facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Προκλητική απάντηση Ερντογάν σε Παυλόπουλο: «Γλιτώσατε να γίνετε παστά ψάρια και πέσατε στη θάλασσα»

Παραλήρημα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Τγίπ Ερντογάν ο οποίος κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Σαγγάριο απάντησε με προκλητικότατο τρόπο στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας λέγοντας ότι «Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν από το να παστωθούν στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα».

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, απατώντας στις προκλήσεις της Τουρκίας είχε δηλώσει ότι «η Ελλάδα επιθυμεί τη φιλία και την καλή γειτονία με την Τουρκία, γι' αυτό και στηρίζει την Ευρωπαϊκή της πορεία, θα πρέπει όμως ο σεβασμός των συνόρων να είναι σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του και των συνθηκών της Λωζάννης, των Παρισίων, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε τη φιλία μας με την Τουρκία», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Στην αντιφώνησή του, κατά την τελετή ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Νισύρου, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, όσα συνάγονται από το σύνολο του Διεθνούς Δικαίου και τις διατάξεις περί παραχώρησης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, για να τονίσει τα εξής: «Κάθε αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδος συνιστούν αμφισβήτηση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητική απάντηση Ερντογάν σε Παυλόπουλο: «Γλιτώσατε να γίνετε παστά ψάρια και πέσατε στη θάλασσα»"

Με τον εθνικό ύμνο ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για τους δυο στρατιωτικούς(video+φωτό)

Με τον εθνικό ύμνο, τον οποίο έψαλαν όλοι οι πολίτες που κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το συλλαλητήριο συμπαράστασης στους δυο συλληφθέντες Έλληνες στρατιωτικούς, που εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, μεσήλικες, ηλικιωμένοι, αρκετοί κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια, με απόλυτα ειρηνικό τρόπο, άκουσαν τους χαιρετισμούς κάποιων εκ των συμμετεχόντων φορέων και συλλόγων στην κινητοποίηση, έστειλαν το μήνυμα προς την Τουρκία ότι θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να επιστρέψουν στην πατρίδα ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, αλλά και προς την Κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της αποφυλάκισης και επιστροφής τους.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο που έψαλαν όλοι μαζί, ενώ τελικά δεν απηύθυναν χαιρετισμό ούτε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, αλλά ούτε και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός που έδωσαν το παρόν, αφού προτίμησαν τον λόγο να πάρουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων που ξεκίνησαν και οργάνωσαν όλη αυτή την κινητοποίηση.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ



evros-news
Διαβάστε Περισσότερα » "Με τον εθνικό ύμνο ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για τους δυο στρατιωτικούς(video+φωτό)"

Συνολικά 136 πρόσφυγες εντόπισε το λιμενικό το πρωί της Κυριακής -Σε Φαρμακονήσι και Λέσβο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 136 προσφύγων, σε Φαρμακονήσι και Λέσβο, προχώρησε το λιμενικό, τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Στη Λέσβο, το λιμενικό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Αγριελιάς» λέμβο με 74 επιβαίνοντες, τους οποίους διέσωσε και μετέφερε στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Παράλληλα, συνελήφθη ο 29χρονος χειριστής της λέμβου.

Αλλη βάρκα, με 45 επιβαίνοντες βρέθηκε στην ίδια θαλάσσια περιοχή. Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 31χρονος χειριστής της λέμβου.

Ανοιχτά του Φαρμακονησίου εντοπίστηκε μηχανοκίνητο λέμβος, που αντιμετώπιζε πρόβλημα. Το περιπολικό σκάφος του λιμενικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή 17 ατόμων και τους μετέφερε στο λιμάνι Φαρμακονησίου.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνολικά 136 πρόσφυγες εντόπισε το λιμενικό το πρωί της Κυριακής -Σε Φαρμακονήσι και Λέσβο "

Ελαφρύνσεις εντός του 2018 προαναγέλλει ο Τσακαλώτος

Σταδιακή άρση των αδικιών, ενίσχυση των κατώτερων στρωμάτων, αλλά πλέον και της μεσαίας τάξης, λόγω των περισσότερων βαθμών ελευθερίας που θα έχουμε, προαναγγέλλει από τον Αύγουστο με τη λήξη του προγράμματος, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στην "Real news" της Κυριακής. Ωστόσο, προειδοποιεί ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να εκτροχιάσει δημοσιονομικά τη χώρα «ώστε να επιστρέψουμε στο στρεβλό περιβάλλον που υπήρχε πριν από το 2008».

Ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του κάνει επίσης λόγο για ελαφρύνσεις, εντός του 2018, σε ελεύθερους επαγγελματίες και απασχολούμενους, ενώ τάσσεται υπέρ του να συμπεριληφθεί στο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο η αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Η κυβέρνησή μας έχει ένα σχέδιο που είναι αξιόπιστο και προς τα έξω και προς τα μέσα», τονίζει χαρακτηριστικά και διαμηνύει πως «όσο πιο καθαρή η έξοδος, τόσο πιο καθαρό το σήμα προς τα έξω, αλλά και προς τα μέσα, ότι πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στην κοινωνία γενικότερα ότι μπορούν να σταθούν στα πόδια τους».

Τέλος, ερωτώμενος για τον χρόνο των εκλογών απαντά πως «Όχι μόνο θα εξαντλήσουμε την κοινοβουλευτική θητεία, αλλά θα ζητήσουμε και την εντολή για να συνεχίσουμε».

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Τσακαλώτου στη Real News έχει ως εξής:

1. Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για την πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Θεωρείτε ότι το θέμα είναι ανοιχτό; Υπό ποίες προϋποθέσεις μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να τη ζητήσει; Ή θα επιμείνετε υπέρ της καθαρής εξόδου;
Οι παράμετροι της εξόδου μας προσδιορίστηκαν στην απόφαση του Eurogroup του Ιουνίου του 2017. Εκεί αποφασίστηκε η δημιουργία του αποθέματος [buffer] -το οποίο θα χτιστεί τόσο με εκταμιεύσεις από τον ESM όσο και από τις εξόδους μας στις αγορές- για να βοηθήσει την Ελλάδα μετά από τον Αύγουστο του 2018. Και σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Eurogroup το φθινόπωρο του 2014, στην δική μας περίπτωση δεν υπάρχει καμία αναφορά σε προληπτική γραμμή πίστωσης. Για τον απλούστατο λόγο ότι η μία στρατηγική υποκαθιστά την άλλη, δεν την συμπληρώνει.

2. Ωστόσο υπέρ της πιστοληπτικής γραμμής τάσσονται δυνάμεις όπως η αξιωματική αντιπολίτευση, ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ξένοι αξιωματούχοι, πρώην πρωθυπουργοί όπως ο Κώστας Σημίτης και άλλοι. Γιατί κατά τη γνώμη σας κ. υπουργέ;
Δεν έχω την άποψη ότι όποιος διαφωνεί με εμένα έχει απαραίτητα κάποιο δόλιο σκοπό. Είναι εύλογο ότι νοήμονες άνθρωποι μπορούν να διαφωνούν μεταξύ τους. Θεωρώ ότι ο Διοικητής υπερβάλει για το κόστος που θα έχουν οι τράπεζες από το waiver [το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί από την ΕΚΤ αν δεν είμαστε σε προληπτική γραμμή] και επίσης ότι δεν υπολογίζει σωστά ότι μια τέτοια στρατηγική θα χαλάρωνε την πίεση πάνω στις τράπεζες ως προς την αντιμετώπιση του ζητήματος των κόκκινων δανείων. Αντιθέτως όσο πιο καθαρή η έξοδος τόσο πιο καθαρό το σήμα προς τα έξω αλλά και προς τα μέσα ότι πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία γενικότερα ότι μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Με άλλα λόγια ο στόχος κάθε προγράμματος είναι να βγεις από το πρόγραμμα.

3. Σας προβληματίζουν οι αρνητικές συνέπειες από μία πιθανή αναταραχή στις αγορές, η οποία επηρεάζει αρνητικά τις τιμές των ομολόγων; Πόσο μάλλον μετά την αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία. Πως θα αμυνθεί η Ελλάδα σε ένα τέτοιοι ενδεχόμενο;
Η κάθε οικονομία προφανώς ευνοείται από σταθερές αγορές και αντιμετωπίζει δυσκολίες σε περιόδους αστάθειας. Σε εμάς θα δουλέψει ευνοϊκά και η συμφωνία για το χρέος, συμπεριλαμβάνοντας και το γαλλικό μηχανισμό (τη ρήτρα ανάπτυξης που έλεγε παλιά ο ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και η επιτυχία των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος που έχει ήδη μετατρέψει ένα κομμάτι του χρέους από κυμαινόμενα επιτόκια σε σταθερά. Τέλος η κυβέρνησή μας έχει ένα σχέδιο που είναι αξιόπιστο και προς τα έξω και προς τα μέσα. Το Ιταλικό αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι μια στρατηγική που καλύπτει τις αγορές αλλά όχι τις ανάγκες της κοινωνίας (για θέσεις εργασίας, για μείωση της φτώχειας κλπ) τελικά δεν είναι ούτε αξιόπιστη αλλά ούτε και βιώσιμη.

4. Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε ενώπιον μιας μεγάλης αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και Διοικητή Τραπέζης της Ελλάδος. Πιστεύετε ότι ο Γ. Στουρνάρας ξεπερνάει το θεσμικό του ρόλο; Και τι πρέπει να γίνει;
Ο Γιάννης Στουρνάρας, όσα χρόνια τον γνωρίζω, είναι πολιτικό ον και δεν έχω προσέξει να έχει μια φυσική ροπή αποφυγής της δημοσιότητας.

Νομίζω ότι η Διοίκηση της ΤτΕ ΕΛΛ +0,33% οφείλει να βρει μια καλύτερή ισορροπία ανάμεσα στην –αδιαμφισβήτητη- ανεξαρτησία της, στα θέματα που είναι στην άμεση αρμοδιότητα της, και τον επικουρικό ρόλο στις επιλογές της εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης.

Η ύπαρξη μιας τέτοιας ισορροπίας θα βοηθήσει στην άμβλυνση των εντάσεων μεταξύ ΤτΕ ΕΛΛ +0,33% και Κυβέρνησης.

5. Η κεντρική ιδέα του ελληνικού αναπτυξιακού σχεδίου που θα καταθέσετε τον Απρίλιο ποια είναι κ. υπουργέ;
Το αναπτυξιακό σχέδιο θα περιγράψει ένα μοντέλο ανάπτυξης πολύ μακριά από αυτό που μας έφερε στην κρίση. Η κεντρική ιδέα είναι ότι απομακρυνόμαστε από μία προσέγγιση που στηρίζεται αποκλειστικά σε μεγάλα επενδυτικά σχέδια και απλώς ελπίζουμε να συμπαρασύρουν και την υπόλοιπη οικονομία. Κατευθυνόμαστε σε μία προσέγγιση όπου θα δημιουργείται ένα ευρύ πλέγμα οικονομικής δραστηριότητας που θα αποτελείται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καινοτόμες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, αλλά και μεγάλες επενδύσεις με στόχο την στήριξης της επιχειρηματικότητας. Παράλληλα θα υπάρξει ενίσχυση του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου, και ενίσχυση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού. Βασική παράμετρος είναι ο ολιστικός σχεδιασμός, που λαμβάνει υπόψη την επίδραση μιας επένδυσης σε υποδομές σε όλους τους άλλους παραγωγικούς τομείς ή τομείς υπηρεσιών (γεωργία, κτηνοτροφία, μεταποίηση, τουρισμό κ.ά ) και πώς είναι δυνατόν αυτά τα οφέλη από τις αλληλεπιδράσεις, οι θετικές εξωτερικότητες που λέμε οι οικονομολόγοι, να μεγιστοποιηθούν. Η προσδοκία είναι ότι όλα αυτά θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη καθώς σε τέτοιου είδους οικονομικές διαδράσεις το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντα μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών.

6. Η έξοδος από το Μνημόνιο θα σηματοδοτήσει ένα περιβάλλον παροχών, όπως ακόμα και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ζητούν;
Είναι προφανές ότι θα υπάρξει από τον Αύγουστο μια σταδιακή άρση των αδικιών, και μια ενίσχυση των κατώτερων στρωμάτων αλλά πλέον και της μεσαίας τάξης λόγω και των περισσότερων βαθμών ελευθερίας που θα έχουμε. Αλλά είναι επίσης προφανές ότι δεν σκοπεύουμε να εκτροχιάσουμε δημοσιονομικά την χώρα ώστε να επιστρέψουμε στο στρεβλό περιβάλλον που υπήρχε πριν το 2008 και που μας οδήγησε στην κρίση και στο οποίο τα ανώτερα στρώματα πλήρωναν εθελοντικά φόρους, οι εκάστοτε κυβερνήσεις αδιαφορούσαν για μια μακροχρόνια προοπτική και για τη χρηστή διοίκηση και αναπαράγονταν δίνοντας παροχές αποκλειστικά στην εκλογική τους πελατεία.

7. Με την έξοδο από τα Μνημόνια να αναμένουμε μείωση των φόρων; Και σε τι επίπεδο; Και όντως θα προχωρήσετε εντός του 2018 σε αύξηση του κατώτατου μισθού;
Όπως ξέρετε έχουμε ήδη ψηφίσει φοροαπαλλαγές 3.5 δις στο τελευταίο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Έτσι ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται -μέσω και της πάταξης της φοροδιαφυγής- θα έχει καθοριστεί μέσα στο επόμενο έτος με ποια μέτρα θα εξειδικευθεί και σε ποιες κατηγορίες θα υπάρξουν ελαφρύνσεις. Θα μπορούσα για παράδειγμα να αναφέρω τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα.

Όπως είπαμε και παραπάνω ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο που δεν συμπεριλαμβάνει τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας δεν θα είναι ούτε αξιόπιστο ούτε βιώσιμο. Για αυτό κοιτάμε ως ένα μέρος της λύσης τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού. Επιπλέον μια τέτοια αύξηση ταιριάζει με ένα αναπτυξιακό μοντέλο που δεν θα βασίζεται σε χαμηλούς μισθούς και άθλιες εργασιακές σχέσεις.

8. Θεωρείτε κλειδί για το μέλλον τη μείωση του χρέους; Η Ελλάδα τι επιδιώκει; Και το χρέος θα μειωθεί ανεξαρτήτως της παραμονής ή όχι του ΔΝΤ στο Πρόγραμμα;
Οι βασικές παράμετροι αποφασίστηκαν τον Ιούνιο του 2017. Είμαστε σε φάση εξειδίκευσης αυτών των αποφάσεων και αρκετά σύντομα θα δούμε το αποτέλεσμα.

9. Εκτιμάτε ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει στο Πρόγραμμα; Και είστε υπέρ της παραμονής του; Πόσο πιθανό θεωρείτε η αύξηση του αφορολόγητου να έρθει 1 χρόνο νωρίτερα;
Το ΔΝΤ έχει ενεργό ρόλο, και θετική συμμετοχή στις συζητήσεις για το χρέος κι από ό,τι φαίνεται η πρόθεση του είναι να παραμείνει στο πρόγραμμα. Αλλά από την άλλη, όπως όλοι ξέρουμε, πάντα είναι σκληρό στις διαπραγματεύσεις του. Πάντως τον τελευταίο καιρό είναι πιο εποικοδομητικό στις συζητήσεις και δεν νομίζω ότι μετά από τις δημοσιονομικές μας επιδόσεις τα τελευταία 3 χρόνια να επιμείνει στην άποψη ότι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2019 θα πέσει στο 1.5% όπως προβλέπει τώρα.

10. Μείωση των πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια απαιτείται; Σκέφτεστε να το επαναδιαπραγματευθείτε;
Από το 2015 διαπραγματευτήκαμε και καταφέραμε να μειώσουμε σημαντικά τους δημοσιονομικούς στόχους των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στο προσεχές διάστημα όμως, όπως έχω ξαναπεί, εργαζόμαστε στο πλαίσιο των δημοσιονομικών στόχων που διαπραγματευτήκαμε. Είναι δύσκολο, και δεν θα ήταν αυτοί οι στόχοι η δική μας επιλογή, αλλά πρέπει να το διαχειριστούμε. Τώρα αν, στο πλαίσιο μιας μεγάλης αναπτυξιακής πρωτοβουλίας στην Ευρώπη, υπό την ώθηση του Emmanuel Macron, μπορούμε να ελαφρύνουμε αυτούς τους περιορισμούς, τότε γιατί όχι; Υπάρχουν πολλές ιδέες στο τραπέζι υπέρ ενός σταθεροποιητικού προϋπολογισμού που θα δουλεύει είτε μέσω επενδύσεων (όπως συμβαίνει στη Γαλλία), είτε μέσω επιδομάτων ανεργίας (όπως συμβαίνει στην Ιταλία). Μετά από 30 χρόνια νεοφιλελευθερισμού, δημιουργείται ευτυχώς μια κοινή πεποίθηση για το ότι τα μέτρα κατά της ανισότητας προάγουν την ανάπτυξη. Ακόμη και το ΔΝΤ ανέφερε πρόσφατα ότι οι ανισότητες είναι επιζήμιες για την ανάπτυξη.

11. Το 2017 ο ρυθμός ανάπτυξης έκλεισε σε επίπεδα χαμηλότερα από τα προβλεπόμενα. Σας ανησυχεί η εξέλιξη αυτή για την επίτευξη του στόχου 2,4% το 2018; Ποιες πρωτοβουλίες σχεδιάζει να αναλάβει η κυβέρνηση για να πάρει εμπρός η μηχανή της ανάπτυξης;
Όλες οι χώρες στην έξοδό τους από την κρίση του 2008 έχουν μικρότερη ανάπτυξη σε σχέση με την αναπτυξιακή πορεία που ακολούθησε προηγούμενες κρίσεις. Εμείς πληγήκαμε περισσότερο και βγήκαμε πιο αργά από την κρίση, άρα είμαστε τώρα σε αυτήν τη φάση. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο το αναπτυξιακό σχέδιο είναι σημαντικό, για να επιταχύνει την ανάπτυξη. Παρόλα αυτά πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι η απασχόληση έχει αυξηθεί περισσότερο από το όσο θα προέβλεπε κανείς με αυτόν τον ρυθμό ανάπτυξης ενώ και τα στοιχεία της οικονομίας (επενδύσεις, εξαγωγές, μεταποίηση) σηματοδοτούν ότι θα είναι πιο θετικά τα αποτελέσματα για την οικονομία την επόμενη περίοδο. Παράλληλα για την χαμηλότερη επίδοση το 2017 αιτία ήταν και η αβεβαιότητα για τις αξιολογήσεις λόγω της γνωστής διαμάχης μεταξύ των δανειστών. Το γεγονός ότι για το 2018 πλέον δεν υπάρχει αβεβαιότητα, σε συνδυασμό με τα όσα προανέφερα συνηγορούν στο ότι δεν υπάρχει λόγος για να είναι κανείς απαισιόδοξος

12. Με όλα τα μέτωπα ανοιχτά -και με τον τουρκικό κίνδυνο να αυξάνεται- μήπως απαιτείται εθνική συνεννόηση και διάλογος; Α. Πόσο σας ανησυχεί η κλιμάκωση της έντασης από την Άγκυρα μετά και την σύλληψη των δυο ελλήνων αξιωματικών. Τι πρέπει να γίνει; Μήπως ήρθε η ώρα να αναλάβετε πρωτοβουλίες συζήτησης με την αντιπολίτευση και δη την αξιωματική;
Η Τουρκία επί Ερντογάν αποτελεί ένα απρόβλεπτο γείτονα στο βαθμό που προσπαθεί να λύσει τα γεωπολιτικά και οικονομικά της προβλήματα αυξάνοντας την ένταση τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στις διεθνείς της σχέσεις. Με αυτή την έννοια θα ήταν παγίδα να ακολουθήσουμε τον δρόμο της έντασης και της πολεμικής ατμόσφαιρας. Θεωρώ ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εξωτερικών είναι νηφάλια και στο σωστό δρόμο Από την άλλη δυστυχώς η αντιπολίτευση δείχνει δείγματα μιας νοοτροπίας που αναζητά λόγους επίκρισης της κυβέρνησης αδιαφορώντας για το δημόσιο συμφέρον και συμβάλει στο να επικρατήσουν ακροδεξιές και εθνικιστικές αντιλήψεις στην ελληνική κοινωνία

13. Το κλίμα σκανδάλων και ιδίως η υπόθεση Novartis, με δυο πρώην πρωθυπουργούς, τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και τον έλληνα Επίτροπο να διερευνώνται για τυχόν ποινικές ευθύνες, εκτιμάτε ότι μπορεί να δημιουργηθεί κλίμα συναίνεσης;
Να διευκρινίσω ότι δεν συγχέουμε τη συναίνεση με τη συγκάλυψη, ούτε φυσικά επιθυμούμε να μετατρέψουμε τη Βουλή σε ένα ατέλειωτο δικαστήριο δηλητηριάζοντας την πολιτική ζωή της χώρας, πόσο μάλλον να αντιποιηθούμε τη δικαστική εξουσία. Με αυτή την έννοια η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής δεν αποδίδει σε κανένα ποινικές ευθύνες χωρίς τα αποδεικτικά στοιχεία που οφείλει να τα τεκμηριώσει η δικαστική εξουσία.

14. “Ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς δεν υπήρχε ποτέ” δηλώνει πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Και γελάν και οι πέτρες. Είναι πασίγνωστο άλλωστε ότι στη μεταπολεμική Ελλάδα η αριστερά βάφτισε τους συνεργάτες των ναζί ως εθνικόφρονες και τους αντιστασιακούς ως προδότες και συμμορίτες, η αριστερά οργάνωσε την αποστασία, η αριστερά θεμελίωσε, με φανατισμό και αυταπάρνηση, το πελατειακό κράτος, οι αριστεροί παίρνανε μίζες για τα εξοπλιστικά και όχι μόνο, τα αριστερά κόμματα έχουν χρέη προς τράπεζες άνω των 100 εκατομμυρίων.

15. Οι κάλπες κ. υπουργέ, μήπως πρέπει να στηθούν μετά την έξοδο από το Μνημόνιο; Ώστε ο ελληνικός λαός να επιλέξει το δικό σας πρόγραμμα ή το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη;
Εργαζόμαστε ήδη για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Για να μετασχηματίσεις την οικονομία, την κοινωνία και το κράτος χρειάζεσαι πολιτικό χρόνο, για να κριθούμε δίκαια πρέπει να έχουμε προχωρήσει τη δουλειά μας, με αυτή την έννοια όχι μόνο θα εξαντλήσουμε την κοινοβουλευτική θητεία αλλά θα ζητήσουμε και την εντολή για να συνεχίσουμε. Ως προς τη σύγκριση του Προγράμματός μας με εκείνο της ΝΔ πιστεύω ότι κάθε μέρα και περισσότερο η ελληνική κοινωνία καταλαβαίνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εκπροσωπεί πλέον τον βαθύ συντηρητισμό, την αντικοινωνική παλινόρθωση.

16. Εκτιμάτε ότι οι προσεχείς κάλπες ολοκληρώνουν τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ; Και όντως το Κίνημα Αλλαγής είναι ο προνομιακός σας σύμμαχος;
Με τους ΑΝΕΛ έχουμε μια έντιμη κ ειλικρινή συνεργασία παρά τις σαφείς ιδεολογικές κ πολιτικές μας διαφορές. Από την άλλη το Κίνημα Αλλαγής τόσο στα κείμενα του, όσο κυρίως στην καθημερινή πολιτική πρακτική του δείχνει ότι δεν μπορεί να χειραφετηθεί από τον δεσμό του με τη ΝΔ. Μακάρι η σημερινή του εικόνα να ανατραπεί στο επικείμενο ιδρυτικό του συνέδριο. Προσωπικά δεν το πολυπιστεύω παρά τα πολιτικά μηνύματα που παίρνει πανευρωπαϊκά με την εκλογική συντριβή της σοσιαλδημοκρατίας όταν δεν αλλάζει. Φαίνεται ότι το ηγετικό πολιτικό προσωπικό της κεντροαριστεράς είναι ανεπίδεκτο μαθήσεως, παρά τα σκληρά πολιτικά μαθήματα που δέχεται στην πολιτική και εκλογική σφαίρα.

17. Σωστά η χώρα θέτει ως προϋπόθεση για την επίλυση του Σκοπιανού την αλλαγή του Συντάγματος της FYROM;
Θεωρώ ως μείζον τον απεγκλωβισμό από τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό που είναι πολύ περισσότερα από το γράμμα ενός συντάγματος χωρίς όμως να παραγνωρίζω την σημασία του τελευταίου. Από αυτή τη σκοπιά θεωρώ ως σημαντικά την οικοδόμηση σχέσεων σεβασμού, αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ γειτονικών λαών παρά τις ανελαστικές διαπραγματεύσεις που διαιωνίζουν το πρόβλημα. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση μας έχει υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό τις αξίες που ανάφερα.

18. Αλήθεια κ. υπουργέ αισθάνεστε “δελφίνος”; Και θα διεκδικήσετε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα;
Αισθάνομαι βασικά πανεπιστημιακός. Εξ άλλου ο Αλέξης είναι νεότερός μου με πολύ επιτυχημένη πολιτική πορεία, νομίζω ότι οι «επίγονοι του» θα προέρχονται από τη νέα γενιά, όπου εκκολάπτεται ένα πολύ σημαντικό -πολιτικά και πνευματικά- πολιτικό δυναμικό για τη ριζοσπαστική Αριστερά.

19. Προανακριτική για την περίοδο Βαρουφάκη πρέπει να γίνει; Ο Τ. Βίζερ π.χ. δηλώνει πως το κόστος για τη χώρα τη συγκεκριμένη περίοδο της διακυβέρνησής σας ζημιώθηκε πάνω από 200 δισ. ευρώ...
Αν είχε παρουσιάσει φοιτητής μου τη μεθοδολογία του κ. Βίζερ με την οποία προκύπτει το κόστος της πρώτης μας διαπραγμάτευσης θα είχα του/της κάνει το σχόλιο ότι είτε δεν έχεις διαβάσει πολύ, είτε διάβασες και δεν τα κατάλαβες. Η μεθοδολογία αυτή εδράζεται στο να αρχίσει κάποιος από ένα χρόνο αυθαίρετα να κάνει μελλοντικές προβλέψεις για την ανάπτυξη, να υποθέτει αυθαιρέτως ότι η τότε κυβέρνηση φταίει αν οι μελλοντικές προβλέψεις δεν επιβεβαιωθούν για τα επόμενα 35 χρόνια, και να υπολογίζει το κόστος πάνω στη διαφορά μεταξύ των προβλέψεων και της πραγματικότητας η ακόμη και μεταξύ διαφορετικών προβλέψεων. Θα μπορούσε οποιοσδήποτε φοιτητής που έχει διαβάσει περισσότερο να κάνει την ίδια άσκηση αρχίζοντας με το 2009, το 2010 ή το 2012 και θα έβρισκε ανάλογα ποσά. Νομίζω ότι δεν χρειάζονται προανακριτικές για να ανακαλύψουμε ότι μια τέτοια μεθοδολογία ούτε στέκει ούτε διαφωτίζει τον δημόσιο διάλογο.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελαφρύνσεις εντός του 2018 προαναγέλλει ο Τσακαλώτος"

Ιδρύθηκε το «διεθνικό κίνημα» του Γ. Βαρουφάκη

Στη Νάπολη ιδρύθηκε χθες το «διεθνικό κίνημα» το οποίο θα πάρει μέρος στις Ευρωεκλογές του 2019 με κύριους συντελεστές της προσπάθειας, τον Γιάνη Βαρουφάκη, του δημάρχου της ιταλικής πόλης Λουίτζι Ντε Ματζίστρις του κινήματος demA, του Μπενουά Αμόν από το γαλλικό Geneation-S και εκπροσώπους πολιτικών κινημάτων από την Δανία, την Πορτογαλία και την Πολωνία.

«Η Ελπίδα πεθαίνει όταν ένας λαός πιστεύει ότι δεν έχει εναλλακτικές οδούς. Από την Νάπολη αρχίζουμε να ακολουθούμε μια νέα οδό ελπίδας η οποία αποδεικνύει στην Ευρώπη ότι υπάρχει εναλλακτική στην Ευρώπη αυτή. Μια εναλλακτική η οποία θα ενώσει Ιταλία, Γαλλία, Δανία, με ένα ενιαίο πρόγραμμα, το οποίο θα απευθύνεται σε γυναίκες, εργαζόμενους, νέους και επιχειρηματίες», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο δήμαρχος της Νάπολης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις τόνισε ότι «από την πόλη αυτή ξεκινά μια πρόκληση ευθύνης, για μια διαφορετική Ευρώπη. Ξεκινά από την Νάπολη, η οποία αντιστέκεται και τώρα αντεπιτίθεται, υπέρ της ελευθερίας των λαών».

«Η Αριστερά ενώνει τις δυνάμεις της, για να ανακαλύψει και πάλι το αρχικό ευρωπαϊκό όραμα», τόνισε ο Γάλλος Μπενουά Αμόν. Το όνομα του νέου κινήματος, όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, αναμένεται να αποφασιστεί τον ερχόμενο Μάιο.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιδρύθηκε το «διεθνικό κίνημα» του Γ. Βαρουφάκη"

Β. Θάνου: «Δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο - Έχω μια θεσμική θέση στον Πρωθυπουργό»

Σε παρέμβασή της σε τηλεοπτική εκπομπή η Βασιλική Θάνου θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι πολιτικό πρόσωπο.

«Δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, ούτε ζήτησα να μιλήσω ως πολιτικό πρόσωπο. Έχω μια θεσμική θέση στον πρωθυπουργό δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο, ούτε κομματικό πρόσωπο», είπε.

Για την τοποθέτησή της στο Μαξίμου, ως νομικής συμβούλου του πρωθυπουργού, τόνισε ότι παρέχει αμισθί την εμπειρία και τις γνώσεις της.

«Είπατε ότι η Θάνου πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού και ο Αθανασίου πήγε που ήταν ανώτατος δικαστής, δεν έχω τίποτα με τον κ. Αθανασίου ήταν συνάδελφος αγαπητός απλώς είμαστε συνδικαλιστικοί αντίπαλοι δεν υπήρξε εχθρός μου. Ο κ. Αθανασίου ως εν ενεργεία ανώτατος δικαστής και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων την επόμενη ημέρα παραιτήθηκε και πήγε ως υποψήφιος βουλευτής. Η Θάνου συνταξιοδοτήθηκε κανονικά και ως ελεύθερος Έλλην πολίτης μετά τη συνταξιοδότησή της επέλεξε να πάει αμισθί να παρέχει την εμπειρία και τις γνώσεις στον πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις αρμοδιότητες του πειθαρχικού ελέγχου, είπε:

«Δίνεται η εντύπωση ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές. Ο πειθαρχικός έλεγχος υπήρχε πάντοτε. Τον ασκούσε ο εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου, ο προϊστάμενος της επιθεώρησης και όλοι οι διευθύνοντες στο κάθε δικαστήριο. Είπε λοιπόν η κυβέρνηση γιατί να μην έχει και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου πειθαρχικό έλεγχο για αυτό και εδόθη στον εκάστοτε πρόεδρο. Δεν εδόθη στην Θάνου ο πειθαρχικός έλεγχος όπως έγινε προσπάθεια να αποδοθεί».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Β. Θάνου: «Δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο - Έχω μια θεσμική θέση στον Πρωθυπουργό»"

Ορεστιάδα: Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση συμπαράστασης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης πραγματοποιείται σήμερα στην Ορεστιάδα.

Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα κρατώντας ελληνικές σημαίες έφτασαν με κάθε τρόπο στην Ορεστιάδα, και από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της με σκοπό να κατευθυνθούν προς το τελωνείο των Καστανέων.

Οι ποδηλάτες τελικά δεν επιχείρησαν να φτάσουν εώς το τελωνείο καθώς στο σημείο υπήρχε αστυνομία.

Να θυμήσουμε πως η συγκέντρωση έχει ειρηνικό χαρακτήρα και διάθεση συμπαράστασης στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Τέλος πορεία ειρήνης από τις Φέρες προς το τελωνείο των Κήπων προγραμματίζουν για αύριο Δευτέρα 27 Σύλλογοι και Φορείς από τις Φέρες.

Η ανακοίνωση

Tην Δευτέρα, 12-3-2018 και ώρα 14,00, διοργανώνουμε οι Φορείς της ευτήτερης περιοχής των Φερώνμηχανοκίνητη πορεία ειρήνης από τις Φέρες προς το τελωνείο των Κήπων.

Είναι ευθύνη όλων μας, που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στα σύνορα της χώρας μας να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα προς όλες τις πλευρές:

ZHTAME TH ΓPHΓOPH AΠEΛEYΘEPΩΣH TΩN ΠAIΔIΩN MAΣ!
Oι οικογένειες των στρατιωτικών μας είναι οικογένειες όλων μας και θα έχουν την AMEPIΣTH ΣYMΠAPAΣTAΣH MAΣ!

TO MONO ΠOY MAΣ XΩPIZEI ME TOYΣ ΓEITONEΣ MAΣ EINAI 100 METPA NEPOY.

O Έβρος ποταμός ΠPEΠEI ME ΠOΛY ΔOYΛEIA KAI AΛΛHΛOΣEBAΣMO KAI AΠO TΙΣ ΔYO ΠΛEYPEΣ NA ΓINEI ΣYMBOΛO EIPHNHΣ, EYHMEPIAΣ KAI ANAΠTYΞHΣ TΩN ΛAΩN MAΣ!

ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ!

Απόφαση όλων είναι η διαμαρυρία αυτή να έχει μόνο ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ!

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΦΕΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΥΧΕΡΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΕΡΩΝ <ΑΓ.ΣΟΦΙΑ>
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΕΡΩΝ
Γ.Σ ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΕΡΩΝ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΕΡΩΝ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΕΡΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΕΡΩΝ
ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΕΡΩΝ
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΕΡΩΝ <ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ>
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΕΡΩΝ <ΟΡΦΕΑΣ>
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΕΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΦΕΡΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΠΛΟΥ
Τ.Ο.Ε.Β ΦΕΡΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΥΣΟΥΛΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΗΣΟΥ <Η ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ>
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΦΕΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
ΓΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΦΕΡΩΝ
Π.Ε.Φ.Ο ΦΕΡΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΕΡΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΕΡΩΝ

e-evros
Διαβάστε Περισσότερα » "Ορεστιάδα: Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση συμπαράστασης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς"

Άλλο ένα Σάββατο με μολότοφ στο Πολυτεχνείο

Σειρά επιθέσεων με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησαν νεαρά άτομα.

Οι κουκουλοφόροι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκαναν επιθέσεις σε διμοιρίες των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, από τα μεσάνυχτα έως τις 4:00 τα ξημερώματα.

Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ η Αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Άλλο ένα Σάββατο με μολότοφ στο Πολυτεχνείο"

Δίωξη για κατάχρηση εξουσίας ασκήθηκε στον μουφτή της Κομοτηνής

Δίωξη κατά του Μουφτή της Κομοτηνής Ibrahim Serif κατέθεσε το γραφείο του εισαγγελέα στην Κομοτηνή.

Ο μουφτής κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας για συμμετοχή σε ισλαμική θρησκευτική εκδήλωση το 2016.

Η πρώτη ακρόαση θα γίνει στις 8 Μαΐου, πρόσθεσαν οι πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Anadolu.

Ο μουφτής μιλώντας στο πρακτορείο ισχυρίστηκε ότι η πραγματική κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από τις αξιώσεις της εισαγγελικής αρχής.

Όπως είπε ο Serif, παρακολούθησε εκδήλωση κατόπιν αιτήματος των μουσουλμάνων συναδέλφων του.

«Είμαι επιφορτισμένος με την οργάνωση ενός θρησκευτικού γεγονότος, αλλά πρέπει να παρέχουμε θρησκευτικές υπηρεσίες σε όσους ζητούν βοήθεια», πρόσθεσε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είχε κερδίσει μια υπόθεση το 1999 για την ίδια κατηγορία, αφού έκανε έκκληση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι από τότε δεν υπήρξαν ποινικές κατηγορίες εναντίον του μέχρι πριν από ένα χρόνο.

«Αλλά τον τελευταίο χρόνο, έχω κληθεί στο γραφείο του εισαγγελέα επτά φορές συνολικά», είπε ο ίδιος.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίωξη για κατάχρηση εξουσίας ασκήθηκε στον μουφτή της Κομοτηνής "

Στο αυτόφωρο νεαρή αστυνομικός - Βρέθηκε το όπλο της σε ΙΧ με πλαστές πινακίδες

Για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία και των διατάξεων περί οπλοφορίας, κατηγορείται 34χρονη αστυνομικός, σύμφωνα με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, δύο ιδιώτες, ηλικίας 43 και 19 ετών, κατηγορούνται για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, των διατάξεων περί οπλοφορίας και εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σήμερα, μετά τα μεσάνυχτα, οι δύο ιδιώτες προσήχθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής, γιατί κατά την διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε σε όχημα που επέβαιναν διαπιστώθηκε πως αυτό έφερε πλαστές πινακίδες.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο εσωτερικό του οχήματος, τα οποία και κατέσχεσαν, τσαντάκι που περιείχε δύο υπηρεσιακά δελτία ταυτότητας της ΕΛ.ΑΣ, μικροποσότητα ναρκωτικών και το υπηρεσιακό πιστόλι της αστυνομικού, με την οποία ο ένας ιδιώτης φέρεται να διατηρεί προσωπικές σχέσεις.
Όπως εξακριβώθηκε τα δελτία ταυτότητας είχαν περιέλθει υπηρεσιακά στην κατοχή της αστυνομικού, η οποία υπηρετεί στην Αττική, προκειμένου να καταστραφούν, όμως η 34χρονη δεν προχώρησε στην προβλεπόμενη διαδικασία.

Σημειώνεται ακόμη, ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινείται ήδη η διαδικασία στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο αυτόφωρο νεαρή αστυνομικός - Βρέθηκε το όπλο της σε ΙΧ με πλαστές πινακίδες"

Το νέο έξυπνο ηλεκτρονικό εισιτήριο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Θα διατίθεται από τις 12 Μαρτίου

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας και πώλησης του νέου έξυπνου ηλεκτρονικού εισιτηρίου της από την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018.

Το εισιτήριο αυτό, το επιβατικό κοινό μπορεί να το προμηθεύεται από όλα τα εκδοτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Αττική.

Το νέο αυτό έξυπνο εισιτήριο μπορεί να αποθηκεύσει προϊόντα κομίστρου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ.

Μπορεί να επαναφορτιστεί στα σημεία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΑΣΑ και τα αυτόματα μηχανήματα στους σταθμούς του Μετρό και του ηλεκτρικού.

Μπορεί να φορτιστεί με αστικά εισιτήρια των 90 λεπτών και να ταξιδέψει ο επιβάτης στη ζώνη ΟΑΣΑ με όλα τα μέσα.

Είναι πλήρως διαλειτουργικό με τις πύλες του Προαστιακού, του Μετρό, του Ηλεκτρικού καθώς και τα λεωφορεία.

Είναι το νέο έξυπνο και σύγχρονο ηλεκτρονικό εργαλείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα χέρια του επιβάτη.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

14511 Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών (καθημ. 06:00 - 23:00)

Διαβάστε Περισσότερα » "Το νέο έξυπνο ηλεκτρονικό εισιτήριο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Θα διατίθεται από τις 12 Μαρτίου"

Οι πρώτοι γιατροί που πιάστηκαν με μίζα Novartis

Καθηγητές Πανεπιστημίου αλλά και γιατροί της διπλανής πόρτας, είναι μεταξύ των επιστημόνων που έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη αλλά δεν τον τήρησαν, με αντάλλαγμα του “φούσκωμα” των τραπεζικών τους λογαριασμών από τη Novartis. To “Πρώτο Θέμα” αποκαλύπτει τις πρώτες περιπτώσεις γιατρών που ταυτοποίησε η εισαγγελική έρευνα με τις μίζες της φαρμακευτικής εταιρείας.

Η έρευνα ξεκίνησε στις αρχές του 2016 από την τότε Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κ. Ελένη Ράικου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από τη διάδοχό της κ. Ελένη Τουλουπάκη. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν εντοπίστηκε ο λογαριασμός της Novartis στην Ελβετία, από όπου στέλνονταν τα χρηματικά εμβάσματα στην Ελλάδα από το 2006 και έπειτα. Το συνολικό ύψος των εμβασμάτων ανέρχονταν σε 50 εκατομμύρια ευρώ. Όπως έδειξε η έρευνα, τα 2/3 του ποσού αφορούσαν το επιχειρησιακό σκέλος της Novartis, όπως παραγγελίες σε άλλες εταιρείες για παραγωγή χαπιών κ.α., ενώ το υπόλοιπο 1/3 κατέληξε σε τσέπες γιατρών με τη μορφή της προμήθειας.
Συνολικά περισσότερα από 3.000 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες με μη γνωστό αντικείμενο έλαβαν εμβάσματα από το λογαριασμό της Novartis στην Ελβετία. Ο έλεγχος επικεντρώθηκε στην ταυτοποίηση των γιατρών που υπάγονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ή είναι συμβεβλημένοι, έτσι ώστε να μπορεί να στοιχειοθετηθεί τυχόν αδίκημα δωροδοκίας. Και όπως διαπιστώθηκε, ήταν εκατοντάδες οι περιπτώσεις γιατρών που χρέωναν το ελληνικό Δημόσιο συνταγογραφόντας φάρμακα της Novartis και βρέθηκαν να έχουν λάβει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ακόμη και δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τον επίμαχο λογαριασμό.
Μέχρι σήμερα η έρευνα έχει ταυτοποιήσει περισσότερες από 600 περιπτώσεις γιατρών που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι.

Μεταξύ των επιστημόνων που εμφανίζονται να έχουν αθέμιτες δοσοληψίες με την εταιρεία είναι:

* Καθηγητής ιατρικής έλαβε περίπου 75.000 ευρώ από το 2006 και εντεύθεν. Πρόκειται για εξέχον πρόσωπο στο χώρο της Πανεπιστημιακής κοινότητας με μακρά καριέρα, που παρά το βαρύ βιογραφικό του δεν είπε “όχι” στη μίζα που ξεπερνούσε κατά μέσο όρο τις 10.000 ευρώ ετησίως.

* Στην ίδια λίστα βρίσκεται και το όνομα ενός αναπληρωτή καθηγητή ιατρικής, επίσης με σπουδαία καριέρα, ο οποίος έβαλε στον τραπεζικό του λογαριασμό ποσό άνω των 60.000 ευρώ.

Το αξιοσημείωτο ωστόσο είναι, ότι σημαντικά ποσά και σε κάποιες φορές ακόμη μεγαλύτερα, έλαβαν και οι γιατροί της διπλανής πόρτας, δηλαδή επιστήμονες που δεν έχουν κάποια πανεπιστημιακή έδρα ή σημαντική διοικητική θέση στο ΕΣΥ. Από το πάρτι της μίζας δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν και ονόματα γιατρών που εδρεύουν στην επαρχία.

Οι τελευταίοι ίσως και να έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα καθώς λόγω των ελλείψεων στην Περιφέρεια, δέχονται περισσότερους ασθενείς άρα συνταγογραφούν αναλόγως και περισσότερα φάρμακα.

* Τα τραπεζικά εμβάσματα εμφανίζουν παθολόγο από το Λαύριο να εισέπραξε, από τον ελβετικό λογαριασμό της Novartis, ποσό που αγγίζει τις 70.000 ευρώ.

* Καρδιολόγος από την Καλαμαριά κατάφερε ακολουθώντας την ίδια τακτική, δηλαδή γράφοντας αθρόα φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρείας, να αυξήσει την περιουσία του κατά περίπου 50.000 ευρώ μέσα σε μόλις μια πενταετία.

* Ανάλογο συνολικό ποσό (50.000 ευρώ) με τη μορφή εμβασμάτων από την Ελβετία εντοπίστηκε σε τραπεζικό λογαριασμό ενός παθολόγου από τη Νίκαια.

* Ογκολόγος από τη Θεσσαλονίκη ανταμείφθηκε για τις “υπηρεσίες” του με 45.000 ευρώ.

Τα δεκαχίλιαρα έπεφταν “βροχή” για τους “συνεργάσιμους” ιατρούς, οι οποίοι δεν δίστασαν να βάλουν το παράνομο χρήμα πάνω από τον όρκο τους, την επιστήμη τους αλλά και την υγεία των ασθενών τους. Διότι εκτός από το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, ακόμη σοβαρότερο είναι να διερευνηθεί, πόσα από αυτά τα φάρμακα αυτά ήταν αχρείαστα ή αποδείχθηκαν βλαπτικά για την υγεία των πελατών τους που τελούσαν εν αγνοία και τους εμπιστεύονταν τυφλά.

Ο έλεγχος αν και έχει προχωρήσει στην ταυτοποίηση εκατοντάδων γιατρών με τη Novartis και τις αθέμιτες μεθόδους της, εντούτοις δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, δύο χρόνια μετά την έναρξή του. Τα τραπεζικά στοιχεία που έλαβαν οι ελληνικές αρχές έχουν καταγεγραμμένη όλη τη διαδρομή του χρήματος.

Αυτό που κλήθηκαν να κάνουν, ήταν να επικοινώνησαν με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και άλλους, αρμόδιους φορείς του Δημοσίου, για να εντοπίσουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς στους οποίους θα μπορούσε να ασκηθεί ποινική και πειθαρχική δίωξη για δωροδοκία. Ίσως οι ελεγκτικές αρχές να επιδιώκουν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις. Μπορεί, η πρόσφατη εμπλοκή πολιτικών προσώπων να είχε ως αποτέλεσμα να πέσει εκεί όλο το βάρος των ερευνών. Είτε, όπως λένε οι “Κασσάνδρες”, να υπάρχει ανησυχία για ενδεχόμενη παρουσία γιατρών με πολιτικό χρώμα στις λίστες της μίζας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι πρώτοι γιατροί που πιάστηκαν με μίζα Novartis"

Τι αποκαλύπτει η Κομισιόν για το πολιτικό χρήμα στην Ελλάδα

Το «κρυφτούλι» που παίζουν τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα στο ζήτημα της χρηματοδότησής τους μέσω ανωνύμων κουπονιών, περιγράφει με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο ειδική ανάλυση που εμπεριέχεται στην επικαιροποιημένη έκθεση συμμόρφωσή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Στην έκθεση της Κομισιόν τονίζεται πως η «Ομάδα κρατών κατά της διαφθοράς» (Group of States against corruption -GRECO) από το 2010 είχε διατυπώσει συστάσεις στην Ελλάδα στη βάση εκτεταμένης έρευνας που είχε κάνει στα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων, οι οποίες ωστόσο άρχισαν να υιοθετούνται με πολλά προβλήματα το 2014, όταν και έγιναν μνημονιακά προαπαιτούμενα.

Σύμφωνα με την ΕΕ το 2009 έτος που ξεκίνησαν οι έρευνες της GRECO η κρατική επιχορήγηση ήταν η κύρια πηγή χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και ανερχόταν σε 68 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 90% των πόρων τους. Η δε ιδιωτική χρηματοδότηση ήταν περιορισμένη και το νομικό της πλαίσιο ήταν διάτρητο, κυρίως στο θέμα των ανώνυμων κουπονιών.

«Τα κουπόνια υποτίθεται ότι δεν ήταν ανώνυμα, αλλά στην πραγματικότητα τα ονόματα των δωρητών δεν αποκαλύπτονταν στην αρμόδια επιτροπή ελέγχου», σημειώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανάλυσή της και προσθέτει πως ήδη από το 2010 η GRECO είχε ζητήσει να ενισχυθεί η ανεξαρτησία της επιτροπής ελέγχου, η οποία απαρτίζεται από την πλειοψηφία των μελών του Κοινοβουλίου.
«Η βελτίωση του πλαισίου κατέστη επείγουσα, διότι η κρατική χρηματοδότηση υποχώρησε και μειώθηκε σε περίπου 10 εκατ. ευρώ το 2015. Έτσι, ο καθορισμός κατάλληλου ελέγχου των δωρεών έγινε στρατηγικός στόχος», σημειώνεται σχετικά.

Τα παρατράγουδα
Αναφερόμενη στο νόμο 4304/2014 η Κομισιόν σημειώνει πως αν και προχώρησε στην κατάργηση των ανώνυμων κουπονιών, ωστόσο εισήγαγε ένα σύστημα που επέτρεπε την είσπραξη 150.000 ευρώ μετρητών από τα πολιτικά κόμματα σε «εκστρατείες συγκέντρωσης κεφαλαίων».

Η διάταξη αυτή καταργήθηκε τον Μάιο του 2017, αλλά με τον νομο που κατήργησε τις «εκστρατείες συγκέντρωσης κεφαλαίων» οι αρχές επανέφεραν τα ανώνυμα κουπόνια, μέχρι 100.000 ευρώ ή έως ποσοστό του 5% της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης.

«Το 2017 υπήρχαν τρία διαφορετικά νομικά πλαίσια και, στην πράξη, τα μέρη θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι είχαν δικαίωμα ανώνυμης χρηματοδότησης συνολικού ύψους 250.000 ευρώ», αναφέρει σε επικριτικό ύφος η ανάλυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αναφέρει, τέλος, πως η νομοθεσία που πέρασε στο τέλος Δεκεμβρίου 2017 και θα εφαρμοστεί από το 2018 και μετά, έδωσε στα κόμματα τη δυνατότητα έκδοσης ανώνυμων κουπονιών σε περιορισμένα ποσά (εφόσον το ποσό της χρηματοδότησης δεν ξεπερνά τα 50) ευρώ), επιβεβαίωσε την κατάργηση των εκστρατειών συγκέντρωσης κεφαλαίων και μείωσε το ανώτατο όριο για τα ανώνυμα κουπόνια στο ποσό των 75.000 ευρώ ανά κόμμα ετησίως ή στο 4% της δημόσιας χρηματοδότησης.

cnn
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι αποκαλύπτει η Κομισιόν για το πολιτικό χρήμα στην Ελλάδα"

«Προειδοποιεί» και η Ρωσία για τους δασμούς Τραμπ

Μέτρα παρόμοια με αυτά που εξήγγειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επιβάλλοντας τελωνειακούς δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα, ποτέ «δεν είχαν καλό τέλος».
Την πρόβλεψη αυτή έκανε με δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο εμπορικός ακόλουθος της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αλεξάντρ Στάντνικ.
Ο Ρώσος διπλωμάτης, υπενθύμισε ότι «μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και αξιωματούχοι και πολιτικοί σε διεθνές επίπεδο» όπως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστιν Λαγκάρντ, είχαν επικρίνει αυτή την απόφαση.
Όπως ανέφερε ο κ. Στάντνικ ανώτατοι αξιωματούχοι είχαν επίσης επισημάνει, ότι «παρόμοιες ενέργειες από μέρους των ΗΠΑ μπορούν να προκαλέσουν εμπορικούς πολέμους».
«Ένας εμπορικός πόλεμος έχει πάντα άσχημος τέλος, καθώς δεν υπάρχουν νικητές» και «από έναν τέτοιο πόλεμο υποφέρουν όλοι», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, η Ρωσία είχε εξάγει το 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες προϊόντα χαλυβουργίας αξίας 700 εκατ. Δολαρίων, ενώ το 2017 οι εξαγωγές υπερέβησαν σε αξία τα 1,4 δισ. δολάρια. Οι εξαγωγές ρωσικού αλουμινίου στις ΗΠΑ το 2016 ανήλθαν σε αξία στο 1,35 δισ. δολάρια, ενώ το 2017 προσέγγισαν το 1,6 δισ. Δολάρια.
Ο κ. Στάντνικ, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να εξαιρέσει τον Καναδά και το Μεξικό από την επιβολή δασμών ως «ενδιαφέρον σημείο», επισημαίνει ότι το Μεξικό είναι ένας σημαντικός προμηθευτής των ΗΠΑ ενώ ο Καναδάς στις εξαγωγές αλουμινίου και χάλυβα βρίσκεται στην πρώτη θέση. Ο ίδιος λέει ότι οι εξαγωγές αλουμινίου που έκανε ο Καναδάς στις ΗΠΑ έφθασαν σε αξία τα 8,3 δισ. το 2017, ενώ του χάλυβα ξεπέρασαν τα 6 δισ. δολάρια.
Επιπλέον, ο Ρώσος ακόλουθος, θεωρεί ότι η επιβολή δασμών που θα αρχίσουν να ισχύουν εντός περιορισμένων χρονικών ορίων, θα επηρεάσουν την διεθνή αγορά, τους παραγωγούς στην Ευρώπη και άλλων χωρών, ακόμη και των χωρών που είναι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών.
Με την εξαίρεση του Καναδά και του Μεξικού από την επιβολή δασμών, ο κ. Στάντνικ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα τροπή όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό της NAFTA (Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής) ο οποίος μπορεί να γίνει σε σχέση με την προθυμία των δύο αυτών χωρών να αποδεχθούν τις ανισότητες που υπάρχουν προς όφελος των ΗΠΑ.
Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, καταλήγει, «δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο, το τείχος προστασίας στα σύνορα με τις ΗΠΑ», η ανέγερση του οποίου εντάσσεται στις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Τραμπ, «να χτιστεί με την συμβολή των εταιρειών αλουμινίου και χαλυβουργίας του Μεξικού».
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "«Προειδοποιεί» και η Ρωσία για τους δασμούς Τραμπ"

Λιαργκόβας: Γινόμασταν μη αρεστοί γιατί κάναμε τη δουλειά μας

«Γινόμασταν μη αρεστοί αυτό σημαίνει ότι κάναμε τη δουλειά μας… Προβλεπόταν και δεύτερη θητεία, δεν ήθελε η κυβέρνηση, η Βουλή, σεβαστό αυτό, ουδείς αναντικατάστατος» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο απερχόμενος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Αναφερόμενος στο νέο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού Φραγκίσκο Κουτεντάκη, διερωτήθηκε «πώς θα μπει ένα μέχρι πρόσφατα κυβερνητικό στέλεχος στη θέση του κριτή όταν πριν ήταν κρινόμενος;»

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι «το ξεκίνημα (σ.σ τοποθέτηση Κουτεντάκη), δεν είναι κάλο, πλήττει την ανεξαρτησία ενός δημοσιονομικού θεσμού και όταν πλήττεται η ανεξαρτησία πλήττεται και η αξιοπιστία και χωρίς αξιοπιστία η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά».

Ο κ. Λιαργκόβας εξέφρασε την άποψη πως οι μνημονιακές πολιτικές δεν τελειώνουν και δεν θα φύγουν ως δια μαγείας με το τέλος του τρίτου μνημονίου. «Δεν θα είναι έξοδος ανεμελιάς στην επόμενη ημέρα, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει αυτοπειθαρχία ώστε το ‘’μαξιλάρι’’ (ρευστότητας) που θα έχει μαζέψει να μη χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς, τις παροχές και το κομματικό κράτος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως οι υποχρεώσεις θα συνεχιστούν, καθώς είναι ψηφισμένα πολλά μέτρα που αφορούν το 2018 το 2019 και το 2020 μεταξύ των οποίων μείωση των συντάξεων και διεύρυνση του αφορολόγητου άρα μεγάλη φορολογική επιβάρυνση.

«Χρειάζεται ρευστότητα, και το κράτος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για να μπορέσουν όσοι έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν δραστηριότητα» σημείωσε. Χρειάζεται, πρόσθεσε ο κ. Λιαγκόβας, αλλαγή μείγματος δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

Ο καθηγητής Οικονομικών επιβεβαίωσε παράλληλα ότι ΔΝΤ επιμένει να μειωθεί το αφορολόγητο νωρίτερα.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιαργκόβας: Γινόμασταν μη αρεστοί γιατί κάναμε τη δουλειά μας"

Σ. Πιτσιόρλας για Ελληνικο: Τον Οκτώβριο θα έχουμε μπουλντόζες

Έως το φθινόπωρο θα έχει προχωρήσει το θέμα του Ελληνικού, όπως εκτίμησε σήμερα μιλώντας στην εκπομπή Επιχειρήματα της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος, Πιτσιόρλας. «Επίκειται σύντομα η συνεδρίαση της Επιτροπής Παιγνίων για την άδεια Καζίνο και θα έχουμε μπουλντόζες τον Οκτώβριο» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Αναφερόμενος στο θέμα των ναυπηγείων υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αναβιώσει την ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Όπως είπε με την απόφαση του Πρωτοδικείου για την είσοδο Ειδικού Διαχειριστή στο ναυπηγείο Σκαραμαγκά ξεκινά η διαδικασία εξυγίανσης της εταιρίας, ενώ προέβλεψε ότι θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις και για το Νέωριο Σύρου.
Μια άλλη παρέμβαση της κυβέρνησης, που ενισχύει το επενδυτικό ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον υφυπουργό είναι ο νόμος για τη φαρμακευτική κάνναβη. «Το φθινόπωρο θα δούμε να εγκαθίστανται οι πρώτες επενδύσεις» σημείωσε. 
Τέλος ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε στην προσπάθεια τόνωσης των Ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στην Κίνα. Όπως είπε, τον Απρίλιο θα συνεδριάσει στο Πεκίνο η μικτή διοικητική επιτροπή με στόχο να ανοίξει περαιτέρω η Κινεζική αγορά. «Η Ελλάδα θα είναι τιμώμενη χώρα στην επόμενη τεράστια έκθεση της Σαγκάης» είπε, χαρακτηρίζοντας το γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την ενίσχυση του διμερούς. 
ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Σ. Πιτσιόρλας για Ελληνικο: Τον Οκτώβριο θα έχουμε μπουλντόζες"

Με δικές τους γεωτρήσεις στην ΑΟΖ προειδοποιούν οι Τουρκοκύπριοι

Για δικές τους γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ στην περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι επιμείνουν στα σχέδια τους προειδοποιούν οι Τουρκοκύπριοι δια στόματος του «υπουργού Εξωτερικών» τους Κουντρέτ Οζερσάι.

«Είτε θα το κάνουμε μαζί- συζητώντας, συμφωνώντας και προχωρώντας μαζί- είτε τα πράγματα θα σταματήσουν, είτε εμείς θα κάνουμε το ίδιο πράγμα, θα αρχίσουμε την εκμετάλλευση και τις γεωτρήσεις», δήλωσε στο Reuters ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης, τόνισε ότι η διπλωματία είναι το πρώτο εργαλείο.

«Σκοπεύουμε να ''παγώσουμε'' τα νερά, όχι να τα ''θερμάνουμε''. Για αυτό στο τελευταίο συμβάν δεν χρησιμοποιήσαμε ισχύ. Δεν κάναμε ούτε καν επίδειξη δύναμης. Υπήρχε αποτροπή», δήλωσε.

Στην επισήμανση ότι έχει δοθεί άδεια εκμετάλλευσης μόνο σε περιοχές νότια του νησιού και όχι βόρεια, υποστήριξε ότι το θέμα δεν είναι γεωγραφικό. «Βασίζεται σε ιστορικά δικαιώματα και σε δικαιώματα που απορρέουν από τη συνεταιριστική δημοκρατία. Οχι μόνο η πλευρά των Τουρκοκυπρίων αλλά και η διεθνής κοινότητα και εκείνη των Ελληνοκυπρίων αποδέχεται και αναγνωρίζει ότι είμαστε συνιδιοκτήτες αυτών των πηγών υδρογονανθράκων», πρόσθεσε.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Με δικές τους γεωτρήσεις στην ΑΟΖ προειδοποιούν οι Τουρκοκύπριοι"

Προφυλακίστηκαν 4 μέλη της ακροδεξιάς Combat 18 -Ολα όσα αποκαλύφθηκαν

Το δρόμο για τη φυλακή έδειξαν ανακριτής και εισαγγελέας στους 4 από τους 7 εμπλεκόμενους στην ακροδεξιά οργάνωση Combat 18 Hellas.

Μετά τις απολογίες τους για βαριά αδικήματα , κατά τη διάρκεια των οποίων αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στην εγκληματική όπως τους αποδίδεται οργάνωση, προφυλακίστηκαν.

Ο 35χρνος Γ.Δ. που φέρεται ως αρχηγός της οργάνωσης, ένας 35χρονος κι ένας 45χρονος με καταγεγραμμένες επιβαρυντικές για αυτούς συνομιλίες αλλά κι ένας 22χρονος συγκατηγορούμενός τους που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, αποχωρώντας από τα δικαστήρια, συνοδεία αστυνομικών φώναζαν «όχι φυλακές για τους εθνικιστές».

Ο 35χρονος Γ.Δ. , ο οποίος ήταν γνωστός στην οργάνωση ψευδώνυμο «Τσαμπανίκας Αλέξανδρος», η «ΤΣΑΜΠ» και φέρεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ως καθοδηγητής να «καθόριζε τους στόχους, αρνήθηκε πως είχε αρχηγικό ρόλο.

Συγγνώμη ζήτησε μόνο ο δεύτερος 35χρονος ο οποίος παραδέχθηκε τη συμμετοχή του σε 2 επιθέσεις, αποτέλεσμα κι αυτές, όπως ισχυρίστηκε της πίεσης που του ασκούσε ο «Τσαμπανίκας». Υποστήριξε δε πως φοβόταν για τη ζωή τη δική του και της οικογένειάς του αν έπαιρνε αποστάσεις από την οργάνωσης.

«Ο ‘Τσαμπανίκας’ με πίεσε να πράξω την πρώτη εμπρηστική επίθεση, στην οποία προέβην – κατόπιν αρκετών αναβολών – όχι με αυτόνομη βούληση, αλλά υπό το καθεστώς πίεσης», είπε.
«Εντούτοις η δεύτερη εμπρηστική επίθεση έλαβε χώρα, υπό συνθήκες απόλυτης πίεσης και ψυχικού εξαναγκασμού από τον ‘Τσαμπανίκα’ και δη υπό το καθεστώς τρόμου, αφού ο τελευταίος, μου είχε δημιουργήσει με απόλυτη σαφήνεια την εντύπωση, πως αν τολμούσα να απαγκιστρωθώ, θα πάθαινα κακό (εγώ ή η οικογένεια μου).
Στην πραγματικότητα οι δράσεις που μου άρεσαν ήταν τα γκράφιτι και το κάψιμο της τούρκικης σημαίας, τα οποία και θεωρώ ότι ούτε την έννομη τάξη διασάλευσαν, αλλά ούτε και ανήθικα ήταν. Εξάλλου, τέτοια βίντεο με γκράφιτι είδα στο site που τηρούσε ο Τσαπανίκας» και θέλησα να συμμετάσχω.
Έτι περαιτέρω, ως Έλλην Πατριώτης που νιώθω, θαυμάζω τον Κολοκοτρώνη, θεωρώ ελληνική την Μακεδονία και προαιώνιο εχθρό τον Τούρκο», είπε.

Επιμέρους πράξεις ομολόγησαν οι άλλοι δύο προφυλακισθέντες με τον 22χρονο να παραδέχεται μόνο ότι προσπάθησε να κατασκευάσει μία μολότοφ.

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και ένας δικηγόρος από τον Πειραιά.

Ο τελευταίος υποστήριξε ότι έδινε νομικές συμβολές στον συγκατηγορούμενο του και πως ο ίδιος δεν έχει εμπλοκή με την οργάνωση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακίστηκαν 4 μέλη της ακροδεξιάς Combat 18 -Ολα όσα αποκαλύφθηκαν "

Συλλαλητήριο στον Πύργο για την Μακεδονία

Στον Πύργο με την συμμετοχή δεκάδων Σωματείων της Ηλείας
Την ερχόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου το Συλλαλητήριο για την Μακεδονία
Με την συμμετοχή δεκάδων Σωματείων και Φορέων από όλη την Ηλεία πραγματοποιηθεί Συλλαλητήριο για το Εθνικό θέμα της Μακεδονίας. Το Συλλαλητήριο θα λάβει χώρα την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία 25ηςΜαρτίου (ΟΤΕ- Άγαλμα Κολοκοτρώνη). Σκοπός της Οργανωτικής Επιτροπής είναι να δώσει και η Ηλεία το δικό της «παρών» στον κοινό αγώνα του Ελληνισμού, εντός και εκτός Ελλάδος, για να στηριχτούν τα Ελληνικά Δίκαια απέναντι στην συνεχιζόμενη παραχάραξη της Ιστορίας από το γειτονικό Κράτος των Σκοπίων.
Η πρωτοβουλία  της Ηλείας στον κοινό αγώνα του Ελληνισμού
Μετά την μεγάλη πανελλήνια κινητοποίηση σε Θεσσαλονίκη (21 Ιανουαρίου) και σε Αθήνα (4 Φεβρουαρίου) έρχεται η σειρά της Ελληνικής Περιφέρειας να δείξει την δική της ευαισθησίας στο Εθνικό αυτό θέμα. Και η διοργάνωση μίας τέτοιας λαϊκής κινητοποίησης λίγα χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία έχει την δική της βαρύτητα. Μεταφέρει ένα μήνυμα αγώνα και αισιοδοξίας σε όλον τον Κόσμο.  Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο κ. Γιώργης Τάκη Δόξας, Λογοτέχνης, και ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτριος Καμπόσος, ενώ θα διαβαστεί μήνυμα-παρέμβαση  του Ηλείου Μουσικοσυνθέτη κ. Ηλία Ανδριόπουλου. 
«Πρέπει να σεβαστούν όλοι την Ιστορική Αλήθεια»
Όπως αναφέρει η Οργανωτική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου, αυτή η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να αφυπνίσει την τοπική μας Κοινωνία πάνω στο κρίσιμο αυτό θέμα. Σε μια εποχή γενικής αφασίας και επιχειρούμενης περιθωριοποιήσεως των Εθνικών και Θρησκευτικών μας συμβόλων και αξιών από τον Δημόσιο χώρο, που συνδυάζεται με την συστηματική αλλοίωση της Ελληνικής Ιστορίας από πολλές πλευρές, χρέος όλων μας είναι η αφύπνιση και η ευαισθητοποίηση. Και το Εθνικό Θέμα της Μακεδονίας μας είναι ζωτικό για όλους.  Επίσης τονίζουν τα εξής : «Η Ηλεία του Πολιτισμού, της Ολυμπιακής Φλόγας, της Ήλιδος και του Επικουρίου Απόλλωνος είναι ένα διαρκές σύμβολο ΕΝΟΤΗΤΟΣ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Η Ηλεία μας. Η Ηλεία που ποτέ δεν απουσίασε από τους μεγάλους και ωραίους Αγώνες του Ελληνικού Έθνους. Αυτό το γνωρίζουν όχι μόνο οι Έλληνες όλης της Γης, αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, προσκυνητές του Μεγαλείου του Τόπου και των Ανθρώπων…..
Η Ηλεία των Μεγάλων Εθνικών Αγώνων, των Συλλαλητηρίων για τον Ελληνισμό συνεχίζει να δηλώνει το ¨παρών¨ της. Από την δεκαετία του 1950 και τα Συλλαλητήρια σε Πύργο και Αμαλιάδα για τον Αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού έως την δεκαετία του 1980 και τους αγώνες για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και έως το 1994 και το μεγάλο Συλλαλητήριο στον Πύργο για την Μακεδονία. Ο Αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, όσο η ΑΔΙΚΙΑ και το ΨΕΥΔΟΣ θέλουν να μας υποτιμούν τα Δίκαιά μας, να μας κλέβουν την Ιστορία μας…. Θα συνεχίζεται μέχρι να σεβαστούν όλοι την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ….¨»
 
Ποιοι συμμετέχουν και στηρίζουν το Συλλαλητήριο στον Πύργο
Οι ως τώρα Σύλλογοι και Σωματεία της Ηλείας που συμμετέχουν και στηρίζουν το Συλλαλητήριο είναι οι εξής :
Σύνδεσμος Τραυματιών και Πολεμιστών Κύπρου 1974 Νομού Ηλείας, Σύνδεσμος των εν Ηλεία Γορτυνίων «Γρηγόριος  Ε΄», Πολιτιστικός Σύλλογος Ηλείων «Παντοκράτωρ», Ομάδα Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Πύργου, Σύνδεσμος Οπλιτών Νομού Ηλείας, Σύνδεσμος Υδραυλικών Νομού Ηλείας, Σύνδεσμος Παλαιμάχων Πολεμιστών Κορέας-Παράρτημα Νομού  Ηλείας, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνος -Παράρτημα Νομού Ηλείας, Λαογραφικός και Χορευτικός Όμιλος Πύργου «Ηλείων Παράδοσις», Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρισίων «Τα Μακρίσια», Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.)-Παράρτημα Νομού Ηλείας, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού (Ε.Α.Α.Ν.)-Παράρτημα Νομού Ηλείας, Όμιλος Φίλων Μακεδονίας Αμαλιάδος, Επιχειρηματικός Σύλλογος Ηλείας, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Νομού Ηλείας (που περιλαμβάνει τους εξής Συλλόγους: Εμπορικός Σύλλογος Ανδραβίδας, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Ανδρίτσαινας, Εμπορικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Βαρθολομιού, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γαστούνης, Σύλλογος Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Ζαχάρως, Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Κάστρου-Κυλλήνης, Σύλλογος Επαγγελματιών Κατακόλου «Η Αλληλεγγύη», Εμπορικός Σύλλογος Κατακόλου «Η Ενότητα», Εμπορικός Σύλλογος Κρέστενας, Εμπορικός Σύλλογος Λεχαινών, Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Εμπορικός Βιοτεχνικός Σύλλογος Τραγανού), Σύλλογος φίλων παραδοσιακού τραγουδιού «Ο Μοριάς»Αμαλιάδος, Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Νομού Ηλείας «Η Αναγέννηση», Σύλλογος Ιεροψαλτών Νομού Ηλείας, Σύλλογος Παραπληγικών –Κινητικά αναπήρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πύργου, Συνεταιρισμός ΤΑΞΙ Πύργου «Ολυμπιακή Ένωση», Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου Δήμου Ήλιδας, Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ηλείας, Παλαιστικός Σύλλογος Πύργου «Τιτάν».  
iliaoikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο στον Πύργο για την Μακεδονία"

Καμμένος σε Liberation:Η Ελλάδα πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με Τουρκία

«Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία» προειδοποιεί ο Πάνος Καμμένος σε μεγάλη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation, σε μια νέα δήλωση - φωτιά, την ώρα που τα κυβερνητικά και τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -και ο πρωθυπουργός προσωπικά- προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους.

«Είμαστε πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Όταν ο εναέριος χώρος παραβιάζεται, στέλνουμε τα αεροπλάνα μας για να συνοδεύσουμε τα τουρκικά αεροσκάφη έξω από τον εναέριο χώρο μας» αναφέρει χαρακτηριστικά στον απόηχο της δήλωσής του περί ομηρίας των ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο η Ελλάδα είναι κατά βάση στο έλεος ενός ατυχήματος το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να επεκταθεί στην ακτοφυλακή, στο ναυτικό κλπ... Με την παραβίαση των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου, που είναι τόσο ελληνικός όσο και ευρωπαϊκός, αναφέρει ο υπουργός Άμυνας,  η Άγκυρα προσπαθεί επίσης να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη, και γι’ αυτό η Αθήνα αναφέρει κάθε περιστατικό σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ. «Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την επικράτειά μας, που είναι όχι μόνο ελληνική, αλλά και ευρωπαϊκή» επαναλαμβάνει στο πλαίσιο αυτό.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Τουρκία ασκεί πραγματική πίεση στην Ελλάδα. Όπως εξηγεί, σε ένα χρόνο, οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων αυξήθηκαν κατά 450%, ενώ του εναέριου χώρου κατά 48%. «Η εξήγηση έγκειται στην κατάσταση στη Συρία και στη σύγκρουση με τους Κούρδους. Οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στο θύλακα της Αφρίν και προσπαθούν να εξαγάγουν τις εντάσεις στην Ελλάδα» υποστηρίζει.

Όπως σημειώνει ο υπουργός Άμυνας, το περιστατικό στα ελληνοτουρκικά σύνορα κανονικά θα είχε επιλυθεί από τους ΑΓΕΕΘΑ των δύο στρατών. «Σήμερα βλέπουμε κλιμάκωση μετά την απόφαση του Τούρκου Εισαγγελέα να μην παραδώσει  τους δύο στρατιώτες μας στο ελληνικό προξενείο μέχρι τη δίκη τους. Αυτό το θέμα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο στρατιώτες περιπολούσαν σε μια περιοχή που είναι γνωστή για διακίνηση ανθρώπων και αποτελεί σημείο εισόδου για τους παράνομους μετανάστες. Αυτοί οι στρατιώτες ακολούθησαν ένα μονοπάτι που θα οδηγούσε σε διακινητές, και πέρασαν την τουρκική επικράτειας για λίγα μέτρα... 

«Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος της Ελλάδας. Τέτοια περιστατικά πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά» τονίζει ο Πάνος Καμμένος. 






Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο κ. Καμμένος επιμένει ότι η χρήση του ονόματος «Μακεδονία» δεν είναι θέμα ελληνικού εγωισμού, αλλά ιστορικής αλήθειας και πολιτισμού, ελληνικού αλλά και ευρωπαϊκού. «Στο σχέδιο ευρωπαϊκού συντάγματος που συνέταξε ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν το 2004, το άρθρο 1 ανέφερε ότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός βασιζόταν στον ελληνικό πολιτισμό» παρατηρεί. 

Στην Ελλάδα, ως επί το πλείστον, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχθεί μια πρόταση για το όνομα που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία» δηλώνει. 

Από πλευράς του, ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος που παραβρέθηκε στο πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σχολίασε με νόημα στη Liberation ότι «οι Έλληνες μιλούν για παραβίαση του θαλάσσιου ή του εναέριου χώρου. Αλλά όλα εξαρτώνται από την ανάγνωση των διεθνών συνθηκών. Και δεν τις διαβάζουμε με τον ίδιο τρόπο». 
«Η Συνθήκη της Λωζάνης, που υπεγράφη το 1923, ορίζει τα σημερινά σύνορα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, τα οποία ο Ερντογάν θέλει να αναθεωρήσει» σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα. 

Σε «άδειασμα» του Πάνου Καμμένου για τη δήλωσή του περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών προχώρησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, λέγοντας ότι για τον ίδιον δεν προκύπτει αυτή τη στιγμή η «ιδιότητα» της ομηρίας για τους δύο Έλληνες. 

Μιλώντας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης εκτίμησε ότι η Τουρκία θέλει να οξύνει τα πράγματα. «Είναι το αποτέλεσμα μιας γενικότερης στάσης που επιδεικνύει και στον χώρο του Αιγαίου αλλά και με την ΑΟΖ στην Κύπρο» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο κ. Κουβέλης μεταβαίνει στις αρχές της εβδομάδας, πιθανόν την Τρίτη, στην Ορεστιάδα, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού για να συναντηθεί και με τις οικογένειες των στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να «κρύβεται κάτι» πίσω από την είσοδο των δύο ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος στον Έβρο αφήνει σε συνέντευξή του ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραπέμποντας στην τουρκική δικαιοσύνη για τη διαλεύκανση του θέματος. 

«Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου έρχονται να επιβεβαιώσουν την πεποίθηση ότι η υπόθεση θα έχει διάρκεια και βάθος» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στη δήλωση ότι ο υπουργός Άμυνας έχει εξαφανιστεί γιατί του είπε ο Τσίπρας «εξαφανίσου να μην σε βλέπουν οι Τούρκοι» προχώρησε μέσω του σταθμού μας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος σε Liberation:Η Ελλάδα πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με Τουρκία "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news