facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ερντογάν: Έρχεται τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος – Αναβάλλεται η επίσκεψη Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ

Τρίτο Παγκόσμιο «βλέπει» ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει υψώσει τους τόνους προς πάσα κατεύθυνση.

Εκτός από τις επιχειρήσεις που διεξάγει στην Αφρίν της Συρίας, συνεχίζει τη σκληρή γραμμή απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο και χθες Τετάρτη τα «έβαλε» και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα Πέμπτη 15 Μαρτίου, μιλώντας σε εκδήλωση για την Υγεία, προέβλεψε ότι θα έρθει Τρίτος Παγκόσμιος, ο οποίος, όπως είπε δεν αποκλείεται να ξεκινήσει από τη Συρία.

Όπως είπε, στη Συρία, οι Αμερικανοί το Ιράν και η Ρωσία έχουν μεγάλη στρατιωτική δύναμη και αν γίνει χρήση αυτών, τότε θα γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.

Ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο.

Αναβάλλεται η επίσκεψη Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, γνωστοποίησε ότι η επίσκεψη στην Ουάσιγκτον αναβάλλεται.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επρόκειτο να επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 19 Μαρτίου. Οι λόγοι της αναβολής δεν έγιναν γνωστοί.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Έρχεται τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος – Αναβάλλεται η επίσκεψη Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ"

Σε απεργιακό κλοιό αύριο τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία

Σε 24ωρες απεργιακές δράσεις προχωρούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί αύριο 16 Μαρτίου, κατόπιν απόφασης που έλαβε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με διετή υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα, στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο,αύξηση δαπανών για την παιδεία, υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνέχεια της από 6/3 απόφασής του για κήρυξη της Παρασκευής 16 Μαρτίου 2018 ως ημέρας 24ωρης απεργιακής δράσης, διευκρινίζει τα παρακάτω:

Η 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας που έχει κηρυχθεί από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αφορά τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος (και των ΔΥΕΠ).

Οι κατά τόπους Σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα να κηρύξουν επιπλέον 3ωρες στάσεις εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα.

Υπέρ των εκπαιδευτικών τάσσεται η ΑΔΕΔΥ, καθώς με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Στην ανακοίνωση της συνομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρεται ότι: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών που γίνονται την Παρασκευή, 16 του Μάρτη, στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα με βασικό αίτημα τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζοντας την κινητοποίηση που οργανώνεται από τις Ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται την Παρασκευή, 16 του Μάρτη, ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι)».

Hμέρα κινητοποίησης των εκπαιδευτικών είναι η Παρασκευή 16 Μαρτίου και για το λόγο αυτό η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει τα ισχύοντα στο πρόγραμμα δράσης.

Στην επιστολή της προς τον κλάδο, η ομοσπονδία αναφέρει «Συνάδελφοι, σας υπενθυμίζουμε ότι το Δ.Σ της ΟΛΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, 16 Μαρτίου στην Αθήνα, έξω από το Υπουργείο Παιδείας και ώρα 13:00, διαμαρτυρόμενο για την πολιτική των μηδενικών διορισμών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας των «μονίμων» αναπληρωτών. Για το λόγο αυτό έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου (11:00 έως 14:00) και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου (14:00 έως 17:00).

Καλούνται τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ να συμπληρώσουν το απεργιακό πρόγραμμα κηρύσσοντας τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00 έως 11:00) και (17:00 έως 20:00), προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις». Συνεχίζοντας η ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι: «Αντίστοιχη πρόνοια πρέπει να ληφθεί από τις ΕΛΜΕ για τα νυχτερινά σχολεία, δεδομένου ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για τις τρεις πρώτες διδακτικές ώρες.
Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχη κινητοποίηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την ίδια ημέρα στη 1 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Καλούνται οι ΕΛΜΕ της Βορείου Ελλάδας να συντονιστούν με τις ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης για την επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης, σε τόπο και ώρα που θα ορίσουν οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης.

Οι ΕΛΜΕ που βρίσκονται σε απαγορευτική απόσταση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα διοργανώσουν την ίδια μέρα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα Γραφεία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Περιφερ. Δ/νσεων Εκπ/σης».

dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε απεργιακό κλοιό αύριο τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία"

Ο πρόεδρος του ΣτΕ «παγώνει» την αναστολή λειτουργίας του MEGA

"Παγώνει", έως ότου συζητηθεί η υπόθεση επί της ουσίας, η απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου που αποφασίστηκε την Τρίτη για οριστική διακοπή λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. .

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου με προσωρινή του διαταγή "πάγωσε" την απόφαση του ΕΡΣ μέχρι νεοτέρας, δηλαδή μέχρι να συζητηθεί η αίτηση αναστολής της που έχει καταθέσει η διοίκηση της Τηλέτυπος και έως ότου κριθεί επί της ουσίας η απόφαση του ΕΡΣ, δίκη που αναμένεται να γίνει στις 4 Μαϊου του 2018. Εισηγητής ήδη ορίστηκε ο σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος.

Με έξι ψήφους υπέρ, και 3 ψήφους κατά, η Ολομέλεια του ΕΣΡ αποφάσισε να τερματίσει την λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού.

Οι εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού είχαν υποβάλλει αίτημα προς το συμβούλιο να επιτρέψει την λειτουργία του σταθμού έως την προκήρυξη του διαγωνισμού των θεματικών τηλεοπτικών αδειών. Η ολομέλεια του Συμβουλίου ωστόσο έκρινε πως το αίτημα της εταιρείας Τηλέτυπος ΑΕ ήταν εκπρόθεσμο, καθώς ο σχετικός νόμος του 2014 που έδινε τη δυνατότητα αλλαγής χαρακτήρα τηλεοπτικών σταθμών εξέπνευσε τον Μάιο του 2017.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο πρόεδρος του ΣτΕ «παγώνει» την αναστολή λειτουργίας του MEGA"

Άνοιξαν οι αιτήσεις για ένταξη στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Από σήμερα, Πέμπτη 15 Μαρτίου μέχρι τη Δευτέρα 16 Απριλίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για ένταξη στο υπομέτρο 6.1 Εγκατάσταση Νέων Αγροτών.

Η δεύτερη πρόσκληση αφορά τις Περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας, των Ιονίων Νήσων, της Αττικής, της Ηπείρου και του Νοτίου Αιγαίου, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 26.667.500 ευρώ.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για στήριξη μέσω του προγράμματος έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα. Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του ενώ δεν θα πρέπει να έχει υπερβεί το 41ο. Παράλληλα, θα πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος των παραπάνω Περιφερειών και δεν θα πρέπει να έχει ασκήσει κατά τα τελευταία πέντε χρόνια γεωργική επαγγελματική δραστηριότητα.

Η γεωργική εκμετάλλευση του υποψηφίου θα πρέπει να είναι ιδιόκτητη, μισθωμένη ή συνδυασμός τους, να έχει μέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) από 8.000 έως 100.000 ευρώ και το σύνολο της πρέπει να έχει περιληφθεί στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης κατά το έτος αναφοράς της αίτησης στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που λειτουργεί στον ιστότοπο

ependyseis
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξαν οι αιτήσεις για ένταξη στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών"

Στο εδώλιο σήμερα ο Αμβρόσιος για το ομοφοβικό παραλήρημα «αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους»

Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσει σήμερα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους (αντιρατσιστικός νόμος) και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

Ο λόγος; Ένα άρθρο του μητροπολίτη με τίτλο «Αποβράσματα της κοινωνίας σήκωσαν κεφάλι! - Ας μιλήσουμε έξω απ' τα δόντια, φτύστε τους!», το οποίο αναφέρεται στην ομοφυλοφιλία, προτρέποντας την υπόλοιπη «υγιή» κοινωνία στην άμεση και έμπρακτη αποδοκιμασία των ομοφυλοφίλων.

Τον Δεκέμβριο του 2015 είχε δημοσιεύσει το άρθρο στο προσωπικό του ιστολόγιο, το οποίο… υπερχείλιζε από ρητορική μίσους και προτροπή σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων.

Επίσης, μεταξύ άλλων, μέσω του συγκεκριμένου άρθρου προέτρεπε τους πιστούς να εναντιωθούν στα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό: «Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!», έγραφε χαρακτηριστικά.

«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!», σημείωνε.

Αντιεξουσιαστές έξω από το δικαστήριο

Αυτή την ώρα, ομάδα αντιεξουσιαστών βρίσκεται έξω από το δικαστικό μέγαρο του Αιγίου, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς τους ομοφυλόφιλους, αλλά και για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον μητροπολίτη.

thebest, tempo24
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο εδώλιο σήμερα ο Αμβρόσιος για το ομοφοβικό παραλήρημα «αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους»"

Ομάδα κουκουλοφόρων περιέλουσε με μπογιές την καθηγήτρια Μ. Μπόση στο ΠΑΠΕΙ

Εισβολή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά πραγματοποίησε την Πέμπτη ομάδα 10 κουκουλοφόρων, σε αίθουσα που έκανε μάθημα η διδάκτωρ Κοινωνιολογίας Μαίρη Μπόση.

Οι κουκουλοφόροι περιέλουσαν την καθηγήτρια με μπογιές, ενώ σε δηλώσεις της η κ. Μπόση χαρακτήρισε την επίθεση «κοινωνική παρέμβαση» και ανέφερε ότι δεν την χτύπησαν, και δεν χτύπησε κανείς άλλος.

Η ίδια πρόσθεσε ότι χρειάστηκε να διακοπεί το μάθημα καθώς η αίθουσα γέμισε με μπογιές.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ομάδα κουκουλοφόρων περιέλουσε με μπογιές την καθηγήτρια Μ. Μπόση στο ΠΑΠΕΙ"

Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στη Χαλκοκονδύλη -Εσπασαν ΑΤΜ και βιτρίνες

Καταδρομική επίθεση μέρα... μεσημέρι πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι -που προφανώς έχουν αποθρασυνθεί- στο κέντρο της Αθήνας. 
Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί ομάδα 10 κουκουλοφόρων πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στην οδό Χαλκοκονδύλη. 
Οι κουκουλοφόροι κατά τη διάρκεια της επίθεσης προκάλεσαν υλικές ζημιές σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων δύο τραπεζών, καθώς και στις τζαμαρίες κτιρίου στην οδό Χαλκοκονδύλη 5-7.
Αμέσως μετά την επίθεση οι κουκουλοφόροι αποχώρησαν προς την περιοχή των Εξαρχείων.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στη Χαλκοκονδύλη -Εσπασαν ΑΤΜ και βιτρίνες "

Τουρκία: Θα «κλείσουν» μήνα κρατούμενοι στις φυλακές οι δύο στρατιωτικοί

Ένα μήνα θα συμπληρώσουν κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη οι έλληνες στρατιωτικοί όπως επιβεβαιώνουν οι νεότερες πληροφορίες.

Κι αυτό, γιατί oυσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του υπολοχαγού Αγγέλου Μητρετώδη, και του λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, αναμένονται από τις 30 Μαρτίου, οπότε έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των συνηγόρων τους και του τούρκου δικαστή. Υπενθυμίζεται ότι τα δύο παιδιά συνελήφθησαν στην τουρκική πλευρά του Έβρου την 1η Μαρτίου.

Κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών θα τεθεί το θέμα της προφυλάκισης των ελλήνων στρατιωτικών, και θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Θα «κλείσουν» μήνα κρατούμενοι στις φυλακές οι δύο στρατιωτικοί "

Ξεσηκώθηκαν οι πρόσφυγες στη Μόρια -Χειροβομβίδες κρότου και λάμψης από την αστυνομία

Επεισόδια ξέσπασαν στο Κέντρο Υποδοχής προσφύγων, στη Μόρια, νωρίς το βράδυ της Τετάρτης.

Πρόσφυγες και μετανάστες ξεσηκώθηκαν και διαμαρτύρονται για τον εγκλωβισμό τους στη Λέσβο. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν την τάξη, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου και λάμψης.

Παράλληλα, στον καταυλισμό επιχειρεί η πυροσβεστική, καθώς υπάρχουν εστίες φωτιάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεσηκώθηκαν οι πρόσφυγες στη Μόρια -Χειροβομβίδες κρότου και λάμψης από την αστυνομία "

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα χρέους, αλλά μεταρρυθμίσεις

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το 5ο success story εάν παραμείνει στην πορεία των μεταρρυθμίσεων. Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στην Ελλάδα, κάτι που δεν αναγνωρίζεται πάντα στη Γερμανία», δηλώνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με το κείμενο ομιλίας που θα εκφωνήσει αργότερα στο Βερολίνο.

Η χώρα θα μπορεί να χρηματοδοτείται μόνη της τακτικά μέσω των αγορών, και δεν θα χρειαστεί κούρεμα χρέους εάν η Αθήνα συνεχίσει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις, δηλώνει ο κ. Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ESM.

Όπως αναφέρει, «οι χώρες της ευρωζώνης έχουν υποσχεθεί να συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας, εάν αυτό είναι απαραίτητο και η χώρα παραμείνει στην πορεία των μεταρρυθμίσεων. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν αναφερθεί στην πιθανότητα να εξετάσουν περαιτέρω ελάφρυνση χρέους στο τέλος μίας επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει επιπλέον επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων του EFSF ή μεταφορά των κερδών από την αγορά ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά από την κεντρική τράπεζα. Σίγουρα δεν θα χρειαστεί πρόσθετο κούρεμα».

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο στην αναδιάρθρωση χρεών στο μέλλον, δηλώνει ο Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του που αναμένεται να εκφωνήσει στο οικονομικό συμβούλιο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ. Σημειώνει, ωστόσο, ότι είναι επιφυλακτικός για την αυτόματη επιμήκυνση των ωριμάνσεων του χρέους.

«Αυτός (ο ρόλος) θα έχει στόχο τη δημιουργία ενός αξιόπιστου πλαισίου για τις διαπραγματεύσεις αναδιάρθρωσης χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές», δηλώνει ο Ρέγκλινγκ. Ο ESM, που έχει εμπειρία στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και είναι πολύ δραστήριος στην αγορά, θα μπορούσε να διαδραματίσει τον ρόλο ενός «ουδέτερου μεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις», προσθέτει ο Ρέγκλινγκ.

Ο ίδιος σημειώνει ότι είναι σημαντικό να δοθεί έμφαση στη λέξη διαπραγματεύσεις «διότι είμαι επιφυλακτικός για την πρόταση των αυτόματων επιμηκύνσεων της ωρίμανσης».

Η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι εάν μια χώρα ζητήσει στο μέλλον διάσωση, επειδή έχασε την πρόσβασή της στην αγορά, το χρέος της θα πρέπει αυτομάτως να αναδιαρθρώνεται, σημειώνει το πρακτορείο Reuters. Ωστόσο, άλλες χώρες, όπως η υπερχρεωμένη Ιταλία, αντιτίθενται σθεναρά στην ιδέα αυτή, λέγοντας ότι η θέσπιση ενός τέτοιου κανόνα θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό στην αγορά και σοβαρά προβλήματα για αυτές τώρα.

Ο Ρέγκλινγκ δηλώνει, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του, ότι φοβάται πως η προοπτική μιας αυτόματης επιμήκυνσης ωριμάνσεων θα μπορούσε να επιταχύνει μια κρίση, η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί σε διαφορετική περίπτωση.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα χρέους, αλλά μεταρρυθμίσεις"

Αμεση απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών ζητούν με κοινή δήλωσή τους 15 Ελληνες ευρωβουλευτές

Δεκαπέντε Έλληνες ευρωβουλευτές με κοινή δήλωσή τους, καλούν την τουρκική κυβέρνηση να απελευθερώσει άμεσα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
Η δήλωση συντάχθηκε μετά από πρωτοβουλία του Κώστα Χρυσόγονου και αναφέρει τα εξής:
«Την 1η Μαρτίου 2018 δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που βρίσκονταν σε περιπολία ρουτίνας στα σύνορα μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας στην περιοχή του ποταμού Έβρου, φέρονται να έχασαν τον προσανατολισμό τους εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών και να βρέθηκαν λίγα μέτρα μέσα στο τουρκικό έδαφος. Αντί όμως να τους προειδοποιήσουν και να τους καλέσουν να επιστρέψουν άμεσα στο ελληνικό έδαφος, όπως συνηθιζόταν ως τώρα σε παρόμοια περιστατικά και από τις δύο πλευρές, οι Τούρκοι προτίμησαν να τους συλλάβουν και να τους θέσουν υπό κράτηση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας (!), χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί έως σήμερα ποιες ακριβώς κατηγορίες θα τους αποδοθούν. Η συμπεριφορά αυτή των τουρκικών αρχών δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση της οποίας είναι κράτος-μέλος. Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων δεν συνάδει προς τις αρχές της καλής γειτονίας, τις οποίες θα έπρεπε να τηρεί ένα υποψήφιο για ένταξη στην Ένωση κράτος (δηλαδή η Τουρκία) προς την Ένωση και τα κράτη-μέλη της. Καλούμε συνεπώς την τουρκική κυβέρνηση να απελευθερώσει άμεσα τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς».
Τη δήλωση υπογράφουν:
  • Ανδρουλάκης Νίκος, S&D
  • Βόζεμπεργκ Ελίζα, EPP
  • Γραμματικάκης Γιώργος, S&D
  • Ζαγοράκης Θόδωρος, EPP
  • Καϊλή Εύα, S&D
  • Κεφαλογιάννης Μανώλης, EPP
  • Κούλογλου Στέλιος, GUE/NGL
  • Κούνεβα Κωνσταντίνα, GUE/NGL
  • Κύρκος Μιλτιάδης, S&D
  • Κύρτσος Γιώργος, EPP
  • Παπαδημούλης Δημήτρης, GUE/NGL
  • Σακοράφα Σοφία, GUE/NGL
  • Σπυράκη Μαρία, EPP
  • Χουντής Νίκος, GUE/NGL
  • Χρυσόγονος Κώστας, GUE/NGL

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμεση απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών ζητούν με κοινή δήλωσή τους 15 Ελληνες ευρωβουλευτές"

Ερντογάν μαινόμενος: Η Ελλάδα πήρε από την ΕΕ 400 δισ. ευρώ, εμείς τίποτα

Για ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε με προκλητικούς, στα όρια της χαιρεκακίας, χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας, με αφορμή αυτή τη φορά την έγκριση από την Κομισιόν τον κονδυλίων ύψους 3 δισ. ευρώ προς την Άγκυρα για το προσφυγικό.

Με ύφος επιτιμητικό, ο Ερντογάν, αναφερόμενος στη στάση της διεθνούς κοινότητας και της ΕΕ έναντι του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία αλλά και έναντι της Τουρκίας, ανέφερε, μιλώντας σε συνάντηση με μουφτήδες στο Προεδρικό Μέγαρο: «Προσπάθησαν να καταλάβουν το κοινοβούλιό μας με τρομοκρατικές οργανώσεις [σ.σ. το κουρδικό κόμμα HDP]. Δεν θα το ανεχτούμε αυτό. Δεν θα μπορέσουν να μας διασπάσουν. (…) Η ΕΕ έδωσε 400 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση. Αλλά επειδή η Τουρκία είναι “μπελάς” γι αυτούς, δεν έλαβε τίποτα. Αυτό που λέμε είναι ότι θα σταθούμε στα πόδια μας. Κάναμε ορισμένα βήματα σε Συρία και Ιράκ. Πρώτα απ όλα το καθεστώς [σ.σ. του Άσαντ], μετά οι τρομοκράτες, το αίμα και η φωτιά, ο θάνατος ενός εκατομμυρίου ανθρώπων. Ρωτάμε: Πού το έχετε το μυαλό σας; Γιατί ορισμένοι ακόμα προσπαθούν με νύχια και με δόντια να προστατέψουν τον Άσαντ; Δεν έχω να πω τίποτα σε όλους όσους παρέχουν όλων των ειδών τη βοήθεια για να στηρίξουν τρομοκρατικές οργανώσεις (…)».

Σε αντίστοιχου ύφους σχόλια είχε προχωρήσει ο Ερντογάν και την περασμένη Παρασκευή. Αναφερόμενος στην υποβάθμιση της τουρκικής οικονομίας από τον Moody’s ανέφερε: «Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά».



newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν μαινόμενος: Η Ελλάδα πήρε από την ΕΕ 400 δισ. ευρώ, εμείς τίποτα"

Προκαταρκτική Novartis: Νέος γύρος αντιπαράθεσης με αιχμή τη διαβίβαση νέων στοιχείων

Nέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης πυροδότησε η διαβίβαση από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη νέων στοιχείων στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis.
H εισαγγελέας, που ερευνά την υπόθεση από το 2016 και συνεχίζει την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα και για άλλα αδικήματα, διαβίβασε στην επιτροπή της Βουλής αμελλητί, χωρίς δηλαδή αξιολόγηση, τα στοιχεία που της κατέθεσε η μάρτυρας με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση, όταν προσήλθε την περασμένη Παρασκευή στην Εισαγγελία αυτοβούλως.
Την ίδια ώρα η εφημερίδα «Αυγή» επικαλείται έγγραφο της Novartis, υπό τον τίτλο «Proposal for Adonis», με το οποίo η εταιρεία φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να δίνει οδηγίες στην κυβέρνηση Σαμαρά για την φαρμακευτική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει. 
Τα συμπληρωματικά στοιχεία
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανάμεσα στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης είναι ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς γράφει το τηλέφωνο του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Σύμφωνα με την Αικατερίνη Κελέση, το σημείωμα αυτό το είχε ο κ. Φρούζης την επομένη συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά. Στα στοιχεία που έχει καταθέσει η Αικατερίνη Κελέση είναι και μια carte visite του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τα τηλέφωνα επικοινωνίας και την ηλεκτρονική του διεύθυνση.
Στην Επιτροπή της Βουλής έχουν διαβιβαστεί και δύο επιστολές της Novartis, με τις οποίες η εταιρεία ζητάει συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό. Οι δύο επιστολές είχαν σταλεί εν όψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός προκειμένου εκεί η εταιρεία να έχει συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Όπως όμως υπογράμμιζαν χθες συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Σαμαράς δεν μετέβη στο Νταβός ούτε το 2013 ούτε το 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην μία επιστολή, η οποία έγινε Ιανουάριο του 2013, γίνεται μνεία στο ότι η Novartis Ελλάδος είναι μία από τις 14 εταιρείες που συγκροτούν το think tank για να οδηγήσει την Ελλάδα από τα προγράμματα διάσωσης στην σταθερότητα και την ανάκαμψη. Στη δεύτερη επιστολή προς τον κ. Σαμαρά, η Νοvartis επίσης προτείνει στον πρώην πρωθυπουργό να έχει συνάντηση με στέλεχος της μητρικής εταιρείας, κάνει αναφορά στο ΜΟU για την φαρμακευτική βιομηχανία στην Ελλάδα και επαναλαμβάνει τη μνεία στη δεξαμενή σκέψης για τη μετάβαση της Ελλάδας στην σταθερότητα και την ανάπτυξη.
Όπως υποστηρίζει στο σημερινό της φύλλο η «Αυγή» στη δικογραφία υπάρχει άλλο ένα «έγγραφο της Novartis με οδηγίες για την πολιτική της εταιρείας το 2014». Κατά την ίδια πηγή, το έγγραφο έχει συνταχθεί τον Ιανουάριο του 2014 και ζητείται να κλειστεί συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά παρουσία του υπουργού Υγείας στην οποία θα επιβεβαιωθεί η πρόθεση της Novartis να παραμείνει στην αγορά υπό την προϋπόθεση να επιβραβεύεται η καινοτομία της.
Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι στο CD με τα 165 αρχεία υπαλλήλων της Novartis, που επίσης έχουν διαβιβαστεί στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, περιλαμβάνονται και εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που αναφέρονται στην φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά, υπό τον τίτλο «Proposal Novartis for Adonis».
Ενδεικτικό, σύμφωνα με την εφημερίδα, «είναι το έγγραφο που συνέταξε από τις 26 Σεπτεμβρίου 2013 η υπάλληλος της Novartis Ι.Ρ. «Σε αυτό το draft, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνονται κατευθύνσεις υπό τον τίτλο "Κατάλογος προϊόντων σοβαρών παθήσεων του Ν. 3816 - Σεπτέμβριος 2013". Εκεί διακρίνεται ρυθμιστική πρόταση, νομοθετική πρόταση και οικονομική πρόταση. Μεταξύ άλλων, ζητείται "απαραίτητα" να διατηρηθεί ο κατάλογος των προϊόντων σοβαρών παθήσεων", σημειώνει η εφημερίδα.
Η «Αυγή» επικαλείται παράλληλα άλλο έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο η Novartis αναφέρεται σε «προϋποθέσεις για να διασφαλίσουμε την επάρκεια των προϊόντων της λίστας 3816 σε περίπτωση που θα διατίθενται μέσω του ιδιωτικού τομέα». Εκεί η εταιρεία προτείνει υπουργική απόφαση/νόμο που θα επιβάλει την διάθεση των προϊόντων μέσω ιδιωτικών φαρμακείων. Προτείνει επίσης «οι φαρμακευτικές εταιρείες να παίρνουν ενημερωμένα στοιχεία από την ΗΔΙΚΑ ανά ΤΚ με τον αριθμό των εκτελεσθέντων συνταγών» και «οι χονδρέμποροι να είναι μόνο πιθανοί διανομείς των σκευασμάτων και οι φαρμακευτικές να επιλέγουν με ποιους θα συνεργάζονται».
Πηγές Αντ. Σαμαρά: H γελοιοποίηση της συμμορίας συνεχίζεται
Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήριζαν από την πλευρά τους μη σημαντικές τις δύο επιστολές προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Όπως σημείωναν, πρόκειται για επιστολές που έγιναν παραμονές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, με στόχο να υπάρξει συνάντηση στελεχών της εταιρείας μαζί του, αλλά ο κ. Σαμαράς δεν πήγε στο Νταβός ούτε τη μια ούτε την δεύτερη φορά, δηλαδή δεν πήγε ούτε το 2013 ούτε το 2014.
«H γελοιοποίηση της συμμορίας συνεχίζεται» σχολίασαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, προσθέτοντας: «Αφού δεν βρήκαν τίποτε άλλο, επικαλούνται "νέα στοιχεία" τα οποία, όμως, διαψεύδουν τα προηγούμενα: Πρώτον, παρουσιάζουν δύο επιστολές της Novartis, όπου παρακαλείται ο κ. Σαμαράς να τους δεχθεί στο Νταβός, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να τον γνωρίσουν. Αλλά, ο τέως πρωθυπουργός ποτέ δεν πήγε στο Νταβός. Και μάλιστα τον προσκαλούν για δεύτερη φορά το 2014, όταν κατά την ψευδομάρτυρα Κελέση τον έχουν ήδη δήθεν "εξαγοράσει" από το 2013. Αυτοδιαψεύδονται... Δεύτερον, παρουσιάζουν ως στοιχείο... "ενοχής", σημείωμά του με τα τηλέφωνα του υπουργού Σταϊκούρα. Που όμως ήταν τελείως αναρμόδιος για τις πληρωμές στις φαρμακευτικές εταιρίες. Προφανώς πιστεύουν ότι απευθύνονται σε ηλιθίους...».
Οι ίδιες πηγές επισήμαναν πως «όσα λένε τώρα οι ψευδομάρτυρες ακυρώνουν όσα έχουν οι ίδιοι πει προηγουμένως». «Άθελά τους, αποκαλύπτουν μόνοι τους τη σκευωρία τους. Διευκολύνουν τον κ. Σαμαρά να τους πάει ως το τέλος. Και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους στο δικαστήριο που τελικά θα τους δικάσει» πρόσθεσαν.
Αντιδράσεις από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη
Ζήτημα παράβασης καθήκοντος εκ μέρους της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, έθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Με αφορμή τη διαβίβαση νέων στοιχείων στη Βουλή ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μέλος της ειδικής προκαταρκτικής επιτροπής, ανέφερε ότι «από τη στιγμή που έρχεται στη Βουλή στοιχείο που κατέθεσε η μάρτυρας με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση στις 9 Μαρτίου, δηλαδή σε χρόνο που η ειδική επιτροπή της Βουλής είχε την πλήρη αρμοδιότητα, σημαίνει ότι η κ. Τουλουπάκη δεν έπρεπε να παραλάβει αυτά τα στοιχεία αλλά να στείλει την Αικατερίνη Κελέση στη Βουλή». 
«Υπάρχει συνεπώς θέμα παράβασης καθήκοντος για την κ. Τουλουπάκη» ανέφερε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι η εξέλιξη αυτή δικαιολογεί και το αίτημά του να κληθεί άμεσα ως μάρτυρας στην επιτροπή ο Κωνσταντίνος Φρουζής.
Ευ. Βενιζέλος: Αστειότητες
Θέμα παραβίασης της ποινικής δικονομίας εκ μέρους της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη έθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επί τετράωρο εξέθεσε, χθες, ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής τις ενστάσεις του επί της ουσίας και της λειτουργίας της επιτροπής.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε αστειότητες τις ερμηνείες γύρω τα νέα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και κατηγόρησε την κ. Τουλουπάκη ότι κακώς και κατά παράβαση της ποινικής δικονομίας τα παρέλαβε, αντί να στείλει την προστατευόμενη μάρτυρα στη Βουλή για να τα παραδώσει η ίδια στην ειδική επιτροπή. Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην ανάγκη να προχωρήσει σε βάθος έρευνα σημειώνοντας ότι «για λόγους θεσμικής και πολιτικής εντιμότητας πρέπει να γίνει έρευνα εδώ, αλλιώς δεν ερευνηθεί ποτέ τίποτε».
Η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης αποφάσισε να συνεδριάσει εκ νέου την προσεχή εβδομάδα, με αντικείμενο τον προγραμματισμό των εργασιών της.
ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαταρκτική Novartis: Νέος γύρος αντιπαράθεσης με αιχμή τη διαβίβαση νέων στοιχείων"

Παρεμβάσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

Το θέμα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία κατήγγειλαν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο ευρωβουλετής του ΚΚΕ Κωνσταντίνος Παπαδάκης και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, κρατούνται παράνομα, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία, και «απαίτησε» από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Ολομέλεια του Σώματος «άμεση αντίδραση στην ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος κράτους μέλους και απαρέγκλιτη τήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας εκ μέρους της, ώστε να επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιωτικοί στην Ελλάδα.

«Καταγγέλλουμε τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή τους», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «εγκαλώντας τις δυνάμεις - μεταξύ αυτών και την ελληνική κυβέρνηση - που προωθούν την πολιτική της γεωστρατηγικής αναβάθμισης», ότι μιλούν «για λογαριασμό μεγάλων οικονομικών ομίλων και τους ανταγωνισμούς τους σε βάρος των λαών».

Ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς ζήτησε την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του ιδίου του Προέδρου του Αντόνιο Ταγιάνι προς τις τουρκικές αρχές για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παράνομα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης στην Τουρκία.

Απαντώντας άμεσα στο αίτημα του κ. Μαριά ο Αντόνιο Ταγιάνι δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει το ζήτημα προσωπικά και να το θέσει στον επιτετραμμένο στην ΕΕ πρέσβη της Τουρκίας.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρεμβάσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών"

Ένα ακόμα αίτημα για έκδοση στην Τουρκία απορρίφθηκε από τη δικαιοσύνη

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση μιας 21χρονης από την Τουρκία κουρδικής καταγωγής, η οποία είχε συλληφθεί μαζί με άλλους οκτώ ομοεθνείς της στην Αθήνα, λίγο πριν από την άφιξη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Το Συμβούλιο έκρινε, όπως και σε δύο προηγούμενες υποθέσεις ομοεθνών της για τους οποίους η Άγκυρα είχε υποβάλλει αίτημα εκδόσεως, ότι δεν μπορεί να εκδοθεί, διότι στη γείτονα δεν θα τύχει δίκαιης δίκης και ενδέχεται να κατηγορηθεί και για άλλες πράξεις σχετικά με τις πολιτικές της πεποιθήσεις.

Ειδικά για την περίπτωση της 21χρονης, το Δικαστικό Συμβούλιο πέραν των όρων που διέλαβε στην απόφασή του περί μη εκδόσεως σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στην Τουρκία ως προς τη διασφάλιση του δικαιωμάτων των πολιτών και την εξασφάλιση συνθηκών δίκαιης δίκης, υπεισήλθε και στην ουσία της υπόθεσης των κατηγοριών που συγκροτούσαν το αίτημα για έκδοση της.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της σε τρομοκρατικές δράσεις από μικρής ηλικίας, αλλά και τις κατηγορίες για ανάρτηση πανό και συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπως τόνισε και η εισαγγελέας της έδρας, Ουρανία Σταθέα, οι κατηγορίες αυτές ή δεν στοιχειοθετούνται ή δεν συνιστούν καν αδικήματα κατά τον ελληνικό ποινικό νόμο.

Η απόφαση για μη έκδοση της 21χρονης, είναι η τρίτη κατά σειρά για όσους συνελήφθησαν πριν την έλευση Ερντογάν στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρκικές αρχές υπέβαλαν ήδη αίτημα για έκδοση ενός ακόμα από τους εννέα συλληφθέντες Τούρκους κουρδικής καταγωγής.

Παράλληλα, η Άγκυρα εμμένει στο αίτημά της για έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που έφθασαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του καλοκαιριού του 2016, και το δεύτερο κατά σειρά αίτημά της για έκδοση τους, συζητείται την Παρασκευή, 16 του μηνός, στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο της Αθήνας.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της 21χρονης, κουρδικής καταγωγής, η εισαγγελέας της έδρας Ουρανία Σταθέα, υπήρξε στην αγόρευση της καταπέλτης για την παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών στη γείτονα, στηλιτεύοντας μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο κατά της 21χρονης, καθώς την έφερε να μετέχει σε τρομοκρατικές δράσεις από την ηλικία των δέκα ετών.

Η εκζητούμενη γεννήθηκε το 1997 και ήρθε στη χώρα μας, όπως υποστήριξε η ίδια κατά την τοποθέτηση της στο Συμβούλιο, λίγες ημέρες πριν την άφιξη Ερντογάν στην Αθήνα.

Η 21χρονη περιέγραψε στους δικαστές τις συνθήκες βασανισμού της κατά τη διάρκεια αλλεπάλληλων, στο παρελθόν κρατήσεών της στις τουρκικές φυλακές - είχε συλληφθεί δύο φορές- τους ξυλοδαρμούς που είχε υποστεί, τις βλάβες στην υγεία της, με σπασίματα πλευρών και χεριού, χωρίς να μεταχθεί από τις φυλακές στο νοσοκομείο και γενικά τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα σωφρονιστικά καταστήματα της Τουρκίας.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένα ακόμα αίτημα για έκδοση στην Τουρκία απορρίφθηκε από τη δικαιοσύνη "

Σε δίκη 12 μέλη του Ρουβίκωνα -Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Δώδεκα άτομα, τα οποία σύμφωνα με τις αρχές έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη του Ρουβίκωνα, παραπέμπονται σε δίκη με απευθείας κλήση (Μονομελές Πλημμελειοδικείο) προκειμένου να δικαστούν για σειρά πλημμεληματικών πράξεων που συνδέονται με τη «δράση» τους.

Ειδικότερα, οι 12 παραπέμπονται για τα αδικήματα:

Της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας
Της διατάραξης ομαλής διεξαγωγής δημόσιας υπηρεσίας από κοινού
Της παράνομης βίας από κοινού και
Της διατάραξης κοινής ειρήνης.
Στους κατηγορουμένους αποδίδονται μία σειρά από ενέργειες, όπως η εισβολή σε γραφείο γιατρού στον Ευαγγελισμό, η επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, η εισβολή στην ΔΕΔΗΕ, οι φθορές στον φράκτη της οικίας του Γερμανού πρέσβη, οι φθορές στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και στα δικαστήρια της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξ. Δημητρίου, αρκετές δικογραφίες, σχετικές με τις ενέργειες των μελών του Ρουβίκωνα συνενώθηκαν και τώρα τα μέλη του κάθονται στο εδώλιο.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε δίκη 12 μέλη του Ρουβίκωνα -Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν "

Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν συνέστησε στην ΠΓΔΜ να μην αλλάξει όνομα για να μπει στο ΝΑΤΟ

Το γεωπολιτικό παρασκήνιο της επίσκεψης της ηγεσίας της ΠΓΔΜ στην Τουρκία αποκαλύπτει το περιοδικό FOKUS των Σκοπίων, το οποίο επικαλείται την πληροφορία ότι η Άγκυρα συνέστησε διατήρηση του συνταγματικού ονόματος της ΠΓΔΜ κόντρα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

«Περί δήθεν τουρκικής “ανάμιξης” στη διαμάχη για το όνομα ακούσαμε μετά τις πρόσφατες επισκέψεις του πρωθυπουργού Ζάεφ και του προέδρου Ιβάνοφ στην Τουρκία. Από το Γραφείο του προέδρου Ιβάνοφ άρχισε ανεπίσημα να διοχετεύεται η ιστορία ότι οι Τούρκοι θα μπορούσαν να ασκήσουν βέτο στην ένταξή μας στο ΝΑΤΟ αν αλλάξουμε το συνταγματικό όνομα και την ταυτότητα» γράφει στο άρθρο ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Ζόραν Ντιμίτροφσκι.

«​Φυσικά, στις επίσημες δηλώσεις μετά τις συναντήσεις, ούτε ο Τούρκος "σουλτάνος" Ερντογάν, ούτε ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ άφησαν να εννοηθεί κάτι τέτοιο. Αντίθετα, κυριάρχησαν οι διπλωματικές δηλώσεις ότι η Τουρκία στηρίζει την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και αναγνωρίζει το συνταγματικό μας όνομα. Όμως, πηγές που συμμετείχαν στις συνομιλίες λένε πως πράγματι η τουρκική πλευρά συνέστησε στην "Μακεδονία" να μην αλλάξει το όνομα για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ» συνεχίζει.

Η Άγκυρα φέρεται να επικαλέστηκε ως επιχείρημα τη μη συμμετοχή της Βορειατλαντικής Συμμαχίας στην τουρκική επιχείρηση κατά των Κούρδων στη Συρία. «Με άλλα λόγια, η Άγκυρα ουδόλως ανησυχεί για την ταυτότητα και το συνταγματικό μας όνομα, αλλά αντίθετα, αν και μέλος του ΝΑΤΟ, έχει αρχίσει όλο και πιο ανοιχτά να εργάζεται εναντίον των συμφερόντων της Συμμαχίας» σημειώνει το άρθρο.

Η στάση αυτή της Τουρκίας αποδίδεται αφενός στο γεγονός ότι η Δύση δεν στηρίζει την εκστρατεία της Άγκυρας εναντίον του Φετουλάχ Γκιουλέν, αφετέρου στον φόβο για τη δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.

Το άρθρο αναφέρεται επίσης στην αναθέρμανση των σχέσεων Άγκυρας - Μόσχας: «Μπορεί ο Πούτιν να επένδυσε για καιρό στην ορθόδοξη συμμαχία με τους Έλληνες, όμως η προσέγγισή του με τον Ερντογάν, τον κύριο εχθρό της Ελλάδας, ώθησε τους Έλληνες στην ισχυρή αμερικανική αγκαλιά» λέει.

Σημειώνει, τέλος, πως «η απομάκρυνση της Τουρκίας από την αγκαλιά του Πούτιν αποτελεί στρατηγικό στόχο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ωστόσο βραχυπρόθεσμα είναι σημαντική και η ισχυροποίηση της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ με την ένταξη της "Μακεδονίας" λόγω της εντεινόμενης αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Δύση και την Μόσχα στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν συνέστησε στην ΠΓΔΜ να μην αλλάξει όνομα για να μπει στο ΝΑΤΟ"

«Παγώνει» ξανά η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

«Παγώνει» έως τις αρχές Απριλίου η διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο, με απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.

Με εγκύκλιο προς τους φορείς της δημόσιας διοίκησης, η υπουργός αιτιολογεί την απόφαση κάνοντας λόγο για «αποφυγή περιττών γραφειοκρατικών βαρών» που θα επιφέρουν «οι αναγκαίες τεχνικές αναπροσαρμογές της διαδικασίας αξιολόγησης» στις οποίες θα προβεί το υπουργείο.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την έκδοση νεότερης διευκρινιστικής εγκυκλίου, η οποία «θα πραγματοποιηθεί μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου».
Να σημειωθεί ότι σχετικό αίτημα διατύπωσε η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ που συμμετείχε σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της κοινής ομάδας εργασίας για τη δημόσια διοίκηση.

Η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων ζήτησε να ανασταλεί η αξιολόγηση μέχρι να ολοκληρωθεί ο διάλογος, ενώ η υπουργός συμφώνησε, προτείνοντας ο διάλογος να ολοκληρωθεί έως τις 5 Απριλίου. Οι συνδικαλιστές ζήτησαν επίσης να καταργηθεί η τροπολογία με την οποία αποκλείονται από τις θέσεις προϊσταμένων όσοι δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση, ενώ παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση. Η κ. Γεροβασίλη δήλωσε πως θα μελετήσει τα αιτήματα και θα δώσει απαντήσεις, μέσα στις επόμενες μέρες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Παγώνει» ξανά η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων"

Αίτηση ακύρωσης της απόφασης για διόδια σε Βαρυμπόμπη & Άγιο Στέφανο

Αίτηση ακύρωσης της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή πλευρικών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο, κατέθεσε στο ΣτΕ η περιφέρεια Αττικής.

Είχε προηγηθεί αίτηση ακύρωσης στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της ίδιας απόφασης των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς. Τόσο η περιφέρεια Αττικής όσο και οι δύο δήμοι υποστηρίζουν πως τα νέα διόδια θα επιβαρύνουν οικονομικά, κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά το παράπλευρο και εσωτερικό οδικό δίκτυο, που θα επιλέξουν οι οδηγοί για να αποφύγουν τα διόδια.

Η περιφέρεια και οι δημοτικές αρχές της περιοχής ζητούν επίσης εγκατάσταση του συστήματος αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης για τους παλαιούς σταθμούς διοδίων στις Εθνικές Οδούς.

Οι δύο πλευρικοί σταθμοί θα έπρεπε να λειτουργούν, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης, από το 2013. Οι δύο σταθμοί αποτελούν κομμάτι του οδικού άξονα από τη Μεταμόρφωση έως το Μαλιακό, ο οποίος έχει χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο ποσοστό από ευρωπαϊκά κονδύλια. Για κάθε χρόνο που δεν λειτουργούν, το δημόσιο αποζημιώνει τον παραχωρησιούχο με το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο υπουργός Υποδομών από την πλευρά του έχει δηλώσει κατ'επανάληψη ότι οι δύο σταθμοί θα λειτουργήσουν μετά το 2019 και πως οι κάτοικοι της βόρειας Αττικής δε θα πληρώνουν. Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, το οποίοι θα εφαρμοστεί πρώτα στην Εγνατία Οδό, ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και στις 4 Απριλίου λήγει η πρώτη φάση που αφορά σε εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υλοποίηση του νέου συστήματος αναλογικής χρέωσης, αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας ενώ το υπουργείο υποδομών έχει δεσμεύσει ποσό ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ που θα προέλθει από ευρωπαϊκούς πόρους. Από αυτά, 100 εκατομμύρια ευρώ έχουν δεσμευθεί για το 2018.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Αίτηση ακύρωσης της απόφασης για διόδια σε Βαρυμπόμπη & Άγιο Στέφανο "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news