facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Τραμπ: Αποστολή εξετελέσθη - Πούτιν: Σκηνοθετήσατε τη χημική επίθεση για να βομβαρδίσετε τη Συρία

Συγχαρητήρια για την επιτυχημένη επίθεση στη Συρία μοίρασε διαδικτυακά ο Ντόναλτ Τραμπ, την ίδια ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε σφοδρά «πυρά», κάνοντας λόγο για σκηνοθετημένη επίθεση με χημικά στην Ντούμα, προκειμένου να δικαιολογηθεί ο βομβαρδισμός της Συρίας - «Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους απέφυγαν επιμελώς κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να τους φέρει σε εμπλοκή με τη Ρωσία»
Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σήμερα στο Twitter ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Δύσης κατά της συριακής κυβέρνησης «πραγματοποιήθηκαν άψογα» προσθέτοντας ότι: «Η Αποστολή Εξετελέσθη. Ο αεροπορικός βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε άψογα χθες το βράδυ. Ευχαριστώ την Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο για την σοφία και την ισχύ των ενόπλων δυνάμεών τους. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Η Αποστολή Εξετελέσθη!».

Σε δεύτερο tweet, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι είναι «περήφανος» για το σπουδαίο στρατό των ΗΠΑ που «πολύ σύντομα, μετά από δαπάνη δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα είναι ο σπουδαιότερος που είχε ποτέ η χώρα».
Όπως συμπλήρωσε δε, κανένας και τίποτα δεν θα μπορεί να τον πιάσει.

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Οι βομβαρδισμοί ήταν επιτυχείς

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατά συριακών στόχων, ήταν επιτυχείς και κατέστρεψαν κάθε στόχο που είχε εγκλωβιστεί, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Οι βομβαρδισμοί είχαν ως αντικειμενικό σκοπό να μεταφέρουν ένα συνολικό και ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της Συρίας, αλλά και να δράσουν αποτρεπτικά για το ενδεχόμενο μιας νέας χρήσης χημικών όπλων.
Οπως ανέφερε το αμερικανικό Πεντάγωνο, τα πλήγματα ήταν ακριβή, καταιγιστικά και αποτελεσματικά, ενώ οι ιομβαρδισμοί πήγαν πίσω για χρόνια, το πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας.
Παράλληλα, το Πεντάγωνο τονίζει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για αμυντική εμπλοκή ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων, υπογραμμίζοντας ότι τα συριακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ήταν αναποτελεσματικά, σε μεγάλο βαθμό.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο δήλωσε επίσης, ότι δεν εντόπισε κάποια στρατιωτική αντίδραση στη Συρία, μετά την πραγματοποίηση των βομβαρδισμών, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν επιδιώκει την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων.

Πούτιν: Eπιθετική πράξη ενάντια σε ένα κυρίαρχο κράτος

Από την πλευρά του, ο Πούτιν καταδικάζει αποφασιστικά την επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά της Συρίας, κάνοντας λόγο για στημένο σκηνικό, αλλά και για επιθετική πράξη ενάντια σε κυρίαρχο κράτος χωρίς την άδεια του ΣΑ του ΟΗΕ.
Σε γραπτή ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «χωρίς την άδεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καταπατώντας τον καταστατικό χάρτη και τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου προέβησαν σε επιθετική πράξη ενάντια σε ένα κυρίαρχο κράτος που βρίσκεται στις επάλξεις του αγώνα κατά της τρομοκρατίας...».
«Οι ΗΠΑ, όπως και πριν από ένα χρόνο όταν σκηνοθέτησαν τη χρήση χημικών όπλων κατά του πληθυσμού, έτσι και τώρα χρησιμοποιούν το ίδιο πρόσχημα», συνεχίζει η ανακοίνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος τονίζει ότι στην Ντούμα βρέθηκαν Ρώσοι ειδικοί του στρατού και δεν διαπίστωσαν κανένα ίχνος χημικών.
Η ιστορία θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους και ήδη η Ουάσιγκτον έχει επιφορτιστεί την ευθύνη για τις αιματοχυσίες στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Λιβύη, καταλήγει η δήλωση του Ρώσου Προέδρου.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει «οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους οι οποίες έπληξαν αστικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, παραβίασαν τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο».

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους απέφυγαν επιμελώς κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να τους φέρει σε εμπλοκή με τη Ρωσία»

Στο μεταξύ, στο θέμα της πιθανής εμπλοκής σε σύγκρουση με τη Μόσχα, ο έμπειρος διεθνολόγος Γκεόργκι Μπόφτ, διευκρινίζει πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους απέφυγαν επιμελώς κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να τους φέρει σε εμπλοκή με τη Ρωσία. Έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να μην περάσουν οι πύραυλοι από τον εναέριο χώρο των ρωσικών βάσεων στο λιμάνι της Ταρσούς και την αεροπορική βάση Χμειμίμ, κοντά στη Λαττάκια, και δεν έθιξαν καθόλου το κέντρο της Δαμασκού και το τετράγωνο που βρίσκεται το προεδρικό Μέγαρο, όπως επίσης και τα ξενοδοχεία που διαμένουν Ρώσοι και οι εμπειρογνώμονες του Οργανισμού Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) που έφθασαν εκεί την περασμένη νύχτα.
Σε ό,τι αφορά, δε, το ρόλο της Βρετανίας και της Γαλλίας σε στρατιωτικό επίπεδο, υποστηρίζει ότι δεν είναι σαφής.
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραμπ: Αποστολή εξετελέσθη - Πούτιν: Σκηνοθετήσατε τη χημική επίθεση για να βομβαρδίσετε τη Συρία "

Ψήφισμα-κόλαφος κατά Τουρκίας για τους φυλακισμένους Έλληνες από το ευρωκοινοβούλιο

Ράπισμα για την Τουρκία είναι το ψήφισμα ευρωβουλευτών από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που αφορά στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς οι οποίοι βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. Το ψήφισμα θα συζητηθεί την Τετάρτη στο Στρασβούργο και όπως αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, θα είναι ιδιαίτερα σκληρό για την κυβέρνηση Ερντογάν.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6» ο ευρωβουλευτής της ΔΗΣΥ τόνισε ότι το ψήφισμα -που υπέγραψε και ο ίδιος- αναφέρει ότι πρόκειται για μια καταχρηστική κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών καθώς δεν τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες, και ζητά από την Τουρκία να τους απελευθερώσει.

«Το ψήφισμα καλεί επίσης την Ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι και το Συμβούλιο να ευθυγραμμιστούν και να πιέσουν την Αγκυρα να προχωρήσει στην απελευθέρωσή τους».

Ο κ. Ανδρουλάκης, μίλησε και για το αδόκητο χαμό του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Αφού εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του τόνισε: «Ο άτυχος σμηναγός ήταν ένας από τα δεκάδες νέα παιδιά που δίνουν καθημερινό αγώνα στο Αιγαίο για να περιφρουρήσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει σοβαρή στρατηγική από το ελληνικό πολιτικό σύστημα κι ενιαία φωνή από την Ευρώπη στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

«H Τουρκία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο θέλει να φαίνεται ο Ερντογάν. Το 50% των προϊόντων της κατευθύνεται στην Ευρώπη, στην Κίνα το 5%, στις ΗΠΑ το 4%. Η τουρκική λίρα καταρρέει και αν η Αγκυρα συνεχίσει να προκαλεί τότε η Ευρώπη μπορεί να πιέσει με ισχυρό τρόπο την τουρκική οικονομία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/hellasjournal
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψήφισμα-κόλαφος κατά Τουρκίας για τους φυλακισμένους Έλληνες από το ευρωκοινοβούλιο"

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία αμφισβητεί στον ΟΗΕ την υφαλοκρηπίδα Ελλάδας και Κύπρου

Σε πλήρη αμφισβήτηση της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας και του δικαιώματος του Καστελόριζου σε θαλάσσιες ζώνες προχώρησε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Liberal.gr, η Τουρκία με επιστολή της στον Γ.Γ. του ΟΗΕ, αντιδρώντας στην κατάθεση στο διεθνή οργανισμό του Κοινού Ανακοινωθέντος της Τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου - Αιγύπτου.

Η επιστολή αυτή επιχειρεί να λειτουργήσει ως προειδοποίηση και για το Κάιρο, καθώς η Άγκυρα δεν κρύβει την ανησυχία της, λόγω και των εχθρικών σχέσεων με το καθεστώς Σισί, να προχωρήσουν και να καταλήξουν οι συνομιλίες Ελλάδας - Αιγύπτου για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Επιχειρείται ακόμη η αμφισβήτηση της συνεργασίας της Κύπρου με την Αίγυπτο που έχει πάρει εντατικούς ρυθμούς και ήδη δρομολογούνται οι διαδικασίες για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού από την Κυπριακή ΑΟΖ στην Αιγυπτιακή ακτή για την μεταφορά του προς υγροποίηση φυσικού αερίου.

Με την επιστολή του, με ημερομηνία 27 Μαρτίου 2018, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, Φ. Σινιρίογλου, αμφισβητεί την αναφορά σε ύπαρξη «κοινών θαλασσίων συνόρων» μεταξύ των τριών χωρών και επαναλαμβάνει τη μονομερή διεκδίκηση της χώρας του για δικαιώματά της επί όλης της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικά της Κύπρου και μέχρι την Κρήτη και την Ρόδο. Οι ρηματικές διακοινώσεις της, στις οποίες παραπέμπει η Τουρκία, αναφέρονται στη μονομερή και αυθαίρετη «οριοθέτηση» της υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο, που θεωρεί ότι πρέπει να γίνει στη βάση της μέσης γραμμής μεταξύ των τουρκικών και αιγυπτιακών ακτών, «εξαφανίζοντας» την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα στην Μεσόγειο, ενώ υπάρχουν παραπομπές και στην παράνομη παραχώρηση δικαιώματος ερευνών στην τουρκική εταιρία ΤΡΑΟ, σε «Οικόπεδο» το οποίο επικαλύπτει την υφαλοκρηπίδα της Ρόδου και του Καστελόριζου.

Η τουρκική επιστολή που δημοσιεύθηκε ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευση (Α/72/820 6 Απριλίου 2018) αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σχετικά με την επιστολή που περιείχε την Τριμερή Διακήρυξη με ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου 2018 εκφράζω της ενστάσεις της κυβέρνησής μου. Τα εξωτερικά όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο δυτικά του μεσημβρινού 32°16'18"E εχουν καθορισθεί με τουρκικές ρηματικές διακοινώσεις και με σειρά επιστολών προς τον ΓΓ του ΟΗΕ και έχουν δημοσιευθεί στην Division for Ocean Affairs and the Law of the Sea καθώς και στο Law of the Sea Bulletin.

Υπό το φως των ανωτέρω η αναφορά στα αποκαλούμενα «κοινά θαλάσσια σύνορα» στην προαναφερόμενη κοινή επιστολή, είναι άκυρη και αβάσιμη υπό τους ορούς του Διεθνούς Δίκαιου, περιλαμβανομένου του εθιμικού δικαίου.
Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η Τουρκία έχει δεσμευθεί να προστατεύσει τα ipso facto and ab initio κυριαρχικά δικαιώματα της στην υφαλοκρηπίδα της….

Φεριντούν Σινιρίογλου

Μόνιμος Αντιπρόσωπος».
Στις 13 Φεβρουαρίου με επιστολή τους οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι της Ελλάδας ,Κύπρου και Αιγύπτου Μαρία Θεοφιλή, Κορνήλιος Κορνηλίου και Μοχαμεντ Ομαρ Γκαντ, (Α/72/760) είχαν καταθέσει στον ΟΗΕ το κείμενο της Κοινής Διακήρυξης της Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής Τσίπρα -Σίσι- Αναστασιάδη που έγινε στις 21 Νοεμβρίου 2017 στην Λευκωσία.



Στη Διακήρυξη υπήρχε μια παράγραφος αφιερωμένη στον σεβασμό των τριών χωρών στους κανόνες της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και εκτός των άλλων υπήρχε σαφής αναφορά στην «δέσμευση τους να προωθήσουν χωρίς καθυστέρηση τις συνομιλίες για οριοθέτηση των κοινών θαλασσίων συνόρων», ενώ συγχρόνως καλούσαν την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητες στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου και να αποφύγει ανάλογες ενέργειες στο μέλλον».

liberal
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πρόκληση: Η Τουρκία αμφισβητεί στον ΟΗΕ την υφαλοκρηπίδα Ελλάδας και Κύπρου "

Θρήνος στο τελευταίο "αντίο" στον ήρωα πιλότο, Γιώργο Μπαλταδώρο - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Σε κλίμα οδύνης λένε αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, στον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, που έχασε τη ζωή του στη συντριβή του Mirage 2000-5 εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.
Ο αδικοχαμένος πιλότος, κηδεύεται στη γενέτειρά του, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, ενώ η σορός του έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Συγκλονισμένοι οι συγχωριανοί του, έχουν συγκεντρωθεί στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μορφοβουνίου για να τον αποχαιρετήσουν.


Τραγικές φιγούρες, η σύζυγός του, οι γονείς του και ο αδερφός του.
Στο χωριό οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ η κηδεία του γίνεται παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, φίλων, συγγενών και συναδέλφων του εκλιπόντος.Το φέρετρο του ήταν σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη, ενώ προηγούνταν το ξίφος και πηλήκιο του. Τη στιγμή μάλιστα που έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο, όσοι ήταν εκεί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Τιμητικό άγημα απέδωσε τιμές.
Στην κηδεία του 34χρονου Σμηναγού παρεβρέθηκαν ο Πάνος Καμμένος, ο Φώτης Κουβέλης, η ηγεσία όλων των Σωμάτων του Στρατού, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Κόκκαλης
Ο 34χρονος Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος απογειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 12 Απριλίου 2018 από την Σκύρο, με αποστολή την αναγνώριση και αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών και ήταν ο αρχηγός του σχηματισμού των δύο αεροσκαφών Mirage 2000-5.

Πηγή φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πηγή βίντεο: karditsalive.net

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Θρήνος στο τελευταίο "αντίο" στον ήρωα πιλότο, Γιώργο Μπαλταδώρο - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ"

Αντάλλαγμα οι συντάξεις από το Βερολίνο για λύση στο Σκοπιανό

«Τα Νέα» αποκαλύπτουν τι υπόσχεται το Βερολίνο στην Αθήνα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το «Μακεδονικό»

Την παράταση για έξι μήνες των περικοπών στις συντάξεις που έχουν ψηφιστεί για να ισχύσουν την 1η Ιανουαρίου 2019 θα λάβει ως αντάλλαγμα η ελληνική κυβέρνηση αν κλείσει το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Τα Νέα Σαββατοκύριακο» δημοσιεύουν το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Βερολίνο σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και το παζάρι της κυβέρνησης σε πολλά μέτωπα προκειμένου να δρέψει καρπούς για τη λύση στο «Μακεδονικό».

Κι όπως σημειώνει η εφημερίδα, η κυβέρνηση όντως θα έχει ισχυρά πολιτικά οφέλη στην περίπτωση που δοθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Συγκεκριμένα, το Βερολίνο φαίνεται να υπόσχεται πολιτική «ανάσα» έξι μηνών στην κυβέρνηση που ζυγίζει τις παραμέτρους για το χρόνο διεξαγωγής εκλογών.

Η ανάσα που υπόσχεται η Γερμανία είναι σημαντική, καθώς δίνει ως «δώρο» έξι μήνες παράταση στο «μαχαίρι» στις συντάξεις, κάτι που είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για την κυβέρνηση. Οι περικοπές στις συντάξεις πρόκειται να τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2019, οπότε εάν η υπόσχεση του Βερολίνου ισχύσει το μέτρο θα εφαρμοστεί το καλοκαίρι του 2019, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους εκλογικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντάλλαγμα οι συντάξεις από το Βερολίνο για λύση στο Σκοπιανό"

Οργή Πούτιν για επίθεση στη Συρία: Παραβίασαν το διεθνές δίκαιο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε ως μια πράξη επιθετικότητας το πλήγμα των δυτικών δυνάμεων στη Συρία.

«Η Ρωσία καταδικάζει με τον πιο σοβαρό τρόπο την επίθεση στη Συρία, όπου Ρώσοι στρατιώτες βοηθούν τη νόμιμη κυβέρνηση στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», αναφέρει στη δήλωσή του ο Πούτιν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Σημείωσε μάλιστα πως συνιστά και παραβίαση του διεθνούς δικαίου καθώς η επιχείρηση δεν είχε λάβει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία χτύπησαν μια χώρα στην οποία η Ρωσία βοηθά το καθεστώς να καταπολεμήσει την τρομοκρατία» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος. «Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ούτε Ρώσοι, ούτε Σύροι εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό περί χημικής επίθεσης από το καθεστώς Άσαντ στην πόλη Ντούμα» συνέχισε.

Ο Ρώσος πρόεδρος καταδίκασε σθεναρά τα αμερικανικά πυραυλικά χτυπήματα κατά της Συρίας, τα οποία όπως είπε «επιδεινώνουν την ανθρωπιστική καταστροφή, προσβάλλουν τον άμαχο πληθυσμό και συνωμοτούν με την τρομοκρατία».

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έπληξαν πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, παραβιάζοντας τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο, είπε ο Πούτιν, τονίζοντας πως με αυτές τις ενέργειες, η Ουάσιγκτον προωθεί ένα νέο κύμα αιτούντων άσυλο από τη Συρία αλλά και ολόκληρη την γύρω περιοχή.

Ο Πούτιν τόνισε ακόμη, ότι η κλιμάκωση της κατάστασης στη Συρία έχει καταστρεπτική επίδραση σε ολόκληρο το σύστημα των διεθνών σχέσεων.

Η Ρωσία ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τα πλήγματα που κατέφεραν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στη Συρία εναντίον του καθεστώτος της Δαμασκού και τα οποία κατήγγειλε «με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».

«Η Ρωσία συγκαλεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει τις επιθετικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους», αναφέρει σε ανακοινωσή του το Κρεμλίνο.

«Η Ρωσία καταγγέλλει με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την επίθεση στη Συρία, όπου Ρώσοι στρατιωτικοί βοηθούν τη νόμιμη κυβέρνηση να αγωνισθεί κατά της τρομοκρατίας», προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή Πούτιν για επίθεση στη Συρία: Παραβίασαν το διεθνές δίκαιο"

ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία βομβάρδισαν τη Συρία

Το κουμπί... πατήθηκε! - Συντονισμένη επίθεση από Τραμπ, Μέι και Μακρόν εναντίον της Συρίας τα ξημερώματα - Περίπου μία ώρα διήρκεσε το "σφυροκόπημα" - Το ανακοίνωσε με διάγγελμά του στον αμερικανικό λαό ο Ντόναλντ Τραμπ - Ποιοι ήταν οι στόχοι στην Συρία και ποιες οι πρώτες αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Βρετανία πραγματοποίησαν την περασμένη νύκτα συντονισμένα πλήγματα στη Συρία εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Την επίθεση ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο Ντόναλντ Τραμπ



Οι δυνάμεις που ενεπλάκησαν στον βομβαρδισμό στην Συρία

Το επιτελείο των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων ανέθεσε την αποστολή των βομβαρδισμών σε καταδιωκτικά Rafale, σύμφωνα με ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα απο το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων και την υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

Το Λονδίνο χρησιμοποίησε τέσσερα καταδικωκτικά αεροπλάνα Tornado GR4 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) εξοπλισμένα με πυραύλους Storm Shadow.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτόξευσαν «διάφορους τύπους πυρομαχικών», μεταξύ των οποίων πυραύλους κρουζ Τόμαχοκ. Σύμφωνα με το Fox News, χρησιμοποιήθηκαν επίσης βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας δράσης B-1.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις διευκρίνισε το εξής: Οι αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν διπλάσια πυρομαχικά απ’ όσα είχαν χρησιμοποιήσει για το αμερικανικό πλήγμα του Απριλίου 2017 εναντίον της στρατιωτικής βάσης του Αλ-Σααϊράτ, κοντά στη Χομς.

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα απάντησε. Σύμφωνα όμως με το Πεντάγωνο δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες από την αμερικανική πλευρά.

Οι στόχοι

Οι Βρετανοί ανακοίνωσαν πως έπληξαν ένα στρατιωτικό συγκρότημα. Μια παλιά βάση πυραύλων σε απόσταση 24 χλμ. δυτικά της Χομς. «Εκεί το καθεστώς φέρεται ότι διατηρεί χημικά όπλα».

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε πως τα γαλλικά πλήγματα «περιορίσθηκαν στα μέσα του συριακού καθεστώτος που επιτρέπουν την παραγωγή και τη χρησιμοποίηση χημικών όπλων».

Σύμφωνα με τον στρατηγό Τζο Ντάνφορντ, αρχηγό του επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, οι δυτικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε τρεις στόχους που συνδέονται με το συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων. Ο ένας κοντά στη Δαμασκό και οι δύο άλλοι στην περιοχή της Χομς, στο κέντρο της Συρίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, στόχοι έγιναν κέντρα επιστημονικής έρευνας, «στρατιωτικές βάσεις» και οι εγκαταστάσεις της Προεδρικής φρουράς στη Δαμασκό και τα περίχωρά της.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε «πληροφορίες», σύμφωνα με τις οποίες ένα «κέντρο ερευνών» στη συνοικία Μπαρζέχ, στη βορειοανατολική Δαμασκό, αποτέλεσε στόχο.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο οι σύμμαχοι φρόντισαν να αποφύγουν να πλήξουν τις ρωσικές δυνάμεις, που έχουν μαζική παρουσία στη χώρα.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως πύραυλοι «αναχαιτίσθηκαν» στη Χομς.

Οι αντιδράσεις

Το συριακό καθεστώς καταδίκασε σήμερα μια «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου.

Η Ρωσία, σύμμαχος του καθεστώτος της Δαμασκού, αντέδρασε έντονα. Η Συρία, η οποία αντιστάθηκε επί χρόνια σε «μια τρομοκρατική επίθεση», επλήγη από τη δυτική στρατιωτική επιχείρηση την ώρα που είχε «μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον». Αυτό δήλωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Καναδάς, δια του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, υποστήριξε αντίθετα τη στρατιωτική επέμβαση των δυτικών.

Το ΝΑΤΟ προσέφερε επίσης την «υποστήριξή» του στα πλήγματα που, σύμφωνα με το ίδιο, θα μειώσουν την ικανότητα του καθεστώτος να διαπράξει άλλες χημικές επιθέσεις.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία βομβάρδισαν τη Συρία "

Τέλος οι επισκέψεις σε νοσοκομεία και γιατρούς του ΕΟΠΥΥ - Μόνο με παραπεμπτικό από τον οικογενειακό γιατρό

Γεγονός είναι καθιέρωση και η εφαρμογή συστήματος παραπομπών για την πρόσβαση στα Κέντρα Υγείας, τις δημόσιες δομές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους υπηρεσιών υγείας

Όπως ορίζει απόφαση του υπουργείου Υγείας ο οικογενειακός ιατρός, αντιπροσωπεύει το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με το δημόσιο σύστημα υγείας και υποστηρίζει την «κυκλοφορία» του μέσα σε αυτό, ενεργώντας ως πλοηγός. Ο οικογενειακός ιατρός παραπέμπει τον λήπτη υπηρεσιών υγείας στα Κέντρα Υγείας, τις δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τους συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παρόχους υπηρεσιών υγείας εντός της οικείας Υ.ΠΕ., εφόσον το κρίνει ιατρικώς απαραίτητο.

Οι παραπομπές γίνονται υπό το πρίσμα των γενικών αρχών και με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών του λήπτη υπηρεσιών υγείας εντός του οργανωτικού πλαισίου της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Όταν αυτή η επιλογή εξαντλείται, ο οικογενειακός ιατρός παραπέμπει κατά περίπτωση σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Καθορίζονται τρεις (3) κατηγορίες παραπομπών:
- η άμεση παραπομπή, με ισχύ 10 ημερολογιακών ημερών για μια επίσκεψη σε ειδικό ιατρό,
- η προληπτική παραπομπή, με ισχύ 60 ημερολογιακών ημερών για μια επίσκεψη σε ειδικό ιατρό,
- η παραπομπή χρόνιου νοσήματος, με έναρξη την ημερομηνία έκδοσης και ισχύ δώδεκα (12) μηνών, για το σύνολο των απαιτούμενων επισκέψεων σε ειδικό ιατρό.

Η παραπομπή από οικογενειακό ιατρό σε ιατρό άλλης ειδικότητας (πλην Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής) γίνεται ηλεκτρονικά. Το έντυπο παραπομπής ασθενή, όπως εκτυπώνεται από την εφαρμογή, φέρει την υπογραφή και τη σφραγίδα του παραπέμποντος ιατρού και περιλαμβάνει τα εξής:
1. Στοιχεία παραπέμποντος ιατρού
1.1. Όνομα
1.2. Επώνυμο
1.3. Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης
1.4. Μονάδα
2. Στοιχεία Λήπτη Υπηρεσιών Υγείας
2.1. Όνομα
2.2. Επώνυμο
2.3. Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης
2.4. Έτος Γέννησης
2.5. Διεύθυνση
2.6. Τηλέφωνο
2.7. Ασφαλιστικός Φορέας
2.8. Ασφαλιστική Ικανότητα
3. Στοιχεία Οικογενειακού Ιατρού
3.1. Όνομα
3.2. Επώνυμο
3.3. Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης
3.4. Μονάδα
4. Στοιχεία Παραπεμπτικού
4.1. Κωδικός Παραπεμπτικού
4.2. Ημερομηνία Έκδοσης Παραπεμπτικού
4.3. Ημερομηνία Λήξης Παραπεμπτικού
5. Αιτιολογία
6. Διάγνωση
7. Στοιχεία Παραπομπής
7.1. Ιατρική ειδικότητα Παραπομπής
7.2. Κατηγορία Παραπομπής (άμεση, προληπτική, χρόνιου νοσήματος)
7.3. Παρατηρήσεις

Το έντυπο παραπομπής προσκομίζεται από το λήπτη υπηρεσιών υγείας και τηρείται αρχείο:
• από το αρμόδιο τμήμα για την κίνηση των ασθενών (πχ Γραμματεία) των Κέντρων Υγείας ή των δημόσιων μονάδων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπου έχει παραπεμφθεί.
• από τον συμβεβλημένο με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πάροχο υπηρεσιών υγείας, όπως αυτός προβλέπεται στο άρθρο 11 του ν. 4486/2017.

Από την πλήρη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος και έπειτα, δεν απαιτείται το φυσικό έγγραφο της παραπομπής.

Για την επίσκεψη σε ειδικό ιατρό μετά από παραπομπή απαιτείται ο προγραμματισμός της επίσκεψης. Για τον προγραμματισμό αυτό χρησιμοποιείται η υπάρχουσα διαδικτυακή εφαρμογή (σύστημα ηλεκτρονικών ραντεβού της ΗΔΙΚΑ ΑΕ). Ο λήπτης υπηρεσιών υγείας, κάνοντας χρήση της παραπομπής, έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει επίσκεψη κατά προτεραιότητα στο σύστημα. Η επιλογή μονάδας, ιατρού και ώρας γίνεται με τον έως τώρα προβλεπόμενο τρόπο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στις Δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ο λήπτης υπηρεσιών υγείας μπορεί να προγραμματίσει την επίσκεψή του σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους. Για τον προγραμματισμό αυτό χρησιμοποιείται η υπάρχουσα διαδικτυακή εφαρμογή (σύστημα ηλεκτρονικών ραντεβού της ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Έως την πλήρη και λειτουργική ένταξη των δημόσιων μονάδων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο ανωτέρω σύστημα, ο προγραμματισμός πραγματοποιείται σύμφωνα με το υφιστάμενο σύστημα.

Η εξυπηρέτηση των έκτακτων και επειγόντων περιστατικών δεν απαιτεί παραπομπή

dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος οι επισκέψεις σε νοσοκομεία και γιατρούς του ΕΟΠΥΥ - Μόνο με παραπεμπτικό από τον οικογενειακό γιατρό"

Καταδικάστηκε ερήμην για χρέη στην εφορία…για τα οποία δεν είχε ενημερωθεί

Αρκετές φορές έχει υποπέσει στην αντίληψη όλων μας τραγελαφικά περιστατικά, που σχετίζονται με την γραφειοκρατία και το σύστημα με το οποίο λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας μας, με αποτέλεσμα να επιφυλάσσουν απίστευτη ταλαιπωρία για τους ανυποψίαστους πολίτες.
Έτσι έγινε και στην περίπτωση μίας Ηρακλειώτισσας, η οποία καταδικάστηκε ερήμην της για ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία, χωρίς όμως η ίδια…να έχει ενημερωθεί γι αυτά.
Το ειδοποιητήριο για το συνολικό ποσό οφειλής της εν λόγω φορολογούμενης είχε σταλεί από την αρμόδια εφορία σε λάθος διεύθυνση, στην οποία ουδέποτε έχει κατοικήσει η ίδια.
xreos1
Και δεν έφτανε αυτό, αλλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έφτασε στην ίδια λάθος διεύθυνση και η καταδικαστική απόφαση από το αρμόδιο δικαστήριο.
Από τότε έχει ξεκινήσει μία απίστευτη περιπέτεια για μία καθόλα υπεύθυνη και ευσυνείδητη συμπολίτισσα μας, η οποία καταβάλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να βρει και να παραδώσει τα σχετικά έγγραφα στην ιδιοκτήτρια τους.
Σημειώνεται ότι ανάλογα περιστατικά έχουν γίνει και στο παρελθόν με ανυποψίαστους πολίτες να έχουν καταδικαστεί ερήμην τους επειδή κάποιοι άλλοι δεν αντιμετωπίζουν…με σοβαρότητα τη δουλειά τους
cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδικάστηκε ερήμην για χρέη στην εφορία…για τα οποία δεν είχε ενημερωθεί"

Αδίστακτοι Αλβανοί κακοποιοί σκότωσαν 90χρονο για 750 ευρώ

Ένα χρόνο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό ενός ηλικιωμένου που υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, και αφού στο μεταξύ είχαν διαπράξει άλλες πέντε εξαιρετικά βίαιες ληστείες με θύματα κυρίως ηλικιωμένους και πλήθος διαρρήξεων στην ακριτική περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων, ένας από τους τέσσερις ιδιαίτερα σκληρούς Αλβανούς κακοποιούς έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας.

Σε βάρος του 25χρονου Αλβανού και των άλλων τριών ομοεθνών του που συμπλήρωναν την αδίστακτη συμμορία είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης ο ανακριτής Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, καθώς είχαν ταυτοποιηθεί από τους ειδικούς του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου. Έτσι, συνελήφθη την Κυριακή του Πάσχα με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση ειδικής ομάδας αστυνομικών της Ασφάλειας στην περιοχή Κτίσματα.

Οι αλλοδαποί κακοποιοί εισέβαλαν στα σπίτια των θυμάτων τους παραβιάζοντας πόρτες, μπαλκονόπορτες ή παράθυρα, συνήθως με καλυμμένα πρόσωπα, τα ακινητοποιούσαν απειλώντας τα με μαχαίρια και κυνηγετικό όπλο, τα ξυλοκοπούσαν χωρίς έλεος με ξύλινα ρόπαλα τραυματίζοντάς τα και στη συνέχεια τα έδεναν και τα φίμωναν για να ψάξουν ανενόχλητοι όλα τα δωμάτια, από τα οποία άρπαζαν κυρίως χρήματα και ηλεκτρικές συσκευές.

Σε μία από τις ληστείες που διέπραξαν τις τελευταίες ημέρες του Απριλίου 2017 στο Κεράσοβο, το 90χρονο θύμα τους από το οποίο άρπαξαν 750 ευρώ δεν συνήλθε ποτέ από τα άγρια χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι και ξεψύχησε πέντε μήνες αργότερα! Πρωταφανούς βιαιότητας χτυπήματα είχε δεχθεί και μια γριούλα ηλικίας 100 χρόνων, όταν την έδεσαν και τη φίμωσαν μέσα στο σπίτι της στην Λίμνη Πωγωνίου απ' όπου άρπαξαν 240 ευρώ, στις 17 Μαΐου 2017.

Με τον ίδιο τρόπο, οι αδίστακτοι κακοποιοί είχαν τραυματίσει, δέσει και φιμώσει μια 83χρονη στο Κεράσοβο την 1η Ιουνίου 2017 για να της πάρουν 80 ευρώ και ένα κινητό. Ακόμη, στις 8 ιουλίου είχαν εισβάλει στο σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στην Περίβλεπτο και είχαν χτυπήσει την 79χρονη γυναίκα για να κλέψουν 420 ευρώ, ενώ στην ίδια περιοχή είχαν χτυπήσει μια 88χρονη που επέστρεφε από την εκκλησία αλλά δεν είχε πάνω της κάτι αξίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη της συμμορίας δεν δίσταζαν να χτυπήσουν ακόμη και ομοεθνείς τους, όπως έκαναν την 1η Ιουλίου σε δυο άνδρες που περίμεναν σε στάση λεωφορείου στα Κτίσματα και τους άρπαξαν 20 ευρώ και 500 λεκ.

Από την προανάκριση εξακριβώθηκε ότι οι δράστες εμπλέκονται και σε μια σειρά διαρρήξεις και απόπειρες κλοπής σε σπίτια και ένα σχολείο στις περιοχές Μαυρονόρος, Κεράσοβο, Πωγωνιανή, Λίμνη, Κρύα και Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων, απ' όπου είχαν αρπάξει μεγάλα χρηματικά ποσά, ένα κυνηγετικό όπλο, τα κλειδιά ενός σπιτιού, μια τηλεόραση και ένα ηχοσύστημα.

Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία από την οποία επήλθε θανάσιμος τραυματισμός από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες και με ιδιαίτερη σκληρότητα, ληστείες κατά συναυτουργία και συρροή, διακεκριμένες κλοπές κατ΄ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα κατά περίπτωση. Ο 25χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να συλληφθούν οι συνεργοί του και να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αδίστακτοι Αλβανοί κακοποιοί σκότωσαν 90χρονο για 750 ευρώ "

Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ: Η σημερινή κυβέρνηση υπέκυψε στον πειρασμό του ελέγχου της ενημέρωσης

Συνέλευση πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην εταιρεία.

Στην απόφαση που εκδόθηκε μετά τη συνέλευση αναφέρουν μεταξύ άλλων πως η κατάσταση πλέον στην ΕΡΤ εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ίδια και τους εργαζόμενούς της ενώ απογοητεύει την κοινωνία, την οποία η ΕΡΤ οφείλει να υπηρετεί με ποιοτική ενημέρωση και ψυχαγωγία. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι σημερινή κυβέρνηση υπέκυψε στον πειρασμό του ελέγχου της ενημέρωσης της ΕΡΤ ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση την έχει επιλέξει σαν «σάκο του μποξ».

Η απόφαση της συνέλευσης

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ εκδηλώνουμε την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην εταιρεία, η οποία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ίδια και τους εργαζόμενούς της ενώ απογοητεύει την κοινωνία, την οποία η ΕΡΤ οφείλει να υπηρετεί με ποιοτική ενημέρωση και ψυχαγωγία.

Ανησυχούμε για τα φαινόμενα παρακμής, απαξίωσης, πολιτικών παρεμβάσεων και συνδιοίκησης, τα οποία μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και είναι ξένα με ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

1. Γιατί η αξιοπιστία της ΕΡΤ1 τραυματίζεται καθημερινά από χοντροκομμένες και απαρχαιωμένες λογικές, από τις πολιτικές παρεμβάσεις αλλά και τις πολιτικές επιθέσεις. Η σημερινή κυβέρνηση υπέκυψε στον πειρασμό του ελέγχου της ενημέρωσης της ΕΡΤ ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση την έχει επιλέξει σαν “σάκο του μποξ” και προβολής του “οράματος” της συρρίκνωσής της.

2. Γιατί η ΕΡΤ2, η ΕΡΤ3 και το δίκτυο της στην περιφέρεια εγκαταλείπονται σε αργό και σταθερό θάνατο. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ταυτότητα και χωρίς στίγμα, με αποτέλεσμα και κάποιες, πραγματικά εξαιρετικές παραγωγές που έχουν απομείνει να «χάνονται» μέσα στο «ξεκούρδιστο» σύνολο. Ειδικά, δε, το περιφερειακό δίκτυο έχει παραδοθεί σε μια ανέμπνευστη και μίζερη γραφειοκρατική διακυβέρνηση.

3. Γιατί η διοίκηση της ΕΡΤ αντί να ασχολείται με τα προηγούμενα και όλα τα σημαντικά διοικεί αλά παλαιά, μέσω αμφιλεγόμενων επιτροπών, μεθοδεύει αποφάσεις ή ακόμα εκβιάζει πλειοψηφίες στο Δ.Σ. της εταιρείας προκειμένου να εγκριθούν «φιλικές» παραγωγές..

Επιστέγασμα όλων των προαναφερθέντων αποτελεί το οργανόγραμμα που κυοφορείται τους τελευταίους 6 μήνες χωρίς διαφάνεια ή διαβούλευση. Χωρίς οργανικές θέσεις! Ένα οργανόγραμμα που κινείται στον αντίποδα της οριζόντιας οργανωτικής δομής που διέπει όλα τα μεγάλα δίκτυα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διεθνώς. Κομμένο και ραμμένο στις επιδιώξεις κάποιων για τον απόλυτο έλεγχο της ενημέρωσης και κάποιων παλαιάς κοπής συνδικαλιστών για έλεγχο των θέσεων ευθύνης.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν επιτακτικό το αίτημα τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα να αποδείξουν στους πολίτες ότι όταν ευαγγελίζονται, χρόνια τώρα, την ανεξαρτησία της ΕΡΤ το εννοούν. Είναι καιρός να δρομολογηθούν εκείνες οι νομοθετικές, θεσμικές και διοικητικές πρωτοβουλίες που θα εκσυγχρονίσουν πραγματικά το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και θα τον απαλλάξουν από τις πολιτικές εξαρτήσεις (όλων των αποχρώσεων) που τον καθηλώνουν και τον συνθλίβουν.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ: Η σημερινή κυβέρνηση υπέκυψε στον πειρασμό του ελέγχου της ενημέρωσης"

ΔΗΠΑΚ: «Εκβιάζουν γιατρούς για να υπογράφουν εξοντωτικά προγράμματα εφημεριών!»

Αίσθηση προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ) γιατρών, όπου -μεταξύ άλλων- υπογραμμίζεται ότι οι γιατροί δέχονται απαράδεκτες πιέσεις όσον αφορά την κατάρτιση των εφημεριών.

Για πρακτικές "καρότο-και-μαστίγιο" στις εφημερίες από την συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει λόγο η ΔΗΠΑΚ!

Η ανακοίνωση της ΔΗ.ΠΑ.Κ.:

Τώρα εκτός από το «να βάλουμε πλάτη» θέλουν και ενυπόγραφα να δηλώσουμε ότι συμφωνούμε να δουλεύουμε μέχρι τελικής πτώσης.

Παρά τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας όπου σταθεί και όπου βρεθεί «για τη σημαντική μαζική ένεση ανθρώπινου δυναμικού που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Υγεία» η πραγματικότητα τον διαψεύδει καθημερινά. «Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο...» ότι σε πολλά Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας, κυρίως στην περιφέρεια αλλά όχι μόνο, οι γιατροί κάνουν έως και 15 εφημερίες το μήνα για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι εφημεριακές ανάγκες εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης που υπάρχει.

Για να κάμψουν τις αντιδράσεις για τις άθλιες συνθήκες εφημέρευσης και για τα απάνθρωπα ωράρια οι Διοικήσεις εναλλάσσουν «το καρότο με το μαστίγιο» ακολουθώντας την προσφιλή τακτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Από τη μία τα «εντέλλεσθε» που δίνουν και παίρνουν.Από την άλλη η τακτική που ακολουθούν Διοικήσεις αρκετών νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας να ζητάνε από τους γιατρούς να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι αποδέχονται να πραγματοποιήσουν το σύνολο των εφημεριών που αναγράφονται στο πρόγραμμα ή να προσυπογράφουν όλοι οι συνάδελφοι το μηνιαίο πρόγραμμα των εφημεριών.

Δηλαδή ζητάνε από τους γιατρούς να υπογράψουμε ότι:

-Οικειοθελώς πραγματοποιούμε εξοντωτικά προγράμματα εφημεριών διακυβεύοντας όχι μόνο τη δική μας Υγεία και Ασφάλεια αλλά και των ασθενών, αφού εξαιτίας της εντατικοποίησης αυξάνεται σημαντικά η πιθανότητα ιατρικών λαθών

-Είμαστε συνυπεύθυνοι στην κατάρτιση προγραμμάτων εφημεριών επικίνδυνων για ασθενείς και γιατρούς.


Στην προσπάθεια τους να αποσπάσουν την υπογραφή μας άρα και την ανοχή μας και την συνενοχή μας, όταν οι προσπάθειες τους να μας πείσουν ότι είναι κάτι «αθώο» , «μια τυπική διαδικασία», επιστρατεύουν μια σειρά εκβιαστικά διλήμματα όπως:

-Αν δεν υπογραφούν οι εφημερίες από όλους, δεν θα τις εγκρίνει ο επίτροπος και δε θα πληρωθούν οι εφημερίες

-Αν έστω και ένας συνάδελφος δεν υπογράψει το πρόγραμμα δεν θα πληρωθεί κανένας τις εφημερίες, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και να στρέψουν τους συναδέλφους ενάντια σε όσους αντιστέκονται σε αυτή την αθλιότητα.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς των διοικήσεων.Κανένας συνάδελφος να μη δεχτεί να υπογάψει. Καλούμε τους συναδέλφους να αναλογιστούν τις ευθύνες που αναλαμβάνουν όταν συνυπογράφουν προγράμματα επικίνδυνα όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τους ασθενείς. Να μην απεμπολήσουν «εθελοντικά» το δικαίωμα τους για ανθρώπινα ωράρια και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΘΛΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ


Τέρμα πια στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης. Κοκορεύονται ότι «η μάχη για την επιβίωση της δημόσιας περίθαλψης έχει κερδηθεί και το σύστημα Υγείας κατέρρευσε επειδή δεν το άφησαν οι άνθρωποι του». Απύθμενο το θράσος τους. Ας μπουν στον κόπο να μας εξηγήσουν πως με σμπαραλιασμένους υγειονομικούς που βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης εξασφαλίζονται «ποιοτικές συνθήκες περίθαλψης» στους ασθενείς.

Να τους χαλάσουμε την μόστρα. Όλοι στον αγώνα για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ,για ανθρώπινα ωράρια και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς για να μπορούμε να προσφέρουμε στους ασθενείς μας τις υπηρεσίες Υγείας που τους αξίζουν.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΗΠΑΚ: «Εκβιάζουν γιατρούς για να υπογράφουν εξοντωτικά προγράμματα εφημεριών!»"

Ελεύθερος να ταξιδέψει στο εξωτερικό ο Β. Μαρινάκης

Ελεύθερος να ταξιδέψει στο εξωτερικό είναι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.

Το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμά του δεν επικύρωσε τη διάταξη της εισαγγελέα Πειραιά Ειρήνης Τζίβα, με την οποία απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και στους τρεις συγκατηγορούμενούς του (τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Νίκο Συντιχάκη, τον δικηγόρο Πειραιά Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και τον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη) για την υπόθεση των εμβασμάτων για το πλοίο Noor 1.

Το συμβούλιο αποφάνθηκε ομόφωνα πως οι κατηγορούμενοι δεν είναι ύποπτοι φυγής.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος να ταξιδέψει στο εξωτερικό ο Β. Μαρινάκης"

Τα δύο σενάρια για τον ΕΝΦΙΑ που φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες

Οι δανειστές πιέζουν να εφαρμοστεί η μνημονιακή δέσμευση, βάσει της οποίας τον επόμενο μήνα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο καθορισμός των νέων αντικειμενικών αξίων προκειμένου να προχωρήσει η προσαρμογή των συντελεστών και να εκδοθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ τον Αύγουστο του 2018.

Ωστόσο από τις εισηγήσεις των εκτιμητών προκύπτουν αυξήσεις (μεσοσταθμικές) στις τιμές ζώνης, που φτάνουν μέχρι και 22%. Εξάλλου από τα στοιχεία που έχουν δώσει οι εκτιμητές στις λεγόμενες φθηνές περιοχές οι εκτιμητές προτείνουν αυξήσεις από 15% ως 40%.


Πάντως το μόνο βέβαιο είναι ότι τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ είναι δεδομένα και θα πρέπει να μπουν στα κρατικά ταμεία έσοδα τουλάχιστον 2,65 δισ. ευρώ.

Τα δυο σενάρια

Το πρώτο θέλει να ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές αξίες και να υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ με αυτές, αλλά οι αλλαγές να είναι οριακές και μέσα στο εύρος της κάθε τιμής ζώνης, έτσι ώστε ο φόρος να είναι πάνω κάτω ο ίδιος.

Να αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες από εφέτος, αλλά ο ΕΝΦΙΑ να υπολογιστεί με βάση τις υφιστάμενες, ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή και ο υπολογισμός με τις νέες να γίνει από το 2019.

dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα δύο σενάρια για τον ΕΝΦΙΑ που φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news