facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον ΟΤΕ - Τι προβλέπει

Υπεγράφη την Πέμπτη η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) στον ΟΤΕ, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) και της Διοίκησης του Ομίλου.
Με τη νέα ΣΣΕ ο εισαγωγικός μισθός του νέου εργαζόμενου (πρόσληψη από 01/01/2015) διαμορφώνεται στα 793 ευρώ για το 2019, με την αύξηση κατά 2% το 2018 και επιπλέον 3% το 2019.
Για τους παλιούς εργαζόμενους (πρόσληψη μέχρι 31/12/2014) η αύξηση είναι 1% το 2018 και 0,5% το 2019, ενώ όπως εξηγεί η ΟΜΕ-ΟΤΕ, διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας για όσο διαρκεί η Σύμβαση.
Επίσης, προβλέπεται η ρήτρα επαναφοράς είτε με τη λήξη της Σύμβασης ή με καταγγελία των δύο μερών.
Παράλληλα, εναρμονίζονται τα εκτός έδρας για παλιούς και νέους καθώς και οι άδειες ασθενείας.
Τέλος, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΤΕ, συμφωνήθηκε ο εξορθολογισμός μια σειράς επιδομάτων και παροχών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και του εκσυγχρονισμού της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται κλιμακωτή προσαρμογή της αποζημίωσης αποχώρησης από την εταιρεία στα δεδομένα της αγοράς.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Στο δύσκολο περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε, πρωταρχικός μας στόχος είναι η θωράκιση της εταιρείας μας για να είμαστε βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί και στην νέα ψηφιακή εποχή. Η νέα συμφωνία που υπογράψαμε με τους εργαζομένους της ΟΤΕ Α.Ε., μία από τις λίγες αντίστοιχες συμφωνίες στη χώρα, καθιστά αυτόν τον στόχο εφικτό, καθώς μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε μια υγιής εταιρεία που μπορεί να επενδύει στην τεχνολογία, που προσφέρει ασφάλεια στους ανθρώπους της και δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στην νέα γενιά. Με συνοδοιπόρους τους ανθρώπους μας, θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον ΟΤΕ - Τι προβλέπει"

Ενεργοποιήθηκε εκ νέου η πλατφόρμα για το «Εξοικονόμηση κατ Οίκον»

Στις 14:00 της Παρασκευής ενεργοποιήθηκε εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι έχουν εγγραφεί στο σύστημα αλλά δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες και αφού οριστικοποιήθηκαν 12.338 αιτήσεις, εξαντλήθηκαν τα 120,7 εκατ. ευρώ που μέχρι τότε διέθετε το Ταμείο Άμεσης Ενίσχυσης. Στη συνέχεια πρωτοκολλήθηκαν περίπου 3.500 επιλαχούσες αιτήσεις ενώ περί των 8.000 χρηστών έχουν ξεκινήσει αλλά δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης. Με τον διπλασιασμό των πόρων του προγράμματος, που ανακοινώθηκε χθες, θα καλυφθούν οι αιτήσεις όλων αυτών των επιλαχόντων.

Η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αφορά, προφανώς, τις Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, για τις οποίες γίνονταν δεκτές αιτήσεις υπαγωγής αυτή την εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, στις 8:00 ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενεργοποιήθηκε εκ νέου η πλατφόρμα για το «Εξοικονόμηση κατ Οίκον»"

Προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά της Ε.Ε.

Η Αγκυρα απέρριψε ως «απαράδεκτες» τις έντονες επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία καταδίκασε απερίφραστα τις «επίμονες παράνομες ενέργειες» της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πλήρη στήριξη στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την χθεσινή ανακοίνωση των Ευρωπαίων ηγετών δήλωσε: «Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αντιμετωπίσαμε και πάλι απαράδεκτες διατυπώσεις και ένα κείμενο που εξυπηρετεί της Ελληνικές – Ελληνοκυπριακές θέσεις. Η ΕΕ υποστηρίζει αυτές τις δυο χώρες μόνο καιμόνο επειδή είναι μέλη τγης, χωρίς να εξετάζει αν έχουν δίκιο ή όχι. Εδώ κατανοούμε το εξής: Η ΕΕ έχει χάσει την αμεροληψία της στο Κυπριακό. Αυτό το είδαμε και το 2004. ξαναβλέπουμε το ίδιο έργο. Όσο συνεχίζεται αυτή η στάση δεν δύναται να γίνει αποδεκτή η ΕΕ ως τρίτη πλευρά στο Κυπριακό. Οι χώρες της ΕΕ στηρίζουν την κυπριακή κυβέρνηση που κινείται αντίθετα στο διεθνές δίκαιο, άνευ όρων και χωρίς διερεύνηση”.

Ο Τούρκος αξιωματούχος αναφέρθηκε και στη σαφή δήλωση των Ευρωπαίων ηγετών για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτών, λέγοντας : «Σε αυτό το κείμενο υπάρχει ένα άρθρο σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιώτες. Αυτοί οι στρατιώτες συνελήφθησαν γιατί εισήλθαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Η νομική διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Χαίρουν όλων των δικαιωμάτων τους. Περιμένουμε από την ΕΕ την αποφυγή παρεμβατικών ανακοινώσεων στην δικαιοσύνη».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά της Ε.Ε."

Novartis: Νέα δικογραφία στη Βουλή για τα εμβόλια

Νέα στοιχεία διαβίβασε στη βουλή η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, για την υπό έρευνα υπόθεση της Novartis.

Τα στοιχεία αφορούν την δικογραφία για την αγορά των εμβολίων επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, η οποία είχε μπει στο αρχείο, αλλά ανασύρθηκε, υπό το φως της νέας έρευνας για τον φαρμακευτικό κολοσσό.

Οι εισαγγελικές αρχές, ανέσυραν την παλαιότερη δικογραφία και συγκέντρωσαν, όπως όλα δείχνουν στοιχεία που τους υποχρεώνουν βάση όσων ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και το Σύνταγμα, να αποστείλουν τη δικογραφία αμελλητί στη βουλή, χωρίς αξιολογικές κρίσεις

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Novartis: Νέα δικογραφία στη Βουλή για τα εμβόλια"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα -Λόγω μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης [λίστα]

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Αθήνα, σύμφωνα με την αστυνομία, το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Μαρτίου 2018, λόγω διεξαγωγής της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.
Ειδικότερα, θα απαγορεύεται σταδιακά η στάση και στάθμευση, καθώς και η κυκλοφορία των οχημάτων ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 24/03/2018:
Από ώρα 06.00΄ μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων της Κυριακής 25.03.2018, στις εξής οδούς και στις κάθετες αυτών οδούς έως την πρώτη παράλληλο:
  • Αχιλλέως, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Θερμοπυλών.
  • Λένορμαν, Κολοκυνθούς, Βούρβαχη και Πετμεζά, σε όλο το μήκος τους.
  • Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και της οδού Πετμεζά, ρεύμα κυκλοφορίας από Λ. Βουλιαγμένης προς Φραντζή.
Από ώρα 09.30΄ μέχρι και το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων της μαθητικής παρέλασης:
  • Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη και της Λ. Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος.
  • Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της.
  • Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της πλ. Συντάγματος.
  • Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διον. Αρεοπαγίτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος.
Από ώρα 12.00΄ έως 19.30΄της Κυριακής 25.03.2018 στην ανώνυμη οδό που οδηγεί από τον Περιφερειακό Λυκαβηττού στο Λόφο Λυκαβηττού.
Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από ώρα 06.00΄ μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων της Κυριακής 25.03.2018, στη Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της.
ΚΥΡΙΑΚΗ 25/03/2018:
Από ώρα 06.00΄ μέχρι και το τέλος των εκδηλώσεων της στρατιωτικής παρέλασης, στις εξής οδούς και στις κάθετες αυτών έως την πρώτη παράλληλο:
  • Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας.
  • Ηρ. Αττικού, Βασ. Γεωργίου Β',Βασ. Γεωργίου Α΄, Λ. Βασ. Αμαλίας και Ελ.Βενιζέλου (Πανεπιστημίου)σε όλο το μήκος τους.
  • Πλ. Ομονοίας.
  • Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Ομονοίας και της Ιεράς Οδού.
  • Αθηνάς, σε όλο το μήκος της.
  • Αγ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της.
  • Πλ. Καραϊσκάκη.
  • Καρόλου, σε όλο το μήκος της.
  • Μάρνη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Βάθης και της οδού Καρόλου.
  • 28ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και τη Λ. Αλεξάνδρας.
  • Ανθ/γου Στ. Ρεγκούκου, σε όλο το μήκος της.
  • Θ. Δηληγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά.
  • Πλ. Συντάγματος.
  • Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.
  • Σταδίου, σε όλο το μήκος της.
  • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου.
  • Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.
  • Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της.
Από ώρα 06.00΄ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών:
  • Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ερμού και Αδριανού, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ασωμάτων και της οδού Αιόλου.
Τέλος, στα παραπάνω χρονικά διαστήματα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα -Λόγω μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης [λίστα]"

Παρέμβαση των Ευρωπαίων δικηγόρων για την κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία

Μετά από παρέμβαση της ελληνικής αντιπροσωπείας στην σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης (CCBE) στο Βίλνιους της Λιθουανίας, αποφασίστηκε ομόφωνα να υπάρξει παρέμβαση για το θέμα της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία.

Τα δύο βασικά σημεία, στα οποία επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του CCBE, είναι η συνεχιζόμενη κράτηση και μάλιστα χωρίς απαγγελία κατηγοριών των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και η ανησυχία για το σεβασμό του κράτους Δικαίου στην Τουρκία, θέμα το οποίο το CCBE έχει ήδη δημοσίως στηλιτεύσει στο παρελθόν.

Οι αντιπροσωπείες όλων των χωρών συμφώνησαν με την πρωτοβουλία αυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των αντιπροσωπειών συμπεριλαμβάνεται και η τουρκική, η οποία προσφέρθηκε μάλιστα να ευαισθητοποιήσει την Ολομέλεια των Τουρκικών Δικηγορικών Συλλόγων για την εποπτεία της τήρησης της νομιμότητος στην υπόθεση, συμμεριζόμενη την ανησυχία που εξέφρασε η ελληνική πλευρά.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να αποσταλεί σχετική επιστολή από τον Πρόεδρο του CCBE, κ. Antonin Mokry.

Την ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούν από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών τα μέλη του Δ.Σ., Παναγιώτης Περάκης και Νίκος Κουτκιάς, καθώς και ο Πάνος Αλεξανδρής, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργος Σταματογιάννης και ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κουτσός.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση των Ευρωπαίων δικηγόρων για την κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία"

Καμμένος σε Άγκυρα:Τα κινητά ελέγχθηκαν παρουσία Έλληνα και είναι «καθαρά»

Τις τουρκικές αναφορές των ΜΜΕ της γείτονος περί «στρατιωτικών σχεδιαγραμμάτων» στα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών διέψευσε την Παρασκευή ο Πάνος Καμμένος.

«Τα κινητά των δύο Ελλήνων, ελέγχθηκαν παρουσία Έλληνα εμπειρογνώμονα, βάσει των διεθνών κανόνων έρευνας δεν ευρέθη απολύτως τίποτα και όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι είναι ψέματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας. «Δυστυχώς δικαιώθηκα για την ομηρία» δήλωσε μάλιστα με νόημα ο υπουργός Άμυνας.

Θεωρώ ιστορικό βήμα τη χθεσινή (Πέμπτη) απόφαση της Συνόδου Κορυφής ΕΕ που παίρνει τόσο ξεκάθαρη θέση για τουρκική προκλητικότητα και απαιτεί άμεση απελευθέρωση Ελλήνων Αξιωματικών επισήμανε.

Ο κύριος Καμμένος, που συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη, ευχήθηκε ειρωνικά «καλορίζικο» στο γεωτρύπανο που απέκτησαν οι Τούρκοι, προτρέποντάς τους παράλληλα, «να το χρησιμοποιήσουν στη δική τους ΑΟΖ».

Ο υπουργός επέμεινε και στη θέση του περί «ατυχήματος» στο Αιγαίο. «Όταν υπάρχει παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου και υπάρχει προσέγγιση των αεροσκαφών, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος. Το ίδιο και στη θάλασσα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί χαίρουν όλων των δικαιωμάτων» δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος σε Άγκυρα:Τα κινητά ελέγχθηκαν παρουσία Έλληνα και είναι «καθαρά»"

Η Τουρκία απαντά με Navtex: Αποκλείει το Καστελόριζο για άσκηση

Με νέα προκλητική Navtex -κατά την προσφιλή της τακτική- απαντά η Τουρκία στα όσα της διεμήνυσε χθες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, εξέπεμψε οδηγία προς ναυτιλομένους με την οποία αποκλείει το Καστελόριζο για τη διεξαγωγή άσκησης έρευνας και διάσωσης, στις 27 Μαρτίου και από τις 12 το μεσημέρι ώς τις 4 το απόγευμα.


TURNHOS N/W : 0420/18

MEDITERRANEAN SEA

SEARCH AND RESCUE (SAR) EXERCISE, ON 27 MAR 18 FROM 1000Z TO 1400Z OUT OF FOREIGN TERRITORIAL WATERS IN AREA BOUNDED BY;

36 21.44 N - 029 08.88 E
35 39.64 N - 029 08.88 E
35 39.64 N - 029 59.60 E
36 12.92 N - 029 59.60 E

CAUTION ADVISED.

CLICK TO SEE ON THE MAP

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία απαντά με Navtex: Αποκλείει το Καστελόριζο για άσκηση"

Κοτζιάς: Kάναμε βήματα- Έντιμος συμβιβασμός- Ντιμιτρόφ: Ευαίσθητη ισορροπία

«Σήμερα κάναμε βήματα (…) σε μεγάλο βαθμό έχουμε συμφωνήσει τι θέλουμε για το μέλλον» δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην ιστορική κοινή συνέντευξη που είχε με τον σκοπιανό ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ στην ΠΓΔΜ μετά τη δίωρη συνάντησή τους. Δείγμα του καλού κλίματος, ήταν ότι οι δύο άνδρες αποκαλούσαν ο ένας τον άλλον με το μικρό του όνομα, ωστόσο ο σκοπιανός υπουργός έδειξε ότι η FYROM έχει ισχυρές ενστάσεις στο «Gorna Makedonija».

Ειδικότερα, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών παρατήρησε για την απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών που επιθυμεί η Ελλάδα στο σύνταγμα της ΠΓΔΜ, η ελληνική κυβέρνηση δεν ζητεί παραπάνω εγγυήσεις, αλλά αποσαφήνισε ότι σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, τα συντάγματα είναι υπεράνω διακρατικών συνθηκών και διμερών συμφωνιών.

«Πιστεύουμε σε ένα έντιμο συμβιβασμό, όχι σάπιο, που θα κερδίσουν και οι δύο πλευρές και δεν πρόκειται να υπάρξει χαμένος… Παίρνεις το κύριο για σένα δίνεις το κύριο και για το άλλον, σε αυτό το συμβιβασμό δεν μπορείς να πάρεις όλα έχεις στο νου σου και μεταφυσικά πιστεύεις» εξήγησε ο έλληνας υπουργός.

«Θέλουμε λύση που δεν θα αναπαράγει προβλήματα στο μέλλον, που δεν θα προκαλεί νέες τριβές» σημείωσε.

Σύμφωνα με το Νίκο Κοτζιά, «το εύκολο στην πολιτική είναι να μην κάνεις τίποτα, ειδικά στην εξωτερική πολιτική, δεν θυμάμαι να παραπονείται πολύ ο κόσμος γιατί ο υπουργός Εξωτερικών δεν κινείται και δεν λύνει προβλήματα».

Όπως επισήμανε «οφείλουμε να βρίσκουμε λύσεις, μια δίκαιη ορθή λύση που δεν θα λύνει μόνο τα προβλήματα του παρελθόντος και θα ανοίγει το δρόμο στο μέλλον προς όφελος της ανάπτυξης και της ευρύτερης περιοχής».

«Υπάρχουν πολλά παραδείγματα διεθνώς, με συνθέτες ονομασίες, αμετάφραστες» επέμεινε ο υπουργός.

Eνστάσεις για το «Gorna Makedonija»

«Πρόκειται για μια ευαίσθητη ισορροπία… Σκέφτομαι το πρώτο ήμισυ τι είναι σημαντικό για την κοινή γνώμη Ελλάδας, και μετά το δεύτερο ήμισυ, τι είναι σημαντικό για την κοινή γνώμη εδώ (…) νομίζω υπάρχουν προκαταλήψεις ακόμα» σημείωσε από πλευράς του ο κ. Ντιμιτρόφ.

Για το αμετάφραστη σύνθετη ονομασία «Gorna Makedonija» ο Νικόλα Ντιμιτρόφ υποστήριξε ότι «υπάρχουν δυσκολίες και στα δύο (τμήματα), είναι δύσκολο να το προφέρεις, ίσως χαθεί και σαν όνομα».

«Αν γίνει μικρό βήμα τα πάντα μπορούν να μετατοπιστούν προσπαθούμε να οικοδομήσουμε μέτρα εμπιστοσύνης, νομίζω ότι και ο "Νίκος" έχει πραγματική επιθυμία για λύση, που δεν θα υποτιμήσει καμία πλευρά, και θα ανοίξει τις θύρες του μέλλοντος» ανέφερε.

Αναφορικά με τις αλυτρωτικές αναφορές στο σύνταγμα, αρκέστηκε να αναφέρει ότι στην κοσμηματοποιία της χώρας του θέλει υπομονή και πολύ τέχνη μέχρι να κατασκευαστεί το κόσμημα.

Την επομένη εβδομάδα, δήλωσε ο σκοπιανός ΥΠΕΞ, θα έχουμε πολύ περισσότερες συνομιλίες θα συναντηθούμε περισσότερες φόρες έως ότου βρούμε κάποιο τρόπο για να μετατοπίσουμε τα πράγματα. Σε ό,τι αφορά όσους αντιστέκονται σε ενδεχόμενη συμφωνία, ο Ντιμιτρόφ μίλησε για «ανταγωνισμό μέλλοντος – παρελθόντος».

Αυτή την ώρα ο κ. Κοτζιάς συναντάται με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοτζιάς: Kάναμε βήματα- Έντιμος συμβιβασμός- Ντιμιτρόφ: Ευαίσθητη ισορροπία"

Μαυραγάνης για νέο ΚΟΚ: Ο παραβάτης θα μαθαίνει στο σπίτι του το ποσό της κλήσης

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, οι διατάξεις του οποίου ρυθμίζουν και ζητήματα σχετικά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Έτσι, ξεκινούν άμεσα τα πρόστιμα με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, όπως επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Μαυραγάνης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Υπάρχουν διοικητικές ποινές συνυφασμένες με το μέγεθος του εισοδήματος» τόνισε ο κ. Μαυραγάνης, ο οποίος εξήγησε ότι δεν θα βλέπει κανείς την οικονομική κατάσταση του παραβάτη.

«Οι κλήσεις θα κόβονται αυτόματα μέσω του συστήματος. Δεν θα υπάρχει γνώση του ακριβούς ποσού γιατί δεν θέλουμε να ξέρει κανείς το εισόδημα του παραβάτη» σημείωσε ο υφυπουργός εξηγώντας πως η κλήση θα βεβαιώνεται και θα στέλνεται στο σπίτι. Τότε θα μαθαίνει το ποσό ο παραβάτης.

Με τον νέο ΚΟΚ, οι παραβάσεις ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες: στις χαμηλής (πρόστιμα έως 100 ευρώ), μεσαίας (πρόστιμα από 101 ευρώ έως 300 ευρώ) και υψηλής επικινδυνότητας (πρόστιμα από 301 ευρώ έως 600 ευρώ).

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαυραγάνης για νέο ΚΟΚ: Ο παραβάτης θα μαθαίνει στο σπίτι του το ποσό της κλήσης"

Επίθεση αναρχικών σε δικηγορικά γραφεία που διαχειρίζονται κόκκινα δάνεια

Υλικές ζημιές σε δυο δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα που διαχειρίζονται κόκκινα δάνεια για επενδυτικά κεφάλαια και οφειλές σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας πραγματοποίησε χθες η αναρχική συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου (Α.ΣΥ.ΚΑ.ΜΟ), όπως η ίδια αναφέρει.

Όπως υποστηρίζουν σε κείμενο που ανήρτησαν σε γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο, η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης σε δικηγορικά γραφεία, στην οδό Μπούσγου 20, τα οποία διαχειρίζονται κόκκινα δάνεια για επενδυτικά κεφάλαια και οφειλές για εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις αναρχικών δημοσιοποιούνται πρώτα από ιστοσελίδες του αναρχικού χώρου και απλά η ΓΑΔΑ έρχεται να τις επιβεβαιώσει αρκετές ώρες αργότερα.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση αναρχικών σε δικηγορικά γραφεία που διαχειρίζονται κόκκινα δάνεια "

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 25 Μαρτίου

Η θερινή ώρα τίθεται σε εφαρμογή πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου. Όταν το ρολόι μας δείξει 03:00, το γυρνάμε μία ώρα μπροστά, ώστε να δείξει 04:00.

Έτσι, φέτος, η αλλαγή ώρας θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Κυριακής 25η Μαρτίου.
Το χειμώνα, η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Φέτος, η αλλαγή ώρας σε χειμερινή θα γίνει την Κυριακή 28η Οκτωβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 25 Μαρτίου"

Τίμησε την Επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην σημασία της εθνικής επετείου για την ελληνική ανεξαρτησία αλλά και στις κοινές αξίες που διέπουν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, κατά την διάρκεια της ετήσιας δεξίωσης που παρέθεσε το απόγευμα της Πέμπτης στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε: «Όπως οι πρόγονοί μας, έτσι και εμείς θα αντλήσουμε δύναμη και από τους δεσμούς της ιστορίας και του πολιτισμού που ενώνουν τις χώρες μας και διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας. Και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας στις αξίες και τις αρχές που καθορίζουν το ποιοι είμαστε. Και είμαστε ενωμένοι στις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας σήμερα και για πάντα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως την «γενέτειρα της δημοκρατίας και του Δυτικού Πολιτισμού», υποστηρίζοντας πως οι κοινές ιστορικές και πολιτισμικές ρίζες ενέπνευσαν τους πολίτες σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου να αναλάβουν δράση και να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σημειώσει την βαθιά επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 

«Παντού γύρω μας, εδώ στις ΗΠΑ, βλέπουμε την βαθιά επίδραση του ελληνικού πολιτισμού, της τέχνης και της φιλοσοφίας. Οι πατέρες (της αμερικανικής δημοκρατίας) συμβουλεύτηκαν την σοφία των αρχαίων ελληνικών πόλεων-κρατών όταν έγραφαν το δικό μας Σύνταγμα. Ήξεραν τι έκαναν. Οι στρατηγοί, οι επιστήμονες, οι δικηγόροι και οι εκπαιδευτικοί μας συνεχίζουν να βρίσκουν έμπνευση στα έργα των αρχαίων Ελλήνων. Και σε όλη αυτή την πρωτεύουσα, από το Ανώτατο Δικαστήριο μέχρι το Μνημείο του Λίνκολν και τον όμορφο Λευκό Οίκο, βλέπουμε την μεγαλοπρέπεια της ελληνικής αρχιτεκτονικής».

Προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκομένων, ο πρόεδρος Τραμπ είπε πως θα βρίσκεται για επτά ακόμα χρόνια στον Λευκό Οίκο για να γιορτάζει την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας.

«Τιμούμε την ελληνική ανεξαρτησία εδώ στο Λευκό Οίκο από το 1987, μια παράδοση που γνωρίζουμε ότι θα συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια. Θα είμαι μαζί σας μόνο για τα επόμενα επτά».

Κλείνοντας, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως οι κοινές πολιτισμικές αξίες αποτελούν την βάση πάνω στην οποία οι ΗΠΑ και η Ελλάδα θα αντιμετωπίσουν μαζί τις οποίες προκλήσεις εμφανιστούν στο μέλλον.

«Γιορτάζοντας την ελληνική ανεξαρτησία, τιμούμε αυτήν την επιρροή και θυμόμαστε την κοινή μας κληρονομιά. Ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας στο ότι οποιαδήποτε πρόκληση κι αν εμφανιστεί στο μέλλον, θα την αντιμετωπίσουμε μαζί. Θα είμαστε όλοι μαζί, ως μέλη μιας μεγάλης κοινότητας εθνών».

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος αναφέρθηκε στις κοινές αξίες που υπάρχουν ανάμεσα στην ελληνική επανάσταση και τις ιδρυτικές αρχές της αμερικανικής δημοκρατίας. 

«Η Αμερικανική Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας μιλάει για αλήθειες που είναι αυτονόητες: την ισότητα όλων των ανθρώπων και τα δικαιώματά τους, μεταξύ των οποίων το δικαίωμα της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης. Ο Ελληνικός Πόλεμος της Ανεξαρτησίας που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου του 1821 είναι ένα καλό παράδειγμα. Την ημέρα εκείνη, ο ελληνικός λαός έπρεπε να ξεσηκωθεί εναντίον των καταπιεστών του και να δώσει έναν μακρύ και δύσκολο αγώνα που απαιτούσε τεράστιες θυσίες για να κατακτήσει αυτές τις αυταπόδεικτες αλήθειες, δηλαδή την ελευθερία και την ανεξαρτησία τόσο σε ατομικό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

Χρησιμοποιώντας ως έναυσμα τις κοινές πολιτισμικές αρχές και αξίες, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε έκκληση στον πρόεδρο Τραμπ να στηρίξει την θρησκευτική ελευθερία του Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, την προώθηση μια δίκαιης και βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό καθώς και την εξεύρεση μιας νέας ονομασίας για την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, που, όπως είπε, θα είναι ιστορικά έγκυρη.

«Κύριε Πρόεδρε, είμαστε ευγνώμονες που μοιράζεστε μαζί μας αυτές τις ζωτικής σημασίας αμερικανικές και οικουμενικές αρχές. Παρακαλούμε να συνεχίσετε να τις επιβεβαιώνετε, ακόμα περισσότερο σε αυτόν τον ταραγμένο κόσμο. Ζητάμε, επιπλέον, την ιδιαίτερη προσοχή σας στις συνεχείς αδικίες που υπέστη το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως σε θέματα που αφορούν την θρησκευτική ελευθερία. Σας ζητούμε με ειλικρίνεια να μιλήσετε εκ μέρους όλων μας για μια δίκαιη λύση στην παρατεταμένη και τραγική διαίρεση της Κύπρου και στο θέμα για μια κατάλληλη και ιστορικά έγκυρη ονομασία για την πΓΔΜ».

Τέλος, ο σεβασμιότατος σημείωσε πως οι οικουμενικές αξίες που διέπουν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις παραμένουν μέχρι και σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρες.

«Όταν γιορτάζουμε την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, γιορτάζουμε μια αρχή, αλλά όχι μια ολοκλήρωση. Ο αγώνας για την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι ημιτελής. Σας ευχαριστούμε κύριε Πρόεδρε, που στέκεστε μαζί μας, που αγωνίζεστε για εμάς και που μιλάτε για τις οικουμενικές και αιώνιες αλήθειες της ζωής και της ελευθερίας».

Η συγκεκριμένη δεξίωση συνιστά ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα, καθώς η Ελληνική και η Ιρλανδική κοινότητα είναι ο μόνες εθνικές ομάδες στις ΗΠΑ οι εθνικές επέτειοι των οποίων εορτάζονται κάθε χρόνο στον Λευκό Οίκο. Ο γνωστός ελληνοαμερικανός λομπίστας Μάικ Μάνατος τόνισε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν έχει απλώς έναν επικοινωνιακό χαρακτήρα, αλλά, όπως εξήγησε, αποτελεί ένα θεσμό που αποδίδει ουσιαστική πολιτική επιρροή στην ελληνοαμερικανική κοινότητα.

«Σε μια χώρα σχεδόν 320 εκατομμυρίων ανθρώπων, όπου έχουμε χιλιάδες οργανώσεις που προσπαθούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον του προέδρου, έχουμε δημιουργήσει μια εκδήλωση-θεσμό που μας επιτρέπει να συναντούμε τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο. Και ως αποτέλεσμα, όλα τα ανώτερα στελέχη του Λευκού Οίκου ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Είναι όντως μοναδική η ευκαιρία που έχει κάθε χρόνο ο Αρχιεπίσκοπος μας. Μπορεί να συναντήσει κατ' ιδίαν τον πρόεδρο και να συζητήσει ουσιαστικά θέματα που μας απασχολούν».




skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Τίμησε την Επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Τραμπ"

Η ΕΕ καταδικάζει την κράτηση Ευρωπαίων πολιτών από την Τουρκία

Καταδικαστική για την Τουρκία και τις πρακτικές της είναι σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η διατύπωση του τελικού κειμένου συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της ΕΕ.

Όπως αναφέρει η ελληνική πλευρά, το κείμενο είναι διατυπωμένο με τέτοιο τρόπο που ικανοποιεί πλήρως την Ελλάδα, καθώς η απόφαση της ΕΕ περικλείει και την περίπτωση των δύο στρατιωτικών μας που κρατούνται εδώ και τρεις εβδομάδες στις φυλακές Αδριανούπολης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η ΕΕ αναμένεται να εκφράσει την αλληλεγγύη της σε Ελλάδα και Κύπρο μετά τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.
Η Αθήνα είναι σε συνεννόηση με τους εταίρους της για τις κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα, ειδικά σε ό,τι αφορά την προγραμματισμένη σύνοδο της ΕΕ με την Τουρκία στη Βράνα της Βουλγαρίας, τη Δευτέρα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΕ καταδικάζει την κράτηση Ευρωπαίων πολιτών από την Τουρκία"

Ψηφίστηκε ο νέος ΚΟΚ -Ξεκινούν τα πρόστιμα με εισοδηματικά κριτήρια

Ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο με το οποίο ρυθμίζονται θέματα Μεταφορών. Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κατά η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι και παρών η ΧΑ, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.
Το άρθρο 12, που αφορά την ηλεκτρονική ή τηλεφωνική διαμεσολάβηση μεταφοράς επιβατών με οχήματα Επαγγελματικής Δημοσίας Χρήσεως ( τύπου TaxiBeat) ψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και την ΧΑ. Καταψήφισαν ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΠΟΤΑΜΙ, ενώ η Ένωση Κεντρώων και το ΚΚΕ ψήφισαν παρών.
Κατά την ονομαστική ψηφοφορία ψηφίστηκαν (με 169 θετικές ψήφους, 51 όχι και 4 παρών) και τα άρθρα 13, 20 και 21 που αφορούν αντίστοιχα την ηλεκτρονική ή τηλεφωνική διαμεσολάβηση για την ενοικίαση επιβατικών ιδιωτικής χρήσης οχημάτων, ( τύπου Uber) καθώς και τους χρόνους μισθώσεώς τους. Την διάταξη ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των ΑΝΕΛ της ΔΗΣΥ του ΚΚΕ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και της ΧΑ. Καταψήφισε η ΝΔ ενώ παρών ψήφισε η ΕΚ. ΟΙ διατάξεις αυτές ψηφίσθηκαν με 169 θετικές ψήφους, 51 κατά και 4 παρών.
Στο νομοσχέδιο, ενσωματώθηκε επίσης ως άρθρο, η ρύθμιση που αφορά στην επιβολή προστίμων για παραβίαση του ΚΟΚ, μετά τις παρατηρήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής αυτά να μην ορίζονται με υπουργική απόφαση. Έτσι και τα τρία κλιμάκια προστίμων που επιβάλλονται συμπεριλήφθηκαν στο σώμα του νομοσχεδίου. Σύμφωνα με την διάταξη, τα πρόστιμα παραμένουν σταθερά για παραβάτες με εισοδήματα μέχρι τις 50.000 ευρώ, διπλασιάζονται για εισοδήματα μέχρι 100.000 ευρώ και τριπλασιάζονται για παραβάτες με μεγαλύτερα εισοδήματα. Η ίδια πρόβλεψη ισχύει και για τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους Δήμους (αναλόγως με τον πληθυσμό τους) στην περίπτωση που μετά από ένα έτος από την ψήφιση του νομοσχεδίου, δεν έχουν θέσει σε εφαρμογή το μέτρο για τις πιάτσες.
Η Ν.Δ. ωστόσο επέμεινε ότι η ρύθμιση είναι αντισυνταγματική καθώς επιβάλλει διαφορετικά πρόστιμα για το ίδιο αδίκημα. Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γ. Κεφαλογιάννης εκτίμησε ότι η διάταξη θα εκπέσει στα δικαστήρια.
Πώς αναμένεται να διαμορφωθούν τα πρόστιμα
Μετά τη χθεσινή έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής που έκρινε ως αντισυνταγματική την έκδοση υπουργικής απόφασης όσον αφορά την προσαύξηση στα πρόστιμα που θα επιβάλλονται με εισοδηματικά κριτήρια για τις παραβάσεις του ΚΟΚ, ο Χρήστος Σπίρτζης αναγκάστηκε να καταθέσει ως άρθρο στο σημερινό νομοσχέδιο τις προσαυξήσεις στα πρόστιμα που θα ισχύουν από δω και πέρα.
Με βάση λοιπόν τη ρύθμιση:
Καμία προσαύξηση δεν θα υπάρχει σε οποιοδήποτε πρόστιμο για εισόδημα ατομικό μέχρι 50.000 ευρώ.
  • Από 50.001 έως 100.000 ευρώ το πρόστιμο διπλασιάζεται.
  • Από 100.001 ευρώ και πάνω το πρόστιμο τριπλασιάζεται.
Ο κ. Σπίρτζης διευκρίνισε ότι το εισόδημα θα είναι ατομικό και ότι έχουν αφαιρεθεί και τα περιουσιακά κριτήρια που υπήρχαν μέχρι τώρα και μένει μόνο το ατομικό εισόδημα ως προϋπόθεση πολλαπλασιασμού του προστίμου.
Τα πρόστιμα που ισχύουν σήμερα για βασικές παραβάσεις:
  • Για υπέρβαση ορίου ταχύτητας έως 20 χλμ/ώρα το πρόστιμο είναι 40 ευρώ. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 80 και 120 ευρώ αντίστοιχα.
  • Για υπέρβαση ορίου ταχύτητας από 20 - 30 χλμ/ώρα το πρόστιμο είναι 100 ευρώ. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 200 και 300 ευρώ αντίστοιχα.
  • Για υπέρβαση ορίου ταχύτητας από 30 χλμ/ώρα και άνω το πρόστιμο είναι 350 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 700 και 1050 ευρώ αντίστοιχα.
  • Για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη το πρόστιμο είναι 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες/ στοιχείων οχήματος για 20 μέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 1400 και 2100 ευρώ αντίστοιχα.
  • Για αντικανονικό προσπέρασμα το πρόστιμο είναι 700 ευρώ
  • και αφαίρεση άδειας οδήγησης & στοιχείων κυκλοφορίας οχήματος για 20 μέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 1400 και 2100 ευρώ αντίστοιχα.
  • Για παραβίαση STOP - παραχώρησης προτεραιότητας το πρόστιμο είναι 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 20 μέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 1400 και 2100 ευρώ αντίστοιχα.
  • Για αυτοσχέδιους αγώνες το πρόστιμο είναι 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας για 30 μέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 1400 και 2100 ευρώ αντίστοιχα.
  • Για επικίνδυνους ελιγμούς το πρόστιμο είναι 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 30 μέρες & στοιχείων κυκλοφορίας οχήματος για 10 μέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 1400 και 2100 ευρώ αντίστοιχα.
  • Για παράνομη στάση – στάθμευση το πρόστιμο είναι 40 με 150 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση. Αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και στοιχείων οχήματος για 10 ημέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 80-300 και 120-450 ευρώ αντίστοιχα.
  • Για μη χρήση ζώνης ασφαλείας το πρόστιμο είναι έως 350 ευρώ και αφαίρεση άδειας 10 ημέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 700 και 1050 ευρώ αντίστοιχα.
  • Για αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου το πρόστιμο είναι 100 ευρώ και αφαίρεση άδειας για 30 ημέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 200 και 300 ευρώ αντίστοιχα.
Οι αλλαγές στα πρόστιμα για τις παραβάσεις του ΚΟΚ
Εν τω μεταξύ, σημαντικές αλλαγές στα πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, το οποίο εισήχθη την προηγούμενη εβδομάδα προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Σε ό,τι αφορά στα πρόστιμα που προβλέπονται για παραβάσεις του ΚΟΚ, μειώνονται κατά 40%.
Εξαιρούνται, όμως, οι κάτωθι παρβάσεις:
  • οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
  • συμμετοχή σε αυτοσχέδιους αγώνες,
  • παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • παραβίαση του stop,
  • επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμού, ανταγωνισμού και
  • παράνομη προσπέραση.
Για τις παραπάνω περιπτώσεις τα πρόστιμα αυξάνονται, ενώ αν οδηγός διαπράξει μία από αυτές τις παραβάσεις για τρεις φορές, μέσα σε πέντε χρόνια, τότε του αφαιρείται για πάντα το δίπλωμα οδήγησης.
Επίσης, το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση της διάταξης για μείωση του προστίμου στο μισό αν πληρωθεί μέσα σε 10 ημέρες.
Οι τρεις κατηγορίες και τα πρόστιμα
Με τον νέο ΚΟΚ, οι παραβάσεις ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες:
  • στις χαμηλής (πρόστιμα έως 100 ευρώ)
  • μεσαίας (πρόστιμα από 101 ευρώ έως 300 ευρώ) και
  • υψηλής επικινδυνότητας (πρόστιμα από 301 ευρώ έως 600 ευρώ).
Το νομοσχέδιο προβλέπει δύο ακόμη κατηγορίες: της πολύ υψηλής συχνότητας και τις αντικοινωνικής συμπεριφοράς.
Και στις δύο θα αφαιρείται η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες.
Σε παραβάσεις όπως
  • η χρήση κινητού χωρίς ακουστικά,
  • η ζώνη ασφάλειας,
  • το κράνος,
  • η μεταφορά παιδιών χωρίς ασφάλεια προβλέπονται διοικητικά μέτρα που είναι η αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για 60 ημέρες.
Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε έξι μήνες για τη χρήση κινητού και την ασφαλή μεταφορά παιδιών ο παραβάτης θα πρέπει να επαναλάβει τις εξετάσεις οδήγησης.
Να σημειωθεί ότι για την παράβαση της προσπέρασης φορτηγών η ποινή είναι 30 μέρες αφαίρεση διπλώματος, χωρίς αφαίρεση πινακίδων την πρώτη φορά.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε ο νέος ΚΟΚ -Ξεκινούν τα πρόστιμα με εισοδηματικά κριτήρια"

Νέα πρόκληση Αγκυρας: Βλέπετε τα γεγονότα μέσα από μάτια τρομοκρατών

Για μεροληπτική στάση έναντι τους Τουρκίας κατηγορεί με σημερινή του ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την Γερμανία αλλά και τους συμμάχους της γείτονος σημειώνοντας ότι βλέπουν «συγκεκριμένα γεγονότα (αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο Αφρίν της Συρίας) μέσα από τα μάτια των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Απαντώντας στην σφοδρή κριτική της Γερμανίδας καγκελάριου, Αγκελα Μέρκελ, η οποία χαρακτήρισε χθες ως «απαράδεκτο» αυτό που συμβαίνει στην συριακή πόλη του Αφρίν, το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» κατά της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» χαρακτηρίζοντας τη δήλωση της κ. Μέρκελ ως «άτυχη» και «μη αποδεκτή».

Προσθέτει, δε, ότι η επικεφαλής του γερμανικού κράτους είναι εσφαλμένως πληροφορημένη για όσα συμβαίνουν στη Συρία.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Η επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας" είναι μια επιχείρηση που θέτει προηγούμενο για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η μάχη κατά της τρομοκρατίας χωρίς να πλήττονται πολίτες. Τα στοιχεία που συγκεντρώνονται στο Αφρίν και ανακοινώνονται συχνά αποκαλύπτουν το μέγεθος και την ανυπόστατη φύση της μαύρης προπαγάνδας κατά της επιχείρισης. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία απειλή για το λαό του Αφρίν εκτός από τις νάρκες και τα εκρηκτικά του PYD/YPG (σ.σ. των κουρδικών δυνάμεων). Όταν ολοκληρωθεί τάχιστα η εκκαθάριση, η ασφάλεια και η σταθερότητα θα αποκατασταθεί και η ζωή θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε απαράδεκτη την ατυχή δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην ομιλία της στη γερμανική Βουλή, που βασίστηκε αμιγώς στην παραπληροφόρηση χωρίς να έχει να κάνει κάτι με την πραγματικότητα. Με την Επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας", η Τουρκία στοχεύει να διασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια μέσω του δικαιώματός της στην αυτό άμυνα και με σκοπό να σώσει το Αφρίν από τους τρομοκράτες, επιστρέφοντάς το στους πραγματικούς του κατόχους. Παρά το σκηνικό αυτό, θεωρούμε απολύτως περίεργο που κάποιοι σύμμαχοί μας συνεχίζουν να αντικρίζουν τα συγκεκριμένα γεγονότα μέσα από τα μάτια των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Προσκαλούμε τους συμμάχους να κάνουν μία προσπάθεια να εγκαθιδρύσουν μακρόχρονη ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στη Συρία, σε στενή συνεργασία με τη χώρα μας, αντί να βάζουν τους εαυτούς τους σε θέση υποστηρικτική τρομοκρατικών οργανώσεων δίνοντας βάση σε καμπάνιες παραπληροφόρησης εναντίον της Τουρκίας».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πρόκληση Αγκυρας: Βλέπετε τα γεγονότα μέσα από μάτια τρομοκρατών"

Τεράστιο ρήγμα στην Κένυα «προμηνύει» τον διαχωρισμό της Αφρικής στα δύο!

Η Κένυα χωρίζεται αργά και σταδιακά στα δύο, στην Κοιλάδα του Μεγάλου Ρήγματος, δήλωσαν σε τοπικά ΜΜΕ γεωλόγοι μετά την εμφάνιση τεράστιων «σχισμών» στο έδαφος λόγω έντονης τεκτονικής δραστηριότητας την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Nation, οι βαθιές ρωγμές που εμφανίστηκαν στην επαρχία Ναρόκ μετέτρεψαν μια όμορφη γόνιμη πεδιάδα σε μια άγρια και αφιλόξενη έκταση, διαχωρισμένη από μια τεράστια «σχισμή» στο κέντρο της, που έχει βάθος πάνω από 15 μέτρα και πλάτος κοντά στα 20 μέτρα.

Επίσης προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές στο οδικό σύστημα της χώρας, «κόβοντας» στα δύο δρόμους και απειλώντας κατοικημένες περιοχές, που χρειάστηκε να εκκενωθούν.
Αυτή η «ρωγμή» ωστόσο είναι μόνο μία από τις δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες «αδύναμα σημεία» της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος, που καλύπτει μεγάλο μέρος της αφρικανικής ηπείρου, από το Κέρας της Αφρικής μέχρι τη Μοζαμβίκη.



Μια νέα ήπειρος

Σύμφωνα με την Daily Nation, που επικαλείται γεωλογικές μελέτες, τέσσερις χώρες στο Κέρας της Αφρικής - η Σομαλία, η μισή Αιθιοπία, η Κένυα και η Τανζανία - αναμένεται να διαχωριστούν από την Αφρική σχηματίζοντας μια νέα ήπειρο - την επονομαζόμενη Σομαλική Πλάκα - σε περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια.

Οι τεκτονικές δυνάμεις είναι ισχυρότερες στη βάση της κοιλάδας, αλλά και στην Κένυα υπάρχει έντονη γεωλογική δραστηριότητα, η οποία εστιάζεται γύρω από το ηφαίστειο Σουσουά.

«Η κοιλάδα έχει μακρύ ιστορικό τεκτονικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας», είπε στην κενυάτικη εφημερίδα ο γεωλόγος David Adede. Όπως επισήμανε, «παρόλο που το ρήγμα ήταν τεκτονικά αδρανές στο πρόσφατο παρελθόν, ενδέχεται να υπήρξαν πρόσφατα κινήσεις βαθιά στον φλοιό της Γης που προκάλεσαν ζώνες αδυναμίας, οι οποίες εκτείνονται μέχρι την επιφάνεια».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, αυτές οι ζώνες αδυναμίας σχηματίζουν ρωγμές στο έδαφος που συνήθως γεμίζουν με ηφαιστειακή τέφρα, η οποία προέρχεται από το κοντινό Όρος Λονγκονότ. Οι πρόσφατες βροχές στην περιοχή ωστόσο έκαναν πιο εμφανές το γεωλογικό φαινόμενο, παρασύροντας την τέφρα και αποκαλύπτοντας τα μεγάλα «χάσματα», που φαίνονται να έχουν διευρυνθεί.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τεράστιο ρήγμα στην Κένυα «προμηνύει» τον διαχωρισμό της Αφρικής στα δύο!"

Βγήκαν τα ΦΕΚ για τις πανελλαδικές του 2018 (αναλυτικά)

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι παρακάτω Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν στην πρόσβαση των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:
  1. Στο ΦΕΚ 983 τ.Β΄/2018 δημοσιεύθηκε η με αριθμ.Φ.151/43612/Α5/15-3-2018 Υπουργική Απόφαση «Πρόσβαση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές κατευθύνσεις Τμημάτων των Τ.Ε.Ι., ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπ/σης (ΑΣΤΕ), των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Σχολής Αστυφυλάκων, της Σχολής Πυροσβεστών, των Σχολών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), και για ποσοστό θέσεων 5% του συνολικού αριθμού εισακτέων σε Τμήματα Σχολών των Πανεπιστημίων καθώς και προσαύξηση του ποσοστού αυτού κατά 5% για εισαγωγή σε τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κατ’ εξαίρεση για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.»
  2. Στο ΦΕΚ 949 τ.Β΄/2018 δημοσιεύθηκε η με αριθμ.Φ.253.1/42169/Α5/13-3-2018 Υπουργική Απόφαση «Τροποποίηση της αριθμ.Φ.253/128314/Β6/2002 (ΦΕΚ 1538 Β΄) υπουργικής απόφασης, όπως ισχύει.» στην οποία ορίζονται οι Σχολές, τα Τμήματα ή οι Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τα οποία απαιτείται εξέταση σεειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βγήκαν τα ΦΕΚ για τις πανελλαδικές του 2018 (αναλυτικά)"

Συντάξεις: Σοκ με νέα αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης!

Οι συντάξεις δεν πρέπει να μειωθούν άλλο, ούτε να αυξηθούν επιπλέον οι κρατήσεις στους μισθούς, λένε τώρα οι… παντογνώστες που αποφασίζουν γιθα το μέλλον εκατομμυρίων Ευρωπαίων στην Ε.Ε. Σύμφωνα με την ΕΚΤ θα πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της ΕΚΤ Γερμανία, Ελλάδα και Ιταλία είναι στην κορυφή της λίστας με τις χώρες που θα έχουν σημαντικό πρόβλημα στο συνταξιοδοτικό.

Αυτό καθώς οι γεννήσεις είναι λίγες με αποτέλεσμα οι πληθυσμός να γερνάει και να αυξάνεται το ποσοστό των συνταξιούχων ως προς τους εργαζόμενους.

Σε βάθος χρόνου, ως το 2070 οι προβλέψεις λένε ότι θα αντιστοιχούν 63 συνταξιούχοι σε κάθε 100 εργαζόμενους, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι αδύνατη η καταβολή συντάξεων.

Έτσι πρέπει να ληφθούν μέτρα. Καθώς λοιπόν δεν τίθεται θέμα νέας μείωσης συντάξεων ή αύξησης των κρατήσεων δεν τίθεται αφού θεωρείται ότι δεν λειτουργεί, πάμε στο επόμενο στάδιο το οποίο είναι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το όριο είναι στα 67 για πλήρη σύνταξη και τα 62 έτη για την πρόωρη.

Μια πιθανή αύξηση θα πάει το όριο για την πλήρη σύνταξη στα 70, κάποιοι αναφέρουν τα 70 και 10 μήνες, ενώ ίσως υπάρξει και πλήρης κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ή μεγάλη αύξηση του ορίου (πέντε ή και περισσότερα έτη).

Οι όποιες αλλαγές δεν αφορούν στο 2070, το αντίθετο, υπολογίζεται ότι θα πρέπει να γίνουν μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι αφορούν όλους τους εργαζόμενους που σήμερα είναι κάτω από τα 60…

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις: Σοκ με νέα αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης!"

Παπανάτσιου: Αυξήσεις αντικειμενικών αξιών στο 60% των ζωνών

«Μέχρι σήμερα, τελευταία ημέρα της υποβολής, έχουν υποβάλει στοιχεία 99% των περιοχών, έχουμε μόλις 56 ζώνες χωρίς εκτίμηση και σε περιοχές που δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, ορεινές, με πολύ λίγους κατοίκους κ.λπ.», δήλωσε η κ. Παπανάτσιου σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Σημείωσε ότι «το τελευταίο διάστημα έχουμε μία σημαντική αύξηση αγοραπωλησιών» και παράλληλα διευκρίνισε την παρανόηση που υπάρχει για την προσδοκία μείωσης των αντικειμενικών λόγω της πτώσης τιμών στις συναλλαγές. «Υπήρχε πτώση στην αγορά, αλλά οι αντικειμενικές τιμές ήταν πολύ χαμηλότερες στις περισσότερες περιοχές από τις αντίστοιχες εμπορικές περιοχές» όπως είπε.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι «σε ένα 60% (6.070 ζώνες) έχουμε αύξηση των αντικειμενικών που εναρμονίζονται με τις εμπορικές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, σε ένα 23% (2.300) έχουμε μείωση, με το υπόλοιπο ποσοστό χωρίς μεταβολή».

Ανέφερε επίσης σε άλλο σημείο ότι «μεγάλη μείωση παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, πιο πολύ σε περιοχές της επαρχίας είναι η μείωση. Στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, μειώσεις υπάρχουν στο 34% των ζωνών».

Αντίθετα, «τη μεγαλύτερη αύξηση έχουν τα Ιόνια Νησιά, το Βόρειο Αιγαίο το ίδιο, κυρίως όσες έχουν σχέση με τον τουρισμό έχουν αύξηση».

Το ψηφιακό σύστημα που έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστεί είναι εκείνο που με τις αγοραπωλησίες και όλες τις άλλες συναλλαγές θα ανανεώνεται και θα έχουμε ανά πάσα στιγμή αντικειμενικές αξίες εναρμονισμένες με την πραγματική εικόνα κάθε έτους.

Όσον αφορά τα προσδωκόμενα έσοδα του Δημοσίου από τον ΕΝΦΙΑ, που «νομίζω ότι θα είναι με τις καινούργιες τιμές, αυτός είναι ο στόχος», όπως είπε, «με μία πρώτη ανάλυση, είμαστε περίπου στα ίδια επίπεδα», ενώ «δεν φαίνεται να έχουμε αύξηση του συμπληρωματικού φόρου».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπανάτσιου: Αυξήσεις αντικειμενικών αξιών στο 60% των ζωνών"

Το ελληνικό δράμα στην αγορά εργασίας: Τέσσερις στους δέκα με μισθό κάτω από 700 ευρώ

Η πραγματική ανεργία αγγίζει το 27,5%, η υποχώρηση του ποσοστού της ανεργίας στα προ κρίσης επίπεδα εκτιμάται ότι επιτευχθεί μετά το 2026, ένας στους δύο εργαζομένους παραμένει χαμηλόμισθος (κάτω από 800 ευρώ τον μήνα), ενώ το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων δεν ενθαρρύνει την κατανάλωση, με αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να διατηρείται στάσιμη: αυτές είναι οι δυσοίωνες εκτιμήσεις του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, που αποτυπώνονται στην «Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και Απασχόληση 2018».

Ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, Γιώργος Αργείτης, εκτιμά ότι η οικονομία θα παραμείνει εύθραυστη και ασταθής όσο θα εφαρμόζεται η οικονομική πολιτική της λιτότητας και της υποβάθμισης της εργασίας.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η πραγματική ανεργία ανέρχεται στο 27,5% (υψηλότερη κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες από αυτή που δείχνει η ΕΛΣΤΑΤ), αν προστεθούν στο δείγμα όσοι εμφανίζονται παραιτημένοι από την προσπάθεια αναζήτησης εργασίας και όσοι απασχολούνται λίγες ημέρες ή και ώρες τον μήνα.
Η υποχώρηση της ανεργίας στα προ κρίσης επίπεδα εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί στο διάστημα 2026-2027, αν συνεχιστεί ο ρυθμός αποκλιμάκωσης της ανεργίας, που σημειώθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Διαφορετικά, αν επανέλθουμε στο ρυθμό 5% της περιόδου 2014-2016, το όριο του 10% θα «σπάσει» στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Χαρακτηριστική είναι η συμπίεση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, όπου παρατηρείται σημαντική αύξηση του ποσοστού των χαμηλόμισθων εργαζόμενων. Κάτω από 800 ευρώ καθαρά τον μήνα κερδίζει ένας στους δυο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όταν προ κρίσης, δηλαδή το 2009, σε αυτή την εισοδηματική κλίμακα βρισκόταν το 27,9% των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, ακόμη χαμηλότερα, δηλαδή στα 700€ καθαρό κέρδος και κάτω, συγκεντρώνεται το 37,4% των εργαζομένων, έναντι 13,1% το 2009.

Αντίθετα, μειώθηκαν, κατά σχεδόν πέντε ποσοστιαίες μονάδες, οι εργαζόμενοι με αποδοχές 700-900 ευρώ, ενώ έχουν μειωθεί δραστικά και οι εργαζόμενοι με αποδοχές 900-1.300 ευρώ, σε 16,8% το 2017 από 35,7% το 2009.

Η κατανάλωση έπεσε κάτω από το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων, με αποτέλεσμα να αποσταθεροποιούνται οι τραπεζικοί δείκτες και να διατηρείται στάσιμη η ελληνική οικονομία. Μάλιστα, το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων, αν ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός, θα μειωθεί κατά 6%-8% τα επόμενα χρόνια, αν δεν αυξηθούν οι ονομαστικοί μισθοί.

Για όγδοη χρονιά, στην αγορά εργασίας κυριαρχούν οι επιχειρησιακές και οι ατομικές συμβάσεις. Πέρυσι υπογράφτηκαν μόνο 15 κλαδικές/ομοιοεπαγγελματικές έναντι 244 επιχειρησιακών (92% του συνόλου). Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, οι προσλήψεις με πλήρη απασχόληση υποχωρούν σταθερά: από 79% το 2009 σε 45% το 2017, ενώ η αναλογία των ευέλικτων μορφών υπερδιπλασιάζεται: από 21% το 2009 σε 54,9% το 2017. Επιπλέον, ο δείκτης φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού αυξήθηκε από 27,6% το 2009 σε 36% το 2014, για να μειωθεί ελαφρώς στο 35,6% το 2016.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η σταθεροποίηση και η δυναμική της οικονομίας θα εξαρτηθεί από τον απεγκλωβισμό της από περαιτέρω μειώσεις στα εισοδήματα και από τη σημαντική αύξηση της απασχόλησης. Στο ελληνικό μοντέλο ανάπτυξης, οι παράγοντες αυτοί προσδιορίζουν επίσης την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ελληνικό δράμα στην αγορά εργασίας: Τέσσερις στους δέκα με μισθό κάτω από 700 ευρώ"

Τροπολογία του υπ. Εσωτερικών για απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας -Τι ρυθμίζει

Σημαντικές ρυθμίσεις σε θέματα απόδοσης ιθαγένειας εισάγονται με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κύρωση της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Η τροπολογία προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπό μαθητή, δεν αναγνωρίζεται μόνο η φοίτηση στα ελληνικά αλλά και στα ξένα σχολεία στην Ελλάδα που ακολουθούν το υποχρεωτικό ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και διδασκαλίας. Παρέχεται το δικαίωμα πολιτογράφησης αλλοδαπών που έχουν συμπληρώσει 12 έτη συνεχούς νόμιμης διαμονής στη χώρα και κατέχουν κάθε έγκυρο τίτλο διαμονής, εκτός των προσωρινών.

Εκλογικεύονται, επίσης, ζητήματα απόδοσης της ιθαγένειας στους συζύγους Ελλήνων διπλωματών, σε σχέση με την υπηρεσία τους και τη διαμονή στο εξωτερικό, ενώ διευκολύνονται εύλογες διορθώσεις αποφάσεων πολιτογράφησης από δημάρχους, για ορθογραφικές αστοχίες κ.ά.

ΑΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τροπολογία του υπ. Εσωτερικών για απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας -Τι ρυθμίζει"

Νέο παραλήρημα Κιλιτσντάρογλου: Υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες της Τουρκίας στο Αιγαίο

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις ο ηγέτης του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Τούρκος πολιτικός σε συνάντηση που είχε με Ευρωπαίους πρέσβεις, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sozcu, μίλησε για το Αιγαίο υποστηρίζοντας εκ νέου πως υπάρχουν νησίδες και νησιά που ανήκουν στην Τουρκία.

«Δεν θέλουμε μια σύγκρουση στο Αιγαίο. Υποστηρίζουμε πάντα μία λύση μέσω διαλόγου. Στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και η στρατιωτικοποίηση τους δεν είναι σωστή», δήλωσε σύμφωνα με τον τουρκικό ιστότοπο.

Σχετικά με τη Σύνοδο της ΕΕ στις Βρυξέλλες και το ζήτημα των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο που πρόκειται να φέρουν στο τραπέζι η Κύπρος και η Ελλάδα, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Δεν είναι σωστές οι μονομερείς αποφάσεις χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι Τουρκοκύπριοι»
.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο παραλήρημα Κιλιτσντάρογλου: Υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες της Τουρκίας στο Αιγαίο "

Αλλάζει ο νόμος για τα κατοικίδια - υποχρεωτική η στείρωση

Yποχρεωτική γίνεται η στείρωση των κατοικίδιων, εντός έξι μηνών από την ψήφιση του νομοσχεδίου, που παρουσίασε σήμερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Την υποχρέωση αναλαμβάνει ρητά ο ιδιοκτήτης του ζώου.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των κινήσεών του (βόλτες κλπ) θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά μαζί του το διαβατήριο, το οποίο θα αντικαταστήσει το βιβλιάριο υγείας του ζώου, χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση. Αξίζει να σημειωθεί πως όποιος επιλέξει να μη στειρώσει το ζώο του, θα κληθεί να πληρώσει ετήσιο τέλος, το ύψους του οποίου ανέρχεται στα 100 ευρώ ετησίως.

Αστείρωτα ζώα μπορεί να έχει ο ιδιοκτήτης αρκεί αυτά να είναι ζευγάρι (αρσενικό και θηλυκό), με την καταβολή του ειδικού τέλους αστείρωτου ζώου. Έτσι δίνεται η δυνατότητα εξέλιξης των φυλών (σκύλων και γατών) και η αντικατάσταση των ζώων με απόκτηση απογόνων. Παράλληλα, αναγκαστικά το κατοικίδιο θα πρέπει να είναι τσιπαρισμένο και εγγεγραμμένο στη βάση δεδομένων του υπουργείου, με το κόστος του τσιπαρίσματος (σε όσους δεν το έχουν ήδη κάνει) να ανέρχεται στα 6 ευρώ.

Αυξάνεται ο λογαριασμός για τους ιδιοκτήτες ζώων

Ακόμη, γίνεται πιο αυστηρό το πλαίσιο της μεταβίβασης του ζώου. Αναλυτικότερα, όλη η διαδικασία θα πρέπει να γίνει πλήρως καταγεγραμμένη, προκειμένου οι αρχές να γνωρίζουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και το πλήρες «ιστορικό» του ζώου συντροφιάς. Επίσης, θα απαγορευτούν τα ζώα βιτρίνας, ενώ στα pet shops θα υπάρχουν μόνο σε ειδικό, διαμορφωμένο χώρο καθώς και σε εκτροφεία που καλύπτουν τις προδιαγραφές ευζωίας.

Mε το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπεται η σύσταση ταμείου ζωοφιλίας σε κάθε δήμο. Τα εν λόγω ταμεία θα ενισχύονται με πόρους που θα προέρχονται από τα τέλη μη στείρωσης, τα πρόστιμα καθώς και το τέλος από τα 6 ευρώ για το τσιπ. Τέλος, στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης η δυνατότητα δημιουργίας ενός ειδικού τέλους ζωοφιλίας στα είδη που πωλούνται στα καταστήματα ζώων συντροφιάς (pet-shops), με σκοπό την ενίσχυση της χρηματοδότησης των δήμων για τον εκσυγχρονισμό και τη δημιουργία υποδομών διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.

Στόχος η συνεργασία φιλοζωικών οργανώσεων - τοπικής αυτοδιοίκησης

Το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για τους επόμενους 2 μήνες. Τα βασικά σημεία του παρουσίασαν σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης.

«Στόχος μας είναι να θεσπίσουμε ενιαία και επίκαιρη νομοθεσία» είπε ο κ. Αποστόλου και σημείωσε πως «έχουμε στο αρχείο μας προτάσεις των ενιαίων φορέων και μια σημαντική εμπειρία από το διάλογο που έχει προηγηθεί. Επιδίωξή μας είναι να συνυπάρξουν οι φιλοζωικές οργανώσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιρώνης κατά την παρουσίαση δήλωσε ότι «τα τελευταία επτά χρόνια έχουμε ένα πρωτοποριακό νόμο, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα» και υπογράμμισε πως «η εμπειρία έδειξε ότι αυτός ο νόμος είχε κάποια προβλήματα εφαρμογής, χωρίς να σημαίνει ότι δεν ήταν στην σωστή κατεύθυνση».

ΑΠΕ ΜΠΕ/thetoc
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζει ο νόμος για τα κατοικίδια - υποχρεωτική η στείρωση"

Ψηφίστηκε στη Βουλή ο νέος ΚΟΚ – Τα νέα πρόστιμα και όλες οι αλλαγές

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών με τις ρυθμίσεις για το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την εκτέλεση μεταφορικού έργου και άλλες διατάξεις.
Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν και οι τέσσερις διατάξεις που ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία και αφορούσαν τις εταιρείες διαμεσολάβησης μεταφορικού έργου (τύπου TaxiBeat και Uber).
Ειδικότερα, το άρθρο 12 που αφορά την ηλεκτρονική ή τηλεφωνική διαμεσολάβηση μεταφοράς επιβατών με οχήματα Επαγγελματικής Δημοσίας Χρήσεως (τύπου TaxiBeat) ψηφίστηκε από τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής. Αντίθετα Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι καταψήφισαν. ενώ Ένωση Κεντρώων και ΚΚΕ ψήφισαν παρών. Το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας ήταν 153 «ΝΑΙ» έναντι 65 «ΟΧΙ» και 6 «Παρών» .
Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν στην ονομαστική ψηφοφορία και τα επόμενα τρία άρθρα 13, 20 και 21 που αφορούσαν αντίστοιχα την ηλεκτρονική ή τηλεφωνική διαμεσολάβηση για την ενοικίαση επιβατικών ιδιωτικής χρήσης οχημάτων (τύπου Uber), καθώς και τους χρόνους μισθώσεως τους. Την διάταξη ψήφισαν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΚΚΕ, Ποταμιού και Χρυσής Αυγής. Καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία, ενώ με το παρών εκφράστηκε η Ένωση Κεντρώων. Οι διατάξεις αυτές ψηφίσθηκαν με 169 θετικές ψήφους, 51 κατά και 4 παρών.
To νομοσχέδιο ψηφίσθηκε επί της Αρχής από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, ενώ «παρών ψήφισαν Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.

Ο νέος ΚΟΚ

Στις προβλέψεις που αφορούν στον ΚΟΚ έγιναν ορισμένες τροποποιήσεις, ύστερα από σχετικές παρατηρήσεις της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής πάνω στο αρχικό κείμενο που είχε κατατεθεί από το υπουργείο Υποδομών. Παρά το γεγονός ότι η αρχική πρόβλεψη ήθελε τα περιβόητη εισοδηματικά κριτήρια στην επιβολή προστίμων να μετατίθενται σε δεύτερο χρόνο με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης, η επιστημονική επιτροπή της Βουλής αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί το ύψος των προστίμων να ορίζεται από υπουργική απόφαση.

Οι βασικές προβλέψεις

Η βασική αλλαγή στη φιλοσοφία του ΚΟΚ αφορά στο ύψος των προστίμων, το οποίο μειώνεται κατά 40% για ορισμένες παραβάσεις, καθώς επίσης και η απάλειψη της παροχής έκπτωσης για την καταβολή του προστίμου εντός 10ημέρου από τον καταλογισμό του.
Παράλληλα, κατηγοριοποιούνται οι παραβάσεις σε υψηλής, μεσαίας και χαμηλής επικινδυνότητας. Τα πρόστιμα για τις -χαμηλής επικινδυνότητας- παραβάσεις διαμορφώνονται μέχρι 100 ευρώ, για τις παραβάσεις μεσαίας επικινδυνότητας από 101 έως 300 ευρώ και για της παραβάσεις υψηλής επικινδυνότητας από 301 έως 600 ευρώ.
Δύο πρόσθετες κατηγορίες αφορούν στις -πολύ υψηλής συχνότητας- παραβάσεις και αυτές της αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Για τις δύο αυτές κατηγορίες θα αφαιρείται η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες.
Επίσης, παραβάσεις που αφορούν σε χρήση κινητού την ώρα της οδήγησης, τη χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης, τη μη χρήση ζώνη ασφαλείας ή κράνους, τη χρήση κράνους και τη ρίψη τσιγάρου, τιμωρούνται με αφαίρεση πινακίδων και άδειας για 60 ημέρες.
Η οριζόντια μείωση 40% αφορά τα πρόστιμα για όλες τις παραβάσεις με εξαίρεση την κατανάλωση αλκοόλ, την παραβίαση STOP, την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και το αντικανονικό προσπέρασμα. Ταυτόχρονα προβλέπεται απευθείας αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης για 30 ημέρες σε οδηγούς βαρέων οχημάτων, οι οποίοι κινούνται συνεχώς στην αριστερή λωρίδα ή την χρησιμοποιούν για προσπέραση.
Σε περίπτωση υποτροπής το δίπλωμα αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επανέκδοση αυτού.
Με το νομοσχέδιο θεσπίζεται κώδικας συμπεριφοράς οδηγών και πελατών ταξί, ενώ προβλέπεται και ο καθορισμός θέσεων στάθμευσης μέσα σε δύο χρόνια.

Αυτά είναι τα εισοδηματικά κριτήρια για τα πρόστιμα

Στο πλαίσιο αυτό με προσθήκη στο νομοσχέδιο τίθενται τα εξής κριτήρια:
– Για ετήσια ατομικά εισοδήματα έως 50.000€ θα καταβάλλεται το ύψος του προστίμου που προβλέπει για κάθε παράβαση ο νέος ΚΟΚ
– Για ετήσια ατομικά εισοδήματα από 50.001€ έως 100.000 ευρώ αυτά θα διπλασιάζονται
– Για ετήσια ατομικά εισοδήματα από 100.001€ και άνω τα οικονομικά πρόστιμα θα τριπλασιάζονται.

Φοβού τους αστυνομικούς με… tablet

Ο νέος τρόπος υπολογισμού των προστίμων αναμένεται να ξεκινήσει από το φθινόπωρο.
Οι άνδρες της Τροχαίας φαίνεται πως θα… αντικαταστήσουν το μπλοκάκι για τις κλήσεις με ένα… tablet. Αυτό θα είναι συνδεδεμένο με εκτυπωτή. Μέσω αυτού θα καταχωρούν το όνομα και το επώνυμο του παραβάτη, τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και την παράβαση.
Καθώς θα βάζουν τα στοιχεία στο σύστημα, θα ενημερώνονται άμεσα για το αν ο παραβάτης ανήκει στην πρώτη, τη δεύτερη ή την τρίτη κατηγορία εισοδηματικών κριτηρίων. Έτσι, θα μπορούν να κόψουν και το ανάλογο πρόστιμο.

 Σπίρτζης για ΝΔ: «Φωνάξτε όσο θέλετε. Εμείς δεν θα χαριστούμε σε κανένα συμφέρον»

«Φωνάξτε όσο θέλετε. Οφείλουμε να προχωρήσουμε εντατικά το επόμενο διάστημα στη θεσμοθέτηση ενός νέου πλαισίου, σε όλες τις πτυχές κοινωνικής, οικονομικής και παραγωγικής ζωής του τόπου» είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κλείνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις θεμάτων Μεταφορών και άλλες διατάξεις», στην Ολομέλεια. «Φωνάξτε όσο θέλετε. Εμείς δεν θα χαριστούμε σε κανένα συμφέρον» είπε ο υπουργός Υποδομών και τόνισε πως «όσα ΜΜΕ κι αν βάλει η ΝΔ να ασκήσουν πιέσεις και εκφοβισμούς, η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και του ελληνικού λαού».
«Οφείλουμε να επιχειρήσουμε μεγάλες τομές, πραγματικές αλλαγές που διαμορφώνουν έναν διαφορετικό κώδικα αξιών. Οφείλουμε να ανατρέψουμε την πολιτική που αποδόμησε την ελληνική κοινωνία, που διέλυσε τις παραγωγικές δυνάμεις, που έδωσε για δεκαετίες λάθος μηνύματα στους πολίτες που επέτρεψε τη δράση κυκλωμάτων και τον πλουτισμό συγκεκριμένων ευνοούμενων του δικομματισμού» είπε ο Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος τόνισε ότι με το σχέδιο νόμου που ψηφίζει η Βουλή σήμερα, καθιερώνεται ένα νέο πλαίσιο που ανατρέπει την πολιτική αποδόμηση των επαγγελμάτων, θέτοντας κανόνες για μια λειτουργία που σέβεται τον πολίτη και σταματάει την ευνοιοκρατία.

Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε αρκετές φορές στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός μίλησε για μια λυσσαλέα επικοινωνιακή μάχη εναντίον της κυβέρνησης και του σχεδίου νόμου στέλνοντας μήνυμα: «Πείτε ό,τι θέλετε κύριοι της ΝΔ. Και εσείς και όσοι σας χειροκροτούν και τα ΜΜΕ που σας στηρίζουν. Στο τέλος η αλήθεια θα μαθευτεί και εσείς θα τρέχετε όπως χθες, για να μην παρουσιαστεί η επίσημη έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους αυτοκινητοδρόμους».
«Θέλω ένα αντίγραφο της έκθεσης να το κάνω δώρο στον κ. Χατζηδάκη που ήταν τότε ο αρμόδιος υπουργός στις επιτροπές διαπραγμάτευσης» ανέφερε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε ότι «εδώ και τρία χρόνια η ΝΔ επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο για την κυβέρνηση, με την στήριξη ΜΜΕ».
Ο υπουργός είπε ότι μετά την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου γίνεται κατανοητό γιατί καθυστέρησαν τα έργα, γιατί κόστισαν πολύ περισσότερο, γιατί μειώθηκε το φυσικό αντικείμενο, γιατί «τα όργανα της ΕΕ ξεσκονίζουν τις εγκρίσεις των τμημάτων που αφαιρέθηκαν από τις παραχωρήσεις».

Το νομοσχέδιο

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου και τη στάση των κομμάτων, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση κινήθηκε στο πεδίο του κιτρινισμού, της διαστρέβλωσης της αλήθειας και της υπεράσπισης συμφερόντων. «Η ΝΔ και ο παλαιοκομματισμός, δυστυχώς για τη χώρα, διαχρονικά αντιμετώπιζε τις μεταφορές ως τον κύριο χώρο άσκησης παλαιοκομματικών πολιτικών και εξυπηρέτησης συμφερόντων. Νομοθετούσε θυσιάζοντας το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον, τους κανόνες και την κοινή λογική για τη συγκρότηση παλαιοκομματικών μηχανισμών» ανέφερε ο υπουργός Υποδομών σημειώνοντας ότι υπήρχαν γκρίζες ζώνες για να εξυπηρετηθούν λίγοι και εκλεκτοί.
Ο υπουργός είπε ότι το νομοσχέδιο διασφαλίζει ότι «δεν θα υπάρχουν κάποιοι που δεν θα πληρώνουν φόρους αλλά θα βγάζουν τα χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους, την ίδια ώρα που κάποιοι δεν θα μπορούν να βγάλουν ούτε το μεροκάματο».
Ειδικά για το θεσμικό πλαίσιο σχετικά με την ηλεκτρονική ή τηλεφωνική διαμεσολάβηση μεταφοράς επιβατών με οχήματα ΕΔΧ και ενοικίασης επιβατικών ιδιωτικής χρήσης οχημάτων με οδηγό, ο υπουργός Υποδομών είπε ότι η κυβέρνηση ούτε υπερασπίζεται ούτε όμως είναι αντιμέτωπη με οποιαδήποτε εταιρεία «αυτά τα κάνει η ΝΔ που μιλάει για την υπεράσπιση της Taxi Beat, που ξαφνικά έγινε και μαχητής υπέρ της Uber, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
«Πείτε μας, ανέχεστε όλη αυτή την κοροϊδία που γίνεται απέναντι στον ελληνικό λαό. Πείτε μας η Τaxi Beat έχει έδρα στο εξωτερικό; έχει μετόχους στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και άλλους φορολογικούς παραδείσους;» είπε ο Χρήστος Σπίρτζης και κάλεσε τη ΝΔ «αντί να υπερασπίζεται συγκεκριμένες εταιρείες, να κατανοήσει ότι πλέον ψηφίζεται πλαίσιο ώστε να μην υπάρχει υποκλοπή του μεταφορικού έργου».

ΚΟΚ

Αναφερόμενος στις αλλαγές στον ΚΟΚ, ο υπουργός είπε ότι τα πρόστιμα είναι ίδια για όλους και υπάρχει προσαύξηση ανάλογα με το εισόδημα. «Δεν μπορεί πολίτες να συνδέουν τον ΚΟΚ με τις παραβάσεις. Δεν μπορεί ο ΚΟΚ να είναι για τον πολίτη, πρόστιμα και εισπρακτική πολιτική. Εμείς πηγαίνουμε σε μια άλλη αρχή, του ΚΟΚ, όχι ως εισπρακτικό μέσο, αλλά του ΚΟΚ της ασφάλειας, του πολιτισμού, του σεβασμού του διπλανού μας, κυρίως του διπλανού μας με αναπηρία» είπε ο Χρήστος Σπίρτζης και τόνισε ότι αυτό είναι το νόημα της προβλεπόμενης κατηγοριοποίησης, την οποία θα κάνει η αρμόδια επιτροπή του ΚΟΚ στην οποία μετέχουν όλοι οι ειδικοί.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε στη Βουλή ο νέος ΚΟΚ – Τα νέα πρόστιμα και όλες οι αλλαγές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news