facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Πρ. Παυλόπουλος: Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ την ύπαρξη γκρίζων ζωνών

Ηχηρό μήνυμα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Αρεόπολη, όπου βρίσκεται για την επέτειο έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ την ύπαρξη γκρίζων ζωνών.«Είμαστε αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε το χρέος υπεράσπισης των συνόρων, της εδαφικής μας ακεραιότητας, της εθνικής μας κυριαρχίας έναντι πάντων» δήλωσε.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η Επανάσταση στη Μάνη την 17η Μαρτίου 1821, πρώτη πράξη της Εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αγία Λαύρα, μας υπενθυμίζει και μας διδάσκει τούτο:
«Εμείς, οι Έλληνες, είμαστε λαός και έθνος της Ειρήνης και της Δημοκρατίας. Επιδιώκουμε την φιλία και την καλή γειτονία. Σεβόμαστε τα θεμελιώδη δικαιώματα του Ανθρώπου. Και είμαστε αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε το χρέος υπεράσπισης των συνόρων, της εδαφικής μας ακεραιότητας, της εθνικής μας κυριαρχίας έναντι πάντων. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι αυτή η υπεράσπιση είναι τόσο μεγαλύτερο χρέος, όσο είναι η υπεράσπιση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας, και της κυριαρχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι «τα σύνορά μας τα καθορίζει το Διεθνές Δίκαιο, με τρόπο που δεν αφήνει κανένα κενό, καμιά αμφισβήτηση. Και δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ποτέ την ύπαρξη γκρίζων ζωνών. Αυτό είναι κάτι το οποίο διευκρινίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, γιατί είναι η βάση της φιλίας και της καλής γειτονίας».
Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «τέτοιες ώρες, και με αφετηρία αυτή την επέτειο, πρέπει να θυμόμαστε ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά τα πετύχαμε ενωμένοι. Να θυμόμαστε επίσης, ορθότερα να μην ξεχνάμε ποτέ το βαρύτατο τίμημα του διχασμού. Τίμημα το οποίο πολλές φορές στοίχησε ακόμα και κομμάτια του εθνικού μας κορμού. Τούτες τις ώρες οφείλουμε στους προγόνους μας και αυτό το χρέος, της ενότητας για την Πατρίδα».
ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρ. Παυλόπουλος: Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ την ύπαρξη γκρίζων ζωνών"

Προκλητική Τουρκία και στην τραγωδία του Αγαθονησίου -Με Navtex διεκδικεί την πατρότητα των επιχειρήσεων διάσωσης

Δεν σταματά τις προκλήσεις η Τουρκία η οποία εκμεταλλεύεται την τραγωδία του Αγαθονησίου με τους 16 νεκρούς μετανάστες και διεκδικεί την πατρότητα των επιχειρήεων διάσωσης.

Το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας εξέδωσε Navtex, από τον υδρογραφικό σταθμό της Σμύρνης, η οποία κάνει λόγο για εν εξελίξει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε τουρκική περιοχή (SAR Search And Rescue).

Κατά πληροφορίες πρόκειται για πρακτική που εφαρμόζει πάγια η γειτονική χώρα τα τελευταία χρόνια για ναυάγια στην περιοχή.


iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητική Τουρκία και στην τραγωδία του Αγαθονησίου -Με Navtex διεκδικεί την πατρότητα των επιχειρήσεων διάσωσης "

Σολτς προς Ελλάδα: Eλάφρυνση χρέους μόνο αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Η ελληνική κυβέρνηση και οι πολίτες ακολουθούν τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και η εξέλιξη αυτή δίνει αφορμή για αισιοδοξία, τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στην Suddeutsche Zeitung.

“Επ΄ αυτού θα παραμείνουμε (με την ελληνική κυβέρνηση) σε διάλογο, για να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσει την μεταρρυθμιστική πολιτική. Από αυτό εξαρτάται, εάν θα υπάρξει αισθητή ελάφρυνση χρέους», σημείωσε ο κ.Σολτς

Μετά την πρώτη συνάντηση που είχε ο Σολτς, την Παρασκευή με τον γάλλο ομόλογό του Μπρουνό Λε Μερ στο Παρίσι έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στην SZ και επικεντρώθηκε στις μεταρρυθμιστικές ιδέες του γάλλου προέδρου Μακρόν και τη στάση του Βερολίνου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η νέα γερμανική κυβέρνηση θα πάρει μια νέα κατεύθυνση στην ευρωπαϊκή πολιτική για να ξανακερδίσει τους πολίτες στην υπόθεση της Ευρώπης. Τις προτάσεις Μακρόν χαρακτήρισε φιλόδοξες, «ως Γερμανοί θα πρέπει να έχουμε μεγάλο συμφέρον να προχωρήσουμε μαζί με τη Γαλλία». Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι δύο χώρες δεν πρόκειται να κάνουν κοινές προτάσεις στο επόμενο Συμβούλιο Κορυφής των Βρυξελλών, γιατί είναι ακόμη πολύ νωρίς.

Σε ερώτηση τι ακριβώς είναι εκείνο που επιθυμεί η γερμανική κυβέρνηση, ο Όλαφ Σολτς τόνισε: «Η νέα κυβέρνηση έκανε ένα πρώτο σημαντικό βήμα, με το να πει ανοιχτά ότι η Γερμανία γνωρίζει ότι ως απόρροια του Brexit θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα χρήματα στον κοινοτικό προϋπολογισμό» απαντά ο Όλαφ Σολτς και προσθέτει : «Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό αυτό το βήμα; Διότι ο καθένας ξέρει ότι η Γερμανία πρέπει να πληρώσει περισσότερο. Ξεκινάμε λοιπόν με μιαν αλήθεια. Μέχρι σήμερα εκκινούσαμε με τη διαπίστωση ότι δεν πληρώνουμε τίποτα, αλλά στο τέλος πληρώναμε. Νομίζω ότι αυτή η αντικρουόμενη συμπεριφορά συνέβαλε στον σκεπτικισμό απέναντι στην ΕΕ. Γι αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό να μιλήσουμε καθαρά και με ειλικρίνεια».

Σε ότι αφορά την ανησυχία των πολιτών για τον κίνδυνο μιας αναδιανεμητικής Ευρώπης με κοινή ανάληψη ευθύνης ο Όλαφ Σολτς εμφανίζεται καθησυχαστικός. «Είναι γεγονός ότι η Γερμανία ήδη σήμερα συμβάλλει με ένα τεράστιο ποσό στην αλληλέγγυα χρηματοδότηση του κοινοτικού προϋπολογισμού. Αλλά και οι δικές μας δυνατότητες είναι περιορισμένες, δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πληρώνουμε για όλους. Ένας Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραμένει Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αυτό δεν αλλάζει από το σε ποιο κόμμα ανήκει» διευκρινίζει ο Σολτς.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Σολτς προς Ελλάδα: Eλάφρυνση χρέους μόνο αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις"

Υπ. Δικαιοσύνης: «Παραπληροφόρηση» τα περί «μαστιγώματος» σωφρονιστικού υπαλλήλου στον Κορυδαλλό

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία για ανακοίνωση που εξέδωσε και τονίζει πως ο ίδιος ο υπάλληλος το διαψεύδει και όπως ισχυρίζεται υπήρξε μόνο «έντονη λεκτική αντιπαράθεση», «ύβρεις» και «απειλές».

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ποιο μαστίγωμα;

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «όσο δε για την παραπληροφόρηση που επιχειρούν Νέα Δημοκρατία και κατευθυνόμενα ΜΜΕ σχετικά με δήθεν «ξυλοδαρμό» ή «μαστίγωμα» υπαλλήλου στις φυλακές Κορυδαλλού, ας γίνει γνωστό ότι ο εμπλεκόμενος υπάλληλος τα διαψεύδει ρητώς και ανεπιφύλακτα, τόσο στην αναφορά του όσο και ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, κάνοντας λόγο απλά για «έντονη λεκτική αντιπαράθεση», «ύβρεις» και «απειλές»».

«Οι δήθεν υπερασπιστές του ξέρουν κάτι περισσότερο απ’ αυτόν;», προστίθεται στην ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Δικαιοσύνης «αναμένει το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας που αμέσως διέταξε ενώ ο κρατούμενος ήδη τιμωρήθηκε αυστηρά».

«Αν ασχολούνταν όταν ήταν κυβέρνηση…»

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία ότι ασχολείται με το θέμα «φυλακές» λαϊκίζοντας: «Η Νέα Δημοκρατία άρχισε να ασχολείται με τις φυλακές, με το μόνο τρόπο που ξέρει: λαϊκίζοντας. Αν ασχολούνταν όταν ήταν κυβέρνηση θα απέτρεπε την ομηρία των πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Μαλανδρίνου τον Μάρτιο του 2013 από τον Αλκέτ Ριζάι, την ομαδική απόδραση 11 Αλβανών κρατουμένων τον Μάρτιο του 2013 από τις φυλακές Τρικάλων με χρήση όπλων και χειροβομβίδων και τον σοβαρό τραυματισμό των 2 εξωτερικών φρουρών, την δολοφονία του υπαρχιφύλακα- σωφρονιστικού υπαλλήλου Τσιρώνη της φυλακής του Μαλανδρίνου τον Μάρτιο του 2014 από τον βαρυποινίτη αλβανικής καταγωγής Καρέλι, τον θανατηφόρο βασανισμό του ιδίου κρατουμένου στις φυλακές Νιγρίτας, τις αποδράσεις με ελικόπτερο των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάϊ την 4η Ιουνίου του 2006 και την 22η Φεβρουαρίου του 2009, την απόδραση τον Ιούλιο του 2012 από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού της Όλια Κρίκοβιτς που ανήκε στη Διεθνή Σπείρα «Ροζ πάνθηρες» και καταγεγραμμένες εξεγέρσεις κρατουμένων την 23η Σεπτεμβρίου του 2012 στη φυλακή Κορυδαλλού, την 5η Δεκεμβρίου του 2012 στη φυλακή Ιωαννίνων και την 5η Μαρτίου του 2013 στη φυλακή Ναυπλίου».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Δικαιοσύνης: «Παραπληροφόρηση» τα περί «μαστιγώματος» σωφρονιστικού υπαλλήλου στον Κορυδαλλό"

Απαγορευτικό απόπλου από Κέρκυρα προς Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη, Παξούς

Απαγορευτικό απόπλου, για τα πλοία ανοιχτού τύπου, από το λιμάνι της Κέρκυρας προς Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη και Παξούς.

Το απαγορευτικό εξέδωσε μετά τις 10.30 το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές.

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα εκτελούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ αναμένονται νέα ισχυρά καιρικά φαινόμενα να πλήξουν την περιοχή, με την ένταση του ανέμου να φτάνει κατά τις βραδινές ώρες μέχρι και τα 9 μποφόρ.

startmedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγορευτικό απόπλου από Κέρκυρα προς Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη, Παξούς"

Τραγωδία με 16 νεκρούς πρόσφυγες στο Αγαθονήσι -Ανάμεσά τους 5 παιδιά

Πολύνεκρη τραγωδία με μετανάστες και πρόσφυγες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Πόρου, νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου.

Τουλάχιστον 16 νεκροί μεταξύ των οποίων και 5 παιδιά, έχουν ανασυρθεί έως τώρα από τη θαλάσσια περιοχή Πόρου, νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, όταν ξύλινο σκάφος στο οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν 20 μετανάστες και πρόσφυγες, βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες αιτίες.

Το πρωί πλωτά του Λιμενικού ανέσυραν από τη θαλάσσια περιοχή το άψυχα σώματα έξι ατόμων (ενός άνδρα, δύο γυναικών και τεσσάρων παιδιών) ενώ πριν από λίγο περισυλλέγησαν άλλοι 8 σοροί χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για άνδρες, γυναίκες ή παιδιά.

Σε παραλία του Αγαθονησίου κατάφεραν να βγουν σώοι στη στεριά δύο γυναίκες και ένας άνδρας.

Από το πρωί στο σημείο της τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στην οποία συμμετέχουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δύο πλωτά, κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τρία αλιευτικά σκάφη ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, σκάφος της Frontex και παραπλέοντα πλοία

Βίτσας: Δεν μπορούμε ούτε πρέπει να συνηθίσουμε και να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι

«Η νέα τραγωδία στο Αγαθονήσι υπογραμμίζει με τον χειρότερο και πιο θλιβερό τρόπο πως η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να συναρτάται ούτε από συμφέροντα διακινητών, ούτε από πολιτικές κρατών, ούτε να είναι έρμαιο της απελπισίας ανθρώπων», επισήμανε σε δήλωσή του, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, εκφράζοντας την οδύνη του για το ναυάγιο στην περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου.

«Δεν μπορούμε ούτε πρέπει να συνηθίσουμε και να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι, να χάνονται παιδιά στα νερά του Αιγαίου|, τόνισε ο κ. Βίτσας, και σημειώνοντας αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε με όλα τα μέσα στην έρευνα και διάσωση, υπογράμμισε:

«Όμως είναι σαφές ότι η λύση βρίσκεται στα μέτρα προστασίας των ανθρώπων, στις ασφαλείς διαδικασίες και οδούς για τους πρόσφυγες και μετανάστες, στο αμείλικτο χτύπημα των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και εμπορίας της ζωής».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης και θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την διαχείριση του ζητήματος.

Τέλος ο κ. Βίτσας έχει θέσει σε ετοιμότητα τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών, τις δομές της ενδοχώρας καθώς και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία με 16 νεκρούς πρόσφυγες στο Αγαθονήσι -Ανάμεσά τους 5 παιδιά"

Εικόνες καταστροφής στα ακυρωτικά μηχανήματα του ηλεκτρικού στον Περισσό

Τα ακυρωτικά μηχανήματα στον ηλεκτρικό σταθμό του Περισσού κατέστρεψε τη νύχτα στις 03.50 π.μ., ομάδα αντιεξουσιαστών που ανέβασε και σχετικό βίντεο σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και αναφέρει: «Ετσι, στέλνουμε ένα μήνυμα προς το κράτος και την κυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ, που επιχειρούν να εφαρμόσουν το σύστημα ελέγχου στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Η «Πρωτοβουλία ταξικής αλληλεγγύης Νέας Φιλαδέλφειας» ανέλαβε την ευθύνη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες έσπασαν την γυάλινη πρόσοψη ακυρωτικών μηχανημάτων και δύο οθόνες, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Την ίδια ώρα σταδιακά κλείνουν οι πύλες σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, παρά το γεγονός ότι παρήλθε η 15η Μαρτίου όπου θα έκλειναν όλες οι πύλες.

Μάλιστα, οι αστικές συγκοινωνίες προειδοποιούν από τα μεγάφωνα για τους σταθμούς που είναι κλειστοί.



Διαβάστε Περισσότερα » "Εικόνες καταστροφής στα ακυρωτικά μηχανήματα του ηλεκτρικού στον Περισσό"

Μεσόγειος SOS: Να επιστρέψουμε στο νερό της βρύσης

«Επιστροφή στη βρύση» προτρέπει τους καταναλωτές το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ζητώντας, παράλληλα, να τοποθετηθούν περισσότερες δημόσιες βρύσες ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στο νερό.
Στην απουσία της δημόσιας βρύσης αναφέρθηκε η διευθύντρια του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Χριστίνα Κονταξή, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ, με θέμα «Κινήματα και Περιβάλλον: Νερό, Χρυσός, Πετρέλαιο».
«Έχουμε ξεκινήσει μια εκστρατεία με την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης Αποχέτευσης, την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να πείσουμε τον κόσμο να προτιμά το νερό της βρύσης το οποίο είναι ποιοτικό.
Να μπουν περισσότερες βρύσες σε εξωτερικούς χώρους
Επίσης, ζητάμε από τον κόσμο να απαιτήσει να μπουν δημόσιες βρύσες σε πάρκα και παιδικές χαρές, προωθώντας την αξία του νερού και το δικαίωμα πρόσβασης σ΄αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Κονταξή.
Συνέδριο στην Τεχνόπολη
Στην κατεύθυνση αυτή, το Δίκτυο διοργανώνει στις 28 και 29 Μαρτίου, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, διεθνές συνέδριο με στόχο τη διερεύνηση των προοπτικών προώθησης του νερού της βρύσης στη χώρα μας ως περιβαλλοντικού και δημόσιου αγαθού.
«Εχουν προσκληθεί εκπρόσωποι επιχειρήσεων ύδρευσης από περιοχές που έχουν καταφέρει να επιστρέψει ο κόσμος στο νερό της βρύσης, όπως στη Λουκέρνη, το Μπρίστολ και το Τάλιν», διευκρίνισε η κ.Κονταξή στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, στο περιθώριο της εκδήλωσης, προσθέτοντας ότι η πρόσβαση στο νερό θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως ακόμη ένα μέσο προσέλκυσης τουρισμού.
«Το ζητούμενο είναι να μην κουβαλάει κανείς νερό στη βόλτα του στην πόλη», εξήγησε, ζητώντας και νομοθετική πρόβλεψη για να τοποθετηθούν δημόσιες βρύσες.
«Οσο για την αντίληψη ότι οι δημόσιες βρύσες δεν τοποθετούνται γιατί θα βανδαλιστούν, εμείς απαντάμε πώς δεν μπορούμε να μείνουμε σ΄αυτό το σκεπτικό και να μην κάνουμε τίποτα μόνο από τον φόβο ο οποίος τελικά εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα», κατέληξε η κ.Κονταξή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida 
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσόγειος SOS: Να επιστρέψουμε στο νερό της βρύσης "

Φάκελος με σφαίρα και απειλητική επιστολή εστάλη στον Κοτζιά

Μία σφαίρα τυλιγμένη σε μία επιστολή έφτασε στις αρχές της εβδομάδας στο υπουργείο Εξωτερικών, με παραλήπτη τον ίδιο τον υπουργό Νίκο Κοτζιά, λίγα μόλις 24ωρα πριν αυτός επισκεφτεί τα Σκόπια την Πέμπτη.

Όπως επιβεβαιώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διπλωματικές πηγές, η επιστολή αναφερόταν στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του Μακεδονικού που έχει αναλάβει ο κος Κοτζιάς.

Η σφαίρα έχει ήδη σταλεί για έρευνα στις αστυνομικές υπηρεσίες. Πρόκειται για ένα μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου.

Το σημείωμα έχει σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να αναζητηθεί ο συντάκτης και ο αποστολέας.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που στοχοποιείται ο υπουργός Εξωτερικών καθώς στις αρχές Φεβρουαρίου έγινε γνωστό πως είχε λάβει απειλητική επιστολή στην οποία ο αποστολέας έκανε λόγο για τρεις σφαίρες φυλαγμένες για αυτόν.

Στο ίδιο σημείωμα, ο αποστολέας χρησιμοποιούσε μειωτικούς χαρακτηρισμούς τόσο για τον υπουργό Εξωτερικών όσο και για τον αναπληρωτή του Γιώργο Κατρούγκαλο τον οποίο αποκαλούσε «σκουλήκι».

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την απειλητική ενέργεια που δέχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς και καλεί την Κυβέρνηση να διαλευκάνει άμεσα το απαράδεκτο αυτό περιστατικό».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Φάκελος με σφαίρα και απειλητική επιστολή εστάλη στον Κοτζιά"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή

Κλειστό θα είναι το κέντρο της Αθήνας το πρωί της Κυριακής, για τη διεξαγωγή του 7ου Ημιμαραθωνίου.

Από τις 7 το πρωί, έως και τις 13:30 θα τεθούν σε εφαρμογή προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα:

Α. Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων), στις κατωτέρω λεωφόρους, οδούς και πλατείες του δήμου Αθηναίων ως εξής:

Λ. Βασ. Αμαλίας , στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), και στα (2) δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 05.00΄ έως 14.00΄.

Λ. Βασ. Αμαλίας , στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βασ. Όλγας και Συγγρού και στα (2) δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου) , σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Σταδίου , σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Ακαδημίας , σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Σόλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πλατεία Ομονοίας .

Πλατεία Συντάγματος .

Φιλελλήνων , σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πατησίων - 28ης Οκτωβρίου , στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Πατησίων - 28ης Οκτωβρίου , στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Αγ. Μελετίου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 07.00΄ έως 11.00΄.

Λ. Βασ. Όλγας , σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Λ. Συγγρού , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμ. Φραντζή και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Αθ. Διάκου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Αθ. Διάκου , σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Συγγρού.

Ηρ. Αττικού , σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Αραβαντινού , σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Ησιόδου , σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς) , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κολωνού και της πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Αθηνάς , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλ. Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.

Κόκκαλη , σε όλο το μήκος της.

Μονής Πετράκη , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.

Χαζηκώστα , σε όλο το μήκος της.

Ζαχάρωφ , σε όλο το μήκος της.

Τσόχα , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.

Λ. Βουλιαγμένης , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τιμολέοντος και Αρδηττού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθ. Διάκου.

Αρδηττού , στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Κων/νου , στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Βασ. Αλεξάνδρου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Σοφίας , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Φειδιππίδου και της Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, εξαιρουμένης της οδού Παπαδιαμαντοπούλου.

Λ. Κηφισίας , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανόρμου και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Βασ. Σοφίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λ.Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην των οδών Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.

Λ.Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαγοράς και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Φειδιππίδου , στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Β. Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων από την Ημιμαραθώνια διαδρομή , κατά τις ώρες που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:

Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους.

Λ. Αλεξάνδρας – Χαρ. Τρικούπη.

Πατησίων - 28ης Οκτωβρίου – Κοδριγκτώνος.

Πατησίων - 28ης Οκτωβρίου – Στουρνάρα.

Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού (μόνο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας).

Λ. Βασ. Σοφίας – Παπαδιαμαντοπούλου.

Λ. Βασ. Σοφίας – Κόκκαλη.

Λ. Βασ. Σοφίας – Ρηγίλλης (μόνο για οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β.).

Λ. Βασ. Κων/νου – Ριζάρη.

Λ. Βασ. Κων/νου – Βασ. Γεωργίου.

Λ. Βασ. Κων/νου – Λ. Βασ. Σοφίας.

Με προσοχή επίσης θα πρέπει να κινούνται οι οδηγοί την Κυριακή στην οδό Λιοσίων, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην Κατεχάκη, στη συμβολή της με την Κοκκινοπούλου, καθώς είναι προγραμματισμένα έργα.

Συγκεκριμένα, στη Λιοσίων, λόγω εργασιών στο οδόστρωμα θα διακοπεί η κυκλοφορία από τις 7:30 έως τις 15:30 και από τις 17:30 έως τις 20:30 ως εξής:

-Στο τμήμα της μεταξύ των οδών Παρασίου και Κονίτσης, ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Σεπολίων, σε μέγιστο πλάτος 0,7μ. από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος.

-Στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αταλάντης και Ξανθίππης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, σε μέγιστο πλάτος 0,7μ. από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος.

-Στη συμβολή της με την οδό Παρασίου, εναλλάξ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στο διάστημα εκτέλεσης των έργων, η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε λωρίδα πλάτους 3 μέτρων ανά ρεύμα

Στην Κατεχάκη θα γίνουν έργα επισκευής φρεατίου κι έτσι η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί στη δεξιά λωρίδα της Λ. Αλίμου-Κατεχάκη, στη συμβολή της με την οδό Κοκκινοπούλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μεσογείων, από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τις υπόλοιπες λωρίδες κυκλοφορίας.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή "

Ο Γαβρόγλου καταργεί την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με σχέδιο νόμου [pdf]

Την κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών – που έτσι κι αλλιώς δεν εφαρμόζονταν -προβλέπει σχέδιο νόμου του υπ. Παιδείας.
Συγκεκριμένα, στο τελευταίο άρθρο του σχεδίου νόμου για τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, ορίζεται ότι καταργείται το προεδρικό διάταγμα το 152/2013 (Α΄ 240), στο οποίο περιγράφεται ο τρόπος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Το νομοσχέδιο, που παρουσιάζει η Καθημερινή, περιγράφει το νέο σύστημα επιλογής των εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τις περίπου 20.000 θέσεις στην πυραμίδα της εκπαιδευτικής διοίκησης. Χαρακτηριστικά, υπάρχουν συνολικά 23 θέσεις ευθύνης στη διοικητική πυραμίδα.
Τα κριτήρια είναι α) η επιστημονική συγκρότηση, β) η διοικητική και διδακτική εμπειρία, γ) η διοικητική και εκπαιδευτική επάρκεια και δ) η προσωπικότητα και γενική συγκρότηση.
Νέο στοιχείο είναι ότι για την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αποτελούν την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης, θεσμοθετείται Κεντρικό συμβούλιο επιλογής θα μετέχει ένα μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕ.Π.), ο οποίος ορίζεται με την απόφαση συγκρότησης ως Πρόεδρος.
Επίσης, θα μετέχουν:
  • Τρεις πανεπιστημιακοί
  • Ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)
  • Δύο εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι οποίοι ορίζονται από τον Υπουργό.
  • Δύο ή τέσσερις αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών
Επίσης, μεταξύ καινούργιων στοιχείων είναι ότι τα στελέχη εκπαίδευσης θα αξιολογούνται για τη θητεία τους από τα αρμόδια εποπτικά όργανα, τα οποία θα βαθμολογούν ως ακολούθως, όπως λέει το νομοσχέδιο:
- Με βαθμό από 90 έως 100 βαθμολογούνται τα άριστα στελέχη που έχουν σημειώσει κατά την περίοδο αξιολόγησης όλως εξαιρετική επίδοση. Ως όλως εξαιρετική επίδοση νοείται η υψηλού επιπέδου ικανότητα συντονισμού της υπηρεσίας για την επίτευξη συγκεκριμένων προδιαγεγραμμένων στόχων από τους οποίους προέκυψε σημαντικό όφελος. Για τη βαθμολογία με βαθμό από 90 και πάνω απαιτείται η παράθεση από τους αξιολογητές ειδικής αιτιολογίας της βαθμολογίας αυτής για τα κριτήρια αξιολόγησης, με καταγραφή πραγματικών δεδομένων που τη στοιχειοθετούν.
  • Με τους βαθμούς 75 έως 89 βαθμολογούνται από τους αξιολογητές όσοι θεωρούνται πολύ επαρκή στελέχη, τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις της υπηρεσίας τους και να αντιμετωπίσουν κάθε υπηρεσιακό ζήτημα.
  • Με τους βαθμούς 60 έως 74 τα επαρκή στελέχη.
  • Με τους βαθμούς 50 έως 59 τα μερικώς επαρκή στελέχη.
  • Με τους βαθμούς 40 έως 49 τα μέτρια στελέχη.
  • Με τους βαθμούς 25 έως 39 τα ανεπαρκή στελέχη.
  • Με τους βαθμούς 0 έως 24 τα ακατάλληλα για τη θέση στελέχη.
Επίσης, καταργείται η θέση του σχολικού συμβούλου, ιδρύονται Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία.
«Βασικό χαρακτηριστικό αυτών των αλλαγών είναι ότι από μονοπρόσωπους θεσμούς υποστήριξης των σχολείων χωρίς θεσμική υποχρέωση συντονισμού των ενεργειών τους, μεταβαίνουμε σε πιο οργανωμένες, συνεργατικές και διεπιστημονικές δομές» υποστηρίζει το υπουργείο.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Γαβρόγλου καταργεί την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με σχέδιο νόμου [pdf] "

Ανακαταλήψεων συνέχεια: Οι αναρχικοί κατέλαβαν ξανά το κτίριο της Ζαΐμη

«Ολημερίς το εκκενώνανε, το βράδυ ανακαταλαμβανόταν»… Σε ανακαταλήψεις απαντούν οι αντιεξουσιαστές στις εκκενώσεις της αστυνομίας, με τα κτίρια εντός ολίγων εικοσιτετραώρων να επανέρχονται στους καταληψίες.

Το βράδυ της Παρασκευής, αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν το κτίριο στην οδό Ζαΐμη 11 που είχε εκκενωθεί από την αστυνομία τη Δευτέρα.

Είχε προηγηθεί η ανακατάληψη κτηρίου, στην Καλλιδρομίου, γνωστό και ως κατάληψη Gare, την Τετάρτη που είχε εκκενωθεί από την αστυνομία τη Δευτέρα.

Σημειώνεται πάντως ότι άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών αποπειράθηκε να ανακαταλάβει και το κτίριο της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι, ωστόσο, δύναμη της ΕΛΑΣ απέτρεψε το εγχείρημα.

Σε ανάρτησή τους σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου οι αναρχικοί αναφέρουν ότι «πλήθος αλληλεγγυών συντρόφων ανακατέλαβε την κατάληψη Ζαΐμη 11 πριν λίγα λεπτά. 10, 100, 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ. ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΜΑΤΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ. Αλληλεγγύη σ όλες τις καταλήψεις».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαταλήψεων συνέχεια: Οι αναρχικοί κατέλαβαν ξανά το κτίριο της Ζαΐμη"

«Παράλογες» για Σκόπια ορισμένες θέσεις της Αθήνας στις διαπραγματεύσεις

Ορισμένες ελληνικές θέσεις πλησιάζουν στον παραλογισμό (“absurd”), φέρεται να είπε σύμφωνα με καλά πληροφορημένες και διάφορες διπλωματικές πηγές ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, σε κάποιες συναντήσεις που είχε με Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Ενόψει της μετάβασης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια την ερχόμενη εβδομάδα, η άφιξη της συγκεκριμένης είδησης στην Αθήνα, αρχικά μέσω ερωτημάτων δημοσιογράφων, προκάλεσε ερωτηματικά στην ελληνική πλευρά. Διπλωματικές πηγές εξέφραζαν, μάλιστα, την εύλογη, όπως έλεγαν, απορία τι είδους διαπραγμάτευση αναμένει ο κ. Ντιμιτρόφ, όταν χρησιμοποιεί τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Στα Σκόπια η κατάσταση δεν είναι ειδυλλιακή, καθώς, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ κατόρθωσε μόλις και μετά βίας να περάσει τον νόμο για τη χρήση των γλωσσών, που πρακτικά θεσμοθετεί τη χρήση της αλβανικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας της ΠΓΔΜ.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Γάλλου πρέσβη στα Σκόπια, Κριστιάν Τιμονιέ, ο οποίος έκανε λόγο για απογοητευτική εικόνα στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ, στην ψηφοφορία του εν λόγω νόμου.

«Δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω, αλλά η εικόνα που είδαμε ήταν ό,τι άλλο θέλετε, εκτός από εικόνα κοινοβουλίου ευρωπαϊκής χώρας. Σε μία περίοδο που τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να πάρουν θέση για την σύσταση έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, και ιδιαίτερα για τον αν η σύσταση αυτή θα είναι υπό όρους, θα τεθεί το ερώτημα αν η ατζέντα Priebe (σ.σ. για τις μεταρρυθμίσεις) θα υιοθετηθεί γρήγορα, ενώ θα τεθεί και το ζήτημα της τήρησης των κριτηρίων της Κοπεγχάγης. Η ΕΕ μπορεί να ενσωματώνει μόνο λειτουργικές δημοκρατίες», ανέφερε ο Γάλλος Πρέσβης.

Μάλιστα, με αφορμή την τοποθέτηση αυτή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE υπογραμμίζει ότι με τη δήλωσή του ο Γάλλος Πρέσβης ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως ο πρωθυπουργός Ζάεφ και ο Πρόεδρος της Βουλής Τζαφέρι, «με την βίαιη και αντιδημοκρατική υιοθέτηση ενός επιζήμιου νόμου που καθιερώνει τη διγλωσσία», θέτουν σε κίνδυνο την προοπτική να δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύσταση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "«Παράλογες» για Σκόπια ορισμένες θέσεις της Αθήνας στις διαπραγματεύσεις"

Ξεκινά η εγγραφή του πληθυσμού στους «οικογενειακούς γιατρούς»

Επισπεύδονται οι διαδικασίες εγγραφής του πληθυσμού στους οικογενειακούς γιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, όπως μεταδίδει το iatronet.gr.

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε νέα εγκύκλιο, με την οποία ανακαλεί προηγούμενη που είχε εκδώσει τον περασμένο Δεκέμβριο και η οποία άφηνε περιθώριο εγγραφής.

Η νέα διαδικασία εντάσσεται στην εφαρμογή του νόμου 4486/2017, με την οποία θεσμοθετούνται οι Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Στην παλαιότερη εγκύκλιο, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, αναφερόταν πως “οι ιατροί ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας ή παιδιατρικής των Κέντρων Υγείας, τα οποία μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής του συνόλου του πληθυσμού της χώρας, συνεχίζουν την λειτουργία τους με τον ίδιο ως τώρα τρόπο, χωρίς εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης, παρέχοντας υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στο λοιπό πληθυσμό”.

Με νέα εγκύκλιο, που εκδόθηκε την Παρασκευή και επίσης παρατίθεται πιο κάτω, τροποποιείται η παραπάνω διατύπωση και διαμορφώνεται ως εξής:

“Ιατροί κλάδου ΕΣΥ, ειδικότητας γενικής ιατρικής, παθολογίας και παιδιατρικής, που υπηρετούν και παρέχουν υπηρεσίες στα Κέντρα Υγείας και σε λοιπές δημόσιες μονάδες ΠΦΥ εγγράφουν εφεξής πληθυσμό ευθύνης ως Οικογενειακοί Ιατροί”.

Καλούνται, επίσης, οι διοικήσεις των Κέντρων Υγείας και των λοιπών δημόσιων δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας να αναρτήσουν τη νέα εγκύκλιο σε εμφανές σημείο, προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό.

Με τον νόμο 4486/2017, ο θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού αποτελεί σημαντική προτεραιότητα. Παρέχει ολοκληρωμένη και συνεχή φροντίδα, με σκοπό την πρόληψη της νόσου και την προαγωγή της Υγείας και συμβάλλει στην ορθολογική παραπομπή σε άλλες μονάδες ή υπηρεσίες του ΕΣΥ.

Ωράριο
Στο μεταξύ, με απόφασή της η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής διαμορφώνει το ωράριο των Κέντρων Υγείας της αρμοδιότητάς της.

Συγκεκριμένα, στα Κέντρα Υγείας Δάφνης, Πλατείας Αττικής, Νέου Κόσμου, Πατησίων, Κεραμεικού, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Ζωγράφου, Αχαρνών και Καλλιθέας το προσωπικό θα εργάζεται ως εξής:

Ιατρικό προσωπικό: ωράριο επτάωρο και πενθήμερο από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 15:00 και από τις 14:00 έως τις 21:00.

Λοιπό προσωπικό οκτάωρο και πενθήμερο από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7:00 ως τις 15:00 και από τις 14:00 ως τις 22:00.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά η εγγραφή του πληθυσμού στους «οικογενειακούς γιατρούς»"

Φρουζής: Τίποτα επιλήψιμο στις συναντήσεις μου με πολιτικούς

Με δήλωση που διένειμε στα ΜΜΕ ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis και ποινικά υπόλογος στην υπόθεση Κωνσταντίνος Φρουζής, υποστηρίζει ότι οι συναντήσεις που είχε με πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, είτε από την κυβέρνηση η την αντιπολίτευση αφορούσαν θέματα της υγείας και του φαρμάκου, χωρίς καμία σκιά παρανομίας.

«Στο πλαίσιο της θεσμικής ιδιότητάς μου, αυτής του προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, είχα συναντήσεις με παράγοντες της πολιτικής ζωής, που ανήκαν τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην Αντιπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φρουζής και συνέχισε:

«Οι συναντήσεις αυτές, ως αποκλειστικό αντικείμενο είχαν τα θέματα του φαρμάκου και γενικότερα της Υγείας στη Χώρα μας».

Όπως λέει ο κ. Φρουζής, είναι στη διάθεση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, «ενώπιον της οποίας επιθυμώ να καταθέσω, μεταξύ άλλων και για τις συναντήσεις αυτές, οι οποίες ουδέν το επιλήψιμο είχαν, σε αντίθεση με όσα αβάσιμα διατυπώνονται».

eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Φρουζής: Τίποτα επιλήψιμο στις συναντήσεις μου με πολιτικούς"

Απίστευτο: Οι «53» γράφουν κατά της βίας στους πλειστηριασμούς -Επικεφαλής ο Τσακαλώτος που τους επέβαλε!

Με ένα «δηλητηριώδες» συντροφικό σχόλιο, η τάση των «53» επικρίνει την ΕΛ.ΑΣ. για πρακτικές καταστολής, στέλνοντας μήνυμα στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα.

Ένα 24ωρο μετά τις κινητοποιήσεις και τα επεισόδια για τους πλειστηριασμούς, αλλά και το σπάσιμο καταλήψεων στις οποίες προχώρησε η αστυνομία, τα στελέχη των «53» υπογράφουν κείμενο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα commonality που απηχεί τις απόψεις τους, επικρίνοντας την αστυνομία και στέλνοντας σαφές μήνυμα στον υπουργό.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι τα πρόσφατα 24ωρα η αστυνομία θύμισε τις ημέρες τις διακυβέρνησης Σαμαρά και κάνει λόγο για αδικαιολόγητη βία έξω από συμβολαιογραφείο ενώ επανέρχεται και στη βία εναντίον των εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας. Οι «53» θέτουν το ερώτημα εαν υπάρχει η πολιτική βούληση να περιοριστούν μέχρις εξαφάνισης οι συμπεριφορές καταστολής, ζητώντας συγκεκριμένες αποφάσεις προς τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας όπως: απαγόρευση χρήσης χημικών και υποχρεωτική χρήση διακριτικών στα όργανα.
Μάλιστα υποστηρίζουν ότι μετά από 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «το επίδικο» μένει ανοιχτό και εκφράζουν την ευχή (οδηγία;) ότι οι ίδιες εικόνες δεν θα επαναληφθούν στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ 53

"Eίναι πικρό, αλλά τις χθεσινές σκηνές στο κέντρο της Αθήνας, τις έχουμε ξαναδεί ή μάλλον τις βλέπαμε διαρκώς, σε όλη την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
Και δεν είναι μόνο τα γεγονότα αδικαιολόγητης βίας της Τετάρτης 14/03/2018, έξω από το συμβολαιογραφείο της οδού Θεμιστοκλέους, αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα έξω από το Υπουργείο Παιδείας της περασμένης εβδομάδας, όπου δάσκαλοι και δασκάλες, καθηγητές και καθηγήτριες, μόνιμοι, αναπληρωτές, αδιόριστοι, υπέστησαν την αδικαιολόγητη βία των ΜΑΤ, γεγονός που και σωστά στιγματίσθηκε και από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας.
Όλα τα παραπάνω θέτουν σκληρά και σοβαρά ερωτήματα, και κυρίως το ερώτημα εάν υπάρχει η πολιτική βούληση να περιορισθούν μέχρι οριστικής εξαφάνισης τα φαινόμενα καταστολής.
Γνωρίζουμε ότι σε πολιτικό επίπεδο η απάντηση είναι καταφατική, όμως αυτό δεν αρκεί, χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού της ΕΛ.ΑΣ. (απαγόρευση χρήσης χημικών, υποχρεωτική χρήση διακριτικών στα όργανα). Εδώ οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι ήδη έχουμε αργήσει, καθώς έχουν περάσει 3 χρόνια από την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης και το επίδικο παραμένει ανοιχτό.
Είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι η κοινωνική διαμαρτυρία, ακόμα και όταν τα κίνητρά της είναι ασαφή, δεν αντιμετωπίζεται με ποινικοποίηση και καταστολή.
Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξουν οι πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίζουν την απόλυτη προστασία της κατοικίας των αδύναμων οφειλετών, μόνο έτσι θα πεισθεί η κοινωνία.
ΥΓ: Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι απαράδεκτες εικόνες δεν θα επαναληφθούν στην αυριανή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.


Commonality
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο: Οι «53» γράφουν κατά της βίας στους πλειστηριασμούς -Επικεφαλής ο Τσακαλώτος που τους επέβαλε! "

Το ΣτΕ δικαίωσε εργαζόμενους του ΟΑΣΘ - Αναστολή της απόφασης Σπίρτζη

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέστειλε μερικά την από 6.11.2017 απόφαση του υπουργού Υποδομών επειδή δεν δόθηκε στου εργαζόμενους του «Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης» (ΟΑΣΘ) οι οποίοι ήταν συνεργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό, την προβλεπόμενη προθεσμία των 4 μηνών για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης «Ο Ηρακλής» και το Σωματείο Υπεραστικών Γραμμών Νομού Θεσσαλονίκης και ζητούσαν να ακυρωθεί η από 6.11.2017 απόφαση του υπουργού Υποδομών, με την οποία προστέθηκε παράγραφος στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ δεν επιτρέπεται να είναι μέτοχοι ή στελέχη ή εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό. Στην κατηγορία αυτή των εργαζομένων προβλέπεται προθεσμία 4 μηνών προκειμένου να τακτοποιήσουν κάθε σχετική εκκρεμότητα.

Το Τμήμα Αναστολών του Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Όλγα Παπαδοπούλου με την υπ΄ αριθμ. 67/2018 απόφασή του ανέστειλε μερικά την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση μόνο ως προς τα μέλη των Σωματείων που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, καθώς δεν τους χορηγήθηκε ο προβλεπόμενος χρόνος των 4 μηνών για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους, μετά την νομοθετική μεταβολή που επήλθε.

seleo
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣτΕ δικαίωσε εργαζόμενους του ΟΑΣΘ - Αναστολή της απόφασης Σπίρτζη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news