facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Μήνυση Στουρνάρα κατά των ανώνυμων μαρτύρων της Novartis

Μήνυση κατά των δύο ανωνύμων μαρτύρων που έχουν αναφερθεί στο πρόσωπό του για την υπόθεση της Novartis, κατέθεσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Τους κατηγορεί για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΤτΕ:

«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας υπέβαλε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση κατά των ανωνύμων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες "Μάξιμος Σαράφης” και "Αικατερίνη Κελέση”, για τις αξιόποινες πράξεις της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης, όπως αυτές προβλέπονται και τιμωρούνται αντιστοίχως από τα άρθρα 224, 229 και 363 του Ποινικού Κώδικα, ζητώντας την ποινική τους δίωξη για τις ψευδείς καταθέσεις αυτών ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, αρμόδιας για τη δίωξη εγκλημάτων διαφθοράς.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επίσης υπέβαλε ενώπιον του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθ’ ύλην αρμοδίου για την εποπτεία των Εισαγγελέων Διαφθοράς, Αίτηση-Αναφορά, όπου του εκθέτει ότι η Πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, με την οποία επέτρεψε στους ανωτέρω μάρτυρες να καταθέσουν ανωνύμως, και η έγκρισή της από τον ως άνω ανώτατο Εισαγγελικό Λειτουργό είναι αμφότερες άκυρες ως αντίθετες προς την εθνική νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας την περασμένη εβδομάδα είχε αναφέρει ότι δεν θα καταθέσει στην Προανακριτική για την υπόθεση της Novartis, όπως και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση Στουρνάρα κατά των ανώνυμων μαρτύρων της Novartis"

ΥΠΕΞ: Ανακριβείς οι δηλώσεις Λεβέντη για τη συνάντηση με τον Κοτζιά

Ως ανακριβείς, χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών τις σημερινές τοποθετήσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησή τους, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν, επίσης, ότι σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια δημοσιοποίησης περιεχομένου συζητήσεων αυστηρώς εμπιστευτικού χαρακτήρα, δυσκολεύει τη μελλοντική πιθανότητα τέτοιου είδους ενημέρωσης.

Λεβέντης: Υπάρχει μια κατ΄ αρχήν συμφωνία με την πΓΔΜ

Την εκτίμηση ότι υπάρχει μια κατ΄ αρχήν συμφωνία με την πΓΔΜ, αλλά και ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στα ραδιόφωνα "Πρώτο Θέμα" και ALPHA 98,9.

Ο Βασίλης Λεβέντης προέβλεψε δε, ότι τα Σκόπια θα υποχωρήσουν από τις αρχικές τους θέσεις στα θέματα της γλώσσας, της ταυτότητας και του αλυτρωτισμού.

«Υπάρχει λογική στο κείμενο της συμφωνίας που έχει αποστείλει η χώρα μας για τη διαπραγμάτευση, τόνισε ο κ. Λεβέντης και προσέθεσε πως «εάν δεν είχαμε δώσει το όνομα θα μπορούσε κάποιος, να πει ότι η συμφωνία θα πηγαίνει σε σωστή κατεύθυνση».

Επίσης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τον λαό και να τον πείσει για το όνομα και τη σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ: Ανακριβείς οι δηλώσεις Λεβέντη για τη συνάντηση με τον Κοτζιά"

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανακαλούνται ακατάλληλα πλαστικά πιρούνια των JUMBO

Μετά από ενημέρωση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση πλαστικών πιρουνιών για τα οποία διαπιστώθηκε ολική μετανάστευση σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο για τη χρήση τους σε επαφή με τρόφιμα, ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκλησή τους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για πλαστικά πιρούνια χρυσού χρώματος, προέλευσης Κίνας, σε συσκευασία των 10 τεμαχίων έκαστη, με κωδικό είδους (Item No) CC-01F, με αριθμό παρτίδας (Lot No) AZ-161224 και αριθμό γραμμοκώδικα (barcode) 0473858000032.

Το εν λόγω προϊόν διακινήθηκε στην Ελλάδα από την επιχείρηση JUMBO Α.Ε.Ε.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος να μην το χρησιμοποιήσουν.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανακαλούνται ακατάλληλα πλαστικά πιρούνια των JUMBO"

Ποιοι μπορούν να πάρουν πίσω πινακίδες και άδειες λόγω Πάσχα

Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από σήμερα 4 Απριλίου 2018, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας των
οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και χθες 3 Απριλίου 2018, μόνο για παραβάσεις παράνομης στάθμευσης.

Συγκεκριμένα:
του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (παράνομη στάθμευση) και
της παραγράφου 3 του άρθρου 4 (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ.

Σημειώνεται ότι προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι μπορούν να πάρουν πίσω πινακίδες και άδειες λόγω Πάσχα"

Handelsblatt: Πιο κοντά από ποτέ η ελάφρυνση χρέους

Την εκτίμηση ότι ο νέος γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς θα επιδείξει πιο συμβιβαστική διάθεση από τον Β. Σόιμπλε στο ελληνικό ζήτημα εκφράζει η Handelsblatt, παραθέτοντας προσχέδια της Γαλλίας και του ESM.


«Η Γαλλία και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) εξετάζουν μέτρα ελάφρυνσης χρέους για την Αθήνα», γράφει σε εκτενές δημοσίευμά της η Handelsblatt με τίτλο «Νέο σχέδιο για την Ελλάδα», προβαίνοντας στην εκτίμηση ότι σε αντίθεση με την σταθερά αρνητική στάση του πρώην υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για λήψη τέτοιων μέτρων, «η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει ότι η αντίσταση του Βερολίνου πλησιάζει στο τέλος». Η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ αναφέρεται την ανεπίσημη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στα τέλη Απριλίου στη Σόφια, όπου πρόκειται να συζητηθεί το θέμα του χρέους, και εκτιμά ότι «ο νέος υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς ενδέχεται να εμφανιστεί πιο συμβιβαστικός από τον προκάτοχό του. Αυτό αναμένουν όχι μόνο πολιτικοί του SPD, αλλά και διαπραγματευτές στις Βρυξέλλες», γράφει η HB. Η εφημερίδα εκτιμά ότι «η συζήτηση περί ελάφρυνσης χρέους για την Αθήνα θα γίνει έτσι η πρώτη καθοριστική δοκιμασία για τον Σολτς: Αυτός πρέπει να δείξει ότι ακολουθεί διαφορετικό δρόμο από τον Σόιμπλε στο πεδίο της ευρωπαϊκής πολιτικής – χωρίς ταυτόχρονα να καταστεί στόχος επιθέσεων (σ.σ. στο εσωτερικό της Γερμανίας). Γι' αυτό δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψει την πολιτική σταθερότητας που ακολουθεί μέχρι σήμερα η Γερμανία».
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Όλαφ Σολτς δεν μπορεί να αποφύγει πλέον τη συζήτηση περί ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας ότι «η σχετική προεργασία έχει ξεκινήσει προ πολλού». Το δημοσίευμα αναφέρεται σε «πρώτους υπολογισμούς του ESM και της γαλλικής κυβέρνησης», οι οποίοι «συνοψίστηκαν σε έγγραφο από μια ομάδα εργασίας». Αυτό το εσωτερικό έγγραφο βρίσκεται στη διάθεση της HB, η οποία σχολιάζει ότι «παρότι πρόκειται για πρώτες σκέψεις, στο έγγραφο καθίσταται σαφές πόσο εκτεταμένα θα μπορούσαν να είναι τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους. Έτσι, σύμφωνα με το μοντέλο του ESM, ο χρόνος ωρίμανσης ορισμένων δανείων στήριξης προς την Ελλάδα, που είχαν εκταμιευθεί από τον παλαιό μηχανισμό διάσωσης EFSF, θα μπορούσε να παραταθεί κατά μέσο όρο για επτά χρόνια. Επιπλέον, πληρωμές επιτοκίων συνολικού ύψους 13 δισ. ευρώ ενδέχεται να παγώσουν για πέντε χρόνια». Σύμφωνα με την εφημερίδα, «οι προτάσεις των Γάλλων είναι ακόμη πιο προχωρημένες. Αυτές θέλουν να παγώσουν εν μέρει την αποπληρωμή δανείων 25 δισ. ευρώ, πετυχαίνοντας έτσι μέσο όρο παράτασης των ωριμάνσεων κατά 12 χρόνια. Επιπλέον προβλέπεται να μπει πλαφόν 2% στα επιτόκια των δανείων διάσωσης της Αθήνας, κάτι που θα αντιστοιχούσε σε ελάφρυνση ύψους 18 δισ. ευρώ». Η HB αναφέρει ότι οι δανειστές σκοπεύουν να αποφασίσουν τη λήψη των μέτρων ελάφρυνσης χρέους το καλοκαίρι, μετά την εκπνοή του τρέχοντος προγράμματος. «Ταυτόχρονα στην Ελλάδα πρόκειται να δοθεί η προοπτική περαιτέρω ελαφρύνσεων που θα τίθεντο σε ισχύ αργότερα. Έτσι, ένας νέος μηχανισμός πρόκειται να συνδέσει την ελάφρυνση χρέους μέχρι το 2050 με την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας. Εάν ο μέσος όρος ανάπτυξης σε ορίζοντα πενταετίας πέσει κάτω από 2,8%, η Ελλάδα προβλέπεται να απαλλάσσεται -κατά τη γαλλική πρόταση- από την εξόφληση δανείων. Με ανάπτυξη μεταξύ 2,8 και 3,4% η Αθήνα πρέπει να αποπληρώσει ένα μέρος των δανείων και με ανάπτυξη άνω του 3,4% το σύνολο των υποχρεώσεων (σ.σ. που προβλέπονται για τη συγκεκριμένη περίοδο)».
Σύγκλιση Ευρωπαίων και ΔΝΤ;
Πληροφορίες ότι θα σταθεί τελικά εφικτή η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα επικαλείται η Handelsblatt
Πληροφορίες ότι θα σταθεί τελικά εφικτή η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα επικαλείται η Handelsblatt
Η HB επισημαίνει ότι η συζήτηση περί ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους δεν αφορά μόνο το πώς μπορεί να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα, αλλά και το βασικό ζήτημα της εμπλοκής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, «και σε αυτό το ζήτημα θα μπορούσε να υπάρξει λύση» υπό τον όρο το ΔΝΤ να κρίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
«Το καθοριστικό σημείο θα είναι πλέον εάν και σε ποια νούμερα (σ.σ. σε σχέση με την απαιτούμενη ελάφρυνση χρέους) θα μπορέσουν να συμφωνήσουν το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι», σημειώνει η εφημερίδα, που υπογραμμίζει ότι «είναι σαφές ότι εντείνεται η πίεση προς τη γερμανική κυβέρνηση. Διότι όχι μόνο το ΔΝΤ, αλλά και άλλα κράτη της ευρωζώνης, όπως η Γαλλία, καθώς και η ΕΕ ζητούν να μειωθεί το βάρος του χρέους της Ελλάδας». Η HB παρατηρεί ότι «μέχρι στιγμής ο Σολτς δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί για το πώς σκοπεύει να χειριστεί το πρόβλημα χρέους της Αθήνας. Ωστόσο, τελευταία τόνισε ότι θέλει να προσεγγίσει αυτά τα ζητήματα με περισσότερο πραγματισμό από τον προκάτοχό του. Ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να αντισταθεί πλήρως σε μέτρα ελάφρυνσης χρέους, σύμφωνα με την προσδοκία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Και σε επίπεδο ομάδων εργασίας οι Γερμανοί δεν φέρονται να έχουν μέχρι στιγμής δώσει δείγματα σοβαρής αντίστασης ενάντια στα σχέδια του ESM και της Γαλλίας».
Η HB επαναλαμβάνει την πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης για εξέταση μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα εφαρμόσει τους όρους του προγράμματος που εκπνέει το καλοκαίρι. «Ακόμη κι αν με αυτό η καγκελαρία προβάλλει την άποψη ότι η απόφαση δεν θα ληφθεί πριν το καλοκαίρι, η καθοριστική φάση έχει ξεκινήσει προ πολλού. Η Αθήνα δεν βρισκόταν ποτέ πιο κοντά σε ελάφρυνση χρέους όσο σήμερα», καταλήγει η εφημερίδα.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "Handelsblatt: Πιο κοντά από ποτέ η ελάφρυνση χρέους"

Κατασκοπευτικό θρίλερ: Γερμανός και Γάλλος φωτογράφισαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ανδραβίδα!

Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ, με την εμπλοκή ενός Γερμανού και ενός Γάλλου υπηκόου, βρίσκεται σε εξέλιξη από το Σάββατο το απόγευμα, εντείνοντας το κλίμα ανησυχίας που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες τόσο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αναφορικά με την ανάληψη δράσης πρακτόρων που λειτουργούν για λογαριασμό τρίτης χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ξένοι υπήκοοι φέρονται να έχουν κινηματογραφήσει από αέρος και με ελικόπτερο απόρρητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην 117 Πτέρυγα Μάχης στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Πρόκειται για ένα ελικόπτερο τύπου AS 350BA Ecureuil, το οποίο εντοπίστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας του αεροδρομίου να πετά χωρίς άδεια πάνω από τις εγκαταστάσεις του.

Σχεδόν αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή της Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου αφενός να ταυτοποιηθεί το συγκεκριμένο ελικόπτερο, αφετέρου να επιβεβαιωθεί εάν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης και σε ποια διαδρομή αφορούσε. Έπειτα από σχετικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι χειριστές του εν λόγω ελικοπτέρου είχαν καταθέσει μεν σχέδιο πτήσης, αλλά αυτό αφορούσε σε μία πτήση μέχρι το… Λουτράκι. Παράλληλα, την περιέργεια των Αρχών κίνησε ένα ακόμη στοιχείο, αφού ως μισθωτής του ελικοπτέρου εμφανιζόταν ένας… Αλβανός υπήκοος.

Αμέσως στήθηκε σχετική επιχείρηση των αρμοδίων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα, αμέσως μετά την προσγείωσή του ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο των Μεγάρων, οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό, ένας Γερμανός που ήταν και ο χειριστής του ελικοπτέρου και ένας Γάλλος υπήκοος που επέβαινε σε αυτό, να συλληφθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρέθηκε και το ίδιο το ελικόπτερο. Με βάση τον σχετικό έλεγχο που ακολούθησε, οι αρμόδιοι διαπίστωσαν την ύπαρξη πάνω σε αυτό αρκετών καταγραφικών συσκευών, όπως κάμερες κτλ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχετικός έλεγχος, από τις αστυνομικές αρχές, στις συσκευές που έφερε το ελικόπτερο, συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Μεγάρων, όπου και αυτό φυλάσσεται, μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Τι λέει η Αστυνομία

Μια διαφορετική προσέγγιση στο θρίλερ της Ανδραβίδας δίνει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο 30 Μαρτίου, συνελήφθησαν από την Κρατική Ασφάλεια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στα Μέγαρα, ο Γερμανός πιλότος και δύο Γάλλοι, οι οποίοι επέβαιναν στο ελικόπτερο που πραγματοποιούσε πτήσεις πάνω από την Ανδραβίδα, ενώ το σχέδιο πτήσης ήταν μέχρι την Κόρινθο.

Όπως αποδείχτηκε, οι συλληφθέντες έκαναν ψηφιακή απεικόνιση της Εθνικής Οδού για λογαριασμό της Ολυμπίας Οδού. Όμως, παραβίασαν το σχέδιο πτήσης και έφθασαν πάνω από ένα σημείο που προκάλεσε την κινητοποίηση των ελληνικών υπηρεσιών.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων ασκήθηκε δίωξη για χαρτογράφηση χωρίς άδεια και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όπου αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς ορίστηκε δικάσιμος για μετά το Πάσχα. Τα μηχανήματα, δε, του ελικοπτέρου, είναι τελευταίας τεχνολογίας και κατασχέθηκαν, προκειμένου να εξεταστούν και να δουν οι Αρχές τι ακριβώς έχουν καταγράψει.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατασκοπευτικό θρίλερ: Γερμανός και Γάλλος φωτογράφισαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ανδραβίδα!"

Μήνυμα Καμμένου προς Αγκυρα: Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρακολούθησε κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου.

Μιλώντας στους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Δεν λέω ότι έχουμε καταφέρει τα πάντα, αλλά έχοντας αντιληφθεί τις συνθήκες μεταφέρουμε συνέχεια προσωπικό στο Αιγαίο και στον Έβρο. Ήδη, εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο.

Είμαστε έτοιμοι - και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα - να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, δεν περιμένουμε ούτε από συμμάχους ούτε από φίλους, με τη δύναμη του Έλληνα, με τη δύναμη της ψυχής μας, με τη δύναμη της μάχης υπέρ βωμών και εστιών, το υψηλότατο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον πατριωτισμό των Ελλήνων και τα μέσα που η πατρίδα μπορεί να διαθέσει.

Αυτό σημαίνει όμως περισσότερο από όλα εγρήγορση του συνόλου του ελληνικού λαού απέναντι σε έναν αντίπαλο, σε έναν εχθρό, ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί. Δεν μας φοβίζουν και δεν μας γονατίζουν οι προκλήσεις του, οι απειλές του και οι ύβρεις του. Ίσα - ίσα, μας δυναμώνουν ακόμη περισσότερο. Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αυτό που έχουμε ως φυλακτό είναι οι Ένοπλές μας Δυνάμεις. Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε. Δεν θα μπορέσουν να φέρουν τη διχόνοια στον ελληνικό λαό και αυτό το αποδεικνύετε πρώτα από όλα εσείς που είστε σήμερα εδώ μαζί με το μόνιμο προσωπικό, οι Εθνοφύλακες.

Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα Καμμένου προς Αγκυρα: Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό"

Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα είναι όσο ένα βιλαέτι μας - Είναι πιο μικρή από την Κωνσταντινούπολη

Τι κι αν η αφορμή είναι ασήμαντη; Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έδειξε ότι ακόμα και αν το θέμα έχει να κάνει με εξωγήινους, η Ελλάδα μπορεί να χωρέσει στο θέμα, ως ένας από τους κακούς αντιπάλους της Τουρκίας.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, μιλούσε με αφορμή τα στατιστικά για τα πανεπιστήμια της Τουρκίας και την πρόσβαση των Τούρκων πολιτών σε αυτά. Αφού λοιπόν είπε ότι οι γυναίκες πάνε στα πανεπιστήμια σε μεγαλύτερους απόλυτους αριθμούς απ' ότι οι άντρες, τους παρότρυνε να προσπαθήσουν περισσότερο.

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι για κάθε 1,5 καθηγητή στην Τουρκία, αντιστοιχεί ένας στρατιώτης.

Τα πανηγύρια του Γιλντιρίμ συνεχίστηκαν λέγοντας ότι 100% των παιδιών πανε στην πρωτοβάθμ ια εκπαίδευση, 83% στη δευτεροβάθμια, ενώ 43% παρακολουθεί μαθήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Η Τουρκία είναι η δεύτερη χώρα στον πλανήτη σε πρόσβαση στην εκπαίδευση. Πρώτη είναι η Ελλάδα, αλλά μη δίνετε και πολλή σημασία. Είναι πιο μικρή από ένα από τα βιλαέτια μας. Είναι λίγο πιο μικρή από την Κωνσταντινούπολη», είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε ομιλία του στην Άγκυρα, μάλλον για να τονίσει τη σημαντικότητα των επιτευγμάτων.

Άλλη μία προεκλογική ντρίμπλα, αφού η ομιλία επικεντρώθηκε στα τελευταία 15 χρόνια της τουρκικής δημοκρατίας, προφανώς για να τονιστεί το έργο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν όψει των εκλογών του 2019.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα είναι όσο ένα βιλαέτι μας - Είναι πιο μικρή από την Κωνσταντινούπολη"

Πυροβόλησαν δικαστικό επιμελητή στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» του Στέφανου Χίου

Δικαστικό επιμελητή, που πήγε να του επιδώσει ένα εξώδικο φέρεται να πυροβόλησε ο δημοσιογράφος, Στέφανος Χίος.

Σύμφωνα με την αστυνομία το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης. Δικαστικός επιμελητής μετέβη στην οδό Δοϊράνης 45 στην Καλλιθέα, στον 3ο όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ υπήρξε «εκφοβιστικός πυροβολισμός μια φορά στον αέρα» από κάποιο άτομο που βρίσκονται στο χώρο, χωρίς να διευκρινίζεται ακόμη αν πρόκειται για τον Στέφανο Χίο αν και το πιθανολογούν. Πάντως, το άτομο που πυροβόλησε στον αέρα δεν βρίσκεται πλέον στα γραφεία της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του παθόντος, δράστης ήταν ο εκδότης της, Στέφανος Χίος ο οποίος στη συνέχεια διέφυγε με ταξί.

Από τον πυροβολισμό δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο κλήθηκε προληπτικά ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο έχει βρεθεί και ένας κάλυκας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβόλησαν δικαστικό επιμελητή στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» του Στέφανου Χίου"

Νέα προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Άγκυρα για τους ρωσικούς S-400

Με μια νέα προειδοποίηση για τους S-400 στην 'Αγκυρα απαντά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην τοποθέτηση του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν που έκανε λόγο για επίσπευση της παράδοσης του σχετικού αντιπυραυλικού και αντιαεροπορικού συστήματος.

Ο κ. Πούτιν βρίσκεται στην Τουρκία, όπου πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη του σε ξένη χώρα μετά την πρόσφατη επανεκλογή του.

Σε σχετική ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal, ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών υπενθύμισε την πάγια τοποθέτηση των ΗΠΑ που δεν θέλει μια χώρα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ να προβεί στην αγορά του εν λόγω ρωσικού οπλικού συστήματος. Οι
ΗΠΑ εκτιμούν ότι θα υπάρχουν σοβαρά ζήτημα συμβατότητας ανάμεσα στους S-400 και μια σειρά από αμερικανικά οπλικά συστήματα, στα οποία φυσικά περιλαμβάνονται και τα μαχητικά αεροσκάφη F-35.

«Όπως έχουμε πει και προηγουμένως, είναι σημαντικό οι χώρες του ΝΑΤΟ να προμηθεύονται στρατιωτικό εξοπλισμό που είναι διαλειτουργικός με τα συστήματα του ΝΑΤΟ. Ένα ρωσικό σύστημα δεν θα ανταποκρινόταν σε αυτό το πρότυπο».

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευάστρια εταιρία των S-400, Almaz-Antey Air and Space Defense Corporation JSC, βρίσκεται υπό καθεστώς κυρώσεων μετά την απόφαση που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση την 27η Οκτωβρίου 2017. Η συγκεκριμένη απόφαση στηρίζεται στον ειδικό νόμο για την επιβολή κυρώσεων (CAATSA) που προβλέπει συνέπειες για τις χώρες που δεν συμμορφώνονται με τους αμερικανικούς κανόνες.

Επιπλέον, ο αξιωματούχος υπενθυμίζει πως μια τέτοια κίνηση δεν συμβαδίζει με την εκφρασμένη στρατηγική για τη σταδιακή απεξάρτηση -ιδίως των χωρών που ανήκαν στο πρώην μπλοκ της Σοβιετικής Ένωσης- από την πολεμική βιομηχανία της Ρωσίας.

«Μια τέτοια προμήθεια θα ήταν, επίσης, ασυμβίβαστη με τη δέσμευση που ανέλαβαν οι σύμμαχοι στη Διάσκεψη Κορυφής της Βαρσοβίας για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας (του ΝΑΤΟ), μέσω της καταβολής εθνικών προσπαθειών για τη μείωση των υφιστάμενων εξαρτήσεων από τον στρατιωτικό εξοπλισμό που προέρχεται από την Ρωσία» αναφέρει.

Πούτιν: Επιταχύνουμε την παράδοση των πυραύλων S-400 στην Τουρκία

Η εφαρμογή της συμφωνίας για την προμήθεια συστοιχιών πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400 στην Τουρκία αποτελεί μια προτεραιότητα, δήλωσε εχθές ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η προτεραιότητα στη συνεργασία (Ρωσίας-Τουρκίας) στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας είναι η εφαρμογή της συμφωνίας της παράδοσης συστημάτων συστοιχίας πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf», τόνισε ο Πούτιν σε μια συνάντηση του Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας – Τουρκίας στην τουρκική πρωτεύουσα.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η χώρα του θα «επιταχύνει» την παράδοση των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400. «Συζητήσαμε την υλοποίηση της συμφωνίας για την παράδοση των S-400 και αποφασίσαμε να επιταχύνουμε την παράδοση αυτών των αμυντικών συστημάτων», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι προοπτικές για περαιτέρω παραδόσεις προηγμένων ρωσικών αμυντικών προϊόντων στην Τουρκία θα συζητηθούν διεξοδικά σε μια συνάντηση μιας σχετικής διακυβερνητικής επιτροπής.

Και άλλα συστήματα θα πάρουμε λέει ο Ερντογάν

Ωστόσο ο τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε βέβαιος για την προμήθεια νέων προηγμένων οπλικών συστημάτων από την Ρωσία. «Η Τουρκία ενδέχεται να συνεργαστεί με τη Ρωσία σε αμυντικά προγράμματα εκτός των πυραυλικών συστημάτων S-400, που η Μόσχα συμφώνησε να προμηθεύσει στην Άγκυρα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τον Δεκέμβριο η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για να προμηθεύσει η Μόσχα την Άγκυρα με συστοιχίες πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400, οριστικοποιώντας μια συμφωνία που βαθαίνει τις στρατιωτικές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Κρεμλίνο.

Πούτιν: Το 2023 τίθεται σε λειτουργία ο πυρηνικός σταθμός στο Άκουγιου της Τουρκίας

Στην επίσημη κήρυξη της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου της Τουρκίας προχώρησαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πούτιν μάλιστα ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο θα τεθεί σε λειτουργία το 2023. Το έργο κατασκευής έχει αναλάβει η ρωσική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της Rosatom, Αλεξέι Λιχάτσεφ, που συνοδεύει τον Πούτιν στην επίσκεψη, πάνω από 350 τουρκικές εταιρείες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να μετέχουν στο πρόγραμμα κατασκευης του πυρηνικού σταθμού.

Έκανε λόγο για στρατηγική επένδυση

Ο Πούτιν δήλωσε ότι νιώθει ευγνώμων για την απόφαση της Τουρκίας να δώσει στο πρόγραμμα του Άκουγιου καθεστώς στρατηγικής επένδυσης. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού θα γίνει σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια οι Ερντογάν και Πούτιν θα έχουν συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών στο τουρκικό προεδρικό μέγαρο, κατά τις οποίες σημαντική θέση αναμένεται ότι θα έχει το ζήτημα της Συρίας, στο οποίο η Άγκυρα και η Μόσχα έχουν στενή συνεργασία.

Η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του

Η Άγκυρα ήταν ο πρώτος σταθμός του Βλαντιμίρ Πούτιν στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του για τέταρτη προεδρική θητεία στις 18 Μαρτίου. Έφθασε στην Άγκυρα εχθές γύρω στις 15:00 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν απ' ευθείας τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η επίσκεψή του μάλιστα γίνεται στην κορύφωση της διπλωματικής κρίσης Ρωσίας – Δύσης μετά την υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο Λονδίνο, μια επίθεση που η Βρετανία αποδίδει στη Μόσχα.

Καμία αναφορά στους δύο έλληνες στρατιωτικούς

Στο μεταξύ η επίσκεψη Πούτιν στην Άγκυρα διέψευσε τις προσδοκίες κυβερνητικών κύκλων για παρέμβαση του Ρώσου προέδρου στο θέμα της παράνομης κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Για το θέμα αυτό δεν υπήρξε καμία δημόσια τοποθέτηση και όπως φαίνεται έμεινε έξω από την ατζέντα των συνομιλιών.

Να σημειωθεί ότι στις 22 Μαρτίου ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βλαντιμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ανησυχία του για την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία στην περιοχή και ζήτησε την παρέμβαση του Βλάντιμιρ Πούτιν για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Άγκυρα για τους ρωσικούς S-400"

Τουρκική πρόκληση στα ελληνικά ύδατα κοντά στη Χίο

Προκλητικούς ελιγμούς εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και πολύ κοντά σε πλωτό του Λιμενικού Σώματος πραγματοποίησε σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής, ανοιχτά της Χίου, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμεναρχείο του νησιού.

Όλα άρχισαν όταν λέμβος που μετέφερε 40 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασε τα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μόλις η λέμβος πέρασε τη μεθόριο το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής το ακολούθησε και προειδοποίησε το πλωτό του Λιμενικού να μην επιχειρήσει διάσωση με τον ισχυρισμό ότι βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ακολούθησαν ελιγμοί από του τουρκικό σκάφος κοντά στο ελληνικό, χωρίς πάντως να υπάρξει εμβολισμός.

Το πλωτό του Λιμενικού διέσωσε τους πρόσφυγες, μερικοί εκ των οποίων είχαν πέσει στη θάλασσα, και τους μετέφερε στη Χίο. Όταν ολοκληρώθηκε η περισυλλογή το τουρκικό σκάφος αποχώρησε.

Επισήμως το Λιμενικό έως τώρα υποστηρίζει ότι οι ελιγμοί δεν ήταν επικίνδυνοι, αν και επιβεβαιώνει όλη τη σειρά των γεγονότων.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό πλοίο είχε μείνει άπραγο έως ότου η βάρκα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να περάσει στα ελληνικά ύδατα.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκική πρόκληση στα ελληνικά ύδατα κοντά στη Χίο"

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ενεργοποιούνται οι κάρτες ανέργων και ΑμεΑ για δωρεάν μετακινήσεις -Η διαδικασία

Περισσότεροι από 95.000 άνεργοι και ΑμεΑ μπορούν να φορτίσουν την προσωποποιημένη κάρτα τους ATH.ENA Card, με δωρεάν μετακινήσεις, στα 300 αυτόματα μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Οσοι άνεργοι και ΑμεΑ έχουν παραλάβει την προσωποποιημένη κάρτα και έχουν πιστοποιήσει το δικαίωμά τους μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr/athenacard/), μπορούν να φορτίζουν την κάρτα τους με δωρεάν κόμιστρο στα μηχανήματα σε όλους τους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, σε στάσεις του τραμ και σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου των λεωφορείων και τρόλεϊ (τα σημεία παρατίθενται αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr). Το δωρεάν κόμιστρο ενεργοποιείται μόνο στα αυτόματα μηχανήματα και όχι στα εκδοτήρια, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ.

Οι άνεργοι καλούνται να το ανανεώνουν σε μηνιαία βάση.

Πώς γίνεται η διαδικασία

Για να ενεργοποιήσει το δωρεάν κόμιστρο ο δικαιούχος πρέπει να κάνει τα εξής:

Μεταβαίνει σε ένα από τα 300 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών» (ΑΜΕΚ) του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στην αρχική οθόνη του ΑΜΕΚ, επιλέγει τη γλώσσα που επιθυμεί και στη συνέχεια, την επιλογή «Επιδότηση» από το βασικό μενού.

Τοποθετεί κατακόρυφα την προσωποποιημένη ATH.ENA Card στην υποδοχή που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της πρόσοψης του ΑΜΕΚ.

Η συσκευή αναγνωρίζει αυτόματα, εάν η συγκεκριμένη κάρτα δικαιούται επιδότησης και στην περίπτωση αυτή, ο επιβάτης επιλέγει το «ΟΚ» για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης της κάρτας του.

Προσοχή: όσο διαρκεί η φόρτιση του κομίστρου δεν πρέπει να αφαιρεθεί η κάρτα από την υποδοχή.

Με το πέρας της διαδικασίας, ο επιβάτης αφαιρεί την κάρτα από την υποδοχή και παραλαμβάνει την απόδειξη από τη θύρα εξόδου. Η κάρτα έχει φορτιστεί με το δωρεάν κόμιστρο και είναι έτοιμη προς χρήση.

ΑΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ενεργοποιούνται οι κάρτες ανέργων και ΑμεΑ για δωρεάν μετακινήσεις -Η διαδικασία"

Novartis: Η Εισαγγελέας Διαφθοράς ζητεί να ανοίξουν οι λογαριασμοί των 10 πολιτικών προσώπων

Το άνοιγμα και την έρευνα όλων των περιουσιακών στοιχείων των 10 εμπλεκομένων από τους προστατευόμενους μάρτυρες στη υπόθεση της Novartis, ζητεί σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σημειώνεται ότι πολλοί εκ των εμπλεκομένων, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, είχαν ζητήσει οι ίδιοι από την κα Τουλουπάκη, το άνοιγμα των λογαριασμών τους αμέσως προκειμένου να καταρρεύσουν οι υπόνοιες εναντίον τους.

Με έγγραφο της, το οποίο έφτασε σε όλες τις τράπεζες και στην Επιτροπή Κεφαλαιογοράς, η εισαγγελική λειτουργός ζητεί να της αποσταλούν οι κινήσεις και τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών των 10 προσώπων και όποιων άλλων περιουσιακών τους στοιχείων (θυρίδων, μετοχών, κλπ) αλλά και των συζύγων και των ενήλικων τέκνων τους. Συνολικά, ζητείται η έρευνα για 38 άτομα.

Το έγγραφο εστάλη καθώς η εισαγγελέας έχει κρατήσει ανοιχτή την έρευνα για την τυχόν διάπραξη του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, γεγονός που δίνει το πράσινο φως για την διερεύνηση των λογαριασμών των εμπλεκομένων.

Αμέσως μετά το Πάσχα, όπως όλα δείχνουν, η κυβερνητική πλειοψηφία θα επιστρέψει την δικογραφία από τη βουλή στη δικαιοσύνη, προκειμένου να πάρει εκείνη εξ'ολοκλήρου την σκυτάλη της έρευνας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Novartis: Η Εισαγγελέας Διαφθοράς ζητεί να ανοίξουν οι λογαριασμοί των 10 πολιτικών προσώπων"

Αυτόματα και χωρίς δικαιολογητικά η δήλωση κλοπής ή ανεύρεσης οχημάτων

Αυτόµατη πλέον θα είναι η καταχώρηση δήλωσης κλοπής ή ανεύρεσης Επιβατηγών Ιδιωτικής Χρήσης, Μοτοσικλετών και Φορτηγών Ιδιωτικής Χρήσης οχηµάτων στο on-line Μηχανογραφικό Σύστηµα αδειών κυκλοφορίας του Υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών όπως προκύπτει από σχετική εγκύκλιο

Ειδικότερα σε συνέχεια αναβάθµισης του on-line Μηχανογραφικού Συστήµατος αδειών κυκλοφορίας που τηρείται στο Υπουργείο Υποδοµών και Μεταφορών, το οποίο είναι ήδη διασυνδεδεµένο µε το µηχανογραφηµένο αρχείο αναζητούµενων οχηµάτων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνοµίας και για τη διευκόλυνση του έργου των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των οικείων Περιφερειών της χώρας κάνει γνωστό ότι για τα Επιβατηγά Ιδιωτικής Χρήσης (ΕΙΧ), Μοτοσικλέτες και Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης (ΦΙΧ) οχήµατα που έχουν κλαπεί ή ευρεθεί και δηλωθεί ως αναζητούµενα ή ευρεθέντα αντίστοιχα στα κατά τόπους Αστυνοµικά Τµήµατα από σήμερα και εφεξής, η δήλωση Κλοπής ή ανάκλησης κλοπής στο on-line Μηχανογραφικό Σύστηµα αδειών κυκλοφορίας του Υπουργείου καταχωρείται αυτόµατα δίχως να απαιτείται η προσκόµιση από τους ενδιαφερόµενους των σχετικών δικαιολογητικών στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των οικείων Περιφερειών της χώρας.

Η ηµεροµηνία κλοπής, ήτοι η ηµεροµηνία που ο ενδιαφερόµενος προσήλθε στο Αστυνοµικό Τµήµα για τη δήλωση κλοπής, καταχωρείται αυτόµατα στο on-line Μηχανογραφικό Σύστηµα αδειών κυκλοφορίας. Για τα ΕΙΧ, Μοτοσικλέτες και ΦΙΧ αυτοκίνητα οχήµατα, που έχουν κλαπεί και δηλωθεί ως αναζητούµενα στα κατά τόπους Αστυνοµικά Τµήµατα πριν την έκδοση της παρούσας, θα γινει σταδιακά αυτόµατη ενηµέρωση. Η διαδικασία καταχώρησης «Ι13» και o κωδικός κίνησης «44: ∆ΗΛΩΣΗ ΚΛΟΠΗΣ» εξακολουθεί να εφαρµόζεται από τον αρµόδιο υπάλληλο- χειριστή της Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών για όσα οχήµατα δεν κατέστη εφικτή η αυτόµατη ενηµέρωση. Εν προκειµένω, υπενθυµίζεται ότι ως ηµεροµηνία κλοπής καταχωρείται η ηµεροµηνία που προσήλθε ο ενδιαφερόµενος στο αστυνοµικό τµήµα για τη δήλωση της κλοπής.

Για την ανάκληση της ∆ήλωσης Κλοπής Ε.Ι.Χ., Μοτοσικλετών και Φ.Ι.Χ. αυτοκινήτων οχηµάτων, που έχουν βρεθεί και δηλωθεί ως ανευρεθέντα στα κατά τόπους Αστυνοµικά Τµήµατα πριν την έκδοση της παρούσας, θα γίνει σταδιακή ανάλογη αυτόµατη ενηµέρωση. Η διαδικασία «Ι13Α» και ο κωδικός κίνησης «45: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ∆ΗΛΩΣΗ ΚΛΟΠΗΣ» εξακολουθεί να εφαρµόζεται από τον υπάλληλο – χειριστή της Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών για όσα οχήµατα δεν κατέστη εφικτή η αυτόµατη ενηµέρωση.

dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτόματα και χωρίς δικαιολογητικά η δήλωση κλοπής ή ανεύρεσης οχημάτων"

Σε δίκη ο Α. Μαρτίνης για δωρεάν νοσήλια επωνύμων στο «Ερρίκος Ντυνάν»

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκειμένου να δικαστεί για απιστία κατ' εξακολούθηση, θα καθίσει ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.

Η υπόθεση αφορά στα δωρεάν νοσήλια «επωνύμων» στο «Ερρίκος Ντυνάν».

Το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με τον υπ. αριθμόν 499/2018 βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη τον Ανδρέα Μαρτίνη για την ζημία ύψους 1.741.242 ευρώ που υπέστη το «Ερρίκος Ντυνάν» κατά το διάστημα της προεδρίας του από δωρεάν νοσήλια σε πολιτικούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, συγγενείς του κ.α.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κ. Μαρτίνης εκμεταλλευόμενος τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, πραγματοποιούσε στο «Ερρίκος Ντυνάν» δωρεάν νοσηλείες «επωνύμων», οι οποίοι δεν αντιμετώπιζαν κανένα οικονομικό πρόβλημα.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που νοσηλεύτηκαν το διάστημα εκείνο στο νοσοκομείο συγκαταλέγονται πρώην πρωθυπουργοί και στενοί συγγενείς τους, πρώην υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, άνθρωποι των τεχνών και δημοσιογράφοι. Οι εκπτώσεις στα νοσήλια των επωνύμων φέρονται να έφταναν ακόμη και το 100%.

Σύμφωνα με το βούλευμα η παραπομπή του Ανδρέα Μαρτίνη σε δίκη αφορά σε λίστα 51 «χορηγιών» το χρονικό διάστημα από 1/1/2007 ως τις 31/12/2010. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται τα υψηλότερα νοσήλια ενός μεγάλου καταλόγου με 8.100 ασθενείς που φέρονται να ευεργετήθηκαν. Ωστόσο, ο έλεγχος όλων των περιπτώσεων από τις δικαστικές αρχές ήταν ανέφικτος με αποτέλεσμα η έρευνα να επικεντρωθεί στα «δωράκια» που άρχιζαν περίπου από το ποσό των 3.000 ευρώ.

Το συνολικό ποσό των 51 επίδικων νοσηλίων φτάνει το ποσό των 2.650.662 ευρώ, εκ των οποίων το «Ερρίκος Ντυνάν» εισέπραξε μόλις 909.420 ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί το Νοέμβριο του 2016 ενώ ήδη βρίσκονταν στην φυλακή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που αφορά στην υπόθεση δωροδοκίας με 3,2 εκατομμύρια μάρκα από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου.

Για την υπόθεση αυτή ο κ. Μαρτίνης θα δικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε δίκη ο Α. Μαρτίνης για δωρεάν νοσήλια επωνύμων στο «Ερρίκος Ντυνάν»"

Αποκλειστικός έλεγχος της ΠΗΓΑΣΟΣ από τον Σαββίδη...

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση που αφορά την απόκτηση
αποκλειστικού ελέγχου της εταιρείας ,«DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD», επί εμπορικών σημάτων της εταιρείας ,«ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011 η από 31.1.2018 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της εταιρείας ,DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD ,επί εμπορικών σημάτων της εταιρίας ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΘΝΟΣ, Ε. ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ και ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η εν λόγω συγκέντρωση, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 6 παρ. 1 του Ν. 3959/2011 και του άρθρου 3 του Ν. 3592/2007, υπολείπεται σημαντικά των κατωφλίων του άρθρου 3 παρ. 3 του Ν. 3592/2007, ήτοι του 35% σε καθεμία από τις επιμέρους αγορές της τηλεόρασης και των εφημερίδων και του 32% στο σύνολο των δύο αυτών αγορών μαζί, οπότε η DIMERA MEDIA δεν θα αποκτήσει από την προκείμενη συναλλαγή δεσπόζουσα θέση στις επιμέρους ως άνω αγορές ΜΜΕ και, ως εκ τούτου, δεν αναμένεται να προκληθεί συγκέντρωση ελέγχου σε αυτές.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκλειστικός έλεγχος της ΠΗΓΑΣΟΣ από τον Σαββίδη..."

Κάτω από 10 δισ. τα εισπράξιμα ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο

Μόνο 9,8 δισ. ευρώ, ή το 9,8% επί του συνόλου των 99,97 δισ. ευρώ που ανέρχονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, κρίνονται ως «αποτελεσματικό» εισπράξιμο υπόλοιπο.
Είναι, μάλιστα, αξιοσημείωτο ότι από τα 9,8 δισ. τα 8,4 δισ. αποτελούν το πλέον αποτελεσματικό - εισπράξιμο τμήμα του συνολικού «νέου» ληξιπρόθεσμου χρέους της περιόδου από την 1/12/2016 έως και τις 30/11/ 2017. Τα ανωτέρω εντυπωσιακά ευρήματα -που αποκαλύπτουν και το μέγεθος του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων, που όσο διογκώνονται μήνα με τον μήνα τόσο μεγαλώνει ως προς το εισπρακτικό σκέλος του- περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση απολογισμού της ΑΑΔΕ για το 2017. Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το αποτελεσματικό, δηλαδή το πλέον εισπράξιμο τμήμα του συνολικού «νέου» ληξιπρόθεσμου χρέους της περιόδου από την 1/12/2016 έως τις 30/11/2017, ανήλθε σε 8.438,7 εκατ. ευρώ και έναντι αυτού:
  • Οι εισπράξεις του 2017 ανήλθαν σε 2.345,5 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση κατά 11,1% σε σχέση με το 2016 (2.639,5 εκατ. ).
  • Οι διαγραφές του 2017 ανήλθαν σε 184 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση κατά 15% σε σχέση με το 2016 (216,5 εκατ. ευρώ).
  • Ο δείκτης είσπραξης του έτους 2017 ανήλθε σε 28,4%, παραμένοντας στα ίδια σχεδόν επίπεδα με το 2016 (28,5%).
«Αποτελεσματικό» υπόλοιπο
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ως «αποτελεσματικό» ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο ορίζεται το πλέον εισπράξιμο μέρος του ληξιπρόθεσμου υπολοίπου το οποίο:
1. Περιλαμβάνει οφειλές μόνο εντός προϋπολογισμού. 
2. Περιλαμβάνει υπόλοιπα ποσού βασικής οφειλής έως 1,5 εκατ. ευρώ. 
3. Δεν περιλαμβάνει οφειλές προ της 30ής/11/2013.
4. Δεν περιλαμβάνει χρέη σε αναστολή είσπραξης και οφειλές χαρακτηρισμένες ως ανεπίδεκτες είσπραξης.
5. Δεν περιλαμβάνει τις κατηγορίες φόρων: Λοιπές εισφορές, Έμμεσοι υπέρ τρίτων, Μισθώματα, Υπηρεσίες, Πρόστιμα ΚΒΣ, Δάνεια, Υπέρ διαφορών τρίτων, Λοιπά πρόστιμα μη φορολογικά, Παράβολα, Καταλογισμοί & Λοιπά μη φορολογικά. 
6. Δεν περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες οφειλετών: α) πτωχοί, β) ΔΕΚΟ, γ) μηδενικά - προσωρινά ΑΦΜ και δ) υπό εκκαθάριση.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο την 1η Ιανουαρίου 2018 διαμορφώθηκε σε 99.970 εκατ. , ενώ από αυτά σε ρύθμιση έχει υπαχθεί ποσό 4.296,7 εκατ., δηλαδή ποσοστό 4,3%. Έτσι, το πραγματικό, αφαιρουμένων των χαρακτηρισμένων ως ανεπίδεκτων είσπραξης οφειλών, συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο της 1ης Ιανουαρίου 2018 ανέρχεται σε 86.480 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά την παλαιότητα του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου των 99.970 εκατ. της 1/1/2018 παρατηρούνται τα ακόλουθα:
  • Ποσοστό 50,1% αφορά τη χρονική περίοδο έως 30/11/12. 
  • Ποσοστό 49,9% αφορά τη χρονική περίοδο 1/12/12 έως 1/1/18.
Από το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο της 1/1/2018 ποσοστό: 
  • 45,4% αφορά μη φορολογικά έσοδα (πρόστιμα ΚΒΣ, δάνεια κ.λπ.), 
  • 27,3% αφορά έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, πρόστιμα έμμεσων φόρων κ.λπ.), 
  • 24,2% αφορά άμεσους φόρους (φόροι εισοδήματος, φόροι περιουσίας κ.λπ.) και 
  • 3,2% αφορά λοιπά μη φορολογικά έσοδα.
Από την άλλη πλευρά, στις κατανομές ανά κατηγορία ποσού οφειλής του πλήθους των οφειλετών και του ποσού των αντίστοιχων οφειλών τους, του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου της 1ης Ιανουαρίου 2018, παρατηρείται ότι:
1. Ποσοστό 87,7% των οφειλετών (3.569.975 οφειλέτες), με βασική οφειλή μικρότερη των 5.000 ευρώ, διακρατούν το 2,5% (2.519,8 εκατ. ευρώ) του συνολικού χρέους.
2. Ποσοστό 1% των οφειλετών (40.514 οφειλέτες), με βασική οφειλή μεγαλύτερη των 100.000 ευρώ, διακρατούν το 89,2% (89.216,1 εκατ.).
3. Στις ενδιάμεσες κατηγορίες βασικής οφειλής από 5.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ποσοστό 11,3% των οφειλετών (458.368 οφειλέτες) διακρατούν το 8,2% (8.234,1 εκατ. ευρώ).
Ανεπίδεκτα είσπραξης
Το συνολικό ύψος των χαρακτηρισμένων ως ανεπίδεκτων είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών της Φορολογικής Διοίκησης (Ε.Μ.ΕΙΣ., ΔΟΥ και Ελεγκτικών Κέντρων) ανήλθε το 2017 σε 4.497 εκατ. παρουσιάζοντας: 
1. Αύξηση κατά 5% σε σχέση με το 2016 (4.281,9 εκατ. ευρώ).
2. Οριακή υστέρηση (περίπου 3 εκατ. ευρώ) έναντι του ετήσιου στόχου (4.500 εκατ. ευρώ).
Σκοπός της διαδικασίας χαρακτηρισμού των οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξης είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας εκκαθάρισης των επί σειρά ετών σωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, από εκείνες που πραγματικά και εμπεριστατωμένα θεωρούνται επισφαλείς, προκειμένου το Δημόσιο να διαθέτει μια ολοκληρωμένη, διαφανή, αποτελεσματική και ελέγξιμη διαδικασία είσπραξης των οφειλών, με στόχο οι εισπρακτικοί μηχανισμοί να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στις οφειλές που παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες είσπραξης.
Επισημαίνεται ότι το Δημόσιο διατηρεί ακέραιο το δικαίωμά του για την είσπραξη της οφειλής ή συμψηφισμού της και μετά την καταχώρησή της στα ειδικά βιβλία των ανεπίδεκτων είσπραξης, επίσης, οφειλή που έχει καταχωρηθεί ως ανεπίδεκτη είσπραξης επαναχαρακτηρίζεται ως εισπράξιμη εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχει δυνατότητα μερικής ή ολικής ικανοποίησής της είτε από τον οφειλέτη είτε από συνυπόχρεο πρόσωπο. Ακόμη με τον χαρακτηρισμό των οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξης αναστέλλεται η παραγραφή τους για μια δεκαετία, ενώ επέρχονται άμεσα οι προβλεπόμενες από τον νόμο συνέπειες για τον οφειλέτη και τα συνυπόχρεα πρόσωπα, όπως η μη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας και η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων τους.
Αυξάνονται οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση απολογισμού της ΑΑΔΕ, ο συνολικός αριθμός οφειλετών (αφορά οφειλέτες για τους οποίους η φορολογική διοίκηση δύναται να λάβει μέτρα) ανήλθε το 2017 σε 1.744.115 (έναντι 1.647.771 το 2016) και ο αριθμός των ΑΦΜ με ληξιπρόθεσμες οφειλές σε μέτρα ανήλθε το 2017 σε 1.050.077 (έναντι 839.056 το 2016).
Ο συνολικός αριθμός των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που ελήφθησαν το 2017 από τα τμήματα δικαστικού και νομικής υποστήριξης των ΔΟΥ και των Ελεγκτικών Κέντρων ανήλθε σε 1.784.491 έναντι 1.601.360 το 2016, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,4%.
Από τα συγκεκριμένα μέτρα, οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (τραπεζικών λογαριασμών, ενοικίων κ.λπ.) παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συχνότητα (96,5%). 
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάτω από 10 δισ. τα εισπράξιμα ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο"

ΣτΕ: Οι δήμοι δεν μπορούν να καταργούν ή να διανοίγουν αγροτικούς δρόμους

Η επταμελής, σύνθεση του Ε΄Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι η κατάργηση αγροτικών οδών και η διάνοιξη νέων, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, δεν μπορεί να γίνεται από τους δήμους και τις κοινότητες, καθώς αποτελεί αρμοδιότητα του σχετικού υπουργείου.

Ξενοδοχειακή εταιρεία στην Πελοπόννησο υπέβαλε αίτηση στον τοπικό δήμο ζητώντας τη «μεταφορά» αγροτικών δρόμων, μήκους 1.840 μ., που διέρχονται από την ιδιοκτησία της στην εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού περιοχή και την αντικατάστασή τους με άλλες οδούς, μήκους 2.600 μ. και πλάτους 6 μ., με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση της ιδιοκτησίας της, με τη δημιουργία γηπέδου γκολφ 18 οπών και ξενοδοχείου επιπλωμένων διαμερισμάτων 5 αστέρων, δυναμικότητας 736 κλινών.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη «μεταφορά» των αγροτικών δρόμων, υπό την προϋπόθεση -μεταξύ των άλλων- ότι «η δαπάνη μεταφοράς των αγροτικών δρόμων πλάτους τουλάχιστον 6 μέτρων (διάνοιξη, διαμόρφωση, ασφαλτόστρωση) θα βαρύνει την ξενοδοχειακή εταιρεία και θα πραγματοποιηθεί σε βάρος της ιδιοκτησίας της». Στη συνέχεια υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου και της εταιρείας η συμβολαιογραφική πράξη «ανταλλαγής γηπεδικών χώρων για τη δημιουργία αγροτικών οδών».

Όμως, ιδιοκτήτρια αγροτεμαχίου της επίμαχης περιοχής, άσκησε στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προσφυγή κατά της απόφασης αυτής του δημοτικού συμβουλίου, η οποία έγινε δεκτή και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ακυρώθηκε «ως μη νόμιμη», με την αιτιολογία, αφ' ενός ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν είχε αρμοδιότητα να εγκρίνει τη «μεταφορά» αγροτικών δρόμων, διότι η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ (όταν έγινε η προσφυγή), και αφ' ετέρου ότι η προκείμενη «μεταφορά οδών» αποσκοπούσε στην εφαρμογή «ιδιωτικού σχεδίου ρυμοτομίας», το οποίο απαγορεύεται από το νομοθετικό διάταγμα της 17.7.1923».

Κατόπιν αυτών, η εταιρεία προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το Ε΄Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄αρθμ. 665/2018 απόφασή της με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Θεόδωρο Αραβάνη, απέρριψε την αίτηση της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το ΣτΕ στην απόφασή του, «ο δήμος αναρμοδίως ενέκρινε την κατάργηση και τη δημιουργία αγροτικών οδών, διότι η σχετική αρμοδιότητα ασκείται με πράξη του αρμόδιου για τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό κρατικού οργάνου» όπως επίσης «αναρμοδίως ο δήμος επελήφθη του ζητήματος της δημιουργίας κοινοχρήστων χώρων αγροτικών οδών με παραχώρηση ιδιωτικών εκτάσεων της αιτούσας, διότι το ζήτημα -αν η εν λόγω παραχώρηση είναι νόμιμη και αν δι' αυτής σχηματίζονται νέοι κοινόχρηστοι χώροι με σκοπό την δημιουργία ιδιωτικού σχεδίου ρυμοτομίας ή όχι- κρίνεται από το όργανο και με τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 411 παρ. 4 του Κ.Β.Π.Ν. Επομένως, η επίμαχη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου "ορθώς ακυρώθηκε"».

Ακόμη, στη δικαστική απόφαση αναφέρεται, ότι σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 24 του Συντάγματος «το οδικό δίκτυο ενός ΟΤΑ δεν αποτελεί τοπική του υπόθεση, εφ' όσον συνάπτεται τόσο με το υπόλοιπο δίκτυο της χώρας, όσο και με την προστασία των γεωσυστημάτων του φυσικού χώρου, τα οποία αποτελούν στοιχείο της εθνικής φυσικής κληρονομιάς» ενώ «αποκλείονται οι αποσπασματικές και απρογραμμάτιστες πράξεις διαχειρίσεως του οδικού δικτύου, όπως η διάνοιξη, διαπλάτυνση και κατάργηση οδών βάσει ενετοπισμένων εκτιμήσεων με γνώμονα την εξυπηρέτηση τοπικής ανάγκης, χωρίς υπολογισμό των ευρύτερων επιπτώσεων που αυτές ενδέχεται να έχουν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Οι δήμοι δεν μπορούν να καταργούν ή να διανοίγουν αγροτικούς δρόμους "

Ακυρώθηκε κι επισήμως η αθωωτική απόφαση για τον Αμβρόσιο - Νέο ξέσπασμα του Μητροπολίτη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης τα βάζει και πάλι σε δεύτερη "φλογερή" επιστολή του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας Αμβρόσιος μετά την ακύρωση της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου Αιγίου για τις δηλώσεις του περί ομοφυλοφίλων και την διεξαγωγή της εκ νέου στο Εφετείο.
Ο κ. Αμβρόσιος επιτίθεται και πάλι με βαρείς χαρακτηρισμούς με την επιστολή την οποία κοινοποίησε και στο προσωπικό του ιστολόγιο. Σε αυτή γράφει αναλυτικά:
Κύριε Υπουργέ,
Αυτή είναι η δεύτερη ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ μου. Παρακαλώ, να δεχθήτε τα ολοκάρδια συγχαρητήριά μου! Η δημόσια γενομένη παρέμβασή Σας στο έργο της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης έφερε το ποθητόν σε Σας αποτέλεσμα! Ακυρώθηκε, κατόπιν της δημοσιευθείσης Εφέσεως, η απαλλακτική δι’ ημάς Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αίγίου, (Δικάσιμος της 15ης Μαρτίου 2018). Δι’ αυτής, επαναλαμβάνω, είχα κηρυχθή ΑΘΩΟΣ των γνωστών κατηγοριών περί ρατσισμού, δημόσιας υποκίνηση βίας, κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος κλπ., κατόπιν Μηνύσεως εννέα (9) Ομοφυλοφίλων!
Εύγε, λοιπόν, και πάλιν εύγε! Πλήν όμως
1. Εκ των πραγμάτων αναδεικνύεσθε ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ των Gays!
2. Διά των παρανόμων επεμβάσεών Σας μολύνετε το τιμημένο Σώμα των Δικαστών!
3. Εάν είσθε ΔΙΚΑΙΟΣ πρέπει να ζητήσετε και την Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, διά της οποίας -πολύ σωστά άλλωστε- αθωώθηκε ο Υπουργός Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος! Εκείνος εβαρύνετο με μια πιό βαρειά κατηγορία! Ο κ. Υπουργός, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο πρόσωπο, τον γνωστό κ. Πάχτα, είπε προς τους οπαδούς του, καί μάλιστα φωναχτά, τα λόγια «λιντσάρετέ τον»! Αυτή δηλ. όχι μόνον ήταν μια προτροπή πολύ πιό βαρειά, αφού το λυντσάρισμα περιέχει και την χειροδικία, αλλ’ επί πλέον αναφερόταν και σε συγκεκριμένο πρόσωπο! Εμείς, αντιθέτως, εγράψαμε το «φτύστε τους», που έχει αποκλειστικά και μόνον συμβολική σημασία, σημαίνει δηλ. «περιφρονείστε τους», η δε προτροπή μας δεν είχε στόχο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΠΡΌΣΩΠΟ, αλλά ήταν γενική και είχε μεταφορική έννοια!
Εάν, λοιπόν, είσθε ΔΙΚΑΙΟΣ, τότε πρέπει πολύ περισσότερο να ακυρώσετε και την απαλλακτική Απόφαση, που αναφέρεται στον κ. Καμμένο!
Και στη Θεσσαλονίκη τό Δικαστήριο απεφάνθη, ότι «η επίμαχη φράση ειπώθηκε καθ’ υπερβολή και μεταφορικά και όχι με την κυριολεκτική της έννοια».
Εάν δεν το πράξετε, τότε ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να έχετε το αξίωμα του Υπουργού της Δικαιοσύνης! Ένας αποδεδειγμένα μεροληπτικός άνθρωπος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ!
4. Κάποιος χριστιανός γράφει για όλους εσάς: «Δέν ήξερα, ότι είχαμε κόκκινη χούντα. αλλά με τις εξελίξεις επί του θέματος καταλαβαίνω πως ό,τι δεν βολεύει την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ αποφασίζουν και διατάζουν να γίνει αυτό που θέλουν. Αλλά τίποτε δεν είναι τυχαίο και όλα γίνονται βάσει προμελετημένου σχεδίου…….Η Θρησκεία, που θέλουν να την εξαφανίσουν και αυτήν από τον χάρτη, ώστε να μη υπάρχει κανένας θεσμός που να θυμίζει ό,τι ελληνικό» Θοδωρής Π… (βλ. Ελεύθερη Ώρα, 28.03.2018, σελ. 3). ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ!
5. Και κάτι ακόμη. Εμεις οδηγηθήκαμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή εγράψαμε τα λόγια «φτύστε τους»! Οι αντίδικοί μας κατά την ημέραν της δίκης, αλλά μετά από την 15ην Μαρτίου, διέπραξαν τα εξής αδικήματα:
Επετέθησαν εναντίον προσώπων εδώ στο Αίγιο,
Έσπασαν τζάμια του Δικαστικού Μεγάρου,
Έγραψαν υβριστικά συνθήματα εναντίον μας στους δρόμους και σε τοίχους του Αιγίου,
Κατέβασαν τήν Ελληνική Σημαία στα Υψηλά Αλώνια και ανύψωσαν την δική τους, τήν σημαία των Gays,
Εβεβήλωσαν ιερούς Ναούς στο Αίγιο, στην Αθήνα και αλλαχού,
Στην Ξάνθη ανήρτησαν αφίσσες με προσβλητικό περιεχόμενο εναντίον μας (με γυναικείες ….ζαρτιέρες)!!!! ,
Στην Πάτρα ανέβασαν στις κολώνες του Δήμου φωτογραφία μας με την προτροπή «φτύστε τον»!
Απορώ:
Το «φτύστε τους» ήταν πολύ βαρύτερο από όλα αυτά;
6. Σας ερωτώ, λοιπόν, όλα αυτά δεν είναι αξιόποινες πράξεις; Γιατί τις παραβλέπετε; Γιατί τις αφήνετε ατιμώρητες; Αν είσθε δίκαιος, και μάλιστα άν είσθε «παλληκάρι», Σας προκαλώ: δώστε εντολή να γίνουν έρευνες και συλλήψεις! Οι δράστες δεν κρύβονται! «Από τη χθεσινή μέρα θα επιθυμούσαμε ….να χαιρετίσουμε τη δυναμική κινηματική παρουσία έξω από το Δικαστήριο, αλλά και την πορεία που έλαβε χώρα το μεσημέρι στους δρόμους του Αιγίου και κατέληξε στην Μητρόπολη. Κατά τη διάρκεια της πορείας μοιράστηκε υλικό σε περαστικούς και ακούστηκαν συνθήματα υποστήριξης στους δρόμους της πόλης». Θέλετε τα ονόματά τους; Μας τα γράφουν μόνοι τους!
«Οι Οργανώσεις:
Colour Youth-Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας.
Ομοφυλόφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας[ΟΛΚΕ
Athens Pride-Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας
Πολύχρωμο Σχολείο
10% – Σύνθεση-Ενημέρωση, Ευαισθητοποίηση, Έρευνα,
Proud seniors Greece: Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων ηλικίας 50+
Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης»
Πηγή: www.vice.com 15.03.2018
ΕΡΩΤΗΣΙΣ:
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΔΙΚΗΜΑ;
ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΤΟ «ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ
ή
ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΜΕ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ «ΤΟΙΟΥΤΟΣ»;
ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΣΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΑΟ;
ΚΥΡΙΕ ΚΟΝΤΟΝΗ, Μ’ ΑΚΟΥΤΕ;
Κύριε Υπουργέ, θα ενεργήσετε κάτι; Αν όχι, τότε για μια ακόμη φορά αποδεικνύετε, όχι μόνον ότι είσθε ΑΔΙΚΟΣ, αλλά και ότι τρέφετε μίσος κατά της Εκκλησίας μας! Μίσος εναντίον των εκπροσώπων της! Μίσος εναντίον μου! «Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος, ιδού και τό πήδημα»! Έργάτης της Δικαιοσύνης ή Προστάτης των Gays;
7. Έλληνες Αδελφοί, κυττάξτε ποιοί μας κυβερνούν!
_______Η κατάσταση είναι εξαιρετικά απελπιστική! Ο Χριστός μας και η Ελλάδα μας ευρίσκονται υπό διωγμόν! Να πως την περιγράφει η ΕΣΤΙΑ: «Οι Καθηγητές (της Νομικής Σχολής του Π.Α.) κάνουν λόγο για «κατάσταση βαρειάς παρανομίας», όπως διακίνησις ναρκωτικών, ενώ ορισμένες πράξεις έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα. Εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για την «διαστροφή της έννοιας του ασύλου, το οποίον δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την παράνομη συγκάλυψη κακουργηματικών πράξεων, που καθημερινά τελούνται εντός καί εκτός του κτιρίου της Νομικής Σχολής». Τέλος, υπενθυμίζουνν ότι στον χώρο, που άλλοτε δόθηκαν αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία σήμερα«μακροημερεύει ένα άντρο παρανομίας» (βλ. ΕΣΤΙΑ, φ. της 28.03.2018 σελ. 1).
8. Κύριε Υπουργέ να Σας ευχηθώ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ! Θα το δεχθήτε; Μακάρι! Και να διορθωθήτε!
Με τιμή και αξιοπρέπεια
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακυρώθηκε κι επισήμως η αθωωτική απόφαση για τον Αμβρόσιο - Νέο ξέσπασμα του Μητροπολίτη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news