facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

O Γιούνκερ στον Ζάεφ: Συνεχίστε και λύστε το θέμα του ονόματος με την Ελλάδα

Με τη σημερινή επίσκεψή του στα Σκόπια και τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ξεκίνησε την περιοδεία του στα Δυτικά Βαλκάνια. «Η χώρα σας είναι μέρος της ευρωπαϊκής ιστορίας και γεωγραφίας. Δεν ήρθα εδώ για να ανακοινώσω οριστική ημερομηνία ένταξης» τόνισε ο κ. Γιούνκερ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζόραν Ζάεφ, μετά τη συνάντησή τους στα Σκόπια.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλώσε εντυπωσιαμένος από τη μεταρρυθμιστική πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει η γείτονα χώρα και τόνισε την ανάγκη να συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο και να λυθεί το θέμα του ονόματος με την Ελλάδα, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter της αναπληρώτριας εκπροσώπου της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.
Από τη μεριά του, ο κ. Ζάεφ, όπως αναφέρει σε αναρτήσεις του στο Twitter, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας του ως γεωγραφικό τμήμα της Ευρώπης, η οποία θα γίνει και τμήμα της πολιτικής δομής της ΕΕ. Επισήμανε πως τα Σκόπια αναμένουν στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να υπογραμμίζεται η αισθητή πρόοδος της χώρας του σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις. Μία θετική έκθεση θα ωθήσει την επίτευξη εσωτερικών μεταρρυθμίσεων και θα βελτιώσει την ανάπτυξη των σχέσεων καλής γειτονίας, υποστήριξε ο κ. Ζάεφ και προσέθεσε πως τους είναι ξεκαθαρισμένο πως όσο πιο επιτυχημένες θα είναι οι μεταρρυθμίσεις τόσο πιο γρήγορα θα καταφέρουν να ενταχθούν στην ΕΕ.
Εξάλλου σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς χαρακτήρισε επιτυχημένη την επίσκεψη του κ. Γιούνκερ στην ΠΓΔΜ και παραγωγικές τις συναντήσεις του με τον κ. Ζάεφ και τους υπουργούς της κυβέρνησής του.
Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, τον κ. Γιούνκερ υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, χαρακτηρίζοντας ιστορική την επίσκεψή του. «Χιονισμένος καιρός, αλλά θερμή υποδοχή στην ΠΓΔΜ για τον πρόεδρο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην αρχή της ιστορικής βαλκανικής περιοδείας του. Έχουμε μία ευκαιρία να επιτύχουμε κοινή επιτυχία φέτος, και αυτή η μοναδική επίσκεψη είναι μια μεγάλη ενθάρρυνση» ανέφερε ο κ. Ντιμιτρόφ σε ανάρτησή του, επίσης στο Twitter.
Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Γιούνκερ στα Δυτικά Βαλκάνια, που ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στη 1 Μαρτίου, είναι τα Τίρανα, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Βελιγράδι, την Ποντγκόριτσα, το Σαράγεβο, την Πρίστινα και τη Σόφια.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "O Γιούνκερ στον Ζάεφ: Συνεχίστε και λύστε το θέμα του ονόματος με την Ελλάδα"

Η ΝΔ για τις δηλώσεις Γιλντιρίμ: Πρέπει να μας βρει όλους απέναντι

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του τούρκου Πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι η Τουρκία «θέτει θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι «κατώτερη των στιγμών» και την καλεί «να αλλάξει αμέσως ρότα».

«Ο τούρκος Πρωθυπουργός αντί να εκτονώσει την ένταση την υποδαυλίζει. Η Τουρκία με την πολιτική συνεχών προκλήσεων και εντάσεων θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Πρέπει να μας βρει όλους απέναντι. Την Ελλάδα, την Κυπριακή Δημοκρατία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα άλλα κράτη της Αν. Μεσογείου».

«Δυστυχώς, την ίδια ώρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κατώτερη των στιγμών, κάνει ό,τι μπορεί για να δηλητηριάσει το εσωτερικό μέτωπο. Οφείλει να αλλάξει αμέσως ρότα. Να προτάξει, επιτέλους, το εθνικό συμφέρον. Όσο είναι ακόμα καιρός» υπογραμμίζει η ΝΔ

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΝΔ για τις δηλώσεις Γιλντιρίμ: Πρέπει να μας βρει όλους απέναντι"

Μήνυση Αντώνη Σαμαρά κατά Βαξεβάνη -Ζητά να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία

Μήνυση κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζητώντας να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του δημοσιογράφου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζουν πως «η χυδαία και προκλητικά προσβλητική ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εις βάρος του κ. Σαμαρά αποτελεί ντοκουμέντο αθλιότητας», προσθέτοντας πως «η διατεταγμένη αποστολή που έχει αναλάβει εδώ και καιρό αποκαλύπτεται κάθε μέρα και περισσότερο».

Η προσβλητική ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη για τον Αντώνη Σαμαρά:



ΑΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση Αντώνη Σαμαρά κατά Βαξεβάνη -Ζητά να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία "

Μηταφίδης ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουν τα Σκόπια σε αλλαγή του Συντάγματος εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, καθώς όπως είπε, «δεν υπάρχουν αλυτρωτικές εκφράσεις».

«Έχω μελετήσει το Σύνταγμα και στα αγγλικά, όπως και πολλοί άλλοι. Δεν υπάρχουν αλυτρωτικές εκφράσεις. Αυτά υπήρχαν μέχρι το 1993 που άλλαξε» ανέφερε ο κ. Μηταφίδης και ενώ ερωτηθείς αν είναι ζητούμενο από την ελληνική κυβέρνηση η αλλαγή του Συντάγματος, απάντησε:

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά που δηλώνει διαθέσεις επεκτατικές ή εχθρικές προς τη χώρα μας ή προς γείτονες χώρες».

«Πρέπει να υπάρξει μια συναινετική λύση καθώς και η ελληνική ηγεσία και η νέα ηγεσία στη γείτονα χώρα δείχνουν έμπρακτα τη διάθεση τους να λυθεί αυτό το ζήτημα που ταλαιπωρεί- κακώς- ιδιαίτερα τη γειτονική χώρα γιατί την έχει σε μια εκκρεμότητα και δημιουργεί προβλήματα συνοχής» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Real.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Μηταφίδης ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων"

Επίθεση στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου από αντιεξουσιαστές

Επίθεση στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου, στο Παλαιό Ψυχικό, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι αναρχικοί έριξαν τρικάκια, έγραψαν συνθήματα και ανήρτησαν πανό έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με ανάρτησή τους σε γνωστό διαδικτυακό ιστότοπο, πραγματοποίησαν την επίθεση ως «ένδειξη αλληλεγγύης» στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου ο οποίος έχει συλληφθεί για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό.

Η Αστυνομία διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Σημειώνεται ότι χθες ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου μετήχθη από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Λάρισας

Η ανάρτησή τους:

Πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με τρικάκια, συνθήματα και πανό έξω από το σπίτι του Λουκά Παπαδήμου, ως ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφο μας απεργό πείνας – από σήμερα 25/02 και δίψας, Ντίνο Γιαγτζόγλου.
Θα ακολουθήσει αναλυτικότερο κείμενο.

Συνέλευση αλληλεγγύης στον Ντίνο Γιαγτζόγλου

ΝΟΥΣ, ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΝΤΙΝΟ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ






Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου από αντιεξουσιαστές "

Χανιά: Ελεγκτές του ΣΔΟΕ έψαχναν διαφυγόντα κέρδη στα... κόλυβα

Το περιστατικό αναφέρει η δημοσιογράφος, Μαρία Βούλγαρη. Σύμφωνα με όσα η ίδια περιγράφει, ο έλεγχος έγινε σήμερα στα Χανιά μετά το τέλος της κυριακάτικης θείας λειτουργίας στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας στη Χαλέπα. Στην εκκλησία τελούνταν και μνημόσυνα την οργάνωση των οποίων είχαν αναλάβει δυο γραφεία τελετών.

Στο σημείο λοιπόν που βρίσκονταν οι υπάλληλοι των γραφείων τελετών στην εκκλησία για να μοιράσουν τα κόλυβα στον κόσμο, εμφανίστηκαν ελεγκτές της εφορίας, αναζητώντας διαφυγόντα κέρδη στα... κόλυβα, όπως τονίζει η ίδια η δημοσιογράφος

Ευτυχώς, γιατί κάποιοι κλάδοι, έστω και μέσα στο μακάβριο του πράγματος, έμεναν στο απυρόβλητο. Ωστόσο, η στιγμή κατά την οποία γίνεται ο έλεγχος, δεν παύει να είναι λίγο άκομψη!

Συγκεκριμένα όπως η ίδια η Μαρία Βούλγαρη έγραψε:

"Απιστευτο κι ομως αληθινό! Το ΣΔΟΕ ψάχνει διαφυγόντα κέρδη στα... κόλυβα! Κι έβγαλε και λαυράκι στα Χανιά, σήμερα, στον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας. Άτομα απο δύο γραφεία τελετών ελέγχθηκαν. Ο ιδιοκτήτης του πρώτου την πάτησε. Ο δεύτερος το πάλευε... Πέρα απο το μακάβριο του θέματος , προκύπτουν τα ερωτήματα.. Πόσοι ειναι ασφαλισμένοι σ αυτο τον κλάδο; Αποδειξεις κόβονται; Φανταζεστε να επιβληθούν αποδειξεις και για το κεράκι που ανάβουμε; Τι άλλο θα δούμε...."

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Ελεγκτές του ΣΔΟΕ έψαχναν διαφυγόντα κέρδη στα... κόλυβα "

Αλβανία: Προκαλούν οι Τσάμηδες – Μιλούν για… γενοκτονία και απαιτούν από την Ελλάδα να ζητήσει «συγγνώμη»

Οι Αλβανοί Τσάμηδες, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα μετά τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο αφού συνεργάστηκαν με τις κατοχικές δυνάμεις με στόχο την «Μεγάλη Αλβανία», ζητούν τώρα από την χώρα μας να… τους ζητήσει συγγνώμη,
Κάνοντας μάλιστα λόγο για «γενοκτονία» και θέλουν να τους επιτραπεί να γυρίσουν στην Βόρεια Ελλάδα, όπου έμεναν προτού συνεργαστούν με τις κατοχικές δυνάμεις.
Μάλιστα στα πλακάτ που κρατούσαν κατηγορούσαν για ναζιστική πρακτική την Ελλάδα.
Ο Σφετίμ Ιντρίζι, ηγέτης του κόμματος των Τσάμηδων, μιλώντας μπροστά στους χιλιάδες συγκεντρωμένους δήλωσε πως «εμείς οι Αλβανοί της Τσαμουριάς δεν θέλουμε αλλαγή των συνόρων, ούτε εκδίκηση. Θέλουμε να μας ζητήσουν ένα συγγνώμη ώστε να μπορέσουμε οι λαοί να συγχωρέσουμε ο ένας τον άλλον να επιστρέψουμε σπίτια μας και να ζήσουμε ειρηνικά. Είμαστε ειρηνικοί».
Συνέχισε λέγοντας πως «θέλουμε να έχουμε ξανά το καθεστώς που είχαμε πριν εκδιωχθούμε. Δεν ζητάμε τα ακίνητα πίσω, θέλουμε πίσω την πατρίδα μας. Και πατρίδα μας είναι η Τσαμουριά».
Όλα αυτά ενώ είναι σε εξέλιξη οι συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας – Αλβανίας για μια σειρά ζητήματα, με τις διαπραγματεύσεις να πρέπει να καταλήξουν μέχρι τις 8 Απριλίου, ώστε η γειτονική χώρα να μπορέσει να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για ένταξή της στην Ε.Ε.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία: Προκαλούν οι Τσάμηδες – Μιλούν για… γενοκτονία και απαιτούν από την Ελλάδα να ζητήσει «συγγνώμη»"

Δείτε με ένα κλικ πόσα ένσημα έχετε

Τη δυνατότητα να δουν πόσα ένσημα έχουν, δίνει στους εργαζόμενους το υπουργείο Εργασίας μέσω της εφαρμογής «Άτλας». Είναι γεγονός ότι οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μπορούν να γλιτώσουν τους πολίτες από ουρές σε υπηρεσίες όπως η εφορία, το ΙΚΑ, κλπ.

Το Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» είναι το σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης που συγκεντρώνει την Ασφαλιστική Ιστορία και την Ασφαλιστική Ικανότητα για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας.

Έτσι, με τη χρήση του ΑΜΚΑ μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο τα ένσημά σας και το πλήρες ασφαλιστικό σας βιογραφικό.

Στο Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας» θα ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους ΦΚΑ της χώρας. Στην παρούσα φάση έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ.

Επίσης έχει ενσωματωθεί περίπου το 70% του χρόνου ασφάλισης από τους 2 μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης.

Στο επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.

Κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει.

Η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΓΓΠΣ και απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ.

Δείτε εδώ τα ένσημα

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε με ένα κλικ πόσα ένσημα έχετε"

Αγρότες: Πλαφόν 20.000 ευρώ στις επιδοτήσεις

Πλαφόν στις επιδοτήσεις ύψους 20.000 ευρώ σε ετήσια βάση εξετάζει να βάλει η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Agrenda, κανένας αγρότης δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ επιδότηση το χρόνο, σύμφωνα με σχέδιο που μελετά η κυβέρνηση και είναι έτοιμη να το θέσει σε εφαρμογή από φέτος, εφόσον περάσει από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα, με τις πληροφορίες πάντως της εφημερίδας να αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει ήδη πείσει τους βουλευτές της για το μέτρο.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρότες: Πλαφόν 20.000 ευρώ στις επιδοτήσεις"

Αυστηρή προειδοποίηση Γιλντιρίμ: Μπορούμε να εξουδετερώσουμε κάθε απειλή

Αυστηρή προειδοποίηση έστειλε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο στα πλαίσια της ομιλίας που πραγματοποίησε κατά τα εγκαίνια ενός υποβρυχίου νέας γενιάς στο Γκιόλτζουκ του Μαρμαρά.

Ο Μπιν Αλί Γιλντιρίμ δήλωσε τα εξής: «Την στιγμή που η Τουρκία καταπολεμά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό την τρομοκρατία, κάποιοι επιθυμούν να επωφεληθούν από τις περιστάσεις και να δημιουργήσουν διάφορα σχέδια και παγίδες σε Αιγαίο και Μεσόγειο».

Στη συνέχεια, ο κ. Γιλντιρίμ πρόσθετε τα εξής: «Το ξεκαθαρίζω από αυτό το βήμα. Όποιες και αν είναι οι συνθήκες, η Τουρκία με το Πολεμικό Ναυτικό της, κάτω από κάθε είδους συνθήκη έχει την δυνατότητα να εξουδετερώσει κάθε είδους απειλή. Κανείς να μην έχει λανθασμένους υπολογισμούς».

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σταρ μεταδίδει την δήλωση του κ. Γιλντιρίμ ως μια προειδοποίηση που έχει ως παραλήπτη την Λευκωσία.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρή προειδοποίηση Γιλντιρίμ: Μπορούμε να εξουδετερώσουμε κάθε απειλή"

Εκβιάζει το ψευδοκράτος: Συνδιαχείριση των κοιτασμάτων της ΑΟΖ ή παγώνουν όλα

Συνδιαχείριση του φυσικού αερίου ή πάγωμα του ενεργειακού σχεδιασμού μέχρι τη λύση του Κυπριακού, εισηγείται ο «υπουργός οικονομικών και ενέργειας» του ψευδοκράτους, προκειμένου, όπως λέει, να αποφευχθεί η ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο «υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας», Οζντίλ Ναμί, υποστηρίζει ότι η Τουρκία είναι σε θέση να εμποδίσει με το πολεμικό ναυτικό της προγραμματισμένες γεωτρήσεις σε όλα τα τεμάχια της ΑΟΖ και θέτει στην ουσία θέμα συνδιαχείρισης των υδρογονανθράκων, καθώς και αποδοχής συγκεκριμένου και σύντομου χρονοδιαγράμματος κατάληξης ως προϋποθέσεις για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Στην ερώτηση «Προβάλατε το επιχείρημα ότι η Τουρκία, εξουσιοδοτημένη από τους Τουρκοκύπριους, μπορεί να παρεμβαίνει και να δραστηριοποιείται στις ανατολικές περιοχές της ΑΟΖ, όπου βρίσκεται και το τεμάχιο 3. Ποια θα είναι η στάση της, όμως, σε τεμάχια, όπως το 10, όπου προγραμματίζει γεωτρήσεις η ExxonMobil, ή το 6 όπου αναμένεται επιβεβαιωτική γεώτρηση από την ΕΝΙ; Θα εμποδίσει και αυτές τις γεωτρήσεις;», ο Οζντίλ Ναμί απάντησε:

«Οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα σε όλα τα τεμάχια. Οι φυσικοί πόροι της Κύπρου ανήκουν σε όλους τους Κύπριους. Επομένως και οι δύο πλευρές πρέπει συμμετέχουν σε έναν μηχανισμό που θα διασφαλίζει ότι θα έχουν λόγο και θα επωφεληθούν από αυτούς τους φυσικούς πόρους. Το γεγονός ότι δεν προβήκαμε σε καμία ενέργεια σε ό,τι αφορά το τεμάχιο 10 δεν σημαίνει ότι δεν θα προβούμε σε ενέργειες στο μέλλον».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι αν δεν υπάρξει κάποια φόρμουλα συνεννόησης με τους Ελληνοκυπρίους, η Τουρκία θα μπορούσε να παρέμβει και να εμποδίσει τις γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10. Συγκεκριμένα είπε: «Θα μπορούσε να συμβεί. Εξαρτάται από την κατάσταση τη δεδομένη χρονική στιγμή. Θα πρέπει να αρχίσει διάλογος με την ελληνοκυπριακή πλευρά για τα ζητήματα των υδρογονανθράκων, ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες στο Κυπριακό υπό καθορισμένο χρονοδιάγραμμα κατάληξης. Διάλογος, ή πάγωμα των δραστηριοτήτων γεώτρησης ώστε να αποφευχθεί η ένταση που δηλητηριάζει το κλίμα (σ.σ. σε σχέση με τη διαπραγμάτευση του Κυπριακού)».

Σε ερώτηση «όταν αναφέρεστε σε διάλογο με τους Τουρκοκύπριους εννοείτε συνδιαχείρηση των όποιων αποθεμάτων υδρογονανθράκων;», δηλώνει: «Ναι, από το άλφα ως το ωμέγα. Να λαμβάνουμε από κοινού αποφάσεις σχετικά με το ποιος δραστηριοποιείται (σ.σ. στην ΑΟΖ), πότε και πώς. Θα πρέπει να αναπαράγουμε ό,τι θα λάμβανε χώρα σε μια ομοσπονδιακή Κύπρο. Και πρέπει να το πράξουμε σήμερα.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκβιάζει το ψευδοκράτος: Συνδιαχείριση των κοιτασμάτων της ΑΟΖ ή παγώνουν όλα"

Βίτσας προς Αγκυρα: Οποιος κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές

Μήνυμα στην Τουρκία, στον απόηχο και των προκλητικών ενεργειών της σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Η Τουρκία είναι μια «διεθνώς νευρική δύναμη» που θέλει να αναθεωρήσει τις συνθήκες, εκτίμησε το πρωί της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ μετά και τις τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν σχετικά με την πιθανότητα επιστράτευσης για τις επιχειρήσεις στη Συρία.

Δεν χρειάζεται να δημιουργούμε κλίμα που υπερβαίνει τα σημερινά όρια γιατί ο κόσμος ανησυχεί, επισήμανε ο κύριος Βίτσας και αναλύοντας την κατάσταση, απέδωσε την αυξημένη «προκλητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας, στην Κύπρο κατά κύριο λόγο και στο Αιγαίο» στον πόλεμο που διεξάγουν οι γείτονες στο Αφρίν της Συρίας: «Έχει εμπλακεί σε έναν πόλεμο στο Αφρίν, που δεν πάει όπως τον σχεδίαζαν και συγχρόνως έχει μόνιμα στραμμένη την προσοχή της στην ανατολική Μεσόγειο κατά κύριο λόγο για τους υδρογονάνθρακες και συγχρόνως προκαλεί εντάσεις στο Αιγαίο».

«Αυτό αναδεικνύει την Τουρκία σε μια διεθνώς νευρική δύναμη και προσθέτει πράγματα ως αναθεωρητική δύναμη, που θέλει να αναθεωρήσει τις διεθνείς συμβάσεις. Ξεχνά ότι η σημερινή Τουρκία είναι πολύ μακριά από την Οθωμανική Αυτοκρατορία», εκτίμησε ο κύριος Βίτσας, προσθέτοντας πως «εμείς παρακολουθούμε με ψυχραιμία».

«Επιθυμούμε τον ειρηνικό και ευρωπαϊκό δρόμο της Τουρκίας, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι όσον αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όχι απλώς τα υπερασπίζουμε σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, υπάρχουν όρια που τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη, δεν ανέχεται να τα υπερβεί κανείς», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως «στα τελευταία 30 χρόνια δεν έχει υπάρξει τέτοια προειδοποίηση σαν αυτή του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Κληθείς να σχολιάσει την προκλητικότητα της Αγκυρας ο κ. Βίτσας ανέφερε «έχουμε πει και άλλες φορές ότι οι πολύ προκλητικές δηλώσεις όπως και οι δράσεις οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ζητήματα μπορούν να οδηγήσουν σε ατυχήματα, τα ατυχήματα να προκαλέσουν εμπλοκές και μετά είναι δύσκολο να γυρίσεις πίσω. Δεν είμαστε ούτε στην εποχή του ’90. Η Ελλάδα είναι μια χώρα πολύ ισχυρή στρατιωτικά και με αναβαθμισμένη τη θέση της διεθνώς. Και αυτό που κάνουμε, πρώτα και κύρια, είναι να ακολουθούμε τον διπλωματικό δρόμο και αυτό πρέπει να κάνουμε και από την άλλη μεριά λέμε σε όλους ότι είμαστε κάθε φορά έτοιμοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Παράλληλα πρόσθεσε: «Δεν περιμένουμε να γίνει ένα "μπαμ", παίρνουμε όλα τα μέτρα και εξετάζουμε όλα τα σενάρια ακόμα και το χειρότερο και με βάση αυτά οικοδομούμε τη θωράκιση της Ευρώπης και της χώρας μας».

«Οποιοσδήποτε κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο, πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές», είπε ο κύριος Βίτσας και σχολιάζοντας την έκφραση «γατάκια» που συζητήθηκε τελευταία, ανέφερε χαριτολογώντας: «Αυτό με τα γατάκια είναι προσφιλής λαϊκή έκφραση, αλλά ξέρετε τι νύχια βγάζουν τα γατάκια;».
kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Βίτσας προς Αγκυρα: Οποιος κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές"

Ηurriyet: Σχεδιασμένη προβοκάτσια των ελληνοκυπρίων στην ΑΟΖ

Για «σχεδιασμένη προβοκάτσια» των ελληνοκυπρίων σε περιοχή "ανοιχτά της τουρκοκυπριακής δημοκρατίας" κάνει λόγο την Κυριακή η εφημερίδα Hurriyet με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της.

Αναφερόμενη στην προσπάθεια προσέγγισης της περιοχής που είναι σχεδιασμένη η γεώτρηση στο οικόπεδο 3 από το γεωτρύπανο της ΕΝΙ SΑIPEM 12000, η εφημερίδα σημειώνει ότι «πρόκειται για προβοκάτσια των ελληνοκυπρίων για να πάνε το θέμα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ». Τελικά το γεωτρύπανο δεν κατάφερε να προσεγγίσει την περιοχή, καθώς πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν τις κινήσεις τους με επικίνδυνους ελιγμούς.

Η Hurriyet επικαλείται μάλιστα δημοσίευμα της εφημερίδας της Κύπρου Φιλελεύθερος, σύμφωνα με το οποίο, όπως υποστηρίζει, ο κ. Αναστασιάδης πληροφόρησε τους άλλους κύπριους πολιτικούς αρχηγούς για το σχέδιο την «προηγουμένη της έντασης».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες οι ηγέτες των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε. έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και την Κύπρο έναντι των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο Πέλαγος και στη Μεσόγειο καλώντας παράλληλα στην Τουρκία να σταματήσει τις ενέργειές της.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηurriyet: Σχεδιασμένη προβοκάτσια των ελληνοκυπρίων στην ΑΟΖ"

Νέες επιθέσεις αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια – Ελεύθεροι οι προσαχθέντες

Νέες επιθέσεις αναρχικών σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής, με βόμβες μολότοφ να ρίπτονται κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Μπουμπούνας. Η επίθεση διήρκεσε περίπου μια ώρα, από τη 1 έως τις 2 τα ξημερώματα. Ακολούθησε νέα επίθεση, στις 3 τα ξημερώματα, στη Χαριλάου Τρικούπη, κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, Οι κουκουλοφόροι αφέθηκαν λίγο αργότερα ελεύθεροι.

Αλλεπάλληλες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, με βόμβες μολότοφ, πραγματοποίησαν άγνωστοι, και το βράδυ της Παρασκευής έως τις 3 τα ξημερώματα, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες επιθέσεις αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια – Ελεύθεροι οι προσαχθέντες "

Κλειστοί τη Δευτέρα όλοι οι παιδικοί σταθμοί της χώρας

Κλειστοί θα παραμείνουν τη Δευτέρα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα, έπειτα από σχετική απόφαση της ΚΕΔΕ που αντιδρά στην υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Επιπλέον η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για όλους τους εργαζόμενους των σταθμών και πανελλαδική στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.

Τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή, ενώ θα προηγηθεί συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη και της ΚΕΔΕ στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης σκοπεύουν να παραδώσουν στη Βουλή χιλιάδες υπογραφές γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σε δηλώσεις της ΚΕΔΕ, τονίζονται μεταξύ άλλων τα παρακάτω

«Επιμένουμε στο αίτημα μας να αποσυρθεί η διάταξη από το Ν/Σ που αφορούν στην ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση και να ακολουθήσει διάλογος ή να εφαρμοστεί δυνητικά, καθώς θα υπάρξουν ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες στον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών και στη λειτουργία των δημοτικών δομών.

Παράλληλα επαναδιατυπώνουμε το αίτημά μας για άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε οικογένειες και εργαζόμενους η ψήφιση αυτής της διάταξης.

Απόφαση που τορπιλίζει την ομαλή λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών οι οποίες εξυπηρετούν χιλιάδες οικογένειες με υποδειγματικό τρόπο, απαξιώνει τον παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού προσωπικού και θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας δεκάδων συμβασιούχων εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς…

Δεν θα δεχθούμε πολιτικές που απαξιώνουν, συρρικνώνουν και αποδομούν ένα νευραλγικό κομμάτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι οι Παιδικοί Σταθμοί, οι οποίοι είναι στελεχωμένοι με εξειδικευμένο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό και παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστοί τη Δευτέρα όλοι οι παιδικοί σταθμοί της χώρας "

Σάλος με το μηνιαίο επίδομα ενοικίου των 1.000 ευρώ στην υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση πληρώνει ετησίως 12.000 ευρώ για το ενοίκιο του σπιτιού της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου.
Το θέμα έφερε στο φως δημοσιότητας ο «Ελεύθερος Τύπος», που ανέφερε ότι η κυρία Αντωνοπούλου -η οποία είναι και εξωκοινοβουλευτική υπουργός- λαμβάνει 1.000 ευρώ τον μήνα από το κράτος ως έξοδα ενοικίου. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόφαση για την κάλυψη ενοικίου της υπουργού υπογράφεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου στο οποίο η ίδια προΐσταται.
Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν έντονη, καθώς η Ράνια Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, είναι το πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης.
ΝΔ: Τεράστια πρόκληση
Ειδικότερα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, και βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το Κράτος πληρώνει τα ενοίκια ακόμη και των πλουσιότερων Υπουργών. Πιο συγκεκριμένα, με διάταξη του ν. 4336/15 καλύπτονται από το Δημόσιο τα έξοδα διαμονής στην Αθήνα, όχι μόνο των βουλευτών της επαρχίας -κάτι που ίσχυε έως τότε- αλλά και των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών. Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο ή χωρίς περιορισμό στο ύψος του μισθώματος!
Όπως, λοιπόν, προκύπτει από δημοσίευμα στο χθεσινό Τύπο, η -εξωκοινοβουλευτική- αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ζητά και εισπράττει από το Κράτος 12.000 ευρώ ετησίως για το ενοίκιο στο σπίτι της στην Αθήνα, παρ’ όλο που, μαζί με τον επίσης Υπουργό σύζυγό της αποτελούν την πλουσιότερη οικογένεια της ελληνικής Κυβέρνησης, με ακίνητα, μεταξύ άλλων, στη Νέα Υόρκη και τη Σύρο.
Δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς ότι αυτοί που έχτισαν πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους προστάτες των αδυνάτων, τελικά εκμεταλλεύονται μέχρι και την τελευταία δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος για να επωφεληθούν οικονομικά από τα χρήματα των φορολογουμένων. Αν, μάλιστα, ο νόμος δεν είναι αρκετά επωφελής, τον τροποποιούν αναλόγως.
Όμως, τη στιγμή που χάνονται σπίτια λόγω της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και περικόπτεται το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, οι παραπάνω συμπεριφορές αποτελούν τεράστια πρόκληση, για την οποία πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.
Καλούμε την Κυβέρνηση να τροποποιήσει άμεσα την επίμαχη διάταξη, θέτοντας αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για τους εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς που δικαιούνται την επιδότηση και να βάλει όριο στο ύψος του μισθώματος που καλύπτει ο κρατικός προϋπολογισμός».
«Βοήθημα» με μια... απλή δήλωση
Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα, Σάββατο, και η εφημερίδα «Παραπολιτικά», που αποκάλυψε ότι τα τελευταία δυόµισι χρόνια η κυρία Αντωνοπούλου έχει λάβει συνολικά 29.000 ευρώ από το ελληνικό Δηµόσιο ως επίδοµα ενοικίου για το διαµέρισµα στο οποίο διαµένει στο Κολωνάκι µε µια απλή δήλωση στο υπουργείο Εργασίας, η οποία αναφέρει ότι είναι µόνιµη κάτοικος ΗΠΑ και ότι δεν έχει κατάλληλη προς διαµονή κατοικία στον νοµό Αττικής.
Κατά το εν λόγω δημοσίευμα, η κυρία Αντωνοπούλου έκανε χρήση της δυνατότητας που δίνει το τρίτο Μνηµόνιο, το οποίο ψηφίστηκε παραµονή Δεκαπενταύγουστου του 2015, και συγκεκριµένα ο νόµος 4336/2015 (Συνταξιοδοτικές διατάξεις Κύρωση του Σχεδίου Σύµβασης Οικονοµικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισµό Σταθερότητας και ρυθµίσεις για την υλοποίηση της Συµφωνίας Χρηµατοδότησης).
«Πλούσιο» πόθεν έσχες
Υπενθυμίζεται πως στο πόθεν έσχες της κυρίας Αντωνοπούλου δηλώθηκαν ετήσια εισοδήµατα 70.000 ευρώ, µετοχές συνολικής αποτίµησης περίπου 300.000 δολαρίων ΗΠΑ και καταθέσεις άνω των 250.000 δολαρίων στην J&P Morgan. Και όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίζονται τα πλουσιότατα περιουσιακά στοιχεία του συντρόφου της, του υπουργού Οικονοµίας Δημήτρη Παπαδηµητρίου.
Στο ίδιο πόθεν έσχες, ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε χαρτοφυλάκιο (με μετοχές, αμοιβαία και άλλα επενδυτικά προϊόντα) αξίας 2.725.881 δολαρίων. Την ίδια χρονιά ο κ. Παπαδημητρίου δήλωνε εισοδήματα 453.429 δολαρίων. Το χαρτοφυλάκιο αυτό πάντως, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, το κατείχε το 2015, όταν δεν είχε ακόμα υπουργοποιηθεί.
Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι διαθέτει διαμέρισμα 110 τ.μ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μία βίλα στη Σύρο 300 τ.μ., με 180 τ.μ. βοηθητικούς χώρους, σε οικόπεδο 4.950 τ.μ. Φυσικά, η βίλα διαθέτει και πισίνα, 80 τ.μ.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σάλος με το μηνιαίο επίδομα ενοικίου των 1.000 ευρώ στην υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου "

Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis στη Μεταμόρφωση

Επίθεση του Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία της Novartis Hellas στη Μεταμόρφωση σημειώθηκε τα ξημερώματα, στη σκιά της γνωστής υπόθεσης που κυριαρχεί στην επικαιρότητα.

Χρησιμοποιώντας μια βαριοπούλα, 30 περίπου αντιεξουσιαστές έσπασαν την πύλη, σπάζοντας τις τζαμαρίες, και μετά πέρασαν την κεντρική είσοδο και προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία πετώντας κόκκινες μπογιές και σπάζοντας τζαμαρίες. Kατόπιν πέταξαν τη βαριοπούλα και έφυγαν.

Την ευθύνη ανέλαβε η αναρχική οργάνωση με ανάρτησή της σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία της Novartis στη Μεταμόρφωση "

Σε επ' αόριστον αποχή προχωρούν οι υποθηκοφύλακες

Την επ’ αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους από την ερχόμενη Δευτέρα αποφάσισαν οι υποθηκοφύλακες της χώρας, οι οποίοι απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του ν. 4512/2018 με τον οποίο καταργούνται όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος, ο νέος νόμος δημιουργεί έναν υδροκέφαλο δημόσιο οργανισμό με αποδεδειγμένη αδυναμία να αναλάβει διοικητικά το νέο δίκτυο γραφείων και με νομοτελειακό αποτέλεσμα την τεράστια αναστάτωση στις εμπράγματες συναλλαγές και την υπονόμευση του ίδιου του έργου της κτηματογράφησης.

Όπως ξεκαθαρίζεται στην ανακοίνωση, η αποχή θα συνίσταται στη μη έκδοση πιστοποιητικών και αντιγράφων, καθώς και στη μη διενέργεια διορθώσεων αρχικών κτηματολογικών εγγραφών για τις περιοχές όπου λειτουργεί το κτηματολόγιο.

Διαβάστε παρακάτω την πλήρη ανακοίνωση της Ένωσης

Η Ένωση Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος εκφράζει εκ νέου την απόλυτη αντίθεσή της στον πρόσφατο ν. 4512/2018, με τον οποίο:

Καταργούνται όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας -άμισθα και έμμισθα- αντικαθιστάμενα από ένα συγκεντρωτικό οργανισμό κτηματολογίου. Κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, η Ελλάδα θα έχει κτηματολογικά γραφεία σε όλη τη χώρα, αλλά όχι κτηματολόγιο (έχει κτηματογραφηθεί μόνο το 7,6 % της επιφάνειας της χώρας).

Ο νομικός έλεγχος και η καταχώριση εμπραγμάτων δικαιωμάτων, έργο που το Σύνταγμα αναθέτει στους Υποθηκοφύλακες υπό την εποπτεία της δικαστικής -και όχι της εκτελεστικής- εξουσίας, περιέρχεται, κατά παράβαση του Συντάγματος, στην αρμοδιότητα του νπδδ «Ελληνικό Κτηματολόγιο».
Ο νέος φορέας αποκόπτεται πλήρως από τις δομές της Δικαιοσύνης και υπάγεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Καταργείται η εισαγγελική εποπτεία επί των εμπραγμάτων δικαιωμάτων και στη θέση της εγκαθίσταται ένα πανίσχυρο, κομματικά διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι διενεργούντες το νομικό έλεγχο και την καταχώριση παύουν να είναι ανεξάρτητοι λειτουργικά και καθίστανται εντολοδόχοι υπαγόμενοι στην πειθαρχική εξουσία του κομματικά διορισμένου Δ.Σ.

Δημιουργείται ένας υδροκέφαλος δημόσιος οργανισμός με αποδεδειγμένη αδυναμία να αναλάβει διοικητικά το νέο δίκτυο γραφείων και με νομοτελειακό αποτέλεσμα την τεράστια αναστάτωση στις εμπράγματες συναλλαγές και την υπονόμευση του ίδιου του έργου της κτηματογράφησης.

Η Ένωσή μας θεωρεί χρέος της να επισημάνει το πραγματικό διακύβευμα πίσω από τον μανδύα της συγκεκριμένης «μεταρρύθμισης» που δεν είναι άλλο από τη θέση της ιδιοκτησίας (ιδιωτικής και δημόσιας) υπό τον απόλυτο έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, επιχειρείται κάτι χωρίς προηγούμενο: η κατάργηση με κοινό νόμο ενός θεσμού που το ίδιο το Σύνταγμα κατοχυρώνει, εντάσσοντάς το μάλιστα συστηματικά στις διατάξεις του περί δικαστικής εξουσίας, του δημοσίου λειτουργήματος του αμίσθου υποθηκοφύλακα.

Η νομοθετική αυτή παράκαμψη του Συντάγματος ήδη υλοποιείται τις τελευταίες μέρες με την κοινοποίηση στους αμίσθους υποθηκοφύλακες της χώρας των πρώτων διοικητικών πράξεων κατ’ εφαρμογή των αντισυνταγματικών διατάξεων του ν. 4512/2018. Το νεόκοπο νπδδ «Ελληνικό Κτηματολόγιο» καλεί τα μέλη μας, δημοσίους λειτουργούς κατά το Σύνταγμα και νομικούς ιδιώτες επαγγελματίες, να επιλέξουν εντός ενός μηνός είτε α) την ένταξή τους στο νέο φορέα ως δημοσίων υπάλληλων σε θέσεις διαφορετικών ταχυτήτων, χωρίς καθορισμένα καθήκοντα και με πλήρη αβεβαιότητα ως προς τους όρους παροχής της εργασίας, καθιστάμενοι συνάδελφοι των ιδιωτικών υπαλλήλων των γραφείων τους που οι ίδιοι κάποτε προσέλαβαν, είτε β) την αποχώρησή τους και την έναρξη, σε προχωρημένη -λιγότερο ή περισσότερο- ηλικία, ενός νέου επαγγέλματος, δικηγόρου πάρα Πρωτοδίκαις ή συμβολαιογράφου, εφόσον μάλιστα υφίσταται κενή θέση.

Όλα αυτά οι άμισθοι Υποθηκοφύλακες καλούνται να τα αποφασίσουν αμετάκλητα και προκαταβολικά από τώρα, χωρίς να είναι καν γνωστός ο χρόνος καταργήσεως της θέσης και τους επαγγέλματός τους, ενώ ταυτόχρονα οφείλουν να παραδώσουν στο νέο φορέα, χωρίς αποζημίωση, ολόκληρο τον εξοπλισμό των γραφείων τους που αποκτήθηκε με δικές τους δαπάνες και τιμολόγια εκδοθέντα στο όνομά τους.

Εκφράζοντας την εντονότερη δυνατή διαμαρτυρία μας στον εκβιασμό, την κυριολεκτική εκδίωξη από το επάγγελμά μας και τη δήμευση περιουσίας που επιχειρείται, οι άμισθοι Υποθηκοφύλακες απαντούμε με:

1. Άμεσες και μαζικές προσφυγές στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια. Στόχος μας να διαγνωσθεί και δικαστικά η αντισυνταγματικότητα της κατάργησης του συνταγματικού θεσμού που υπηρετούμε, η οποία μάλιστα έχει ήδη επισημανθεί από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής.

2. Αποχή επ’ αόριστον από τα καθήκοντά μας τα οποία αυτονοήτως αδυνατούμε να επιτελέσουμε υπό καθεστώς κατάργησης. Ενημερώνουμε τους συναλλασσόμενους πολίτες ότι η αποχή, αρχομένη από 26.2.2018, θα συνίσταται στη μη έκδοση πιστοποιητικών και αντιγράφων, καθώς και στη μη διενέργεια διορθώσεων αρχικών κτηματολογικών εγγραφών για τις περιοχές όπου λειτουργεί το κτηματολόγιο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε επ' αόριστον αποχή προχωρούν οι υποθηκοφύλακες"

Σε ετοιμότητα για επιστράτευση όλων των Τούρκων κάλεσε ο Ερντογάν – Αρχισαν να ψάχνουν φύλλα πορείας οι Τούρκοι!

Εκατ. Τούρκους υπό τα όπλα βάζει ο Ρ.Τ.Ερντογάν. Για γενική επιστράτευση μίλησε πριν λίγο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην πόλη Kahramanmara της νοτιονατολικής Τουρκίας δήλωσε επακριβώς:

«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση αν και δεν υπάρχει τώρα άμεση ανάγκη. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας ανάστασης. Μετά τις συσκέψεις που κάναμε με τη στρατιωτική ηγεσία και κληθεί ο λαός μας με φύλα πορείας , ο λαός θα σπεύσει με πρώτο εμένα».

Φυσικά ο στόχος δεν είναι Συρία αλλά Ελλάδα και Κύπρος!

Ο Ερντογάν στην ομιλία του ανέφερε πως η σημερινή έκταση της Τουρκίας φτάνει τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ενώ όπως είπε «που φτάσαμε εδώ..απο τα 18 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα».

Αμέσως μετά τις δηλώσεις αυτές δεκάδες χιλιάδες, εκατ, Τούρκοι προσπάθησαν μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ( e-devlet) στο διαδίκτυο άρχισαν να ψάχνουν τα φύλα πορείας τους και για το που θα πάνε σε περίπτωση επιστράτευσης , με αποτέλεσμα να καταρρεύσει όλο το σύστημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού κράτους.

Ο Ερντογάν δήλωσε: «Όσοι είναι ικανοί έχουν ενεργό εντολή επιστράτευσης, και να είναι έτοιμοι», προσθέτοντας «όχι ότι χρειαζόμαστε (να κινητοποιήσουμε επιπλέον δυνάμεις) αυτή τη στιγμή».

Μετά τη δήλωση του Ερντογάν, μια τεράστια μάζα Τούρκων πολιτών προσπαθούσαν να δουν αν είχαν ενεργές «εντολές επιστράτευσης», έτσι ο κρατικός ιστότοπος «έπεσε» .

Οι Τούρκοι άνδρες που ολοκλήρωσαν τη στρατιωτική τους θητεία τοποθετούνται σε ειδικό σύστημα «κινητοποίησης» για να υπηρετήσουν ξανά, εφόσον το απαιτήσουν οι «συνθήκες» .

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ενημερώνει τακτικά τους πολίτες σχετικά με την ικανότητα που θα πρέπει να έχουν για υπηρετήσουν στον τουρκικό στρατό σε περίπτωση πολέμου.

Εκείνοι με τις εντολές ενεργητικής κινητοποίησης υποχρεούνται να αναφέρουν παρουσία στους προκαθορισμένους σταθμούς όταν η κυβέρνηση ανακοινώσει την «κινητοποίηση για πόλεμο».

Η Τουρκία για 35η ημέρα συνεχίζει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο Αφρίν της Συρίας και ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως «σκοτώθηκαν 1873 τρομοκράτες».

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του κουρδικού κόμματος HDP Ertuğrul Kürkçü έγραψε με ένα tweet ότι η έκδοση μιας «εντολής στρατιωτικής κινητοποίησης» δεν αποτελεί υπόσχεση νίκης, αλλά αυτό σημαίνει ότι τα σημερινά τουρκικά στρατεύματα δεν είναι αρκετά και μπορεί να υπάρξουν νέες απώλειες στον ορίζοντα».



pentapostagma
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ετοιμότητα για επιστράτευση όλων των Τούρκων κάλεσε ο Ερντογάν – Αρχισαν να ψάχνουν φύλλα πορείας οι Τούρκοι!"

Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να κάνουν περισσότερα και γρηγορότερα

Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να κάνουν περισσότερα για να μειώσουν το πολύ μεγάλο απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι το μήνυμα που στέλνει η Ντ. Νουί μέσω συνέντευξής της στο Βήμα της Κυριακής.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters η επικεφαλής του SSM τονίζει ότι η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) με βιώσιμο τρόπο είναι «σε μεγάλο βαθμό μια δουλειά σε εξέλιξη» και «βασική προτεραιότητα».

«Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να κάνουν περισσότερα και να τα κάνουν ταχύτερα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι τράπεζες έχουν καλές δυνατότητες κερδοφορίας οι οποίες, όμως, ακυρώνονται από την ανάγκη για προβλέψεις έναντι των κόκκινων δανείων. «Γι’ αυτό είναι βασική προτεραιότητα για τις ελληνικές τράπεζες να μειώσουν σημαντικά την παραγωγή νέων NPLs, βελτιώνοντας τα κριτήρια πιστώσεων και καθαρίζοντας τους ισολογισμούς».

Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει να μειώσουν τα NPLs κατά 40% ως τα τέλη του 2019. «Αν μια τέτοια βελτίωση επιτευχθεί ως το 2019, τότε οι τράπεζες θα μπορούν καλύτερα να αφιερώσουν τους πόρους τους… στις παραδοσιακές εργασίες τους», τόνισε.

Η χώρα πέρασε νόμους για το πλαίσιο διαχείρισης των κόκκινων δανείων αλλά χρειάζεται να επιταχύνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. «Η ψήφιση των νόμων είναι μόνο το πρώτο βήμα. Πρέπει επίσης να τεθούν σε ισχύ και να εφαρμοστούν. Και εδώ, φαίνεται πως τα πράγματα μπορούν να κινηθούν γρηγορότερα. Για παράδειγμα, η αποτελεσματική εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι ουσιώδης», υποστήριξε.

Αναφορικά με τα stress test η Ντ. Νουί σημείωσε ότι το αποτέλεσμα θα είναι γνωστό πριν από τη λήξη του προγράμματος «έτσι ώστε οποιαδήποτε ενέργεια, αν χρειαστεί, να ληφθεί έγκαιρα».

«Αυτά τα stress test δεν είναι μια άσκηση που περνάς ή αποτυγχάνεις», ξεκαθάρισε, προσθέτοντας ότι η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης θα αποφασιστεί ανά περίπτωση από την ΕΚΤ.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να κάνουν περισσότερα και γρηγορότερα"

Διπλό μήνυμα Πρ. Παυλόπουλου σε ΠΓΔΜ και Τουρκία

Μήνυμα προς την ΠΓΔΜ και την Τουρκία έσετιλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από το Λιτόχωρο κατά την αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη Δίου- Ολύμπου. Όπως είπε, προϋπόθεση για την όποια συμφωνία με την ΠΓΔΜ για την ονομασία και τις εγγυήσεις αλυτρωτισμού είναι η προηγούμενη αλλαγή του Συντάγματος της. Προέτρεψε την Τουρκία να μην «δοκιμάσει» τις «αντοχές» της Ευρώπης.
Για την ΠΓΔΜ ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι προϋπόθεση για την υπογραφή συμφωνίας, αποδεκτής από την Ελλάδα, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι η προηγούμενη αλλαγή του συντάγματος της ΠΓΔΜ και η επιλογή ονομασίας που δεν θα αποπνέει οποιοδήποτε αλυτρωτισμό, επισημαίνοντας και τον κίνδυνο ευθυνών, στην αντίθετη περίπτωση, και για τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόαν Ζάεφ.
Τόνισε ότι «δεν είναι νοητή» για την Ελλάδα, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ μια συμφωνία για το όνομα και τις εγγυήσεις αλυτρωτισμού, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει αλλαγή συντάγματος της γειτονικής χώρας και επιλογή ονόματος, που «να μην αποπνέει οποιοδήποτε αλυτρωτισμό», επισείοντας και τους κινδύνους των ευθυνών του Ζ. Ζάεφ, σε αντίθετη περίπτωση.
«Πρέπει πρώτα να υπάρχει αναθεώρηση του συντάγματος της ΠΓΔΜ. Είναι προϋπόθεση» είπε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε: «Και ύστερα μπορούμε να συζητήσουμε για μια συμφωνία. Αλλά κι αυτή η συμφωνία θα πρέπει να διευκρινίζει σαφέστατα ότι το όνομα που θα επιλεγεί, δεν μπορεί και αυτό το ίδιο, μετά την αναθεώρηση, να αποπνέει οποιοδήποτε αλυτρωτισμό. Δεν μπορεί να δίνει αιχμές για θέματα συνόρων, εθνότητας και γλώσσας εκτός των συνόρων τη ΠΓΔΜ. Αυτό δεν είναι όροι της Ελλάδας, είναι όροι της Ευρώπης, είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο, το τονίζω».
Για την Τουρκία υπογράμμισε ότι προϋπόθεση φιλίας, καλής γειτονίας και ευρωπαϊκής προοπτικής είναι ο πλήρης σεβασμός του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου και προσέθεσε: Θέλω να τονίσω κάτι, που το τόνισε και η Ευρώπη. Όλοι μαζί. Η εποχή των εισβολών και των προκλήσεων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».Για τν ΠΓΔΜ, συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος
Τόνισε ότι «επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας» και στηρίζουμε και την ευρωπαϊκή της προοπτική, όμως όλα αυτά εξαρτώνται «από τον πλήρη σεβασμό του συνόλου του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου».
«Ιδιαιτέρως, δε, από τον πλήρη σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάνης και του Δικαίου της Θαλάσσης, το οποίο δεσμεύει την Τουρκία με την μορφή γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του διεθνούς δικαίου, εφαρμοζόμενων εν συνόλω και όχι επιλεκτικώς» είπε ο κ. Παυλόπουλος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην κυπριακή ΑΟΖ, «προσβάλλει βάναυσα την Ευρώπη, όχι μόνο την Κύπρο» και ότι «αυτό τονίστηκε χθες στο πιο υψηλό επίπεδο». «Λέμε λοιπόν: Σεβασμός του Δικαίου της Θάλασσας και σεβασμός της Συνθήκης της Λωζάννης» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Δεν είναι νοητό να υπάρξει φιλία πάνω σε βάσεις που παραβιάζουν βάναυσα το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο» υπογράμμισε ο κ. Παυλοπουλος και συμπλήρωσε: «Αυτά σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μας με τη φίλη και γείτονα Τουρκία, μόνο βεβαίως εφόσον εκείνη πραγματικά τιμά την έννοια του φίλου και του γείτονα».
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλό μήνυμα Πρ. Παυλόπουλου σε ΠΓΔΜ και Τουρκία"

Αιχμές ΥΠΕΞ κατά Ζάεφ μετά τη δήλωσή του για το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ

Αιχμές για τη στάση του Ζόραν Ζάεφ στο Σκοπιανό άφησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στον απόηχο του υπονοούμενου του σκοπιανού πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχει περίπτωση αναθεώρησης του Συντάγματος της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δήλωσε στην ΕΡΤ ότι εάν η αλλαγή του ονόματος δεν κατοχυρωθεί με κάποιο τρόπο μέσω του Συντάγματος θα προκαλούνται «επί έναν αιώνα τουλάχιστον καθημερινές δεκάδες τριβές», καθώς θα αναιρείται η χρήση του νέου ονόματος erga omnes – δηλαδή τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

«Οι κύριοι εκπρόσωποι του φιλικού μας, στο βορρά μας, κράτους, πρέπει να μη διατυπώνουν με τέτοιους κατηγορηματικούς τρόπους αντικείμενα της διαπραγμάτευσης», είπε ο κ. Κοτζιάς.

Αναφερόμενος δε στην εκτίμηση Ζάεφ ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το Σκοπιανό έως και τον Μάρτιο, ο κ. Κοτζιάς επισήμανε αυτό είναι εφικτό μόνον εάν ο πρωθυπουργός της FYROM επιδείξει πιο συμβιβαστική διάθεση από αυτή που έχει δείξει έως σήμερα, κι όχι μονάχα για το Σύνταγμα.

«Εμείς επιμένουμε ότι θέλουμε μια συμφωνία που να στέκει μέσα στο χρόνο, μια συμφωνία που να λύνει προβλήματα και όχι να δημιουργεί καινούρια», είπε.

Σχεδόν έτοιμο το προσχέδιο, τον Μάρτιο επίσκεψη στη FYROM

Πάντως, παρά τις διαφωνίες, ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις προχωρούν, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται να επισκεφτεί τα Σκόπια μέσα στον Μάρτιο.

Παράλληλα, είπε ότι η κατάρτιση του προσχεδίου συνολικού συμφώνου για το Σκοπιανό που εκπονεί η ελληνική πλευρά βρίσκεται στην τελική ευθεία, έχοντας εγκριθεί από το ΥΠΕΞ και κατατεθεί προς επεξεργασία στην κυβέρνηση.

Στη συνέχεια το προσχέδιο θα κατατεθεί προς εξέταση στην ΠΓΔΜ, με τον κ. Κοτζιά να λέει πως το έγγραφο μπορεί να σταλεί πριν καν μεταβεί ο ίδιος στα Σκόπια.

Το προσχέδιο θα περιλαμβάνει προτάσεις για το όνομα και τα παράγωγά του και, μεταξύ άλλων, ξεχωριστό κεφάλαιο για την εξάλειψη του αλυτρωτισμού στη γειτονική χώρα. Ο υπουργός απέφυγε να αναφερθεί σε ονόματα που θα περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση, όμως κατέστησε εκ νέου σαφές ότι το συνθετικό «Μακεδονία» είναι πρακτικά αδύνατο να μην περιέχεται στο νέο όνομα.

Η επίσκεψη Κοτζιά στα Σκόπια, όπως είπε ο ίδιος, θα γίνει συμβολικά αφότου ολοκληρωθεί η αφαίρεση των πινακίδων όπου χρησιμοποιείται το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης και για την εθνική οδό που συνδέει τις δύο χώρες.

Η αφαίρεση της σχετικής σήμανσης έχει ήδη αρχίσει, όπως και η αποκαθήλωση ορισμένων αγαλμάτων.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Αιχμές ΥΠΕΞ κατά Ζάεφ μετά τη δήλωσή του για το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ "

Συμβολαιογράφος περιγράφει: Πώς εισέβαλε στο γραφείο μου η Κωνσταντοπούλου -Δεν άκουγε τίποτα, προκαλούσε

Τη δική της απάντηση για την εισβολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο συμβολαιογραφικό της γραφείο έδωσε σήμερα η συμβολαιογράφος Στέλλα Δημητρέλου.

Η κ. Δημητρέλου μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών περιέγραψε πώς η κ. Κωσταντοπούλου εισέβαλε στο γραφείο της και εξήγησε ότι ο πλειστηριασμός δεν έγινε γιατί δεν είχε βρεθεί κάποιος να πάρει μέρος. Το ακίνητο ήταν εξοχική κατοικία και οι συνολικές οφειλές ήταν πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ.

«Είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο μου κάποια άτομα του κινήματος δεν πληρώνω με μεγάφωνα και ντουντούκες που φώναζαν συνθήματα οτι διενεργείται πλειστηριασμός για 40.000 €. Σε κάποια στιγμή άρχισε να χτυπάει το κουδούνι του γραφείου μου συνεχώς αδιάκοπα επί 5 λεπτά. Διαπίστωσα ότι ήταν η κ. Κωνσταντοπούλου απέξω. Της άνοιξα, μπήκε μέσα και με το που μπαίνει παίρνει το κινητό της και αρχίζει να τραβάει βίντεο.

Δυστυχώς έκανα το λάθος και της άνοιξα αλλά νόμισα ότι απευθύνομαι σε νομικό. Ήθελα να της πω να ενημερώσει τους ανθρώπους που ήταν έξω ότι ο πλειστηριασμός δεν ήταν για 40.000 € ούτε για πρώτη κατοικία. Επρόκειτο για εξοχικό και οι συνολικές οφειλές οφειλές ήταν για πάνω από 2,5.000.000€.

Την παρακαλούσα όσο πιο πολύ ευγενικά μπορούσα ότι δεν συναινώ στο να βιντεοσκοπεί τον χώρο μου, εμένα και τους συνεργάτες μου αλλά δεν καταλάβαινε τίποτα. Δεν άκουγε τίποτα, επαναλάμβανε συνεχώς τις ερωτήσεις της. Της έλεγα ότι ο πλειστηριασμός δεν θα γίνει γιατί δεν είχε λάβει κανείς συμμετοχή και έτσι θα ήταν άκαρπος. Ρωτούσε, απαντούσαμε και συνέχιζε να κάνει τις ίδιες ερωτήσεις λες και δεν άκουγε τίποτα.

Ανέβασε στο διαδίκτυο επιλεκτικά κάποια πράγματα κάνοντας λογοκρισία σε αυτά που ειπώθηκαν. Προκαλούσε και περίμενε να εξαντληθεί η υπομονή μας. Όλο το θέμα κράτησε περίπου μισή ώρα, αναγκάστηκα να φωνάξω τον δικηγόρο μου για να την παρακαλέσει να βγει έξω. Της έλεγε να βγει έξω και εκείνη καθόταν με το κινητό της και βιντεοσκοπούσε».

Όταν ερωτήθηκε η κ. Δημητρέλου αν θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε αρνητικά.
«Είμαι νομικός και γνωρίζω πολύ καλά ποια είναι τα νόμιμα δικαιώματα μου όπως και γνωρίζω αν κάποιος έχει παραβεί το νόμο. Είναι άξιο απορίας πως μία δικηγόρος όπως η κ. Κωσταντοπούλου δεν γνωρίζει τι είναι νόμιμο και τι όχι και επιδεικνύει τέτοιες συμπεριφορές σε συναδέλφους της. Ανέβασε στο site της προσωπικά δεδομένα και έδωσε τροφή σε ανθρώπους να μου επιτίθενται με υβριστικά σχόλια. Είμαι συμβολαιογράφος, εφαρμόζω τον νόμο και δεν συμμετέχω σε κανένα κακούργημα όπως μου φώναζε η ίδια».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμβολαιογράφος περιγράφει: Πώς εισέβαλε στο γραφείο μου η Κωνσταντοπούλου -Δεν άκουγε τίποτα, προκαλούσε "

Τουρκικός Τύπος: Εκβιασμός της ΕΕ κατά της Τουρκίας

Ως εκβιασμό της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας βλέπει ο τουρκικός Τύπος την δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτν Τουσκ σχετικά με τη σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας στις 26 Μαρτίου στη Βουλγαρία.

Η Χουριέτ σχολιάζει ότι στην Ευρώπη το κλίμα μετατράπηκε εντελώς εναντίον της Τουρκίας και τέθηκε υπό αμφισβήτηση και η σύνοδος της Βάρνας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ προηγουμένως δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία για την πραγματοποίηση της Συνόδου ωστόσο η Ε/κ πλευρά έβαλε ως στόχο της την Τουρκία και μαζί με την Ελλάδα ζήτησαν να συνδεθεί με την στάση της Τουρκίας στην περιοχή. Οι μανούβρες των δύο χωρών είχαν αποτέλεσμα, σχολιάζει η εφημερίδα.

Η Μιλλιέτ με τίτλο "Ασχημος εκβιασμός από την ΕΕ εναντίον Τουρκίας", αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου έδωσε το μήνυμα ότι μπορεί η σύνοδος της Βάρνας να ακυρωθεί. Προσθέτει ότι η παρεμπόδιση από την Τουρκία των μονομερών δραστηριοτήτων των Ε/Κ στην περιοχή προκάλεσε τρέλα στην Μεσόγειο και ότι οι δηλώσεις της ΕΕ έδειξαν ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Οι υπόλοιπες εφημερίδες ανακοινώνουν αποχώρηση γεωτρύπανου από Μεσόγειο επικαλούμενες τηλεγράφημα του Ανατολού. “Η Τουρκία προειδοποίησε και το SAIPEM έφυγε…Κρίση φυσικού αερίου στην Μεσόγειο”, είναι ο τίτλος της Χουριέτ η οποία γράφει ότι για δεύτερη φορά εμποδίστηκε χθες το ιταλικό γεωτρύπανο από τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

philenews / ΚΥΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικός Τύπος: Εκβιασμός της ΕΕ κατά της Τουρκίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news