facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

«Ντου» της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε αποθήκη με 12.000 παπούτσια-μαιμού

Ντου σε αποθήκη με 12.000 παπούτσια-μαιμού πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που συνέλεξαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αιγάλεω και Χαιδαρίου.

Η έφοδος έγινε το πρωί της Πέμπτης σε αποθήκη στη συμβολή των οδών Αθανασίου Διάκου και Καραολή Δημητρίου στην Αγία Βαρβάρα. Παρών ήταν και ο αλαγάρχης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής. Τα παράνομα προιόντα κατασχέθηκαν. Δείτε παρακάτω της φωτογραφίες από το Katechaki.gr:



Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε εντοπίσει ξανά παράνομα προιόντα-μαιμού στην κατοχή ατόμων που συνελήφθησαν.

katechaki
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ντου» της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε αποθήκη με 12.000 παπούτσια-μαιμού"

Πέθανε ο Θεόδωρος Βασιλάκης, ο ιδρυτής της Aegean

Απεβίωσε σήμερα, Πέμπτη, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Aegean Θεόδωρος Βασιλάκης, σε ηλικία 78 ετών.
«O Προέδρος μας ήταν για όλους μας η πηγή έμπνευσης από την πρώτη πτήση, τον πρώτο μας επιβάτη μέχρι σήμερα. Οι αξίες που πρέσβευε, όσο και το όραμά του θα συνεχίσουν να μας οδηγούν» αναφέρει το ΔΣ της εταιρείας.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 στις 12:30, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στην Κηφισιά.
Η οικογένεια αντί στεφάνων παρακαλεί να γίνουν δωρεές για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης

Η συγκινητική ανακοίνωση του ΔΣ

«To Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι της AEGEAN εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του Ιδρυτή και Προέδρου της εταιρίας μας, Θεόδωρου Βασιλάκη. O Προέδρος μας ήταν για όλους μας η πηγή έμπνευσης από την πρώτη πτήση, τον πρώτο μας επιβάτη μέχρι σήμερα. Οι αξίες που πρέσβευε, όσο και το όραμά του θα συνεχίσουν να μας οδηγούν.
Ο Θεόδωρος Βασιλάκης έφυγε από τη ζωή, σήμερα Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, σε ηλικία 78 ετών.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 στις 12:30, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στην Κηφισιά.
Η οικογένεια αντί στεφάνων παρακαλεί να γίνουν δωρεές για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης : ALPHA BANK IBAN: GR03 0140 1010 1010 0210 1161 787»

Ο αυτοδημιούργητος Κρητικός επιχειρηματίας

Από τους πλέον δυναμικούς επιχειρηματίες ο Κρητικός Θεόδωρος Βασιλάκης έγινε ο ιδρυτής και η «ψυχή» κάποιων από τις πλέον επιτυχημένες εταιρείες: της αεροπορικής Aegean, αλλά και της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Autohellas – Hertz που απλώνεται στα Βαλκάνια, την Ουκρανία και την Κύπρο, καθώς και της εταιρείας λιανικής αυτοκινήτων Autotechnica Velmar.
Γεννήθηκε το 1940 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές σπουδές του. Το 1958 αποφοίτησε από την Εμπορική Σχολή Ηρακλείου και στη συνέχεια σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Τη δραστηριότητά του στο επιχειρείν ξεκινά το 1961, στο πλευρό του πατέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση διανομής καυσίμων Σ.Ρέστης&Σια, Caltes/Texaco.
Πέντε χρόνια μετά υπογράφει το πρώτο συμβόλαιο εκπροσώπησης της Hertz International στην Κρήτη.
Η πρώτη σελίδα στο βιβλίο των αξιοζήλευτων επιχειρηματικών επιτυχιών έχει γραφτεί και θα ακολουθούσαν πολλές ακόμη…
Το παρακάτω βίντεο του ιδιωτικού πανεπιστημίου ALBA, που βράβευσε το «επιχειρηματικό δαιμόνιο» του το 2017 περιλαμβάνει όλους τους σημαντικούς σταθμούς στην πορεία του, αλλά και μαρτυρίες συνεργατών του και ανθρώπων που ήταν κοντά του.

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και τα τελευταία χρόνια ήταν ο πρωτεργάτης της ώθησης του τουρισμού των γκόλφερ στην Ελλάδα, ως εμπνευστής και δημιουργός του 1ου διεθνούς τουρνουά «Aegean Airlines Pro – Am», ενώ έφτιαξε ένα γήπεδο διεθνών προδιαγραφών για το άθλημα στη Χερσόνησο της Κρήτης, το «Crete Golf Club».
«Εμείς οι Έλληνες και η χώρα μας έχουμε τη δύναμη να κάνουμε θαύματα, αλλά πρέπει πρώτα αυτό, εμείς να το πιστέψουμε» είναι μία από τις χαρακτηριστικές φράσεις του Θ.Βασιλάκη.
Και αυτός το πίστεψε…
in
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο Θεόδωρος Βασιλάκης, ο ιδρυτής της Aegean"

«Δεν κατατέθηκε ποτέ μήνυση από τον Αβραμόπουλο κατά εισαγγελικών λειτουργών»

«Δεν κατετέθη ποτέ μήνυση από τον επίτροπο κ. Αβραμόπουλο κατά των εισαγγελικών λειτουργών κ. Ελένης Τουλουπάκη, κ. Χρήστου Ντζούρα και κ. Στυλιανού Μανώλη, όπως εσφαλμένα αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης», σύμφωνα με συνεργάτες του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Νωρίτερα σήμερα, ανακοινώθηκε πως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στη Βουλή τη σχετική διάταξη του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, «δια της οποίας τίθενται στο αρχείο οι μηνύσεις Δημητρίου Αβραμόπουλου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά κατά των εισαγγελικών λειτουργών Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη» για την υπόθεση Novartis.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν κατατέθηκε ποτέ μήνυση από τον Αβραμόπουλο κατά εισαγγελικών λειτουργών»"

Συγκέντρωση συνταξιούχων έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νόμου Κατρούγκαλου έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας στην «Πανεπιστημίου» πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνταξιούχοι όλων των ταμείων αλλά και χήρες ζητώντας την πλήρη κατάργηση του ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισαν την παραίτηση του προέδρου Σακελαρίου έντιμη και σωστή.

Κρατώντας τα πανό τους συνταξιούχοι και χήρες φώναξαν συνθήματα κατα του νόμου Κατρούγκαλου και ζήτησαν απο τους δικαστές να σταθούν στο ύψος τους και να βγάλουν αντισυνταγματικό τον νόμο του πρώην υπουργου Εργασίας. 

«Ο νόμος Κατρούγκαλου πρέπει να καταργηθεί... με το σακάκι στους ώμους δεν γίνετε πολιτική και να περπατάει μέσα στους διαδρόμους. Η σύνταξη μου η επικουρική ήταν 480 ευρώ και την έκαναν 150. Ειναι δυνατόν;» διερωτάται ο κ. Κώστας συνταξιούχος.



«Δουλέψαμε 40 χρόνια και άλλοι έφαγαν τα χρήματα και άλλοι πληρώνουν, ειναι δυνατόν οι κρατήσεις μας να πηγαίνουν υπέρ πίστεως και σε εμάς τίποτα; Και ο καθένας για να καλύπτει τα ελλείμματα να ψηφίζει νόμους αυθαίρετα χωρίς να υπολογίζει πως θα ζήσει ο συνταξιούχος. Το δικαστικό σώμα να σκεφτεί πως μεθαύριο θα ειναι και αυτοί συνταξιούχοι» υπογράμμισε η κ. Μαρία.

Από την πλευρά τους οι χήρες του συλλόγου «ΑΞΙΑ» που βρέθηκαν έξω απο το ΣτΕ υπογράμμισαν το γεγονός πως οι συντάξεις που λαμβάνουν προέρχονται από τις νόμιμες κρατήσεις των μισθών των συζύγων τους οταν εκείνοι βρισκόντουσαν στην ζωή ενώ οι προτάσεις περί εργασίας με πεντάμηνα ή οκταμηνα ειναι εκ του πονηρού καθώς δεν συμβαδίζουν στο αίτημα τους για αξιοπρέπης διαβίωση.



«Ο νόμος αυτός έβαλε ηλικιακά κριτήρια προκειμένου να χορηγείται η σύνταξη χηρείας μείωσε το ποσοστό από το 70% στο 50% και έβαλε στις προϋποθέσεις και τα έτη γάμου για να μπορεί να λάβει μια σύζυγος η ένας σύζυγος την σύνταξη. Εμείς θελουμε πίσω τις εισφορές των συζύγων μας. Δεν επαιτούμε αλλα απαιτούμε τα δεδουλευμένα. Απαιτούμε αυτα που έχουν δώσει οι σύζυγοι μας και έμμεσα και για εμάς και τα παιδια μας να τα λάβουμε πίσω» είπε μεταξύ άλλων η κ. Χριστίνα Τζέντούρα χήρα.










protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση συνταξιούχων έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας"

Αχαΐα: Επέμβαση της Αστυνομίας στον ΧΥΤΑ Αιγείρας - Νέες συλλήψεις κατοίκων

Αγριεύει η αντιπαράθεση κατοίκων της Αιγείρας με τον Δήμο Αιγιαλείας με φόντο την εναπόθεση σκουπιδιών στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της περιοχής. 
Νωρίς το πρωί σήμερα, στο σημείο συγκεντρώθηκαν εκ νέου κάτοικοι προκειμένου να παρεμποδίσουν την διέλευση απορριμματοφόρου στο ΧΥΤΑ. Η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση, με αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών κατοίκων.
Η εξέλιξη αυτή εκτιμαται πως θα πυροδοτήσει περαιτέρω σύγκρουση Δήμου και κατοίκων. 
Υπενθυμίζεται πως κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, σημειώθηκαν επεισόδια με κατοίκους να ρίχνουν αυγά προς τον Δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου και το Προεδρείο του Σώματος.
Αιτία η άρνηση Παναγόπουλου να ικανοποιήσει το αίτημα τους να συζητήθεί προ ημερησίας διάταξης το θέμα των απορριμμάτων, που είχε ως αποτέλεσμα το πρωί της Τρίτης να συλληφθεί επικεφαλής των κινητοποιήσεων αποκλεισμού του ΧΥΤΑ.  Συγκεκριμένα ο άνδρας συνελήφθη, όταν παρεμπόδισε απορριμματοφόρο του Δήμου Αιγιαλείας να μπει στο χώρο υγειονομικής ταφής της Αιγείρας.
32815564_10156459775679853_6642845798679707648_n_1.jpg
tempo24
Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαΐα: Επέμβαση της Αστυνομίας στον ΧΥΤΑ Αιγείρας - Νέες συλλήψεις κατοίκων"

Τσίπρας: Μεγάλη η πρόοδος με πΓΔΜ, δεν φτάσαμε στο τέλος

Είχαμε πολύ ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής. Όπως είπε, η πρόοδος που έγινε ήταν ουσιαστική, ωστόσο είναι ακόμα πολλά τα ανοικτά ζητήματα καθώς είναι μια περίπλοκη διαπραγμάτευση.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό συναντήθηκε χθες το βράδυ -μια συνάντηση που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Χρειάστηκε να ξενυχτήσουμε χθες και σήμερα να ξανασυναντηθούμε. Πιστεύω ότι έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση που πρέπει να καλύψουμε».

Εξετάζουμε βήμα προς βήμα τις λεπτομέρειες αλλά δεν είμαστε ακόμα σε θέση να μιλήσουμε για συμφωνία. Θα υπάρξουν επόμενα βήματα, με στόχο, αν είναι δυνατόν, να ξαναβρεθούμε στις αρχές του επόμενου μήνα, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, «με δεδομένο ότι θα ήταν κοινή επιδίωξη να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα προλαβαίνει τη Σύνοδο Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου».

«Καλοδεχούμενη» η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Απαντώντας σε ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται μια εθνική θέση διατυπωμένη εδώ και πολλά χρόνια. Ο πήχης είναι ψηλά αλλά αυτό είναι θετική εξέλιξη, γιατί δεν επιδιώκουμε εύθραυστη συμφωνία αλλά μία που θα αντέξει στον χρόνο και θα υιοθετηθεί από τους δύο λαούς. «Είναι δύσκολη διαπραγμάτευση, τη διεξάγουμε με σοβαρότητα εδώ και πολύ χρόνο. Εχουμε φτάσει σε κρίσιμο σημείο, γιατί τα τελευταία μέτρα της διαδρομής είναι τα πιο δύσκολα».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι άκουσε με χαρά χθες τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετείται με τρόπο που στηρίζει την εθνική θέση. «Αυτή η στάση είναι καλοδεχούμενη, γνωρίζουμε καλά ότι διαπραγματευόμαστε για λογαριασμό όλων των Ελλήνων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν μεγαλύτερες ευαισθησίες και διαφορετικές απόψεις». Όπως είπε, ο ίδιος είναι διαθέσιμος για ενημέρωση όσων ζητήσουν, αν και είπε ότι δεν είμαστε σε καμπή που να απαιτεί Συμβούλιο Αρχηγών.

Σημείωσε δε ότι το θέμα της αντιπολίτευσης είναι κρίσιμο και για την πΓΔΜ, που θα πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές στο Σύνταγμά της. Αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το τι έχει συμφωνηθεί, ξεκαθαρίζοντας ότι σε τέτοιες διαπραγματεύσεις «ή συμφωνείς σε όλα ή δεν συμφωνείς σε τίποτα».

Η έξοδος από το πρόγραμμα
Αναφορικά με τις συζητήσεις με Μακρόν και Μέρκελ, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι συζητήθηκαν οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις για την τέταρτη αξιολόγηση, την έξοδο από μνημόνιο τον Αύγουστο και το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. «Και οι τρεις βρισκόμαστε σε μια κοινή συνισταμένη. Αυτή της επιτυχούς ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων μέσα στον Ιούνιο», δήλωσε.

Αναφορικά με το θέμα του χρέους ο πρωθυπουργός είπε ότι έχουμε αποκτήσει όλοι εμπειρία στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Όταν φτάνουμε στο τέλος υπάρχει πιο σκληρή στάση αλλά πάντοτε στο τέλος της ημέρας – η Ευρώπη αυτή τη μαγεία έχει- ένας συμβιβασμός επιτυγχάνεται. Το ζήτημα είναι αυτός να είναι ένας προωθητικός συμβιβασμός».

Αυτή τη φορά έχουμε ούριους ανέμους με το μέρος μας γιατί η επιτυχία θα είναι επιτυχία της Ευρώπης σημείωσε.

«Μαθαίνω ότι και το ΔΝΤ θέλει να καρπωθεί μέρος της επιτυχίας μας, έστω και την τελευταία στιγμή. Ας είναι αρκεί να έχουμε μια εξέλιξη που θα καθιστά την Ελλάδα να έχει διαρκή και σταθερή έξοδο στις αγορές με χαμηλό επιτόκιο».

Η Σύνοδος Κορυφής
Αναφορικά με τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έγινε προσπάθεια να αναδειχθεί η θετική ευρωπαϊκή ατζέντα που αφορά τη στήριξη των Δυτικών Βαλκανίων και την προώθηση της έρευνας και της ψηφιακής πολιτικής.

Για τα Βαλκάνια τόνισε ότι η αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή είναι στρατηγικός στόχος, τώρα που η χώρα εξέρχεται από την κρίση και παράλληλα καταφέρνει να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση.

Χαρακτήρισε πρόταγμα να ανακτήσει η χώρα ουσιαστικό και ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής. Όπως είπε, προωθείται σειρά πρωτοβουλιών στην περιοχή για τη συνεργασία και την ανάπτυξη.
Εμφαση έδωσε και στο θέμα του κομβικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα Βαλκάνια. Για το κοινό καλό όλων, Βαλκανίων και ΕΕ, πρέπει να ενισχύσουμε την ενταξιακή πορεία των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων, πάντα με βάση τους κανόνες.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Μεγάλη η πρόοδος με πΓΔΜ, δεν φτάσαμε στο τέλος"

Δικαστές ΣτΕ: «Οι δικαστικοί δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν»

Την προσήλωσή του στο έργο της απονομής της Δικαιοσύνης εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας καταδικάζοντας «κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον πρόεδρό του».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της μία ημέρα μετά από την παραίτηση του Νίκου Σακελλαρίου από την προεδρία του ΣτΕ, η Ένωση επισημαίνει ότι οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας «δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν».

«Οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι την ανακοίνωση δεν υπογράφουν ο πρόεδρός της, Ευθύμιος Αντωνόπουλος και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μιχάλης Πικραμμένος, καθώς συμμετέχουν στη σύνθεση του ΣτΕ που εξετάζει τις υποθέσεις του ασφαλιστικού νόμου.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαστές ΣτΕ: «Οι δικαστικοί δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν»"

Πειθαρχικές κυρώσεις στην αναισθησιολόγο, για το θάνατο της μικρής Μελίνας

Περίπου 2,5 χρόνια μετά τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Βενιζέλειο, όπου είχε πάει για να αφαιρέσει κρεατάκια από τη μύτη της, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης αποφάσισε τις πειθαρχικές κυρώσεις, τις οποίες θα έχει η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γιατρός που φέρεται να έδειξε ιατρική αμέλεια κατά τη διαχείριση του περιστατικού θα στερηθεί το μισθό της για μισό χρόνο, ενώ για 2 χρόνια τής επιβλήθηκε το μέτρο της στέρησης της εργασιακής της εξέλιξης.

Όσον αφορά την ποινή σε βάρος της διευθύντριας της Αναισθησιολογικής Κλινικής Ρεγγίνας Ρουχωτά, προβλέπει και αυτή στέρηση μισθού αλλά για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΔΥΠΕ Κρήτης βρέθηκε στις 23 Απριλίου για να απολογηθεί, μετά την αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης, η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη.

Δεν ήταν όμως η μόνη, αφού για την ίδια υπόθεση απολογήθηκε και η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Ρεγγίνα Ρουχωτά.

Η Νεκταρία Πολάκη επανέλαβε αυτό που υποστήριζε εξ αρχής, ότι έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό λαμβάνοντας υπόψιν τη σοβαρότητα του περιστατικού. Η κα Ρουχωτά κλήθηκε ως διευθύντρια του Τμήματος -ήταν σε άδεια, αλλά πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα λόγω του έκτακτου περιστατικού που προέκυψε με το κοριτσάκι- ωστόσο όμως δεν πρόλαβε να συμμετέχει εξαρχής στη διαχείρισή του.

Είναι γνωστό ότι το Σώμα Επιθεωρητών που επίσης ερεύνησε την υπόθεση διαπίστωσε βαριά ιατρική αμέλεια στη διαχείριση του περιστατικού στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.

patris
Διαβάστε Περισσότερα » "Πειθαρχικές κυρώσεις στην αναισθησιολόγο, για το θάνατο της μικρής Μελίνας"

Επίθεση με πυρά δέχθηκε η ΟΠΚΕ στα Λιόσια

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ δέχθηκαν πυροβολισμούς από ομάδα Ρομά σήμερα γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα στα Λιόσια, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Το σκηνικό ξεκίνησε όταν η ομάδα της ΟΠΚΕ ακινητοποίησε δύο Ρομά, οι οποίοι ήταν ύποπτοι για ληστεία που είχε γίνει λίγο νωρίτερα στην περιοχή.

Τότε, άγνωστοι από τα διπλανά σπίτια άρχισαν να πυροβολούν κατά των αστυνομικών, ώστε να διευκολύνουν τους δύο συλληφθέντες να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με πυροβολισμούς στον αέρα, ζητώντας παράλληλα ενισχύσεις, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο.

Οι δύο ύποπτοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, ενώ οι δράστες των πυροβολισμών διέφυγαν.

Από τους πυροβολισμούς υπέστη ζημιές το υπηρεσιακό όχημα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με πυρά δέχθηκε η ΟΠΚΕ στα Λιόσια"

Συναγερμός: Η Τουρκία βγάζει ξανά τον στόλο της στο Αιγαίο

Αμέσως μετά τη συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Τούρκο στρατηγό η Άγκυρα με νέα NAVTEX δεσμεύει την «καρδιά» του Αιγαίου

Συνεχίζουν το χαβά του στο Αιγαίο οι Τούρκοι, δεσμεύουν νέες περιοχές για ασκήσεις στα τέλη Μαΐου και βγάζουν στο Αρχιπέλαγος αρκετές ναυτικές μονάδες.

Η έκδοση των σχετικών NAVTEX έγινε, μάλιστα, λίγες ώρες μετά το τετ α τετ που είχαν στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και στρατηγός Χουλουσί Ακάρ αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα ο σταθμός της Σμύρνης δεσμεύει μια ευρεία θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκύρου και Ψαρών για δύο αεροναυτικές ασκήσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 28, 29 και 30 Μαΐου από τις οκτώ το πρωί έως στις τρεις το μεσημέρι και στις 31 Μαΐου από τις δώδεκα έως στις τρεις το μεσημέρι.

Μετά από μια ανάπαυλα έντεκα ημερών, σύμφωνα με την NAVTEX οι Τούρκοι επιστρέφουν στην ίδια περιοχή το διήμερο 11 και 12 Ιουνίου πάλι από τις οκτώ το πρωί έως στις τρεις το μεσημέρι. Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, στις 13 Ιουνίου η περιοχή δεσμεύεται για τον ίδιο σκοπό ακριβώς στην ίδια χρονική ζώνη, δηλαδή από τις οκτώ το πρωί έως στις τρεις το μεσημέρι.

Δείτε τη NAVTEX:
TURNHOS N/W : 0581/18
AEGEAN SEA
FIRING EXERCISE,
ON 28-30 MAY 18 FROM 0500Z TO 1200Z, 31 MAY 18 FROM 0901Z TO 1200Z, 11 JUN 18 FROM 0500Z TO 1200Z, 12 JUN 18 FROM 0901Z TO 1200Z, 13 JUN 18 FROM 0500Z TO 1200Z IN AREA BOUNDED BY;
38 45.00 N – 025 21.00 E
38 45.00 N – 024 52.00 E
38 18.00 N – 024 52.00 E
38 18.00 N – 025 21.00 E
CAUTION ADVISED.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Απελευθερώστε άμεσα τους δυο στρατιωτικούς»

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Τούρκο στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, έστειλε την Τετάρτη (16/05/2018) ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ανώτατοι στρατιωτικοί στο περιθώριο της Συνόδου της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο κ. Αποστολάκης μετέφερε στον κ. Ακάρ τις ξεκάθαρες ελληνικές θέσεις.

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης όσο και ο ΕΠ.ΟΠ. λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, παραμένουν εδώ και 77 ημέρες κρατούμενοι στη γείτονα, χωρίς να έχει στοιχειοθετηθεί σαφές κατηγορητήριο εναντίον τους.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός: Η Τουρκία βγάζει ξανά τον στόλο της στο Αιγαίο "

Αναστέλλονται από τις 21 Μαΐου τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο του Ρίου

Την απόφαση να αναστείλει όλα τα χειρουργεία, πλην των επειγόντων, έλαβε ο χειρουργικός τομέας του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Όπως ανακοίνωσε ο "Πανεπιστημιακός Χειρουργικός Τομέας στην 10η Συνεδρίασή του στις 16-5-2018 αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει επ’ αόριστον από την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις πλην των επειγουσών περιπτώσεων".

Κι αυτό γιατί όπως αναφέρει υπάρχουν συχνές αναβολές των χειρουργείων λόγω μη επίλυσης, παρά τις υποσχέσεις, του προβλήματος της έλλειψης κρεβατιών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), την κάλυψη του χώρου της ανάνηψης των χειρουργικών ασθενών από διασωληνωμένους που κανονικά έπρεπε να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, της έλλειψης αναισθησιολογικού εξοπλισμού και της αριθμητικής ανεπάρκειας του νοσηλευτικού προσωπικού.

Η επιστολή στη Διοίκηση του ΠΓΝΠ και την 6η ΥΠΕ έχει ως εξής:

"Επειδή η κατάσταση με τις συχνές αναβολές των χειρουργείων λόγω μη επίλυσης, παρά τις υποσχέσεις, του προβλήματος της έλλειψης κρεβατιών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), την κάλυψη του χώρου της ανάνηψης των χειρουργικών ασθενών από διασωληνωμένους που κανονικά έπρεπε να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, της έλλειψης αναισθησιολογικού εξοπλισμού και της αριθμητικής ανεπάρκειας του νοσηλευτικού προσωπικού, ο Πανεπιστημιακός Χειρουργικός Τομέας στην 10η Συνεδρίασή του στις 16-5-2018 αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει επ’ αόριστον από την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις πλην των επειγουσών περιπτώσεων.

Επιπλέον

Καλεί την διοίκηση του ΠΓΝΠ και την ΥΠΕ σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΥ να διακομίζουν τους ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας μέχρι το νοσοκομείο να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.
Δηλώνει ότι οι ασθενείς και οι τραυματίες με επείγον πρόβλημα θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται μέχρι τώρα.
Καλεί τις υπηρεσίες του νοσοκομείου να ενημερώσουν τους προγραμματισμένους ασθενείς για τις επερχόμενες αναβολές χειρουργείων.

Σε συνεννόηση με τον Νοσοκομειακό Χειρουργικό Τομέα θα δώσει συνέντευξη τύπου την προσεχή Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, στις 11.00 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενημερώνοντας την κοινή γνώμη, και τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής για την δυσλειτουργία του νοσοκομείου και τις συνέπειες της.

Μήνες τώρα οι χειρουργοί και οι αναισθησιολόγοι του ΠΓΝΠ καταβάλλουν υπεύθυνες προσπάθειες καθημερινά να προσαρμοστούν στην ελλειμματική λειτουργία των χειρουργείων και της ΜΕΘ.

Δεν μπορούν σε καμία όμως περίπτωση να διαχειριστούν πλέον τις συνεχείς αναβολές των χειρουργείων ούτε πρόκειται να συνδράμουν στην ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι συχνά ενημερώνονται την τελευταία στιγμή ότι δεν θα χειρουργηθούν, αφού εντωμεταξύ έχει προηγηθεί μακροχρόνια αναμονή στη λίστα χειρουργείου και έχει γίνει ο αναγκαίος προεγχειρητικός έλεγχος.

Και όλα αυτά συμβαίνουν στο μεγαλύτερο τριτοβάθμιο νοσοκομείο της Περιφέρειας, το οποίο με μακροχρόνιες προσπάθειες κατάφερε να αναβαθμίσει με διεθνή και εθνική αναγνώριση την κλινική και ακαδημαϊκή προσφορά του.

Οι χειρουργοί όλων των ειδικοτήτων και οι αναισθησιολόγοι του ΠΓΝΠ δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια των ασθενών τους, το επίπεδο του επιστημονικού τους έργου και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στον ανώτατο βαθμό", αναφέρει η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, Καθηγητής Παναγιώτης Μέγας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλονται από τις 21 Μαΐου τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο του Ρίου"

Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue: Το 56% ζητά εκλογές τώρα

Την αρνητική εικόνα που διαμορφώνεται και παγιώνεται για την κυβέρνηση στην κοινή γνώμη αποτυπώνουν τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου της Public Issue. Όπως προκύπτει, το 77% των Ελλήνων πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, το 56% ζητάει να γίνουν εκλογές και το 74% εκτιμά αυτές θα τις κερδίσει η ΝΔ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρείται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με τα ποσοστά του μάλιστα να είναι αυξημένα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, ενώ τον ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μάλιστα, από τους οκτώ πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι τρίτος από το τέλος σε δημοφιλία και μικρότερη δημοτικότητα από αυτόν έχουν μόνο οι Πάνος Καμμένος και Νίκος Μιχαλολιάκος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση σε ποσοστό 86%. Το 51% εκτιμά ότι το γενικότερο οικονομικό κλίμα θα χειροτερεύσει τον επόμενο χρόνο, ενώ το 55% περιμένει χειρότερη την προσωπική του οικονομική κατάσταση.

Όλα τα παραπάνω «αντικατοπτρίζονται» και στην παράσταση νίκης, όπου η ΝΔ καταγράφει μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 74%, έναντι 18%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 8% Οι πολίτες παράλληλα σε ποσοστό 56% θεωρούν ότι χρειάζεται να γίνουν εκλογές, ενώ το 34% απαντά πως δεν χρειάζεται.

Το ρεύμα που φαίνεται να δημιουργείται υπέρ της ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αντικατοπτρίζεται και στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας»: το 34% προτιμά την αξιωματική αντιπολίτευση, το 16% ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και το 45% καμία από τις δύο επιλογές.

Παράλληλα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας το 42% των προτιμήσεων, ενώ το 26% επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Το 31% απαντά «κανένας από τους δύο».

Για τα ελληνοτουρκικά, τέλος, το 83% κρίνει πως ήταν προσχεδιασμένη η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές Έβρου, ενώ το 12% την αποδίδει σε τυχαίο περιστατικό.

Ως προς τους οκτώ Τούρκους που ζητούν άσυλο στη χώρα μας, το 72% απαντά πως θα πρέπει να τους δοθεί και να μην εκδοθούν στη γειτονική χώρα και το 20% απαντά πως θα πρέπει να εκδοθούν.

Τέλος, στον απόηχο της όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η δημοτικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει σημειώσει δραματική πτώση, καθώς το 94% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τον τούρκο πρόεδρο και μόλις το 5% έχει θετική άποψη.





protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue: Το 56% ζητά εκλογές τώρα"

Αυτό το έγγραφο έπαιρναν ως απάντηση τα θύματα των τραπεζικών υπαλλήλων που ξάφριζαν τις θυρίδες [εικόνα]

Με αυτό το έγγραφο απαντούσε το υποκατάστημα της τράπεζας στα θύματα του κυκλώματος των υπαλλήλων, που σύμφωνα με τις ποινικές διώξεις, «άρπαζαν» χρήματα και τιμαλφή από τις θυρίδες των ανυποψίαστων πολιτών.  
Ουσιαστικά επέρριπτε τις ευθύνες για την απώλεια των αντικειμένων στους ίδιους τους καταγγέλλοντες, χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες τους αβάσιμες και ανυπόστατες. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι δικηγόροι των θυμάτων, η τράπεζα δεν παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία για την διαλεύκανση της υπόθεσης.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτό το έγγραφο έπαιρναν ως απάντηση τα θύματα των τραπεζικών υπαλλήλων που ξάφριζαν τις θυρίδες [εικόνα] "

Σε ετοιμότητα ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο με εντολή Πούτιν

Ρωσικά πολεμικά πλοία, εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr, θα πραγματοποιούν περιπολίες κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους στη Μεσόγειο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την έναρξη της σύσκεψης που είχε στο Σότσι με την στρατιωτική ηγεσία και την ηγεσία της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.

«Κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους έχουν προγραμματισθεί 120 αποστολές πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων και, σε σχέση με την υπάρχουσα απειλή επιθέσεων των διεθνών τρομοκρατών στην Συρία και την Μεσόγειο, τα πλοία μας που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr θα πραγματοποιούν μόνιμα περιπολίες» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν, αναφερόμενος στην δραστηριότητα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια τα ζητήματα που αναλαμβάνει να επιλύσει το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας αυξήθηκαν, ενώ διευρύνθηκε γεωγραφικά η παρουσία του -- στην Μεσόγειο , στον Βόρειο Ατλαντικό αλλά και στις θάλασσες της Ασίας και του Ειρηνικού. Παράλληλα εξήρε την άψογη και μελετημένη δράση των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων κατά την διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Συρία, επισημαίνοντας ότι «τα πλήγματα με πυραύλους κρουζ και η αποτελεσματικότητα της αεροπορίας του Πολεμικού Ναυτικού προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές σε μονάδες και υποδομές των τρομοκρατών.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι «είναι αναγκαίο να ενισχυθούν οι ναυτικές στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις, να αναβαθμισθεί ο ρόλος του πολεμικού στόλου, ώστε να αποτελεί εγγύηση για την πυρηνική αποτροπή», ενώ ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον συντονισμό δράσης του πολεμικού στόλου με τις Στρατιωτικές Διαστημικές δυνάμεις και άλλα τμήματα των ρωσικών Ενόπλων δυνάμεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι το κράτος θα συνεχίσει να εξοπλίζει το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα όπλων, τηλεπικοινωνιών και κατασκοπείας και στόχευσης στο πλαίσιο του κρατικού εξοπλιστικού προγράμματο

Οι πύραυλοι Kalibr έχουν βεληνεκές 2.500 χιλιομέτρων. Με παρόμοιους πυραύλους είναι εξοπλισμένα ρωσικά υποβρύχια, φρεγάτες και άλλα πολεμικά σκάφη του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Οι πύραυλοι Kalibr χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Συρία τον Οκτώβριο του 2015. Τότε από τέσσερα πολεμικά πλοία, που βρισκόντουσαν στην Κασπία Θάλασσα είχαν εκτοξευθεί 26 πύραυλοι . Έκτοτε έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα εναντίον στόχων στην Συρία.

ΑΠΕ, TASS, RIA, REUTERS

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ετοιμότητα ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο με εντολή Πούτιν"

Ο «Big Brother» ζωντανεύει: Οι Σουηδοί καταργούν κάρτες και εμφυτεύουν μικροτσίπ (εικόνες – video)

Έχει το μέγεθος μόλις ενός κόκκου ρυζιού, αλλά μπορεί να αλλάξει δραστικά τη ζωή ενός ανθρώπου.

Ο λόγος γίνεται για ένα μικροσκοπικό τσιπ, το οποίο εισάγεται κάτω από το δέρμα και μπορεί να αντικαταστήσει τα κλειδιά, τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες ακόμη και εισιτήρια για τα ΜΜΜ. Με άλλα λόγια ένα μικροτσίπ μπορεί να αλλάξει δραστικά τη ζωή ενός ανθρώπου.



3.000 Σουηδοί έχουν μικροτσίπ κάτω από το δέρμα τους

Στη Σουηδία, παραπάνω από 3.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με μικροτσίπ. Οι Σουηδοί άρχισαν να εμπιστεύονται και να δοκιμάζουν το μικροτσιπ, με ελάχιστη συζήτηση για θέματα γύρω από τη χρήση τους, σε μια χώρα που ενδιαφέρεται για τη νέα τεχνολογία και όπου η ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών δεν τρομάζει τους πολίτες.



Μάλιστα, τα πρώτα εμφυτεύματα χρησιμοποιήθηκαν το 2015 στη Σουηδία.

Η 28χρονη Σουδή που θέλει να δοκιμάσει έναν νέο τρόπο ζωής

Η Ulrika Celsing, 28 ετών, είναι μία από τους 3.000 Σουηδούς που έχει «φυτεύσει» ένα μικροτσίπ στο χέρι της για να δοκιμάσει, όπως ισχυρίζεται η ίδια, έναν νέο τρόπο ζωής.

Για να εισέλθει στο χώρο εργασίας της λοιπόν, το πρακτορείο ΜΜΕ Mindshare, απλώς κυματίζει το χέρι της σε ένα μικρό κιβώτιο και πληκτρολογεί έναν κωδικό πριν ανοίξουν οι πόρτες.


altsantiri
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο «Big Brother» ζωντανεύει: Οι Σουηδοί καταργούν κάρτες και εμφυτεύουν μικροτσίπ (εικόνες – video) "

Χανιά | Δείτε πώς κατάσχεσε η Εθνική Τράπεζα το λογαριασμό τετραπληγικού παιδιού

Τουλάχιστον απάνθρωπη μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια κατάσχεσης χρηματικού ποσού από λογαριασμό που είχαν ανοίξει στην Εθνική Τράπεζα σε τετραπληγικό παιδί οι οικείοι του.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο zarpanews.gr από την μητέρα του παιδιού, ο λογαριασμός στο οποίο πραγματοποίησε την κατάσχεση η τράπεζα, ήταν λογαριασμός για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων το οποίο γνώριζε η τράπεζα!

Η τράπεζα έκανε αυτή την ενέργεια, γιατί στον συγκεκριμένο λογαριασμό εμφανίζονταν και το όνομα της μητέρας που είναι συνδικαιούχος, καθώς είναι ο δικαστικός συμπαραστάτης και η οποία είναι εγγυητής σε δάνειο τρίτου ατόμου, ύψους περίπου 8.000 ευρώ το οποίο οφείλεται στην τράπεζα.

Αξίζει να ληφθεί υπόψη, για να γίνει αντιληπτό και το μέγεθος της κανιβαλιστικής πρακτικής της τράπεζας, ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός είχε δηλωθεί ως λογαριασμός καταβολής προνοιακών επιδομάτων τέκνου, τα οποία παρεμπιπτόντως έχουν χαρακτηρισθεί ως ακατάσχετα.



Σημειώνεται επίσης ότι η κατάσχεση έγινε, χωρίς να έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση και χωρίς να ενημερωθούν οι δικαιούχοι του λογαριασμού γι αυτήν, ενώ η πρόταση διακανονισμού είχε έρθει στους παραλήπτες με απλό ταχυδρομείο, – όχι συστημένο την 10-5-2018- οπότε τη βρήκε η μητέρα του παιδιού στο γραμματοκιβώτιο.

Το έγγραφο που την ενημερώνουν για την κατάσχεση της το έδωσαν στην Τράπεζα στις 11-5-2018 , όταν ανακάλυψε την αφαίρεση των χρημάτων της.



Δεν ξέρουμε αν τα golden boys της Εθνικής Τράπεζας, αισθάνονται μια περηφάνια για το κατόρθωμα τους, ούτε βέβαια αν θα πάρουν και πριμ παραγωγικότητας.

Μπορούμε όμως να φανταστούμε την απόγνωση της μητέρας τετραπληγικού παιδιού, που όταν πήγε να πληρώσει τους φυσιοθεραπευτές είδε πως κάποιοι της είχαν αδειάσει το λογαριασμό.

Αλήθεια, οι πολιτικοί προϊστάμενοι των διευθυντών μιας κρατικής τράπεζας (!!!!), καμαρώνουν τώρα, που η Εθνική συναγωνίζεται σε απανθρωπιά τα ιδιωτικά πιστωτικά ιδρύματα;

Αυτό λοιπόν, είναι μεγάλη επιτυχία!

Συγχαρητήρια…

zarpanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά | Δείτε πώς κατάσχεσε η Εθνική Τράπεζα το λογαριασμό τετραπληγικού παιδιού"

Αποικία με τσούχτρες εντοπίστηκε σε σπηλιά στον Κορινθιακό

Μία αποικία με τσούχτρες - βρέφη εντοπίστηκε σε σπηλιά στον Κορινθιακό κοντά σε τουριστικές παραλίες σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ομάδα από την Ένωση περιβαλλοντικών οργανώσεων ΝΗΡΕΑΣ, βρήκε ένα «βρεφοκομείο τσουχτρών» pelagia noctiluca.

«Στην παραλιακή περιοχή πριν την Ψάθα (Ανατολικός Κορινθιακός Κόλπος) μια ομάδα φίλων από την Ένωση περιβαλλοντικών οργανώσεων ΝΗΡΕΑΣ, βρήκαμε ένα βρεφοκομείο τσουχτρών pelagia noctiluca (η μικρή κακιά) σε μια θαλασσινή σπηλιά. Περίπου πριν από την περιοχή της φωτογραφίας της Ψάθας. Λιάζονταν, μάλλον» έγραψε στο facebook ο Γιώργος Κανέλλης και ανέβασε και τις σχετικές φωτογραφίες.

Σημειώνεται ότι στο ΕΛΚΕΘΕ αναμένεται να ανατεθεί η διενέργεια μελέτης σχετικά με τα αίτια της εμφάνισης μεδουσών στον Κορινθιακό κόλπο.

Αυτό προτάθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλή, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στο υπουργείο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το ΕΛΚΕΘΕ, βουλευτών και δημάρχων της περιοχής. Έγινε επίσης πρόταση για τη σύσταση δικτύου ενημέρωσης, έγκαιρης προειδοποίησης και βοήθειας, ώστε να διευκολυνθεί το κοινό ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Στη σύσκεψη έγινε ανασκόπηση όλων των ενεργειών που έχουν γίνει έως σήμερα σε όλα τα επίπεδα, ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ακόμα μελέτη που να εξηγεί το φαινόμενο στον Κορινθιακό και στον Πατραϊκό Κόλπο.

Αναφέρθηκε επίσης, ότι οι μελέτες που έχουν γίνει σε άλλες περιοχές της Ευρώπης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια για την περίπτωση του Κορινθιακού και του Πατραϊκού Κόλπου, επειδή στις περιοχές αυτές είναι ιδιαίτερες οι μορφολογικές και οι κλιματικές συνθήκες. Διαπιστώθηκε ακόμα, ότι τα δίχτυα αποτελούν την μόνη ως τώρα λύση για την αντιμετώπιση της... επιδρομής από τσούχτρες στον Κορινθιακό Κόλπο και την προστασία των λουομένων.

Ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε και συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το υπουργείο Περιβάλλοντος, από το Πράσινο Ταμείο και από τους εμπλεκόμενους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
32293456_10156412661683624_4168096354372943872_n32349667_10156412661773624_6951302807915855872_n
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποικία με τσούχτρες εντοπίστηκε σε σπηλιά στον Κορινθιακό"

Μόνο με διεθνές δίπλωμα οδήγησης η ενοικίαση αυτοκινήτων από τουρίστες εκτός Ε.Ε.

Τουρίστες από τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Αυστραλία και τον Καναδά μπορούν να νοικιάσουν αυτοκίνητο στη χώρα μας μόνο όταν έχουν μαζί με το δίπλωμα οδήγησή τους και το διεθνές δίπλωμα οδήγησης.

Έτσι οι επιχειρηματίες ενοικιάσεων αυτοκινήτων αρνούνται να νοικιάσουν σε τουρίστες εκτός ΕΕ όταν αυτοί δεν έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

«Σε περίπτωση που σε έλεγχο της αστυνομίας διαπιστωθεί η παράβαση, τότε τα αρμόδια όργανα θα επιβάλλουν πρόστιμο και στον οδηγό και στην εταιρεία, ενώ θα υπάρξει και κατάσχεση του αυτοκινήτου για την περίπτωση που θα ενοικιαστεί αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα σε άτομο που δεν έχει την απαιτούμενη άδεια οδήγησης», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων, Άννα Βλαχάβα.

Η ίδια αναφέρει ότι «αυτό ενδεχόμενα να δημιουργήσει πρόβλημα στους τουρίστες αυτών των χωρών που θα αμελήσουν να φέρουν το διεθνές δίπλωμα, αφού δεν θα μπορέσουν να ενοικιάσουν κάποιο αυτοκίνητο στην χώρα μας. Τα πρόστιμα είναι βαριά και πρέπει άμεσα να βγει διευκρινιστική εγκύκλιος από το υπουργείο που θα ξεκαθαρίζει τα πράγματα σε αυτό τον τομέα ειδικά εν όψει της έναρξης της καλοκαιρινής σεζόν, γιατί αυτό μπορεί να αποτελέσει είναι ένα βαρύ πλήγμα για τις εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων και τον τουρισμό γενικότερα», αναφέρει η κ. Βλαχάβα.

Να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα το διεθνές δίπλωμα οδήγησης για να ταξιδέψει κάποιος σε χώρες εκτός ΕΕ εκδίδεται από την ΕΛΠΑ. Η διάρκεια του διεθνούς διπλώματος είναι μονοετής ή τριετής και εξαρτάται από τον τόπο προορισμού του ενδιαφερόμενου, καθώς υπάρχουν χώρες εκτός ΕΕ οι οποίες αναγνωρίζουν το ελληνικό δίπλωμα.

Για την έκδοσή του απαιτούνται μία φωτογραφία, παρουσίαση του ελληνικού διπλώματος οδήγησης, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε ισχύ, το διαβατήριο ή νέου τύπου αστυνομική ταυτότητα, ενώ κατατεθείτε παράλληλα και παράβολο στην ΕΛΠΑ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο με διεθνές δίπλωμα οδήγησης η ενοικίαση αυτοκινήτων από τουρίστες εκτός Ε.Ε."

Σε 1 μήνα ο νέος ΕΝΦΙΑ -Αλαλούμ με τις αντικειμενικές, οι παγίδες

Το αργότερο ως τις 14 Ιουνίου, το υπουργείο Οικονομικών θα δημοσιοποιήσει την Απόφαση για τις νέες Τιμές Ζώνης, όπως επίσης τις όποιες αλλαγές- μικρές ή μεγάλες- στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, καθώς οι Θεσμοί έδωσαν μια νέα μικρή παράταση, κατανοώντας τις τεράστιες δυσκολίες του εγχειρήματος.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ακόμα και τώρα, έχοντας δηλαδή παρέλθει η αρχική προθεσμία της 31ης Μαρτίου, οι εισηγήσεις των εκτιμητών παραμένουν στα χέρια της νεοσύστατης Ομάδας Εργασίας που προσπαθεί να βγάλει άκρη με τις αποκλίσεις μεταξύ εισηγήσεων ή και σε σύγκριση με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων είναι αυτό της μεθοδολογίας, με βάση την οποία θα οριστεί τι ακριβώς συνιστά μεγάλη απόκλιση, άρα χρήζει παραπομπής στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή.

Αν και οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών, που έδωσαν τη νέα καταληκτική προθεσμία, απέφυγαν να προδικάσουν το εύρος των αλλαγών στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ, ως αποτέλεσμα της αναπροσαρμογής των Τιμών Ζώνης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες, στοχευμένες και χωρίς να αλλάζουν τη δομή/φιλοσοφία του ΕΝΦΙΑ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι π.χ. στις αποκαλούμενες “λαϊκές” περιοχές θα γίνουν μικρές διορθώσεις στους συντελεστές, έτσι ώστε να μην περάσει το σύνολο των επιβαρύνσεων από την αύξηση των Τιμών Ζώνης, ενώ αντιστοίχως οι μεταφερόμενες επιβαρύνσεις στα υψηλότερα κλιμάκια θα είναι λελογισμένες.

Παράγοντες της κτηματαγοράς κρούουν, πάντως, τον κώδωνα του κινδύνου νέων στρεβλώσεων λόγω του διαφαινόμενου συμβιβασμού μεταξύ των πραγματικών τιμών και των τιμών που επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να μη διαταράξει τις ισορροπίες του ΕΝΦΙΑ σε μια περίοδο που οι επιβαρύνσεις από τις περικοπές των συντάξεων αποτελούν σχεδόν καθημερινό θέμα της επικαιρότητας.

Αυτό που έχουν καταστήσει σαφές οι ξένοι τεχνοκράτες στην ελληνική πλευρά είναι ότι σε κάθε περίπτωση το εισπρακτικό αποτέλεσμα του ΕΝΦΙΑ πρέπει να είναι το ίδιο. Έτσι, πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις στα μέσα Ιουνίου, η ΑΑΔΕ θα “τρέξει” σενάρια συντελεστών με βάση τις Τιμές Ζώνης που θα της παραδοθούν, προκειμένου να διασφαλιστεί το ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Το “ναρκοπέδιο” βρίσκεται στις περιοχές που σήμερα ισχύουν Τιμές Ζώνης 750- 1.000 ευρώ, αφού το επόμενο κλιμάκιο επιβαρύνεται με συντελεστή 3,70 ευρώ/τ.μ. αντί 2,90 ευρώ/ τ.μ., κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση φόρου 80 ευρώ ανά 100 τετραγωνικά.

Με βάση το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα, τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στο Taxis τον Αύγουστο, δηλαδή τις ημέρες που η χώρα θα ετοιμάζεται θεωρητικά να ολοκληρώσει το 3ο Μνημόνιο.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 1 μήνα ο νέος ΕΝΦΙΑ -Αλαλούμ με τις αντικειμενικές, οι παγίδες "

Χάρης Θεοχάρης: Να κληθεί σε ακρόαση στη Βουλή ο Ν. Σακελλαρίου

Την έκτακτη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να ενημερώσει ο ίδιος ο κ. Νίκος Σακελλαρίου τα μέλη της για τα αίτια της παραίτησής του ζητάει με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο κ. Θεοχάρης, η παραίτηση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας λίγο πριν λήξει η θητεία του εγείρει ερωτηματικά, ενώ τα όσα ανέφερε περί του ότι δεν μπορεί να ελέγξει το δικαστικό απόρρητο επιφέρουν πλήγμα στο κύρος του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Θεοχάρη στο Νίκο Βούτση:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να δηλώσω τον έντονο προβληματισμό μου για το θέμα ηθικής τάξης το οποίο εγείρει η παραίτηση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κου Σακελλαρίου. Η παραίτηση αυτή λίγο χρόνο πριν τη λήξη της θητείας του είναι γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά. Στη δήλωση του ο παραιτηθείς Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας έκανε λόγο για «αδιανόητη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου», το οποίο όπως είπε δεν μπορεί να ελέγξει με αποτέλεσμα να επέλθει πλήγμα στο κύρος του ΣτΕ.

Υπό αυτό το πρίσμα και με την παρούσα επιστολή, σας παρακαλώ να συγκαλέσετε τη Διάσκεψη των Προέδρων σε έκτακτη συνεδρίαση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13 παρ. 4 του ΚτΒ, προκειμένου να εξετασθεί η πρόταση μου για κλήση σε ακρόαση του κου Σακελλαρίου ώστε να ενημερώσει ο ίδιος αυτοπροσώπως τα μέλη της Διάσκεψης για τις αιτιάσεις της παραίτησης του.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Χάρης Θεοχάρης: Να κληθεί σε ακρόαση στη Βουλή ο Ν. Σακελλαρίου"

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητά να εξαλειφθούν τα τρανς λιπαρά μέσα σε πέντε χρόνια

Ο κόσμος μπορεί να εξαλείψει τα βιομηχανικής παραγωγής τρανς λιπαρά μέχρι το 2023, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αποκαλύπτοντας ένα σχέδιο το οποίο υποστήριξε ότι θα αποτρέψει 500.000 θανάτους τον χρόνο από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Τα τρανς λιπαρά είναι δημοφιλή στους παρασκευαστές τηγανητών και ψητών σνακ επειδή έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, όμως είναι βλαβερά για τους καταναλωτές, καθώς αυξάνουν κατά 21% τον κίνδυνο καρδιακών νόσων και κατά 28% τον κίνδυνο θανάτου, αναφέρεται στη δήλωση που εξέδωσε ο ΠΟΥ.
«Γιατί θα πρέπει τα παιδιά μας να έχουν ένα τόσο ανασφαλές συστατικό στις τροφές τους;» τονίζει στη δήλωσή του ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιεσούς.

Η εφαρμογή της στρατηγικής του ΠΟΥ για την αντικατάσταση των τρανς λιπαρών, που περιλαμβάνει την προώθηση υγιεινότερων εναλλακτικών επιλογών και την ψήφιση νομοθεσίας κατά των βλαβερών συστατικών, θα οδηγήσει στην αφαίρεσή τους από την τροφική αλυσίδα και θα σημάνει μια μεγάλη νίκη εναντίον των καρδιακών νόσων, εξήγησε.

Αρκετές πλούσιες χώρες έχουν ήδη σχεδόν εξαλείψει τα τρανς λιπαρά, θέτοντας όρια στις ποσότητες που επιτρέπονται στις συσκευασμένες τροφές. Μερικές έχουν απαγορεύσει εν μέρει τα υδρογονωμένα λίπη, κύρια πηγή των βιομηχανικής παραγωγής τρανς λιπαρών, επισήμανε ο ΠΟΥ.

«Τα τρανς λιπαρά είναι ένα μη απαραίτητο τοξικό χημικό το οποίο σκοτώνει και δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσουν να εκτίθενται σ' αυτό άνθρωποι σε όλο τον κόσμο» δήλωσε με τη σειρά του ο Τομ Φρίντεν, πρώην επικεφαλής των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η οποίος ηγείται τώρα της πρωτοβουλίας για την υγεία Resolve.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο ΠΟΥ εξέδωσε το πρώτο από το 2002 σχέδιο συστάσεών του για τα τρανς λιπαρά, αναφέροντας πως οι ενήλικες και τα παιδιά θα πρέπει να καταναλώνουν το πολύ το 1% των ημερήσιων θερμίδων τους με τη μορφή τρανς λιπαρών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/onmed
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητά να εξαλειφθούν τα τρανς λιπαρά μέσα σε πέντε χρόνια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news