facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Επίθεση από το υπουργείο Παιδείας για τα Θρησκευτικά: Η απόφαση του ΣτΕ ταυτίζεται με απόψεις σκοταδιστών

Αποφασισμένο να συνεχίσει το έργο της ανανέωσης, του πλουραλισμού και του εκδημοκρατισμού των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών υλικών όλων των βαθμίδων δηλώνει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Όπως τονίζεται, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πληροφορήθηκε από επιλεκτικές διαρροές απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο.

Το Υπουργείο σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες ωστόσο και αυτές κρίνονται ως προς τα αποτελέσματά τους και ως προς το σκεπτικό τους.
Η συγκεκριμένη απόφαση πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω, καθώς ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει το έργο της ανανέωσης, του πλουραλισμού και του εκδημοκρατισμού των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών υλικών όλων των βαθμίδων».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι η νέα διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών έχει ενσωματωθεί πλήρως και έχει γίνει απολύτως αποδεκτή από εκπαιδευτικούς και μαθητές γιατί αποτελούσε ώριμο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.

«Το Υπουργείο, τέλος, θα τοποθετηθεί εκ νέου για το θέμα όταν κοινοποιηθεί η απόφαση», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Σκεπτικό βγαλμένο από εποχές αλήστου μνήμης

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο βασίζεται, σύμφωνα σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε ένα σκεπτικό βγαλμένο από εποχές αλήστου μνήμης, το οποίο προσομοιάζει με σκοταδιστικές απόψεις ακραίων θεολογούντων.

Η εκπαίδευση οφείλει να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, να προάγει τις αρχές και τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της συνύπαρξης με την διαφορετικότητα. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να συνεχίσει απαρέγκλιτα το έργο της βαθιάς μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού των προγραμμάτων διδασκαλίας, που εδώ και καιρό έχει δρομολογήσει.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση από το υπουργείο Παιδείας για τα Θρησκευτικά: Η απόφαση του ΣτΕ ταυτίζεται με απόψεις σκοταδιστών"

Ερντογάν: Ξεκινάμε φέτος την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου

Η κατασκευή του πρώτου σταθμού παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Τουρκίας θα ξεκινήσει το 2018, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πρόσθεσε πως θα κάνει τα εγκαίνια του εργοστασίου «πολύ σύντομα» μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, πηγές δήλωσαν πως το πρόγραμμα αυτό, ύψους 20 δισεκ. δολαρίων, είναι πιθανόν να μην είναι έτοιμο να ξεκινήσει το 2023, όπως είναι ο στόχος, καθώς η ρωσική εταιρία που κατασκευάζει τον σταθμό, η Rosatom, προσπαθεί μάταια μέχρι στιγμής να βρει ντόπιους εταίρους.

Η Rosatom αναζητεί τούρκους εταίρους για να αναλάβουν μερίδιο 49% του σχεδιαζόμενου πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου της νότιας Τουρκίας.
Ο σταθμός του Ακούγιου, 4.800 μεγαβάτ, έχει στόχο να μειώσει την εξάρτηση της Τουρκίας από τις εισαγωγές ενέργειας, όμως σημειώνονται συνεχώς καθυστερήσεις αφότου η Ρωσία κέρδισε το σχετικό συμβόλαιο το 2010.

Ο Ερντογάν μιλούσε σε μια τελετή για την ενέργεια που πραγματοποιείται στην Άγκυρα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Ξεκινάμε φέτος την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου"

Υπό κράτηση ο Σαρκοζί για την υπόθεση της χρηματοδότησης από τη Λιβύη το 2007

Στη σύλληψη του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί προχώρησαν το πρωί της Τρίτης οι γαλλικές αρχές.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ ο Σαρκοζί συνελήφθη έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης Ναντέρ όπου είχε κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για την χρηματοδότηση της καμπάνιάς του το 2007 από τη Λιβύη.

Η έρευνα για την υπόθεση αυτή έχει ξεκινήσει από το 2013 με γαλλικά ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι η κράτησή του μπορεί να διαρκέσει έως 48 ώρες.
Τον Ιανουάριο 2013 ο γαλλολιβανέζος επιχειρηματίας Ζίαντ Τακιεντίν διαβεβαίωσε ενώπιον ενός δικαστή ότι κατέχει αποδεικτικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση, εκ μέρους της κυβέρνησης της Λιβύης, υποστηρίζοντας ότι το ποσό της βοήθειας αυτής ξεπερνούσε τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος είχε καταθέσει σε δικαστή ότι έγιναν αρκετές συναντήσεις πριν από τις εκλογές του 2007 ανάμεσα στον Μπασίρ Σάλεχ, τότε ειδικό γραμματέα του Λίβυου δικτάτορα Μουάμαρ Καντάφι, και τον Κλοντ Γκεάν, διευθυντή του γραφείου του Νικολά Σαρκοζί όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, πριν από την εκλογή του στη γαλλική Προεδρία.

Οι πρώτες καταγγελίες περί χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί έγιναν από το γιο του Καντάφι, Σαϊφ αλ Ισλάμ τον Μάρτιο του 2011 ενώ η Γαλλία ετοιμαζόταν να επέμβει στη Λιβύη.

Ο ίδιος ο Σαρκοζί τόσο το 2012 όσο και στη συνέχεια έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς αυτούς κάνοντας λόγο για ψέμματα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπό κράτηση ο Σαρκοζί για την υπόθεση της χρηματοδότησης από τη Λιβύη το 2007"

Βέλη μέσω twitter αντάλλαξαν Δ. Τζανακόπουλος - Μ. Σχοινάς

Η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών «άναψε φωτιές» καθώς στη δυσαρέσκεια που εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς για ελλιπή κάλυψη της συγχρηματοδότησης από την Ε.Ε. του έργου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προκαλώντας και νέα παρέμβαση του κ. Σχοινά.
Αρχικά ο κ. Σχοινάς χαρακτήρισε λυπηρό «ότι η συγχρηματοδότηση από την Ε.Ε. της ιστορικής ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων αποσιωπήθηκε στη σημερινή κάλυψη των εγκαινίων. Σε μια εποχή που η Ευρώπη βάλλεται, σημαντικό να τονίζεται ο ρόλος της Ε.Ε. στην αναπτυξιακή ανάταξη της χώρας».
Κληθείς να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον κάλεσε να είναι «λίγο πιο προσεκτικός και να διαβάζει τις ομιλίες τις οποίες στη συνέχεια σχολιάζει μέσω twitter». Παρέθεσε τη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού στην ομιλία του στα εγκαίνια «το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα έχει συνολικό προϋπολογισμό 245 εκατ. ευρώ και πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της ΕΕ και με τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕTE».
Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Σχοινά που σχολίασε ότι «η αναφορά στην κάλυψη - και όχι στην ομιλία του ΠΘ - των εγκαινίων ήταν σαφής. Η σύγκριση με τα περσινά εγκαίνια των διορύγων στα Τεμπη με τη παρουσία της Επιτρόπου Κορίνα Κρέτσου και την δέουσα προβολή της Ε.Ε. ακόμη σαφέστερη».
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Βέλη μέσω twitter αντάλλαξαν Δ. Τζανακόπουλος - Μ. Σχοινάς"

Αποχώρησε όλη η αντιπολίτευση από την Προανακριτική για την Novartis - Καταγγέλει φιάσκο

Αποχώρησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την προανακριτική επιτροπή καταγγέλλοντας την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι αρνείται να μπει στην ουσία της διερεύνησης της υπόθεσης καλυπτόμενη πίσω από το επιχείρημα της μη αρμοδιότητάς της.

Την ίδια στιγμή ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παρασκευόπουλος, αποσαφηνίζοντας πλήρως τις προθέσεις του κόμματός τους δήλωνε ευθέως: «Δικαιοσύνη σημαίνει δίκη - Βουλή σημαίνει εξάλειψη», καθιστώντας έτσι σαφές ότι για την πλειοψηφία η αναπομπή της υπόθεσης στην Δικαιοσύνη είναι μονόδρομος, ενώ στην αντίθετη περίπτωση η διατήρησή της στην Βουλή, στο πλαίσιο της προανακριτικής, θα οδηγήσει στην παραγραφή των αδικημάτων και άρα στην μη διαλεύκανση.

Το εύλογο ερώτημα όμως που προκύπτει είναι γιατί τότε συγκροτήθηκε η προανακριτική; «Γιατί αυτό επιτάσσει το Σύνταγμα και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών», λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί ήθελαν να σπιλώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους», απαντούν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση, η αποχώρηση των κομμάτων λόγω της άρνησης της πλειοψηφίας να μπει στην ουσία της διερεύνησης ήταν αναμενόμενη.

Μάλιστα ένας «ελιγμός», όπως ερμηνεύθηκε, της τελευταίας στιγμής εκ μέρους της πλειοψηφίας να καταθέσει πρόταση με την οποία ζητούσε να κληθούν οι παραπεμφθέντες πολιτικοί ώστε να τοποθετηθούν (!) επί της αρμοδιότητας ή μη της επιτροπής, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των κομμάτων τα οποία έκαναν λόγο για πρωτοφανή επιχειρήματα από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφύγει τον σκόπελο της εξέτασης των ουσιωδών μαρτύρων, προστατευόμενων και μη. Η αντιπολίτευση μίλησε για «φιάσκο» και «σχέδιο σκοπιμοτήτων» εκ μέρους της πλειοψηφίας.

Όπως δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ Μ. Βορίδης «είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι αυτό ολοκληρώνει τον σχεδιασμό σκευωρίας από πλευράς κυβερνητικής πλειοψηφίας», ενώ σημείωσε ότι «με τον ίδιο τρόπο που στηρίχθηκαν σε ανώνυμους μάρτυρες, παραβίασαν κάθε δικονομική διάταξη κλπ., με τον ίδιο τρόπο που αναγνώρισαν οι ίδιοι την αρμοδιότητα της επιτροπής απαγγέλλοντας κατηγορίες και στήνοντας κάλπες για να συγκροτήσουν αυτή την επιτροπή, με τον ίδιο τρόπο τώρα ευρισκόμενοι μπροστά στα αδιέξοδά τους επιμένουν στην σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων και αρνούνται την ουσιαστική εξέταση της υπόθεσης».

Η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι μέχρι να αποφανθεί η Επιτροπή επί της αρμοδιότητάς της, δεν πρόκειται να συμμετέχει.

Αποσαφηνίζοντας την στάση του κόμματός του ο κ. Βορίδης είπε συγκεκριμένα: «Είναι σαφές ότι εμείς οι βουλευτές της ΝΔ αρνηθήκαμε την περαιτέρω συμμετοχή μας και δηλώσαμε ότι θα επανέλθουμε εάν τυχόν η Επιτροπή αποφασίσει να εξετάσει μάρτυρες και αποδεικτικά στοιχεία και μπει στην ουσία της υπόθεσης». «Ή έπρεπε να έχουν αποφασίσει ότι δεν έχουν αρμοδιότητα και άρα δεν έπρεπε να συγκροτηθεί η επιτροπή, ή έπρεπε να έχουν αποφασίσει ότι έχουν αρμοδιότητα, ή ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχει την αρμοδιότητα και σε άλλες δεν έχει. Αλλά και τότε έπρεπε να πάνε σε ουσιαστική διερεύνηση για να δουν για ποιες έχουν και για ποιες δεν έχουν αρμοδιότητα», εξήγησε ο κ. Βορίδης.

Η ΔΗΣΥ είχε ήδη προαναγγείλει την αποχώρησή της στην περίπτωση που η πλειοψηφία δεν προχωρούσε στην εξέταση μαρτύρων κλπ. Όπως δήλωσε μετά την αποχώρηση του κόμματός του ο Θ. Παπαθεοδώρου, «η πλειοψηφία έφτασε με δική της ευθύνη σε ένα πρωτοφανές φιάσκο», ενώ τόνισε ότι αν δεν προχωρήσει στην ουσιαστική διερεύνηση «θα παραμένει η λάσπη». «Εμείς αποχωρούμε και αν κάποια στιγμή αποφασίσουν να καλέσουν μάρτυρες εδώ είμαστε», σημείωσε ο κ. Παπαθεοδώρου. Ενώ από την πλευρά της Ένωσης Κεντρώων ο Μ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το κόμμα του «είναι εδώ για να συζητήσει επί της ουσίας και όχι για επικοινωνιακά παιχνίδια», προειδοποιώντας ότι με τους χειρισμούς της πλειοψηφίας η προανακριτική κινδυνεύει να οδηγηθεί σε φιάσκο μεγαλύτερο από αυτό που σημειώθηκε στην περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου. «Αυτό που έρχεται τώρα να κάνει η πλειοψηφία, είναι να καλέσει τους αναφερόμενους όχι για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, αλλά για να μας υποδείξουν στην επιτροπή που εγκρίθηκε με απόφαση της Ολομέλειας αν είμαστε αρμόδιοι ή όχι», πρόσθεσε.

Ο εισηγητής του Ποταμιού Γ. Αμυράς υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση οδηγεί σε ευθανασία αυτή την επιτροπή μέσω Θηβών…», ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα γίνουμε φόντο σε αυτό το φτηνό πολιτικό κόλπο». Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ είχε ήδη αποχωρήσει για τους ίδιους λόγους από την προανακριτική επιτροπή, ενώ αποχώρησε και η Χρυσή Αυγή αλλά ζητώντας να επιστραφεί η υπόθεση στην Δικαιοσύνη.

Παρασκευόπουλος

Ο αντίλογος στα πυρά της αντιπολίτευσης ήρθε από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παρασκευόπουλο, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση με την δήλωσή του ενώπιον των κοινοβουλευτικών συντακτών: «Διαλεύκανση, φως έχουμε μόνον αν η υπόθεση πάει στην Δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη σημαίνει δίκη, Βουλή σημαίνει εξάλειψη», είπε, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την αποχώρηση, ενέργεια την οποία χαρακτήρισε προσχηματική καθώς «η επιτροπή συνεχίζεται». «Εάν πρώτα προχωρούσαμε στις αποδείξεις και μετά στην αρμοδιότητα θα το είχαμε πάρει ανάποδα το θέμα», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι «αν προκύψει αρμοδιότητα, η επιτροπή κρατά την υπόθεση και καταλήγει στην παραγραφή, ενώ αν κρίνει αναρμόδια στέλνει την υπόθεση στα δικαστήρια όπου εκεί γίνεται η διαλεύκανση και οι αθώοι αθωώνονται και οι ένοχοι καταδικάζονται». Το σκεπτικό του είναι ότι «αν οι υποθέσεις έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων, τότε με βάση τον χρόνο τέλεσης θα οδηγηθούν στην παραγραφή, ενώ αν δεν έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων τότε δεν είναι δουλειά της Βουλής και θα πρέπει να πάνε στην Δικαιοσύνη».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θ. Δρίτσας δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι «η ελληνική κοινωνία ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την υπόθεση Novartis και θέλω να βεβαιώσω τους πάντες ότι σχολαστικά η επιτροπή έχει εξετάσει όλες τις λεπτές παραμέτρους». «Επί τη βάσει αυτών έχει πορευθεί ώστε να μην επαναλάβει λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν να ταλανίζεται ο βίος με σκανδαλολογία και σκανδαλοθηρία και τέλος να οδηγείται σε νομικό αδιέξοδο», πρόσθεσε. Μάλιστα δήλωσε ότι από την δουλειά της επιτροπής προκύπτει ένας «πλούτος νομολογιακός και ίσως νομοθετικός για το μέλλον». «Τα κενά, οι ενδεχόμενες αντιφάσεις θα απαντηθούν όταν η επιτροπή ολοκληρώσει το έργο της και υποβάλλει το πόρισμά της», διαβεβαίωσε, υποστηρίζοντας πως «ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα είναι επί τη βάσει της εντολής που πήρε από την Ολομέλεια» και «ουδόλως αποτελούν μέρος ενός σχεδίου σκοπιμότητας αλλά είναι μέρος ενός σχεδίου ευθύνης».

Κοινή δήλωση Βενιζέλου, Λοβέρδου, Κουτρουμάνη

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιώργος Κουτρουμάνης έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση μετά την αποχώρηση όλης της αντιπολίτευσης από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης:

Οι δήθεν κατήγοροι έχουν ήδη μετατραπεί σε κατηγορούμενους για μια πρόχειρη και φτηνή σκευωρία όχι μόνο σε βάρος προσώπων αλλά σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών και της ίδιας της δικαιοσύνης.

Ο ισχυρισμός ότι τα ζητήματα θα εξετασθούν δήθεν από τη δικαιοσύνη, είναι προσβλητικός για τη δικαιοσύνη που διαβίβασε στη Βουλή τα ζητήματα για τα οποία αποκλειστικά αρμόδια είναι η Βουλή.

Η πεισματική άρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εξεταστούν μάρτυρες, να συγκεντρωθούν έγγραφα και να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση δείχνει το φόβο τους απέναντι στην αποκάλυψη της σκευωρίας που είναι πλέον προφανής και ομολογημένη.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχώρησε όλη η αντιπολίτευση από την Προανακριτική για την Novartis - Καταγγέλει φιάσκο"

Νέα επιστολή, κατά βουλευτών, για τη Μακεδονία -«Εχθροί του λαού...»

Μια νέα επιστολή, στο κλίμα της χθεσινής που έστειλε η Παμμακεδονική Ενωση, έστειλε σήμερα το αποκαλούμενο Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών. 
Την επιστολή έκανε γνωστή ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης λέγοντας ότι «από ένα σημείο και μετά το γελοίο γίνεται επικίνδυνο και θα πρέπει να παρέμβουν οι εισαγγελικές αρχές και η δικαιοσύνη· Δεν είναι δυνατό να απειλούνται κατά αυτό τον προκλητικό τρόπο οι Ελληνες βουλευτές με θάνατο και ισόβια». 
Ολόκληρη η επιστολή:
Βούτσης: Παμμακεδονικές οργανώσεις μας απειλούν με θάνατο ή ισόβια 
Με τη φράση «κάποιοι έχουν ξεφύγει» ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατήγγειλε χθες τις παμμακεδονικές οργανώσεις, οι οποίες έστειλαν στους βουλευτές κείμενο με το οποίο τους απειλούν με θάνατο ή με ισόβια εάν ψηφίσουν συμφωνία συνθέτης ονομασίας στη Βουλή. Τα απειλητικά «εξώδικα» εστάλησαν με δικαστικούς επιμελητές στα σπίτια των 300 βουλευτών.
«Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν εννοώ μόνο την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι έχουν ξεφύγει σε όλη την Ευρώπη και αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια λογικές με τις οποίες ανενδοίαστα προχωρούν στην εξύμνηση των ναζί. Και έχουν ξεφύγει κάποιοι και εδώ γιατί μοιράστηκαν στους Ελληνες βουλευτές κείμενα από εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και λένε ότι η ποινή είναι ο θάνατος ή τα ισόβια σε όποιον τολμήσει να ψηφίσει την πρόταση του υπουργείου εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης εάν και όποτε έρθει στη Βουλή για σύνθετη ονομασία. Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν είμαστε ούτε γραφειοκράτες που περνάμε από δω για να τελειώνουμε την τρέχουσα νομοθετική εργασία και τα τρέχοντα προβλήματα και να κάνουμε πως δεν ακούμε ή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω γύρω. Όλα αυτά είναι διχαστικά κηρύγματα» είπε ο κ. Βούτσης.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επιστολή, κατά βουλευτών, για τη Μακεδονία -«Εχθροί του λαού...»"

Μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τις συλλογικές συμβάσεις [εικόνες]

Συλλαλητήρια τόσο στην Αθήνα οαο και σε άλλες πόλεις, πραγματοποιούν σήμερα σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Εργατικά σωματεια, ομοσπονδιες και συνδικάτα συνεχίζουν να θέτουν στο επίκεντρο των ζητουμένων τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) με αυξήσεις στους μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο πραγματοποιειται αυτή τη στιγμή στην πλατεία ομονοιας ενώ πρόκειται να ακολουθησει πορεία. Καλούν στο συλλαλητήριο Στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια, εκτός από εργατικά σωματεία και Ομοσπονδίες, καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).
«Οι γυναίκες διεκδικούμε ΣΣΕ, δουλειά με δικαιώματα», τονίζει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενες γυναίκες είναι τα πρώτα θύματα της ανεργίας, των «ευέλικτων» εργασιακών σχέσεων, των μισθών που δεν φτάνουν ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους. Στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια καλεί επίσης ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων (ΣΥΑΤ). Με αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιστορικού - Αρχαιολογικού, ΠΤΔΕ, ΠΤΝ, Τουρκικών Σπουδών και Ιατρικής ΕΚΠΑ καλούν τους φοιτητές σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν επίσης η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τις συλλογικές συμβάσεις [εικόνες]"

Εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου

Πρόταση να γίνει δεκτή η αναίρεση, που είχε ασκήσει ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, υπέβαλε την Τρίτη στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ευσταθία Σπυροπούλου.

Ο Ανδρέας Γεωργίου είχε ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων, για παράβαση καθήκοντος, ενώ σε πρώτο βαθμό είχε απαλλαγεί για το συγκεκριμένο αδίκημα, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο αφορούσε στο ότι δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής πριν αποστείλει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 στη Eurostat.

Αν η εισαγγελική πρόταση της κυρίας Σπυροπούλου γίνει δεκτή για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ δεν θα ισχύσει η ποινή των δύο ετών, και η υπόθεση για την παράβαση καθήκοντος δεν θα ξαναδικαστεί.

Παράλληλα, στο αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου εκκρεμεί και η αναίρεση που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απαλλαγή του - για δεύτερη φορά- από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας σχετικά με την κατηγορία που είχε αποδοθεί στον Ανδρέα Γεωργίου για ψευδή βεβαίωση, κατηγορία που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και σχετίζεται με τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί, ότι προέβη σε αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος προκειμένου να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας μας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής (μνημόνια).

Για την κατηγορία αυτή το Συμβούλιο Εφετών, δύο φορές, έχει απαλλάξει τον Ανδρέα Γεωργίου, καθώς στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο της Eurostat, που βεβαιώνει ότι τα στοιχεία για τον υπολογισμό του ελλείμματος για το 2009 υποβλήθηκαν σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η Eurostat.

Για την υπόθεση Γεωργίου και τις ποινικές διαδικασίες εμπλοκής του σχετικά με την αποτύπωση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009 έχουν προκληθεί ήδη αντιδράσεις από τους εταίρους και τους εκπροσώπους των θεσμών.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου"

Απεργία πείνας Κούρδων στο Σύνταγμα για το Αφρίν [εικόνες & βίντεο]

Απεργία πείνας πραγματοποιούν Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες στο Σύνταγμα, μετά την εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν.
Μάλιστα, έχουν μαζί τους και φωτογραφίες παιδιών που έχουν χάσει την ζωή τους από την τουρκική εισβολή, εικόνες που... σοκάρουν τους πολίτες που περνούν από το σημείο.
Δήλωση Κούρδων πολιτικών προσφύγων για την έναρξη απεργίας πείνας:
«Την Κυριακή 18/3, ο στρατός του φασιστικού κράτους της Τουρκίας, οι κατσαπλιάδες του FSA και τζιχαντιστές, μπήκαν στην αντιστεκόμενη πόλη της Αφρίν. Ακολούθησαν λεηλασίες, βασανισμοί, αποκεφαλισμοί Κούρδων μαχητών και η εκδίωξη 200000 αμάχων, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται στα γύρω βουνά αποκλεισμένη από τροφή και νερό, τραυματισμένη σωματικά και ψυχικά από το όργιο της βίας και της κτηνωδίας.
Εμείς ως Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες, που ζούμε στην Ελλάδα, δηλώνουμε, πως αυτές τις ώρες, η ψυχή και το μυαλό μας είναι δίπλα στα αδέλφια μας στην Αφρίν. 
Ζητάμε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και ξεκινάμε σήμερα 19/3 απεργία πείνας, στην πλ. Συντάγματος, απέναντι από το ελληνικό κοινοβούλιο, απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση, να πάρει επιτέλους θέση, η οποία δυστυχώς, όπως και οι σύμμαχοι της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, παρακολουθεί αμέτοχη και ασυγκίνητη τις εξελίξεις.
Οι άνθρωποι της Αφρίν, οι άνθρωποι μας, θα είναι για πάντα ελεύθεροι
Κούρδοι απεργοί πείνας».
Ακολούθησε πορεία στο Σύνταγμα, ενώ έκλεισε η Πανεπιστημίου για λίγη ώρα.






iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία πείνας Κούρδων στο Σύνταγμα για το Αφρίν [εικόνες & βίντεο]"

Μητροπολίτης Κοζάνης: «Εθνοπροδότες» όποιοι λύσουν το Μακεδονικό

Άλλη μια προκλητική και ακραία τοποθέτηση με αφορμή το Μακεδονικό από εκπρόσωπο της Ιεραρχίας, ο οποίος έφτασε στο σημείο να αποκαλεί «εθνοπροδότες» όποιους πολιτικούς ψηφίσουν υπέρ της λύσης.

Σε εκδήλωση στο Λαογραφικό Mουσείο Κοζάνης ο Μητροπολίτης Σερβίων-Κοζάνης, Παύλος, τόνισε σε δηλώσεις του: «Δε μπορεί τα Σκόπια να έρχονται σήμερα και να λένε ότι εμείς είμαστε Μακεδονία. Εμείς όμως έχουμε την ευθύνη. Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας έχουν την ευθύνη. Αν σήμερα υπογράψουν θα είναι, Εθνοπροδότες και τίποτα περισσότερο».


thetoc
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητροπολίτης Κοζάνης: «Εθνοπροδότες» όποιοι λύσουν το Μακεδονικό"

Φουντώνει η κόντρα δικαστών και δικηγόρων -Για το άρθρο που προβλέπει συνέχιση δίκης χωρίς συνήγορο

Κατηγορίες για προσπάθεια να γίνονται δίκες χωρίς δικηγόρους, εκτοξεύει προς τους δικαστές ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

«Δίκες χωρίς υπερασπιστές δικηγόρους δεν νοούνται. Εάν το ποινικό σύστημα στην Ελλάδα έχει φτάσει στα ακραία όριά του», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΔΕ «είναι συνευθύνη της Πολιτείας αλλά και όλων των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα, να προασπίσουν την νομιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία της».

Αυτή είναι η απάντηση των δικηγόρων στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετά την έντονη διαφωνία που έχει προκαλέσει η εφαρμογή μιας ποινικής δικονομικής διάταξης σύμφωνα με την οποία, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, είναι δυνατή η διεξαγωγή δικών χωρίς την παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης. Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, ο οποίος αποφάσισε για αύριο δίωρη στάση εργασίας 09.00 – 11.00 στα Εφετεία ζητώντας την τροποποίηση του επίμαχου άρθρου, υπογραμμίζει ότι «μετά τον ιδιαίτερο ζήλο που επέδειξε η ΕΔΕ για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης, με αφορμή την απόφαση του Δ.Σ.Α. για την εφαρμογή του 340 ΚΠΔ, στο άμεσο μέλλον, ζητήματα αδικαιολόγητων καθυστερήσεων που τυχόν ανακύπτουν και αφορούν τον κύκλο ευθύνης δικαστικών λειτουργών, είτε κατά εκδίκαση υποθέσεων, είτε κατά έκδοση / θεώρηση αποφάσεων, είτε σε όποιο άλλο στάδιο, θα αναδεικνύονται από τον ΔΣΑ κατά τρόπο θεσμικό και προσωποποιημένο και θα αποστέλλεται σχετική αναφορά σε όλα τα συναρμόδια θεσμικά όργανα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ σε σχέση με την ομόφωνη απόφασή του για την ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 340 ΚΠΔ με αφορμή τον τρόπο εφαρμογής του από συγκεκριμένες δικαστικές συνθέσεις επισημαίνει τα εξής:

Το δικηγορικό σώμα, σθεναρά και διαχρονικά, αγωνίζεται για την ταχεία και ορθή απονομή της Δικαιοσύνης. Η προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των διαδίκων, ιδίως της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, πρέπει να αποτελεί την κορωνίδα του δικαιϊκού μας συστήματος. Μόνη η επιτάχυνση της διαδικασίας, χωρίς την τήρηση δικαιοκρατικών εγγυήσεων, δεν αρκεί για την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης, που είναι το κυρίως ζητούμενο.

Η διάταξη του άρθρου 340 παρ. 1 ΚΠΔ, όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4509/2017, όχι μόνο είναι προδήλως αντισυνταγματική, αλλά εφαρμόζεται και εσφαλμένα, αφού η εφαρμογή της δεν γίνεται κατ’ εξαίρεσιν σε δίκες μακράς διάρκειας, αλλά κινδυνεύει να εξελιχθεί σε κανόνα. Παρά το ότι με προγενέστερη απόφασή του ο ΔΣΑ, ζήτησε από τον Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) να πάρουν θέση για την συμβατότητα με το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ ή μη, της ως άνω διάταξης, εντούτοις, η ανακοίνωση της ΕΔΕ δεν παίρνει θέση επί του θέματος.

Η αναφορά της ΕΔΕ στα δεδομένα μιας ποινικής υπόθεσης δεν αντικατοπτρίζει την συνολική πραγματική της διάσταση, ιδίως όταν αυτή η εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 340 παρ. 1 ΚΠΔ, στην συγκεκριμένη περίπτωση έλαβε χώρα χωρίς να υφίσταται θέμα παραγραφής, δεν ήταν πολυπρόσωπη, δεν ήταν μακράς διάρκειας και το κώλυμα παρουσίας της αυτεπαγγέλτως διορισθείσας δικηγόρου αφορούσε σε εγκυμοσύνη της (γέννησε μάλιστα την επόμενη της δικασίμου !)

Οι δικηγόροι, ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, επιδιώκουν σχέσεις συνεργασίας με τους δικαστές. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως γι’ αυτό αποτελεί ο αμοιβαίος σεβασμός του θεσμικού και διακριτού ρόλου τους. Δίκες χωρίς υπερασπιστές δικηγόρους δεν νοούνται. Εάν το ποινικό σύστημα στην Ελλάδα έχει φτάσει στα ακραία όριά του, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΔΕ, είναι συνευθύνη της Πολιτείας αλλά και όλων των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα, να προασπίσουν την νομιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία της.

Κατόπιν αυτών, το ΔΣ του ΔΣΑ:

1. Επιβεβαίωσε την απόφασή του για κήρυξη συμβολικής δίωρης στάσης εργασίας των δικηγόρων – μελών του από τις ποινικές δίκες των Εφετείων Κακουργημάτων, Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μικτών Ορκωτών Εφετείων αύριο Τετάρτη 21.3.2018 και ώρα 9.00΄- 11.00.

2. Θα προβεί στην νομική συνδρομή στον κατηγορούμενο για την άσκηση αίτησης αναίρεσης κατά της απόφασης που εκδόθηκε χωρίς την παρουσία και αγόρευση συνηγόρου υπεράσπισης και την άσκηση παρέμβασης ενώπιον του Αρείου Πάγου κατ’ άρθρο 90 ΚωδΔικ., καθώς και στη συνέχεια ενώπιον του ΕΔΔΑ αν αυτός αποφασίσει να ασκήσει τα νόμιμα αυτό δικαιώματά του.

3. Να προτείνει στον Υπουργό Δικαιοσύνης την τροποποίηση του άρθρου 340 παρ. 1 ΚΠΔ.

4. Μετά τον ιδιαίτερο ζήλο που επέδειξε η ΕΔΕ για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης, με αφορμή την απόφαση του Δ.Σ.Α. για την εφαρμογή του 340 ΚΠΔ, στο άμεσο μέλλον, ζητήματα αδικαιολόγητων καθυστερήσεων που τυχόν ανακύπτουν και αφορούν τον κύκλο ευθύνης δικαστικών λειτουργών, είτε κατά εκδίκαση υποθέσεων, είτε κατά έκδοση / θεώρηση αποφάσεων, είτε σε όποιο άλλο στάδιο, θα αναδεικνύονται από τον ΔΣΑ κατά τρόπο θεσμικό και προσωποποιημένο και θα αποστέλλεται σχετική αναφορά σε όλα τα συναρμόδια θεσμικά όργανα».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Φουντώνει η κόντρα δικαστών και δικηγόρων -Για το άρθρο που προβλέπει συνέχιση δίκης χωρίς συνήγορο"

Τέσσερις μήνες φυλακή με αναστολή στον μεθυσμένο Τούρκο που πέρασε τα σύνορα

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, με αναστολή, και πρόστιμο 1.500 ευρώ καταδικάστηκε ο τούρκος πολίτης που κατά τη διάρκεια της νύχτας μπήκε σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή Καστανιές του Έβρου.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα του επιτραπεί να επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία.

Ο συλληφθείς, 40 ετών, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και, σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά, άρχισε να συνέρχεται πολλές ώρες αφότου τέθηκε υπό κράτηση.

Τρεις φίλοι του 40χρονου, επίσης μεθυσμένοι, δεν κατάφεραν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος επειδή εμποδίστηκαν από τουρκική περίπολο.

Οι τούρκοι στρατιώτες μάλιστα χρειάστηκε να πυροβολήσουν με άσφαιρα ώστε να τρομάξουν τους μεθυσμένους, οι οποίοι προέβαλαν αντίσταση.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέσσερις μήνες φυλακή με αναστολή στον μεθυσμένο Τούρκο που πέρασε τα σύνορα"

Αχτσιόγλου: Στόχος να πληρώσουμε τις συντάξεις που εκκρεμούν ως τον Αύγουστο

Στόχος της κυβέρνησης είναι να πληρώσει σχεδόν το σύνολο των ληξιπρόθεσμων συντάξεων έως τον Αύγουστο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σημείωσε πως σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα 85.000 κύριες συντάξεις, ενώ προσέθεσε ότι το τελευταίο δίμηνο έχει ξεμπλοκάρει η καταβολή των επικουρικών.

Τόνισε ότι τα οικονομικά του ΕΦΚΑ έχουν βελτιωθεί κι έτσι θα είναι δυνατό να γίνουν κάποιες διορθώσεις, ειδικά μετά τη λήξη του Μνημονίου. Διευκρίνισε ωστόσο πως οτιδήποτε αφορά το ασφαλιστικό προαπαιτεί συμφωνία με την τρόικα, και παραδέχτηκε ότι δεν μπορούν να επιστραφούν στους συνταξιούχους οι παρακρατήσεις υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ) αν δεν συμφωνήσουν οι θεσμοί.

Αναφερόμενη στο ύψος των εισφορών, η υπουργός Εργασίας διέψευσε ότι υπάρχουν αυξήσεις, λέγοντας ότι το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλει μικρότερες εισφορές σε σχέση με το παρελθόν.

Παραδέχτηκε ότι ένα μέρος των εργαζόμενων πληρώνει μεγάλες εισφορές, όμως τόνισε πως πρόκειται για μικρό αριθμό έναντι του συνόλου.

kerdos
Διαβάστε Περισσότερα » "Αχτσιόγλου: Στόχος να πληρώσουμε τις συντάξεις που εκκρεμούν ως τον Αύγουστο"

Κομισιόν: Ενόχληση για «παράλειψη» Τσίπρα περί χρηματοδότησης έργου στις Κυκλάδες

Την ενόχληση της Κομισιόν προκάλεσε η μη αναφορά από τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια των εγκαινίων χθες στη Σύρο της ενεργειακής διασύνδεσης τεσσάρων νησιών των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα, ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε..
Με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς αναφέρεται στην αποσιώπηση από τον κ. Τσίπρα της συμμετοχής της Ε.Ε., ως εξής:
«Λυπηρό ότι η συγχρηματοδότηση από την Ε.Ε. της ιστορικής ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων αποσιωπήθηκε στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) κάλυψη των εγκαινίων. Σε μια εποχή που η Ευρώπη βάλλεται, σημαντικό να τονίζεται ο ρόλος της Ε.Ε στην αναπτυξιακή ανάταξη της χώρας» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Σχοινάς.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Ενόχληση για «παράλειψη» Τσίπρα περί χρηματοδότησης έργου στις Κυκλάδες"

Διεργασίες για «μίνι» αναθεώρηση

«Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα» βρίσκουν στη Ν.Δ. την πρόταση που απηύθυνε στο πλαίσιο χθεσινοβραδινής εκδήλωσης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Νίκος Αλιβιζάτος για ένα πλαίσιο διμερούς συνεργασίας και συναντίληψης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ώστε να εκκινήσει τώρα διαδικασία «μίνι» συνταγματικής αναθεώρησης, για την οποία απαιτούνται 50 βουλευτές (το Κίνημα Αλλαγής έχει ήδη τους 20 και η Ν.Δ. 70, όπερ σημαίνει ότι αθροιστικά θα ξεπερνούσαν τους 50).

Η πρόταση του κ. Αλιβιζάτου για πρωτοβουλία αναθεώρησης από την πλευρά της αντιπολίτευσης σε πέντε συν ένα σημεία (νόμος περί ευθύνης υπουργών, βουλευτική ασυλία, επιλογή ηγεσίας ανωτάτων δικαστηρίων, ανεξάρτητες αρχές, εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλαγή του τρόπου αναθεώρησης του Συντάγματος), για την οποία απαιτούνται 50 βουλευτές, αντιμετωπίζεται κατ’ αρχάς θετικά από την Πειραιώς. Πηγές της χαρακτήριζαν την πρόταση που απηύθυνε χθες το βράδυ σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Καραμανλής για τη συνταγματική αναθεώρηση ο κ. Αλιβιζάτος «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα», ενώ θετικά την αντιμετωπίζει και το Κίνημα Αλλαγής. Σημειώνεται, εξάλλου, ότι η Φώφη Γεννηματά το Σάββατο στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε να κινηθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος στη βάση πέντε σημείων.

Με ή χωρίς Καμμένο, δεν έχει και μεγάλη σημασία. «Η κυβέρνηση είναι ούτως ή άλλως σε αποδρομή», είναι η γραμμή της Πειραιώς έναντι της τρικυμίας στον κυβερνητικό συνασπισμό. «Η κυβέρνηση τελειώνει. Ο μοναδικός συνεκτικός ιστός που υπάρχει γύρω από αυτή την κυβέρνηση δεν είναι άλλος από την παραμονή στην εξουσία. Γι’ αυτό μένουν. Ξεχνούν κάθε διαφορά και μένουν μαζί αγκαλιασμένοι εκεί. Ο κ. Καμμένος θυμώνει και ξεθυμώνει μπροστά στην προφανή ανάγκη του να έχει ασυλία, μπροστά στην προφανή ανάγκη του να μείνει στην καρέκλα. Και ο κ. Τσίπρας αφήνει το κόμμα του και βουλευτές να θυμώνουν και να καταγγέλλουν τον κ. Καμμένο. Αρα προφανώς δεν διαλύει αυτή τη συμμαχία μπροστά στην προφανή ανάγκη του να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του», σημείωσε χθες η Μαρία Σπυράκη (ΣΚΑΪ), ενώ επανερχόμενη στον Ιβάν Σαββίδη σημείωσε ότι η κυβέρνηση «δεν αγκάλιασε ούτε εφάρμοσε τη νομιμότητα» και αποφάσισε να πάρει αποστάσεις «αφού είδε το πιστόλι μέσα στο γήπεδο». Η κ. Σπυράκη άφησε αιχμές για «εκλεκτικές συγγένειες» της κυβέρνησης με επιχειρηματίες.

Τα εθνικά θέματα, με αιχμή του δόρατος τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των δύο στρατιωτικών, αναμένεται να συνεχίσουν να βρίσκονται στην κορυφή της αντιπολιτευτικής ατζέντας της Ν.Δ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε την Ορεστιάδα –τόπο καταγωγής του ενός εκ των δύο– για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Διεργασίες για «μίνι» αναθεώρηση"

Λαγκαδάς: Διαμαρτυρία αγροτοκτηνοτρόφων κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Συμβολική κινητοποίηση κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το υποκατάστημα τράπεζας στον Λαγκαδά, αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής.

Ωστόσο, δεν παρεμποδίζονται οι συναλλαγές των πολιτών.

Όπως λένε, θέλουν να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι παραμένουν σε εγρήγορση και συμμετέχουν ενεργά στις διαμαρτυρίες που οργανώνονται από εκπροσώπους άλλων κοινωνικών τάξεων, κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, προκειμένου να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους στον πρωτογενή τομέα.

«Διαμαρτυρόμαστε για τις κινήσεις που επιχειρούνται και που θα έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια πρώτης κατοικίας, αλλά και του βασικού εργαλείου για τον αγρότη και κτηνοτρόφο, της γης του», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Θεοδωρίδης, μέλος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά.

Τα μέλη του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά θα συμμετάσχουν την ερχόμενη Τετάρτη (28/3), στις 18.00, στην πορεία που οργανώνεται από την περιοχή του Βαρδαρίου προς τον χώρο, που θα φιλοξενήσει το Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας, διεκδικώντας -μεταξύ άλλων- κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους, άμεση πληρωμή με την παράδοση της παραγωγής, κάλυψη του συνόλου των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, κατάργηση των τεκμηρίων φορολόγησης, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί, ακατάσχετο όριο 15.000 ευρώ συν 3.000 για κάθε παιδί, κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές κ.ά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαγκαδάς: Διαμαρτυρία αγροτοκτηνοτρόφων κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών"

Στα δικαστήρια της Ανδριανούπολης θα μεταβούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Στα δικαστήρια της Αδριανούπολης αναμένεται να μεταφερθούν οι δυο 'Ελληνες στρατιωτικοί που παραμένουν προφυλακισμένοι εν αναμονή της δίκης τους, προκειμένου να δώσουν τους κωδικούς PIN των κινητών τους.

Οι δύο στρατιωτικοί ήταν προγραμματισμένο να καταθέσουν στον εισαγγελέα στις 30 του μήνα, αλλά οι Τούρκοι φαίνεται πως επισπεύδουν τις διαδικασίες.

Εν τω μεταξύ, ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέφρι Πάιατ εξέφρασε την ελπίδα πως η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία θα λήξει τα ταχύτερο δυνατό.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης βρέθηκε στην Ανδραβίδα, όπου παρακολουθεί την πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος».

Οι δύο στρατιωτικοί κρατούνται πλέον επί σχεδόν τρεις εβδομάδες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα δικαστήρια της Ανδριανούπολης θα μεταβούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί"

ΠΟΕΔΗΝ: Βίλα με «πριγκιπικές» παροχές έχει ο ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ που διορίστηκε διοικητής στο νοσοκομείο Σαντορίνης [εικόνες]

Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η ΑΕΜΥ ΑΕ ενοικίασε και εξόπλισε «έπαυλη-βίλα» με χρήματα του ελληνικού δημοσίου το 2016, στην οποία διαμένει σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου, Χαράλαμπος Πανοτόπουλος, στενός συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.
Ο κ. Πανοτόπουλος, γνωστός και ως «ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ», που μέχρι και πριν τον διορισμό του στην διοίκηση του νοσοκομείου της Σαντορίνης, ήταν δεξί χέρι του κ. Πολάκη στο υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ φέρεται να διαμένει σε πολυτελή κατοικία, που ενοικιάστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως από την ΑΕΜΥ ΑΕ με χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων.
Επιπλέον, στον κ. Πανοτόπουλο έχει παραχωρηθεί για την μετακίνησή του στο νησί και αυτοκίνητο με μακροχρόνια μίσθωση.
«Την ώρα που το Υπουργείο Υγείας δεν διαθέτει λίγα ευρώ στα Νοσοκομεία της χώρας για να επισκευάσουν αξονικούς, ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, αναστέλλονται χειρουργικές επεμβάσεις λόγω έλλειψης υλικών, δεν διαθέτουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα, είναι πρόκληση να διατίθενται χρήματα από τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για την εξασφάλιση πριγκηπικών ανέσεων στα στελέχη της ΑΕΜΥ Α.Ε., στην Σαντορίνη. Εάν δεν είναι σκάνδαλο, είναι σίγουρα πρόκληση», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.
«Είναι πρόκληση την ώρα που τα Νοσοκομεία δεν έχουν γάζες και 50 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σαντορίνης διαμένουν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας λόγω ακριβών ενοικίων, ο κος Πανοτόπουλος να διαμένει σε οικία που πληρώνει ο πολύπαθος προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ και δίνει φωτογραφία από τον χώρο όπου διαμένουν οι εργαζόμενοι.
Και η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ καταλήγει: «Μαγαζί γωνία είναι η ΑΕΜΥ Α.Ε. και το Νοσοκομείο Σαντορίνης για την εξυπηρέτηση της παρέας!».
Ας σημειωθεί ότι από ιδιοκτήτης συνοικιακού βουλκανιζατέρ αναβαθμίστηκε στη θέση του αντιπροέδρου του νοσοκομείου της Σαντορίνης ο έμπιστος συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, Χαράλαμπος Πανοτόπουλος, μηχανικός μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, με μισθό 3.897 ευρώ τον μήνα ή 46.000 ευρώ τον χρόνο.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Βίλα με «πριγκιπικές» παροχές έχει ο ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ που διορίστηκε διοικητής στο νοσοκομείο Σαντορίνης [εικόνες]"

Στο Εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ημαθία εισέβαλαν με τρακτέρ οι τευτλοπαραγωγοί

Κατάληψη στο Εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας πραγματοποιούν οι τευτλοπαραγωγοί, οι οποίοι ζητούν την εξόφλησή τους για την ποσότητα τεύτλων που παρέδωσαν στην βιομηχανία.

Οι τευτλοπαραγωγοί εισέβαλαν στο εργοστάσιο με τρακτέρ με σκοπό, όπως λένε, να πάρουν τα σακιά με ζάχαρη που είναι αποθηκευμένα.

Σκοπός τους όπως λένε να πληρωθούν σε είδος αφού τους χρωστάνε τα χρήματα από όλη την περσινή παραγωγή.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ημαθία εισέβαλαν με τρακτέρ οι τευτλοπαραγωγοί"

«Νέο πλέγμα ασφαλείας»: Ενισχύεται η αστυνόμευση στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας

Ο σχεδιασμός του «νέου πλέγματος ασφαλείας» του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, παρουσιάστηκε από αξιωματικούς της Αστυνομίας στους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Ο σχεδιασμός αφορά στον έλεγχο της παραβατικότητας, στις περιοχές από την Ακρόπολη έως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, και αναφέρεται σε ενίσχυση των δυνάμεων αστυνόμευσης, με παράλληλη αύξηση των περιπολιών και των σημείων ελέγχου στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για ενίσχυση της αστυνόμευσης, εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, συναντήθηκαν στη ΓΑΔΑ με το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, Yποστράτηγο Χ. Παπαζαφείρη και τους επικεφαλής αξιωματικούς. Στη συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη αύξησης της αστυνόμευσης.

«Ελπίζουμε να κριθεί στην πράξη, αποτελεσματικός ο νέος σχεδιασμός, ώστε να βελτιωθεί το αίσθημα ασφάλειας του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών της Αθήνας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Νέο πλέγμα ασφαλείας»: Ενισχύεται η αστυνόμευση στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας"

Δεν τους επετράπη η είσοδος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με… εντολή του Τούρκου πρόξενου!

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προχώρησαν άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς μετά από εκτεταμένο αστυνομικό έλεγχο δεν επετράπη η είσοδος σε τέσσερα άτομα χωρίς συγκεκριμένη αιτιολόγηση. Σύμφωνα με πληροφορίες την απόφαση έλαβε ο επικεφαλής του Τουρκικού προξενείου, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιούνταν η εν λόγω παράσταση.

Όπως αναφέρουν σε καταγγελία τους στο alterthess.gr η Ζαχαρούλα Βεζύρη, η Μάγδα Βαμβακίδου και η Μαρία Ελευθεριάδου το απόγευμα της Πέμπτης συναντήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου με έναν φίλο τους, πολιτικό πρόσφυγα από την Τουρκία ο οποίος έχει λάβει άσυλο από την Ελλάδα, με σκοπό να παρακολουθήσουν την παράσταση «Περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες», από το Σύνολο Ιστορικής Τουρκικής Μουσικής Istanbul του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.

Τότε, άνδρες της αστυνομίας, με πολιτικά και ένστολοι, που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου προσέγγισαν τα τέσσερα άτομα και τους ζήτησαν να ελέγξουν τις προσκλήσεις με τις οποίες σκόπευαν να παρακολουθήσουν την παράσταση. Αφού επέδειξαν τις προσκλήσεις με τις οποίες είχαν το δικαίωμα να εισέλθουν στο Μέγαρο μια αστυνομικός δήλωσε πως υποχρεούται να πραγματοποιήσει «τυπικό» έλεγχο στις τσάντες τους, πράγμα που έγινε, και διαπιστώθηκε πως είναι όλα εντάξει.

Στη συνέχεια όμως άνδρες της αστυνομίας και της ασφάλειας περικύκλωσαν τα τέσσερα άτομα και δήλωσαν πως δεν μπορεί να τους επιτραπεί η είσοδος στο Μέγαρο Μουσικής αν δεν υπάρξει πρώτα έγκριση από τον Τούρκο πρόξενο. Στο σημείο αυτό τα τέσσερα άτομα διαμαρτυρήθηκαν εντόνως προς τις αστυνομικές δυνάμεις, τονίζοντας πως δεν έχουν το δικαίωμα να μην τους επιτρέψουν την είσοδο, από την στιγμή που έχουν τις απαραίτητες προσκλήσεις, και έχουν δεχτεί τον «τυπικό» έλεγχο, τον οποίο δεν δέχθηκαν οι υπόλοιποι θεατές.

Εμφανώς σοκαρισμένοι και με την υπομονή τους να χάνεται μετά από μισή και πλέον ώρα οι τέσσερις άνθρωποι που βρίσκονταν σε αστυνομικό κλοιό έσκισαν τις προσκλήσεις και αποχώρησαν από το σημείο. «Ήταν εντυπωσιακή η στάση της αστυνομίας, η οποία μας απαγόρευε την είσοδο χωρίς κάποια αιτιολογία. Η ειρωνεία τους δεν σταμάτησε παρά μόνο τη στιγμή που αποχωρήσαμε» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι καταγγέλλουσες.

Επικοινωνήσαμε με την διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης η οποία μας τόνισε πως η συγκεκριμένη παράσταση φιλοξενούνταν στους χώρους του Μεγάρου, και η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Τουρκικού Προξενείου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι αστυνομικοί γνωρίζοντας τον Τούρκο πρόσφυγα από την πολιτική του δράση τον σταμάτησαν για έλεγχο, ενώ στη συνέχεια ο Τούρκος πρόξενος έδωσε εντολή να μην επιτραπεί στον ίδιο και στην παρέα του η είσοδος στο Μέγαρο Μουσικής.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα στελέχη του Μεγάρου Μουσικής τονίζουν ότι το θέμα χειρίστηκε εξ ολοκλήρου η Αστυνομία, σε συνεννόηση με τον Τούρκο πρόξενο στη Θεσσαλονίκη.

alterthess
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν τους επετράπη η είσοδος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με… εντολή του Τούρκου πρόξενου!"

Τούρκος πέρασε παράνομα τα σύνορα . . . από τη νόμιμη οδό και αναστάτωσε

Συναγερμός σήμανε σήμερα τα ξημερώματα στις Καστανιές Έβρου, όταν ένας μεθυσμένος Τούρκος πέρασε παράνομα τα σύνορα.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει ο ιστότοπος thrakinea.gr, ο Τούρκος πολίτης -κουρδικής καταγωγής κατά δήλωσή του- ξεκίνησε να τρέχει από το τουρκικό τελωνείο με κατεύθυνση τα ελληνικά σύνορα. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν, όμως εκείνος δεν σταμάτησε, ούτε όταν έπεσαν πυροβολισμοί στον αέρα και με αβολίδωτα από Τούρκους στρατιώτες.

Ακόμη και όταν πέρασε στο ελληνικό έδαφος συνέχισε να τρέχει. Κάποια στιγμή κοντοστάθηκε και αφού ένιωσε ασφαλής παραδόθηκε στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο των Καστανεών.

Άμεσα η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, καθώς κανείς αρχικά δεν μπορούσε να γνωρίζει το τι έχει συμβεί.

Ο Τούρκος, ο οποίος απομακρύνθηκε άμεσα από το τελωνείο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και δήλωσε κουρδικής καταγωγής, με τόπο μόνιμης κατοικίας τα Άδανα. Πάνω του βρέθηκε διαβατήριο, δεν διαθέτει όμως βίζα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επάγγελμα είναι ψυκτικός, ενώ η ηλικία του δεν έχει γίνει γνωστή, δεν αποκλείεται όμως να είναι κοντά στα 40.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκος πέρασε παράνομα τα σύνορα . . . από τη νόμιμη οδό και αναστάτωσε "

Παρέμβαση ΗΠΑ για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς! Τζέφρι Πάιατ: Στηρίζουμε τις ελληνικές προσπάθειες

Ο Τζέφρι Πάιατ βρίσκεται το πρωί της Τρίτης (20.03.2018) στην Αδραβίδα για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος 2018. Κι από εκεί έκανε την παρέμβασή του για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.
«Οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών», δήλωσε ο Τζέφρι Πάιατ. Και σημείωσε με νόημα ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. «Υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρησης της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα», τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης.
Briefing @Hellenic_MOD @PanosKammenos and Chief Christos Christodoulou on U.S. participation in and importance of Greece's leadership in bringing countries from across Europe and wider region for in pursuit of shared defense goals and regional peace

Ο Τζέφρι Πάιατ στην Ανδραβίδα

Στην 117 πτέρυγα μάχης στην Αδραβίδα για να παρακολουθήσουν την πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος 2018 βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τρίτης τόσο ο Τζέφρι Πάιατ όσο και η πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ.
Ο Αμερικανός πρέσβης μάλιστα έχει ήδη tweet-αρει δυο φωτογραφίες από την επίσκεψή του. Στην πρώτη είναι μαζί με την Βρετανίδα πρέσβη και την πρέσβη του Ισραήλ, Ιρίτ Μπέν-Άμπα.
Φωτογραφία από την Ανδραβίδα και τη συνάντησή της με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο tweet-αρε και η πρέσβης της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Είναι μεγάλη χαρά που αεροσκάφη της @RoyalAirForce συμμετέχουν φέτος στην Άσκηση .  Σε λίγο θα δω τους Βρετανούς πιλότους να συνεργαζόνται με τους συναδέλφους τους της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και με άλλους συμμάχους & φίλους.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση ΗΠΑ για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς! Τζέφρι Πάιατ: Στηρίζουμε τις ελληνικές προσπάθειες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news