facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

«Όχι» του Ερντογάν και στον Πούτιν για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Σύμφωνα με αποκάλυψη που έκανε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Αχιλλέας Πατσούκας, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος Πρόεδρς Βλάντιμιρ Πούτιν στην Άγκυρα ο τελευταίος φέρεται να έθεσε στον Τούρκο ομόλογο του το θέμα της απελευθέρωσης των Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης.

Η απάντηση του Τούρκου Πορέδρου ήταν άμεση και αρνητική. Συγκεκριμένα ο Ερντογάν σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανέφερε πως δεν σκοπεύει να απελευθερώσει τους Έλληνες στρατιωτικούς καθώς η Αθήνα έχει στην κατοχή της του 8 Τούρκους αξιωματικούς που συμμετείχαν στο τουρκικό πραξικόπημα την έκδοση των οποίον το Ερντογάν επιθυμεί διακαώς.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται πως κράτησε την υπόσχεση του απέναντι στον Έλληνας πρωθυπουργό να θίξει το θέμα των στρατιωτικών στον Ερντογάν παίρνοντας ωστόσο αρνητική απάντηση.

Να σημειωθεί πως ο Τούρκος Πρόεδρος χρησιμοποίησε ένα επιχείρημα που αντιτίθεται στην θέση της Άγκυρας πως δεν σχετίζεται η έκδοση των 8 με το θέμα των στρατιωτικών.


neaselida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» του Ερντογάν και στον Πούτιν για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών"

Τούρκος πρέσβης στην ΕΕ: Μη βάζετε σημαίες στα Ιμια και λουλούδια σε βραχονησίδες

Ζητάει και τα ρέστα ο Τούρκος πρεσβευτής στην Ευρωπαϊκή Ενωση Φαρούκ Καιμακτσί, καλώντας την Ελλάδα να αποφεύγει να ανεβάζει σημαίες σε νησιά και βραχονησίδες γιατί αυτό..προκαλεί την Τουρκία. Και φυσικά επιμένει στις πάγιες τουρκικές διεκδικήσεις οτι δηλαδή το καθεστώς νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί.

Για τους 2 Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται στην Τουρκία ο Τούρκος πρέσβης προσπαθεί να μας πείσει ότι η Δικαιοσύνη στην Τουρκία λειτουργεί αυτόνομα και δεν δέχεται εντολές από την εκτελεστική εξουσία!! και καλεί την Ελλάδα να περιμένει την δικαστική κρίση. Μάλιστα στέλνει και μήνυμα στην Ευρώπη ότι όσο πιέζει τόσο δυσκολεύει τα πράγματα. Ο Τούρκος πρέσβης στην ΕΕ μίλησε στο euroactiv.com και αναφέρθηκε ακόμα και στις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ σημειώνοντας οτι όσο δεν έχει διευκρινιστεί το καθεστώς ιδιοκτησίας η Λευκωσία δεν μπορεί να κάνει έρευνες.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο έχει κλιμακωθεί η κατάσταση στο Αιγαίο, o Φαρούκ Καιμακτσί απάντησε ότι τα συμβάντα προκαλούνται από τους Ελληνοκύπριους και τους Έλληνες και αναφερόμενος στα Ίμια, «αναρωτήθηκε» για ποιο λόγο κάποιοι αφήνουν λουλούδια σε βραχονησίδες.

«Φυσικά, ορισμένοι προσπαθούν να απεικονίσουν την Τουρκία ως μια επιθετική χώρα, αλλά ποιος είναι ο λόγος να τοποθετείς λουλούδια σε ένα βράχο, σε μια μικρή νησίδα στο Αιγαίο; Γιατί το χρειαζόμαστε αυτό; Ποιος είναι ο λόγος να τοποθετήσετε μια ελληνική σημαία σε ένα νησί όπου δεν υπάρχει κανένας; Και ποιος είναι ο λόγος να πετάς πάνω από αυτά τα μικρά νησάκια και βράχια, τα οποία δεν είναι καν κατοικημένα; Αυτές οι ενέργειες δεν θα ικανοποιήσουν οποιαδήποτε αξίωση κυριαρχίας αλλά απλώς προκαλούν.»

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία διεκδικώντας την ιδιοκτησία νησιών στο Αιγαίο μέχρι να συμφωνηθεί η οριοθέτηση από τα ενδιαφερόμενα μέρη, κανείς δεν μπορεί να διεκδικήσει οποιαδήποτε επικράτεια ή χωρικά ύδατα σε αμφισβητούμενες περιοχές.

«Αυτό που λέμε είναι ότι αυτά τα νησάκια, των οποίων το καθεστώς δεν ορίζεται από διεθνείς ή διμερείς συμφωνίες, δεν μπορούν να διεκδικηθούν από καμία πλευρά. Έτσι μέχρι να λύσουμε αυτά τα προβλήματα γιατί προκαλούμε όλα αυτά τα πράγματα;»

«Λουλούδια, σημαίες ή ακόμη και πικνίκ σε αυτά τα νησάκια είναι προκλήσεις και δεν τα θέλουμε αυτά, ειδικά μετά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια. Και γιατί συμβαίνουν τώρα; Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι προκλήσεις θα σταματήσουν και νομίζω ότι αυτά τα νησάκια και τα βράχια θα γίνουν ένας χώρος συνεργασίας και όχι μια πηγή σύγκρουσης.»

Αναφερόμενος στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο Τούρκος Πρέσβης είπε πρέπει να σεβαστούμε το κράτος δικαίου στην Τουρκία και την απόφαση του δικαστηρίου.

«Υπάρχει παραβίαση των συνόρων, πρόθυμα ή απρόθυμα, από αυτούς τους δύο στρατιώτες.

Το δικαστήριο ασχολείται με αυτό το ζήτημα, τελεία. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου. Αλλά εάν η ΕΕ συνεχίσει να πολιτικοποίησει το θέμα, θα ήταν λάθος. Αφήστε τη δικαιοσύνη στο δικαστήριο. Τελεία.»

Ερωτηθείς πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζουμε ακόμη τις κατηγορίες, απάντησε: «Δεν γνωρίζω κάθε λεπτομέρεια της δικαστικής υπόθεσης, αλλά την αφήνω στο δικαστήριο. Όπως σας είπα, η Τουρκία περνάει δύσκολες στιγμές, πολλές περιπτώσεις έχουν πάρει περισσότερο χρόνο από όσο περιμέναμε, όχι μόνο για αυτούς τους δύο στρατιώτες. Επικριθήκαμε επίσης για κάποιες άλλες περιπτώσεις όπου οι κατηγορίες εναντίον υπόπτων δεν έγιναν τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε να είχαν γίνει.»

«Αλλά και πάλι, όσο περισσότερο πολιτικοποιεί το θέμα η ΕΕ, τόσο περισσότερες εντάσεις δημιουργούνται και αυτό δεν είναι ο σωστός τρόπος. Είναι μια μεγάλη απώλεια όσον αφορά στην αξιοπιστία της ΕΕ για να εμπλακεί σε μια δικαστική υπόθεση. Είναι λάθος για οποιοδήποτε θεσμικό όργανο να εμπλέκεται σε μια δικαστική υπόθεση.»

Στο ερώτημα εάν υπάρχει σύνδεση με τους «8», είπε: «Αυτό που ήθελα να πω το είπα».

Αναφερόμενος στις δραστηριότητες για υδρογονάνθρακες γύρω από την Κύπρο, είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν στη δική τους αποκλειστική οικονομική ζώνη. «Αλλά και πάλι, η οριοθέτηση δεν έχει γίνει, συνεπώς υπάρχουν θέματα μεταξύ της ελληνοκυπριακής διοίκησης και της Τουρκίας, καθώς και με τους Τουρκοκύπριους.»

«Ισχυρίζονται ότι ορισμένες περιοχές τους ανήκουν, αν και η οριοθέτηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Υπάρχουν επίσης περιοχές που βρίσκονται υπό την κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων. Μέχρις ότου οι Ελληνοκύπριοι συμφωνήσουν με τους Τουρκοκύπριους σε αυτές τις περιοχές, οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.»

«Πριν από πέντε χρόνια, στο πλαίσιο του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι πρότειναν να δημιουργήσουμε μια κοινή επιτροπή για τις δραστηριότητες υδρογονανθράκων και αυτή η επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει από κοινού μέχρι την τελική λύση στο Κυπριακό. Το εισόδημα που θα προέκυπτε από αυτές τις δραστηριότητες θα μπορούσε να διανεμηθεί στους κατοίκους του νησιού. Ωστόσο, η ελληνοκυπριακή πλευρά το απέρριψε και τώρα προσφέρει κάποια προσοδοφόρα κίνητρα σε εταιρείες τρίτων χωρών και έρχονται για να εξερευνήσουν για πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Αυτό είναι πρόβλημα.»

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη. Το ίδιο ισχύει για τους Τουρκοκύπριους. Θα σταθούμε στο πλευρό τους».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκος πρέσβης στην ΕΕ: Μη βάζετε σημαίες στα Ιμια και λουλούδια σε βραχονησίδες"

Παραδοχή Πιτσιόρλα: Μας πιέζουν οι δανειστές για σκληρή μεταμνημονιακή επιτροπεία

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας από το βήμα της Βουλής παραδέχτηκε πως η χώρα βρίσκεται σε μια φάση σκληρής διαπραγμάτευσης και πιέζεται από τους δανειστές προκειμένου να έχει ένα μεταμνημονιακο καθεστώς με εποπτεία.

«Είμαστε σε μια φάση σκληρής διαπραγμάτευσης. Θα πιεστούμε -και οι μέθοδοι πίεσης είναι πολλές- για να έχουμε ένα μεταμνημονιακό καθεστώς που θα δίνει περιθώρια εποπτείας. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε και το αντιμετωπίζουμε.

Πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης τότε και πάλι θα πρέπει να κριθεί η τωρινή Κυβέρνηση. Όμως όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση, δεν είναι καλό από μόνοι μας να δημιουργούμε μια εικόνα χειρότερη για τη χώρα από αυτή που πραγματικά είναι.»

«Φλερτ» στο Κίνημα Αλλαγής

Ο κ.Πιτσιόρλας επανέλαβε την δέσμευση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία και απαντώντας στον Ανδρέα Λοβέρδο επανέλαβε το φλερτ του ΣΥΡΖΑ προς τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς

«Σταδιακά διαμορφώνεται ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για την αλλαγή στην πορεία της χώρας. Το ζουν οι άνθρωποι καθημερινά και δεν μπορούμε να πάμε κόντρα σε αυτό το κοινό αίσθημα. Προφανώς, υπάρχουν πολύ μεγάλα προβλήματα. Ρώτησε ο κ. Λοβέρδος πόσο θα μείνουμε. Θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Είναι απλό! Εμείς, από τη μεριά μας, επιθυμούμε να συνδιαλλαγούμε με όλους και ιδιαίτερα με αυτούς που θεωρούμε ότι έχουμε μία ιστορική συγγένεια. Μπορεί σήμερα να μην υπάρχει, αλλά ιστορικά υπάρχουν δύο ρεύματα τα οποία είναι σε έναν διάλογο πολλά χρόνια, από διαφορετικές θέσεις».

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας συνέχισε το φλερτ αυτή τη φορά για το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος η οποία είπε πως θα πρέπει να έχει προοδευτικό πρόσημο.

«Εμείς, λοιπόν, θα επιδιώξουμε την αναθεώρηση του Συντάγματος και θα επιδιώξουμε να υπάρξει κι ένας συσχετισμός –το ονομάζουμε- προς προοδευτική κατεύθυνση στο Σύνταγμα. Προφανώς, υπάρχουν συντηρητικά και προοδευτικά Συντάγματα. Προφανώς, υπάρχουν πετυχημένες και μη πετυχημένες αναθεωρήσεις.

Θα επιδιώξουμε μία αναθεώρηση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ιστορικής περιόδου την οποία διανύει η χώρα και θα επιδιώξουμε και τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες για να πετύχουμε αυτή την αναθεώρηση».

Για τα τραγελαφικά με το BBC, το ΚΑΣ και το Σούνιο

Με αφορμή τα όσα τραγελαφικά έγιναν για να δοθεί η άδεια στο BBC προκειμένου να υπάρχουν τα γυρίσματα στο Σούνιο του BBC προανήγγειλε πως όταν ολοκληρωθεί το νέο νομικό πλαίσιο δεν θα μπορεί το ΚΑΣ να επεμβαίνει κατά αυτό τον τρόπο σε τέτοια θέματα.

«Εμείς αναμορφώνουμε τώρα –το ολοκληρώνουμε άμεσα- το πλαίσιο για τις κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα. Και αυτό το θέμα δεν είναι καινούργιο. Και εδώ βρήκαμε ένα καθεστώς που είναι απαράδεκτο και το αλλάζουμε. Ήδη το μισό έχει αλλάξει, με νόμο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και επίκειται και η ολοκλήρωσή του τώρα από το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο για να μην υπάρχουν αυτού του τύπου οι παρεμβάσεις που υπάρχουν από το ΚΑΣ ή από οποιονδήποτε άλλον.»

Υπάρχουν ιδεοληψίες στον ΣΥΡΙΖΑ για τις επενδύσεις

Τέλος ο κ. Πιτσιόρλας παραδέχτηκε πως υπάρχουν ιδεοληψίες και στο ΣυΡιζΑ για τα θέματα των επενδύσεων στην Ελλάδα πρόσθεσε όμως ότι η μεγαλύτερη βάση του προβλήματος αυτού είναι όταν οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί υπόσχονται στους επενδυτές πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν.

«Προφανώς ορισμένοι έχουν και ιδεοληψίες, όμως η μεγαλύτερη ιδεοληψία που κατατρέχει το ελληνικό δημόσιο και τις επενδύσεις στην Ελλάδα είναι η ιδεοληψία που λέει ότι η εκάστοτε πολιτική εξουσία της χώρας μπορεί να λύνει τα προβλήματα με εντολές και να παρακάμπτει νόμους, διαδικασίες και τα πάντα.

Αυτό είναι στη βάση όλης της αναποτελεσματικότητας του δημοσίου για τις επενδύσεις, αυτό είναι στη βάση της αναξιοπιστίας, αυτό είναι στη βάση της αναποτελεσματικότητας. Διότι όταν οι Πρωθυπουργοί και οι Υπουργοί υπόσχονται σε ξένους επενδυτές «ελάτε εσείς εδώ και θα τα κανονίσω εγώ», αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα. Αυτό είναι στη βάση των προβλημάτων μας».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραδοχή Πιτσιόρλα: Μας πιέζουν οι δανειστές για σκληρή μεταμνημονιακή επιτροπεία"

Euractiv: Νέο κύμα προσφύγων φοβούνται οι Βρυξέλλες μετά την απόφαση του ΣτΕ

Ανησυχία πυροδοτεί στις Βρυξέλλες η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία επιτρέπει σε όσους πρόσφυγες φτάνουν στο εξής στη χώρα μας να μετακινούνται ελεύθερα στη χώρα, την ώρα που όσοι βρίσκονται ήδη σε Μυτιλήνη, Σάμο Χίο, Λέρο, Ρόδο και Κω ήδη και ζουν σε περιοριστικό καθεστώς κυκλοφορίας από την 20η Μαρτίου 2016 θα παραμείνουν σε αυτό.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ένωσης χαρακτήρισε σε δηλώσεις του στο Euractiv την απόφαση ως πηγή «μεγάλης ανησυχίας». Όπως εξηγούσα Η προοπτική νέων αφιχθέντων, που θα μπορούν γρήγορα να φτάνουν από τα νησιά στην κυρίως χώρα θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες της Ε.Ε. να αποθαρρύνει τους πρόσφυγες από το να εγκατείπουν την Τουρκία, όπως εξήγησε. Eν πολλοίς οι Βρυξέλλες, όπως επισημαίνει το Euractiv, φοβούνται ένα νέο κύμα προσφύγων, που θα είναι δύσκολο να συγκρατηθεί στην Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα, που αναμεταδίδει και το Reuters, η προσπάθεια να ανακοπούν οι ροές από την Τουρκία έχει κεντρικό ρόλο στη στρατηγική αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος να αποτραπεί μία επανάληψη του 2015, όταν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα της Γερμανίας.

«Η Ε.Ε. και τα κράτη μέλη της έχουν πετύχει να σταματήσουν τις ροές μέσω του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων εν πολλοίς χάρη στη συμφωνία με την Τουρκία, αλλά και στο γεγονός ότι οι αιτούντες άσυλο παραμένουν στα ελληνικά νησιά. Εάν νέοι αιτούντες είναι ελεύθεροι να κινηθούν, θα μπορούσε κανείς να αναμένει ένα νέο κύμα προς τις πιο εύπορες χώρες της Ε.Ε.» αναφέρει το Euractiv.

Eπισημαίνει πάντως πως σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές η Ελλάδα θα ανοίξει τέσσερα κέντρα καταγραφής προσφύγων. Προσθέτει δε ότι οι περιορισμοί στην κυκλοφορία, που έχουν τεθεί, έχουν ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι, που ζητούν άσυλο να μένουν στα κέντρα υποδοχής των πέντε νησιών, με τον αριθμό να είναι διπλάσιος εκείνου, που στην πραγματικότητα οι εγκαταστάσεις μπορούν να φιλοξενήσουν.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Euractiv: Νέο κύμα προσφύγων φοβούνται οι Βρυξέλλες μετά την απόφαση του ΣτΕ"

Βαριά εκτεθειμένος ο Τόσκας μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου Σταματιάδη

Απολύτως εκτεθειμένος είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας μετά την τραγική κατάληξη που είχε η ληστεία στο σπίτι της οικογένειας Σταματιάδη. Σήμερα μετά από την άνιση μάχη που έδωσε επί πολλές ημέρες, κατέληξε μέσα στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης που είχε πυροβοληθεί στο σπίτι του από ληστές τη Μεγάλη Δευτέρα.

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία εκφράζουν την οδύνη τους για το θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η σύλληψη των εγκληματιών που αφαιρούν ζωές αποτελεί για την Ελληνική Αστυνομία ύψιστη προτεραιότητα και δέσμευση για συνέχιση των προσπαθειών μέχρι οι δράστες να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Νίκος Τόσκας εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο του Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Είναι ο ίδιος υπουργός που μόλις πριν λίγες μέρες δήλωνε με απίστευτο κυνισμό: «Αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμο χωρίς προβλήματα, εγκλήματα και παραβάσεις αν κάποιος ξέρει, να μας τον πει!» όταν ερωτήθηκε για τη ληστεία στο σπίτι της οικογένειας Σταματιάδη. Από τον «μη αγγελικό κόσμο» στα «συλλυπητήρια», μία ανακοίνωση δρόμος...

Είναι ο ίδιος ο υπουργός που δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι η εγκληματικότητα μειώνεται, όπως άλλωστε είπε και ο συνάδελφός του κ. Νίκος Παρασκευόπουλος χθες, την ώρα που οι πολίτες νιώθουν όλο και πιο ανασφαλείς.

Είναι χαρακτηριστικά τα ευρήματα γκάλοπ σύμφωνα με τα οποία οι πολίτες εκφράζουν σε ποσοστό 68% έντονη δυσαρέσκεια για την ασφάλεια και την έλλειψη αστυνόμευσης, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη να θεωρείται κατώτερος των περιστάσεων ακόμη και από το 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα του 2018 χτυπάει κόκκινο, με εισβολές σε σπίτια, ληστείες, βασανισμούς και άγριες δολοφονίες, κάτι που αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, με τους πολίτες να είναι απέναντι στην κυβέρνηση και τις επιλογές του κ. Τόσκα σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση της εγκληματικότητας. Την ώρα που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με νούμερα που “μαγειρεύει” προσπαθεί να δείξει ότι η εγκληματικότητα παρουσιάζει μείωση συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, οι πολίτες δείχνουν όχι μόνο να μη συμφωνούν αλλά οι 7 στους 10 δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης. Στους ψηφοφόρους της Ν.Δ, το ποσοστό αυτό αγγίζει το 84% ενώ έκπληξή προκαλεί το γεγονός ότι ούτε το ποσοστό των 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνει την πολιτική του κ. Τόσκα.

Τα νούμερα σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση δεν είναι απλά αρνητικά αλλά δείχνουν ότι ο κ. Νίκος Τόσκας καταρρέει και ουσιαστικά κρίνεται από τους 7 στους 10 Έλληνες και το 55% των πολιτών που ψήφίζουν ΣΥΡΙΖΑ ως ακατάλληλος. Πλέον, το θέμα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας αποτελεί μείζον ζήτημα για τους πολίτες όπως φαίνεται από τη δημοσκόπηση, με την κυβέρνηση να κατρακυλάει στο θέμα αυτό, την ώρα που ο κ. Τόσκας δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα και προκαλεί το κοινό αίσθημα με δηλώσεις τύπου “δεν ζούμε σε κοινωνία αγγελικά πλασμένη” ή αν “μπει ο ληστής σπίτι, κάντε ότι κοιμάστε για να γλιτώσετε”.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαριά εκτεθειμένος ο Τόσκας μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου Σταματιάδη"

Μυτιλήνη: «Ουσιαστική αποσυμφόρηση του νησιού» ζητά ο δήμαρχος

Τη λήψη άμεσων μέτρων «προκειμένου να λάβει τέλος η κατάληψη της πλατείας Σαπφούς και να γίνει επιτέλους πράξη η ουσιαστική αποσυμφόρηση της Λέσβου» ζητά ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, που κοινοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Στην επιστολή του αυτή, ο κ. Γαληνός αναφέρει ότι «εδώ και τέσσερις ημέρες βιώνουμε μια εντελώς απαράδεκτη κατάσταση με την κατάληψη της κεντρικής πλατείας της πόλης της Μυτιλήνης από αιτούντες άσυλο μετανάστες. Είναι ανήκουστο μια ολόκληρη πόλη να βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας, το κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας του νησιού υπό κατάληψη και η αστυνομία να μην τολμά να επέμβει για να αποκαταστήσει την τάξη».

Σύμφωνα με το δήμαρχο Λέσβου, «η προκλητική αυτή αδράνεια, μεταθέτει όλο το βάρος στο δήμο, ο οποίος είναι ο μοναδικός φορέας που βρίσκεται εξ αρχής στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μας κάνει να διερωτόμαστε εάν τελικά οι νόμοι του κράτους έχουν πραγματική ισχύ και αν ναι γιατί οι αρμόδιοι για την εφαρμογή τους φοβούνται να κάνουν τη δουλειά τους και να πράξουν τα αυτονόητα;».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Γαληνός τονίζει πως «σε λίγες μέρες θα βρεθεί στη Λέσβο ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να μιλήσει στους νησιώτες για ανάπτυξη, για νέες επενδύσεις και για έργα πνοής. Πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο τη στιγμή που η ασφάλεια και η τήρηση των νόμων, έννοιες αυτονόητες για άλλες κοινωνίες, δεν ισχύουν στη Λέσβο; Σε ένα τέτοιο κλίμα δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και πώς μπορούν να γίνουν νέες επενδύσεις». Και καταλήγει ο κ. Γαληνός:

«Αυτή τη στιγμή στη Λέσβο βρίσκονται περίπου 10.000 αιτούντες άσυλο σε μια πόλη 27.000 κατοίκων και το νησί μας βρίσκεται για ακόμα μια φορά όμηρος. Η Λέσβος δεν μπορεί να αντέξει άλλο. Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι ως Δήμος Λέσβου, σε περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών μας και την κοινωνική συνοχή».

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: «Ουσιαστική αποσυμφόρηση του νησιού» ζητά ο δήμαρχος"

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες

Με μια προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή (20/04/2018) το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιτίθεται με δριμύτητα εναντίον της Ελλάδας, στηλιτεύοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφήσει ελεύθερο, αλλά με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, έναν από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς.

«Άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, επαναφέροντας το πάγιο αίτημα της Τουρκίας για την άμεση έκδοση των πραξικοπηματιών στην χώρα προκειμένου να έρθουν αντιμέτωποι με την τουρκική δικαιοσύνη.

Όλη η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει τα εξής:

«Χθες (σ.σ. 19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Suleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και κάτω από αυστηρή επιτήρηση, αυτή η απόφαση έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για ακόμα μια φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές πιέζονται να ανακοινώσουν ότι και οι άλλοι οργανωτές του πραξικοπήματος θα αφεθούν ελεύθεροι τις ερχόμενες ημέρες.

Αυτό δεν γίνεται επειδή απλά εφαρμόζεται ο νόμος που προβλέπει συγκεκριμένη διάρκεια κράτησης. Το ελληνικό δικαστικό σύστημα, έχει επανειλημμένα αρνηθέι την έκδοση των πραξικοπηματιών που προσπάθησαν να βλάψουν τη Δημοκρατία.

Η Τουρκία επιμένει στην έκδοση των πραξικοπηματιών προκειμένου να έρθουν αντιμέτωποι με την τουρκική Δικαιοσύνη».

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες "

Οταν ο Τσίπρας κατακεραύνωνε την ενοικίαση γαλλικών φρεγατών, το 2013

Ακατάλληλες για την Ελλάδα χαρακτήριζε τις φρεγάτες τύπου FREMM ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το 2013, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης τασσόταν εναντίον του μοντέλου ενοικίασης οπλικών συστημάτων, αποκαλώντας οξύμωρο το να ζητάει η χώρα βοήθεια από τους εταίρους της και αυτοί τα της νοικιάζουν οπλικά συστήματα με υψηλό κόστος. Το χαρακτηριστικό τμήμα της συνέντευξης έχεις ως εξής:

«Είναι οξύμωρο και αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο που ζητάμε βοήθεια από τους εταίρους αυτοί να απαιτούν, να τους δίνουμε χρήματα για να νοικιάζουμε οπλικά συστήματα. Οι γνώστες μάλιστα, οι βαθύτεροι γνώστες των τεχνικών ζητημάτων με ενημερώνουν ότι αυτά τα πλοία, είναι πλοία ακατάλληλα για τη χώρα μας, διότι είναι πλοία ανθυποβρυχιακού αγώνα και μάλιστα σε ανοικτές θάλασσες, όχι σε κλειστές θάλασσες όπως το Αιγαίο.
Και προβλέπεται μάλιστα να τα νοικιάσουμε 200.000.000 το χρόνο για μια 5ετία, δηλαδή 1 δις στην 5ετία. Με δυο λόγια από τη μια τσέπη βγαίνει η βοήθεια από την άλλη μπαίνει. Το είχε πει αυτό και ο Κον Μπεντίτ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε απόλυτο δίκιο.»
Ο Αλέξης Τσίπρας, επίσης, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την ιδέα για τη ναυπήγηση «εθνικού πλοίου» και αναφέρθηκε σε πρόταση που κατατέθηκε τον Ιούνιο από το Τμήμα Ναυπηγικής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και από το Τμήμα Ναυπηγών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Κάνει τα αντίθετα το 2018

Πέντε χρόνια αργότερα, Αθήνα και Παρίσι υπέγραψαν συμφωνία για ενοικίαση δύο γαλλικών φρεγατών τύπου Fremm, τις ίδιες ακριβώς που ο κ. Τσίπρας κατακεραύνωνε!
Σε επιστολές μάλιστα που αντήλλαξαν οι Αλέξης Τσίπρας και Εμανουέλ Μακρόν αλλά και σε ανάλογες επιστολές που αντηλλάγησαν και σε στρατιωτικό επίπεδο, οι Γάλλοι έκαναν σαφές ότι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω της τουρκικής προκλητικότητας και δηλώνουν με τον τρόπο αυτό πρόθυμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Η απόκτηση των δύο γαλλικών φρεγατών θα γίνει με χρονομίσθωση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οταν ο Τσίπρας κατακεραύνωνε την ενοικίαση γαλλικών φρεγατών, το 2013"

Πέθανε ο 52χρονος επιχειρηματίας που πυροβόλησαν οι ληστές στην Κηφισιά

Πέθανε στις 11.52 π.μ, ο 52χρονος επιχειρηματίας, Αλέξανδρος Σταματιάδης, που πυροβόλησαν δύο φορές ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του, στην Κηφισιά, τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας.

Νοσηλευόταν για 18 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς. Έφερε τραύματα στη σπονδυλική στήλη και σε πολλά εσωτερικά όργανα ενώ οι χειρουργοί του είχαν αφαιρέσει ένα νεφρό.

Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή και από την αρχή της νοσηλείας του, του είχαν χορηγηθεί συνολικά 32 μονάδες αίματος.

Η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε σοβαρή επιπλοκή, ανατρέποντας τη σταθερή πορεία που είχε μέχρι πρότινος και οι οικείοι του ήταν προετοιμασμένοι για το θάνατό του.

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του επιχειρηματία εξέφρασε στο twitter o επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Στο tweet του κάνει λόγο για ακόμα ένα θύμα της ιδεοληψίας των υπουργών Τόσκα και Παρασκευόπουλου.

«Δεν άντεξε τελικά ο Αλέξανδρος Σταματιάδης. Άλλη μια μαύρη σελίδα στον βαρύ τόμο της εγκληματικότητας που μαστίζει την κοινωνία. Άλλη μια θανατηφόρα παρενέργεια της ιδεοληψίας υπουργών τύπου Τόσκα & Παρασκευόπουλου. Συλλυπητήρια στη γυναίκα, τα τρία παιδιά του, τους φίλους του» έγραψε χαρακτηριστικά.



skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο 52χρονος επιχειρηματίας που πυροβόλησαν οι ληστές στην Κηφισιά"

Κουβέλης: Δεν αυξάνεται ο χρόνος θητείας των στρατευσίμων

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ζήτημα της αυξήσεως της στρατιωτικής θητείας των νέων καθώς και της πιθανότητος προσλήσεως αριθμού Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) για την κάλυψη των οξυμένων επιχειρησιακών αναγκών και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Φώτης Κουβέλης, απαντώντας σε σχετικά δημοσιογραφικά ερωτήματα κατά τη πρώτη συνάντηση γνωριμίας του με τους στρατιωτικούς συντάκτες τους διαπιστευμένους στο ΥΠΕΘΑ.

«Δεν υπάρχει θέμα αύξησης του χρόνου θητείας των στρατευσίμων, ούτε και θέμα αύξησης του αριθμού των Επαγγελματιών Οπλιτών» τόνισε χαρακτηριστικώς ο ΑΝΥΕΘΑ,

Αναφορικώς με τα θέματα της εγχωρίου αμυντικής βιομηχανίας που είναι το βασικό αντικείμενο από τα θέματα που χειρίζεται ο ΑΝΥΕΘΑ, ο Φ. Κουβέλης, αναφερόμενος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) σημείωσε ότι τα προβλήματα σε αυτά υφίστανται γιατί ποτέ τους δεν είχαν την απαραίτητη εξωστρέφεια, δηλ.δεν είχαν ξένουν πελάτες και εξ αιτίας του γεγονότος αυτού προκαλούνται και τα σοβαρά οικονομικά τους προβλήματα.

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), η οποία τυπικώς δεν ανήκει στο ΥΠΕΘΑ, το οποίο όμως είναι ο «μοναδικός αποκλειστικός πελάτης της», ενώ ο ίδιος αναφερόμενος στα ναυπηγεία σημείωσε ότι καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση με τη δημιουργία ενός φορέα ο οποίος θα εξυπηρετεί τις στρατιωτικές ανάγκες αλλά και θα διέπεται από τους όρους του ελεύθερου ανταγωνισμού της κοινοτικής νομοθεσίας.

Τέλος, ο ΑΝΥΕΘΑ αναφερόμενος στο θέμα της αναβαθμίσεως του στόλου των αεροσκαφών των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, αφού τόνισε ότι αυτό βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το 2004, σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί εισέτι καμία συγκεκριμένη απόφαση, όπως επίσης και για το θέμα της προοπτικής προμήθειας γαλλικών φρεγατών.

parapolitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουβέλης: Δεν αυξάνεται ο χρόνος θητείας των στρατευσίμων "

Σεντένο: Δεν συζητάμε παράταση του ελληνικού προγράμματος

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, έβαλε «πάγο» στα σενάρια παράτασης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

«Δεν γίνονται συζητήσεις για πράγματα όπως μια παράταση του ελληνικού προγράμματος. Οι ελληνικές αρχές είναι επικεντρωμένες στην έξοδο από το πρόγραμμα και στην ολοκλήρωση του ως τον Αύγουστο» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters.

Μιλώντας σε εκδήλωση του AltanticCouncil o επικεφαλής του Eurogroup έκανε λόγο για εντυπωσιακή ικανότητα της κυβέρνησης στην νομοθέτηση και εφαρμογή πολύ σημαντικό αριθμό μέτρων. Η Ελλάδα αναπτύσσεται και πέτυχε δημοσιονομική θέση με πρωτογενές πλεόνασμα ουσιαστικού μεγέθους. Το ζήτημα τώρα για την Ελλάδα είναι να αναλάβει την ιδιοκτησία του όλου οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης.

Ο ίδιος μιλώντας αργότερα στο Αμερικανικό δίκτυο CNBC τόνισε ότι αν και υπάρχουν "ορισμένα ζητήματα" ακόμα, σε ότι αφορά το χρέος της Ελλάδας, οι Ευρωπαίοι πιστωτές, το ΔΝΤ αλλά και η Αθήνα προχωρούν, σταδιακά, προς μια διευθέτηση.

"Είμαστε σε καλή θέση να οριστικοποιήσουμε το πρόγραμμα με την Ελλάδα ... Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα στο τραπέζι που σχετίζονται με τα μέτρα ελάφρυνσης ... Έχουμε συνεργασία με όλους τους θεσμούς ώστε να φτάσουμε σε μια συμφωνία και η δική μου αίσθηση είναι ότι σαφώς και είμαστε πολύ πιο κοντά στο να κλείσουμε αυτά τα κενά από ότι ήμασταν πριν".

Σολτς: Δεν θα αποφασίσει η Γερμανία για την Ελλάδα
Από την πλευρά του ο νέος Γερμανός ΥΠΟΙΚ Όλαφ Σολτς διεμύνησε πως «δεν θα αποφασίσει η Γερμανία για την Ελλάδα», ενώ υπογράμμισε την αισιοδοξία του και οτι θα λάβουν όλα μετρα για να ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα.

Σε εκδήλωση του German Marshal Fund με τίτλο “The New German Government and the Future of Transatlantic Relations” και στο πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δέχτηκε ερώτηση για την Ελλάδα και για το πότε θα ξαναγίνει «μια κανονική οικονομία».

Ο κ. Σολτς απάντησε ότι όλοι παρακολουθούν την πορεία της τέταρτης αξιολόγησης και την πρόοδο της Ελλάδας στην προσπάθεια να αποπληρώσει τα χρέη της. «Είμαστε πρόθυμοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα και αποφάσεις για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα» δήλωσε. Σημείωσε όμως, ότι δεν θα αποφασίσει η Γερμανία για τo μέλλον της Ελλάδας αλλά ο ίδιος ο ελληνικός λαός και πρόσθεσε ότι πάρα τα προβλήματα που παραμένουν, όπως η ανεργία και η θωράκιση του τραπεζικού τομέα, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και είναι αισιόδοξος.

Στην ομιλία ο Ολαφ Σολτς ανέφερε ότι τρεις είναι οι προτεραιότητες της νέας γερμανικής κυβέρνησης: Μεταρρύθμιση της ΕΕ ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση που δεν έχει ακόμη τελειώσει αλλά και μελλοντικές κρίσεις. Η διατήρηση της διατλαντικής συμμαχίας αφού η συνεργασία με τις ΗΠΑ είναι πολύ σημαντική καθώς και η αντιμετώπιση προκλήσεων όπως ο λαϊκισμός και η αντίδραση σε έναν κόσμο που βρίσκεται σε αναστάτωση, προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες.

Αναφερόμενος στην προοπτική ενός υπουργού Οικονομικών για την Ευρωζώνη και ενός συνολικού προϋπολογισμού για την Ευρωζώνη, εξέφρασε σκεπτικισμό και σημείωσε ότι τα θέματα αυτά χρειάζονται περαιτέρω διαβούλευση.

Λιού: Η υπόθεση του ελληνικού χρέους «είναι σε καλό δρόμο»
Εν τω μεταξύ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, εκτίμησε πως η υπόθεση του ελληνικού χρέους «είναι σε καλό δρόμο».

Λίγο νωρίτερα ο κ. Λιου είχε κάνει ειδική αναφορά στην Ελλάδα κατά την διάρκεια συζήτησης με θέμα την αναμόρφωση της Ευρωζώνης. Στο συγκεκριμένο πάνελ συμμετείχαν μεταξύ άλλων η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς και ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

«Συνεργαστήκαμε με την Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την περίοδο των σκληρών διαπραγματεύσεων, πολύ στενά για το θέμα Ελλάδος γιατί δεν θέλαμε να δούμε μια χώρα της ευρωζώνης να καταρρέει και να βγαίνει εκτός ευρωζώνης», είπε ο κ. Λιου.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Σεντένο: Δεν συζητάμε παράταση του ελληνικού προγράμματος"

Ο νεαρός που ύψωσε τη σημαία στη βραχονησίδα απαντά στον Καμμένο: Θυμήσου τι έλεγες όταν ήρθες στο νησί μας

Τη δική του απάντηση στον Πάνο Καμμένο έδωσε ο ένας εκ των τριών νεαρών που ύψωσαν τη σημαία στη βραχονησίδα.
Μάλιστα ο νεαρός Χαράλαμπος Τσαγαλάς επιτίθεται στον υπουργό Αμυνας για τα όσα είπε στη Βουλή και του απαντάει ακόμα πως διασφαλίζει ότι θα υπερασπιστεί με το αίμα του τη σημαία. Ο νεαρός αποκάλυψε ότι ο ίδιος και άλλοι 15 νέοι έχουν δώσει το απολυτήριο στρατού εδώ και αρκετούς μήνες «για να είμαστε επίσημα στην εθνοφυλακή» όπως αναφέρει.
Συγκεκριμένα ο νεαρός έγραψε (σ.σ. διατηρείται η σύνταξη και ορθογραφία του κειμένου):
ΛΟΙΠΌΝ ΚΑΜΕΝΕ ΆΚΟΥ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ ΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΊΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΌΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΘΝΟΦΗΛΑΚΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΒΟΥΤΑΣ ΤΗΝ ΓΛΏΣΣΑ ΣΟΥ ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΌ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΗΛΑΑΑΣ θα έπρεπε να γνωρίζεις λοιπόν τι όπλο θα πρέπει να πάρω στα χέρια μου λόγο της ειδικότητας μου και όχι G3 που ούτε πόσα κιλά ζυγίζει αυτό το όπλο δεν γνωριζεις όπως ισχυρίζεσαι θα έπρεπε επίσης να γνωρίζεις ότι εγώ και άλλοι τουλάχιστον 15 νέοι έχουμε δώσει το απολυτήριο στρατού εδώ και αρκετούς μήνες για να είμαστε επίσημα στην εθνοφηλακι και αποτέλεσμα κανένα διότι είσαι ΆΧΡΗΣΤΟΣ ΟΣ ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΎΝΗΣ και θυμήσου τι έλεγες όταν ηρθες στο νησί μας 11 Δεκεμβρίου γιατί θυμάμαι πάρα πολύ καλά και δεν θες ;-)!!!
Υπενθυμίζεται πως χθες ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής ουσιαστικά «άδειασε» τους τρεις νεαρούς για την κίνησή τους να υψώσουν σημαία στη βραχονησίδα.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας για την κίνηση των τριών φίλων είπε μεταξύ άλλων ότι «όταν κάποιος τοποθετεί τη σημαία πρέπει να διασφαλίσει ότι θα την υπερασπιστεί με το αίμα του. Η προβολή της εθνικής κυριαρχίας της σημαίας είναι πράξη που είναι και υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει τη δυνατότητα να τη στηρίξει. Αλλιώς να έρθει και να πει στον ελληνικό στρατό ότι αποφάσισα με δύο φίλους μου που είναι Πάσχα να τη βάλω τη σημαία, να τους δώσουμε και δύο G3 της εθνοφυλακής να την υπερασπιστούν οι ίδιοι».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο νεαρός που ύψωσε τη σημαία στη βραχονησίδα απαντά στον Καμμένο: Θυμήσου τι έλεγες όταν ήρθες στο νησί μας "

Τηλεοπτικό συνεργείο ήθελε να πάει στα Ίμια με “καπετάνιο” ΥΠΑΞ του ΠΝ και επενέβη η ΕΥΠ!

Ξαναζούμε την πορεία που οδήγησε στη κρίση των Ιμίων; Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, αλλά πολλά γεγονότα που συνέβησαν τότε επαναλαμβάνονται με ομοιότητα που προβληματίζει.

Τότε, το 1996, ελληνικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός είχε δείξει τους βατραχανθρώπους πάνω στα Ίμια. Η Τουρκία το ήξερε φυσικά, αλλά είναι άλλο αυτό κι άλλο να μεταδίδονται εικόνες στην τηλεόραση. Τότε αμέσως τέθηκε η απαίτηση αποχώρησης των βατραχανθρώπων και η κρίση κλιμακώθηκε ραγδαία με τα γνωστά αποτελέσματα.

Από χθες άλλος ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός βρίσκεται στη Κάλυμνο και προσπάθησε να πάει στις βραχονησίδες. Κανένας από τους ντόπιους δεν προσφέρθηκε να κάνει την “αποστολή”,γνωρίζοντας ότι δεν είναι εύκολο να γίνει…

Τελικά στην υπόθεση ενεπλάκη υπαξιωματικός του ΠΝ που προσφέρθηκε να πάει το τηλεοπτικό συνεργείο πέριξ των Ιμίων. Δόθηκε ραντεβού για απόπλου, αλλά λίγο πριν ο υπαξιωματικός βάλει μπροστά τις μηχανές του ταχυπλόου, εμφανίστηκε “ομάδα” -μάλλον της ΕΥΠ- η οποία “ευγενικά” μεν αλλά…αποφασιστικά ακύρωσε την “αποστολή”.

Περιττό να αναφέρουμε ότι στο ΓΕΝ οι φωνές από γραφεία ανωτάτων ακούστηκαν …μέχρι την Κάλυμνο!

militaire
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεοπτικό συνεργείο ήθελε να πάει στα Ίμια με “καπετάνιο” ΥΠΑΞ του ΠΝ και επενέβη η ΕΥΠ!"

Ένταση στη Λέσβο μεταξύ δημάρχου και αφγανών προσφύγων

Ένταση σημειώθηκε στην πλατεία Σαπφούς όταν ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός με στελέχη της δημοτικής αρχής και συνεργεία καθαριότητας ζήτησαν από τους Αφγανούς κυρίως πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν για τρίτη μέρα στην πλατεία, να αποχωρήσουν προκειμένου να καθαρισθεί ο χώρος και στη συνέχεια να επιστρέψουν σε αυτήν.

Οι διαδηλωτές αρνήθηκαν αρχικά να αποχωρήσουν ενώ προθυμοποιήθηκαν να καθαρίσουν με τα ρούχα τους. Μάλιστα έβγαλαν τις μπλούζες τους και άρχισαν να σκουπίζουν την πλατεία με αυτές. Τελικά πείσθηκαν να αποχωρήσουν από τον κυρίως χώρο της πλατείας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες υπό τα συνεχή συνθήματα των διαδηλωτών για ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο μεταξύ, η ένταση έχει ανεβεί στην πλατεία αφού έγινε γνωστό ότι τελικά πέθανε ο Αφγανός που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο και εδώ και τέσσερις μέρες καταγγέλλεται πως είχε πεθάνει εξαιτίας της ελλιπούς φροντίδας υγείας που είχε στον καταυλισμό. Ο Αφγανός πρόσφυγας νοσηλευόταν με σοβαρό χρόνιο καρδιολογικό πρόβλημα στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωναν ότι ο 40χρονος έφθασε με τη σύζυγό του η οποία επίσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και το ανήλικο παιδί τους, πριν από 20 μέρες στη Λέσβο. Και από τις πρώτες κιόλας μέρες διαπιστώθηκε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Με τη γνωστοποίηση του θανάτου του 40χρονου Αφγανού σήμερα, στα αιτήματα των διαδηλωτών για την άμεση εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει, τον απεγκλωβισμό τους από το νησί καθώς και την άμεση καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής στον καταυλισμό, προστέθηκε και αυτό της τιμωρίας των υπευθύνων για το θάνατο του συμπατριώτη τους.

Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δήλωσε πως επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, ενημερώνοντάς τους σχετικά με το θέμα και ζητώντας φυσικά να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να λήξει το συντομότερο η κατάληψη της πλατείας Σαπφούς.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, πέραν της συνάντησης το μεσημέρι για τον καθαρισμό της πλατείας, ο κ. Γαληνός έχει συνεχείς συναντήσεις με εκπροσώπους των μεταναστών και προσφύγων στην πλατεία από τους οποίους απαίτησε να αποχωρήσουν άμεσα, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να σέβονται τους νόμους και τους κανόνες της χώρας και πάνω από όλα την τοπική κοινωνία που τους φιλοξενεί».

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Γαληνός δήλωσε πως «η τοπική κοινωνία πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα και τέτοιες προκλητικές ενέργειες, που δεν έχουν καμία σχέση με την αλληλοβοήθεια, το σεβασμό και την αλληλεγγύη -δεν βοηθούν κανένα. Αντίθετα, υποδαυλίζουν την κοινωνική συνοχή και υπάρχει κίνδυνος να πυροδοτήσουν επικίνδυνα κοινωνικά αντανακλαστικά».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση στη Λέσβο μεταξύ δημάρχου και αφγανών προσφύγων"

Η παραοικονομία καλά κρατεί: Πρωτιά για την Ελλάδα στην Ευρώπη

Athens Tax Forum 2018: "Η εξοντωτική φορολογία υπεύθυνη για την υψηλή φοροδιαφυγή στην Ελλάδα - Πρέπει να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές"

Το φαινόμενο της υψηλής φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, τα αίτια και οι τρόποι αντιμετώπισής του αναπτύχθηκαν στο 14ο Athens Tax Forum του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Στις ομιλίες συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Στέφανος Μήτσιος, Επικεφαλής Φορολογικού Τμήματος, και Γιάννης Ζαχαριάδης, Επικεφαλής Τμήματος Οικονομικών Αναλύσεων, της Εrnst & Young Ελλάδος.

Όπως συζητήθηκε στο συνέδριο, η παραοικονομία δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο αναποτελεσματικότητας της δημοσιονομικής πολιτικής, η οποία μέσω των εξοντωτικών φόρων (από τους υψηλότερους στην Ευρώπη) διαιωνίζει αυτήν την κατάσταση.

Από την έναρξη της κρίσης το 2009 μέχρι σήμερα και ενώ η έκταση της παραοικονομίας ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ε.Ε. μειώθηκε από 19,2% σε 16,7%, στη χώρα μας αυξήθηκε δραματικά από το 23,2% στο 28,4% το 2012, οπότε και άρχισε να μειώνεται για να φτάσει στο 26,5% το 2015 . Για το διάστημα 2004-2015, η χώρα μας βρίσκεται στην τέταρτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών ως προς την έκταση της παραοικονομίας. Αυτό δεν είναι τυχαίο, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρισκόταν το 2016 στην έκτη υψηλότερη θέση ως προς τη μέση συνολική φορολογική επιβάρυνση μιας τετραμελούς οικογένειας, με ποσοστό 38,2% του εισοδήματος, έναντι 28,6% μέσου όρου των χωρών του ΟΟΣΑ.

Στις άμεσες συνέπειες του φαινομένου της παραοικονομίας, πέραν των αρνητικών επιπτώσεων για τη δημοσιονομική πολιτική και το κοινωνικό κράτος, πρέπει να προσθέσει κανείς τη μείωση της εμπιστοσύνης στο φορολογικό σύστημα, το υψηλότερο κόστος για το κράτος και τις επιχειρήσεις, τη στρέβλωση του ανταγωνισμού, τους κινδύνους για τους καταναλωτές, αλλά και την αυξημένη πιθανότητα για εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Πλην των υψηλών φορολογικών συντελεστών, οι ομιλητές ανέδειξαν ως βασικές αιτίες της έξαρσης της παραοικονομίας στη χώρα μας τη σχετική ευκολία και της φοροδιαφυγής, δεδομένου του χαμηλού κινδύνου ανίχνευσης και της μη επιβολής σημαντικών κυρώσεων, τη δυσκολία συμμόρφωσης με το φορολογικό και κανονιστικό πλαίσιο και την επικρατούσα φορολογική ηθική και κουλτούρα που απορρέει και από τη δυσαρέσκεια ως προς τη δικαιοσύνη και την ανταποδοτικότητα του συστήματος.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές, λύσεις που μπορούν να δώσουν αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα υπάρχουν, αν ξεκινήσουμε από τη σωστή βάση. Βασικές προτεραιότητες, σύμφωνα με την ΕΥ, είναι:

Η μείωση των φορολογικών συντελεστών και ανταποδοτικότητα φορολογικού συστήματος.
Η Εκτεταμένη χρήση πλαστικού χρήματος και καθιέρωση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.
Η Απλοποίηση διαδικασιών για την προώθηση της συμμόρφωσης και τη διευκόλυνση φορολογουμένων.
Η Κατάρτιση και εκπαίδευση των υπαλλήλων της Φορολογικής Διοίκησης και καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς.
Η Αλλαγή φορολογικής παιδείας και κουλτούρας.

Σύμφωνα με τους ομιλητές της ΕΥ, η χρήση της τεχνολογίας από τις φορολογικές αρχές, σε συνδυασμό με το ενισχυμένο πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών, αναμένεται να ακολουθήσει παγκοσμίως τα εξής βήματα:

Ηλεκτρονική υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων.
Ηλεκτρονική υποβολή τιμολογίων και λογιστικών βιβλίων.
Ηλεκτρονική υποβολή λοιπών στοιχείων και διασταύρωση στοιχείων και με πληροφορίες από άλλες χώρες.
Διενέργεια ηλεκτρονικών ελέγχων με την αξιοποίηση των ηλεκτρονικά υποβληθέντων στοιχείων.
Υπολογισμός και καταλογισμός φόρων από τις φορολογικές αρχές, χωρίς την ανάγκη υποβολής δηλώσεων από τους φορολογούμενους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η παραοικονομία καλά κρατεί: Πρωτιά για την Ελλάδα στην Ευρώπη"

ΥΠΕΞ Σκοπίων: ‘Επικεντρωνόμαστε στο Σχέδιο Α’

«Εστιάζουμε σε αυτό για τους πείσουμε όλους, όπως και την γειτονική Ελλάδα, ότι είναι καλό η χώρα μας να γίνει σύμμαχος στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο πλαίσιο της ‘Ψηφιακής Συνόδου Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια’.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει σχέδιο Β, εάν το ελληνικό αίτημα δεν γίνει αποδεκτό, ο Ντιμίτροφ είπε ότι «πρέπει να επικεντρωθούμε στο σχέδιο Α».
«Νομίζω ότι για να αυξήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας πρέπει να σκεφθούμε και να επικεντρωθούμε στο σχέδιο Α», δήλωσε ο Ντιμίτροφ.

greeknation
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ Σκοπίων: ‘Επικεντρωνόμαστε στο Σχέδιο Α’"

Ξεκινούν οι επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕH

Ξεκινούν οι επαναλαμβανόμενες 48 απεργίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου στην Βουλή, που θα επιτρέπει την πώληση μονάδων και λιγνιτωρυχείων της επιχείρησης μέσα στο επόμενο 6μηνο σε ιδιώτες.

Με απεργίες από τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας, που θα προκαλέσουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας, απαντά η ΓΕΝΟΠ στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την πώληση των μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης.

Σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Αδαμίδης κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη και τους δημάρχους Μεγαλόπολης και Εορδαίας.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με το σχέδιο νόμου για την πώληση των μονάδων, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργίες που έχει προκηρύξει από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα υπάρξουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, σημείωσε ότι «στόχος μας είναι να καταλάβει ο ελληνικός λαός την αντίδρασή μας στο ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ ΔΕΗ -0,89%». Πρόσθεσε δε, πως οι κινητοποιήσεις δεν θα προκαλέσουν γενικό μπλακ άουτ αλλά όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, «όταν μειωθεί έστω και λίγο το φορτίο στην Κρήτη, τότε ναι θα προκληθεί διακοπή στο νησί».

Ο κ. Αδαμίδης αλλά και ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας προειδοποίησαν πως θα είναι απέναντι και στους νέους επενδυτές, τους οποίους αποκάλεσαν «ψευτο-επενδυτές και κρατικοδίαιτους». Όπως τόνισαν, «δεν θα βρουν στρωμένο χαλί. Δεν θα δώσουμε τα κλειδιά, θα βρουν μόνο κουφάρια».

Ο κ. Καρυπίδης έκανε γνωστή μάλιστα και την πρόθεσή του να παραιτηθεί όταν έλθουν οι νέοι ιδιοκτήτες των μονάδων της ΔΕH.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και των τοπικών κοινωνιών άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο, επικαλούμενοι παλιότερες ανακοινώσεις του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χαρακτήριζε «έγκλημα» την πώληση των μονάδων της ΔΕH, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ψηφίσει τη «μικρή ΔΕH».

Οι συνδικαλιστές τόνισαν έπισης ότι στις νέες εταιρίες που δημιουργούνται με το νομοσχέδιο για την απόσχιση και πώληση των λιγνιτικών μονάδων δεν μεταφέρονται υποχρεώσεις και μέρος του δανεισμού, ενώ δεν διασφαλίζονται οι εργασιακές σχέσεις του προσωπικού των μονάδων που θα πουληθούν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινούν οι επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕH"

Λαγκάρντ: Περικοπές δαπανών αποφάσισε η κυβέρνηση, όχι το ΔΝΤ – Δεν χρειάζονται άλλες ,ναι σε πρόσθετες μεταρρυθμίσεις

Το μήνυμα ότι οι αγορές επικροτούν την ελληνική πρόοδο, κάτι που αποτυπώνεται στο κόστος δανεισμού της Ελλάδας, έστειλε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, αποσαφηνίζοντας πως το Ταμείο δεν ζητά πλέον άλλες περικοπές δαπανών από την Ελλάδα.

«Ο ελληνικός λαός έχει περάσει οκτώ χρόνια πολύ δύσκολης εφαρμογής πολιτικών, που έχουν σίγουρα ως αποτέλεσμα βελτιώσει σημαντικά την οικονομική θέση (της Ελλάδας). Χρειαζόμαστε δείκτες. Όταν εξετάζουμε το 10ετές ελληνικό ομόλογο, ήταν χθες κάτω από 4%, γεγονός που σαφώς αποτελεί ένδειξη ότι οι αγορές θα χρηματοδοτήσουν τελικά την Ελλάδα, γιατί αυτή είναι η τελική πρόοδος, η δημόσια χρηματοδότηση να αντικατασταθεί από την ιδιωτική χρηματοδότηση. Έτσι, οι αγορές εξετάζουν την κατάσταση στην Ελλάδα πολύ πιο ευνοϊκά από ό,τι πιο πριν».

Αναφερόμενη στις θυσίες του ελληνικού λαού, αναγνώρισε πως έχουν παραχθεί σημαντικά αποτελέσματα στο δημοσιονομικό πεδίο και αποσαφήνισε πως το ΔΝΤ δεν ζητά πλέον άλλες περικοπές δαπανών από την Ελλάδα.

«Γνωρίζουμε τις επιτυχίες και πως υπήρξαν καλά αποτελέσματα και συχνά καλύτερα και από το αναμενόμενο. Οφείλονται σε πολύ δραστικά μέτρα που αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, όχι απαραίτητα με την συμβουλή του ΔΝΤ, διότι δεν υποστηρίξαμε πρόσθετες περικοπές δημόσιων δαπανών. Έχουν ήδη γίνει πολλές περικοπές».

Η Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθάρισε πως οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμα πλήρως ολοκληρωθεί, τονίζοντας παράλληλα πως το ΔΝΤ θα εμπλακεί στο ελληνικό πρόγραμμα με τους δικούς του όρους.

«Πιστεύουμε επίσης ότι οι περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη υλοποιηθεί, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος που πρέπει να διανυθεί, και ο ελληνικός λαός κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Γνωρίζουμε ότι η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Το πρόγραμμα του ESM αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο και το ΔΝΤ δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα και να την βοηθήσει να επανακτήσει την εθνική οικονομική της κυριαρχία και θα κάνουμε ότι μπορούμε σύμφωνα με τις αρχές πολιτικής μας».

bankwars
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαγκάρντ: Περικοπές δαπανών αποφάσισε η κυβέρνηση, όχι το ΔΝΤ – Δεν χρειάζονται άλλες ,ναι σε πρόσθετες μεταρρυθμίσεις"

Τουρκικός Τύπος: Σκάνδαλο η απελευθέρωση του ενός από τους 8 αξιωματικούς

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στον τουρκικό Τύπο η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να επιτρέψει την απελευθέρωση του ενός από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.
Η εφημερίδα «Χουριέτ» γράφει για απόφαση-σκάνδαλο και παρουσιάζει τους 8 αξιωματικούς ως μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας είναι «Από την Ελλάδα, απόφαση σκάνδαλο», και είναι η πρώτη είδηση.
Σε ακόμα πιο οξείς τόνους είναι η εφημερίδα «Μιλιέτ», που δείχνει τις σημαίες των δύο χωρών να χωρίζονται και αναφέρει οτι η Ελλάδα έβαλε την υπογραφή της σε μια απόφαση ρεζίλι. Και προσθέτει: «Θα υπάρξουν κυρώσεις...».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικός Τύπος: Σκάνδαλο η απελευθέρωση του ενός από τους 8 αξιωματικούς"

Ελεύθερος ο ένας από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Ελεύθερος, αλλά υπό καθεστώς αυστηρής προστασίας, ένας από τους 8 Τούρκος αξιωματικούς έως την οριστική απόφαση του ΣτΕ
Τη μη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στον Τούρκο αξιωματικό για τον οποίο αρχικά είχε δοθεί άσυλο αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ διέταξε να οριστεί ως τόπος διαμονής του συγκεκριμένη μη δημιοσιοποιούμενη διεύθυνση και να του επιβληθεί η υποχρεωτική καθημερινή εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.
Το Ανώτατο Δικαστήριο, υπό την προεδρία του Νικόλαου Σακελλαρίου (Πρόεδρος του ΣτΕ) και με εισηγητή τον Δημήτρη Κυριλόπουλο, τονίζει στην απόφασή του ότι το δημόσιο οφείλει να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου αξιωματικού υπό την προϋπόθεση ότι τα μέτρα αυτά δεν θα ισοδυναμούν κατ’ ουσίαν με κράτηση. Η απόφαση έχει ισχύ ως το Μάιο όταν και θα εκδικαστεί η ουσία της υποθέσεως, δηλαδή θα αποφασιστεί αν θα του δοθεί η όχι άσυλο.
Με τη σημερινή απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, κάνει δεκτή εν μέρει την αίτηση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία άσκησε το ένδικο μέσο κατά της απόφασης με την οποία είχε δοθεί άσυλο στον συγκεκριμένο αξιωματικό, έναν από τους οκτώ, για τους οποίους η Άγκυρα επιμένει στην έκδοσή τους, παρά την αρνητική απόφαση του Αρείου Πάγου.
Τονίζεται ακόμη πως «αβασίμως προβάλλεται ότι η εκτέλεση της απόφασης (χορήγηση ασύλου) θα επηρεάσει δυσμενώς τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία και ότι συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, συναπτόμενοι με την προστασία της εθνικής ασφάλειας και της δημόσιας τάξης της χώρας οι οποίοι επιβάλλουν την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής της εκτέλεσης της προσβαλλόμενης απόφασης».
Επίσης οι ανώτατοι δικαστικοί επικαλούνται το γεγονός ότι η αναγνώριση ενός προσώπου ως αιτούντος διεθνούς προστασίας από αρχαιοτάτων χρόνων, θεωρείται πράξη ειρηνική και ανθρωπιστική και ως τέτοια δεν «δύναται να θεωρηθεί ως μη φιλική ενέργεια έναντι άλλου κράτους».
Στην απόφαση εμπεριέχεται μάλιστα απόσπασμα από τις Ικέτιδες του Αισχύλου «τις θυσίες εκείνου ευσπλαχνίζεται τον ικέτη οι Θεοί τιμούν ως προσφορές θεοσεβούμενου άνδρα».
Σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων αυτών, το ΣτΕ μπορεί ανά πάσα στιγμή, όπως αναφέρεται στην απόφαση, να ανακαλέσει την σημερινή απόφασή του.
Σημειώνεται πάντως ότι και οι οκτώ θα αφεθούν ελεύθεροι στο τέλος, περίπου Μαΐου, καθώς τότε τελειώνει το 18μηνο της διοικητικής τους κράτησης.
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος ο ένας από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς "

Εκρηκτική κατάσταση στη Βουλή για την υπόθεση πώλησης βλημάτων – Στην επιτροπή Θεσμών ο Καμμένος

Νέες διαστάσεις στην ασπίδα πολιτικής προστασίας του κ. Π. Καμμένου, και της συγκυβέρνησης όσον αφορά ειδικά το ζήτημα της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, προσέδωσε σήμερα, εντός Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ, με επιλογές και χειρισμούς οι οποίοι στο πλαίσιο της λειτουργίας της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας χαρακτηρίστηκαν ως και «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».
Στη συνεδρίαση που εκ νέου συζητήθηκε η γνωστή πρόταση της αντιπολίτευσης για κλήση υπουργών (Π. Καμμένου, Δ. Βίτσα, Ν. Κοτζιά) και εμπλεκόμενων προσώπων – μεταξύ αυτών στρατιωτικούς και τον φερόμενο ως εκπρόσωπο της Σ. Αραβίας Β. Παπαδόπουλο, η πρόεδρος της Επιτροπής Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, με την υποστήριξη μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, επέβαλαν την δική τους άποψη και μάλιστα με τρόπο εξαιρετικά «θολό» ως προς την υλοποίησή της: κλήση μόνο του κ. Π. Καμμένου μετά από μια εξαιρετικά αμφισβητούμενη ψηφοφορία, αλλά ε χρόνο που θα κριθεί σε επόμενη συνεδρίαση.
Όπως ήταν φυσικό, η στάση αυτή της πλειοψηφίας όχι μόνο πυροδότησε εκρήξεις και σφοδρές λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αλλά και την αποχώρηση εν μέσω εντόνων διαμαρτυριών της ΝΔ, της ΔΗΣΥ, και του Ποταμιού, με το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή να εκφράζουν άλλες απόψεις. Ενδεικτικό του «χάους» που επικράτησε ήταν ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είχε δηλώσει ότι διαφωνεί με την κλήση ακόμα και του κ. Καμμένου να ψηφίσει την πρόταση για κλήση του υπουργού Άμυνας, και τον βουλευτή των ΑΝΕΛ (Γ.Λαζαρίδη) να μη συμμετέχει στην ψηφοφορία δίνοντας την αίσθηση ότι αιφνιδιάστηκε με τις εξελίξεις που αφορούν το πρόσωπο του αρχηγού του.
Το μείζον πρόβλημα προκλήθηκε από την επιλογή της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής, να «τεμαχίσει» το αίτημα της αντιπολίτευσης, κάνοντας δεκτό μόνο ένα μέρος του (ως προς την κλήση του συγκυβερνήτη). Εκ του Κανονισμού δεν δίδεται τέτοια δυνατότητα: Υπάρχει άρθρο που αναφέρει ρητώς πως εάν τα 2/5 των μελών μιας Επιτροπής ζητήσει την κλήση προς ακρόαση προσώπων –πολιτικών ή οποιουδήποτε άλλου-, είναι υποχρεωτικό να γίνει αποδεκτό. Πρόκειται για άρθρο το οποίο διασφαλίζει το δικαίωμα της εκάστοτε μειοψηφίας να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Η κυρία Χριστοδουλοπούλου που από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν δηλαδή είχε πρωτοκατατεθεί το αίτημα της ΝΔ, με διάφορες αιτιολογίες πέτυχε την αναβολή της λήψης οποιασδήποτε απόφασης, σήμερα επικαλέστηκε το επιχείρημα πως η κλήση όλων των προτεινομένων θα μετέτρεπε την Επιτροπή Θεσμών σε «εξεταστική». Και κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει. Παράλληλα, στις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης για παραβίαση του επίμαχου προαναφερθέντος άρθρου του Κανονισμού, απλά τόνισε ότι η πλειοψηφία δεν μπορεί να σιωπά.
Ψηφοφορία
Επόμενη κίνησή της ήταν να δηλώσει εξ αρχής ότι «ο κ. Καμμένος θα έρθει», και ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν μπορεί να κληθεί  επειδή είναι εκπρόσωπος άλλης χώρας. Στο τέλος έθεσε σε ψηφοφορία μια πρόταση που σε κανένα σημείο δεν διατυπώθηκε ξεκάθαρα. Φαινόταν να αφορά τον αποκλεισμό του κ. Παπαδόπουλου μόνο, ενώ υπάρχουν και άλλα προτεινόμενα πρόσωπα. Το μόνο που είπε ευθέως είναι πως η ψηφοφορία δεν θα αφορούσε τον κ. Καμμένο διότι η κλήση του είναι «αυτονόητη». Και μόνο το γεγονός ότι προκλήθηκε εκ μέρους της ψηφοφορία επί αιτήματος της αντιπολίτευσης που εκ του Κανονισμού δεν μπορεί να μπει σε τέτοια διαδικασία, είχε ήδη προκαλέσει την αποχώρηση των περισσοτέρων από τη συνεδρίαση. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μ. Γεωργιάδης που με καθυστέρηση προσήλθε για να δηλώσει «παρών». Ο «αιφνιδιασθείς» κ. Λαζαρίδης, επίσης δεν συμμετείχε.
Ως να μην έφθαναν αυτά, η πρόεδρος της επιτροπής δήλωσε ότι θα πρέπει να εξεταστεί, στην επόμενη συνεδρίαση, ο χρόνος που θα κληθεί ο υπουργός εθνικής Άμυνας, αναφέροντας τις τουρκικές εκλογές (του προσεχούς Ιουνίου) ως κρίσιμη παράμετρο που πρέπει να συνυπολογιστεί. Άφησε έτσι να εννοηθεί ότι ακόμα και για τον κ. Καμμένο, του οποίου η κλήση στην Επιτροπή είχε διατυπωθεί τον Νοέμβριο του 2017, η προσέλευση πιθανώς θα γίνει από τον Ιούλιο 2018 και μετά.
Εκρηκτικοί διάλογοι
Νωρίτερα, κατά την διάρκεια της μακράς συνεδρίασης, και εξαιτίας κυρίως των συνεχών παρεμβάσεων της κυρίας Χριστοδουλοπούλου για να σχολιάσει ομιλητές της αντιπολίτευσης, προκλήθηκαν πολλά «θερμά επεισόδια» με βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Επεισόδιο πρώτο:
Χριστοδουλοπούλου: «Δεν είναι δυνατόν να κληθεί εδώ ο κ. Παπαδόπουλος. Δεν είναι τίποτα ο κ. Παπαδόπουλος».
Βορίδης: Έχει υποβληθεί μια αίτηση. Δεν είναι αντικείμενο συζήτησης, ούτε δικαίωμα να κάνετε επιλογή.
Χριστοδουλοπούλου: Έτσι νομίζετε; Είναι υποχρεωτικό να κληθούν όσα πρόσωπα λέτε;
Βορίδης: Η πλειοψηφία θα υπαγορεύει το ποιά πρόσωπα θα καλέσει η αντιπολίτευση;
Χριστοδουλοπούλου: Υπάρχουν όρια που υποτάσσονται στο δημόσιο συμφέρον. Με ποιό δημόσιο συμφέρον συνδέεται ο κ. Παπαδόπουλος;
Βορίδης: Δεν μπορείτε να αλλοιώνετε το δικαίωμα της αντιπολίτευσης.
Χριστοδουλοπούλου: Επειδή αποφασίσατε ότι έχετε τα 2/5, θα υπακούσουμε; Οχι. Θυμόσαστε τί πάθατε στην Ολομέλεια».
Επεισόδιο δεύτερο:
«Βενιζέλος: Λέγονται πράγματα από πλειοψηφία και από εσάς κυρία Πρόεδρε θεσμικώς αδιανόητα. Ακούγονται σκληρές απόψεις κοινοβουλευτικού αυταρχισμού.
Χριστοδουλοπούλου: Τα ξέρουμε αυτά.
Βενιζέλος: Δεν ξέρετε τίποτα.
Χριστοδουλοπούλου:Εσείς τα ξέρετε όλα, γι αυτό έχετε προοδεύσει.
Βενιζέλος: Απαξιώνετε και χλευάζετε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Θέλουμε να κληθούν όλοι αυτοί. Μπορείτε να αρνηθείτε. Αν δεν συβαστείτε κανονισμό, σύνταγμα, δικαίωμα μειοψηφίας, δεν πρόκειται να συμπράξω, σε κωμωδία κλήσης μόνο του κ. Καμμένου.
Χριστοδουλοπούλου: Θα έρθει ο κ. Καμμένος, να δούμε εσείς από πού θα φύγετε μετά. (Διαμαρτύρεται εντόνως ο κ. Βενιζέλος) Να φύγετε κ. Βενιζέλο. (Νέες αντιδράσεις από τον κ. Βενιζέλο)
Χριστοδουλοπούλου: Με απειλείτε;
Βενιζέλος: Ζητώ να με σέβεστε. Δεν απειλώ.
Χριστοδουλοπούλου: Βγάλατε το διάγγελμα. Τελειώσατε.
(Εν μέσω γενικώς διαμαρτυριών)
Τραγάκης: Δεν μπορείτε να κάνετε ψηφοφορία.
Χριστοδουλοπούλου: Κάντε προσφυγή.
Τραγάκης: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα κάνετε
Χριστοδουλοπούλου. Κάντε ό,τι νομίζετε. Ο κ. Καμμένος θα έρθει. Εσείς θέλετε άλλους για να κάνετε παιχνίδι.
Βορίδης: Κωμωδία, γελοιότητα, αίσχος.
Χριστοδουλοπούλου: Τελειώσαμε. Δεν θα παίζετε εδώ μέσα.
Τραγάκης: Στην Κουμουνδούρου να καλέσετε τον Καμμένο.
Χριστοδουλοπούλου: Δεν θα ξεφτυλίσω την επιτροπή Θεσμών.
Λυκούδης: Αν κάνετε την ψηφοφορία, θα δώσετε την εντύπωση ότι χρησιμοποιείτε την πλειοψηφία.
Χριστοδουλοπούλου: Καλά θα κάνω.
Λυκούδης: Χαρακτηριστικά αστειότητας θα έχουν οι ψηφοφορίες που πάτε να κάνετε.
Χριστοδουλοπούλου: Εχουμε πλειοψηφία. Δεν θα κάνω διάλογο, τελείωσε.
Επεισόδιο τρίτο:
Χριστοδουλοπούλου: Σας έδωσα πέντε λεπτά για να μιλήσετε σοβαρά.
Βορίδης: Να περνάμε να μας δίνετε χαρτί σοβαρότητας.
Χριστοδουλοπούλου: Σιγά μην ασχοληθώ με αυτά που λέτε.
(βουλευτές ΝΔ): Είστε εδώ ως Πρόεδρος να διευθύνετε, όχι να σχολιάζετε αν είναι σοβαρές οι τοποθετήσεις μας.
Χριστοδουλοπούλου: Δεν είπα ότι δεν μιλήσατε σοβαρά. Κάνετε θεατράκι, είστε πρωταγωνιστές με τον κ. Βενιζέλο, χωρίς την επιτροπή αυτή δεν ξέρω τί θα κάνατε.
kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκρηκτική κατάσταση στη Βουλή για την υπόθεση πώλησης βλημάτων – Στην επιτροπή Θεσμών ο Καμμένος"

Με κυρώσεις προειδοποίησαν οι ΗΠΑ την Αγκυρα για την αγορά των S-400

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ειδοποιηθεί ότι θα υπάρξουν συνέπειες στη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35, αν η Αγκυρα ολοκληρώσει τη διαδικασία αγοράς αντιαεροπορικών πυραυλικών συστοιχιών S-400 από τη Ρωσία, ανέφερε χθες σε ακρόασή του από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου, με αφορμή τις εξελίξεις στη Συρία, ο Αμερικανός υφ. Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Γουές Μίτσελ.

«Ημασταν ξεκάθαροι ότι αν μια τέτοια συναλλαγή πραγματοποιηθεί, θα υπάρξουν συνέπειες με τις προβλέψεις του CAATSA (σ.σ. νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων)», είπε ο κ. Μίτσελ επισημαίνοντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες στην πιθανή συμμετοχή της Αγκυρας «στο πρόγραμμα των F-35, αλλά και ευρύτερα στη στρατιωτική και βιομηχανική συνεργασία μας με την Τουρκία».

Ο κ. Μίτσελ εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της Τουρκίας σε ζητήματα δημοκρατίας και κράτους δικαίου έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.Ενώ περιέγραψε ως «πολύ ανησυχητικό» τον «συντονισμό» της Τουρκίας με τη Ρωσία και το Ιράν.

«Οι ΗΠΑ έχουν επικεντρώσει μεγάλο μέρος των προσπαθειών τους τόσο διπλωματικά όσο και μέσω κυρώσεων στον περιορισμό της επιρροής της Ρωσίας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ήταν και ο νόμος CAATSA, που προβλέπει τιμωρητικά μέτρα για κυβερνήσεις που αγοράζουν πολεμικό υλικό από τη Ρωσία», επισημαίνει στην «Κ» ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού Ν. Κατσίμπρας και τονίζει ότι «οι σημερινές δηλώσεις του Μίτσελ στο Κογκρέσο ήταν κατηγορηματικές και επιβεβαιώνουν ότι η αγορά S-400 από την Τουρκία θα προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ πλήττοντας το μέλλον των εξοπλιστικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας για F-35». Μέλη του Κογκρέσου έχουν πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση με τη βοήθεια του Hellenic American Leadership Council.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Με κυρώσεις προειδοποίησαν οι ΗΠΑ την Αγκυρα για την αγορά των S-400"

Δημοσκόπηση ΑLCO για το News 24/7: Στο 4,7% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με έρευνα της ALCO. Υψηλά παραμένουν τα ποσοστά των αναποφάσιστων. Με ρεαλισμό και ωριμότητα αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Σκάνδαλο και όχι σκευωρία πίσω από τις υποθέσεις της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ "βλέπουν" 2 στους 3 πολίτες
Ελαφρώς μειωμένη ψαλίδα στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Alco για το Νews 24/7 που διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 11-16 Απριλίου, με τη διαφορά να περιορίζεται στις 4,7 μονάδες έναντι 4,9 τον Φεβρουάριο του 2018, στην αντίστοιχη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Δημοσκόπηση ALCO για το News 24/7



Δημοσκόπηση ALCO για το News 24/7  NEWS 24/7
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 21,4% - ακριβώς το ίδιο ποσοστό που εμφανιζόταν και στην προηγούμενη αντίστοιχη μέτρηση της ίδιας εταιρίας – ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται κατά 0,2% και φθάνει στο 16,7% του δείγματος.
Ποσοστό πάνω από το όριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης συγκεντρώνουν η Χρυσή Αυγή(6%), το Κίνημα Αλλαγής(5,4%) και το ΚΚΕ(5,3%), ενώ κάτω από το όριο που προβλέπεται για είσοδο στη Βουλή βρίσκονται τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Ενωσης Κεντρώων, της Λαϊκής Ενότητας (που ωστόσο εμφανίζεται να ενισχύει το ποσοστό της από 2% τον Φεβρουάριο σε 2,5%) και της Πλεύσης Ελευθερίας(1,3%).
Σταθερά υψηλά παραμένουν τα ποσοστά της απροσδιόριστης ψήφου, (με ένα μεγάλο μέρος των “αναποφάσιστων” να προέρχεται – σύμφωνα με την έρευνα – από πολίτες που επέλεξαν το ΣΥΡΙΖΑ το 2015), επιβεβαιώνοντας την ρευστότητα της εικόνας που αποτυπώνει η δημοσκόπηση, αφού η τελική επιλογή του ενός στους τρεις ψηφοφόρους (ποσοστό 31,9%) αποτελεί, προφανώς, κρίσιμη παράμετρο για τη διαμόρφωση του εκλογικού χάρτη, σε όλα τα επίπεδα.


Δημοσκόπηση ALCO για το News 24/7



Δημοσκόπηση ALCO για το News 24/7  NEWS 24/7


Δημοσκόπηση ALCO για το News 24/7



Δημοσκόπηση ALCO για το News 24/7  NEWS 24/7
Στο ερώτημα αν οι πολίτες θεωρούν καλό για τη χώρα να γίνουν βουλευτικές εκλογές μέσα στο 2018 απαντούν:


Δημοσκόπηση ALCO για το News 24/7



Δημοσκόπηση ALCO για το News 24/7  NEWS 24/7

“Ρεαλιστική” αντίληψη για το Σκοπιανό

Στα σημαντικά συμπεράσματα που προκύπτουν με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, καταγράφεται η διαμόρφωση “ρεαλιστικής” αντίληψης σε σχέση με το θέμα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, καθώς οι ερωτηθέντες στην πλειοψηφία τους (ποσοστό 50%) θεωρούν ότι τα ελληνικά συμφέροντα υπηρετούνται από μία κοινά αποδεκτή λύση και όχι από το ισχύον καθεστώς (32%).


Μεγάλη έρευνα του News24/7



Μεγάλη έρευνα του News24/7  NEWS24/7
Παράλληλα, ένας στους δύο περίπου (ποσοστό 51%) εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να οδηγήσει σε όνομα του γειτονικού κράτους χωρίς τη λέξη «Μακεδονία».


Μεγάλη έρευνα του News24/7



Μεγάλη έρευνα του News24/7  NEWS24/7

Οσμή σκανδάλων

Οι δύο στους τρεις ερωτηθέντες (ποσοστό 65%) θεωρούν ότι υποθέσεις που συζητήθηκαν τον τελευταίο καιρό (Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ) συνιστούν σκάνδαλα, στα οποία υπάρχει εμπλοκή και πολιτικών προσώπων.
Το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι πρόκειται για σκευωρία της κυβέρνησης, προκειμένου να πλήξει πολιτικούς της αντιπάλους, περιορίζεται στα επίπεδα του 16%.


Μεγάλη έρευνα του News24/7



Μεγάλη έρευνα του News24/7  NEWS24/7
Αυτό δεν σημαίνει, προφανώς, ότι η κοινωνία θεωρεί πως η εμπλοκή αφορά το σύνολο των πολιτικών προσώπων που έχουν αναφερθεί.


Μεγάλη έρευνα του News24/7



Μεγάλη έρευνα του News24/7  NEWS24/7
Σημαίνει, ωστόσο, ότι οι πολίτες “βλέπουν” εμπλοκή για κάποια από τα πολιτικά πρόσωπα, που βρίσκονται στο στόχαστρο.

Οι συγκρίσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και Τσίπρα-Μητσοτάκη

Στη δημοσκόπηση της Alco αποτυπώνεται ακόμη η αντίληψη (σε ποσοστό 44%) ότι μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα απέδιδε σε γενικές γραμμές τα ίδια αποτελέσματα με τη σημερινή.


Μεγάλη έρευνα του News24/7



Μεγάλη έρευνα του News24/7  NEWS24/7
Εκείνοι που πιστεύουν ότι τα πράγματα θα πήγαιναν χειρότερα, είναι περισσότεροι από εκείνους που δηλώνουν ότι πιστεύουν ότι θα πήγαιναν καλύτερα τα πράγματα.


Μεγάλη έρευνα του News24/7



Μεγάλη έρευνα του News24/7  NEWS24/7
Η αντίληψη αυτή, σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά που αποδίδονται στους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέχει από τη διαμόρφωση ισχυρού κλίματος θετικών προσδοκιών στην κοινωνία – τουλάχιστον σε δημοσκοπικό επίπεδο.
H ταυτότητα της έρευνας


Μεγάλη έρευνα του News24/7



Μεγάλη έρευνα του News24/7  NEWS24/7
news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση ΑLCO για το News 24/7: Στο 4,7% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news