facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση ΕΛΤΑ- ΔΕΗ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες για καθυστερήσεις καταβολής από τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ χρηματικών ποσών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που προέρχονται από εξοφλήσεις λογαριασμών ρεύματος.

Μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των καταναλωτών, ενώ οι ίδιοι πλήρωσαν τους λογαριασμούς τους εμπρόθεσμα, τα χρήματα τους δεν έφτασαν ποτέ στην ΔΕΗ με αποτέλεσμα να χάσουν την έκπτωση συνέπειας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις εκδόθηκαν ακόμη και εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συσσωρευμένο χρέος των ΕΛΤΑ προς την ΔΕΗ φέρεται να φθάνει τα 50 εκατ. ευρώ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση ΕΛΤΑ- ΔΕΗ"

Ένοχοι οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του Γ. Μπουτάρη

Ένοχους έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους τρεις κατηγορούμενους για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.

Το δικαστήριο τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 14 μηνών τον έναν από τους δύο 20χρονους και τον 36χρονο ομογενή ενώ ο δεύτερος 20χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών.

Το δικαστήριο ανέβαλε την επιβληθείσα ποινή για τους δύο 20χρονους επί τριετία ενώ για τον 36χρονο τη μετέτρεψε προς 5 ευρώ τη μέρα καθώς δεν συνέντρεχαν οι προϋποθέσεις για την αναστολή της ποινής.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, κατά την αναγγελία της απόφασης, δέχθηκε ότι επρόκειτο «περί οργανωμένης επίθεσης σε βάρος του δημάρχου», θέση την οποία διατύπωσε η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της.

Οι τρεις κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, ενώ ο 20χρονος, που τιμωρήθηκε με την μεγαλύτερη ποινή, αντιμετώπιζε, επιπλέον, το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Αξιολογώντας το αποδεικτικά μέσα και τις μαρτυρικές καταθέσεις, το δικαστήριο έκρινε όλους ένοχους για διατάραξη κοινής ειρήνης και, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για απλή φθορά. Επιπροσθέτως, ο κατηγορούμενος για την επικίνδυνη σωματική βλάβη, κρίθηκε ένοχος και γι' αυτήν την πράξη.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να διερευνηθεί εάν θα πρέπει να διωχθούν και οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Τη διαδικασία παρακολούθησε μέχρι το τέλος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που παρίστατο ως πολιτικώς ενάγων και στην κατάθεσή του, μεταξύ άλλων, διατύπωσε την άποψη ότι υπήρξε «ξεκάθαρα ενορχηστρωτής» του επεισοδίου, περιγράφοντας τη συμμετοχή καθενός εκ των καταδικασθέντων στην εναντίον του επίθεση.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένοχοι οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του Γ. Μπουτάρη"

Η ΔΕΗ ενέκρινε την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας

Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΔΕΗ η απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας καθώς και η πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΔΕΗ για την προκήρυξη ανοιχτού, διεθνούς, πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώλησή τους.
Το ΔΣ συνεδρίασε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Συγκεκριμένα οι αποφάσεις του Δ.Σ. προβλέπουν:
  • Την απόσχιση δύο κλάδων λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ που περιλαμβάνουν και το ανθρώπινο δυναμικό και τη σύσταση αντίστοιχα δύο εταιριών με την επωνυμία «ΜΕΛΙΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΙΓΝΙΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (13.200.000 μετοχές ονομαστικής αξίας 4,00 Euro εκάστης) και «ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΙΓΝΙΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», (24.782.500 μετοχές αξίας 4,00 Euro εκάστης).
  • Την έγκριση των λογιστικών καταστάσεων, των εκθέσεων διαπίστωσης της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων των Κλάδων Μεγαλόπολης και Μελίτης, το σχέδιο απόσχισης, τα καταστατικά των δύο νέων εταιριών, την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου προς την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που θα συγκληθεί προκειμένου να εγκρίνει τις παραπάνω ενέργειες.
Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε το κείμενο και τους όρους της νέας τριετούς Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2018-2021 και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης για την υπογραφή της με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΔΕΗ ενέκρινε την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων έξω από το ΣτΕ: «Ο νόμος Κατρούγκαλου είναι το τέλος μας»

«Που θέλουν να μας πάνε; Εάν ισχύσει ο νόμος Κατρούγκαλου είναι το τέλος μας» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι ηλικιωμένοι έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας το όποιο δέχτηκε την καταδρομική επίθεση της αναρχικής ομάδας του «Ρουβίκωνα» την Δευτέρα το απόγευμα φυλάσσεται πλέον με αυστηρά μέτρα και μάλιστα οι πόρτες του είναι κλειστές με χοντρές αλυσίδες και λουκέτα για την αποφυγή οποιασδήποτε ενέργειας.

Στην σημερινή συγκέντρωση των συνταξιούχων έξω από το ΣτΕ συμμετέχουν το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, η Ένωση Συνταξιούχων Αστυνομικών Αττικής, ο Σύλλογος ΑΞΙΑ συζύγων θανόντων καθώς και οι τρεις Ενώσεις των Αποστράτων Αξιωματικών.

Στις δηλώσεις τους οι συνταξιούχοι υπογράμμισαν πως ο νόμος Κατρούγκαλου «είναι για τα σκουπίδια» ενώ τόνισαν το γεγονός της αντισυνταγματικότητας του καθώς δεν επιτρέπετε ετεροχρονισμένα να μειωθουν οι συντάξεις μιας και τα χρήματα που δίνονται είναι ήδη κρατημένα.


sin1
sin2
sin3
sin4
sin5
sin6
sin7
sin8
sin9







protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων έξω από το ΣτΕ: «Ο νόμος Κατρούγκαλου είναι το τέλος μας»"

ΣτΕ: «Ναι» στη χορήγηση ασύλου στον έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

«Ναι» στη χορήγηση ασύλου για τον πρώτο Τούρκο αξιωματικό, η υπόθεση του οποίου έφτασε στο ΣτΕ, είπε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Στην κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη, το ΣτΕ (με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο) απέρριψε το αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της ανεξάρτητης αρχής προσφυγών, με την οποία είχε δώσει άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΣτΕ με ισχυρή πλειοψηφία είπε «ναι» στο άσυλο του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim, ανοίγοντας τον δρόμο και για τους υπολοίπους επτά Τούρκους που είχαν αιτηθεί άσυλο από την Ελλάδα, ενώ κατηγορούνται από την Τουρκία για το πραξικόπημα.

Μετά την απόφαση αυτή, θα πρέπει να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να αφεθούν ελεύθεροι προκειμένου να μεταβούν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα και οι υπόλοιποι επτά αξιωματικοί οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα. H απόφαση έχει πιλοτικό χαρακτήρα, αφού εισήχθη στο ΣτΕ ως πρότυπη δίκη, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3900/2010.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: «Ναι» στη χορήγηση ασύλου στον έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς "

Δ. Μακεδονία: Υπεγράφη η ΚΥΑ για φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα

Υπεγράφη χθες Τρίτη 22 Μαΐου 2018 από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη και από τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Σταθάκη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) για την εφαρμογή του Περιβαλλοντικού Τιμολογίου Ηλεκτρικού ρεύματος στη Δυτική Μακεδονία και το δήμο Μεγαλούπολης.

Η μέση μείωση της τιμής στα νοικοκυριά, που θα έχουν κατανάλωση έως 1600 kwh το μήνα θα είναι της τάξης του 30%, ενώ δε θα υπάρξει κανένα κοινωνικό κριτήριο. Παράλληλα θα υπάρχει μειούμενη κλίμακα για όσους καταναλώνουν από 1600-2000 kwh το μήνα, όπως επίσης και από 2000 kwh και πάνω.

«Το περιβαλλοντικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος είναι πλέον Νόμος του Κράτους και μόνο με νέο Νόμο θα καταργηθεί» τόνισε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης.

Οι μειώσεις αυτές, βάσει του σχετικού Νόμου θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1-1-2018 και θα είναι σε όλους τους παρόχους ηλεκτρικής Ενέργειας, ενώ θα είναι προσθετικές οι όποιες μειώσεις έχουν όσοι εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος.

Παράλληλα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ετοιμάζει και ειδικό σχέδιο ώστε να υπάρξουν οι ρυθμίσεις για το μειωμένο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος και στις Επιχειρήσεις.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Μακεδονία: Υπεγράφη η ΚΥΑ για φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα"

Συνελήφθη η γιατρός που είχε εξαφανιστεί από το Λαϊκό

Μέσα στο σπίτι της στο Παγκράτι συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι η γιατρός του Λαικού νοσοκομείου που αναζητείτο από τις αρχές για συμμετοχή στο κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα.

Οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας είχαν την πληροφορία ότι η γυναίκα βρισκόταν στην Ελλάδα και αυτό που ήθελαν ήταν το «πράσινο» φως από την Ανακρίτρια προκειμένου να πραγματοποιήσουν κατ΄οίκον έρευνες. Έτσι, μόλις πήραν το ένταλμα, μετέβησαν, γύρω στις 12:30, σήμερα το μεσημέρι, στο διαμέρισμα του Παγκρατίου και συνέλαβαν την 44χρονη παθολόγο.

Όπως λένε οι πληροφορίες, η γυναίκα, της οποίας η μητέρα είχε δηλώσει εξαφάνιση στις 10 Μαίου, βρισκόταν στο σπίτι της, όπως χαρακτηριστικά λένε “είχε λουφάξει” και απέφευγε τις μετακινήσεις.

Το διαμέρισμα του Παγκρατίου γίνεται φύλλο και φτερό ενώ οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες και σε ένα ακόμη διαμέρισμα που διαθέτει η 44χρονη στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη η γιατρός που είχε εξαφανιστεί από το Λαϊκό"

Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής από τον ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προχώρησε στην ανάκληση παρτίδας του συμπληρώματος διατροφής «JOHN NOA WORTS Σιρόπι Νο 7».

Η ανάκληση αφορά την παρτίδα 230118 (ημ. λήξης: 01/2020) του συμπληρώματος διατροφής «JOHN NOA WORTS, σιρόπι κατάλληλο για τις αρθρώσεις με γεύση εσπεριδοειδών, Νο 7», λόγω διαφοροποίησης στην εμφάνισή του (διαφοροποίηση στο χρώμα), που το καθιστά μη σύμφωνο με τις προδιαγραφές του προϊόντος.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας όπως μεταδίδει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι επιχειρήσεις που είναι υπεύθυνες για τη διακίνηση του προϊόντος στην Ελλάδα οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά, και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ σε περίπτωση που το προϊόν εξήχθη σε άλλη χώρα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής από τον ΕΟΦ"

Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Αγίου Πνεύματος

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος.

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, από και προς τα αστικά κέντρα, ενόψει της περιόδου εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 2018, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Η εκπόνηση των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:
· Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
· Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
· Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
· Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
· Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
· Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική κίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
· Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
· Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
· Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Χώρας.

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως: (Σχετικό το από 23-05-2018 Δελτίο Τύπου)
· Την Παρασκευή (25-5-2018): 16:00 - 22:00 για το ρεύμα εξόδου.
· Το Σάββατο (26-5-2018): 08:00 - 13:00 για το ρεύμα εξόδου.
· Την Κυριακή (27-05-2018) δεν ισχύουν απαγορεύσεις.
· Την Δευτέρα (28-5-2018): 16:00 - 23:00 για το ρεύμα εισόδου.

Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει:
· Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ..
· Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
· Σέβομαι τα όρια ταχύτητας.
· Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
· Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
· Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
· Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
· Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
· Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας.
· Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
· Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσυκλέτα, φορώ πάντα κράνος.
· Πριν ξεκινήσω για ταξίδι, ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Αγίου Πνεύματος "

Καλλιθέα: Επίθεση στον φύλακα του πάρκου της πλατείας Δαβάκη (φωτο & βίντεο)

Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε χθες το βράδυ ο φύλακας του πάρκου της πλατείας Δαβάκη στην Καλλιθέα, όταν στην προσπάθειά του να απομακρύνει μία ομάδα ατόμων για να κλειδώσει, εκείνοι τον τραυμάτισαν σοβαρά στο κεφάλι.
Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δύο αστυνομικοί της ομάδας Ζήτα και παρά τις κλήσεις των αστυνομικών για παροχή βοηθείας από σταθμό του ΕΚΑΒ, ενώ αιμοραγούσε από μια αρκετά μεγάλη πληγή στην περιοχή του κεφαλιού αναγκάστηκε να περιμένει για περίπου 2 ώρες μέχρι να έρθει ασθενοφόρο. Όση ώρα περίμενε το ασθενοφόρο, τόσο θαμώνες , όσο και ο ιδιοκτήτης παρακείμενου καφέ του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.
Τα άτομα αμέσως μετά την άναδρη επίθεση σε βάρος του φύλακα του πάρκου, πατέρα ενός 7χρονου παιδιού, σκόρπισαν στην γύρω περιοχή ενώ ο πρωταγωνιστής της επίθεσης, σύμφωνα με μαρτυρίες, έφυγε τρέχοντας προς τον πεζόδρομο της οδού Ματζαγριωτάκη.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το χτύπημα σε βάρος του για λίγα εκατοστά θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο. Πριν μερικά χρόνια από εργατικό ατύχημα στον δήμο Αλίμου όπου εργαζόταν έμεινε αρκετούς μήνες σε κώμα και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε πολύ σοβαρή εγχείρηση κατά την οποία δέχθηκε μόσχευμα στο κρανίο. Αν το χτύπημα το οποίο δέχθηκε εχθές ήταν λίγα εκατοστά δεξιότερα τώρα ο Στέλιος Κατσαϊτης θα ήταν νεκρός.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλλιθέα: Επίθεση στον φύλακα του πάρκου της πλατείας Δαβάκη (φωτο & βίντεο)"

«Φρένο» από τη Bundesbank στην κουβέντα για το ελληνικό χρέος

Υπό τον τίτλο «Ελλάδα: δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία για την εποχή μετά το τέλος του προγράμματος», η γερμανική κεντρική τράπεζα αναφέρεται, στο μηνιαίο δελτίο της, στην κατάσταση όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα και την προοπτική ολοκλήρωσής του τον Αύγουστο.

Η Bundesbank επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα υπερβαίνει κατά πολύ τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος και εκτιμά ότι πλεονάσματα ύψους 3,1% του ΑΕΠ θα πρέπει να θεωρούνται -και μακροπρόθεσμα- εύλογα, επομένως «δεν είναι επιτακτικώς απαραίτητο να ληφθούν σύντομα πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους». Προειδοποιεί ακόμη για τον κίνδυνο ενδεχόμενη εκτεταμένη προστασία από τις αντιδράσεις των αγορών να οδηγήσει σε απώλεια της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων.

Στο κείμενο υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) μέχρι τον Αύγουστο του 2018. Για την αξιολόγηση της δημοσιονομικής ανάπτυξης, πρέπει λοιπόν να ληφθούν υπόψη όχι μόνο οι ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί κανόνες, αλλά και οι στόχοι του προγράμματος βοήθειας.

«Ο συμφωνηθείς δημοσιονομικός στόχος του 2017 για πρωτογενές πλεόνασμα έχει ξεπεραστεί σημαντικά (ήταν 4%, ενώ ο στόχος ήταν 1,75% του ΑΕΠ). Σε αυτό έχουν συμβάλει επίσης προσωρινοί παράγοντες και χαμηλότερες του προβλεπόμενου επενδυτικές δαπάνες. Παρά το γεγονός ότι αυτοί οι "ανακουφιστικοί" παράγοντες δεν θα επαναληφθούν τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επιτευχθεί το συμφωνηθέν πρωτογενές πλεόνασμα τόσο το 2018 όσο και το 2019 (3,5% του ΑΕΠ). Σε αυτό θα πρέπει να έχει σημαντική συμβολή μια οικονομική ανάπτυξη με μείωση της ελλιπούς αξιοποίησης, ενώ αναμένεται ταυτόχρονα μια διαρθρωτική χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής».

Προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος, η Ελλάδα πρέπει ακόμη να εφαρμόσει πολυάριθμα προαπαιτούμενα μέτρα, τονίζει η Bundesbank και επισημαίνει ότι από το τέλος του Αυγούστου του 2018 η Ελλάδα θα εξαρτάται και πάλι από την χρηματοδότηση των χρηματαγορών, «το οποίο σημαίνει ότι οι ιδιώτες πιστωτές πρέπει να έχουν πειστεί για την φερεγγυότητα και την βούλησή της να πληρώσει». Επειδή αυτό, όπως αναφέρεται, «μερικές φορές δεν θεωρείται βέβαιο», κρίνεται αναγκαία για ένα μεταβατικό διάστημα μετά το τέλος του προγράμματος μια επιπλέον προστασία. «Για παράδειγμα, η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Ελλάδος τάσσονται υπέρ μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής από τον ΕΜΣ για την Ελλάδα. Αυτή θα μπορούσε κατ' αρχήν να χορηγηθεί» μετά την ολοκλήρωση «του κύκλου λήψης των αποφάσεων και με την έγκριση των εθνικών κοινοβουλίων», εξηγούν οι συντάκτες του δελτίου της Μπούντεσμπανκ και σημειώνουν ότι, αντιθέτως, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι στοχεύει μεταξύ άλλων στην δημιουργία ενός αποθεματικού ασφαλείας ρευστού με πόρους από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας. Με αυτό, διευκρινίζεται, η Ελλάδα θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί προσωρινά χωρίς να προσφύγει στις αγορές.

«Αποφασιστικής σημασίας για την περαιτέρω εξέλιξη της Ελλάδας και της ικανότητάς της να χρηματοδοτείται από τις αγορές θα είναι το να μπορεί να αναμένεται μακροπρόθεσμα μια σταθερή δημοσιονομική και οικονομικοπολιτική πορεία», συνεχίζει η έκθεση και υπενθυμίζει ότι κατά το παρελθόν δημιουργήθηκαν σημαντικές δυσκολίες και χρειάστηκε να ασκηθεί πίεση, μέσω της υπό όρους εκταμίευσης περαιτέρω δόσεων της δανειακής βοήθειας. «Μια εκτεταμένη προστασία από τις αντιδράσεις των αγορών μετά το τέλος του προγράμματος θα μπορούσε να αποδυναμώσει το μομέντουμ περαιτέρω μεταρρυθμίσεων», σημειώνεται.

Στο κείμενο, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, επισημαίνεται ακόμη ότι η απόφαση για το ποια θα είναι η πορεία μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αναμένεται στο τέλος Ιουνίου, ενώ θα πρέπει επίσης να αποφασιστεί εάν θα υπάρξουν επιπλέον μεταφορές με μορφή ελαφρύνσεων του χρέους προκειμένου να διευκολυνθεί η κατά το δυνατόν αυτόνομη χρηματοδότηση στις αγορές. Το Eurogroup είχε εξετάσει τον Μάιο του 2016 διάφορα βήματα για περαιτέρω ελαφρύνσεις χρέους κυρίως μέσω επιμήκυνσης του χρόνου ωρίμανσης των δανείων και μείωσης των επιτοκίων. Μέχρι το τέλος του 2017, έχουν για αυτό ήδη εφαρμοστεί μέτρα τα οποία, κατά υπολογισμούς του ΕΜΣ, θα μειώσουν τον δείκτη χρέους της Ελλάδας κατά 25 μονάδες μέχρι το 2060, αναφέρεται και σημειώνεται ότι σύμφωνα με αναλύσεις των ευρωπαϊκών θεσμών, «τα ελληνικά δημοσιονομικά είναι βιώσιμα, εφόσον διατηρηθεί για μεγαλύτερο διάστημα ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ».

Στην αρχή των προγραμμάτων βοήθειας συμφωνήθηκαν ακόμη πιο φιλόδοξες τιμές. Στο μεταξύ όμως, ακόμη και αυτή η χαμηλότερη τιμή απαιτείται μόνο μέχρι το 2022. Στην περίπτωση χαμηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων, διευκρινίζεται, θεωρούνται επίσης αναγκαίες σημαντικές επιμηκύνσεις των μέχρι τώρα για πάνω από 30 χρόνια κατ' επανάληψη επιμηκυνθεισών προθεσμιών και επιπλέον αναβολές πληρωμών τόκων. «Μόνο έτσι δεν θα ξεπεραστεί το θεωρούμενο ως βιώσιμο όριο για την ακαθάριστη χρηματοδοτική ανάγκη», τονίζεται στην έκθεση της Bundesbank, ενώ αναφέρεται ότι συζητείται επιπλέον ένας μηχανισμός διευκόλυνσης ο οποίος θα συνδέει την αποπληρωμή των δανείων με την εξέλιξη του ΑΕΠ.

Κατά την τρέχουσα πρόβλεψη της Επιτροπής, η Ελλάδα θα έχει το 2019 διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 5,1%. «Για να συνεχίσει να καταγράφεται υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα για μεγαλύτερο διάστημα δεν είναι απαραίτητα περαιτέρω περιοριστικά κίνητρα και τα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,1% του ΑΕΠ είναι εύλογα επίσης μακροπρόθεσμα» εξηγεί η γερμανική κεντρική τράπεζα και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «δεν είναι, επομένως, επιτακτικώς απαραίτητο να ληφθούν σύντομα πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Φρένο» από τη Bundesbank στην κουβέντα για το ελληνικό χρέος"

Σκληρή επίθεση Λαφαζάνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Συνάντηση ντροπής και αθλιέστατης απόπειρας νομιμοποίησης των παράνομων παραθεσμικών και αντισυνταγματικών ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με τους οποίους μια χούφτα συμβολαιογράφοι όργανα του παρατραπεζικού συστήματος, της μεταλλαγμένης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του φαύλου μνημονιακού μπλοκ,αρπάζουν και ληστεύουν χωρίς έλεος τα σπίτια και τις λαϊκές περιουσίες. αποτελεί η συνάντηση, την Δευτέρα, του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο των συμβολαιογράφων Αθηνών και Πειραιώς, Γιώργο Ρούσκα» αναφέρει ο γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε. Π.Λαφαζάνης.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , έφτασε χτες στον έσχατο κατήφορο να μεταβληθεί σε «ομπρέλα» κάλυψης της μεγαλύτερης ληστείας ιδιωτικής περιουσίας στα χρονικά αυτής της χώρας», αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης.

«Δεν είναι καθόλου υπερβολή το να κάνουμε ευθέως λόγο για έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν δίστασε να θέσει το ύψιστο δημόσιο αξίωμα στην υπηρεσία ενός σμήνους από κατάμαυρα «κοράκια», τα οποία πυρπολούν την οικονομία και την κοινωνία, εξωθώντας σε ψυχικά αδιέξοδα, στην καταστροφή και συχνά στην αυτοκτονία ατυχήσαντες συμπολίτες μας προς δόξα του τοκογλυφικού κεφαλαίου και του φορομπηχτικού κράτους.

Τώρα όλοι γνωρίζουν ποιο είναι το σύμπλεγμα της μεγάλης αρπαγής και ποιος, πετώντας την Προεδρία της Δημοκρατίας στα απορρίμματα και στον σκουπιδοτενεκέ, είναι πολιτικά επικεφαλής του μαύρου-κατάμαυρου κυκλώματος που προκαλεί ναυτία, ιλίγγους και εφιάλτες στην κοινωνία», υπογραμμίζει ο γραμματέας της ΛΑΕ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή επίθεση Λαφαζάνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας"

Ο Ρουβίκωνας απειλεί Μητσοτάκη: Θα του τα πούμε από κοντά και σύντομα

Νέες απειλές αυτή τη φορά κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει ένα εκ των ηγετικών στελεχών του Ρουβίκωνα με ανάρτησή του στο Facebook.

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη για την τελευταία επίθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα αφού τον χαρακτηρίζει «ακροδεξιό-νεοφιλελεύθερο υβρίδιο» στη συνέχεια απειλεί: Ό,τι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη θα του το πούμε από κοντά και σύντομα.

rouv-ana-2


Παράλληλα σε δεύτερη ανάρτησή του καταφέρεται κατά των δικαστών του ΣτΕ που ζήτησαν τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης στο ανώτατο δικαστήριο και μιλά για ανθρώπους που «με τις αποφάσεις νομιμοποιούν μειώσεις μισθών και συντάξεων εκατομμυρίων ανθρώπων στέλνοντας τους στην ανέχεια,ενώ παράλληλα οι ίδιοι ζουν με μισθούς χιλιάδων ευρώ κάνοντας αυξήσεις στους.. εαυτούς τους, ζητούν την σύλληψη μας.. Νομίζετε ότι οι συλλήψεις οι διώξεις και ενδεχομένως και οι φυλακίσεις θα μας σταματήσουν; Αυταπαταστε κύριοι».

rouv-ana-1
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ρουβίκωνας απειλεί Μητσοτάκη: Θα του τα πούμε από κοντά και σύντομα"

Επίσημο: Εκτός Γερμανίας τα παλιά ντίζελ

Μετά από τελεσίδικη απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Γερμανίας, η κάθε πόλη της χώρας θα μπορεί να απαγορεύει την κίνηση ντίζελ οχημάτων Euro5 και παλαιότερων.

Ακόμη ένα πλήγμα στα ντίζελ αυτοκίνητα επέφερε πρόσφατη απόφαση της γερμανικής δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων, οι αρχές της χώρας έκριναν πως τα κατά τόπους συμβούλια είναι ελεύθερα να αποφασίζουν για αποκλεισμούς πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα στα κέντρα των πόλεων. Μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, όπως το Μόναχο και η Στουτγάρδη, έχουν βγάλει ήδη κόκκινη κάρτα στα παλιά ντίζελ αυτοκίνητα και έπεται συνέχεια.

Αναλυτές επισημαίνουν πως η συγκριμένη απόφαση απαξιώνει 12 εκατομμύρια αυτοκίνητα (Euro 5 και παλαιότερα) τα οποία θα επιβαρύνουν-λόγω απαξίωσης- πολλούς ιδιώτες και εμπόρους. Την ίδια στιγμή οι κατασκευαστές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου να πείσουν για την τεχνολογική αρτιότητα των ντίζελ αυτοκινήτων, κάτι που σημαίνει και δωρεάν αναβαθμίσεις του υπάρχοντος στόλου. Έτσι, το κόστος των μηχανικών βελτιώσεων μπορεί να φτάσει τα 17 δισ. ευρώ.

Η κατάσταση δείχνει να συμπιέζεται ακόμη περισσότερο και λόγω του κύκλου μέτρησης WLTP που θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο. O νέος τρόπος υπολογισμού της κατανάλωσης και των ρύπων αλλάζει τα δεδομένα, καθώς συνεπάγεται μεγάλο κόστος εξέλιξης για πολλές εταιρείες. Άλλωστε, όπως διαβάσαμε και μέσα από το Newsauto, η νέα πραγματικότητα φέρνει αλλαγές στις γραμμές παραγωγής, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποια μοντέλα θα σταματήσουν να διατίθενται. Πηγές από την Γερμανία αναφέρουν πως τα παλιά ντίζελ ήδη διοχετεύονται σε χώρες των Bαλκανίων σε εξευτελιστικές τιμές, κάτω από το φόβο της πλήρους απαξίωσής τους.

Ανεξάρτητα με τις εξελίξεις στην Ευρώπη, η απόκτηση ντίζελ παραμένει ασφαλής επιλογή στην περίπτωση καινούργιου οχήματος και μόνο, όπου πληρούνται τα πρότυπα εκπομπών Euro6. Σε διαφορετική περίπτωση είναι καλό να αποφύγετε τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα που “κρύβουν” αρκετές παγίδες (επίσης απαγορεύεται να κυκλοφορούν στις δύο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας Euro4 και παλαιότερα).

newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίσημο: Εκτός Γερμανίας τα παλιά ντίζελ"

Εισβολή σε συμβολαιογραφείο το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια -Εσπασαν την πόρτα

Ομάδα αναρχικών πραγματοποίησε εισβολή στις 23:20 το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα οι δράστες παραβίασαν την είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Κωλέττη 11 στα Εξάρχεια. Στη συνέχεια ανέβηκαν στον 1ο όροφο, έσπασαν την πόρτα συμβολαιογραφείου και μπήκαν μέσα όπου πέταξαν τρικάκια με συνθήματα κατά των πλειστηριασμών και στα οποία υπέγραφαν ως αναρχικοί – αναρχικές.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισβολή σε συμβολαιογραφείο το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια -Εσπασαν την πόρτα "

Γ. Κατρούγκαλος: Εκβιασμός του ΔΝΤ η προνομοθετημένη μείωση συντάξεων

Για εκβιασμό από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έκανε ο αναφερόμενος στην προνομοθετημένη μείωση των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου 2019 έκανε λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις μιλώντας στο ραδιοσταθμό του ΑΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM". 
«Έχω χρησιμοποιήσει αυτή τη σκληρή λέξη για τον απλό λόγο ότι με όλους τους δανειστές μας και με το ΔΝΤ είχαμε συμφωνήσει με τον ασφαλιστικό νόμο -αυτόν που λέγεται νόμος Κατρούγκαλου- ότι η προσωπική διαφορά θα διατηρείτο, δεν επρόκειτο να καταργηθεί, γιατί δημοσιονομικά είχαμε υπολογίσει την παραμονή της» είπε, προσθέτοντας ότι «έξι μήνες μετά, όταν είχε κλείσει η πρώτη αξιολόγηση με τον ασφαλιστικό νόμο, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης το ΔΝΤ ζήτησε την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, με το επιχείρημα ότι ο ΕΦΚΑ θα ήταν προβληματικός και ότι δεν θα πιάναμε το πλεόνασμα. Τώρα προφανώς έχει αποδειχθεί ότι και στα δύο είχε άδικο».
Όπως εξήγησε «ο ΕΦΚΑ έχει ταμειακό πλεόνασμα και έχουμε όχι απλώς πιάσει τον στόχο του πλεονάσματος, το έχουμε υπερκεράσει», ενώ πρόσθεσε ότι «έως τον Αύγουστο πρέπει να είμαστε στοχοπροσηλωμένοι στην καθαρή έξοδο, αλλά από εκεί και έπειτα, επειδή έχουν εκλείψει πλήρως οι λόγοι που επικαλείτο το ίδιο το ΔΝΤ, (σ.σ. οι μειώσεις στις συντάξεις) είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε».
Με αφορμή τη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, που διεξάγεται αυτή την ώρα στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων τόνισε ότι «για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία έχουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο αναλυτικό, με συγκεκριμένες ημερομηνίες, που δείχνει πώς θέλουμε να είναι η Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες, όχι απλώς τον επόμενο χρόνο». 
Όπως είπε «το μεγάλο στοίχημα είναι το αναπτυξιακό πρόγραμμα από εδώ και μετά, δεν είναι να γυρίσουμε πίσω στο 2010" και "επειδή αυτό θα ήταν πολύ γενικόλογο, αν είχε πάνω μόνο τις καθοριστικές κατευθυντήριες γραμμές, έχει και έναν προγραμματισμό για τον συγκεκριμένο βηματισμό την επόμενη πενταετία- εξαετία».
Για ΠΓΔΜ και διαφοροποίηση ΑΝΕΛ 
Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, ο αν. υπουργός επισήμανε πως παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξος για την προοπτική συμφωνίας, καθώς «και οι δύο πλευρές -και οι δύο πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών- θέλουν να υπάρξει λύση και θα είναι αμοιβαία επωφελές και για τις δύο χώρες να υπάρχει λύση». Σε ό,τι αφορά τα ονόματα που βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης σημείωσε πως "είναι λογικό να παραμείνουμε στις προτάσεις Νίμιτς, γιατί αυτές έχουν κυρίως δουλευτεί».
Σχετικά με την διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ και την εκπεφρασμένη πρόθεσή τους να μη δεχθούν συμφωνία στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, η οποία θα περιέχει όρο "Μακεδονία" ή παράγωγά του ο κ. Κατρούγκαλος εκτίμησε: "Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν επί του ονόματος ένα θέμα αρχής, όπως το έχουν διατυπώσει, το οποίο εμείς σεβόμαστε, γιατί εξαρχής ξέραμε ότι υπάρχουν σημαντικές ιδεολογικές διαφορές μεταξύ μας. Ακριβώς όμως επειδή είναι υπεύθυνος, αξιόπιστος, μπεσαλής σύμμαχος δεν πιστεύω ότι αυτή η διαφοροποίηση πρόκειται να ρίξει οποιαδήποτε σκιά σε αυτή καθεαυτή την κυβερνητική συνεργασία. Και έχω και την προσωπική ελπίδα ότι η συμφωνία, όταν θα έλθει, θα είναι τόσο καλή, που και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπορεί να το ξανασκεφτούν και θεωρώ ούτως ή άλλως -ανεξάρτητα της στάσης των ΑΝΕΛ- ότι θα έχει μεγαλύτερη πλειοψηφία στη Βουλή από την κυβερνητική μας πλειοψηφία".
Για Νovartis 
 Με αφορμή τη διαβίβαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε: «Το ότι υπάρχει σκάνδαλο είναι αυτονόητο, το ότι πλευρές αυτού που επεδίωκε η Novartis -ειδική τιμολογιακή πολιτική, γιατί οι τιμές των φαρμάκων δεν μετρούσαν μόνο για την Ελλάδα, ήταν σημείο αναφοράς για πολύ μεγαλύτερες αγορές, όπως της Ινδίας και της Ρωσίας- μοιραία χρειάζονταν εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να αποδώσουμε -θα ήταν αντίθετο στο τεκμήριο αθωότητας- συγκεκριμένες ευθύνες. Πρέπει να διερευνηθούν και πρέπει να αποδοθούν, γιατί πέρα από το σκάνδαλο αυτό καθεαυτό υπάρχει και η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος».
 Παρατήρησε, δε, ότι η διαπίστωση της αναρμοδιότητας της Βουλής να διερευνήσει την υπόθεση «είναι ένα θεσμικό αίσχος, που ανάγεται όχι σε ευθύνη της Βουλής, αλλά στο θεσμικό αίσχος της διάταξης του άρθρου 86 του Συντάγματος, που έχει διατυπωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να προστατεύει το πολιτικό προσωπικό της χώρας από τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών" και "είναι το πρώτο που πρέπει να φύγει στην επικείμενη αναθεώρηση και ξέρουμε ότι είναι υποχρέωσή μας να φέρουμε αυτή την υπόθεση στο τέλος, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την ατομική διερεύνηση ευθυνών, αλλά και σε αυτή την θεσμική τερατωδία που υπάρχει τώρα».
Για επίθεση σε Μπουτάρη 
 Αναφερόμενος, τέλος, στην επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε: «Με ανησύχησαν κυρίως δύο πράγματα. Ότι δεν βρέθηκαν άνθρωποι να υπερασπιστούν τον δήμαρχο εκεί --δεν υπαινίσσομαι ότι όλοι όσοι ήταν εκεί ήταν σαν αυτούς που επιτέθηκαν, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα που θα πρέπει να το σκεφτούμε. Το δεύτερο είναι πόσο κοντά σε καθεστωτικά κέντρα εξουσίας μπορεί να είναι άνθρωποι σαν αυτούς [...] Ανησυχώ ιδιαίτερα για την επιρροή που μπορεί να έχει στην ΝΔ η ακροδεξιά της πτέρυγα. Δεν θέλω να ταυτίσω όλους αυτούς τους ανθρώπους με τα γεγονότα, αλλά είναι συγκοινωνούντα δοχεία η ακροδεξιά αντίληψη, που υπάρχει σε ορισμένα τμήματα της κοινωνίας και σε συμπεριφορές παρόμοιες».
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Κατρούγκαλος: Εκβιασμός του ΔΝΤ η προνομοθετημένη μείωση συντάξεων"

Ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη στην Ελλάδα

Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η βενζίνη στην Ελλάδα, λόγω της αύξησης στην τιμή του αργού πετρελαίου διεθνώς. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια πρατήρια της χώρας, σε νησιωτικές περιοχές, η τιμή του λίτρου στην αμόλυβδη (την 95άρα) έφτασε και ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο.

Συγκεκριμένα, ένα πρατήριο στη Σίκινο πουλά την αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων κατά 2,045 ευρώ/λίτρο, ενώ στην Αμοργό ένα άλλο πρατήριο τη διανέμει με 2 ευρώ/λίτρο. Στα συγκεκριμένα δύο νησιά παρατηρούνται και οι υψηλότερες τιμές, ενώ... από κοντά είναι και η Σάμος.

Στα Δωδεκάνησα οι τιμές των καυσίμων έχουν φτάσει μέχρι 1,9 ευρώ το λίτρο, με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται σε Κάλυμνο, Αστυπάλαια και Κάρπαθο.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, η τιμή της 95άρας αμόλυβδης κυμαίνεται στα 1,624 ευρώ/λίτρο -κατά μέσο όρο. Με τη συγκεκριμένη τιμή, η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των ακριβότερων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όντας πίσω μόνο από Ολλανδία, Δανία και Ιταλία, δηλαδή στην τέταρτη θέση.

Βασική αιτία για την υψηλή θέση της χώρας είναι η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση που επιβάλλεται στα καύσιμα. Σύμφωνα με το υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπου μπορείτε να δείτε και τις τιμές πανελλαδικά, η τιμή διυλιστηρίου της «απλής» αμόλυβδης για την Πέμπτη 17 Μαΐου διαμορφώθηκε στα 0,5043 ευρώ/λίτρο, δηλαδή αυξήθηκε κατά 2,03 λεπτά σε σχέση με μια εβδομάδα πριν. Δηλαδή, οι υπόλοιπες επιβαρύνσεις στην τσέπη των καταναλωτών έρχονται από τους φόρους, τέλη κ.α...

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη στην Ελλάδα"

«Πόλεμος» αστυνομικών με τσιγγάνους στο Πυρί Θηβών - Ένας τραυματίας

Για πολλοστή φορά, η περιοχή γύρω από τον καταυλισμό τσιγγάνων στο Πυρί της Θήβας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, το απόγευμα της Τρίτης, καθώς οι ένοικοί του άρχισαν να πυροβολούν με καραμπίνες στον αέρα και να πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι ένα από τους αστυνομικούς!

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, όμως τα επεισόδια συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα στην περιβόητη «γέφυρα του τρόμου», έξω από τον καταυλισμό, όπου έχουν γίνει εκατοντάδες ληστείες και κλοπές! Οι τσιγγάνοι διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων και κατέλαβαν το οδόστρωμα , σε ένδειξη διαμαρτυρία για τις συλλήψεις φυγόποινων ενοίκων του καταυλισμού και άλλων που εμπλέκονται σε κλοπές.

Οι συγκεντρωμένοι άναψαν φωτιές στο οδόστρωμα και «βομβάρδισαν» με πέτρες τους αστυνομικούς, ενώ προκάλεσαν μεγάλες ζημιές και στα οχήματα μιας παρακείμενης επιχείρησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Με την επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης που κατάφερε να τους απομακρύνει από τη γέφυρα, τα επεισόδια πήραν τέλος, χωρίς όμως να γίνουν προσαγωγές ή συλλήψεις.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πόλεμος» αστυνομικών με τσιγγάνους στο Πυρί Θηβών - Ένας τραυματίας"

Ιδού το έντυπο απόδοσης τέλους πλαστικής σακούλας -Πώς πρέπει να συμπληρωθεί (ΦΕΚ)

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με το οποίο καθορίζεται η διαδικασία επιβολής και απόδοσης καθώς και ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6Α του ν.2939/2001 (Α’ 179) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,
Η δήλωση απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας υποβάλλεται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, μέσω διαδικτύου, στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (aade.gr).
Οι εισπράξεις του περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας, εισάγονται στον Κωδικό Αριθμό Εσόδου «Κ.Α.Ε. 1531».
Η επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση εκπρόθεσμης, ανακριβούς ή μη υποβολής της δήλωσης απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας καθώς και γενικά η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης του τέλους αυτού διέπονται από τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013), όπως ισχύει.
Η δήλωση απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας υποβάλλεται για πρώτη φορά τον Μάιο του 2018 και αφορά το πρώτο τρίμηνο του έτους αυτού.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιδού το έντυπο απόδοσης τέλους πλαστικής σακούλας -Πώς πρέπει να συμπληρωθεί (ΦΕΚ)"

«Μαχαίρι» και στις επικουρικές του ΕΔΟΕΑΠ

Εν κρυπτώ και χωρίς να γίνει γνωστό στον κλάδο, κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν στο Χίλτον να μπει μαχαίρι και στις επικουρικές συντάξεις του ΕΔΟΕΑΠ που είχαν μειωθεί μεν αλλά δεν είχαν υποστεί την πανωλεθρία του νόμου Κατρούγκαλου.

Η συμφωνία προβλέπει να εναρμονιστούν οι επικουρικές συντάξεις των δημοσιογράφων με εκείνες του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου ( ΕΤΕΑΕΠ) ώστε να αποφευχθούν τα ελλείμματα του ταμείου το οποίο μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου, έχει μειωμένα έσοδα.

Στελέχη του ΕΔΟΕΑΠ εκτιμούν ότι οι συντάξεις από 200-400 ευρώ που είναι σήμερα θα συρρικνωθούν στα 100 ευρώ.

Σύμφωνα με το παρασκήνιο η ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε από την Eurostat να διατυπώσει επίσημη γνώμη για το κατά πόσον ο ΕΔΟΕΑΠ αποτελεί ιδιωτική οντότητα και λόγω αυτού, από δημοσιονομικής άποψης, μένει εκτός της γενικής κυβέρνησης (σύμφωνα με τον ορισμό ESA 2010). Όπως πληροφορηθήκαμε το υπουργείο Εργασίας έστειλε τα παλιά στοιχεία με το ύψος των εισφορών (ο νόμος έχει αλλάξει) με αποτέλεσμα η Eurostat να γνωμοδοτήσει πριν από 10 ημέρες ότι ο ΕΔΟΕΑΠ ανήκει στη γενική κυβέρνηση.

Ως εκ τούτου, μειώνονται υποχρεωτικά οι επικουρικές για να μην σωρευτούν ελλείμματα αλλά αποκτά και το υπουργείο το δικαίωμα να διορίζει διοικητή στο ταμείο όπως συμβαίνει και στους άλλους δημοσίους φορείς.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μαχαίρι» και στις επικουρικές του ΕΔΟΕΑΠ"

Δε θα συμμετέχουν οι αρχαιοφύλακες σε «εκτός ωραρίου» εκδηλώσεις

Οι αρχαιοφύλακες ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν σε «εκδηλώσεις παντός τύπου σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους εκτός ωραρίου λειτουργίας», γεγονός για το οποίο είχαν ενημερώσει έγκαιρα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

«Πρέπει όταν οι εργαζόμενοι εργάζονται υπερωριακά εκτός ωραρίου να αμείβονται. Πρέπει να καταβάλλονται τέλη ώστε να μην υπάρχει απώλεια δημοσίων εσόδων», συμπληρώνει η ΠΕΥΦΑ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η ανεξέλεγκτη χρήση -όπως έχουμε πολλές φορές αναφέρει- παντός τύπου εκδηλώσεων οι οποίες προσβάλουν τα Μνημεία και τους χώρους δεν είναι αποδεκτές».

Η ΠΕΥΦΑ ενημερώνει επίσης ότι έχει ζητήσει «έκτακτη και επείγουσα συνάντηση για το θέμα των εκδηλώσεων από 11/05/2018», πως «η ενημέρωση που είχαμε από τον Υφυπουργό κ. Στρατή, είναι ότι έχει καθοριστεί συνάντηση, μαζί με άλλα θέματα για τις 08/06/2018» και ότι «έπρεπε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, να είχε άμεση προτεραιότητα την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Δε θα συμμετέχουν οι αρχαιοφύλακες σε «εκτός ωραρίου» εκδηλώσεις"

Δίκτυο Εργαζομένων ΟΤΑ: Καμία συμμετοχή στην «δοτή» απεργία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ

Να μην συμμετάσχουν στην «δοτή» απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 30 Mαΐου ζητά με ανακοίνωσή του το Δίκτυο Εργαζομένων ΟΤΑ από τους εργαζόμενους: «Η φυσιογνωμία, το περιεχόμενο, η δομή και οι μορφές «δράσεις» που αναλαμβάνει η  «Κοινωνική Συμμαχία» δείχνουν ότι πρόκειται για μια συγκροτημένη, «έξυπνη» και για αυτό, επικίνδυνη κίνηση που εντάσσεται σε μακροχρόνιο σχεδιασμό Ενσωμάτωσης και Υποταγής των εργαζομένων. Δείχνει ότι η αστική πολιτική επιχειρεί να αναβαθμίσει την παρέμβασή της στις πλατιές μάζες των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων και με «κινηματικές» μορφές, προκειμένου να προωθήσει την ταξική συνεργασία κάτω από την αστική ηγεμονία και να πετύχει ένα ισχυρό πλήγμα στη συνείδηση των εργαζομένων και την ταξική πάλη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Δίκτυο. Και προσθέτει: «Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχοντας στην «κοινωνική συμμαχία» με τους εργοδότες προκήρυξαν 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία. Αρκετές ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού, εργατικού και λαϊκού κινήματος κήρυξαν και αυτές συμμετοχή στην απεργία με το δικό τους πλαίσιο. Είναι βέβαιο ότι και στις 30 Μάη η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων θα παρακολουθεί από μακριά χωρίς να συμμετέχει».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Απεργία 30ης Μαΐου: Με ποιους και γιατί;
Διάφοροι φορείς εργοδοτικών οργανώσεων με τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ιδρύσαν την «κοινωνική συμμαχία» η οποία κήρυξε την 30η Μάη 2018 ως «Ημέρα Πανεθνικής Δράσης». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία εργοδοτικών οργανώσεων ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδας, Τεχνικό και  Οικονομικό Επιμελητήριο, Πανελλήνιος Ιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων και σε συνεργασία με την εκφυλισμένη συνδικαλιστική ηγεσία των ΓΣΕΕ ,ΑΔΕΔΥ επιδιώκουν  να πείσουν τους εργαζόμενους ότι όλοι μαζί, αφεντικά και εργάτες μπορούμε στη νέα μετάμνημονιακή περίοδο να παρέμβουμε ώστε να υπάρξει ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις, αύξηση της κερδοφορίας  μέσα από ένα όπως το ονομάζουν υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Η φυσιογνωμία, το περιεχόμενο, η δομή και οι μορφές «δράσεις» που αναλαμβάνει η  «Κοινωνική Συμμαχία» δείχνουν ότι πρόκειται για μια συγκροτημένη, «έξυπνη» και για αυτό, επικίνδυνη κίνηση που εντάσσεται σε μακροχρόνιο σχεδιασμό Ενσωμάτωσης και Υποταγής των εργαζομένων. Δείχνει ότι η αστική πολιτική επιχειρεί να αναβαθμίσει την παρέμβασή της στις πλατιές μάζες των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων και με «κινηματικές» μορφές, προκειμένου να προωθήσει την ταξική συνεργασία κάτω από την αστική ηγεμονία και να πετύχει ένα ισχυρό πλήγμα στη συνείδηση των εργαζομένων και την ταξική πάλη.
Μας καλούν ουσιαστικά να ξεχάσουμε και να διαγράψουμε τη βασική αντίθεση που υπάρχει ανάμεσα στον εργοδότη και τον εργαζόμενο, να ξεχάσουμε τις ταξικές και κοινωνικές αντιθέσεις που γεννά η καπιταλιστική κοινωνία και να κινηθούμε διαταξικά, δήθεν με νέο πνεύμα. Ζητάνε από τους εργαζόμενους να ξεχάσουμε την ταξική πάλη, τους αγώνες εναντία στην εργοδοσία, τους πολιτικούς και οικονομικούς της μηχανισμούς και να συνθηκολογήσουμε απαρνούμενοι την απεργία ως ανώτερη μορφή αγώνα, τα δικαιώματά μας. Να δεχτούμε την ταξική ειρήνη και συνεργασία, και να προσφέρουμε συναίνεση και  υποταγή στις δικές τους επιδιώξεις.
Κανένας εργαζόμενος να μην τσιμπήσει και να ΜΗΝ ακολουθήσει την αντιδραστική «κοινωνική συμμαχία». Χρειάζεται να τους γυρίσουμε την πλάτη, να σηκώσουμε το γάντι και να φωνάξουμε όλοι μαζί δεν συναινούμε στην πολιτική σας, δεν βάζουμε τα κέρδη και τις επιχειρήσεις σας πάνω από τις ζωές μας.
Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχοντας στην «κοινωνική συμμαχία» με τους εργοδότες προκήρυξαν 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία.
Αρκετές ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού, εργατικού και λαϊκού κινήματος κήρυξαν και αυτές συμμετοχή στην απεργία με το δικό τους πλαίσιο.
Είναι βέβαιο ότι και στις 30 Μάη η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων θα παρακολουθεί από μακριά χωρίς να συμμετέχει. Όχι γιατί συμφωνεί με τις βάρβαρες πολιτικές που μας επιβάλλονται τα τελευταία οκτώ, δέκα χρόνια, από όλες τις αστικές κυβερνήσεις που εναλλάσσονται στην εξουσία.  Όχι  ότι δεν βλέπουν ότι και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει τα μνημόνια, μεταλλάχτηκε, συνθηκολόγησε, μπροστά στις δυσκολίες με το κεφάλαιο, την Ε. Ένωση, το Δ.Ν.Τ. Αυτή η εξέλιξη ίσως τον απογοητεύει και τον πληγώνει  ακόμη περισσότερο.
Στους κόλπους των εργαζομένων κυριαρχεί η ήττα, η απογοήτευση,  η διάχυτη λαϊκή δυσαρέσκεια δεν μετατρέπεται σε αντίσταση και αγώνα.  Γιατί δεν βλέπουν να ξετυλίγεται ένα άλλο σχέδιο που να έχει μπροστά τα εργατικά δικαιώματα, να έχει στοιχεία ταξικής ενότητας, αλληλεγγύης και κοινής δράσης. Βλέπουν να κυριαρχούν και στις γραμμές των δυναμένων που αντιστέκονται λογικές κομματικών και παραταξιακών σκοπιμοτήτων και όχι όλοι μαζί κα συμβάλουν σε ένα νέο σχέδιο εναλλακτικής προοπτικής για τους εργαζόμενους και τις σύγχρονες ανάγκες τους. Όσο δεν παίρνονται πρωτοβουλίες για να  δημιουργηθεί  ένα ταξικό λαϊκό μέτωπο σε ρήξη και ανατροπή με τις πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις του κεφαλαίου, η κατάσταση αυτή δεν θα ξεπεραστεί.
Σε πλήρη αντίθεση και ρήξη με την «κοινωνική συμμαχία» που θέλουν να κτίσουν χρειάζεται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαία, οι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να διαμορφώσουμε τη δικιά μας λαϊκή συμμαχία, το δικό μας ταξικό μέτωπο ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της Ε. Ένωσης, του Δ.Ν.Τ, του ΟΟΣΑ, του ΣΕΒ και όλων των εργοδοτικών οργανώσεων, για βάλουμε εμπόδια στην πολιτική τους και να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή τους.
Για να γίνει αυτό χρειάζεται να πάνε τα πράγματα αλλιώς στο εργατικό λαϊκό κίνημα.                 Χρειάζεται να ενώσουμε δυνάμεις, σεβόμενοι ο καθένας τη διαφορετικότητα του άλλου, με δημοκρατικό τρόπο χωρίς καπελώματα και ηγεμονισμούς να βρούμε δρόμους ταξικής λαϊκής ενότητας και κοινής δράσης. Μόνο σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να υπάρξει ελπίδα.
Αιτήματα που χρειάζεται να διεκδικήσουμε οι  εργαζόμενοι μεταξύ άλλων είναι:
Να μπει τέλος στη διαρκή λιτότητα. Ήρθε η ώρα για αυξήσεις στους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για να ζούμε με αξιοπρέπεια. 9ΟΟ ευρώ κατώτατο μισθό για όλους.
Επαναφορά του 13-14 μισθού. Υπολογισμός της διετίας 2016-17 για την μισθολογική εξέλιξη. Επαναφορά της διετίας για τα Μ. κλιμάκια σε Υ.Ε και Δ.Ε κατηγορία. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα. Συλλογικές συμβάσεις.
Όχι στη μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους. Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000€. Προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κατάργηση της φοροληστείας και των χαρατσιών.                                  Διαγραφή του χρέους. Κατάργηση  όλων των μνημονιακών, αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους.   Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων. Καμία απόλυση.
Μαζικές προσλήψεις μονίμου προσωπικού για τις ανάγκες όλων των υπηρεσιών των δήμων. Όχι στα διάφορα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων π.χ. κοινωφελή εργασία.
Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις.
Κατάργηση των περιορισμών του δικαιώματος στην απεργία.
Μείωση των ωρών εργασίας και των ορίων ηλικίας για τη σύνταξη.
Κάτω τα χέρια από Βαρέα και ανθυγιεινά. Καμία ιδιωτικοποίηση σε υπηρεσίες των δήμων.
Όχι στην αντιδραστική αυτή τη φορά ηλεκτρονική αξιολόγηση και το νέο σχέδιο Κλεισθένης που εδραιώνει και επεκτείνει το αντιδραστικό σχέδιο Καλλικράτη, μετατρέποντας τους δήμους σε επιχείρησης και τους πολίτες σε πελάτες που βάζουν όλο και ποιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. ΝΑΙ στην απλή ανόθευτη αναλογική, χωρίς δεύτερο γύρο. Όχι στο δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης.
Όχι στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ειρήνη, Φιλία, Αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.
Και στις 30 Μάη;
Να γυρίσουμε την πλάτη στους σχεδιασμούς των εργοδοτικών οργανώσεων και στις συνδικαλιστικές εκείνες ηγεσίες που συγκρότησαν μαζί τους την δήθεν κοινωνική συμμαχία εναντίον των εργατικών δικαιωμάτων.
Να γίνουν συνελεύσεις στους χώρους εργασίας και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν τον τρόπο που θα επιλέξουν να αντιδράσουν.  Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί  η μη συμμετοχή στην συγκεκριμένη απεργία ως στάση απεργοσπαστική ή στήριξη και ανοχή στη βαθειά αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.  Η στάση που πρέπει να κρατήσει κάθε εργαζόμενος, αγωνιστής δεν είναι απλή.  Δεν πρέπει να επικρατήσει  στους χώρους εργασίας η απογοήτευση, η σύγχυση και η ηττοπάθεια.
Καλούμε τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν με τις δυνάμεις που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση με την «κοινωνική συμμαχία», να απαιτήσουν από τα συνδικάτα, να γίνει μια συγκέντρωση, να μιλήσουν και να εκφραστούν όλες οι αγωνιστικές απόψεις. Να γίνει μια  πορεία και να   καταθέσουν κοινά αιτήματα στη Βουλή.
Θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε στην ταξική πάλη, στην ανάπτυξη της ανεξάρτητης  εργατικής δράσης, στον δρόμο της ταξικής ενότητας και αλληλεγγύης για την εργατική και κοινωνική χειραφέτηση.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκτυο Εργαζομένων ΟΤΑ: Καμία συμμετοχή στην «δοτή» απεργία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ"

Γερμανία: «Μπλόκο» σε αεροδρόμια για γονείς που πήραν τα παιδιά από το σχολείο για να πάνε διακοπές -Βαριά πρόστιμα

Με περιπετειώδη τρόπο ξεκίνησαν οι διακοπές για περισσότερες από 20 οικογένειες στη Γερμανία, καθώς κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα επειδή πήραν τα παιδιά τους από το σχολείο για να ταξιδέψουν.

Ακούγεται παράδοξο, αφού δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι γονείς να αποφασίσουν να ταξιδέψουν μία ημέρα πριν ξεκινήσουν οι σχολικές διακοπές, είτε για να εξασφαλίσουν φτηνότερα εισιτήρια, είτε για να αποφύγουν την πολυκοσμία. Αυτά όμως δεν... περνάνε στη Βαυαρία. Η αστυνομία την είχε... στήσει στα αεροδρόμια, για τις διακοπές της Πεντηκοστής την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να ελέγξει αν υπάρχουν μαθητές.

Εντόπισαν γονείς που ταξίδευαν με παιδιά από 4 έως 16 ετών και τους σταμάτησαν, ζητώντας να επιδείξουν την επιστολή από το σχολείο που δείχνει ότι έχουν την άδεια να λείψουν από το μάθημα. Συνολικά εντοπίστηκαν 11 παιδιά στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης και άλλα 10 στο Μέμινγκεν.

Επιστρέφοντας από τις διακοπές, οι γονείς μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα έως 1.000 ευρώ, που προβλέπει η νομοθεσία στη Βαυαρία για εκείνους των οποίων τα παιδιά απουσιάζουν από το σχολείο χωρίς άδεια. Βέβαια, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Αστυνομικός στο αεροδρόμιο του Μέμινγκεν δήλωσε στο Spiegel ότι θα μπορούσε να τους κάνει να χάσουν την πτήση και να δώσει εντολή να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο.

«Καλούμε το σχολείο για να ελέγξουμε αν απουσιάζουν δίχως άδεια. Αν ο εκπαιδευτικός επιμείνει να επιστρέψουν τα παιδιά, τότε πρέπει να τα πάμε πίσω», είπε ο αστυνομικός. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη αυτή τη φορά. Αλλά οι οικογένειες που «πιάστηκαν» παραπέμφθηκαν στις τοπικές αρχές, που θα αποφασίσουν αν θα τους επιβληθούν πρόστιμα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: «Μπλόκο» σε αεροδρόμια για γονείς που πήραν τα παιδιά από το σχολείο για να πάνε διακοπές -Βαριά πρόστιμα "

Αλλαγές για τους συμβασιούχους, ενιαία σύμβαση για όλη τη χώρα

Μέχρι την εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα της σχέσης εργασίας των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων το υπουργείο Εσωτερικών μελετά βελτιώσεις στο υφιστάμενο πλαίσιο απασχόλησης, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους σωματείων συμβασιούχων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι το υπουργείο επεξεργάζεται μία πρότυπη σύμβαση εργασίας για όλη την επικράτεια, προκειμένου να αποφευχθεί η σημερινή πανσπερμία συμβάσεων.

Ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε τους εκπροσώπους των σωματείων και της ομοσπονδίας σε συνεργασία και ως προς την καταγραφή των περιπτώσεων που δεν παρέχονται Μέσα Ατομικής Προστασίας από τους δήμους, προκειμένου το υπουργείο να συμβάλει στη συνολική προσπάθεια ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να τα λάβουν.

Τέλος, επισήμανε ότι το ζήτημα της εργασιακής σχέσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό και στόχος είναι η επίλυσή του με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αμφισβητείται η λύση, αλλά και στον κατάλληλο χρόνο, προκειμένου να είναι περισσότερες οι διαθέσιμες επιλογές.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές για τους συμβασιούχους, ενιαία σύμβαση για όλη τη χώρα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news