facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Το σχέδιο της Ν.Δ., το ελληνικό χρέος και οι επόμενες ευρωεκλογές τέθηκαν στη συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Γιούνκερ

Το σχέδιο της Ν.Δ. μετά τη λήξη του προγράμματος, η προσήλωσή της στις μεταρρυθμίσεις και η εφαρμογή τους, βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στη συνάντηση που διήρκησε 40 λεπτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε τους λόγους για τους οποίους πιστεύει πως η Ν.Δ. είναι μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο διάστημα με τις αλλαγές που γίνονται στην Ε.Ε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε από τον πρόεδρο της Κομισιόν να προχωρήσει η διευθέτηση του χρέους, χωρίς προϋποθέσεις, καθώς πρόκειται για μια υπόσχεση των πιστωτών που εκκρεμεί από το Νοέμβριο του 2012.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης ότι δεν τον δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η Ν.Δ. έχει επεξεργαστεί πλήρως της δική αναπτυξιακή πρόταση η οποία στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και μέσω της μείωσης της φορολογίας.

Τέλος, τέθηκε και το ζήτημα των επόμενων Ευρωεκλογών.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Το σχέδιο της Ν.Δ., το ελληνικό χρέος και οι επόμενες ευρωεκλογές τέθηκαν στη συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Γιούνκερ"

Μενίδι: Βρέθηκε αδέσποτη σφαίρα στο σχολείο του Μάριου 10 μήνες μετά τον άδικο χαμό του

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστηκε ξανά στο προαύλιο του σχολείου του 11χρονου Μάριου που σκοτώθηκε πριν από 10 μήνες κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής, σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας του μιλώντας στην τηλεόραση του Star. Όπως καταγγέλλει ο τραγικός πατέρας του άτυχου μαθητή χθες το μεσημέρι μαθητές εντόπισαν τυχαία στο προαύλιο του σχολείου βολίδα πυροβόλου όπλου, την παρέδωσαν στους δασκάλους και αυτοί με τη σειρά τους στους αστυνομικούς.

Η οργή του πατέρα του Μάριου ξεχειλίζει. Μπορεί να πέρασαν 10 ολόκληροι μήνες από την τραγική απώλεια του γιού του, όμως, όπως καταγγέλλει ο δολοφόνος του παραμένει ακόμα ασύλληπτος, ενώ δεν έχει αλλάξει η κατάσταση που επικρατεί στο Μενίδι με τα όπλα και τα ναρκωτικά.

«Εφαρμόστηκαν μερικά μέτρα, όπως αναφέρει ο κ. Τόσκας και ο κ. Τσουβάλας. Βρήκαν τον δολοφόνο του Μάριου; Πόσα όπλα πιάσαμε; Πόσους εμπόρους ναρκωτικών βρήκαμε; Απολύτως κανέναν. Που είναι τα αποτελέσματα;», λέει.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εν λόγω βολίδα είναι πολύ οξειδωμένη, πράγμα που σημαίνει, ότι βρισκόταν στο σημείο όπου εντοπίστηκε, για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που έχει μεσολαβήσει από το περιστατικό με τον 10χρονο Μάριο.

Αγωγή μαμούθ κατά του δημοσίου


Η οικογένεια του Μάριου σκληραίνει τη στάση της και μετά τη μήνυση κάνει αγωγή αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου για τις παραλείψεις των κρατικών της οργάνων" «Διεκδικεί ως αποζημίωση το ποσό των 2 εκατομμύρια ευρώ. Θεωρούμε ότι η Πολιτεία με τα όργανα της ευθύνεται για το γεγονός ότι με τις παραλείψεις της δημιούργησε συνθήκες ανομίας στην περιοχή, που οδήγησαν στην απώλεια της ζωής του Μάριου», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του Μάριου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η αγωγή αποζημίωσης για τον 11χρονο Μάριο αναμένεται να κατατεθεί αύριο το πρωί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Star/news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Μενίδι: Βρέθηκε αδέσποτη σφαίρα στο σχολείο του Μάριου 10 μήνες μετά τον άδικο χαμό του"

Ο νέος διαστημικός διευθυντής: «Κουφάλες Ευρωπαίοι, όταν κτίζαμε ναούς, ζούσατε στις λάσπες»

Ιδιόρρυθμες - αν μη τι άλλο - απόψεις έχει ο νέος διευθυντής του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, που διόρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς μετά την ηχηρή παραίτηση του καθηγητή Στ. Κριμιζή.
Ο Xριστόδουλος Πρωτοπαπάς ανέβασε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook στις 3 Απριλίου του 2016 φωτογραφίες του στο Σούνιο και την εξής λεζάντα: «Η Ελλάδα και η Ρωμιωσύνη δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες ευρωπαίοι. Όταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες εσείς ζούσατε στις λάσπες, τρώγατε ωμό κρέας και μιλούσατε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές. Ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο».
Η καυστική ανακοίνωση της ΝΔ
Με μια καυστική ανακοίνωση η ΝΔ - που αποκάλυψε την ανάρτηση - σχολιάζει τον διορισμό του νέου διευθυντή του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού Χριστόδουλο Πρωτόπαππα.
Στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς σημειώνει πως παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό δείγμα από το δημόσιο λόγο του νέου διαστημικού διευθυντή που επέλεξε ο αρμόδιος επί του Διαστήματος Υπουργός Νίκος Παππάς.
«Πρόκειται για τον κ. Χριστόδουλο Πρωτοπαπά που επελέγη για την θέση του ακαδημαϊκού κ. Σταμάτη Κριμιζή ο οποίος, ως γνωστόν, παραιτήθηκε χθες, καταγγέλλοντας τον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας του νέου Οργανισμού.
Υ.Γ. Προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση οι απόψεις του κ. Πρωτοπαπά, καθώς μέχρι στιγμής κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει υποστηρίξει ότι ψεκάζουν και στο Διάστημα», σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο νέος διαστημικός διευθυντής: «Κουφάλες Ευρωπαίοι, όταν κτίζαμε ναούς, ζούσατε στις λάσπες»"

Παραιτήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Την παραίτησή του υπέβαλε και ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, Κωνσταντίνος Πιλαφτσής, όπως μεταδίδει η «Καθημερινή», μια ημέρα μετά αφότου έγινε γνωστή η αποχώρηση του προέδρου Σταμάτη Κριμιζή.

Ο κ. Πιλαφτσής είναι σμήναρχος εν αποστρατεία και μεταξύ άλλων συμμετείχε στη διαχείριση προγράμματος στρατιωτικών δορυφόρων Helios-2.

Το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Πιλαφτσή δεν είναι γνωστό.

Στη δική του επιστολή, ο κ. Κριμιζής εξέφρασε αιχμές για τις επιδιώξεις της ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής ΠΟολιτικής σε ό,τι αφορά τον ρόλο και το έργο του ΕΛΔΟ.

Ο κ. Κριμιζής κατήγγειλε πως υπουργικές αποφάσεις κατέστησαν τον Οργανισμό «μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου».

Άφησε δε ιδιαίτερες αιχμές κατά του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγγλάρα. Τον κατηγόρησε ότι με την ανοχή του υπουργού Νίκο Παππά ανέλαβε το ρόλο του «Τσάρου του Διαστήματος» μολονότι «δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα».

«Φαίνεται λοιπόν πως εγώ περισσεύω, εφόσον δεν δέχομαι να είμαι φερέφωνο κανενός», προσέθεσε ο κ. Κριμιζής στην επιστολή του.

Η παραίτηση του κ. Κριμιζή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, που εξαπέλυσαν πυρά κατά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού"

Aπαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου θα ισχύσουν από την Παρασκευή 27 Απριλίου έως και την Τρίτη 1 Μαΐου σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, για τη ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:
1. Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08:00 έως 13:00, ισχύουν οι απαγορεύσεις:
Στον Αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα - Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).
Στον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τη Λάρισα (Χ.Θ. 367+319) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359).
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.
Στον Αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι-Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).
Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα (Χ.Θ. 97 + 650).
Στον Αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000) έως το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991).
Στον Αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας).
Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000).
2. Τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16:00 έως 21:00, ισχύουν οι απαγορεύσεις:
Στον Αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).
Στον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τη Λάρισα (Χ.Θ. 367+319) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359).
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.
Στον Αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι -Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).
Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα (Χ.Θ. 97 + 650).
Στον Αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000) έως το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991).
Στον Αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας).
Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000).
3. Την Τρίτη 1 Μαΐου 2018 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 15:00 έως 21:00, ισχύουν οι απαγορεύσεις:
Στον Αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500).
Στον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη- Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 367+319), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960).
Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών − Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
Στον Αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι - Χαλκίδα), στο ρεύμα προς Σχηματάρι, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820).
Στην Εθνική Οδό Καβάλας -Θεσσαλονίκης από την γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής.
Στον Αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), στο ρεύμα προς Αντίρριο, από το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000).
Στον Αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300).
Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο -Σπάρτη), στο ρεύμα προς Λεύκτρο, από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000).
4. Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 δεν ισχύουν απαγορεύσεις.
5. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ (άρθρο 3 του Κεφαλαίου ΙΙ της κοινής υπουργικής απόφασης 50786/3319/2014 (Β΄ 2418), εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.
Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.
Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.
Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.
newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Aπαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς"

Ο ΕΟΠΥΥ «μπλοκάρει» τη μετάβαση 2χρονου για εγχείρηση στην Αγγλία -Πάσχει από σπάνια ασθένεια

Ονομάζεται «φυλοσύνδετη ανοσοποιητική δυσλειτουργία, πολυενδοκρινοπάθεια και εντεροπάθεια» και είναι πιο γνωστή ως σύνδρομο IPEX.

Μάλιστα, μόλις στις 27 Δεκεμβρίου 2017 η κυβέρνηση τη συμπεριλάβε στον Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (50%), ο οποίος δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ με την ένδειξη «μεσοβαρή και πρώιμη έναρξη αυτοάνοσης εντεροπάθειας, ινσουλινοεξαρτώμενο».

Όμως, αυτό δεν εμπόδισε τον ΕΟΠΥΥ να απορρίψει την αίτηση δίχρονου για μετάβαση σε δημόσιο νοσοκομείο της Αγγλίας για θεραπεία! Αυτό που συμβαίνει στην περίπτωση του Χρήστου-Εμμανουήλ από την Πτολεμαΐδα αποτελεί πραγματική γροθιά στο στομάχι της ελληνικής κοινωνίας.

Το παιδί γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 2016 και πάσχει από μια σπάνια μετάλλαξη του συνδρόμου IPEX, η οποία συναντάται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Έκτοτε μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σήμερα, εξακολουθεί να βρίσκεται στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Ακλόνητη στο διάδρομο βρίσκεται η 32χρονη μητέρα του, Βασιλική Ε.

Εξαιτίας της θεραπευτικής αγωγής που ακολουθεί έχει καταστραφεί το φλεβικό σύστημα του οργανισμού του και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μην μπορεί πλέον να λαμβάνει ενδοφλεβίως τροφή, καθώς είναι ο μόνος τρόπος σίτισής του και τις απαραίτητες αντιβιώσεις, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Η θεραπεία βρίσκεται στο εξωτερικό

Οι γιατροί συνέστησαν στη μητέρα ότι θα πρέπει να αναζητήσει στο εξωτερικό θεραπεία. Υπάρχουν δύο κέντρα: μία κλινική στο Σιάτλ των ΗΠΑ και ένα δημόσιο νοσοκομείο στο Νιούκαστλ της Αγγλίας.

Το πρώτο ζητούσε 1,6 εκατομμύριο ευρώ για να προχωρήσει στη θεραπεία. Το δεύτερο ήταν δωρεάν καθώς είναι δημόσιο, δεν δέχεται χρήματα από ιδιώτες και πληρώνεται μόνο μέσω ασφαλιστικών ταμείων. Φυσικά, η μητέρα, η οποία είναι ασφαλισμένη στον ΕΟΠΥΥ, κινήθηκε προς τη δεύτερη λύση.

Κατέθεσε αίτηση, η οποία απορρίφθηκε!

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού κρίνεται αναγκαία η άμεση μετάβαση του παιδιού στο εξειδικευμένο κέντρο Great North Children’s Hospital, Newcastle στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να νοσηλευτεί στο πλαίσιο γενικής θεραπευτικής αντιμετώπισης και εν συνεχεία να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της ασθένειάς του.

Στο συγκεκριμένο κέντρο η μεταμόσχευση μπορεί να γίνει με δότες τους γονείς, οι οποίοι είναι συμβατοί κατά 50%. Αυτή η μέθοδος δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα, καθώς οι γιατροί απαιτούν συμβατότητα κατά τουλάχιστον 80%.

Αυτό δεν εμπόδισε το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ να πει ένα μεγάλο «όχι» στο αίτημα της μητέρας. Μάλιστα, στην απόφαση που έλαβε την 20ή Απριλίου επικαλείται ότι «…η προτεινόμενη θεραπευτική αγωγή από το νοσοκομείο του εξωτερικού δύναται να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.

Οι θεράποντες ιατροί οφείλουν άμεσα να επικοινωνήσουν με το νοσοκομείο “Η Αγία Σοφία” και συγκεκριμένα με τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών για την ακολουθούμενη διαδικασία»! Φυσικά, το Συμβούλιο «έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια» το γεγονός ότι οι γιατροί του «Αγία Σοφία» δεν προχωρούν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών από δότες που είναι μόλις 50% συμβατοί, όπως κάνουν οι συνάδελφοί τους στην Αγγλία.

Επιπλέον, η 32χρονη μητέρα έπρεπε να στείλει εξώδικο ώστε να πάρει την απορριπτική απόφαση του ΕΟΠΥΥ, γιατί το Συμβούλιο δεν την έδινε!

Η απόρριψη του αιτήματος γκρέμισε τις όποιες ελπίδες της μητέρας. Το αγγλικό νοσοκομείο είχε κάνει ήδη δεκτό το παιδί της και τους περίμενε τη Δευτέρα 23 Απριλίου. Η ημερομηνία πέρασε, το παιδί παραμένει στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου και η δικηγόρος της μητέρας, Αριάδνη Νούκα, κατέθεσε χθες ενώπιον του ΕΟΠΥΥ και του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου αίτηση προς επανεξέταση.

Αυτό που προκαλεί πραγματικά εντύπωση και έως ένα βαθμό παραμένει «μυστήριο» είναι η εμμονή του ΕΟΠΥΥ να λέει «όχι» σε νοσηλεία ενός παιδιού σε δημόσιο νοσοκομείο.

Όπως λέει η μητέρα του, τα έξοδα νοσηλείας του μικρού Χρήστου-Εμμανουήλ είναι τα ίδια, είτε στην Ελλάδα είτε στην Αγγλία. «Ακόμη και τώρα που είμαστε στο Ιπποκράτειο, ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει τη νοσηλεία του παιδιού. Μας στέλνει -λάθος- στο “Αγία Σοφία”. Και εκεί θα πληρώσει. Γιατί δεν εγκρίνει το αίτημα να πάμε στην Αγγλία, όπου το παιδί θα έχει ελπίδα σωτηρίας; Δεν είναι ιδιωτική κλινική, είναι δημόσιο νοσοκομείο. Πληρώνεται από ασφαλιστικά ταμεία», είπε στον «Ε.Τ.».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΠΥΥ «μπλοκάρει» τη μετάβαση 2χρονου για εγχείρηση στην Αγγλία -Πάσχει από σπάνια ασθένεια"

Ποταμι για Novartis: Κοινοβουλευτικό φιάσκο η προανακριτική με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

«Οι πολίτες περίμεναν να μάθουν πού υπάρχει αλήθεια και πού ψέμα σε όσα φοβερά και τρομερά γράφτηκαν και ακούστηκαν, μετά από ένα μπαράζ διαρροών στα Μέσα, διαρροών που ευλόγως χαρακτηρίστηκαν θεσμικά απαράδεκτες» σημειώνει στην πορισματική έκθεσή του για την υπόθεση NOVARTIS το Ποτάμι και κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι με ευθύνη τους, η αναζήτηση της αλήθειας θυσιάστηκε στον βωμό του κομματικού οφέλους και της δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος των πολιτικών τους αντιπάλων.

Το Ποτάμι αναφέρεται, όμως, και στην ουσία της υπόθεσης, για την οποία τονίζει ότι «υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως είναι ένα οικονομικό σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων», ότι από τη δικογραφία διαπιστώνεται πως στελέχη της εταιρείας μετέρχονταν αδιαφανείς και παράνομες μεθόδους για να προωθήσουν τα εμπορικά συμφέροντά της, διαμορφώνοντας μία εικόνα διαπλοκής συμφερόντων μεταξύ στελεχών της, μελών της ιατρικής κοινότητας και δημοσίων προσώπων, με σκοπό των προώθηση των πωλήσεων των φαρμάκων και σκευασμάτων της Novartis εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

«Για την κατάσταση αυτή και την εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες, ιδιαίτερα στους τομείς υγείας και εμπορίου» επισημαίνει το Ποτάμι και χαρακτηρίζει «κοινοβουλευτικό φιάσκο» και «παταγώδη κοινοβουλευτική αποτυχία» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Στην πορισματική αναφορά διατυπώνονται τρία βασικά συμπεράσματα:

«Πρώτον, η Προανακριτική Επιτροπή δεν προέβη σε καμία προανακριτική πράξη και δεν άσκησε ποτέ τα πραγματικά της καθήκοντα για την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να διαπιστωθεί η εμπλοκή ή όχι των δέκα πολιτικών προσώπων. Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν επέτρεψε να διερευνηθεί η αξιοπιστία των "προστατευόμενων μαρτύρων" στις καταθέσεις των οποίων βασίστηκαν οι κατηγορίες.

Δεύτερον, η κυβερνητική πλειοψηφία προσπαθεί μάταια να παραπλανήσει την κοινή γνώμη ότι τάχα "παραπέμπει στη Δικαιοσύνη" τις δικογραφίες. Δεν υπάρχει, όμως, ούτε έχει ποτέ υποστηριχθεί στα σοβαρά από κανέναν, ότι υπάρχει νόμιμο έρεισμα "αναπομπής στην τακτική Δικαιοσύνη" υποθέσεων που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή από την Εισαγγελική Αρχή. Συνεπώς, η εισήγηση της πλειοψηφίας της Επιτροπής προς την Ολομέλεια δεν είναι άλλη από το να μην ασκηθεί ποινική δίωξη κατά πολιτικών προσώπων.

Τρίτον, ως προς την ίδια την υπόθεση. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως η υπόθεση Novartis είναι ένα οικονομικό σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων. Επιπλέον, από τη δικογραφία διαπιστώνεται ότι στελέχη της εταιρείας μετέρχονταν αδιαφανείς και παράνομες μεθόδους για να προωθήσουν τα εμπορικά συμφέροντά της, διαμορφώνοντας μία εικόνα διαπλοκής συμφερόντων μεταξύ στελεχών της, μελών της ιατρικής κοινότητας και δημοσίων προσώπων, με σκοπό την προώθηση των πωλήσεων των φαρμάκων και σκευασμάτων της Novartis εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Για την κατάσταση αυτή και την εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες ιδιαίτερα στους τομείς υγείας και εμπορίου».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποταμι για Novartis: Κοινοβουλευτικό φιάσκο η προανακριτική με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ"

Αναρμόδια και επίσημα η Βουλή για την υπόθεση Novartis

Στο εξ αρχής αναμενόμενο και σχεδόν προαναγγελθέν «συμπέρασμα» ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να διερευνήσει την υπόθεση Novartis, κατέληξαν τυπικώς και επισήμως απόψε τα μέλη της δικομματικής κυβερνώσας πλειοψηφίας στην ειδική κοινοβουλευτική Επιτροπή: στην τελευταία αυτή συνεδρίαση της Επιτροπής, οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω ψηφοφορίας επικύρωσαν το περί αναρμοδιότητας της Βουλής πόρισμά τους.

Μόνοι τους στην αίθουσα, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει προ πολλού αποχωρήσει καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις, ενέκριναν το πόρισμά τους που –όπως εξ αρχής διαφαινόταν- καταλήγει στο συμπέρασμα περί αναρμοδιότητας της Βουλής να εμπλακεί σε προανακριτικές διαδικασίες.

Σύμφωνα, τώρα, με τα προβλεπόμενα, το σχετικό υλικό (πορίσματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κείμενα με τις θέσεις των άλλων κομμάτων, πλην της Ενωσης Κεντρώων που δεν κατέθεσε κείμενο) παραδίδεται στον Πρόεδρο της Βουλής, ώστε εντός δεκαπενθημέρου να συγκληθεί και να αποφασίσει επ’ αυτών η Ολομέλεια.

Τελευταίο, χρονικά, από τα κόμματα ήταν το Ποτάμι που κατέθεσε το πόρισμά του για τις εργασίες της Επιτροπής. Σε αυτό ο κ. Γ. Αμυράς μεταξύ άλλων σημειώνει: «Καθίσταται σαφές ότι οι “προανακριτικές” επιτροπές του ελληνικού κοινοβουλίου, διαχρονικά και επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εκκινούν κυρίως από μικροπολιτικά κίνητρα, υποτάσσονται στη συγκυρία και εξυπηρετούν επικοινωνιακούς σκοπούς. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η εξαίρεση υπουργού της κυβέρνησης από την προκαταρκτική εξέταση, όταν μάλιστα το όνομά του περιέχεται στη διαβιβασθείσα δικογραφία; Το Ποτάμι, από την πρώτη στιγμή, είχε προβλέψει το προδιαγεγραμμένο και αναμενόμενο αποτέλεσμα. Αποδείχθηκε ότι πρόθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν ήταν η αναζήτηση της αλήθειας αλλά η αποκόμιση βραχυπρόθεσμου κομματικού οφέλους. Μια προανακρτική που φτιάχτηκε δηλαδή όχι για να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά για να δημιουργήσει εντυπώσεις και τελικά να συσκοτίσει αντί να φωτίσει τα γεγονότα».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναρμόδια και επίσημα η Βουλή για την υπόθεση Novartis"

Βουλή: Αντιπαράθεση Τ. Πετρόπουλου - Γ. Κουτσούκου για τον επανυπολογισμό των συντάξεων

«Τον Ιανουάριο του 2019 θα υπάρξουν ξεκάθαρα αποτελέσματα στα εκκαθαριστικά για το ύψος των συντάξεων των συνταξιούχων» δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Γιάννη Κουτσούκου, ο οποίος απέδωσε σκοπιμότητες στο ότι έως σήμερα «η κυβέρνηση δεν απαντά ξεκάθαρα για τον επανυπολογισμό των συντάξεων», ενώ -όπως είπε - «είχε υποχρέωση να το κάνει μέχρι τον Μάρτιο του 2018».

«Υπάρχει πρόβλεψη από 1/1/2019 για περικοπές των συντάξεων. Το κρύβετε όμως και δεν μας απαντάτε ξεκάθαρα» υποστήριξε ο κ. Κουτσούκος, με τον κ. Πετρόπουλο να αντιτείνει: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης μας ως προς τον επανυπολογισμό των συντάξεων τον Ιανουάριο του 2019 είναι να εξασφαλίσει να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν είναι ώρα να μπούμε σε λεπτομέρειες. Η προσπάθεια για την επιτυχή αξιολόγηση θα κριθεί το επόμενο διάστημα».

Ο υφυπουργός υποστήριξε ακόμη ότι ουδεμία περικοπή επήλθε από την κυβερνητική πολιτική και πρόσθεσε ότι η ευθύνη που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απορρέει από τις δεσμεύσεις που υπέγραψε το 2010 η τότε κυβέρνηση. «Αναλάβατε δεσμεύσεις που υποχρεωθήκαμε εμείς στο 3ο μνημόνιο να υπογράψουμε. Το 3ο μνημόνιο, που εσείς λέγατε είναι αχρείαστο, αλλά πρέπει να το ψηφίσουμε γρήγορα. Αν έχετε πρόταση, να μας το πείτε. Δεν είμαι εγώ υπόλογος γι’ αυτά τα αποτελέσματα που έχουν πηγή τους τα προηγούμενα χρόνια και τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τα δύο μνημόνιά σας» είπε.

Ο κ. Κουτσούκος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί σε αδιέξοδο το ασφαλιστικό σύστημα και ζήτησε να κατατεθούν τα στοιχεία από την πορεία εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου. «Κακώς αποκαλείται νόμος Κατρούγκαλου, γιατί αυτός διέπραξε ένα έγκλημα και έφυγε. Με τον ασφαλιστικό νόμο Τσίπρα - Καμμένου για μείωση των συντάξεων χτυπήσατε την ανταποδοτικότητα των ασφαλιστικών ταμείων. Επιβάλατε διπλές ασφαλιστικές εισφορές και δαιδαλώδεις διαδικασίες στην απονομή των συντάξεων» ανέφερε.

«Οι νέες συντάξεις καταβάλλονται πολύ πιο γρήγορα και σταδιακά αντιμετωπίζουμε το χρόνιο πρόβλημα των συσσωρευμένων, επί σειρά ετών, εκκρεμών συντάξεων» ανταπάντησε ο κ. Πετρόπουλος και συνέχισε παραθέτοντας στοιχεία: «Σε αντιδιαστολή με τη στάση πληρωμών του παρελθόντος, με τις 386.444 συνταξιοδοτικές παροχές ύψους 2 δις. ευρώ που είχαν αφήσει απλήρωτες οι κυβερνήσεις σας στις 31/12/2014, στο διάστημα από την 1/1/2015 έως τις 31/3/2018 έχουν καταβληθεί 594.398 συνταξιοδοτικές παροχές (347.824 κύριες συντάξεις, 170.188 επικουρικές και 76.386 εφάπαξ) συνολικού ύψους 3.819 εκατ. ευρώ».

Όπως επισήμανε ακόμη ο υφυπουργός, «αν και στο μεσοδιάστημα κατατέθηκαν πάνω από 455.000 νέες αιτήσεις συνταξιοδοτικών παροχών, οι εκκρεμείς συνταξιοδοτικές παροχές όλων των κατηγοριών έχουν μειωθεί από 386.000 τον Δεκέμβρη του 2014 σε μόλις 212.000 σήμερα, δηλαδή έχουν μειωθεί κατά 45%».

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε οι περίπου 90.000 αφορούν αιτήσεις με το νέο καθεστώς και μόλις 11.000 παλαιότερες αιτήσεις. Σημείωσε τέλος ότι «στο ΕΤΕΑΕΠ έχουν εκδοθεί 170.000 νέες συντάξεις εκ των οποίων οι 10.000 αφορούν αιτήσεις μετά τις 12-5-2016».

Από την πλευρά του, ο κ. Κουτσούκος επέμεινε ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις για το πόσο είναι τα χρωστούμενα από τις επικουρικές και το εφάπαξ, ενώ έκανε λόγο για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Αντιπαράθεση Τ. Πετρόπουλου - Γ. Κουτσούκου για τον επανυπολογισμό των συντάξεων"

Φίλης για Ρουβίκωνα: Ούτε τα τρικάκια, ούτε οι μπογιές είναι επίθεση

«Το να πετάς τρικάκια δεν είναι επίθεση, είναι μια ενέργεια. Δεν συνιστά επίθεση και μάλιστα καταδρομική. Όπως δεν είναι επίθεση και οι μπογιές που πέταξαν στη γαλλική πρεσβεία. Καμία αντίρρηση ότι δεν προσέφεραν τίποτα αλλά δεν ήταν επίθεση».

Αυτό επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στον Ρουβίκωνα και τις μπογιές που έριξαν μέλη του, τις προηγούμενες ημέρες στη Γαλλική Πρεσβεία και τα τρικάκια που πέταξαν σήμερα στο Βρετανικό Συμβούλιο.

«Τι ζητούμε σε κάθε τετράγωνο, κάθε γωνιά να υπάρχουν ΜΑΤ; Υπάρχουν εκατοντάδες «στόχοι» στην Αθήνα. Ζητούμε αστυνόμευση κατά όσων πετούν τρικάκια; Λάθος είναι αυτές οι ένεργειες από την πλευρά της σκοπιμότητας, αλλά δεν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών» πρόσθεσε ο Νίκος Φίλης.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Φίλης για Ρουβίκωνα: Ούτε τα τρικάκια, ούτε οι μπογιές είναι επίθεση"

Εμπρηστική απάντηση της Τουρκίας για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Δεν παίρνουμε εντολές από κανέναν!

Άμεση, σκληρή και ιδιαίτερα εμπρηστική ήταν η απάντηση της Τουρκίας στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ζήτησε σήμερα (26/04) μιλώντας στην ελληνική Βουλή, την άμεση αποφυλάκιση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίντ Γκιούλ, ούτε λίγο, ούτε πολύ τόνισε πως η «Άγκυρα δεν δέχεται εντολές από κανέναν!»
«Ο Γιούνκερ, επικεφαλής της Κομισιόν, ζήτησε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν λόγω παραβίασης των συνόρων. Το αίτημα του Γιούνκερ απαντήθηκε άμεσα από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ, ο οποίος ξεκαθάρισε: Κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική Δικαιοσύνη», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα τουρκικά Μέσα.
turkia gia stratiwtikous
Νωρίτερα, από το βήμα της ελληνικής Βουλής, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησε από την Άγκυρα να απελευθερώσει «οπωσδήποτε τους δύο Έλληνες», απαντώντας μάλιστα στο επιχείρημα της Τουρκίας ότι δήθεν τίθεται θέμα ασφάλειας:
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει παράνομα πράγματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Σε πρόσφατη συνάντηση με Ερντογάν στη Βάρνα του θυμίσαμε την υποχρέωση να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Μην ξεχνάμε και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Να μη μου λένε ότι η παρουσία των δύο Ελλήνων στην Τουρκία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδήποτε να απελευθερωθούν», ανέφερε.
Την ίδια ώρα, η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών φαίνεται πως θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα αφού εξελίσσεται σε θρίλερ για γερά νεύρα. Χθες (25/04), άλλωστε η… ανεξάρτητη τουρκική Δικαιοσύνη απέρριψε για Τρίτη φορά το αίτημα αποφυλάκισης των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.
Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι «δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους».
Οι δύο Έλληνες παραμένουν προφυλακισμένοι από τις αρχές Μαρτίου στην Τουρκία, αναμένοντας να κατατεθεί το κατηγορητήριο από τους εισαγγελείς.
Εκτός μάλιστα από το τρίτο «όχι», η Άγκυρα έδωσε ένα ακόμη ρεσιτάλ επικοινωνιακού σόου, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τη μεταγωγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο.
Στο βίντεο που μετέδωσε το πρακτορείο DHA οι Μητρετώδης και Κούκλατζης μεταφέρονται με χειροπέδες και πλαισιωμένοι από αρκετούς αστυνομικούς σαν κοινοί εγκληματίες…

Γιούνκερ προς Τουρκία: Απελευθερώστε άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Ο Γιούνκερ μιλώντας στη Βουλή των Ελλήνων, τόνισε την ανάγκη να βγουν το συντομότερο από τις τουρκικές φυλακές οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί καλώντας την Τουρκία να συμμορφωθεί.
Ο κ. Γιουνκέρ έστειλε ηχηρό μήνυμα στο καθεστώς Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο. «Δεν μπορεί η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αποτελούν απειλή για τη χώρα. Πρέπει να απελευθερωθούν» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
«Η Τουρκία συνεχίζει τις παρανομίες στον χώρο του Αιγαίου. Είπαμε στον Ερντογάν να σέβεται τις διεθνείς συνθήκες. Πρέπει οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία να απελευθερωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπρηστική απάντηση της Τουρκίας για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Δεν παίρνουμε εντολές από κανέναν! "

«Ντου» της Αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο, μετά από ληστεία σε λεωφορείο

Έφοδο στον καταυλισμό Ρομά στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου πραγματοποίησαν άνδρες της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μετά από ληστεία με θύμα επιβάτη λεωφορείου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, όταν δύο Ρομά που βρίσκονταν εντός λεωφορείου στη λεωφόρο Νάτο ακινητοποίησαν ‘έναν υπήκοο Αλγερίας, τον οποίο χτύπησαν για να τον ληστέψουν.

Αφού του αφαίρεσαν 200 ευρώ, του άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο και του το έσπασαν (προφανώς για να μην καλέσει την Αστυνομία).

Στη συνέχεια, οι δράστες κατέβηκαν σε στάση κοντά στον καταυλισμό της Νέας Ζωής Ασπροπύργου. Ακολούθησε κινητοποίηση ανδρών της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ασπροπύργου.

Οι δυνάμεις μπήκαν μετά από εντολή από το επιχειρησιακό κέντρο στον καταυλισμό και συνέλαβαν τον έναν από τους δύο ληστές, τον οποίο οδήγησαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ντου» της Αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο, μετά από ληστεία σε λεωφορείο "

Κριμιζής σε «τσάρο του διαστήματος»: Έχεις επιλεκτική μνήμη για τους λόγους της παραίτησής μου

Ανακοίνωση-απάντηση σε όσα υποστήριξε ο ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στη συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6 για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του, εξέδωσε ο Δρ Σταμάτης Κριμιζής.

Αρχικά του απαντά στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο κ. Μαγκλάρας για το πρόσωπό του ότι «δεν ξόδεψε ούτε ένα λεπτό για να κατανοήσει τις αρμοδιότητες του υπουργείου και του οργανισμού. «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΔΟ συναντήθηκε τρεις φορές, με συνεδριάσεις διάρκειας 7 ωρών έκαστη και συζήτησε διεξοδικά όλα τα εκκρεμή θέματα. Είναι προφανές ότι το Συμβούλιο και εγώ δαπανήσαμε πάρα πολύ χρόνο για την κατανόηση του Ιδρυτικού νόμου και κατανοούμε πλήρως και τον νόμο και την Υπουργική Απόφαση, η οποία έγινε γνωστή μόλις στις 15 Μαρτίου. Αυτά για το “Δεν ξόδεψε ούτε ένα λεπτό….» αναφέρει ο κ. Κριμιζής.

Στη συνέχεια αποκαλύπτει ότι είχε εξουσιοδοτηθεί από το συμβούλιο του Ελληνικού Οργανισμού Διαστήματος να συναντηθεί με τον ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αλλά «ο κ. Γενικός αρνήθηκε». Τον κατηγορεί, δε, για παράβαση κανονισμού και δεοντολογίας γιατί «ζήτησε συνάντηση του ΔΣ δίχως την παρουσία μου, η οποία και έλαβε χώρα ατύπως με μόνον 4 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου, καθώς 3 μέλη το αρνήθηκαν».

Στη συνέχεια ο Έλληνας επιστήμονας αναφέρεται στο θέμα της απουσίας ΑΦΜ που ο κ. Μαγκλάρας χρησιμοποίησε ως επιχείρημα για την ανάληψη της διαχείρισης του ΕΛΔΟ από υπαλλήλου τους υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. «Αναρωτιέται κανείς γιατί δεν υπήρχε ημερομηνία λήξης της διαχείρισης μέσα στην υπουργική απόφαση και ουδεμία αναφορά στον ΕΛΔΟ και γιατί μία δημόσια εταιρεία δεν είχε ούτε ΑΦΜ ούτε λογιστή ούτε Νομικό Σύμβουλο μετά από 2 εβδομάδες κωλυσιεργίας εκ μέρους του κ. Γενικού» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κριμιζής.

Ο Σταμάτης Κριμιζής απαντά τέλος και στον διάδοχό του, τον Χριστόδουλο Πρωτόπαππα, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο κ. Κριμιζής είναι αστροφυσικός» και ότι «το διάστημα τα τελευταία χρόνια είναι κυρίως υπόθεση Μηχανικών», υπενθυμίζοντας «σε όσους επιλεκτικά το ξεχνούν, ότι δεν είμαι θεωρητικός αστροφυσικός, αλλά σχεδιαστής/κατασκευαστής διαστημικών οργάνων και αποστολών, και στη Γή και σε όλους τους πλανήτες, και επιπλέον ερμηνευτής με τους συνεργάτες μου των δεδομένων και ανακαλύψεων που προέκυψαν».

Η απάντηση του Σταμάτη Κριμιζή έχει ως εξής:

Ο κ. Μαγκλάρας έχει προφανώς επιλεκτική μνήμη.

Πρώτον, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΔΟ συναντήθηκε τρεις φορές, με συνεδριάσεις διάρκειας 7 ωρών έκαστη και συζήτησε διεξοδικά όλα τα εκκρεμή θέματα. Είναι προφανές ότι το Συμβούλιο και εγώ δαπανήσαμε πάρα πολύ χρόνο για την κατανόηση του Ιδρυτικού νόμου και κατανοούμε πλήρως και τον νόμο και την Υπουργική Απόφαση, η οποία έγινε γνωστή μόλις στις 15 Μαρτίου. Αυτά για το “Δεν ξόδεψε ούτε ένα λεπτό….»

Μετά τη 2η συνεδρία, το Συμβούλιο, έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα και το διαφαινόμενο αδιέξοδο, εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο να συναντηθούν με τον κ. Μαγκλάρα για συζήτηση των θεμάτων, την οποία ο κ. Γενικός αρνήθηκε. Αντιθέτως, κατά παράβαση κάθε κανονισμού και δεοντολογίας, ζήτησε συνάντηση του ΔΣ δίχως την παρουσία μου, η οποία και έλαβε χώρα ατύπως με μόνον 4 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου, καθώς 3 μέλη το αρνήθηκαν. Όλα αυτά ήταν γνωστά και στον κ. Υπουργό.

Δεύτερον, το ότι το θέμα της διαχείρισης δόθηκε «προσωρινά σε υπαλλήλους του υπουργείου γιατί ο ΕΛΔΟ δεν έχει ΑΦΜ» αναρωτιέται κανείς γιατί δεν υπήρχε ημερομηνία λήξης της διαχείρισης μέσα στην υπουργική απόφαση και ουδεμία αναφορά στον ΕΛΔΟ και γιατί μία δημόσια εταιρεία δεν είχε ούτε ΑΦΜ ούτε λογιστή ούτε Νομικό Σύμβουλο μετά από 2 εβδομάδες κωλυσιεργίας εκ μέρους του κ. Γενικού.

Όσον αφορά στα σχόλια του κ. Πρωτοπαπά, δε νομίζω ότι αρμόζει κάποια ιδιαίτερη απάντηση. Το τι ελέχθη στις συνεδριάσεις του ΔΣ είναι ήδη στα πρακτικά και μπορεί ο ίδιος να διαβάσει τι είπε ή ίσως τι αμέλησε να πει. Ωστόσο του εύχομαι κάθε επιτυχία στις ασχολίες του στον ΕΛΔΟ και την Hellas Sat/Arab Sat. Αν και το βιογραφικό μου είναι διαθέσιμο, ίσως πρέπει να θυμίσω σε όσους επιλεκτικά το ξεχνούν, ότι δεν είμαι θεωρητικός αστροφυσικός, αλλά σχεδιαστής/κατασκευαστής διαστημικών οργάνων και αποστολών, και στη Γή και σε όλους τους πλανήτες, και επιπλέον ερμηνευτής με τους συνεργάτες μου των δεδομένων και ανακαλύψεων που προέκυψαν. Όλα είναι δημοσιευμένα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά με κριτές σε εκατοντάδες δημοσιεύσεις.


Τι είχε δηλώσει στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας:



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κριμιζής σε «τσάρο του διαστήματος»: Έχεις επιλεκτική μνήμη για τους λόγους της παραίτησής μου"

Πάτρα: Κάτοικοι μηνύουν Δήμο,Περιφέρεια,Υπουργούς για το μεταναστευτικό

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφορά σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Λιμάνι της Πάτρας και την ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Διαμερίσματος εξ αιτίας της παρουσίας των μεταναστών, προχωρούν οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής, μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των προέδρων που πραγματοποιήθηκε χθες.

Παράλληλα αποφάσισαν να συνεχιστεί ο αγώνας τους για την λύση του προβλήματος, ενώ εκφράζουν την ανησυχία τους για την εισβολή μεταναστών στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων, και ρωτούν το Δήμο σε ενέργειες προτίθεται να προβεί για την περιφρούρησή του.

Αναλυτικά στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

«Σήμερα Τετάρτη 25/4/2018 (χθες) συνήλθαν σε συνεδρίαση οι πρόεδροι των Εκπολιτιστικών Συλλόγων του Νοτίου Διαμερίσματος και αποφάσισαν τα κάτωθι:

1) Την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Λιμάνι και στην ευρύτερη περιοχή στο Νότιο Διαμέρισμα από την παρουσία των μεταναστών.

2) Ερώτηση προς τον Δήμο Πατρέων τι προτίθεται να κάνει για την περιφρούρηση των Παλαιών Σφαγείων μετά την εισβολή των μεταναστών στον χώρο?

3) Καλούμε Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο να ενώσουν τις δυνάμεις τους να πιέσουν την κυβέρνηση για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος των μεταναστών στην Πάτρα.

4) Ο Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι αποφάσισαν ότι ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής μας θα συνεχιστεί αμείωτος μέχρι την επίλυση του προβλήματος.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ»

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Κάτοικοι μηνύουν Δήμο,Περιφέρεια,Υπουργούς για το μεταναστευτικό"

Στην Ελλάδα ο έκτος πιο γερασμένος πληθυσμός στον κόσμο

Βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας που θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να απενεργοποιηθεί αποτελεί το δημογραφικό, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν οι ειδικοί στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής, όπως αναφέρουν tanea.gr.

"Ο πληθυσμός γερνάει ταχύτερα από τις προβλέψεις" τόνισε η Αλεξάνδρα Τραγάκη, καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Οι αιτίες αυτής της αρνητικής εξέλιξης είναι πολλές, από την αύξηση του προσδόκιμου ζωής και τον έλεγχο της γονιμότητας έως το μοντέλο τού "λίγα παιδιά και πιο αργά" που ακολουθούν πολλά ζευγάρια στις σύγχρονες κοινωνίες. Το ουσιαστικό πρόβλημα, ωστόσο, εντοπίζεται στην απουσία πολιτικής, ενώ θα ήταν λάθος να αποδοθεί αυτή η κατάσταση στην οικονομική κρίση και μόνο.

"Η ύφεση επιδείνωσε το πρόβλημα, αλλά το πρόβλημα δεν είναι σημερινό" ανέφερε η κ. Τραγάκη και συμπλήρωσε ότι τα τελευταία έξι χρόνια "χάθηκαν" 110.000 γεννήσεις, δηλαδή περισσότερες από τις γεννήσεις ενός έτους. Ωστόσο, το ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων βαίνει μειούμενο από τη δεκαετία του 1950, όπως ανέφερε ο Αναστάσιος Λαυρέντζος, συγγραφέας του βιβλίου "Σιωπηρή Άλωση, Το δημογραφικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας" (εκδ. Πραγματεία).

Το τέλος της νεοελληνικής κοινωνίας

"Οδεύουμε προς το τέλος της νεοελληνικής κοινωνίας όπως την έχουμε γνωρίσει έως τώρα" σημείωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, ο ελληνικός είναι ο έκτος πιο γερασμένος πληθυσμός στον κόσμο. Τα στοιχεία λένε ακόμη ότι τη δεκαετία του '50 το λεγόμενο "φυσικό ισοζύγιο" ήταν 100.000 υπέρ των γεννήσεων, ενώ τέσσερις δεκαετίες αργότερα είχε μηδενιστεί για να γίνει τα τελευταία χρόνια αρνητικό: Τον περασμένο χρόνο οι γεννήσεις ήταν 38.000 λιγότερες από τους θανάτους, υπογράμμισε ο μαιευτήρας Στέφανος Χανδακάς, σημειώνοντας ότι εάν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί ο πληθυσμός το 2050 θα έχει μειωθεί σε 6,5 με 8 εκατομμύρια άτομα. Για να διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα θα πρέπει οι γεννήσεις να αυξηθούν από 1,3 παιδιά σε 1,5.

Ραγδαία μείωση γεννήσεων

Ραγδαία είναι, ωστόσο, η μείωση των γεννήσεων σε όλες τις περιοχές της χώρας: -23% στη Θεσσαλία, -21% στην Κρήτη, -16% στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, -24% στη Στερεά Ελλάδα. Ο κ. Χανδακάς τόνισε ότι αύξηση της γονιμότητας κατά 1% θα επιφέρει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Πάντως, όπως επισήμανε η κ. Τραγάκη, οι δημογραφικές αλλαγές συντελούνται δύσκολα, ενώ για να φανούν τα αποτελέσματα στην ανάπτυξη και την οικονομία θα πρέπει να περάσει μία τριακονταετία. Αυτό και μόνο το γεγονός καθιστά απαραίτητη τη λήψη άμεσων μέτρων. Η κ. Τραγάκη έκανε λόγο για "άρνηση του κράτους να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις" και υπογράμμισε ότι η ενίσχυση της γονιμότητας πρέπει να αποτελέσει "στρατηγική επιλογή της χώρας" όπως έχει συμβεί στην Κροατία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία τα τελευταία χρόνια ή στη Γαλλία παλαιότερα με την ίδρυση υπουργείων Δημογραφίας ή Οικογένειας.

"Η μετανάστευση δεν λύνει το πρόβλημα" ανέφερε η Χάρις Συμεωνίδου από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, τονίζοντας πως είναι μύθος ότι η γυναικεία απασχόληση επιδρά αρνητικά στη γονιμότητα. Η ίδια υποστήριξε πως ανά 100 κατοίκους στη χώρα μας οι 21,5 είναι ηλικιωμένοι.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Ελλάδα ο έκτος πιο γερασμένος πληθυσμός στον κόσμο"

Γιούνκερ στη Βουλή:«ζήτω η ευρωπαϊκή Ελλάδα, ζήτω η ελληνική Ευρώπη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τις φράσεις «ζήτω η ευρωπαϊκή Ελλάδα, ζήτω η ελληνική Ευρώπη» στα ελληνικά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου εξέφρασε τα φιλελληνικά του αισθήματα.

Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής μίλησε με ιδιαιτέρως θερμά λόγια για την Ελλάδα λέγοντας πως δεν διανοείται να σκεφτεί την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα και την Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη. Ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στο 3ο μνημόνιο που όπως είπε ολοκληρώνεται τον Αύγουστο. Τόνισε πως η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα έχοντας όμως όχι μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις για την επόμενη μέρα.

«Η αναδιάρθρωση των δημόσιων οικονομικών ήταν θεαματική. Από έλλειμμα 15% έχετε πια πλεόνασμα από το 2016. Κανένα άλλο κράτος μέλος της Ευρώπης δεν μεταρρυθμίστηκε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά όσο η Ελλάδα. Έχω βαθιά αγάπη και θαυμασμό για την συλλογική προσπάθεια που κατέβαλαν οι Έλληνες. Ποτέ δεν ήμουν υπέρμαχος μιας πολιτικής τυφλής λιτότητας. Ανέκαθεν και ειδικά στη δεύτερη περίοδο δύσκολης πορείας τόνιζα τη σημασία της κοινωνικής διάστασης. Αυτό που τώρα κάνετε είναι να προπαρασκευάζεται το μέλλον των παιδιών σας. Αν δεν κάνουμε τίποτα σήμερα αύριο θα πρέπει τα παιδιά σας να τα κάνουν και μάλιστα υπό συνθήκες πολύ πιο δύσκολες».

Ο κ. Γιούνκερ απευθυνόμενος στους Έλληνες βουλευτές τους ζήτησε να συνεχίσουν τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού της χώρας προκειμένου οι θυσίες των 8 χρονών να μην πάνε χαμένες.

«Θα ήθελα να σας εξορκίσω να συνεχίσετε τις προσπάθειες και να μην αφήσετε να πάνε χαμένα τα αποτελέσματα που έχετε τα τελευταία χρόνια με τόσες θυσίες. Τον ερχόμενο Αύγουστο το τέλος του τρίτου προγράμματος θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής για τη χώρα σας η οποία θα βρει εκ νέου τα δικαιώματα της αλλά και όλες τις υποχρεώσεις που ένα κυρίαρχο κράτος έχει απέναντι στην Ευρωζώνη.

Πρέπει οπωσδήποτε να υλοποιηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που αποφασίστηκαν και να ακολουθηθούν οι οικονομικές και προϋπολογιστικές πολιτικές που έχουν αναληφθεί προκειμένου να υπάρξει διαρκής ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Για την νέα Ελλάδα του αύριο θα πρέπει να θεραπευθούν όλες τις παθογένειες που τόσο κόστισαν στη χώρα και στην κοινωνία.

Πρέπει το κράτος να μην είναι μόνο πάροχος υπηρεσιών και εργοδότης, η χώρα έχει ανάγκη από υγιείς τράπεζες στην υπηρεσία της ανάπτυξης και το γενικότερο συμφέρον και όχι μόνο για εξυπηρέτηση των ίδιων συμφερόντων. Πρέπει μια και έξω να εκριζωθεί η διαφθορά και η οικονομία να δημιουργεί θέσεις εργασίας και όχι χρέη. Σε αντάλλαγμα οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει όσον αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για το χρέος. Αλληλεγγύη και υπευθυνότητα είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και το νόμισμα είναι αυτό είναι η Ευρωπαϊκή μας Ενωσης.

Καθώς η Ελλάδα ανακτά τις δυνάμεις της και τη θέση της στους κόλπους της Ευρώπης υπολογίζω στην Ελλάδα, υπολογίζω σε όλους σας. Δεν μπορώ να φανταστώ την Ευρώπη χωρίς τη στήριξη της Ελλάδας».

Ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

Σαφές μήνυμα έστειλε ο κ. Γιούνκερ στην Τουρκία όσον αφορά την φυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές ζητώντας την άμεση απελευθέρωση τους.

«Στη Βάρνα είπαμε στον Ερντογαν ότι πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και να ομαλοποιησει η Τουρκία τις σχέσεις της με όλα τα κράτη μέλη της Ενωσης συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Έχουμε και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία . Μην μου λένε ότι η παρουσία δύο Ελλήνων στρατιωτών στο τουρκικό έδαφος αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδήποτε αυτοί οι δύο Έλληνες στρατιώτες να απελευθερωθούν.»

Επείγον να λυθεί το πρόβλημα με το ονοματολογικό των Σκοπίων

Όσον αφορά τις συζητήσεις για την ένταξη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων ο κύριος Γιούνκερ ανέφερε πως τίποτα δεν πρόκειται να προχωρήσει εάν πρώτα δεν λυθούν οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των κρατών

«Σε εμένα δεν προσήκει να σας δώσω κάποια κατεύθυνση, ούτε καν προσανατολισμό όσον αφορά ένα θέμα το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να διευθετηθεί μεταξύ σας. Αλλά επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω το επείγον που χαρακτηρίζει την εξεύρεση μιας λύσης. Σε αυτή την περίπλοκη περιφέρεια όπως είναι τα δυτικά Βαλκάνια και έχω στο νου μου πάντα τα λόγια του Τσόρτσιλ ότι εδώ ιστορία που παράγεται δεν μπορεί να καταναλωθεί, τόσο πολύ μεγάλη είναι».

Θαυμάζω τη συμπεριφορά σας στο προσφυγικό

Για το προσφυγικό επισήμανε το μεγάλο θαυμασμό που έχει για την συμπεριφορά που επέδειξαν οι Έλληνες στους πρόσφυγες και κατηγόρησε άλλα κράτη γιατί δεν δίνουν την σημασία που πρέπει στο θέμα και γιατί δεν παρέχουν την βοήθεια που θα έπρεπε στην Ελλάδα.

«Έχω μεγάλο θαυμασμό για την δέσμευση πολλών Ελλήνων που ήρθαν αυθόρμητα να βοηθήσουν τους πρόσφυγες ανοίγοντας τις καρδιές και τα σπίτια τους ακόμα και ενώ οι ίδιοι διανύουν μία περίοδο τόσο πολύ δύσκολη κατά τη διάρκεια της οποίας έπρεπε να κάνουν πάρα πολλές θυσίες.

Υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη που δεν δείχνουν να νοιάζονται και ιδιαίτερα για το πρόβλημα των προσφύγων και νιώθουν ότι δεν τους επηρεάζει. Ομως είτε είμαστε μέλη της ένωσης είτε δεν είμαστε εάν μια χώρα έχει σοβαρά προβλήματα όπως η Ελλάδα οι υπόλοιποι απέναντι στην Ελλάδα έχουν υποχρέωση αλληλεγγύης και πρέπει να την συνδράμουν.

Η χώρα βρέθηκε στο επίκεντρο αυτού που εγώ αποκαλώ Ευρώπη της κρισης. Ήθελα να υποστηρίξω την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές ανέκαθεν και είμαι πεπεισμένος πως καμία άλλη χώρα εάν είχε βρεθεί στη θέση της Ελλάδος αντιμέτωπη με τα ίδια προβλήματα δεν θα μπορούσε να τα είχε αντιμετωπίσει όπως έκανε ο ελληνικός λαός με τόσο κουράγιο και τόση αξιοπρέπεια».

Αιχμές άφησε ο κύριος Γιούνκερ και για όσους εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης αυτά τα τελευταία οχτώ χρόνια επέκριναν την Ελλάδα προσπαθώντας να τις κάνουν μαθήματα.

«Κατά τη διάρκεια των οκτώ αυτόν δύσκολων χρονών η φιλία μου με την Ελλάδα ήταν πολύ μεγάλη. Μεγάλος ήταν και ο θυμός μου εναντίον εκείνων που μιλούν για την Ελλάδα κάθε μέρα. Δεν είναι τρόπος αυτός να αντιμετωπίζεις φίλους, να αντιμετωπίζεις πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εμείς μαθήματα δεν έχουμε να δώσουμε στην Ελλάδα , η Ελλάδα δεν έχει να λάβει μαθήματα από άλλα κράτη. Η Ελλάδα έτυχε πράγματι μιας γενεάς οικονομικής βοήθειας από τις άλλες χώρες. Αλλά η Ελλάδα κατέδειξε την προσήλωσή της απερίφραστα στα προγράμματα προσαρμογής και δρομολόγησε μια ολόκληρη πανοπλία από μεταρρυθμίσεις συχνά οδυνηρότατες οι οποίες είναι όμως το εχέγγυο του εκσυγχρονισμού της».

Υποδοχή του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στην Βουλή των Ελλήνων


Προσφώνηση του Προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση στον Πρόεδρο Γιουνκέρ


Ομιλία Γιούνκερ στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιούνκερ στη Βουλή:«ζήτω η ευρωπαϊκή Ελλάδα, ζήτω η ελληνική Ευρώπη» (ΒΙΝΤΕΟ) "

Γιούνκερ στη Βουλή: Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

«Η Ελλάδα σηκώνει κεφάλι και γυρίζει σελίδα», δήλωσε από το βήμα της ελληνικής Βουλής ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που απευθύνει ομιλία στο ελληνικό κοινοβούλιο.

«Αισθάνομαι τιμή που απευθύνομαι στο ελληνικό κοινοβούλιο, το ναό της δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Γιούνκερ για να επισημάνει πως «όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινα φίλος της Ελλάδας όταν δημαγωγοί και λαϊκιστές την ήθελαν εκτός Ευρωζώνης».

«Σεβάστηκα πάντα την ειλικρίνεια των Ελλήνων και σήμερα, από εδώ, με θέρμη και συναισθηματισμό χαιρετίζω το κουράγιο του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στα Βαλκάνια», τόνισε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γιούνκερ.

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε «πως είναι επείγον να βρεθεί λύση για το ονοματολογικό».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, ο Γιούνκερ αναγνώρισε πως σε αυτό το μέτωπο «η Ελλάδα έχει κάνει πολλά». Εστιάζοντας στην Τουρκία, χαρακτήρισε «παράνομα τα όσα πράττει στον χώρο του Αιγαίου και ζήτησε από την Άγκυρα «να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε, επίσης, να απελευθερωθούν άμεσα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

«Δεν έχει να λάβει μαθήματα από άλλους η Ελλάδα», διεμήνυσε, σε άλλο σημείο, ο Γιούνκερ.

«Το πρόγραμμα Γιούνκερ έλεγαν πως θα είναι μια πλήρης αποτυχία. Τώρα που είναι μια επιτυχία και με τις επενδύσεις να ενθαρρύνονται, τι έχουν να πουν; Μιλάμε για 284 δισ. επενδύσεων σε όλη την Ευρώπη, τα 8 μόνο για την Ελλάδα που είναι από τους πρώτους που αξιοποίησαν το πρόγραμμα που φέρει το όνομά μου», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Αναφερόμενος, εκ νέου στα θέματα της ελληνικής οικονομίας, ο Γιούνκερ σημείωσε χαρακτηριστικά πως «Δεν πρέπει να αφήσετε να πάνε χαμένες οι θυσίες τόσων ετών. Πρέπει να γίνουν όλες οι μεταρρυθμίσεις για να υπάρξει ανάκαμψη, αλλά και να αρθούν όλες οι παθογένειες του παρελθόντος που κόστισαν στο ελληνικό κράτος και τον ελληνικό λαό.

«Είχαμε πισωγυρίσματα αλλά και προόδους και τελικά τον Αύγουστο του 2015 είχαμε συμφωνία. Επέμενα για την κοινωνική διάσταση και την κοινωνική προστασία, που είναι τα φτωχά παιδιά του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιούνκερ.

Ταυτόχρονα, από το βήμα της ελληνικής βουλής ο Γιούνκερ απέστειλε νέο μήνυμα στους εταίρους να «τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους».

«Ζήτω η ευρωπαϊκή Ελλάδα», αναφώνησε, στα ελληνικά, ο Γιούνκερ και έκλεισε την ομιλία του στην ελληνική Βουλή.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη Βουλή ήταν παρών ο Προκόπης Παυλόπουλος - έξω από τα εθιμοτυπικά – ενώ έλειπαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

reader
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιούνκερ στη Βουλή: Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί"

Γιούνκερ: Όταν η Ελλάδα δεσμεύεται, τηρεί τις υποσχέσεις της

Με την ατάκα «θα είμαι πολύ πιο σύντομος από τον Έλληνα πρωθυπουργό», ξεκίνησε την ομιλία του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Αλέξη Τσίπρα στο μέγαρο Μαξίμου.

«Μαζί καταφέραμε να βρεθούμε ενώπιον μιας πολύ ευτυχούς προοπτικής, γιατί η Ελλάδα θα γίνει τόσο κανονική όσο και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Το τέλος Αυγούστου θα είναι το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος για την Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Για να συμπληρώσει ότι: «Θα πρέπει να ολοκληρώσουμε την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση για την Ελλάδα και όσο το γρηγορότερο, τόσο καλύτερο. Η Ελλάδα θα θέλει να συνεχίσει το πρόγραμμα εργασίας και εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις ενέργειες που γίνονται. Οι επιδόσεις της χώρας και οι θυσίες των Ελλήνων είναι εξαιρετικές».

«Τα κράτη πρέπει να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους για τη μείωση του χρέους», σημείωσε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε ότι «καταβάλλουμε προσπάθεια, ώστε η έξοδος να είναι σαφής... Καμία προληπτική γραμμή».

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το επενδυτικό πρόγραμμα -το οποίο φέρει και το όνομά μου- και το οποίο βρίσκει μεγάλη υποστήριξη στην Ελλάδα. Η Ελλάδα μπόρεσε να επωφεληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τα χρήματα αυτά», επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα σήμερα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό απορρόφησης των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων».

Στη συνέχεια, ο πολιτικός από το Λουξεμβούργο, ανέφερε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί όταν η Ελλάδα δεσμεύεται, τηρεί τις υποσχέσεις της». Τέλος, είπε ότι με τον Έλληνα πρωθυπουργό «συζητήσαμε το θέμα της μετανάστευσης, αλλά θα μιλήσω με περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιούνκερ: Όταν η Ελλάδα δεσμεύεται, τηρεί τις υποσχέσεις της"

Κοινές δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα και Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ (BINTEO)

«Δουλεύουμε για να είναι σαφής και καθαρή η έξοδος, γιατί μετά από 8 χρόνια δεν υπάρχει λόγος η Ελλάδα να μην επιστρέψει στο ίδιο πλαίσιο των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης»

Μήνυμα καθαρής εξόδου από τα μνημόνια χωρίς την ανάγκη πιστοληπτικής γραμμής στήριξης έστειλαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ο και πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο περιθώριο των κοινών δηλώσεων.



«Δουλεύουμε για να είναι σαφής και καθαρή η έξοδος, γιατί μετά από 8 χρόνια δεν υπάρχει λόγος η Ελλάδα να μην επιστρέψει στο ίδιο πλαίσιο των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης», είπε ο πρωθυπουργός. Θα πρέπει να δούμε πώς θα επιταχύνουμε τους ρυθμούς της ανάπτυξης μέσω της μείωσης της φορολογίας, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε, οι​ προσπάθειες​ του ελληνικού λαού​ «δίνουν τη δυνατότητα να πετύχουμε μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης, όπως συνέβη και με άλλες χώρες που ήταν σε πρόγραμμα και το ολοκλήρωσαν επιτυχώς».

«Συμφωνήσαμε ότι η επίσκεψη αυτή θα είναι η τελευταία του επίσημη επίσκεψη στη μνημονιακή Ελλάδα, γιατί πολύ σύντομα η Ελλάδα θα έχει επιστρέψει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, θα ολοκληρώσει με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα και θα ξαναγίνει - μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια - μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Αλ. Τσίπρας.

Ευχαρίστησε παράλληλα τον πρόεδρο της Κομισιόν για τη καθοριστική συμβολή του, χάρη στην οποία, όπως είπε, «είμαστε κοντά στην οριστική ρύθμιση των εκκρεμοτήτων που αφορούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η χώρα πέτυχε να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, να εξυγειάνει τα δημόσια οικονομικά της, αλλά και να προχωρήσει σε πλειάδα δομικών μεταρρυθμίσεων, που «αποτελούν το εχέγγυο ότι δεν θα ξαναγυρίσουμε πίσω στις δυσκολίες».

«Με το μείγμα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζουμε την τελευταία τριετία, έχουμε υπερβεί τους στόχους ενώ έχει διαμορφωθεί μια κεκτημένη δυναμική στο δημοσιονομικό πεδίο. Ένα σταθερό πλαίσιο επαναλαμβανόμενης δημοσιονομικής υπεραπόδοσης» υπογράμμισε.

Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα. Στις 20 Αυγούστου θα είναι το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος για την Ελλάδα, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι τα κράτη πρέπει να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους για τη μείωση του χρέους, ενώ υπογράμμισε ότι οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι εξαιρετικές. Καταβάλλουμε προσπάθεια, ώστε η έξοδος να είναι σαφής. Καμία προληπτική γραμμή, συμπλήρωσε ο κ. Γιούνκερ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινές δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα και Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ (BINTEO)"

Γιούνκερ σε Παυλόπουλο: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου

Στις 10:00 έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στη συνάντηση παρών ήταν και ο Ελληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κομισιόν ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε:
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, και μάλιστα μέσα από μία πολύ κρίσιμη συγκυρία».
«Σας διαβεβαιώνω επίσης ότι αυτή η συμβολή σας αποδεικνύει και το μέγεθος της προσωπικότητάς σας ως μεγάλου ευρωπαίου ηγέτη γιατί υπερασπιζόμενος την Ελλάδα στην ουσία υπερασπιστήκατε τη συνοχή και την ενότητα της Ευρωπαΐκής Ένωσης και της ευρωζώνης».
«Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερή μου πατρίδα. Ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα, εγώ παρέμεινα πιστός στον ελληνικό λαό», τόνισε, από την πλευρά του, ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ, κατά το σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ούτε μια στιγμή δεν διανοήθηκα ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ. Αυτή ήταν η στάση μου και ως προέδρου του Eurogroup και της Κομισιόν. Και ο φίλος μου, ο Δ. Αβραμόπουλος, είναι μάρτυρας ότι κάθε φορά που χρειάστηκε να υπερασπιστώ την Ελλάδα το έκανα» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Ολοκληρος ο διάλογος ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητέ Φίλε,
Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι, για μιαν ακόμη φορά, στην Αθήνα και στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Σε λίγες ώρες, με μια πρωτοβουλία σας που εκπέμπει πολλούς και σημαντικούς συμβολισμούς, θ’ απευθυνθείτε στους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού, μιλώντας στην Βουλή των Ελλήνων. Εκ προοιμίου, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, η οποία υπερασπίζεται την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, αναγνωρίζει ανεπιφυλάκτως την καθοριστική συμβολή σας, ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μεγάλου Φιλέλληνα, για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη, και μάλιστα μέσα σε μιαν εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία.
Θέλω όμως να σας διαβεβαιώσω επίσης, ότι αυτή η κορυφαία στάση σας αποτελεί μιαν ακόμη έμπρακτη απόδειξη του μεγέθους σας ως πραγματικού Ευρωπαίου Ηγέτη: Υπερασπιζόμενος την Ελλάδα, κατ’ ουσίαν, υπερασπισθήκατε την ενότητα και την συνοχή του όλου Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και του σκληρού πυρήνα του, της Ευρωζώνης. Διότι, σήμερα ιδίως, αποτελεί κοινό τόπο το ότι η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη την Ελλάδα, πέραν των άλλων και ως κοιτίδα και λίκνο του Ευρωπαϊκού Πνεύματος και της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας.
Καλωσορίσατε, και καλή διαμονή στην Αθήνα, που τόσο αγαπάτε.
JEAN-CLAUDE JUNCKER: Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ φίλε, χαίρομαι ιδιαιτέρως που επιστρέφω στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι η δεύτερή μου πατρίδα. Και παρατήρησα με πολύ μεγάλη συμπάθεια, αλλά εκ του μακρόθεν, την διαδρομή του Ελληνικού Λαού. Και ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές για την χώρα, εγώ ανέκαθεν παρέμεινα πιστός στον Ελληνικό Λαό. Η Ελλάδα δεν είναι για μένα μια ουδέτερη χώρα. Εδώ γεννήθηκε άλλωστε η ίδια η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη. Επομένως η Ελλάδα, περισσότερο από άλλες χώρες, σφυρηλάτησε την μοίρα της Ευρώπης. Επομένως, ούτε για μια στιγμή δεν διανοήθηκα ποτέ ότι θα έφευγε η Ελλάδα από την ζώνη του ευρώ. Και αυτή ήταν ανέκαθεν η στάση μου και ως Προέδρου του Eurogroup, αλλά και ως Προέδρου στην συνέχεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και ο φίλος μου, Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι μάρτυρας αυτού, γιατί κάθε φορά που χρειάστηκε να υπερασπιστώ την Ελλάδα πραγματικά το έπραξα και μπορεί να το διαβεβαιώσει. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που βρίσκομαι εδώ.-

Στη συνέχεια ο κ. Γιούνκερ μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Στις 13.00, ο πρόεδρος της Κομισιόν θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής.
Αμέσως μετά την ομιλία του στη Βουλή ο κ.Γιούνκερ θα επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του. Προσκεκλημένοι θα είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. 
Στις 17.30 θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιούνκερ σε Παυλόπουλο: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου"

Απάντηση Νίκου Παππά στα δημοσιεύματα για τον ΕΛΔΟ

Για «άθλια υπονοούμενα» έκανε λόγο σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς απαντώντας σε δημοσιεύματα που αφήνουν αιχμές για αδιαφάνεια στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ) με αφορμή την παραίτηση του Δρ. Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του οργανισμού.

«Επειδή διαβάζω διάφορα πρόθυμα πρωτοσέλιδα που αναπαράγουν άθλια υπονοούμενα. Ο νεοσύστατος ΕΛΔΟ δεν έχει διαχειριστεί ούτε ΕΝΑ ευρώ δημοσίου χρήματος. ​Είναι στη φάση απόκτησης ΑΦΜ και συγκρότησης εσωτερικού κανονισμού. Οφείλουν όσοι σηκώνουν σκόνη να το διευκρινίσουν», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς σε ανάρτησή του στο Twitter.



Η δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολικής έρχεται λίγες ώρες μετά την ηχηρή παραίτηση του Δρ. Σταμάτη Κριμιζή, σχεδόν έναν μήνα μετά τον ορισμό του ΔΣ του Οργανισμού.

Ο κ. Κριμιζής στην μακροσκελή επιστολή παραίτησής του, έκανε λόγο για υπουργικές αποφάσεις που «πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ, καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου».

«Πολύ σύντομα μου έγινε σαφές ότι ο κ. Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει αναλάβει, υπό την ανοχή του κ. Υπουργού, το ρόλο του «Τσάρου του Διαστήματος» στην Ελλάδα, αν και δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Φαίνεται λοιπόν πως εγώ περισσεύω, εφόσον δεν δέχομαι να είμαι φερέφωνο κανενός», ανέφερε ο κ. Κριμιζής συμπληρώνοντας προς το τέλος ότι ζήτησε και πήρε τις διαβεβαιώσεις που έπρεπε από τον κ. Υπουργό, οι οποίες όμως τελικά δεν τηρήθηκαν.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση Νίκου Παππά στα δημοσιεύματα για τον ΕΛΔΟ"

Βίτσας στον Realfm 97,8 για προσφυγικό: Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί - Μπαίνει σε κίνδυνο η συμφωνία

Τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα και την τήρηση της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας κρούει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

"Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μπαίνει σε κίνδυνο η συμφωνία, η κοινή δήλωση" δήλωσε ο κ. Βίτσας στον Realfm και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, αναφερόμενος στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας, ιδίως μέσω του Έβρου.

"Το προσφυγικό-μεταναστευτικό δυστυχώς θα μας απασχολεί για αρκετό καιρό" τόνισε ο υπουργός, ενώ ερωτηθείς εάν είναι τυχαία η αύξηση των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών ή οφείλεται σε αλλαγή της στάσης της Άγκυρας, είπε:

"Τα πράγματα πρέπει να τα βλέπει κανείς από το αποτέλεσμα. Έχουμε αυξημένες ροές ιδιαίτερα από τις 25 Μαρτίου και μετά, στην ουσία μιλάμε για τριπλασιασμό σε σχέση με τα περυσινά και διπλασιασμό σε σχέση με τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο. Το ανησυχητικό και είναι το ζήτημα που προσπαθούμε να λύσουμε με διάφορους τρόπους είναι ότι έχουν αυξηθεί υπέρμετρα οι αφίξεις από τον Έβρο. Στην κοινή δήλωση Ε.Ε. –Τουρκίας, εκτός από την καρδιά της που είναι να δίνονται χρήματα στην Τουρκία για να μένουν αυτοί οι άνθρωποι στην Τουρκία, υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι που λέει ότι η Τουρκία πρέπει να παίρνει μέτρα ιδιαίτερα στα χερσαία σύνορα τα οποία τον τελευταίο καιρό έχουν χαλαρώσει κι έτσι διευκολύνονται οι διακινητές και μάλιστα σε μια περίοδο που υπάρχει και ένα νέο προσφυγικό κύμα προς την Τουρκία, ιδίως μετά εξελίξεις στη Συρία και το Αφρίν".

Αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, είπε ότι η προσοχή έχει επικεντρωθεί στο εξής: "Από τη μια μεριά να τελειώνουμε πολύ ταχύτερα για να διεκπεραιώνουμε τις αιτήσεις ασύλου και να εφαρμόσουμε τη συμφωνία και να ενδυναμώνουμε τις λειτουργίες εθελοντικής επιστροφής".

Ο κ. Βίτσας παραδέχθηκε πως καθυστερούν οι διαδικασίες με τις αιτήσεις ασύλου και για αυτόν τον λόγο ξεκίνησε χθες στη Βουλή η συζήτηση για την ενσωμάτωση δύο οδηγιών και αλλαγών στον προηγούμενο νόμο ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες από την πλευρά του κράτους. "Ένας νόμος όμως από μόνος του δεν φτάνει, άρα κάνουμε και σημαντικές αλλαγές στη δομή της υπηρεσίας πρώτης υποδοχής και της υπηρεσίας ασύλου, όπως και στις επιτροπές προσφυγών. Αυτό που κάνουμε είναι ότι προσανατολιζόμαστε να έχουμε περισσότερους χειριστές στα νησιά, συγχρόνως δουλεύουμε ώστε να έχουμε περισσότερους διερμηνείς και από την άλλη πλευρά τις επιτροπές προσφυγών τις προσανατολίζουμε στα νησιά.

Από 12 στα νησιά, τις κάνουμε 20. Εκεί θα εξετάζονται οι περιπτώσεις ώστε όλο το σύστημα να κυλάει γρηγορότερα. Πιο συγκεκριμένα θέλουμε το μέγιστο διάστημα εντός του οποίου να διεκπεραιώνεται μια τέτοια διαδικασία μέχρι το τέλος του, να μην υπερβαίνει τους τρεις μήνες", τόνισε.

Ερωτηθείς εάν σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε παρεμβάσεις για τις συνθήκες ζωής στα νησιά, είπε ότι έχουν γίνει εδώ και αρκετό καιρό παρεμβάσεις για το ξεχειμώνιασμα. "Αλλά το πρόβλημα είναι ο υπερπληθυσμός. Επειδή δεν θες να αυξήσεις τον χώρο σημαντικά υπάρχει πρόβλημα και προχωράμε σε έργα. Το πρόβλημα είναι η αποσυμπίεση. Χθες μεταφέραμε από τη Μυτιλήνη 82 ανθρώπους για τους οποίους ολοκληρώθηκε η διαδικασία και πήραν άσυλο ή είναι ευπαθείς. Αυτό θα συνεχιστεί. Όμως όταν έρχονται 200 και φεύγουν 80 διαμορφώνεται ένα μέγιστο πρόβλημα και πάνω σε αυτό δουλεύουμε"επεσήμανε.

Αναφερθείς στα επεισόδια στη Λέσβο, είπε ότι η αστυνομία έκανε καλά τη δουλειά της και καταδίκασε "τις ενέργειες αυτής της μικρής ομάδας που λειτουργεί σε τελείως αντίθετο κλίμα, γιατί ήταν προσχεδιασμένο αυτό που έκανε".

Παράλληλα, τόνισε ότι οι συνθήκες στη Μόρια είναι δύσκολες και σε πολλές περιπτώσεις κακές και αυτό πρέπει και προσπαθούμε να λύσουμε.

Ερωτηθείς τι αναμένει το επόμενο χρονικό διάστημα, είπε: "Περιμένω να αυξήσουν την επιτήρησή τους και είμαι σε ανοιχτό δίαυλο με τον Τούρκο ομόλογό μου και τις Βρυξέλλες, με τον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Το πρόβλημα ότι έχουν εκλογές αυτή τη στιγμή και ότι κάποιοι μπορούν να κάνουν σε τοπικό επίπεδο ότι δεν βλέπουν αυτούς που περνούν, προσπαθούμε να το λύσουμε δίνοντάς τους όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, ακόμη και γνώσεις από αυτές που έχουμε εδώ στην Ελλάδα".

"Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μπαίνει σε κίνδυνο η συμφωνία, η κοινή δήλωση" κατέληξε ο κ. Βίτσας.


enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίτσας στον Realfm 97,8 για προσφυγικό: Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί - Μπαίνει σε κίνδυνο η συμφωνία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news