facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Μπουτάρης: Η ΕΥΑΘ δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, το υπουργείο δεν είχε σχέδιο

Για το μεγάλο πρόβλημα με τον νερό που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη τοποθετήθηκε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τη σημερινή πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και των δημάρχων της πόλης, να περάσουν την πόρτα του γραφείου του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα, προκειμένου να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για το πρόβλημα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πάντως άσκησε κριτική στην ΕΥΑΘ για τους χειρισμούς της πάνω στο πρόβλημα που βίωσαν οι κάτοικοι.

«Άντε μια δυο μέρες, αλλά μια βδομάδα; Το νερό δεν είναι καθαρό σε πάρα πολλά σημεία βγαίνει θολό. Η ΕΥΑΘ φαίνεται ότι δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους καταστάσεις», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Παράλληλα αναφερόμενος στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, είπε πως δεν βγήκε κάτι από αυτή. «Μας πήρανε στις 12 το μεσημέρι και μας λένε ελάτε στη μία. Δεν έβγαλε τίποτα αυτή η συνάντηση. Δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης. Μία τρύπα στο νερό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπουτάρης: Η ΕΥΑΘ δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, το υπουργείο δεν είχε σχέδιο"

Η Γεννηματά καλεί τον Τσίπρα να τοποθετηθεί για όσα είπε ο Καμμένος

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με ανάρτησή της στο twitter, καλεί τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί σχετικά με τα όσα είπε νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος σε δημοσιογράφους σχετικά με τον Τούρκο Πρόεδρο αλλά και τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

«Εχει χρέος και ευθύνη ο κ. Τσίπρας να τοποθετηθεί τώρα για όσα είπε πριν λίγη ώρα ο κ. Καμμένος στους δημοσιογράφους» τονίζει στην ανάρτησή της η κ. Γεννηματά.



kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Γεννηματά καλεί τον Τσίπρα να τοποθετηθεί για όσα είπε ο Καμμένος"

Ξέσπασμα Καμμένου κατά Ερντογάν: Είναι τρελός, μπορεί να κρατήσει τους δύο στρατιωτικούς 15 χρόνια!

Με οξύτατο ύφος και χαρακτηρισμούς επιλέγει να απαντήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο κρεσέντο των τουρκικών προκλητικών δηλώσεων.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «τρελό» ενώ στο ερώτημα πότε θα απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί απάντησε «μπορεί σε ένα, μπορεί και σε δεκαπέντε χρόνια» εξηγώντας πως στην γειτονική χώρα δεν υπάρχει ασφάλεια δικαίου.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν «προσχεδιασμένη». Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διέψευσε τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν περι υποσχέσεων του κ. Αλέξη Τσίπρα για την άμεση απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. «Δεν είναι ίδιες οι δύο υποθέσεις. Σε εμάς ήρθαν και ζήτησαν άσυλο. Εμείς μάλιστα τους επιστρέψαμε άμεσα και το ελικόπτερο» είπε μεταξύ άλλων. Αναφορικά με το αν ανησυχεί για θερμό επεισόδιο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έσπευσε να υποβαθμίσει τα σχετικά δημοσιεύματα και εκτιμήσεις υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως οι ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Το εξπρές του μεσονυχτίου

«Εκτιμώ ήταν προσχεδιασμένο να τους συλλάβουν. Δεν έχουν κάνει τίποτα, δεν περιμένουμε να τους ρίξουν καμιά καμπάνα βαριά. Το χειρότερο είναι ότι αν δείτε το «εξπρές του μεσονυχτίου», θα δείτε ότι αυτόν που ρίξανε στις φυλακές του έφτιαχναν συνέχεια κατηγορίες, εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος για να προσθέσει: «Ο Ερντογάν βγαίνει και βρίζει δημόσια πια τις ΗΠΑ και τον Νεντανιάχου. Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς, τι να επικοινωνήσεις μαζί του».

Απαντώντας αν ισχύουν οι ισχυρισμοί περι δέσμευσης Τσίπρα να εκδόσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Είναι αξιόπιστος συνομιλητής ο Ερντογάν; Θα αποδεχόταν ποτέ ο Τσίπρας ότι θα απελευθερώσει τους 8; Του είπε ότι εμείς είμαστε δημοκρατική χώρα, θα δούμε. Για το ελικόπτερο, δείξαμε καλή θέληση και την άλλη μέρα στείλαμε το ελικόπτερο πίσω. Αυτοί (σ.σ. οι 8) ζητούν άσυλο από την Ελλάδα. «Προστατεύστε μας για να μη μας σκοτώσουν» μας λένε. Είναι ίδια η περίπτωση με τους δύο που κρατάνε παρά τη θέλησή τους και οι 8 που είναι εδώ γιατί ζητάνε άσυλο για να προστατευτούν από μία δικαιοσύνη που εκτελεί αντικαθεστωτικούς χωρίς να είναι; Δεν είναι το ίδιο πράγμα».

Αναφορικά με το αν υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε: «Ότι υπάρχει μία ένταση υπάρχει» και συνέχισε εξηγώντας την άποψή του: «Ομως η κατάσταση των στρατιωτικών τους δυνάμεων είναι απελπιστική αυτή τη στιγμή. Το 80% των τεθωρακισμένων είναι διαλυμένα, το 60% των δυνάμεών τους σε προσωπικό βρίσκεται εκτός στρατεύματος, η κατάσταση στο Αφρίν δεν είναι η καλύτερη που περιμένανε. Από εκει και πέρα ένας που έχει συνηθίσει να παίρνει πτώματα και δεν το υπολογίζει μπορεί κάποια στιγμή να κάνει κάποια παραπάνω ενέργεια, γι αυτό πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα».

«Δεν καθησυχάζω καθόλου τον ελληνικό λαό. Λέω ότι εμείς είμαστε σοβαροί, είμαστε αποφασισμένοι μεν αλλά δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε σε προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου, όταν αυτοί προσπαθήσουν να το κάνουν, αν όμως παραβιάσουν την εθνική μας κυριαρχία θα απαντήσουμε όπως πρέπει» τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Καμμένος και συνέχισε « Δεν θα πάμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι έντασης όπως αυτοί θέλουν να το δημιουργήσουν, χωρίς να υποχωρούμε των δικών μας θέσεων».

Παράλληλα, για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως στο Πεντάγωνο υπάρχουν σχέδια αντιμετώπισης των τουρκικών παρενοχλήσεων ο Πάνος Καμμένος είπε: «Από την πρώτη ώρα συναντήθηκαν οι δύο ταξίαρχοι και μάλιστα έτυχε να είναι η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ και να της έχω τραπέζι το μεσημέρι. Με ρώτησε "τι συμβαίνει;", γιατί υπήρχε αναταραχή. Της απάντησα πως αυτή τη στιγμή συναντιούνται οι δύο στρατηγοί από την Ελλάδα και την Τουρκία γιατί υπήρχε ένα μικρό μεθοριακό επεισόδιο και έχουμε δύο κρατούμενους. "Να πάρω τηλέφωνο;" είπε. Βοήθησε της λέω αλλά συνήθως επιλύονται αυτά. Η γυναίκα με πήρε τηλέφωνο και μου λέει "εντάξει λύθηκε". Της λέω δεν λύθηκε και εκεί άρχισε πλέον να δουλεύει το θέμα».

Στο ερώτημα πόσο θα διαρκέσει η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απάντησε: «Σε μία χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η δικαιοσύνη λειτουργεί με δομές του σουλτάνου μπορεί να πάρει και 15 χρόνια. Συνεχώς έχουμε επικοινωνία με τους γονείς των στρατιωτικών. Υπάρχουν αξιωματικοί που μιλούνε συνεχώς». Τέλος, στο ερώτημα αν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με την γειτονική χώρα για τους δύο στρατιωτικούς ο κ. Καμμένος επανέλαβε: «Τι επικοινωνία να έχουμε μαζί του. Χτες έκανε δήλωση κατά του Νετανιάχου... Στον τρελό τι μπορείς να πεις».

Οι διάλογοι Καμμένου με τους δημοσιογράφους

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος προσήλθε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών για την ανταλλαγή ευχών λόγω των εορτών του Πάσχα. Η παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας κινητοποίησε, όπως είναι λογικό, τους περίπου 30 δημοσιογράφους, που τον ρώτησαν για την τεταμένη κατάσταση με την Τουρκία, το μπαράζ εμπρηστικών δηλώσεων από τους αξιωματούχους της γειτονικής χώρας, αλλά και την πορεία της υπόθεσης των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα των δημοσιογράφων για την τύχη των δύο στρατιωτικών, είπε: «Εγώ εκτιμώ ότι ήταν προσχεδιασμένο να τους συλλάβουν. Γιατί στο παρελθόν είχαμε πολλά τέτοια επεισόδια, που λύνονταν σε πέντε λεπτά. Αυτή την φορά όμως τους πήραν και τους μετέφεραν και παρότι ενεργοποιήσαμε όλα τα κανάλια επικοινωνίας, τα απέρριψαν και φάνηκε ότι πάνε για τέτοια δουλειά. Τώρα, δεν μπορούν να τους ρίξουν καμία μεγάλη καμπάνα, γιατί δεν βρήκαν τίποτα».

Δημοσιογράφοι: Το χειρότερο σενάριο;

Π. Καμμένος: Αν δεις το «Εξπρές του Μεσονυχτίου» θα δεις ότι και αυτόν που ρίξαν στις φυλακές τους, του έφτιαχναν συνέχεια κατηγορίες. Εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά

Δημοσιογράφοι: Υπάρχει κανάλι επικοινωνίας;

Π. Καμμένος: Τι κανάλι επικοινωνίας; Εδώ μιλάμε για τον Ερτογάν που βγαίνει και βρίζει δημόσια πια, τις ΗΠΑ, τον Νετανιάχου. Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς. Τι να επικοινωνήσεις;

Δημοσιογράφοι: Πώς σχολιάζετε τους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι ο κ. Τσίπρας του είχε υποσχεθεί την άμεση απέλαση των «8» τούρκων αξιωματικών;

Π. Καμμένος: Είναι αξιόπιστος συνομιλητής ο Ερντογάν; Θα υποσχόταν ποτέ ο Τσίπρας στον Ερτογάν ότι θα απελευθερώσει τους «8»; Του είπε ότι εμείς είμαστε δημοκρατική χώρα, θα δούμε. Κατ' αρχήν, του επιστρέψαμε το ελικόπτερο… Δείξαμε καλή θέληση και την άλλη ημέρα στείλαμε το ελικόπτερο πίσω. Κατ' αρχήν, αυτοί (σ.σ. οι «8») ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, «προστατέψτε μας, θα μας σκοτώσουν» λένε. Είναι ίδια περίπτωση, οι δύο που κρατούνται παρά τη θέλησή τους με τους «8» που ζητούν άσυλο να προστατευθούν; Από μια Δικαιοσύνη που εκτελεί αντικαθεστωτικούς χωρίς να είναι; Δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Δημοσιογράφοι: Ανησυχείτε για θερμό επεισόδιο;

Π. Καμμένος: Ότι υπάρχει μια ένταση, υπάρχει. Ότι μπορεί αυτοί να θέλουν να προκαλέσουν. Αλλά να ξέρετε ότι η κατάσταση των τουρκικών δυνάμεων είναι απελπιστική αυτή τη στιγμή. Το 80% των τεθωρακισμένων τους είναι διαλυμένα, το 60% των δυνάμεων τους σε προσωπικό, σε πιλότους κλπ. βρίσκεται εκτός στρατεύματος. Η κατάσταση στο Αφρίν δεν είναι αυτή που περίμεναν. Στο Αφρίν υπήρχαν τρεις νεκροί από Κούρδους, από εκεί και πέρα… Ένας ο οποίος έχει συνηθίσει να παίρνει πτώματα και δεν το υπολογίζει μπορεί κάποια στιγμή να κάνει μια ενέργεια. Είμαστε σε ετοιμότητα...

Δημοσιογράφοι: Δηλαδή να μην ανησυχούμε;

Π. Καμμένος: Δεν καθησυχάζουμε καθόλου τον ελληνικό λαό. Δεν πρόκειται να «τσιμπήσουμε» σε προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου, αν παραβιάσουν εθνική κυριαρχία, θα απαντήσουμε όπως πρέπει. Δεν θα πάμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι έντασης που αυτοί θέλουν να δημιουργήσουν, χωρίς να υποχωρούμε από τις δικές μας θέσεις

Δημοσιογράφοι: Θα μας πείτε και για τα δημοσιεύματα που θέλουν να υλοποιούνται σχέδια αποτροπής ενός ενδεχόμενου θερμού επεισοδίου από την Τουρκία;

Π. Καμμένος: Από την πρώτη ώρα (σ.σ. της σύλληψης των δύο ελλήνων στρατιωτικών) συναντήθηκαν οι δύο ταξίαρχοι και μάλιστα έτυχε να είναι παρούσα η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ και να της έχω τραπέζι το μεσημέρι. Αναρωτήθηκε τι συμβαίνει, γιατί διαπίστωσε αναταραχή. Της απάντησα ότι αυτή την στιγμή συναντιούνται οι δύο στρατηγοί από την Ελλάδα και την Τουρκία γιατί υπήρχε ένα μικρό μεθοριακό επεισόδιο και έχουμε δύο κρατούμενους. Η ίδια προθυμοποιήθηκε να πάρει τηλέφωνο. Της ζήτησα να βοηθήσει αλλά της εξήγησα ότι αυτά τα ζητήματα συνήθως επιλύονται. Η γυναίκα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε « εντάξει λύθηκε». Της απάντησα ότι δεν λύθηκε και εκεί άρχισε πλέον να δουλεύει το θέμα».

Δημοσιογράφοι: Πόσο μπορεί να κρατήσει η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών;

Π. Καμμένος: Σε μία χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η δικαιοσύνη λειτουργεί με δομές του σουλτάνου μπορεί να πάρει και 15 χρόνια. Συνεχώς έχουμε επικοινωνία (με τους γονείς ) υπάρχουν αξιωματικοί που μιλάνε συνέχεια και εγώ έχω μιλήσει. Δεν ξέρω αν θα πάνε και το Πάσχα οι γονείς. Αυτά τα χειρίζεται το ΥΠΕΞ. Εμείς κοιτάμε να έχουμε μία επικοινωνία όλο και περισσότερο. Αλλά βλέπετε ποιο είναι το κλίμα. Χτες έκανε δήλωση κατά του Νετανιάχου. Στον τρελό δεν μπορείς να…».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξέσπασμα Καμμένου κατά Ερντογάν: Είναι τρελός, μπορεί να κρατήσει τους δύο στρατιωτικούς 15 χρόνια!"

Ο Κοντονής απαντά για την χάρη σε καταδικασθέντα τοξικομανή: Την έδωσε ο ΠτΔ και καλώς έπραξε

«Δημιουργούνται ψευδείς ειδήσεις ανθρωποφαγίας για έναν άνθρωπο που θέλει να ανοίξει νέους δρόμους και ορίζοντες στη ζωή του» δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε σήμερα στην κριτική που δέχτηκε από ρεπορτάζ εφημερίδων όσον αφορά την χάρη που έδωσε σε καταδικασθέντα το 2009 σε κάθειρξη 10 ετών για «αγορά και κατοχή ουσιών από μη τοξικομανή κατ' εξακολούθηση, με σκοπό την εμπορία καθώς και πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ' εξακολούθηση.

Ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι την χάρη την έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από γνωμοδότηση του συμβουλίου χαρίτων αλλά και του ίδιου και μίλησε με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια για τον συγκεκριμένο κρατούμενο που όπως είπε έχει εκτίσει πλήρως την ποινή του, Διευκρίνισε δε ότι με τη χάρη που του δόθηκε, διαγράφτηκε μόνο το χρηματικό ποσό που του είχε επιβληθεί

«Την χάρη την παρέχει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ποιον αφορούσε η υπόθεση; Εναν συνάνθρωπό μας που είχε υποπέσει στο αδίκημα το οποίο περιγράφεται σε ηλικία 22 ετών, εξέτισε την ποινή του αποφυλακίστηκε με βάση το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα», είπε ο κ. Κοντονής και συνέχισε: «Κατά τη διάρκεια της κράτησής του, κατόρθωσε να τελειώσει το τμήμα μηχανολογίας που ΤΕΙ Χαλκίδας με άριστα. Κατόπιν έδωσε εξετάσεις στο Μετσόβιο και πέτυχε πρώτος και αποφοίτησε με άριστα 9,38. Έγινε στη συνέχεια δεκτός από το Κέμπριτζ για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής».

Οπως είπε ο υπ. Δικαιοσύνης «αυτός ο άνθρωπος είναι η επιτομή του ότι με όλες τις ελλείψεις με όλες τις αδυναμίες που ο καθένας μπορεί να πει για το σωφρονιστικό σύστημα, κάτι παράγεται. Και όχι μόνο αυτό αλλά υποβάλει τα χαρτιά του για να συνεχίσει ανώτατες σπουδές και στην Αμερική που εκεί η ύπαρξη της ποινής του έχει καταγραφεί και δεν του δίνεται η δυνατότητα να πάρει βίζα για αμερικανικό πανεπιστήμιο. Σε αυτή την περίπτωση γνωμοδοτεί θετικά το συμβούλιο χαρίτων κάνω και εγώ κάνω την ίδια πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος αποφαίνεται ότι πρέπει να του δοθεί χάρη».

Για να καταλήξει ο Στ. Κοντονής: «Ένας άνθρωπος που υπέπεσε σε ένα σοβαρό αδίκημα σε νεαρή ηλικία αλλά η πορεία του η διαδρομή του δείχνουν ότι έχει πάρει άλλο δρόμο και επιπλέον έχει εκτίσει και την ποινή του. Καμία ποινή δε χαρίστηκε ,ο συγκεκριμένος κρατούμενος την εξέτισε κανονικά, αυτό που του χαρίστηκε ήταν το ποσό που του είχε επιβληθεί γιατί δεν είχε τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κοντονής απαντά για την χάρη σε καταδικασθέντα τοξικομανή: Την έδωσε ο ΠτΔ και καλώς έπραξε "

Κηδεία Στέλιου Σκλαβενίτη: Δωρεές αντί στεφάνων - Πότε θα κλείσουν τα καταστήματα

Η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη, σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια Σκλαβενίτη, στους συνεργάτες και τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, αλλά και στον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο.

Κλειστά θα παραμείνουν από τις 15.00 έως τις 17.00 τη Μεγάλη Τέταρτη 4 Απριλίου, ημέρα της εξοδίου ακολουθίας, τα καταστήματα Σκλαβενίτης στην Αττική.
Η κηδεία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά στις 15:00.
Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνει ότι όποιος επιθυμεί, έχει τη δυνατότητα αντί στεφάνων να πραγματοποιήσει δωρεά στα παρακάτω ιδρύματα:
Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Στέγης
· ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - Αρ. Λογ.: 189/296008-74, IBAN: GR64 0110 1890 0000 1892 9600 874
· EUROBANK - Αρ. Λογ.: 0026.0076.52.0100752194, IBAN: GR41 0260 0760 0005 2010 0752 194
· ALPHA BANK - Αρ. Λογ.: 253-002101-024135, IBAN: GR87 0140 2530 2530 0210 1024 135
· ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Αρ. Λογ.: 5103-013414-035, IBAN: GR31 0172 1030 0051 0301 3414 035
Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας & Αγωγής
· ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Αρ. Λογ.: 5114-013885-552, IBAN: GR 37 0172 1140 0051 1401 3885 552
Το Χαμόγελο του Παιδιού
· ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - Αρ. Λογ.: 116/296076-12, IBAN: GR81 0110 1160 0000 1162 9607 612
· EUROBANK - Αρ. Λογ.: 0026-0201-91-0100432797, IBAN: GR58 0260 2010 0009 1010 0432 797
·ALPHA BANK - Αρ. Λογ.: 144-00-2001-000011, IBAN: GR46 0140 1440 1440 0200 1000 011
· ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Αρ. Λογ.: 5233-003309-251, IBAN: GR33 0172 2330 0052 3300 3309 251
· ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - Αρ. Λογ.: 46 464 401, IBAN: GR80 0160 0690 0000 0004 6464 401

Διαβάστε Περισσότερα » "Κηδεία Στέλιου Σκλαβενίτη: Δωρεές αντί στεφάνων - Πότε θα κλείσουν τα καταστήματα "

Τόσκας για δολοφονική επίθεση ληστών στην Κηφισιά: Δεν ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο!

Σε μια πρωτοφανή δήλωση προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας με αφορμή τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε από ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του ο 52χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης.

Ο κ. Τόσκας, ο οποίος την Παρασκευή είχε στηλιτεύσει την πράξη του 88χρονου συνταξιούχου να πυροβολήσει εναντίον δύο κακοποιών που εισέβαλαν στο σπίτι του λέγοντας ότι δεν πρέπει να επικρατήσουν λογικές... αρ ουέστ, ερωτηθείς για την πρωτοφανή δολοφονική επίθεση δύο ληστών που δέχθηκε ο 52χρονος επιχειρηματίας μέσα στο σπίτι του έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι δεν υπάρχει κόσμος αγγελικά πλασμένος και κόσμος χωρίς προβλήματα!
Κι αυτό την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία δέχεται επικρίσεις για ελλιπή αστυνόμευση, ενώ η εγκληματικότητα καλπάζει και οι ληστές -σχεδόν ανενόχλητοι- πυροβολούν πολίτες μέσα στα σπίτια τους. Αντί εξηγήσεων, συγγνώμης ή απολογίας, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας υιοθέτησε την πρωτοφανή γραμμή άμυνας ότι δεν υπάρχει κόσμος αγγελικά πλασμένος, σαν να ζητά από τους πολίτες να σιωπήσουν και να υπομείνουν την επέλαση των ληστών κι όλο αυτό την ώρα που ένας άνθρωπος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από κακοποιούς μέσα στο σπίτι του.

Στη σημερινή επίθεση και τον βαρύ τραυματισμό επιχειρηματία από ληστές που μπήκαν στο σπίτι του στην Κηφισιά, αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, εκφράζοντας την ευχή ο 52χρονος Αλέξανδρος Σταματιάδης να ξεπεράσει το πρόβλημα και να μην κινδυνεύσει η ζωή του. Επιπλέον ο αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αναφέρθηκε στο θέμα της άμυνας κατά τη διάρκεια ληστειών που ανακινήθηκε τον τελευταίο καιρό μετά την υπόθεση του 88χρονου στο Παλαιό Φάληρο, κάνοντας λόγο για διεθνείς πρακτικές που αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών.

«Αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμο χωρίς προβλήματα, εγκλήματα και παραβάσεις αν κάποιος ξέρει, να μας τον πει» υπογράμμισε ο Νίκος Τόσκας και συνέχισε: «Κάνουμε συνεχείς προσπάθειες να μειώσουμε την εγκληματικότητα. Κάποιοι μας χλεύαζαν, όταν είπαμε τις οδηγίες όλων των αστυνομιών του κόσμου για το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι σε τέτοιες επιθέσεις. Τώρα δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να πουν. Οι οδηγίες δεν είναι κάποιου συγκεκριμένου, αλλά είναι διεθνείς πρακτικές τις οποίες εφαρμόζει και η Ελληνική Αστυνομία. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις γι αυτό κάνω έκκληση και στα ΜΜΕ να εστιάσουν στις πραγματικές διαστάσεις και να μην πιανόμαστε από την περιπτωσιολογία να μεταφέρουμε λάθος μηνύματα, γιατί τα λάθος μηνύματα σημαίνουν μεγάλα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις απώλειες».

Σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα, ο κ. Τόσκας υποστήριξε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 2017 σε σχέση με το 2016 καταγράφηκαν 13% λιγότερες ληστείες σε σπίτια, ενώ και άλλα στοιχεία ήταν πολύ καλύτερα. «Εγώ μιλάω με τα στατιστικά στοιχεία και όχι όσα αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ας ξυπνήσει επιτέλους ο Τόσκας κι ας κάνει τη δουλειά του

Το θέμα προκάλεσε την παρέμβαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που κάλεσε τον κ. Τόσκα «να ξυπνήσει». Η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «δεν μπορεί οι πολίτες να φοβούνται μέσα στα ίδια τους τα σπίτια επειδή ο κ. Τόσκας δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του».

Μάλιστα, κάλεσε τον κ. Τόσκα «αντί να αρκείται να τους προτρέπει να παριστάνουν τους κοιμισμένους, εμείς τον προτρέπουμε να ξυπνήσει επιτέλους και να προστατεύσει τους πολίτες», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται αό την απουσία σχεδίου αντιμετώπισης του εγκλήματος και ανοχή σε ασυδοσία οργανωμένων ομάδων.

Αναλυτικά, η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε:

«Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται ραγδαία αύξηση ένοπλων ληστειών και κλοπών με αποκορύφωμα το σημερινό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα ένας συμπολίτης μας να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η απουσία σχεδίου αντιμετώπισης του εγκλήματος αλλά και η ανοχή σε ασυδοσία οργανωμένων ομάδων χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δεν μπορεί οι πολίτες να φοβούνται μέσα στα ίδια τους τα σπίτια επειδή ο κ. Τόσκας δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Αντί να αρκείται να τους προτρέπει να παριστάνουν τους κοιμισμένους, εμείς τον προτρέπουμε να ξυπνήσει επιτέλους και να προστατεύσει τους πολίτες!».

Ποτάμι: Ο ανύπαρκτος Τόσκας ας μην προκαλεί με τις δηλώσεις του

«Ο κ. Τόσκας είναι ανύπαρκτος ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ας φροντίζει τουλάχιστον να μην προκαλεί με τις δηλώσεις του», ήταν το λιτό σχόλιο του Ποταμιού στις δηλώσεις του κ. Τόσκα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τόσκας για δολοφονική επίθεση ληστών στην Κηφισιά: Δεν ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο!"

Βολές Γεωργιάδη και Καμμένου για τις συστάσεις Τόσκα για τις διαρρήξεις

Βολές από την αντιπολίτευση αλλά και τη συμπολίτευση δέχονται η Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τις συστάσεις που έδωσαν στους πολίτες. που περιλαμβάνουν και την οδηγία να προσποιούνται ότι κοιμούνται σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι διαρρήκτες βρίσκονται στο σπίτι τους.

Η πραγματικότητα διαψεύδει το αφήγημα του υπουργού Νίκου Τόσκα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όταν είσαι στο σπίτι σου, ποιος μπορεί να κρίνει αν απειλείται η ζωή σου», διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος ειδικά στο περιστατικό όπου 88χρονος πυροβόλησε ληστές μέσα στο σπίτι του και μετά δέχτηκε κριτική από τον κ. Τόσκα.

Τη διαφωνία του με το σχέδιο Τόσκα εξέφρασε και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, σημειώνοντας στον σταθμό μας ότι «δεν είναι λογική το ‘πέσε και κοιμήσου’».

Υπό τη σκιά της ένοπλης διάρρηξης στην Κηφισιά, που έχει αφήσει έναν 52χρονο επιχειρηματία να χαροπαλεύει αφότου δέχτηκε πυρά ληστών, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως το έγκλημα έχει γίνει πιο σκληρό και πρέπει όλοι να το καταλάβουμε.

Κατήγγειλε δε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα και ελλείψεις στον στόλο οχημάτων της Αστυνομίας, που είναι γνωστά σε όλους.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Βολές Γεωργιάδη και Καμμένου για τις συστάσεις Τόσκα για τις διαρρήξεις "

Ένταση έξω από το Μαξίμου ανάμεσα στην ΠΟΕΔΗΝ και τα ΜΑΤ

Ένταση επικράτησε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου έφτασαν νωρίτερα οι εργαζόμενοι των ψυχιατρικών νοσοκομείων, στο πλαίσιο κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ, για το λουκέτο στα Ιδρύματα.

Κλούβες των ΜΑΤ είχαν κλείσει το δρόμο με σκοπό να εμποδίσουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ να φτάσουν έξω από το Μαξίμου. Κάποια μέλη, όμως, κατάφεραν να φτάσουν με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν σπρωξιές από αστυνομικούς.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ θέλουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
IMG_3162IMG_3165IMG_3206
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένταση έξω από το Μαξίμου ανάμεσα στην ΠΟΕΔΗΝ και τα ΜΑΤ"

Χωράνε όλα τα ψέματα του Τσίπρα σε 1 λεπτό; (βίντεο)

«Χωράνε όλα τα ψέματα του Τσίπρα σε 1 λεπτό;» είναι ο τίτλος βίντεο της Ομάδας Αλήθειας

Προσπαθήσαμε να βάλουμε όλα τα ψέματα του Τσίπρα σε ένα βίντεο 60 δευτερολέπτων. Πιστεύετε τα καταφέραμε;


Διαβάστε Περισσότερα » "Χωράνε όλα τα ψέματα του Τσίπρα σε 1 λεπτό; (βίντεο)"

Μπλόκο θεσμών στην αύξηση συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ

«Μπλόκο» στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που επιθυμούσε την αύξηση των επιβαρύνσεων στους ιδιοκτήτες με μεσαία και υψηλή ακίνητη περιουσία βάζουν οι θεσμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σκόπευε να μεταφέρει τις επιβαρύνσεις από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με περιουσία άνω των 200.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σχεδίαζε να τροποποιήσει τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, μειώνοντας είτε το αφορολόγητο όριο είτε τους συντελεστές, με στόχο να αποφύγει αυξήσεις στον κύριο φόρο του ΕΝΦΙΑ σε περιοχές όπως το Πέραμα, το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα κ.λπ. και γενικότερα να αποφύγει την αποστολή «φουσκωμένων» εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ σε μικροϊδιοκτήτες. Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις των εισηγητών προβλέπουν αυξήσεις στο 60% των τιμών ζώνης σε όλη την επικράτεια.
Στις προθέσεις της κυβέρνησης απάντησαν οι θεσμοί, επισημαίνοντας ότι με τον ΕΝΦΙΑ δεν μπορείς να κάνεις κοινωνική πολιτική, «κόβοντας» με αυτόν τον τρόπο τις ορέξεις για μεταφορά των φορολογικών βαρών στους ιδιοκτήτες με μεσαία και μεγάλη ακίνητη περιουσία. Ετσι, το σχέδιο παραπέμπεται προς το παρόν στις ελληνικές καλένδες και πλέον το οικονομικό επιτελείο εξετάζει δύο εναλλακτικά σενάρια:
• Πρώτον, να διατηρηθούν οι τρέχουσες αντικειμενικές αξίες για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ του 2018 και οι νέες αξίες να τεθούν σε ισχύ τον Μάιο ή τον Ιούνιο, και να επιβάλλονται μόνο στις περιπτώσεις μεταβιβάσεων ακινήτων, κληρονομιών, γονικών παροχών και δωρεών. Επίσης, θα πρέπει να τροποποιηθούν και τα στοιχεία της ΔΕΗ και να αποσταλούν στην εταιρεία οι νέες αξίες για τον υπολογισμό του ΤΑΠ. Βέβαια, εάν οι δήμοι επιθυμούν να διατηρήσουν στα ίδια επίπεδα τον ΤΑΠ, θα πρέπει να προχωρήσουν στη μείωση των συντελεστών.
• Δεύτερον, να γίνουν «χειρουργικές» παρεμβάσεις σε όλους τους συντελεστές και τα κλιμάκια ή στις αντικειμενικές αξίες. Για παράδειγμα, σήμερα το δεύτερο κλιμάκιο του ΕΝΦΙΑ αφορά ακίνητα με τιμή ζώνης από 501 έως 750 ευρώ ανά τ.μ. Στην περίπτωση που η τιμή ζώνης σε κάποια περιοχή ανέρχεται σήμερα στα 550 ευρώ το τ.μ. και η πρόταση του εκτιμητή είναι να διαμορφωθεί στα 800 ευρώ ανά τ.μ., θα μπορούσε η κυβέρνηση να αποφασίσει η τιμή ζώνης να περιορισθεί στα 750 ευρώ ανά τ.μ., έτσι ώστε να μην αλλάξει κλιμάκιο και να διατηρηθεί ο φόρος στα ίδια επίπεδα. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και σε άλλα κλιμάκια. Ωστόσο, ενδεχομένως να μην είναι εφικτό να γίνει σε όλα τα κλιμάκια του ΕΝΦΙΑ και για ορισμένους να προκύψουν επιβαρύνσεις.
Σημειώνεται ότι οι προτάσεις των εκτιμητών ακινήτων δεν είναι δεσμευτικές για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα έχει και τον τελικό λόγο για τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων.
Ποιες περιοχές της χώρας θα επιβαρυνθούν πιο πολύ από τις νέες αντικειμενικές
Στα χέρια της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται οι εισηγήσεις των εκτιμητών ακινήτων και, όπως όλα δείχνουν, θα παραδώσουν το έργο της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου. Στην καλύτερη περίπτωση οι νέες αντικειμενικές αξίες θα τεθούν σε ισχύ τον Μάιο ή στη χειρότερη περίπτωση, τον Ιούνιο και μένει να διαπιστωθεί αν θα έχουν και αναδρομική ισχύ για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ του 2018.
Σε κάθε περίπτωση, οι νέες τιμές αναμένεται να αλλάξουν ριζικά το τοπίο στην κτηματαγορά, καθώς στο 60% των περιοχών της χώρας προτείνονται αυξήσεις, κυρίως σε εκείνες όπου η τιμή ζώνης κυμαίνεται μεταξύ 500 και 800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Στις περιοχές αυτές, που είναι αρκετές, οι αυξήσεις που προτείνονται είναι της τάξης του 50%, ωστόσο ακόμα δεν έχει «μιλήσει» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα λάβει και τις οριστικές αποφάσεις για τη διαμόρφωση των τιμών ζώνης. Σημειώνεται ότι στις περιοχές που θα ανεβούν οι αντικειμενικές αξίες θα αυξηθούν 20 φόροι και τέλη που επιβαρύνουν τα ακίνητα, μεταξύ των οποίων το τέλος ακίνητης περιουσίας και ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων. Από την άλλη, εξαιτίας των αυξήσεων στις αντικειμενικές αξίες, χιλιάδες φορολογούμενοι θα βρεθούν προ εκπλήξεως, καθώς θα χάσουν κάποια από τα κοινωνικά επιδόματα που λαμβάνουν σήμερα. Και αυτό, καθώς το μέγεθος της ακίνητης περιουσίας (που υπολογίζεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες) θα αυξηθεί αποκλείοντάς τους από τα επιδόματα. Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των εκτιμητών, από τον χάρτη των αντικειμενικών αξιών θα «σβηστούν» οι τιμές ζώνης των 500 ευρώ/τ.μ. «Αν θέλουμε να εξισώσουμε τις σημερινές αντικειμενικές αξίες με τις εμπορικές τιμές, θα πρέπει η πολιτική ηγεσία να κάνει δεκτές τις εισηγήσεις μας», αναφέρει εκτιμητής ακινήτων στην «Κ». Στην περίπτωση λοιπόν που οι υιοθετηθούν οι προτάσεις τους, πάνω από τις μισές περιοχές της Στερεάς Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και η Αττική, τα νησιά του Ιονίου, το Βόρειο Αιγαίο και οι περιοχές με έντονη τουριστική δραστηριότητα θα δουν αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες.
Συγκεκριμένα, οι προτάσεις των εκτιμητών έδειξαν αυξήσεις στο 60% των περιοχών της χώρας ή σε 6.070 ζώνες, μειώσεις μόνο για το 23% ή σε 2.030 ζώνες, ενώ στο υπόλοιπο 17% των περιοχών οι ειδικοί προτείνουν να παραμείνουν αμετάβλητες στα σημερινά επίπεδα.
Σε περιοχές του Λεκανοπεδίου όπως στον Ασπρόπυργο, τη Μάνδρα, τη Δραπετσώνα, τα Ανω Λιόσια, την Ελευσίνα, την Αγία Βαρβάρα, τα Μέγαρα, τη Μαλακάσα, αλλά και στην Πάτρα, τη Λακωνία, τη Λάρισα, και τα Τρίκαλα, οι κατώτατες τιμές ζώνης των ακινήτων βρίσκονται σήμερα στα 600-700 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Στις περιοχές αυτές προτείνονται νέες τιμές υψηλότερες κατά 30%-40%.
Για παράδειγμα, σήμερα για διαμέρισμα πρώτου ορόφου, 70 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς πρόσοψη, το οποίο βρίσκεται σε περιοχή όπου η τιμή ζώνη ανέρχεται στα 500 ευρώ. Η έκδοση της οικοδομικής άδειας έγινε το 1990. Ο ΕΝΦΙΑ που αναλογεί στο ανωτέρω ακίνητο ανέρχεται στα 140 ευρώ. Στην περίπτωση που η τιμή ζώνης ανέλθει στα 700 ευρώ, ο ΕΦΝΙΑ θα διαμορφωθεί στα 196 ευρώ, ενώ, εάν φθάσει τα 800 ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ θα φθάσει τα 203 ευρώ. Αν και πρόκειται για μικρή αύξηση, ωστόσο θα προκαλέσει σε κάθε περίπτωση μεγάλα προβλήματα στο κυβερνών κόμμα. Εάν όμως φθάσει στα 1.000 ευρώ ανά τ.μ., ο ΕΝΦΙΑ θα εκτοξευθεί στα 343 ευρώ.
Τουρισμός, Airbnb αλλάζουν την εικόνα της κτηματαγοράς
Κατασκευαστικό κόστος, τουρισμός, Airbnb, αλλά και στρεβλώσεις του παρελθόντος αλλάζουν εκ βάθρων την εικόνα της κτηματαγοράς. Περιοχές που ήταν στα αζήτητα και οι αντικειμενικές αξίες τους κυμαίνονταν σε μεσαία επίπεδα ξαφνικά γίνονται πόλος έλξης τουριστών αλλά και επενδυτών ακινήτων. Οπως φαίνεται, η κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει δύσκολες πολιτικές αποφάσεις που μπορούν να εξοργίσουν τους ιδιοκτήτες μικρής και μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Στη συντριπτική πλειονότητα των πόλεων και περιοχών της περιφέρειας θα απαιτηθούν γενναίες αυξήσεις των τιμών ζώνης, προκειμένου αυτές να ευθυγραμμιστούν με τις εμπορικές αξίες, στις οποίες πραγματοποιούνται πράξεις αγοραπωλησιών. Το ίδιο ισχύει και για άλλες φθηνές περιοχές του Λεκανοπεδίου της Αττικής, όπως το Πέραμα, το Κερατσίνι, τα Καμίνια κ.λπ., όπου οι αντικειμενικές τιμές έχουν παραμείνει σε επίπεδο αρκετά χαμηλότερο του ελάχιστου κατασκευαστικού κόστους για λόγους κοινωνικούς. Τα φαινόμενα:
1. Κατασκευαστικό κόστος. Στην περιοχή της Αττικής και στις μεγάλες αστικές πόλεις της χώρας το κατασκευαστικό κόστος ανέρχεται στα 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Αυτό σημαίνει ότι η αξία ενός ακινήτου θα πρέπει τουλάχιστον να ξεκινάει από τα επίπεδα αυτά. Ωστόσο, σε πολλές περιοχές της χώρας υπάρχουν σήμερα τιμές ζώνης που κυμαίνονται μεταξύ 500 και 750 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Σε αυτές τις περιοχές οι αξίες θα αυξηθούν και θα προσεγγίσουν το κατασκευαστικό κόστος.
Σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, το κατασκευαστικό κόστος είναι μεγαλύτερο, καθώς αυξάνεται το κόστος μεταφοράς των υλικών. Με βάση την παραδοχή αυτή και με δεδομένο ότι στις νησιωτικές περιοχές οι αντικειμενικές αξίες είναι σε χαμηλά επίπεδα, οι εκτιμητές ακινήτων έχουν εισηγηθεί αυξήσεις άνω του 40%-50%.
2. Airbnb. Aυξήσεις αναμένονται στις περιοχές Μετς, Κουκάκι και στο Παγκράτι (κοντά στο Καλλιμάρμαρο). Στις ανωτέρω περιοχές υπάρχει μεγάλη ζήτηση κυρίως μικρών ακινήτων, με στόχο τη βραχυχρόνια μίσθωση. Οπως αναφέρει μεσίτης στο Παγκράτι, ολόκληρη πολυκατοικία μετατράπηκε σε «μικρό ξενοδοχείο» που λειτουργεί αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για βραχυχρόνιες μισθώσεις. Επίσης, για παράδειγμα, στον Λαιμό της Βουλιαγμένης, ελλείψει νέων κατασκευών και λόγω της σταθερά υψηλής ζήτησης και εξαιτίας του Airbnb, η εισηγούμενη τιμή είναι αισθητά υψηλότερη της σημερινής τιμής ζώνης των 8.800 ευρώ/τ.μ., αγγίζοντας τις 12.000 ευρώ/τ.μ.
3. Τουρισμός. Ανάλογη εικόνας αύξησης εντοπίζεται και σε πληθώρα άλλων περιοχών ανά την επικράτεια, ιδίως δε σε παραθαλάσσιους οικισμούς τουριστικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τους εκτιμητές, σε περιοχές με αρκετά χαμηλές τιμές ζώνης, όπως, για παράδειγμα, τα νησιά των Κυκλάδων, οι αυξήσεις που καταγράφονται κυμαίνονται από 20% έως 40%. Διαφορές (προς τα πάνω) της τάξεως του 20%-30% καταγράφονται και στην ηπειρωτική Ελλάδα, επίσης σε σημεία με αυξημένη τουριστική κίνηση, όπου οι εξοχικές κατοικίες αποτελούν πόλο έλξης ακόμα και για επιχειρηματική εκμετάλλευση (βραχυχρόνια μίσθωση κ.λπ.). Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περιοχή της Κορώνης, αλλά και το σύνολο των παραθαλάσσιων περιοχών της Μεσσηνίας, καθώς και της Λακωνίας. Μικρότερες διαφορές, της τάξεως του 10%-20%, αναφέρονται για περιοχές της Εύβοιας (π.χ. Λουτρά Αιδηψού).
kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλόκο θεσμών στην αύξηση συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ"

Νετανιάχου σε Ερντογάν: Κατέλαβες τη Βόρεια Κύπρο και σφάζεις πολίτες στο Αφρίν!

Προσβολές και συγκεκαλυμμένες απειλές ανταλλάσσουν τις τελευταίες ώρες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Μπένιαμιν Νετανιάχου. Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός αποκάλεσε σήμερα τον Τούρκο πρόεδρο «χασάπη», αφού ο Ερντογάν τον χαρακτήρισε χτες «τρομοκράτη», με αφορμή τη χρήση βίας στη Γάζα.

Η εχθρότητα μεταξύ Νετανιάχου και Ερντογάν κορυφώθηκε την Κυριακή, όταν ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον ισραηλινό πρωθυπουργό ότι είναι «τρομοκράτης», σε τηλεοπτική ομιλία του. «Δεν έχουμε την ντροπή του εισβολέαπάνω μας, Νετανιάχου. Είσαι ένας εισβολέας και αυτή τη στιγμή υπάρχεις σε αυτά τα εδάφη ως εισβολέας. Την ίδια στιγμή, είσαι τρομοκράτης», ο Ερντογάν πρόσθεσε , ανάβοντας τα αίματα.

Ο Νετανιάχου, σήκωσε αμέσως το γάντι και απάντησε με μια εξίσου άγρια απόκριση. «Ο Ερντογάν δεν είναι συνηθισμένος να του αντιμιλούν, θα πρέπει να αρχίσει να το συνηθίζει, αυτός που κατέλαβε τη Βόρεια Κύπρο και τις κουρδικές περιοχές και σφάζει πολίτες στο Αφρίν, δεν πρέπει να μας διδάσκει περί ηθικής και αξιών», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Η περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας είναι τόπος τουρκικής επιχείρησης ενάντια στις κουρδικές πολιτοφυλακές με την ονομασία «Κλάδος Ελαίας», η οποία βρίσκεται ήδη στον τρίτο μήνα.

Ο Τούρκος πρόεδρος και ο ισραηλινός πρωθυπουργός άρχισαν να ανταλλάσσουν «πυρά» μετά την επίθεση της Άγκυρας προς το Ισραήλ για τη χρήση βίας, drone και ελεύθερων σκοπευτών, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 17 ατόμων στα σύνορα της Γάζας.
Ο Νετανιάχου απάντησε, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν ήταν σε θέση να ψέξει τους Ισραηλινούς για τη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Γάζα. Αποκαλώντας το Ισραήλ τον «πιο ηθικό στρατό» του κόσμου, απέρριψε την κριτική της Άγκυρας ως ασήμαντο πρωταπριλιάτικο αστείο.

Η δήλωση της Jerusalem Post και ο Ερντογάν

Στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα The Jerusalem Post, που κάνει λόγο για 17 νεκρούς Παλαιστίνιους, επικαλέστηκε τη δήλωση του Νετανιάχου: «Η ιδέα της 'Άγκυρας για πρωταπριλιάτικη φάρσα είναι να κάνει μαθήματα ηθικής στον ισραηλινό στρατό».

Ο Τούρκος πρόεδρος έσπευσε να απαντήσει, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα Άδανα: «Ε! Νετανιάχου! Είσαι ένας κατακτητής! Και ως κατακτητής βρίσκεσαι σε αυτά τα εδάφη. Ταυτόχρονα, είσαι και τρομοκράτης. Αυτά που κάνεις στους καταπιεσμένους Παλαιστίνιους θα γραφτούν στην Ιστορία και δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, συμπληρώνοντας: «Ο ισραηλινός λαός ανησυχεί με αυτά που κάνεις».

Όπως είπε, η Τουρκία δεν είναι ένοχη για «καμία κατοχή».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νετανιάχου σε Ερντογάν: Κατέλαβες τη Βόρεια Κύπρο και σφάζεις πολίτες στο Αφρίν!"

Η απάντηση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την κριτική στο ΚΑΣ για την κινηματογράφηση στο Σούνιο

Στην έντονη κριτική που ασκήθηκε στη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για την κινηματογράφηση στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου στο πλαίσιο γυρισμάτων τηλεοπτικής σειράς μικρής διάρκειας του BBC, που είναι βασισμένη στο έργο του Τζον Λε Καρέ «Η Μικρή Τυμπανίστρια» σε σκηνοθεσία του Νοτιοκορεάτη Παρκ Τσαν Γουκ, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Απαντώντας ουσιαστικά στον ΓΓ Ψηφιακής Πολιτικής, από τον οποίον, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η άδικη αυτή επίθεση ξεκίνησε», ο ΣΕΑ επισημαίνει ότι το ΚΑΣ έχει γνωμοδοτήσει θετικά ήδη από τον Φεβρουάριο νυχτερινές λήψεις στην Ακρόπολη, όπως απαιτούσε η βασική σκηνή η οποία περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Τζον Λε Καρέ (και στο σενάριο), πως «η σκηνή στο Σούνιο δεν περιλαμβάνεται στο βιβλίο ούτε στο σενάριο, αλλά πρόκειται για μία νέα έμπνευση του σκηνοθέτη, η οποία ως εκ τούτου δεν θέτει σε κίνδυνο το ενδεχόμενο να γίνει ή όχι γενικώς το γύρισμα του επεισοδίου στην Ελλάδα» και ότι «η εταιρεία παραγωγής ζήτησε ουσιαστικά να κλείσει ο Αρχαιολογικός Χώρος του Σουνίου για μια ολόκληρη μέρα σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές εκατοντάδες επισκέπτες έχουν εντάξει στον προγραμματισμό τους αρκετούς μήνες πριν την επίσκεψη στον συγκεκριμένο χώρο».

«Το γεγονός ότι η εταιρεία παραγωγής επανήλθε με νέο αίτημα για λιγότερες ώρες κινηματογράφησης που δεν θα αποκλείσουν τον αρχαιολογικό χώρο για μια ολόκληρη μέρα αποδεικνύει ότι κάτι τέτοιο ήταν εφικτό, άρα η επίθεση που γίνεται στο ΚΑΣ και την Αρχαιολογική Υπηρεσία είναι υποβολιμαία», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος, συμπληρώνοντας πως το αίτημα που υποβλήθηκε μόλις 15 μέρες πριν από τα γυρίσματα «δείχνει την προχειρότητα στην υποβολή του», καθώς και «ότι, πολύ συχνά οι ξένοι παραγωγοί καταθέτουν αίτηση στο ΥΠΠΟΑ με απαράδεκτη καθυστέρηση και ενώ έχουν ήδη προγραμματίσει ακόμη και τις ημερομηνίες μετάβασης και διαμονής τους τη χώρα μας!».

Τέλος, ο ΣΕΑ, αφού «καταγγέλλει την αήθη επίθεση κυβερνητικών παραγόντων και μερίδας των ΜΜΕ, που παραλείπουν να αναφέρουν ή διαστρεβλώνουν τις πιο πάνω παραμέτρους», καλεί αφενός την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου «να υπερασπιστεί το κύρος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του ΥΠΠΟΑ και να απόσχει από δηλώσεις που δίνουν έδαφος στους καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα επικριτές του» και αφετέρου «την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να εξετάσει εκ νέου το νομικό πλαίσιο που διέπει την κινηματογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, για τα οποία ισχύει εκ του Συντάγματος ειδικό πλαίσιο προστασίας, και να ανοίξει διάλογο με τους θεσμικούς φορείς της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και των κινηματογραφιστών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/huffingtonpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την κριτική στο ΚΑΣ για την κινηματογράφηση στο Σούνιο"

Το τραγούδι της ΠΟΕΔΗΝ στον Αλέξη Τσίπρα -Του έκοψαν γενέθλια τούρτα για την Πρωταπριλιά [εικόνες & βίντεο]

«Να ζήσεις Αλέξη και χρόνια πολλά, του χρόνου προσλήψεις να τάξεις ξανά».
Αυτό τραγούδησαν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που βρέθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ έκοψαν και τούρτα. Οπως είπαν οι ίδιοι «γιορτάζουμε σήμερα την 3ήμερο επέτειο Πρωταπριλιάτικων ψεμάτων του Αλέξη Τσίπρα».
Η τούρτα είχε μία φωτογραφία του πρωθυπουργού με τη μύτι του «Πινόκιο».

Νωρίτερα είχε σημειωθεί ένταση με τους συγκεντρωμένους να κατηγορούν τα ΜΑΤ πως τους χτύπησαν χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το τραγούδι της ΠΟΕΔΗΝ στον Αλέξη Τσίπρα -Του έκοψαν γενέθλια τούρτα για την Πρωταπριλιά [εικόνες & βίντεο]"

Μάχη για να μείνει στη ζωή δίνει το θύμα της ένοπλης ληστείας στην Κηφισιά

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 52χρονος επιχειρηματίας που τραυματίστηκε από πυρά διαρρηκτών τα ξημερώματα μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Ο 52χρονος χειρουργήθηκε επί περισσότερες από επτά ώρες όμως χρειάστηκε να ξαναεισαχθεί στο χειρουργείο γύρω στις 14:00. Η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη.

Φέρει τραύματα σε πολλά εσωτερικά όργανα στον κορμό του κι έχει χάσει μεγάλη ποσότητα αίματος, ενώ φέρει και θλαστικά τραύματα στο κεφάλι, σύμφωνα με το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Οι γιατροί προσπαθούν να τον σταθεροποιήσουν και έως τώρα δεν υπάρχει πρόγνωση γα την πορεία της κατάστασής του.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η διάρρηξη έγινε από δύο δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Πυροβόλησαν τον 52χρονο αφότου τους αντελήφθη και ενώ πάλευαν μαζί του ώστε να τον ακινητοποιήσουν. Προηγουμένως τον είχαν χτυπήσει με λοστό στο σώμα και στο κεφάλι.

Η επίθεση έλαβε χώρα ενώ στο σπίτι βρίσκονταν η σύζυγος του ιδιοκτήτη και δύο παιδιά τους.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.

Ήδη μεταφέρονται αντικείμενα από το σπίτι του θύματος στα εγκληματολογικά εργαστήρια ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν αφήσει δακτυλικά ή γενετικά αποτυπώματα οι ληστές.



skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάχη για να μείνει στη ζωή δίνει το θύμα της ένοπλης ληστείας στην Κηφισιά"

Σπίρτζης: «Στόχος μας να ξηλώσουμε τα διόδια της χώρας μαζί με κάποιους παλιούς συντρόφους από το "Δεν Πληρώνω"»

Η κατάργηση όλων των σταθμών διοδίων (μετωπικών και πλευρικών) στους αυτοκινητοδρόμους είναι από τους βασικούς στόχους του υπουργείου Υποδομών, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.

Μιλώντας στο 12ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, ο ίδιος ανέφερε πως «Στόχος μας είναι μαζί με κάποιους παλιούς συντρόφους από το 'Δεν Πληρώνω', να πάμε να ξηλώσουμε τα μετωπικά και πλευρικά διόδια που υπάρχουν στη χώρα».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επεσήμανε επίσης πως το σύστημα θα επιτρέπει να μην σταματούν οι οδηγοί στην πορεία τους, ενώ πρόσθεσε πως είναι επίτευγμα το γεγονός πως δεν εγκαταστάθηκαν πλευρικά διόδια στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην φορολογική επιβάρυνση για την μη λειτουργία τους.

Ο υπουργός Υποδομών τόνισε επίσης πως το υπουργείο διαπραγματεύεται με τον παραχωρησιούχο προκειμένου οι κάτοικοι Ωρωπού να διέρχονται δωρεάν από τα μετωπικά διόδια Αφιδνών, υποστηρίζοντας ότι είναι πιθανό να συμβεί αυτό.

Για τους δημότες Ωρωπού υπάρχει ήδη εκπτωτική πολιτική για τα διόδια Αφιδνών.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σπίρτζης: «Στόχος μας να ξηλώσουμε τα διόδια της χώρας μαζί με κάποιους παλιούς συντρόφους από το "Δεν Πληρώνω"»"

Σχεδόν 2.000 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου τον Μάρτιο

Συνολικά 1.968 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου το φετινό Μάρτιο. Από αυτούς 1.369 πέρασαν στη Λέσβο, 541 στη Σάμο και μόλις 58 στη Χίο. Τον Ιανουάριο είχαν περάσει 1.504 άτομα και το Φεβρουάριο 997.

Αντίστοιχα τον Μάρτιο του 2017 στο βόρειο Αιγαίο πέρασαν 1.407 πρόσφυγες και μετανάστες (336 στη Λέσβο, 824 στη Χίο και 247 στη Σάμο). Ενώ το Μάρτιο του 2016 είχαν περάσει 8.604 (3.277 στη Λέσβο, 3.614 στη Χίο και 1.713 στη Σάμο).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Ακτοφυλακής όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στη ιστοσελίδα της σε όλη τη διάρκεια του φετινού Μαρτίου επιχείρησε 34 φορές μέσα στα τουρκικά χορικά ύδατα και επαναπροώθησε στις ακτές 1.409 πρόσφυγες και μετανάστες.

Εν τω μεταξύ από χθες 1 Απριλίου το πρωί εκδηλώθηκαν δυο περιστατικά αφίξεων στη Σάμο. Ένα χθες 1 Απριλίου με 84 άτομα και ένα που βρίσκεται αυτή της στιγμή σε εξέλιξη με περίπου 60 επιβαίνοντες σε λέμβο η οποία ρυμουλκήθηκε. Σε Λέσβο και Χίο δεν υπήρξαν αφίξεις.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχεδόν 2.000 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου τον Μάρτιο"

Τι είναι η ύπουλη γρίπη τύπου Β που σκότωσε τον Στέλιο Σκλαβενίτη

Επτά στα δέκα θύματα της εφετινής γρίπης είχαν τη μορφή τύπου Β - Ύπουλη και απρόβλεπτη, λένε οι ειδικοί

Μια από τις πιο ύπουλες και συνεπώς πιο επικίνδυνες και απρόβλεπτες μορφές της εποχικής γρίπης είναι, κατα τους ειδικούς, η γρίπη τύπου Β, η μορφή της νόσου από την οποία προσβλήθηκε ο 52χρονος Στέλιος Σκλαβενίτης και του προκάλεσε θανατηφόρες επιπλοκές.

Ο τύπος Β της εποχικής γρίπης κυριαρχεί εφέτος στα κρούσματα της νόσου που καταγράφονται στη χώρα μας αλλά και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες - ο Β είναι το κυρίαρχο στέλεχος, οπως λενε οι επιστήμονες, για να το διακρίνουν απο τα αλλα στελέχη της νόσου που κυκλοφορούν μεν αλλα με μικρότερη συχνότητα, οπως το στέλεχος Α(Η3Ν2) και το Α(Η1Ν1), το λεγόμενο πανδημικό απο την πανδημία γρίπης του 2009.

Ειναι ενδεικτικό ότι στην Ελλάδα κατά την εφετινή περίοδο της γρίπης, δηλαδή από τον Οκτώβριο 2017 ως σημερα έχουν καταγραφεί 95 περιστατικά σοβαρής γρίπης (τα 91 χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και 28 θάνατοι. Σε ό,τι αφορα τα 95 περιστατικά σοβαρής γρίπης, τα 61 αφορούσαν σε άνδρες και τα 34 σε γυναίκες. Τα θανατηφόρα κρούσματα αφορούσαν σε 19 περιπτώσεις άνδρες και σε εννέα γυναίκες.

Από τους 91 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, οι 54 (ποσοστό 59%) είχαν προσβληθεί από γρίπη τύπου Β. Από τα 29 περιστατικά που κατέληξαν, τα 19 (ποσοστό 68%) είχαν γρίπη τύπου Β.

"Παρότι εφέτος είχαμε μια ήπια περίοδο γρίπης, με σημαντικά μικρότερο αριθμό σοβαρών κρουσμάτων και θανάτων σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, η κυριαρχία της γρίπης τύπου Β μας κράτησε σε επιφυλακή" λεει στο protothema.gr, ο καθηγητής Παθολογίας, επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κ. Σωτήρης Τσιόδρας. "Ειναι μια μορφή της γρίπης η οποία πάντοτε τονίζουμε ότι θέλει προσοχή, καθώς είναι "ύπουλη" και μπορει να είναι απρόβλεπτη στην εξέλιξη της" εξηγεί ο ειδικός.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι είναι η ύπουλη γρίπη τύπου Β που σκότωσε τον Στέλιο Σκλαβενίτη"

Βέμπερ: Πολιτικοί κρατούμενοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

«Πολιτικούς κρατούμενους» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται εδώ και περίπου ένα μήνα στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία, μιλώντας στο protothema.gr.

Παράλληλα είπε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί πολίτες για να ασκεί πίεση, σημειώνοντας ωστόσο, ότι αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος με τον οποίο πρέπει να λειτουργούμε.

Δεν μπόρεσα να κατανοήσω τον λόγο για τον οποίο ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε μετά τη Σύνοδο της Βάρνας, ότι βλέπει μελλοντική προοπτική της Τουρκίας εντός της ΕΕ, τόνισε.

«Εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο, διότι η Τουρκία απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές αξίες και οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές αποτελούν μία ακόμα απόδειξη της απομάκρυνσης της Τουρκίας, η οποία χρησιμοποιεί πολίτες, στην περίπτωση της Ελλάδας στρατιώτες, στην περίπτωση της Γερμανίας δημοσιογράφους, ως πολιτικούς κρατούμενους, για να ασκεί πίεση. Δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να λειτουργούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ως Ευρωπαίοι πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι απέναντι στη γενικότερη κατάσταση, ώστε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, είπε, σημειώνοντας πως αυτό ήταν το ένα εκ των δύο θετικών μηνυμάτων της Συνόδου στη Βάρνα.

Το δεύτερο μήνυμα σύμφωνα με τον κ Βέμπερ ήταν ότι οι θέσεις της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία ήταν σαφείς και αυστηρές.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Βέμπερ: Πολιτικοί κρατούμενοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί"

Ο Κοντονής χάρισε ποινή 10ετούς κάθειρξης και πρόστιμο σε έμπορο ναρκωτικών

Απόφαση χάριτος σε δύο ακόμα άτομα, προκειμένου να εργαστούν σε εταιρεία security

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής «διέγραψε» ποινές και χάρισε χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ σε καταδικασθέντες τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, προκειμένου ο ένας να μπορεί να εργαστεί στο Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ανεξάρτητα αν έχει καταδικαστεί για εμπορία και πώληση ναρκωτικών κατ΄ εξακολούθηση και οι δύο άλλοι προκειμένου να μπορούν να εργαστούν ως Security, ανεξάρτητα εάν ο ένας εκ των δύο έχει καταδικαστεί, μεταξύ των άλλων, για «υπεξαίρεση αυτοκινήτου» στη Γερμανία.

Αναλυτικότερα, ο πρώτος από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών έχει καταδικαστεί το 2009 σε κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για «αγορά και κατοχή ουσιών από μη τοξικομανή κατ' εξακολούθηση, με σκοπό την εμπορία καθώς και πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ' εξακολούθηση».

Παρ΄ όλα αυτά, η χρηματική ποινή των 50.000 ευρώ του χαρίστηκε, και ήρθησαν οι συνέπειες από την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, προκειμένου να «δύναται να εργασθεί στο Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, να συνεχίσει τις σπουδές του ως διδακτορικός φοιτητής και να λάβει κάρτα διαμονής (visa) σε χώρα της αλλοδαπής».

Ο δεύτερος έχει καταδικαστεί: 1) το 2002 από το Ειρηνοδικείο της Δρέσδης (Γερμανία) με χρηματική ποινή των 50 ημερών έναντι 20 ευρώ ημερησίως για υπεξαίρεση αυτοκινήτου και 2) το 2004 από το Ειρηνοδικείο της Bautzen (Γερμανία) με χρηματική ποινή 40 ημερών έναντι 13 ευρώ ημερησίως για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Όμως, ήρθησαν οι συνέπειες από τις δύο καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του, προκειμένου να μπορεί να εργαστεί ως Security.

Ο τρίτος, έχει καταδικαστεί το 1988 από Στρατιωτικό Δικαστήριο, με ποινή φυλάκισης ενός έτους και μιας ημέρας για απόπειρα απόδρασης κρατουμένου. Οι συνέπειες από την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, ήρθησαν προκειμένου να μπορεί να εργαστεί ως Security.

Όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παράγραφος 1 του Συντάγματος, «ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή» και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων, ήρθησαν στις 3 αυτές περιπτώσεις οι συνέπειες από τις καταδικαστικές αυτές αποφάσεις και χαρίστηκε το πρόστιμό των 50.000 ευρώ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κοντονής χάρισε ποινή 10ετούς κάθειρξης και πρόστιμο σε έμπορο ναρκωτικών"

Πάσχα 2018: Έκτακτο επίδομα σε άνεργους ναυτικούς 350 ευρώ! Δείτε ποιοι θα το λάβουν

Ποιοι δικαιούνται να λάβουν έκτακτο επίδομα το Πάσχα και τα ερχόμενα Χριστούγεννα - Ποιες οι προϋποθέσεις
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση αποφάσισε η κυβέρνηση να δοθεί για τις εορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων σε άνεργους ναυτικούς. Η ενίσχυση φτάνει τα 2,357 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά, η οικονομική ενίσχυση κυμαίνεται από 300 έως και 350 για το φετινό Πάσχα και από 350 έως 400 ευρώ για τα ερχόμενα Χριστούγεννα, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των δικαιούχων. Την κοινή απόφαση υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Το επίδομα χορηγείται στους δικαιούχους μετά την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών στον Οίκο Ναύτου και η πίστωσή του θα γίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 5 Απριλίου.
Ειδικότερα στην απόφαση προβλέπεται ότι για τις εορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων 2018 παρέχεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση υπό τη μορφή βοηθήματος από τον προϋπολογισμό του Οίκου Ναύτου 2018 (Κ.Α.Ε. 0652) το ύψος της οποίας ορίζεται:
α) για τις εορτές του Πάσχα 2018 σε:
αα) τριακόσια (300,00) ευρώ, για τους/τις άγαμους/ άγαμες ναυτικούς και
ββ) τριακόσια πενήντα (350,00) ευρώ, για τους/τις έγγαμους/έγγαμες και τους εξομοιουμένους με αυτούς ή τους/τις έχοντες/έχουσες προστατευόμενα τέκνα.
β) για τις εορτές των Χριστουγέννων 2018 σε:
αα) τριακόσια πενήντα (350,00) ευρώ, για τους άγαμους και
ββ) τετρακόσια (400,00) ευρώ, για τους έγγαμους και τους εξομοιουμένους με αυτούς ή τους έχοντες προστατευόμενα τέκνα.
Την οικονομική ενίσχυση της υποπαραγράφου α' δικαιούνται να λάβουν οι ναυτικοί που πληρούν αθροιστικά τις εξής προϋποθέσεις:
α) Έχουν συνολική θαλάσσια υπηρεσία μεγαλύτερη από πέντε (5) χρόνια, από την οποία δώδεκα (12) μήνες τουλάχιστον μέσα στην τελευταία, πριν από την 8η Απριλίου 2018 τριετία ή είκοσι τέσσερις (24) μήνες συνολική θαλάσσια υπηρεσία κατά την τελευταία, πριν από την 8η Απριλίου 2018, πενταετία.
β) Έχει μεσολαβήσει, από την τελευταία απόλυσή τους και μέχρι την 8η Απριλίου 2018, χρονικό διάστημα όχι μικρότερο από τριάντα (30) ημέρες και μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες (δηλαδή ανεργία από 08-04-2016 έως 08-03-2018).
γ) Είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους ανέργων του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας Πειραιά (Γ.Ε.Ν.Ε.) και έχουν κάρτα ανεργίας, η οποία εκδόθηκε από την ημέρα της τελευταίας απόλυσης του/της ναυτικού και μετέπειτα.
δ) Δεν παίρνουν σύνταξη ή δώρο από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ή βοήθημα οποιασδήποτε άλλης μορφής, κατά τον χρόνο της καταβολής και δεν προστατεύονται από άλλο δημόσιο ασφαλιστικό φορέα. Τα επιδόματα ανεργίας και μητρότητας του άρθρου 19 παρ. 2 του π.δ. 894/1981 (Α' 226) και του π.δ. 228/1998 (Α' 176),όπως ισχύει σήμερα, καθώς και η επιδότηση σπουδαστών σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση υπ' αριθμ. 3627.1/01/2005 (Β' 89), όπως ισχύει, δεν θεωρούνται βοήθημα άλλης μορφής.
ε) Δεν έχουν επιδοθεί σε άλλη βιοποριστική απασχόληση μετά την αναγραφομένη στο ναυτικό τους φυλλάδιο τελευταία απόλυση ή την αναγραφόμενη στο διαβατήριο τους ημερομηνία εισόδου στη Χώρα.
Η συνδρομή των προϋποθέσεων των περιπτώσεων α' και β', ελέγχεται από το ναυτικό φυλλάδιο.
Την οικονομική ενίσχυση της υποπαραγράφου α', δικαιούνται να λάβουν επίσης οι κατωτέρω κατηγορίες ανέργων ναυτικών:
α) Ναυτικοί που πάσχουν από χρόνιο νόσημα που τους/τις έχει καταστήσει ανίκανους/ανίκανες για οποιαδήποτε εργασία, εφόσον έχουν πάνω από πέντε (5) χρόνια συνολική θαλάσσια υπηρεσία.
β) Ναυτικοί άνεργοι εγγεγραμμένοι/εγγεγραμμένες στο Γ.Ε.Ν.Ε. που απολύθηκαν από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την 8η Οκτωβρίου 2017, εφόσον έχουν τουλάχιστον δύο (2) χρόνια συνολική θαλάσσια υπηρεσία.
γ) Ναυτικοί άνεργοι εγγεγραμμένοι/εγγεγραμμένες στο Γ.Ε.Ν.Ε., που επιδοτήθηκαν κατά τις διατάξεις του π.δ/τος 228/1998 (Α' 176), όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, για ένα τετράμηνο τουλάχιστον μετά την 8η Απριλίου 2017 και δεν ναυτολογήθηκαν από τότε περισσότερο από έναν (1) μήνα.

Την οικονομική ενίσχυση της υποπαραγράφου β' δικαιούνται να λάβουν οι ναυτικοί που πληρούν αθροιστικά τις εξής προϋποθέσεις:
α) Έχουν συνολική θαλάσσια υπηρεσία μεγαλύτερη από πέντε (5) χρόνια, από την οποία δώδεκα (12) μήνες τουλάχιστον μέσα στην τελευταία, πριν από την 25η Δεκεμβρίου 2018 τριετία, ή είκοσι τέσσερις (24) μήνες συνολική θαλάσσια υπηρεσία κατά την τελευταία, πριν από την 25η Δεκεμβρίου 2018, πενταετία.
β) Έχει μεσολαβήσει, από την τελευταία απόλυση τους και μέχρι την 25η Δεκεμβρίου 2018, χρονικό διάστημα όχι μικρότερο από τριάντα (30) ημέρες και μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες (δηλαδή ανεργία από 25-12-2016 έως 25-11-2018).
γ) Είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους ανέργων του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (Γ.Ε.Ν.Ε.) και έχουν κάρτα ανεργίας, η οποία εκδόθηκε από την ημέρα της τελευταίας απόλυσης του ναυτικού και μετέπειτα.
δ) Δεν παίρνουν σύνταξη ή δώρο από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ή βοήθημα οποιασδήποτε άλλης μορφής, κατά τον χρόνο της καταβολής και δεν προστατεύονται από άλλο δημόσιο ασφαλιστικό φορέα. Τα επιδόματα ανεργίας και μητρότητας του άρθρου 19 παρ. 2 του π.δ. 894/1981 (Α' 226) και του π.δ. 228/1998 (Α' 176),
όπως ισχύει σήμερα, καθώς και η επιδότηση σπουδαστών σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση υπ' αριθμ. 3627.1/01/2005 (Β' 89), όπως ισχύει, δεν θεωρούνται βοήθημα άλλης μορφής.
ε) Δεν έχουν επιδοθεί σε άλλη βιοποριστική απασχόληση μετά την αναγραφομένη στο ναυτικό τους φυλλάδιο τελευταία απόλυση ή την αναγραφομένη στο διαβατήριο τους ημερομηνία εισόδου στη χώρα.
Η συνδρομή των προϋποθέσεων των περιπτώσεων α' και β', ελέγχεται από το ναυτικό φυλλάδιο.

Την οικονομική ενίσχυση της υποπαραγράφου β', δικαιούνται να λάβουν επίσης οι κατωτέρω κατηγορίες ανέργων ναυτικών:
α) Ναυτικοί που δεν μπορούν να εργασθούν γιατί πάσχουν από χρόνια νοσήματα, εφόσον έχουν πάνω από πέντε (5) χρόνια θαλάσσια υπηρεσία.
β) Ναυτικοί άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (Γ.Ε.Ν.Ε.) που απολύθηκαν από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την 25η Ιουνίου 2018, εφόσον έχουν τουλάχιστον δύο (2) χρόνια συνολική θαλάσσια υπηρεσία.
γ) Ναυτικοί άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Γ.Ε.Ν.Ε., που επιδοτήθηκαν κατά τις διατάξεις του π.δ. 228/1998 (Α' 176), όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, για ένα τετράμηνο (04 μήνες) τουλάχιστον μετά την 1η Ιανουαρίου 2018 και δεν ναυτολογήθηκαν από τότε περισσότερο από έναν (1) μήνα.

Για τον υπολογισμό της συνολικής θαλάσσιας υπηρεσίας, υπολογίζεται η υπηρεσία που έχει αποκτηθεί:
α) σε πλοία με Ελληνική σημαία,
β) σε πλοία με ξένη σημαία, συμβεβλημένα με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (Ν.Α.T.),
γ) σε πλοία με ξένη σημαία μη συμβεβλημένα με το Ν.Α.T., εφόσον έχει εξαγορασθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, χωρίς να θίγονται διατάξεις των ενωσιακών κανονισμών για τον συντονισμό των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης των Κρατών Μελών της Ε.Ε.
Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο ναυτικός νοσηλεύθηκε σε κλινική ή νοσοκομείο, με δαπάνες του οικείου ασφαλιστικού φορέα ή του πλοιοκτήτη, υπολογίζεται ως θαλάσσια υπηρεσία μόνο για τον σκοπό της παρούσας απόφασης.
Κατά τον υπολογισμό της θαλάσσιας υπηρεσίας και της ανεργίας, ο μήνας υπολογίζεται σε τριάντα (30) ημέρες, όπως ορίζει η περίπτωση 18 του άρθρου 1 του π.δ. 894/1981 (Α' 226), ως τελευταία δε απόλυση, λογίζεται η ημερομηνία μέχρι την οποία ο ναυτικός δικαιούται να λάβει αποζημίωση ή μισθό κατά τον Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου, που κυρώθηκε με το ν. 3816/1958 (Α' 32) και τον Κανονισμό για την εφαρμογή απαιτήσεων της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας, 2006 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, που εγκρίθηκε με την αριθμ. 3522.2/08/2014 κοινή υπουργική απόφαση (Β' 1671). Ναυτολόγηση μέχρι τριάντα (30) ημέρες, δεν θεωρείται ότι διακόπτει το απαιτούμενο διάστημα ανεργίας.
Για το χαρακτηρισμό νοσήματος των ναυτικών που αναφέρεται στην παρούσα ως χρόνιο, αρμόδιοι είναι οι εξής:
α) το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.). Οι γνωστοποιήσεις Αποτελέσματος Πιστοποίησης Ποσοστού Αναπηρίας, που εκδίδονται από τις Υγειονομικές Επιτροπές του ΚΕ.Π.Α. γίνονται υποχρεωτικά δεκτές και είναι δεσμευτικές.
β) Δημόσια Νοσοκομεία.
γ) Για τους δικαιούχους που δεν είναι κάτοικοι νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, εκτός των ανωτέρω περιπτώσεων, αρμόδιοι είναι και οι Δημόσιες Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) (όπως Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το.Μ.Υ.), Κέντρα Υγείας κ.λπ.) πλησιέστερα στην κατοικία τους.

Η οικονομική ενίσχυση της υποπαραγράφου α' καταβάλλεται από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έως και την 5η Απριλίου 2018, με πίστωση λογαριασμών πληρωμών τράπεζας των δικαιούχων ναυτικών, σταδιακά, μετά την κατάθεση και τον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών στον Οίκο Ναύτου Πειραιά ή στις Λιμενικές Αρχές, που έχουν ορισθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την παροχή της προβλεπόμενης προστασίας.

Η οικονομική ενίσχυση της υποπαραγράφου β' καταβάλλεται έως την 28η Δεκεμβρίου 2018, με πίστωση λογαριασμών πληρωμών τράπεζας των δικαιούχων, σταδιακά μετά την κατάθεση έως και την 27η Δεκεμβρίου 2018 και τον έλεγχο των απαιτούμενων στοιχείων στον Οίκο Ναύτου Πειραιά ή στις Λιμενικές Αρχές, που έχουν ορισθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την παροχή της προβλεπόμενης προστασίας.
Με πληροφορίες από Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάσχα 2018: Έκτακτο επίδομα σε άνεργους ναυτικούς 350 ευρώ! Δείτε ποιοι θα το λάβουν "

Σκληρή ανακοίνωση Μαξίμου για Ερντογάν: «Στην Ελλάδα έχουμε πρωθυπουργό, όχι σουλτάνο»

Ανεβαίνει η ένταση στην κόντρα Αθήνας - Άγκυρας. «Ο Ερντογάν επιλέγει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μαξίμου

Για επιλογή του Τούρκου προέδρου ενός «ακατανόητα ολισθηρού δρόμου προκλητικών επιθέσεων» κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου στην αντίδρασή του μετά τις νέες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενος στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει πώς αν ο Τούρκος πρόεδρος είχε να πει κάτι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, θα μπορούσε να το πει κατ' ιδίαν στον Έλληνα πρωθυπουργό και καλεί τον επικεφαλής του γειτονικού κράτους να δώσει εξηγήσεις για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τους οποίους «κρατά ακόμη φυλάκισμένους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο:
«Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις.

Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.

Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή ανακοίνωση Μαξίμου για Ερντογάν: «Στην Ελλάδα έχουμε πρωθυπουργό, όχι σουλτάνο»"

Ερντογάν με στολή παραλλαγής: Ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί να διευθετήσει το θέμα των «8» σε 15 ημέρες

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέδεσε το θέμα των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς - «Για αυτούς τους τρομοκράτες δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα, τόνισε, ενώ είχε πει «πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Ελληνες που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση»

Με στολή παραλλαγής και αυστηρό τόνο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, λέγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε υποσχεθεί ότι θα διευθετήσει το θέμα σε διάστημα 15 ημερών, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Ο Ερντογάν μάλιστα, «συνέδεσε» το θέμα των «8» με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο Ερντογάν, σε ομιλία του σε στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη μεθοριακή περιοχή Χατάι, έριξε τα βέλη του κατά της ελληνικής κυβέρνησης. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ANT1 στην Τουρκία, ο Ερντογάν τόνισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, του είχε υποσχεθεί ότι το θέμα με τους «8» θα το διευθετούσε σε 15 μέρες. «Πέρασαν μέρες, μήνες και ακόμα να παραδοθούν οι 8 Γκιουλενιστές» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να συνδέσει το εν λόγω θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.






Όπως χαρακτηρθιστικά είπε: «Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Ελληνες που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν είστε μεγάλο κράτος, δώστε το σε εμάς. Αυτή η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη. Ό,τι αποφασίσει η δικαιοσύνη. Σταματήστε. Για αυτούς τους τρομοκράτες δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα». 

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε εκ νέου τρομοκράτες τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που ζητούν άσυλο από την Ελλάδα και μάλιστα τους ανέφερε ως Γκιουλενιστές, δηλαδή ως οπαδούς ή μέλη της οργάβωσης FETO, ηγέτης της οποίας είναι ο Τούρκος ιεροκύρηκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και κατηγορείται ως ο εμπνευστής και οργανωτής του στρατιωτικου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν με στολή παραλλαγής: Ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί να διευθετήσει το θέμα των «8» σε 15 ημέρες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news