facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Τροποποιήσεις δρομολογίων για τις εταιρίες Golden Star Ferries και SeaJets

Tην τροποποίηση των δρομολογίων του ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ και του ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ ΙΙ, της πλοιοκτήτριας εταιρίας Golden Star Ferries, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής. 
Τα δύο πλοία από τις 13 Απριλίου και έως τις 31 Μαΐου και από 1ης Οκτωβρίου και έως 31 Οκτωβρίου, θα φεύγουν από το Ηράκλειο στις 07:40. Η εταιρία ανέλαβε τη δέσμευση, στις χρονικές αυτές περιόδους τα πλοία της να φτάνουν στη Σαντορίνη στις 11:15, ώστε να εξυπηρετείται η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα σε πλοία άλλων εταιριών.
Από 1ης Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου, τα συγκεκριμένα πλοία θα αναχωρούν από το Ηράκλειο στις 09:30.
Με άλλη απόφαση, ο κ. Κουρουμπλής ενέκρινε την τροποποίηση του δρομολογίου για το πλοίο ΣΙΦΝΟΣ ΤΖΕΤ, της εταιρίας SeaJets, το οποίο από 30 Απριλίου έως μέχρι 28 Οκτωβρίου, θα εκτελεί το δρομολόγιο Ηράκλειο - Θήρα - Πάρο - Μύκονο και Ρέθυμνο - Θήρα - Πάρο - Μύκονο, με ώρα αναχώρησης από το Ηράκλειο στις 07:30.
Ο κ. Κουρουμπλής διευκρίνισε στις πλοιοκτήτριες εταιρίες ότι υποχρεούνται να τηρήσουν τα συγκεκριμένα ωράρια, έως τη λήξη της δρομολογιακής περιόδου.
Όσον αφορά στη διαμάχη μεταξύ των δύο ακτοπλοϊκών εταιριών, και παρά το γεγονός ότι το ΣΑΣ έχει γνωμοδοτήσει θετικά για την τροποποίηση των δρομολογίων της Golden Star Ferries, ο κ. Κουρουμπλής έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να αποστείλουν ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επί των ενστάσεων που προβάλλει η εταιρία SeaJets, ότι η αλλαγή του λιμένα αφετηρίας και του τερματικού λιμένα ενός δρομολογημένου πλοίου εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 6, παρ.2 του νόμου 2932/2001, το οποίο προβλέπει ότι δεν πρέπει να διαταράσσεται η εξυπηρέτηση της γραμμής ούτε να δημιουργούνται διακρίσεις σε βάρος άλλων πλοιοκτητών.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Τροποποιήσεις δρομολογίων για τις εταιρίες Golden Star Ferries και SeaJets"

Μ. Χαρακόπουλος για Ν. Τόσκα: Αντί να εγκαλεί τους αστυνομικούς, ας αναλάβει την ευθύνη

Για «σκανδαλώδη ανοχή» της κυβέρνησης απέναντι στον αναρχοεξουσιαστικό χώρο κάνει λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος.
«Το σημερινό κατάντημα είναι αποτέλεσμα της διαρκούς σκανδαλώδους ανοχής της κυβέρνησης προς τις δήθεν συλλογικότητες με τις οποίες τη συνδέουν εκλεκτικές συγγένειες. Άλλωστε οι ίδιοι ομολογούν ότι πρόκειται για “δικά τους παιδιά”» αναφέρει ο βουλευτής σε σχετική ανακοίνωσή του.
Καλεί παράλληλα τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, «που κατήργησε την ομάδα άμεσης επέμβασης “Δέλτα” κατ’ απαίτηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να εγκαλεί τους αστυνομικούς, ας αναλάβει, επιτέλους, την ευθύνη».
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Χαρακόπουλος για Ν. Τόσκα: Αντί να εγκαλεί τους αστυνομικούς, ας αναλάβει την ευθύνη"

ΟΑΣΑ: Κλείνουν οι μπάρες στο Μετρό του Συντάγματος την Κυριακή-Οδηγίες στους επιβάτες

Οδηγίες για την εύρυθμη μετακίνηση του επιβατικού κοινού, από και προς τον σταθμό του μετρό «Σύνταγμα», εξέδωσε ο ΟΑΣΑ, ενόψει του κλεισίματος των πυλών του σταθμού την Κυριακή 4 Μαρτίου.
Ο Οργανισμός υπενθυμίζει στο επιβατικό κοινό τα ακόλουθα:
  • Να έχει εφοδιαστεί με έγκυρο ηλεκτρονικό εισιτήριο-κάρτα (ATH.ENA Ticket / ATH.ENA Card).
  • Να επικυρώνει το εισιτήριο-κάρτα στις πύλες του σταθμού εισόδου.
  • Να επικυρώνει το εισιτήριο-κάρτα στις πύλες του σταθμού εξόδου.
Δηλαδή, ο επιβάτης με σταθμό αφετηρίας π.χ. την «Αττική» και τελικό προορισμό το «Σύνταγμα», προκειμένου να εξέλθει από τον σταθμό «Σύνταγμα» οφείλει να επικυρώσει το εισιτήριο-κάρτα πρώτα στις πύλες του σταθμού «Αττική» και στη συνέχεια στο «Σύνταγμα».
Στον σταθμό του Συντάγματος οι πύλες θα κλείσουν την Κυριακή 4 Μαρτίου, πλην της πύλης των ΑμεΑ.
Από τις 5 έως τις 10 Μαρτίου και από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου, το κλείσιμο των πυλών στο «Σύνταγμα» θα διεξαχθεί εκτός των ωρών αιχμής (6:00-10:00 και 15:00 έως 19:00).
Η πύλη των ΑμεΑ στο «Σύνταγμα», η οποία χρησιμοποιείται για τη διέλευση ανέργων και ΑμεΑ, θα παραμείνει ανοιχτή από τις 4 έως τις 14 Μαρτίου και θα κλείσει την επόμενη ημέρα.
Υπενθυμίζεται, ότι χθες ο Οργανισμός εξήγγειλε το πλήρες κλείσιμο των πυλών σε 21 σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού έως τις 15 Μαρτίου. Εκτός από τον σταθμό «Σύνταγμα», στους σταθμούς «Ανθούπολη», «Περιστέρι», «Σεπόλια», «Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Αγ. Μαρίνα», «Κεραμεικός», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή», «Χαλάνδρι», «Ταύρος», «Μαρούσι» (αυτοί οι 15 σταθμοί θα κλείσουν στις 11 Μαρτίου, πλην της πύλης των ΑμεΑ, η οποία θα κλείσει στις 15 Μαρτίου) και στους σταθμούς «Αγ. Αντώνιος», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Δ. Πλακεντίας» (οι πύλες σε αυτούς τους 5 σταθμούς έχουν κλείσει, πλην της πύλης των ΑμεΑ, η οποία θα κλείσει στις 15 Μαρτίου).
Στο μεσοδιάστημα, δηλαδή έως τις 15 Μαρτίου, ενδέχεται να προστεθούν και άλλοι σταθμοί.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΣΑ: Κλείνουν οι μπάρες στο Μετρό του Συντάγματος την Κυριακή-Οδηγίες στους επιβάτες "

Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τόσκας έπρεπε προ πολλού να έχει παραιτηθεί ή αποπεμφθεί

Κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στρέφεται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι έπρεπε προ πολλού να είχε παραιτηθεί ή αποπεμφθεί, με αφορμή και την καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στην Πατησίων. Κάνει λόγο για ευθύνη που βαρύνει εξ ολοκλήρου την κυβέρνηση.
Η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι για μια ακόμη φορά τα φαινόμενα βίας έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. «Άτομα και συλλογικότητες που αυτοαποκαλούνται «αλληλέγγυοι» επιδίδονται συστηματικά σε καταστροφές περιουσιών, απειλούν και επιχειρούν να εκβιάσουν την πολιτεία. Τα  θύματα είναι γνωστά και πάντα τα ίδια: Οι απλοί απροστάτευτοι πολίτες,  ο κόπος και το βιός  τους που καταστρέφεται» προσθέτει.
Χαρακτηρίζει πρωτοφανή για ευνομούμενο κράτος δικαίου την ανοχή και τημ προκλητική αδιαφορία στην βία και την ανομία.
Αναφερόμενη στον κ. Τόσκα τονίζει ότι «οΟ κ. Τσίπρας τον στηρίζει και σε ρόλο παρατηρητή  αδιαφορεί και περιφρονεί τα  βασικά συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών της χώρας» και καλεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ανταποκριθούν  στο στοιχειώδες καθήκον για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και την κοινωνική ειρήνη.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τόσκας έπρεπε προ πολλού να έχει παραιτηθεί ή αποπεμφθεί"

Ποτάμι: O Τόσκας άφησε τους μήνες να περνούν καλοπιάνοντας και κανακεύοντας τους μπαχαλάκηδες

«O κ. Τόσκας άφησε τους μήνες να περνούν καλοπιάνοντας και κανακεύοντας τους μπαχαλάκηδες που πλιατσικολογούν και καταστρέφουν τις πόλεις μας, στο όνομα δήθεν κάποιων ιδεολογιών».

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφορικά με τις δηλώσεις του Νίκου Τόσκα

Ολόκληρη η ανακοίνωση Ποταμιού

«O κ. Τόσκας άφησε τους μήνες να περνούν καλοπιάνοντας και κανακεύοντας τους μπαχαλάκηδες που πλιατσικολογούν και καταστρέφουν τις πόλεις μας, στο όνομα δήθεν κάποιων ιδεολογιών. Και τώρα που η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο ο κύριος υπουργός κλαίει και οδύρεται. Είναι μάλλον αργά.
Η κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου από συμμορίες κουκουλοφόρων, τα άβατα που έχουν στηθεί, οι καταδρομικές επιθέσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, η ατιμωρησία των βανδάλων έχουν δημιουργήσει γερές βάσεις ανομίας στη χώρα μας.

Η ανασφάλεια των πολιτών κάθε μέρα μεγαλώνει. Ο κ.Τσίπρας οφείλει να αποπέμψει τον κ.Τόσκα, αν βέβαια θέλει να αντιστρέψει την ροή των πραγμάτων. Και το υπουργείο πρέπει να το αναλάβει ένα πρόσωπο που θα έχει σκοπό την προστασία του πολίτη και όχι το φλερτ με τις κάθε λογής χουλιγκανικές ομάδες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι: O Τόσκας άφησε τους μήνες να περνούν καλοπιάνοντας και κανακεύοντας τους μπαχαλάκηδες "

Παραίτηση Τόσκα ζητεί ο Πατούλης

Να παραιτηθεί από υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αν δεν μπορεί να προστατέψει την ασφάλεια των πολιτών και τις περιουσίες τους, καλεί τον Νίκο Τόσκα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τονίζει ότι ο κ. Τόσκας είναι πολιτικός υπεύθυνος για την αναποτελεσματικότητα και τον ελλιπή επιχειρησιακό σχεδιασμό των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας να αντιμετωπίσουν «τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα κρούσματα βανδαλισμών και καταστροφών σε γειτονιές της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας», με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις, όπως αναφέρει, στον τουρισμό.

Επιπλέον, τον κατηγορεί ότι είναι ανεύθυνο να ρίχνει ευθύνες στο κατώτερο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και να κατηγορεί την αυτοδιοίκηση, «επειδή κάνει το αυτονόητο, να απαιτεί από την Πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο να διασφαλίσει την ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών».

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο κ. Πατούλης και τη σχετική δήλωση του κ. Τόσκα για τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. «Είναι αδιανόητο» αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ «να ακούμε από έναν υπουργό που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, τόσο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος έχει εκλεγεί δύο φορές από τους πολίτες της Αθήνας, σε αντίθεση με τον κ. Τόσκα, ο οποίος δεν είναι εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραίτηση Τόσκα ζητεί ο Πατούλης"

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθεί ο Γιαγτζόγλου -Το απίστευτο... τρικ του υπ. Δικαιοσύνης

Την τακτική του...στρίβειν δια του αρραβώνος έκανε πράξη το υπουργείο Δικαιοσύνης στην υπόθεση της μεταγωγής του Κ. Γιατζόγλου, κατηγορουμένου για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο.
Μετά την πολύωρη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των φυλακών Κορυδαλλού και η πλήρης μετατροπή της σε κατάστημα υποδίκων. (σ.σ τώρα είναι μεικτή φυλακή, φιλοξενεί δηλαδή και κατάδικους και υπόδικους)
Σε αυτό αυτό το πλαίσιο θα φύγουν από τον Κορυδαλλό 52 κατάδικοι και θα εισέλθουν 27 υπόδικοι, μεταξύ των οποίων και ο Κ. Γιατζόγλου, ο οποίος αναμένεται να μεταχθεί στις 10 Απριλίου.
Στο άκουσμα της απόφασης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σωφρονιστικοί υπάλληλοι σχολίαζαν σκωπτικά: “Δηλαδή θα μεταταγούν από τις φυλακές Κορυδαλλού οι καταδικασμένοι ως μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς; Αυτοί που τώρα κρατούν την φυλακή και το περασμένο Σάββατο την κατέλαβαν μέσα σε τρία λεπτά; Μένει να δούμε πως θα γίνει αυτό....”
Η αστυνομία πάντως είναι σε επιφυλακή, μετά τις “επιδρομές” αντιεξουσιαστών, αφού περιμένουν νέα χτυπήματα με αφορμή την μεταγωγή του Κ. Γιατζόγλου, για την οποία, παράγοντες του υπουργείου διαβεβαίωναν ότι θα γίνει μέσα στην εβδομάδα, που ήδη έφυγε. Και επειδή δεν έγινε, οι σύντροφοι του Κ. Γιατζόγλου προτίμησαν να τα κάνουν γυαλιά-καρφιά...
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής:
Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προωθείται η πλήρης μετατροπή του σε κατάστημα υποδίκων. Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από το Κ.Κ. Κορυδαλλού σε άλλα Καταστήματα και, παράλληλα, η μεταγωγή σ’ αυτό 27 υποδίκων. Η εκτέλεση αυτών των μεταγωγών θα γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθεί ο Γιαγτζόγλου -Το απίστευτο... τρικ του υπ. Δικαιοσύνης "

Πάιατ: Οι ΗΠΑ ασχολούνται ενεργά με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

«Οι ΗΠΑ ασχολούνται ενεργά (fully engaged) με το θέμα (της σύλληψης) των δύο Ελλήνων στρατιωτικών» επισήμανε την Παρασκευή ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Νωρίτερα, o κ. Πάιατ είχε εκφράσει την ανησυχία του για μια «ακούσια αντιπαράθεση» Ελλάδας – Τουρκίας, όπως την χαρακτήρισε, κάτι που υπενθύμισε ότι είχε πράξει και προ ενός έτους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ένα ατύχημα θα ήταν το χειρότερο σενάριο αυτήν τη στιγμή» ωστόσο, όπως διευκρίνισε «εξακολουθεί να υπάρχει διάλογος και συνεχείς επαφές ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα».

Ο αμερικανός διπλωμάτης εξέφρασε την επιθυμία των να διασφαλιστεί η σταθερότητα της Τουρκίας ως κράτος- μέλος του ΝΑΤΟ, καθώς όπως είπε, «κάτι τέτοιο είναι και προς το συμφέρον της Ελλάδας».
«Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους λόγους να θέλει να δει την Τουρκία να παραμένει σταθερό μέλος του ΝΑΤΟ» επισήμανε ο αμερικανός πρέσβης.

Όπως επισήμανε για το Σκοπιανό, «ενδιαφερόμαστε έντονα» για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων. «Είναι σαφές στις ΗΠΑ ότι και οι δύο κυβερνήσεις βλέπουν (τις διαπραγματεύσεις) ως ευκαιρία για μια λύση, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» σημείωσε.

«Όσο δυνατότερη είναι η Ελλάδα, όσο υγιέστερη είναι η ελληνική οικονομία, τόσο περισσότερο η Ελλάδα υα μπορεί να δρα ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» υπογράμμισε ακόμα ο Τζέφρι Πάιατ.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάιατ: Οι ΗΠΑ ασχολούνται ενεργά με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών "

Τουρκία: Κρατούμενοι και επίσημα οι 2 Ελληνες στρατιωτικοί

Και επισήμως κρατούμενοι είναι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο από τους Τούρκους.
Οι στρατιωτικοί βρέθηκαν στο εδώλιο και τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της κατασκοπείας και της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, ενώ τους έχουν αφαιρεθεί τα κινητά τηλέφωνα και τα όπλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρκικές αρχές για να στηρίξουν την κατηγορία της κατασκοπείας, υποστηρίζουν ότι οι δύο συλληφθέντες κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με το Dogan πρόκειται για τους Αγγελο Μητρετώδη (25χρονο ανθυπολοχαγό του Μηχανικού από το Κιλκίς) και τον Δημήτρη Κούκλατζη (λοχία ΕΠ.ΟΠ, Σκαπανέας Μηχανικού) ο οποίος απεικονίζεται στην κάτωθι φωτογραφία.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη στιγμή μεταφοράς στο δικαστήριο
Πεντάγωνο: Δεν κατηγορούνται για κατασκοπεία οι Ελληνες στρατιωτικοί
Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού Πενταγώνου, η σύλληψη των δύο στρατιωτικών έγινε χωρίς βία, ενώ τους επετράπη να τηλεφωνήσουν από τα κινητά τους στις μονάδες τους.
Οι δύο Ελληνες κρατούνται στις κλειστές φυλακές Ανδριανούπολης, καθώς δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και δεν μπορούν να κρατηθούν σε δικό τους χώρο -διαφορετικά, θα είχαν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.
Πώς έγινε η σύλληψη, τι ακολούθησε
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ(Sözcü, nTV) οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, συνελήφθησαν από τους «Αετούς των Συνόρων», μονάδα που υπάγεται στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του τουρκικού στρατού. Μεταφέρθηκαν στην Ανδριανούπολη (Edirne) όπου τους αφαιρέθηκαν τα όπλα και τα κινητά τους τηλέφωνα) και υπεβλήθησαν σε ανάκριση. Αφού ολοκληρώθηκε η καταγραφή των στοιχείων τους, στο γραφείο της διοίκησης Χωροφυλακής της Αδριανούπολης, μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο. Ο εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες για τα αδικήματα της κατασκοπείας και την παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.Ετσι, το τουρκικό δικαστήριο της Ανδριανούπολης τους έκρινε κρατούμενους, μέχρι να οριστεί η δικάσιμός τους. Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, σε όλη αυτή την διαδικασία ήταν παρών εκπρόσωπος του ελληνικού προξανείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρκικές αρχές για να στηρίξουν την κατηγορία της κατασκοπείας, υποστηρίζουν ότι οι δύο συλληφθέντες κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων.
Φωτογραφίες: facebook
Σύμφωνα με το μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται διαρκώς από το πρωί για τις εξελίξεις και βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.
Στο Πεντάγωνο ο Κικίλιας
Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας μεταβαίνει εκτάκτως ο Τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ μεταβαίνει προκειμένου να έχει πλήρη ενημέρωση για την υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές.
Για διπλωματικό καψώνι μιλούν στην Ελλάδα 
Η υπόθεση πήρε διαστάσεις διπλωματικού καψωνιού από την πλευρά της Τουρκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και πρόκειται για ένα αμιγώς στρατιωτικό επεισόδιο -τοπικού μάλιστα χαρακτήρα- το γεγονός ότι το συγκεκριμένο συμβάν ξέφυγε από το σύνηθες επίπεδο διαχείρισης (τοπική ταξιαρχία) και χρειάστηκε ο Ελληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης να καλέσει τον Τούρκο στρατηγό Ακάρ μόνο και μόνο για λίγα μέτρα εισόδου των δύο στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος αποδεικνύει ότι η Αγκυρα επέλεξε να κάνει καψώνι στην Αθήνα, παραπέμποντας στη Δικαιοσύνη τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς. 
Τζανακόπουλος: Βρισκόμαστε σε συνεννόηση για την επιστροφή τους
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δηλώσεις του είπε πως Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται σε συνεννόηση για τη διευθέτηση του ζητήματος. Παράλληλα χαρακτήρισε σενάρια φαντασίας τις πληροφορίες ότι η Αγκυρα συνδέει την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα. 
Συγκεκριμένα, στην ενημέρωση που παρείχε για το περιστατικό με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται από τις τουρκικές Αρχές, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις τουρκικές Αρχές για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Έλλήνων στη χώρα μας».
Η ανακοίνωση του ΓΕΣ για το συμβάν
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) ενημέρωσε για το περιστατικό σήμερα. «Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.
Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες», ανέφερε η ανακοίνωση του ΓΕΣ.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ο οποίος τον ενημέρωσε ότι:
Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί οδηγήθηκαν στην διαδικασία του αυτοφώρου.
  • Η διαδικασία αυτή είναι τυπική και όχι ασυνήθης.
  • Το Προξενείο της χώρας μας φρόντισε για τη νομική τους υποστήριξη.
  • «Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων εντός της ημέρας όλα να ολοκληρωθούν με τον καλύτερο τρόπο» κατέληξε ο Α. Λοβέρδος.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Κρατούμενοι και επίσημα οι 2 Ελληνες στρατιωτικοί "

Βίζερ: Συντηρητικοί οι υπολογισμοί για το κόστος 200 δισ. από τη διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ

Όχι μόνο «ασφαλή» αλλά και «συντηρητική» χαρακτήρισε ο τέως πρόεδρος του Euroworking Group Τόμας Βίζερ την πρόσφατη εκτίμησή του ότι το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η ελληνική οικονομία υπέστη ζημίες περί τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, κατά τη διάρκεια συζήτησης την οποία συντόνιζε ο διευθυντής της «Κ», Αλέξης Παπαχελάς, ο κ. Βίζερ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τα πεπραγμένα του α’ εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015 η ελληνική κυβέρνηση προκαλούσε το Grexit.

Ο κ. Βίζερ, παραδέχτηκε ότι το 2010 «η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε ότι «χρειαζόμασταν να έχουμε και το ΔΝΤ στο σχήμα», εξηγώντας ότι ο βασικός λόγος ήταν πως δεν υπήρχε τότε τεχνογνωσία στην Ευρωζώνη για τέτοιου είδους προγράμματα βοηθείας όπως απαιτούσε το πρώτο μνημόνιο της Ελλάδας.

Ο κ. Βίζερ περιέγραψε δύο περιστάσεις που η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στο Grexit, τόσο το 2012 αλλά, κυρίως, το καλοκαίρι του 2015.

Σημείωσε μάλιστα ότι η τακτική μελών της ελληνικής κυβέρνησης από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015, ήταν να «προκαλούν» το Grexit και αποκάλυψε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρενέβαινε ενεργά στην υπόθεση της Ελλάδος.

«Ο τέως Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου τηλεφωνούσε μέχρι και πέντε φορές την εβδομάδα στον τότε πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ» αποκάλυψε ο Τόμας Βίζερ.

Απάντηση Τζανακόπουλου
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε ιδιοτελή τα σχόλια του κ. Βίζερ και πρόσθεσε δηκτικά: «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης κόστισε και δύο και τρείς και… εφτά φορές το ελληνικό ΑΕΠ. Ο καθένας μπορεί να λέει τη γνώμη του, άλλωστε τζάμπα είναι…»

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίζερ: Συντηρητικοί οι υπολογισμοί για το κόστος 200 δισ. από τη διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ"

Ν.Δ.: Όργιο κομματικών προσλήψεων στελεχών στο Δημόσιο

Με φωτογραφικές διατάξεις προσλαμβάνονται επιτελικά στελέχη στο δημόσιο τομέα καταγγέλλει ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς, επισημαίνοντας ότι «η επιχείρηση άλωσης του Δημοσίου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζεται. Η κατ’ ευφημισμόν αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης είναι στην πραγματικότητα μία απάτη με φωτογραφικές προκηρύξεις για προεπιλεγμένα στελέχη».
Σημειώνοντας ότι η διαδικασία πρόσληψης επιτελικών στελεχών του Δημοσίου εξελίσσεται χωρίς κανένα όριο και φραγμό, σε όργιο κομματικών προσλήψεων, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι  οι προκηρύξεις προσαρμόζονται ώστε πάση θυσία ο εκλεκτός των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να είναι ανάμεσα στους τρεις επικρατέστερους προκειμένου να μπορεί να τον επιλέξει ο αρμόδιος υπουργός.
Για να διασφαλιστεί αυτό, καθορίζονται αναλόγως οι φωτογραφικές προδιαγραφές: O χρόνος εμπειρίας μετριέται πλέον σε μήνες, η προϋπηρεσία που απαιτείται κυμαίνεται από 5 έως 20 χρόνια, η ξένη γλώσσα αλλού χρειάζεται ως απλή γνώση και αλλού ως άριστη, ενώ συγκεκριμένα πτυχία ανοίγουν ή κλείνουν πόρτες χωρίς καμία αιτιολόγηση. Τα άξια και ικανά στελέχη του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα παραμερίζονται.
«Επισημαίνουμε στους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της αναξιοκρατικής και ανήθικης διαδικασίας, ότι τα ονόματα των προεπιλεγέντων είναι ήδη γνωστά και σε εμάς και σε όλους τους υπηρετούντες στο Δημόσιο» υπογραμμίζει ο κ. Γεωργαντάς, καταλήγοντας:
Ας συνειδητοποιήσουν ότι το οικογενειακό φωτογραφικό άλμπουμ της Κυβέρνησης δεν χωράει άλλους και η μόνη φωτογραφία που απομένει πλέον να δουν οι πολίτες είναι αυτή της αποχώρησής τους».
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν.Δ.: Όργιο κομματικών προσλήψεων στελεχών στο Δημόσιο"

Νέα επίθεση Τόσκα κατά αστυνομικών για τους βανδαλισμούς και τις μολότοφ -Τα έβαλε και με τον Καμίνη

Πυρά κατά της Αστυνομίας εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας για τα επεισόδια που έγιναν από αντιεξουσιαστές ενώ στο στόχαστρο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Τόσκας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», δήλωσε ότι είναι θυμωμένος και οργισμένος, γιατί υπήρχε σαφές επιχειρησιακό σχέδιο, με λεπτομερείς οδηγίες, το οποίο όμως δεν ακολουθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι από σήμερα θα ενεργοποιηθεί ένα σώμα αποτελούμενο από 200 αστυνομικούς, το οποίο θα περιπολεί στο κέντρο της Αθήνας και θα επεμβαίνει όπου χρειαστεί για την αποφυγή επεισοδίων.

Ο κ. Τόσκας άσκησε σκληρή κριτική στην αντιπολίτευση, αλλά και στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, για τις επικριτικές τους δηλώσεις, με αφορμή τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς στην Ερμού.

Μιλώντας για τον κ. Καμίνη, του συνέστησε να «κάνει τη δουλίτσα του», είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θα έστελνε ούτε γράμμα… μαζί του, λόγω της αναποτελεσματικότητας του και δήλωσε ότι καλό θα ήταν ο Δήμαρχος Αθηναίων να κάνει αυτά που οφείλει και να μην ασκεί κριτική για να καλύψει την αναποτελεσματικότητα του.

Ανάλογη κριτική άσκησε και στην στάση της αντιπολίτευσης και αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι η παρουσία του στην Ερμού ήταν υποκριτική και όπως είπε χαρακτηριστικά «μυξοκλαίει», την ίδια στιγμή που τρίβει τα χέρια του κάθε φορά που υπάρχει ένα πρόβλημα.

Επίσης απαντώντας στα όσα είπαν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας που υποστηρίζουν ότι το νέο σώμα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει γιατί με το ζόρι θα στελεχωθεί από 40 αστυνομικούς, τόνισε ότι «ας κοιτάξουν τα συνδικαλιστικά τους, ας σταματήσουν να ζητάνε ρουσφέτια και εγώ ο ίδιος αν χρειαστεί θα βρω τους 200 αστυνομικούς που χρειάζονται για να στελεχώσω τη νέα ομάδα».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επίθεση Τόσκα κατά αστυνομικών για τους βανδαλισμούς και τις μολότοφ -Τα έβαλε και με τον Καμίνη "

DW:Τιμές και όχι διώξεις για τον Ανδρέα Γεωργίου

Με αφορμή την εκδίκαση από τον Άρειο Πάγο νέας προσφυγής του Ανδρέα Γεωργίου, κορυφαίοι γερμανοί οικονομολόγοι στηλιτεύουν τη δίωξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και ζητούν την αθώωσή του.
Το περασμένο καλοκαίρι το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων είχε επιβάλει στον πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, κρίνοντάς τον ένοχο για μια από τις τρεις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.
Συγκεκριμένα οι δικαστές έκριναν ότι ο οικονομολόγος παρέβη την υποχρέωσή του να θέσει υπόψη του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος του έτους 2009 ώστε αυτό να συναινέσει στην αποστολή τους και τα διαβίβασε αυτοβούλως στην Eurostat ώστε να αποκομίσει ηθικό όφελος. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει σήμερα τον Άρειο Πάγο έπειτα από σχετική προσφυγή του Α. Γεωργίου.
O Τόμας Μάγερ διετέλεσε επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank
O Τόμας Μάγερ διετέλεσε επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank
Εξαρχής η υπόθεση Γεωργίου προσείλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία με σειρά ρεπορτάζ επιχείρησαν να ρίξουν φως στη δίωξη του έλληνα οικονομολόγου. Με τίτλους όπως «Δίκη για το θεαθήναι» και «Θύμα της ειλικρίνειάς του» οι περισσότεροι γερμανοί αναλυτές επέκριναν τη δίωξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, εντάσσοντάς την σε ένα ευρύτερο κυνήγι μαγισσών.
«Παράλογες» κατηγορίες
Σε αυτό το πλαίσιο κινείται η ανάγνωση της υπόθεσης και από τον επιφανή γερμανό οικονομολόγο Τόμας Μάγερ. Σε πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung υπό τον τίτλο «Ελευθερία στον Ανδρέα Γεωργίου», ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank στηλιτεύει τη δίωξη του έλληνα συναδέλφου του εκτιμώντας ότι αποσκοπεί απλώς στο να αποκρύψει λάθη του παρελθόντος.
Το άρθρο του Τ. Μάγερ στην FAZ
Το άρθρο του Τ. Μάγερ στην FAZ
Σε αποκλειστική συνέντευξή του στη Deutsche Welle ο κ. Μάγερ υπενθυμίζει ότι στις αρχές της χιλιετίας έλληνες πολιτικοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι παραποίησαν στατιστικά στοιχεία για να επιτύχουν την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Μετά την εισαγωγή του κοινού νομίσματος, η χώρα όφειλε να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, ωστόσο εν τέλει «έγινε το αντίθετο. Με νέες παραποιήσεις συγκαλύφθηκε η πραγματική κατάσταση των δημοσιονομικών και παρατάθηκε η χρεοκοπία. Οι υπεύθυνοι πολιτικοί και αξιωματούχοι δεν ήθελαν να το παραδεχτούν και διώκουν τώρα σφόδρα εκείνον που αποκάλυψε τα ψέματά τους».
Την δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου επικρίνει και ο Λαρς Φελντ, ένας από τους λεγόμενους «σοφούς» της γερμανικής οικονομίας, το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης. Σε αποκλειστική του δήλωση στην Deutsche Welle, ο γνωστός οικονομολόγος επισημαίνει ότι η όλη υπόθεση «υπονομεύει τις βασικές αρχές της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης διότι η ανεξάρτητη δημοσίευση στατιστικών στοιχείων είναι εκ των ων ουκ άνευ για την εφαρμογή των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων».
Πρόταση για τιμητική διάκριση στον Γεωργίου
Σύμφωνα με τον κ. Φελντ, η κατηγορία σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ επειδή δεν ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. πριν από την αποστολή των στοιχείων, είναι παράλογη. «Τα στατιστικά στοιχεία είναι λανθασμένα ή σωστά και δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο δημοκρατικών ψηφοφοριών. Με τη διαδικασία αυτή η Ελλάδα παραβιάζει για άλλη μια φορά ευρωπαϊκούς κανόνες».
Ο Λαρς Φελντ ανήκει στο συμβούλιο εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης για την οικονομία
Ο Λαρς Φελντ ανήκει στο συμβούλιο εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης για την οικονομία
Από την πλευρά του, ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ τονίζει ότι ο Ανδρέας Γεωργίου πρέπει όχι μόνον να αθωωθεί αλλά και να τιμηθεί. Όπως αποκαλύπτει, ο ίδιος έχει προτείνει ήδη στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών να απονείμει τιμητική διάκριση στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. 
Με ποιο σκεπτικό; «Ο κυοφορούμενος νέος μεγάλος συνασπισμός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο κεφάλαιο Ευρώπη. Ήδη εξαρχής θα έπρεπε να στείλει το μήνυμα ότι η ειλικρίνεια είναι ένα πολύ σημαντικό αγαθό στην Ευρώπη. Θα μπορούσε να το κάνει αυτό τιμώντας τον κ. Γεωργίου για τη συμβολή του στην αναζήτηση της αλήθειας για τα ελληνικά δημοσιονομικά. Ως γερμανός πολίτης έχω τη δυνατότητα να προτείνω αυτή την τιμητική διάκριση μέσω του υπουργείου Εξωτερικών».
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW:Τιμές και όχι διώξεις για τον Ανδρέα Γεωργίου"

Εισαγγελική παρέμβαση για σπάσιμο καταστημάτων στην Πατησίων

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η νέα επίθεση που έγινε πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα αντιεξουσιαστών, η οποία φέρεται να βγήκε από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων όπου πραγματοποιείται κατάληψη και να έσπασε βιτρίνες καταστημάτων και υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.Η ομάδα των νεαρών χρησιμοποίησε για τις επιθέσεις πέτρες, καδρόνια και λοστούς. 

Με αφορμή την καταδρομική επίθεση, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Μετά την επιδρομή η ομάδα των νεαρών φέρεται να βρήκε εν νέου καταφύγιο στην ΑΣΟΕΕ όπου η είσοδός τους στον πανεπιστημιακό χώρο προκάλεσε πανικό μεταξύ των φοιτητών.


Η νέα επίθεση ακολούθησε μόλις λίγα 24ωρα μετά την επίθεση στα εμπορικά καταστήματα της Ερμού όπου και εκεί άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα.  

΄Οσον αφορά την σημερινή επίθεση στην οδό Πατησίων,  πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδα ατόμων με βαριοπούλες βγήκε από το κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ) και προκάλεσε σοβαρές φθορές σε επιχειρήσεις της περιοχής, καθώς και σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.


 

Το πανεπιστημιακό άσυλο προστάτευσε και σήμερα τις ομάδες αναρχικών

Ομάδα 15 αναρχικών με κουκούλες και βαριοπούλες κατέβηκαν απο την οδό Πατησίων στις 10.00 σήμερα το πρωί με τη μορφή «στρατιωτικών επιχειρήσεων», όπως έλεγε χαρακτηριστικά καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και άρχισαν να διαλύουν τις βιτρίνες καταστημάτων προκαλώντας σοβαρές φθορές σε επιχειρήσεις της περιοχής, καθώς και στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ που βρίσκεται δίπλα στο Ίδρυμα.

Στην συνέχεια η ομάδα έτρεξε και κρύφτηκε μέσα στο πανεπιστήμιο, όπου το σχέδιο τους φαίνεται ότι είναι όπως δήλωνε ο ίδιος καθηγητής να βγουν στην συνέχεια στη διάρκεια της ημέρας από το Ίδρυμα χωρίς κουκούλες, ως κανονικοί φοιτητές. 

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι πρόκειται για δράση αλληλέγγυων στον 29χρονο απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου που κατηγορείται για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονταν στην Ερμού και γενικότερα στο κέντρο της Αθήνας για περιπολία.



Γεννηματά: «Ο κ. Τόσκας έπρεπε να είχε παραιτηθεί ή αποπεμφθεί»


«Για μια ακόμη φορά τα φαινόμενα βίας έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις» δηλώνει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στα τελευταία γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων, τονίζοντας ότι «ο κ. Τόσκας έπρεπε προ πολλού να είχε παραιτηθεί ή αποπεμφθεί»

«Άτομα και συλλογικότητες που αυτοαποκαλούνται «αλληλέγγυοι» επιδίδονται συστηματικά σε καταστροφές περιουσιών, απειλούν και επιχειρούν να εκβιάσουν την πολιτεία. Τα θύματα είναι γνωστά και πάντα τα ίδια: Οι απλοί απροστάτευτοι πολίτες, ο κόπος και το βιος τους που καταστρέφεται», αναφέρει η Φώφη Γεννηματά και επικρίνει την κυβέρνηση ότι «εμφανίζεται αδύναμη και ανεκτική, δεν μπορεί και δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ασύδοτη δράση «δικών της παιδιών»» και για «ανοχή και η προκλητική αδιαφορία στην βία και την ανομία».

Επίσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι στηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη «και σε ρόλο παρατηρητή αδιαφορεί και περιφρονεί τα βασικά συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών της χώρας».

«Καταδικάζουμε για μια ακόμη φορά τη βία και την ανομία. Στεκόμαστε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας» προσθέτει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και καλεί « τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ανταποκριθούν στο στοιχειώδες καθήκον για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και την κοινωνική ειρήνη». 


tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική παρέμβαση για σπάσιμο καταστημάτων στην Πατησίων"

ΟΛΠ: Τι αλλάζει για τους επιβάτες που μπαίνουν στα πλοία για την Κρήτη

Το σχέδιο ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων ISPS στις προβλήτες από όπου αναχωρούν τα πλοία για την Κρήτη επικαιροποιεί ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και συγκεκριμένα από την πύλη Ε-2 έως την Ε-4.

Πλέον επιβάτες και οχήματα που θα θελήσουν να επιβιβαστούν στα πλοία για την Κρήτη, θα υπόκεινται σε ελέγχους στις προβλήτες από την ασφάλεια του λιμανιού. Επιπλέον έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να υπάρχουν χώροι που θα αποτρέπουν την όποια κυκλοφοριακή συμφόρεση, ενώ θα επιτρέπουν να γίνονται οι προβλεπόμενοι έλεγχοι απρόσκοπτα. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σχέδιο ασφαλείας είναι από το 2004 και αφορά τον Επιβατηγό Λιμένα Πειραιά μετά από αξιολόγηση των λιμενικών εγκαταστάσεων. Τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς την Κρήτη είναι διεθνών πλόων και ανήκουν στην κατηγορία Α και στα συγκεκριμένα πλοία έχει εφαρμογή ο κώδικας ISPS, όπως πρέπει να έχει εφαρμογή και στις λιμενικές εγκαταστάσεις, δηλαδή τις προβλήτες που δέχονται αυτά τα πλοία.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω κώδικας εφαρμόζεται αυστηρά σε όλα τα τμήματα του εμπορικού λιμένα, αλλά και του τομέα της κρουαζιέρας, όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση σε μη έχοντες τα κατάλληλα παραστατικά έγγραφα που προβλέπονται για την είσοδο-έξοδο από τις ελεγχόμενες ζώνες οι οποίες και εποπτεύονται από τον ΟΛΠ.

Τις προβλήτες όπου θα εφαρμοσθεί το σχέδιο ασφάλειας του λιμανιού θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία από την ΕΕ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΛΠ: Τι αλλάζει για τους επιβάτες που μπαίνουν στα πλοία για την Κρήτη "

DW:«Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία»

Δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου για τους βανδαλισμούς και τις εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα από ομάδες κουκουλοφόρων ως ένδειξη συμπαράστασης στον κατηγορούμενο για τρομοκρατία Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.
Υπό τον τίτλο «Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία» η εφημερίδα Lübecker Nachrichten δημοσιεύει άρθρο που αναφέρεται στα επεισόδια στην ελληνική πρωτεύουσα.
«Αναβρασμός στην Ελλάδα: αναρχικοί ρημάζουν καταστήματα και καίνε αυτοκίνητα – με τη βία θέλουν να πετύχουν τη μεταγωγή ενός φερόμενου τρομοκράτη από τη Λάρισα στην Αθήνα. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για επιείκεια απέναντι στους ταραξίες.
Τα ίχνη της καταστροφής είναι οφθαλμοφανή: κατεστραμμένες βιτρίνες στην οδό Ερμού, τον πιο γνωστό εμπορικό δρόμο της Αθήνας, καμένα αυτοκίνητα σε τέσσερις γειτονιές, ρημαγμένες καφετέριες, κατεστραμμένα ΑΤΜ. Εδώ και τρεις μέρες αναρχικοί συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο  στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις, όπως στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, το Βόλο και τη Λάρισα, όπου καταγράφονται επεισόδια.
Με βαριοπούλες και μολότοφ οι κουκουλοφόροι δείχνουν την ‘αλληλεγγύη' τους με τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου».
Για το ίδιο θέμα η εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten επισημαίνει: «Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, καμένα αυτοκίνητα, ρημαγμένες καφετέριες. Εδώ και τρεις μέρες στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις σημειώνονται επεισόδια από αναρχικούς. (…)
Στην Αθήνα δεν περνά τους τελευταίους μήνες σαββατοκύριακο χωρίς επεισόδια αναρχικών. Καταστρέφουν καταστήματα, επιτίθενται στην αστυνομία με πέτρες και μολότοφ, καίνε αυτοκίνητα και κάδους σκουπιδιών. Η συντηρητική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι δείχνει επιείκεια απέναντι στους δράστες. Επικριτές της κυβέρνησης λένε πως ο αριστερός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχωρίζει με σαφήνεια τη θέση του από την πολιτικά υποκινούμενη βία και τρομοκρατία». 
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW:«Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία»"

Στο έλεος των αναρχικών η χώρα -Νέο μπαράζ επιθέσεων, με την αστυνομία θεατή

Για τέταρτο 24ωρο συνεχίστηκαν οι καταδρομικές επιθέσεις αναρχικών, κουκουλοφόρων σε διάφορα σημεία της χώρας, με αφορμή τη μη μεταγωγή του Ντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές της Λάρισας στον Κορυδαλλό. 
Αντιεξουσιαστές έξω από το σπίτι του γ.γ. του υπ. Δικαιοσύνης
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έγιναν 15 προσαγωγές αντιεξουσιαστών που είχαν πάει έξω από το σπίτι του γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη, στο Παλαιό Φάληρο, επιχειρώντας να πραγματοποιήσουν παρέμβαση, πετώντας τρικάκια και ανοίγοντας πανό.
Η ανακοίνωση των αναρχικών σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου
«Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε πριν λίγα λεπτά έξω από το σπίτι του Φυτράκη σε ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφο απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου.
Οι σύντροφοι/ισσες αυτή τη στιγμή είναι περικυκλωμένοι από μπάτσους και θα προσαχθούν στη ΓΑΔΑ.
Οι υπεύθυνοι για την ζωή του συντρόφου έχουν ονόματα και διευθύνσεις.
ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
ΝΤΙΝΟ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!».
Νέα επίθεση αντιεξουσιαστών σε διμοιρία των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο
Νέα επίθεση με μολότοφ από αντιεξουσιαστές, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης, κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων.
Στη γύρω περιοχή έφτασαν πρόσθετες διμοιρίες των ΜΑΤ, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.
Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιδρομίου 
Σοβαρές υλικές ζημιές στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, προκάλεσαν οκτώ άτομα που έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, έσπασαν τζαμαρίες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές με βαριοπούλες.
Η καταδρομική ενέργεια στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, που στεγάζονται σε ισόγειο τετραώροφη πολυκατοικίας, σημειώθηκε στις 14:35 το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου, αλλά έγινε γνωστή μόλις το απόγευμα της Πέμπτης.
Οι δράστες της ενέργειας, αφού έσπασαν τέσσερις τζαμαρίες, τρεις υπολογιστές και πέταξαν μαύρη μπογιά στους τοίχους, απομακρύνθηκαν ανενόχλητοι από το σημείο.
Πάτρα: Οδοφράγματα και μολότοφ από υπερασπιστές του βομβιστή Γιαγτζόγλου
Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών στην Πάτρα, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν πορεία. Ομάδα περίπου 40 ατόμων με κράνη και μολότοφ βγήκε από το παράρτημα του Πανεπιστημίου και έκανε επίθεση με μολότοφ, ενώ έβαλε φωτιές σε κάδους και λάστιχα.
Αμεση ήταν η αντίδραση από την ΕΛ.ΑΣ., που προχώρησε σε προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Νωρίτερα, αντιεξουσιαστές είχαν γράψει συνθήματα στα ρολά υποκαταστήματος τράπεζας υπέρ του αντιεξουσιαστή Κ. Γιαγτζόγλου, ο οποίος έστειλε το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο.
Εκνευρισμός Τόσκα με τους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ.
Με την ΕΛ.ΑΣ. τα έβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τα απανωτά περιστατικά των τελευταίων ημερών και χωρίς να έχει γίνει καμία σύλληψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα αυστηρός και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του προς τα επιτελεία της ΕΛ.ΑΣ. για τα γεγονότα που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες, χωρίς να έχει υπάρξει καμία σύλληψη.
Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου, ο κ. Τόσκας τόνισε: «Η αστυνομία έχει πολλές επιτυχίες, αλλά τελευταία έχουν συμβεί πολλά περιστατικά, για τα οποία δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος».
Ήδη 35 ζευγάρια ένστολων αστυνομικών προστέθηκαν στις υπάρχουσες ομάδες αστυνόμευσης και θα περιπολούν συνεχώς σε δύο βάρδιες, σε συγκεκριμένους τομείς ευθυνης το καθένα, σε πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους και πλατείες.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο έλεος των αναρχικών η χώρα -Νέο μπαράζ επιθέσεων, με την αστυνομία θεατή "

Άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια σε παράρτημα του υπ. Πολιτισμού στην Καρύτση

Γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι στις 05.30 τα ξημερώματα σε παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού στην πλατεία Καρύτση.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν περιορισμένης έκτασης υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτηρίου.

Να σημειωθεί ότι δεν έγινε καμία προσαγωγή ή σύλληψη.

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια σε παράρτημα του υπ. Πολιτισμού στην Καρύτση "

Σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο: Για πρωτόγνωρο περιστατικό μιλούν στο ΓΕΣ

Για πρωτόγνωρο περιστατικό κάνουν λόγο στο ΓΕΣ μετά τη σύλληψη δύο στελεχών του Ελληνικού Στρατού από Τούρκους στον Έβρο.
Συγκεκριμένα, περίπολος του Στρατού Ξηράς, την Πέμπτη 1 Μαρτίου, αποτελούμενη -σύμφωνα με πληροφορίες- από έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (πυκνή χιονόπτωση, χαμηλή ορατότητα) έχασε τον προσανατολισμό της και πέρασε σε τουρκικό έδαφος.
Ως αποτέλεσμα, εντοπίστηκαν από τουρκική περίπολο, που τους συνέλαβε. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ξαφνιάστηκαν όταν κατάλαβαν ότι συνελήφθησαν από την τουρκική περίπολο.
Όπως ανέφεραν στο ΓΕΣ, δεν έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια κάτι παρόμοιο. Μάλιστα, μιλούσαν για πρωτόγνωρο περιστατικό. Διότι αρκετές είναι οι περιπτώσεις που περίπολοι και από τις δύο χώρες περνάνε τα σύνορα ένθεν κακείθεν, ωστόσο σύλληψη στρατιωτικών για αυτόν τον λόγο είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. 
Πλέον, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών στη χώρα μας από την Αδριανούπολη όπου βρίσκονται.

Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Στο περιστατικό με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στον Έβρο αναφέρονται, όπως είναι λογικό, και τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Υπό κράτηση δύο Έλληνες στρατιωτικοί», τιτλοφορεί το CNN Turk το σχετικό άρθρο. Και συνεχίζει αναφέροντας ότι «η ελληνική περίπολος, λόγω της βαριάς χιονόπτωσης, έχασε τον προσανατολισμό της και πέρασε στην Τουρκία. Εκεί οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο και οδηγήθηκαν στην Εντίρνε (σ.σ.: Αδριανούπολη), όπου κρατούνται».
«Και ενώ οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιωτικοί ανακρίνονται, για το περιστατικό ενημερώθηκαν ήδη από τον διοικητή της Εντίρνε τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών της Τουρκίας», καταλήγει το CNN Turk.
Η Hurriyet έχει τίτλο «Ο Ελληνικός Στρατός ανακοίνωσε ανακοίνωσε ότι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν στον Έβρο» και στη συνέχεια παραθέτει την ανακοίνωση του ελληνικού ΓΕΣ, αναφέροντας επιπροσθέτως ότι «οι τουρκικές και οι ελληνικές Αρχές είναι σε διαρκή επικοινωνία για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα».
Aπό την πλευρά της, η Daily Sabah στο άρθρο της έχει τίτλο «Τουρκική περίπολος συλλαμβάνει Έλληνες στρατιώτες που πέρασαν κατά λάθος στην Τουρκία» και εξηγεί ότι «η ελληνική περίπολος εισήλθε σε τουρκικό έδαφος, όπως λέει ο Ελληνικός Στρατός, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών».
Προσθέτει, δε, ότι «το μεγαλύτερος μέρος των ελληνοτουρκικών συνόρων στην περιοχή ορίζεται από τον ποταμό Έβρο και έναν φράχτη στο σημείο που υπάρχει ξηρά. Ωστόσο, κάποια σημεία δεν είναι ξεκάθαρα οριοθετημένα και η περιοχή στην οποία συνέβη το περιστατικό είναι ένα δάσος κοντά στις Καστανιές».
«Τα σύνορα εποπτεύονται επισταμένως και από τις δύο χώρες, λόγω της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από το 2015», συνεχίζει η τουρκική εφημερίδα. Και καταλήγει: «Παρότι Ελλάδα και Τουρκία είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, πολλές φορές οι σχέσεις τους διαταράσσονται για μια σωρεία θεμάτων, όπως τα χωρικά ύδατα και κάποια νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος, το Κυπριακό, ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις μειονότητες και στις δύο χώρες, σε συνδυασμό με τις κατηγορίες της Τουρκίας ότι η Ελλάδα υποθάλπει τρομοκρατικές οργανώσεις».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο: Για πρωτόγνωρο περιστατικό μιλούν στο ΓΕΣ"

Σχέδιο των Γερμανών να μπουν τα Σκόπια σταδιακά στο ΝΑΤΟ.

“Ενδιάμεσο σχέδιο” έχει εκπονήσει η Γερμανική Κυβέρνηση, στην περίπτωση που δεν αποδώσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων για την εξεύρεση λύσης στις εκκρεμότητες που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του europost.gr, που προέρχονται από διπλωματικές πηγές στο Βερολίνο και στην Αθήνα, το Γερμανικό σχέδιο περιλαμβάνει την πρόβλεψη να μην ενταχθούν εξ ολοκλήρου τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ από την στιγμή που δεν έχει βρεθεί η λύση με την Ελλάδα, αλλά να συμφωνηθεί και με την υπογραφή της χώρας μας ένας “οδικός χάρτης”, που θα περιλαμβάνει ενδιάμεσα στάδια για την περαιτέρω προσέγγιση της ΠΓΔΜ προς τις Βορειοατλαντικές δομές.

Κατά το σχέδιο αυτό, τα Σκόπια θα προχωρήσουν σε “χαλαρή” σύνδεση με το ΝΑΤΟ, με την δυνατότητα να μετέχουν ως παρατηρητές στις Συνόδους της Συμμαχίας, αλλά και σε προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις και σε άλλες πρωτοβουλίες, χωρίς όμως να έχουν το δικαίωμα ψήφου.

Η εν συνεχεία πορεία της ΠΓΔΜ προς τις δομές του ΝΑΤΟ θα συνδυαστεί με συγκεκριμένες αλλαγές στο εσωτερικό της, οι οποίες θα συμφωνηθούν από τώρα με βάση χρονοδιάγραμμα και για τις οποίες θα θεσμοθετηθεί και διαδικασία επιθεώρησης (monitoring) από την ηγεσία της Συμμαχίας.

Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, οι οποίες εκλήθησαν από το europost.gr να σχολιάσουν τις σχετικές πληροφορίες, διατύπωναν την άποψη ότι η εφαρμογή στην πράξη ενός τέτοιου σχεδίου είναι τελείως ασύμφορη για την Ελλάδα, γιατί θα επιτρέψει στα Σκόπια να πλησιάσουν στις Συμμαχικές δομές με την προσωρινή τους ονομασία και να δημιουργήσουν defacto καταστάσεις και γεγονότα, δηλαδή τετελεσμένα, που θα είναι σε βάρος της Ελλάδος.

europost

Διαβάστε Περισσότερα » "Σχέδιο των Γερμανών να μπουν τα Σκόπια σταδιακά στο ΝΑΤΟ."

Τέλος στις κοπάνες -Με email η ενημέρωση των γονέων για τις απουσίες των μαθητών

Στο εξής θα το ξανασκέφτονται οι μαθητές/τριες να λείπουν άνευ λόγου από το θρανίο τους.

Αυτό γιατί το υπ. Παιδείας και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool, έχουν σχεδιάσει μια ειδική «πλατφόρμα» μέσω της οποίας θα προχωρά στην υλοποίηση της ηλεκτρονικής αποστολής των ειδοποιητηρίων απουσιών των μαθητών στους κηδεμόνες τους.

Ας σημειωθεί πως η συγκεκριμένη λειτουργία είναι προαιρετική, αξιοποιήσιμη από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της χώρας, οι οποίοι είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη συλλογή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων επικοινωνίας των κηδεμόνων των μαθητών τους, κατόπιν συναίνεσης αυτών.

Επιπροσθέτως, στο προσεχές διάστημα, η συγκεκριμένη λειτουργία θα επεκταθεί περαιτέρω με προσωποποιημένα μηνύματα προς τους γονείς όπως εκδρομές, δραστηριότητες σχολείων αλλά και επιμέρους ανακοινώσεων και ενημερώσεων.

Οπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, εξοικονομείται ένα σημαντικό ποσό που δαπανούσε το δημόσιο για την αποστολή επιστολών προς τους γονείς ταχυδρομικά, για γραφική ύλη, ταχυδρομικά τέλη και φυσικά εξοικονομούνται πολλές εργατοώρες εκπαιδευτικών που ήταν επιφορτισμένοι για την όλη διαδικασία.

Ετσι θα πραγματοποιείται η μαζική αποστολή

Περιγράφεται στις οδηγίες χρήσης η ακριβής διαδικασία: «Στον φάκελο του μαθητή, στην καρτέλα «Απουσίες», έχει προστεθεί μία νέα λειτουργικότητα η οποία επιτρέπει στον χρήστη να στείλει με email το σύνολο των απουσιών του μαθητή. Το email στο οποίο γίνεται η αποστολή αντλείται από τα στοιχεία κηδεμόνα που έχουν δηλωθεί στην καρτέλα «Στοιχεία Επικοινωνίας». Όταν δεν έχει δηλωθεί email κηδεμόνα, τότε εμφανίζεται σχετικό μήνυμα με παραπομπή στην αντίστοιχη καρτέλα του μαθητή.

Όταν δεν έχει συμπληρωθεί η Προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση του κηδεμόνα ή η Ηλεκτρονική διεύθυνση εργασίας του κηδεμόνα στην καρτέλα «Στοιχεία Επικοινωνίας», τότε εμφανίζεται το μήνυμα όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Πατώντας τον υπερσύνδεσμο πραγματοποιείται μετάβαση στα στοιχεία επικοινωνίας του μαθητή. Όταν είτε η Προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση του κηδεμόνα, είτε η Ηλεκτρονική διεύθυνση εργασίας του κηδεμόνα είναι συμπληρωμένη (με αυτή τη σειρά), η αποστολή γίνεται επιτυχώς και εμφανίζεται σχετικό μήνυμα:
Το μήνυμα που αποστέλλεται ταυτίζεται στη μορφή με το ειδοποιητήριο απουσιών που έως τώρα εκτύπωναν, υπέγραφαν και έστελναν οι σχολικές μονάδες, όπως αυτό ισχύει. Ο χρήστης έχει δικαίωμα αποστολής έως 5 e-mails ημερησίως για κάθε μαθητή. Αν υπερβεί το όριο των emails εμφανίζεται σχετικό μήνυμα Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να δει πληροφορίες σχετικές με τα τελευταία e-mails που έχει αποστείλει για κάθε μαθητή. Συγκεκριμένα, στον πίνακα «Απεσταλμένα e-mails» εμφανίζονται η ημερομηνία, ο παραλήπτης και ο αριθμός απουσιών που εστάλησαν.

Για οποιαδήποτε απορία, καλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων να επικοινωνήσουν με την ομάδα υποστήριξης του συστήματος.

Τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις απουσίες προβλέπει τα εξής:

1. Για την τακτική παρακολούθηση της φοίτησης των μαθητών/τριών ευθύνονται εξ ολοκλήρου οι κηδεμόνες τους. Ο κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας που απουσίασε από το σχολείο οφείλει να γνωστοποιεί στο σχολείο τους λόγους της απουσίας άμεσα με έναν από τους τρόπους επικοινωνίας που έχει δηλώσει στο σχολείο κατά την εγγραφή του/της μαθητή/τριας σε αυτό. Η γνωστοποίηση του λόγου των απουσιών συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά μόνο στην περίπτωση που προβλέπεται ο μη υπολογισμός τους κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων φοίτησης, σύμφωνα με το άρθρο 24.

2. Ο/Η υπεύθυνος/η καθηγητής/τρια κάθε τμήματος οφείλει να ενημερώνει τους κηδεμόνες για την απουσία των μαθητών/τριών και να πληροφορείται τους λόγους της απουσίας τους με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως με τηλεφώνημα, με μήνυμα σταλμένο από λογαριασμό του σχολείου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο - εφόσον οι γονείς/κηδεμόνες έχουν υποβάλει στο σχολείο σχετική υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση - ή στο κινητό τηλέφωνο των γονέων/κηδεμόνων (SMS), ή με επιστολή. Εάν η επικοινωνία με τους γονείς/κηδεμόνες δεν είναι εφικτή ή εάν οι γονείς/κηδεμόνες αρνηθούν την επικοινωνία ή εάν για οποιονδήποτε άλλο λόγο είναι απαραίτητο, συγκαλείται το Συμβούλιο του Τμήματος για να εξετάσει την αναγκαιότητα χρήσης ενεργειών παιδαγωγικού χαρακτήρα, όπως, ενδεικτικά, η προσφυγή σε υποστηρικτικές εκπαιδευτικές δομές ή κοινωνικές υπηρεσίες.

3. Σε περίπτωση που μαθητής/τρια έχει απουσιάσει τρεις συνεχόμενες ημέρες ή πραγματοποιήσει τριάντα (30) συνολικά απουσίες, ο/η εκπαιδευτικός που είναι υπεύθυνος/η του τμήματος επικοινωνεί άμεσα με τους γονείς/κηδεμόνες του/της μαθητή/τριας (με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, SMS ή με επιστολή), πληροφορείται τον λόγο των απουσιών και ενημερώνει τον/τη Διευθυντή/ ντρια του σχολείου. Μετά την πρώτη ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων, σύμφωνα με τα παραπάνω, ο/η εκ- παιδευτικός τους ενημερώνει τις πρώτες πέντε (5) εργάσιμες ημέρες κάθε μήνα, εφόσον υπάρχει μεταβολή στον συνολικό αριθμό απουσιών.

4. Όταν πραγματοποιούνται απουσίες σε ώρες του ημερήσιου προγράμματος (συμπεριλαμβανομένης της πρώτης ή τελευταίας ώρας), μεμονωμένες ή συνεχείς, χωρίς την άδεια του/της Διευθυντή/ντριας του σχολείου, αναζητούνται οι λόγοι και πραγματοποιούνται ενέργειες παιδαγωγικού χαρακτήρα που, ενδεχομένως, κρίνονται απαραίτητες.

5. Οι απουσίες των μαθητών/τριών αθροίζονται και λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών.

6. Όπου στο παρόν άρθρο αναφέρεται κηδεμόνας του μαθητή/τριας νοείται το φυσικό πρόσωπο που καθορίζεται στο άρθρο 13, προκειμένου για μαθητές/τριες που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι μαθητές/τριες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους εκπληρώνουν προσωπικά την υποχρέωση για τη γνωστοποίηση του λόγου απουσίας τους.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος στις κοπάνες -Με email η ενημέρωση των γονέων για τις απουσίες των μαθητών "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news