facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ξεπέρασε το όριο η στάθμη του Έβρου - Σε τεχνητή πλημμύρα προχώρησε η Περιφέρεια

Η άνοδος της στάθμης των υδάτων στον πόταμο Έβρο, στα 5.88 μέτρα, ήτοι οκτώ εκατοστά πάνω από το όριο συναγερμού, οδήγησε σε «τεχνητή κατάκλυση» (ελεγχόμενη πλημμύρα) 5.500 στρεμμάτων στην περιοχή του Πυθίου, σήμερα λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, μόλις λίγα λεπτά μετά το πέρας της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας, εξηγεί την απόφασή του για άνοιγμα των θυροφραγμάτων στην περιοχή του Πυθίου, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πάνω από 5.000 στρέμματα καλλιεργειών

«Έδωσα εντολή ν' ανοίξουν τα θυροφράγματα επειδή η στάθμη των νερών είναι πάρα πολύ ψηλά και παρουσιάζει αυξητικές τάσεις. Την ίδια στιγμή το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ συνεχίζει να υπερχειλίζει και οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη Βουλγαρία και την Τουρκία δεν ευνοούν» δηλώνει ο κ. Πέτροβιτς.
Σημειώνει πως «ανοίγοντας τα υδροφράγματα προσπαθούμε, με μια βαλβίδα εκτόνωσης στο Πύθιο, να ρίξουμε τη στάθμη, αποσυμφορίζοντας κάπως τον ποταμό Έβρο, σε ό,τι αφορά την ελληνική πλευρά». Υπογραμμίζει ότι «πρωτίστως ο στόχος μας είναι να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και δευτερευόντως, πέφτοντας η στάθμη να μην αποτελεί απειλή καθώς ο ποταμός κατεβαίνει προς το Νότο». Εκτιμά πως και η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη «γιατί έχει καιρικά φαινόμενα και συνδυαστικά με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σε Βουλγαρία και Τουρκία, ο νομός παραμένει σε επιφυλακή».

Σημειώνεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου εγκαίρως και ενόψει της εφαρμογής του σεναρίου ανοίγματος των θυροφραγμάτων, που τελικώς έγινε πράξη, ζήτησε από κλιμάκιο ελεγκτών του ΕΛΓΑ να μεταβεί στη συγκεκριμένη περιοχή η οποία έχει καλλιέργειες σίτου και μηδικής (που προορίζονται για ζωοτροφές) προκειμένου να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις της προκληθείσης ζημίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεπέρασε το όριο η στάθμη του Έβρου - Σε τεχνητή πλημμύρα προχώρησε η Περιφέρεια"

Κρήτη: Η σκόνη επιστρέφει... και "κλείνει" σχολεία

Ο «εφιάλτης» για τους κατοίκους της Κρήτης επιστρέφει από Δευτέρα στην Κρήτη, ενώ αναμένεται το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας να φτάσει ξανά μέχρι και την Πελοπόννησο.

Η αφρικανική σκόνη θα κάνει και πάλι την εμφάνιση της στην Κρήτη, καθώς η ΕΜΥ προειδοποεί ότι σήμερα και αύριο η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 θα ξεπεράσει το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής 50 μg/m3.

Μετά το «διάλειμμα» των δύο ημερών, το φαινόμενο θα είναι έντονο και θα επηρεάσει ολόκληρη την περιφέρεια Κρήτης. Η μεταφορά των σωματιδίων από τα νότια ξεκίνησε από την Κυριακή, αλλά οι συγκεντρώσεις αρχικά είναι ανεκτές. Αργότερα όμως θα υπάρξει πιο έντονη μεταφορά, προκαλώντας και πάλι προβλήματα στο νησί, καθώς θα υπάρχει σημαντική θολότητα στην ατμόσφαιρα ενώ θα περιορίζεται σημαντικά και η οριζόντια ορατότητα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Οι μέγιστες συγκεντρώσεις αναμένεται να εμφανισθούν τις νυκτερινές ώρες της Κυριακής και τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η αφρικανική σκόνη θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά το απόγευμα, αλλά η ατμόσφαιρα αναμένεται να καθαρίσει από την Τρίτη και μετά, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης

Ανοιχτά σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα

Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία τη Δευτέρα και στον Άγιο Νικόλαο καθώς έκριναν από το Δήμο ότι η αφρικανική σκόνη δεν δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία τους.
Ανοιχτά θα είναι και στο δήμο Ιεράπετρας και ο Δήμαρχος κ. Θεοδ. Καλαντζάκης θα αξιολογήσει την κατάσταση αύριο το πρωί.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας Κρήτης συστήνει σε άτομα αυξημένου κινδύνου και σε παιδιά να περιορίσουν κάθε κάθε έντονη σωματική άσκηση και δραστηριότητα ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους, ενώ σε ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα να ακολουθούν την προτεινόμενη από γιατρούς αγωγή.

ekriti
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Η σκόνη επιστρέφει... και "κλείνει" σχολεία"

Αντιδρούν εταιρίες του Ελαιώνα στην κατασκευή Κέντρου Αποτέφρωσης

Να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη και να ακυρωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων με την οποία επετράπη η χωροθέτηση του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα Αττικής, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας γνωστές μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες (Ανώνυμες Εταιρείες) και μια Τράπεζα, οι οποίες είναι εγκατεστημένες κοντά στην επιλεγείσα περιοχή του οικοδομικού τετραγώνου 17.

Επισημαίνουν ότι η μονάδα αποτέφρωσης κοντά στις εγκαταστάσεις τους είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι το νομικό πλαίσιο για την κατασκευή μονάδας αποτέφρωσης προσκρούει στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει το φυσικό, ανθρωπογενές αστικό περιβάλλον.

Η χωροθέτηση Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα δεν είναι μέσα στις επιτρεπόμενες χρήσεις της περιοχής, αφού το ΟΤ 17 είναι χαρακτηρισμένο ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και παράνομα αποχαρακτηρίζεται και μετατράπηκε σε οικοδομήσιμο χώρο κατάλληλο για ανέγερση κτιρίου για τη δραστηριότητα του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.

Επίσης, είναι επιπρόσθετα αντισυνταγματική καθώς επιδεινώνει το περιβάλλον της περιοχής και την ποιότητα ζωής και τους όρους διαβίωσης των κατοίκων.

Ακόμη, δεν εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις, ενώ αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδρούν εταιρίες του Ελαιώνα στην κατασκευή Κέντρου Αποτέφρωσης"

Θρίλερ στις φυλακές Τρικάλων: Ελληνας κρατούμενος με μαχαίρι κράτησε όμηρο αρχιφύλακα

Θρίλερ στις φυλακές Τρικάλων με ομηρία αρχιφύλακα από Ελληνα κρατούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες Ελληνας κρατούμενος με μαχαίρι ακινητοποίησε και κράτησε όμηρο αρχιφύλακα στην 5η πτέρυγα των φυλακών.

Του έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό και τον κράτησε όμηρο για αρκετή ώρα. Τελικά άλλοι συγκρατούμενοι του, κατάφεραν και πήραν τον αρχιφύλακα από τα χέρια του. Οι αρχές ετοιμάζουν επιχείρηση στις φυλακές, ενώ ο αρχιφύλακας φέρει τραυματισμό στον λαιμό από κόψιμο.

Όπως σχολιάζει το trikalavoice.gr η κατάσταση τείνει να τεθεί εκτός ελέγχου στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρικάλων, όπου μόλις την Παρασκευή κρατούμενος επιτέθηκε και τραυμάτισε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον Αρχιφύλακα, ενώ χθες οι υπάλληλοι της Φυλακής με δραματική τους ανακοίνωση φώναξαν πως κινδυνεύουν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ στις φυλακές Τρικάλων: Ελληνας κρατούμενος με μαχαίρι κράτησε όμηρο αρχιφύλακα "

Τον Απρίλιο στους θεσμούς το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα - Οι βασικοί άξονες

Έτοιμο πριν από το EuroWorking Group της 11ης Απριλίου, με στόχο να παρουσιαστεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Eurogroup στις 27 Απριλίου στη Σόφια, θα είναι -σύμφωνα με τον προγραμματισμό- το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα.
Το σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, βρίσκεται στην τελική φάση της τεχνικής επεξεργασίας και θα στοχεύει μεταξύ άλλων σε μειώσεις φορολογικών συντελεστών ύψους 3,5 δισ. ευρώ, σε ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του αγροτικού τομέα, σε προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, καθώς και σε αύξηση του κατώτατου μισθού. 
Το σχέδιο καταρτίζεται υπό την εποπτεία των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας και θα ακολουθήσει «πολιτική διαβούλευση» με τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη, κατά τις ίδιες πληροφορίες.
Κύριο βάρος για τη χρηματοδότηση του σχεδίου θα δοθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Πρακτορείου, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στο ΕΣΠΑ, στην «αναπτυξιακή τράπεζα», καθώς και στις Συνεταιριστικές Τράπεζες, δεδομένου ότι οι τελευταίες έχουν καλύτερη πληροφόρηση για την τοπική κοινωνία και τοπικούς επιχειρηματίες. Αντίθετα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, μικρότερο βάρος θα αναλάβουν οι συστημικές τράπεζες, λόγω του σημαντικού προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.
Σε δημοσιονομικό επίπεδο, το σχέδιο θα βασίζεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις μακροοικονομικές προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που έχει ψηφιστεί τον Μάιο 2017 και θα συζητηθεί με τους θεσμούς πριν από το νέο μεσοπρόθεσμο που θα καλύπτει την περίοδο 2019- 2022.
Το πολιτικό μήνυμα που θα σταλεί στους εταίρους, τις αγορές και την κοινωνία, θα είναι ότι η χώρα θα τηρήσει απολύτως τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει τόσο όσον αφορά στους δημοσιονομικούς στόχους, όσο και αναφορικά με τη συνέχιση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο θα αποτελεί «ιδιοκτησία» της, με αλλαγή προσανατολισμού προς τη στήριξη της μεσαίας τάξης. Έτσι, όπως αναφέρουν στην κυβέρνηση, εκτός από τις μειώσεις των φορολογικών συντελεστών και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του αγροτικού κόσμου, θα υπάρχουν και παρεμβάσεις στη δημόσια διοίκηση (για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας), καθώς και στους τομείς της υγείας και της παιδείας.
Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητικούς παράγοντες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και δεν μπορεί να συνεχιστεί το μοντέλο ενίσχυσης μόνον των μεγάλων επιχειρήσεων με τη λογική ότι αυτές θα δημιουργήσουν τις απαιτούμενες θέσεις εργασίας. 
Ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι θα είναι η προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων, ακόμη και μέσω του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων.
Για τη στήριξη της κοινωνίας, το σχέδιο θα έχει επίσης δύο βασικά σκέλη:
  1. Την αύξηση του κατώτατου μισθού σταδιακά και με βάση το πορτογαλικό μοντέλο, αλλά και χωρίς να θιγεί η προσπάθεια μείωσης της ανεργίας, όπως άλλωστε ζητούν οι θεσμοί.
  2. Τη μείωση των φορολογικών βαρών κατά 3,5 δισ. ευρώ, μέσω της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και των πρωτογενών πλεονασμάτων κατά την περίοδο 2019- 2022. Στο σχέδιο δεν θα εξειδικεύεται η μείωση των φόρων.
ΑΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Τον Απρίλιο στους θεσμούς το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα - Οι βασικοί άξονες"

Αιχμές Δ. Καμμένου για το «Gorna Makedonija» του Τσίπρα: Δεν κατανοώ τη σκοπιμότητα, έκαψε την πρόταση

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε «Gorna Makedonija», από τις Βρυξέλλες.

Αιχμές για αυτή την κίνηση του πρωθυπουργού, που ευχήθηκε σε Σκοπιανή δημοσιογράφο να εκπροσωπεί την Gorna Makedonija στην επόμενη σύνοδο κορυφής, άφησε και ο Δημήτρης Καμμένος.

«Δεν κατανοώ τη σκοπιμότητα της αναφοράς από τον πρωθυπουργό... Φάνηκε σαν να είναι επίσημη θέση», σχολίασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, στον ΣΚΑΪ. «Θα μπορούσα να το πω εγώ, θα μπορούσε να το πει κάποιος άλλος συνάδελφος βουλευτής, αλλά από τον πρωθυπουργό δεν το κατανοώ γιατί έγινε η αναφορά».

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι η αναφορά του κ. Τσίπρα σε αυτή την ονομασία, ενώ ο Νίκος Κοτζιάς συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, «έκαψε» τη συγκεκριμένη πρόταση.

«Μετά βγήκε ο Ζάεφ, και το ωραίο ήταν ότι δεν του άρεσε το όνομα, τους χαρίζουμε όνομα και δεν το θέλουν, και δε θέλουν και αλλαγές στο σύνταγμα», σχολίασε ακόμη ο κ. Καμμένος.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αιχμές Δ. Καμμένου για το «Gorna Makedonija» του Τσίπρα: Δεν κατανοώ τη σκοπιμότητα, έκαψε την πρόταση"

Αναστασιάδης: Στη Βάρνα θα δοκιμαστεί ο σεβασμός της Τουρκίας έναντι της Ε.Ε.

Κατά την αυριανή Σύνοδο της Βάρνας θα δοκιμαστεί ο σεβασμός της Τουρκίας στις υποχρεώσεις έναντι της ΕΕ, περιλαμβανομένης και της Κυπριακής Δημοκρατίας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Από τη συμπεριφορά και τη στάση της Τουρκίας θα εξαρτηθούν πολλά, ανέφερε.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης σημείωσε ότι «επιβάλλεται με συνέπεια, με ενότητα, με στοχοπροσήλωση να επιτύχουμε την απελευθέρωση και τη δημιουργία ενός κράτους, που να συνάδει απόλυτα με τις ευρωπαϊκές αρχές, να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου των πολιτών, να δημιουργεί ακριβώς εκείνες τις προϋποθέσεις, που μέσα από την ανεξαρτησία και την κυριαρχία του να παρέχει ασφάλεια προς όλους».

Για το θέμα της συνάντησης του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης δήλωσε ότι έχει κάνει ξεκάθαρη τη δική του θέληση. «Δεν θα επαναλαμβάνω καθημερινά αυτά τα οποία έχω διαμηνύσει πολλάκις. Όταν και εφόσον είναι έτοιμος, εγώ είμαι πανέτοιμος», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Κύπριος πρόεδρος επεσήμανε ότι η 25η Μαρτίου 1821 «ήταν η θεμέλιος μέρα για την απελευθέρωση της Ελλάδας και την εγκαθίδρυση του ελληνικού κράτους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστασιάδης: Στη Βάρνα θα δοκιμαστεί ο σεβασμός της Τουρκίας έναντι της Ε.Ε."

Καμμένος: Θα συντρίψουμε όποιον αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία (βίντεο)

Υψώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Άγκυρα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε μήνυμά του μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

«Όποιος αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε... Όσοι σκέφτονται μεγάλες Οθωμανικές αυτοκρατορίες να θυμούνται το 1821 και το πώς μια ψυχή, πώς ο ελληνικός λαός ενωμένος και δυνατός αντιμετώπισε και συνέτριψε την αυτοκρατορία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση» υπογράμμισε.

Ο υπουργός Άμυνας κάλεσε τους φίλους και συμμάχους της Ελλάδας να συμβάλλουν «με πράξεις και όχι λόγια» στην επιστροφή των δύο ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία. «Τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους» είπε, προσθέτοντας ότι «θα επιδιώξουμε, και θα πετύχουμε, την απελευθέρωσή τους».

Όπως είπε ο κ. Καμμένος για την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, «η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι μπορεί να στέλνουμε μηνύματα ειρήνης, αλλά τέτοιου είδους συμπεριφορές την απομονώνουν, και τη στέλνουν πίσω από εκεί που ξεκίνησε, στα βάθη της Ανατολής».

Να δώσει τέλος στις παράνομες ενέργειές της στο Αιγαίο και στην Κύπρο, και να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, κάλεσε την Άγκυρα από πλευράς του ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ψαρά. Στο μήνυμά του επ’ ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο πρωθυπουργός έκανε δε λόγο για παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλότητα.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος: Θα συντρίψουμε όποιον αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία (βίντεο)"

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου: Θα υπερασπιζόμαστε πάντα, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την ελευθερία, τα σύνορα και το έδαφός μας - ΒΙΝΤΕΟ

«Θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας και της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας:

«Η Εθνεγερσία της 25ης Μαρτίου 1821 είναι μια κορυφαία στιγμή στη μακραίωνη πορεία του Έθνους των Ελλήνων. Είναι η στιγμή της γέννησης, μέσ’ από την διαχρονική εθνική μας ταυτότητα, του νεότερου ελληνικού κράτους. Κατά τούτο η εθνική μας επέτειος δείχνει, ταυτοχρόνως, τις ρίζες του κράτους μας αλλά και την αποστολή του στο μέλλον.

Όπως τεκμηριώνει αμαχήτως το ιστορικό της 25ης Μαρτίου 1821, το νεότερο ελληνικό κράτος γεννήθηκε μέσα από μια «έκρηξη» Ελευθερίας, αποδεικνύοντας, για μιαν ακόμη φορά, ότι για εμάς, τους Έλληνες, η Ελευθερία είναι αξία υπαρξιακή: Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπισθούμε την αξία μας και να δημιουργήσουμε, αναπτύσσοντας ελεύθερα την προσωπικότητά μας.

Αυτές οι ρίζες ελευθερίας προσδιορίζουν, ως δείκτες πορείας, και την αποστολή μας στο μέλλον. Είμαστε Έθνος και Λαός της Ειρήνης, της Φιλίας και της Δημοκρατίας, που, αυτονοήτως, έχουν ως βάση τον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, στο σύνολό τους. Είμαστε όμως, κατά την Ιστορική μας Κληρονομιά, Λαός και Έθνος που θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ’ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας και της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χρόνια Πολλά».



enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου: Θα υπερασπιζόμαστε πάντα, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την ελευθερία, τα σύνορα και το έδαφός μας - ΒΙΝΤΕΟ"

Νέα επεισόδια στα Εξάρχεια- 2 τραυματίες αστυνομικοί-Γκαζάκια σε περιπολικά

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στα Εξάρχεια και το Περιστέρι Αττικής. Στα Εξάρχεια από τις 2 τα ξημερώματα, και για περίπου τρεις ώρες, άγνωστοι πετούσαν βόμβες μολότοφ στις δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται στην Πατησίων και Τοσίτσα, με συνέπεια να τραυματιστούν ελαφρά δύο αστυνομικοί των ΜΑΤ.

Εξάλλου, στη 1.30 τα ξημερώματα άγνωστοι προσέγγισαν τον υπαίθριο χώρο πάρκινγκ του 1ου Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής και έριξαν γκαζάκια σε τρία σταθμευμένα περιπολικά, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Για το θέμα διενεργείται προανάκριση.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επεισόδια στα Εξάρχεια- 2 τραυματίες αστυνομικοί-Γκαζάκια σε περιπολικά "

Τσίπρας: Δεν επιτρέπουμε παιχνίδια σε κανέναν– Προς Ταγίπ: Άσε τις κορώνες

Να δώσει τέλος στις παράνομες ενέργειές της στο Αιγαίο και στην Κύπρο, και να σεβαστεί τους κανόνες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, κάλεσε την Άγκυρα την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας από τα μαρτυρικά Ψαρά. Στο μήνυμά του επ’ ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο πρωθυπουργός έκανε δε λόγο για παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλότητα.

«Η Ελλάδα είναι πόλος -αλλά και εγγυητής- της σταθερότητας και της ασφάλειας για την περιοχή μας. Γι' αυτό το λόγο, δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλότητα» τόνισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «κορώνες» στη σκιά των προκλητικών δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν ότι «θα σκοτωθούμε και θα σκοτώσουμε και άλλους για τη μεγάλη Τουρκία».

«Στον 21ο αιώνα την ευημερία και την πρόοδο ενός λαού δεν την διασφαλίζουν οι κορώνες αλλά η διαρκής επίλυση των διαφορών» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη όχι για να απειλήσει, αλλά για να εξασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή» επισήμανε, αναφέροντας παράλληλα ότι η Ελλάδα «επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία με τους γείτονές της».

«H Ελλάδα είναι μια χώρα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική, με κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και απόλυτο σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Θέλοντας να περάσει και ένα αισιόδοξο μήνυμα στην κοινή γνώμη, ο πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της μια δύσκολη περίοδο, «στην οποία την οδήγησαν λάθη και ανεύθυνες και ιδιοτελείς ηγεσίες».

Πέρασαν, είπε, 197 χρόνια από τις μέρες που σήμαναν τον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδα μας. Της ακλόνητης πίστης στην πρόοδο και την απόρριψη κάθε μορφής τυραννίας και καταπίεσης.
Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, η επανάσταση του '21 είχε μέσα της βαθιά χαραγμένες τις αξίες που έφερε στο προσκήνιο ο διαφωτισμός. Όπως και οι μεγάλες επαναστάσεις του 18ου αιώνα, στη Γαλλία και την Αμερική.

«Ο σπόρος που έθρεψε το νέο ελληνικό κράτος, είναι που γέννησε την Ευρώπη των μεγάλων αγώνων, της ελευθερίας, της ισότητας, της δημοκρατίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αποκάλεσε επίσης τα Ψαρά «φάρο ελληνισμού, αυτοθυσία και τόπο μαρτυρίου που συμβόλισε τη δίψα ενός λαού για την απελευθέρωση του λαού από το ζυγό του κατακτητή».

«H Επανάσταση του 1821 ήταν μια λαϊκή δημοκρατική επανάσταση, βασισμένη στις αξίες και τα ιδανικά του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης, η οποία συγκλόνισε την Ευρώπη της απολυταρχίας και των αυταρχικών καθεστώτων της Ιεράς Συμμαχίας» σημειώνει στο μεταξύ στο δικό του μήνυμα για την 25η Μαρτίου ο ΣΥΡΙΖΑ.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Δεν επιτρέπουμε παιχνίδια σε κανέναν– Προς Ταγίπ: Άσε τις κορώνες"

Spiegel: Η Ε.Ε χρηματοδοτεί την Τουρκία για τεθωρακισμένα στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Μια έρευνα – σοκ δημοσιεύει το περιοδικό Spiegel, στο οποίο κάνει λόγο, για πακτωλό χρημάτων της Ε.Ε στην Τουρκία, προκειμένου αυτή να κατασκευάσει άρματα με τα οποία περιπολεί τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Με αυτά τα χρήματα επίσης μπορούν να αναπτύξουν τεχνολογίες ασφάλειας και παρακολούθησης.

Παράλληλα κάνει λόγο για βία και πυροβολισμούς Τούρκων στρατιωτών σε Σύρους πρόσφυγες, προκειμένου να μην περάσουν τα σύνορά της.

Και το καλύτερο απ’ όλα; Οι σφαίρες που δολοφονούν πρόσφυγες, αγοράζονται με… χρήματα της Ε.Ε, η οποία τα δίνει ακριβώς γι αυτό τον λόγο.

«Οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν την Τουρκία ότι επαναπροωθεί με βίαιο τρόπο Σύρους πρόσφυγες. Στην προστασία των συνόρων της η Τουρκία δέχεται βοήθεια από την Ε.Ε.» γράφει το Spiegel. Σημειώνει πως γι αυτόν το λόγο εμβάστηκαν στην Άγκυρα περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ».

Η Ε.Ε χρηματοδοτεί… τις Τουρκικές περιπολίες στα σύνορα με την Ελλάδα


«Η Ε.Ε. βοηθά την Τουρκία να κλείσει τα σύνορά της για πρόσφυγες. Η Γερμανία και τα άλλα κράτη- μέλη της Ε.Ε. παρείχαν στην κυβέρνηση της Άγκυρας, προκειμένου για την προστασία των συνόρων της, τεχνολογία ασφαλείας και παρακολούθησης συνολικής αξίας άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ» αναφέρει η έρτευνα.

«Έτσι, οι Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του προγράμματος περιφερειακής ανάπτυξης IPA της τουρκικής εταιρίας Otokar, προχώρησαν σε έμβασμα ύψους 35,6 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή τεθωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων, των αποκαλούμενων Cobra II, τα οποία χρησιμοποιούνται τώρα και στα τουρκικά σύνορα με τη Συρία. Στον εξοπλιστικό όμιλο Aselsan, που ανήκει κατά πλειοψηφία στο τουρκικό κράτος, ανατέθηκε κατά αυτόν τον τρόπο από την Ε.Ε. να διαθέσει έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ τεθωρακισμένα και μη τεθωρακισμένα οχήματα παρακολούθησης για έλεγχο των ελληνο- τουρκικών χερσαίων συνόρων.

Τον Μάρτιο του 2016 η Ε.Ε. και η Άγκυρα είχαν συνάψει συμφωνία, βάσει της οποίας οι Ευρωπαίοι καλούνταν να πληρώσουν αρχικά τρία δισ. ευρώ στην Τουρκία με αντάλλαγμα να «συγκρατεί» πρόσφυγες στην χώρα και να τους αποτρέπει από τη συνέχιση του ταξιδιού τους με κατεύθυνση την Ε.Ε. Τα χρήματα θα έπρεπε να κανονικά να δοθούν υπέρ των Σύρων στην Τουρκία, εντούτοις 18 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν σε ολλανδική εταιρία, η οποία κατασκεύασε έξι σκάφη περιπολίας για την τουρκική ακτοφυλακή».

Στρατιώτες πυροβολούν τους πρόσφυγες!


Η Τουρκία έχει υψώσει στα σύνορά της με τη Συρία ένα τοίχος. Οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν Τούρκους συνοριοφύλακες ότι παρεμποδίζουν με βίαια μέσα τη διαφυγή Σύρων προς την Τουρκία. Πολλοί πρόσφυγες δήλωσαν στο περιοδικό Spiegel ότι δέχτηκαν πυροβολισμούς από Τούρκους στρατιώτες. Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου της Συρίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τα στοιχεία του οποίου δεν μπορούν να ελεγχθούν ανεξάρτητα, από το Σεπτέμβριο έχουν χάσει τουλάχιστον 42 άτομα τη ζωή τους στην προσπάθεια να περάσουν το συνοριακό τοίχος.

Έως το καλοκαίρι του 2015 τα σύνορα προς την Τουρκία ήταν για τους Σύρους ανοιχτά. Στην Τουρκία έφτασαν 3,5 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες, περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Έκτοτε η Άγκυρα, μεταξύ άλλων και υπό την πίεση της Ε.Ε., έχει κλείσει τις οδούς διαφυγής. Όποιος θέλει να γλιτώσει από τον πόλεμο στη Συρία, πρέπει τώρα πλέον να πληρώσει πολλά χρήματα- ή να ρισκάρει τη ζωή του. Με την προσφυγική συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας η κρίση απλώς μετατοπίστηκε: ενώ πνίγονταν λιγότεροι άνθρωποι στο Αιγαίο -όπου ο αριθμός των σκαφών που επιχειρούν να προσεγγίσουν ελληνικό έδαφος έχει μειωθεί μετά τη σύναψη της συμφωνίας, τώρα πεθαίνουν στα τουρκο- συριακά σύνορα, καταλήγει το Der Spiegel».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Spiegel: Η Ε.Ε χρηματοδοτεί την Τουρκία για τεθωρακισμένα στα ελληνοτουρκικά σύνορα"

Όχι του ΥΠΟΙΚ σε μεγάλες αυξήσεις αντικειμενικών αξιών σε “φτωχές” περιοχές

Το πρώτο… φίλτρο στις εισηγήσεις των εκτιμητών, έβαλε το υπουργείο Οικονομικών, πριν καν πιάσει δουλειά η Δευτεροβάθμια Επιτροπή, θέλοντας έτσι να σβήσει τις «φωτιές» πριν καλά- καλά τις ανάψουν οι προτάσεις για αυξήσεις ως και 50% στις «λαϊκές» περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο θορυβήθηκε έντονα όταν άρχισαν να «πέφτουν» στο σύστημα οι εισηγήσεις για τα δυτικά προάστια και άλλες περιοχές, όπου σήμερα οι Τιμές Ζώνης κυμαίνονται μεταξύ 500- 750 ευρώ/τ.μ., καθώς η τάση ήταν να εξισωθούν με το ελάχιστο κόστος οικοδομής, που υπολογίζεται στα 900 ευρώ/τ.μ. στην Αττική και στα 800 ευρώ/τ.μ. στην υπόλοιπη Ελλάδα. «Δεν συμφωνούμε με αυτήν την άποψη» τόνισαν στο iefimerida αρμόδιες πηγές, επικαλούμενες το κριτήριο της εμπορικότητας των ακινήτων σε αυτές τις περιοχές.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι οι εισηγήσεις για αυξήσεις 30% ή 50% απορρίπτονται εκ προοιμίου και περιοχές όπως το Ίλιον, ο Ασπρόπυργος, η Ελευσίνα, το Πέραμα, το Περιστέρι, θα πέσουν στα "μαλακά", με λελογισμένες αυξήσεις, που δεν θα επηρεάζουν τους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ ή με μηδενικές αυξήσεις.

Αντιθέτως, στη συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων Ζωνών έρχονται αυξήσεις, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, παρά την πτώση των εμπορικών τιμών την τελευταία 10ετία (πάνω από 40% κατά μέσο όρο), η τεράστια διαφορά που υπήρχε με τις Τιμές Ζώνης του 2007 έχει απλώς περιοριστεί και μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις οι εμπορικές υπολείπονται των αντικειμενικών.

Οι εκτιμητές εισηγούνται αύξηση Τιμών σε 6.070 Ζώνες, κυρίως σε τουριστικές περιοχές, δηλαδή στα νησιά του Ιονίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη. Οι αυξήσεις φτάνουν στο 15 με 20%, αλλά υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις, όπου οι εμπειρογνώμονες εισηγούνται αυξήσεις ως και 50%, οι οποίες πιθανώς θα εξορθολογιστούν από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή.

Σε 2.300 Ζώνες, τα στοιχεία οδηγούν σε μείωση. Πρόκειται κυρίως για την Ανατολική και Δυτική Μακεδονία, τη Θράκη, το 34% των περιοχών στη Στερεά, δηλαδή για περιοχές όπου η προσφορά και ζήτηση βρίσκεται σχεδόν στο ναδίρ. Παρά ταύτα θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις από Νομό σε Νομό ή και στο εσωτερικό των Νομών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Νομού Ευρυτανίας, όπου θα πρέπει να αναμένονται οριακές αυξήσεις κοντά στο Καρπενήσι (σήμερα η χαμηλότερη Τιμή Ζώνης είναι 600 ευρώ/τ.μ.) αλλά από εκεί και πέρα επικρατεί το απόλυτο χάος, αφού η αγορά χαρακτηρίζεται απλά «νεκρή» κι ως εκ τούτου οι εισηγήσεις κινούνται εκ του ασφαλούς: αμετάβλητες αξίες. Ανάλογη είναι η περίπτωση της Λαμίας αλλά από την ανάποδη. Η αξιολόγηση στοιχείων από μεσιτικά γραφεία, από μισθωτήρια αλλά και το μειωμένο κόστος κατασκευής- έχει πέσει το περιθώριο κέρδους των εργολάβων- οδηγεί σε εισηγήσεις για μείωση των Τιμών Ζώνης κατά 10%, αλλά για τα ενδότερα του Νομού επικρατεί το απόλυτο «σκοτάδι».

Οι εισηγήσεις για την Αττική μοιάζουν με... ασανσέρ και το σταυρόλεξο που καλείται να λύσει το υπουργείο Οικονομικών είναι πολύ δύσκολο. Η επέκταση του δικτύου του Μετρό σε σχέση με το 2007 και η «έκρηξη» του Airbnb έχει αλλάξει τα δεδομένα για περιοχές όπως το Αιγάλεω, η Ηλιούπολη, ο Άλιμος, το Ελληνικό, ο Χολαργός, η Αγία Παρασκευή, το Κουκάκι, τα Πετράλωνα.

Για περιοχές του Κέντρου οι εκτιμητές προτείνουν αυξήσεις 10%, ενώ αντιθέτως για την Πατησίων μείωση ως 25%, για τη Γλυφάδα αύξηση 15%, για τη Φιλοθέη μείωση 20%. Στις ακραίες περιπτώσεις της Ηρώδου Αττικού και στο Λαιμό Βουλιαγμένης, οι εκτιμητές εισηγούνται αυξήσεις ως και 70%!

Από τις δηλώσεις της υφυπουργού Κ. Παπανάτσιου είναι, πάντως, προφανές ότι το υπουργείο Οικονομικών θα παρέμβει με τέτοιο τρόπο στις εισηγήσεις των εκτιμητών, έτσι ώστε να μην υποχρεωθεί σε «ξήλωμα» των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ. Όσον αφορά, δε, στο σενάριο των πρόσθετων επιβαρύνσεων μέσω του Συμπληρωματικού Φόρου, που σήμερα πληρώνουν πάνω από 500.000 ιδιοκτήτες, θα μείνει οριστικά στο συρτάρι μόνο εάν οι αυξήσεις στα τουριστικά νησιά και στις «μεσαίες» περιοχές είναι τέτοιες που καλύπτουν τη χασούρα από τις μειώσεις τιμών στις 2.300 Ζώνες.

ant1news
Διαβάστε Περισσότερα » "Όχι του ΥΠΟΙΚ σε μεγάλες αυξήσεις αντικειμενικών αξιών σε “φτωχές” περιοχές"

Ερντογάν: «Θα πάρουμε τη ζωή άλλων για τη μεγάλη Τουρκία!»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύοντας επίθεση κατά πάντων και κάνοντας λόγο για «μεγάλη Τουρκία».

«Την μεγάλη (ισχυρή) Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές!» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Και συνέχισε ο «σουλτάνος», λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν. Μετά το Αφρίν ξεκινά η ανάσταση».

«Αυτοί που πιστεύουν πως οι παρατηρήσεις μου είναι μπλόφες ή άδεια ρητορική θα δουν πως το λάθος τους είναι θανάσιμο. Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε» είπε ακόμη.


Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: «Θα πάρουμε τη ζωή άλλων για τη μεγάλη Τουρκία!»"

Μυστικό σχέδιο για την εγκατάσταση Τούρκων Γκιουλενιστών στην Ελλάδα

Μυστικό σχέδιο για την εγκατάσταση Τούρκων Γκιουλενιστών στην Ελλάδα απέτρεψαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ», οπαδοί του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν σχεδίαζαν να δημιουργήσουν υποδομές σε ελληνικό έδαφος για τη φιλοξενία μελών του κινήματος που διαφεύγουν από την Τουρκία. Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα, τρεις τουρκικής καταγωγής Αμερικανοί υπήκοοι, που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου επιχείρησαν να μπουν στη χώρα αλλά εμποδίστηκαν από τις ελληνικές αρχές.

Τα τρία άτομα εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την άφιξή τους στην Αθήνα με εμπορική πτήση από τις ΗΠΑ. Για λόγους εθνικής ασφάλειας δεν τους επετράπη η είσοδος στη χώρα και υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λόγω της ιδιαιτερότητάς της, την υπόθεση ανέλαβε να διαχειριστεί υπό άκρα μυστικότητα, μια μικρή ομάδα κυβερνητικών αξιωματούχων.

Οι τρεις ύποπτοι που εμφανίζονταν ως στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και επενδυτές στον τομέα του real estate έφτασαν στην Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας. Ενδιαφέρονταν να αγοράσουν ακίνητα είτε για να παρέχουν φιλοξενία σε μετανάστες είτε στο πλαίσιο ενός ευρύτερου επενδυτικού σχεδίου και είχαν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες διερευνητικές κινήσεις.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές ωστόσο, οι πραγματικές προθέσεις τους ήταν να δημιουργήσουν, κυρίως στην Αττική, υποδομές για τη στέγαση Τούρκων οπαδών του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, που βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα.

Οι κεντρικές υπηρεσίες Ασφαλείας ενημέρωσαν για την επικείμενη άφιξη των τριών τουρκικής καταγωγής Αμερικάνων τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών. Ετσι, κατά την άφιξή τους στο «Ελ. Βενιζέλος» τους υποδέχτηκαν αστυνομικοί, που τους υπέβαλαν σε άτυπη ανάκριση.

Στους τρεις άνδρες, που παραδέχτηκαν ότι είναι γκιουλενιστές, απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας. Υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ και την Τρίτη, επιβιβάστηκαν σε προγραμματισμένη πτήση της εταιρείας Emirates και προορισμό τη Νέα Υόρκη. Διαρκή ενημέρωση για τις εξελίξεις στην υπόθεση είχαν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα, τον Ιούλιο του 2016, πάνω από 2.000 Τούρκοι, οι περισσότεροι οπαδοί του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει χαρακτηρίσει τον Γκιουλέν «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος και έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει από τις αμερικανικές αρχές την έκδοσή του στην Τουρκία.

Στις αρχές του χρόνου μάλιστα, είχε απειλήσει τις ΗΠΑ ότι θα σταματήσει να παράσχει συνδρομή σε θέματα τρομοκρατίας εάν δεν προχωρούσαν στην έκδοση του Γκιουλέν. «Έχουμε δώσει μέχρι στιγμής 12 τρομοκράτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά εκείνες δεν μας παρέδωσαν τον έναν που εμείς θέλουμε, με δικαιολογίες από αέρα κοπανιστό» είχε πει στη διάρκεια σύσκεψης, τον Ιανουάριο, με τοπικούς αξιωματούχους στην Αγκυρα.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι η δημιουργία ενός οργανωμένου δικτύου γκιουλενιστών επί ελληνικού εδάφους θα αποτελούσε απειλή για τα εθνικά συμφέροντα, σε μια ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο για τις σχέσεις Ελλάδα - Τουρκίας.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυστικό σχέδιο για την εγκατάσταση Τούρκων Γκιουλενιστών στην Ελλάδα"

Ανακοίνωση – φωτιά της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κατά παραγόντων του ποδοσφαίρου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, εκφράζει την δυσαρέσκειά της για όσα ακούγονται τελευταία από παράγοντες του ποδοσφαίρου για τη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα με αφορμή τα όσα γίνονται σε δικαστικό επίπεδο στην ΕΠΟ, καλεί τους παράγοντες να αναλογιστούν την ευθύνη τους και την υποχρέωσή τους να συμβάλλουν σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια που τείνει στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος:

«Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι ορισμένοι παράγοντες του ποδοσφαίρου, όπως προκύπτει από την πληθώρα δημοσιογραφικών αναφορών στον ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, φέρονται να μη αντιλαμβάνονται ή να μην επιθυμούν να αντιληφθούν ότι οι Εισαγγελείς και Δικαστές που στελεχώνουν, επιπλέον των άλλων καθηκόντων τους, τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ θωρακίζονται από συνταγματικές εγγυήσεις ανεξαρτησίας και όπως όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί επιτελούν υπό αντίξοες συνθήκες το καθήκον τους, με μοναδικό γνώμονα το Νόμο και τη συνείδησή τους, ανεπηρέαστοι από πιέσεις εξωγενών παραγόντων, οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα και "περιρρέουσες ατμόσφαιρες".

Τονίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι κάθε επιδιωκόμενη, μέσω επικοινωνιακών κραυγών, αμφισβήτηση του θεσμικού τους ρόλου ή της αμεροληψίας τους και κάθε απόπειρα στοχοποίησής τους στα πλαίσια ενάσκησης του δικαιοδοτικού τους έργου, αφενός μεν τους αφήνει παγερά ανεπηρέαστους και προσηλωμένους στο καθήκον, αφετέρου δε επιτείνει την αναξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και υποδαυλίζει τη βίαιη οπαδική αντιπαράθεση.

Καλεί τους παράγοντες του ποδοσφαίρου να αναλογιστούν την κομβική τους ευθύνη και την επιτακτική υποχρέωσή τους να συμβάλλουν ουσιωδώς σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια, που τείνει στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και στην εξάλειψη της φαινομένου της βίας από τους αθλητικούς χώρους».

filathlos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοίνωση – φωτιά της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κατά παραγόντων του ποδοσφαίρου"

Ερευνα: Καμία ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» λέει το 65,9%

Αντίθετοι με το να περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ εμφανίζονται οι περισσότεροι, σε νέα έρευνα.
Συγκεκριμένα, το 65,9% απαντά ότι η χώρα μας δεν θα πρέπει να δεχθεί καμία σύνθετη ονομασία που να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, στην πανελλαδική έρευνα που έκανε για τον Οργανισμό «διαΝΕΟσις» η MRB.
Στην ίδια έρευνα, που διεξήχθη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, το 27,7% απαντά ότι η χώρα μας πρέπει να δεχθεί ονομασία με τον όρο «Μακεδονία».
Πέρα από το Σκοπιανό, οι απαντήσεις που έδωσαν οι 1.250 μετέχοντες στις 70 ερωτήσεις της έρευνας δείχνουν μεταξύ άλλων μία ευρύτατα διαδεδομένη άγνοια για το τι είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Σε ό,τι αφορά το τι πιστεύουν, τι νομίζουν και τι θέλουν για οι Έλληνες για την Ευρωπαϊκή Ένωση «αναδεικνύεται ότι έχουμε αντιφατικές απόψεις για ένα πράγμα, το οποίο δεν ξέρουμε πάρα πολύ καλά, δεν ξέρουμε τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση», σύμφωνα με τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο, διευθυντή σύνταξης του Οργανισμού, που παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας. Ταυτόχρονα, όμως, καταγράφεται και μία υποχώρηση του αντιευρωπαϊσμού, σε σχέση με τα ευρήματα της αντίστοιχης δημοσκόπησης πέρυσι.
Αναλυτικότερα, το 68% των Ελλήνων πλέον αξιολογεί τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θετικά -από 53,5% πέρυσι- δηλαδή ο αντιευρωπαϊσμός τείνει να φθίνει. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, 6 στους 10 Έλληνες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ωφέλησε περισσότερο την Ευρωπαϊκή Ένωση --8 στους 10 αγρότες το πιστεύουν αυτό.
Σχεδόν οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι η χώρα από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζημιώθηκε στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας. Ένας στους τέσσερις θα επιθυμούσε η χώρα να έχει εθνικό νόμισμα. «Είναι πρόοδος, πέρυσι ήταν ένας στους 3», επισήμανε ο κ. Γεωργακόπουλος, παρατηρώντας, ωστόσο, ότι «57% των Ελλήνων πιστεύουν ότι η απόφαση να μπούμε στο ευρώ ήταν λανθασμένη».
«Αναγκαίο κακό» τα μνημόνια
Στην ίδια έρευνα, 6 στους 10 συμφωνούν ότι τα μνημόνια ήταν αναγκαίο κακό, λόγω της δυσμενούς κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει η οικονομίας της χώρας. Ταυτόχρονα, όμως, 7 στους 10 πιστεύουν ότι τα μνημόνια ήταν εφεύρημα των Ευρωπαίων, για να εκμεταλλευτούν τη χώρα μας.
Το 85% πιστεύει ότι σε 10 χρόνια η Ελλάδα θα είναι ακόμη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από 60% που ήταν πέρυσι το ποσοστό. Αντίστοιχα, ποσοστό 81% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι σε 10 χρόνια η χώρα θα εξακολουθεί να έχει ως νόμισμά της το ευρώ (πέρυσι το ποσοστό αυτό ήταν 58%).
Ακόμη, μεταξύ άλλων, οι Ελληνες πιστεύουν, σύμφωνα με τις απαντήσεις στην έρευνα:
Ο ιδανικός πολιτικός ηγέτης για την Ελλάδα θα έμοιαζε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με το 30%, με την Ανγκελα Μέρκελ (14,2%) και τον Εμανουέλ Μακρόν (12,8%).
Για να θεωρείται κάποιος Ελληνας πρέπει:
  • να υιοθετεί τα ελληνικά ήθη και έθιμα (54,3%)
  • να έχει γεννηθεί από Ελληνες γονείς (43,4%)
  • να μιλάει ελληνικά (24,9%)
  • να έχει γεννηθεί στην Ελλάδα (24,8%)
Ελληνας γεννιέσαι, σύμφωνα με το 54,5%
Σε ό,τι αφορά τους μετανάστες:
  • Το 90,3% συμφωνεί ότι ο αριθμός τους στη χώρα μας τα τελευταία 10 χρόνια είναι υπερβολικά μεγάλος
  • Το 72,1% συμφωνεί ότι η παρουσία τους αυξάνει την εγκληματικότητα
  • Το 65,4% συμφωνεί ότι η παρουσία τους αυξάνει την ανεργία
Για την ινδική κάνναβη:
  • Το 64,4% διαφωνεί με τη νομιμοποίηση για προσωπική χρήση
  • Το 63,3% συμφωνεί με τη νομιμοποίηση για ιατρική χρήση
Το 84,7% δηλώνει ότι πιστεύει στον Θεό
Το 39,5% απαντά ότι δεν θα τον ενοχλούσε η ανέγερση τζαμιών στην Ελλάδα, ενώ το 34,5% δηλώνει ότι αυτό θα τον ενοχλούσε  
Το 79,3% πιστεύει ότι υπάρχουν μυστικές οργανώσεις από την Ελλάδα ή το εξωτερικό που δρουν στο παρασκήνιο και κινούν τα νήματα
Το 28,7% πιστεύει ότι τα ορατά ίχνη που αφήνουν τα αεροπλάνα στον ουρανό είναι αέρια ψεκασμού, ενώ το 61,3% απαντά υδρατμοί
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερευνα: Καμία ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» λέει το 65,9%"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news