facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Τούρκος πέρασε τα σύνορα στις Καστανιές και ζητά πολιτικό άσυλο

Ένας Τούρκος, περίπου τριάντα ετών πέρασε τα Ελληνοτουρκικά σύνορα από το Κάραγατς στις Καστανιές Ορεστιάδας του Έβρου τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Λίγο μετά τις πέντε το πρωί ο νεαρός Τούρκος, εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής, κοντά στο σημείο όπου συνελήφθησαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί την περασμένη Πέμπτη.

Όπως είπαν στο «protothema.gr», είδαν καπνούς από φωτιά και όταν πλησίασαν, αντίκρισαν τον νεαρό Τούρκο, ο οποίος προσπαθούσε να ζεσταθεί.

Οι κάτοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Άντρες από τον αστυνομικό σταθμό των Καστανιών, μετέβησαν στην περιοχή όπου πήραν μαζί τους τον νεαρό Τούρκο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε πολιτικό άσυλο στην χώρα μας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκος πέρασε τα σύνορα στις Καστανιές και ζητά πολιτικό άσυλο"

Ηλεία : Ψάρευαν συναγρίδες στο Ιόνιο και συναντήθηκαν μεσοπέλαγα με αγριογούρουνα ! (βίντεο)

Δεν πίστευαν στο μάτια τους τρείς ερασιτέχνες ψαράδες από την Ηλεία όταν στην διάρκεια του ψαρέματος στο Ιόνιο συνάντησαν μεσοπέλαγα δύο αγριογούρουνα ! να κολυμπούν δίπλα από την βάρκα τους .

Οι ερασιτέχνες ψαράδες τραβούσαν συρτή αναζητώντας συναγρίδες στην περιοχή του Κυλλήνιου Κόλπου , όταν ξαφνικά έκπληκτοι αντιλήφθηκαν τα δύο αγριογούρουνα να πλέουν δίπλα τους μέσα στο νερό.

«Νομίσαμε ότι ονειρευόμαστε … Κάναμε τον σταυρό μας και πλησιάσαμε κοντά τους. Τα δύο ζώα κολυμπούσαν ανοιχτά περίπου δύο ναυτικά μίλια από την ακτή . Φαίνονταν να είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους. Σταματήσαμε το ψάρεμα και σιγά – σιγά με την βάρκα, αρχίσαμε να τα βοηθούμε προκειμένου να στραφούν προς την ακτή . Μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να βγουν έξω . Εκεί μάθαμε ότι ανήκαν σε φάρμα ιδιώτη και ότι είχαν μπει μέσα στη θάλασσα επειδή φοβήθηκαν κάποια σκυλιά που τα κυνήγησαν . Μάλιστα ήρθε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της φάρμας , τα μάζεψε και μας ευχαρίστησε» – είπε στο www.apokalypseis.com ένας εκ των τριών ψαράδων και πρόσθεσε χαριτολογώντας :

« Ευτυχώς που οι φωτογραφίες και το βίντεο που τραβήξαμε αποτελούν το αποδεικτικό υλικό της αναπάντεχης συνάντησής μας . Διαφορετικά θα μας έλεγαν ότι έχουμε καπνίσει κάποιο από τα «βαριά» και φημισμένα τσιγάρα της περιοχής μας». –




Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεία : Ψάρευαν συναγρίδες στο Ιόνιο και συναντήθηκαν μεσοπέλαγα με αγριογούρουνα ! (βίντεο)"

Σφίγγει ο Εβρος -Υπερτριπλασιάζονται οι περιπολίες, ενισχύονται σε οπλισμό

Αυστηρές εντολές που θέτουν σε εγρήγορση τους ακρίτες στρατιώτες στον Έβρο εκδόθηκαν τα τελευταία 24ωρα από την Αθήνα, μετά τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών στις Καστανιές και τα όσα ακολούθησαν.
Ειδικότερα, μετά από απανωτές συσκέψεις αποφασίστηκε (και εφαρμόζεται ήδη) να υπερτριπλασιαστούν οι ομάδες των στρατιωτικών που κάνουν τις περιπολίες στην ελληνοτουρκική οριογραμμή στον Έβρο.
Κατόπιν τούτου, από δύο άτομα που έβγαιναν ως τώρα, οι περιπολούντες αυξήθηκαν σε επτά.
Παράλληλα, ειδικές οδηγίες έχουν δοθεί και για τον τρόπο κίνησης πάνω στην οριογραμμή, όπως και για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση που επιχειρηθεί αιφνιδιασμός, καθώς κανείς πια δεν μπορεί να εκτιμήσει με βεβαιότητα τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας. Πόσω μάλλον όταν δεν υπάρχει σαφής εικόνα:
  • για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες, και
  • για τον αριθμό των Τούρκων που κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον ανθυπολοχαγό και τον επαγγελματία υπαξιωματικό την περασμένη Πέμπτη στο δάσος των Καστανιών Έβρου.
Την ίδια ώρα, εκτός από το Μαξίμου και στο ΓΕΕΘΑ περιμένουν να σχηματίσουν εικόνα για τις επόμενες κινήσεις της Τουρκίας στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, από το κατηγορητήριο που θα συνταχθεί και από το «πόσο κοντά» θα ορίσει ο Τούρκος εισαγγελέας την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης.
Αν και δεν επικρατούν οι  καλύτερες σχέσεις αυτή την περίοδο μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον, η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κυπριακή ΑΟΖ λειτουργεί κατευναστικά, αφού οι Τούρκοι μπορεί να απειλούν, ωστόσο δύσκολα θα προσεγγίσουν, έστω, τα αμερικανικά σκάφη που (όλως τυχαίως) θα συνασκούνται με δυνάμεις του Ισραήλ.
Γιατί ο Τσίπρας δεν τηλεφωνεί στον Ερντογάν
Ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη που τον κάλεσε να αξιοποιήσει τους διαύλους επικοινωνίας του με τον Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε χθες ότι θα πάρει τηλέφωνο τον Τούρκο πρόεδρο όταν εκείνος κρίνει ότι πρέπει. Η κυβέρνηση, κατά πληροφορίες, τηρεί στάση αναμονής περιμένοντας την οριστικοποίηση των ημερομηνιών από την τουρκική Δικαιοσύνη. Κατόπιν, κατά τις ίδιες πληροφορορίες, αναμένεται να αρχίσει να θέτει το ζήτημα σε αρχηγούς κρατών, με κύκλους του Μαξίμου να μην αποκλείουν και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν για αυτόν τον λόγο. 
Για την ώρα κορυφώνεται το παιχνίδι νεύρων, αφού η μεν Τουρκία εξέδωσε ειδοποίηση δεσμεύοντας για ασκήσεις περιοχές ακόμα και την 25η Μαρτίου ή τη Μεγάλη Παρασκευή, ημερομηνίες εθνικής γιορτής ή θρησκευτικά σημαντικές, σπάζοντας ουσιαστικά όσα έχουν συμφωνηθεί στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης από το 1987 και λένε ότι στις κρίσιμες γιορτές, εθνικές και θρησκευτικές, η μία χώρα δεν θα προκαλεί την άλλη με ασκήσεις στον χώρο του Αιγαίου.
Ο φόβος που υπάρχει στην Αθήνα δεν έχει να κάνει μόνο με τις στρατιωτικές απειλές, αλλά και με το ενδεχόμενο το ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί να λειτουργήσει ανασχετικά και για τις τουριστικές αφίξεις, κρίσιμο στοιχείο για την ελληνική οικονομία.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σφίγγει ο Εβρος -Υπερτριπλασιάζονται οι περιπολίες, ενισχύονται σε οπλισμό "

Άστραψε και βρόντηξε ο Ερντογάν κατά της Moody's και της Ελλάδας: Αναβαθμίσατε τους Έλληνες που βυθίζονται και όχι εμάς; - ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση στον οίκο Moody’s εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά τα «σκάγια» του πήραν και την Ελλάδα.

Μία ημέρα μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τουρκίας κατά μία βαθμίδα, από το Ba1 στο Ba2, στην κατηγορία «σκουπίδια» δηλαδή, ο Τούρκος Πρόεδρος αμφισβήτησε τα κριτήρια του οίκου αξιολόγησης λέγοντας χαρακτηριστικά σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας yeniakit:

«Πείτε μας με ποια λογική και με ποια κριτήρια μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας, οι Έλληνες έχουν βυθιστεί, είναι εξαντλημένοι. Με ποια σταθμά αναβαθμίσατε την οικονομία τους και υποβαθμίσατε εμάς».

Στο μεταξύ εκτός από το ξέσπασμα Ερντογάν κατά της Moody’s, πολλές εφημερίδες που πρόσκεινται φιλικά προς τον Πρόεδρο έγραφαν ότι «η έκθεση της Moody’s γράφτηκε στο σπίτι του Φετουλάχ Γκιουλέν». Γνωστός αρθρογράφος αναφέρει ότι είναι γνωστή η αγάπη του διεθνούς οίκου στον εχθρό του Ερντογάν.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Άστραψε και βρόντηξε ο Ερντογάν κατά της Moody's και της Ελλάδας: Αναβαθμίσατε τους Έλληνες που βυθίζονται και όχι εμάς; - ΒΙΝΤΕΟ"

«Βόμβα» Αδωνι για Τσίπρα: Συγκάλυψε την σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Tην ανάρτηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο twitter για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σχολίασε μέσω του δικού του λογαριασμού, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης.

«Ο άνθρωπος που για πολιτικούς λόγους (αλλά και λόγους συμφέροντος…) συγκάλυψε την σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στελεχών του Σύριζα και την άδικη απόλυσή τους μετά, το παίζει ευαίσθητος….μέγας υποκριτής» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.



Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβα» Αδωνι για Τσίπρα: Συγκάλυψε την σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ"

Και ξαφνικά ξέσπασε κόντρα Φώφης-Σταύρου λόγω... Τσίπρα -Δηλητηριώδη καρφιά εκατέρωθεν

Κόντρα ξέσπασε μέσω twitter ανάμεσα στον Σταύρο Θεοδωράκη και την Φώφη Γεννηματά με αφορμή την πρόσκληση που δέχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν την πρότασή του για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
Μια πρόταση που ορισμένοι ερμηνεύουν σαν προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να βρεί στηρίγματα στην αντιπολίτευση για το όνομα των Σκοπίων αφού ο Καμμένος δηλώνει ανυποχώρητος.
Και όλα αυτά λίγα 24ωρα πρίν ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής: Την Κυριακή ορίζονται οι σύνεδροι ενώ την επόμενη Παρασκευή ξεκινά το Συνέδριο που θα εκλέξει ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής.
Πρώτα «χτύπησε» η Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για επικοινωνιακά παιχνίδια και καρφώνοντας τον Σταύρο Θεοδωράκη.
«Για το Κίνημα Αλλαγής άλλο ζήτημα είναι η ανάγκη Εθνικής Συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά θέματα και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. Τσίπρα. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι!» αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter λίγη ώρα μετά την πρωτοβουλία Τσίπρα να τηλεφωνήσει στον Σταύρο Θεοδωράκη και να του ζητήσει να συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρότασή του να συσταθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.
Το μήνυμα της επικεφαλής της ΔΗΣΥ ήταν κάτι παραπάνω από σαφές. Εγκαλούσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι «ρίχνει νερό» στο μύλο των επικοινωνιακών παιχνιδιών του Αλέξη Τσίπρα.
Η απάντηση Θεοδωράκη
Λίγη ώρα αργότερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης «σήκωσε το γάντι» που του πέταξε η Φ. Γεννηματά και μάλιστα με το ίδιο μέσο - το twitter.
Εγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης
«Το είπα στη Βουλή, το επαναλαμβάνω και σήμερα για να γίνει κατανοητό κι απ’ αυτούς που δεν το κατάλαβαν. Οι ώριμοι αντίπαλοι αντιπαρατίθενται και συνυπάρχουν. Και ειδικά στα πατριωτικά θέματα αντιπαρατιθέμεθα με στόχο τη συνεννόηση και όχι την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων».
Το μήνυμα του επικεφαλής του Ποταμιού εξίσου σαφές και ελαφρώς ειρωνικό «για εκείνους που δεν το κατάλαβαν». Εγκαλεί την Φώφη Γεννηματά για ανώριμη πολιτική και για μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία
Το ξαφνικό «φλερτ» Τσίπρα-Θεοδωράκη, με αφορμή το ραντεβού τους για τα εθνικά θέματα, έπεσε στο νεοσύστατο Κίνημα Αλλαγής ως «κεραυνός εν αιθρία». Ή μήπως όχι;
Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις Γεννηματά-Θεοδωράκη έχουν περάσει από σαράντα κύματα. Ο επικεφαλής του Ποταμιού μέχρι πριν από μερικούς μήνες δεν είχε καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για την ενιαία Κεντροαριστερά, γεγονός που καυτηρίαζαν στη Χ. Τρικούπη επιρρίπτοντας την ευθύνη στον Στ. Θεοδωράκη. Ωστόσο, οι πάγοι έλιωσαν, Φώφη και Σταύρος συναντήθηκαν, τα βρήκαν και συμφώνησαν να συμπλεύσουν. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που οι έτεροι ανθυποψήφιοί τους για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τους κατηγορούσαν στα debate για «κρυφές» συμφωνίες ερήμην τους, όπως για παράδειγμα ότι θα παραμείνουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗ.ΣΥ και του Ποταμιού μέχρι τις εκλογές.
Ο μήνας του... μέλιτος όμως φαίνεται ότι τελείωσε. Αφορμή στάθηκαν διαφωνίες σχετικά με τις διαδικασίες του συνεδρίου (εκλογή συνέδρων, ποσοστώσεις κλπ) και «χτύπησαν κόκκινο» με την αποδοχή από τον Στ. Θεοδωράκη της πρόσκλησης Τσίπρα να συζητήσουν το Σάββατο στο Μαξίμου για την πρόταση του Ποταμιού για την σύσταση εθνικού συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής.
Στη Χ. Τρικούπη «βράζουν».
«Ο,τι είχαμε να πούμε, το είπαμε δημοσίως με το tweet της προέδρου. Τα υπόλοιπα, τη Δευτέρα στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής» έλεγαν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, προϊδεάζοντας για «θερμή» συνεδρίαση.
Σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα, η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Εσύ τι καταλαβαίνεις από την ανακοίνωση, ότι δεν υπάρχει;».
Στο ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση να διαρραγεί το εγχείρημα μία εβδομάδα πριν το συνέδριο, κομματικές πηγές απαντούσαν: «Εμείς πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε μέχρι εκεί». Οι δύο ηγέτες δεν έχουν συνομιλήσει ακόμη - αν και κάποιοι έλεγαν ότι επρόκειτο να μιλήσουν τηλεφωνικά σήμερα - και αρκέστηκαν σε «αψιμαχίες» μέσω twitter.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Και ξαφνικά ξέσπασε κόντρα Φώφης-Σταύρου λόγω... Τσίπρα -Δηλητηριώδη καρφιά εκατέρωθεν "

Βουλή: Κλίμα γενικευμένης σύγκρουσης και διάλυσης στην Επιτροπή για τη Novartis

Περιβάλλον γενικευμένης σύγκρουσης και ουσιαστικής διάλυσης της ειδικής Επιτροπής που συστάθηκε πρόσφατα με πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης δέκα πρώην κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων, σχετικά με την υπόθεση Novartis, διαμορφώνεται στη Βουλή.

Στη σημερινή δεύτερη κιόλας συνεδρίασή της, το Κομμουνιστικό Κόμμα αποχώρησε καταγγέλλοντας «παρελκυστικές πρακτικές», ενώ από τις τοποθετήσεις ΝΔ και ΔΗΣΥ ουσιαστικά προδιαγράφεται ανάλογη κίνηση εκ μέρους τους το αμέσως επόμενο διάστημα, αν –όπως υποστηρίζεται- επιβεβαιωθεί εκ μέρους της πλειοψηφίας η βούληση για μη ουσιαστική έρευνα της υπόθεσης.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, έντασης και ρευστότητας αναφορικά με τα επόμενα βήματα, αποφασίστηκε να κληθεί προς ακρόαση το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Το θέμα της πρόσκλησης στον πρώην υπουργό, έθεσε σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση ο κ. Θ. Παπαθεοδώρου, επικαλούμενος τις δύο επιστολές που έχει στείλει στα μέλη της ο κ. Βενιζέλος, αιτούμενος να εκθέσει και προφορικά τις ενστάσεις του «σχετικά με τη συγκρότηση και λειτουργία της Επιτροπής».

Σύμφωνα με βουλευτές της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι ο κ. Βενιζέλος καλείται «κατόπιν αιτήματός του, στο πλαίσιο που επιτρέπει το άρθρο του Κανονισμού της Βουλής 156§4».

Οταν η πληροφορία για κλήση του «προκειμένου να μιλήσει για τις επιστολές του» έφθασε στο κ. Βενιζέλο, εκείνος εξέφρασε την ικανοποίησή του. Ωστόσο, μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της επιτροπής, όπως και άλλα μέλη της πλειοψηφίας, σε ανεπίσημες συζητήσεις εμφανίστηκαν να στέκονται ιδιαίτερα στο προαναφερθέν άρθρο, το οποίο εφαρμοζόμενο σημαίνει ότι ο κ. Βενιζέλος καλείται να δώσει εξηγήσεις ως εμπλεκόμενος και όχι για τις ενστάσεις του. «Κατά την προκαταρκτική εξέταση, εκείνος κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση δίωξης καλείται από την Επιτροπή να δώσει εξηγήσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω άρθρο.

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ έθεσε θέμα κλήσης πρώτα από όλα των τριών λεγόμενων «προστατευόμενων» μαρτύρων. «Πρέπει να έρθουν. Αλλιώς τί να κάνουμε εδώ μέσα;» αναφέρουν οι γαλάζιοι, καθιστώντας σαφή τα όρια της συμμετοχής τους στις εργασίες της Επιτροπής. «Ζητούμε να κληθούν οι ανώνυμοι μάρτυρες αλλά και ο Φρουζης, να ερευνηθούν όλα τα στοιχεία», σημείωσε και ο κ. Θ.Παπαθεοδώρου (ΔΗΣΥ), επαναβεβαιώνοντας τα όρια και του κόμματός του.

Τόσο η ΝΔ όσο και η ΔΗΣΥ, καθώς επίσης και το Ποτάμι, ουσιαστικά και με τρόπο ρητό απορρίπτουν κάθε επιχειρηματολογία εκ μέρους της πλειοψηφίας, περί «αναρμοδιότητας» της βουλής, και ζητούν μετ’ επιτάσεως την ουσιαστική συνέχιση των εργασιών διερεύνησης της υπόθεσης, με κλήση μαρτύρων, πριν από την κλήση των δέκα «ενδιαφερομένων» προσώπων. Υπό το πρίσμα αυτό, μεταξύ άλλων ο κ. Παπαθεοδώρου φέρεται να σημειώνει ότι ετοιμάζει συγκεκριμένη πρόταση προγραμματισμού για κλήση μαρτύρων. «Από την απάντηση σε αυτό του Προέδρου της επιτροπής, θα εξαρτηθεί και η στάση μας», φέρεται να υπογραμμίζει.

Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία κρατά κλειστά τα χαρτιά της για τα επόμενα βήματα και τις προθέσεις της, οι οποίες όμως φαίνεται ότι δύσκολα θα διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που έχουν ήδη δημιουργηθεί και τη φέρουν απλώς να διατηρείται αβεβαιότητα ως προς το «εάν είναι αρμόδια ή όχι η Επιτροπή», με επόμενο βήμα την επιστροφή της δικογραφίας στην Δικαιοσύνη, αφού νωρίτερα θα έχει διατηρηθεί η εικόνα «υπόπτων» πολιτικών προσώπων.

«Η Επιτροπή έχει αποφασίσει ήδη να προτάξει τη συζήτηση για την αρμοδιότητά της», επιμένει σε κατ’ιδίαν συζητήσεις του ο κ. Παρασκευόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζεται να λέει ότι θα εξεταστούν και όλοι οι αναφερόμενοι στην δικογραφία, χωρίς πάντως να προσδιορίζει το χρόνο λήψης απόφασης σχετικά με το ζήτημα της αρμοδιότητας της Επιτροπής. Εμφανίζεται δε να επαναλαμβάνει ότι στόχος της Επιτροπής είναι να λειτουργήσει σύμφωνα με τις προβλέψεις του Συντάγματος, και λάμψει η αλήθεια ώστε στο τέλος να καταδικαστούν οι ένοιχοι αν υπάρχουν, και να απαλλαγούν οι όποιοι αθώοι.

«Η πλειοψηφία δεν έχει αποφασίσει αν η Επιτροπή είναι αρμόδια, λες και η Βουλή παρέπεμψε τους δέκα σε αναρμόδια Επιτροπή», σχολίασε ο κ. Γ. Μαυρωτάς (Ποτάμι).

Στην τοποθέτησή του, αιτιολογώντας την αποχώρηση του ΚΚΕ, ο κ. Ν. Καραθανασόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είχαμε βάλει εξ αρχής ζήτημα με τις παρελκυστικές τακτικές ορισμένων. Η Επιτροπή είναι όργανο με εισαγγελικές αρμοδιότητες, άρα πρέπει να γίνει εξέταση όλων των κατηγοριών. Και είναι παρελκυστική τακτική να μπαίνει σήμερα ζήτημα αρμοδιότητας ή αναρμοδιότητας. Επρεπε να γίνει συζήτηση και να εξαντληθεί στην Ολομέλεια». Παράλληλα σημείωσε ότι μετά την κλκήση όλων των μαρτύρων –και των τριών προστατευόμενων- θα πρέπει να εκτιμηθεί το να έρθουν και οι φερόμενοι ως τελέσαντες αδικήματα. Συμπλήρωσε, πάντως, ότι το κόμμα του θα παρακολουθεί τις διαδικασίες: «Αν αρχίσουν να εξετάζουν μάρτυρες και μπουν σε διαδικασία ουσίας, θα επανέλθουμε», φέρεται να είπε.

Τέλος, επιστολή με την οποία ζητεί έγγραφα της Δικαιοσύνης που να αιτιολογούν το «προστατευόμενο» των τριών μαρτύρων, έστειλε στην Επιτροπή ο κ. Α. Λοβέρδος.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Κλίμα γενικευμένης σύγκρουσης και διάλυσης στην Επιτροπή για τη Novartis"

Καμμένος: Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Ελληνες ομήρους

Αυτή τη στιγμή στις τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του από τη Ρουμανία, μετά τη συνάντησή του με τον Ρουμάνο ομόλογό του Μιχάι Φίφορ στο Βουκουρέστι. 
Ο Πάνος Καμμένος, σε εντελώς διαφορετική γραμμή από ό,τι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είπε για τη σύλληψη ότι «αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό».
Υπενθυμίζεται πως χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη σύλληψη και την κράτηση σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Τουρκίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, έκανε λόγο για «σύνηθες περιστατικό». 
Η διχογνωμία Τσίπρα-Καμμένου για τη φυλάκιση των δύο στρατιωτικών δείχνει πλέον ολοφάνερα ότι οι κυβερνητικοί εταίροι δεν έχουν κανένα κοινό σημείο στα εθνικά θέματα. Μετά τη ρήξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό, έρχεται τώρα η διαφορετική προσέγγιση για το θέμα της Αδριανούπολης να αποκαλύψει το χάσμα που υπάρχει.
 Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καμμένου: 
«Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα και την ελληνική αποστολή η επίσκεψή μας στο Βουκουρέστι.
Η Ρουμανία και η Ελλάδα έχουν άριστη και ιστορική σχέση σε όλους τους τομείς, η οποία δεν βασίζεται μόνον στις κοινές εμπειρίες και φιλοδοξίες των λαών μας, αλλά και στη σταθερή και κοινή δέσμευση να αντιμετωπιστούν από κοινού οι σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις της περιοχής μας από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κατά τα τελευταία χρόνια, η σχέση μας έχει ισχυροποιηθεί μέσω της στενής συνεργασίας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Ιδιαίτερα στον τομέα της άμυνας, η Ελλάδα και η Ρουμανία χαίρουν προνομιακών και κοινώς επωφελών σχέσεων, οι οποίες έχουν παγιωθεί μέσω πληθώρας διμερών και πολυεθνικών δραστηριοτήτων και μέσω της κοινής μας συμμετοχής σε αποστολές και επιχειρήσεις, οι οποίες συνδέουν το στρατιωτικό μας προσωπικό κατά γόνιμο και παραγωγικό τρόπο.
Το μήνυμα το οποίο θα μεταδοθεί εδώ, στη Ρουμανία, όπως επίσης στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, είναι ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εύρος προκλήσεων και απειλών που απαιτούν συνολική προσέγγιση και αντίληψη, καθώς και σταθερή πολιτική βούληση, ώστε η αντιμετώπιση να είναι αποτελεσματική.
Μαζί θα δημιουργήσουμε ένα τόξο σταθερότητας, το οποίο θα ξεκινά από τη Ρουμανία, θα συνεχίζει στα Βαλκάνια με τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ελλάδα, την Κύπρο, έως και το Ισραήλ και την Αίγυπτο, και όλες τις μετριοπαθείς χώρες της Μέσης Ανατολής, ώστε στην περιοχή μας να εδραιωθεί η ειρήνη, η στενή συνεργασία και η σταθερότητα, για το μέλλον των λαών μας.
Η Ρουμανία και η Ελλάδα έχουν αποδείξει ιστορικά ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε από εδώ, από το Βουκουρέστι.
Προς αυτόν τον στόχο, ο οποίος είναι μόνο η αρχή, προσβλέπουμε σε μια πιο περιεκτική και εκσυγχρονισμένη αμυντική συνεργασία, μέσω της οποίας θα επιτευχθεί περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας. Μέσω της συνάντησης η οποία οργανώθηκε σήμερα, θα προσφερθούν ευκαιρίες στην αμυντική μας βιομηχανία για περαιτέρω συνεργασία και όφελος, με ορθή χρήση των ευρωπαϊκών αμυντικών χρηματοδοτήσεων και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της άμυνας.
Δαπανούμε πολλά χρήματα για την άμυνα και για τη Συμμαχία. Ωστόσο, να είστε σίγουροι -και αυτό το μήνυμα το στέλνουμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση- ότι είμαστε επίσης έτοιμοι για στενή συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας μας. 
Μια τέτοια συνεργασία με τις γειτονικές μας χώρες μπορεί να συνεισφέρει στην άμυνα, την ασφάλεια, την έρευνα και ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Εργαζόμαστε για την ειρήνη και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη. Παράλληλα, όμως, ζητάμε από όλες τις χώρες της περιοχής να επιδείξουν σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, σεβασμό στη Συμμαχία, στα υπογεγραμμένα και στα συμφωνηθέντα.
Ενημέρωσα τον υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας για το περιστατικό που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου υπουργού Άμυνας για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών.
Σήμερα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ελληνορουμανική αμυντική συνεργασία και θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τον υπουργό, τους στρατηγούς, ναυάρχους, αξιωματικούς και συνεργάτες του ρουμανικού υπουργείου Άμυνας για τη θερμή υποδοχή,
Σας ευχαριστώ».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος: Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Ελληνες ομήρους "

«Combat 18»: Ελεύθεροι οι τέσσερις από τους έντεκα συλληφθέντες

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους τέσσερα άτομα ανάμεσά τους και ένας ανήλικος,που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών της ακροξεδιάς οργάνωσης «Combat 18», η οποία φέρεται να ευθύνεται για τουλάχιστον 30 επιθέσεις σε χώρους αντιεξουσιαστών.

Όσοι απολογήθηκαν ήδη αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, που αφορούν σε παραβάσεις του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών. Αν και δε κατηγορούνται για συμμετοχή στην ακροδεξιά οργάνωση, ρωτήθηκαν - σύμφωνα με πληροφορίες- από την ανακρίτρια και αρνήθηκαν πως έχουν οποιαδήποτε σχέση με αυτή την οργάνωση.

Κατα την έξοδό τους από το ανακριτικό γραφείο αποδοκιμάστηκαν έντονα απο αντιεξουσιαστές που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια για άλλη υπόθεση και τελικώς φυγαδεύτηκαν.

Οι υπόλοιποι επτά από τους συλληφθέντες για δράσεις της ακροδεξιάς οργάνωσης, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απολογούνται αύριο ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "«Combat 18»: Ελεύθεροι οι τέσσερις από τους έντεκα συλληφθέντες "

Μόρια: Μετανάστες έσπασαν τον χώρο φιλοξενίας επειδή δεν τους έδωσαν άσυλο

Φθορές προκάλεσαν μέσα στο προαναχωρησιακό Κέντρο (ΠΡΟΚΕΚΑ), όπου «φιλοξενούνται» προσωρινά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, 15 μετανάστες στους οποίους επιδόθηκε χθες δεύτερη απορριπτική απόφαση σε αίτημα ασύλου που είχαν υποβάλει.

Ως εκ τούτου, οι 15 θα πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αρχικά αρνήθηκαν να επιστρέψουν στους θαλάμους τους, ενώ στη συνέχεια προέβησαν σε καταστροφές σε χώρους του ΠΡΟΚΕΚΑ.

Με επέμβαση δυνάμεων της Αστυνομίας αποκαταστάθηκε η τάξη, ενώ εναντίον των 15 απαγγέλθηκαν κατηγορίες για στάση, αντίσταση κατά της αρχής και διακεκριμένες φθορές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόρια: Μετανάστες έσπασαν τον χώρο φιλοξενίας επειδή δεν τους έδωσαν άσυλο "

Βανδαλισμούς στο κτίριο καταγγέλλει το ΠΑΜΑΚ

Βανδαλισμούς στο εξωτερικό μέρος του κτιρίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καταγγέλλουν οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια τοιχογραφίας η οποία δημιουργήθηκε στον εξώστη του φουαγιέ, απέναντι από την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η οποία αφηγείται την ιστορία της Θεσσαλονίκης στο χώρο της Μακεδονίας.

«Πριν προλάβει να ολοκληρωθεί η χθεσινή εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που είχε στόχο τη βελτίωση του πανεπιστημιακού περιβάλλοντος και της αισθητικής του, κάποιοι φρόντισαν να καταστήσουν σαφείς τις προθέσεις τους για το μέλλον, γράφοντας συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους του Ιδρύματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πρυτανείας, που συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό με τα συνθήματα που γράφτηκαν.

Διευκρινίζεται, δε, πως «κατά πάγια πρακτική του Ιδρύματος, η εξωτερική εμφάνιση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποκαταστάθηκε αμέσως».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Βανδαλισμούς στο κτίριο καταγγέλλει το ΠΑΜΑΚ"

Πυροβολισμοί μεταξύ Ρομά στο Μενίδι λίγο μετά τα εγκαίνια από τον Αλέξη Τσίπρα του νέου κτιρίου της Ασφάλειας

«Πυροβολισμοί έπεσαν πάλι εδώ χθες το βράδυ, για ακόμη μία φορά, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού», λέει ο κάτοικος Μενιδίου Χαρίλαος Παπαδάς.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο κ. Παπαδάς αναφέρει: «Όταν ακούμε τους πυροβολισμούς, μπαίνουμε μέσα γιατί δεν ξέρουμε η σφαίρα πού θα πέσει. Μην πέσει πάνω στο κεφάλι μας όπως έπεσε και στο παιδάκι πέρυσι. Δηλαδή, τι πρέπει να γίνει για να ασχοληθούν με αυτή την κατάσταση επιτέλους σε αυτή την περιοχή;».

Μπορεί ο πρωθυπουργός να ανέφερε πως η ασφάλεια είναι ένα δικαίωμα για όλους τους πολίτες, ωστόσο φαίνεται πως η σκληρή πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική στο Μενίδι. «Εκεί μία χαρά πήγε. Αλλά εκεί ήταν το εύκολο. Το θέμα είναι να έρθει εδώ, σε αυτή τη δύσκολη περιοχή, να δει πώς ζούμε καθημερινά. Το δύσκολο είναι εδώ. Εδώ δεν μπορεί να έρθει, και δεν είναι ότι δεν θέλει να έρθει, γιατί και να έρθει εδώ μπορεί να χυθεί αίμα» είπε ο κάτοικος της περιοχής, που έχει μετατρέψει το σπίτι του σε φρούριο.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμοί μεταξύ Ρομά στο Μενίδι λίγο μετά τα εγκαίνια από τον Αλέξη Τσίπρα του νέου κτιρίου της Ασφάλειας "

Την επιβολή δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο υπέγραψε ο Τραμπ

Την επιβολή δασμών 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο υπέγραψε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Από την επιβολή δασμών, η οποία θα ξεκινήσει «εντός 15 ημερών», εξαιρούνται προς το παρόν ο Καναδάς και το Μεξικό, με την απαλλαγή των δύο χωρών ωστόσο να εξαρτάται εν μέρει από την πρόοδο των συνομιλιών για την εμπορική συμφωνία NAFTA.

Παράλληλα, ο κ. Τράμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν στο μέλλον από την επιβολή δασμών στρατιωτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, όπως η Αυστραλία.

«Οι σημερινές μας αποφάσεις δεν είναι θέμα επιλογής, είναι ζήτημα ανάγκης για την ασφάλειά μας» σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της τελετής που προγραμματίστηκε στον Λευκό Οίκο, με αφορμή την υπογραφή του εγγράφου για την επιβολή δασμών.

Έχοντας στο πλευρό του εργάτες από αμερικανικά εργοστάσια, ο κ. Τραμπ τόνισε ότι η αμερικανική βιομηχανία χάλυβα και αλουμινίου «έχει καταστραφεί από επιθετικές πρακτικές εξωτερικού εμπορίου». «Είναι πραγματικά μια επίθεση στη χώρα μας» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τραμπ έκανε επίσης λόγο για άδικη συμπεριφορά σε βάρος των αμερικανικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να χάνονται θέσεις εργασίας. «Θέλουμε απλά δικαιοσύνη» τόνισε.

«Αν δεν θέλετε να πληρώσετε δασμούς, φέρτε τα εργοστάσιά σας στις ΗΠΑ» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι οι στρατιωτικές σχέσεις θα ληφθούν επίσης στα υπόψη για εξαιρέσεις άλλων χωρών από τους δασμούς.

Αποδοκιμασίες από τον Πολ Ράιαν
Την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα και αλουμίνιο αποδοκίμασε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν.

«Διαφωνώ με αυτή την απόφαση και φοβάμαι τις απρόβλεπτες συνέπειες» τόνισε ο Ράιαν, καλωσορίζοντας την απαλλαγή του Καναδά και του Μεξικού από την επιβολή του μέτρου.

Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να παροτρύνει τον Λευκό Οίκο να περιορίσει την πολιτική επιβολής δασμών ώστε αυτές να επικεντρώνονται «μόνο σε εκείνες τις χώρες και τις πρακτικές που παραβιάζουν το εμπορικό δίκαιο».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Την επιβολή δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο υπέγραψε ο Τραμπ"

Πηγές ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν διέψευσε ότι είχε υποσχεθεί τους 8 Τούρκους στον Ερντογάν

Σε επιβεβαίωση όσων φέρεται να είχε υποσχεθεί στον Τούρκο πρόεδρο για την επιστροφή των «8» στην Τουρκία, προχώρησε για τη ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αν και προκλήθηκε, δεν το διέψευσε.

Κύκλοι της ΝΔ σχολιάζοντας όσα είπε ο πρωθυπουργός για την υπόθεση της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών, αναφέρουν ότι επιχείρησε να υποβαθμίσει το επεισόδιο ως «μεθοριακό» και την ίδια ώρα έστελνε τον κ. Καμμένο στο ΝΑΤΟ να διεθνοποιήσει το θέμα. Αυτό για την αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε.

Επισημαίνουν ακόμη, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε εμπιστοσύνη στο δικαιϊκό σύστημα της Τουρκίας, το οποίο όμως αμφισβητεί εν συνόλω η ΕΕ.

ant1news
Διαβάστε Περισσότερα » "Πηγές ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν διέψευσε ότι είχε υποσχεθεί τους 8 Τούρκους στον Ερντογάν"

Μ. Σπυράκη: Ο κ. Τσίπρας δεν νοιάζεται στ' αλήθεια για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών

«Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν νοιάζεται στ' αλήθεια για την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην Πατρίδα μας», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, σχολιάζοντας ότι ο πρωθυπουργός «επιδεικνύει ανευθυνότητα, που δυστυχώς συνδυάζεται με κυβερνητική ανικανότητα».

Η κα Σπυράκη επισημαίνει ότι ο Αλ. Τσίπρας χθες «αρνήθηκε να απαντήσει αν είχε υποσχεθεί στον Tayyip Erdogan την επιστροφή των Τούρκων αξιωματικών, ενώ ο αρμόδιος Υπουργός Πάνος Καμμένος είναι, για μια ακόμη φορά, εξαφανισμένος».

Ως εκ τούτων, αναφέρει ότι «καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να επιστρέψουν οι δύο νέοι αξιωματικοί το ταχύτερον στην Ελλάδα και τις οικογένειές τους».

liberal
Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Σπυράκη: Ο κ. Τσίπρας δεν νοιάζεται στ' αλήθεια για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών"

Δ. Καμμένος: Απάνθρωπες οι δηλώσεις Φίλη για τους δύο στρατιωτικούς

«Απάνθρωπη» χαρακτήρισε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, τη δήλωση του Νίκου Φίλη ότι είναι «πολύ σημαντικό, αλλά όχι μείζον» το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.
«Είναι απάνθρωπες οι δηλώσεις του κ. Φίλη, δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση των γονιών και να έχω ένα κρατικό παράγοντα να λέει ότι δεν είναι μείζον ζήτημα, απαξιώνουμε έτσι την κατάσταση» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ εξέφρασε την άποψη πως η δήλωση του πρώην υπουργού Παιδείας αποτελεί «λάθος ανάγνωση». «Δεν είναι μείζον ζήτημα η επίθεση της τουρκικής ακταιωρού που μπορούσαμε να θρηνήσουμε θύματα; Δεν είναι μείζον ζήτημα η τουρκική στάση στην κυπριακή ΑΟΖ; Δεν είναι μείζον ζήτημα που αιχμαλωτίστηκαν δυο αξιωματικοί, δυο δικοί μας άνθρωποι;» διερωτήθηκε. «Είναι μείζον το ζήτημα απασχολεί την κοινωνία όλη την ήμερα» πρόσθεσε.
«Να αναδείξουμε τη σημαντικότητα και να κάνουμε σωστή ανάγνωση... θα υπάρξει κλιμάκωση είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, οι συχνές επισκέψεις του Αμερικανού πρέσβη στο Πεντάγωνο δείχνουν κάτι» συμπλήρωσε ο βουλευτής.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Καμμένος: Απάνθρωπες οι δηλώσεις Φίλη για τους δύο στρατιωτικούς"

ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιό παραλήρημα το άρθρο Σαμαρά στους FT

«Ακροδεξιό παραλήρημα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το άρθρο στους Financial Times του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο αποκαλεί «σκιώδη πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας».

«Το ακροδεξιό παραλήρημα του σκιώδους προέδρου της ΝΔ, κ. Σαμαρά, έχει ξεπεράσει, πλέον, τα σύνορα της χώρας. Όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει τον πανικό του κάτω από τόνους εμφυλιοπολεμικής και ψυχροπολεμικής ρητορείας, δεν τα καταφέρνει. Ίσως γιατί γνωρίζει ότι, με αυτή την κυβέρνηση, όλοι είναι ίσοι έναντι του Νόμου, όσο «εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες» κι αν είναι», αναφέρει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Μπορεί, βέβαια, για πολλοστή φορά να καταγγέλλει την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Μπορεί να φαντάζεται προσπάθειες εγκαθίδρυσης λατινοαμερικάνικων καθεστώτων. Επισημαίνουμε, όμως, ότι στο άρθρο του στους Financial Times δεν αναφέρει ούτε λέξη για το FBI, αντιλαμβανόμενος ότι θα τον διαβάσουν και Αμερικάνοι...».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιό παραλήρημα το άρθρο Σαμαρά στους FT "

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη δημοκρατία

Για υπονόμευση της δημοκρατίας και απόπειρα εγκαθίδρυσης ενός λατινοαμερικανικού τύπου ανελεύθερου καθεστώτος κατηγορεί την κυβέρνηση με άρθρο του στους Financial Timeς ο Αντώνης Σαμαράς. Αναφερόμενος δε στην υπόθεση Novartis –«το τελευταίο κεφάλαιο μιας αποτυχημένης κυβέρνησης δημαγωγών»– o πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα –τον «θαυμαστή», όπως λέει, του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβες– ότι, απελπισμένος, καταφεύγει σε απόπειρα εξόντωσης των πολιτικών του αντιπάλων, σε πολιτική λασπολογία και άνευ προηγουμένου επίθεση στους θεσμούς και στο κράτος δικαίου.

Ο κ. Σαμαράς αποδομεί το succes story της κυβέρνησης στην οικονομία, μιλώντας για «αναιμικό ρυθμό ανάπτυξης» που είναι ο χαμηλότερος στην Ευρώπη και σημειώνει ότι στα ελληνικά πολιτικά πράγματα βρίσκεται σε εξέλιξη «μια διαφορετική, πολύ πιο σκοτεινή ιστορία». Θυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία «ύστερα από μια φαύλη εκστρατεία» εις βάρος της δικής του κυβέρνησης, αγνοώντας το γεγονός ότι η οικονομία ανέκαμπτε και ότι είχε θέσει υπό έλεγχο τις δημόσιες δαπάνες. «Δυστυχώς, η επιτυχία αυτή είχε μοίρα ανάλογη αυτής που υπέστησαν τα περισσότερα από τα επιτεύγματά μας, αφ’ ης στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία», επισημαίνει. Αποδίδει δε την προσωπική του στοχοποίηση, όπως και του Παναγιώτη Πικραμμένου και των υπόλοιπων πολιτικών προσώπων, στο γεγονός ότι ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να βγει από τη δύσκολη θέση, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει τις «πολιτικές συνέπειες» των «καταστροφικών» πολιτικών που ακολούθησε τα τελευταία τρία χρόνια, υπό το βάρος μάλιστα της φθίνουσας δημοτικότητας του κ. Τσίπρα, που «είναι μισή σε σχέση με την περίοδο που ανέλαβε την εξουσία».

«Μας επέλεξαν με βάση ασαφείς και αβάσιμους ισχυρισμούς τριών “προστατευόμενων” μαρτύρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί έτσι ένα ανησυχητικό προηγούμενο: δύο πρώην πρωθυπουργοί διώκονται βάσει αθεμελίωτων ισχυρισμών από ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες. Στόχος του κ. Τσίπρα και των συναδέλφων του είναι να δυσφημήσουν τους αντιπάλους τους. Προφανώς δεν νοιάζονται για το γεγονός ότι το τελικό θύμα των πράξεών τους θα είναι η ελληνική δημοκρατία», καταλήγει.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη δημοκρατία"

Νέος ΚΟΚ: Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα – Κατάργηση έκπτωσης εξόφλησης

Σε ποσοστό 40% μειώνονται όλα τα πρόστιμα που προβλέπονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης.

Διατηρούνται ωστόσο τα υψηλά πρόστιμα για ορισμένες, σοβαρές παραβάσεις, όπως είναι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η παραβίαση φωτεινού σηματοδότη.

Με τις νέες διατάξεις, θεσπίζεται ενιαίο πρόστιμο για όλους τους παραβάτες, το οποίο θα προσαυξάνεται έως το τριπλάσιο ανάλογα με το εισόδημα τους. Τα εισοδηματικά κριτήρια θα διευκρινιστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Υποδομών και Οικονομικών.

Θεσπίζονται τρεις κατηγορίες παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας οι οποίες θα διακρίνονται σε υψηλής, μεσαίας και χαμηλής επικινδυνότητας. Παραβάσεις που αφορούν σε χρήση κινητού την ώρα της οδήγησης, τη χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης, τη ζώνη ασφαλείας, τη χρήση κράνους και τη ρίψη τσιγάρου, τιμωρούνται με αφαίρεση πινακίδων και άδειας για 60 ημέρες.

Με το νομοσχέδιο καταργείται η έκπτωση ύψους 50% για την εξόφληση προστίμου εντός 10 ημερών.

Σε ό,τι αφορά τις εταιρείες διαμεσολάβησης, όπως είναι η Beat και η Uber, το νομοσχέδιο προβλέπει πως θα πρέπει να αδειοδοτηθούν για τη μεταφορά επιβατών εαν παρέχουν εκπτώσεις άμεσα ή έμμεσα ή επηρεάζουν τις κρίσιμες πτυχές της υπηρεσίας μεταφοράς, θέτοντας προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα αυτοκίνητα.

Οι εταιρείες αυτές θα πρέπει να ορίσουν νόμιμο εκπρόσωπο στη χώρα μας, ή υποκατάστημα σε περίπτωση αίτησης φυσικού ή νομικού προσώπου από χώρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης.

Για την έκδοση άδειας, που θα εκδίδεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου υποδομών εντός 30 ημερών, οι αιτούντες θα πρέπει να καταβάλουν παράβολο ύψους 1.000 ευρώ υπέρ του δημοσίου.

Οι φορείς διαμεσολάβησης θα πρέπει επίσης να καταχωρούν σε μητρώο που θα συσταθεί στο υπουργείο Υποδομών τους όρους χρήσης της υπηρεσίας διαμεσολάβησης, τα στοιχεία ιδιοκτητών ή οδηγών των οχημάτων ιδιωτικής χρήσης, τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων και τις ειδικές άδειες οδήγησης των οδηγών.

Στο μητρώο υπάρχει η δυνατότητα να καταχωρούνται και συμβάσεις μεταξύ οδηγών οχημάτων και των εταιρειών διαμεσολάβησης. Σε περίπτωση που εντοπιστεί όχημα να εκτελεί μεταφορικό έργο για λογαριασμό εταιρειών διαμεσολάβησης, τότε επιβάλλεται στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 50.000€ και απαγόρευση δύο ετών στους ιδιοκτήτες να ιδρύσουν ή να λειτουργήσουν άλλο φορέα διαμεσολάβησης.

Με το νομοσχέδιο θεσπίζεται κώδικας συμπεριφοράς οδηγών και πελατών ταξί, ενώ προβλέπεται και ο καθορισμός θέσεων στάθμευσης μέσα σε δύο χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, αυτές καταστρέφονται από τις αρμόδιες εφορείες μετά την παρόδο δύο συνεχόμενων ετών ακινησίας του οχήματος. Για την άρση της κατάστασης ακινησίας, προβλέπεται πληρωμή παραβόλου ύψους 30 ευρώ.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος ΚΟΚ: Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα – Κατάργηση έκπτωσης εξόφλησης "

Καρατομήθηκαν οι διοικητές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνέλαβαν οι Τούρκοι

Οι διοικητές των δύο στρατιωτικών που συνέλαβαν οι Τούρκοι στον Έβρο καρατομήθηκαν από τα πόστα τους και μετατέθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και ο επικεφαλής της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι» πήραν φύλλο πορείας για άλλες μονάδες.

Σύμφωνα με το onalert.gr, ο υποστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας και ο ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος, που ήταν επικεφαλής των δύο κρίσιμων σχηματισμών, αποχωρούν από τα έως τώρα πόστα τους.

Έτσι ο υποστράτηγος Μπονώρας, από την 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού Διδυμοτείχου θα αναλάβει πόστο στον Δ' Κλάδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με πιθανότερη την αξιοποίησή του στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού.

Από την άλλη, ο ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος θα αφήσει τη διοίκηση της 3ης Mηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι» και θα αναλάβει τα ηνία της Σχολής Πεζικού στη Χαλκίδα.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως οι «Κρίσεις των Ανώτατων Αξιωματικών» ήταν εν εξελίξει όταν σημειώθηκε το περιστατικό με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στον Έβρο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Καρατομήθηκαν οι διοικητές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνέλαβαν οι Τούρκοι "

Προειδοποίηση Κομισιόν προς την Πολιτική Αεροπορία για θέματα ασφαλείας

Προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα επειδή δεν συμμορφώνεται με ορισμένους από τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες σχετικά με την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας, έστειλε η ευρωπαϊκή επιτροπή.

Η Κομισιόν αποφάσισε να στείλει την προειδοποιητική επιστολή μετά από επιθεώρηση που πραγματοποίησε το Φεβρουάριο στην Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης το κλιμάκιο της επιτροπής διαπίστωσε πως οι φορείς που είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή των προτύπων αεροπορικής ασφάλειας στην ελληνική επικράτεια δεν παρακολουθούνται τακτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το κλιμάκιο διαπίστωσε ελλείψεις σε δομές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και σε ειδικότητες εργαζομένων που είναι επιφορτισμένοι με την αεροπορική ασφάλεια.

Ο ΣΚΑΪ ζήτησε διευκρινίσεις από την ΥΠΑ για το θέμα, δίχως ωστόσο να λάβει απάντηση.

Η Ελλάδα έχει πλέον προθεσμία δύο μηνών να απαντήσει στα επιχειρήματα της επιτροπής, σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να αποφασίσει να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποίηση Κομισιόν προς την Πολιτική Αεροπορία για θέματα ασφαλείας "

Το παρασκήνιο της σύλληψης των 2 στρατιωτικών: Ο Ελληνας ταξίαρχος έπινε καφέ με τον Τούρκο ομόλογό του μέχρι που έπεσε... τηλεφώνημα

Για 8η μέρα παραμένουν κρατούμενοι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο την περασμένη εβδομάδα.

Οπως είχε γράψει από την Κυριακή 4 Μαρτίου, το iefimerida,gr της σύλληψης των δύο στρατιωτικών είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων το περασμένο Σάββατο, αμέσως μετά το συμβάν της σύλληψης των δύο Ελήνων αξιωματικών, ενημερώθηκε ο Ταξίαρχος που έχει την ευθύνη της περιοχής. Αμέσως, με βάση την πάγια πρακτική, ο Ελληνας Ταξίαρχος επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του στην άλλη πλευρά των συνόρων. Οι δύο αξιωματικοί συναντήθηκαν στην τουρκική επικράτεια προκειμένου ο Έλληνας ταξίαρχος να παραλάβει τους δύο στρατιωτικούς, καθώς με αυτή την πρακτική λύνονται τέτοια περιστατικά.

Ωστόσο ενώ οι δύο αξιωματικοί έπιναν καφέ και συζητούσαν, ήρθε εντολή από τα... ενδότερα της Τουρκίας, που ακύρωσε τη διαφαινόμενη επιστροφή των δύο Ελλήνων.

Ο Τούρκος ταξίαρχος ενημερώθηκε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα πρέπει να μεταφερθούν στην Αδριανούπολη και να παρουσιαστούν στον τοπικό εισαγγελέα. Εκπληκτος εκείνος ενημέρωσε τον Ελληνα ομόλογό του για τις εντολές «άνωθεν» που είχε λάβει και πως δεν ήταν δυνατόν να του παραδώσει τους στρατιώτες.

Από εκείνο το σημείο και μετά η κατάσταση είχε ξεφύγει από την τοπική διαχείριση και εξελισσόταν σε διμερές ζήτημα με διπλωματική διάσταση.

Απόψε, στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είχε... παρασκήνιο.

Συγκεκριμένα, η σύλληψη τους έγινε μετά από περίπου μία ώρα διαπραγμάτευσης. Αρχικά όταν οι δύο Ελληνες στρατιώτες πέρασαν στην τουρκική περιοχή, ο Ελληνας λοχίας επικοινώνησε με τον Ταξίαρχο του. Κάτι που συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, για αυτό και έδωσαν σχετική άδεια οι Τούρκοι στρατιώτες. Η επικοινωνία με τον Ταξίαρχο είχε διάρκεια 12-14 λεπτά και ακολούθως οι Τούρκοι ζήτησαν από τους δύο Ελληνες στρατιώτες να μπουν στο φυλάκιο «για τα τυπικά».

Ακολούθησε η επίσκεψη του ίδιου Ταξίαρχου στο τουρκικό φυλάκιο και εκεί έμεινε 45 λεπτά. Αποχώρησε όταν τελικά του είπε ο Τούρκος ομόλογος του ότι «δεν είναι στο χέρι μου, έχει η στρατοχωροφυλακή αρμοδιότητα τώρα».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το παρασκήνιο της σύλληψης των 2 στρατιωτικών: Ο Ελληνας ταξίαρχος έπινε καφέ με τον Τούρκο ομόλογό του μέχρι που έπεσε... τηλεφώνημα "

Καμίνης: Το ζήτημα της ασφάλειας στην Αθήνα είναι πια ζήτημα πρωθυπουργού

«Το ζήτημα της ασφάλειας στην Αθήνα είναι πια ζήτημα πρωθυπουργού» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Καμίνης αποδέχθηκε την πρόταση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης να διεξαχθεί ευρεία συζήτηση για το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο. Όπως είπε, στη συνεδρίαση θα κληθεί να παραστεί και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας ότι «το ζήτημα της ασφάλειας, δεν λύνεται με πυροσβεστικές κινήσεις. Είναι ανάγκη να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Αθήνα χωρίς μεγαλοστομίες. Το ζητάμε χρόνια». Σημειώνοντας ότι έχει «θέσει εαυτόν στη διάθεση της κυβέρνησης για να δουλέψουμε μαζί». Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει ασφάλεια στον κάθε πολίτη ξεχωριστά, ο κ Καμίνης είπε «τον καλωσορίζουμε, έστω και αργά, στην πραγματικότητα. Για την ανομία, την εγκληματικότητα, τη βία, την κατάσταση στα Εξάρχεια που έχει φτάσει στο απροχώρητο, για το ζήτημα της διακίνησης και δημόσιας χρήσης ναρκωτικών».

Από την Ανοιχτή Πόλη, ο επικεφαλής της Ρήγας Αξελός, τόνισε ότι ουδείς είναι υπέρ της βίας. Σημειώνοντας ότι εκτός από τις επιθέσεις με βαριοπούλες υπάρχουν και οι επιθέσεις από την ακροδεξιά εναντίον της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.

Ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Πλεύρης, που συνυπέγραφε τη σχετική πρόταση για συζήτηση, έκανε λόγο για πλήρη ανομία στην Αθήνα και ανοχή από πλευράς της Πολιτείας.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμίνης: Το ζήτημα της ασφάλειας στην Αθήνα είναι πια ζήτημα πρωθυπουργού "

Η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία: Δέσμευσε το κεντρικό Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά [χάρτες]

Με δυναμικό τρόπο απάντησε η Ελλάδα στις προκλήσεις της Αγκυρας στο κεντρικό Αιγαίο.
Η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσαν αντι-Notam στην Notam της Αγκυρας με την οποία είχε «κλειδώσει» την καρδιά του Αιγαίου για επτά εβδομάδες, καθώς προανήγγειλε ασκήσεις με πυρά ακόμη και μέσα στο Πάσχα και μέχρι τέλος Απριλίου.
Ετσι με την ΝΟΤΑΜ με αριθμό A0585/18 Αεροπορία και Ναυτικό δέσμευσαν περιοχές σε όλο το εύρος του Αιγαίου και ανατολικά της Κρήτης για διάφορα χρονικά διαστήματα από τις 6 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου. Η Αθήνα δεσμεύει έτσι τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά και το τμήμα του FIR που αστυνομεύει βάσει της Συνθήκης του Σικάγο.
Στο χώρο αυτό προαναγγέλλει ασκήσεις με πυρά, που σημαίνει ότι όποιος πετάξει θα καταρριφθεί.
Η Τουρκία στην δική της notam δέσμευσε το Αιγαίο και για την 25η Μαρτίου και για την Μεγάλη Παρασκευή, «σπάζοντας» το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ το οποίο προέβλεπε να μην γίνονται ασκήσεις σε εθνικές επετείους και θρησκευτικές εορτές των δύο χωρών.
Ομπρέλλα από ΗΠΑ στην ΑΟΖ Κύπρου
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες και οι ΗΠΑ εξέδωσαν Navtex για την ΑΟΖ Κύπρου όπου βρίσκεται το αεροπλανοφόρο του 6ου Στόλου. Κατά πάγια τακτική οι ΗΠΑ εκδίδουν «ζώνη προστασίας απαγόρευσης πτήσεων» γύρω από τα αεροπλανοφόρα τους απλώνοντας ομπρέλα προστασίας στην περιοχή όπου βρίσκεται το γεωτρύπανο.
Δείτε τις περιοχές που δέσμευσε η Αθήνα στο Αιγαίο
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία: Δέσμευσε το κεντρικό Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά [χάρτες] "

ΕΦΚΑ: Εθνική Σύνταξη και με λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης

Δικαίωμα χορήγησης Εθνικής Σύνταξης σε ασφαλισμένους του Δημοσίου, ακόμα και με λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης, παρέχει ο ΕΦΚΑ.

Όπως τονίζεται σε σχετική εγκύκλιο, το ποσό της Εθνικής Σύνταξης που θα λαμβάνει ο δικαιούχος θα είναι 345,60 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 15 έτη ασφάλισης.

Η εγκύκλιος αφορά κυρίως περιπτώσεις πολιτών που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και ενώ έχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο όριο ηλικίας (π.χ. 62 ή 67 έτη), δεν έχουν καλύψει τα χρόνια ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθούν. Ουσιαστικά, απευθύνεται σε Έλληνες που ζούσαν στο εξωτερικό και επέστρεψαν πρόσφατα στην Ελλάδα ή σε ξένους που αποκτούν δικαίωμα συνταξιοδότησης με βάση το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα.

Για τον λόγο αυτό η εγκύκλιος περιλαμβάνει τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν ανά περίπτωση δικαιούχου, έτσι ώστε να μπορεί να επιβεβαιωθεί η μόνιμη αλλά και η νόμιμη διαμονή στη χώρα.

Η εγκύκλιος απευθύνεται σε όσους δικαιούχους σύνταξης αυτής της κατηγορίας υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τη 13η Μαΐου 2016, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/2016).

Επισημαίνεται ότι ο χρόνος ασφάλισης σε φορείς που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ δεν αποτελεί αμάχητο τεκμήριο μόνιμης διαμονής στη χώρα μας.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΚΑ: Εθνική Σύνταξη και με λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης"

ΣΦΕΕ: Να ποια είναι η πραγματικότητα στο χώρο του φαρμάκου

Θέση για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του φαρμάκου παίρνει ο ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος).

Σε μακροσκελή ανακοίνωσή του, ο ΣΦΕΕ παρουσιάζει αναλυτικά τις απόψεις του για την ελληνική αγορά φαρμάκου, και τονίζει ότι σύσσωμος ο Κλάδος καταδικάζει οποιαδήποτε παράνομη πράξη και εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να διαλευκανθούν οι εικασίες το ταχύτερο δυνατό.

«Οφείλουμε να επισημάνουμε, όμως, ότι ο δημόσιος διάλογος περιλαμβάνει ανακρίβειες, υπερβολές και φήμες, οι οποίες δημιουργούν -εσκεμμένα ή μη- λανθασμένες εντυπώσεις και επηρεάζουν αρνητικά τους ασθενείς και την κοινή γνώμη, δημιουργώντας έντονη ανασφάλεια και αμφισβήτηση. Επιχειρούν δε, να μηδενίσουν τη συνεισφορά ενός ολόκληρου κλάδου όχι μόνο στην υγεία των πολιτών αλλά και στην εθνική οικονομία» σημειώνει ο σύνδεσμος.

Στο πλαίσιο αυτό, παραθέτει ορισμένα βασικά δεδομένα που σχετίζονται με το χώρο του φαρμάκου, του οποίου το πλαίσιο λειτουργίας, όπως αναφέρει, είναι υπερρυθμισμένο από το Κράτος, και ίσως άγνωστο στο ευρύ κοινό.

1.Ασθενείς και Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Η περίοδος 1995-2010 χαρακτηρίζεται κυρίως από την επανάσταση στην τεχνολογία και την ιατρική καινοτομία με την εισαγωγή πολλών νέων καινοτόμων φαρμάκων και σωτήριων θεραπειών – στον καρκίνο, τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, σημαντικό αριθμό Σπάνιων Παθήσεων κοκ - που οδήγησαν σε αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Συνολικά το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα αυξήθηκε ακριβώς κατά 2 χρόνια, από τα 74,7 έτη στα 76,7, ενώ το προσδόκιμο επιβίωσης στην Ελλάδα το 2015 κυμάνθηκε στο μέσο όρο των χωρών της ΕΕ22, στα 81,1 έτη . Η παραπάνω αύξηση οφείλεται κατά 44% στην εισαγωγή καινοτόμων φαρμάκων. Ενδεικτικά:
Παγκοσμίως σε σχέση με τη δεκαετία του 1980 τα ποσοστά θνησιμότητας από τον ιό HIV έχουν μειωθεί κατά 80%, σήμερα πλέον του 95% των περιπτώσεων της χρόνιας ηπατίτιδας C θεραπεύεται με μια φαρμακευτική αγωγή διάρκειας μόλις 2-3 μηνών, οι θάνατοι από καρκίνο έχουν μειωθεί κατά 20%, το συνολικό ποσοστό των ανθρώπων που διαγιγνώσκονται με καρκίνο και επιστρέφει στην εργασία του έχει φτάσει πλέον το 75% και οι βιολογικές θεραπείες έχουν προσφέρει πολύ σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής των ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα. Την ίδια στιγμή κυριολεκτικά εκατομμύρια συμπολίτες μας ρυθμίζουν με την βοήθεια της φαρμακευτικής τους αγωγής χρόνια νοσήματα.
Παράλληλα, τα φάρμακα εξοικονομούν πόρους δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Ελλάδα μόνο για την περίοδο 2000-2009 συνέβαλαν σε τέτοια μείωση του χρόνου νοσηλείας των ασθενών, που οδήγησε σε μείωση τους κόστους νοσηλείας εξοικονομώντας δημόσια δαπάνη σε ποσοστό πάνω από 60%.

Ο Φαρμακευτικός κλάδος προσφέρει καλύτερη και περισσότερη ζωή στους Έλληνες ασθενείς και στηρίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους.

2.Φαρμακευτική Δαπάνη στα μνημονιακά χρόνια

Οι πολιτικές υγείας που ακολουθήθηκαν ως σήμερα για τον εξορθολογισμό των δαπανών εστιάστηκαν ως επί το πλείστον στο φάρμακο, το οποίο αφορά μόνο στο 15% των συνολικών δαπανών υγείας, μην αγγίζοντας το υπόλοιπο 85%. Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στα χρόνια της οικονομικής κρίσης έχει μειωθεί κατά 62%. Την ώρα που οι ανάγκες των ασθενών, (συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων, προσφύγων και μεταναστών), αυξάνονται ραγδαία.
Η εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα, που έχει οριστεί τα τελευταία 3 χρόνια στα €1,945 δις και η νοσοκομειακή στα €530 εκατ., δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού. Αυτό μάλιστα έχει διαπιστωθεί και από την ίδια την πολιτική ηγεσία. Ωστόσο, η δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης τα τελευταία χρόνια δεν επηρέασε την πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες αυτές, γιατί οι φαρμακευτικές εταιρίες μέσω των υποχρεωτικών εκπτώσεων κι επιστροφών έχουν απορροφήσει τη μείωση της δαπάνης, δηλαδή την όποια υπέρβασή της την πληρώνει ως υποχρεωτική επιστροφή ο φαρμακευτικός κλάδος (clawback). Αποτελούμε κύριο πυλώνα χρηματοδότησης του συστήματος Υγείας, συνεισφέροντας στο 1/3 της φαρμακευτικής δαπάνης (μόνο για το 2017 επιστρέψαμε πάνω από €1 δις στο δημόσιο), 4 φορές πάνω από τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό μέσο όρο και παράλληλα το υψηλότερο ποσοστό από κάθε άλλο κλάδο της Ελληνικής οικονομίας.
Επιπλέον τα μέτρα που ψηφίστηκαν το 2017 για τα νέα φάρμακα, όπως το 25% με αναδρομική μάλιστα ισχύ και το ενοποιημένο rebate, δημιουργούν θέματα βιωσιμότητας για τις εταιρίες του κλάδου και δυσχεραίνουν ιδιαίτερα την πρόσβαση των ασθενών σε νέες, αλλά και υπάρχουσες θεραπείες.
Στηρίζουμε το σύστημα υγείας καλύπτοντας τους ανασφάλιστους (850.000 συμπολίτες μας για το 2017 με ετήσιο κόστος €165 εκατ.), υποκαθιστώντας την κοινωνική πολιτική του κράτους, καθώς αντιλαμβανόμαστε τον ευαίσθητο κοινωνικό μας ρόλο.
Αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα του κλάδου ο εξορθολογισμός των δαπανών Υγείας με σεβασμό στους δημοσιονομικούς περιορισμούς της χώρας, αλλά πρωτίστως με σεβασμό στον ασθενή. Διαχρονικά καταθέτουμε τεκμηριωμένες προτάσεις, που περιλαμβάνουν: έλεγχο της συνταγογράφησης και περιορισμό της σπατάλης, υποχρεωτική εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και των μητρώων ασθενών, αύξηση της χρήσης γενοσήμων, συνυπευθυνότητα και προβλεψιμότητα με την πολιτεία όσον αφορά στον μηχανισμό αυτόματων επιστροφών (clawback), ρεαλιστική χρηματοδότηση των νοσοκομείων και αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού του φαρμάκου, υλοποίηση μειοδοτικών διαγωνισμών για γενόσημα φάρμακα στα νοσοκομεία, απλούστερη τιμολογιακή πολιτική κοκ. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η Πολιτεία αδυνατεί να αυξήσει τη διείσδυση των γενοσήμων (πράγμα που θα εξοικονομούσε στο σύστημα σημαντικά κονδύλια, αφήνοντας χώρο στην καινοτομία), να ελέγξει την συνταγογράφηση, δηλαδή την ζήτηση (στα χρόνια της κρίσης οι συνταγές αυξήθηκαν από 4,5 εκατ. σε 6,5 εκατομμύρια το μήνα), δεν ενημερώνει το κοινό να απέχει από την υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων (όπως κάνουν αντίστοιχα άλλες χώρες με ενημερωτικές καμπάνιες), ενώ δεν μπορεί να ελέγξει ούτε τις προμήθειες των φαρμακείων των νοσοκομείων. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης οφείλεται κυρίως στην αύξηση της κατανάλωσης των φαρμάκων, η οποία συνοδεύεται από αυξημένη ιδιωτική συμμετοχή που ανέρχεται σε 25% περίπου.

Παρά το διωγμό που υφίσταται όλα αυτά τα χρόνια ο κλάδος στέκεται με υπευθυνότητα δίπλα στην Ελληνική Κοινωνία, καλύπτοντας τις διαρκώς εντεινόμενες ανάγκες της, υποκαθιστώντας την κοινωνική πολιτική του κράτους και σημαντικό μέρος της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης.

3.Τιμολόγηση -Αποζημίωση

Η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης δεν οφείλεται στις τιμές των φαρμάκων. Οι αιτίες αύξησης συνδέονται κυρίως με τη μη ελεγχόμενη κατανάλωση φαρμάκων και όχι με τις τιμές. Αυτό προϋποθέτει την εφαρμογή συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου, την ευθύνη του οποίου έχει η Πολιτεία. Την εφαρμογή του έχουν επανειλημμένα και μετ’ επιτάσεως ζητήσει οι φαρμακευτικές εταιρίες. Και συνεχίζουν να το ζητούν.
Η τιμολόγηση φαρμάκων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Κράτους, είναι αυστηρά νομοθετημένη και οι τιμές προκύπτουν από τον μέσο όρο των τριών χαμηλοτέρων τιμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), των 27 χωρών, ενώ το καλάθι των χωρών το επιλέγει το ίδιο το Κράτος, συγκεκριμένα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Τα δεδομένα των τιμών που εξετάζονται προέρχονται από μια Ευρωπαϊκή βάση δεδομένων, από επίσημους ιστότοπους των χωρών της Ε.Ε. Στην Επιτροπή Τιμών εξετάζονται οι εισηγήσεις του ΕΟΦ, καθώς και οι ενστάσεις των φαρμακευτικών εταιριών. Ο κλάδος μέσω του συλλογικού του οργάνου ΣΦΕΕ, έχει μειοψηφική παρουσία στην Επιτροπή Τιμών, η οποία σήμερα έχει καταργηθεί, και οι εκπρόσωποί του στηρίζουν αιτήματα των μελών που δεν είναι αντίθετα στους ισχύοντες νόμους και σε καμία περίπτωση δεν έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν ή να επηρεάσουν τις πολιτικές αποφάσεις.
Η ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπει αυξήσεις τιμών, εκτός αν πρόκειται για διόρθωση λαθών. Τυχόν ανοδικές αναπροσαρμογές τιμών γίνονται σπάνια για λόγους δημόσιας υγείας (κυρίως λόγω κινδύνου απόσυρσης μοναδικών φαρμάκων, ανάλογα με τη σοβαρότητα νόσων και την ύπαρξη εναλλακτικών θεραπειών).
Διαχρονικά η πολιτική υγείας περιορίζεται μόνο σε μειώσεις τιμών και, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας, συνεχίζουν να υπάρχουν φάρμακα που έχουν τιμή χαμηλότερη από την χαμηλότερη τιμή παραγωγού στην Ε.Ε., καταστρατηγώντας την ισχύουσα νομοθεσία και στρεβλώνοντας τον υγιή ανταγωνισμό. Πλέον υπάρχουν φάρμακα, γενόσημα και πολλά μη πρωτότυπα φάρμακα, που το κόστος τους είναι τόσο φθηνό, ώστε να καθίσταται έως και αδύνατη η συνέχιση της κυκλοφορίας τους στην αγορά. Το μοντέλο τιμολόγησης έχει στερέψει από εξοικονομήσεις και απλά διαιωνίζει τις στρεβλώσεις, με αποτέλεσμα την απόσυρση 240 καταξιωμένων φαρμάκων από την αγορά τα τελευταία δύο χρόνια. Το κυριότερο, όμως, είναι πως η στρεβλή προς τα κάτω τιμολόγηση, δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους επάρκειας προϊόντων και αύξηση των επανεξαγωγών εισαγόμενων φαρμάκων, με αποτέλεσμα το συχνό φαινόμενο ελλείψεων στα φαρμακεία.
Παράλληλα, την ώρα που ο Κλάδος επιδιώκει να παρέχει τις βέλτιστες θεραπείες και το σύνολο των καινοτόμων φαρμάκων στους Έλληνες ασθενείς μέσω ενός σύγχρονου συστήματος αποζημίωσης φαρμάκων, ο πρόσφατος νόμος για δημιουργία Επιτροπής Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ) δημιουργεί σημαντικά προβλήματα και καθυστερήσεις, αναφορικά με την πρόσβαση των ασθενών σε νέες αλλά και υπάρχουσες θεραπείες.

Η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης δεν οφείλεται στις τιμές των φαρμάκων, οι οποίες είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Κράτους, και μάλιστα από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη ελέγχου συνταγογράφησης.

4.Αυτορρύθμιση – Ιατρική Εκπαίδευση – Διαφάνεια

Από το 2002 έως σήμερα, έχουμε αυτοβούλως προχωρήσει σε αυτορρύθμιση με τον Κώδικα Δεοντολογίας, που επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, τον Κώδικα Δεοντολογίας του Ευρωπαϊκού μας Συνδέσμου EFPIA και την εφαρμογή πολλών διαδικασιών και ελέγχων. Άλλωστε, η δημοσιοποίηση και η διαφάνεια αποτελούν για χρόνια σταθερό αίτημα του κλάδου για πλήρη ενημέρωση των ασθενών.
Όλες οι επιστημονικές εκδηλώσεις, συνέδρια, κ.λπ. εγκρίνονται πρώτα από τον ΕΟΦ, ενώ ο ΣΦΕΕ επιβάλει αυστηρούς κανονισμούς, όπως την απαγόρευση να πραγματοποιούνται συνέδρια σε πολυτελείς χώρους (π.χ. θέρετρα, 5άστερα ξενοδοχεία εκτός πρωτευουσών νομών).
Η σχέση των επαγγελματιών υγείας με τις φαρμακευτικές εταιρίες αποτελεί νόμιμη μορφή συνεργασίας όπως ισχύει και σε όλες τις χώρες του κόσμου. Προβλέπεται σε νόμο και εξασφαλίζει στους ασθενείς ότι τα φάρμακα που κυκλοφορούν είναι ασφαλή και οι επαγγελματίες υγείας είναι ενημερωμένοι. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε και επενδύουμε σε Έλληνες επιστήμονες, υψηλού επιστημονικού και ηθικού κύρους, διακεκριμένων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Οι αμοιβές των επαγγελματιών υγείας για παροχή επιστημονικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις φαρμακευτικές εταιρίες είναι καθ’ όλα νόμιμες βάσει αυστηρού πλαισίου δεοντολογίας (όπως ισχύει και σε όλες τις χώρες του κόσμου) και οι δαπάνες εκπαίδευσής τους έχουν συγκεκριμένο πλαφόν που προβλέπεται: α) από εγκύκλιο του ΕΟΦ, β) από Υπουργική απόφαση, και γ) από τον Κώδικα Δεοντολογίας. Επίσης, δημοσιοποιούνται και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ήδη από ιδρύσεως της το 2010, στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ και στην ιστοσελίδα της κάθε φαρμακευτικής εταιρίας.
Πιέσαμε έντονα για την ψήφιση του Ν. 4316/2014 περί Δημοσιοποίησης των παροχών των φαρμακευτικών εταιριών προς τους επαγγελματίες υγείας και τις επιστημονικές εταιρίες. Παραστήκαμε δύο φορές (Ιούνιο και Δεκέμβριο 2016) σε ακρόαση στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή του Νόμου. Η τελική απόφαση της Αρχής περιόρισε το πεδίο εφαρμογής του Νόμου μόνο σε παροχές που αφορούν σε προωθητικά συνέδρια.

Ο Φαρμακευτικός κλάδος διαχρονικά στηρίζει και προάγει το πλαίσιο της νομιμότητας, της διαφάνειας και της πλήρους δημοσιοποίησης, με στόχο την διασφάλιση της δίκαιης και απρόσκοπτης πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών στα φάρμακα και τη στήριξη των Ελλήνων επιστημόνων και της ιατρικής επιστήμης. Οι σχέσεις του κλάδου με τους επαγγελματίας υγείας είναι αυστηρά νομοθετημένη και όλες οι εκδηλώσεις, συνέδρια κ.λπ. εγκρίνονται από τον ΕΟΦ, ενώ και ο ΣΦΕΕ επιβάλει επιπλέον αυστηρούς κανονισμούς.

5.Έρευνα και Ανάπτυξη

Επενδύουμε στην Έρευνα και την Ανάπτυξη και ενισχύουμε την Εθνική μας Ανταγωνιστικότητα. Αποτελούμε μία ισχυρή Εθνική φαρμακευτική παραγωγική δύναμη, με περισσότερες από 150 εταιρίες και 28 εργοστάσια, απασχολώντας περισσότερες από 26.000 άμεσες και 86.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, με το 64% να είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, όταν στο σύνολο της οικονομίας είναι 22,7%. Είμαστε η τρίτη εξαγωγική δύναμη της πατρίδας μας, εξάγοντας σε 141 χώρες, με επίδραση που αγγίζει τα €6 δις συνεισφέροντας κατά 3,5% στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας.
Βασικό μοχλό ανάπτυξης και επιστημονικής και κοινωνικής προόδου αποτελεί τεκμηριωμένα η κλινική έρευνα, που είναι μια από τις πλέον παραγωγικές επενδύσεις, με εξαιρετικά υψηλή προστιθέμενη αξία για την πραγματική οικονομία. Σήμερα, η διεξαγωγή κλινικών μελετών στη χώρα μας, παρά τις πολλές γραφειοκρατικές δυσκολίες και τα αντικίνητρα, συνδέεται με την εισροή σημαντικών ιδιωτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό που αγγίζουν τα €80 εκατ. ετησίως με τη διεξαγωγή 2.265 κλινικών μελετών (2017). Στόχος μας είναι η χώρα μας να προσελκύσει τις επενδύσεις που δικαιούται σε κλινική έρευνα και να τις τριπλασιάσει σε βάθος τριετίας, φτάνοντας και τα €250 εκ. το χρόνο.

Ο Φαρμακευτικός κλάδος επενδύει στην Έρευνα και την Ανάπτυξη, ενισχύει την Εθνική Ανταγωνιστικότητα, την Εθνική Οικονομία και απασχολεί υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό.

Συμπερασματικά

Σε μια χώρα με παρατεταμένη οικονομική κρίση, και μετά από τρία δημοσιονομικά προγράμματα προσαρμογής, το Ελληνικό Σύστημα Δημόσιας Υγείας καλείται να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες του Ελληνικού πληθυσμού - ενός πληθυσμού επιδεινούμενα γερασμένου, με αλλοιωμένα δημογραφικά χαρακτηριστικά και με αύξηση των χρονίως πασχόντων και των ανέργων.

Οι έως τώρα ακολουθούμενες, αποσπασματικές, πολιτικές υγείας περιορίστηκαν σε μια τεμαχισμένη θεώρηση, σε μηχανιστικές και λογιστικές προσεγγίσεις που πλέον δεν έχουν να προσφέρουν κανένα ουσιαστικό όφελος.

Χρειάζεται τώρα και με αφορμή την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια να γίνουν ρεαλιστικές παρεμβάσεις, όπως μία λογική αναδιαμόρφωση του συνολικού προϋπολογισμού του φαρμάκου με οροφή στο clawback, επιβολή μέτρων ελέγχου της συνταγογράφησης, όπως υποχρεωτική εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και των μητρώων ασθενών, αξιολόγηση των τεχνολογιών της υγείας, νέα τιμολογιακή πολιτική σε ετήσια βάση, προγράμματα πρόληψης κι ενημέρωσης, ώστε να μειωθεί η άσκοπη κατανάλωση φαρμάκων και αύξηση της χρήσης γενοσήμων.

Είμαστε σύμμαχοι της Πολιτείας για την ίαση του δημόσιου συστήματος Υγείας και τη διασφάλιση -χωρίς αποκλεισμούς- του αυτονόητου και αναφαίρετου δικαιώματος του ασθενή να κάνει χρήση κάθε σωτήριας, για την υγεία του θεραπείας και να απολαμβάνει τα αγαθά της επιστημονικής εξέλιξης και προόδου, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις ενός άρτια εκπαιδευμένου θεράποντος ιατρού.
Η απαίτηση, όμως, το φάρμακο να θεωρείται κοινωνικό αγαθό δεν αφορά μόνο αυτούς που το διαθέτουν, αλλά και αυτούς που το προμηθεύονται για λογαριασμό των πολιτών αυτής της χώρας.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΦΕΕ: Να ποια είναι η πραγματικότητα στο χώρο του φαρμάκου "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news