ιδιοκτήτης του καφέ, αναφέρει στην σχετική ανάρτηση: “Με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης για την υψηλή παροχή υπηρεσιών, αποφασίσαμε την τοποθέτηση προστατευτικών δικτύων με δικά μας έξοδα για την προστασία των πελατών μας !!! Είμαστε η πρώτη πανελλαδικά επιχείρηση εστίασης, που προχώρησε σε δραστικά μέτρα !!!”

Το παράδειγμα του Coral ακολούθησε το ξενοδοχείο Pappas ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραλίες κάτι που πρόκειται δημιουργήσει θέματα ανταγωνισμού καθώς οι λουόμενοι είναι λογικό να προτιμήσουν τις επιχειρήσεις που έχουν φροντίσει για την τοποθέτηση των προστατευτικών διχτυών αν και γι όλα αυτά έπρεπε να ’χε φροντίσει εδώ και καιρό το ίδιο το κράτος και με fast track διαδικασίες.

Μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην Ελλάδα ...


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορινθιακός: Με δικά τους έξοδα βάζουν δίχτυα ενάντια στις τσούχτρες οι επιχειρηματίες"

Ανοιχτά τα δύο ρεύματα της Εγνατίας που είχαν κλείσει πρόσφυγες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και σήμερα πρόσφυγες που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο "Αναγνωστοπούλου" στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα περίπου 70 άτομα διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες διαβίωσης. Οι μετανάστες το μεσημέρι της Πέμπτης έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Εγνατίας μπροστά από το κέντρο φιλοξενίας.

Να σημειωθεί πως ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποίησαν και χθες.

Λίγη ώρα πριν, όμως, τα δύο ρεύματα της Εγνατίας Οδού, άνοιξαν, αλλά παρ' όλα αυτά η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου 250 πρόσφυγες, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στο camp των Διαβατών, ξεκίνησαν πορεία από το πρώην στρατόπεδο "Αναγνωστοπούλου". Οι πρόσφυγες αρχικά πραγματοποίησαν πορεία στη Συμμαχική Οδό προς την Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Κιλκίς και στη συνέχεια απέκλεισαν για λίγη ώρα την Εγνατία Οδό και στα δύο ρεύματα. Η Τροχαία πραγματοποιούσε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Γύρω στη μία μετά το μεσημέρι άνοιξαν ξανά τον δρόμο και τα δύο ρεύμα, αλλά παραμένουν συγκεντρωμένοι στον κόμβο Ιωνίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοιχτά τα δύο ρεύματα της Εγνατίας που είχαν κλείσει πρόσφυγες"

Η ποινή στον Λαγό για τους τραμπουκισμούς στον Ξυδάκη: Του κόβουν τον μισό μισθό για έναν μήνα

Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρόντων βουλευτών που βρίσκονταν στην ολομέλεια η Βουλή αποφάσισε τον προσωρινό αποκλεισμό του χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγού από τις συνεδριάσεις της Βουλής για 15 ημέρες.

Αφορμή στάθηκε το αντικοινοβουλευτικό του παραλήρημα πριν από λίγες εβδομάδες όταν από το βήμα του κοινοβουλίου είχε αποκαλέσει προδότες και πουλημένους τους βουλευτές που θα συμφωνήσουν στο να δοθεί ονομασία στα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.

Στην ίδια ποινή περιλαμβάνεται και η περικοπή στο μισό της βουλευτικής αποζημίωσης του για ένα μήνα.

Ο Χρυσαυγίτης βουλευτής στην τοποθέτηση του επέμεινε στους χαρακτηρισμούς που είχε διατυπώσει και την προηγούμενη φορά λέγοντας «δεν πρόκειται να ζητήσω συγνώμη, θεωρώ ότι είναι προδότης και πουλημένος όποιος θα υπογράψει να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Δεν πρόκειται να σας ζητήσω συγγνώμη, δεν σας φοβήθηκα ακόμα και όταν πήγαινα στα κελιά της φυλακής, δεν πρόκειται κανείς μας να υπογράψει δήλωση μετανοίας ούτε να ζητήσει συγγνώμη», είπε με προκλητικό ύφος και τόνο ο βουλευτής της χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, ο κ. Λαγός επιτέθηκε και κατά του προέδρου της Βουλής λέγοντας « ο Βούτσης για μένα δεν είναι πρόεδρος της Βουλής είναι εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.»

Υπενθυμίζεται ότι το άγριο επεισόδιο του Χρυσαυγίτη βουλευτή έγινε στις 22 Μαρτίου, όταν ο Λαγός πήγε να πιαστεί στα χέρια με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν εκείνοι αντέδρασαν στις υβριστικές εκφράσεις που τους απηύθυνε, φωνάζοντας μεταξύ άλλων «προδότες» και «πουλημένοι»!

Το επεισόδιο ξεκίνησε με αφορμή τη στήριξη του Λαγού στις Παμμακεδονικές Ενώσεις που έστειλαν εξώδικο και επιστολές στους βουλευτές απειλώντας τους με θανατική καταδίκη και ισόβια.

Μάλιστα, ο κ. Λαγός είχε κινηθεί απειλητικά προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη ο οποίος ήταν ένας από εκείνους που αντέδρασαν και του ζήτησαν τον λόγο, ανεβαίνοντας στα σκαλιά του βήματος, ενω την τελευταία στιγμή αποφεύχθη να πιαστούν στα χέρια οι δυο τους.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ποινή στον Λαγό για τους τραμπουκισμούς στον Ξυδάκη: Του κόβουν τον μισό μισθό για έναν μήνα "

Έκτακτος έλεγχος για το κύκλωμα χορήγησης πλαστών βεβαιώσεων σε κρατούμενους του Κορυδαλλού

Ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις τοξικοεξάρτησης που χορηγούσαν δύο γιατροί αποκαλύφθηκε μετά από πραγματογνωμοσύνες που φέρεται ότι διεξήχθησαν. Για τα λόγο αυτό το υπουργείο Δικαιοσύνης παρήγγειλε έκτακτο έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης στο ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

Πάντως, το υπουργείο Δικαιοσύνη σε σημερινή ανακοίνωσή του, διευκρινίζει ότι «οι εντολές διενέργειας πραγματογνωμοσύνης δίδονται από τις δικαστικές αρχές ονομαστικά σε ιατρούς στο πλαίσιο ποινικής έρευνας και δεν σχετίζονται με την κράτηση και θεραπεία των κρατουμένων στις φυλακές».

Σημειώνεται, παράλληλα στην ανακοίνωση, ότι κανείς εκ των δύο φερομένων ως εμπλεκομένων ιατρών δεν είναι υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ ήδη διακόπηκε η συνεργασία με τον ένα εξ’ αυτών που προσέφερε υπηρεσίες «κατ’ επίσκεψιν».

Δεν παραλείπει το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι «ακόμα μια φορά αναδεικνύεται η ορθότητας της απόφασης ένταξης του Ψυχιατρείου Κρατουμένων στο ΕΣΥ, διαδικασία που βαίνει προς την ολοκλήρωσή της μετά και την πρόσφατη έγκριση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτος έλεγχος για το κύκλωμα χορήγησης πλαστών βεβαιώσεων σε κρατούμενους του Κορυδαλλού"

Επτά τραυματίες αστυνομικοί από εξαγριωμένους τσιγγάνους στη Θήβα – Έσπασαν το περιπολικό και τους δάγκωναν

Εξαγριωμένοι ρομά τους επιτέθηκαν με πέτρες και τους δάγκωναν – Τραυματίστηκαν αστυνομικοί σε επιχείρηση που έγινε στο καταυλισμό των ρομά στο Πυρί Θηβών – Τι καταγγέλλουν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας και Βοιωτίας.

Την έντονη διαμαρτυρία τους προς τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, εκφράζει με έγγραφο της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας (ΕΑΣΥΦ), με αφορμή τον τραυματισμό συναδέλφων στη μεγάλη επιχείρηση – σκούπα στον καταυλισμό του Πυρίου Θηβών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και πέντε αστυνομικοί της Α’ ΟΠΚΕ Φθιώτιδας οι οποίοι μαζί με δυο ακόμη συναδέλφους τους από την Ασφάλεια Λιβαδειάς, τραυματίστηκαν από επίθεση εξαγριωμένων Ρομά, ενώ προκλήθηκαν και φθορές στο αυτοκίνητο της υπηρεσίας.

Μάλιστα σε άλλο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, γίνεται λόγος για τραυματισμούς αστυνομικών «από πέτρες μέχρι και δαγκώματα ενώ προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα».

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι στην επίσημη ανακοίνωση της ΓΕΠΑΔ για τα αποτελέσματα της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης στο Πυρί, αναφέρεται η σύλληψη δύο γυναικών και ενός άνδρα «για απρόκλητη επίθεση σε βάρος αστυνομικών που διενεργούσαν ελέγχους, πρόκληση φθορών σε αστυνομικό όχημα, ενώ επιπρόσθετα αντιστάθηκαν κατά την σύλληψή τους».

Διαβάστε το έγγραφο της ΕΑΣΥΦ προς τον ΓΕΠΑΔ Στερεάς που υπογράφουν ο Πρόεδρος Νίκος Τριανταφύλλης και ο Γ. Γραμματέας Βαγγέλης Δέδες:

«Με αφορμή περιστατικό που έλαβε χώρα την 22/05/2018 και πρωινές ώρες, κατά το οποίο η Α΄ Ο.Π.Κ.Ε. της Διευθύνσεώς μας, η οποία είχε διατεθεί προς ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σε προγραμματισμένη επιχείρηση σε καταυλισμό ROMAστο Πυρί – Βοιωτίας και υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό της οικείας Διεύθυνσης, δέχθηκε επίθεση από τους εκεί κατοίκους με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε (5) συναδέλφων της Α΄ Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και δύο συναδέλφων του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς. Προκαλεί αλγεινή εντύπωση και είναι απορίας άξιο πως επτά (7) συνάδελφοί μας βρέθηκαν εκτεθειμένοι, χωρίς την υποστήριξη λοιπών αστυνομικών δυνάμεων σε μια προγραμματισμένη και ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των ανωτέρω συναδέλφων μας καθώς και τις σοβαρές υλικές ζημιές του οχήματος στο οποίο επέβαιναν.

Η Ένωσή μας δεν θα διστάσει απέναντι σε πράξεις ή παραλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων, να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για την διασφάλιση των δικαιωμάτων αυτών».

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας

Διαβάστε και την ανακοίνωση των συναδέλφων τους της ΕΑΥ Βοιωτίας που υπογράφουν ο Πρόεδρος Ζαχαρίας Καρακώστας και ο Γ. Γραμματέας Παναγιώτης Δήμου:

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας επιτελώντας το θεσμικό της καθήκον και με στόχο τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων αλλά και την προάσπιση της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας, προέβη ήδη προ μηνών (6-12-2017 και 03-04-2018) σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ενημερώνοντας εγγράφως κάθε αρμόδιο υπηρεσιακό και πολιτειακό παράγοντα, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα των εγκληματικών δράσεων στην περιοχή του Πυρί Θηβών. Μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο από μέρους της πολιτείας με αποτέλεσμα η εγκληματικότητα στην περιοχή να βαίνει διαρκώς αυξανόμενη με κίνδυνο για τις ζωές συναδέλφων και πολιτών.

Χθες 22/05/2018, κατά την ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Οικισμό Πυρίου Θηβών (επετεύχθη η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές, κυρίως στην αερογέφυρα του Πυρίου και πλησίον του Οικισμού, σε βάρος οδηγών διερχόμενων και προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων,συνολικά ελέγχθηκαν (83) άτομα και (13) οχήματα, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, προσήχθησαν (25) άτομα και συνελήφθησαν επιπλέον (6) άτομα, για διάφορα αδικήματα) συνάδελφοί μας τραυματίστηκαν σοβαρά στο κεφάλι δεχόμενοι από πέτρες μέχρι δαγκώματα ενώ προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα.

Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή:

1. Έχουμε ενημερώσει εγγράφως, άπαντες τους αρμόδιους φορείς για την εγκληματικότητα στην Περιοχή Πυρί Θηβών καταθέτοντας και σχετικές προτάσεις, πλην όμως δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση μέχρι σήμερα

2. Η Αστυνομία αποκλειστικά, έχει επιφορτιστεί με την επίλυση-αντιμετώπιση του χρόνιου αυτού πολιτειακού ζητήματος

3. Οι αρμόδιοι φορείς λάμπουν διά της απουσίας τους είτε νίπτουν τας χείρας των

4. Οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό της Δ.Α.Βοιωτίας δεν επιτρέπουν την 24ωρη επιτήρηση της ως άνω περιοχής με δυνάμεις επαρκείς να επιχειρήσουν, όταν αυτό απαιτηθεί για την αποτροπή εγκληματικής ενέργειας

5. Έχουμε συνείδηση της ευθύνης τόσο απέναντι στους συναδέλφους και τις οικογένειές τους όσο και απέναντι στους συμπολίτες μας

6. Η επίθεση σε βάρος Αστυνομικών είναι επίθεση σε βάρος της εννόμου τάξεως και αυτής της ίδιας της Δημοκρατίας

7. Η ζωή του Αστυνομικού έχει την ίδια αξία με τη ζωή οποιουδήποτε συνανθρώπου μας

Καλούμε την Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα προς αντιμετώπιση των εγκληματικών ενεργειών στην ως άνω περιοχή πριν να είναι αργά, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν απομένει άλλη οδός από την προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου.

Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας».

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας

policenews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επτά τραυματίες αστυνομικοί από εξαγριωμένους τσιγγάνους στη Θήβα – Έσπασαν το περιπολικό και τους δάγκωναν"

Πού πήγαν τελικά τα χρήματα του τηλεμαραθωνίου που έγινε το 2016 για το νοσοκομείο «Σωτηρία»;

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Σωτηρία» απάντησε στην επιστολή που έστειλε η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας σχετικά με την τύχη των χρημάτων που είχαν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια τηλεμαραθωνίου το 2016.

Τι λέει ο διοικητής του νοσοκομείου;

«Το Νοσοκομείο Σωτηρία δεν έχει εκδώσει καμία απόφαση-έγκριση και δεν έχει συνάψει σύμβαση σε σχέση με τη διαδικασία συγκέντρωσης χρημάτων που δημοσιοποιήθηκε το 2016 μέσω των ΜΜΕ, για ανακαίνιση της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου. Δεν υπάρχει ενημέρωση για το είδος των εργασιών που θα πραγματοποιούνταν με τα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν, καθώς και για τυχόν εργασίες που έγιναν στην Κλινική σε εκπλήρωση του σκοπού του τηλεμαραθωνίου και το ύψος της συνολικής δαπάνης αυτών. Επίσης δεν υπάρχει ενημέρωση για το ποιος ήταν ο υπεύθυνος φορέας για τη συγκέντρωση των χρημάτων και δεν τέθηκαν υπόψη μας απολογιστικά στοιχεία για τα έσοδα του τηλεμαραθωνίου».

Ο διοικητής μάλιστα του Νοσοκομείου είχε απαντήσει τα ίδια και σε ερώτηση του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), το οποίο ρωτούσε, εάν υπήρχε ενημέρωση για το είδος των εργασιών που θα πραγματοποιούνταν με τα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν, καθώς και για τυχόν εργασίες που έγιναν στην Κλινική σε εκπλήρωση του σκοπού του τηλεμαραθωνίου και το ύψος της συνολικής δαπάνης αυτών. Επίσης, το ΣΕΥΥΠ ρωτούσε ποιος ήταν υπεύθυνος φορέας για τη συγκέντρωση χρημάτων και αν τέθηκαν υπόψη της Διοίκησης απολογιστικά στοιχεία για τα έσοδα του τηλεμαραθωνίου.

Τι δηλώνει η ΕΙΤΗΣΕΕ

Η ΕΙΤΗΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα του Τηλεμαραθωνίου για την ενίσχυση της προσπάθειας ανακαίνισης της Γ΄ΠΠ Κλινικής του ΓΝΑ ΣΩΤΗΡΙΑ που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ένωσης διευκρινίζει τα εξής:

«Η ΕΙΤΗΣΕΕ ήδη από την πρώτη στιγμή ευαισθητοποιήθηκε στην πράξη, αποκρινόμενη θετικά στο προαναφερθέν αίτημα του Διευθυντή της Γ΄ΠΠ Κλινικής, ως Πρόεδρος του Ογκολογικού Κέντρου Ιατροβιολογικής Εκπαίδευσης και Έρευνας (ΟΚΙΒΕΕ).

Στη συνέχεια, έπειτα και από την ολοκλήρωση των προαναφερθέντων εγκρίσεων προς τον ΟΚΙΒΕΕ, από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Περιφέρεια Αττικής υλοποιήθηκε η πρωτοβουλία η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία συγκεντρώνοντας συνολικά 257.307 ευρώ.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της συγκεκριμένης προσπάθειας αναλαμβάνοντας τη δημιουργία και την προβολή των τηλεοπτικών σποτ καθώς και ειδικών αφιερωμάτων στις καθημερινές εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών-μελών της.

Διευκρινίζεται ότι η ΕΙΤΗΣΕΕ δεν είχε καμία ανάμιξη στη ροή των χρημάτων σε όλες τις φάσεις του έργου, καθώς υπεύθυνος για τη διαχείριση των χρημάτων είναι το ΟΚΙΒΕΕ, όπως προκύπτει και από τις αποφάσεις των αρμόδιων φορέων (Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη, Περιφέρεια Αττικής).

Όπως ενημερωθήκαμε, μέσω αλληλογραφίας του Διευθυντή της Γ΄ΠΠ Κλινικής και Προέδρου του ΟΚΙΒΕΕ με το Υπουργείο Εργασίας και την Περιφέρεια Αττικής, προ περίπου 3 μηνών, στην οποία εξηγούσε τις δυσκολίες στην υλοποίηση των έργων, ζητήθηκε παράταση του χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση των έργων, καθώς και αλλαγή του αρχικού σκοπού.

Σημειώνεται πως σε όλη τη διάρκεια του συγκεκριμένου έργου η ΕΙΤΗΣΕΕ ζητούσε ανά διαστήματα ενημέρωση για την πορεία υλοποίηση των έργων προκειμένου με την ολοκλήρωσή τους να πληροφορήσει μέσω των σταθμών-μελών της το τηλεοπτικό κοινό που είχε συμμετάσχει στη συγκέντρωση του προαναφερόμενου ποσού.

Παράλληλα, από την προαναφερόμενη αλληλογραφία προκύπτει ότι έχει πραγματοποιηθεί μέρος των έργων, των οποίων η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν αποδέχεται την παραλαβή τους, καθιστώντας έτσι την ολοκλήρωση των έργων και την αξιοποίηση του ποσού αδιέξοδη.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ υπηρετώντας τον αρχικό σκοπό του Τηλεμαραθωνίου έχει συμβάλει σημαντικά και στην πράξη για την επιτυχία της σχετικής πρωτοβουλίας, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα των έργων για τους ασθενείς, καθώς και για τη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών των μονάδων υγείας της χώρας μας.

Αναμένουμε λοιπόν και από τις άλλες πλευρές την υλοποίηση των υποχρεώσεών τους στην κατεύθυνση του αρχικού σκοπού του Τηλεμαραθωνίου, αποφεύγοντας τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια».

Τα χρήματα δεν δόθηκαν για το σκοπό που έχει γίνει ο τηλεμαραθώνιος

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, μιλώντας στον Real FM για το θέμα σημείωσε: «Υπέπεσε στην αντίληψή μας το συγκεκριμένο γεγονός από μία επιστολή που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, ο κ. Κυριακόπουλος στη διοίκηση του νοσοκομείου Σωτηρία, όπου ζήτησε να δει πού πήγαν τα χρήματα αυτά από τον έρανο που έγινε στις 16 Απριλίου του 2016, τα οποία προορίζονταν για την ανακαίνιση της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του νοσοκομείου».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η επιστολή του διοικητή προς τον κ. Κυριακόπουλο λέει ότι το νοσοκομείο δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα, δεν έγινε καμία επισκευή στη Γ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική – Ογκολογική Κλινική του νοσοκομείου και επικαλείται και ένα υπηρεσιακό έγγραφο του Διευθυντή Διοικητικού Λογιστικού του νοσοκομείου, ο οποίος λέει ότι ουδεμία επισκευή έγινε. Με το συγκεκριμένο θέμα ασχολήθηκε και το σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας».

Και συμπληρώνει: «Εδώ μαζεύτηκαν πάνω από 200.000 ευρώ που είναι υπέρ απαραίτητα για το νοσοκομείο και απ’ ότι φαίνεται από τις επιστολές οι ιδιωτικοί σταθμοί παρέδωσαν τα χρήματα αυτά σε κάποιον στο νοσοκομείο. Αναζητείται λοιπόν σε ποιον τα παρέδωσαν, εάν τα χρήματα αυτά υπάρχουν, εάν έχουν διατεθεί. Για το σκοπό πάντως που έχει γίνει ο τηλεμαραθώνιος δεν δόθηκαν, δηλαδή για την ανακαίνιση της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του νοσοκομείου.

healthpharma
Διαβάστε Περισσότερα » "Πού πήγαν τελικά τα χρήματα του τηλεμαραθωνίου που έγινε το 2016 για το νοσοκομείο «Σωτηρία»;"

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η χορήγηση ασύλου στον στρατιωτικό δείχνει ότι η Ελλάδα δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο

Με ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επιτέθηκε στην ελληνική Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο, με την απόφαση χορήγησης ασύλου στον Οζκαϊνακτσί.

«Το ΣτΕ της Ελλάδας αναγνώρισε το δικαίωμα ασύλου στον πραξικοπηματία Süleyman Özkaynakçı, χωρίς να σέβεται τους κανόνες διεθνούς δικαίου. Για άλλη μια φορά η Ελλάδα δείχνει στη διεθνή κοινότητα ότι είναι μία χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες. Καταδικάζουμε ξεκάθαρα απόφαση που πληγώνει τη συνείδηση της τουρκικής κοινωνίας.

Ελπίζουμε ότι μελλοντικά η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα κάνει παρόμοια λάθη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ έκανε λόγο για την «πλέον επονείδιστη απόφαση για μια χώρα».

«Το δικαστικό σύστημα της Ελλάδας, μέλους της ΕΕ, αποφάσισε να πατρονάρει τους τρομοκράτες που επιχείρησαν με την απόπειρα πραξικοπήματος να καταλύσουν τη δημοκρατία στην Τουρκία. Η παράνομη αυτή δικαστική προσέγγιση που προστατεύει τους τρομοκράτες έναντι της δημοκρατίας είναι σοβαρή», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η χορήγηση ασύλου στον στρατιωτικό δείχνει ότι η Ελλάδα δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο"

Με απούσα την Ελλάδα αποφασίζεται η συμμετοχή του ΔΝΤ στο μνημόνιο

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις σήμερα στις Βρυξέλλες για το «ρόλο» του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και στη μεταμνημονιακή περίοδο της Ελλάδας, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Eurogroup στις 4.00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί οικονομικών των μεγάλων χωρών της ευρωζώνης (Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας), μαζί με τους επικεφαλής της ΕΚΤ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, με βασικό αντικείμενο το αν θα συμμετάσχει το ΔΝΤ με χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα, ή όχι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τελευταίο 24ωρο έχουν γίνει εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ του ΔΝΤ και τις Γερμανίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες, ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης είχε αναφέρει ότι τα χρονικά περιθώρια για το αν το ΔΝΤ θα ενεργοποιήσει το πρόγραμμά του με την Ελλάδα ή όχι, είναι στενά, δεδομένου ότι το ελληνικό πρόγραμμα λήγει στις 20 Αυγούστου. Ο ίδιος αξιωματούχος είχε, ωστόσο, τονίσει ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ παραμένει σημαντική για την «αξιοπιστία» της εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα και διευκρίνισε πως σε κάθε περίπτωση το Ταμείο θα συνεχίσει να συμμετέχει και στη μεταμνημονιακή περίοδο της χώρας.

Στο σημερινό Eurogroup θα συζητηθούν όλες οι πτυχές για την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ωστόσο δεν αναμένονται αποφάσεις, καθώς αυτές θα ληφθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε βέβαιος ότι όλες οι αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, θα ληφθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ανεξάρτητα με το αν θα συμμετάσχει τελικά το ΔΝΤ με χρηματοδότηση ή όχι.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Με απούσα την Ελλάδα αποφασίζεται η συμμετοχή του ΔΝΤ στο μνημόνιο"

Eurostat: Στο 11% η απασχόληση με προσωρινές συμβάσεις στην Ελλάδα

Κάτω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης ήταν το 2017 το ποσοστό των εργαζόμενων που απασχολούνταν με προσωρινές συμβάσεις στην Ελλάδα, με τους νέους να επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της ανασφάλειας, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat.

Το 11,4% των μισθωτών ηλικίας 15 έως 64 ετών στην χώρα μας εργαζόταν με προσωρινή σύμβαση το 2017, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στην νομισματική ένωση ανερχόταν στο 16%.

Οι μετρήσεις της Eurostat καταδεικνύουν πως παρά την στροφή της ελληνικής αγοράς προς πιο ευέλικτες μορφές απασχόλησης, σε άλλες χώρες, ειδικά στον Νότο αλλά και στον Βορρά, τα συμβόλαια ορισμένου χρόνου είναι σαφώς πιο διαδεδομένα.

Το υψηλότερο ποσοστό προσωρινών συμβάσεων καταγράφηκε στην Ισπανία, όπου περισσότεροι από ένας στους τέσσερις υπαλλήλους (26,8%) εργάζεται με συμβόλαιο ορισμένου χρόνου, ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί η Πολωνία, με 26,1%.

Η Πορτογαλία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Φινλανδία, η Ιταλία, η Κύπρος και η Γερμανία, είχαν μεγαλύτερα μερίδια προσωρινών συμβάσεων σε σχέση με την Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός ότι η χώρα μας στον σχετικό πίνακα βρίσκεται κάτω από την Τουρκία αλλά κια την ΠΓΔΜ! 

Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Στην Ρουμανία, μόλις το 4,1% των συμβολαίων αφορούσαν προσωρινή εργασία. Ακολουθούν οι Λετονία (6,7%) και η Λιθουανία (6,8%).

IMG_graph_1
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Eurostat: Στο 11% η απασχόληση με προσωρινές συμβάσεις στην Ελλάδα"

Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Δικηγόρων για την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών

Επιστολή προς τους δύο Τούρκους συνηγόρους των Ελλήνων στρατιωτικών που συνεχίζουν να κρατούνται εδώ και τρεις μήνες, περίπου, στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Δικηγόρων (CCBE), Άντονιν Μόκρι.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του CCBE αφού επισημαίνει ότι ενήργησε ύστερα από το έντονο ενδιαφέρον και τις επίμονες οχλήσεις της Ελληνικής αντιπροσωπείας της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ζητεί από τους δύο Τούρκους δικηγόρους να τον πληροφορήσουν σχετικά με την τρέχουσα νομική τους κατάσταση, και ιδίως εάν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και, εάν ναι, ποιες είναι αυτές.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «τα θεμελιώδη δικαιώματά τους πρέπει πράγματι να διασφαλίζονται καθ' όλη τη διαδικασία, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Ειδικότερα, πρέπει να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους για δίκαιη δίκη, όπως προβλέπεται στο άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Δικηγόρων για την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών"

Εργαζόμενοι στα λεωφορεία: Απεργίες και στάσεις εργασίες στις 30 και 31 Μαΐου

Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας στην «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» και την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Μαΐου 2018.

Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9:00 π.μ. – 21:00. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00. Σημειώνεται ότι στην απεργία θα συμμετέχουν όλες οι γραμμές λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Express Αεροδρομίου.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Στην απεργία θα συμμετέχουν επίσης όλες οι γραμμές λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Express Αεροδρομίου.

Τις κινητοποιήσεις στα λεωφορεία εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ που αντιδρά στο κλείσιμο του αμαξοστασίου Ελληνικού και στη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Εργαζόμενοι στα λεωφορεία: Απεργίες και στάσεις εργασίες στις 30 και 31 Μαΐου"

Η Ελλάδα θα προτείνει απαγόρευση γάμων ανήλικων Ρομά

«Η εκπαιδευτική και προνοιακή πολιτική για τους Ρομά» ήταν το θέμα της ημερήσιας διάταξης των Επιτροπών Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής που συνεδρίασαν από κοινού με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ασφάλισης, Θεανώ Φωτίου, να γνωστοποιεί ότι η Ελλάδα θα προτείνει στο Συμβούλιο της Ευρώπης να απαγορεύονται οι γάμοι ανήλικων παιδιών.

Η κ. Φωτίου χαρακτήρισε τόσο την τεκνοποίηση από πολύ νεαρά, ανήλικα κορίτσια, όσο και τον γάμο ανηλίκων «τα μεγαλύτερα προβλήματα», τονίζοντας ότι η εκπαίδευση της νέας γενιάς Ρομά είναι η λύση στην αντιμετώπισή τους. Άλλωστε, κοινή παραδοχή όλων, βουλευτών και αρμόδιων φορέων που μίλησαν, ήταν ότι πρώτο και καθοριστικό ρόλο για την κοινωνική ένταξη των Ρομά έχει η ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των παιδιών.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας, ζήτησε τη συνδρομή όλων, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην περιοχή Καποτά, η οποία -όπως είπε- είναι ένα «συνονθύλευμα επικίνδυνο και εκρηκτικό» με Ρομά, Πόντιους και αλλοδαπούς.

Η κ. Φωτίου, έκανε αρχικά έναν απολογισμό για τις πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια, και έδωσε έμφαση στην Ειδική Γραμματεία Ρομά που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2016, σημειώνοντας ότι πρόκειται για πρωτοτυπία της Ελλάδος.

Επεσήμανε ότι το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης λαμβάνεται από 95% των εγγεγραμμένων στην Ειδική Γραμματεία, οι οποίοι έχουν επιπλέον δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και νερό, φθηνό ρεύμα, ενώ ολοένα και περισσότεροι εντάσσονται στα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η αν. υπουργός στην προώθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους Ρομά, αλλά και στην αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος, όπως το χαρακτήρισε, που είναι η τεκνοποίηση και ο γάμος σε πολύ νεαρή ηλικία.

«Για να δοθεί το επίδομα αλληλεγγύης είναι υποχρεωτικό να πηγαίνει το παιδί στο σχολείο. Επενδύουμε στη νέα γενιά γι αυτό και προσπαθούμε με τις πολιτικές μας να εμπεδώσουμε το μήνυμα ότι πρέπει να μορφωθούν. Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 370 καταυλισμοί από όλη την Ελλάδα και η αύξηση των παιδιών που μορφώνονται είναι συγκλονιστική» είπε και πρόσθεσε: «Ένα, όμως, από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι ότι παιδιά 13 και 14 ετών τεκνοποιούν και ότι επιτρέπονται οι γάμοι. Βιάστηκε, για παράδειγμα, ένα ανήλικο κορίτσι, θα τεκνοποιήσει και θα παντρευτεί. Εμείς, θα προτείνουμε στο Συμβούλιο της Ευρώπης να απαγορευθεί ο γάμος σε αυτές τις ηλικίες».

Η κ. Φωτίου μάλιστα, έκανε λόγο για ένα «συγκλονιστικό γεγονός» που συνέβη σε μαιευτήριο της Αθήνας με 16χρονη, η οποία γέννησε και με εντολή εισαγγελέα, όπως είπε, ζητήθηκε να της πάρουν το παιδί και να δοθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά ευτυχώς, ύστερα από παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρέμεινε στη μάνα του. «Δεν μπορεί τη μια εβδομάδα να ψηφίζουμε για να βγουν τα παιδιά από τα ιδρύματα και την άλλη να τα βάζουμε στο ίδρυμα. Η μικρή το θήλαζε, έκλαιγε, ήθελε το παιδί της. Κάναμε παρέμβαση και το παιδί έμεινε στη μάνα του. Στη Μάνδρα Αττικής αντιμετωπίσαμε παρόμοιο περιστατικό» ανέφερε η κ. Φωτίου.
Από την πλευρά του, ο γγ του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Αγγελόπουλος, επεσήμανε ότι την περίοδο 2017-2018 λειτούργησαν συνολικά 794 τάξεις υποδοχής, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος των Ρομά, που όπως είπε είναι μια γέφυρα εξασφάλισης των παιδιών στο σχολείο.

Ο γγ Θρησκευμάτων του υπουργείου, Γιώργος Καλαντζής, μίλησε για τις δράσεις που αναλαμβάνουν εθελοντικά οι θρησκευτικές κοινότητες, με το υπουργείο να της στηρίζει ανεξαρτήτως θρησκεύματος και τόνισε ότι από τη δράση της ορθόδοξης εκκλησίας του Ιλίου ωφελούνται περισσότερα από 400 παιδιά.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Αθηναγόρας σημείωσε ότι 1.000 οικογένειες Ρομά στο Ίλιο είναι πλήρως εντεταγμένες στα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ ζήτησε τη βοήθεια της πολιτείας για να αντιμετωπιστεί η «μεγάλη πληγή στο Μενίδι και στο Ζεφύρι» και να ενταχθούν τα παιδιά στο πρόγραμμα.

«Η περιοχή Καποτά είναι μια δύσκολη περιοχή. Με την περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου προσπαθήσαμε να χαρτογραφηθεί. Είναι όμως πολύ δύσκολο. Πολλοί βουλευτές της δυτικής Αττικής γνωρίζουν το πρόβλημα. Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον καταυλισμό που δεν είναι όλοι Ρομά, αλλά Πόντιοι και αλλοδαποί. Είναι ένα συνονθύλευμα επικίνδυνο, εκρηκτικό. Να εξετάσουμε αν μπορούμε και με ποιο τρόπο, ώστε να συνδράμουμε όλοι για την ένταξη των παιδιών στα σχολεία. Να μάθουν τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο» τόνισε κ. Αθηναγόρας.

Από την πλευρά της, η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, σημείωσε την ανάγκη ενός συνολικού ολιστικού εκπαιδευτικού πλαισίου για τους Ρομά, ενώ επεσήμανε ότι με τη μείωση, κατά 80%, του διαθέσιμου κρατικού προϋπολογισμού τα τρία τελευταία χρόνια τίθεται σε κίνδυνο η συνέχιση του εκπαιδευτικού προγράμματος που είχε ξεκινήσει το 2010.

«Στη πρώτη φάση του εκπαιδευτικού προγράμματος από το 2010-2015 συνεργάστηκαν 1.868 οικογένειες Ρομά και στηρίχθηκαν 46.000 παιδιά, ενώ μόνο στην περιφέρεια Αττικής έγιναν παρεμβάσεις σε πάνω από 100 σχολικές μονάδες. Φέτος προβλέπονται μόλις 23, ενώ για τη περιόδο 2016-2018 δεν προβλέπονται νέες δράσεις εκπαιδευτικών» είπε η κ. Κεραμέως.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα θα προτείνει απαγόρευση γάμων ανήλικων Ρομά"

Γαρβόγλου: Δωρεάν μαθήματα Αγγλικών και Πληροφορικής σε μαθητές Γυμνασίου

Από τον Σεπτέμβρη στα σχολεία και ειδικότερα στην Γ’ Γυμνασίου, μετά την ολοκλήρωση του ωραρίου θα γίνονται δωρεάν μαθήματα Πληροφορικής και Αγγλικών που θα οδηγούν σε κρατικά πιστοποιητικά. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7.

Παράλληλα, ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε ότι «από τον Σεπτέμβριο του 2019 θα έχουμε κάθε Σεπτέμβριο μεγάλο αριθμό προσλήψεων στα σχολεία. Δώσαμε 1.000 θέσεις στα ΑΕΙ και διαπιστώσαμε ότι πολλά πανεπιστήμια αργούν ενώ δεν επέλεξαν καμία από τις υποψηφιότητες.»

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι «τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουμε το σχέδιο και τον αριθμό των διορισμών στην Εκπαίδευση σε βάθος τριετίας. Συζητάμε με τους θεσμούς το σύστημα πρόσληψης.» Ανέφερε δε ότι «θα μοριοδοτηθεί η προϋπηρεσία.»

Ακόμη, ο Κώστας Γαβρόγλου μίλησε και για άλλα ζητήματα, όπως αυτό της Παραπαιδείας, το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια, καθώς και για τις συνέργειες ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι «από Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει μεγάλο πρόγραμμα επιμορφώσης των εκπαιδευτικών, πρώτα του Λυκείου και μετά οι υπόλοιποι.»

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαρβόγλου: Δωρεάν μαθήματα Αγγλικών και Πληροφορικής σε μαθητές Γυμνασίου"

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες άλλαξαν γνώμη για την ΕΕ

Το πώς αισθάνονται οι πολίτες της ΕΕ για την συμμετοχή τους στην Ένωση δείχνουν τα στοιχεία του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου που δημοσιεύτηκαν σήμερα, έναν ακριβώς χρόνο από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα διεξαχθούν μεταξύ 23 και 26 Μαΐου 2019.

Ο μέσος όρος μεταξύ των 28 χωρών, ως προς το εάν η συμμετοχή στην ΕΕ είναι κάτι το καλό, βρίσκεται στο 60%, με το Λουξεμβούργο να είναι στην κορυφή, καθώς οι πολίτες του εκτιμούν σε ποσοστό 85% τη συμμετοχή της χώρας τους στην ΕΕ, ακολουθούμενο από την Ιρλανδία (ποσοστό 81%) και την Γερμανία (79%).

Η έρευνα έγινε στην Αυστρία, όπου τα αποτελέσματα από τους πολίτες ήταν μάλλον απογοητευτικά: οι Αυστριακοί μόνον σε ποσοστό 45% θεωρούν ως καλή υπόθεση τη συμμετοχή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση - ποσοστό χαμηλότερο ακόμη και από το ποσοστό 47% που καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο για τους πολίτες της Βρετανίας, η οποία πρόκειται να αποχωρήσει από την ΕΕ στα τέλη Μαρτίου του 2019.

Σε χειρότερη θέση από την Αυστρία βρίσκονται οι Τσέχοι με ποσοστό 34%, οι Κροάτες (36%) και οι Ιταλοί (39%), ενώ το ίδιο ποσοστό με τους Αυστριακούς, περιορισμένου ενθουσιασμού από την ΕΕ, εμφανίζουν, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, και οι Έλληνες (45%).

Ακόμη χειρότερα φέρεται να σκέπτονται οι Αυστριακοί ως προς το όφελος που αποκομίζει η χώρα τους από την συμμετοχή στην ΕΕ, με ένα ποσοστό 54%, με τον μέσο κοινοτικό όρο να βρίσκεται στο 67%.

Οι πολίτες της Μάλτας να είναι στην κορυφή του καταλόγου θεωρώντας σε ποσοστό 93% ότι η χώρα τους έχει όφελος από την ΕΕ, ενώ ακολουθούν οι Ιρλανδοί (91%) και οι Λιθουανοί (90%).

Επιπλέον ευρήματα της δημοσκόπησης για το Ευρωβαρόμετρο διαπιστώνουν πως σε ποσοστό 59% οι Αυστριακοί είναι της γνώμης ότι η ψήφος τους «μετράει» στην Ένωση, κάτι που τους κατατάσσει στην ένατη θέση, με τον μέσο κοινοτικό όρο να είναι χαμηλότερος, στο 48%, και τα χαμηλότερα ποσοστά να καταγράφονται στην Ελλάδα (22%), στην Εσθονία και την Λετονία (21%).

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχεδόν οι μισοί Έλληνες άλλαξαν γνώμη για την ΕΕ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news