facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Καλαβρύτων σε Κοντονή: ''Γιατί επεμβαίνετε στο έργο της Δικαιοσύνης;''

Άμεση ήταν η απάντηση του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στο άκουσμα της είδησης ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής, θα ζητήσει σήμερα τα πρακτικά της δίκης που αφορούσε την αθώωση του Σεβασμιωτάτου.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων με ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κάνει λόγο για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι "οι αποφάσεις της δεν χρειάζονται την προέγκριση του Υπουργείου Σας."

"Γιατί επεμβαίνετε στο έργο της; Με ποιό δικαίωμα ζητείτε να Σας αποσταλούν ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης;" υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

Ακολουθεί η ανοιχτή επιστολή του Μητροπολίτη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης:

Κύριε Υπουργέ,

Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσεν η είδηση, ότι ζητείτε τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης της 15ης Μαρτίου έ.έ. προκειμένου να τα εξετάσετε, κατά την οποίαν υπήρξε κατηγορούμενος ο υποσημειούμενος.

Εξ όσων γνωρίζομεν, η Δικαιοσύνη τυγχάνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ! Οι Αποφάσεις της ΔΕΝ χρειάζονται την προέγκρισιν του Υπουργείου Σας.

Επισήμως, λοιπόν, Σας ερωτώ: Γιατί επεμβαίνετε στο έργο της; Με ποιό δικαίωμα ζητείτε να Σας αποσταλούν ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης;

Είναι δυνατόν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, να αναφέρει ότι τον ξένισε η αθωωτική απόφαση και για το λόγο αυτό να ζητάει τα Πρακτικά;

Είναι προφανές ότι με αυτή την παρέμβαση μοναδικός στόχος και σκοπός είναι η επέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης κατά παράβαση του Συντάγματος.

Δεν είναι δυνατόν κύριε Υπουργέ να καταλύονται με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα του κατηγορουμένου.

Αυτονόητη είναι η αναφορά μου στην επιτροπή αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου με αφορμή την επέμβαση Υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο της Δικαιοσύνης.

Κύριε Υπουργέ,

Σεβασθήτε, παρακαλώ, το Κοινόν Αίσθημα! Μη παραβιάζετε θεμελιώδεις κανόνες της Δημοκρατίας! Αφήστε την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργον Της!

Με τιμή και αξιοπρέπεια

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

romfea
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαβρύτων σε Κοντονή: ''Γιατί επεμβαίνετε στο έργο της Δικαιοσύνης;''"

Ανατροπές σε τιμές και φόρους από τις νέες αντικειμενικές

Ανατροπές στις τιμές της αγοράς, αλλά και στον ΕΝΦΙΑ φέρνουν οι εισηγήσεις των εκτιμητών ακινήτων για τις νέες αντικειμενικές αξίες που θα παραδοθούν στο υπουργείο Οικονομικών έως τις 22 Μαρτίου .


Έπειτα από μια δεκαετία κατάρρευσης της κτηματαγοράς, με τις τιμές των διαμερισμάτων να έχουν υποχωρήσει ακόμη και πάνω από 45%, οι προτάσεις των εκτιμητών διαμορφώνουν έναν νέο χάρτη με τις τιμές στις οποίες πατάει η εφορία για να φορολογήσει τα ακίνητα.
Μέσα σε λίγες ημέρες, οι ειδικοί ερεύνησαν συμβόλαια αγοραπωλησιών, είδαν αγγελίες, συνέλεξαν στοιχεία από το Διαδίκτυο και από μεσιτικά γραφεία. Σύμφωνα με τις εισηγήσεις τους, οι αντικειμενικές κινούνται με πολλές διαφορετικές ταχύτητες καταγράφοντας μεγάλες αποκλίσεις ακόμη και στον ίδιο δήμο.
Στο τέλος της εβδομάδας θα πιάσουν δουλειά τα μέλη της Δευτεροβάθμιας Επιτροπήςπου έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών. Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, η Επιτροπή αναμένεται να παρέμβει και να κάνει διορθώσεις περίπου στο 30% των τιμών που θα έχουν εισηγηθεί οι εκτιμητές. Κυρίως στις περιπτώσεις μεγάλων αποκλίσεων.
Σε κάθε περίπτωση η καυτή πατάτα των νέων αντικειμενικών θα καταλήξει στα χέρια της ηγεσίας του υπουργού Οικονομικών που θα έχει τον τελικό λόγο, ενώ τον Μάιο θα κληθεί να αποφασίσει τις παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ εάν διαπιστωθεί ότι με τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες δεν επιτυγχάνεται ο εισπρακτικός στόχος των 2,65 δισ. ευρώ ετησίως.
Η εικόνα που διαμορφώνεται μέχρι στιγμής δείχνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα εξής
  • Στις λεγόμενες φθηνές ή λαϊκές περιοχές όπως το Πέραμα, την Ελευσίνα, τη Δραπετσώνα, το Κερατσίνι, τη Νίκαια που συναντάμε τιμές ζώνης της τάξης των 600 και 700 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο οι εκτιμητές εισηγούνται αυξήσεις ακόμη και πάνω από 20% - 30%. Η ελάχιστη τιμή ζώνης εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των 800 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν ανατροπές προς τα πάνω σε περισσότερους από 70 δήμους και οικισμούς στην Αττική όπως σε Αγ. Βαρβάρα, Αιγάλεω, Ίλιον, Καματερό, Νέα Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ταύρο, Χαϊδάρι, Αρτέμιδα, Αυλώνα, Αχαρνές, Βαρνάβας, Γραμματικό, Κάλαμο, Καπανδρίτι, Μαλακάσα, Σκάλα Ωρωπού, Πολυδένδρι, Ανω Λιόσια, Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Ερυθρές, Ζεφύρι, Μαγούλα, Μάνδρα, Μέγαρα, Κινέττα, Πάχη Μεγάρων, Νέα Πέραμο, Φυλή. Η αύξηση των τιμών θα ανεβάσει και τους φόρους μεταβίβασης (αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές) και κυρίως τον ΕΝΦΙΑ.
  • Μεγάλες αυξήσεις ακόμη και πάνω από 40% προτείνουν οι εκτιμητές για τιμές ζώνης σε νησιά των Κυκλάδων με έντονη τουριστική δραστηριότητα όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, στην Κρήτη αλλά και σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής που προσελκύουν επενδύσεις στο χώρο του real estate όπως ο Λαιμός της Βουλιαγμένης και η Γλυφάδα. Ειδικά στον Λαιμό οι εκτιμητές προτείνουν η τιμή ζώνης από 8.800 ευρώ/τ.μ. να εκτιναχθεί στις 13.000 ευρώ. Ακόμη πιο ακριβός γίνεται ο ακριβότερος δρόμος του Λεκανοπεδίου, η Ηρώδου Αττικού, με τους ειδικούς να εισηγούνται την αύξηση της τιμής ζώνης από 8.500 στις 11.000 ευρώ/τ.μ. Για μια από τις μεσαίες ζώνες της Γλυφάδας που η τιμή της είναι σήμερα 2.250 ευρώ υπάρχει πρόταση να αυξηθεί στα 2.300 ευρώ.
  • Εικόνα με δυο εντελώς διαφορετικές όψεις εμφανίζει η κτηματαγορά στην καρδιά του Λεκανοπεδίου. Συνοικίες όπως το Κουκάκι, τα Πετράλωνα, το Μετς που έχουν πάρει τα πάνω τους την τελευταία διετία λόγω του φαινόμενου Airbnb αναμένεται να δουν αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες. Αντίθετα στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου, Πατησίων, Κυψέλη, Αχαρνών όπου οι κάτοικοι βίωσαν σκληρότερα την κρίση και την έντονη παρουσία των μεταναστών, το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι σχεδόν ανύπαρκτο, με τις τιμές της αγοράς να κινούνται ακόμα και κάτω από τα 750 ευρώ/τ.μ. Στις περιοχές αυτές οι εκτιμητές εισηγούνται τιμές ζώνης κάτω των 1.000 ευρώ/τ.μ..
  • Μικρές αυξομειώσεις στους περισσότερους δήμους της Αττικής. Στις περισσότερες περιοχές οι εκτιμητές εισηγούνται μικρές αυξομειώσεις 10% - 15%. Σε αυτές ανήκουν κυρίως τα μεσαία προάστια όπως το Μαρούσι, τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι, η Ηλιούπολη.
  • Παρά το γεγονός ότι στα χρόνια της κρίσης οι τιμές της αγοράς έχουν βυθιστεί σε περιοχές όπως η Εκάλη, το Ψυχικό, η Φιλοθέη, ωστόσο, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, οι τιμές δεν βρίσκονται πολύ κάτω από τις αντικειμενικές αξίες του 2007. Έτσι οι φορολογούμενοι με ακίνητα στις περιοχές αυτές, οι οποίοι περιμένουν ότι θα υπάρξει μεγάλη μείωση στις αντικειμενικές αξίες για να περιοριστεί η φορολογική τους επιβάρυνση, μάλλον θα απογοητευτούν. Οι μειώσεις δεν θα υπερβαίνουν το 25% και ενδεχομένως πολλοί φορολογούμενοι δεν θα δουν μεγάλες διαφορές στα ποσά του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν. Για παράδειγμα, οι εκτιμητές προτείνουν σε μια από τιμές ζώνης της Φιλοθέης να μειωθεί στα 3.700 ευρώ από 4.700 ευρώ/τ.μ. σήμερα.
  • Στις περισσότερες περιοχές της περιφέρειας, σύμφωνα με τα Νέα, οι εκτιμητές τα βρήκαν σκούρα αφού δεν υπάρχουν στοιχεία για να υπολογίσουν τις νέες τιμές των ακινήτων. Οι αγοραπωλησίες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια είναι ελάχιστες και οι περισσότερες έγιναν σε σκοτωμένες τιμές.

cnn
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατροπές σε τιμές και φόρους από τις νέες αντικειμενικές"

Κατασχέθηκαν 400 τόνοι «τροφίμων-δηλητήριο» από την Τουρκία

Εκατοντάδες τόνοι τροφίμων από την Τουρκία έχουν κατασχεθεί τους τελευταίους μήνες από τος Αρχές.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες υγείας με τα «τρόφιμα-δηλητήριο», - από ξηρούς καρπούς έως φρούτα και λαχανικά- τα οποία περιέχουν επικίνδυνες για τον άνθρωπο ουσίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος» λαχανικά, ξηροί καρποί, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα, κατασχέθηκαν, καθώς εντοπίστηκαν σε αυτά μεγάλες ποσότητες από φυτοφάρμακα, αλλά και ουσίες από χημικά επεξεργασίας σε πολύ μεγάλες ποσότητες.

Συνολικά μέσα σε λίγους μόνο μήνες έχουν κατασχεθεί πάνω από 400 τόνοι. Είναι ενδεικτικό ότι κατασχέθηκαν 110 τόνοι νωπά φρούτα, 260 τόνοι λαχανικά και 30 τόνοι αποξηραμένα φρούτα.


Οι υπηρεσίες στον Έβρο είναι σε συναγερμό, καθώς η περιοχή αποτελεί και πύλη της Ευρώπης για τις εξαγωγές της Τουρκίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πιπεριές εντοπίστηκε ένα ζιζανιοκτόνο το οποίο δεν υπάρχει εδώ και 40 χρόνια.

Στη Γερμανία επίσης, κατασχέθηκαν πιπεριές με καρκινογόνο ουσία, γεγονός που σήμανε γενικό συναγερμό και πλέον ζητείται πλήρης έλεγχος σε όλα τα προϊόντα, καθώς ακόμη και η μικρή υπέρβαση των ποσοτήτων μπορεί να είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατασχέθηκαν 400 τόνοι «τροφίμων-δηλητήριο» από την Τουρκία"

Πρωτοκολλήθηκαν οι πρώτες αιτήσεις για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ»

Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί της Δευτέρας, 19 Μαρτίου, η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας.

Οι όποιες καθυστερήσεις ανέκυψαν στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, σύντομα αντιμετωπίστηκαν.

Περίπου 14.500 ενδιαφερόμενοι έχουν ξεκινήσει να καταχωρούν στοιχεία, 6.500 βρίσκονται στο τελικό στάδιο και ήδη περί τις 500 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί και πρωτοκολληθεί. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα συνεχιστεί κανονικά το πρωί της Τρίτης.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ουδείς κατάφερε να προχωρήσει πέραν του δεύτερου βήματος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και άρα ουδείς ολοκλήρωσε τη διαδικασία, ώστε να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου, σημειώνει το ΥΠΕΝ.

Οι πρώτοι αριθμοί χορηγήθηκαν σήμερα και αφορούν αποκλειστικά τις περιφέρειες για τις οποίες έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η ρο;h των αιτούντων τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κινηθεί σε φυσιολογικά πλαίσια και η ηλεκτρονική πλατφόρμα να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτοκολλήθηκαν οι πρώτες αιτήσεις για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ»"

Βουλή: Επίσημη «πρώτη» για την ηλεκτρονική ψηφοφορία -Σε πόση ώρα βγήκε το αποτέλεσμα [εικόνες]

Η Βουλή εγκαινίασε το νέο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην ολομέλεια. 
Με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα οι βουλευτές ψήφισαν για την άρση ή μη της ασυλίας δύο βουλευτών, της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από τη ΝΔ  και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.
Από τη στιγμή της ψηφοφορίας μέχρι τη λήξη της και  για να βγει το αποτέλεσμα χρειάζονται 6 λεπτά.
Το αποτέλεσμα εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης της Βουλής και φυσικά στην οθόνη του συστήματος που κάθε βουλευτής έχει στο έδρανό του. Η πρώτη ψηφοφορία δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και όλοι οι  βουλευτές μετά και από πρόταση της Βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας  Κανέλλη χειροκρότησαν τους εργαζομένους στις τεχνικές υπηρεσίες της Βουλής που ολοκλήρωσαν μέσα στο προβλεπόμενο χρόνο την εγκατάσταση του συστήματος.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Επίσημη «πρώτη» για την ηλεκτρονική ψηφοφορία -Σε πόση ώρα βγήκε το αποτέλεσμα [εικόνες]"

Κοτζιάς: H Μέρκελ παρενέβη στον Ερντογάν για τους Ελληνες στρατιωτικούς

Την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα για την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία εξέφρασαν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε δήλωσή του μετά το πέρας του σημερινού Συμβουλίου Εξωτερικών υποθέσεων στις Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας ότι η καγκελάριος Μέρκελ έχει ήδη παρέμβει προς στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους. Όπως ξέρετε, ήδη η Καγκελάριος Μέρκελ είχε παρέμβει στον ίδιο τον κύριο Eρντογάν. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει μία θετική εξέλιξη με την έννοια ότι η Τουρκία δε θα επιδιώξει και δε θα συνεχίσει ένα καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη να το αξιοποιεί ως όπλο μακροχρόνια», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με την επικείμενη επίσκεψή του στα Σκόπια, ο Ν. Κοτζιάς, σημείωσε, «έχουμε φτιάξει ένα κείμενο που είναι το σύνολο των προτάσεών μας όσον αφορά και τα προβλήματα που έχουμε ανοικτά με την πΓΔΜ όσο και με μια μελλοντική ατζέντα συνεργασίας που να φέρει κέρδη και στις δύο πλευρές. Αυτήν την ατζέντα την έχω στείλει εδώ και πολλές ημέρες στα Σκόπια».

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα του Συμβουλίου Εξωτερικών υποθέσεων, ο Έλληνας υπουργός είπε ότι «σήμερα είχαμε Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών. Ξεκινήσαμε με μια πρωινή συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας. Είδαμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση και στην Κριμαία και στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η χώρα αυτή.

Συζητήσαμε διεξοδικά για τη Συρία. Κάναμε μια αξιολόγηση της εμπλοκής των διαφόρων κρατών στα εσωτερικά αυτού του κράτους και τους κινδύνους που υπάρχουν για γενικότερη ανάφλεξη της περιοχής. Υπογραμμίσαμε την ανάγκη να υποστηριχθεί η ειρηνική διαδικασία πηγαίνοντας προς τη Γενεύη και ιδιαίτερα να μην επιτρέψουμε σε τρίτες χώρες, όπως είναι η Τουρκία, να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο έναντι τρίτων κρατών ή να προσπαθούν να διατηρήσουν επί μακρόν την παρουσία τους σε αυτά.

Κάναμε μία κουβέντα με την υπουργό Εξωτερικών της Κορέας γύρω από τα ζητήματα που συνδέονται με τις σχέσεις ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα και το διάλογο που έχει αρχίσει τώρα και θα μπορούσε να εξελιχθεί όπως η λεγόμενη Ostpolitik στη δεκαετία του 1960 και του 1970 που επέφερε την ειρήνευση στο κέντρο της Ευρώπης».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοτζιάς: H Μέρκελ παρενέβη στον Ερντογάν για τους Ελληνες στρατιωτικούς"

Παραλήρημα Κασιδιάρη στη Βουλή -Επίθεση στους μουσουλμάνους βουλευτές

Σε νέο παραλήρημα που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο προχώρησε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ανεβαίνοντας στο βήμα για να απολογηθεί,λίγο πριν η Βουλή ψηφίσει την μομφή που επιβάλλουν όλα τα κόμματα στον ίδιο και στον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Κασιδιάρης επιτέθηκε με πρωτοφανείς εκφράσεις κατά των μουσουλμάνων βουλευτών και χαρακτήρισε παράνομη την παρουσία τους στην ελληνική Βουλή.

Επίθεση στους μουσουλμάνους βουλευτές

«Ο Ερντογάν είπε ότι οι τέσσερις είναι δικοί του, αλλά δε με ενδιαφέρει τι λέει ο Ερντογάν που είναι ένας παράφρονας δικτάτορας. Σημασία έχει τι πράττουν οι συγκεκριμένοι τέσσερις μουσουλμάνοι βουλευτές. Το Σύνταγμα λέει ότι οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Εθνος. Είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να αντικρίζουμε βουλευτές του εθνικού κοινοβουλίου να ενδύονται την τουρκική σημαία και να λατρεύουν τον Κεμάλ. Οι βουλευτές εκπροσωπούν το έθνος και το έθνος έχει πληρώσει με βαρύ φόρο αίματος για να ξεριζώσει την ημισέληνο από την Ελλάδα. Είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να υπάρχουν μέσα στην ελληνική Βουλή βουλευτές που ενδύονται την τουρκική σημαία και λατρεύουν το σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ».

Χριστοδουλοπούλου: Είναι προκλητικό η Χρυσή Αυγή να επικαλείται το Σύνταγμα

Στον χρυσαυγίτη βουλευτή απάντησε η Τασία Χριστοδουλοπούλου λέγοντας ότι κάνει κήρυγμα μισούς και έχει ναζιστικό λόγο .

«Κάνετε μόνιμα κήρυγμα μίσους και μισαλλοδοξίας σε βάρος και των βουλευτών που αναφερθήκατε αλλά και όλων των άλλων που υπάρχουν στο κοινοβούλιο. Δεν επιτρέπονται οι προτάσεις συμψηφισμού επειδή κάποιος είπε κάτι κάποτε. Ο ναζιστικός λόγος είναι καταδικασμένος, αυτό που σας λέω! Είναι προκλητικό η χρυσή Αυγή να επικαλείται το Σύνταγμα.»

Νωρίτερα ο κ. Κασιδιάρης είχε αντιπαράθεση με την κ. Χριστοδουλοπούλου για τον χρόνο στον οποίο θα μιλούσε αλλά και για το γεγονός ότι τον εγκάλεσε η αντιπρόεδρος της Βουλής επειδή αποκάλεσε το Νίκο Βούτση κομματικό εγκάθετο.

«Έχετε καταργήσει το Σύνταγμα, έχετε καταργήσει την νομιμότητα θα καταργήσουμε και τον κανονισμό της Βουλής; Μην επιχειρείτε καινούργιο πραξικόπημα ο κανονισμός μου δίνει 20 λεπτά για να μιλήσω. Μπορεί η διάσκεψη των προέδρων να καταργήσει τον κανονισμό; Θα φέρετε και την αστυνομία να με κατεβάσει από το βήμα; Να είστε λίγο σοβαρή. Η κ. Χριστοδουλοπούλου είπε ότι θεωρεί ύβρη την άποψή μου ότι ο πρόεδρος της Βουλής λειτουργεί ως κομματικός εγκάθετος. Και την άλλη μέρα έρχεται στην ολομέλεια της Βουλής και λέει στον Αθανασίου «άι στο διάολο» και θεωρεί το κομματικός εγκάθετο ύβρη. Εσείς μετατρέπετε την αίθουσα της Βουλής σε χαμαιτυπείο και σε καφενείο όταν ο ένας βουλευτής λέει τον άλλον γαϊδούρι και βρώμα και θα σου ξεριζώσω τα μουστάκια

Είναι μόνιμη πρακτική να μας επιβάλλεται πρόστιμα και αποβολές λες και είμαστε στο γυμνάσιο αλλά αυτά δεν έχουν κανένα απολύτως αντίκτυπο στην απόλυτα νόμιμη πολιτική δράση της χρυσής Αυγής».

Ηλιόπουλος: Καληνύχτα σάπιο πολιτικό σύστημα

Παραληρηματικός ήταν και ο λόγος του βουλευτή Ηλιόπουλου, ο οποίος και εκείνος με τη σειρά του επετέθη στους μουσουλμάνους βουλευτές

«Εμείς όταν ακούμε τον εθνικό ύμνο σηκώνεται η τρίχα μας πως θα σηκωθεί η τρίχα των άλλων που έχουν πίσω τους τον Κεμάλ και την τουρκική σημαία. Καληνύχτα σάπιο πολιτικό σύστημα ζήτω η Αιώνια Ελλάς. Η χρυσή Αυγή θα συνεχίζει να καταγγέλλει και να λέει όχι στο ξεπούλημα της πατρίδας μας. Η απόφαση που παίρνετε είναι παράνομη και δε μας ενδιαφέρει καθόλου»

Αυτή την ώρα τοποθετούνται οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και σε λίγο θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να επιβληθούν οι ποινές στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραλήρημα Κασιδιάρη στη Βουλή -Επίθεση στους μουσουλμάνους βουλευτές"

Ζάεφ για Κοτζιά: Αισιοδοξώ για αξιοπρεπή λύση, αν σεβαστούμε την ταυτότητα

Για αξιοπρεπή λύση στο ονοματολογικό, που θα σέβεται θέματα ταυτότητας, μίλησε τη Δευτέρα ο Ζόραν Ζάεφ αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, στα Σκόπια και τις συναντήσεις που θα ακολουθήσουν υπό την αιγίδα του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Όπως είπε, τόσο η επίσκεψη Κοτζιά, όσο και οι συναντήσεις υπό τον αμερικανό διπλωμάτη, συνιστούν ευκαιρία να πλησιάσουν οι δύο πλευρές πιο κοντά στην επίλυση του ζητήματος.

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε την αισιοδοξία του για λύση στο ονοματολογικό. «Πιστεύω ότι είναι δυνατόν να βρεθεί λύση και είμαι αισιόδοξος, αν σε αυτό λάβουμε υπόψη ότι η λύση θα είναι αξιοπρεπής και θα σέβεται θέματα που άπτονται της ταυτότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για μένα, τόνισε ο σκοπιανός πρωθυπουργός, είναι σημαντικό πώς αυτό θα το υποδεχθεί η ελληνική κοινή γνώμη και αν θα είναι αποδεκτό από τους ελληνικούς θεσμούς. «Πιστεύω ότι και για τους Έλληνες πολιτικούς και για τον πρωθυπουργό Τσίπρα είναι σημαντικό πως αυτό θα γίνει αποδεκτό εδώ, από τους πολίτες της ‘’Μακεδονίας’’, αλλά και πώς θα περάσει από τους θεσμικά όργανα της χώρας μας», πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ.

«Όπως τα εθνικά θέματα για το όνομα της Μακεδονία είναι ξεκάθαρη, η θέση των ΑΝΕΛ δεν δεχόμαστε καμία λύση που θα περιέχει τον όρο ‘’Μακεδονία’’. Oυτε Βόρεια, ούτε νότια ούτε δυτική Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική η Μακεδονία που περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής» διεμήνυσε στο μεταξύ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ για Κοτζιά: Αισιοδοξώ για αξιοπρεπή λύση, αν σεβαστούμε την ταυτότητα"

Βρούτσης: Ο Τσίπρας εγκαινίασε σήμερα, στις Κυκλάδες, έργο που είχε σαμποτάρει

«Μετά τον σφετερισμό από τον κ. Τσίπρα, της κατασκευής του εμβληματικού αγωγού φυσικού αερίου Τ.Α.Ρ. -που ο ίδιος είχε καταψηφίσει όταν ήταν στην αντιπολίτευση- σήμερα επαναλαμβάνεται κάτι ανάλογο με τα εγκαίνια της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε πως «το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του νομού Κυκλάδων, αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου, σχεδιάστηκε, αδειοδοτήθηκε, δημοπρατήθηκε και άρχισε να υλοποιείται από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά» και πρόσθεσε πως «η σημερινή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, εγκαινιάζει σήμερα την ολοκλήρωση ενός έργου που όχι μόνο δεν πίστεψε αλλά εμπόδισε ακόμη και την υλοποίησή του. Αποτέλεσμα ήταν οι εμμονές της να προκαλέσουν μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση 20 μηνών που κόστισαν στον ελληνικό λαό πάνω από 100 εκατ. ευρώ».

Ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε και το ζήτημα με τον ΦΠΑ στα νησιά υπογραμμίζοντας πως «κάτι ακόμη, άκρως υποκριτικό είναι το ότι ο κ. Τσίπρας, που κατήργησε το ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. για τα νησιά του Αιγαίου, υποσχέθηκε για πολλοστή φορά την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου. Μετατόπισε, όμως, το χρόνο εφαρμογής του από το 2018 -που αρχικά είχε υποσχεθεί- για το 2019 που ούτε ο ίδιος θα είναι πρωθυπουργός, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρούτσης: Ο Τσίπρας εγκαινίασε σήμερα, στις Κυκλάδες, έργο που είχε σαμποτάρει "

Αθώος ο Πάνος Καμμένος για το «Λιντσάρετε τον Πάχτα»

Αθώο έκρινε τη Δευτέρα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, για την υπόθεση της δημόσιας προτροπής προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να λιντσάρουν τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα, το Σεπτέμβριο του 2013. Είχε προηγηθεί ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας παρουσιάστηκε ενώπιον του Γ' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της προτροπής σε τέλεση αδικήματος.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η υπεράσπιση, τα λεγόμενα του υπουργού δεν συνιστούν δημόσια προτροπή, καθώς ο κ. Καμμένος είπε την επίμαχη φράση μετά το τέλος της ομιλίας του, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με πολίτες. Ως μάρτυρας στην υπόθεση κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Πάχτας.

Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, ο Πάνος Καμμένος επισήμανε ότι δεν έχει κλείσει η «υπόθεση Πάχτα« και ζήτησε να γίνει έρευνα για τα κονδύλια που φέρεται ότι εισέπραξε από την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός».

Η δήλωση του κ. Καμμένου, μετά την αθώωση του, έχει ως εξής:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, κάνοντας πράξη την πάγια θέση μου για τη Δικαιοσύνη που πρέπει να απονέμεται στους πολίτες αλλά και στους πολιτικούς με τον ίδιο τρόπο, παραιτούμενος της ασυλίας που μου παρέχει το Σύνταγμα και αιτούμενος προς τους συναδέλφους μου βουλευτές την άρση της ασυλίας μου, που πιστεύω ότι πλέον θα πρέπει να καταργηθεί για όλους τους πολιτικούς και βουλευτές, αλλά και υπουργούς, με την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

Είχα λοιπόν τη δυνατότητα να βρεθώ ενώπιον του φυσικού δικαστή που δεν παίρνει εντολές ούτε από τα tweet αποτυχημένων πρωθυπουργών, που δεν κατευθύνεται από πολιτικά κόμματα και την εκτελεστική εξουσία. Του φυσικού δικαστή που προσπαθεί μέσα από το Σύνταγμα να απονείμει δικαιοσύνη. Για την υπόθεση αυτή χύθηκαν εκατοντάδες κιλά μελάνης, πρωτοσέλιδα, ώρες ολόκληρες ραδιοφωνικών σχολιασμών και τηλεοπτικών εκπομπών προκειμένου να δεχθώ ύβρεις επιθέσεις πολιτικές, μπούλινγκ πολιτικό, από εκείνους που πιστεύουν ότι την εξουσία σ' αυτόν τον τόπο δεν την έχει η δύναμη των πολιτών, αλλά οι μεγάλες εταιρείες, οι πολυεθνικές, που με όργανα πολιτικούς, πληρώνοντάς τους θα εκτελούν τις δικές τους αποφάσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συνηγόρους μου που ήταν δίπλα μου, τους πολίτες και τις οργανώσεις της Χαλκιδικής που μάχονται κατά της περιβαλλοντικής διάλυσης της περιοχής τους, έχοντας απέναντί τους μία εταιρεία που αποφάσισε να πληρώνει τον δήμαρχο κ. Πάχτα με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αλλοιώσει τη δική τους άποψη. Να ευχαριστήσω επίσης τους απλούς πολίτες της Θεσσαλονίκης και τους συναδέλφους μου βουλευτές και πολιτευτές που βρεθήκαν σήμερα εδώ.

Και η πρόταση της εισαγγελέως και η απόφαση του προέδρου νομίζω ότι κλείσανε κατ' αρχήν αυτήν την υπόθεση και ανοίξανε μία άλλη υπόθεση. Την υπόθεση πρώτα απ' όλα της απαίτησης άμεσου ελέγχου των χρημάτων, «άσπρων» ή πιθανώς και «μαύρων» τα οποία έχουν δοθεί από την «Ελληνικής Χρυσός», επισήμως ή ανεπισήμως, μέσω Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή άλλων διαφημίσεων κλπ. που θα διεξαχθεί έρευνα από τη δικαιοσύνη και θα αποδειχθεί η αλήθεια, και το δεύτερο να δώσουν στη δικαιοσύνη λόγο όσοι χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα για την επιδίωξη και το σκοπό αυτό.

Ως δήμαρχος ο κ. Πάχτας, απ' αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα, εισέπραξε επισήμως 11 εκατ. 600 χιλιάδες από την «Ελληνικός Χρυσός». Γίνεται έρευνα από τη σημερινή διοίκηση του δήμου και πιστεύω κι από τη δικαιοσύνη αργότερα, να δούμε εάν αυτά τα χρήματα πράγματι που πήγανε και για ποιο λόγο πήγανε".

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθώος ο Πάνος Καμμένος για το «Λιντσάρετε τον Πάχτα»"

Βερολίνο: Πιθανή παράταση στους ελέγχους πτήσεων από την Ελλάδα

Την θέση του νέου υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ ότι η Γερμανία θα παρατείνει τους ελέγχους στα σύνορά της όσο καιρό η ΕΕ δεν ελέγχει αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορά της, συμμερίζεται και η καγκελάριος.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ στο σημερινό (Δευτέρα) μπρίφινγκ, η καγκελάριος και ο υπουργός Εσωτερικών συμφώνησαν ότι αυτήν την περίοδο είναι απαραίτητη η παράταση του ελέγχου των γερμανικών συνόρων, «επειδή η προστασία των εξωτερικών συνόρων, για την οποία συνεργαζόμαστε μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους μας, δεν έχει ολοκληρωθεί». Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η καγκελάριος, μιλώντας την ημέρα της ορκωμοσίας της στο δεύτερο κανάλι της δημόσιας τηλεόραση ZDF, εξέφρασε τη λύπη της που δεν διασφαλίστηκε ο σχετικός έλεγχος πριν από το 2015, πριν δηλαδή τη μαζική είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία μέσω της βαλκανικής οδού.

Μέχρι τέλος Απριλίου η απόφαση για παράταση

Οι έλεγχοι που γίνονται στα χερσαία σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας και στα γερμανικά αεροδρόμια για πτήσεις από την Ελλάδα επιβλήθηκαν μέσα του περασμένου Νοεμβρίου και για άλλους 6 μήνες. Το συμπέρασμα από τα λεγόμενα του Ζάιμπερτ αλλά και του εκπροσώπου από το υπουργείο Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροτ είναι ότι παράλληλα με τα χερσαία σύνορα θα παραταθούν πιθανότατα και οι έλεγχοι στα γερμανικά αεροδρόμια για πτήσεις από Ελλάδα. «Το καθεστώς των ελέγχων εκπνέει μέσα Μαΐου» ανέφερε ο Ντίμροτ. «Το εάν χρειαστεί παράταση θα αποφασιστεί μέσα με τέλος Απριλίου, επειδή υπάρχει υποχρέωση γνωστοποίησης (στην ΕΕ) πριν ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση, κι αυτό παίρνει διαδικαστικά χρόνο».

Ο εκπρόσωπος υπεραμύνθη των ελέγχων. «Η κύρια προσφυγική διαδρομή προς τη Γερμανία ήταν και παραμένει μέσα από τα γερμανοαυστριακα σύνορα, γι' αυτό και δόθηκε προτεραιότητα ελέγχων σε αυτό το τμήμα των συνόρων» ανέφερε επιμένοντας ότι ο λόγος για τους ελέγχους συνεχίζει να υφίσταται -με 16.000 παράτυπες εισόδους το 2017 «είναι με απόσταση ο μεγαλύτερος αριθμός από κάθε άλλο σημείο εισόδου στη Γερμανία». Ο Ντίμροτ διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι δεν θα επεκταθούν αορίστως και χωρίς λόγο, αλλά ότι υπάρχει αιτιώδης συνάφεια με την αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων. «Όσο καιρό δεν είναι αποτελεσματική, οι έλεγχοι είναι απαραίτητοι».

Μόνο 1558 επαναπροωθήσεις από τα νησιά στην Τουρκία

Ο Γιοχάνες Ντίμροτ ρωτήθηκε και για την κατάσταση των προσφύγων στα ελληνικά νησιά, αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει τις συνθήκες διαβίωσης παραπέμποντας στην αρμοδιότητα της Κομισιόν, «η οποία και διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με τις ελληνικές αρχές και επιλαμβάνεται των ελληνικών αναγκών».

Από πλευράς αριθμών ανέφερε ότι στα ελληνικά νησιά διαμένουν σχεδόν 13.000 πρόσφυγες. Από την εφαρμογή της προσφυγικής συμφωνίας ο μέσος όρος αφίξεων την ημέρα είναι 80 άνθρωποι, ενώ από Φεβρουάριο μέχρι μέσα Μαρτίου ο μέσος όρος αφίξεων την ημέρα έπεσε στους 44. Σε ό,τι αφορά τις επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία για όλο το διάστημα είναι 1558 πρόσφυγες. Αιτήσεις ασύλου στα ελληνικά νησιά έγιναν συνολικά 40.000, ενώ 12.000 ήταν οι προωθήσεις από την Τουρκία σε άλλες χώρες της ΕΕ. Ο Ντίμροτ χαρακτήρισε τη συμφωνία «θεμελιακό τμήμα της πολιτικής επεξεργασίας του μεταναστευτικού, που συνέβαλε στη μείωση του αριθμού των προσφύγων οι οποίοι έρχονται στη Γερμανία».

Ως κοινή επιτυχία ΕΕ-Τουρκίας χαρακτήρισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ τη συμφωνία αλλά «μπορεί να λειτουργήσει μόνο όταν οι Ευρωπαίοι οργανώσουν μια εκτεταμένη προστασία των εξωτερικών τους συνόρων» πρόσθεσε. «Έχουν γίνει πολλά τα τελευταία χρόνια… χρησιμοποιούνται περισσότερα μέσα και προσωπικό, η Γερμανία θα συνεχίσει να ενεργοποιείται για την περαιτέρω βελτίωση αυτών των συνόρων και μάλιστα γρήγορα. Καταφέραμε να καταπολεμήσουμε τη θανατηφόρα επιχείρηση των διακινητών και να περιορίσουμε σημαντικά τους πνιγμούς στο Αιγαίο».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Βερολίνο: Πιθανή παράταση στους ελέγχους πτήσεων από την Ελλάδα"

Κλειστός ο σταθμός "Πανεπιστήμιο" του Μετρό την Τρίτη από τις 16:30

Κλειστός θα είναι αύριο από τις 16.30 ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω συγκέντρωσης αλληλεγγύης στην Αφρίν που διοργανώνουν στα Προπύλαια η ΛΑΕ, μαζί με οργανώσεις Κυπρίων στην Ελλάδα και τους Κούρδους που ζουν στη χώρα.

Η διέλευση των συρμών θα γίνεται κανονικά χωρίς να πραγματοποιείται στάση στον συγκεκριμένο σταθμό.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστός ο σταθμός "Πανεπιστήμιο" του Μετρό την Τρίτη από τις 16:30"

Υπερχείλισε ο Εβρος -Διακοπή στα δρομολόγια τρένου από Αλεξανδρούπολη σε Ορμένιο

Διακόπηκαν προσωρινά τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο τμήμα Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο και αντίστροφα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Έβρου, στην περιοχή του Πυθίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 600 σε αριθμό, θα μετεπιβιβαστούν σε λεωφορεία της εταιρείας στο σταθμό της Αλεξανδρούπολης, για να συνεχίσουν οδικώς το ταξίδι τους προς το Ορμένιο και τους ενδιάμεσους σταθμούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερχείλισε ο Εβρος -Διακοπή στα δρομολόγια τρένου από Αλεξανδρούπολη σε Ορμένιο"

Στις καλένδες η δίκη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Μετά από ακροαματική διαδικασία που έχει διαρκέσει ήδη ενάμισι χρόνο η δίκη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και θα ξεκινήσει και πάλι από την αρχή, λόγω αποχής της προέδρου του Δικαστηρίου και ελλείψει αναπληρώσεώς της από άλλο δικαστικό λειτουργό.

Η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορούσε σε δανειοδοτήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί διοικήσεως Άγγελου Φιλιππίδη ορίστηκε να ξεκινήσει εκ νέου με άλλη δικαστική σύνθεση τον προσεχή Δεκέμβριο και συγκεκριμένα στις 3 Δεκεμβρίου.

Η πρόεδρος της δίκης Μαρία Κουτέρη, κατά της οποίας είχε ήδη υποβληθεί αίτημα εξαίρεσης, υπέβαλε μόνη της δήλωση αποχής η οποία και έγινε δεκτή με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί καθώς λόγω ελλείψεων σε δικαστές δεν είχε οριστεί αναπληρωτής σε αυτή τη δίκη όπως και σε πολλές άλλες που διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ακροαματική διαδικασία για τη δίκη του Τ.Τ που έχει διαρκέσει ενάμισυ χρόνο είχε αναλωθεί σε διαδικαστικά θέματα κατά κύριο λόγο και δεν είχε ολοκληρωθεί ούτε η εξέταση του πρώτου μάρτυρα.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις καλένδες η δίκη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου"

Γ. Πατούλης: Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική

«Η βροντερή φωνή της ομογένειας, έδωσε σήμερα μία αποστομωτική απάντηση σε όλους όσους θέλουν να ξεπουλήσουν την ιστορία της Ελλάδας» ανέφερε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής σε συνεργασία με το Hellenic American Congress, έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

«Από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και από εδώ σήμερα την καρδιά της Νέας Υόρκης, διαμηνύουμε ξεκάθαρα σε αυτούς που είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν πως εμείς δεν θα συμβιβαστούμε» σημείωσε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι η ελληνική ομογένεια δίνει σήμερα δυναμικό παρών και βροντοφωνάζει ενωμένη και χωρίς κομματικές ταμπέλες πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Επιπλέον, ο κ. Πατούλης τόνισε πως «όλοι όσοι διαδήλωσαν δυναμικά για το Μακεδονικό ζήτημα είναι πατριώτες, είναι Έλληνες, δεν είναι εθνικιστές και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πολλά μπορεί να πήραν από την Ελλάδα, τον πολιτισμό μας, τη δημοκρατία, αλλά την ελληνική ψυχή δεν μπορεί να την πάρει κανείς. Αυτή ούτε παραχωρείται, ούτε είναι υπό διαπραγμάτευση».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Πατούλης: Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική"

Οργή στην Άγκυρα για την ελλ. δικαιοσύνη–Αναφορά Κοτζιά σε θερμό επεισόδιο;

Ορατός είναι ο κίνδυνος η έντονη δυσαρέσκεια που επικρατεί στην τουρκική κοινή γνώμη, και στην Άγκυρα, για τη μη έκδοση των Tούρκων να επηρεάσει όχι μόνο την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αλλά και να προκαλέσει περαιτέρω κλιμάκωση της προκλητικότητας της γείτονος.

Μιλώντας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ο Νίκος Κοτζιάς, φέρεται να προειδοποίησε ότι η απόρριψη της ένστασης για την κράτησή των δύο Ελλήνων από τους δικηγόρους τους είναι «δείγμα ότι στην Τουρκία δεν θέλουν να τελειώσει (η υπόθεση)».

«Μακροχρόνια στρατηγική της Τουρκίας, αν χρειαστεί είναι να κάνει ένα θερμό επεισόδιο και να μας πάει σε διαπραγμάτευση ‘’καβάλα’’» φέρεται να είπε ο Νίκος Κοτζιάς, αποστροφή που επιβεβαίωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε ακόμα ότι «η Τουρκία θα πρέπει ένα γεγονός που συμβαίνει συχνά να μην το αναγάγει σε ένα μεγάλο πολιτικό και στρατιωτικό πρόβλημα, σε ένα στοιχείο κρίσης». «Έχουμε κλιμάκωση της προκλητικότητας της Τουρκίας» τόνισε ο υπουργός.

Στην Τουρκία επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια τόσο για τη μη έκδοση των 8 τούρκων στρατιωτικών που η Άγκυρα τους εμπλέκει στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 όσο και για τους εννιά τούρκους κουρδικής καταγωγής της οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο) που συνελήφθησαν στην Αθήνα λίγο πριν την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου και πιθανότατα είχαν σχέδια για τη δολοφονία του τούρκου προέδρου.

«Δεν μπορούμε να επιμένουμε σε επίσπευση των διαδικασιών για τους Έλληνες η τουρκική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη» επιμένουν τουρκικές κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας, επισήμως, ότι «δεν κάνουμε παζάρια (Ελλήνων – Τούρκων)».

Πάντως, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ανώτατος αξιωματικός μετέφερε μήνυμα Τούρκου ανώτατους διπλωματικού παράγοντα για την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τρεις από τους Κούρδους συλληφθέντες στην Αθήνα, με την όλη διαδικασία να σημειώνεται ερήμην του υπουργείου Άμυνας.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή στην Άγκυρα για την ελλ. δικαιοσύνη–Αναφορά Κοτζιά σε θερμό επεισόδιο;"

Δικηγόροι Ελλάδος: Ανησυχούμε για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη

Ανησυχία και φόβο για την εξέλιξη που μπορεί να έχει η υπόθεση των 2 Ελλήνων στρατιωτών στην Τουρκία εκφράζει με ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Και αυτό γιατί, ο χρόνος περνά και οι δύο στρατιώτες παραμένουν κρατούμενοι, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που έχουν συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές, πρέπει να αντιμετωπιστεί στην πραγματική της διάσταση.

Ο σεβασμός στα δικαιώματα των κρατουμένων και η δημιουργία συνθηκών για μια δίκαιη δίκη είναι αδιαπραγμάτευτες κατακτήσεις του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού.

Η κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, με συχνές τις καταδίκες από το ΕΔΔΑ για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απροκάλυπτες παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης, δημιουργούν εύλογες επιφυλάξεις για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ήδη, οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Το δικηγορικό σώμα, με αγώνες , διαχρονικά, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ορθή και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης, παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης, βρίσκεται σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, οι οποίες έχουν την ευθύνη χειρισμού της υπόθεσης , δεδομένου ότι η σύλληψη των στρατιωτικών έγινε, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Επιπλέον, έχει ενημερώσει σχετικά το Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης από το οποίο έχει ζητήσει παρέμβαση για την τήρηση των δικαιοκρατικών εγγυήσεων που κατοχυρώνει το διεθνές δίκαιο, καθώς και αποστολή παρατηρητών στη σχετική δικαστική διαδικασία»
.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικηγόροι Ελλάδος: Ανησυχούμε για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη"

Μετά τον Αμβρόσιο ο Σεραφείμ

Με ένα ακόμη κήρυγμα μίσους κατά των ομοφυλόφιλων, με θεωρίας συνωμοσίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και με επίθεση στους πολιτικούς... «εξαρτήματα του διεθνιστικού συστήματος» μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ συνέχισε το «θεάρεστο» έργο από εκεί που το άφησε ο συνάδελφός του Αμβρόσιος.

Δικαιολογώντας πλήρως τα όσα προκλητικά λέει και γράφει ο Αμβρόσιος, ο μητροπολίτης Σεραφείμα συνέχισε σε ομοφοβικούς τόνους και μάλιστα εκτός έδρας. Βρέθηκε στη Λαμία και τόσο στο κήρυγμά του όσο και σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας μίλησε για «δικαίωση από τη δικαιοσύνη».

Χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία «ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας», «προσβολή ανθρωπίνου σώματος» και «παράχρηση των ανθρωπίνων Θεοσδώτων οργάνων». Για όπλα δεν μίλησε, αλλά τόνισε ότι ο Αμβρόσιος «εξέφρασε την πίστη της ανθρώπινης οντολογίας».

Ο Σεραφείμ τοποθετήθηκε και για τα εθνικά ζητήματα χαρακτηρίζοντας «εγκληματικό γεγονός» την ονομασία της ΠΓΔΜ ως Μακεδονία αναφέροντας «το να δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας στην επίπλαστη αυτή κρατική οντότητα που θέλουν να αναπροσδιορίζονται, παρότι Σλάβοι, ως απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι εγκληματικό γεγονός και ιστορικό μέγα λάθος. Πρέπει να στεκόμαστε γεμάτοι δέος μπρος στο αίμα με το οποίο μάρτυρες πότισαν τη γη της Μακεδονίας και μας τη χάρισαν ως αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδος μας…»

Ο μητροπολίτης Πειραιώς επιτέθηκε και κατά των πολιτικών συνολικά τους οποίους τους χαρακτήρισε «εξαρτήματα του διεθνιστικού συστήματος».

Παράλληλα, τοποθετήθηκε για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δηλώνοντας «εγώ πιστεύω απόλυτα ότι ήταν μια στοχευμένη, μεθοδευμένη διαδικασία γεμάτη εκδίκηση, μίσος και εμπάθεια από τον εμφανιζόμενο νέο χαλίφη ο οποίος έχει εντελώς απασφαλίσει πλέον. Έγινε εντελώς επικίνδυνος για την δημοκρατική οικουμένη».

Χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς και για τον Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντας πως «έχουμε δυστυχώς, διαχρονικά θα έλεγα, έναν επικίνδυνο, αλλοπρόσαλλο και τραγικό γείτονα. Γνωρίζουμε τον "πολιτισμό" του, γνωρίζουμε την «αλήθεια» του γιατί βιώσαμε 400 ολόκληρα χρόνια την καταδυνάστευση και το έγκλημα με τις μύριες μορφές με τα οποία θέλησε να αφανίσει το λαό μας και το γένος μας» όπως είπε για να καταλήξει «με τη χάρη του Θεού και με το αίμα των ηρώων μας και με την ευλογία των μαρτύρων μας κατορθώσαμε να αποκτήσουμε την Παλιγγενεσία μας αυτό θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε με κάθε σθένος και δύναμη…».

efsyn
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά τον Αμβρόσιο ο Σεραφείμ"

Κομισιόν: «Κόψτε το ρεύμα στους κακοπληρωτές»

Δυσκολεύουν τα πράγματα για όσους χρωστάνε στη ΔΕΗ και η οικονομική τους κατάσταση κριθεί ότι επιτρέπει την έστω σταδιακή αποπληρωμή αυτών των οφειλών, καθώς με τη «σφραγίδα» της Κομισιόν η διακοπή της ηλεκτροδότησης θα πάψει να αποτελεί ταμπού.

Με φόντο τα στοιχεία, που δείχνουν ότι τα χρέη στην εταιρία αγγίζουν, πλέον, τα 3 δις ευρώ, αλλά και την ενημέρωση που έκανε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο επικεφαλής της ΔΕΗ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Έκθεση Συμμόρφωσης, με την οποία επισφραγίστηκε η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, έχει ζητήσει πιο ενεργητική διαχείριση αυτού του οξύτατου προβλήματος.

«Περαιτέρω αποφασιστικές ενέργειες θα πρέπει να προωθηθούν εφεξής, όπως η παροχή κινήτρων συμμόρφωσης, με διαταγές διακοπής (παροχής ρεύματος) και η ελαχιστοποίηση της κλοπής ρεύματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η Κομισιόν στο ειδικό Box για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η ΔΕΗ ως ο μεγαλύτερος «παίκτης» στην αγορά ενέργειας.

Πού σκοντάφτουν οι σχεδιασμοί για διακανονισμούς

Η QUALCO που έχει αναλάβει το project της διαχείρισης του προβλήματος φέρεται να σχεδιάζει ρυθμίσεις και διακανονισμούς οφειλών κατά περίπτωση (ad hoc), με βάση το προφίλ των πελατών- οφειλετών, δηλαδή ανάλογα με το εισόδημα και την περιουσιακή τους κατάσταση. Ωστόσο αρμόδιες κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απλό, καθώς προϋποθέτει την πρόσβαση της εταιρίας σε βάσεις δεδομένων, απ’ όπου θα πρέπει να αντληθούν στοιχεία για ακίνητα, καταθέσεις, κινητές αξίες κ.λ.π. κι αυτό απαιτεί νομοθετική ρύθμιση, που δεν υπάρχει στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Μετά τις 25 Μαρτίου το ν/σ για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Αντιθέτως, θέμα ημερών χαρακτηρίζεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για την απόσχιση των μονάδων της ΔΕΗ, που αποτελεί ένα από τα εκκρεμή προαπαιτούμενα της τρέχουσας αξιολόγησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην εβδομάδα θα γίνει τουλάχιστον μία τηλεδιάσκεψη με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp), έτσι ώστε το σχέδιο νόμου να πάρει την τελική του μορφή ως την Παρασκευή και να φτάσει στη Βουλή αμέσως μετά από τις 25 Μαρτίου.

Από την άλλη μεριά, δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα απάντηση στο πώς θα αντιμετωπιστούν οι… ντρίπλες, στις οποίες επιδίδονται οφειλέτες της ΔΕΗ, προκειμένου να μη βάλουν το χέρι στην τσέπη. Σύμφωνα με την ενημέρωση του επικεφαλής της ΔΕΗ, μόνο από εκείνους που άλλαξαν πάροχο, αθετώντας τη ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΗ, προστέθηκε βάρος 200 εκατ. Ευρώ, ενώ κάποιοι άλλοι αλλάζουν ΑΦΜ και εν συνεχεία πάροχο για να χαθούν τα ίχνη τους, με τη ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ να αποδίδει ευθύνες και στη ΡΑΕ που δεν κλείνει τις «τρύπες» του σχετικού πλαισίου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: «Κόψτε το ρεύμα στους κακοπληρωτές»"

Επιδοτήσεις 28 εκατ. ευρώ για 1.400 νέους αγρότες στη Δυτ. Ελλάδα

Περισσότεροι από 1.400 νέοι αγρότες που δραστηριοποιούνται στην Δυτική Ελλάδα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, που αφορά στην εγκατάσταση νέων γεωργών. Οι νέοι αυτοί αγρότες είναι δικαιούχοι συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 28.202.624 ευρώ, δηλαδή ο κάθε ένας λαμβάνει για το ξεκίνημά του από 17.000 ευρώ, έως 22.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «πέραν των παραπάνω, υπάρχουν άλλοι 317 επιλαχόντες, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, αλλά δεν εντάσσονται εξαιτίας εξάντλησης του προϋπολογισμού».

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, «συνεχίζουμε τις επαφές με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους αρμόδιους φορείς και έχουμε ζητήσει αύξηση των πόρων, κατά 5.700.000 ευρώ, προκειμένου να κατορθώσουμε να ενισχύσουμε το σύνολο των νέων αγροτών που πληρούν τις προϋποθέσεις», επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι «με συντονισμένες ενέργειες η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διεκδίκησε κι εξασφάλισε επιπλέον χρηματοδότηση 3.502.624 ευρώ, πέραν του ποσού των 24.700.000 ευρώ που αρχικά είχε κατανεμηθεί».

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα, ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε ότι «για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί προτεραιότητα, διότι αποδεδειγμένα μπορεί να αποτελέσει τη λύση για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη, τόσο περιφερειακά, όσο και εθνικά» προσθέτοντας: «Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να στηρίζονται και αυτό έχουμε θέσει στοίχημά μας ως περιφερειακή Αρχή. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους αγρότες, ιδίως τους νέους ανθρώπους που στρέφονται στην παραγωγή και για αυτό ζητάμε περισσότερους πόρους, ώστε να παρέχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια σε περισσότερους νέους, γιατί είναι ανάγκη να βρούμε τρόπους, ώστε να τους κρατήσουμε στην πατρίδα μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδοτήσεις 28 εκατ. ευρώ για 1.400 νέους αγρότες στη Δυτ. Ελλάδα"

Φ. Κουβέλης: Η Τουρκία δεν επιδιώκει θερμό επεισόδιο

«H Τουρκία δεν επιδιώκει ένα θερμό επεισόδιο, πολύ περισσότερο, την σύρραξη με την Ελλάδα» εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας ωστόσο ότι «ένα τυχαίο γεγονός, που μπορεί να προκληθεί μέσα στην ένταση που προκύπτει, για παράδειγμα στις αεροπορικές αναχαιτίσεις, είναι δυνατόν να κλιμακώσει τις εντάσεις».
Σε συνέντευξή του στη εφημερίδα «Real News» o κ. Κουβέλης σημειώνει ότι οι εντάσεις που προκαλεί η Τουρκία στις σχέσεις της με την Ελλάδα έχουν «ως κύρια αναφορά την ΑΟΖ της Κύπρου» την οποία η γειτονική χώρα «εντάσσει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διεκδίκησης ανακαθορισμού των συσχετισμών στην ευρύτερη περιοχή».
Τονίζει ότι η Ελλάδα «από θέση σταθερότητας και ψυχραιμίας δεν επιδιώκει την κλιμάκωση της έντασης, αποφασισμένη και ικανή βέβαια να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της» και προσθέτει ότι «η Τουρκία εκτίθεται και αποδυναμώνει την εξωτερική πολιτική της με τις εντάσεις που προκαλεί».
Επισημαίνει ακόμη ότι «δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες» και ότι «τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι σαφή και οριοθετημένα από τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο».
Αναφερόμενος στο θέμα της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κάνει λόγο για «απλό διασυνοριακό περιστατικό» που «θα μπορούσε να επιλυθεί με μια απλή συνεννόηση», αλλά «η Τουρκία το ενέταξε στις εντάσεις των σχέσεών της με τη χώρα μας και το παρέπεμψε στο τουρκικό δικαστήριο». Επιπλέον κατηγορεί την Άγκυρα ότι χρονοτριβεί, επικαλούμενη δικαστικές διαδικασίες, ενώ διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς πολλές κατευθύνσεις για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη μη ικανοποίηση του από τη συνολική εξέλιξη της υπόθεσης.
Κληθείς να σχολιάσει τη θέση που πήρε το ΝΑΤΟ επί του θέματος, σημείωσε ότι «η δήλωση και η προτροπή του ΝΑΤΟ ότι το όλο θέμα πρέπει να επιλυθεί μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας βαραίνει προφανώς την Τουρκία και όχι την Ελλάδα». «Και η Τουρκία, νομίζω ότι αντιλαμβάνεται το βάρος αυτής της προτροπής στις σχέσεις της και με το ΝΑΤΟ» προσθέτει.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρει ότι δεν εξετάζεται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας, καθώς «οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι ικανές και με αποτρεπτική επάρκεια συγκροτημένες».
Ο κ. Κουβέλης αξιολογεί ως θετική την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, εκτιμά ως αναγκαία και επιβεβλημένη τη συνεννόηση και ενότητα των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής και εγκαλεί την αντιπολίτευση συνολικά, «με μικρές εξαιρέσεις», ότι «υποτάσσει το χρήσιμο και επιβεβλημένο στη στείρα αντιπολίτευση».
Παράλληλα κρίνει ως συμφέρουσα για την Ελλάδα τη λύση του «λεγόμενου "Μακεδονικού ζητήματος"» με «προϋποθέσεις που αφορούν τους αλυτρωτισμούς, την εγγύηση των συνόρων και με σύνθετη ονομασία, με χρήση έναντι όλων». «Μια διεθνής συνθήκη με καταγεγραμμένες τις δεσμεύσεις σχετικά με τον αλυτρωτισμό, στις πολλές εκφάνσεις του, την αμφισβήτηση των συνόρων, την ονομασία, υπερισχύει του υπάρχοντος ή μελλοντικού Συντάγματος. Βέβαια η αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ και η εναρμόνισή του με τους όρους της διεθνούς συνθήκης θα αποτελεί υποχρέωσή της έναντι του διεθνούς δικαίου» προσθέτει.
Αναφέρει ακόμα ότι η «μη λύση» τροφοδοτεί τις επεκτατικού χαρακτήρα επιλογές της Τουρκίας που επιδεικνύει το «ενδιαφέρον της» για τους τουρκικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς της περιοχής, ενώ όπως σημειώνει «πρέπει να συνυπολογιστεί και η αναδεικνυόμενη διάθεση για την δημιουργία της "Μεγάλης Αλβανίας"».
«Την θέση μου αυτή δεν τη συναρτώ ούτε την εξαρτώ από τη θέση των ΑΝΕΛ. Θα αποτελούσε όμως σπουδή η εκτίμηση, έστω και ως υπόθεση εργασίας, να θεωρηθεί ότι οι ΑΝΕΛ, στο επιθυμητό ενδεχόμενο συμφωνίας Ελλάδας-ΠΓΔΜ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση» προσθέτει.
Τέλος για την συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο και τη δήλωση που είχε κάνει ο ίδιος ότι «θα αναφέρεται στον πρωθυπουργό» απαντά: «Με τον κ. Καμμένο συνεργαζόμαστε για να υπηρετηθεί το θετικό αποτέλεσμα του κυβερνητικού έργου. Εργαζόμαστε για το ωφέλιμο για τη χώρα στον τομέα ευθύνης μας, ανεξάρτητα από τη διαφορετική θέση που έχουμε στο ζήτημα του "Μακεδονικού". Πράγματι ο κάθε αναπληρωτής υπουργός στον Πρωθυπουργό θεσμικά αναφέρεται».
ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Φ. Κουβέλης: Η Τουρκία δεν επιδιώκει θερμό επεισόδιο"

Με «λυπητερή» 150 εκατ. εγκαινιάζεται η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων

Με καθυστέρηση 18 μηνών και επιπλέον κόστος 150 εκατομμύρια ευρώ θα εγκαινιάσει αύριο Δευτέρα ο πρωθυπουργός το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των μικρών Κυκλάδων στη Σύρο.

Το έργο προκηρύχθηκε τον Ιούλιο του 2014, με συνολικό προϋπολογισμό 240 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, και έπρεπε να έχει παραδοθεί τον Ιούλιο του 2016.

Το επιπλέον κόστος έχουν επωμιστεί οι έλληνες καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, για να λειτουργούν οι ακριβές μονάδες πετρελαίου των νησιών.

Όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, η κυβέρνηση προσπάθησε με διαρκείς καθυστερήσεις και «παιχνίδια» με αναδόχους και επιβλέποντες να κάνει το έργο «φιλικότερο» προς σε αυτή.

Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιάννης Μανιάτης κατηγορεί για απρέπεια τον Αλέξη Τσίπρα που «δε θα ζητήσει συγγνώμη ούτε για την καθυστέρηση 1,5 έτους, ούτε για τα 150 εκατ. ευρώ που πλήρωσαν άδικα οι Έλληνες πολίτες, ούτε προφανώς θα θυμηθεί ότι το έργο αυτό δεν είναι έργο της κυβέρνησής του».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Με «λυπητερή» 150 εκατ. εγκαινιάζεται η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων"

ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις για συναντήσεις Σαββίδη στο Μαξίμου: Μετρ της διαπλοκής ο Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο περί συναντήσεων του Ιβάν Σαββίδη στο μέγαρο Μαξίμου, εξαπολύει η ΝΔ.

«Μετά τις αποκαλύψεις στον Τύπο το τελευταίο διήμερο, ο κ. Τσίπρας μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει τον τίτλο του "μετρ της διαπλοκής"», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Ο άλλοτε εκλεκτός της κυβέρνησης και νυν "αποδιοπομπαίος τράγος" της, Ιβάν Σαββίδης, φέρεται να είχε διαδοχικές συναντήσεις στο Μαξίμου προκειμένου να παράσχει στήριξη στην κυβέρνηση επενδύοντας σε συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα, σχολιάζει ότι «ο δε κ. Φλαμπουράρης φέρεται να έπαιζε ακόμη και το ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ επιχειρηματιών δίπλα ακριβώς στο γραφείο του πρωθυπουργού». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτάται: «'Αραγε τι έχει να πει για όλα αυτά ο λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος;» για να καταλήξει: «Η απάντηση μικρή σημασία έχει καθώς οι Έλληνες φορολογούμενοι ήδη πληρώνουν πολύ ακριβά τους διαπλεκόμενους φίλους της κυβέρνησης, η οποία έχει δυστυχώς συμφωνήσει και νέα μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου και μετά το τέλος της θητείας της».

Μαξίμου: Εσείς αναγορεύσατε τον Σαββίδη σε εθνικό ευεργέτη

Απαντώντας το Μαξίμου σχολίασε:

«Μετά από μια εβδομάδα εκκωφαντικής σιωπής για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, το κόμμα της Novartis επιτέλους μίλησε. Όχι δεν έδωσε, φυσικά, εξηγήσεις. Τι να πει άλλωστε; Ούτε βέβαια ο κ. Μητσοτάκης αποδοκίμασε τον Πρωθυπουργό της Novartis κ. Σαμαρά, ούτε απέπεμψε τον αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη, που νομοθετούσε κατ’ εντολήν Φρουζή. Τι είπε ; Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε…

Ανακάλυψε τον υπεύθυνο της διαπλοκής και της χρεοκοπίας στον τόπο. Ούτε Siemens ούτε θαλασσοδάνεια, ούτε Novartis, αλλά Ιβάν Σαββίδης... Τον οποίο, όμως, οι δικές τους κυβερνήσεις ανακήρυξαν σε εθνικό ευεργέτη. Αν δεν είχαν καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα θα ήταν απλά γελοίοι. Δεν είναι όμως. Είναι επικίνδυνοι…»

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις για συναντήσεις Σαββίδη στο Μαξίμου: Μετρ της διαπλοκής ο Τσίπρας "

Ρωσία: Πανηγυρική επανεκλογή Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεξελέγη θριαμβευτικά στον προεδρικό θώκο της Ρωσικής ομοσπονδίας, για τέταρτη φορά, με ποσοστό 75,91%, μετά την καταμέτρηση του 70% των ψήφων.

Λίγο νωρίτερα, ο Πούτιν ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την εμπιστοσύνη τους, τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά με τον λαό της ενωμένο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, μιλώντας σε ένα ενθουσιώδες κοινό, στην Κόκκινη Πλατεία, σημειώσε ότι το σημερινό αποτέλεσμα αποτελεί μια αναγνώριση των πεπραγμένων των τελευταίων ετών.

Αναφερόμενος στην κρίση των σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι οι κατηγορίες ότι η Ρωσία έκανε κάτι τέτοιο είναι «ανοησίες», η Ρωσία δεν διαθέτει τέτοια όπλα και ότι εάν η επίθεση είχε γίνει με τέτοιο νευροτοξικό παράγοντα θα είχαν πεθάνει πολλοί άνθρωποι. Ακόμη, πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί με τις βρετανικές αρχές.

Το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιώνει τα exit polls, σύμφωνα με τα οποία ο Βλάντιρ Πούτιν εξασφάλιζε το 73,9% των ψήφων, σύμφωνα με το exit poll του ινστιτούτου VTSIOM και με 76.3% σύμφωνα με το exit poll του RIA.

Στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τα exit polls, κατατάσσεται ο υποψήφιος του Κομμουνισιτκού Κόμματος Πάβελ Γκρουντίνιν εξασφαλίζοντας το 11,2%, μπροστά από τον υπερεθνικιστή Βλαντίμρ Ζιρινόφκσι (6,7%) και την προσκείμενη στη φιλελεύθερη αντιπολίτευση δημοσιογράφο Ξένια Σαμπτσάκ (2,5%).

ΑΜΠΕ, Sputnik, AFP/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Πανηγυρική επανεκλογή Πούτιν"

Πρόκληση των Τούρκων που θεωρείται “μεθοριακό επεισόδιο” στις Καστανιές του Έβρου

Οι Τούρκοι προκαλούν στις Καστανιές του Έβρου, όπου έγινε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Από το βράδυ της Παρασκευής έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν προβολείς με τους οποίους, φωτίζουν τα ελληνικά φυλάκια! Αυτό θεωρείται μεθοριακό επεισόδιο.

Μπορεί να χαρακτηριστεί αστειότητα, ή ασήμαντο γεγονός από κάποιους. Όμως τίποτα δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο, ούτε να το υποτιμάμε. Κάπως έτσι, αγνοώντας πολλά “μικρά” γεγονότα, φθάσαμε στην σύλληψη των δύο στρατιωτικών. Είναι προφανές ότι η νέα τακτική των Τούρκων αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας δημιουργίας πολεμικού κλίματος στον Έβρο και ειδικά στις Καστανιές, όπου επιχειρούν να εφαρμόσουν για πρώτη φορά στην ηπειρωτική Ελλάδα, τη θεωρία των γκρίζων ζωνών.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να θεωρηθούν εύκολα αντιμετωπίσιμα από την ελληνική πλευρά, αν υπήρχε η στοιχειώδης σοβαρότητα σε πολιτικό-κομματικό επίπεδο. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι όσο οι μέρες κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αυξάνονται, τόσο ανεβαίνει και το “πολιτικό θερμόμετρο” ακόμη και για το σοβαρό θέμα των ελληνοτουρκικών.

militaire
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόκληση των Τούρκων που θεωρείται “μεθοριακό επεισόδιο” στις Καστανιές του Έβρου"

Τα πρακτικά της αθωωτικής απόφασης για Αμβρόσιο θα ζητήσει ο Κοντονής

Τα πρακτικά της δίκης που περιλαμβάνουν το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, θα ζητήσει αύριο ο υπουργός δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Όπως δήλωσε, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ.

Επισήμανε ότι η δικαιοσύνη είναι ο υπέρτατος προστάτης και θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Ωστόσο, αν υπάρχουν στην υπόθεση αυτή παραφωνίες θα το δούμε και σε κάθε περίπτωση θα σταθμίσουμε τα δεδομένα. Εκτός αυτού οι αποφάσεις των δικαστηρίων γνωρίζεται ότι ελέγχονται από τα αρμόδια δικαστικά όργανα» σημείωσε.

Πάντως, πρόσθεσε, ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων ελέγχονται από τα αρμόδια δικαστικά όργανα.

Σημειώνεται, ότι την ίδια πρακτική είχε ακολουθήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και στην περίπτωση της απαλλακτικής απόφασης στην υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα πρακτικά της αθωωτικής απόφασης για Αμβρόσιο θα ζητήσει ο Κοντονής"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news