facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Σπαζοκεφαλιά η έκδοση εισιτηρίου στον σταθμό μετρό του Χολαργού

Με σπαζοκεφαλιά μοιάζει η διαδικασία έκδοσης ενός ή περισσότερων εισιτηρίων στο Μετρό του Χολαργού.
Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσιεύεται κατωτέρω,  τους επιβάτες του συγκεκριμένου σταθμού ενημερώνει μια αυτοσχέδια πινακίδα, η οποία γνωστοποιεί για το είδος των χαρτονομισμάτων που πρέπει να έχουν στην κατοχή τους ανάλογα με το είδος του υπό έκδοση εισιτηρίου.
Ατυχώς, η φωτογραφία απεικονίζει μόνο το -πρωτότυπο για επιβατικό σταθμό- αισθητικό αποτέλεσμα του πλακάτ, και όχι το βλέμμα των επιβατών που το αντικρύζουν προσπαθώντας να λύσουν τον γρίφο
kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Σπαζοκεφαλιά η έκδοση εισιτηρίου στον σταθμό μετρό του Χολαργού"

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. με φόντο την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μάνδρα

Στη Μάνδρα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου και ενημερώθηκε για τις εργασίες αποκατάστασης από τη μεγάλη φυσική καταστροφή. Τον πρόεδρο της Ν.Δ. υποδέχθηκε η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη και ακολούθησε σύσκεψη αλλά και συζήτηση με τους κατοίκους.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως επισκέπτεται την πόλη για μία ακόμα φορά 100 μέρες μετά τη φονική πλημμύρα για να δώσει, όπως είπε, μια συνέχεια σε μια δέσμευση που είχε αναλάβει ότι θα βρίσκεται κοντά τους καθ΄ όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης προσπάθειας αποκατάστασης της πόλης.
«Δεν αρκεί μόνο η δική σας θέληση και η καλή πρόθεση της δημάρχου και του επιτελείου της. Εμείς από την πρώτη στιγμή που ασχοληθήκαμε δεν περιοριστήκαμε σε ανακοινώσεις αλλά συστήσαμε μια ομάδα ειδικών που έκανε ειδική τεχνική έκθεση για το τι έγινε και τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστούν ανάλογα φαινόμενα. Κινητοποιήσαμε εθελοντές κ έκανα αρκετά τηλέφωνα σε ιδιώτες δωρητές. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τις κρατικές αρχές. Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο ότι οι αρμόδιοι υπουργοί και περιφερειάρχης δεν έχουν έρθει εδώ», είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για «αδιαφορία και ψεύτικες υποσχέσεις» από την πλευρά της κυβέρνησης.
Είπε, επίσης, ότι «τα βασικά έργα υποδομής πρέπει να ολοκληρωθούν, θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να γίνουν», τονίζοντας πως χρέος της Πολιτείας είναι να προστατεύει τους πολίτες της. «Με ενδιαφέρει οι άνθρωποι να ξαναμπούν στα σπίτια τους και οι επιχειρήσεις να λειτουργούν ξανά» είπε.
Από την πλευρά της η δήμαρχος έκανε λόγο για γραφειοκρατία και υποστελέχωση του Δήμου σε μηχανικούς και διοικητικούς πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ενώ τόνισε πως της είναι άγνωστο το χρονοδιάγραμμα έναρξης των έργων καθώς όπως είπε ζητά με έγγραφα να ενημερωθεί και ακούει μόνο υποσχέσεις.
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ.
Με φωτογραφίες από τη Μάνδρα, καθώς και χάρτες της διαδρομής από το Μέγαρο Μαξίμου και την περιφέρεια Αττικής προς τη Δυτική Αττική, απάντησε η Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε στημένη την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή.
«Αντί απάντησης στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε το θράσος να σχολιάσει την τρίτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Μάνδρα, η Νέα Δημοκρατία αποστέλλει στο κυβερνών κόμμα σημερινές φωτογραφίες της περιοχής, μήπως και καταλάβουν επιτέλους στο Μαξίμου πως όταν δίνεις υποσχέσεις πρέπει να τις τηρείς», ανέφερε η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της.
«Εσωκλείουμε επίσης και δύο χάρτες της διαδρομής από το Μαξίμου και την περιφέρεια Αττικής μήπως βρουν επιτέλους τον δρόμο για την Μάνδρα οι κ.κ. Αλ. Τσίπρας και Ρένα Δούρου που δεν έχουν αποτολμήσει να επισκεφθούν τους κατοίκους ακόμη και 100 μέρες μετά τη φονική πλημμύρα», συμπλήρωσε η Πειραιώς.
Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «σε μια στημένη επίσκεψη με μοναδική στόχευση την επικοινωνιακή του προβολή, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τη Μάνδρα και τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής».
Η Κουμουνδούρου κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είπε «ψέματα για όσα έχει κάνει η περιφέρεια και η κυβέρνηση», καθώς και ότι δεν έκανε αυτοκριτική «για τις ευθύνες της δικής του κυβέρνησης στην απουσία υποδομών».
«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέρα από την μικροκομματική χρήση μιας τραγωδίας ως αντιπερισπασμό για τα αδιέξοδα της Ν.Δ. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ., εξάλλου, έμαθε που βρίσκεται η Μάνδρα και η Δυτική Αττική στον χάρτη μετά τις πλημμύρες», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. με φόντο την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μάνδρα"

Με νέες Navtex σε Κύπρο-Ελλάδα απάντησε η Τουρκία στην ΕΕ

Με δύο νέες άκρως προκλητικές navtex που αφορούν μάλιστα σε γερμανικό ερευνητικό πλοίο, η Τουρκία απάντησε το Σάββατο στους 27 ηγέτες της Ε.Ε. δεσμεύοντας θαλάσσια ζώνη μήκους 580 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων στις περιοχές ευθύνης Κύπρου και Ελλάδας, από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Ιεράπετρας στην Κρήτη. Με δεύτερη navtex δεσμεύει περιοχή σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις νοτιοανατολικές ακτές της Κρήτης.

Πρόκειται για τις navtex 0283/18 και 0288/18 που μεταδίδονται μέσω του σταθμού Αττάλειας και σύμφωνα με αυτές ζητείται ζώνη προστασίας του πλοίου R/V MARIA S. MERIAN για επιστημονικές έρευνες.

Είναι η δέυτερη φορά τους τελευταίους μήνες που η Τουρκία προκαλεί επικαλούμενη έρευνες με κρατικής ιδιοκτησίας της Γερμανίας ερευνητικό πλοίο -του Πανεπιστημίου του Αμβούργου- στη συγκεκριμένη περίπτωση, με navtex που αφορούν περιοχές ευθύνης της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου σε αυτή την περίπτωση.

Το εν λόγω ερευνητικό, είχε διεξαγάγει επιστημονικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου κατά την περίοδο 2010-2011 με βάση την Λεμεσό και εγκρίσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.



philenews
Διαβάστε Περισσότερα » "Με νέες Navtex σε Κύπρο-Ελλάδα απάντησε η Τουρκία στην ΕΕ"

Προβάδισμα 9,7% για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 9,7 % στη Νέα Δημοκρατία δίνει η πρώτη δημοσκόπηση που διενεργείται μετά τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και τη συζήτηση στη Βουλή για τη Novartis.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται αύριο στο Βήμα της Κυριακής, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 34,9% έναντι 25,2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυξημένα είναι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής η οποία συγκεντρώνει 9,4% και μονομαχεί για την τρίτη θέση με το Κίνημα Αλλαγής το οποίο λαμβάνει το 8,4%.

Το ΚΚΕ κινείται στο 7%, η Ένωση Κεντρώων λαμβάνει το 3% και οι ΑΝΕΛ 2,5%.

Αναλυτικά:

ΣΥΡΙΖΑ 25,2%
ΝΔ 34,9%
Χρυσή Αυγή 9,4%
Κίνημα Αλλαγής 8,4%
ΚΚΕ 7%
ΑΝΕΛ 2,5%
Ένωση Κεντρώων 3,0%
Λαϊκή Ενότητα 1,9%
Εθνική Ενότητα 1,5%
Ελληνική Λύση 1,5%
Άλλο 4,7%

Διαβάστε Περισσότερα » "Προβάδισμα 9,7% για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση"

Στα κελιά τους επέστρεψαν οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού

Στα κελιά τους επέστρεψαν οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού μετά την πολύωρη αναταραχή που επικράτησε ως αντίδραση στην μεταγωγή του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας.

Στις φυλακές μετέβησαν εκπρόσωποι του υπουργείου δικαιοσύνης για διαπραγματεύσεις και το επεισόδιο έληξε μετά τις δεσμεύσεις που φέρεται να έλαβαν οι κρατούμενοι από το υπουργείο δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ομάδα περίπου 70 ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το υπουργείο δικαιοσύνης και στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία.

Στη συμβολή Κηφισίας και Πανόρμου διμοιρία των ΜΑΤ δέχθηκε επίθεση με ρόπαλα. Συνελήφθησαν 4 άτομα.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα κελιά τους επέστρεψαν οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού "

Η Ζωή σε παραλήρημα δημαγωγίας: Μπούκαρε σε συμβολαιογραφείο που κάνει πλειστηριασμούς [βίντεο]

«Εφοδο» σε συμβολαιογραφικό γραφείο που διενεργεί ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε ένα παραλήρημα δημαγωγίας η πρώην Πρόεδρος της Βουλής βρέθηκε σε συμβολαιογραφικό γραφείο και έκανε... μπούλιγνκ στην συμβολαιογράφο και σε συνεργάτες της, σχετικά με την διαδικασία που επρόκειτο να ακολουθηθεί.

Κατέγραψε μάλιστα την «επίσκεψή» της αυτή σε βίντεο, το οποίο δημοσίευσε στην ιστοσελίδα freedomtv.gr, σημειώνοντας: «Ορίστε τα πρόσωπά αυτών που θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια, πίσω από κλειστές πόρτες, με την προστασία της Κυβέρνησης και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος».

Ακόμη πιο αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μια πρώην πρόεδρος τη Βουλής και δικηγόρος στο επάγγελμα, όχι μόνο δεν πήρε την συναίνεση των προσώπων που βιντεοσκόπησε (πράγμα που είναι παράνομο) αλλά τους εξέθεσε δημοσίως, αποκαλύπτοντας την ταυτότητά τους, για να κάνει ένα σόου φθηνής δημοκοπίας και λαϊκισμού.

Δείτε το βίντεο που δημοσιοποίησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου



Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ζωή σε παραλήρημα δημαγωγίας: Μπούκαρε σε συμβολαιογραφείο που κάνει πλειστηριασμούς [βίντεο] "

Μπαλάφας: «Μικροπράγματα» οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν έχουν μειωθεί ουσιαστικά, υποστήριξε ο Γιάννης Μπαλάφας- αναφέροντας χαρακτηριστικά «κάτι μικροπράγματα»- προκειμένου να στηρίξει την πεποίθηση ότι η βελτίωση των οικονομικών δεικτών διαχέεται και στην πραγματική οικονομία.

«Με το σπαθί της παίρνει η χώρα το διαβατήριο για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, το ξέρετε ότι είναι έτσι». «Τον Αύγουστο θα έχουμε καθαρή έξοδο από το μνημόνιο και για αυτό διαμορφώνουμε μαξιλάρι προστασίας που πάει καλά όλοι οι θεσμοί το λένε αυτό», είπε ακόμη ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, δήλωσε ότι πρέπει «να αδράξουμε την ευκαιρία για επίλυση του ονοματολογικού, καθώς έχουμε μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση στην Ελλάδα και μια κυβέρνηση στην ΠΓΔΜ που θέλει λύση».

«Ολοι έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό όνομα της ''Μακεδονία''. Να μη σπαταλάμε διπλωματικό κεφάλαιο για τη ΦΥΡΟΜ, η απειλή στην Ελλάδα δεν είναι στα βόρεια σύνορα, είναι στα ανατολικά, μη διευκολύνουμε την Τουρκία στη διείσδυση της στα Βαλκάνια», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για υποκρισία όσων αντιδρούν, όταν έχουν αναγνωρίσει το «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ.

Τέλος, για την αναφορά της Ανγκελα Μέρκελ στον Ζόραν Ζάεφ ως «Μακεδόνα πρωθυπουργό», σχολίασε ότι η Καγκελάριος δεν φέρθηκε όπως έπρεπε μια Ευρωπαία ηγέτης.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαλάφας: «Μικροπράγματα» οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις "

Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ:Όλα στο φως για τη σκευωρία της Novartis - Περιμένω νέα λάσπη (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν θα επιτρέψω να βουλιάξει η πολιτική ζωή του τόπου ενώ έχουμε σε εξέλιξη μεγάλα εθνικά θέματα… Ο κ. Τσίπρας θέλει να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντίπαλους με μια οργανωμένη σκευωρία» υπογράμμισε για την υπόθεση Novartis ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά.

«Πίσω από ένα πραγματικό σκάνδαλο υπάρχει μια οργανωμένη σκευωρία... Η Προανακριτική Επιτροπή οφείλει να ερευνήσει όλη την αλήθεια, να μην σπεύσει ο κ. Τσίπρας να κλείσει άρον άρον την Προανακριτική» διεμήνυσε. Όπως είπε, οι ευθύνες του πρωθυπουργού θα αναδειχθούν και θα κριθούν στις επόμενες εκλογές.

«Πρέπει να αποδοθούν παντού ευθύνες… Αν ο κ. Τσίπρας κλείσει την Προανακριτική άρον - άρον θα θέλει συγκάλυψη» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Εκτίμησε μάλιστα ότι περιμένει κι άλλες επιθέσεις λάσπης από τον πρωθυπουργό. «Ο κ. Τσίπρας δεν εμπιστεύεται το αφήγημά του… Ο πρωθυπουργός μίλησε στη Βουλή για ‘’πολιτική ευθύνη’’ επειδή δεν μπορούσε να αποδώσει ποινικές ευθύνες.

Με ενδιαφέρει να μπορέσουμε να επιστρέψουμε χρήματα στους πολίτες, στους συνταξιούχους, με τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάνει τίποτα για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και της υπερσυνταγογράφησης διευκρίνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επί διακυβέρνησης ΝΔ, το άρθρο περί ευθύνης υπουργών θα αλλάξει ξεκαθάρισε.

«Η κυβέρνηση συγκάλυψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή… Ποιον πείθει ο κ. Τσίπρας όταν αφήνει απ’ έξω τον Κουρουμπλή;» διερωτήθηκε.

«Καμία εμπιστοσύνη σε Κοτζιά - Καμμένο»

Όσον αφορά την προκλητική στάση της Άγκυρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι «η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δίκαιά της έναντι της Τουρκίας.

Όπως είπε, στη συνάντηση που είχε με τον τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια του ζήτησε να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση.

«Η ένταση στο Αιγαίο εγκυμονεί κινδύνους… Ας προσέξει πάρα πολύ ο κ. Τσίπρας πού οδηγεί τη χώρα» προειδοποίησε.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε δε ότι επικοινώνησε με τον κ. Γιλντιρίμ με δική του πρωτοβουλία, καθώς δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο.

Δεν μπορεί ο Τσίπρας να είναι ένας κανονικός πρωθυπουργός, θέλει το διχασμό και την πόλωση σημείωσε.

«Η λύση Τσίπρα δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα»

Σχολιάζοντας εξάλλου την απόφαση της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να αποκαλέσει «Μακεδόνα» πρωθυπουργό τον Ζόραν Ζάεφ κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, παρατήρησε ότι «δεν ήταν χρήσιμη».

Ο κ. Μητσοτάκης αποσαφήνισε πως στην τρέχουσα συγκυρία η χρήση των όρων «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» σε αναφορές στην ΠΓΔΜ θα πρέπει να αποφεύγονται, δεδομένου ότι εκτυλίσσονται διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό και υπάρχει μεγάλη λαϊκή ευαισθησία. Πρόσθεσε δε, πως η αναζωπύρωση των συζητήσεων για το Σκοπιανό απέδειξε ότι υπάρχει μεγάλη πατριωτική ευαισθησία στη χώρα μας και αυτό ουδείς μπορεί να το παραγνωρίσει.

«Αν δεν αλλάξουν τα Σκοπιά τα σύνταγμα τους δεν συζητάμε τίποτε παραπέρα, δεν συμφωνούμε σε λύση, ο κ. Τσίπρας δεν το έκανε αυτό, και ο κ. Ζάεφ ‘’λέει δεν έχω τέτοια πρόθεση για αλλαγή συντάγματος’’ . Ο κ. Τσίπρας προχωρά σε λύση σε δόσεις… Τα δίνει όλα, και αγοράζει σε δόσεις, δηλαδή να συμφωνήσουμε στο όνομα και στη συνέχεια τα Σκόπια να αναλάβουν κάποιες δεσμεύσεις… Εμείς λέμε ‘’όχι’’ σε αυτό» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Θέλουμε λύση, ανέφερε, που να διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα αντιμετωπίζοντας το ζήτημα του αλυτρωτισμού στο σύνταγμα της γείτονος.

«Η λύση Τσίπρα δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα... Ας προσέξει πάρα πολύ πού οδηγεί τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με τους χειρισμούς του δίχασε το λαό και στο Σκοπιανό.

«Θα προστατεύσω τους εργαζομένους»

Στο πεδίο της οικονομίας ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η πραγματικότητα για τον έλληνα πολίτη είναι σήμερα ζοφερή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα φέρει επενδύσεις, με σταθερό φορολογικό πλαίσιο και μείωση της γραφειοκρατίας, θα μειώσει άμεσα τους φόρους, και θα ενισχύσει το τραπεζικό σύστημα για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι θα προχωρήσει σε μείωση κατά 30%, με τη ΝΔ να διαθέτει ένα συνολικό σχέδιο για την ακίνητη περιουσία.

«Θα εφαρμόσω όσα λέω τους πρώτους έξι μήνες» διαβεβαίωσε, εστιάζοντας και στο εισόδημα των συνταξιούχων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμα ότι θα προστατεύσει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Δεν θα δεχθώ, είπε, εκμετάλλευση εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Αντίθετα, ανέφερε ότι ξεκινάει σταυροφορία για νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να προβεί σε απολύσεις στο δημόσιο τομέα. «Δεν θα γίνουν απολύσεις… Το σχέδιό μου για το δημόσιο το συνδιαμορφώνω με τους δημόσιους υπαλλήλους» ξεκαθάρισε.

Όπως κατήγγειλε, η κυβέρνηση κτίζει στρατιές συμβασιούχων.

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ακόμα ότι για την κυβέρνησή του θα διαλέξει και θα πορευτεί με τους καλύτερους. «Δεν χρωστάω σε κανέναν» παρατήρησε.

Η συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ αναλυτικά

Συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ:Όλα στο φως για τη σκευωρία της Novartis - Περιμένω νέα λάσπη (ΒΙΝΤΕΟ)"

Τρίκαλα-υπερχείλισαν όλα τα ποτάμια-εκατοντάδες στρέμματα πλημμύρισαν-κινδυνεύουν χωριά (βίντεο-φωτό)

Δύσκολες ώρες από σήμερα το πρωί σε όλο το Νομό Τρικάλων, καθώς όπως θα δείτε στα πλάνα που έχει καταγράψει το trikalaola.gr υπερχείλισαν όλοι οι παραπόταμοι του Πηνειού ποταμού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τα πρώτα προβλήματα και υπάρχει μεγάλη ανησυχία και επιφυλακή.

Το νερό αν αναπηδά από τη γέφυρα στο Βαλτινό προς Δενδροχώρι. Όλα τα κανάλια στους δύο παραποτάμους του Πηνειού έχουν υπερχειλίσει και εκατοντάδες στρέμματα βρίσκονται μέσα στο νερό, στα αγροκτήματα, Βαλτινού, Δενδροχωρίου, Εξαλόφου, Κωσταρέϊκα, Ελευθεροχωρίου και Ματσουκέϊκα.

Στη γέφυρα Δενδροωρίου κυνδυνέυουν μαντριά που είναι δίπλα στο ποτάμι. Το κανάλι που υπάρχει δίπλα στο Βαλτινό κώλωσε και τα νερά γυρίζουν μέσα στο χωριό, με αποτέλεσμα οι αυλές να είναι μέσα στο νερό, ενώ με λίγη ακόμη άνοδο θα μπει μέσα στα τελευταία σπίτια του χωριού. Το ποτάμι λίγο ακόμη και θα υπερεχψικήσει προς τον οικισμό Ματσουκέϊκα.

Από την άλλη πλευρά του οπικισμού, τιο νερό είναι στα πρώτα σπίτια προς Ελευθεροχώρι. Από την υπερχείλιση ο δρόμος προς Ελευθεροχώρι έχει καλυφθεί μόλις πριν από λίγο με τα νερά και δεν μπορεί να γίνει η διέλευση.

Στην γέφυρα του Πηνειού στο Βαλομάνδρι πριν από λίγη ώρα υπερχείλισε από τη βασική κοίτη και διαχέεται προς τα χωράφια και εντός μεγάλων αναχωμάτων.

Σε απερχιακό δρόμο στην Πιαλεία σημειώθηκε κατολίσθηση και ο δρόμος έκλεισε. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή για άμεσες παρεμβάσεις. Ο καιρός όμως σύμφωνα με την ΕΜΥ θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση και τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη πιο πολύ, καθώς θα πέσει ακόμη πιο πολύ νερό!

Στην κάμερα του trikalaola.gr μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και κάτοικοι των παραποτάμιων περιοχών. Δείτε τις φοβερές εικόνες που κατέγραψε πριν λίγο το trikalaola.gr



trikalaola
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίκαλα-υπερχείλισαν όλα τα ποτάμια-εκατοντάδες στρέμματα πλημμύρισαν-κινδυνεύουν χωριά (βίντεο-φωτό)"

Επιθέσεις με μολότοφ, ώς τα ξημερώματα, στα Εξάρχεια- Δεν έγιναν προσαγωγές

Αλλεπάλληλες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, με βόμβες μολότοφ, πραγματοποίησαν άγνωστοι, από τις 23:20 το βράδυ της της Παρασκευής έως τις 3 τα ξημερώματα, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διμοιρίες των ΜΑΤ, που ήταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, καθώς και στην Μπουμπουλίνας, ενώ στη συνέχεια σημειώθηκαν επιθέσεις εναντίον της αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σημειώνεται ακόμη ότι δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιθέσεις με μολότοφ, ώς τα ξημερώματα, στα Εξάρχεια- Δεν έγιναν προσαγωγές "

Οι φορολογικές παραβάσεις του... Καρνάβαλου -Τι έδειξαν οι έλεγχοι τις Απόκριες

Σωρεία φορολογικών παραβάσεων έδειξαν οι έλεγχοι των κλιμακίων τις Απόκριες σε πόλεις με καρναβάλια.
Οπως προέκυψε από τους ελέγχους το τριήμερο της Αποκριάς σε Πάτρα, Αττική, Θεσσαλονίκη τα ποσοστά φορολογικής παραβατικότητας ήταν πολύ υψηλά από 59% έως και 68%.
Ειδικότερα:
Στην Πάτρα, το τετραήμερο της Αποκριάς διενεργήθηκαν 102 έλεγχοι. Βρέθηκαν 66 επιχειρήσεις με παράβαση (ποσοστό παραβατικότητας 64,7%). Επιβλήθηκαν 2 αναστολές λειτουργίας καθώς και μία κατάσχεση παραβιασμένου φορολογικού μηχανισμού. Ελέγχθηκαν δραστηριότητες σε εστίαση, χώρους parking, καρναβαλικά γκρουπ, εμπόριο στολών για τις Απόκριες και ψυχαγωγία.
Στη Θεσσαλονίκη διεξήχθησαν 102 έλεγχοι σε πόλεις και περιοχές με καρναβάλια. Βρέθηκαν 60 παραβάτες (ποσοστό 59%). Σημειώθηκαν συνολικά 276 παραβάσεις, ενώ επιβλήθηκαν 5 άμεσες αναστολές λειτουργίας.
Στην Αττική το τετραήμερο των Αποκριών έγιναν 104 έλεγχοι και εντοπίστηκαν 71 επιχειρήσεις με παράβαση (ποσοστό 68,27%) . Επιβλήθηκαν 4 άμεσες αναστολές λειτουργίας, διενεργήθηκαν 46 εμφανείς έλεγχοι ενώ υπήρξε και μια περίπτωση άρνησης ελέγχου.
Ειδικότερα, στην περιοχή της Αττικής οι περιπτώσεις αναστολής αφορούν τα εξής:
  1. Στον Μαραθώνα, επιχείρηση εστίασης δεν εξέδωσε 5 αποδείξεις λιανικής πώλησης, αξίας 897,40€.
  2. Επίσης στον Μαραθώνα, εστιατόριο δεν έκοψε 26 αποδείξεις αξίας 2.030€.
  3. Στην Αθήνα, κέντρο διασκέδασης δεν έκοψε 100 αποδείξεις, αξίας 600€, ενώ υπήρξε κατάσχεση ανεπισήμων.
  4. Ψαροταβέρνα στη Χαλκίδα, δεν έκοψε 15 αποδείξεις, αξίας 1.115,07€.
  5. Παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι αρνήθηκε έλεγχο με θετικές ενέργειες και επιβλήθηκε μη έναρξη επιτηδεύματος.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι φορολογικές παραβάσεις του... Καρνάβαλου -Τι έδειξαν οι έλεγχοι τις Απόκριες "

«Παρέμβαση» Κουφοντίνα για Γιαγτζόγλου: Κρατάμε το προαύλιο ανοιχτό

Την απόφαση τους να κρατήσουν ανοιχτό τις μεσημεριανές ώρες το προαύλιο των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού ως διαμαρτυρία για τη μεταγωγή Γιαγτζόγλου ανακοίνωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Πρόκειται για ανακοίνωση την οποία συνυπογράφει ο Κουφοντίνας, (ο οποίος κρατείται στις γυναικείες φυλακές) η οποία αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, και υπογράφεται ως «ανακοίνωση πολιτικών κρατουμένων υπογείου». 



«Συμπαραστεκόμαστε στη διαμαρτυρία των κρατουμένων στις ανδρικές φυλακές. Ο αυταρχισμός του υπουργείου δικαιοσύνης δε θα περάσει!» αναφέρουν μεταξύ άλλων. 

Η ένταση ξεκίνησε στις 6.45 το πρωί στις φυλακές, με αφορμή τη μεταγωγή του απεργού πείνας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας από άνδρες των ΕΚΑΜ, ο οποίος κρατείται για το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο.


Οι κρατούμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος αντέδρασαν έντονα, και άρχισαν να προκαλούν ζημιές. Αυτή την ώρα εξελίσσονται διαπραγματεύσεις.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "«Παρέμβαση» Κουφοντίνα για Γιαγτζόγλου: Κρατάμε το προαύλιο ανοιχτό "

Ανοίγει η πλατφόρμα «Στέγη και εργασία για τους άστεγους»

Στις «ράγες» βάζει το υπουργείο Εργασίας το πρόγραμμα «στέγη και εργασία για τους άστεγους». Η διαδικασία ξεκινάει με έναρξη υποβολής αιτήσεων, που θα διαρκέσει έως τις 30 Μαρτίου.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου μεμονωμένα ή συνεργαζόμενοι. Οι αιτήσεις θα αφορούν την χρηματοδότηση σχεδίων με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου έλλειψης στέγης σε Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, όπου το πρόβλημα παρουσιάζεται εντονότερο.

Στόχος του προγράμματος είναι για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, να υπάρξει μετάβαση από τις δομές επείγουσας στέγασης και τους κοινωνικούς ξενώνες σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις, με παράλληλες δράσεις υποστήριξης και εργασιακής επανένταξης.

Το πρόγραμμα στοχεύει στις ακόλουθες ομάδες:
1. Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων ή Υπνωτήρια.

2. Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων ως άστεγοι που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα (τροχόσπιτα, αυτοκίνητα, αυτοσχέδιες κατασκευές, παραπήγματα, παράγκες, containers, ακατάλληλα για κατοίκηση κτίρια με βάση την κείμενη νομοθεσία).

3. Γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας.

4. Άτομα που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δεν σπουδάζουν και δεν έχουν πρόσβαση σε κατοικία.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που καλούνται να υποβάλλουν αίτηση, συμπράττουν με Διαχειριστή Φορέα. Ο Φορέας αυτός μπορεί να είναι Αναπτυξιακή Επιχείρηση Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού ή Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση ή Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Εργασίας Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο αποδεδειγμένα δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών για την ομάδα στόχο.

Φορέας Διαχείρισης του προγράμματος είναι το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑ∆).

dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει η πλατφόρμα «Στέγη και εργασία για τους άστεγους»"

ΠΦΣ: Θα προσβάλλουμε στα αρμόδια δικαστήρια κάθε άδεια ιδρύσεως φαρμακείου που θα χορηγηθεί σε ιδιώτες

«Σεβόμαστε μεν, διαφωνούμε δε απολύτως», αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για την γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το σχέδιο προεδρικού διατάγματος «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού - Ίδρυση φαρμακείου».

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, το σχέδιο προεδρικού διατάγματος "έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και το ενωσιακό κεκτημένο». Όσον αφορά δε, την γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σημειώνει πως "πρόκειται περί προκαταρκτικού και δη διαδικαστικού ελέγχου του εν λόγω σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος και όχι για ευθύ έλεγχο συνταγματικότητας".

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα ασκήσει αμέσως μετά την έκδοση του προεδρικού διατάγματος, αίτηση ακυρώσεως και αναστολής, όπου «θα κριθεί πια στην ολομέλεια του ΣτΕ η αντισυνταγματικότητα του προεδρικού διατάγματος, και η μη συμβατότητά του με το ενωσιακό κεκτημένο».

"Θα πρέπει να καταστεί σαφές από όλους, και ιδίως από τους διαφόρους «επενδυτές μη φαρμακοποιούς», ότι ο ΠΦΣ και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, θα προσβάλλουν στα αρμόδια δικαστήρια κάθε τυχόν άδεια ιδρύσεως φαρμακείου που θα χορηγηθεί σε ιδιώτες", σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ.

Ο πρόεδρος δε, του συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, προειδοποιεί τους «επενδυτές μη φαρμακοποιούς», ότι εάν επενδύσουν στην ίδρυση φαρμακείου θα χάσουν τα χρήματα τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΦΣ: Θα προσβάλλουμε στα αρμόδια δικαστήρια κάθε άδεια ιδρύσεως φαρμακείου που θα χορηγηθεί σε ιδιώτες"

Αντιδρούν οι φωτογράφοι στο να βγαίνουν οι φωτογραφίες στα Αστυνομικά Τμήματα

Την αντίδρασή τους στις αλλαγές που επιχειρούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών στην έκδοση νέων ταυτοτήτων, όπου οι φωτογραφίες θα βγαίνουν σε επιλεγμένα Αστυνομικά Τμήματα, εξέφρασαν μέλη του Συλλόγου Φωτογράφων Λάρισας σε συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Μάλιστα εξέφρασαν την απορία τους πως θα καταφέρουν τα υποστελεχωμένα αστυνομικά τμήματα να απασχολούν αστυνομικούς για να κάνουν τους φωτογράφους, όταν οι ίδιοι έχουν επενδύσει σε μηχανήματα και κάνουν την δουλειά αυτή με επιτυχία εδώ και χρόνια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Μποντικούλης: «Πρόκειται για μια κίνηση που αν προχωρήσει θα σημάνει το κλείσιμο αρκετών φωτογραφείων, καθώς η έκδοση φωτογραφιών για διαβατήρια και ταυτότητες αποτελεί ένα σημαντικό έσοδο για τις επιχειρήσεις μας. Έχουμε όλοι μας επενδύσει σε εξοπλισμό για την έκδοση φωτογραφιών ταυτότητας και τώρα ξαφνικά μας λένε να τον πετάξουμε στα σκουπίδια. Είναι δουλειά των αστυνομικών να γίνουν φωτογράφοι; Και πως μια εταιρεία από το εξωτερικό μάλιστα θα έρθει και θα εγκαταστήσει μηχανήματα στα αστυνομικά τμήματα; Με ποιες διαδικασίες;»

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι για το ζήτημα αυτό θα επικοινωνήσει άμεσα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ανέφερε τα εξής: «Το αίτημα των φωτογράφων είναι δίκαιο γιατί είναι ένα αίτημα θέσεων εργασίας, επιβίωσης, άσκησης του δικαιώματος στο επάγγελμα. Το να προμηθευτεί η Αστυνομία με φωτογραφικό εξοπλισμό, όταν έχει ανάγκη για άλλου είδους εξοπλισμό, όπως οχήματα και μέσα προστασίας και σε μια περίοδο που τα οικονομικά του κράτους δεν είναι και τα καλύτερα δυνατά είναι άσκοπο. Το να χρησιμοποιούνται αστυνομικοί για να βγάζουν φωτογραφίες, όταν υπάρχει έλλειψη προσωπικού και να παίρνουν μερίδιο της αγοράς ξένες εταιρίες από τους Έλληνες βιοπαλαιστές δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Το κράτος είναι για να προστατεύει τον κάθε Έλληνα πολίτη ο οποίος τίμια βγάζει το μεροκάματό του και επενδύει στην επιχείρηση του».

Όπως ανέφεραν οι επαγγελματίες του κλάδου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για την Δευτέρα 26/2/2018 και την Τετάρτη 28/2/2018 προσανατολίζονται σε 24ωρη στάση. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη τα μέλη του σωματείου Δημήτρης Γκουσγκούνης και Στέλιος Κωλέττης.

ifarsala
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδρούν οι φωτογράφοι στο να βγαίνουν οι φωτογραφίες στα Αστυνομικά Τμήματα"

Στο Δημόσιο επιστρέφουν μετοχές ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Επιστρέφει στο ελληνικό Δημόσιο η πλειοψηφία των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, σύμφωνα με διυπουργική απόφαση.

Οι μετοχές είχαν μεταβιβασθεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) τον Οκτώβριο του 2011 και σύμφωνα με πληροφορίες, σε επόμενη φάση θα μεταφερθούν στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Οπως αναφέρει η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ανακαλείται η απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων κατά το μέρος με το οποίο μεταβιβάζονται από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ 16.967.000 μετοχές της ΕΥΔΑΠ (ποσοστό 15,97% του Μετοχικού Κεφαλαίου).

Επίσης, ανακαλούνται οι αποφάσεις που μεταβίβαζαν στο ΤΑΙΠΕΔ 14.520.000 και 3.630.001 μετοχές της ΕYAΘ (το 50% της επιχείρησης).

Στο ΤΑΙΠΕΔ παραμένουν μετοχές που αντιστοιχούν στο 24% της ΕΥAΘ και στο 11,33% της ΕΥΔΑΠ. Η απόφαση λαμβάνει χώρα μετά την απόφαση του ΣτΕ που επιβάλλει στο Δημόσιο τη διατήρηση της πλειοψηφίας των μετοχών στις εταιρίες υδάτων.

Με άλλη απόφαση που δημοσιεύεται στο ίδιο ΦΕΚ, το υπουργείο Οικονομικών αναθέτει στην Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων τη διενέργεια του διαγωνισμού για την άδεια καζίνο στο Ελληνικό. «Αναθέτουμε στην Ε.Ε.Ε.Π. τη διενέργεια διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την επιλογή του παραχωρησιούχου νέας άδειας καζίνο εντός της περιοχής του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Δημόσιο επιστρέφουν μετοχές ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ"

Cosmote, Vodafone προχωρούν σε αυξήσεις των τιμολογίων από τον Μάρτιο

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα αυξήσουν τις χρεώσεις τους. Τόσο η Cosmote όσο και η Vodafone με ανακοινώσεις τους σημειώνουν ότι προχωρούν σε ανατιμήσεις των τιμολογίων τους τον Μάρτιο. Πρόκειται για τις ανατιμήσεις τις οποίες «απέσυραν» λίγες εβδομάδες πριν, μετά τη σχετική σύσταση του πρώην προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Δημήτρη Τσαμάκη.

Ωστόσο, αυτό ήταν πρόσκαιρο και έγινε για επικοινωνιακούς λόγους. Η Cosmote αναφέρει ότι τα νέα τιμολόγιά της θα ισχύσουν από 1ης Απριλίου 2018 και η Vodafone από 27 Μαρτίου 2018. Για τη Wind δεν τίθεται θέμα αυξήσεων των τιμολογίων, δεδομένου ότι η εταιρεία επέβαλε αυξήσεις τον Νοέμβριο του 2017 και πριν από την εφαρμογή του νέου κανονισμού αδειών της κινητής τηλεφωνίας.

Ο κανονισμός αυτός επιβάλλει περιορισμούς στις μονομερείς μεταβολές τιμολογίων, πριν από τη λήξη του συμβολαίου του χρήστη. Ετσι, με βάση τον νέο κανονισμό, οι αυξήσεις που ανακοινώνονται αφορούν τα συμβόλαια που υπογράφονται εφεξής.

Οι νέες χρεώσεις είναι αυξημένες. Η μετάδοση ενός sms αυξάνεται κατά περίπου 47% και πλέον κοστίζει 25 λεπτά. Η αύξηση αυτή εφαρμόζεται τόσο από την Cosmote όσο και από τη Vodafone. Επίσης, κάθε κλήση στον τηλεφωνητή για τη λήψη των μηνυμάτων θα κοστίζει στις δύο επιχειρήσεις 50 λεπτά από 40 λεπτά που ίσχυε μέχρι τώρα. Η Cosmote, επίσης, αυξάνει τη χρέωση της ομιλίας ανά μονάδα χρόνου (+10%) και των δεδομένων ανά ΜΒ (+28%) για τις υπηρεσίες που προσφέρονται εκτός παγίου. Τέλος, η χρέωση του μηνιαίου πακέτου Cosmote Mobile Basic αυξάνεται από 2,8 σε 4,9 ευρώ τον μήνα.

Η Vodafone εφαρμόζει ακόμη αυξημένες χρεώσεις από το δίκτυό της προς τον υπόλοιπο κόσμο (πλην της Ε.Ε.) και αντίστροφα, οι οποίες φθάνουν έως το 20%. Επίσης αυξάνει κατά 1 έως 2 ευρώ τις ονομαστικές τιμές των πακέτων για ιδιώτες, ενώ ακόμα μεγαλύτερες είναι χρεώσεις των πακέτων προς επιχειρήσεις. Σε αυτήν την κατηγορία οι αυξήσεις κυμαίνονται από 1,79 έως 6,30 ευρώ ανά μήνα. Τέλος, κατά 1,5 ευρώ τον μήνα αυξάνεται κάθε πακέτο ευρυζωνικής σύνδεσης μέσω κινητού.

Οι εταιρείες αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις δεν σημαίνουν απαραιτήτως και αυξήσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι καταναλωτές γίνονται δέκτες χαμηλότερων του τιμοκαταλόγου προσφορών. Από την άλλη πλευρά, σημειώνουν ότι είναι αναγκαία η αύξηση των εσόδων και των κερδών, διότι οι εταιρείες εισέρχονται σε νέα φάση επενδύσεων δικτύων 4ης και 5ης γενιάς, που απαιτούν σημαντικά κεφάλαια.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Cosmote, Vodafone προχωρούν σε αυξήσεις των τιμολογίων από τον Μάρτιο"

Novartis: Ο Δημ. Λιντζέρης κατέθεσε μήνυση κατά των 3 προστατευόμενων μαρτύρων

Βροχή μηνύσεων σε βάρος των προστατευομένων μαρτύρων, με την σκυτάλη να περνάει σήμερα στον τέως βουλευτή και πρώην πρόεδρο του ΕΟΦ, Δημήτρη Λιντζέρη.

Ο πρώην βουλευτής, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση της Novartis και βρίσκεται μεταξύ των ελεγχόμενων της προανακριτικής επιτροπής, κατέθεσε μήνυση σε βάρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων «Αικατερίνης Κελέση», «Μαξίμου Σαράφη» και «Ιωάννη Αναστασίου» για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης , της ψευδορκίας μάρτυρα και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Στην πολυσέλιδη μήνυση υποστηρίζει ότι ο ίδιος με την ιδιότητα του ως προέδρου του ΕΟΦ δεν είχε καμία δυνατότητα να διαμορφώσει ή να επηρεάσει τις τιμές των φαρμάκων, ενώ όσον αφορά την συσχέτιση που γίνεται με τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε μία εκ των μαρτυρικών καταθέσεων (σ.σ ότι ο Λιντζέρης λειτουργούσε ως ταμίας του Βενιζέλου στα θέματα του υπουργείου Υγείας) τονίζει ότι υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα με στόχο να δημιουργηθούν επικοινωνιακές εντυπώσεις που «συνδέονται με την πολιτική διαχείριση της υπόθεσης Novartis».

«Η αλήθεια είναι ότι στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ δεν με τοποθέτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Προτάθηκα από τον τότε υπουργό Υγείας και τοποθετήθηκα από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Επί της ουσίας υπήρξα πρόσωπο κοινής αποδοχής από την πλειονότητα των πολιτικών παρατάξεων. Ως εκ περισσού δηλώνω ότι ούτε ταμίας υπήρξα κανενός, ούτε εξυπηρετήσεις έχω προσφέρει, ούτε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό έχω λάβει».

Υπενθυμίζεται ότι οι 3 προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν χαρακτηριστεί και μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν το ακαταδίωκτο βάσει του τελευταίου νόμου , έναντι μηνύσεων από τα καταγγελλόμενα πρόσωπα. Ωστόσο ο εισαγγελέας, εάν κρίνει ότι δεν συντρέχουν στο μέλλον οι προϋποθέσεις για τέτοιου είδους «προφυλάξεις», μπορεί να άρει την προστασία τους, όπως προβλέπει η σχετική διάταξη του νόμου 4254/2014.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Novartis: Ο Δημ. Λιντζέρης κατέθεσε μήνυση κατά των 3 προστατευόμενων μαρτύρων "

Πόσο ακριβές είναι οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα

Οι τιμές των υπηρεσιών τόσο σταθερής όσο και κινητής συνδεσιμότητας παραμένουν υψηλές στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η εταιρεία συμβούλων inCITES Consulting για το Euro2day.gr.
Η πλευρά των εταιρειών, μέσω της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας(ΕΕΚΤ), ξεκαθαρίζει πως «στην Ελλάδα, οι χρεώσεις στην κινητή τηλεφωνία, χωρίς τον υπολογισμό του ειδικού τέλους, κυμαίνονται στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και επισημαίνουν πως «από το 2012 έως το 2016, η σωρευτική μεταβολή στην τιμή της ομιλίας ανέρχεται σε -32,2% και στα δεδομένα σε -70,5%».
Τα στελέχη της αγοράς τηλεπικοινωνιών επισημαίνουν πως η μείωση των τιμών θα συμβάλει στον περιορισμό του ψηφιακού χάσματος που χωρίζει πλέον την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Όμως, για να μειωθούν οι χρεώσεις απαιτούνται πρωτοβουλίες όπως η μείωση της φορολόγησης χρήσης υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας, η μείωση των τιμών του φάσματος αλλά και η ενίσχυση του διαμοιρασμού δικτυακών πόρων και των κοινών επενδύσεων μεταξύ των εταιρειών του κλάδου.
Η αύξηση της χρήσης τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, και μέσω μείωσης τιμών, θεωρείται προϋπόθεση ώστε να προχωρήσει τόσο η ανάπτυξη νέων εξελιγμένων εφαρμογών όσο και η υλοποίηση μιας σειράς επενδύσεων σε δίκτυα επόμενης γενιάς.
Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Prognosis της inCITES Consulting, στο τέλος του 2016 η Ελλάδα βρισκόταν στη 15η θέση μεταξύ 20 χωρών της Δυτικής Ευρώπης στην υιοθέτηση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, 12η στην υιοθέτηση σταθερού Internet. Αν και τα δεδομένα του 2017 δεν είναι ακόμα διαθέσιμα, δεν αναμένεται ότι η κατάταξη της Ελλάδας θα αλλάξει δραματικά. Στην εταιρεία συμβούλων πιστεύουν πως «ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στην υιοθέτηση των νέων υπηρεσιών είναι οι υψηλές τιμές αυτών».
Στη σταθερή τηλεφωνία, σύμφωνα με στοιχεία Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τιμές των υπηρεσιών σταθερής πρόσβασης στο Διαδίκτυο αλλά και πακέτων double και triple-play στην Ελλάδα (22,3 €, 24,4 € και 38,1 € αντίστοιχα) είναι χαμηλότερες από αυτές του μέσου όρου της EU28 (24,6 €, 34,1 € και 43,7 € αντίστοιχα) για ταχύτητες πρόσβασης από 12-30Mbps ενώ είναι ακριβότερη για ταχύτητες από 30-100 Mbps.
Αναλυτικότερα, η Ελλάδα είναι η 10η πιο φτηνή χώρα στην EE28 στο σταθερό Internet (33,4 € έναντι 27,2 €), 5η στην αγορά double play (44,8 € έναντι 38,8 €) και 14η στην αγορά triple play (60,9 € έναντι 43,5 €). Για την καλύτερη κατανόηση των γραφημάτων επισημαίνεται πως «οι τιμές PPP είναι οι τιμές των υπηρεσιών σε εθνικό επίπεδο που έχουν προσαρμοστεί έτσι ώστε να επιτρέπουν τη σύγκριση αυτών με άλλες χώρες. Οι τιμές PPP ουσιαστικά λαμβάνουν υπόψη τα διαφορετικά επίπεδα τιμών μεταξύ των χωρών (δηλαδή το διαφορετικό ποσοστό πληθωρισμού), ώστε η δύναμη της μονάδας χρήματος να είναι η ίδια σε όλες τις χώρες.
Όμως στις αγορές πακέτων κινητής τηλεφωνίας, Ιnternet on-the-go για laptop και Ιnternet on-the-go για tablet, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 5η θέση με τις ακριβότερες υπηρεσίες ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ28 και στις τρεις αγορές. Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει, συγκεκριμένα, πως οι τιμές κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα είναι συγκρίσιμες με αυτές του μέσου όρου των χωρών της ΕΕ28 για τα μικρότερα πακέτα (σε όρους ομιλίας, SMS και δεδομένα), ενώ τα μεγαλύτερα πακέτα είναι έως και τρεις φορές πιο ακριβά.
Ταυτόχρονα στην αγορά πακέτων Ιnternet on-the-go για laptops και tablets, η Ελλάδα είναι πιο ακριβή από τον μέσο ορό της EU28 για όλα τα πακέτα, με μικρότερη όμως διαφορά σε σχέση με αυτή που παρατηρήθηκε στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Γιατί είναι υψηλές οι χρεώσεις στην κινητή;

Η σύγκριση τιμών δείχνει πως οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και πρόσβασης στο Διαδίκτυο στην Ελλάδα είναι αρκετά πιο ακριβές σε σχέση με τον μέσο ορό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις για τις αιτίες των υψηλών χρεώσεων διαφέρουν. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Ξυδιά, σύμβουλο της inCITES Consulting, οι κυριότεροι λόγοι για την ύπαρξη υψηλών τιμών στις υπηρεσίες κινητής συνδεσιμότητας είναι τα υψηλά τέλη συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και η ύπαρξη ολιγοπωλίου στην αγορά. Όπως εξηγεί ο κ. Ξυδιάς, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνίων (ITU), η Ελλάδα είχε την 4η υψηλότερη φορολογία κινητής τηλεφωνίας ανάμεσα σε 184 χώρες το 2015, ποσοστό το οποίο φτάνει το 37,5% της τελικής τιμής που πληρώνει ο καταναλωτής, ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού του συνδρομητή.
Ο ίδιος υποστηρίζει πως η αγορά κινητής συνδεσιμότητας στην Ελλάδα συνιστά ένα ολιγοπώλιο αφού έχει μόνο τρεις κύριους πάροχους σε όρους μεριδίων αγοράς. «Σε ένα ολιγοπώλιο, οι εταιρίες έχουν μικρά οφέλη από το να ακολουθήσουν μια πολύ επιθετική τιμολογιακή πολιτική για να κερδίσουν μερίδιο αγοράς έναντι των ανταγωνιστών τους, μιας και κάτι τέτοιο θα έβλαπτε την κερδοφορία των ιδίων αλλά και ολόκληρου του κλάδου. Έτσι, οι ανταγωνιστές σε ένα ολιγοπώλιο προσπαθούν να κερδίσουν μερίδιο αγοράς προωθώντας τον ανταγωνισμό σε άλλα επίπεδα,πλην εκείνου των τιμών (non-price competition), χρησιμοποιώντας άλλους παράγοντες (όπως πληθυσμιακή κάλυψη, ταχύτητα Internet) ως τη βάση για το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα. Κάποιο τέτοιο σενάριο είναι πολύ πιθανόν να ισχύει και στην ελληνική αγορά, μιας και χαρακτηρίζεται από μικρό αριθμό παικτών, έχει υψηλά εμπόδια εισόδου νέων παικτών και η διαφοροποίηση μεταξύ των προσφερόμενων υπηρεσιών από διάφορους παρόχους είναι σχετικά μικρή».
Οι αναλυτές της inCITES επισημαίνουν, όμως, πως «ένα ολιγοπωλιακό καθεστώς, αν και συχνά ενέχει κινδύνους όπως οι συμφωνίες τιμών κ.α., δεν είναι απαραιτήτως αρνητικό σε έναν κλάδο όπως οι τηλεπικοινωνίες, που βασίζεται σημαντικά στις επενδύσεις. Μεγαλύτερη συγκέντρωση στην αγορά επιφέρει υψηλότερα κίνητρα για επενδύσεις, μιας και οι πάροχοι θα έχουν υψηλότερες αποδόσεις από τις επενδύσεις τους, αφού και ο ανταγωνισμός είναι χαμηλότερος».
Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΚΤ Γιώργος Στεφανόπουλος, στον οποίο έστειλε τα στοιχεία της έρευνας το Euro2day.gr, υποστηρίζει σε δήλωσή του πως «η εκπόνηση νέων μελετών που αφορούν τον Κλάδο των Τηλεπικοινωνιών είναι σε κάθε περίπτωση πολύ χρήσιμη, αρκεί η έγκριτη μεθοδολογία να είναι κοινός παρονομαστής όλων των συμπερασμάτων που παράγονται και αυτά να μπορούν να μετατρέπονται σε μετρήσιμους και ρεαλιστικούς στόχους, ιδιαίτερα όταν αφορούν τη σύγκριση της Ελλάδας με άλλες χώρες της Ε.Ε.».
Κατά τον κ. Στεφανόπουλο, «όσον αφορά το θέμα των τιμών στην Ελλάδα και πώς αυτές τελικά διαμορφώνονται όταν προσφέρονται στον καταναλωτή, είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε τα ακόλουθα:
α) Μέχρι σήμερα, σε καμία μελέτη δεν λαμβάνεται υπόψη η πραγματική τιμή που προσφέρεται στον καταναλωτή, μετά από συνδυασμό πακέτων, εκπτώσεων ή προσφορών, η οποία τελικά φτάνει να είναι με σημαντική έκπτωση σε σχέση με την ονομαστική τιμή των πακέτων που αναγράφονται στα site των εταιρειών. Το αποτέλεσμα αυτής της μελετητικής προσέγγισης είναι να κατατάσσεται λάθος η Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες.
β) Η πολύ υψηλή έμμεση φορολογία που έχει η Ελλάδα (ειδικό τέλος και υψηλό ΦΠΑ) ανεβάζει τον τελικό λογαριασμό και αποτελεί σημαντικό αντικίνητρο στη χρήση κινητών υπηρεσιών.
γ) Στις τιμές προ φόρων, οι κινητές επικοινωνίες μειώνουν σταθερά τις χρεώσεις τους εδώ και αρκετά χρόνια, απορροφώντας μέρος της στρέβλωσης που δημιουργεί η έμμεση φορολογία». 

Το τεράστιο φορολογικό βάρος στην κινητή τηλεφωνία

Οι διοικήσεις των εταιρειών τηλεπικοινωνιών υποστηρίζουν εδώ και χρόνια πως βασικός παράγοντας για την καθυστέρηση της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών από τους καταναλωτές είναι το υπερβολικό φορολογικό βάρος (ΦΠΑ + Ειδικό Τέλος) στις κινητές επικοινωνίες, που είναι ένα από τα υψηλότερα στην ΕΕ-28. Η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες στις οποίες επιβάλλεται ειδικός φόρος σε όλους τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας (συμβόλαια και καρτοκινητή). Tο καθεστώς φορολόγησης αυτό συντελεί σημαντικά στη διατήρηση των συνολικών (τελικών) τιμών που πληρώνουν οι καταναλωτές σε υψηλά επίπεδα συγκριτικά με την ΕΕ και, επομένως, συμβάλλει στη μείωση της υιοθέτησης και χρήσης νέων υπηρεσιών.
Επίσης, συντελεί ώστε να ακυρώνεται μέρος των θετικών επιδράσεων της μείωσης των τιμών κινητής τηλεφωνίας.
• Το ειδικό τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, το οποίο μετά την τελευταία αύξησή του τον Αύγουστο 2009 κυμαίνεται από 12% έως 20% του ύψους του λογαριασμού.
• Πάνω στο ειδικό τέλος επιβάλλεται ΦΠΑ, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το τελικό ποσοστό του ΦΠΑ στα έσοδα του κλάδου να κυμαίνεται από 25,8% έως 27,6%.
Το τελικό φορολογικό βάρος αγγίζει το 39-49% (ΦΠΑ 24% και ειδικό τέλος 12%-20%) και αποτελεί ένα από τα υψηλότερα στην ΕΕ-28, με διαφορά 14% έως 22% υψηλότερο φόρο από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη.
Παρά την υψηλή φορολογία, τα έσοδα του δημοσίου από το τέλος κινητής μειώνονται αντί να αυξάνονται. Με βάση στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα έσοδα από το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας ανήλθαν το 2016 στα 187,7 εκατ. ευρώ σημειώνοντας πτώση κατά -10,7% από το 2015, ακολουθώντας τη μείωση των εσόδων.
Σημειώνεται ότι, με βάση στοιχεία των παρόχων, τα έσοδα του δημοσίου από το ειδικό τέλος ανήλθαν σε 203 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά -2,4% από το 2015. Το α’ 5μηνο του 2017 τα δημόσια έσοδα από το ειδικό τέλος είναι περαιτέρω μειωμένα κατά 0,7% από το ίδιο διάστημα του 2016. 
Στην ΕΕΚΤ επισημαίνουν πως παρά την πολυετή κρίση και τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, στην Ελλάδα τα τελευταία έτη σημειώνεται αύξηση των επενδύσεων, οι οποίες ξεπέρασαν τα 351 εκατ. ευρώ το 2016, καθώς συνεχίζεται η γεωγραφική και πληθυσμιακή επέκταση των δικτύων 4G. Από την αρχή της οικονομικής κρίσης έως το 2016, ο κλάδος έχει επενδύσει 3,17 δισ. ευρώ, ενώ την επόμενη διετία έχουν ανακοινώσει επενδύσεις περισσότερες του 1,5 δισ. ευρώ.

Πώς μπορούν να γίνουν πιο φτηνές οι υπηρεσίες κινητής συνδεσιμότητας

Καθώς φαίνεται να υπάρχει μια σχέση μεταξύ τιμής και ζήτησης τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, θαρραλέες ενέργειες απαιτούνται, κυρίως από πλευράς του κράτους, ώστε να ενισχυθεί η υιοθέτησή τους, σύμφωνα με τα στελέχη της αγοράς.
Ο τομέας των τηλεπικοινωνίων, κυρίως λόγω της σημαντικότητας των υπηρεσιών που προσφέρει στους καταναλωτές, αποτελεί μέσο για εύκολη και γρήγορη συλλογή φόρων για κάθε κράτος. Έχοντας από τα υψηλότερα ποσοστά φορολόγησης υπηρεσιών τηλεπικοινωνίων στον κόσμο στην Ελλάδα, το κράτος έχει καταφέρει να αυξήσει τα έσοδά του, με τίμημα όμως την αρνητική επίδραση στα έσοδα και στις επενδύσεις των παρόχων όπως και τη συνολική ανταγωνιστικότητα του κλάδου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας inCITES Consulting, Δρ. Ιωάννης Νεοκοσμίδης, εξηγεί πως η μείωση της φορολόγησης του κλάδου εκτός του ότι θα οδηγήσει σε αύξηση της υιοθέτησης των υπηρεσιών, θα έχει και σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο για τους παρόχους τηλεπικοινωνίας όσο και για το κράτος το ίδιο καθώς τα έσοδα από φόρους θα αντικατασταθούν από αλλά έμμεσα έσοδα (π.χ. εισφορές κοινωνικής ασφάλισης από νέες θέσεις εργασίας).
Επίσης, συνεχίζει ο κ. Νεοκοσμίδης, η μείωση της τιμής απόκτησης φάσματος αλλά και η πιθανή δωρεάν εκχώρησης φάσματος σε νέες εταιρίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν σε τοπικές αγορές στον τομέα τηλεπικοινωνιών, θα μείωνε τις τιμές των υπηρεσιών είτε άμεσα είτε έμμεσα, λόγω αυξημένου ανταγωνισμού ως αποτέλεσμα μείωσης των εμποδίων εισόδου νέων παικτών στην αγορά.
Τέλος, ένας σημαντικός λόγος για τις υψηλές τιμές των υπηρεσιών είναι το υψηλό κόστος ανάπτυξης των απαιτούμενων υποδομών. Ενέργειες προς την κατεύθυνση μείωσης του κόστους των δικτύων είναι ο διαμοιρασμός πόρων και οι από κοινού επενδύσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας έχουν γίνει κάποια πρώτα βήματα ως προς τον διαμοιρασμό (βλέπε Vodafone-Wind) ενώ οι από κοινού επενδύσεις παραμένουν ακόμα σε θεωρητική βάση, αν και προβλέπονται τόσο από την Ε.Ε. όσο και από το Στρατηγικό Σχέδιο Ευρυζωνικότητας της χώρας μας.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσο ακριβές είναι οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα"

Ζάεφ:Ζάεφ: Λύση για το όνομα ακόμη και μέσα στον Μάρτιο - Όχι σε αλλαγές στο σύνταγμα

Ευχή και επιθυμία όχι μόνον δική μου, αλλά και όσων από εμάς έχουμε εμπλακεί στην διαπραγμάτευση, είναι να φθάσουμε σε λύση της διαμάχης για το όνομα μέχρι το τέλος Μαρτίου, δηλώνει σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Balkan Insight ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.
«Θα ήταν καλό να έχουμε λήξει το ζήτημα μέχρι τον Ιούνιο, γιατί κάτι τέτοιο θα ενθαρρύνει τις Βρυξέλλες να εγκρίνουν την έναρξη των ενταξιακών μας διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε μήνας που περνά χωρίς λύση δεν είναι προς το συμφέρον μας», τονίζει ο επικεφαλής της κυβέρνησης της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας.
Ο κ. Ζάεφ δηλώνει ακόμη πεπεισμένος για τις «καλές προθέσεις» τόσο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσο και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, σημειώνοντας ότι ο πρώτος «θέλει πραγματικά να βρεθεί λύση» και ο δεύτερος «κάνει κι εκείνος προσπάθεια».
«Διατηρώ το ίδιο αίσθημα που με καθοδηγούσε από την αρχή - δηλαδή ότι μια λύση είνα εφικτή. Την ίδια στιγμή όμως, παραμένουν πεπεισμένοι ότι η λύση πρέπει να προστατεύει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια και των δύο πλευρών», υπογραμμίζει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.
Στην ερώτηση για πιθανή ανάγκη αναθεώρησης του συντάγματος της ΠΓΔΜ, ο κ. Ζάεφ σημειώνει ότι «οι δύο πλευρές δεν πρέπει να ανοίγουν ζητήματα τα οποία θα κάνουν αδύνατη μία λύση», προσθέτοντας ωστόσο ότι ο ίδιος είναι «ειλικρινά προσηλωμένος στην εξεύρεση μιας ρεαλιστικής εξήγησης για την ελληνική πλευρά, με τη σκέψη κυρίως στον ελληνικό λαό. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μια προσπάθεια για οριστική και διαρκή λύση, όχι για κάποια "παράκαμψη", χειραγώγηση ή εξαπάτηση της μίας πλευράς από την άλλη».
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ τονίζει ότι «η διαδικασία πρέπει να καθοδηγείται από τα γεγονότα. Δεν υπάρχει δίλημμα όταν πρόκειται για το γεωγραφικό έδαφος της Μακεδονίας, εμείς έχουμε το βόρειο ή άνω τμήμα, το νότιο τμήμα ανήκει στην Ελλάδα και το ανατολικό στη Βουλγαρία.
»Εάν σεβόμαστε τα γεγονότα, πρέπει να βρούμε λύση. Και δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι το πρόβλημα ξεδιπλώνεται γύρω από το όνομα. Δεν πρέπει να ανοίγουμε άλλα ζητήματα που θα επιφέρουν πρόσθετα προβλήματα και μας απομακρύνουν από μια λύση», καταλήγει.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ:Ζάεφ: Λύση για το όνομα ακόμη και μέσα στον Μάρτιο - Όχι σε αλλαγές στο σύνταγμα "

ΕΦΚΑ: Μάρτιο οι «διπλές» εισφορές επικούρησης κι εφάπαξ

Με μεγάλη καθυστέρηση 13 μηνών, αναμένεται τον επόμενο μήνα να ξεκινήσει η έκδοση των ειδοποιητηρίων για τις εισφορές επικούρησης και εφάπαξ περίπου 250.000 αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, που όλο το 2017 δεν πλήρωναν γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να τους τις χρεώσει...

Αναλυτικά και σύμφωνα με πληροφορίες, με τις εισφορές Φεβρουαρίου για κύρια σύνταξη, που αναμένεται να αναρτηθούν στα μέσα του επόμενου μήνα ώστε να πληρωθούν έως το τέλος Μαρτίου, θα δημοσιοποιηθούν και τα πρώτα «ραβασάκια» που αφορούν την επικουρική ασφάλιση και την πρόνοια - εφάπαξ. Πρόκειται για εισφορές που λόγω αδυναμίας του συστήματος δεν έχουν εμφανιστεί στα ειδοποιητήρια που εκδίδονται για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους, από τις αρχές του 2017 και μετά.

Πλέον, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο μήνα, θα εμφανιστούν, με στόχο να αποπληρωθούν σε 13 μηνιαίες δόσεις. Στην πράξη, οι περίπου 250.000 μη μισθωτοί ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ, κυρίως δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, βενζινοπώλες και αρτοποιοί, για τους επόμενους 13 μήνες θα πληρώνουν διπλές εισφορές για επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέσα Μαρτίου, όταν θα αναρτώνται τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ για κύρια ασφάλιση και υγεία (εισφορές Φεβρουαρίου), θα εμφανιστούν και ξεχωριστά ειδοποιητήρια από το ΕΤΕΑΕΠ, παρότι ο ΕΦΚΑ είναι αυτός που χρεώνει και συνεισπράττει για λογαριασμό του επικουρικού και στη συνέχεια αποδίδει τις συγκεκριμένες εισφορές για όλους τους υπόλοιπους, μισθωτούς.

Βάσει του σχεδιασμού, η αποπληρωμή των «οφειλομένων» θα γίνει σε 13 δόσεις, όσοι είναι και οι απλήρωτοι μήνες. Υπενθυμίζεται πως περίπου 200.000 ασφαλισμένοι θα κληθούν να πληρώσουν διπλές εισφορές 7% μόνο για επικουρική ασφάλιση ενώ σε 160.000 εκτιμώνται όσοι θα πληρώσουν (και) εισφορές για πρόνοια 4%.

Πρόκειται για:

1. Αρτοποιούς του πρ. ΟΑΕΕ - επικούρηση 7%

2. Βενζινοπώλες του πρ. ΟΑΕΕ - επικούρηση 7%

3. Δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές του πρ. ΕΤΑΑ - επικούρηση 7% + πρόνοια 4% (11%)

4. Μηχανικούς του πρ. ΤΣΜΕΔΕ - επικούρηση 7% + πρόνοια 4% (11%).

5. Γιατρούς, φαρμακοποιούς, υγειονομικούς του πρ. ΤΣΑΥ - πρόνοια 4%.

Εν τω μεταξύ, με καθυστέρηση τριών ετών, την επόμενη Παρασκευή 2 Μαρτίου, αναμένεται να πληρωθούν οι πρώτες επικουρικές συντάξεις με το νέο σύστημα υπολογισμού. Πρόκειται για κάτι λιγότερες από 1.000 συντάξεις, κυρίως δημοσίων υπαλλήλων του πρώην ΤΕΑΔΥ και ειδικότερα υπαλλήλων των υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας, καθώς και εργαζόμενων σε νοσοκομεία. Όλοι τους έχουν υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση το πρώτο 2μηνο του 2015 και θα δουν τις συντάξεις τους σημαντικά μειωμένες, καθώς βάσει του νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016), ο νέος τρόπος υπολογισμού οδηγεί σε σημαντικές απώλειες σε σχέση με τον προηγούμενο.

Συγκεκριμένα, το νέο σύστημα είναι αυστηρά ανταποδοτικό, χωρίς κατώτατα όρια, με τον γενικό κανόνα να προβλέπει πως η σύνταξη θα υπολογίζεται με συντελεστή 0,45% του συντάξιμου μισθού ανά έτος ασφάλισης. Ο χρόνος ασφάλισης μετά την 1/1/2015 υπολογίζεται με το σύστημα των ατομικών μερίδων νοητής κεφαλαιοποίησης (NDC), η απόδοση ωστόσο του νέου τύπου είναι επίσης στο 0,45% του συντάξιμου μισθού.

Να σημειωθεί ότι η σημαντική καθυστέρηση στην έκδοση του απαιτούμενου μαθηματικού τύπου και εν συνεχεία των συντάξεων που είναι σε εκκρεμότητα και πλέον αριθμούν περί τις 110.000 αιτήσεις, οδήγησε τους εκπροσώπους των δανειστών να θέσουν ως προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, την έκδοση 3.500 αιτήσεων έως το τέλος του 2017. Ο στόχος δεν επετεύχθη και πλέον, η νέα δέσμευση αφορά έναν ακόμη πιο δύσκολο στόχο: την έκδοση, έως τον Απρίλιο, τουλάχιστον 13.800 συντάξεων από αιτήσεις που υποβλήθηκαν από 1.1.2015 έως και 31.12.2016.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΚΑ: Μάρτιο οι «διπλές» εισφορές επικούρησης κι εφάπαξ"

Διεθνής εκστρατεία από ΠΓΔΜ

Σε μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων στο εξωτερικό, προκειμένου να διαφημίσει τις συμβολικές κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση των Σκοπίων, έχει αποδυθεί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ. Τόσο ο κ. Ζάεφ όσο και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, έχουν περιοδεύσει ανά την Ευρώπη, προκειμένου να επιδείξουν τα επιτεύγματα της χώρας τους κατά του αλυτρωτισμού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι παρά τις ριζικές διαφωνίες ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και στην αντιπολίτευση του VMRO (από την οποία προέρχεται και ο πρόεδρος της χώρας), οι κ. Ζάεφ και Ιβάνοφ στις διεθνείς επαφές που έχουν διατηρούν ενιαία στάση.

Ο κ. Ζάεφ έχει ήδη συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ. Η Γερμανία στηρίζει θερμά τη διαδικασία επίλυσης της ονοματολογικής διαφοράς και επιθυμεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ενώ αντίστοιχο κλίμα επικρατεί και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ο κ. Ζάεφ συναντήθηκε προ περίπου δύο εβδομάδων και με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο επισκέφθηκε και ο κ. Ιβάνοφ στην Aγκυρα. Παράλληλα, με πρωτοβουλία κυρίως του κ. Ντιμιτρόφ, η ΠΓΔΜ βρίσκεται διαρκώς, κυρίως μέσω συνεντεύξεων αλλά και δημοσιευμάτων, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του διεθνούς Τύπου και ΜΜΕ.

Η εικόνα αυτή βρίσκεται, βεβαίως, σε πλήρη αντίθεση με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, όπου, όπως φάνηκε και από την οξύτατη πόλωση κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την υπόθεση Novartis, η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τορπιλίσει τις όποιες, περιορισμένες –ούτως ή άλλως– πιθανότητες επίτευξης συνθηκών συναίνεσης. Παράλληλα, όπως φάνηκε και από την ομιλία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis, οι ΑΝΕΛ διαφωνούν με τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων με ΠΓΔΜ.

Συγκεκριμένα, χθες, παράλληλα με την έναρξη των εργασιών αλλαγής πινακίδων στον κεντρικό εθνικό αυτοκινητόδρομο της ΠΓΔΜ και στον Διεθνή Αερολιμένα των Σκοπίων, άρχισαν να αποκαθηλώνονται αγάλματα από κεντρικά σημεία της πόλης, τα οποία εκπέμπουν αλυτρωτικά μηνύματα. Χθες τα ξημερώματα αποκαθηλώθηκε ο ανδριάντας του Αντον Γιάνεφ, ενός στελέχους του VMRΟ κατά τον 19ο αιώνα, που είχε σημαντικό ρόλο στις εκκαθαρίσεις πολιτικών αντιπάλων του σλαβομακεδονικού εθνικισμού (δωρεά κάποιων «Αιγαιατών κατοίκων Σκοπιάς - Αχλάδας - Παπαδιάς», χωριών του νομού Φλώρινας). Την είδηση χαιρέτισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος μάλιστα προανήγγειλε ότι η περιοδεία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στα δυτικά Βαλκάνια θα ξεκινήσει από τα Σκόπια στις 25 Φεβρουαρίου.

«Οι πράξεις μας δείχνουν την καλή μας βούληση και ότι δεν έχουμε αλυτρωτικές βλέψεις», δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο ο κ. Ζάεφ. Παράλληλα, χθες με επιστολή του αν. υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου προς τους επιτρόπους Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν και Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, η Αθήνα γνωστοποίησε την πρόθεσή της να στηρίξει την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ε.Ε. για την Περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR). Πρόκειται για τη μία από τις δύο πρωτοβουλίες καλής θέλησης που συμφωνήθηκαν από τους κ. Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός. Αναμένεται και η επικύρωση από την ελληνική Βουλή της δεύτερης φάσης της συμφωνίας σταθεροποίησης και σύνδεσης της ΠΓΔΜ με την Ε.Ε. Χθες, ο επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν είπε (Die Welt) ότι η Κομισιόν θα προτείνει έως το καλοκαίρι την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Διεθνής εκστρατεία από ΠΓΔΜ"

Ακυρώθηκε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Πάτρα [εικόνες]

Από αναβολή σε αναβολή και τελικά σε ακύρωση κατέληξε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Πάτρα. 
Οπως αναφέρει το tempo.gr, την τύχη της πρώτης απόπειρας πραγματοποίησης συλλαλητηρίου στην Πάτρα για το Σκοπιανό, φαίνεται πως είχε και η προσπάθεια των διοργανωτών του δεύτερου που είχε προγραμματιστεί για τις 11 Μαρτίου στην Πλατεία Γεωργίου.
Στην σελίδα που δημιουργήθηκε στο FB, υπάρχει η ένδειξη πλέον "Η εκδήλωση ακυρώθηκε. Δεν μπορείτε να κοινοποιήσετε αυτή την εκδήλωση, αλλά μπορεί να αναρτάτε δημοσιεύσεις".
Η πραγματοποιήση της εκδήλωσης αναβλήθηκε χρονικά δυο φορές. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 25 Φεβρουαρίου, στη συνέχει μετατέθηκε για τις 4 Μαρτίου και τελικώς ορίστηκε για τις 11 Μαρτίου.
Η ανακοίνωση στο FB
«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΤΡΑΣ 11/3
Δυστυχώς διαπιστώνουμε με τα λύπη μας, ότι δεν μπορεί να στηθεί ένα σοβαρό συλλαλητήριο, που αφορά εθνικό ζήτημα και το ζήτημα της Μακεδονίας μας, υπό Ερασιτεχνικές συνθήκες. Κάποιοι προσπάθησαν να μας επιβάλουν άτομα που εμπλέκονται σε απάτες ή εξυπηρετούν συμφέροντα! Οφείλουμε όμως μετά την εμπλοκή μας στα δύο προηγούμενα μεγαλειώδη συλλαλητήρια να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια και αξιοπιστία μας, ως εκ τούτου:
ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ απο την διοργάνωση και την στήριξη οι: Ακριτίδης Παναγιώτης, Δεληγιαννίδης Γεώργιος & Σταύρος Γεωργίου
Ρωτήστε τους δήθεν διοργανωτές που μας επιβλήθηκαν με το ετσι θέλω, για την ΑΠΑΤΗ με τις παμμακεδονικες που έκαναν. Δημιούργησαν δελτίο τύπου με Παμμακεδονικές που ΠΟΤΕ δεν έδωσαν άδεια ή εκγριση με αποτέλεσμα να υπάρχει νομικό θέμα εις βάρος τους. Πέραν τοϋτου έχουν εμπλέξει άτομα απο κόμματα και άτομα που εξυπηρετούν συμφέροντα.
Συνεχίζουμε τον αγώνα με άλλες εκδηλώσεις!».
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακυρώθηκε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Πάτρα [εικόνες] "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news