facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Ταφόπλακα Τσίπρα στη μείωση ΦΠΑ στα νησιά: «Είναι μνημονιακή υποχρέωση»

Δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα διαψεύστηκαν οι ελπίδες των νησιωτών για παραμονή των νησιών του Βορείου Αιγαίου στον μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α.
Ο Πρωθυπουργός παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών έκανε λόγο για μνημονιακή υποχρέωση της χώρας απέναντι στους θεσμούς.
Παράλληλα επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση με την ψήφιση του μεταφορικού ισοδύναμου έρχεται να θεσπίσει ένα μέτρο που αποτελεί πάγιο αίτημα των νησιωτών και που θα μειώσει την ανισότητα μεταξύ της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.
Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του, κάνοντας κριτική σε όσους απείχαν από το αναπτυξιακό συνέδριο, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο και στη σκληρή κριτική.
«Δεν ερχόμαστε για να βγάλουμε λόγους. Ερχόμαστε για να ακούσουμε προτάσεις και προβληματισμούς ακόμα και από αυτούς που επέλεξαν να μη δώσουν το «παρών» αυτές τις ημέρες. Ακόμα κι αν γνωρίζουμε ότι η κριτική είναι ακραία εμείς θέλουμε να την ακούσουμε. Γιατί ο διάλογος είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Όσοι όμως επέλεξαν την αποχή ξέρουμε ότι δεν έχουν λύσεις να προτείνουν. Επέλεξαν τον δρόμο της έντασης», είπε.
«Μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας η φορολογική πολιτική»
Στη συνέχεια σημείωσε ότι εξετάζεται από την Κυβέρνηση τόσο η εφαρμογή της ρήτρας νησιωτικότητας σε ένα σύνολο νόμων. Ο πρωθυπουργός απέφυγε να μιλήσει ξεκάθαρα για τον νησιωτικό ΦΠΑ χρησιμοποιώντας τη φράση "φορολογική πολιτική".
«Ολοκληρώνουμε ταυτόχρονα τη δημιουργία ερευνητικού ινστιτούτου στο Βόρειο Αιγαίο. Θέλω όμως να είμαι ξεκάθαρος βρήκαμε δεσμεύσεις απέναντι στη φορολογική πολιτική, δεσμεύσεις από το mail Χαρδούβελη και από αυτούς που σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο. Μπορεί οι δεσμεύσεις που μας επέβαλαν να είναι επώδυνες όμως αυτό θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια χωρίς επιπλέον δεσμεύσεις», είπε ο Αλ. Τσίπρας κλείνοντας κάθε διάλογο για το μέλλον του νησιωτικού Φ.Π.Α.
Ολο το νησί στην πορεία διαμαρτυρίας -Σοβαρά επεισόδια με τα ΜΑΤ
Την ώρα που ο πρωθυπουργός  μιλούσε στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίουσε εξέλιξη βρίσκονταν πορείες διαμαρτυρίας στις οποίες μετείχε σύσσωμο το νησί της Λέσβου και όχι μόνο.
Η πορεία ήταν πρωτόγνωρη για το νησί, καθώς οι διαδηλωτές πλησίαζαν ή και ξεπέρεσαν τους 3.000. 
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός  κάποια στιγμή επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΕΛ.ΑΣ.
Ενταση και φωτοβολίδες
Διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πάνε προς το σημείο όπου ήταν σε εξέλιξη η ομιλία Τσίπρα, για να επιδώσουν ψήφισμα στον Πρωθυπουργό, αλλά τους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές «απάντησαν» με φωτοβολίδες, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.
Συγκεντρωμένοι σπρώχνουν τις κλούβες της ΕΛ.ΑΣ.Συγκεντρωμένοι σπρώχνουν τις κλούβες της ΕΛ.ΑΣ.
Σοβαρά επεισόδια στη πλατεία Τελωνείου Μυτιλήνης
Λίγο αργότερα, νέα, σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν μπροστά από την πλατεία Τελωνείου Μυτιλήνης, σύμφωνα με το lesvospost.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ ομάδας νεαρών και δυνάμεων της αστυνομίας.
Οι νεαροί προσπάθησαν να φθάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου ήταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ταφόπλακα Τσίπρα στη μείωση ΦΠΑ στα νησιά: «Είναι μνημονιακή υποχρέωση»"

Απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ που... πληρώθηκαν στα ΕΛΤΑ

Ακούσιοι δανειστές των ΕΛΤΑ έχουν γίνει καταναλωτές της ΔΕΗ που επιλέγουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος μέσω του δικτύου της. Οι καταναλωτές φεύγουν με την απόδειξη και ήσυχοι ότι έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους – όσοι μάλιστα πληρώνουν εμπρόθεσμα αναμένουν και την έκπτωση επιβράβευσης του 15% που δίνει η ΔΕΗ.

Ωστόσο, όταν έρχεται ο επόμενος λογαριασμός τα ποσά του προηγούμενου εμφανίζονται ως καθυστερημένες οφειλές· έχουν μάλιστα επιβαρυνθεί με τόκους και συνειδητοποιούν ότι όχι μόνο έχουν χάσει την έκπτωση, αλλά και ότι κινδυνεύουν με διακοπή ηλεκτροδότησης. Και αυτό γιατί τα ΕΛΤΑ, προκειμένου να καλύψουν το δικό τους πρόβλημα ρευστότητας, δεν αποδίδουν τα χρήματα που εισπράττουν για λογαριασμό της ΔΕΗ.

Τον τελευταίο μήνα, καθημερινά στα ανά την επικράτεια καταστήματα της Επιχείρησης καταφθάνουν χιλιάδες καταναλωτές ζητώντας εξηγήσεις και τακτοποίηση των λογαριασμών τους. H πλευρά της ΔΕΗ αναγνωρίζει ως μείζον το πρόβλημα που δημιουργείται για τους καταναλωτές-πελάτες της. «Είναι ένα πραγματικά δύσκολο ως προς τη διαχείρισή του θέμα, το οποίο θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα», αναφέρει στην «Κ» στέλεχος της Επιχείρησης. Η κατεύθυνση που έχει δοθεί επί του παρόντος προς τα καταστήματα της ΔΕΗ είναι να εκδίδουν ένα γραμμάτιο είσπραξης με το οποίο ο καταναλωτής καλείται να πληρώσει μόνο το ποσό του τρέχοντος λογαριασμού, αυτό όμως δεν απαντάει ούτε στο πρόβλημα της απώλειας της έκπτωσης ούτε στις επιβαρύνσεις με τόκους καθυστερήσεων, που στο μεταξύ έχουν επωμισθεί οι καταναλωτές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη κατάσταση παρακράτησης χρημάτων από λογαριασμούς ρεύματος από τα ΕΛΤΑ είχε αντιμετωπίσει η ΔΕΗ και τον Μάρτιο του 2017.

Το συνολικό ποσό παρακράτησης είχε φτάσει τότε στα 19,5 εκατ. ευρώ, το οποίο αποπληρώθηκε έπειτα από εξώδικο που απέστειλε η διοίκηση της ΔΕΗ στη διοίκηση των ΕΛΤΑ, μέσω του οποίου απαίτησε την τακτοποίηση της οφειλής υπό την απειλή της προσφυγής στη Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ έχει αναθέσει στα ΕΛΤΑ την εξυπηρέτηση των πελατών της για την πληρωμή λογαριασμών ρεύματος έναντι ετήσιας αμοιβής ύψους 20 εκατ. ευρώ ετησίως. Η ΔΕΗ συμψηφίζει το ποσό αυτό με τα ποσά που παρακρατούν τα ΕΛΤΑ για τους καταναλωτές, όμως το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Τα ΕΛΤΑ σχεδόν πριν από ένα χρόνο απέδιδαν την παρακράτηση των χρημάτων των καταναλωτών της ΔΕΗ σε πρόβλημα του ηλεκτρονικού συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών και στην έλλειψη ρευστότητας.

Αυτό που φαίνεται τελικά είναι ότι έχουν βρει έναν ιδιαίτερα αδόκιμο τρόπο να κλείνουν τις «τρύπες» στα οικονομικά τους, ενώ απαντούν εμμέσως ότι το πρόβλημα ρευστότητας προκύπτει από οφειλές του ευρύτερου δημόσιου τομέα προς τα ΕΛΤΑ.

Ερωτηθείσα η διοίκηση των ΕΛΤΑ από την «Κ» γιατί εξακολουθεί να παρακρατεί τα χρήματα των καταναλωτών της ΔΕΗ, αρνήθηκε να απαντήσει, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν μπορεί «η πρόεδρος των ΕΛΤΑ να ανταποκρίνεται σε κάθε απορία που προκύπτει».Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι τα ΕΛΤΑ εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ως δικαιολογία τα χρήματα που περιμένουν από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής που αφορούν την αποζημίωση για την παροχή καθολικής υπηρεσίας. Μόλις εκταμιευθεί το ποσό, το οποίο κύκλοι των ΕΛΤΑ υποστηρίζουν ότι θα γίνει άμεσα, θα εξοφληθούν και τα χρέη της εταιρείας προς τη ΔΕΗ. Το πρόβλημα ωστόσο φαίνεται ότι διογκώνεται καθώς χρονίζει, ενώ γεννάται η απορία γιατί δεν διακόπτει η ΔΕΗ τη σχετική συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, αφού δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ που... πληρώθηκαν στα ΕΛΤΑ"

Σχέδιο για ψυχαγωγική κάνναβη: Κοινωνικές λέσχες που θα καλλιεργούν ποσότητες για τα μέλη τους

Τις προτάσεις για την αποποινικοποίηση χρήσης της ψυχαγωγικής ή ευφορικής κάνναβης παρουσίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας στην Διημερίδα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ «YES WE CAN-NABIS». 

Η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο βουλευτής, θα ακολουθήσει ένα μοντέλο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία και προβλέπει την δημιουργία σωματείων που θα καλλιεργούν ελεγχόμενες ποσότητες για τα μέλη τους. «Η ρύθμιση για την ευφορική κάνναβη περιλαμβάνει κοινωνικές λέσχες κάνναβης, Μη Κερδοσκοπικά σωματεία που θα καλλιεργούν ποσότητες αποκλειστικά για τα μέλη τους και θα διασφαλίζουν την ποιότητα της κάνναβης σε μια προσπάθεια να σταματήσει η συναλλαγή με το οργανωμένο έγκλημα. Ακόμη, προβλέπει την θεσμοθέτηση της καλλιέργειας ελεγχόμενων χώρων με εγγραφή σε ένα ηλεκτρονικό μητρώο και τέλος αποποινικοποίηση της κατοχής για ιδιωτική χρήση με ταυτόχρονη θεσμοθέτηση των αδειοδοτημένων σημείων πώλησης και διάθεσης για να ελαχιστοποιηθεί η ανεξέλεγκτη διάθεση», ανέφερε ο κ. Μπαλαούρας. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως είναι αντίθετος με την άποψη ότι αποποινικοποιώντας την κάνναβη ανοίγουμε τον δρόμο στα σκληρά ναρκωτικά ενώ αναφέρθηκε και στις θετικές επιπτώσεις που είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της μαύρης αγοράς, η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ενηλίκων χρηστών, τα οφέλη για την υγεία και φυσικά για την οικονομία. 



Αχτσιόγλου: «Δαιμονοποιούν το προϊόν και το συνδέουν με ναρκοκουλτούρα»

Στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού και δαιμονοποίησης του θέματος από τα κυρίαρχα ΜΜΕ αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου η οποία ανέφερε πως όπως έγινε με το νομοσχέδιο αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια έτσι και στην περίπτωση της κάνναβης τείνουν να το συνδέουν με φοβική αντίληψη. 

Η ίδια κατέθεσε τέσσερις σκέψεις που όλες κατατείνουν στο γιατί θα πρέπει η πολιτεία να εξετάσει τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση αυτού του προϊόντος. Όπως είπε, «πρώτον, η αξιοποίηση του προϊόντος είναι μια οικονομική δραστηριότητα με μια συγκεκριμένη οικονομική σημασία. Η κάνναβη αποτελούσε βασική καλλιέργεια κι εξαγώγιμο προϊόν στα μέσα του 20ου αιώνα κι εγκαταλείφθηκε διεθνώς τη δεκαετία το ’80 κατόπιν σκληρής πολεμικής από τη βιομηχανία του πετρελαίου, των φαρμάκων της παραγωγής χαρτιού ακριβώς διότι αποτελούσε ένα σκληρό ανταγωνιστή των προϊόντων τους. Η καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης φαίνεται πως μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης στην ελληνική ύπαιθρο και είναι παράλογο να αποστρέφουμε την προσοχή μας ενώ θα ανοίξει θέσεις εργασίας και θα βοηθήσει στην εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας». 

Η κα. Αχτσιόγλου τόνισε επίσης πως πρόκειται για μια παραγωγή που εκτός από κερδοφόρα καλύπτει και πολλές κοινωνικές ανάγκες του πληθυσμού. «η κάνναβη μπορεί να δημιουργήσει αλυσίδες αξίας. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για την αναπτυξιακή στρατηγική που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Μπορεί δηλαδή κάποιος να το διαχειριστεί αυτοτελώς από την παραγωγή στη μεταποίηση και στο εμπόριο. Τρίτον, η κάνναβη αποτελεί προϊόν επί της εκμετάλλευσης του οποίου δραστηριοποιούνται πολλά εγχειρήματα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και αυτό για εμάς έχει τεράστια σημασία. Ο τομέας αυτός έχει δυο χαρακτηριστικά. Οι δραστηριότητές του δίνουν προτεραιότητα στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και όχι στην επεκτατική κερδοφορία. Οι δραστηριότητες επίσης στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία αναπτύσσονται σε ένα περιβάλλον ισότιμης συμμετοχής των εργαζομένων και δημοκρατικής συλλογικής λήψης αποφάσεων. Για μια κυβέρνηση της αριστεράς αυτό το μοντέλο αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα του αναπτυξιακού σχεδίου της επόμενης ημέρας. Τέταρτον, η εκμετάλλευση του προϊόντος μπορεί να έχει ένα ενισχυμένο κοινωνικό αποτύπωμα. Δεν είναι μόνο η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι και ότι η εκμετάλλευση μπορεί να γίνει με τρόπο που να σέβεται την περιβαλλοντική αειφορία είναι και πως το φαρμακευτικό προϊόν έχει τεράστια κοινωνική σημασία», πρόσθεσε η υπουργός.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχέδιο για ψυχαγωγική κάνναβη: Κοινωνικές λέσχες που θα καλλιεργούν ποσότητες για τα μέλη τους"

Μαθητές διαδήλωσαν στο Βέλγιο κατά της κατάργησης διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών

Υπέρ της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στα σχολεία διαδήλωσαν μαθητές στο Βέλγιο.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 1.000 μαθητές και 100 καθηγητές διαδήλωσαν στη Γάνδη υπέρ της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και διαμαρτυρήθηκαν μαχητικά στα σχέδια της Κυβέρνησης που θέλει να καταργήσει τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά ως «νεκρές γλώσσες» δίνοντας έμφαση στις θετικές επιστήμες και στους υπολογιστές.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαθητές διαδήλωσαν στο Βέλγιο κατά της κατάργησης διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών "

Η Φουρέιρα απαντά για τον αλβανικό αετό που προκάλεσε σάλο

Μέσω instagram story επέλεξε να απαντήσει η Ελένη Φουρέιρα μετά τον σάλο που προκλήθηκε όταν κυκλοφόρησε φωτογραφία που την έδειχνε να σχηματίζει τον αλβανικό αετό με τα χέρια της. 

Ποζάροντας μαζί με τον εκπρόσωπο της Αλβανίας, Eugent Bushpepa, η τραγουδίστρια χρησιμοποίησε το αριστερό της χέρι για να σχηματίσει, μαζί με το δεξί του συναδέλφου της, το σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού.

Η κίνηση αυτή της δημοφιλούς τραγουδίστριας, λίγο πριν από τη συμμετοχή της στον ημιτελικό της Eurovision με την Κύπρο, προκάλεσε πολλά επικριτικά σχόλια στα social media. 

Ωστόσο για την ίδια, πρόκειται για μια χειρονομία που παρερμηνεύθηκε.

«Η μουσική είναι για να ενώνει και όχι για να χωρίζει τους λαούς και γι’αυτό βρίσκομαι εδώ και ουδεμία σχέση με όλα αυτά τα ζητήματα εθνικισμού που κάποιοι μου χρεώνουν. Αγαπώ πολύ την Ελλάδα και κανείς και τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Πάμε τώρα δυνατά να εκπροσωπήσουμε την Κύπρο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»,

έγραψε στο μήνυμά της η τραγουδίστρια.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Φουρέιρα απαντά για τον αλβανικό αετό που προκάλεσε σάλο"

Πάτρα: «Τίναξαν» στον αέρα τα χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου

Αναστολή όλων των επεμβάσεων – Μετέτρεψαν την ανάνηψη σε…ΜΕΘ

Στον «αέρα» …τινάχθηκαν ξαφνικά σήμερα όλα τα χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Το πρόβλημα που προέκυψε και επέβαλε την αναστολή των χειρουργείων είναι ότι ο χώρος ανάνηψης των χειρουργείων αυτή την ώρα είναι γεμάτος περιστατικά τα οποία δεν μπορούν να μεταφερθούν στη ΜΕΘ, καθώς αυτή είναι κορεσμένη και δεν υπάρχει ελεύθερη κλίνη.

Ετσι, οι ασθενείς βρίσκονται στο χώρο ανάνηψης, καθώς δεν λειτουργεί ούτε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν εκεί.

Οπως τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Γάμμα και την εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» ο πρόεδρος Νοσοκομειακών Αχαΐας Δημήτρης Ζιάζιας, το πρόβλημα θα είχε λυθεί αφ’ ενός αν λειτουργούσε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αλλά και με πλήρες προσωπικό και κρεβάτια οι ΜΕΘ στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας, καθώς δεν θα χρειαζόταν όλα τα περιστατικά να μεταφέρονται στο ΠΓΝΠ.

Σήμερα, λοιπόν, πάρθηκε η απόφαση, για να μην κινδυνεύσει η ζωή των ασθενών, να γίνει αναστολή των προγραμματισμένων χειρουργείων μέχρι νεωτέρας, με αποτέλεσμα ασθενείς που περίμεναν για μήνες να χειρουργηθούν, να μην ξέρουν αυτή την ώρα, πότε αυτό θα πραγματοποιηθεί.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: «Τίναξαν» στον αέρα τα χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου"

Καμίνης: Δεν απευθύνομαι στον Τόσκα για την ανομία, δεν έχει βούληση

Δραματική έκκληση προσωπικά στον πρωθυπουργό ώστε να βρεθεί λύση στο οξύ πρόβλημα της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, βάλλοντας παράλληλα κατά του Νίκου Τόσκα.

«Τα φαινόμενα (ανομίας) έχουν διογκωθεί. Εγώ δεν απευθύνομαι στον κ. Τόσκα δεν έχω αυταπάτες ότι έχει βούληση να λύσει το πρόβλημα, απευθύνομαι στον κ. Τσίπρα, γιατί είναι πρόβλημα με πάρα πολλές όψεις. Είναι πλέον θέμα του πρωθυπουργού» επισήμανε, καταλογίζοντας αδράνεια στα κυβερνητικά στελέχη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

«Αυτή την κατάσταση τη βλέπαμε χρόνια να ξετυλίγεται… Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου κάποια στιγμή δεν θα μπορούμε να την ελέγξουμε» τόνισε ο κ. Καμίνης.

«Μη μού μιλάνε για δικαιώματα, τα δικαιώματα πρέπει να ασκούνται με ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο, και αυτό να το ξέρει η κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί κάποια στιγμή θα έρθει μια πολύ δεξιά και τότε θα δείτε καταστολή… » ανέφερε δε με νόημα ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Υπάρχει θέμα πολιτικής βούλησης είναι θέμα της πολιτείας και πρέπει να το αντιμετωπίσει, αν δεν θέλει αυτές τις αρμοδιότητες να τις δώσει σε εμάς» τόνισε ο Γιώργος Καμίνης.

Όπως εξήγησε, ο πυρήνας του προβλήματος στο Πεδίον του Άρεως είναι το ζήτημα των ναρκωτικών, όπως επίσης και στα Εξάρχεια, το Μεταξουργείο, έξω από το Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας, καθώς και στην πλατεία Αμερικής.

«Το πρόβλημα της παραβατικότητας υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ωστόσο το κρύβαμε κάτω από το χαλί. Τώρα πια έχει χτυπήσει παραπάνω από κόκκινο...Να παρέμβουν οι υπουργοί και να ασκήσουν τα καθήκοντά τους» σημείωσε o δήμαρχος.

ΗΧΗΤΙΚΟ
skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμίνης: Δεν απευθύνομαι στον Τόσκα για την ανομία, δεν έχει βούληση "

Απίστευτο μπάχαλο στον ΕΦΚΑ: Το λογισμικό εμποδίζει την έκδοση συντάξεων!

Απίστευτο μπάχαλο επικρατεί στις συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης του ΕΦΚΑ, σε σημείο ακόμη και σε «καθαρές αιτήσεις», που έχουν βεβαιώσεις για το χρόνο ασφάλισης από όλα τα Ταμεία και βεβαίωση μη οφειλής σε κανένα Ταμείο, να μην μπορούν να εκδοθούν αποφάσεις με οριστική σύνταξη!

Το πρωτοφανές μπάχαλο στοιχίζει σε περίπου 50.000 ασφαλισμένους τη μη έκδοση σύνταξης επί μία διετία, και η πιο τρανταχτή απόδειξη είναι ότι το μπάχαλο το επιβεβαιώνει ακόμη και το γραφείο του πρωθυπουργού που έχει επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ταλαιπωρία
Απίστευτη η ταλαιπωρία, άγνωστη η έκδοση χιλιάδων αποφάσεων, και οι δικαιολογίες δίνουν και παίρνουν. Δεν βγαίνουν οριστικές αποφάσεις, λένε τα έγγραφα, λόγω έλλειψης… λογισμικού στον ΕΦΚΑ!

Το θέμα έχει φτάσει και στο γραφείο του Μαξίμου για την καθημερινότητα που δέχεται αιτήματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kathimerinotita.gov.gr. Και εκεί όμως σηκώνουν ψηλά τα χέρια στο θέμα της έκδοσης συντάξεων με διαδοχική ασφάλιση. Ακόμη και η ομάδα παρά τω Μαξίμου, δηλαδή, για θέματα καθημερινότητας που έχει επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη (αποκαλούμενο και ως «καθοδηγητή» του Τσίπρα) σηκώνει ψηλά τα χέρια!



Τουτέστιν, ούτε με… το μέσον του Φλαμπουράρη δεν βγαίνουν οι συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης από τον ΕΦΚΑ! Ισως αυτός να ήταν και ένας από τους λόγους αποπομπής του τέως διοικητή του Θανάση Μπακαλέξη. Ομως οι άλλοι δύο που μένουν στον ΕΦΚΑ ως υποδιοικητές (Σέμπος και Τσακίρης) τι κάνουν; Και η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, εκτός από το να βολιδοσκοπεί για υποψήφιους διοικητές, τι πράττει για να βγει από το τέλμα ο ΕΦΚΑ… οψέποτε βρεθεί κατάλληλος διοικητής;


«Καθαρές» αιτήσεις
Το ανεξήγητο μάλιστα είναι ότι σε πολλές χιλιάδες από τις υποβληθείσες αιτήσεις ούτε χρέη υπάρχουν, αλλά ούτε καθυστερήσεις στην έκδοση των βεβαιώσεων για το χρόνο ασφάλισης. Παρά ταύτα, οι οριστικές συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης με αίτηση από 13/5/2016 και μετά καθυστερούν και έχουν βάλει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 50.000 ασφαλισμένους στον γύψο για πάνω από 2 χρόνια!
Ολες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μετά τις 13 Μαΐου 2016 με χρόνο διαδοχικής ασφάλισης δεν έχουν πάρει οριστική απόφαση, παρά μόνο την προσωρινή σύνταξη που ειδικά στη διαδοχική ασφάλιση είναι σημαντικά μικρότερη έναντι της οριστικής.

Τέχνασμα…
Το ασφαλιστικό «κερδίζει» από αυτές τις αιτήσεις γιατί δίνει μικρότερη προσωρινή απ’ ό,τι θα πλήρωνε με οριστική απόφαση. Μήπως είναι ένα νέου τύπου τέχνασμα για να φαίνονται συγκρατημένες οι δαπάνες συντάξεων καθώς η… μονιμότητα προσωρινής σύνταξης αποτρέπει αναδρομικά από την έκδοση οριστικών συντάξεων με διαδοχική ασφάλιση;

Στην πράξη αυτό που συμβαίνει είναι ότι ένας στους δύο από όσους έχουν προσωρινή παίρνει λιγότερα σε σχέση με την οριστική σύνταξη, και επί της ουσίας «δανείζει» τον ΕΦΚΑ με λεφτά που δικαιούται μεν αλλά δεν τα εισπράττει!

Καθημερινά ο αριθμός των αιτηθέντων σύνταξη με χρόνο διαδοχικής ασφάλισης μεγαλώνει. Οι περισσότερες αιτήσεις είναι σε εκκρεμότητα από τον Μάιο του 2016, δηλαδή για διάστημα δύο ετών.

Ο ΕΦΚΑ βγάζει συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης για τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί ως 12/5/2016, πριν από το νόμο Κατρούγκαλου. Ομως για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν και υποβάλλονται από 13/5/2016, δηλαδή μετά το νόμο Κατρούγκαλου, επικρατεί απόλυτο χάος, και αποδεικνύεται με ντοκουμέντα που αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος.

Έλλειψη λογισμικού
Το πιο πειστικό ντοκουμέντο είναι ότι ακόμη και η κυβερνητική ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ (www.kathimerinotita.gov.gr), που έχει επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα στις συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης και «σηκώνει τα χέρια ψηλά» λέγοντας στους πολίτες: «Λυπούμαστε, δεν έχουμε απάντηση».

Ασφαλισμένος με χρόνο ασφάλισης σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΝΑΤ, ενώ έχει πάρει βεβαιώσεις από όλα τα Ταμεία ότι πληροί τις προϋποθέσεις για σύνταξη με διατάξεις ΝΑΤ, περιμένει 2 χρόνια γιατί ο ΕΦΚΑ δεν έχει, λέει, «λογισμικό» για τις συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης!!!

Στην ίδια μοίρα είναι όλες σχεδόν οι αιτήσεις με χρόνο διαδοχικής ασφάλισης από τα μέσα 2016!

Ατελέσφορη αποδεικνύεται και η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, που λέει ότι το πρόβλημα δεν είναι οι συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις, αλλά η έλλειψη μηχανογραφικού προγράμματος για να βγουν οι συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση!!!
Ατελέσφορη και η παρέμβαση της ομάδας «kathimerinotita» του υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη που, παρά τα e-mails σε υπουργείο Εργασίας και ΕΦΚΑ, απαντά στον πολίτη: «Μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες, δεν έχουμε πάρει απάντηση. Θα σας ενημερώσουμε»!

«Γολγοθάς» για δύο χρόνια και βλέπουμε…
Το ιστορικό που δείχνει το απόλυτο αλαλούμ στις συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση.

1. Τον Ιούνιο του 2016 ο ασφαλισμένος υποβάλλει αίτηση στο ΝΑΤ-ΕΦΚΑ για σύνταξη, καθώς το ΝΑΤ είναι τελευταίο Ταμείο και πληροί σε αυτό τις διατάξεις για οριστική σύνταξη.

2. Τον Ιούλιο του 2016 βγαίνει η προσωρινή σύνταξη με 655 ευρώ και το ΝΑΤ λέει στην απόφασή του (παρ. 4) ότι δίδεται προσωρινή επειδή προς το παρόν είναι αδύνατη η έκδοση οριστικής σύνταξης.

3. Ο ασφαλισμένος αρχίζει έναν μαραθώνιο για να πάρει από τα προηγούμενα Ταμεία (ΙΚΑ και ΟΑΕΕ) βεβαιώσεις χρόνου ασφάλισης. Οι βεβαιώσεις βγαίνουν και λένε ότι έχει στο ΙΚΑ 3,8 χρόνια, στον ΟΑΕΕ 12 χρόνια και στο ΝΑΤ 14,9 έτη. Συνολικά και με το ειδικό καθεστώς αδειών, που το ΝΑΤ τις λογίζει συντάξιμες, ο ασφαλισμένος έχει 31 χρόνια και δικαιούται κύρια σύνταξη ΕΦΚΑ με διατάξεις διαδοχικής ασφάλισης από το ΝΑΤ ενώ επίσης δικαιούται επικουρική σύνταξη από το ΚΕΑΝ με διατάξεις διαδοχικής.

4. Οι μήνες κυλούν και φτάνει Νοέμβριος 2017. Παρότι κανένα Ταμείο δεν έχει εκκρεμότητα, εντούτοις η σύνταξη δεν βγαίνει. Ο ασφαλισμένος έχει απευθυνθεί στην κυβερνητική ιστοσελίδα για θέματα καθημερινότητας του κ. Αλ. Φλαμπουράρη και επίσης έστειλε γράμμα (e-mail) και στον Συνήγορο του Πολίτη.

5. Τον Ιούλιο του 2017 το γραφείο Μαξίμου για την καθημερινότητα του πολίτη (www.kathimerinotita.gov.gr) του απαντά ότι το αίτημα παρελήφθη και έχει προωθηθεί: α) στο γραφείο του διοικητή ΕΦΚΑ (Μπακαλέξης), β) στο γραφείο του διοικητή ΕΤΕΑΕΠ (Καποτάς) και γ) στο υπουργείο Εργασίας (τμήμα διαδοχικής ασφάλισης).

6. Λίγους μήνες μετά έρχεται η ψυχρολουσία, καθώς το γραφείο Μαξίμου για την καθημερινότητα του πολίτη (www.kathimerinotita.gov.gr) απαντά μήνα Σεπτέμβριο ότι «μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες, δεν έχουμε απάντηση», ενώ τον Νοέμβριο του 2017 έρχεται και η απάντηση του Συνηγόρου του Πολίτη που λέει ότι η αίτηση δεν έχει κανένα πρόβλημα, αλλά δεν υπάρχει μηχανογραφικό σύστημα στον ΕΦΚΑ για να προχωρήσουν τις συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης (σ.σ.: λογισμικό)! Και ενημερώνει τον καταταλαιπωρημένο ασφαλισμένο ότι, όπως είπαν από τον ΕΦΚΑ στον Συνήγορο του Πολίτη, ελπίζουν το πρόβλημα να λυθεί μέχρι τέλος του 2017!

7. Μπήκε το 2018 και είμαστε στον Μάιο. Ο ασφαλισμένος ζει με τα 655 ευρώ της προσωρινής σύνταξης από τον Ιούνιο του 2016! Το πρόβλημα δεν λύθηκε, και το χειρότερο, αν όχι ο απόλυτος παραλογισμός, είναι το έγγραφο που του έστειλε ο ΕΦΚΑ τον Φεβρουάριο του 2018 και του λέει να απευθυνθεί στο ΝΑΤ για να βρει άκρη με τη σύνταξή του!!! Σημειωτέον ότι μετά τον ΕΦΚΑ δεν υπάρχουν τα άλλα Ταμεία. Το ΝΑΤ, το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ δεν υφίστανται ως φορείς ασφάλισης, παρά μόνον ως τομείς για να κρίνουν συνταξιοδοτικές διατάξεις δικών τους ασφαλισμένων. Ολα τα Ταμεία έχουν «ταμπέλα» ΕΦΚΑ από 1ης/1/2017. Κι όμως ο ασφαλισμένος πήρε χαρτί από τον ΕΦΚΑ όπου του λένε να πάει στο… ΕΦΚΑ-ΝΑΤ για να βγάλει άκρη με τη μη έκδοση οριστικής σύνταξης ύστερα από δύο χρόνια ταλαιπωρίας, εμπαιγμού και κοροϊδίας.

eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο μπάχαλο στον ΕΦΚΑ: Το λογισμικό εμποδίζει την έκδοση συντάξεων!"

Η «συνθηκολόγηση» Τσακαλώτου οριστικοποιεί τις περικοπές στις συντάξεις από το 2019

Τις περικοπές στις συντάξεις τον Δεκέμβριο του 2018 επισημοποίησε ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποκλείοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα υπερ-πλεονάσματα, προκειμένου να αποφύγουν η κυβέρνηση και οι συνταξιούχοι το «πικρό ποτήρι». Φτάνοντας στο άλλο άκρο, αποδομεί τα επιχειρήματα με τα οποία υποστήριζε πριν 2,5 χρόνια ότι δεν πρέπει να κοπούν οι συντάξεις και –για όποιον δεν κατάλαβε- λέει πως δεν είναι σωστό να πληρώνει η Ελλάδα για συντάξεις όσα πληρώνουν (ως ποσοστό του ΑΕΠ) οι πιο πλούσιες χώρες.

Για να δικαιολογήσει μάλιστα τις περικοπές, «μπλέκει» τα λεφτά τους Ασφαλιστικού με τις δαπάνες Πρόνοιας, καθώς επικαλείται άλλα προνοιακά επιδόματα που προβάλλει η κυβέρνηση (πχ σχολικά γεύματα, βοήθεια στο σπίτι, επιδότηση ενοικίου, επιδόματα τέκνων κλπ) που δεν έχουν σχέση με ασφαλιστικές εισφορές, αλλά με «μποναμάδες» και παροχές ανθρωπιστικού χαρακτήρα.

Στην συνέντευξή του «στο Κόκκινο» ο κύριος Τσακαλώτος:

1. Παραδέχτηκε ότι «είναι θέμα οι συντάξεις, βεβαίως έχουν κοπεί, βεβαίως σε μερικούς ανθρώπους έχουν κοπεί παραπάνω από ό,τι πρέπει, πολύ παραπάνω, αλλά δεν μπορεί όμως να ξοδεύουμε σχεδόν όσο ξοδεύουν ως ποσοστό για τις συντάξεις άλλες χώρες και πιο προωθημένες χώρες από εμάς, και να μην πληρώνουμε σχεδόν τίποτε στις άλλες δαπάνες που χρειάζεται»… Σαν παράδειγμα τέτοιων δαπανών ανέφερε «επιδόματα στα παιδιά, η συζήτηση που υπάρχει για επίδομα στα νέα ζευγάρια, είτε για νοίκι είτε αν έχουν πάρει σπίτι με δάνειο που πληρώνουν» ή τα σχολικά γεύματα, την Βοήθεια στο σπίτι κλπ.

2. Έδωσε «ένα δίκιο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για να γίνει σοβαρή συζήτηση και να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Τι έλεγα εγώ παλιά; Πήγαινα στους Ευρωπαίους και τους έλεγα: "Δεν μπορείτε να κόψετε τις συντάξεις, διότι η θεία μου η τάδε στην Πρέβεζα βοηθάει το άνεργο παιδί της, βοηθάει τα εγγόνια της στο φροντιστήριο, βοηθάει το άλλο παιδί της στο νοίκι που είναι στην Αθήνα». Και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έλεγε ότι «πρέπει να φτιάξετε κι ένα κοινωνικό κράτος». Δηλαδή δεν είναι σωστό η σύνταξη της γιαγιάς να μην είναι για τη γιαγιά και να πηγαίνει σε όλη την υπόλοιπη οικογένεια. Πρέπει να φτιάξετε κι ένα κοινωνικό κράτος»...

3. Τόνισε ότι η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι ότι «ακούμε αυτό που λέτε (σσ: να μην εφαρμοστούν το 2019 οι περικοπές συντάξεων) αλλά δεν είναι η ώρα γι' αυτή τη συζήτηση».

Για το θέμα τυχόν μετάθεσης των ψηφισμένων μέτρων, και η εαρινή Έκθεση της Κομισιόν προεξοφλεί τις περικοπές συντάξεων το 2019, ως δεδομένες. Εκτός από τους δανειστές όμως, ο κύριος Τσακαλώτος θύμισε ότι μπορεί να τιμωρήσουν τέτοιες ενέργειες και οι αγορές!

Όπως είπε «εγώ από πάρα πολύ καιρό έχω πει, αλλά νομίζω ότι το έχω ακούσει και από τον Αλέξη Τσίπρα, σχεδόν με την ίδια γλώσσα με εμένα -ίσως με καλύτερα ελληνικά- ότι δεν θα υπάρχει μια κατάσταση άλφα, που είμαστε τελείως κάτω από επίβλεψη, επιτήρηση και μετά ξαφνικά μια μέρα θα υπάρχει βήτα που δεν θα υπάρχει καθόλου επιτήρηση, επίβλεψη.

Και οι αγορές αυτό κάνουν. Όλη η μαρξιστική ανάλυση των χρηματαγορών στο διεθνές επίπεδο είναι ότι κάνουν αυτήν τη δουλειά. Αν κάνεις πράγματα που θεωρούν οι αγορές μη βιώσιμα, σε τιμωρούν πουλώντας το ομόλογό σου, κάνοντας πιο δύσκολο να μπορείς να δανειστείς».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η «συνθηκολόγηση» Τσακαλώτου οριστικοποιεί τις περικοπές στις συντάξεις από το 2019"

Έγινε και αυτό: Ζητούν να ορισθεί ως «αργία» η επέτειος επαναλειτουργίας της ΕΡΤ

Το ενδεχόμενο να χρισθεί μέρα εορτασμού η 29η Απριλίου ως επετειακή ημέρα επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, προβλέπει προσχέδιο για τον εσωτερικό κανονισμό της δημόσιας τηλεόρασης.

Η επίμαχη πρόβλεψη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών ενώ το περιεχόμενο του προσχεδίου διέρρευσε στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Αναλυτικά ως αργίες προτείνονται:

Η πρώτη του έτους
Τα Θεοφάνεια
Η Καθαρή Δευτέρα
Η 25η Μαρτίου
Η Μεγάλη Παρασκευή
Το Μεγάλο Σάββατο
Η Κυριακή του Πάσχα
Η Δευτέρα του Πάσχα
Η 1η Μαΐου
Του Αγίου Πνεύματος
Η Κοίμηση της Θεοτόκου
Η 28η Οκτωβρίου
Τα Χριστούγεννα
Η 26η Δεκεμβρίου
Όλες οι Κυριακές

Στο προσχέδιο αναφέρεται επίσης ότι «ως εξαιρέσιμες ημέρες για το προσωπικό που υπηρετεί στους Περιφερειακούς ΕΡΤ και στα Κέντρα Εκπομπής θεωρούνται οι τοπικές αργίες που έχουν οριστεί με προεδρικά διατάγματα ή υπουργικές αποφάσεις ή βεβαιώνονται από την νομαρχία. Για όλους τους εργαζόμενους της Αττικής εξαιρέσιμη ημέρα είναι ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής. Ορίζεται ημέρα εορτασμού επαναλειτουργίας της ΕΡΤ ΑΕ η 29η Απριλίου».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έγινε και αυτό: Ζητούν να ορισθεί ως «αργία» η επέτειος επαναλειτουργίας της ΕΡΤ"

Στο ΣτΕ το αίτημα της κυβέρνησης να μην δοθεί άσυλο σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

Επέμεινε σήμερα η κυβέρνηση στο εάν υπάρχουν ή όχι σοβαρές ενδείξεις ότι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν διαπράξει αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, κατά τη συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας της αίτησης του τέως υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με την οποία ζητεί να ανασταλεί η απόφαση χορήγησης ασύλου στον ένα από τους οκτώ στρατιωτικούς και συγκεκριμένα στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim, ο οποίος έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Ειδικότερα, σειρά επιχειρημάτων ενώπιον της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση ή μη ασύλου στον ένα από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, ανέπτυξαν οι συνήγοροί του, αλλά και οι νομικοί εκπρόσωποι του δημοσίου (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους) κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.
Πάντως, η απόφαση της Ολομέλειας (με πρόεδρο το Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο), η οποία αναμένεται μέσα στο δίμηνο , θα αποτελέσει ουσιαστικά πρόκριμα για την τύχη των υπολοίπων 7 Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα, καθώς η απόφαση θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, αφού εισήχθη στο ΣτΕ ως πρότυπη δίκη σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3900/2010.

Στη δίκη δεν παρέστη ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος καθώς βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρής φρούρησης για λόγους ασφαλείας σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του.
Στη δίκη όμως παρενέβη ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας τασσόμενος υπέρ της χορήγησης ασύλου στους Τούρκους αξιωματικούς για τους οποίους ο Άρειος Πάγος έχει αμετάκλητα έχει αποφανθεί κατά της έκδοσης τους.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του ελληνικού δημοσίου τάχθηκαν κατά της χορήγησης ασύλου στον συγκεκριμένο αξιωματικό ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής η οποία του έχει χορηγήσει άσυλο.

Όπως υποστήριξαν η επίμαχη απόφαση είναι αντιφατική και νομικά εσφαλμένη καθώς στηρίχθηκε σε παραδοχές που δεν περιλαμβάνονται στη Συνθήκη της Γενεύης του 1951 για τους πρόσφυγες.

" Αν υπάρχουν, που υπάρχουν, σοβαροί λόγοι συμμετοχής των συγκεκριμένων αξιωματικών στο πραξικόπημα, τότε δεν δικαιούνται ασύλου" τόνισαν οι συνήγοροι του δημοσίου επισημαίνοντας ότι " η Επιτροπή που του χορήγησε το άσυλο δέχθηκε, ότι ο εν λόγω Τούρκος αξιωματικός δεν μετείχε στο πραξικόπημα, δεν θα τύχει δίκαιης δίκης στην Τουρκία και τα στοιχεία σε βάρος του είναι αόριστα, όμως όλα αυτά δεν μπορούν να στηρίξουν την ιδιότητα του πρόσφυγα και εξ αυτού να στηρίξουν τη χορήγηση ασύλου".

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι τα αδικήματα που φέρονται να διέπραξαν τιμωρούνται τόσο στην Τουρκία όσο και στη χώρα μας ως κοινά ποινικά αδίκημα και ότι "δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πολιτικά εγκλήματα στασιαστικές ενέργειες".

Αλιβιζάτος: Δεν υπάρχουν στοιχεία εμπλοκής του συγκυβερνήτη στο πραξικόπημα για την ανατροπή Ερντογάν

Από την πλευρά των συνηγόρων του Τούρκου αξιωματικού ο καθηγητής του συνταγματικού δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, ανέφερε ότι "η υπόθεση αυτή δεν είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής αλλά θέμα σεβασμού του διεθνούς δικαίου και δεν είναι δυνατόν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής να κρίνουν τη χορήγηση ασύλου". Σε ότι αφορά τις κατηγορίες σε βάρος των οκτώ τις οποίες υποστηρίζει η γείτονα χώρα, ο κ. Αλιβιζάτος, επικαλούμενος και την απόφαση περί μη έκδοσής του Αρείου Πάγου επισήμανε ότι δεν αποδείχθηκε ότι μετείχαν στο πραξικόπημα.

"Αν πράγματι υπήρχαν στοιχεία εμπλοκής του στο πραξικόπημα, τόνισε, τότε δεν θα ήταν επιτρεπτό να δώσουμε άσυλο σε ένα εγκληματία, αλλά εδώ τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν και προσέθεσε ότι όταν ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν και το ξέρουμε όλοι τους αποκαλεί καθημερινά "τρομοκράτες, προδότες και δολοφόνους" τί άλλο χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί για πολιτικούς λόγους φοβούνται να πάνε πίσω";

Ακόμη, ο κ. Αλιβιζάτος, απευθυνόμενος στους δικαστές είπε: "Περιμένουμε να αισθανθούμε περήφανοι ως Έλληνες νομικοί και να πούμε ότι έχουμε δικαστές στην Αθήνα".
Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του Δημοσίου, οι δικηγόροι του Τούρκου αξιωματικού επισήμαναν ότι από το ελικόπτερο είχε αφαιρεθεί η συσκευή που εκπέμπει πληροφορίες υψομέτρων, καθώς δεν μπορούσαν απόρρητο στρατιωτικό υλικό να παραδοθεί στην Ελλάδα.

Ακόμη, ως προς το ότι το ελικόπτερο δεν ήταν για μεταφορά τραυματιών αλλά μεταφορών γενικών χρήσεων, απαντήθηκε από τους συνηγόρους του ότι υπάρχουν βίντεο τα οποία αποδεικνύουν ότι μετέφερε ασθενείς.

Για το δημόσιο παρέστησαν ως νομικοί εκπρόσωποι οι Δημήτρης Μακαρονίδης, Παντελής Παπαδάκης και Αναστασια Σκουντή, ενώ την χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό υποστήριξαν, πλην του Νίκου Αλιβιζάτου, και οι Χριστόφορος Αργυρόπουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος, Ελένη Κουτσουράκη και Παναγιώτης Νικολόπουλος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΣτΕ το αίτημα της κυβέρνησης να μην δοθεί άσυλο σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών"

Τουρκικό πλοίο χτύπησε ελληνική κανονιοφόρο – Περίεργη σύγκρουση στο Αιγαίο κοντά στη Λέσβο


Κατά παράβαση κάθε κανόνα ο Τούρκος καπετάνιος κινήθηκε προς στον ελληνικό πολεμικό πλοίο - Στη συνέχεια το τουρκικό εμπορικό πλοίο έστριψε προς τα τουρκικά ύδατα και απομακρύνθηκε - Το τουρκικό πλοίο χτύπησε την κανονιοφόρο “Αρματωλός” στο μεσόστεγο - Ευτυχώς δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των μελών του πληρώματος - Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μετείχε σε επιχείρηση του ΝΑΤΟ
Το περιστατικό έγινε στις τέσσερις τα ξημερώματα. Ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο πλησίασε από αριστερά στη θέση όπου κινούνταν μια ελληνική κανονιοφόρος και κατά παράβαση κάθε κανόνα έπεσε πάνω της. Η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού υπέστη ζημιές στο μεσόστεγο, ωστόσο ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Το ελληνικό πολεμικό μάλιστα συνεχίζει την αποστολή του καθώς βρίσκεται σε περιπολία στο πλαίσιο επιχείρησης του ΝΑΤΟ.
Η ανακοίνωση του ΓΕΝ

«Περίεργο περιστατικό»
Το τουρκικό εμπορικό με την επωνυμία “ ΚΑRΜΑΤΕ” πλέον βρίσκεται σε τουρκικά ύδατα. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το πλήρωμά του μετά το “ατύχημα” με το ελληνικό πολεμικό έσπευσε να αναπτύξει ταχύτητα και να απομακρυνθεί, περνώντας στα “ασφαλή” τουρκικά ύδατα.


Πηγή φωτογραφίας marinetraffic

Αυτή την ώρα, σχεδόν τέσσερις ώρες μετά το περιστατικό σύμφωνα με τα στοιχεία από το marinetraffic το τουρκικό πλοίο βρίσκεται ανοιχτά των Τουρκικών ακτών.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση πάντως είναι ότι μετά την κίνηση “ατζαμή” που έκανε ο Τούρκος καπετάνιος είναι το γεγονός ότι έσπευσε να εξαφανιστεί. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί.
Το περιστατικό το έχει αναλάβει πλέον το Λιμενικό, ενώ σύμφωνα με το ΓΕΝ ενημερώθηκαν οι ΝΑΤΟϊκές αρχές, καθώς το σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν στην περιοχή στο πλαίσιο συμμαχικής επιχείρησης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ξημερώματα, λίγο μετά το περιστατικό από το υπουργείο Άμυνας ενημερώθηκε τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος της; ΝΔ, γεγονός που δείχνει πως το περιστατικό αρχικά τουλάχιστον εκτιμήθηκε ως σοβαρό.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικό πλοίο χτύπησε ελληνική κανονιοφόρο – Περίεργη σύγκρουση στο Αιγαίο κοντά στη Λέσβο"

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών - Μισό εκατομμύριο ευρώ τα «κέρδη» του

Από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη είχε απλώσει τα πλοκάμια του ένα πολυμελές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης και κάνναβης, που εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. Συνολικά, συνελήφθησαν 19 μέλη του, που εκτιμάται ότι αποκόμισαν σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ!

Οι αστυνομικοί εκτέλεσαν ταυτόχρονα συντονισμένες επιχειρήσεις σε περιοχές των Ιωαννίνων, της Αττικής και της Ρόδου και πέρασαν χειροπέδες σε 12 Έλληνες, πέντε Αλβανούς, έναν Μολδαβό και μία Ρουμάνα. Δέκα από τους συλληφθέντες μεταξύ των οποίων η αλλοδαπή γυναίκα εντοπίστηκαν στα Ιωάννινα, οκτώ στη Ρόδο και ένα στην Αθήνα. Η πολυμελής εγκληματική οργάνωση ήταν διαρθρωμένη σε δύο ομάδες με τοπικούς "υπαρχηγούς", αλλά με κοινό αρχηγό.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκαν μικρές ποσότητες ναρκωτικών, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία για την πλήρη δράση του κυκλώματος και τις ποσότητες κοκαΐνης και χασίς που είχαν διακινήσει, βρίσκονται στα χέρια των αρχών και περιλαμβάνονται στην δικογραφία με την οποία θα οδηγηθούν οι δράστες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών - Μισό εκατομμύριο ευρώ τα «κέρδη» του"

Τρεις αστυνομικοί παραλήπτες αναβολικών

Τρείς αστυνομικοί κατηγορούνται ως πελάτες κυκλώματος διακίνησης αναβολικών που στέλνονταν με ταχυδρομικά δέματα από τη Ρουμανία.

Το κύκλωμα αυτό επιχειρεί να εξαρθρώσει πλήρως το ΣΔΟΕ τις τελευταίες ημέρες και προχώρησε στην κατάσχεση 8.000 ενέσιμων αμπουλών τεστοστερόνης απλής και ενισχυμένης καθώς και 30.000 χάπια με αυξητικές ορμόνες.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα καθώς για τον εντοπισμό άλλων δεμάτων και δραστών ιδιωτών ή αστυνομικών.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις αστυνομικοί παραλήπτες αναβολικών"

Υπ. Εργασίας: Ψευδή τα όσα γράφονται για τη διαδοχική ασφάλιση

Για νέα «ανακάλυψη» καθυστερήσεων στην απονομή συντάξεων με διαδοχική ασφάλιση, οι οποίες ήταν καθεστώς για δεκαετίες ολόκληρες στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, κανεί λόγο με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βάλλοντας κατά της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η οποία, σύμφωνα με το υπουργείο, έχει ως στόχο «να παρουσιάσει μια παντελώς ψευδή εικόνα για τη νέα κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί σήμερα, μετά τη ψήφιση του ν. 4387/2016, τη λειτουργία του ΕΦΚΑ και την έκδοση σειράς ευνοϊκών για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους αποφάσεων και εγκυκλίων».
«Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε ότι:
  • Οι εκκρεμείς συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση δεν είναι 50.000, όπως ανακριβέστατα αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά 11.548, εκ των οποίων μόνο οι 2.900 αφορούν αιτήσεις πριν από τις 12/5/2016. Από τις 13/5/2016 και μετά έχουν εκδοθεί με βάση τις νέες διατάξεις, 24.000 συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση και, ταυτόχρονα, έχουν μειωθεί κατά 60% οι εκκρεμείς αιτήσεις που υπήρχαν πριν από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ.
  • Οι νέοι συνταξιούχοι με διαδοχική ασφάλιση δεν έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Δικαιούνται να λάβουν, εφόσον το δηλώσουν, προσωρινή σύνταξη και ήδη 4 στους 10, αξιοποιώντας τη σχετική δυνατότητα, λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη.
  • Οι προϋποθέσεις χορήγησης συντάξεων με διαδοχικό χρόνο ασφάλισης, καθώς και τα ποσά που αντιστοιχούν, έχουν βελτιωθεί δραστικά σε σύγκριση με το καθεστώς που ίσχυε πριν από τη ψήφιση του ν. 4387/2016. Οι βελτιώσεις είναι σε όλους γνωστές και αποτυπώνονται στις σχετικές εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί στις 19/9/2017 για την εφαρμογή του άρθρου 19 του ν. 4387/2016 και στις 16/2/2018 ειδικά προς όφελος των ασφαλισμένων στο πρώην ΝΑΤ, που αποσπασματικά και σκοπίμως χρησιμοποιήθηκαν στο δημοσίευμα, με σκοπό την παραπλάνηση και τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων για το σύνολο των περιπτώσεων.
  • Για την περαιτέρω επίσπευση της απονομής των συντάξεων με διαδοχική ασφάλιση έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λειτουργεί από τον ΕΦΚΑ ηλεκτρονική εφαρμογή για τον αυτόματο και ακριβή υπολογισμό των σχετικών παροχών».
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Εργασίας: Ψευδή τα όσα γράφονται για τη διαδοχική ασφάλιση"

Ανατροπή στο Σκοπιανό: Ο Ντιμιτρόφ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες – Έξαλλος ο Νίμιτς

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Παρά τη διάθεση της Ελλάδας για εξεύρεση λύσης, οι ανιστόρητοι και προκλητικοί Σκοπιανοί πυρπολούν το διάλογο με τις παράλογες απαιτήσεις τους

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των σκληρών εθνικιστών της γειτονικής χώρας, απείλησε να τινάξει στον αέρα τις τελευταίες συνομιλίες για το Σκοπιανό στη Βιέννη, δήλωσαν ενημερωμένες πηγές στην ιστοσελίδα Hellas Journal.

Η στάση του κ. Ντιμιτρόφ χαρακτηρίζεται ανεπίτρεπτη και προκάλεσε το θυμό του ήρεμου και μειλίχιου διαπραγματευτή, Μάθιου Νίμιτς ο οποίος φέρεται να προειδοποίησε τον Σκοπιανό υπουργό ότι δημιουργεί προβλήματα περισσότερο στη χώρα του παρά στην Ελλάδα.

Η στάση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά χαρακτηρίστηκε από τις πηγές του portal υποδειγματική και τονίστηκε ότι έσωσε από το ναυάγιο τις διαπραγματεύσεις, που χαρακτηρίστηκαν από έντονες διαφωνίες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι προτάσεις που καταθέτει ο κ. Ντιμιτρόφ, πολλές φορές, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα συζήτησε κατά καιρούς ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα και τον κ. Κοτζιά.

Οι προτάσεις του κ. Ζάεφ δείχνουν τάσεις συμβιβασμού, αντίθετα από τα λεγόμενα του κ. Ντιμιτρόφ που διακρίνονται από εθνικισμό και αδιαλλαξία. Με τα σημερινά δεδομένα, μας είπαν οι πηγές, οι διαπραγματεύσεις έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, που δεν έχει κηρυχθεί επειδή η Ελλάδα συνεχίζει την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος με λύση που θα προβλέπει την αλλαγή της ονομασίας και του Συντάγματος.

Η ιστοσελίδα πληροφορήθηκε ότι ο κ. Ζάεφ βρίσκεται υπό ασφυκτικό κλοιό καθώς έγινε γνωστό ότι μερικοί δικοί του βουλευτές, που τον στηρίζουν παραδοσιακά σε άλλα θέματα, θα τον εγκαταλείψουν στο θέμα της ονομασίας.

Με τα σημερινά δεδομένα αποκλείεται η αλλαγή του Συντάγματος μέσω ψηφοφορίας στη Βουλή, γι’ αυτό και αναζητούνται άλλοι τρόποι , όπως η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αν και έγινε γνωστό ότι πάλι τον τελευταίο λόγο θα πει το Κοινοβούλιο της πΓΔΜ.

Σε ξένους διπλωμάτες προκαλεί εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δεν έχει αντικαταστήσει τον κ. Ντιμιτρόφ, ο οποίος ηγείται του χορού της απόρριψης της διευθέτησης που επιχειρείται με τη μεσολάβηση του κ. Νίμιτς.

Ο τελευταίος, που έχει στηρίξει κατ’ επανάληψη τα Σκόπια εις βάρος της Ελλάδας, φέρεται να αντιλήφθηκε στη Βιέννη το εθνικιστικό παιγνίδι του κ. Ντιμιτρόφ. Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ νοιώθει ότι «είμαστε τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά από τη λύση» με ευθύνη βεβαίως της σκοπιανής πλευράς.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατροπή στο Σκοπιανό: Ο Ντιμιτρόφ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες – Έξαλλος ο Νίμιτς "

Eνταση στη Λάρισα από κτηνοτρόφους: Ανίκανος ο Αποστόλου, να παραιτηθεί [εικόνες & βίντεο]

Ανίκανο χαρακτήρισαν οι κτηνοτρόφοι τον αρμόδιο υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου που βρέθηκε στη Λάρισα, καλώντας τον μάλιστα να παραιτηθεί.
Ειδικότερα, δεκάδες κτηνοτρόφοι από όλη την χώρα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, δίπλα από το ξενοδοχείο που βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος συμμετείχε στο συνέδριο του Economist.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa, οι κτηνοτρόφοι εξαπέλυσαν μύδρους κατά του κ. Αποστόλου, με κύρια διαμαρτυρία την ελεύθερη πτώση στην τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος.
Επιπροσθέτως, σε μια πράξη ιδιαίτερου συμβολισμοί, προσέφεραν γάλα στους διερχόμενους πολίτες. 
Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν την παραίτηση του κ. Αποστόλου από το αξίωμά του, αφού τον χαρακτήρισαν «ανίκανο και αναποτελεσματικό».
Το περιστατικό με τον γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ
Από την κινητοποίηση δεν έλειψε η ένταση, ενώ έλαβε χώρα ένα έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στους κτηνοτρόφους και το γραμματέα της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρο Παπαγεωργίου, ο οποίος μετέβη στο σημείο προκειμένου να ζητήσει να τους δει ο κ. Αποστόλου. Από τα πυρά τους δεν έλειψε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αρνήθηκε να έχει συνάντηση μαζί τους παρά τα αιτήματα που του έχουν υποβάλλει.
Tέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το κέντρο της πόλης είχε μετατραπεί σε φρούριο για την παρουσία του Ευάγγελου Αποστόλου στην πόλη.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. ΑποστόλουΟ υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου
To κοινό που παρακολουθεί την ομιλία του κ. ΑποστόλουTo κοινό που παρακολουθεί την ομιλία του κ. Αποστόλου






onlarissa
Διαβάστε Περισσότερα » "Eνταση στη Λάρισα από κτηνοτρόφους: Ανίκανος ο Αποστόλου, να παραιτηθεί [εικόνες & βίντεο]"

Η Φουρέιρα σχηματίζει μαζί με Αλβανό τραγουδιστή τον αλβανικό αετό και προκαλεί αντιδράσεις [εικόνα & βίντεο]

Λίγο πριν από τη συμμετοχή της στον ημιτελικό της Eurovision με την Κύπρο, η γνωστή τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις με μία κίνησή της.
Συγκεκριμένα, πόζαρε στον φακό με τον εκπρόσωπο της Αλβανίας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, Eugent Bushpepa, με τους δυο τους να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό.
Ο εκπρόσωπος της Αλβανίας χρησιμοποίησε το δεξί του χέρι και η γνωστή τραγουδίστρια το αριστερό, και έτσι από κοινού σχημάτισαν το σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού.
Η φωτογραφία, μάλιστα, αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Eugent Bushpepa ενόψει του 63ου διαγωνισμού της Eurovision.
eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Φουρέιρα σχηματίζει μαζί με Αλβανό τραγουδιστή τον αλβανικό αετό και προκαλεί αντιδράσεις [εικόνα & βίντεο]"

Στον «αέρα» η έκδοση συντάξεων με διαδοχική ασφάλιση

Στον... πάγο έχουν μπει οι οριστικές αποφάσεις για αιτήσεις που κατατέθηκαν από 13 Μαϊου 2016.

Αλαλούμ επικρατεί στις συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης του ΕΦΚΑ. Ακόμα και οι δικαιούχοι που έχουν βεβαιώσεις για το χρόνο ασφάλισης από όλα τα Ταμεία και βεβαίωση μη οφειλής δεν μπορούν να λάβουν οριστική σύνταξη!

Περίπου 50.000 ασφαλισμένοι περιμένουν παραπάνω από 2 χρόνια για να λάβουν την οριστική σύνταξη τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος της μη έκδοσης των οριστικών συντάξεων είναι η έλλειψη λογισμικού στον ΕΦΚΑ. Οι οριστικές συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης με αίτηση από 13/05/2016 και μετά καθυστερούν πάνω από 2 χρόνια. Ατελέσφορη είναι και η παρέμβαση του Συνήγουρου του Πολίτη, που λέει πως το πρόβλημα δεν είναι οι συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις, αλλά η έλλειψη μηχανογραφικού προγράμματος για να εκδοθούν οι συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση.

Συγκεκριμένα, όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μετά τις 13 Μαϊου 2016 με χρόνο διαδοχικής ασφάλισης δεν έχουν πάρει οριστική απόφαση παρά μόνο την προσωρινή σύνταξη που ειδικά στη διαδοχική ασφάλιση είναι σημαντικά μικρότερη έναντι της οριστικής.

Η προσωρινή σύνταξη είναι σαφώς μικρότερη από την οριστική με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα! Αξίζει να σημειωθεί πως η προσωρινή σύνταξη αποτρέπει αναδρομικά από την έκδοση οριστικών συντάξεων με διαδοχική ασφάλιση.

Καθημερινά ο αριθμός των αιτηθέντων σύνταξη με χρόνο διαδοχικής ασφάλισης μεγαλώνει. Οι περισσότερς αιτήσεις είναι σε εκκρεμότητα από τον Μάιο του 2016. Ο ΕΦΚΑ βγάζει συντάξεις διαδοχικής ασφάλισης για τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί έως τις 15/05/2016.

Τέλος, ακόμα και ο ΟΑΕΕ «μπλοκάρει» την έκδοση συντάξεων με διαδοχική ασφάλιση. Συγκεκριμένα, όταν ο ΟΑΕΕ είναι ο τελευταίος φορέας δεν μεταβιβάζει το αίτημα συνταξιοδότησης σε προηγούμενο Ταμείο αν ο Ασφαλισμένος δεν έχει κλείσει τα 62. Παρόλο που έχει εκδοθεί Εγκύκλιος τόσο του υπουργείου Εργασίας όσο και του ΕΦΚΑ που διευκολύνει την μεταβίβαση αιτήματος στο 60ο έτος εντούτοις οι υπηρεσίες του πρώην ΟΑΕΕ δεν εφαρμόζουν την Εγκύκλιο.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον «αέρα» η έκδοση συντάξεων με διαδοχική ασφάλιση "

Επιστολή Φάμελλου για τους δασικούς χάρτες – Αναλυτικά η επιστολή και οι δήμοι

Νέα επιστολή προς του Δήμους που δεν έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία σχετικά με τα οικιστικά περιγράμματα στους δασικούς χάρτες, απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναφέρει:

Με αφορμή το γεγονός ότι σε 14 ημέρες κλείνει η δυνατότητα των Δήμων να υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους σχετικά με τα οικιστικά περιγράμματα στους δασικούς χάρτες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, απέστειλε σήμερα νέα επιστολή προς τους Δήμους οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Στην επιστολή ο Αναπληρωτής Υπουργός διευκρινίζει προς τους Δήμους ότι η υποχρέωσή τους αυτή ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στα τέλη του 2016 και παρόλα αυτά έχουν δοθεί πολλαπλές παρατάσεις. Άρα για τα όποια προβλήματα που θέτουν οι Δήμοι, υπήρχε ξεκάθαρα επαρκές χρονικό περιθώριο για να αντιμετωπιστούν κατά το προηγούμενο διάστημα.Σε καμία περίπτωση η καθυστέρηση των Δήμων να στείλουν τα στοιχεία δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία καθυστέρησης ή μη εφαρμογής των δασικών χαρτών.

Με βάση τα παραπάνω, ο Σωκράτης Φάμελλος τονίζει ότι η αποστολή των στοιχείων αποτελεί, πέρα από νομοθετική και συνταγματική υποχρέωση, εξυπηρέτηση ουσιαστικών αναγκών και δικαιωμάτων των δημοτών τους, τα οποία τίθενται σε αμφισβήτηση σε περίπτωση που δεν ολοκληρώσουν την υποχρέωσή τους, εγκαίρως, στις 15 Μαΐου 2018.

Κατά τα άλλα, ο Σωκράτης Φάμελλος υπενθυμίζει για ακόμα μια φορά ότι σύμφωνα με το νόμο 3889/2010 οριοθετούνται από τους Δήμους τα παρακάτω περιγράμματα:

• Από την Υπηρεσία Δόμησης τα εγκεκριμένα σχέδια πόλης του Δήμου (παρ. 2α άρθρου 23)
• Από την ίδια υπηρεσία τυχόν άλλα σχέδια πόλης του Δήμου (παρ. 2β άρθρου 23)
• Από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου οι οικιστικές πυκνώσεις (παρ. 4 άρθρου 23) μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κλείνει την επιστολή, για μια ακόμα φορά,ζητώντας από τους Δημάρχους την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών τους, καθώς η καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαΐου 2018 είναι καθορισμένη νομοθετικά και δεν τροποποιείται με Υπουργική Απόφαση, ενώ τους ενημερώνει ότι η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, το Ελληνικό Κτηματολόγιο και ο ίδιος προσωπικά είναι στη διάθεσή τους για να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο.

ΔΗΜΟΙ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
1. ΑΒΔΗΡΩΝ
2. ΑΡΡΙΑΝΩΝ
3. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
4. ΘΑΣΟΥ
5. ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
6. ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ
7. ΜΥΚΗΣ
8. ΝΕΣΤΟΥ
9. ΞΑΝΘΗΣ
10. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
11. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
12. ΣΟΥΦΛΙΟΥ
13. ΤΟΠΕΙΡΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
14. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
15. ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ
16. ΑΘΗΝΑΙΩΝ
17. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
18. ΑΧΑΡΝΩΝ
19. ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
20. ΒΥΡΩΝΟΣ
21. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
22. ΖΩΓΡΑΦΟΥ
23. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
24. ΜΑΝΔΡΑΣ – ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
25. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ
26. ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ
27. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
28. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
29. ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ
30. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
31. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
32. ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
33. ΣΠΕΤΣΩΝ
34. ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ
35. ΦΥΛΗΣ
36. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
37. ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
38. ΛΗΜΝΟΥ
39. ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ
40. ΧΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
41. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
42. ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
43. ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
44. ΑΡΤΑΙΩΝ
45. ΘΕΡΜΟΥ
46. ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
47. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
48. ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
49. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
50. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
51. ΔΕΣΚΑΤΗΣ
52. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
53. ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ
54. ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ
55. ΠΡΕΣΠΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
56. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
57. ΖΗΡΟΥ
58. ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
59. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
60. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ
61. ΠΑΡΓΑΣ
62. ΣΟΥΛΙΟΥ
63. ΦΙΛΙΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
64. ΑΡΓΙΘΕΑΣ
65. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
66. ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
67. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
68. ΣΚΙΑΘΟΥ
69. ΣΟΦΑΔΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
70. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
71. ΙΘΑΚΗΣ
72. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
73. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
74. ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ
75. ΠΑΞΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
76. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
77. ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
78. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
79. ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ
80. ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ
81. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
82. ΝΑΟΥΣΑΣ
83. ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΣΥΚΕΩΝ
84. ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ
85. ΠΑΙΟΝΙΑΣ
86. ΣΕΡΡΩΝ
87. ΣΙΝΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
88. ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
89. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
90. ΑΜΑΡΙΟΥ
91. ΑΝΩΓΕΙΩΝ
92. ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
93. ΑΡΧΑΝΩΝ – ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ
94. ΒΙΑΝΝΟΥ
95. ΓΑΥΔΟΥ
96. ΓΟΡΤΥΝΑΣ
97. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
98. ΚΑΝΤΑΝΟΥ – ΣΕΛΙΝΟΥ
99. ΚΙΣΣΑΜΟΥ
100. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
101. ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ
102. ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
103. ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
104. ΠΛΑΤΑΝΙΑ
105. ΡΕΘΥΜΝΗΣ
106. ΣΗΤΕΙΑΣ
107. ΣΦΑΚΙΩΝ
108. ΦΑΙΣΤΟΥ
109. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
110. ΑΜΟΡΓΟΥ
111. ΑΝΑΦΗΣ
112. ΑΝΔΡΟΥ
113. ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
114. ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ
115. ΘΗΡΑΣ
116. ΙΗΤΩΝ
117. ΚΑΡΠΑΘΟΥ
118. ΚΑΣΟΥ
119. ΚΥΘΝΟΥ
120. ΛΕΙΨΩΝ
121. ΜΕΓΙΣΤΗΣ
122. ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
123. ΝΙΣΥΡΟΥ
124. ΠΑΡΟΥ
125. ΡΟΔΟΥ
126. ΣΕΡΙΦΟΥ
127. ΣΙΚΙΝΟΥ
128. ΤΗΛΟΥ
129. ΤΗΝΟΥ
130. ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ
131. ΧΑΛΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
132. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
133. ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ
134. ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
135. ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
136. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
137. ΝΕΜΕΑΣ
138. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
139. ΑΓΡΑΦΩΝ
140. ΑΛΙΑΡΤΟΥ
141. ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ
142. ΔΕΛΦΩΝ
143. ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΟΒΑΣ – ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
144. ΔΩΡΙΔΟΣ
145. ΛΕΒΑΔΕΩΝ
146. ΛΟΚΡΩΝ
147. ΜΩΛΟΥ – ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

capital

Διαβάστε Περισσότερα » " Επιστολή Φάμελλου για τους δασικούς χάρτες – Αναλυτικά η επιστολή και οι δήμοι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news