facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Μετά την εισβολή, ο Ρουβίκωνας απειλεί τον δήμαρχο Τήνου: «Τώρα ξεκινά ο εφιάλτης σου»

Μετά την εισβολή στο Δημαρχείο της Τήνου, σειρά έχουν οι απειλές κατά κατά του δημάρχου Τήνου από τα αρχηγικά μέλη του Ρουβίκωνα.

Συγκεκριμένα, λίγη ώρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερα τα δέκα μέλη της αναρχικής ομάδας για την επίθεση στο δημαρχείο του νησιού την Πέμπτη, ένα μέλος της αναρχικής ομάδας με ανάρτησή του στο Facebook εκτόξευσε απειλές κατά του Δημάρχου.

Στην ανάρτησή του στο Facebook το μέλος του Ρουβίκωνα γράφει: «Ο εφιάλτης τώρα ξεκινά για τη δημοτική αρχή Τήνου».

Στη συνέχεια επεκτείνει τις απειλές του κατά όλων όσοι στο μέλλον υποβάλουν μηνύσεις κατά του Ρουβίκωνα για τις καταστροφές και τις φθορές που προκαλεί.

Στο τέλος μάλιστα το μέλος του Ρουβίκωνα αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το ποια θα μπορούσε να είναι η αντίδραση του Ρουβίκωνα γράφοντας:

«Αυτο θα είναι ένα μήνυμα για όσους κάνουν μηνύσεις στην ομάδα. Τα υπόλοιπα επί του πεδίου...».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά την εισβολή, ο Ρουβίκωνας απειλεί τον δήμαρχο Τήνου: «Τώρα ξεκινά ο εφιάλτης σου» "

Δήμαρχος Τήνου για την αθώωση των 8 του Ρουβίκωνα: Δεν συμφωνώ, αλλά σέβομαι την απόφαση

«Ως νομικός σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, έστω και αν δεν συμφωνώ», δήλωσε ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, μετά το άκουσμα της απόφασης για την αθώωση των οκτώ μελών του Ρουβίκωνα για την εισβολή στο δημαρχείο.

«Οφείλω, λοιπόν, να προβώ σε κάθε νόμιμη και οφειλόμενη ενέργεια για την προάσπιση των δικαιώματα των Τηνίων πολιτών, για την διαφύλαξη του Τηνιακού πολιτισμού και της Τηνιακής κουλτούρας», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Την Πέμπτη, δυστυχώς, ζήσαμε την εμπειρία και των εισβολών από χώρους που απέχουν από την κουλτούρα μας. Θα μιλήσω στη γλώσσα τους λοιπόν και θα τους απαντήσω στην προειδοποίηση που έκαναν θυμίζοντας το «τσιτάτο» του Μάη του ’68 ότι η κουλτούρα είναι σαν τη μαρμελάδα. Όσο λιγότερη είναι τόσο περισσότερο την απλώνεις στο ψωμί.

Λυπάμαι λοιπόν που θα τους απογοητεύσω, αλλά καλά θα κάνουν να μην απλώσουν στην Τήνο την κουλτούρα των εισβολών γιατί θα (ξανα)βρεθούν αντιμέτωποι με το Νόμο.

Όσο για το όψιμο ενδιαφέρον τους για το δυστύχημα καλώ και αυτούς αλλά και τους μετρημένους στα δάκτυλα ντόπιους υποστηρικτές τους να σταματήσουν να κανιβαλίζουν στους τάφους των δύο νεκρών υπαλλήλων του Δήμου. Οφείλουμε όλοι να περιμένουμε και να σεβαστούμε τις νόμιμες διαδικασίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί και να μη γινόμαστε αυτόκλητοι δικαστές στο όνομα μιας φθαρμένης ιδεολογίας με αμφίβολα κίνητρα και αδιέξοδες πρακτικές».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμαρχος Τήνου για την αθώωση των 8 του Ρουβίκωνα: Δεν συμφωνώ, αλλά σέβομαι την απόφαση"

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για έκτη φορά στην Ιστορία του και δεύτερη συνεχή, καθώς όπως πέρυσι στον Βόλο έτσι και φέτος επιβλήθηκε της (πρωταθλήτριας) ΑΕΚ στον 76ο τελικό της διοργάνωσης, με 2-0 στο ΟΑΚΑ νίκησε την ΑΕΚ με 2-0.

Σκόρερ της νίκης για την ομάδα του Ρσάβαν Λουτσέσκου ήταν ο Βιεϊρίνια στο 61΄ και ο Πέλκας στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ οι τυπικά φιλοξενούμενοι Θεσσαλονικείς είχαν χάσει και πέναλτι με τον Πρίγιοβιτς, στο 24΄.

Ο Χιμένεθ ξεκίνησε το ματς με 4-4-2, δίνοντας θέση βασικού στον Μάνταλο. Από την άλλη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήγε στο κλασικό του 4-2-3-1, χωρώντας στο αρχικό σχήμα και τον Μπίσεσβαρ και τον Πέλκα.

Η πρώτη καλή φάση ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 8΄. Ο Μπίσεσβαρ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πρίγιοβιτς με το κεφάλι έστρωσε στον Μαουρίτσιο αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 10΄ από τον Λιβάια αλλά το σουτ του Κροάτη πέρασε άουτ όπως και αυτό του Αραούχο στο αμέσως επόμενο λεπτό, έπειτα από ωραίο συνδυασμό των «κιτρινόμαυρων».

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, ο Τσιγκρίνσκι γύρισε λανθασμένα την μπάλα, ο Μπίσεσβαρ όμως στο τετ α τετ με τον Μπάρκα αστόχησε απελπιστικά. Ο Σουριναμέζος μεσοεπιθετικός δεν βρήκε στόχο ούτε τρία λεπτά αργότερα, έχοντας ιδανικά στρωμένη την μπάλα μπροστά του.

Στο 23΄, σε αντεπίθεση, ο Μπακάκης μάρκαρε από πίσω τον Μπίσεσβαρ, ο Μπορμπαλάν έδειξε την άσπρη βούλα αλλά ο Μπάρκας αρνήθηκε το γκολ στον Πρίγιοβιτς από το σημείο του πέναλτι. Οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν να κυριαρχούν, με τον Μπάρκα να σώζει και στο 34΄ την εστία του σε τετ α τετ με τον Κάμπος, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Νέο λάθος του Χουλτ στο 50΄, για μια ακόμα φορά ο Μπάρκας δεν… τσίμπησε και αντέδρασε σωτήρια στο σκαφτό του Πρίγιοβιτς. Ο ΠΑΟΚ ξεδιπλώθηκε υπέροχα στην αντεπίθεση στο 62΄ αλλά το σουτ του Πέλκα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι για να γίνει τελικά το 0-1 στο 64΄ με έξοχο απευθείας φάουλ του Βιεϊρίνια.

Η κεφαλιά του αφύλακτου Γιακουμάκη στο 76΄ έφυγε ψηλά για να... ανάψουν τα αίματα στο 80΄. Ο Μαουρίτσιο για φάουλ με τα δυο πόδια στον Αραούχο είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Μπορμπαλάν, ενώ στις αψιμαχίες που ακολούθησαν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Βράνιες, με τις δυο ομάδες να συνεχίζουν με 10.

Ο Αραούχο στο 82΄ ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Πασχαλάκη, πρώτη του στο παιχνίδι, ενώ στην κόντρα ο Μακ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπάρκα από τα πλάγια.

Η κλασική ευκαιρία της ΑΕΚ χάθηκε στο 88΄ από τον Αραούχο, έπειτα τη σέντρα του Γκάλο και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πρίγιοβιτς έσπασε το τεχνητό οφσάιντ κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Πέλκα για το 0-2, σφραγίζοντας τον επικράτηση του ΠΑΟΚ, αφού η αποβολή του Βαρέλα στους πανηγυρισμούς, με δεύτερη κίτρινη, ήταν χωρίς σημασία.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ"

Αθώοι οι 8 του «Ρουβίκωνα» για την εισβολή στο δημαρχείο Τήνου

Αθωώθηκαν από το δικαστήριο της Σύρου τα οκτώ μέλη του «Ρουβίκωνα», όπου βρέθηκαν ύστερα από μήνυση του δημάρχου Τήνου, Γιάννη Σιώτου για την εισβολή στο δημαρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία, μετά τη μήνυση, είχε προχωρήσει σε 10 προσαγωγές, από τις οποίες οι οκτώ μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, τόσο η αντιδήμαρχος κα Δεληγιάννη όσο και ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σιώτος, μίλησαν για εισβολή των μελών με απειλητικές διαθέσεις με αποτέλεσμα να τρομοκρατήσουν τόσο τους υπάλληλους όσο και την κοινωνία της Τήνου.

tinostoday
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθώοι οι 8 του «Ρουβίκωνα» για την εισβολή στο δημαρχείο Τήνου"

DW:Σε τεταμένο κλίμα η τουρκική άσκηση «Θαλάσσιος Λέων»

Από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη διεξάγεται στο Αιγαίο η τουρκική άσκηση «Θαλάσσιος Λέων». Δεν διεξάγεται πρώτη φορά ωστόσο το ζήτημα έρευνας και διάσωσης εντείνει τη διαμάχη για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο.
Η επίσπευση των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία μπορεί να περιόρισε τους κινδύνους ενός θερμού επεισοδίου ή ατυχήματος στο Αιγαίο, ωστόσο οι συνεχιζόμενες ασκήσεις σε όλο και πιο διευρυμένες περιοχές του Αιγαίου Αιγαίο δείχνουν ότι η θεωρία των γκρίζων ζωνών δεν αφορά μόνο τη προεκλογική ρητορική.
Την Τετάρτη η Άγκυρα εξέδωσε Navtex δεσμεύοντας μεγάλο μέρος του Αιγαίου και μάλιστα για πρώτη φορά με συμμετοχή και τουρκοκυπριακού σκάφους. Αφορμή η άσκηση έρευνας και διάσωσης με την ονομασία «Θαλάσσιος Λέων» που θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα 13 - 15 Μαΐου. Δεν πρόκειται για άσκηση που γίνεται πρώτη φορά. Ωστόσο το ζήτημα έρευνας και διάσωσης, είναι αυτό που εντείνει τις διεκδικήσεις και την διαμάχη για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Η άσκηση θα διεξαχθεί στην τουρκική περιοχή έρευνας-διάσωσης και στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου. Θα παραβρεθούν ξένοι παρατηρητές από 18 χώρες και 26 παρατηρητές από διάφορους τουρκικούς φορείς και υπηρεσίες.
Επιδιώκει η Άγκυρα να δημιουργήσει τετελεσμένα;
Οι διαδοχικές ασκήσεις, καθώς και η δέσμευση μεγάλου μέρους του Αιγαίου από την Άγκυρα ανησυχεί την Αθήνα.
Οι διαδοχικές ασκήσεις, καθώς και η δέσμευση μεγάλου μέρους του Αιγαίου από την Άγκυρα ανησυχεί την Αθήνα.
Στο μεταξύ η Τουρκία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή της άσκησης «Beayz Firtina 2018», δηλαδή «Λευκή Καταιγίδα 2018». Οι τουρκικές αρχές καλούν μάλιστα ναυτιλιακές αρχές και εμπορικά και αλιευτικά σκάφη μεγαλύτερα των 300 κόρων, να συνεργασθούν με το Ναυτιλιακό Κέντρο του τουρκικού ναυτικού με έδρα την Σμύρνη.
Η ανακοίνωση για πραγματοποίηση διαδοχικών στρατιωτικών ασκήσεων, καθώς και η δέσμευση μεγάλου μέρους του Αιγαίου από την Άγκυρα ανησυχεί έντονα την Αθήνα που πιστεύει ότι η Τουρκία επιδιώκει τη συντήρηση της έντασης για να δείχνει ότι αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Μήπως η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα και να εξαναγκάσει την Ελλάδα να καθίσει συζητήσει εν τέλει τις γκρίζες ζώνες που υιοθετεί η Άγκυρα; Σύμφωνα πάντως με διπλωματικές πηγές δεν αποκλείεται το ίδιο σκηνικό να συνεχιστεί και μετά τις τουρκικές προεδρικές εκλογές στις 24 Ιουνίου.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW:Σε τεταμένο κλίμα η τουρκική άσκηση «Θαλάσσιος Λέων»"

Συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στη Σόφια ανακοίνωσε ο Νίμιτς

Τη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, στις 17 Μαΐου στη Σόφια, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφης ΕΕ-Δ. Βαλκανίων, ανακοίνωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς με δήλωσή του μετά την 6ωρη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Όπως είπε ο κ. Νίμιτς, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν σήμερα ακόμα μία «πολύ σοβαρή συνάντηση», «με σκληρή, εντατική και θετική δουλειά» προετοιμάζοντας τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.

Σημειώνεται ότι μία συνάντηση των δύο πρωθυπουργών σηματοδοτεί ότι «πηγαίνουμε για λύση», σύμφωνα με την έκφραση ανώτερου κυβερνητικού παράγοντα στην Αθήνα.

huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στη Σόφια ανακοίνωσε ο Νίμιτς"

Ένταση γύρω από το ΟΑΚΑ - Εκαψαν αυτοκίνητο (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση επικράτησε στην περιοχή γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο λίγες ώρες πριν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Όπως έγινε γνωστό, άγνωστοι έκαψαν αυτοκίνητο οπαδών του ΠΑΟΚ που ήταν σταθμευμένο κοντά στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι επιτέθηκαν και με ρόπαλα στους φίλους του ΠΑΟΚ.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι την επίθεση στους οπαδούς του "Δικέφαλου του Βορρά" πραγματοποίησαν οπαδοί της ΑΕΚ. 

Στο σημείο έσπευσαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα, που έσβησαν την φωτιά, ενώ το όχημα υπέστη σοβαρές ζημιές.

Πάντως, στην περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο επεισοδίων, με την ανησυχία των Αρχών να είναι μεγάλη μετά τα χθεσινά έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας. 

Επεισόδια σημειώθηκαν, έξω από το εμπορικό κέντρο Golden Hall, κοντά στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έγιναν συμπλοκές μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ενώ με την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων αποκαταστάθηκε η τάξη.









real
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση γύρω από το ΟΑΚΑ - Εκαψαν αυτοκίνητο (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)"

ΕΛ.ΑΣ : Από τον τελικό του Κυπέλλου εξαρτάται ο τουρισμός και η ελληνική οικονομία

Πρωτοφανές έγγραφο όπου συνδέει τον τελικό του Κυπέλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με την νέα τουριστική περίοδο αλλά και την διεθνή εικόνα της χώρας όπως και την ελληνική οικονομία(!) απέστειλε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ προ λίγων ωρών, σε αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσία.

Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται ότι ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ συγκεντρώνει το «ευρύτερο διεθνές ενδιαφέρον» και ότι τυχόν επεισόδια θα μπορούν να έχουν εντυπωσιακές , αλυσιδωτές επιπτώσεις!

Πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη αναφέρουν ότι «το έγγραφο αυτό αποτυπώνει τα τεράστια προβλήματα και τις πρωτοφανείς εντάσεις που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και τα οποία προκαλούν τέτοια ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ που οδηγούν σε έκφραση υπερβολικών φόβων μέχρι και για κλονισμό της …ελληνικής οικονομίας».

Αναλυτικά στο κείμενο της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ σημειώνεται ότι:

«Η πρόληψη –αποτροπή επεισοδίων ή γεγονότων τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά το συγκεκριμένο ευρέως ενδιαφέροντος αθλητικό γεγονός και κατ' επέκταση να βλάψουν τη διεθνή εικόνα της Χώρας μας εν όψει μάλιστα και της νέας τουριστικής περιόδου και της σημασίας που αυτή έχει για την εθνική οικονομία, αποτελεί βασική υποχρέωση για όλους τους εμπλεκόμενους στην διεξαγωγή του αγώνα υπηρεσίες μ συνεπώς και την επιφορτισμένη γι αυτό ΕΛ.ΑΣ».

Στη συνέχεια ζητείται γενική επιφυλακή και προσοχή των αστυνομικών. Για τον τελικό βρίσκονται επί ποδός περίπου 2700 αστυνομικοί κι υπάρχει σειρά προληπτικών μέτρων

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ : Από τον τελικό του Κυπέλλου εξαρτάται ο τουρισμός και η ελληνική οικονομία"

ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές των συντάξεων προ του νόμου Κατρούγκαλου

Η μείζονα, 25μελής, Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε με οριακή πλειοψηφία 13 υπέρ έναντι 12 ότι είναι συνταγματικές οι περικοπές των συντάξεων που έγιναν προ του «νόμου Κατρούγκαλου».

Μεταξύ αυτών που είναι στη μειοψηφία, δηλαδή που τάχθηκαν υπερ της αντισυνταγματικότητας στις περικοπές των παλαιών συντάξεων είναι ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου και οι αντιπρόεδροι, Ειρήνη Σαρπ, Ιωάννης Γράβαρης και Γεώργιος Παπαγεωργίου.

Οι διασκέψεις της Ολομέλειας του ΣτΕ θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα και οι σύμβουλοι Επικρατείας θα μπουν στον πυρήνα του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016.

Στις επόμενες διασκέψεις, αναμένεται να δοθεί η μάχη των δικαστών, καθώς το κομμάτι που απομένει καταλαμβάνει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς, κ.λπ.).

Με άλλα λόγια, στο μικροσκόπιο των επόμενων διασκέψεων της Ολομέλεια του ΣτΕ θα τεθεί το σκέλος εκείνο του νόμου 4387/2016 που αφορά τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές του νόμου Κατρούγκαλου.

Εδώ, το βασικό ζήτημα είναι ότι για τον καθορισμό του ύψους των συντάξεων υπάρχουν πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ (2287-2290/2015), που πολύ δύσκολα, μπορούν να παρακαμφθούν κατά τις επόμενες διασκέψεις.

Επίσης, μέχρι στιγμής η Ολομέλεια του ΣτΕ, πλέον του κομματιού για τις παλαιές συντάξεις, έχει κρίνει με αυξημένη πλειοψηφία, 17 υπέρ έναντι 8 κατά, ότι είναι αντισυνταγματική η ένταξη των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, δηλαδή των δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, συμβολαιογράφων, υπαλλήλων του Δημοσίου τομέα, μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, αγροτών, στον ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, οι δικαστές έκριναν ότι ο ΕΦΚΑ είναι αντίθετος στην Συνταγματική αρχής της ισότητας.

Παράλληλα, η Ολομέλεια με την ίδια πλειοψηφία έχει κρίνει αντισυνταγματικό τον υπολογισμό της εισφοράς του ΕΦΚΑ σύμφωνα με το εισόδημα που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, δηλαδή στα επίπεδα του 26,95% επί του εισοδήματός τους.

Υπενθυμίζεται ότι εισηγητές στις υποθέσεις αυτές που είναι πάνω από 30 είναι οι σύμβουλοι Σπυρίδων Μαρκάτης, Γεώργιος Τσιμέκας και Άννα Καλογεροπούλου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές των συντάξεων προ του νόμου Κατρούγκαλου"

Νίκος Κοτζιάς: Ιστορική σχιζοφρένεια η εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία

Η Ελλάδα και η Αλβανία φαίνονται αποφασισμένες να συνεχίσουν τις συνομιλίες.
Μόλις υπέγραψε τη συμφωνία για την αναγνώριση των αδειών οδήγησης με τον Ντιτμίρ Μπουσάτι, ο Έλληνας υπουργός Νίκος Κοτζιάς αποκάλεσε την εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία ως μια ιστορική σχιζοφρένεια, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

«Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στα Τίρανα θα είχε πραγματοποιηθεί εάν δεν υπήρχαν τα διαδικαστικά ζητήματα μεταξύ του προέδρου (Ιλίρ Μέτα) και της κυβέρνησης».

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Θέλουμε να έχουμε μια δίκαιη συμφωνία, βάσει του διεθνούς δικαίου. Με αυτές τις συμφωνίες θα έχουμε επίσης ένα προεδρικό διάταγμα για την εμπόλεμη κατάσταση, η οποία είναι μια ιστορική σχιζοφρένεια. Πιστεύω ότι οι πολιτικοί πρέπει να λύνουν τα προβλήματα και να αφαιρούν τα βάρη του παρελθόντος. Με τον Τσίπρα, καθίσαμε να λύσουμε όλα τα ανοιχτά θέματα που εκκρεμούν εδώ και 70 χρόνια. Είμαστε η λύση και θέλουμε να έχουμε μια λύση. Έτσι δουλεύουμε. Την προηγούμενη ημέρα η Νέα Δημοκρατία θέλησε να θέσει προϋποθέσεις για την Αλβανία για την υποστήριξη στην πορεία της ένταξης, αλλά δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε», δήλωσε ο Κοτζιάς.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Κοτζιάς: Ιστορική σχιζοφρένεια η εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία"

Επιδρομή των χούλιγκαν στην Αθήνα - Τραυματίες δύο αστυνομικοί στα Εξάρχεια

Μπορεί ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο να είναι προγραμματισμένος για σήμερα στις 20.30, ωστόσο φαίνεται πως ορισμένοι οπαδοί είχαν αρχίσει να
«ζεσταίνονται» από… νωρίς.

Και μάλιστα όχι μόνο οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, αλλά και αυτοί του Ολυμπιακού διεκδίκησαν μερίδιο στην «πίτα» των επεισοδίων.

Τα «όργανα» την Παρασκευή το βράδυ ξεκίνησαν από την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο, όπου οπαδοί του ΠΑΟΚ και των «ερυθρολεύκων» συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν περίπου 150. Η αστυνομία επενέβη κι έκανε χρήση χημικών ώστε να διαλύσει τα επεισόδια.

Μετά τα χημικά της αστυνομίας, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ οπισθοχώρησαν προς την οδό Μενάνδρου, όπου έστησαν οδοφράγματα, βάζοντας και φωτιές σε κάδους.
«Φωτιά» και στην Κάνιγγος

Λίγη ώρα αργότερα άλλα επεισόδια ξέσπασαν, αυτή τη φορά στην πλατεία Κάνιγγος. Οπαδοί και εκεί, ωστόσο δεν είναι σαφές ποιας ομάδας.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν πάνω στην οδό ακαδημίας στην Κάνιγγος, ενώ επεκτάθηκαν και στην Σταδίου, με τις μολότοφ να πέφτουν «σωρηδόν» και την αστυνομία να απαντά με κρότου λάμψης και χημικά.

Από ένα σημείο και μετά η αστυνομία τους απώθησε προς τη Θεμιστοκλέους, ωστόσο συνέχισαν για κάποια ώρα να πραγματοποιούν επιθέσεις.

Δύο αστυνομικοί των ΜΑΤ τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδρομή των χούλιγκαν στην Αθήνα - Τραυματίες δύο αστυνομικοί στα Εξάρχεια"

Τελεσίγραφο 15 ημερών στον όμιλο Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής

Προθεσμία 15 ημερών προκειμένου να προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών της που σήμερα δεν εξυπηρετούνται, ζητά από τον όμιλο Καλογρίτσα, η Τράπεζα Αττικής. Στην εξώδικη διαμαρτυρία που επιδόθηκε χθες στον κατασκευαστικό όμιλο, η τράπεζα δείχνει να έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ανοχής προς την εταιρεία, επιβεβαιώνοντας ότι έχει σταματήσει από καιρό κάθε γραμμή χρηματοδότησης.

"...μας ότι είναι αδύνατη κάθε περαιτέρω χρηματοδότηση σας και τις επανειλημμένες συναντήσεις και επικοινωνίες μας κατά τις οποίες μας παρείχατε ρητές διαβεβαιώσεις για την άμεση εξεύρεση λύσης στα σημαντικά διαρθρωτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος εταιρειών σας καθώς και για την αντιμετώπιση του κινδύνου κατάπτωσης των χορηγηθεισών από την Τράπεζα μας υπέρ των εταιρειών σας εγγυητικών επιστολών, μέχρι σήμερα δεν έχετε φανεί συνεπείς στις ανωτέρω ρητές δεσμεύσεις σας", αναφέρεται στο εξώδικο Με άλλη της επιστολή, η Τράπεζα ζητά από τον όμιλο Καλογρίτσα ενημέρωση σχετικά με την υποκατάστασή του σε διάφορες εργολαβίες από τον Ελλάκτωρα, με τον οποίο φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία τουλάχιστον σε πέντε έργα.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της τράπεζας, η νέα Διοίκηση, με την ανάληψη των καθηκόντων της τον Σεπτέμβρη του 2016, βρέθηκε προ μιας διαμορφωμένης κατάστασης στις εταιρείες του ομίλου ΤΟΞΟΤΗ, με υπόλοιπα λογαριασμών που προσέγγιζαν τα 110 εκατ. ευρώ και με έντονα προβλήματα ρευστότητας τα οποία αναδεικνύονταν από τα συνεχή και έντονα αιτήματα χρηματοδοτήσεων.

Όπως διαπίστωσε η νέα Διοίκηση μέσω των αρμοδίων οργάνων της, τα ανωτέρω προβλήματα ρευστότητάς και τα συνεχή αιτήματα πιστοδοτήσεων προϋπήρχαν της ανάληψης των καθηκόντων της (από το 2013) και οφείλονταν κυρίως στην έντονη και μη ορθολογική αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου των εταιρειών ΤΟΞΟΤΗΣ (συνεχής ανάληψη τεχνικών έργων με μη ρεαλιστικές εκπτώσεις). Επίσης, διαπίστωσε την υπέρμετρη αύξηση του δανεισμού της κατά τα έτη 2013 έως 2016.

Στα πλαίσια του θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου που κινείται κάθε πιστωτικό ίδρυμα, η Τράπεζα προσπάθησε να εξορθολογήσει την όλη κατάσταση του λογαριασμού, συστήνοντας ταυτόχρονα με την στήριξή της προς τις εταιρείες του Ομίλου, μια σειρά ενεργειών με κυριότερες εν των οποίων, την προσπάθεια δημιουργίας Πιστωτικών Ορίων και σε άλλες Τράπεζες και την σύνταξη από πλευράς της εταιρείας Επιχειρηματικού Σχεδίου που θα καθορίζει με σαφήνεια τις επόμενες κινήσεις, με κύριο και βασικό στόχο την μείωση των υπολοίπων της Τράπεζας, την απόκτηση της αναγκαίας ρευστότητας και τον εξορθολογισμό της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας.

Δυστυχώς, όπως σημειώνεται ο όμιλος εταιρειών δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τα όσα αναφέρονταν στο Επιχειρηματικό Σχέδιο που κατάρτισε, με αποτέλεσμα προς το τέλος του 2017 και αρχές του 2018 τα προβλήματα ρευστότητας της εταιρείας να ενταθούν, οφειλόμενα κυρίως στην έλλειψη ρευστότητας, στις διαθρωτικές αδυναμίες της εταιρείας και στις καθυστερήσεις πληρωμών από τα Δημόσια 'Έργα και ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ).

Η Τράπεζα, έχοντας εξαντλήσει πλέον όλα τα όρια ανοχής και καλής πίστης μέσα στα οποία κινείται και στο πλαίσιο της βέλτιστης συνολικής εξυγίανσης της πιστοδότησης, ζήτησε την σύνταξη ενός Επιχειρηματικού Σχεδίου το οποίο θα επιβεβαιώνονταν από ελεγκτική εταιρεία πρώτης τάξεως, την οποία προσέλαβε η ίδια η Τράπεζα. Επίσης, τοποθέτησε την ίδια ελεγκτική εταιρεία ως Financial Controller και CRO στην εταιρεία και σταμάτησε τις περαιτέρω χρηματοδοτήσεις, δεδομένου και του γεγονότος ότι τα υφιστάμενα όρια χρηματοδοτήσεων με βάση το νομοκανονιστικό πλαίσιο, είχαν εξαντληθεί.

Συγκεκριμένα, η απόφαση των αρμοδίων οργάνων της Τράπεζας προέβλεπε την μη δημιουργία νέων πιστοδοτικών ορίων (δεδομένου ότι είχαν εξαντληθεί) αλλά την συνέχιση των επαφών με την εταιρεία, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη λύση και για τις δυο πλευρές και πάντα μέσα στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Έκτοτε, και μετά από ένα διάστημα 2 μηνών, και πάρα τις συνεχείς προφορικές υποσχέσεις για προσκόμιση βιώσιμης λύσης αναδιάρθρωσης των οφειλών, ουδέν συνέβη.

Η Τράπεζα, δεδομένης και της κατάστασης των λογαριασμών, επικοινώνησε επανειλημμένα γραπτώς με την εταιρεία χωρίς όμως κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και ανταπόκριση από την εταιρεία, εκτός βέβαια από προφορικές υποσχέσεις

Ακολουθεί το εξώδικο της Τράπεζας Αττικής

Όπως σας είναι άριστα γνωστό οι οφειλές του ομίλου εταιρειών σας προς την Τράπεζα μας δεν εξυπηρετούνται και βρίσκονται πλέον σε σημαντική καθυστέρηση (άνω των 90 ημερών).

Όπως επίσης σας είναι γνωστό, παρά την εκπεφρασμένη, ξεκάθαρη και ρητή θέση της Τράπεζας μας ότι είναι αδύνατη κάθε περαιτέρω χρηματοδότηση σας και τις επανειλημμένες συναντήσεις και επικοινωνίες μας κατά τις οποίες μας παρείχατε ρητές διαβεβαιώσεις για την άμεση εξεύρεση λύσης στα σημαντικά διαρθρωτικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος εταιρειών σας καθώς και για την αντιμετώπιση του κινδύνου κατάπτωσης των χορηγηθεισών από την Τράπεζα μας υπέρ των εταιρειών σας εγγυητικών επιστολών, μέχρι σήμερα δεν έχετε φανεί συνεπείς στις ανωτέρω ρητές δεσμεύσεις σας.

Κατόπιν των ανωτέρω, διαμαρτυρόμενοι για την αντισυμβατική συμπεριφορά σας, σας δηλώνουμε και πάλι με την παρούσα μας ότι η Τράπεζα μας έχει εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και ανοχής έναντι των εταιρειών σας και σας καλούμε άμεσα εντός προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερών από την παραλαβή της παρούσας μας να υποβάλλετε – καταθέσετε στην Τράπεζα μας συγκεκριμένη πρόταση ρύθμισης και αναδιάρθρωσης των οφειλών των εταιρειών σας προς την Τράπεζα μας, η οποία θα έχει ελεγχθεί από την εταιρεία συμβούλων που έχει ορισθεί CRO/Financial Controller των εταιρειών σας σε εκτέλεση του από ............. μεταξύ μας ιδιωτικού συμφωνητικού.

Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθείτε προσηκόντως και εμπροθέσμως στην ανωτέρω πρόσκληση μας, σας δηλώνουμε ότι η Τράπεζα μας επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα της για την διασφάλιση των συμφερόντων της και την ικανοποίηση των απαιτήσεων της σε βάρος σας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτήν που απευθύνεται για να την πληροφορηθεί και ακολουθήσουν οι νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας ταυτόχρονα ολόκληρο το περιεχόμενο της στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελεσίγραφο 15 ημερών στον όμιλο Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής"

ΑΑΔΕ: Χωρίς πρόστιμο οι τροποποιητικές δηλώσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικά

Διευκρινίσεις για τις τροποποιητικές δηλώσεις που υποβάλλονται λόγω επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από μισθωτή εργασία και συντάξεις δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Με βάση την εγκύκλιο οι συνταξιούχοι που έλαβαν αναδρομικά με τη σύνταξη Δεκεμβρίου και αφορούν επιστροφές από τις παράνομες κρατήσεις εισφορών υγείας έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις χωρίς πρόστιμα και τόκους. Ειδικότερα, οι τροποποιητικές που υποβάλλονται για αναδρομικά εξαιτίας λάθους του εργοδότη ή του ταμείου κοινωνικής ασφάλισης και όχι λόγω υπαιτιότητας του δικαιούχου των αποδοχών ή συντάξεων, θεωρούνται εμπρόθεσμες και υποβάλλονται χωρίς κυρώσεις εντός του φορολογικού έτους που εκδόθηκαν από τον εκκαθαριστή οι διορθωτικές βεβαιώσεις αποδοχών - συντάξεων.

Αναλυτικά στην εγκύκλιο της ΑΑΔΕ αναφέρονται τα εξής:

Με τις διατάξεις του τελευταίου εδαφίου της παρ.6 του άρθρου 67 του ν.4172/2013 ορίζεται ότι ειδικά η καταβολή του φόρου που προσδιορίζεται από δηλώσεις με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31η Δεκεμβρίου εκάστου φορολογικού έτους, γίνεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πρώτου μήνα του επόμενου έτους, ενώ για τις δηλώσεις αυτής της περίπτωσης που υποβάλλονται στη Δ.Ο.Υ. εμπρόθεσμα και η πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου εκδίδεται μετά την 31η Δεκεμβρίου, η καταβολή γίνεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης διοικητικού προσδιορισμού φόρου.

Με την παρ.3 του άρθρου 3 της ΠΟΛ.1034/2017 Απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ για τον τύπο και περιεχόμενο των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2016, μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι για τις τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αυτές θα παραλαμβάνονται χωρίς κυρώσεις μέχρι το τέλος του φορολογικού έτους στο οποίο εκδόθηκαν κατά περίπτωση, οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων.

Επίσης, με την ΠΟΛ.1172/2017 εγκύκλιο διευκρινίστηκε ότι για τις τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος που υποβάλλονται από 1-1-2014 και μετά, ανεξάρτητα εάν αφορούν χρήσεις πριν ή μετά την έναρξη ισχύος του ΚΦΔ, ισχύουν τα αναφερόμενα στην παράγραφο 3 της ΠΟΛ.1174/14.7.2014 εγκυκλίου ως προς την προθεσμία υποβολής αυτών, ήτοι πέντε έτη από τη λήξη του έτους εντός του οποίου λήγει η προθεσμία υποβολής (αρχικής) δήλωσης.

Όπως διευκρινίσθηκε με την ΠΟΛ.1167/1990 διαταγή, με την οποία κοινοποιήθηκε η αρ.790/1989 γνωμοδότηση της Συνέλευσης των Προϊσταμένων των Νομικών Διευθύνσεων που έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Οικονομικών, η γένεση της αξίωσης του ενδιαφερομένου, για την επιστροφή του φόρου εισοδήματος που είχε καταβληθεί από αυτόν, γιατί αναλογούσε στο ποσό των αποδοχών που υποχρεώνεται διά καταλογισμού να επιστρέψει στο Δημόσιο, εξαρτάται από την ολοσχερή επιστροφή (από αυτόν) του εισοδήματος που αντιστοιχεί σε κάθε έτος χωριστά. Πριν από αυτή την επιστροφή, που πρέπει να αποδεικνύεται πλήρως, δεν μπορεί να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση, για το αντίστοιχο έτος, ώστε να εκπεστεί το καταλογισθέν εισόδημα και να γίνει ανάλογη έκπτωση του μη οφειλομένου φόρου εισοδήματος.

Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι ούτε στον νόμο ούτε στην ΠΟΛ.1034/2017 Απόφαση Διοικητή της ΑΑΔΕ ορίζεται προθεσμία υποβολής για τις τροποποιητικές δηλώσεις που υποβάλλονται από τον φορολογούμενο, είτε επειδή επέστρεψε στον εργοδότη αποδοχές ως αχρεωστήτως καταβληθείσες, είτε επειδή ο εργοδότης, λόγω λάθους (π.χ. υπολογισμών, κατηγοριοποίησης εισοδήματος), εξέδωσε διορθωτική βεβαίωση ή τροποποίησε το αντίστοιχο αρχείο βεβαιώσεων αποδοχών που υποβάλλεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας και αποστέλλεται με τη μορφή ηλεκτρονικού αρχείου μέσω διαδικτύου (TAXISnet), ανεξάρτητα από τη χρήση που αφορούν, για τις ως άνω δηλώσεις που υποβάλλονται χειρόγραφα στην Δ.Ο.Υ., με την παρούσα γίνονται δεκτά τα ακόλουθα:

Στην περίπτωση της επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών ή συντάξεων, δεν δύναται προ της ολοσχερούς εξόφλησης αυτών να εκδοθούν και να χορηγηθούν βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων προκειμένου για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος προηγούμενων ετών. Οι ως άνω τροποποιητικές δηλώσεις όπως και αυτές που υποβάλλονται εξαιτίας λάθους του εργοδότη ή του ταμείου κοινωνικής ασφάλισης και όχι λόγω υπαιτιότητας του δικαιούχου των αποδοχών ή συντάξεων, θεωρούνται εμπρόθεσμες και υποβάλλονται χωρίς κυρώσεις εντός του φορολογικού έτους που εκδόθηκαν από τον εκκαθαριστή οι διορθωτικές βεβαιώσεις αποδοχών - συντάξεων.
Κατά την εκκαθάριση λαμβάνονται υπόψη προς συμψηφισμό παρακρατούμενοι και προκαταβληθέντες φόροι, καθόσον στην προκειμένη περίπτωση η προθεσμία παραγραφής για τον συμψηφισμό αυτών άρχεται από το τέλος του έτους χορήγησης της διορθωτικής βεβαίωσης αποδοχών και όχι από το τέλος του έτους εντός του οποίου έληξε η προθεσμία υποβολής της αρχικής δήλωσης, δεδομένου ότι πριν από την έκδοση της διορθωτικής βεβαίωσης δεν ήταν δυνατή η υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης.
Για την καταβολή του φόρου που προκύπτει από τυχόν χρεωστικές τροποποιητικές δηλώσεις φορολογικών ετών 2014 και επόμενων εφαρμόζονται τα οριζόμενα στην παρ.6 του άρθρου 67 του ν.4172/2013, ενώ για χρεωστικές τροποποιητικές δηλώσεις οικονομικών ετών 2014 (χρήση 2013) και προηγούμενων ισχύουν οι διατάξεις του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 10 του άρθρου 9 του ν.2238/1994.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Χωρίς πρόστιμο οι τροποποιητικές δηλώσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικά "

Τουρκία: Προαναγγελία γεωτρήσεων για πετρέλαιο - αέριο στη Μεσόγειο το καλοκαίρι

Η Τουρκία θα αρχίσει με ίδιους πόρους και μέσα την πρώτη της γεώτρηση για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο πριν το τέλος του καλοκαιριού, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ο υπουργός τόνισε ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες να εξασφαλιστεί ότι «δεν θα χαθεί το "momentum"» για τις συγκεκριμένες έρευνες. Στις δηλώσεις του, ο κ. Αλμπαϊράκ δεν διευκρίνισε το ακριβές σημείο της Μεσογείου όπου θα λάβει χώρα η γεώτρηση.

Δήλωσε ακόμη ότι ο αγωγός φυσικού αερίου TANAP, ο οποίος αποτελεί τμήμα του TAP, θα τεθεί σε λειτουργία στις 12 Ιουνίου, παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγεφ.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Προαναγγελία γεωτρήσεων για πετρέλαιο - αέριο στη Μεσόγειο το καλοκαίρι"

Νέο πρόβλημα για την Volkswagen – Ανακαλεί 220.000 οχήματα

Νέος "πονοκέφαλος" προέκυψε για την Volkswagen. Μετά το σκάνδαλο μεγατόνων με τους ρύπους των οχημάτων της, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει εντός των επόμενων εβδομάδων περίπου 220.000 οχήματα Polo τελευταίας γενιάς λόγω ενός προβλήματος που παρουσιάστηκε με τις ζώνες ασφαλείας του πίσω καθίσματος.

Για τον ίδιο λόγο θα ανακληθούν επίσης και 191.000 οχήματα Seat (μοντέλα Ibiza του 2017 και 18 και Arona του 2018).

Η εταιρεία συμβούλευσε τους κατόχους τέτοιων οχημάτων να μην χρησιμοποιούν τη μεσαία θέση στο πίσω κάθισμα γιατί σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, όταν για παράδειγμα αλλάζουν απότομα λωρίδα, έχοντας πέντε πρόσωπα στο αυτοκίνητο οι ζώνες μπορεί να αποδεσμευτούν από μόνες τους.

«Καθώς η ασφάλεια παραμένει βασική προτεραιότητά μας, επινοήσαμε μια τεχνική λύση: μια επανασχεδιασμένη κλειδαριά ζώνης που θα αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία θα επικοινωνήσει με τους πελάτες της το συντομότερο δυνατόν. Διευκρίνισε ότι, εξαιρουμένου αυτού του προβλήματος με τις ζώνες, μπορούν να συνεχίσουν να οδηγούν τα οχήματά τους με ασφάλεια.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο πρόβλημα για την Volkswagen – Ανακαλεί 220.000 οχήματα"

«Φωτιά» οι τιμές στα καύσιμα -Πόσο αυξάνονται αμόλυβδη & πετρέλαιο κίνησης

Το «ράλι» στις διεθνές τιμές του πετρελαίου βάζει φωτιά στην τσέπη των ιδιοκτητών ΙΧ στην Ελλάδα, αφού αυξάνεται η τιμή των καυσίμων. 
Τουλάχιστον 6-7 λεπτά ανά λίτρο στην τιμή της αμόλυβδης και άλλα τόσα στην τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει «κοστίσει» μέχρι τώρα αυτό το «ράλι».
Μέσα σε ένα τρίμηνο η τιμή του «μαύρου χρυσού» έχει ανατιμηθεί κατά περίπου 8,93%, ενώ αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που κατατάσσουν την Ελλάδα στην τρίτη θέση, πίσω από την Ολλανδία και την Ιταλία, ως προς την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, η μέση τιμή της οποίας διαμορφώθηκε στα 1,587 ευρώ/λίτρο.
Τα επίσημα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών:
  • 01/01: 1,538 ευρώ η αμόλυβδη και 1,308 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης
  • 01/02: 1,553 ευρώ η αμόλυβδη και 1,327 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης
  • 01/03: 1,527 ευρώ η αμόλυβδη και 1,308 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης
  • 01/04: 1,549 ευρώ η αμόλυβδη και 1,319 το πετρέλαιο κίνησης
  • 01/05: 1,58 ευρώ η αμόλυβδη και 1,354 το πετρέλαιο κίνησης
  • 09/05: 1,593 ευρώ η αμόλυβδη και 1,367 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης
Τα στοιχεία της Κομισιόν
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Φωτιά» οι τιμές στα καύσιμα -Πόσο αυξάνονται αμόλυβδη & πετρέλαιο κίνησης "

Σε οικονομική ασφυξία 1,1 εκατ. φορολογούμενοι

Αντιμέτωποι με μια απίστευτη αλλά... ελληνική πρακτική οικονομικής εξόντωσης βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι. Πρόκειται για όσους, λόγω πραγματικής οικονομικής στενότητας, άφησαν απλήρωτες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και εκδόθηκαν εναντίον τους εντολές δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και κατασχετήρια των τραπεζικών τους υπολοίπων.

Ενώ πολλοί προχώρησαν σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους και μάλιστα την τηρούν ευλαβικά καταβάλλοντας τις μηνιαίες δόσεις, οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί παραμένουν μπλοκαρισμένοι και κάθε ποσό που κατατίθεται σε αυτούς κατάσχεται και μεταφέρεται με συνοπτικές διαδικασίες στο δημόσιο ταμείο.

Έτσι, κάθε μήνα οι εν λόγω φορολογούμενοι πληρώνουν ουσιαστικά διπλή και τριπλή δόση στην εφορία. Μια δόση μέσω της ρύθμισης και άλλα ποσά που αντιστοιχούν σε δόσεις μέσω της κατάσχεσης των τραπεζικών τους υπολοίπων.

Με βάση όσα γίνονται σήμερα όταν ένας φορολογούμενος έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή, συνήθως άνω των 500 ευρώ, για αξιόλογο χρονικό διάστημα, δηλαδή χωρίς να πληρώνει έστω και κάποιο μικρό ποσό στην εφορία, βρίσκεται αντιμέτωπος με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Το συνηθέστερο μέτρο είναι η έκδοση κατασχετηρίου το οποίο κοινοποιείται ηλεκτρονικά σε όλες τις τράπεζες και περιλαμβάνει εντολή για άμεση δέσμευση και απόδοση στο δημόσιο ταμείο των υπολοίπων στους τραπεζικούς του λογαριασμούς αλλά και ποσών που τυχόν κατατεθούν στο μέλλον σε αυτούς.

Η μόνη προστασία του φορολογούμενου είναι η δήλωση ενός ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού και μόνο για ποσό έως 1.250 ευρώ. Συνολικά έχουν επιβληθεί κατασχέσεις σε 1,1 εκατ. φορολογούμενους ενώ πολλοί από αυτούς περιλαμβάνονται στους 861.000 που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους.

Ειδικότερα 383.400 φορολογούμενοι βρίσκονται ακόμα στη ρύθμιση των 100 δόσεων, 427.063 βρίσκονται στη ρύθμιση των 12 δόσεων, ενώ 50.767 έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους σε 24 δόσεις.

Τι εξετάζεται

Για να διορθωθούν οι στρεβλώσεις εξετάζονται διάφορες λύσεις από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπουν τα εξής:

- τον συμψηφισμό των ποσών που καταβάλλει ο φορολογούμενος στο πλαίσιο της ρύθμισης με τα ποσά που κατάσχονται από την εφορία στους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Έτσι, ο φορολογούμενος θα καταβάλλει ουσιαστικά μόνο τις δόσεις της ρύθμισης και δεν θα του δεσμεύονται ποσά που κατατίθενται στους τραπεζικούς του λογαριασμούς

- τη σταδιακή αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών όταν ο φορολογούμενος τηρεί τη ρύθμιση που του έχει χορηγηθεί. Για κάθε δόση που θα πληρώνει ο φορολογούμενος θα απελευθερώνεται διπλάσιο ποσό από τους λογαριασμούς. Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος έχει αρχική οφειλή 5.000 ευρώ και μέσω ρύθμισης καταβάλλει κάθε μήνα 430 ευρώ στο πλαίσιο ρύθμισης της οφειλής του. Εφόσον καταβάλει τις δυο πρώτες δόσεις, από την καταβολή της τρίτης και μετά θα ξεκινά μερική αποδέσμευση των τραπεζικών του λογαριασμών

Τι ισχύει σήμερα

Το σημερινό καθεστώς άρσης των κατασχέσεων που έχουν επιβληθεί στους φορολογούμενους είναι αυστηρό και γραφειοκρατικό για τους οφειλέτες. Συγκεκριμένα εφόσον έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης αυτά αίρονται εφόσον:

- εξοφληθεί το ποσόν για το οποίο εκδόθηκε το κατασχετήριο

- η οφειλή έχει υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής οφειλών του 2014 (προέβλεπε έως και 100 δόσεις) η οποία τηρείται και συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) έχει εξοφληθεί ποσοστό 50% της αρχικής βασικής ρυθμιζόμενης οφειλής,

β) έχει υποβληθεί σχετική αίτηση από τον οφειλέτη,

γ) έχει εξεταστεί κατά περίπτωση η συνδρομή των προϋποθέσεων υπαγωγής στη ρύθμιση και μη απώλειάς της

δ) η επιβληθείσα κατάσχεση αφορά αποκλειστικά σε χρέη που έχουν υπαχθεί και εξοφληθεί στο πλαίσιο των διατάξεων της ρύθμισης και δεν περιλαμβάνει άλλα χρέη που δεν έχουν εξοφληθεί.

- η οφειλή έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων (ρύθμιση του 2015) και συντρέχουν σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Έχει εξοφληθεί ποσοστό 25% της αρχικής βασικής ρυθμιζόμενης οφειλής πριν από οποιαδήποτε απαλλαγή, στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται το ποσόν της προκαταβολής

β) έχει υποβληθεί σχετική αίτηση από τον οφειλέτη,

γ) έχει εξεταστεί κατά περίπτωση η συνδρομή των προϋποθέσεων υπαγωγής στη ρύθμιση και μη απώλειας της

δ) η επιβληθείσα κατάσχεση αφορά αποκλειστικά σε χρέη που έχουν υπαχθεί και εξοφληθεί στο πλαίσιο των διατάξεων της ρύθμισης και δεν περιλαμβάνει άλλα χρέη που δεν έχουν εξοφληθεί.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε οικονομική ασφυξία 1,1 εκατ. φορολογούμενοι"

Αντίποινα Ερντογάν για την «κριτική» στο Κοράνι: Κλείνει τις σχολές γαλλικής φιλολογίας

Το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της Τουρκίας απαγόρευσε την εισαγωγή νέων φοιτητών στις σχολές γαλλικής φιλολογίας, στον απόηχο της έντονης αντίδρασης του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο μανιφέστο που υπέγραψαν 300 προσωπικότητες στη Γαλλία, μέσω του οποίου ζήτησαν να γίνουν αλλαγές στο Κοράνι.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η Hurriyet, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου οι σπουδαστές που φοιτούν ήδη στις σχολές γαλλικής φιλολογίας, θα έχουν τη δυνατότητα να αποφοιτήσουν, ωστόσο τα τμήματα δεν θα δέχονται νέους φοιτητές. Στην αιτιολογία της απόφασης γίνεται αναφορά σε λόγους «αμοιβαιότητας» καθώς δεν λειτουργούν αντίστοιχες σχολές τουρκικών σπουδών στη Γαλλία.

Ωστόσο, η κίνηση έρχεται μόλις δύο μέρες μετά τις σφοδρές επικρίσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, στη διακήρυξη «εναντίον του νέου αντισημιτισμού» που υπέγραψαν 300 προσωπικότητες στη Γαλλία, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρώην πρωθυπουργός, με την οποία ζητούσαν να αφαιρεθούν αποσπάσματα από το Κοράνι.

«Καταρχάς, ποιοι είστε εσείς που επιτίθεστε σε κάτι ιερό για εμάς;» είχε αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην Άγκυρα, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω κείμενο «αχρείο». Επίσης είχε κατηγορήσει τους 300 Γάλλους ότι «δεν διαφέρουν σε κάτι από το ISIS».

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες και από άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ να χαρακτηρίζει το μανιφέστο «έγκλημα μίσους» και απαιτώντας από τη γαλλική κυβέρνηση να το αγνοήσει.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι συνιστά «εντυπωσιακό παράδειγμα πνευματικής βίας και βαρβαρότητας», αναφέροντας επίσης ότι ο «φανατισμός» που εκφράζει προσιδιάζει στο ISIS.

Την απαρέσκειά του εξέφρασε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, λέγοντας προς τους 300 Γάλλους ότι δεν είναι το Κοράνι ξεπερασμένο αλλά ότι «εσείς είστε ξεπερασμένοι»
Σημειώνεται ότι στο μανιφέστο που είχε δημοσιευθεί στις 22 Απριλίου από την εφημερίδα Le Parisien, οι 300 υπογράφοντες είχαν καταγγείλει ένα «νέο αντισημιτισμό» στη Γαλλία, ο οποίος χαρακτηρίζεται, όπως ανέφεραν, από την «ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση».

Το βασικό αίτημα που εξέφραζαν ήταν «να χαρακτηριστούν άκυροι από τις θεολογικές αρχές οι στίχοι του Κορανίου που καλούν για τον φόνο και την τιμωρία των εβραίων, των χριστιανών και των απίστων».

liberal
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντίποινα Ερντογάν για την «κριτική» στο Κοράνι: Κλείνει τις σχολές γαλλικής φιλολογίας"

Η ελευθερία Τύπου στην Τουρκία: 116 μέσα ενημέρωσης έκλεισε ο Ερντογάν

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Χασάν Τσαβούσογλου (Hakan Çavuşoğlu) δήλωσε ότι 116 μέσα μαζικής ενημέρωσης έκλεισαν σύμφωνα με τον κανονισμό που εγκρίθηκε στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Από την ισχύ της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ανακοινώθηκε τις 20 Ιουλίου 2016, πέντε ημέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, οι τουρκικές αρχές έκλεισαν έξι ειδησεογραφικά πρακτορεία, 18 τηλεοπτικά κανάλια, 22 ραδιοφωνικούς σταθμούς, 50 εφημερίδες και 20 περιοδικά, δήλωσε ο Τσαβούσογλου, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του μέλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μουσταφά Σεζγκίν Τανρίκουλου (Mustafa Sezgin Tanrıkulu).

Κύρια θύματα της καταστολής της τουρκικής κυβέρνησης ήταν τα κουρδικά και τα αριστερά μέσα ενημέρωσης που υποτίθεται ότι σχετίζονταν με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πολλές περιπτώσεις όμως για το κλείσιμο των μέσων μαζικής ενημέρωσης ήταν και γεωπολιτικοί λόγοι.
Για παράδειγμα, τα τηλεοπτικά κανάλια της Κουρδικής Περιφέρειας του Κουρδιστάν, Rudaw και το Kurdistan 24, έκλεισαν μετά από το δημοψήφισμα για ανεξαρτησία στην περιοχή για το οποίο ήταν αντίθετη η τουρκική κυβέρνηση.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ελευθερία Τύπου στην Τουρκία: 116 μέσα ενημέρωσης έκλεισε ο Ερντογάν"

Σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 5 ετών καταδικάστηκε ο Τάσος Μαντέλης

Σε ποινή κάθειρξης 5 χρόνων καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων το οποίο μείωσε την πρωτόδικη ποινή των 8 χρόνων κάθειρξης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

Το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή του να είναι εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην υπουργός θα πληρώσει ποσό που φτάνει τις 140.000 ευρώ.

«Να με διευκολύνετε όσο μπορείτε. Ζω με 1100 ευρώ το μήνα σύνταξη εγώ και η οικογένεια μου», είπε ο Τ. Μαντέλης ζητώντας από το δικαστήριο το ποσό να καταβληθεί σε δόσεις και επιπλέον να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο αυτό που θα επιδικαστεί ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.

Οι δικαστές αποφάσισαν τελικά να του χορηγηθεί η δυνατότητα πληρωμής των 140.000 ευρώ σε 32 μηνιαίες δόσεις ενώ επιδίκασε 30.000 ευρώ, απαιτητά από όλους τους καταδικασθέντες, ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.

Παράλληλα, ποσό περίπου 230.000 ευρώ του Τ. Μαντέλη που είχε δεσμευτεί μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, οι δικαστές αποφάσισαν να δοθεί ως ικανοποίηση στον ΟΤΕ και όχι στο Ελληνικό Δημόσιο όπως ζήτησε ο Τάσος Μαντέλης.

Όμως το άλλοτε μεγαλοστέλεχος της Siemens Ελλάς Ηλίας Γεωργίου καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και οδηγήθηκε στη φυλακή. Η συνήγορος του 80χρονου, όπως είπε, θα ζητήσει αναίρεση της απόφασης από τον Άρειο Πάγο και άμεση αναστολή της ποινής.

Τέλος το δικαστήριο καταδίκασε τον συνεργάτη του πρώην υπουργού Αριστείδη Μαντά σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 5 ετών καταδικάστηκε ο Τάσος Μαντέλης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news