facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Αποκάλυψη Κοντονή: Συλλάβαμε δύο Τούρκους στην Κυλλήνη και τους αφήσαμε ελεύθερους - Είμαστε κράτος δικαίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μήνυμα προς την Τουρκία και τη διεθνή κοινότητα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Κοντονής, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως πριν από λίγες ημέρες συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης δύο Τούρκοι αλλά μετά από διαβεβαιώσεις του τουρκικού προξενείου διακόπηκε η διοικητική τους κράτηση.

Σε αντιδιαστολή με ότι συμβαίνει με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται εδώ και 67 ημέρες χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν ισοψηφίζει παράνομες ή παράτυπες συμπεριφορές.

«Δεν ήταν μόνο η περίπτωση του Τούρκου που δικάστηκε. Υπάρχει και πιο πρόσφατο Πριν δυο ή τρεις ημέρες, το διοικητικό πρωτοδικείο στον Πύργο έκανε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση κατά δύο Τούρκων πολιτών οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης. Υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της διοικητικής κράτησης», αποκάλυψε ο κ. Κοντονής και διαμήνυσε πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. «Όταν το ελληνικό προξενείο παρέστη στη δίκη των δύο αξιωματικών και δήλωσε ως τόπο κατοικίας τους την έδρα του ελληνικού προξενείου στην Αδριανούπολη, το αντίστοιχο αίτημα περί μη κράτησης δεν έγινε δεκτό από το τουρκικό δικαστήριο», τόνισε.

«Και αυτό το εκπέμπουμε ως μήνυμα όχι μόνο στη γείτονα χώρα αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα από την οποία περιμένουμε πιο σταθερή στάση για το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών οι οποίοι ακόμη και σήμερα δεν ξέρουν γιατί κατηγορούνται. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα», επεσήμανε ο Σταύρος Κοντονής.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1


Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο Τούρκοι εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο από το Λιμενικό χωρίς να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα παρά μόνο τα διαβατήριά τους.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη Κοντονή: Συλλάβαμε δύο Τούρκους στην Κυλλήνη και τους αφήσαμε ελεύθερους - Είμαστε κράτος δικαίου (ΒΙΝΤΕΟ)"

«Πράσινο» από το δ.σ. της ΔΕΗ στην έναρξη των διαδικασιών πώλησης λιγνιτικών μονάδων

Την έναρξη της διαδικασίας πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας ενέκρινε το δ.σ. της ΔΕΗ,σε συνεδρίασή του με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα.
Η σχετική εισήγηση εγκρίθηκε με ψήφους οκτώ υπέρ, δυο κατά (των εκπροσώπων των εργαζομένων) και ένα λευκό.
Συγκεκριμένα το δ.σ αποφάσισε:
Α. Τον ορισμό της 31.3.2018 ως ημερομηνίας σύνταξης των λογιστικών καταστάσεων για την απόσχιση από τη ΔΕΗ των κλάδων λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής Μεγαλόπολης και Μελίτης και την εισφορά τους στις νέες εταιρείες που θα ιδρυθούν σε εφαρμογή του Νόμου 4533/2018.
B. Την επικύρωση της επιλογής της «ΣΟΛ ΑΕ Ορκωτών Ελεγκτών» ως τον ορκωτό ελεγκτή που θα συντάξει τις σχετικές εκθέσεις ελέγχου για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων που θα εισφερθούν στις νέες εταιρείες.
Γ. Την ανάθεση του έργου του συμβούλου που θα υποστηρίξει τη ΔΕΗ για την απόσχιση των Επιχειρησιακών Κλάδων Μεγαλόπολης και Μελίτης, στην «Pricewaterhouse Business Solutions».
Δ. Την πρόσληψη της «HSBC Bank» ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο της ΔΕΗ για τη διάθεση, μέσω διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, σε ενδιαφερόμενο(ους) επενδυτή(ές) των νέων εταιρειών που θα σχηματιστούν και θα εκμεταλλεύονται τους κλάδους λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής Μεγαλόπολης και Μελίτης.
Ε. Την πρόσληψη της δικηγορικής εταιρείας «DLA PIPER UK LLP» ως το νομικό σύμβουλο που θα υποστηρίξει τη ΔΕΗ σε όλα τα προβλεπόμενα στάδια της αποεπένδυσης λιγνιτικής παραγωγής.
ΣΤ. Την εξουσιοδότηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου όπως προτείνει εκ μέρους της ΔΕΗ και από κοινού με το Ελληνικό Δημόσιο προς την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την πρόσληψη της εταιρείας «KPMG Advisors AE», ως Εντολοδόχο Παρακολούθησης (Monitoring Trustee), σύμφωνα με την πρόβλεψη του Ν.4533/2018.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο» από το δ.σ. της ΔΕΗ στην έναρξη των διαδικασιών πώλησης λιγνιτικών μονάδων"

Τσιρώνης υπέρ Κυρίτση: Οι Ευρωπαίοι αιματοκύλησαν τους... Ινδιάνους, απειροελάχιστη μειοψηφία οι τζιχαντιστές

«Πραγματικά στην Ευρώπη υπάρχει μια καταγίδα εθνικισμού που πρέπει να απαντηθεί και πραγματικά η Ευρώπη και κυρίως η αποικιοκρατία της Ευρώπης κούναγε συνέχεια το δάχτυλο σε κάποιους βαρβάρους, εντός εισαγωγικών, ενώ ξεχνούσε ότι πραγματικά η Ευρώπη ήταν το θέατρο εκκαθαρίσεων και αιματοκυλίσματος διαχρονικά και ιστορικά» είπε ο Γιάννης Τσιρώνης, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι.

Ο κ. Τσιρώνης εκλήθη να σχολιάσει τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση που έχει προκαλέσει σάλο και θύελλα αποδοκιμασιών.

«Με ενοχλεί λιγάκι λοιπόν και εδώ πέρα -εμένα δεν μ' αρέσει η λέξη ισλαμιστές, δεν μ' αρέσει καθόλου στη δήλωση του κ. Κυρίτση» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Να πω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν Ευρωπαίοι που κάνουν δήθεν τους πολιτισμένους. Ότι δήθεν η Ευρώπη ταυτίζεται με τον πολιτισμό, ξεχνώντας το τι έχει συμβεί στην Ευρώπη και ξεχνώντας ότι ό,τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, σ' αυτές τις χώρες είναι προϊόν της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας» επισήμανε ο Γιάννης Τσιρώης και συνέχισε κάνοντας μια δήλωση που θα συζητηθεί: «Ξεχνάμε δηλαδή ότι εμείς τους αιματοκυλήσαμε πρώτοι τους ανθρώπους, εμείς αιματοκυλήσαμε τους... Ινδιάνους».

«Να είμαστε λίγο πιο σεμνοί όταν μιλάμε για βία. Γιατί συνέχεια υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν ότι όταν μιλάμε για Ισλάμ είναι εκ φύση βίαιοι» είπε ο Γιάννης Τσιώνης ευθυγραμμιζόμενος εμμέσως με τις απόψεις του Γιώργου Κυρίτση.

Μάλιστα, κατά την άποψη του Γιάννη Τσιρώνη «αυτοί, οι φονταμενταλιστές του Ισλάμ, οι τζιχαντιστές αυτοί του ισλάμ είναι μια απειροελάχιστη μειοψηφία»...

«Το περισσότερο Ισλάμ είνα ειρηνικότατο, όπως ειρηνικότατοι είναι και οι περισσότεροι χριστιανοί, αλλά στην Ευρώπη υπήρχε και η Ιερά Εξέταση» έκλεισε την τοποθέτησή του στον Σκάι ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσιρώνης υπέρ Κυρίτση: Οι Ευρωπαίοι αιματοκύλησαν τους... Ινδιάνους, απειροελάχιστη μειοψηφία οι τζιχαντιστές"

Τύρναβος: Για 16 χρόνια έπαιρναν επιδόματα για τα 4 ανύπαρκτα παιδιά τους!

Στη σύλληψη μια γυναίκας και ενός άντρα 42 ετών αντίστοιχα προχώρησε το Α.Τ Τυρνάβου με την κατηγορία της απάτης, καθώς λάμβαναν παράνομα επιδόματα τέκνων για παιδιά που δεν είχαν.

Σύμφωνα με το larissanet.gr το εν λόγω ζευγάρι, που είναι ρομά, από το 1996-2012 έλαβε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ως επιδόματα για τα τέσσερα ανήλικα τέκνα, που δεν είχε, και φαινόταν εγγεγραμμένα σε δήμο της περιοχής.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

Και στη Θεσσαλονίκη

Παράνομα επιδόματα πολυτεκνίας κατηγορούνται ότι λάμβαναν, επί μία 10ετία, επτά ανδρόγυνα από οικισμό Ρομά των Διαβατών στη Θεσσαλονίκη, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο με το ποσό των 200.000 ευρώ.

Την υπόθεση έφερε στο «φως» έρευνα αστυνομικών του τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν σχετικής παραγγελίας που είχε δώσει η τοπική Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ως «πρωταγωνιστές» της απάτης φέρονται δύο άνδρες, ένας εκ των οποίων ο πρόεδρος του συγκεκριμένου οικισμού.

Σε βάρος των συνολικά 16 εμπλεκόμενων προσώπων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απάτης, της υφαρπαγής και χρήσης ψευδούς βεβαίωσης, της χρήσης ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης κ.ά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα επτά κατηγορούμενα ζευγάρια, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, καθοδηγούμενα από τους φερόμενους ως «εγκεφάλους» της υπόθεσης, κατάφεραν από το 2004 να υφαρπάξουν ψευδή πιστοποιητικά γέννησης ανύπαρκτων τέκνων, έχοντας προηγουμένως καταθέσει ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις σε διάφορα ληξιαρχεία ανά τη χώρα.

Ακολούθως, οι φερόμενοι ως δράστες κατέθεσαν τα παραπάνω πιστοποιητικά γέννησης σε ασφαλιστικό φορέα, από τον οποίο εισέπρατταν παράνομα τα επιδόματα πολυτεκνίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά την τελευταία 10ετία, δηλώθηκαν 16 ανύπαρκτα παιδιά, δηλαδή δύο ή ακόμη και τρία από κάθε εμπλεκόμενο ζευγάρι, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο από τη χορήγηση των «μαϊμού» επιδομάτων αποτιμάται σε 200.000 ευρώ.

Η δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη διαλεύκανση παρόμοιων υποθέσεων.

lamiareport.gr - larissanet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τύρναβος: Για 16 χρόνια έπαιρναν επιδόματα για τα 4 ανύπαρκτα παιδιά τους!"

Γρ.Προϋπολογισμού Βουλής: Το τρίγωνο των χρεών που γονατίζει την οικονομία

Ελάχιστη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας ώστε να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές μεσοπρόθεσμες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία ζητάει –μέσω της έκθεσής του- το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Με τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη, πρώην γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής στη θέση του επικεφαλής, το Γραφείο Προϋπολογισμού επισημαίνει ότι η χώρα χρειάζεται μια στρατηγική ανάπτυξης μακράς πνοής η οποία όμως θα πρέπει να συζητηθεί δημόσια προκειμένου να εξασφαλιστεί η ελάχιστη συναίνεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαπίστωση του Γραφείου Προϋπολογισμού γίνεται την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές για το περιεχόμενο του λεγόμενου «ολιστικού αναπτυξιακού σχεδίου» το οποίο όμως δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα προκειμένου να τοποθετηθούν επί αυτού κόμματα και φορείς.

Οι όροι εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο αλλά και οι πιθανές αιρεσιμότητες που θα συμφωνηθούν στα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, αποτελούν τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία. Κατά την άποψη στελεχών του Γραφείου Προϋπολογισμού, τα μέτρα για το χρέος δεν θα πρέπει να έχουν αιρεσιμότητες καθώς αυτό θα αυξήσει την αβεβαιότητα όσον αφορά στην ενεργοποίηση των μέτρων διευθέτησης του χρέους και αυτό με τη σειρά του θα οδηγήσει και σε αύξηση του κόστους δανεισμού της χώρας.

Οι μεσοπρόθεσμες προκλήσεις στις οποίες αναφέρεται το Γραφείο Προϋπολογισμού είναι πολυ πιο σοβαρές. Ο κατάλογος περιλαμβάνει –μεταξύ άλλων- η διαχείριση των προβληματικών αποθεμάτων (δημόσιο χρέος, ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα) όπως επίσης και τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του ανθρώπινου αλλά και του φυσικού κεφαλαίου. Η υποβάθμιση του ανθρώπινου κεφαλαίου έχει προέλθει από τα πολύ υψηλά ποσοστά της μακροχρόνιας ανεργίας αλλά και στη συνεχιζόμενη φυγή εξειδικευμένου προσωπικού προς το εξωτερικό.

Οι προτεραιότητες για την χάραξη της οικονομικής πολιτικής έτσι όπως τις παρουσιάζει το γραφείο προϋπολογισμού, έχουν ως εξής:

1. Δημοσιονομική σταθερότητα

2. Σχεδιασμένη αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου.

3. Αποτελεσματική κοινωνική προστασία, δημόσιες υπηρεσίες και διοίκηση

4. Ενίσχυση εξωστρεφών κλάδων υψηλής προστιθέμενης αξίας

5. Αναβάθμιση ανθρώπινου κεφαλαίου

6. Ενθάρρυνση εγχώριων επενδύσεων και προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό

7. Τυποποίηση διαδικασιών ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών και μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Έκθεση Α τριμήνου 2018
Διαβάστε Περισσότερα » "Γρ.Προϋπολογισμού Βουλής: Το τρίγωνο των χρεών που γονατίζει την οικονομία"

Αντίδραση ΙΣΑ για το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Την αγανάκτησή του για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση του κυκλώματος που διακινούσε παράνομα αντικαρκινικά φάρμακα βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με τον πρόεδρό του Γιώργο Πατούλη να ζητά «να διαλευκανθεί σε βάθος η υπόθεση και να τιμωρηθούν παραδειγματικά τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Επίσης, ο ΙΣΑ ζητεί ενημέρωση σχετικά με το εάν στο κύκλωμα εμπλέκονται γιατροί μέλη του για να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες εναντίον τους, όπως ορίζει ο νόμος.

Ζητεί ακόμη «να αποδοθούν ευθύνες στη διοίκηση του νοσοκομείου στην οποία διαπιστώθηκε ότι δρούσε το κύκλωμα. Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο νοσοκομείο παρουσιάζονταν συχνά ελλείψεις σε αντικαρκινικά φάρμακα και αναβάλλονταν οι θεραπείες των ασθενών, η διοίκηση δεν προέβη στους απαραίτητους ελέγχους και δεν έλαβε μέτρα για να θωρακίσει το σύστημα» σημειώνει ο Σύλλογος.

Επιπλέον, όπως αναφέρει, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει να προβεί άμεσα στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο σύστημα των προμηθειών και στις διαδικασίες διακίνησης των φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς αποδεικνύεται ότι έχουν σοβαρά κενά που εγκυμονούν κινδύνους για τον ασθενή και τη δημόσια υγεία.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντίδραση ΙΣΑ για το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα"

Κοτζιάς ενώπιον κυπριακού δικαστηρίου: «Ούτε επί Χούντας δεν διασύρθηκε η Ελλάδα με τέτοιο τρόπο» [vid]

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας παρουσιάστηκε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς για υπόθεση που αφορά διαφορά που προέκυψε μεταξύ της Μητρόπολης Κύκκου και Τηλλυρίας και της ελληνικής Κυβέρνησης σε σχέση με τεμάχιο γης στην Έγκωμη, έναντι του Μετοχίου Κύκκου. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ κατηγόρησε εξάλλου ευθέως τον συνήγορο της Μονής Κύκκου για εξυπηρέτηση δικής του προσωπικής ατζέντας, αναφορικά με την εκμετάλλευση του τεμαχίου από ρωσική εταιρεία - "Εξυπηρετείται το συμφέρον του χρήματος κι όχι του Ελληνισμού"

Για δυόμιση και πλέον ώρες κατέθετε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδαςς Νίκος Κοτζιάς ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας σε σχέση με τη διαφορά που προέκυψε μεταξύ της Ιεράς Μονής Κύκκου και του Ελληνικού Δημοσίου αναφορικά με τεμάχιο γης, συνολικής έκτασης 8 στρεμμάτων, στην Έγκωμη, έναντι του Μετοχίου Κύκκου.
Ο κ. Κοτζιάς αντεξετάστηκε σήμερα από το δικηγόρο της Ιεράς Μονής Κύκκου Κώστα Βελάρη στο πλαίσιο της αίτησης που καταχώρησε η Μονή Κύκκου η οποία ζητά την εκτέλεση της απόφασης του Δικαστηρίου, ημερομηνίας 10 Φεβρουαρίου του 2017, επί της αγωγής που κέρδισε εναντίον της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι η πλευρά της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει καταχωρήσει ένσταση στην αίτηση αυτή.
Το Δικαστήριο με την εν λόγω απόφαση του καλούσε την Ελληνική Δημοκρατία, η οποία είχε αγοράσει το τεμάχιο το 1998 έναντι 500.000 λιρών με σκοπό την ανέγερση της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο και της πρεσβευτικής κατοικίας, να μεταβιβάσει αμέσως το ακίνητο στην Ιερά Μονή Κύκκου.
Η Μονή ζήτησε να της επιστραφεί το εν λόγω τεμάχιο όταν είχε αντιληφθεί ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν θα προχωρούσε τελικώς στην ανέγερση των εν λόγω κτιρίων, ως ήταν η μεταξύ τους συμφωνία, αλλά θα το πουλούσε. Γι΄ αυτό και καταχώρησε την αγωγή την οποία και κέρδισε. Ακολούθως, η Μονή πώλησε το εν λόγω τεμάχιο, επιστρέφοντας στην Ελληνική Δημοκρατία το ποσό των €2.250.000 που αντιστοιχούσε στο ποσό το οποίο είχε καταβάλει για αγορά του τεμαχίου, πλέον τόκους.
Ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε σήμερα στο δικαστήριο ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν είχε ποτέ την πρόθεση να πωλήσει το συγκεκριμένο τεμάχιο και πως στις 28 Μαρτίου του 2017 συμφώνησε με τον Κύκκου Νικηφόρο σε ένα «ειρηνικό διακανονισμό» για αυτό το θέμα.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ισχυρίστηκε επίσης ότι ο δικηγόρος της Μονής, Κώστας Βελάρης «τίναξε στον αέρα», κατά την έκφραση του, τη συμφωνία αυτή, κατηγορώντας τον ότι είχε διαφορετική άποψη και στρατηγική από τότε και δεν ήθελε αυτή τη συμφωνία. Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό κατά το οποίο ο Μητροπολίτης Κύκκου, κατά τον ισχυρισμό του, κτύπησε το χέρι του πάνω στο τραπέζι για να εκφράσει τη διαφωνία  του με τη γραμμή του κ. Βελάρη στο θέμα αυτό και λέγοντας του : «Σώπα εσύ. Θέλω να το χαρίσω στην Ελληνική Πρεσβεία τί ανακατεύεσαι εσύ;». Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε, επίσης ότι ο Μητροπολίτης του είπε ότι θέλει να παραχωρήσει στην Ελληνική Δημοκρατία και τα 8 στρέμματα και όχι μόνο τα 4 που του εισηγήθηκε ο κ. Βελάρης.
«Δεν ήθελα να είμαι με οποιαδήποτε κυπριακή αρχή στα δικαστήρια. Δυστυχώς κατέληξα εδώ με μεγάλη μου λύπη για ένα ζήτημα που είναι ντροπή για την Ελληνική και Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι ντροπή και για τις δύο πλευρές.», είπε ο Έλληνας Υπουργός, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό ως ανεπίτρεπτο.
Ανέφερε ότι η προσέγγιση του ιδίου στο θέμα αυτό ήταν η μη άσκηση έφεσης επί της απόφασης του δικαστηρίου και η συνεννόηση με την άλλη πλευρά. «Πίστευα και πιστεύω ότι η Ελληνική Δημοκρατία και η Εκκλησία της Κύπρου μπορούν να συνεννοηθούν εν ειρήνη και με τρόπο που συνεννοούνται δύο αδελφά κράτη», είπε.
Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι το θέμα αυτό δεν βρισκόταν στη δική του αρμοδιότητα αλλά τύγχανε χειρισμού από το Νομικό Συμβούλιο του ελληνικού κράτους  αλλά και από Κύπριο δικηγόρο που δεν είχε επιλεγεί από το Υπουργείο Εξωτερικών. Είπε ότι ορθώς το Υπουργείο δεν θεωρούσε τον εν λόγω δικηγόρο κατάλληλο γιατί κατέληξε στη φυλακή.
Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι το οικόπεδο δεν περιήλθε ποτέ στην ιδιοκτησία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και πως βρισκόταν «στα χέρια του ελληνικού δημοσίου». Είπε, ωστόσο, ότι πολύ ορθά ο Μητροπολίτης Κύκκου δεν ήθελε να περάσει το τεμάχιο στο ΤΑΙΠΕΔ γιατί ήθελε να δει να ανεγείρεται σε αυτό η Ελληνική Πρεσβεία και η πρεσβευτική κατοικία. «Δεν υπήρχε τέτοιο ζήτημα»,ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο Μητροπολίτης ήθελε να βλέπει την ελληνική σημαία να κυματίζει έναντι του Μετοχίου Κύκκου.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δικηγόρου της Μητρόπολης, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν προχώρησε στην πώληση του ακινήτου λόγω των ασφαλιστικών μέτρων που λήφθηκαν από την Μονή «και ήταν αδύνατο να πωληθεί».
Όταν ο κ. Βελάρης υπέδειξε σχετικό έγγραφο το οποίο έδειχνε ότι το τεμάχιο είχε μεταφερθεί στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Κοτζιάς το απέδωσε σε γραφειοκρατικό λάθος και επέμεινε ότι είχε παραμείνει στο Ελληνικό Δημόσιο και στο Υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας παράλληλα λόγο για «νομική πλάνη».  Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και το κυπριακό κτηματολόγιο, πρόσθεσε.
Ο Έλληνας Υπουργός είπε επίσης ότι δεν μπορεί να είναι αποδεικτικό στοιχείο σε δικαστήριο το ότι κάποιοι λένε στην Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη ή νησιά, αποδίδοντας τις ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ σε νομική πλάνη. Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ακόμη ότι ούτε επί χούντας η Ελλάδα δεν διασύρθηκε με αυτό τον τρόπο, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως το μεγαλύτερο φίλο της Κύπρου που έδωσε μάχες στο πλευρό της Κύπρου για το Κυπριακό.
Ο Έλληνας Υπουργός ανέφερε προς το δικαστήριο ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ δώρισε το 1939 στην Ελληνική Δημοκρατία ένα οικόπεδο στην Άγκυρα και μετά από τόσα χρόνια θα τοποθετηθεί φέτος ο θεμέλιος λίθος, προσθέτοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο ουδέποτε το πούλησε.
Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι κακώς η Μονή προχώρησε στην πώληση του οικοπέδου σε Ρώσους,  αγνοώντας τη συμφωνία του ιδίου με τον Μητροπολίτη Νικηφόρου με το δικηγόρο της Μονής να υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε μια τέτοια συμφωνία αλλά μια ανταλλαγή απόψεων.
Ο κ. Κοτζιάς κάλεσε τον κ. Βελάρη «να σεβαστεί την Ελλάδα» κάνοντας λόγο για ντροπή και προσβολή για το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με τον δικηγόρο της Μονής να απαντά πως « άλλο η Ελλάδα και άλλο οι επιμέρους κυβερνήσεις».
Απευθυνόμενος προς τον κ. Βελάρη, ο κ. Κοτζιάς του είπε ότι «ο Ηγούμενος Κύκκου ονειρευόταν να  δει την ελληνική πρεσβεία απέναντι. Εσείς μπορεί να μην το ονειρευόσασταν, να ονειρευόσασταν άλλα πράματα, δικαίωμα σας. Ο Ηγούμενος ονειρευόταν με δάκρυα στα μάτια να δει απέναντι από το Μετόχι την Ελληνική Πρεσβεία».
Συνέχισε λέγοντας ότι «ήρθαν τα μνημόνια, τα ΤΑΙΠΕΔ και όλα αυτά περιέπλεξαν την κατάσταση. Τελείωσαν αυτά στην Ελλάδα..»
Σε υποβολή του κ. Βελάρη ότι αντί να κτίσουν πρεσβεία εντούτοις πούλησαν το τεμάχιο στη πρεσβεία του Κατάρ,  ο κ. Κοτζιάς του απάντησε «δεν το πούλησα εγώ πουθενά, ούτε το Ελληνικό Δημόσιο το πούλησε πουθενά στη διάρκεια της υπουργίας μου» λέγοντας του ότι «είστε η γραμμή του χρήματος απέναντι σε ένα θεοσεβούμενο άνθρωπο που είναι η γραμμή του ήθους, της αξίας και του φιλελληνισμού».
«Δεν είμαι εγώ που πούλησα τη δωρεά», ήταν η απάντηση του κ. Βελάρη, με τον κ. Κοτζιά να λέει «εσείς επιμένατε να πουληθεί…»
Ο κ. Βελάρης υπέβαλε στον κ. Κοτζιά ότι στις 28 Μαρτίου δεν έγινε καμία συμφωνία αλλά μια ανταλλαγή απόψεων και πως ο Αρχιεπίσκοπος εισηγήθηκε να τους παραχωρήσει ένα τεμάχιο κάπου άλλου ή και κρατικό οικόπεδο το οποίο θα αντάλλαζε με περιουσία της εκκλησίας, κάτι που αρνήθηκαν, όπως υποστήριξε.
Στην κατάθεση που είχε δώσει στο δικαστήριο κατά την εξέταση της αγωγής, ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «.είμεθα μακρόθυμοι έναντι της Ελλάδας. Είμεθα, είμαστε και θα είμαστε. Όταν όμως είδαμε ότι βγήκε σε προσφορές προς πώληση έπρεπε να δράσουμε, διότι αλλοιώνετο ο σκοπός για τον οποίο παραχωρήθηκε η γη προς την Ελληνική Δημοκρατία»
«Ουδέποτε ήθελα…να παρουσιαστώ ενώπιον του Δικαστηρίου ως αντίδικος με την Ελληνική Πολιτεία, τούτο αντίκειται στα πιστεύω μου στα ιδεώδη μου και στην ιστορία και την παράδοση της Ιεράς Μονής Κύκκου, που είναι μια ιστορία θα έλεγα συμπαράταξης με την Ελλάδα, σε όλους τους αγώνες της για την πολυπόθητη ελευθερία και άλλωσπως. . Η Ιερά Μονή Κύκκου ούτε σώζεται ούτε χάνεται με τα 8 δεκάρια, 8 στρέμματα γης που υπάρχουν εκεί, ο σκοπός που προσέφυγα στο Δικαστήριο είναι, να κατοχυρωθεί ότι δεν θα αποξενωθεί η Ελληνική Δημοκρατία το τεμάχιο γης», είχε δηλώσει τότε ενώπιον του δικαστηρίου.
Ρεπορτάζ του ΡΙΚ για την δίκη και την ένταση μεταξύ του κ. Κοτζιά με τον συνήγορο του Κύκκου:
Live όπως αναμεταδόθηκε από το Philenews η διαδικασία στο δικαστήριο όπου παρευρέθη ο Έλληνας ΥΠΕΞ:
– Συνήγορος υπεράσπιση του Κύκκου ο Βελάρης
– Ζήτησε να μην είναι εντός της αίθουσας ο πρέσβης Φωτόπουλος γιατί θα του υποβάλλει τις ίδιες ερωτήσεις.
– Γνώριζα τη διαδικασία όταν ανέλαβα υπουργός, λέει ο Κοτζιάς
– Το ΥΠΕΞ δεν θεωρούσε κατάλληλη τη δικηγορική ομάδα.
– Κοτζιάς: Δεν διαβασα την κατάθεση του κ. Σελίνη
– «Ειναι ντροπή για την Ελληνική και Κυπριακή Δημοκρατία να βρίσκεται ενωπιον του δικαστηρίου ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας»
– Ήρθα για να κάνουμε ένα ειρηνικό διακανονισμό
– Βελάρης: Παρακαλώ να απαντάτε στις ερωτήσεις κύριε Κοτζιά και αφήστε τα σχόλια για μετά
– Βελάρης: Από την ημέρα που αναλάβατε δηλαδή δεν προβήκατε σε κανένα μέτρο για άρση της διαφοράς;
– Κοτζιάς: Μέχρι την ημέρα της απόφασης το 2017 δεν είχα αρμοδιότητα να κάνω κάτι
– Κοτζιάς: Πρόθεση μου δεν ήταν η έφεση, αλλά η συνεννόηση με τις κυπριακές αρχές.
– Βελάρης: Συμφωνείτε μαζί μου ότι η επί κέρδη εκποίηση μίας δωρεάς για εθνικό σκοπό δημιουργεί αρνητικά αποτελέσματα;
– Κοτζιάς: Το όλο θέμα είναι λάθος. Δεν ολοκληρώθηκε η τυπική διαδικσία για να περιέλθει το ακίνητο στο ΤΑΥΠΕ
– Οι δικηγόροι με παρότρυναν να κάνω έφεση, αναφέρει
– Ορθά υπερασπίστηκε ο Επίσκοπος Κύκκου την επιστροφή από το ΤΑΙΠΕΔ. Εγώ δεν είμαι στεναχωρημένος που υπερασπίστηκε αυτή τη μεταφορά του οικοπέδου.
– Βελάρης: Συμφωνείτε ότι δεν επιτρέπεται η εκποίηση, αφήστε τα λογύδρια;
– Κοτζιάς: Δεν επιτρέπω χαρακτηρισμούς, να το πάρει πίσω. Απάντησα όπως απάντησα σε ενα δημοκρατικό δικαστήριο
– Το ΤΑΙΠΕΔ ουδέποτε περιέλαβε στην ιδιοκτησία του το τεμάχιο. Αυτό διαπίστωσα. Ότι το οικόπεδο παρέμενε στο ελληνικό δημόσιο.
– Πήγα στον ηγούμενο να του πω είμαστε αδέλφια.
– Ο Βελάρης δείχνει τις οικονομικές καταστάσεις του ΤΑΙΠΕΔ στο δικαστήριο (από 1/7/12 μέχρι 30/6/13). Στην τελευταία σελίδα λέει «Ακίνητα Ελληνικού δημοσίου Αγ. Προκοπίου Λευκωσία – Κύπρος».
– Κοτζιάς: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν έγινε πράξη ολοκλήρωσης της μεταφοράς με συμβολαιογραφική η αντίστοιχη πράξη. Αυτό απαιτεί η ελληνική δικαιοσύνη.
– Κοτζιάς: Το ότι περασε στο ΤΑΙΠΕΔ ειναι γραφειοκρατικό λάθος.
– Δεν υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη, επαναλαμβάνει ο Έλληνας ΥΠΕΞ.
– Ουδέποτε ολοκληρώθηκε η διαδικασία, παρέμεινε στο ελληνικό δημόσιο το οικόπεδο.
– Ας έρθει ο δημόσιος υπάλληλος που υπέγραψε έγγραφο και να παραπεφθεί ενώπιον δικαστηρίου για παράνομη αξιολόγηση κρατικής περιουσίας, λέει ο ο Κοτζιάς.
– Στις 11/4/13, λέει ο Βελάρης, υποβάλατε ένσταση εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ. Από ένορκη δήλωση της κυρίας Αθανασοπούλου, δημοσίου υπαλλήλου του ΤΑΙΠΕΔ
– Η αγωγή εκδικάζεται με βάση την απόφαση του 2017 για παράδοση του ακινήτου στη Μονή. Θα έρθει το δικαστήριο να λάβει υπόψη έγγραφα που κατατέθηκαν σε προηγούμενη διαδικασία για την οποία υπάρχει απόφαση. «Ταλιαδώρος- Συνήγορος Κοτζιά».
– Δεν επέτρεψε ανάγνωση της ο δικαστής Σάντης. «Δεν ειναι επιτρεπτή», επαναλαμβάνει ο δικαστής, προσθέτοντας ότι μπορείτε να κάνετε υποβολή του εγγράφου.
– Διαβάζει απόσπασμα ο Βελάρης: «Απόφαση της ΔΕΑ για μεταβίβαση του δικαιώματος αυτού στο ταμείο. Η εν λόγω απόφαση καταλογίζεται στο οικείο κτηματολογικό γραφείο. Συνεπώς δεν συνάπτεται κανενός είδους σύμβαση αλλά εκδίδεται απόφαση της ΔΕΑ. Από την δημοσίευση της απόφασης της ΔΕΑ περιέρχεται στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ».
– Βελάρης: Σας υποβάλλω κύριε μάρτυρα ότι η κυριότητα του ακινήτου περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ με τη δημοσίευση στο ΦΕΔ, με βάση τη νομοθεσία.
– Κοτζιάς: «Σε αυτή την υπόθεση μου κάνει μεγάλη εντύπωση η πλήρης αγνόηση του διεθνούς δικαίου και του διεθνούς ιδιωτικού δικαίου»
– Κοτζιάς: «Αυτά που διάβασε ο κ. Βελάρης είναι η γενική απόφαση. Είναι σαφές ότι και οι δύο πλευρές αγνόησαν αυτή την πραγματικότητα. Με αυτό δεν μπόρεσαν να το πάρουν. Το κυπριακό κτηματολόγιο σήμερα λέει ότι είναι στην ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου»
– Κοτζιάς: «Ο κύριος συνήγορος επειδή γνωρίζει ότι είναι στην ιδιοκτησία μας ως ελληνικό δημόσιο στρέφεται νομικά εναντίον μας όχι του ΤΑΙΠΕΔ.
– O Συνήγορος θέλει συστηματικά να εμποδίσει τον ηγούμενο να έρθει σε συνεννόηση μαζί μας».
– Κοτζιάς: «Διαπιστώνω νομική πλάνη. Και εξακολουθεί ο συνήγορος να είναι σε νομική πλάνη»
Νέος διαπληκτισμός μεταξύ του Έλληνα ΥΠΕΞ και του συνηγόρου υπεράσπισης Μητρόπολης Κύκκου:
  • Κοτζιάς προς Βελάρη: Να είστε ευγενής
  • Βελάρης: Να με ανακαλέσετε αν δεν είμαι
  • Κοτζιάς: Tο έχω κάνει δύο φορές
  • Κοτζιάς: Θέλετε να παραμείνει το δικαστήριο σε μία νομική πλάνη επειδή εξυπηρετεί το επιχείρημα σας
– Διαβάζει από ένορκο δήλωση του Επίσκοπου: «Πριν και κατά τη διάρκεια δίκης μας λέχθηκε ότι το δημόσιο πέρασε στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ το οικόπεδο»
– «Γι αυτό δεν θα συγκατατίθεντο οι Τροικανοί, από τη στιγμή που σε άλλες χώρες ζητούσαν πώληση ακινήτων»
– Κοτζιάς: Καμία Πρεσβεία δεν έχει πωληθεί. Ο ΥΠΕΞ είναι μία ειδική περίπτωση. «Έχουν ειδικά προνόμια μέσω του διεθνούς δικαίου». «Ανάμεσα σε αυτά εξουσιοδοτεί τρίτους για πράξεις» «Είναι βαθύτατα προσβλητικά να ρωτά Κύπριος, υπουργό αν είναι ευνουχισμένος καθηκόντων».
– Κοτζιάς: Όταν είδα τον Επίσκοπο γνώριζα ότι δεν υπάρχει πλέον το ΤΑΙΠΕΔ και τα μνημόνια του 2018. Το να επικαλούνται αυτά που τελειώνουν σε κυπριακό δικαστήριο δεν είναι ορθό
– Κοτζιάς: Όποια πράξη έγινε από το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί νομική πλάνη.
– Κοτζιάς προς Βελάρη: Έχετε άγνοια του διεθνούς νομικού δικαίου. Το ΤΑΙΔΕΠ εκδίδει τους τίτλου ιδιοκτησίας που νόμιζε ότι είχε. Συνεπώς δεν αποδέχομαι νέο σχετικό έγγραφο που υποβάλει ο Κύριος Βελάρης «υπό καθεστώς νομικής πλάνης».
Το έγγραφο που προσκόμισε ο κύριος Βελάρης είχε ημερομηνία 1/1/2016 μέχρι τον 6ο του ίδιου έτους όπου φαινόταν μεταφορά του ακινήτου από το ΤΑΙΔΕΠ στο ΕΤΑΦ.
– Κοτζιάς: Ο κύριος Βελάρης παρεμπόδιζε τη συμφωνία με τον Ηγούμενο. Ο Ηγούμενος είπε ότι θέλω να βλέπω απέναντι από το μετόχι την ελληνική πρεσβεία και όχι τη Ρώσικη.
– Βελάρης: Όταν μιλάτε για μένα να είστε ευγενής και κομψός
– Κοτζιάς: Eάν το πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ, πως το ΤΑΙΠΕΔ το μετέφερε στο ΕΤΑΔ; Καταλήξτε!
– Βελάρης: «Συγκεντρωθείτε παρακαλώ. Η κυριότητα και νομή επί όλων των ακιμήτων του ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζονται αυτοδικαίος από το ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΤΑΔ».
– Κοτζιάς: Δεν του βγαίνει η γραμμή υπεράσπισης του συνήγορου. Ή υπάρχει απόφαση και πωλήθηκε ή μεταφέρθηκε.
– Κοτζιάς: Καταθέτω εδώ και μία ώρα και δεν με ρώτησε για το αντικείμενο για το οποιο έχω κληθεί. Εαν έχει προαναγγείλει ότι θα ειμαι εδώ 5 ώρες έχω δουλειες ως ΥΠΕΞ. Θα πρέπει κάποια στιγμή να σεβαστεί την Ελλάδα. Υπάρχει αλληλοσεβασμός με τον Επίσκοπο και κάποιος τρίτος επισέρχεται για να σπάσει μια πολύ καλή συμφωνία.
– Κοτζίας: Είναι ντροπή ένας ΥΠΕΞ να απολογείται για πράξεις του 2012-2013. Εξεταζόμενος για άλλα θέματα από την κατάθεση μου για μιάμιση ώρα μειωνει την αξία της κατάθεσης μου. Δεν κατάλαβα ότι εδώ δικάζομαι για το ΤΑΙΠΕΔ.
– Κοτζιάς: Επιμένατε εσείς κ. Βελάρη και σπάσατε τη συμφωνία. Έχετε άλλη γραμμή, όχι το φιλελληνισμο.
– Κοτζιάς: Κύριε Πρόεδρε θέλω να ρωτήσω γιατί υπάρχει μία προσβολή στο πρόσωπο μου για τον θεσμό της Ελληνικής Δημοκρατίας; Με ρωτάει άσχετα πράματα και τον καλώ να έρθει στην ουσία. Κύριε Πρόεδρε θέλω να ρωτήσω γιατί υπάρχει μία προσβολή στο πρόσωπο μου για τον θεσμό της Ελληνικής Δημοκρατίας; Με ρωτάει άσχετα πράματα και τον καλώ να έρθει στην ουσία. Ούτε επί χούντας η Ελλάδα δεν διασύρθηκε με τέτοιο τρόπο.
– Κοτζιάς: Συμφωνήσαμε ότι εντός 15 ημερών θα ερχόταν τεχνικό κλιμάκιο γαι να δει τις διαδικασίες. Ήρθε στις 6 Απριλίου και με ενημερωσαν τι χρειαζόταν. Ετοιμάζονταν να έρθουν 3 αρχιτέκτονες για να μας υποβάλλουν πως θα γίνει η Πρεσβεία και ήμασταν ευχαριστημένοι. Στις 26 Απριλίου λάβαμε επιστολή απο τον Κ. Βελάρη ο οποιος υπέβαλλε αυτά που ξεπεράσαμε και τα επαναφέρει. Γιατί τον νοιάζει τον κ. Βελάρη γιατί κρατάμε το ακίνητο; Δεν το κρατάω για προίκα της κόρης μου.
– Βελάρης: Το πουλήσατε κύριε Κοτζιά.
– Κοτζιάς: Δεν το πουλήσαμε. Παρενέβη ο κ. Βελάρης και υποψιαζόμαι ότι το έταξε σε άλλα funds.
– Κοτζιάς: Στη συνάντηση μας με τον ηγούμενο ήταν παρόν ο κ. Βελάρης. Ο Ηγούμενος χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και του είπε «Σταμάτα εσύ. Θέλω να το δωρίσω στην ελληνική πολιτεία». Δεν είχα αναφερθεί σε ημερομηνία ολοκλήρωσης του κτηρίου. Είχα πει ότι θα αρχίζαμε άμεσα και αυτό έγινε. Υπέθεταν ότι θα κοστίσει 20-30 εκ. ευρώ, τα κεφάλαια υπάρχουν.
– Βελάρης: Ο κ. Φωτόπουλος είπε ότι αναλάβατε να βρείτε τα χρήματα.
– Κοτζιάς: Τα βρήκα.
– Ταλιαδώρος: Ο Ηγούμενος στην δική του διαβεβαίωση λέει ότι δεν τον ενδιέφερε η χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου.
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ προσκόμισε έγγραφο στο οποίο εμφανίζεται το υπόλοιπο του Υπουργείου Εξωτερικών τα οποία φυλάσσονται για την ανέγερση της Πρεσβείας.
– Κοτζιάς: Δεν διαβίβασα στον Ηγούμενο το έγγραφο που παρουσιάζει τα ποσά και από που θα τα βρω. Δεν είμαι κανένας ύποπτος που τα παίρνει μαύρα.
– Βελάρης: Πουλήσατε το ακίνητο για να ανεγερθεί η Πρεσβεία του Κατάρ.
– Κοτζιάς: Δεν το πούλησα εγώ κύριε. Εσείς εξυπηρετείτε τη γραμμή του χρήματος. Ο Ηγούμενος μου είχε πει με δάκρυα στα μάτια ότι θέλει να ξυπνά το πρωί και να βλέπει απέναντί του την ελληνική σημαία από την πρεσβευτική κατοικία.
– Βελάρης: Επιμένατε στην πώληση και ευαισθητοποιηθήκατε όταν εξεδόθη απόφαση και αντιληφθήκατε ότι χάσατε το κτήμα.
– Κοτζιάς: Δεν έχω πρόθεση να κοροϊδέψω, απέδειξα στις συνομιλίες στο Κυπριακό ότι κρατάω ψηλά τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
– Βελάρης: Προσπάθησε να το δώσει προίκα ο Στεφανόπουλος στην κόρη του και τον σταματήσαμε.
– Κοτζιάς: Καλά κάνατε.
– Ο κ. Βελάρης ρώτησε γιατί δεν εξουσιοδότησε ο κ. Τσίπρας τον κ. Κοτζιά για να διευθετηθεί το θέμα νομικά και ευαισθητοποιήθηκαν μόνο όταν λήφθηκε η απόφαση να ακυρωθεί η μεταβίβαση. Η αναφορά εκνεύρισε τον κ. Κοτζιά ο οποίος ζήτησε από τον συνήγορο να μιλάει «με σεβασμό για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Να μιλάτε έτσι για μένα όχι για τον Πρωθυπουργό μου».
– Κοτζιάς: Εδώ δεν πουλήσαμε κτήμα στην Άγκυρα που έχουμε από τη δεκαετία ’30 στον καλύτερο δρόμο. Μας φέρθηκαν καλύτερα στην Τουρκία. Είναι προφανές ότι δεν συμπαθείτε την παρούσα κυβέρνηση.
Ο κ. Κοτζιάς ζητάει από το δικαστήριο να ενημερωθεί ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης ότι θα αργήσει στη συνάντησή τους.
– Βελάρης: «Σας προτάθηκε να σας δοθεί το κτήμα με ενοίκιο για 5 χρόνια προς ένα ευρώ το χρόνο με δικαίωμα αγοράς εντός της πενταετίας εάν χτίζατε Πρεσβεία. Αν δεν το πραγματοποιούσατε θα επέστρεφε στη Μονή. Τι σας ενόχλησε σε αυτή την πρόταση τα 5 επιπλέον ευρώ που θα δίνατε;»
– Κοτζιάς: «Ο Ηγούμενος ήρθε για συμφωνία και τη βρήκαμε. Δεν κάναμε φιλική κουβέντα όπως παρουσιάζεται».
– Κοτζιάς: Είστε σε αδιέξοδο κύριε συνήγορε. Μην βρίζετε έναν Έλληνα υπουργό.
– Βελάρης: Νόμιζα είχε χιούμορ ο Υπουργός.
– Βελάρης: Είπατε ότι δεν είχατε χρόνο γιατί ήσασταν απασχολημένος με το Κυπριακό.
– Κοτζιάς: Με εξετάζετε τόση ώρα ανούσια και βιάζομαι γιατί έχω διμερή συνάντηση
– Παρέμβαση δικαστή: Μπορούμε αν θέλετε να διακόψουμε για να διεκπεραιώσετε τα πολιτειακά σας καθήκοντα. [Η διαδικασία τελικώς συνεχίζεται]
– Κοτζιάς: Δεν μπορούσα να έρθω εκείνη την περίοδο στην Κύπρο γιατί συμμετείχα ενεργά σε μια πολύ σοβαρή διαπραγματευτική προσπάθεια για την Κύπρο (Εννοώντας το Κρανς Μοντάνα).
– Βελάρης: Εγώ σας υποβάλλω ότι δεν απαντήσατε στην επιστολή γιατί θέλατε να ασκήσετε πίεση προς τον Ηγούμενο.
Ο κ. Βελάρης κάνει λόγο για εμμονή του κ. Κοτζιά με το συγκεκριμένο οικόπεδο.

Το ιστορικό

Το Φεβρουάριο του 2017 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε απόφαση υπέρ της Μονής. Με βάση την απόφαση αυτή, η Ελληνική Δημοκρατία, στην οποία είχε μεταβιβαστεί το οικόπεδο, έπρεπε να το επιστρέψει στην Ιερά Μονή Κύκκου, η οποία θα επέστρεφε, με τη σειρά της, το ποσό των 500.000 λιρών Κύπρου που ήταν η τιμή στην οποία το πώλησε, πλέον τόκους, που ανέβασαν το ποσό σε περίπου 2 εκ. 250 χιλιάδες ευρώ.  Η ελληνική πλευρά δεν άσκησε έφεση στην απόφαση αυτή, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει εκτελεστεί.
Το Μάρτιο του 2017 ο κ. Κοτζιάς συναντήθηκε στη Λευκωσία, όπου βρέθηκε για να παραστεί στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, με τον Κύκκου Νικηφόρο. Στη συνάντηση παρευρίσκετο, μεταξύ άλλων, και ο Πρέσβης Φωτόπουλος. Οι κύριοι Κοτζιάς και Φωτόπουλος σε ένορκη δήλωσή τους στο δικαστήριο αναφέρονται στις θέσεις τους σε ό,τι αφορά τη συμφωνία που υπήρξε με τον Μητροπολίτη Νικηφόρο.
‘Όπως σημειώνεται από ελληνικής πλευράς, ενώ στάληκε στη συνέχεια κλιμάκιο από την Ελλάδα για να δει το τεμάχιο γης έκτασης οκτώ εκταρίων και να διατυπώσει τις θέσεις του, τον Απρίλιο του 2017 η άλλη πλευρά απέστειλε επιστολή στην οποία αναφερόταν σε τέσσερα εκτάρια γης. Επίσης, όπως αναφέρεται, ενώ το οικόπεδο δεν μεταβιβάστηκε στη Μονή Κύκκου, αυτή προχώρησε σε διαπραγματεύσεις για πώλησή του.
Ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος σε άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στον Τύπο, τον περασμένο Σεπτέμβριο, για το θέμα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η αντιπροσωπεία που είχε έλθει από την Ελλάδα δεν είχε διατυπώσει μέχρι τότε τις απόψεις της και πως «για να μην παραγραφεί το δικαίωμα επανακτήσεως από τη Μονή του εν λόγω οικοπέδου, αλλά και για να εξευρεθούν τα περίπου 2.250.000 εκατομμύρια ευρώ, που έπρεπε να καταβληθούν στην Ελληνική Δημοκρατία, η Μονή προχώρησε στην εκποίηση του ειρημένου τεμαχίου γης».
Σημείωσε επίσης πως όταν τον επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας για να εξακριβώσει κατά πόσον είχε πωληθεί ή όχι το οικόπεδο «τον πληροφορήσαμε ότι οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του οικοπέδου βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο μη αναστρέψιμο στάδιο, εάν όμως η Ελληνική Δημοκρατία θέλει πράγματι να ανεγείρει νέο Μέγαρο Πρεσβείας στη Λευκωσία, τότε η Ιερά Μονή Κύκκου είναι έτοιμη, συνεχίζουσα την μακράν αυτής προσφορά προς το Έθνος, να παραχωρήσει διά δωρεάς νέαν έκταση γης, αλλά η μεταβίβαση επ’ ονόματι της Ελληνικής Δημοκρατίας να ολοκληρωθεί μόνο με την ανέγερση του πρεσβευτικού μεγάρου».
newsit.com.cy
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοτζιάς ενώπιον κυπριακού δικαστηρίου: «Ούτε επί Χούντας δεν διασύρθηκε η Ελλάδα με τέτοιο τρόπο» [vid]"

DW: Γαλλική οργή κατά του Τραμπ για το Μπατακλάν

Κάνοντας με τα δάχτυλά του ότι πυροβολεί μιμούμενος τους ισλαμιστές ο Αμερικανός πρόεδρος προκάλεσε την οργή του γαλλικού υπ. Εξωτερικών, αλλα και οργανώσεων θυμάτων. Θέλησε να επιχειρηματολογήσει υπέρ της οπλοκατοχής.

Το κλίμα στις γαλλοαμερικανικές σχέσεις θα παρέμενε ανέφελο, εάν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκανε δηλώσεις ενώπιον εκπροσώπων από το πανίσχυρο λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής NRA, υποστηρίζοντας ότι ο φόρος αίματος στις τρομοκρατικές επιθέσεις των Παρισίων το Νοέμβριο του 2015, δεν θα ήταν τόσο μεγάλος, εάν κάποιοι πυροβολούσαν τους δράστες. «Κανείς στο Παρίσι δεν φέρει όπλα, και από την άλλη όλοι θυμούνται τα 130 θύματα» ήταν η ακριβής αποστροφή Τραμπ, που προκάλεσε την οργίλη απάντηση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών και όχι μόνο.
«Επαίσχυντη και ανάρμοστη»
Η κίνηση των χεριών Τραμπ που εξόργισε
Η κίνηση των χεριών Τραμπ που εξόργισε
Η Ένωση Οικογενειών και Θυμάτων του Μπατακλάν ήταν η πρώτη που αντέδρασε καταδικάζοντας τη συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου που τόλμησε να χρησιμοποιήσει την τραγωδία προκειμένου να υποστηρίξει τις θέσεις του υπέρ της οπλοκατοχής. Συμπεριφορά «επαίσχυντη», «ανάρμοστη» και «άσεμνη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ένωσης.
Οι δε εικόνες ενός Τράμπ να μιμείται με ποιόν τρόπο οι τζιχαντιστές σκότωναν τον έναν μετά τον άλλον τα θύματα κάνοντας με τα δάχτυλά του πως πυροβλεί, έχει ιδιαίτερα εξοργίσει. Οι οικογένειες των θυμάτων μιλούν για «καραγκιοζιλίκια», ο δε Εμμανουέλ Ντομενάκ, επιζήσας τρομοκρατικής επίθεσης, έγραψε με twitt προς τον πρόεδρο: «Αγαπητέ Τράμπ, άντε χάσου» και μέσα σε παρένθεση «μπορείς να χρησιμοποιήσεις όπλο, εάν θέλεις».
Οργισμένος και ο Φρανσουά Ολάντ
Οργισμένη αντίδραση από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών
Οργισμένη αντίδραση από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών
Ευρισκόμενο υπό την πίεση των αντιδράσεων των θυμάτων το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε με τη σειρά του εκφράζοντας μέσω γραπτής ανακοίνωσης εκφράζοντας «την απόλυτη αποδοκιμασία του» για τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τράμπ ζητώντας «σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων». Η εκπρόσωπος του υπουργείου Ανιές Βον ντερ Μιλ, δήλωσε ότι η Γαλλία «είναι υπερήφανη για την αυστηρή ρύθμιση της οπλοκατοχής,  οι στατιστικές για τα θύματα από πυροβόλα όπλα επιβεβαιώνουν την επιλογή αυτή».
Είναι πολλές οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου ανάμεσα στις οποίες και αυτή του Φρανσουά Ολάντ: «Τα επαίσχυντα λόγια και οι απορριπτέες κινήσεις  του Ντόναλντ Τράμπ δείχνουν τι ακριβώς σκέπτεται για τη Γαλλία και τις αξίες της» έγραψε στο twitter.

dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW: Γαλλική οργή κατά του Τραμπ για το Μπατακλάν"

Ξυδάκης: «Εκλογές μετά τον Αύγουστο δεν είναι πρόωρες»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ξάφνιασε αναφορικά με το χρόνο της διεξαγωγής εκλογών και συγκεκριμένα με το τι ορίζει ως πρόωρη ημερομηνία εκλογών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό SBC, ο κ. Ξυδάκης εξήγησε ότι τυχόν εκλογές μετά τη λήξη του προγράμματος δεν θα είναι πρόωρες, καθώς θα έχει κλείσει ο ιστορικός κύκλος των μνημονίων.

Γι αυτό θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, οι ακαδημαϊκοί αλλά και όσοι έχουν λόγο και ενδιαφέρονται, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την επόμενη ημέρα.

Μάλιστα, ο κ. Ξυδάκης χαρακτήρισε εύκολο το αίτημα της ΝΔ για εκλογές μετά τον Αύγουστο. Επικριτικός υπήρξε για το αίτημα της Φώφης Γεννηματά και του Κινήματος Αλλαγής για εκλογές πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. Όπως είπε, τέτοιες προτάσεις κινούνται στο όριο της φαιδρότητας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξυδάκης: «Εκλογές μετά τον Αύγουστο δεν είναι πρόωρες»"

O Βλαντιμίρ Πούτιν ορκίστηκε σήμερα για τέταρτη φορά πρόεδρος της Ρωσίας

Σε μία φαντασμαγορική τελετή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ορκίστηκε σήμερα για τέταρτη φορά πρόεδρος της Ρωσίας και δεσμεύτηκε ότι θα υπηρετεί πιστά το λαό του.

«Ορκίζομαι, ως πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να σέβομαι τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και του πολίτη», είπε ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής ορκωμοσίας του στο Κρεμλίνο.

«Έχω συνείδηση της κολοσσιαίας ευθύνης μου απέναντι στον καθέναν από εσάς, απέναντι στη Ρωσία.Θα κάνω τα πάντα για να αυξήσω την ισχύ, την ευημερία και τη δόξα της Ρωσίας.Όλη η ομορφιά μας και όλη η δύναμή μας βρίσκεται στην πολιτιστική αυθεντικότητα και στην ενότητά μας», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και κατά την είσοδο του στο Κρεμλίνο συνομίλησε με νεαρούς εθελοντές και εθελόντριες που συμμετείχαν στην προεκλογική του εκστρατεία. Έβγαλε μαζί τους αναμνηστικές φωτογραφίες ενώ τους ευχαρίστησε για την βοήθειά τους.

Από το 1999 έως το 2024 στην εξουσία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος το 1999. Διαδέχθηκε στην προεδρία των Μπόρις Γέλτσιν που είχε παραιτηθεί έξι μήνες πριν την λήξη της θητείας του. Παρέμεινε πρόεδρος για δύο θητείες, δηλαδή μέχρι το 2008, αφού υπήρχε συνταγματικό όριο δύο διαδοχικών προεδρικών θητειών. Στη συνέχεια, με το πολιτικό του τέκνο, Ντμίτρι Μεντβέντεφ,έπαιξε το... παιχνίδι «μουσικές καρέκλες». Από το 2008 μέχρι το 2012 διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας με τον Μεντβέντεφ να αναλαμβάνει τον προεδρικό θώκο. Το 2012 όμως ο Μεντβέντεφ έγινε πρωθυπουργός και ο Πούτιν εκλέχθηκε και πάλι πρόεδρος. Στη συνέχεια ο Πούτιν «σκαρφίστηκε» το εξής:Το 2012 οι Ρώσοι νομοθέτες άλλαξαν το Σύνταγμα και η προεδρική θητεία από τέσσερα χρόνια έγινε έξι. Για το λόγο αυτό οι προεδρικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν το φετινό Μάρτιο. Τώρα ο Πούτιν θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2024!

Στην τελετή ορκωμοσίας του, αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, οι selfies που έβγαζαν στο Κρεμλίνο οι επίσημοι προσκεκλημένοι, κυρίως όμως το... «Τέρας» του Πούτιν.

Το «Τέρας» του Πούτιν

Την προεδρική λιμουζίνα των Αμερικανών φαίνεται ότι ζήλεψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας άλλαξε τη λιμουζίνα που χρησιμοποιεί για τη μεταφορά του προτιμώντας ένα νέο ρωσικό μοντέλο και εγκαταλείποντας τα εισαγόμενα οχήματα που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος. Η καινούρια λιμουζίνα είναι θωρακισμένη και όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, αντέχει ακόμα και σε επίθεση να αντιαρματικό πύραυλο.Διαθέτει ιατρικό εξοπλισμό, στον οποίο περιλαμβάνονται και φιάλες αίματος, σε περίπτωση που ο πρόεδρος χρειαστεί περίθαλψη. Το νέο όχημα δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τις ρωσικές λιμουζίνες «ZIL» οι οποίες μετέφεραν επί δεκαετίες τα στελέχη της Σοβιετικής Ένωσης.

Δεν είναι ο δικός μας τσάρος λέει η αντιπολίτευση και προετοιμάζεται για νέες διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα,η ρωσική αντιπολίτευση υψώνει την γροθιά της στέλνοντάς του το μήνυμα ότι, γι΄αυτήν δεν είναι ο «τσάρος» της Ρωσίας. Η αντιπολίτευση της χώρας τον κατηγορεί, μεταξύ άλλων, ότι εξοντώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους κι ότι ασκεί καταπιεστικές πολιτικές περιορίζοντας την ελευθερία του λόγου. Επιπλέον,υπάρχουν πολλές αντιπολιτευτικές «φωνές» που τον κατηγορούν για τη δολοφονία του πολιτικού του αντιπάλου, Μπόρις Νεμτσόφ, τον Φεβρουάριο του 2015.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "O Βλαντιμίρ Πούτιν ορκίστηκε σήμερα για τέταρτη φορά πρόεδρος της Ρωσίας "

Νέα επίθεση από Τούρκους χάκερς: «Χτύπησαν» τη σελίδα της Honda Ελλάδας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος Ελλήνων και Τούρκων προγραμματιστών με εκατέρωθεν επιθέσεις που συνοδεύονται από απειλές και εκβιασμούς.

Την αρχή είχαν κάνει οι Τούρκοι, όταν «χτύπησαν» τη σελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων προκαλώντας ανησυχία στις ελληνικές Αρχές. Συνέχισαν με τη σελίδα της ελληνικής Ομοσπονδίας χάντμπολ, της Suzuki Ελλάς και της εφημερίδας «Ρεθυμνιώτικα Νέα».

Η απάντηση των Ελλήνων χάκερς ήταν άμεση και ηχηρή! Διέλυσαν 13.000 τουρκικούς σέρβερς και ισοπέδωσαν ηλεκτρονικά για 12 ώρες το κορυφαίο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 24TV.

Οι Anonymous Greece έστειλαν μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση, στους Τούρκους πολίτες και τους Τούρκους χάκερς ότι «ο πρόεδρος Ερντογάν σκοτώνει Κούρδους και στόχος του είναι να επανασυστήσει το Isis με την επιχείρηση στο Αφρίν. «Ο Ερντογάν σας λέει ψέματα και εσείς (οι χάκερ) τον στηρίζετε; Είστε τρομοκράτες», αναφέρουν οι Έλληνες χάκερς.

Μετά το ισχυρό πλήγμα των Ελλήνων, κάποιοι θα περίμεναν ηχηρή απάντηση από τους Τούρκους. Μάταια, τρεις ημέρες μετά, το μόνο που κατάφεραν οι «γείτονες» είναι να πλήξουν μόνο την ιστοσελίδα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Honda στην Ελλάδα.

Η σελίδα Honda-cars.gr είναι εκτός λειτουργίας και για να γίνει κατανοητό το μήνυμα των τούρκων χάκερς το έχουν μεταφράσει και στα αγγλικά. Οι Τούρκοι χάκερς, που όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές υποκινούνται από το καθεστώς Ερντογάν, αναφέρονται και πάλι στους 8 τούρκους αξιωματικούς που είναι στην Ελλάδα και έχουν ζητήσει ασυλο. Κατηγορούν την Ελλάδα ότι συμπράττει με τους πραξικοπηματίες και απειλούν και πάλι να μας ρίξουν όλους στην θάλασσα όπως έκαναν και με τους προγόνους μας.

Η μουσική που ακούγεται στο βάθος είναι από το τουρκικό σήριαλ, Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής.

Honda Ελλάδος στο Newsbomb.gr: Έτσι μας «χτύπησαν» οι Τούρκοι χάκερς

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της Honda στην Ελλάδα - αδερφοί Σαρακάκη, κ. Γιώργο Παππά ο οποίος επιβεβαίωσε το χακάρισμα της ιστοσελίδας.

«Προσπαθούσαμε να μπούμε το πρωί στο honda-cars.gr και έβγαινε στη σελίδα το μήνυμα των Τούρκων. Αυτό διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Οι τεχνικοί μας κατάφεραν να επαναφέρουν τη σελίδα και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην επαναληφθεί χακάρισμα», είπε ο κ. Παππάς.

Σε ερώτηση αν επικοινώνησαν μαζί τους οι Αρχές ή κάποιο αρμόδιο υπουργείο, ο κ. Παππάς τόνισε πως δεν τους τηλεφώνησε κανείς.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επίθεση από Τούρκους χάκερς: «Χτύπησαν» τη σελίδα της Honda Ελλάδας "

Όλο το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2018

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018, που καθορίστηκε μέσω υπουργικής απόφασης, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι φετινές Πανελλαδικές για τους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων της χώρας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 8 Ιουνίου με πρώτο μάθημα τη Νέα Ελληνική Γλώσσα.

Μια ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 7 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις για τους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ με εξεταζόμενα μαθήματα τα Νέα Ελληνικά και τη Νέα Ελληνική Γλώσσα.




Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

* Την Τρίτη 12-6-2018 στο μάθημα ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ-ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ εξετάζονται α) οι μαθητές/-τριες της Δ΄ τάξης εσπερινών ΕΠΑ.Λ σχ. έτους 2017-2018 και β) οι απόφοιτοι/-ες της Δ΄ τάξης εσπερινών ΕΠΑ.Λ. παρελθόντων ετών που διεκδικούν το ειδικό ποσοστό 1% επιπλέον των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΜΟΝΟ για ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, ΑΕΝ).

** Την Πέμπτη 14-6-2018 στο μάθημα ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ-ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ εξετάζονται οι μαθητές/-τριες της Γ΄ τάξης των Αυτοτελών Ειδικών Τμημάτων και των Τμημάτων Συνδιδασκαλίας ημερήσιων ΕΠΑ.Λ. σχ. έτους 2017-2018 στα ίδια θέματα με το μάθημα ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο οποίο εξετάζονται οι υποψήφιοι των ημερησίων ΕΠΑ.Λ.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.



Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

– μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.,

– μέχρι τις 15:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.30 μ.μ. – μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

– των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες, – των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,

– του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2018-19 ορίζεται το διάστημα από την Τρίτη 19-6-2018 μέχρι και την Παρασκευή 29-6-2018.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Όλο το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2018"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news