facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Πορεία για την Παλαιστίνη: Πετροπόλεμος και χημικά έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ (βίντεο)

Με επεισόδια, που σημειώθηκαν μπροστά στην Πρεσβεία του Ισραήλ, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9.00 το βράδυ η πορεία αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό που ξεκίνησε το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας 

Όταν η πορεία έφτασε στην Πρεσβεία του Ισραήλ, Παλαιστίνιοι διαδηλωτές ανέβηκαν στις κλούβες της αστυνομίας, φώναξαν συνθήματα στη γλώσσα τους και έκαψαν μια σημαία του Ισραήλ, παρουσία περίπου χιλίων διαδηλωτών, ενώ το κυρίαρχο σύνθημα ήταν "λευτεριά στην Παλαιστίνη". 

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες προς το κτίριο της πρεσβείας, ενώ μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν  με περιορισμένη χρήση χημικών. 

Παράλληλα με την πορεία για την Παλαιστίνη είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής από αντιρατσιστικές συλλογικότητες. Ωστόσο η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στην πρεσβεία και ενώθηκε με την πορεία αλληλεγγύης.





IMG_3150
IMG_3149
IMG_3148
IMG_3146

Ανέβηκαν στις κλούβες


Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία όπου φώναξαν συνθήματα κατά της πολιτικής των ΗΠΑ και της απόφασης της Ουάσιγκτον να μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ.

Οι διαδηλωτές σκαρφάλωσαν ακόμα και στις κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην Βασ. Σοφίας μπροστά από την Αμερικάνικη πρεσβεία. 



IMG_3123
IMG_3130
IMG_3136
IMG_3137
kavalanews_diodia_2
IMG_3166__1_
poreia_israel_arthro


IMG_3176
IMG_3179
Πορεία και στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη Νάκμπα, «την "καταστροφή" των παλαιστινιακών εδαφών με τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948» πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το Voria.gr, περίπου 100 μέλη της Ένωσης Φίλων Παλαιστίνης και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς βρίσκονται στην Καμάρα, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από τις ΗΠΑ, με τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην πόλη.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται ακόμη ως ένδειξη αλληλεγγύης για τα θύματα της χθεσινής αιματοχυσίας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου 59 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος 8 μηνών, έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά.

Οι διαμαρτυρόμενοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πορεία για την Παλαιστίνη: Πετροπόλεμος και χημικά έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ (βίντεο)"

«Προβληματίζεται» κατόπιν εορτής ο Παρασκευόπουλος: Μπορεί και να έχει λάθη ο νόμος μου...

Ανοιχτό αφήνει ο Νίκος Παρασκευόπουλος το ενδεχόμενο ο νόμος για την αποσυμφόρηση των φυλακών, που φέρει την δική του υπογραφή, να περιέχει λάθη. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, που θα προβληθεί απόψε, εκτιμώντας ότι, τα όσα υποστηρίζουν αρκετά μέσα ενημέρωσης για «έκρηξη της εγκληματικότητας», δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Σίγουρα προβληματίζομαι μήπως κάποια ρύθμιση δεν ήταν όπως θα έπρεπε. Στις κατηγορίες που υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος» παραδέχθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

«Απομονώνοντας ορισμένες περιπτώσεις, δεν μπορούμε να δώσουμε την πραγματική εικόνα του φαινομένου. Το σύνολο δεν δείχνει ούτε έκρηξη της εγκληματικότητας, όπως λέει ο Τύπος, ούτε καν αύξηση στα βαριά εγκλήματα. Προβάλλοντας κάποιες περιπτώσεις, έχουμε φαινόμενο λαϊκισμού» συμπλήρωσε ωστόσο ο κ. Παρασκευόπουλος.

Μίλησε ακόμη για προσωπική στοχοποίηση, τονίζοντας ότι δέχεται απειλές τόσο προς το πρόσωπό του όσο και προς την οικογένειά του.

«Έχω ακούσει πολύ χειρότερα, στα οποία μπορείτε να εντάξετε απειλές και ύβρεις σοβαρές, που αφορούν ακόμη και τα παιδιά μου. Όταν κάποιος παρουσιάζεται για μήνες και χρόνια ως ο αίτιος για την αύξηση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα, κάποιοι άνθρωποι που έχουν αποτελέσει θύματα εγκλημάτων μπορεί να θελήσουν να στραφούν εναντίον του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Προβληματίζεται» κατόπιν εορτής ο Παρασκευόπουλος: Μπορεί και να έχει λάθη ο νόμος μου..."

Οι Τουρκικές αρχές απαγόρευσαν τον απόπλου από την Αλικαρνασσό του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους «ΗΛΙΑΣ Τ» που βρισκόταν για ημερήσια εκδρομή.

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη σήμερα στην Αλικαρνασσό, όταν οι τοπικές λιμενικές αρχές απαγόρευσαν τον απόπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους «ΗΛΙΑΣ Τ» από το λιμάνι όπου βρισκόταν σε προγραμματισμένη ημερήσια εκδρομή.

Το πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο της εκδρομής Κάλυμνος-Κως –Αλικαρνασσός και επιστροφή, ενώ ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από την Αλικαρνασσό στις 4 το απόγευμα.

Όπως αναφέρει το kalymnos-news.gr, οι τουρκικές λιμενικές αρχές επέβαλαν το μέτρο της κράτησης του σκάφους. Όμως, δεν έχει κάνει γνωστούς τους λόγους που προχώρησαν στη συγκεκριμένη απόφαση, ενώ το σκάφος διαθέτει όλα τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά και τηρεί όλους τους κανόνες διεθνούς ναυσιπλοΐας .

Το σκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο από Κάλυμνο προς Τουργκούτ Ρέις και Αλικαρνασσό εδώ και χρόνια, ενώ ποτέ δεν είχε υπάρξει πρόβλημα.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία «ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ» φρόντισε ώστε οι επιβάτες να επιστρέψουν με άλλο σκάφος στο λιμάνι της Κω.

Ως πιθανότερο σενάριο, αναφέρει το δημοσίευμα του kalymnos-news.gr, είναι να κρατήθηκε το σκάφος ως αντίποινα για την κράτηση του σκάφους «SEFER KAPTAIN 1» σημαίας Τουρκίας στην Κω. Το πλοίο κρατήθηκε γιατί σε επιθεώρηση που έγινε, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις στους τομείς ασφάλειας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Τουρκικές αρχές απαγόρευσαν τον απόπλου από την Αλικαρνασσό του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους «ΗΛΙΑΣ Τ» που βρισκόταν για ημερήσια εκδρομή."

Ντομπρόβσκις: "Ζήτημα μηνών" η απόφαση για το ελληνικό χρέος

"Ζήτημα μηνών" είναι η απόφαση για τα μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα που διοργάνωσε το Politico στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, παρατήρησε ότι γίνεται όλο και πιο σαφές πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν προϋποθέτει και τη χρηματοδότηση από την πλευρά του Ταμείου.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο κ. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι αυτήν τη στιγμή εξετάζονται τα μακροπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης, καθώς και ο μηχανισμός που συνδέει τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας με την αποπληρωμή του χρέους. "Όλα βρίσκονται υπό συζήτηση" ανέφερε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα λάβει αυτά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους όσο τηρεί τους δημοσιονομικούς στόχους της και δεν κάνει πίσω στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. "Είναι σαφές ότι με το επίπεδο του χρέους που έχει η Ελλάδα, πάνω από 180% του ΑΕΠ, πρέπει να είμαστε συνετοί για να διασφαλίσουμε την ομαλή επιστροφή της χώρας στις αγορές" σημείωσε. Γι' αυτό, εξήγησε ότι η χώρα είναι σημαντικό να παραμείνει στον σωστό δρόμο όσον αφορά τα δημοσιονομικά και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Τόνισε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί πως θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα και το έχει αποδείξει, μέχρι τώρα, με τις προσπάθειες που έχει κάνει για να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά της και για να ανακάμψει την οικονομία της.

Όταν ρωτήθηκε πότε θα αποφασιστεί το ζήτημα του χρέους ο κ. Ντομπρόβσκις απάντησε: "Νομίζω ότι είναι ζήτημα μηνών. Τον Μάιο-Ιούνιο, αφού η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο".

Ερωτηθείς σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, επισήμανε ότι το Ταμείο είναι μέρος της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα για την τέταρτη αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι αυτό δεν είναι κάτι που προϋποθέτει τη συμμετοχή του με χρηματοδότηση. "Νομίζω πως είναι σαφές ότι το ΔΝΤ δεν συμβάλλει μέχρι τώρα με χρηματοδότηση στο πρόγραμμα" πρόσθεσε ο Β. Ντομπρόβσκις, παρατηρώντας ότι μέχρι σήμερα το ΔΝΤ συμμετέχει στο πρόγραμμα θέτοντας όρους και προϋποθέσεις, κάνοντας τεχνική ανάλυση και αναμένεται ότι θα συνεχίσει να συμμετάσχει υπό αυτήν τη μορφή.

"Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ να καταλήξουν σε μία συντονισμένη προσέγγιση, σε μία συντονισμένη ανακοίνωση, γιατί φυσικά αυτό που έχει σημασία είναι το μήνυμα που θα στείλουμε στις αγορές" υπογράμμισε ο κ. Ντομπρόβσκις. Όπως είπε, χρειάζεται πειθαρχία και σύνεση από όλες τις πλευρές. Τόσο από την πλευρά των θεσμών, όσο και από την πλευρά των ελληνικών Αρχών, που πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα συμφωνηθέντα.

Τέλος, ερωτηθείς εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί μία προληπτική πιστωληπτική γραμμή στήριξης για την Ελλάδα, απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση και μέχρι στιγμής δεν έχει εκφράσει πρόθεση να το κάνει. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αυτό που εξετάζεται είναι πώς θα λειτουργεί ο μηχανισμός μεταμνημονιακής εποπτείας. Γνωρίζουμε, είπε, ότι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί μία καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα και εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές με αυτές τις παραμέτρους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντομπρόβσκις: "Ζήτημα μηνών" η απόφαση για το ελληνικό χρέος"

Μεγάλη κομπίνα στη Θεσσαλονίκη: Υπάλληλοι τράπεζας άδειαζαν θυρίδες - Πάνω από 2,8 εκατ. ευρώ η λεία

Στην εξιχνίαση μιας μοναδικής στα χρονικά της Θεσσαλονίκης υπόθεσης, έφτασε η Αστυνομία - Πώς έφτασε στα ίχνη των δραστών

Έξι άτομα, ηλικίας 61 έως 64 ετών, κατηγορούνται για την κλοπή πολύτιμων αντικειμένων από θυρίδες υποκαταστήματος τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Πρόκειται για υπαλλήλους του τραπεζικού υποκαταστήματος, οι οποίοι είχαν πρόσβαση στις θυρίδες, από τις οποίες, την περίοδο 1999-2016, καταγγέλθηκε ότι εξαφανίστηκε το πολύτιμο περιεχόμενό τους. Συνολικά, κατά την ίδια ανακοίνωση, από εννέα τραπεζικές θυρίδες που είχαν μισθώσει 13 ιδιοκτήτες, αφαιρέθηκαν ρολόγια και χρυσαφικά, η αξία των οποίων προσεγγίζει τα 2,7 εκατ. ευρώ, χρυσές λίρες, όπως επίσης 100.000 ευρώ και 3.196 δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά.

Η υπόθεση αφορά το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Ίωνος Δραγούμη και ήρθε στο «φως», όταν ιδιοκτήτες των θυρίδων κατήγγειλαν την παραβίαση τους και την υπεξαίρεση του περιεχομένου τους. Οι ίδιοι προσέφυγαν και στα αρμόδια δικαστήρια καταθέτοντας αγωγές αποζημίωσης, λόγω μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας, ενώ ήδη εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.

Όλο αυτό το διάστημα ήταν σε εξέλιξη έρευνες του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών και στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκαν ενδελεχείς έρευνες, όπως αυτοψίες, πραγματογνωμοσύνες κ.ά., για να βρεθούν οι υπαίτιοι.

Το προανακριτικό υλικό εστάλη στον εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων για το κακούργημα της υπεξαίρεσης από εντολοδόχο. Ήδη η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάστηκε σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς ενώπιον του οποίου καλούνται να λογοδοτήσουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, τα οποία ήταν υπεύθυνα για τη φύλαξη των τραπεζικών θυρίδων.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Αστυνομία

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη κομπίνα στη Θεσσαλονίκη: Υπάλληλοι τράπεζας άδειαζαν θυρίδες - Πάνω από 2,8 εκατ. ευρώ η λεία "

Δέκα λεωφορεία το μήνα σπάνε οι μπαχαλάκηδες στην Αθήνα

Το αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης δράσης των “μπαχαλάκηδων” τα τελευταία τρία χρόνια καταγράφει έγγραφο των Οδικών Συγκοινωνιών ΑΕ (Ο.ΣΥ) σύμφωνα με το οποίο ομάδες που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο καταστρέφουν περίπου 10 λεωφορεία κάθε μήνα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία της ΟΣΥ που διαβίβασε στην Βουλή το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών απο τον Ιανουάριο 2015 εως τον Μάρτιο του 2018 έχουν καταγραφεί συνολικά 374 περιπτώσεις ζημιών – βανδαλισμών – καταστροφών οι οποίες αφορούν δρομολογημένα λεωφορεία και τρόλει της εταιρείας. “Είναι γεγονός πως κατά καιρούς η ΟΣΥ ΑΕ, στοχοποιείται απο ομάδες ατόμων, όπου μέσω των κακόβουλων ενεργειών, στρέφονται εναντίον της, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο, να αναδείξουν τις όποιες κοινωνικοπολιτικές τους πεποιθήσεις” τονίζει μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Γλύκος.

Η εκτιμώμενη ζημιά των “κακόβουλων ενεργειών” ανέρχεται σε 1.136.517,04 ευρώ. Απο τις συνολικά 374 περιπτώσεις, οι 208 έχουν ήδη αποζημιωθεί πλήρως μέσω της ασφαλιστικής κάλυψης επιστρέφοντας ποσό περίπου 1 εκατ. ευρώ ενώ εκκρεμούν προς έγκριση ποσά περίπου 60 χιλ ευρώ.

pinakas01
pinakas02
pinakas03
pinakas04
pinakas05
pinakas06
pinakas07
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δέκα λεωφορεία το μήνα σπάνε οι μπαχαλάκηδες στην Αθήνα"

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι για τις νέες περικοπές

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν οργανώσεις συνταξιούχων κατά του νόμου Κατρούγκαλου που, όπως υποστηρίζουν, είναι ένας αντιασφαλιστικός και φορομπηχτικός νόμος.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπο
νδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, «ζητάμε να καταργηθεί αυτός ο νόμος που έχει θανατηφόρες διατάξεις για την προσωπική διαφορά και των επανυπολογισμό των συντάξεων με αποτέλεσμα να μας οδηγεί στη βάσανο της περικοπής 3 με 4 συντάξεων».



Ο κ. Κουμπούρης, όπως και οι διαδηλωτές, «ξεκαθάρισαν» ότι δεν θα δεχτούν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που τους αφαιρεί όσα δούλεψαν μια ολόκληρη ζωή και ότι θα βρίσκονται στους δρόμους για την ανατροπή του «αντιασφαλιστικού» νόμου.
Η μαζική συγκέντρωση των συνταξιούχων ξεκίνησε στην πλατεία Κοτζιά, ενώ ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.
Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν έξω από το Υπουργείο φωνάζοντας συνθήματα.



Στην πορεία συμμετέχουν τα μέλη των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣ ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων 
Οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως τρεις συντάξεις το 2019 εξαιτίας της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, της κατάργησης των οικογενειακών επιδομάτων, του «παγώματος» των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις έως τον Δεκέμβριο του 2021 και της κατάργησης του ΕΚΑΣ.



Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων σωρρευτικά οι απώλειες των μνημονιακών περικοπών για τους συνταξιούχους, ξεπερνούν τα 62 δισ. ευρώ, ενώ το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων που εισήγαγε ο νόμος Κατρούγκαλου, είναι «αναλογιστικά άδικο και ληστρικό».
Κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις συνταξιούχων έχουν επίσης προγραμματιστεί στην Κέρκυρα στις 10.30 π.μ., στο ΙΚΑ. Στη Λαμία, την Τετάρτη 16/5, στις 10.30 π.μ., στην εφορία. Στη Χαλκίδα, την Πέμπτη 17/5, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγοράς. Στον Πύργο, την Πέμπτη 17/5, στις 10 π.μ., στην πλατεία ΟΤΕ. Στην Καβάλα, την Τρίτη 22/5, στις 11 π.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη.




Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία συνταξιούχων έξω από το ΕΦΚΑ Αριστοτέλους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν συνταξιούχοι, μπροστά από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων "Η Συσπείρωση", Βασίλης Παρτάλης, οι συνταξιούχοι ζητούν να μην εφαρμοστούν νέες μειώσεις στο αφορολόγητο, καθώς, κάτι τέτοιο –όπως τονίζουν– θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν από μία έως και δύο συντάξεις.
Επίσης, διαμαρτύρονται για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις τους από την προσωπική διαφορά, καθώς, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να φτάσουν και το 18%. H πορεία των συνταξιούχων κατέληξε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (στη συμβολή των οδών Εγνατία με Αριστοτέλους), όπου και κατέθεσαν ψήφισμα.
Τους συνταξιούχους υποδέχθηκε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης, ο οποίος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων, η οποία "αντανακλάται", μέσα σε δράσεις, όπως η διανομή του κοινωνικού μερίσματος.








Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
















ΑΠΕ - ΜΠΕ /thetoc
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους δρόμους οι συνταξιούχοι για τις νέες περικοπές"

Κλείνουν σήμερα οι μπάρες σε 16 σταθμούς του μετρό

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τη μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, η ΣΤΑΣΥ αποφάσισε να κλείσει από σήμερα τις μπάρες σε 16 σταθμούς του μετρό. Οι μπάρες αναμένεται να κλείσουν σύντομα και στη γραμμή του τρένου Πειραιάς – Κηφισιά, αλλά προς το παρόν υπάρχει έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε το προσωρινό κλείσιμο και των πυλών ΑΜΕΑ πιλοτικά σε συγκεκριμένους σταθμούς ώστε να δουν κατά πόσο το επιβατικό κοινό είναι έτοιμο για την εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Η απόφαση αυτή της ΣΤΑΣΥ συνάντησε την αντίδραση συνδικαλιστών, οι οποίοι προειδοποίησαν για προβλήματα λόγω δυσλειτουργιών και εκκρεμοτήτων του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Προβλήματα και εκκρεμότητες εξακολουθούν να υπάρχουν. Ένα παράδειγμα είναι η γραμμή του ΗΣΑΠ όπου το κλείσιμο των πυλών καθυστερεί λόγω έλλειψης προσωπικού. Αυτές τις μέρες η ΣΤΑΣΥ τρέχει για να τοποθετήσει εργαζόμενους στη θέση του σταθμάρχη μετά από την απαραίτητη ολιγοήμερη εκπαίδευση. Η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη του μήνα οπότε και θα μπορούν να κλείσουν οι πύλες σε σταθμούς του ΗΣΑΠ που έχουν το απαραίτητο προσωπικό.

Μεγάλο πρόβλημα παραμένει και η μετακίνηση ανέργων και ΑΜΕΑ με τη χρήση προσωποποιημένων καρτών.

Ο ΟΑΣΑ δεν έχει δώσει καμία οδηγία σε επιβάτες που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες και δεν έχουν παραλάβει ακόμα τις κάρτες τους με αποτέλεσμα οι επιβάτες να πρέπει να επιλέξουν από μόνοι τους είτε να βρούνε λύση με τους υπευθύνους είτε να προχωρήσουν σε επανέκδοση των καρτών τους σε εκδοτήριο (επί πληρωμή) αν και οι αιτήσεις που έχουν κάνει μέσω διαδικτύου εκκρεμούν από τον περασμένο Ιανουάριο.

Μεγάλη καθυστέρηση υπάρχει και στην ενημέρωση του λογισμικού των παλιών μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων σε σταθμούς του Μετρό προκειμένου αυτά να είναι σε θέση να εκδίδουν και να επαναφορτίζουν ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Οι πύλες στους σταθμούς στο Μοναστηράκι, την Ομόνοια και το Πανεπιστήμιο θα παραμείνουν ανοικτές. Στους δύο πρώτους, οι μπάρες δεν μπορούν να κλείσουν καθώς δεν έχουν εκδοθεί πιστοποιητικά πυρασφάλειας για όλους τους σταθμούς του ΗΣΑΠ, ενώ στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν μόλις 2 αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων και ως εκ τούτου οι πύλες θα παραμείνουν ανοιχτές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνουν σήμερα οι μπάρες σε 16 σταθμούς του μετρό"

Όταν ο Παύλος Πολάκης αυτοδιαψεύδεται! Τι δήλωσε για το ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας Μυκόνου

Τον εαυτό του αλλά και την κυβέρνηση φαίνεται ότι φέρνει σε δύσκολη θέση για άλλη μια φορά ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης στην προσπάθεια του να διαψεύσει δημοσίευμα του κρατικού Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ειδικότερα το δημοσίευμα αναφέρεται σε πόρισμα των Επιθεωρητών υγείας του ΣΕΥΥΠ το 2015 το ακτινολογικό μηχάνημα δεν λειτούργησε 245 ημέρες και το 2016, 198 ημέρες.

Ωστόσο το διάστημα που έγιναν οι έλεγχοι και στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα ο Παύλος Πολάκης ήταν αναπληρωτής υπουργός υγείας και τη διακυβέρνηση της χώρας είχε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ειδικότερα το δημοσίευμα του κρατικού Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων το οποίο στη συνέχεια μεταδόθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έκανε λόγο,για μια νέα υπόθεση «διαφθοράς» που ανακάλυψαν μετά από σχετική καταγγελία οι ράμπο υγείας ενώ υπάρχει αναφορά εργαζόμενου του Κέντρου Υγείας, σύμφωνα με την οποία το ακτινολογικό μηχάνημα υπέστη βλάβη τρεις φορές μέσα σε πέντε μήνες, ενδεχομένως λόγω απειρίας του υπαλλήλου, με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να «αδυνατεί» να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός υγείας δηλώνει ότι, «το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ αφορά τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων που είχαν στόχο την αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Εμείς σήμερα τα ανακαλύψαμε, τα ελέγξαμε με τους αρμόδιους μηχανισμούς και τα παραπέμψαμε στη δικαιοσύνη».

Στην ίδια δήλωση του ο κ. Πολάκης, αναφέρει ότι τα προηγούμενα χρόνια «παρ ότι υπήρχε ακτινολογικό μηχάνημα στο ΚΥ δεν υπήρχε ούτε πρόβλεψη για ύπαρξη γιατρού ακτινολόγου ούτε όμως υπήρχε πρόβλεψη επιδιόρθωσης των συνεχόμενων βλαβών του μηχανήματος, με αποτέλεσμα ο κόσμος να στρέφεται στα ιδιωτικά ακτινολογικά κέντρα».

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός επισημαίνει πως «σήμερα όμως όχι μόνο το ακτινολογικό μηχάνημα λειτουργεί αλλά και έχουν προσληφθεί στο ΚΥ ένας ακτινολόγος γιατρός – για πρώτη φορά από την ίδρυση του ΚΥ-, ένας ΤΕ ραδιολογίας- ακτινολογίας όσο και ένας ΔΕ βοηθός ακτινολόγου ενώ αναμένεται να προσληφθεί από την προκήρυξη και ένας ακόμα ΔΕ βοηθός μόνιμος».

Βάση στοιχείων που έδωσε μόνο το μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν στο ΚΥ Μυκόνου 581 ακτινογραφίες όπως καταγράφηκε στο σύστημα καταγραφής των νοσοκομείων και των ΚΥ(BI). Επιπρόσθετα, αναμένεται στο ΚΥ Μυκόνου να εγκατασταθεί ένας αξονικός τομογράφος, ένα σύστημα ψηφιακής μαστογραφίας από δωρεά από την οικογένεια Γ. Δακτυλίδη. Ως εκ τούτου γίνεται πλήρως κατανοητό ότι όχι μόνο δεν συνεχίζεται η προηγούμενη κατάσταση αλλά αντίθετα η πορεία του ΚΥ Μυκόνου έχει αλλάξει ριζικά».

healthreport
Διαβάστε Περισσότερα » "Όταν ο Παύλος Πολάκης αυτοδιαψεύδεται! Τι δήλωσε για το ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας Μυκόνου"

Τσακαλώτος: Με προληπτική γραμμή δεν θα υπάρξει αναβάθμιση

Σε δήλωση προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε πως «το θέμα είναι να σταθεί η χώρα στα δικά της πόδια. Να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους.

Με την προληπτική γραμμή πίστωσης, άρα και πρόγραμμα, οι οίκοι αξιολόγησης δεν θα αναβαθμίσουν τα ομόλογα σε επίπεδο να επενδύσουν και τα ασφαλιστικά ταμεία (investment grade). Αρα το μόνο που θα πετύχουμε είναι έναν χρόνο καθυστέρησης για να γυρίσουμε στην κανονικότητα».

Δεν θα υπάρξει πιστοληπτική γραμμή
«Ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα προσαρμογής τον Αύγουστο και δεν σκοπεύουμε να ζητήσουμε μια προληπτική γραμμή στήριξης. Μετά τον Αύγουστο του 2018 δεν θα υπάρξουν πια άλλες πιστώσεις στην Ελλάδα από τον ΕΜΣ», δήλωσε χθες με σαφήνεια ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε εκτενή συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο Ελληνας υπουργός παραδέχεται ότι «θα υπάρξει μια μορφή επιτήρησης, όπως υπάρχει και σε κάθε άλλη χώρα με πρόγραμμα. Στην περίπτωση της Ελλάδας, η εποπτεία αυτή θα είναι ενδεχομένως περισσότερο λεπτομερής. Μόλις δείξουμε πόσο αξιόπιστοι είμαστε, δεν θα γίνεται πια λόγος για πολιτικούς στόχους και τα εργαλεία που απαιτούνται, αλλά μόνο για τους στόχους όπως το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% που πρέπει να πετυχαίνει κάθε χρόνο η Ελλάδα μέχρι το 2022».

Αναφερόμενος στο μαξιλάρι ασφαλείας που δημιουργεί η Ελλάδα για κάθε ενδεχόμενο, ο Ευ. Τσακαλώτος τονίζει: «Σύμφωνα με το ΔΝΤ, από το μαξιλάρι θα πρέπει να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες για ενάμισι με δύο χρόνια. Δεν θα έχουμε ωστόσο πρόσβαση στα χρήματα αυτά για τις δαπάνες του δημοσίου».

Όσον αφορά τα 88 προαπαιτούμενα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει ότι «το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων είναι εμπροσθοβαρές και οι σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις βρίσκονταν στην αρχή. Τώρα το ζητούμενο είναι η ολοκλήρωση και βελτίωση μεταρρυθμιστικών βημάτων που έχουν ήδη γίνει και όχι θεμελιώδη πολιτικά ζητήματα».

Στο ερώτημα πώς θα επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις που έχουν ολοκληρωθεί, άλλες που βρίσκονται στο στάδιο της εφαρμογής και άλλες που πρέπει να ξεκινήσουν, όπως ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, αποδοτικότερη δημόσια διοίκηση, καταπολέμηση γραφειοκρατίας και καλύτερο επενδυτικό κλίμα. Ζητούμενο είναι ταυτόχρονα η χρηματοδότηση της ανάπτυξης, μιας και οι συστημικές τράπεζες είναι επιβαρυμένες με κόκκινα δάνεια. Για τον λόγο αυτό έχουμε πολλές ιδέες, για μια ελληνική δημόσια αναπτυξιακή τράπεζα, για το πώς θα αξιοποιήσουμε χρήματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και για το πώς από κονδύλια περιφερειακής ανάπτυξης δεν θα ωφεληθεί μόνο η υποδομή αλλά και μεσαίες επιχειρήσεις».

Επιβαρύνατε υπερβολικά με φόρους τους Έλληνες, θυσιάζοντας την ανάπτυξη; ρωτά ο δημοσιογράφος της FAZ: «Για να πετύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα, επιβαρύναμε υπέρ το δέον τμήματα της κοινωνίας. Τώρα όμως δημιουργούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια για να μειώσουμε τα βάρη στα εν λόγω τμήματα της κοινωνίας. Γενικά όμως η φορολογία δεν είναι υπερβολικά υψηλή». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πρόσθεσε μάλιστα ότι χάρη στην ανάπτυξη του 0,8% που πέτυχε η Ελλάδα «υπάρχουν πλέον μεγαλύτερα περιθώρια για φοροελαφρύνσεις».

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε ότι τηρώντας τους υπάρχοντες κανόνες, «καταβάλλονται προσπάθειες για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Σε περίπτωση που και το 2018 ξεπεράσουμε τους στόχους του προϋπολογισμού, θα χορηγήσουμε και πάλι ένα κοινωνικό μέρισμα».

Σε ερώτηση για το μέλλον του ελληνικού χρέους, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε στη γερμανική εφημερίδα: «Θα είναι μια δοκιμή για όλους μας να δούμε αν οι αγορές λάβουν το μήνυμα ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Σε περίπτωση ωστόσο που ζητούσαμε μια προληπτική γραμμή στήριξης, τότε δεν θα αξιολογούνταν ποτέ αντικειμενικά η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Για το χρέος έχουμε δύο στόχους: μακροπρόθεσμα το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο 2%, οι χρηματοδοτικές μας ανάγκες να μην ξεπεράσουν το 15% του ΑΕΠ μέχρι το 2030 και μετά να μην είναι υψηλότερες από 20%. Έτσι διασφαλίζουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για τα δημοσιονομικά μας και είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε ποιες ελαφρύνσεις απαιτούνται».

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στον «γαλλικό μηχανισμό» που συζήτησε με τους ομολόγους του από τη Γαλλία και τη Γερμανία, αλλά και το ΔΝΤ: «Η Ελλάδα θα λάβει αρχικά ορισμένες ελαφρύνσεις. Αν η ανάπτυξη βρίσκεται στα επίπεδα που προβλέπουν οι Ευρωπαίοι, τότε όλα καλά. Σε περίπτωση όμως που οι αναπτυξιακοί ρυθμοί είναι χαμηλότεροι, όπως προβλέπει το ΔΝΤ, τότε θα υπάρξει δεύτερος γύρος ελαφρύνσεων».

Στο ερώτημα, τέλος, αν θα ήταν ικανοποιημένος από μια μείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους, ο Ευ. Τσακαλώτος τόνισε: «Θα επιθυμούσα η Ελλάδα να αντιμετωπιστεί όπως η Γερμανία στη Συμφωνία του Λονδίνου το 1952 (σ.σ. με τη γενναία διαγραφή του χρέους), η οποία αποδείχθηκε χρήσιμη για το μετέπειτα οικονομικό θαύμα. Είμαι ωστόσο ικανοποιημένος με όσα συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών ήδη τον Ιούνιο του 2017».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσακαλώτος: Με προληπτική γραμμή δεν θα υπάρξει αναβάθμιση"

Η Τουρκία ανακαλεί τους πρεσβευτές της στις ΗΠΑ και το Ισραήλ μετά την «σφαγή» στην Γάζα

Η Τουρκία ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τους πρέσβεις της σε ΗΠΑ και Ισραήλ, έπειτα από τις συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινού στρατού και Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας που είχαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιους νεκρούς, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ για «κρατική τρομοκρατία» και χαρακτήρισε τις ενέργειές του ενάντια στους Παλαιστινίους «γενοκτονία».

«Η Τουρκία θα αντιδράσει σε αυτό αυστηρά. Ανακαλούμε τους πρέσβεις μας από την Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις…Επίσης προτείνουμε την σύγκληση μιας έκτακτης σύγκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Θα διεξάγουμε συνομολίες με πολλούς ηγέτες και κηρύσσουμε τριήμερο πενθός από αύριο», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε Τούρκους φοιτητές στο Λονδίνο που μεταδόθησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Καταδικάζω αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή, αυτή την γενοκτονία, από όπου και αν προέρχεται από το Ισραήλ ή την Αμερική», είπε ο Ερντογάν

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε ότι η Άγκυρα ζήτησε επείγουσα σύγκληση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνδιάσκεψης αυτή την εβδομάδα, έπειτα από θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Μποζντάγ τόνισε ότι η Άγκυρα επιθυμεί η έκτακτη συνάντηση να διεξαχθεί την Παρασκευή.

eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία ανακαλεί τους πρεσβευτές της στις ΗΠΑ και το Ισραήλ μετά την «σφαγή» στην Γάζα"

Εξελίξεις στο Σκοπιανό: Αυτό είναι το όνομα που έχει στα χέρια του ο Τσίπρας

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες – Ο πρωθυπουργός πάει στη Σόφια για συνάντηση με τον Ζάεφ – Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης υπουργικού Συμβουλίου
Στα χέρια των πρωθυπουργών Ελλάδας και Σκοπίων περνά πλέον η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της γειτονικής χώρας, μετά και τις αλλεπάλληλες επαφές των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.
Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ θα συναντηθούν την Πέμπτη (17/05) στη Σόφια της Βουλγαρίας, σε μια προσπάθεια να βρεθεί χρυσή τομή και να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις ένα βήμα παρακάτω.
Οι δύο πλευρές κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης και το περιεχόμενο των συνομιλιών των αρχηγών των δύο χωρών, ωστόσο στην Αθήνα καταγράφεται αισιοδοξία για μια «ευτυχή» κατάληξη και την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας.
Αγκάθι παραμένει η ονομασία «για όλες τις χρήσεις», ενώ τις τελευταίες ώρες φέρεται να έχει «πέσει» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τελική πρόταση των Σκοπίων.
Ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος μιλώντας στο CNN Greece εξέφρασε την εκτίμηση πως ο Ζόραν Ζάεφ θα αποδεχτεί την ονομασία erga omnes αφού έχει τη δυνατότητα να την «περάσει» από το Κοινοβούλιο της χώρας.
Οι δύο πρωθυπουργοί θα έχουν στην διάθεσή τους δύο ημέρες συνομιλιών αφού, θα συναντηθούν και στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Βαλκανίων, την Τετάρτη, ενώ το προγραμματισμένο ραντεβού τους είναι καθορισμένο για την Πέμπτη το πρωί.

Τα ονόματα που θα πέσουν στο τραπέζι

Η γειτονική χώρα φέρεται να ζητά «συμφωνία τώρα και ολοκλήρωση σταδιακή μέσα σε δύο χρόνια».
Το σημαντικό στοιχείο σε αυτήν τη εκδοχή συμφωνίας είναι η διαφαινόμενη πρόθεση των γειτόνων να αποδεχτούν για μια χρήση έναντι όλων (erga omnes) το νέο όνομα που θα συμφωνηθεί (με επικρατέστερα τα Gorna Makedonjia, Nova Makedonjia).
Εδώ φαίνεται οι γείτονες να αλλάζουν στάση, καθώς μέχρι τώρα το σημείο στο οποίο επέμεναν ήταν να χρησιμοποιούν οι ίδιοι στο εσωτερικό της χώρας τους το συνταγματικό τους όνομα, δηλαδή σκέτο το Macedonia. Εκδοχή που η Αθήνα απορρίπτει καθώς πρόκειται για είδος «διπλής» ονομασίας.
Ωστόσο, η πίεση του χρόνου από τη μια και η (αμερικανική) πίεση για ένταξη στο ΝΑΤΟ από την άλλη, αλλά και η σκληρή στάση Κοτζιά σε αυτή τη διελκυστίνδα μπορούν να ανοίξουν μονοπάτι για βήματα περαιτέρω προσέγγισης από τους γείτονες, αφού σε αυτό το τελευταίο σενάριο φαίνεται να συζητούν τη χρήση «έναντι όλων» του νέου ονόματος που θα συμφωνηθεί, αλλά όχι τώρα – μια κι έξω – σε βάθος χρόνου, με βήματα υλοποίησης πάνω σε συμφωνημένο οδικό χάρτη.

Προς υπουργικό την επόμενη εβδομάδα 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις συνομιλίες με τον Σκοπιανό ομόλογό του θα ενημερώσει το υπουργικό Συμβούλιο για όλες τις εξελίξεις. 
Η σύγκληση του υπουργικού αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα και στο επίκεντρο θα βρεθούν οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων αλλά και τα ανοιχτά  θέματα στην οικονομία ενόψει της τέταρτης αξιολόγησης. 
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξελίξεις στο Σκοπιανό: Αυτό είναι το όνομα που έχει στα χέρια του ο Τσίπρας "

«Έφοδος» της ΑΑΔΕ σε Μύκονο, Σαντορίνη, Νάξο - Βροχή τα πρόστιμα και τα λουκέτα

Λουκέτα και δυσφήμιση (πριν καλά-καλά ξεκινήσει η τουριστική περίοδος) ήταν η ποινή για δεκάδες επιχειρήσεις σε Μύκονο, Σαντορίνη και Νάξο, καθώς πιάστηκαν στους ελέγχους συνεργείων της ΑΑΔΕ την Πρωτομαγιά.

Η εξόρμηση της εφορίας έγινε με εφοριακούς που μεταφέρθηκαν από τις Δ.Ο.Υ. Ρόδου και Σύρου, που δεν βγήκαν να πιάσουν «τον Μάη», αλλά φοροφυγάδες. Στο τριήμερο από 30/4 έως 2/5 εντοπίστηκαν 156 παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, στη Σαντορίνη καταγράφηκαν 93 παραβάσεις σε 26 επιχειρήσεις, από συνεργείο ελεγκτών της Δ.Ο.Υ. Ρόδου. Στις 5 από αυτές (ανάμεσά τους ένα ασιατικό ετσιατόριο και το κέντρο διασκέδασης ΜΑΜΟΥΝΙΑ και άλλα) επεβλήθηκε 48ωρο «λουκέτο», επειδή διαπιστώθηκαν πάνω από 10 παραβάσεις σε κάθε μια.

ade00

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μόνον σε έναν φούρνο στα Φηρά, ο ημερήσιος τζίρος του υπολογίστηκε πως φτάνει στις 20.000 ευρώ . Οι εφοριακοί έθεσαν το κατάστημα υπό παρακολούθηση παίζοντας υποτίθεται τάβλι απέναντι από αυτό και έκαναν έφοδο όταν διαπίστωσαν πως οι πελάτες έβγαιναν χωρίς απόδειξη.

Στο ασιατικό εστιατόριο επίσης διαπιστώθηκε πως όχι μόνον δεν είχε ανοίξει την ταμειακή μηχανή για να κόβει αποδείξεις, αλλά την είχε και …σκεπασμένη για να μην σκονίζεται. Όπως διαπιστώθηκε, δεν είχε κόψει ούτε μια απόδειξη.

ade06
Στη Μύκονο εντοπίστηκαν 12 επιχειρήσεις με 62 παραβάσεις συνολικά και σε μία επεβλήθη χρηματική κύρωση  1000 ευρώ (εστιατόριο και  ενοικιαζόμενα δωμάτια). Επίσης στη Νάξο επεβλήθη πρόστιμο 1.380 ευρώ επειδή δεν εξέδωσε 16 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
ade01
ade02
ade03
ade04
ade05
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έφοδος» της ΑΑΔΕ σε Μύκονο, Σαντορίνη, Νάξο - Βροχή τα πρόστιμα και τα λουκέτα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news