facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Βρυξέλλες προς Αθήνα: Να υπερψηφιστεί από 180 βουλευτές η συμφωνία για το Σκοπιανό

Την ανάγκη υπερψήφισης της συμφωνίας για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ από 180 βουλευτές φέρεται να υποστηρίζει, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης Αυγής που επικαλείται ανώτερες κυβερνητικές πηγές, η πλευρά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και της ύπατης εκπροσώπου της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, αυτή η πρόταση φέρεται να έχει διαμηνυθεί σε ανώτατα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ακόμα πως οι Βρυξέλλες εκφράζουν σοβαρή ανησυχία για τη μικροκομματική τακτική, όπως τονίζεται, με την οποία αντιμετωπίζουν πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην Αθήνα τις εργώδεις προσπάθειες επίλυσης του «Μακεδονικού»».

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα του Γιώργου Μελιγγώνη στην κυριακάτικη Αυγή αναφέρει:

«Τη σοβαρή ανησυχία των Βρυξελλών για τη μικροκομματική τακτική με την οποία αντιμετωπίζουν πολιτικές δυνάμεις στην Αθήνα τις εργώδεις προσπάθειες επίλυσης του «Μακεδονικού» αναδεικνύει η πληροφορία, που φέρνει στο φως η «Αυγή» της Κυριακής, ότι έγινε κρούση στο Μέγαρο Μαξίμου για έγκριση της τελικής λύσης με ενισχυμένη πλειοψηφία από την ελληνική Βουλή.

Στην Ε.Ε., αλλά και στους κόλπους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, τελούν με το βλέμμα στραμμένο στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας – Σκοπίων για την επίλυση ενός προβλήματος δεκαετιών, που κληροδοτήθηκε σε αμφότερες τις κυβερνήσεις, Τσίπρα και Ζάεφ αντιστοίχως. Άλλωστε, τυχόν συμφωνία επί του «Μακεδονικού» θα “ξεκλειδώσει” τον δρόμο της ΠΓΔΜ προς το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. – και αυτός ο σχεδιασμός εντάσσεται σε ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο των Βρυξελλών, αλλά και της Ουάσιγκτον, για ανάσχεση της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια και για “κλείδωμα” τυχόν “κερκόπορτας” προς το εσωτερικό της Ε.Ε.

Τούτων δοθέντων, στην Αθήνα αλλά και στα Σκόπια υπάρχει πλήρης κατανόηση ότι οι διαπραγματεύσεις δεν αφορούν μόνο τις δύο χώρες, ούτε μόνο τις δύο κυβερνήσεις, αλλά το «Μακεδονικό» είναι μία -αλλά μεγάλη και σοβαρή…- ψηφίδα σε ένα ευρύτερο γεωπολιτικό παζλ στα Βαλκάνια.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρυξέλλες προς Αθήνα: Να υπερψηφιστεί από 180 βουλευτές η συμφωνία για το Σκοπιανό"

Ανεξέλεγκτος ο Ρουβίκωνας, «χτύπησε» και στην οικία της πρέσβεως της Αυστρίας

Παρέμβαση στην οικία της πρέσβειρας της Αυστρίας στην Ελλάδα πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», όπως γνωστοποίησαν με κείμενό τους, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κινούμενα ανεξέλεγκτα στην Αθήνα, για μια ακόμη φορά, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, με δέκα μοτοσικλέτες, μετέβησαν στην οδό Νικηφόρου Λύτρα, στο Ψυχικό, όπου διαμένει η πρέσβειρα της Αυστρίας, και πέταξαν «τρικάκια». Εξηγώντας το σκεπτικό της παρέμβασής τους, απέδωσαν την πρωτοβουλία τους στο μεταναστευτικό ζήτημα και τη στάση της Ε.Ε. απέναντι στους πρόσφυγες.

Όπως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, «ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας είχε ζητήσει να σταματήσουν οι προσπάθειες για την κατανομή των προσφύγων στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ έχει καλέσει την Ε.Ε να λάβει και η ίδια στρατιωτικά μέσα και να ξεκινήσει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα».

Και προσθέτουν: «Όλα αυτά βέβαια δεν μας προξενούν καμία εντύπωση αφού σχεδόν το 40% των σημερινών βουλευτών του Κόμματος των Ελευθέρων φέρονται να σχετίζονται άμεσα η έμμεσα με την ακροδεξιά Αδελφότητα “Γκερμάνια” που είχε εκδώσει βιβλία με ύμνους περιεχομένου καθαρά αντισημιτικού, ρατσιστικού και εγκωμιαστικού για τους ναζιστές».

«Πολιτικές μισαλλοδοξίας δείχνουν να βρίσκουν ολοένα και περισσότερο πρόσκαιρο έδαφος και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη (βλ. Ουκρανία, Πολωνία). Κάπως έτσι φτάνουμε στους ολοένα και περισσότερους θανάτους στη Μεσόγειο, στους συνωστισμούς σε συνοριακές περιοχές και στην ατελείωτη εκμετάλλευση και κοροϊδία των προσφύγων», καταλήγουν τα μέλη του «Ρουβίκωνα».

Πρόσφατα, μέλη του Ρουβίκωνα είχαν χτυπήσει με μπογιές την γαλλική πρεσβεία και το γαλλικό προξενείο, στο κέντρο της Αθήνας, δρώντας «κάτω από τη μύτη» της ΕΛ.ΑΣ. Εισβολή και κατάληψη είχαν πραγματοποιήσει, τον περασμένο Οκτώβριο, και στην πρεσβεία της Ισπανίας.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεξέλεγκτος ο Ρουβίκωνας, «χτύπησε» και στην οικία της πρέσβεως της Αυστρίας"

Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών για τον υπαρχιφύλακα Δημήτρη Αγγελόπουλο

Την πρώτη θέση στο kick boxing κατέλαβε ο Πατρινός Υπαρχιφύλακας Αγγελόπουλος Δημήτρης ο οποίος υπηρετεί στο Β' Αστυνομικό Τμήμα Πατρών κατακτώντας το χρυσο μετάλλιο στα 80+ κιλά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών.

Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Σερρών στην κοιλάδα Αγ. Αναργύρων στις 12 και 13 Μαΐου 2018. Διοργανώθηκε απο την Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών και τον Δήμο Σερρών, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών, τον Παγκόσμιο Οργανισμο Αυτοάμυνας Δρόμου, την Παγκόσμια Επιτροπή Μικτής Μάχης και την Βαλκανική Ομοσπονδία ΜΜΑ με την συμμετοχή αθλητών απο 20 χωρες από όλο τον κόσμο.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών για τον υπαρχιφύλακα Δημήτρη Αγγελόπουλο"

Πατούλης κατά Σκουρλέτη: Ψέμα ότι οι διαφωνίες στον «Κλεισθένη» είναι κομματικές

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αφορμή σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη σε τηλεοπτική συνέντευξη του, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης ψεύδεται όταν υποστηρίζει πως οι διαφωνίες στο χώρο της Αυτοδιοίκησης περιορίζονται στον σκληρό πυρήνα των Νεοδημοκρατών δημάρχων. Επιχειρεί ανεπιτυχώς να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι. Το μόνο που θα καταφέρει είναι η δημιουργία ενός συγκεντρωτικού και αναχρονιστικού κράτους. Ο Κ. Σκουρλέτης δεν προωθεί την αυτοδιοίκηση αλλά την εταιροδιοίκηση με τη δημιουργία εκτελεστικού γραμματέα και την ανάπτυξη κυβερνείων στα Υπουργεία.

Το παραπάνω επιχείρημα του Υπουργού Εσωτερικών καταρρίπτεται από ένα και μόνο στοιχείο. Πάνω από το 90% των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων και των Διοικητικών Συμβουλίων των ΠΕΔ διατυπώνουν το αίτημα απόσυρσης του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι».

Είναι ξεκάθαρο ότι η Αυτοδιοίκηση δεν έχει κομματικές ταυτότητες και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά μέσα από την αγωνιστική ενότητα και τις θέσεις που διατυπώνει από τα συνέδριά της.

Τι θέλει να μας πει ο κος Σκουρλέτης, ότι όλοι αυτοί οι δήμαρχοι πρόκεινται σε ένα κόμμα;

Αυτό το νομοσχέδιο το μόνο που θα καταφέρει είναι να καταστρέψει την Αυτοδιοίκηση και να δημιουργήσει αναποτελεσματικές δομές οι οποίες θα επιδεινώνουν τα προβλήματα των δημοτών μας.

Ενδεικτικό άλλωστε είναι το παράδειγμα δημιουργίας Ανώνυμης Εταιρείας αξιοποίησης ακινήτων στο δήμο Αθηναίων.

Όποιος ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο θα έχει συμβάλει στην καταστροφή της Αυτοδιοίκησης.

Την Τετάρτη θα επιδώσουμε και γραπτώς τις αποφάσεις στον Υπουργό

Με πρωτοβουλία ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ την Τετάρτη 11 το πρωί όλοι οι αιρετοί δήμαρχοι, περιφερειάρχες, Πρόεδροι ΠΕΔ θα επισκεφθούμε το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να επιδώσουμε στον κ. Σκουρλέτη τις σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών και Διοικητικών μας Συμβουλίων, μαζί με το κοινό ψήφισμα ΚΕΔΕ –ΕΝΠΕ, όπως αυτό προέκυψε μέσα από το συνέδριο των δυο Ενώσεων την Παρασκευή 11 Μαΐου.

Επιπλέον ας μας απαντήσει ο Υπουργός επί της ουσίας σχετικά με το ζήτημα της κυβερνησιμότητας στους δήμους και αν αλήθεια είναι τόσο επιτυχημένο αυτό το σύστημα της απλής αναλογικής γιατί δεν το προτείνει να εφαρμοστεί και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο;

Είναι ξεκάθαρο ότι αν εφαρμοστεί ένα τέτοιο σύστημα στην αυτοδιοίκηση όλοι θα χάσουμε και η Αυτοδιοίκηση και η Ελλάδα. Το περίπλοκο εκλογικό σύστημα που προτείνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν έχει καμία ρήτρα κυβερνησιμότητας και θα οδηγήσει σε ακυβερνησία. Αν γίνουν πράξη όλα όσα προβλέπονται θα παραλύσουν οι Δήμοι, δεν θα γίνονται έργα, δεν θα λειτουργούν κρίσιμες υπηρεσίες.

Εμείς δεν θέλουμε να χάσει κανένας. Θέλουμε να κερδίσει η Ελλάδα. Επιμένουμε να ζητούμε ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο, όχι βέβαια στη βάση του απαράδεκτου κειμένου που μας δόθηκε, αλλά στη βάση των δικών απόψεων.

Όποιος δεν προωθήσει την Αυτοδιοικητική διακυβέρνηση θα έχει διαπράξει έγκλημα απέναντι στη χώρα.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πατούλης κατά Σκουρλέτη: Ψέμα ότι οι διαφωνίες στον «Κλεισθένη» είναι κομματικές"

Σκουρλέτης για συμβασιούχους: Δεν απολύθηκε κανείς, δεν τους υποσχεθήκαμε τίποτα

Ότι ο ίδιος είχε υποσχεθεί στους συμβασιούχους στην καθαριότητα μονιμοποίηση τους, διέψευσε μιλώντας την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

«Δεν απολύθηκε κανείς, δεν τους υποσχεθήκαμε τίποτα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών τονίζοντας πως έληξαν οι συμβάσεις τους και προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε πως «δεν υπήρχε κανένας από τους συμβασιούχους στην καθαριότητα με πάνω από τρεις συνεχόμενες ανανεωμένες συμβάσεις».

Παράλληλα, τόνισε πως «Είπαμε ότι πρέπει να πάμε σε ανοιχτό διαγωνισμό για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία. Το ΑΣΕΠ οργάνωσε ανοιχτό διαγωνισμό και έως τότε αυτοί οι άνθρωποι εργάζονταν μέχρι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα του διαγωνισμού».

Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε πως δεν ισχύει το ρεπορτάζ της Καθημερινής που ήθελε τους όρους του διαγωνισμού να άλλαξαν.

«Δεν άλλαξαν οι όροι του διαγωνισμού» τόνισε και πρόσθεσε «Τι πιο δίκαιο από ένα ανοιχτό διαγωνισμό με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ»;

Εξήγησε επίσης πως ο διαγωνισμός «έγινε με βάση πάγια κριτήρια του ΑΣΕΠ» και πρόσθεσε πως προστέθηκε μια «ειδική ρύθμιση για μοριοδότηση» των συμβασιούχων που αφορούσε το 50% των θέσεων.

«Δεν απολύεται κανείς. Από το 2015 δεν απολύθηκε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απολυμένοι υπάρχουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει χιλιάδες απολύσεις όταν έρθει στην κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Όταν μιλάμε για συμβασιούχους και δημόσιο μιλάμε για ένα διαχρονικό ζήτημα» αφού «υπάρχουνσυμβασιούχοι που εργάζονται για 16 χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Εξήγησε ακόμα πως «πολλά προγράμματα ήταν συγχρηματοδοτούμενα και συνεχίζουν με κρατική χρηματοδότηση».

Ο κ. Σκουρλέτης αναγνώρισε πως «πρέπει να δούμε πώς θα λυθεί το καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας».

Χαρακτήρισε άλλη κατηγορία εκείνους που εργάζονταν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες θυμίζοντας πως το «Ελεγκτικό συνέδριο είπε ότι δεν μπορείτε να ανανεώσετέ για τρίτη φορά τη σύμβαση τους αφού προσκρούσει στο Σύνταγμα».

«Ως Υπουργείο Εσωτερικών είπαμε να βρούμε μια λύση. Να θωρακίσουμε τους δήμους με εργαζόμενους για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες», τόνισε και πρόσθεσε πως έτσι ελήφθη η απόφαση για ανοιχτό διαγωνισμό με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Ο κ. Σκουρλέτης κλήθηκε να σχολιάσει και τα σχέδια για κατάτμηση της Β’ Αθηνών σε τρεις εκλογικές περιφέρειες σημειώνοντας πως «Δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ υποψηφίου και ψηφοφόρου σε αυτή την τεράστια περιφέρεια».

Κατά τον ίδιο «σημασία έχει αν θα στηρίξουμε ένα μέτρο που είναι εξόφθαλμα σωστό» και συμπλήρωσε απαντώντας στην κριτική που ασκείται ότι «αν κριτήριο ήταν να στηρίξουμε κάποιους που είναι αναγνωρίσιμοι τότε θα έπρεπε να κρατήσουμε τη Β’ Αθηνών όπως είναι».

Ακόμα, χαρακτήρισε τις όποιες αλλαγές εξετάζονται «μέτρο που είναι σαφώς εξυγιαντικό».

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκουρλέτης για συμβασιούχους: Δεν απολύθηκε κανείς, δεν τους υποσχεθήκαμε τίποτα"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στην Κηφισιά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Εθνική Οδό αθηνών Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς, λόγω έργων.

Συγκεκριμένα, λόγω εκτέλεσης εργασιών αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στο ύψος της χ/θ 25,340, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, περιοχής Δήμου Κηφισιάς, κατά το χρονικό διάστημα από 14 έως 24.05.2018, ως εξής:

Αποκλεισμός της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Προσωρινή διακοπή της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας των οχημάτων από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 07.30 έως 19.30 και κάθε Σάββατο κατά τις ώρες 07.30 έως 14.30.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στην Κηφισιά"

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης και αντισυγκέντρωσης για τους δύο στρατιωτικούς

Κλειστό είναι αυτήν την ώρα το κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης και αντισυγκέντρωσης που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται έδω και περίπου δυόμιση μήνες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Κεντρικό αίτημα της συγκέντρωσης είναι η άμεση απελευθέρωση από τις Τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας, των δυο στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που παράνομα βρίσκονται έγκλειστοι, καθώς και η παύση κάθε ανιστόρητης διαπραγμάτευσης που εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την πρωτοβουλία παίρνει η νεοσύστατη πατριωτική Κίνηση Πολιτών ΔΙΕΞΟΔΟΣ , αποτελείται από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, αθλητές, ομογενείς, στρατιωτικούς, διπλωμάτες, δημάρχους, εργάτες του μόχθου, ακτιβιστές, δημοσιογράφους , νομικούς, γιατρούς, ομογενείς , εκπροσώπους Πολιτιστικών Ενώσεων , Παμμακεδονικών , Παμπελοποννησιακών , Πανθεσσαλικών , Παγκυπριακών ,Αγροτικών ,Ενώσεων , Συλλόγους Γυναικών, Εκπροσώπους ΑΜΕΑ, ευπαθών ομάδων , συνταξιούχων ,πολυτέκνων, φοιτητικών και μαθητικών συλλόγων.

«Οι Έλληνες πολίτες δεν θα αποδεχτούμε να ζήσουμε ως αιχμάλωτοι μέσα στην πατρίδα μας , ούτε θα επιτρέψουμε να ξαναχυθεί άδικα Ελληνικό αίμα, όπως συνέβη για ακόμα μια φορά με το θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που επέστρεφε από αναχαίτιση, εξαιτίας άθλιων πολιτικών σκοπιμοτήτων ή να χαθεί έστω και μια σπιθαμή Ελληνικού εδάφους», αναφέρουν.

Το Πανεθνικό συλλαλητήριο στηρίζουν:
Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία ΗΠΑ
Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα ΕΛΛΑΔΟΣ Αυστραλίας
Μακεδονική Κίνηση Κύπρου
Το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ
Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας
Γαλλικό Κίνημα Νέα Αντίσταση (CNR)
campaign for an independent Britain (CIB)
ΚΨΜ Βετεράνων Στρατιωτικών
Ασπίδα Μακεδονίας οι Μακεδονομάχοι
ΕΛΚΙΣ
Παννελληνιο Πατριωτικο Απελευθερωτικο Κινημα Θεσσαλονικεων
Πολίτες Δημοκρατίας
Συσπείρωση Πολιτών
Πειρατές στην Εκπαίδευση
Πολιτικός Διάλογος Ελλήνων Εξωτερικού

Την ίδια στιγμή, στο Σύνταγμα πραγματοποοείται μία διεθνής αντιφασιστική συγκέντρωση - αντισυγκέντρωση της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ) μαζί με άλλες διεθνιστικές/αντιφασιστικές οργανώσεις στη σύναξη για τους δύο έλληνες στρατιωτικού.

Στο κάλεσμα αναφέρουν:

«Ο εθνικισμός και ο ρατσισμός παραμένουν τα ισχυρά όπλα της ακροδεξιάς.

Η οργανωτική συρρίκνωση των φασιστών τους έχει εκτρέψει σε τυφλά, νυχτερινά χτυπήματα. Η πλήρης διάλυση τους, όμως, αποτρέπεται από την κάλυψη που τους δίνει η ΝΔ και την προσπάθεια εθνικιστικής υστερίας.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί υποταγμένη στη νέα όξυνση των εθνικών ανταγωνισμών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας ελπίζοντας στη ''δημοκρατική'' διαμεσολάβηση και στήριξη από ΗΠΑ και ΕΕ. Όμως, η διεκδίκηση του Αιγαίου, των Βαλκανίων και της Κυπριακής ΑΟΖ βάζει φωτιά στο φυτίλι που είναι ξεδιπλωμένο στην περιοχή.

Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, που εισέβαλαν παράνομα στη γείτονα χώρα και κρατούνται, δεν παίζουν μόνο ρόλο ανασυγκρότησης της ακροδεξιάς ατζέντας. Χρησιμεύουν σαν κερκόπορτα των ταγμάτων εφόδου των ναζιστικών συμμοριών.

Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία κάλυψε τον εμπρησμό της Libertatia. Αντίστοιχα, αυτό της Μυτιλήνης για τους Έλληνες στρατιωτικούς λειτούργησε ως ορμητήριο για το πογκρόμ που στήθηκε στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες.

Κάποια κομμάτια της ακροδεξιάς ονειρεύονται να πραγματοποιήσουν αντίστοιχη σύναξη στην πλατεία Συντάγματος στις 13 του Μάη.

Δεν θα αφήσουμε το παραμικρό περιθώριο να στηθεί επιχειρησιακός χώρος στο κέντρο της Αθήνας. Δεν θα αφήσουμε τα απομεινάρια των ταγμάτων εφόδου του '11-'13 να νομίζουν πως έχουν την παραμικρή πιθανότητα να ξαναβγούν στο φως της ημέρας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης και αντισυγκέντρωσης για τους δύο στρατιωτικούς"

Παυλόπουλος σε ΠΓΔΜ: Αλλάξτε το σύνταγμά σας για να μπείτε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

«Όλα τα μεγάλα και τα σημαντικά στην Ιστορία της xώρας μας τα επιτύχαμε μόνον ενωμένοι, και μάλιστα με αρραγή ενότητα, ενώ ο διχασμός και ο φθόνος μας στοίχισαν ιστορικώς πολύ ακριβά, ακόμη και εις βάρος του Eθνικού μας Κορμού», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ομιλία του στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μάχη του Σκρα, και ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα στην ΠΓΔΜ, λέγοντας πως η αναθεώρηση του Συντάγματος και η εξάλειψη του αλυτρωτισμού είναι ο μόνος τρόπος για την ένταξη της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

«Η σπουδαία νίκη στο Σκρα, αλλά και όλοι οι αγώνες των Ελλήνων κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, από την μια πλευρά τεκμηρίωσαν, οριστικώς και αμαχήτως, την ελληνικότητα της Μακεδονίας και, από την άλλη, γελοιοποίησαν κάθε χονδροειδή περί του αντιθέτου προπαγάνδα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε:

«Η Ελλάδα, όντας χώρα φιλειρηνική, διαμηνύει σήμερα στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, σε ειλικρινές πνεύμα φιλίας και καλής γειτονίας, τ' ακόλουθα:

1. Στηρίζει την πορεία ένταξης της φίλης ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τούτο όμως, για λόγους σεβασμού της Ιστορίας, του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, προϋποθέτει προηγούμενη λύση ως προς το όνομά της, η οποία θα εμπεριέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις εξάλειψης του αλυτρωτισμού.

2. Κατόπιν τούτου, ένας τρόπος υπάρχει για να προχωρήσει η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ:

α) Πρώτον, προηγούμενη αναθεώρηση, προς αυτή την κατεύθυνση, του Συντάγματος της, κάτι το οποίο σηματοδοτεί και τον σεβασμό που η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ επιδεικνύουν απέναντι στην έννομη τάξη της και στο Κράτος Δικαίου εν γένει.

β) Και, δεύτερον, συμφωνία που θα εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις εξάλειψης του αλυτρωτισμού».

Αναφερόμενος στα διδακτικά συμπεράσματα από τη μεγάλη νίκη των Ελλήνων στο Σκρα, σχετικά με την ανάγκη αρραγούς ενότητας, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τα εξής:

1. «Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τις παραμονές της επίθεσης στις βουλγαρικές δυνάμεις, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας συγκεντρώθηκε στο μέτωπο. Ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός, Ελευθέριος Βενιζέλος, επειδή αντιλαμβανόταν ότι από την έκβαση της επιχείρησης στο Σκρα θα κρινόταν, σε μεγάλο βαθμό, η αξιοπιστία του Ελληνικού Στρατού, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, πήγε στο μέτωπο. Και, «με ολοφάνερη την αγωνία, επισκεπτόταν τις μονάδες, συσκεπτόταν με τους αξιωματικούς και ερχόταν σε απευθείας επαφή με τους στρατιώτες». Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον επιτελάρχη της Μεραρχίας Αρχιπελάγους, ο Βενιζέλος είπε: «Ως γνωστόν, εις τον πόλεμον είναι δύο οι αντίπαλοι, και το παιγνίδι του αντιπάλου δεν το αντιλαμβάνεται κανείς παρά την τελευταίαν στιγμήν. Αυτήν την φοράν, όμως, κύριε επιτελάρχα, ό,τι και να συμβή, πρέπει να νικήσωμεν εμείς!».

2. Στην μάχη αυτή ήταν παρόντες, για ν΄ αγωνισθούν υπέρ Πατρίδας, όλοι οι στρατεύσιμοι Έλληνες, χωρίς καμία διάκριση οιασδήποτε φύσεως. Είναι χαρακτηριστικό ότι «στην πρώτη γραμμή έπεσε μαχόμενος ο ταγματάρχης Βασίλειος Παπαγιάννης. Ήταν ο πρώτος ανεψιός του Δαγκλή. Επικεφαλής μοίρας πεδινού πυροβολικού πολέμησε ο Σοφοκλής Βενιζέλος, γιος του πρωθυπουργού. Στην πρώτη γραμμή βρέθηκε μια μεταγενέστερη διασημότητα των ελληνικών γραμμάτων, ο Γιώργος Κατσίμπαλης, ο οποίος είχε εγκαταλείψει τις σπουδές του στην Γαλλία και είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, για να πολεμήσει στο μέτωπο. Ήταν ανεψιός του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου. Κανείς τους δεν επιδίωξε να επωφεληθεί από τη στενή συγγένεια με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας».

«Όπως πριν εκατό χρόνια, έτσι και σήμερα είμαστε, ανά πάσα στιγμή, έτοιμοι να υπερασπισθούμε με κάθε θυσία, εάν χρειασθεί, την Πατρίδα μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επισήμανε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξήγησε πως πέραν των όποιων Συνθηκών και ρυθμίσεων που ορίζουν αυτό υπάρχει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία για το "Δίκτυο NATURA 2000" που καθορίζει επακριβώς τις περιοχές με προστατευόμενα οικοσυτήματα εντός της Ε.Ε.

«Πριν από εκατό χρόνια, σε τούτα εδώ τα μέρη, εμείς, οι Έλληνες, αποδείξαμε, για πολλοστή φορά στην μακραίωνη Ιστορία μας, ότι, ακολουθώντας τον Θουκυδίδη -τον οποίο πολλάκις έχω επικαλεσθεί σε ανάλογες περιστάσεις- όταν χρειάζεται αναδεικνυόμαστε "και παρά δύναμιν τολμηταί και παρά γνώμην κινδυνευταί και εν τοις δεινοίς ευέλπιδες"», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και προσέθεσε:

«Αυτό ισχύει, απολύτως, και σήμερα. Είμαστε, ανά πάσα στιγμή, έτοιμοι να υπερασπισθούμε με κάθε θυσία, εάν χρειασθεί, την Πατρίδα μας. Επομένως, τα σύνορα, το έδαφος και την επ΄ αυτών κυριαρχία της Ελλάδας, που είναι, άλλωστε, σύνορα και έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά κύριο λόγο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 2 και 3 και 21 παρ. 2 περ. α) και γ) της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των άρθρων 67 παρ. 2 και 77 παρ. 2 περ. δ) και παρ. 4 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της παρ. ΙΙΙ του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο του 2008. Αξίζει, μάλιστα, να προστεθεί ότι τις προαναφερθείσες ρυθμίσεις έρχεται να ενισχύσει, ουσιωδώς, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία για το "Δίκτυο NATURA 2000", που αφορά τον επακριβή καθορισμό των εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης περιοχών με προστατευόμενα οικοσυστήματα, όπως αυτά απεικονίζονται στους οικείους χάρτες "NATURA 2000"».

Για τη Μάχη του Σκρα του Κιλκίς είπε ότι στις 17 Μαΐου 1918 (30 Μαΐου με το νέο ημερολόγιο), ο ελληνικός Στρατός νίκησε τον βουλγαρικό, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.

Υπήρξε η σπουδαιότερη απ' όσες μάχες έγιναν την άνοιξη εκείνης της χρονιάς στο Μακεδονικό Μέτωπο και η πρώτη γενικευμένη εμπλοκή των Ελληνικών Δυνάμεων σε μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση. Το τίμημα ήταν βαρύ για τα Ελληνικά στρατεύματα. Οι νεκροί ανήλθαν σε 434 και οι τραυματίες σε 1.925. Σε πολλές εκατοντάδες υπολογίζονται οι νεκροί και οι τραυματίες Βούλγαροι και σε 2.000 οι αιχμάλωτοι.

Η «νίκη του Σκρα», όπως αναφέρεται στην Ελληνική Στρατιωτική Ιστορία, ενθουσίασε τον ελληνικό λαό και εξέπληξε τόσο τους Συμμάχους όσο και τους εχθρούς. Και τούτο διότι, με δεδομένη την πολύ καλή οχύρωση των βουλγαρικών δυνάμεων που υποστηρίζονταν με πολυάριθμο πυροβολικό, η θέση τους φαινόταν απρόσβλητη, ύστερα μάλιστα από την αποτυχία που είχε σημειώσει ένα χρόνο πριν, τον Μάρτιο του 1917, η 122η Γαλλική Μεραρχία, στην προσπάθειά της να την εξουδετερώσει. Κανείς από τους Συμμάχους δεν περίμενε να δει να διασπάται, από την ορμή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων, μια τέτοια οχύρωση, σε μέτωπο μήκους 12 χιλιομέτρων και βάθους 1-2 χιλιομέτρων, και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η βουλγαρική στρατιωτική διοίκηση, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες επανακατάληψης και τις σφοδρές αντεπιθέσεις που διέταξε, δεν κατάφερε να επανακτήσει τις θέσεις της.

Το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Σκρα, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο των Πεσόντων και παρακολούθησε την παρέλαση.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο δημαρχείο Πολυκάστρου όπου θα γίνει η τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Παιονίας και τη σχετική απόφαση θα επιδώσει ο δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παυλόπουλος σε ΠΓΔΜ: Αλλάξτε το σύνταγμά σας για να μπείτε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ"

Πετρόπουλος:«Οι περικοπές θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ»

«Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για να αποφασιστεί τι θα γίνει με τις συντάξεις. Το πλεόνασμα στην κοινωνική ασφάλιση θα ξεπερνά το 1 δισεκ. ευρώ και φέτος, οπότε θα έχουμε το δημοσιονομικό περιθώριο να προσεγγίσουμε ορισμένες πλευρές των συνεπειών με έναν καλύτερο τρόπο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης Τάσος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2019 θα κατατεθεί τέλη Νοεμβρίου και θα ψηφιστεί εντός του Δεκέμβρη. Εκεί θα κριθεί, τόνισε, τι ακριβώς θα συμβεί.

«900.000 καταβαλλόμενες συντάξεις θα μειωθούν έως και 18% σε σύνολο 2,9 εκατ. συντάξεων, όπως προκύπτει από το πρώτο δείγμα επανυπολογισμού των συντάξεων» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης.

«Οι περικοπές (από την 1ης Ιανουαρίου του 2019) θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ» παραδέχθηκε ο κύριος Πετρόπουλος, και έσπευσε να σημειώσει ότι τον Οκτώβριο θα δουν πόσο θα μειωθούν και ότι θα τις βελτιώσουν. «Έχουμε μπροστά μας επτά μήνες για τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό «η μείωση έως 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%». Διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν συντάξεις που θα μειωθούν έως και 200 ευρώ το μήνα.

«Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30% των καταβαλλόμενων συντάξεων... Τον Οκτώβρη θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις» σημείωσε.

Ο Τάσος Πετρόπουλος δεσμεύτηκε ακόμα ότι έως τον Αύγουστο θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις.

Παράλληλα με την μείωση των συντάξεων έρχεται και αύξηση των εισφορών που θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων είπε στον ΣΚΑΙ ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

«Παράθυρο» για επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνηθεισών μειώσεων στις συντάξεις (από το 2019) και στο αφορολόγητο όριο (από το 2020) άφησε πάντως ο Νίκος Παππάς μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο.

Τις δηλώσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι προτίθενται να επαναδιαπραγματευτούν για να μην μειωθούν οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019 επέκρινε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κώστας Κυρανάκης, ενώ σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα «καθαρής εξόδου» από το μνημόνιο τον Αύγουστο.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Πετρόπουλος:«Οι περικοπές θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ» "

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας - Η ιστορία αυτής της ιδιαίτερης γιορτής

 https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3508884
Η μητέρα είναι για όλους τους ανθρώπους μοναδική, εκείνη που είναι για πάντα δίπλα σου, σε κάθε σου βήμα, σε κάθε προσπάθεια.. να σε στηρίζει, να σε φροντίζει, να σ’ αγαπά δίχως όρους!

Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας. Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.

Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα.
Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της, Ρέα, σύζυγο και αδερφή του Κρόνου. Η Ρέα λατρεύεται σαν η "Μητέρα των Θεών", καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη, που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε άνοιξη, καθώς ήταν και θεά της γης και της γονιμότητας.

Καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες. Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μη στέλνονται στον πόλεμο.

Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου). Τότε η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ που πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για ευλογία. Να "σαραντίσει", με σύγχρονη ορολογία. Μια κίνηση που ακόμα σήμερα κάνουν οι χριστιανές μητέρες (Σαραντισμός). Ο παράλληλος εορτασμός της μητέρας ξεκίνησε το 1929 με προφανή τον συμβολισμό. Όμως κατά την δεκαετία του 1960, ο εορτασμός ατόνησε και ενισχύθηκε η δυτικόφερτη συνήθεια εορτασμού της 2ης Κυριακής του Μαΐου. Η εκκλησία όμως επιμένει στην παλαιά ημέρα εορτασμού και διοργανώνει σχετικές εκδηλώσεις.

wikipedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας - Η ιστορία αυτής της ιδιαίτερης γιορτής"

Το Ισραήλ με τη Νέτα κέρδισε την Eurovision -Δεύτερη η Φουρέιρα για την Κύπρο

Πρώτο στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision ήρθε το Ισραήλ και η Νέτα με το τραγούδι «Toy».

Η Κύπρος κατάφερε να συγκεντρώσει 436 βαθμούς έναντι 529 που κατάφερε να πάρει το Ισραήλ με τη Νέτα επιστρέφοντας στην κορυφή του διαγωνισμού έπειτα από 20 χρόνια.

Την πεντάδα των νικητών της 63ης Eurovision συμπληρώνουν οι:

2. Κύπρος με 436 βαθμούς

3. Αυστρία με 342 βαθμούς

4. Γερμανία με 340 βαθμούς

5. Ιταλία με 308 βαθμούς



Μετά από ψηφοφορία- θρίλερ με την βαθμολογία της κριτικής επιτροπής να διαμορφώνει και το τελικό αποτέλεσμα, η Νέτα Μπαρζιλάι κατάφερε να πάρει την πρωτιά, έχοντας 93 βαθμούς διαφορά από την Ελένη Φουρέιρα και το Fuego.

Να σημειωθεί πως η τραγουδίστρια από το Ισραήλ, εδώ και αρκετές εβδομάδες, βρισκόταν στις πρώτες θέσεις (μαζί με την Ελένη Φουρέιρα) στα προγνωστικά για τη νίκη της φετινής Eurovision.

Αλλωστε, η ίδια είχε βρει τον τρόπο να τραβάει την προσοχή, καθώς τόσο οι εκκεντρικές της εμφανίσεις, όσο και οι γκριμάτσες που συνήθιζε να κάνει on camera είχαν ανταπόκριση τόσο στο κοινό, όσο και στην κριτική επιτροπή που την έφεραν στην πρώτη θέση.



Μάλιστα όπως αναφέρει η ίδια το τραγούδι της είναι γραμμένο για το κίνημα #MeToo, το κίνημα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης, πράγμα που αποδεικνύεται και από το ρεφρέν, im not your toy (δεν είμαι το παιχνίδι σου).

Για το τραγούδι και τα κιλά της είχε μιλήσει άλλωστε και σε συνέντευξή της στο BBC, εξηγώντας πώς είναι να αισθάνεται κανείς διαφορετικός από τους άλλους.

«Όταν είσαι διαφορετικός και όταν είσαι παχύς, δεν αισθάνεσαι πολλές φορές αποδεκτός. Γιατί όμως θα πρέπει να με απασχολεί αυτό;» είχε διερωτηθεί η ίδια, συνεχίζοντας:

«Το τραγούδι αυτό είναι γραμμένο για το κίνημα #MeToo. Είναι ωραίο οι γυναίκες να αποκτούν «φωνή». Το τραγούδι είναι για τον καθένα που θέλει να είναι ο εαυτός του», προσθέτει.

H ίδια μάλιστα είχε αναφερθεί και στην απόρριψη που είχε «φάει» όταν πήγαινε να τραγουδήσει σε γάμους, καθώς όσες νύφες την έβλεπαν στις φωτογραφίες, ρωτούσαν τους αρμόδιους «Δεν έχετε άλλες τραγουδίστριες;».

«Ήμουν παχιά. Είμαι παχιά. Άκουγα ότι δεν πρέπει να φοράω κοντές φούστες... Να προτιμάω το μαύρο χρώμα για να με κόβει, αλλά ποτέ δεν έδωσα σημασία», σημείωσε.

Οι συμμετοχές του Ισραήλλ

Το Ισραήλ συμμετέχει στην Eurovision από το 1973 συμπληρώνοντας 40 εμφανίσεις, ενώ έχει κερδίσει τον διαγωνισμό άλλες τρεις φορές.

Η πρώτη εμφάνιση του Ισραήλ στο διαγωνισμό το 1973 ήταν επιτυχημένη, με την Ilanit να τερματίζει τέταρτη. Η πρωτιά ήρθε δύο συνεχόμενες χρονιές το 1978 και το 1979, με τους Ιζχάρ Κοέν και τους Alphabeta, με το τραγούδι "A-Ba-Ni-Bi" και τους Γκάλι Ατάρι και τους Milk and Honey με το "Hallelujah". Τα καλύτερα αποτελέσματα της χώρας στη δεκαετία του '80 ήταν οι δεύτερες θέσεις για τους Avi Toledano το 1982 και το Ofra Haza το 1983. Ο πρώην νικητής Ιζχάρ Κοέν επέστρεψε για την πέμπτη θέση το 1985. Οι Duo Datz τερμάτισαν τρίτοι το 1991, προτού το Ισραήλ πέτυχε την τρίτη του νίκη το 1998, με την Ντάνα Ιντερνάσιοναλ και το "Diva". Στη συνέχεια, οι Eden τερμάτισαν πέμπτοι το 1999. Το Ισραήλ φιλοξένησε το διαγωνισμό δύο φορές, το 1979 και το 1999, και οι δύο φορές στην Ιερουσαλήμ. Το 1980, το IBA αρνήθηκε να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό για δεύτερη συνεχή χρονιά για οικονομικούς λόγους. Αντ' αυτού, ο διαγωνισμός διεξήχθη στη Χάγη.

Από την εισαγωγή των ημιτελικών το 2004, το Ισραήλ απέτυχε να φτάσει στο τελικό έξι φορές. Το 2014, η χώρα δεν κατάφερε να προκριθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά, όταν η Mei Feingold τερμάτισε 14η (από τους 15) στον δεύτερο ημιτελικό, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα από τα φαβορί για να προκριθεί. Το 2015, το Ισραήλ έφτασε στον τελικό για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια, με τον Nadav Guedj να τερματίζει ένατος.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ισραήλ με τη Νέτα κέρδισε την Eurovision -Δεύτερη η Φουρέιρα για την Κύπρο "

Προβληματισμός για αυξημένες ροές Τούρκων πολιτών από τον Έβρο – Σχέδιο αποσυμφόρησης της Θεσσαλονίκης

Αυξημένες προσφυγικές ροές εισόδου στην χώρα μας Τούρκων πολιτών από τον Έβρο, καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, γεγονός που προβληματίζει τις αρμόδιες Υπηρεσίες, οι οποίες όχι μόνο παρακολουθούν την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και επεξεργάζονται λύσεις για την ουσιαστική αντιμετώπισή της.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδουν στη περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίζονται και τα περισσότερα προβλήματα και στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επεξεργάζεται λύσεις, ώστε σε δύο μήνες να αποσυμφορηθούν οι δύο χώροι φιλοξενίας σε Διαβατά και Λαγκαδίκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, το τελευταίο διάστημα (και για την ακρίβεια μετά την προκήρυξη εκλογών στη γείτονα) έχουμε είσοδο στην Ελλάδα από τον Έβρο, τριάντα περίπου Τούρκων πολιτών, ημερησίως, έναντι μηδενικού αριθμού, καθ΄ όλη την προηγούμενη περίοδο.

Σε συνολικούς αριθμούς, ωστόσο, οι προσφυγικές ροές από τον Έβρο, παρά τα προβλήματα που σημειώνονται στην συμπρωτεύουσα, δείχνουν μάλλον μειούμενες.

Στις 24/4, για παράδειγμα, μπήκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων, υπηρεσιών, στην Ελλάδα, 340 πρόσφυγες (ο αριθμός αποτελεί κατά κάποιο τρόπο και τον μέσο όρο των ροών Απριλίου, από τον Έβρο) με 1.300 άτομα να βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής κράτησης, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ελέγχου.

Οι αντίστοιχοι αριθμοί χθες ήταν, 80 είσοδοι, με τις μισές να αφορούν πάλι σε τούρκους πολίτες, ενώ σε καθεστώς προσωρινής κράτησης (έως ότου δηλαδή ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ελέγχου) ήταν 120 άτομα.

Η πλειοψηφία των προσφύγων/μεταναστών που μπαίνουν στη χώρα μας από τον Έβρο, σύμφωνα με τους αρμοδίους, φαίνεται να προέρχεται από το Αφρίν ή είναι Κούρδοι τους οποίους ουσιαστικώς στέλνει η γείτονα, προκειμένου να απαλλαγεί κατά το μεγαλύτερο δυνατόν μέρος από τους εκεί διαμένοντες πρόσφυγες κουρδικής καταγωγής. Και όπως εκτιμούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι παρατηρούμενες αυξημένες ροές από τον Έβρο, των δύο αυτών ομάδων πολιτών, οφείλονται στο γεγονός ότι με βάση την «ταρίφα» των διακινητών, η είσοδος από το ποτάμι του Έβρου είναι κατά πολύ φθηνότερη εκείνης, από τα νησιά.

Και μία και ο λόγος για τα νησιά, οι εκεί προσφυγικές ροές, με βάση στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών, κυμαίνονται από 100 έως 120 άτομα, ημερησίως.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι προ ολίγων ημερών είχαμε την «άφιξη» στην Κω 75 προσφύγων, ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή, οι ροές στο νησί ήταν ουσιαστικώς μηδενικές.

Σε τί έγκειται το περίεργο;

Στην χρονική σύμπτωση «άφιξης» των 75 προσφύγων στη Κώ, απ΄ όπου λίγο πριν είχαν αναχωρήσει ή επαναπροωθηθεί στην Τουρκία 30 πρόσφυγες. Κάτι που προβληματίζει τους αρμοδίους που εκτιμούν ότι οι απέναντι διακινητές φαίνεται να γνωρίζουν, με κάποιο τρόπο, πόσοι αναχωρούν από τα νησιά και τις «κενές» θέσεις που δημιουργούνται.

Σε ότι αφορά την Θεσσαλονίκη και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα από τις καταγραφείσες (έστω και συγκυριακά) αυξημένες προσφυγικές ροές από τον Έβρο, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προωθεί μέτρα αποσυμφόρησης, εντός του επόμενου διμήνου, των χώρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε Διαβατά και Λαγκαδίκια, με την δημιουργία δύο νέων χώρων φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Έναν στην περιοχή Βαγιοχωρίου κι έναν ακόμη σε έκταση που πρόκειται να παραχωρηθεί προς τον σκοπό αυτό, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι η μείωση των χερσαίων ροών από τον Έβρο, δεν εφησυχάζει την κυβέρνηση, η οποία δεν χαλαρώνει, αλλά παρακολουθεί την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται ή ανά πάσα στιγμή μπορεί να διαμορφωθεί. Αναφορικά με την σημειούμενη μείωση των προσφυγικών ροών, την αποδίδει στο γεγονός ότι άρχισαν να αποδίδουν καρπούς οι συνομιλίες με την ΕΕ και την Τουρκία, με την οποία «έχουμε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας», μέσω των διπλωματικών και όχι μόνο οδών.

Και μια και αναφερθήκαμε στις διπλωματικές οδούς, θα ήθελα να κάνω μια παρένθεση, αναφερόμενος στη νέα χωροταξική κατανομή των Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μέσω της εμπειρίας που είχα κατά την διάρκεια μιας επίσκεψης στον Δημήτρη Βίτσα. Γνωρίζοντας που είναι το Γραφείο Υπουργού κατευθύνθηκα προς τα εκεί. Οι γραμματείς του, όμως, με σταμάτησαν, λέγοντας ότι ο υπουργός άλλαξε Γραφείο και με οδήγησαν σε έναν χώρο, όπου ήταν το νέο Γραφείο Υπουργού. Μπήκα μέσα και βρέθηκα σε ένα δωμάτιο, κυριολεκτικά 4 επί 5 που ήταν το γραφείο του Δημήτρη Βίτσα. Έκπληκτος τον ρώτησα γιατί αυτή η αλλαγή, για να μου απαντήσει: Μπορώ και κάνω άνετα τη δουλειά μου και από αυτό τον χώρο. Το Γραφείο Υπουργού το παραχώρησα στους διπλωμάτες του Υπουργείου, ώστε να μπορούν να εργάζονται σε έναν καθ΄ όλα αξιοπρεπή χώρο, όπου θα δέχονται τους ξένους συναδέλφους τους και άλλους ευρωπαίους παράγοντες.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Προβληματισμός για αυξημένες ροές Τούρκων πολιτών από τον Έβρο – Σχέδιο αποσυμφόρησης της Θεσσαλονίκης"

Πώς θα επιστρέφονται κατασχεμένα επιδόματα

Αίτηση προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), η οποία θα συνοδεύεται με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα πρέπει να υποβάλουν όσοι πολίτες είδαν επιδόματα και κοινωνικές παροχές να κατάσχονται από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για χρέη προς τα Ταμεία.

Το θέμα προέκυψε έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, στον οποίο απευθύνθηκαν πολίτες έπειτα από κατασχέσεις σε τραπεζικές τους καταθέσεις, ποσών που προέρχονταν από προνοιακά επιδόματα και άλλες κοινωνικές παροχές, που είναι ακατάσχετα. Διευκρινίζεται ότι στα ακατάσχετα προνοιακά επιδόματα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, το επίδομα θέρμανσης και τα έκτακτα βοηθήματα που χορηγούνται από δήμους στους οικονομικά αδύναμους και πολύτεκνους σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Στις λοιπές ακατάσχετες κοινωνικές παροχές περιλαμβάνεται και το ακατάσχετο κατά νόμο μέρος των συντάξεων.

Στις περισσότερες εξετασθείσες περιπτώσεις, οι κατασχέσεις συντελέστηκαν εν αγνοία των δικαιούχων των ακατάσχετων παροχών. Για παράδειγμα, είτε ο οφειλέτης για τον οποίο επιβλήθηκε κατάσχεση ήταν όχι ο δικαιούχος της ακατάσχετης παροχής αλλά συγγενής του ή άλλος τρίτος συνδικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό, είτε η ατομική ειδοποίηση του ΚΕΑΟ στάλθηκε προς παλαιά διεύθυνση του οφειλέτη, που είχε ορθά καταχωρισθεί στα σχετικά μητρώα κατά τον χρόνο δημιουργίας της οφειλής, αλλά στη συνέχεια έπαυσε να ισχύει. Εξαιτίας, δε, της ανυπαίτιας άγνοιάς τους, οι δικαιούχοι των ακατάσχετων παροχών δεν είχαν δηλώσει ως ακατάσχετο τον κρίσιμο τραπεζικό λογαριασμό.

Εκδοση εγγράφων

Ο Συνήγορος του Πολίτη πρότεινε στον ΕΦΚΑ και στο ΚΕΑΟ την έκδοση έγγραφων οδηγιών, ώστε να διασφαλίζεται η επιστροφή των κατασχεθέντων ποσών στον νόμιμο δικαιούχο της ακατάσχετης κοινωνικής παροχής, έπειτα από αίτησή του. Ανταποκρινόμενη η κεντρική υπηρεσία του ΚΕΑΟ εξέδωσε έγγραφο προς όλες τις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες με το οποίο καθιερώθηκε συγκεκριμένη διαδικασία για τον περιορισμό της κατάσχεσης και την επιστροφή των ακατάσχετων ποσών στον θιγέντα δικαιούχο. Η διαδικασία της αποδέσμευσης και επιστροφής προβλέπει αίτηση από την πλευρά του οφειλέτη-δικαιούχου προς την αρμόδια διεύθυνση του ΚΕΑΟ και προσκόμιση δικαιολογητικών, από τα οποία να προκύπτει η δικαίωση της ακατάσχετης κοινωνικής παροχής και το ποσό της.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα επιστρέφονται κατασχεμένα επιδόματα"

Το Ισραήλ αξιώνει το 5% του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ

Στην προοπτική διαιτησίας στη διαμάχη Κύπρου και Ισραήλ για το κοίτασμα «Αφροδίτη» αναφέρεται η ισραηλινή ενημερωτική ιστοσελίδα Haaretz.

Όπως αναφέρεται, ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιούβαλ Στάινιτς ενημέρωσε τις κυπριακές αρχές, κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης στη Λευκωσία, ότι το Ισραήλ αξιώνει 5% ή περισσότερο από την παραγωγή στα γειτονικά τεμάχια «Αφροδίτη» και «Ισάι».

Όπως δήλωσε ο κ. Στάινιτς μετά την τριμερή της 8ης Μαΐου, η διαμάχη μπορεί να διευθετηθεί εντός έξι μηνών.
«Η άποψη της ισραηλινής κυβέρνησης είναι ότι τουλάχιστον το 5% του κοιτάσματος είναι ισραηλινό», δήλωσε στην ιστοσελίδα Ισραηλινός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Η διαμάχη με τους Κύπριους είναι για το πώς θα εξασφαλιστεί το ισραηλινό μερίδιο, διότι είναι οι Κύπριοι που θα αναπτύξουν το κοίτασμα», σημείωσε.

Όπως αναφέρεται, αυτό που διακυβεύεται είναι 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, αξίας περίπου 1,5 δις δολαρίων, σύμφωνα με πρόσφατες ισραηλινές εκτιμήσεις.

Ωστόσο οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ισραηλινό κοίτασμα «Ισάι», διεκδικούν ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας του Ισραήλ, το «Ισάι» αποτελεί τουλάχιστον το 10% των αποθεμάτων του «Αφροδίτη». Όλες οι μελλοντικές εξελίξεις πρέπει να είναι σύμφωνες με αυτό και να διασφαλίσουμε το πλήρες μερίδιο μας και όλα τα δικαιώματα που έχει το Ισραήλ και η κοινοπραξία».

Τα αποθέματα του «Αφροδίτη» υπολογίζονται μεταξύ 110 και 120 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, ενώ όπως αναφέρεται, το "Ισάι" υπολογίζεται ότι περιέχει μεταξύ 7 και 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ισραήλ αξιώνει το 5% του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ"

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Άννα Κορακάκη

Το χρυσό μετάλλιο στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι κατέκτησε η Άννα Κορακάκη, στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στις ΗΠΑ. 

Μετά το χάλκινο που κατέκτησε στα 25μ. πιστόλι η 22χρονη Ολυμπιονίκης της σκοποβολής έδειξε την ανωτερότητά της και στον τελικό των 10μ., κατακτώντας την πρώτη θέση με 243,7. 

Πίσω της άφησε την Σέρβα, Αρούνοβιτς με 240,1, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε η Κλαϊσουμπάν από την Ταϊλάνδη με 219,1. 

Οι αγωνιστική δράση στη διοργάνωση δεν έχει ολοκληρωθεί για την Άννα Κορακάκη, αφού αύριο (Κυριακή 13/5) θα συμμετάσχει στο μεικτό του αεροβόλου πιστολιού με τον αδερφό της, Διονύση.

Νωρίτερα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έσπασε και το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα (583), ρίχνοντας 587/600 και οδεύει για ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης είχε σπάσει άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ και στην 40αδα όταν σημείωσε επίδοση 394/400 (σ.σ. 393 το προηγούμενο από την Smirnova) αλλά πλέον αυτό που μετράει είναι της 60αδας με 99 98 98 99 96 97. 

Μάλιστα την είδηση με post αλλά και φωτογραφίες ανέβασε ο αδερφός της Διονύσης.

foto-korak-1
foto-korak-2
foto-korak-3
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Άννα Κορακάκη"

Μόνιμη αναπηρία: Αυξάνονται από 43 σε 140 οι παθήσεις (λίστα+ΦΕΚ)

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β, 1560/8-5-2018) η υπουργική απόφαση «Αντικατάσταση του Πίνακα παθήσεων που χαρακτηρίζονται μη αναστρέψιμες και για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον της Φ.80000/οικ.2/1 (Φ.Ε.Κ.Β’ 7/2018, ΑΔΑ: ΩΣΑΦ465Θ1Ω-ΧΟΕ) υπουργικής απόφασης».
Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από πρωτοβουλία της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ε. Αχτσιόγλου, η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή για τον προσδιορισμό των ποσοστών αναπηρίας και των μη αναστρέψιμων παθήσεων συνεδρίασε στις 6 Φεβρουαρίου 2018, προκειμένου να επανεξετάσει παλαιότερη εισήγησή της.
Σημειώνεται ότι με την τροποποιούμενη απόφαση αυξάνονται οι παθήσεις που χαρακτηρίζονται ως μη αναστρέψιμες και για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον από 43 που ήταν έως το 2017 σε περισσότερες από 140, αποδεικνύοντας έμπρακτα την καθημερινή μέριμνα της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρίες.
Συγκεκριμένα, προστίθενται οι παρακάτω παθήσεις:
  • Δυσμενείς, από πλευράς πρόγνωσης, μορφές σκλήρυνσης κατά πλάκας (πρωτοπαθώς προϊούσα μορφή, περιπτώσεις δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής), με υπολειμματική κινητική σημειολογία (ημιπάρεση- ημιπληγία, παραπάρεση- παραπληγία, τετραπάρεση- τετραπληγία, παρεγκεφαλιδική συνδρομή, δυστονία, κ.λπ.) με Π.Α. ≥67%, μετά από δύο διετείς κρίσεις.
  • Γενετικά σύνδρομα του χρωμοσώματος.
  • Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας επιπέδου 3.
  • Πάσχοντες από έλλειψη παραγόντων πήξεως και συγγενείς αιμορραγικές διαθέσεις που επιμολύνθηκαν κατά τη διάρκεια θεραπείας τους από ηπατίτιδες και λοιπά λοιμώδη νοσήματα.
  • Ιδιοπαθής πνευμονική υπέρταση σοβαρού βαθμού (πίεση πνευμονικής αρτηρίας >70mmΗg) διαγνωσμένη με δεξιό μαρασμό και μετά από διερεύνηση για αποκλεισμό άλλων παθήσεων με επηρεασμό λειτουργικής δεξιάς κοιλίας και πνευμόνων, μετά από δύο κρίσεις.
  • Παραγκεφαλικο-αμφιβληστροειδή αιμογγειοβλαστωμάτωση (σύνδρομο von HIPPEL-LINDAU).
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνιμη αναπηρία: Αυξάνονται από 43 σε 140 οι παθήσεις (λίστα+ΦΕΚ)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news