facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη

Την καταδίκη του εκφράζει ο πολιτικός κόσμος για την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα ατόμων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter. «Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία», προσθέτει ο Πρωθυπουργός.

«Ντροπή για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σήμερα στη Θεσσαλονίκη» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να καταπιεί το φως της δημοκρατίας», προσθέτει ο υπουργός Επικρατείας.

Η Νέα Δημοκρατία «καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς και τονίζει: «Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ' όπου κι αν προέρχεται».

«Τέτοιες τραμπούκικες, ανεπίτρεπτες συμπεριφορές πρέπει να απομονωθούν από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Τα ακραία στοιχεία που διέπραξαν αυτή την επίθεση, αμαυρώνουν τη μέρα μνήμης και δεν έχουν καμιά σχέση με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ποντίων, που τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους σε όλη τη χώρα, τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του τουρκικού εθνικισμού», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του, καταδικάζοντας «με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη».

«Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν. Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια», σημειώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας "σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ"», συμπληρώνει ο κ. Θεοδωράκης σε ανάρησή του στο Twitter.

«Η φασιστική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη δεν προκαλεί μόνο ντροπή. Προκαλεί ανησυχία γιατί το αβγό του λαϊκισμού και του εθνικισμού έσπασε και απειλεί ανοιχτά τη δημοκρατία και την κοινωνία», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Όλοι στεκόμαστε στο πλευρό του Γιάννη, στο πλευρό της Δημοκρατίας», συμπληρώνει δήμαρχος Αθηναίων.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη"

Έδειραν τον Γιάννη Μπουτάρη στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων (VIDEO)

Επίθεση δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, από συμμετέχοντες στην εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο δήμαρχος παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε και στην κεντρική ομιλία που ακολούθησε στην πλατεία Αγίας Σοφίας, ενώ μετά το τέλος της μετέβη στον Λευκό Πύργο για την επίσημη τελετή υποστολής της σημαίας.

Εκεί αρχικά έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων για τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στην Τουρκία αλλά και τους ίδιους τους Ποντίους, ενώ μερικοί εκ των συγκεντρωθέντων του συνέστησαν να φύγει από την εκδήλωση.

Ο ίδιος αρχικά δεν αντιδρούσε μέχρι που ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς, του είπαν να απομακρυνθεί. Μάλιστα, δεν δίστασαν να του επιτεθούν, με σπρωξιές και κλωτσιές.

Μάταια ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση προσπαθούσαν να ηρεμήσουν το μαινόμενο πλήθος. Οι... θερμόαιμοι ακολούθησαν τον Γιάννη Μπουτάρη μέχρι και το αυτοκίνητό του, στο οποίο προκάλεσαν ζημιές.

Δείτε τα βίντεο του Thestival:






thestival
Διαβάστε Περισσότερα » " Έδειραν τον Γιάννη Μπουτάρη στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων (VIDEO)"

Έκλεισε η συμφωνία με την τρόικα -Με τις νέες τιμές ο ΕΝΦΙΑ

Την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) με τους θεσμούς για την δ’ αξιολόγηση ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τις σημερινές -διάρκειας έξι ωρών- τελικές διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων. Ο υπουργός ανέφερε παράλληλα ότι στο Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης 24 Ιουνίου, όπου θα επικυρωθεί η συμφωνία, θα υπάρξουν επιπλέον στοιχεία για τις συζητήσεις σχετικά με τη διευθέτηση του χρέους, ενώ στις 21 Ιουνίου θα συζητηθεί και η μεταμνημονιακή εποπτεία.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, «το SLA έκλεισε. Έχουμε συμφωνία για όλα τα ζητήματα, η οποία θα επικυρωθεί στο Eurogroup της επόμενης Πέμπτης. Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να γίνει μέχρι τις 21 Ιουνίου. Μερικά είναι δύσκολα τεχνικά και θα πρέπει να τρέξουμε, να είμαστε οργανωμένοι. Σε όλα τα ζητήματα έχουμε κλείσει και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Το ένα κομμάτι του παζλ έχει πάρει το δρόμο του. Την Πέμπτη θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το χρέος, πώς δηλαδή έχει πάει η συζήτηση με τους Ευρωπαίους και με το ΔΝΤ, και στις 21 Ιουνίου θα συζητηθεί και η μεταμνημονιακή εποπτεία».

Πρόσθεσε δε, πως «τα ζητήματα που θεωρούσαμε ως αγκάθια, θεωρούμε ότι λύθηκαν με έναν τρόπο ικανοποιητικό για την ελληνική πλευρά. Προφανώς σε μερικά πράγματα έπρεπε να βάλουμε και εμείς λίγο νερό στο κρασί μας, αλλά γενικά θεωρώ ότι η συζήτηση έγινε πολύ δημιουργικά και επί της ουσίας. Στα πιο πολλά σημεία είμαι ευχαριστημένος».

Σημειώνεται ότι στη συμφωνία είναι και το θέμα των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων και, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, ο ΕΝΦΙΑ εφέτος θα υπολογιστεί με τις νέες τιμές.

Ενεργειακά

Εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε ότι επήλθε συμφωνία και ανέφερε τρία βασικά σημεία της:

1. Θα υπάρξει διαχωρισμός των δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ στα δύο, δίκτυα και εμπορία, με το Δημόσιο να διατηρεί μεγαλύτερο ποσοστό στο πρώτο κομμάτι και μειοψηφικό στο δεύτερο.

2. Η χρέωση προμηθευτή (ΠΧΕΦΕΛ) διατηρείται μέχρι το 2020 και βαίνει μειούμενη από 65% φέτος, στο 50% το 2019 και στο 30% το 2020. Στη συνέχεια θα εισαχθεί σύστημα «πράσινων» πιστοποιητικών. Στον ΕΛΑΠΕ θα διατηρηθεί ένα πλεόνασμα ασφαλείας, της τάξης των 70 εκατ. ευρώ.

3. Οι επιπλέον ποσότητες που διατίθενται στις δημοπρασίες ενέργειας ΝΟΜΕ, λόγω απόκλισης από την επίτευξη του στόχου των μεριδίων λιανικής, θα μειωθούν κατά 50% με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την αποεπένδυση της ΔΕΗ στους λιγνίτες και θα καταργηθούν μετά την υπογραφή του σχετικού Shareholders Purchase Agreement. Mε την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, θα μειωθεί η δημοπρατούμενη ποσότητα από το 22% στο 13%. Οι δημοπρασίες θα συνεχίσουν κανονικά το 2019, οπότε θα έχει ενεργοποιηθεί πλήρως το μοντέλο – στόχος (Target model) και στο Χρηματιστήριο Ενέργειας θα λειτουργεί προθεσμιακή αγορά. Σταδιακά θα ενσωματώνονται στην νέα αγορά και το φθινόπωρο θα σταματήσουν.

Ανακοίνωση Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές για ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων.

Η Επιτροπή ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις σε μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Eurogroup, στις 24 Μαΐου και θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις πριν από μια άλλη συνάντηση στις 21 Ιουνίου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των ευρωπαϊκών θεσμών για την επίτευξη συμφωνίας SLA

Η αποστολή των θεσμών ολοκληρώθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Επιτεύχθηκε συμφωνία, σε υπηρεσιακό επίπεδο, ως προς μία απαραίτητη δέσμη μεταρρυθμίσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η 4η αξιολόγηση του προγράμματος του ΕΜΣ. Η σημερινή συμφωνία θα παρουσιαστεί στη σύνοδο του Eurogroup στις 24 Μαΐου 2018.

Οι Ελληνικές αρχές σκοπεύουν να προχωρήσουν στην ταχύτερη δυνατή υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων, πριν από τη σύνοδο του Eurogroup στις 21 Ιουνίου 2018. Για το σκοπό αυτό, η εντατική συνεργασία των θεσμών με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστεί και στις επόμενες εβδομάδες.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεισε η συμφωνία με την τρόικα -Με τις νέες τιμές ο ΕΝΦΙΑ"

«Καλωσορίζουμε την αποδοχή της ΠΓΔΜ για λύση erga omnes»

«Καλωσορίζουμε την αποδοχή από πλευράς ΠΓΔΜ ότι λύση στο ονοματολογικό δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την υιοθέτηση ονομασίας erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις έναντι όλων», αναφέρει σε ανακοίνωση του σχετικά με το Σκοπιανό το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στην ίδια ανακοίνωση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνεται επίσης: «Ωστόσο, ενθαρρύνουμε τους γείτονές μας να συνεχίσουμε από κοινού να εργαζόμαστε για εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, όπως ακριβώς προβλέπει και η δέσμη προτάσεων που έχει κατατεθεί από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, κ. Μάθιου Νίμιτς.

Τέλος επισημαίνουμε ξανά ότι η λύση αυτή καθώς και οι προβλέψεις κατά του αλυτρωτισμού πρέπει να κατοχυρωθούν με Συνταγματική Αναθεώρηση».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καλωσορίζουμε την αποδοχή της ΠΓΔΜ για λύση erga omnes»"

Ζάεφ: «Ναι» στην ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν»

Υπέρ της προοπτικής ονομασίας της ΠΓΔΜ σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» τάχθηκε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση επί της συγκεκριμένης πρότασης.

«Η “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν” είναι μια λύση, για την οποία είμαι έτοιμος να προχωρήσω», ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Είχε προηγηθεί ενημέρωση του κ. Ζάεφ στον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ και τους πολιτικούς αρχηγούς της γειτονικής χώρας, σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Σόφια για το ζήτημα της ονομασίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αποδέχεται την ονομασία «Republika Ilindenska Makedonija» για όλες τις χρήσεις (erga omnes).

Κατά την κρατική τηλεόραση, σε δηλώσεις του μετά την ενημέρωση που παρείχε στους πολιτικούς αρχηγούς της ΠΓΔΜ, ο κ. Ζάεφ σημείωσε ότι, εφόσον προκριθεί η συγκεκριμένη λύση, θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

Πρόσθεσε, δε, ότι η εφαρμογή της ονομασίας «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» στο εσωτερικό της χώρας θα γίνει σταδιακά με τροπολογίες στο Σύνταγμα.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ: «Ναι» στην ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν»"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους δήμους της Αθήνας την Κυριακή

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σε διάφορους δήμους της Αττικής, την Κυριακή 20 Μαΐου, από τις 08:00 έως τις 13:00, λόγω ταυτόχρονης διεξαγωγής αγώνων δρόμου 5χλμ στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Σύμφωνα με την αστυνομία, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές και σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, ως εξής:
-Δήμος Αθηναίων: (Εκκίνηση) Θέατρο Δώρας Στράτου - Αρακυνθού - Παναιτωλίου - Μουσών - Γαριβάλδη - Ροβέρτου Γκάλι - Δ. Αρεοπαγίτου - Φρυνίχου - Λυσικράτους - Σέλλεϋ - Τριπόδων - Πρυτανείου - Θεωρίας - Απ. Παύλου - Ακάμαντος - Στησικλεόυς - Θέατρο Δώρας Στράτου (Τερματισμός).
-Δήμος Αλίμου: (Εκκίνηση) Γήπεδο Τραχώνων - Ηρ. Μάτση - Εθν. Αντιστάσεως - Βοηθητική οδός Λ. Βουλιαγμένης - Κουμουνδούρου - Δεληγιάννη - Χαρ. Τρικούπη - Μαυρομιχάλη - Ελ. Βενιζέλου - Ηρ. Μάτση - Γήπεδο Τραχώνων (Τερματισμός).
-Δήμος Αμαρουσίου: (Εκκίνηση) Λ. Κηφισίας - Αγ. Κων/νου - Νερατζιωτίσσης - (αναστροφή) - Δ. Γούναρη - Βασ. Σοφίας (Τερματισμός).
-Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: (Εκκίνηση) Ακτής - Ηλίου - Δημ. Λαμπράκη -Λητούς - Ακτής - Λ. Καβουρίου - Λητούς - Δημ. Λαμπράκη - Αλίου - Ακτής (Τερματισμός).
-Δήμος Βριλησσίων: (Εκκίνηση) Ολυμπιονικών - Κισσάβου - Αγιασού - Χελμού - Αλφειού (Τερματισμός).
-Δήμος Γαλατσίου: (Εκκίνηση) Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου - Βεΐκου (ρεύμα προς Γαλάτσι) - αναστροφή επί της Λ. Γαλατσίου - Βεΐκου (ρεύμα προς Μαρούσι) - Αγ. Γεώργιος (είσοδος άλσους Βεΐκου - Τερματισμός).
-Δήμος Γλυφάδας: (Εκκίνηση) Σ. Καράγιωργα - Διαδόχου Παύλου - Πλ. Βεργωτή - Κ. Καραμανλή - Περγάμου - Ροδόπης - Πύργου - Μιαούλη - Κανάρη - Β. Τσιτσάνη - Αλ. Παναγούλη - Φαίδρας - Λ. Ποσειδώνος - Σ. Καράγιωργρα (Τερματισμός).
-Δήμος Διονύσου: Πλ. Σταμάτας- Αλωνιών - Κων/λεως - Αγ. Ιωάννου - Ρόδων (Ροδόπολη) - Διονύσου - Αγ. Ιωάννου - Γαλήνης - Ευρυτανίας - Κυθήρων - Λ. Μαραθωνοδρόμου Φειδιππίδη (Ροδόπολη) - Λ. Μαραθωνοδρόμου Φειδιππίδη (Σταμάτα) - 25ης Μαρτίου - Πλ. Σταμάτας (Τερματισμός)
-Δήμος Ηλιούπολης: (Εκκίνηση) Πλ. Εθν. Αντιστάσεως - Ηρ. Πολυτεχνείου - Δημάρχου Παύλου Πεντάρη - Πλ. Αεροπορίας - Κων/νου Καραμανλή - Ελ. Βενιζέλου - Μαραβέλια - Λ. Κυπρ. Ηρώων - Εθν. Μακαρίου - Νικομάχου , Ηρ. Κωνσταντοπούλου - Πλ. Παλ. Πατρών Γερμανού - Λ. Μαρίνου Αντύπα - Πλ. Κανάρια - Λ Ανδρ. Παπανδρέου - Λ. Ειρήνης - Πλ. Εθν. Αντιστάσεως (Τερματισμός).
-Δήμος Ηρακλείου: (Εκκίνηση) Συμβολή των οδών Νεότητος και Κουντουριώτου, Ελ. Βενιζέλου - Θερμοπυλών & Ελ. Βενιζέλου (αναστροφή) - Κουντουριώτου - Μ. Μερκούρη & Κουντουριώτου (αναστορφή) - Κουντουριώτου - Συμβολή των οδών Νεότητος και Κουντουριώτου (Τερματισμός).
-Δήμος Κηφισιάς: (Εκκίνηση) Εθν. Αντιστάσεως - Λέσβου - Γυμναστηρίου - Φασιδέρη - Γ. Βλάχου - Κέδρων - Γρύλλου - Παπαδάκη - Θέμιδος - Γιασεμιών - Καστρίτσας - Δελβίνου - Εθν. Αντιστάσεως (Τερματισμός).
-Δήμος Κρωπίας: (Εκκίνηση) Λ. Βασ. Κων/νου - Ευ. Λάμπρου - Ζαλόγγου - Κονίτσης - Ανδριανού - Σφήττου - Γεωργίου Βλάχου - Αναγνώστου (Τερματισμός).
-Δήμος Μεγαρέων: (Εκκίνηση) 28ης Οκτωβρίου (κεντρική πλατεία Μεγάρων)- Θ. Τσεκέ - Συλημβρίας - Κοραή - Ζεύξιδος - 28ης Οκτωβρίου (κεντρική πλατεία Μεγάρων Τερματισμός).
-Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: (Εκκίνηση) Στρ. Μακρυγιάννη & Μεταμορφώσεως - αντίθετη κίνηση επί της Στρ. Μακρυγιάννη - Κοραή - Χρ. Σμύρνης (γέφυρα Μοσχάτου) - Πειραιώς - Επιδαύρου - Θεσσαλονίκης - Βόλου - Κύπρου - Τσακάλωφ - 25ης Μαρτίου - Σαλαμίνος - Ιλισού - Μεταμορφώσεως - Μεταμορφώσεως & Στρ. Μακρυγιάννη (Τερματισμός).
-Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη: (Εκκίνηση) Π. Ράλλη - Ανακρέοντος - Λαοδικείας - Κασταμονής - Π. Ράλλη (μπροστά από αθλητικό χώρο Δ.Α.Κ. ¨Ο Πλάτων¨ - Τερματισμός).
-Δήμος Παλλήνης-Γέρακα-Ανθούσας: (Εκκίνηση) Δημοτικό Στάδιο Παλλήνης - Αγ. Αθανασίου - Αγ. Παρασκευής - Έντισον - Αγ. Ειρήνης - Δημ. Χατζή - Πεντέλης - Χορτατζή - Π. Δέλτα - Νικ. Βρετάκου - Αγγ. Σικελιανού (Τερματισμός).
-Δήμοι Π. Φαλήρου & Καλλιθέας: (Εκκίνηση) Γέφυρα Εσπλανάδα- κίνηση εντός μαρίνας Καλλιθέας με κατεύθυνση προς πλατεία Νερού - έξοδος από την μαρίνα Καλλιθέας - Βοηθητική οδός Λ. Ποσειδώνος - Παλαιά Λ. Ποσειδώνος (ύψος γέφυρας Εσπλανάδας) - Μωραϊτινη (εκκλησάκι Αγ. Σκέπη) - αναστροφή Μωραϊτίνη - Παλαιά Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα κυκλοφορίας προς Π. Φάληρο) - Βοηθητική οδός Λ. Ποσειδώνος (ύψος Γέφυρας Εσπλανάδας)- είσοδο μαρίνα Καλλιθέας - κίνηση εντός μαρίνας Καλλιθέας - έξωθεν γέφυρα Εσπλανάδας (Τερματισμός).
-Δήμος Παπάγου-Χολαργού: (Εκκίνηση) Ελ. Βενιζέλου - Φανερωμένης - Κύπρου - 7ης Μεραρχίας - Κορυτσάς -25ης Μαρτίου - Καραϊσκάκη - Ευριπίδου - Αετιδέων - Ουρανίας - Β. Μελά - Κεραμικού (Τερματισμός).
-Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου: Επί οδικού δικτύου περιοχής Καλλιτεχνούπολης Ραφήνας (Θεάτρου - Απόλλωνος - Καλλιτεχνίων κλπ. ανώνυμες οδούς).
-Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδας: (Εκκίνηση) 25ης Μαρτίου - 'Ανδρου - Σακελλαρίου (Τερματισμός).
cnn
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους δήμους της Αθήνας την Κυριακή"

Παπαγεωργόπουλος: Να με καλέσει ο Τσίπρας, είμαι αθώος

Δήλωση με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την υπόθεση Novartis έκανε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά την αθωότητά του.

«Ο πρωθυπουργός κ.Αλ. Τσίπρας στην χθεσινή του (18/05) ομιλία στην Βουλή αναφέρθηκε και στο δικό μου όνομα. Θα τον παρακαλούσα ειλικρινά, να με καλέσει μία ημέρα στο Γραφείο του, να του αναλύσω με αδιάσειστα στοιχεία πως ακριβώς ένας απολύτως αθώος άνθρωπος, που σε όλη του την ζωή αγωνίσθηκε για ιδανικά και αξίες και ύψωσε την Ελληνική Σημαία σε όλες τις χώρες του κόσμου και με μηδενικά περιουσιακά στοιχεία, μπορεί να στοχοποιηθεί για ευνόητους λόγους, να σπιλωθεί και να ενοχοποιηθεί χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο», αναφέρει ο κ.Παπαγεωργόπουλος σε γραπτή του δήλωση σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαγεωργόπουλος: Να με καλέσει ο Τσίπρας, είμαι αθώος"

«Όχι» από την αντιπολίτευση στο «Μακεδονία του Ίλιντεν»

Τέσσερα όχι εισέπραξε από τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν». Στις διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε μαζί τους, ο πρωθυπουργός τους εξέθεσε τη θέση της κυβέρνησης για να εισπράξει το «όχι» πρώτα από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο επικοινώνησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στον κ.Τσίπρα όταν εκείνος του είπε ότι συζητά το συγκεκριμένο όνομα με τον ομόλογό του των Σκοπίων, ότι είναι απαράδεκτη ακόμη και η συζήτηση. Ο κ.Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι το όνομα αυτό συνδέεται ιστορικά και ευθέως με την επιδίωξη δημιουργίας «μακεδονικού» έθνους και κράτους που περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη και εκτείνεται ως το Αιγαίο.

«Οποιαδήποτε αναφορά του Ίλιντεν στο όνομα της γειτονικής χώρας όχι μόνον δεν θέτει τέλος στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, αλλά αντιθέτως τον επιβεβαιώνει και τον ενισχύει. Γι αυτό είναι απαράδεκτο ακόμη και να τίθεται προς συζήτηση», απάντησε στον πρωθυπουργό κ.Μητσοτάκης.

Συμφωνία με τη μορφή οδικού χάρτη, πρώτα το erga omnes και η αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας και μετά το όνομα, περιέγραψε ο πρωθυπουργός στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής για το Σκοπιανό.

Ακολούθως, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον κ.Τσίπρα, η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε επιτομή του αλυτρωτισμού τον προσδιορισμό «Ίλιντεν» και επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία πακέτο.

Με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις, συνταγματική αναθεώρηση και απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας της είπε πως η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί τη συγκεκριμένη ονομασία και ότι για τον ίδιο αυτό που προέχει είναι οι προϋποθέσεις (erga omnes- Σύνταγμα) και όχι το όνομα.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον πρόεδρο του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε και αυτός τις επιφυλάξεις του για το νέο όνομα που έπεσε στο τραπέζι και ξεκαθάρισε πως η στάση του θα εξαρτηθεί από το πως θα διαμορφωθεί η τελική πρόταση.

«Όχι» στο Μακεδονία του Ίλιντεν είπε στη συνέχεια στον πρωθυπουργό και ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης επανέλαβε στον πρωθυπουργό την πάγια θέση του κόμματός του για τη χρήση του όρου Μακεδονία.

Το Μαξίμου για τις επικοινωνίες με τους αρχηγούς

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης για αναζήτηση μιας βιώσιμης συμφωνίας, στην εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας με ισχύ για όλες τις χρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την απαραίτητη προϋπόθεση για Συνταγματική Αναθεώρηση στη γείτονα, η οποία θα εξαλείψει κάθε μορφή αλυτρωτισμού, αλλά και την ανάγκη υλοποίησης της Συνταγματικής Αναθεώρησης ως βασική προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς σε σχέση με την ονοματολογία, πως θέση της κυβέρνησης είναι να μην προχωρήσει σε ειδικότερες συζητήσεις, εφόσον δεν έχουν πρώτα εκπληρωθεί οι παραπάνω προϋποθέσεις.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» από την αντιπολίτευση στο «Μακεδονία του Ίλιντεν»"

Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα της γενοκτονίας του Ποντιακού λαού, η ημέρα που περισσότεροι από 380.000 Πόντιοι κατασφάχτηκαν από Τουρκικά στρατεύματα.

Δεν ξεχνάμε το στυγερό έγκλημα και τα θύματά του, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και καλεί τους θύτες της γενοκτονίας, έστω και τώρα, να εκφράσουν ειλικρινώς την αναδρομική τους συγγνώμη.

Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει στο μήνυμά του:

«Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, την οποία καθιέρωσε η Βουλή των Ελλήνων με τον ν. 2193/1994, αναδεικνύει, διαχρονικώς και αδιαλείπτως, ένα στυγερό έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Τιμώντας την Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων αυτής της Γενοκτονίας εμείς, οι Έλληνες, στέλνουμε σε όλη την Οικουμένη ένα διπλό μήνυμα:

Πρώτον, δεν ξεχνάμε το στυγερό έγκλημα και τα θύματά του. Και καλούμε τους θύτες της Γενοκτονίας, έστω και τώρα, να εκφράσουν ειλικρινώς την αναδρομική τους συγγνώμη.

Δεύτερον, καλούμε όλους τους Λαούς, που παραμένουν προσηλωμένοι στις αρχές της Δημοκρατίας, του Πολιτισμού μας και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αφενός να μην ξεχνάμε και, αφετέρου, να μην επιτρέψουμε στο μέλλον την τέλεση τέτοιων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας.

Γενοκτονία Ποντίων

Η έκκλησή μας αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία στις μέρες μας, δοθέντος ότι οι χαλεποί καιροί που βιώνουμε, ιδίως μέσ' από την βαρβαρότητα της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, αποδεικνύουν πως ο εφιάλτης των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας δεν έχει, δυστυχώς, εξαλειφθεί. Μέσα δε σε αυτό το πλαίσιο, η Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου -όπως και η Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων όλων των Γενοκτονιών- πρέπει να μένει ζωντανή, για να συντηρεί ακμαία την εγρήγορση της παγκόσμιας συνείδησης».

«Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ημέρα θλίψης για τους εκατοντάδες χιλιάδες Ποντίους αδερφούς μας που έπεσαν θύματα συστηματικής εξόντωσης. Ο αγώνας για την αναγνώριση του εγκλήματος αυτού συνεχίζεται», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της αναφέρει πως «η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης, απόδοσης τιμής και σεβασμού στον Ποντιακό Ελληνισμό. Είναι και ημέρα ευθύνης. Δεν ξεχνάμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες του Πόντου που έπεσαν θύματα του Τούρκικου εθνικισμού, που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους. Χρέος μας να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την δικαίωση του Ποντιακού Ελληνισμού, μέσω της διαφύλαξης και αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας. Χωρίς μισαλλοδοξίες και πάθη αλλά με σεβασμό στην ιστορία μας. Η Βουλή το 1994 με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου αναγνώρισε και θεσμικά τη Γενοκτονία των Ποντίων. Η αναγνώριση αυτού του ιστορικού γεγονότος, συμβάλλει στην Παγκόσμια Ειρήνη, στο σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας».

Γενοκτονία Ποντίων

«Σήμερα, είναι ημέρα μνήμης, απόδοσης τιμής και έκφρασης σεβασμού για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Δεν ξεχνάμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες του Πόντου που πλήρωσαν με την ζωή τους, την ελληνική καταγωγή τους, από ένα αδίσταχτο εθνικιστικό καθεστώς» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης τονίζει ότι «όσο και αν η Τουρκία προσπαθεί να ρίξει λήθη και ευθύνες στους Έλληνες του Πόντου, τόσο απομακρύνεται από τον πολιτισμό και καταπατά με βία τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ένωση Κεντρώων δεν ξεχνά τους αγώνες και τις θυσίες του Ποντιακού Ελληνισμού και θα είναι μπροστάρης στην προσπάθεια αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων και της διαφύλαξης της ιστορικής αλήθειας. Όποιος λαός ξεχνά δεν έχει μέλλον».

ant1news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων"

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο Αλ. Τσίπρας για την πΓΔΜ

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο για τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ πέρασε στις 9:30 πμ ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην «εθνική γραμμή» όπως είπε με βάση την οποία διαπραγματεύεται η κυβέρνηση και στην οποία συμφωνούν όλες σχεδόν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, τουλάχιστον όσες έχουν διαπραγματευτεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μας βαρύνει η ευθύνη της συλλογικής συνεννόησης, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: Θέλουμε βιώσιμη λύση που θα αντέξει στο χρόνο, δεν κάνουμε βιαστικές κινήσεις υπερασπιζόμαστε τις βασικές πτυχές της εθνικής γραμμής για μία αμοιβαία αποδεκτή λύση με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων.

Αυτή η λύση όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός προϋποθέτει συνταγματική αναθεώρηση από την πλευρά της ΠΓΔΜ, τόσο για το θέμα του ονόματος, όσο και για την εξάλειψη κάθε μορφής αλυτρωτισμού. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για μία δύσκολη υπόθεση που η κυβέρνηση διαχειρίζεται με ευθύνη, ενώ πρόσθεσε ότι ενημερώνει και θα ενημερώσει και μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, τονίζοντας ότι σε κρίσιμα εθνικά θέμαατα πρέπει να επιδιώκεται εθνική συνεννόηση.

Ο κ. Παυλόπουλος του απάντησε ότι σε εθνικά θέματα όπως αυτό της πΓΔΜ η διαμόρφωση όσο το δυνατόν μίας κοινής γραμμής είναι ιδιαίτερης σημασίας τονίζοντας ότι αυτό είναι κόμα πιο σημαντικό γιατί όπως είπε οι διαφορές των πολιτικών δυνάμεων είναι θεμιτές και ίσως φυσικές, όμως τα εθνικά θέματα απαιτούν όσο το δυνατό μεγαλύτερη συναίνεση και για να αντέχουν στο χρόνο και γιατί όσο μεγαλύτερη συναίνεση τόσο πιο δυνατή είναι «βγαίνει» η χώρα.

Ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Τσίπρας μίλησαν για την ανάγκη όσο ευρύτερης συναίνεσης στο Σκοπιανό πάνω στις δύο βασικές εθνικές γραμμές για μία ονομασία erga omnes και αλλαγή του Συντάγματος της πΓΔ.

Μετά τη συνάντηση με τον κ.Παυλόπουλο ο κ.Τσίπρας ενημέρωσε την κυρία Φώφη Γεννηματά και σύμφωνα με πληροφορίες της είπε ότι η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με το όνομα «Μακεδονία του Ιλιντεν» και ότι επιδιώκει ένα όνομα erga omnes και λύση στα θέματα του αλυτρωτισμού και του Συντάγματος. Από τι άλλη πλευρά η κυρία Γεννηματά είπε στον Πρωθυπουργό ότι είναι κάθετα αντίθετη με την ονομασία «Μακεδονία του Ιλιντεν».

Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε επίσης και με τον επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη, όπου του επανέλαβε ότι δεν συζητά το όνομα περί «Μακεδονίας του Ιλεγκεν». Ο κ. Θεοδωράκης του τόνισε ότι έχει πολλές επιφυλάξεις με το όνομα και ότι στάση του θα εξερτηθεί από την τελική λύση.

Ο κ.Τσίπρας καίτοι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα ενημέρωνε σήμερα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς τηλεφωνικά, επικοινώνησε τελικά χθες με τον πρόεδρο της ΝΔ νωρίς το απόγευμα, πριν απο την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ «ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ότι με τον κ. Ζόραν Ζάεφ συζητά το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν». Το όνομα αυτό συνδέεται ιστορικά και ευθέως με την επιδίωξη δημιουργίας «μακεδονικού» έθνους και κράτους που περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη και εκτείνεται ως το Αιγαίο».

Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ απορρίπτει την εν λόγω ονομασία υπογραμμίζοντας ότι «οποιαδήποτε αναφορά του Ίλιντεν στο όνομα της γειτονικής χώρας όχι μόνον δεν θέτει τέλος στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, αλλά αντιθέτως τον επιβεβαιώνει και τον ενισχύει. Γι αυτό είναι απαράδεκτο ακόμη και να τίθεται προς συζήτηση».

Την απόλυτη διαφωνία της με την ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν» που τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό εξέφρασε εν τω μεταξύ από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τη Novartis, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Πρόκειται για την επιτομή επιστροφής αλυτρωτισμού» είπε η κυρία Γεννηματά αναφερόμενη στην ονομασία Μακεδονία του Ίλιντεν και τόνισε ότι αναμένει από την κυβέρνηση να διαψεύσει ότι συζητά μια τέτοια ονομασία. «Ελπίζω πως η κυβέρνηση δεν έχει μπει καν στη διαπραγμάτευση του ονόματος αυτού» συμπλήρωσε η κυρία Γεννηματά.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο Αλ. Τσίπρας για την πΓΔΜ"

Μπαράζ ελέγχων από την εφορία - Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Καταιγισμός ελέγχων και τηλεφωνικών οχλήσεων από την προμηνύεται το 2018, με βάση το στρατηγικό σχέδιο της ΑΑΔΕ που προβλέπει 100.000 ελέγχους από τις εφορίες και άλλες 100.000 από τα Τελωνεία. Πολύ δουλειά πέφτει και στις τοπικές ΔΟΥ που θα κάνουν τουλάχιστον 15.000 ελέγχους με στόχο να εισπραχθούν 1,5 δισ. από την μικροφοροδιαφυγή. Στο στόχαστρο μπαίνουν και οι πιστωτικές δηλώσεις με 5.900 ελέγχους στις επιστροφές φόρων από τις ΔΟΥ.

Αυτά και πολλά άλλα περιγράφονται αναλυτικά στο στρατηγικό σχέδιο που εκπόνησε για το 2018 ο διοικητής της ΑΑΔΕ και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στόχος της φορολογικής διοίκησης είναι, μετά την μαζική παραγραφή χιλιάδων ανέλεγκτων υποθέσεων, να μην επιτρέψει να δημιουργηθούν και να συσσωρευθούν ξανά νέες απλήρωτες υποχρεώσεις των φορολογουμένων, αλλά ο έλεγχος να επεμβαίνει την στιγμή που διαπιστώνεται η παρατυπία. Για τον λόγο αυτό οι εφοριακοί βγαίνουν στους δρόμους και υπάρχει ειδικό πλάνο για ελέγχους σε ενοικιζόμενα δωματια, ξενοοχεία, σκάφη αναψυχής, ελαιοτριβεία, πρατήρια καυσίμων, «πειραγμένες» ταμειακες, επιχειρήσεις με έναρξη δραστηριότητας σε γειτονικές χώρες (πχ Βουλγαρία κλπ).

Μέσα στο 2018 η ΑΑΔΕ θέλει να εισπράξει τουλάχιστον 60 δισ. ευρώ από τρέχοντες φόρους της χρονιάς και άλλα 5 δισ. ευρώ από παλαιά και «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα. Παράλληλα όμως θα «διαγράψει» σαν ανεπίδεκτα είσπραξης και άλλα 4,5 δισ. ευρώ.

Εκτός όμως από πτωχευμένους μεγαλοφειλέτες, η ΑΑΔΕ σχεδιάζει και πλαίσιο αυτόματης διαγραφής πολύ μικρού ύψους οφειλών (θα τεθεί σε ισχύ μετά το 2018).

Στα «όπλα» που επιστρατεύει η εφορία, περιλαμβάνεται και η απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου διάρρηξης τραπεζικών θυρίδων από κατάσχεση, μέχρι 31/12/2018.

Παράλληλα η ΑΑΔΕ ετοιμάζει και πλήθος νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και διασταυρώσεων, όπως η δημιουργία πλατφόρμας από τα τέλη Μαρτίου για την δήλωση της βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικιών (τύπου Airbnb) και του φόρου διαμονής -που τυπικά πάντως ισχύει ήδη και επιβάλλεται δια νόμου από την Πρωτοχρονιά.

Πιο αναλυτικά, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2018 προβλέπει μεταξύ άλλων και τα εξής:

1. 200.000 φοροέλεγχοι το 2018

- Διενέργεια τουλάχιστον 550 ελέγχων από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμέων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.) και βεβαίωση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ από τους ελέγχους. Τίθεται στόχος για εισπραξιμότητα άνω του 20% από ελέγχους αυτούς.

- Διενέργεια τουλάχιστον 450 ελέγχων από το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.) και βεβαίωση τουλάχιστον 700 εκ. € από ελέγχους του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ. Εισπραξιμότητα άνω του 40% από ελέγχους του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.

- Βεβαίωση τουλάχιστον 17 εκατ. ευρώ από τη διενέργεια ελέγχων τιμών ενδοομιλικών συναλλαγών, με χρήση της βάσης AMADEUS.

- Διενέργεια τουλάχιστον 1.250 ελέγχων από τις Φ.Α.Ε. και βεβαίωση φόρων και προστίμων τουλάχιστον 550 εκατ. ευρώ.

- Διενέργεια τουλάχιστον 1.100 ελέγχων επιστροφής φόρων από τις Φ.Α.Ε. και εισπραξιμότητα άνω του 15% των ποσών που θα καταλογισθούν

- Διενέργεια τουλάχιστον 15.500 ελέγχων από τις Δ.Ο.Υ. για βεβαίωση τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ

- Διενέργεια τουλάχιστον 5.900 ελέγχων επιστροφής φόρων από τις Δ.Ο.Υ. με στόχο εισπραξιμότητας άνω του 14%

- Διενέργεια 1.070 ελέγχων κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών.

- Διενέργεια πλήρων και μερικών ελέγχων επί "φρέσκων" υποθέσεων, σε ποσοστό τουλάχιστον 70% επί του συνόλου των πλήρων και μερικών ελέγχων.

- Διενέργεια τουλάχιστον 3.000 ελέγχων για τη διαπίστωση της ορθής εκπλήρωσης των μη ετήσιων υποχρεώσεων των φορολογιών κεφαλαίου.

- Διενέργεια τουλάχιστον 100 ελέγχων για τη διαπίστωση της ορθής εφαρμογής από τους συμβολαιογράφους ή/και από τους υποθηκοφύλακες του άρθρου 54 Α του Ν.4174/2013.

- Συμμετοχή στη διενέργεια 5 πολυμερών ελέγχων.

- Διενέργεια τουλάχιστον 70.000 μερικών επιτόπιων ελέγχων από τις Δ.Ο.Υ. Τίθεται σαν στόχος ο εντοπισμός παραβατικότητας τουλάχιστον στο 20% των διενεργηθέντων μερικών επιτόπιων ελέγχων των Δ.Ο.Υ.

- Διενέργεια τουλάχιστον 500 μερικών επιτόπιων ελέγχων για διασφάλιση της είσπραξης του φόρου διαμονής.

- Διενέργεια τουλάχιστον 8.000 ελέγχων διακίνησης και άλλων 4.000 στοχευμένων μερικών επιτόπιων ελέγχων από τις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) με στόχο τον εντοπισμό παραβατικότητας τουλάχιστον στο 47% αυτών.

- Διενέργεια τουλάχιστον 200 ειδικών στοχευμένων μερικών επιτόπιων ελέγχων από τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις/καταλύματα, τουριστικά σκάφη αναψυχής, ελαιοτριβεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, επιχειρήσεις που σχετίζονται με έναρξη δραστηριότητας σε γειτονικές χώρες, επιχειρήσεις που σχετίζονται με εντοπισμό παράνομου λογισμικού ως προς την έκδοση φορολογικών στοιχείων, με εντοπισμό παραβατικότητας τουλάχιστον στο 30% αυτών.

- Απενεργοποίηση τουλάχιστον 50 Α.Φ.Μ. εξαφανισμένων εμπόρων (φυσικών προσώπων, εταιρειών) και ταχύτερος εντοπισμός των εξαφανισμένων εμπόρων, ώστε τα συνολικά διαφυγόντα έσοδα που εντοπίζονται να μην ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ.

- Ολοκλήρωση έρευνας σε τουλάχιστον 230 Α.Φ.Μ. κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών.

- Διενέργεια τουλάχιστον 110 λοιπών υποθέσεων έρευνας φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου από τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., με εντοπισμό παραβατικότητας τουλάχιστον στο 45% αυτών.

- Αξιολόγηση τουλάχιστον 3.500 ληφθεισών πληροφοριών/καταγγελιών από την Επιτροπή Αξιολόγησης Καταγγελιών της ΔΙ.Π.Α.Ε.Ε.

- Ολοκλήρωση της παράδοσης των εκκρεμών, μη προτεραιοποιημένων εισαγγελικών υποθέσεων της Α.Α.Δ.Ε. στις αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές, μέχρι 31/03/2018.

- 100.000 έλεγχοι στα Τελωνεία

- 100.000 χημικοί έλεγχοι σε ποτά, καύσιμα κλπ από το Γενικό Χημείο του Κράτους για διαπίστωση αδικημάτων και προστασία του κοινωνικού συνόλου

2. Στόχοι φορολογικής συμμόρφωσης

- Εντοπισμός και άμεση συμμόρφωση τουλάχιστον ενός στους δύο (ποσοστό 52% και άνω) από τους φορολογουμένους που για πρώτη φορά αφήνουν απλήρωτες ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία. Στόχος είναι η άμεση είσπραξη τουλάχιστον του 37% των νέων οφειλών. Η στόχευση θα γίνεται με βάση κριτήρια ανάλυσης κινδύνου και άμεσα θα γίνεται διαβίβαση της λίστας των μη συμμορφούμενων φορολογούμενων «για περαιτέρω ενέργειες».

- Υποβολή περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α των ενεργών υπόχρεων σε ποσοστό τουλάχιστον 97%. Διαβίβαση αρμοδίως του αρχείου των μη συμμορφούμενων φορολογούμενων για περαιτέρω ενέργειες.

- Εντοπισμός και άμεση συμμόρφωση τουλάχιστον για το 21% των φορολογουμένων (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που δεν υποβάλλουν εμπρόθεσμα δηλώσεις φόρου εισοδήματος.

- Διενέργεια τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικών επικοινωνιών, από το τηλεφωνικό κέντρο της Δ.Φ.Σ., με σκοπό τη συμμόρφωση των φορολογούμενων και την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων ως προς την υποβολή δηλώσεων και την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

- Διασταυρώσεις με τον ΕΦΚΑ για να υποβληθούν τουλάχιστον 8.000 επιπλέον δηλώσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, από εργοδότες που κάνουν παρακράτηση στους μισθούς των υπαλλήλων τους αλλά δεν αποδίδουν τον φόρο στο δημόσιο.

- Ένταση της διαδικασίας αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων υπενθύμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε μικροοφειλέτες παλαιότερων ετών και υποβολή σχετικής αναφοράς εντός 15 ημερών από τη λήξη κάθε τριμήνου.

3. Στόχοι είσπραξης

- Εισπράξεις 36,259 δισ. ευρώ συνολικά (προ επιστροφών φόρων) από Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π., Φ.Α.Ε. και Δ.Ο.Υ.

- Εισπράξεις Φ.Π.Α. 10,950 δισ. ευρώ από Φ.Α.Ε. και Δ.Ο.Υ.

- Εισπράξεις προ επιστροφών φόρων από Τελωνεία 13,090 δισ. ευρώ.

- Εισπράξεις 2,8 δισ. ευρώ από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη των 100 δισ. ευρώ.

- Είσπραξη του 24% επί του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους της Φορολογικής Διοίκησης (σσ: τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ με βάση τα περσινά δεδομένα)

- Συνολικό ποσό εισπράξεων της Ε.Μ.ΕΙΣ. 645 εκατ. ευρώ από μεγάλους οφειλέτες και από στοχευμένες δράσεις.

- Εισήγηση για την απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου διάρρηξης τραπεζικών θυρίδων από κατάσχεση, μέχρι 31/12/2018.

- Το 59% (σχεδόν δύο στους τρεις) οφειλέτες του δημοσίου θα τεθούν υπό την απειλή για αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από την Φορολογική και Τελωνειακή Διοίκηση

4. Επιστροφές – διαγραφές φόρων

- Ταχεία εξέταση των αιτήσεων επιστροφής Φ.Π.Α. για τις επιχειρήσεις, εντός 90 ημερών από την υποβολή της αίτησης, σε ποσοστό 95%.

- Εκκαθάριση όλων των εκκρεμών αιτήσεων επιστροφών σε ποσοστό 100% (ως προς το πλήθος και ως προς το ποσό για όλα τα φορολογικά αντικείμενα), ώστε στις 31/08/2018 να μην υφίστανται εκκρεμείς επιστροφές που να καθυστερούν να δοθούν για πάνω από 90 ημέρες.

- Τήρηση της μηνιαίας στοχοθεσίας με στόχο την πραγματοποίηση επιστροφών φόρου ύψους 3,648 δισ. ευρώ βάσει του Κρατικού Προϋπολογισμού 2018.

- Χαρακτηρισμός 4,5 δισ. ευρώ εκ των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Φορολογικής Διοίκησης ως ανεπίδεκτων είσπραξης, εκ των οποίων τα 4,3 δισ. ευρώ από την Ειδική Μονάδα Είσπραξης - Ε.Μ.ΕΙΣ που ελέγχει τους μεγαλους οφειλέτες.

- Έκδοση αποφάσεων για χαρακτηρισμό ληξιπρόθεσμων οφειλών της Τελωνειακής Διοίκησης ως ανεπίδεκτων είσπραξης, σε ποσοστό τουλάχιστον 6% επί του συνόλου αυτών που έχουν κριθεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης.

- Μελέτη και εισήγηση για τη διαμόρφωση νομοθετικού πλαισίου αυτόματης και κεντροποιημένης διαγραφής πολύ μικρού ύψους οφειλών, μέχρι 31/12/2018.

- Σύνταξη πρότασης με λύσεις για όσους οφειλέτες κατηγοριοποιηθούν ως βιώσιμοι και μη βιώσιμοι, μέχρι 31/03/2018.

- Υλοποίηση της διαδικασίας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών του Ν.4469/2017, μέχρι 31/12/2018.

- Δημιουργία ηλεκτρονικής ρύθμισης οφειλών Ν.4152/2013, μέχρι 30/06/2018.

5. Άλλα έσοδα

- Εισπράξεις τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ από πρόστιμα, δασμούς και φόρους για απλές τελωνειακές παραβάσεις και λαθρεμπόριο.

- Εισπράξεις έναντι των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών της Τελωνειακής Διοίκησης, τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ.

- Εισπράξεις προ επιστροφών 1,2 εκατ. ευρώ από την εκποίηση οχημάτων και δικύκλων.

- Εισπράξεις 800.000 ευρώ από την εκποίηση λοιπών ειδών.

- Εισπράξεις προ επιστροφών 1,2 εκατ. ευρώ από την εκποίηση δημόσιου υλικού.

- Επέκταση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού παραβόλου

- Κοινή Απόφαση του Διοικητή ΑΑΔΕ και Υπουργού Οικονομικών σχετικά με τον τρόπο προσδιορισμού της εμπορικής αξίας ακινήτου που κατάσχεται, του αρμόδιου οργάνου για τον προσδιορισμό αυτής και του τρόπου καθορισμού της αμοιβής του οργάνου αυτού, μέχρι 31/12/2018 (σσ: η απόφαση έχει εκδοθεί τον Ιανουάριο και προβλέπει ότι η εκτίμηση γίνεται από τον δικαστικό κλητήρα ή ιδιώτη πιστοποιημένο εκτιμητή ακινήτων).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαράζ ελέγχων από την εφορία - Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο"

Στη Δικαιοσύνη και πάλι η υπόθεση Novartis μετά την ψηφοφορία στη Βουλή

Στην μη άσκηση δίωξης, λόγω αναρμοδιότητας και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, οδηγεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έγινε στη Βουλή για την υπόθεση NOVARTIS. Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής και τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές. Αποχώρησαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των άλλων κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Για τον πρώην πρωθυπουργό, Aντώνη Σαμαρά, 166 βουλευτές ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Πέντε βουλευτές, ψήφισαν άσκηση δίωξης για την δωροδοκία - δωροληψία και τέσσερις βουλευτές ψήφισαν άσκηση για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στην κάλπη, βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο για την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Για τον πρώην πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο, 165 βουλευτές ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης για δωροδοκία - δωροληψία, λόγω αναρμοδιότητας και 164 βουλευτές ψήφισαν μη άσκηση δίωξης για το ξέπλυμα. Πέντε βουλευτές, ψήφισαν άσκηση δίωξης για δωροδοκία - δωροληψία και πέντε βουλευτές ψήφισαν άσκηση δίωξης για το ξέπλυμα.

Για τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, 168 βουλευτές ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης, λόγω αναρμοδιότητας, για δωροληψία - δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τέσσερις βουλευτές, ψήφισαν ναι στην άσκηση δίωξης για δωροδοκία - δωροληψία και τρεις για το ξέπλυμα. Βρέθηκε ένα άκυρο για την νομιμοποίηση εσόδων.

Για τον πρώην υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο, 165 βουλευτές ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης, λόγω αναρμοδιότητας, για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία και 164 βουλευτές μη άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πέντε βουλευτές, ψήφισαν άσκηση δίωξης για δωροδοκία - δωροληψία και για νομιμοποίηση εσόδων. Βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο για την νομιμοποίηση εσόδων.

Για τον πρώην υπουργό, Ανδρέα Λυκουρέντζο, 163 βουλευτές ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης, λόγω αναρμοδιότητας, για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία και 162 βουλευτές ψήφισαν μη άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Έξι βουλευτές, ψήφισαν άσκηση δίωξης για δωροληψία - δωροδοκία και για νομιμοποίηση εσόδων. Βρέθηκε ένα "παρών" για την πρώτη πράξη και ένα "παρών" για την δεύτερη. Βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο για την νομιμοποίηση εσόδων.

Για τον πρώην αν. υπουργό, Μάριο Σαλμά, 163 βουλευτές ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης, λόγω αναρμοδιότητας, για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία και 162 βουλευτές για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Πέντε βουλευτές, ψήφισαν άσκηση δίωξης για δωροληψία - δωροδοκία και για νομιμοποίηση εσόδων.

Για τον πρώην υπουργό, Σπυρίδωνα 'Αδωνι Γεωργιάδη, 164 βουλευτές ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία και 163 βουλευτές για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Πέντε βουλευτές, ψήφισαν άσκηση δίωξης για δωροδοκία - δωροληψία και για νομιμοποίηση εσόδων. Βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο για την νομιμοποίηση εσόδων.

Για τον διοικητή της ΤτΕ, πρώην υπουργό, Ιωάννη Στουρνάρα, 164 βουλευτές ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης, λόγω αναρμοδιότητας, για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία και 165 βουλευτές ψήφισαν μη άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Επτά βουλευτές, ψήφισαν άσκηση δίωξης για δωροληψία - δωροδοκία και έξι για την νομιμοποίηση εσόδων. Βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο για την νομιμοποίηση εσόδων.

Για τον πρώην υπουργό, Ευάγγελο Βενιζέλο, 167 βουλευτές ψήφισαν τη μη άσκηση δίωξης, λόγω αναρμοδιότητας, για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία και 166 βουλευτές ψήφισαν μη άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πέντε βουλευτές, ψήφισαν άσκηση δίωξης για δωροληψία - δωροδοκία και πέντε για την νομιμοποίηση εσόδων. Βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο για την νομιμοποίηση εσόδων.

Για τον πρώην υπουργό, Γιώργο Κουτρουμάνη, 166 βουλευτές ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης, λόγω αναρμοδιότητας, για δωροληψία κρατικών αξιωματούχων και παθητική δωροδοκία και 165 βουλευτές μη άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τέσσερις βουλευτές, ψήφισαν άσκηση δίωξης για δωροληψία - δωροδοκία και τέσσερις βουλευτές ψήφισαν μη άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων. Βρέθηκε ένα "παρών" για την δωροδοκία - δωροληψία, ένα "παρών" για την νομιμοποίηση εσόδων και βρέθηκε και ένα άκυρο για την νομιμοποίηση εσόδων.

Με βάση την σημερινή απόφαση, η Βουλή θα διαβιβάσει, δια του υπουργού Δικαιοσύνης, το Πόρισμα της Επιτροπής και οποιοδήποτε πρωτότυπο έγγραφο κατέχει σχετικό με τις αναφερόμενες πράξεις και πρόσωπα, στην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών, δια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, για την άσκηση των κατά νόμο πράξεων.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Δικαιοσύνη και πάλι η υπόθεση Novartis μετά την ψηφοφορία στη Βουλή"

Έστειλαν την ΟΠΚΕ στην τρόικα αντί στο πιστολίδι των Ρομά σε αστυνομικούς στα Άνω Λιόσια

Ερωτήματα και απορίες δημιουργεί στους μάχιμους αστυνομικούς το συμβάν που φέρεται να διαδραματίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Άνω Λιόσια όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ σταμάτησαν για έλεγχο δύο υπόπτους Ρομά και δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από αγνώστους Ρομά που βγήκαν σε μπαλκόνια και ταράτσες διπλανών κατοικιών, δείχνοντας ξεκάθαρα όπως λένε οι αστυνομικοί ότι ήθελαν να χυθεί αίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν οι εγκλωβισμένοι αστυνομικοί μέσα στο άγριο ξημέρωμα, ζητούσαν εναγωνίως βοήθεια από το κέντρο, η μοναδική κοντινή ΟΠΚΕ, αυτή του Ασπροπύργου, αν και ζήτησε από το κέντρο να μεταβεί για να συνδράμει, έλαβε διαταγή να συνεχίσει το δρομολόγιο της στο Χίλτον για να λάβει μέρος στα μέτρα της τρόικας.

Όπως επισημαίνει στο protothema.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας: «Γενικότερα, όλος αυτός ο τρόπος διαχείρισης των αστυνομικών δυνάμεων είναι επικίνδυνος. Πρωτίστως για τους ίδιους αλλά και για την περιοχή και τους κατοίκους» ενώ ο Γενικός Γραμματέας Στράτος Μαυροειδάκος συμπληρώνει: «Στο περιστατικό με τους συναδέλφους της ΟΠΚΕ οι οποίοι δέχτηκαν πυρά στην περιοχή του Ζεφυρίου από ομάδες Ρομά, υπάρχει και το εξής τραγελαφικό το οποίο μόνο θλίψη προκαλεί σε εμάς. Δεν είναι δυνατόν συνάδελφοι από τις ομάδες ΟΠΚΕ που ήταν κοντά στο περιστατικό, διότι οι συνάδελφοι που ήταν στο σημείο δέχονταν καταιγισμό πυρών, φωνάζανε εναγωνίως βοήθεια στον ασύρματο “δεχόμαστε πυροβολισμούς και είμαστε εγκλωβισμένοι". Ήταν πολύ δύσκολες οι στιγμές, να φωνάζουν να ζητάνε ενισχύσεις, να ανταποκρίνονται συνάδελφοι από άλλη ομάδα ΟΠΚΕ που ήταν στην περιοχή του Ασπροπύργου για να πάνε να τους βοηθήσουν και να τους απαντάει αρνητικά το κέντρο γιατί έπρεπε να πάνε στο Χίλτον να προστατεύσουν την τρόικα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο που κατά πάσα πιθανότητα ισχύει, είναι να κλαίμε και να γελάμε μαζί».

Μάλιστα σε ο,τι έχει να κάνει με τον ρόλο της ΟΠΚΕ, ο κ. Ντούμας επισημαίνει πως “Οι ομάδες ΟΠΚΕ είναι εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες να δρουν σε κακό περιβάλλον εγκληματικότητας. Δεν είναι να φρουρούν στόχους και δη ξενοδοχεία επισήμων. Όταν γίνεται λάθος χρησιμοποίηση επιχειρησιακά και η περιοχή κινδυνεύει από τους κακοποιούς, δεν ελέγχεται, δεν αστυνομεύεται αλλά και οι αστυνομικοί αισθάνονται ότι δρουν μόνοι τους χωρίς την ασπίδα προστασίας και της συνδρομής άλλων οχημάτων και συναδέλφων”.

Δυσαρέσκεια

Την ίδια ώρα μάχιμοι αστυνομικοί δείχνουν έντονα δυσαρεστημένοι και αναρωτιούνται για ποιο λόγο δεν οργανώθηκε επιχείρηση παρουσία εισαγγελέα στον καταυλισμό με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα στοιχεία και χρόνος. Γιατί δηλαδή, όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν δόθηκε εντολή να γίνει εκτεταμένη επιχείρηση παρουσία εκατοντάδων αστυνομικών έτσι ώστε να εντοπιστούν οι πιστολέρο που έριχναν στο ψαχνό και ήθελαν αίμα και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα από τη στιγμή που οι αστυνομικοί που δέχθηκαν την επίθεση έβλεπαν από ποιες οικίες δέχονταν τα πυρά. Μια κίνηση, που έκανε πολλούς μάχιμους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να αναρωτιούνται αν τελικά η ηγεσία και η Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων όπου υπάγεται η ΟΠΚΕ τους θεωρεί απλά αναλώσιμους αφού όπως λένε στο protothema.gr η μοναδική στήριξη που έχουν είναι από τον διοικητή τους.

Όπως καταγγέλλουν αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων, υπάρχουν ορισμένοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί με παρελθόν σε επιτελικές θέσεις που αναλώνονται σε διαδικαστικά θέματα και αφήνουν στην τύχη τους σοβαρές περιπτώσεις ακολουθώντας το δόγμα «μην κάνετε τίποτα πέρα από τα απαραίτητα για να μην εκτεθούμε».

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές οι καταγγελίες έχουν φθάσει στους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι έχουν ετοιμάσει μια σειρά ενεργειών για το προσεχές διάστημα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έστειλαν την ΟΠΚΕ στην τρόικα αντί στο πιστολίδι των Ρομά σε αστυνομικούς στα Άνω Λιόσια"

Σχέδιο για στεγαστικό επίδομα 80-240 ευρώ σε 1,2 εκατ. ευρώ ωφελούμενους

Το νέο στεγαστικό επίδομα που προτείνει η κυβέρνηση να δοθεί σαν πιθανό «αντίμετρο» το 2019 – κι εφόσον υπάρξει υπέρβαση στους δημοσιονομικούς στόχους- σε νοικοκυριά που μένουν στο ενοίκιο ή πληρώνουν δόση στεγαστικού δανείου, παρουσίασε στους θεσμούς η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Όπως ανέφερε η αναπληρωτής υπουργός μετά τη συνάντηση, το επίδομα υπολογίζεται ότι θα ανέρχεται σε περίπου 80 έως και 240 ευρώ κατά ανώτατο όριο κάθε μήνα. Για τη χορήγηση του θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα η πρόταση, που τελεί υπό διαμόρφωση σε συνεννόηση με τους θεσμούς, προβλέπει ότι δικαιούχοι είναι όσοι έχουν ατομικό εισόδημα μέχρι 8.000 – 8.500 ευρώ ετησίως, το οποίο θα προσαυξάνεται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού. Για ζευγάρι χωρίς παιδιά το όριο εισοδήματος θα φτάνει τα 12.500 ευρώ περίπου και για οικογένειες με ένα παιδί περίπου 17.000 ευρώ. Για οικογένεις με 3 παιδιά θα φτάνει τις 24.000 ευρώ, το οποίο θα είναι και το ανώτατο όριο εισοδήματος για κάθε νοικοκυριό όσα παιδιά κι αν έχει επιπλέον.

Η κ. Φωτίου εκτιμά ότι ο αριθμός των ωφελούμενων μελών νοικοκυριών θα φτάσει τα 1,2 εκατομμύρια, διπλάσιος αριθμός από εκείνον που λαμβάνουν το ΚΕΑ.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχέδιο για στεγαστικό επίδομα 80-240 ευρώ σε 1,2 εκατ. ευρώ ωφελούμενους"

Αντιεξουσιαστές Πάτρας: "Όποιος συμβολαιογράφος συμμετέχει σε πλειστηριασμούς θα πρέπει να σηκώσει το κόστος των επιλογών του"

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο athensindymedia:

Το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Μάη πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς στην Πλ. Γεωργίου. Στη συνέχεια 20-25 σύντροφοι και συντρόφισσες κατευθυνθήκαμε προς το συμβολαιογραφικό γραφείο της Αθηνάς Ραβαζούλα, επί της Βότση 52, που για ακόμα μια φορά είχε αναλάβει (ανάμεσα σε άλλα συμβολαιογραφεία) να διεκπεραιώσει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Εκεί, ενώ στην πόρτα υπήρχαν κάποιοι καπελάκηδες, επιχειρήσαμε να μπούμε στο συμβολαιογραφείο με αποτέλεσμα να επέμβει μια διμοιρία και να σταθεί ακριβώς μπροστά μας. Έπειτα, κάναμε άλλη μια προσπάθεια να μπούμε στην πολυκατοικία, όπου στεγάζεται το γραφείο, με αποτέλεσμα να δεχτούμε την επίθεση της αστυνομίας.

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 17 Μάη, πραγματοποιήθηκε ξανά συγκέντρωση περίπου 70 ατόμων μπροστά στο συμβολαιογραφείο. Χωρίς να είναι πλήρως εξακριβωμένο, το προηγούμενο βράδυ, υπό την πίεση του κινήματος και τις αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις και επιθέσεις στο γραφείο της, το γνωστό κοράκι βρέθηκε στην ανάγκη είτε να ακυρώσει τον πλειστηριασμό είτε να τον υλοποιήσει από κάποια άγνωστη τρύπα, έξω από το γραφείο της...

Προς το τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε συμβολική επίθεση με κόκκινα χρώματα προς τους μπάτσους που φυλάνε τα αφεντικά τους (τους τραπεζίτες και το κράτος δλδ) και προς την είσοδο των γραφείων.

Και τις δυο μέρες πραγματοποιήσαμε συβολικές κινήσεις αντίστασης, δείχνοντας πως εκτός της συνδιαλλαγής, του παραγοντισμού και του τηλεοπτικού καταγγελτικού λόγου, υπάρχει και άλλος δρόμος. Αυτός της μαχητικής - συλλογικής αντίστασης, της έμπρακτης ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης, της αυτο-οργανωμένης κινηματικής δράσης στο δρόμο.

Καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα σε επαγρύπνηση για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις, όπου και αν επιχειρείται η υφαρπαγή του κοινωνικού πλούτου στην περιοχή μας και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε με κάθε τρόπο απέναντι στο κράτος και τους μηχανισμούς του στην προσπάθεια λεηλασίας της λαϊκής κατοικίας. Η στέγαση, όπως και η πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία) είναι αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα και θα τα υπερασπιστούμε απέναντι στο κράτος, το οποίο χτυπώντας για μια ακόμα φορά τα κατώτερα και πιο φτωχοποιημένα κοινωνικά στρώματα επιβεβαιώνει το διαχρονικά αντικοινωνικό του ρόλο. Οποιοσδήποτε συμβολαιογράφος επιχειρήσει να συνεισφέρει στην υλοποίηση των πιο αντικοινωνικών σχεδιασμών του κράτους και του κεφαλαίου οφείλει να γνωρίζει ότι θα πρέπει να σηκώσει και το κόστος των επιλογών του. Αυτή είναι η στιγμή που οργανωμένα, συγκροτημένα και μαχητικά, το κίνημα πρέπει να σταθεί στο ύψος της περίστασης και να δώσει τις απαντήσεις που χρειάζεται.

Ο μόνος δρόμος για να καταφέρουμε να απαντήσουμε στην επίθεση που εξαπολύουν το κράτος, οι τράπεζες και τα αφεντικά είναι ο δρόμος των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, ντόπιοι και μετανάστες, γνωρίζοντας τις πραγματικές τους ανάγκες, πρέπει να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, να οργανωθούν και να αγωνιστούν, συλλογικά, αυτοοργανωμένα και μακριά από κάθε λογής διαμεσολάβηση και παραγοντισμούς. Σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, στα σχολεία και τις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στους δρόμους, μακριά από οποιαδήποτε κομματική και συνδικαλιστική χειραγώγηση που αναπόφευκτα οδηγεί στην αποδυνάμωση και στον εκφυλισμό του κοινωνικού και ταξικού κινήματος. Πλέον γίνεται αντιληπτό ότι οι από τα κάτω της κοινωνίας, δεν μπορούν πια να έχουν καμία εμπιστοσύνη και δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τους κάθε λογής επίδοξους διαχειριστές και διαμεσολαβητές της κοινωνικής οργής. Ο μόνος δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης είναι οι αυτοοργανωμένοι, ακηδεμόνευτοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες της βάσης, για τη συνολική ρήξη με το σάπιο σύστημα και την ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού.

Τονίζουμε πως οι ύπουλες μεθοδεύσεις του κράτους, των αφεντικών, των τραπεζιτών και των συμβολαιογραφικών τους εκπροσώπων θα πέσουν στο κενό. Καμιά απόπειρα έξωσης δεν θα γίνει ανεκτή. Να περιφρουρήσουμε τις γειτονιές μας, να εφαρμόσουμε στην πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη και την ταξική αυτοοργάνωση.

Να συνδέσουμε τους μερικούς και αιτηματικούς αγώνες για μόνιμη και σταθερή εργασία, για πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της στέγασης, της περίθαλψης, της εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, με το συνολικό και επίκαιρο κοινωνικό και πολιτικό αίτημα για την ανατροπή του κόσμου της εξουσίας και για τον ελευθεριακό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Για την κοινωνία της ισότητας και της αλληλεγγύης. Της δικαιοσύνης και της ελευθερίας.

Απέναντι στην κρατική καταστολή, στα σχέδια του κράτους, των αφεντικών και των συμβολαιογραφικών τους εκπροσώπων, αλλά και απέναντι σε όλους όσοι επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τον αγώνα για δικά τους οφέλη, αποπροσανατολίζοντας τον από τα πραγματικά του επίδικα, να αντιτάξουμε τον διαρκή και οργανωμένο αγώνα από τα κάτω. Να οργανώσουμε την κοινωνική αυτοάμυνα και την ταξική αντεπίθεση.

Συνεχίζουμε. Αυτοοργανωμένα-ταξικά-μαχητικά!

Μπλόκο στους πλειστηριασμούς. Κανένας ανθρωπος χωρίς σπίτι!

tempo24
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιεξουσιαστές Πάτρας: "Όποιος συμβολαιογράφος συμμετέχει σε πλειστηριασμούς θα πρέπει να σηκώσει το κόστος των επιλογών του""

Υποχρεωτικά ανάμειξη βενζίνης με βιοαιθανόλη από το 2019 -Τι σημαίνει αυτό

Την υποχρεωτική ανάμειξη βιοαιθανόλης στη βενζίνη αρχής γενομένης από το 2019 σε ποσοστό 1%, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, θεσπίζεται η υποχρέωση ανάμειξης της βενζίνης με βιοκαύσιμα και ειδικότερα με αυτούσια βιοαιθανόλη ή με βιοαιθέρες που παράγονται από αλκοόλες βιολογικής προέλευσης, με έναρξη το 2019 και πρόβλεψη για αύξηση της εν λόγω υποχρέωσης.
Η θέσπιση της υποχρέωσης αυτής, επισημαίνεται από το ΥΠΕΝ, έχει στόχο την περαιτέρω προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, μέσω της αύξησης συμμετοχής των βιοκαυσίμων στην τελική κατανάλωση ενέργειας στις μεταφορές, στο πλαίσιο της εθνικής και κοινοτικής πολιτικής σχετικά με τον υποχρεωτικό στόχο περί μεριδίου ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές 10% το 2020 και τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με τη διάταξη, η συμμετοχή της αυτούσιας βιοαιθανόλης και της αλκοόλης βιολογικής προέλευσης επί του τελικού μείγματος βενζίνης θα είναι 1% το 2019 και 3,3% το 2020, ενώ από εκεί και πέρα το ποσοστό μπορεί να αυξάνεται με υπουργική απόφαση.
Η ανάμειξη θα γίνεται στις εγκαταστάσεις των διϋλιστηρίων ή των εταιρειών εμπορίας. Ήδη, όπως είναι γνωστό, εφαρμόζεται η υποχρεωτική ανάμειξη βιοντήζελ στο πετρέλαιο.

Το ΥΠΕΝ τονίζει ακόμη ότι το νομοσχέδιο στοχεύει στην ενθάρρυνση της χρήσης νέων προηγμένων βιοκαυσίμων που δεν παράγονται από εδώδιμες καλλιέργειες, ώστε να επιτευχθεί έως το 2020 υψηλότερο επίπεδο κατανάλωσης των βιοκαυσίμων αυτών. Ακόμα, προωθείται η βελτίωση των ελέγχων αναφορικά με την τήρηση των κριτηρίων αειφορίας των βιοκαυσίμων και των βιορευστών.

Περιλαμβάνονται, τέλος, διατάξεις σχετικά με τη δυνατότητα συμβολής της ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχεται σε οδικά οχήματα καθώς και τη δυνατότητα συμβολής των βιοκαυσίμων που χρησιμοποιούνται στις αερομεταφορές στην υποχρέωση μείωσης των εκπομπών, ρυθμίσεις για την υποβολή της έκθεσης από ομάδα προμηθευτών και απαιτήσεις για την προσμέτρηση των μειώσεων των εκπομπών κατά το πρώτο στάδιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Υποχρεωτικά ανάμειξη βενζίνης με βιοαιθανόλη από το 2019 -Τι σημαίνει αυτό "

Τρόικα: Κατασχέστε τώρα την περιουσία σε δύο Έλληνες εισαγωγείς IX!

Σοκ στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου αναμένεται να προκαλέσει η εντολή της τρόικας για κατάσχεση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων δύο μεγάλων ελληνικών εισαγωγικών εταιρεών αυτοκινήτων στο πλαίσιο της εξυγιάνσης των «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του movenews.gr τα στελέχη της τρόικας έδωσαν εντολή στις διοικήσεις των τραπεζών που έχουν χρηματοδοτήσει τις δύο μεγάλες ελληνικές εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων να ξεκινήσουν τις διαδικασίες κατάσχεσης και εκποίησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους ώστε να συναιτιστούν και οι υπόλοιπες εισαγωγικές που χρωστούν πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Τα χρέη του ενός ελληνικού ομίλου προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ ωστόσο τα στελέχη της τρόικας εκτιμούν πως τα δάνεια που έχει λάβει η συγκεκριμένη εισαγωγική έχουν «μεταφερθεί» σε άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες ενώ παράλληλα μέρος των δανείων έχει οδηγηθεί σε τράπεζες του εξωτερικού.

Οι υποχρεώσεις του άλλου ελληνικού ομίλου ξεπερνούν τα 160 εκατ. ευρώ αλλά υπάρχει μια τεράστια ακίνητη περιουσία που προσεχώς αναμένεται να κατασχεθεί.

Με αυτό τον τρόπο τόσο τα τραπεζικά στελέχη όσο και τα στελέχη της τρόικας εκτιμούν πως και άλλοι εισαγωγικοί όμιλοι από το χώρο του αυτοκινήτου και όχι μόνο αναμένεται να λάβουν το μήνυμα και να ξεκινήσουν να αποπληρώνουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις καθώς σε διαφορετική περίπτωση ακίνητα, σκάφη, αυτοκίνητα θα κατασχεθούν ενώ αφήνουν να εννοηθεί πως θα υπάρξει και δημοσιοποίηση των ονομάτων τους μέσω… διαρροών!

movenews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόικα: Κατασχέστε τώρα την περιουσία σε δύο Έλληνες εισαγωγείς IX!"

Έτοιμοι να παρέμβουν οι Ευρωπαίοι δικηγόροι για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης , χωρίς να τους έχει αποδοθεί επίσημα κατηγορία, τέθηκε από την αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Δημήτρη Βερβεσό, στην 129η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου (CCBE) που πραγματοποιείται στην Πράγα.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Πράγας, εάν δεν υπάρξει απάντηση σε εύλογο διάστημα ολίγων ημερών, ο CCBE θα αποστείλει αντιπροσωπεία στην Αδριανούπολη, με συμμετοχή και Ελλήνων δικηγόρων, προκειμένου να ζητήσει την εφαρμογή του κράτους Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ζήτημα των δύο στρατιωτικών, έχει τεθεί, εδώ και καιρό στο CCBE από την ελληνική αντιπροσωπεία και ύστερα από τις παρεμβάσεις της, ο CCBE έστειλε επιστολή στους δύο Τούρκους δικηγόρους των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (Hakan Yalçıntuğ και Sinem Şandır), απευθύνοντάς τους συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως: ποια είναι η νομική κατάσταση των δύο Ελλήνων, γιατί δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, αν ισχύουν όσα έχουν καταγγελθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία στο CCBE για τα νομικά ζητήματα της υπόθεσής τους και τις συνθήκες κράτησής τους κ.λπ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έτοιμοι να παρέμβουν οι Ευρωπαίοι δικηγόροι για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news