facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Κρητικός έκανε μήνυση στον Γιάννη Μπουτάρη για το Σκοπιανό!

Μήνυση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, κατέθεσε ο κ. Ευάγγελος Γραμματικάκης, ο άνθρωπος που ήταν επικεφαλής των έφιππων Κρητικών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και ομιλητής στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Ο κ. Γραμματικάκης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την ομάδα των υπόλοιπων έφιππων Κρητικών, προκειμένου είναι παρών στο συλλαλητήριο της 26ης Φεβρουαρίου που διοργανώνεται εναντίον του κ. Μπουτάρη!

Τη μήνυση έχει συντάξει ο δικηγόρος και επίκουρος καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπισστήμιο Μακεδονίας, Νίκος Βασιλειάδης.
Σύμφωνα με blogs της Θεσσαλονίκης, το κείμενο της μήνυσης είναι το εξής:
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Του Ευαγγέλου Γραμματικάκη του Κωνσταντίνου, κατοίκου Καρτερού Δήμου Ηρακλείου, Νομού Ηρακλείου, οδός Φιλίππων αρ 2, ΤΚ:71601, τηλ: 693…., ΑΦΜ: 021……,  ΔΟΥ Β΄ Ηρακλείου
ΚΑΤΑ
Μπουτάρη Ιωάννη του Γεωργίου, Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κατοίκου Θεσσαλονίκης.
Θεσσαλονίκη 21η Φεβρουαρίου 2018
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,
Εκθέτω στην κρίση Σας τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά και αιτούμαι τα κατά το νόμο.
Η θέση της τοπικής αυτοδιοίκησης στο θεσμικό εποικοδόμημα της Πολιτείας καταστρώνεται, πέραν της ιστορικής αφετηρίας, με βάση το ισχύον συνταγματικό σύστημα κανόνων που απορρέουν ευθέως από την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας. Αυτή η θέση της αποτυπώνει ανάγλυφα την ενιαία πηγή, το ενοποιητικό περιεχόμενο και τον επάλληλο επιμερισμό της δημόσιας εξουσίας στους συνταγματικά προσδιορισμένους φορείς της.
Το sine qua non λοιπόν γνώρισμα της τοπικής αυτοδιοίκησης στις σύγχρονες δημοκρατικές πολιτείες είναι η συμπερίληψη της ανάδειξης των οργάνων των αντίστοιχων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ως βασικής και απόλυτα κατοχυρωμένης εφαρμογής της λαϊκής κυριαρχίας. Η δημοκρατική νομιμοποίηση των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι ασφαλώς μόνο μία εύλογη συνέπεια της διεύρυνσης της δημοκρατικής αρχής. Είναι πρωτίστως μία πολυδιάστατη κατάκτηση του δημοκρατικού ευρωπαϊκού θεσμικού πολιτισμού διότι μέσα από αυτήν, σε συνδυασμό με το διαρκώς αυξανόμενο εύρος της δημόσιας εξουσίας που πρέπει να ασκείται πλησιέστερα στους πολίτες, μπορεί και πραγματώνεται η πολυκεντρική συγκρότηση της Πολιτείας, ο θεσμικός πλουραλισμός, και η δημοκρατική συμμετοχή των ίδιων των πολιτών στην άσκηση της δημόσιας εξουσίας.
Συνεκδοχικά, η εκλογή αυτή δε συνιστά μία τυπική διαδικασία ανάδειξης, αλλά εμπεριέχει την θεμελιακή έκφανση της λαϊκής κυριαρχίας, δηλαδή την μετουσίωση της πολιτικής στοχοθεσίας σε πολιτική εντολή.
Η απαξίωση, άλλως η εκτροπή, λοιπόν, από την λαϊκή εντολή και τα καθήκοντα του δημάρχου, καθιστούν, τη συμπεριφορά του, όχι μόνον ηθικά και πολιτικά, αλλά και ποινικά κολάσιμη.
Εν προκειμένω, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ιωάννης Μπουτάρης, εκλέχθηκε με την ψήφο των Θεσσαλονικέων, στο τιμητικό αξίωμα του δημάρχου της πρωτεύουσας της Μακεδονίας. Η θέση αυτή ενέχει αυξημένα ιστορικά, πολιτιστικά, εθνικά και πολιτικά φορτία ισχύος.
Με τις επανειλημμένες όμως δηλώσεις του, στις οποίες αποκαλεί ως ‘’Μακεδονία’’ τα Σκόπια, ιδία όμως με τις δηλώσεις του στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπου έκανε λόγο ότι ‘’…η Ελλάδα έχει χάσει, όσοι προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης νομίζουν ότι προσγειώθηκαν στα Σκόπια…’’ και, ‘’…θα πρέπει να αλλάξουν ονομασία το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ..’’!!!, προφανώς, όχι μόνο υπερέβη τα εσκαμμένα, αλλά προσέκρουσε πλέον, στον στενό πυρήνα του ποινικού μας πολιτισμού, καθόσον οι δηλώσεις του αυτές, επαναλαμβανόμενες, και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή όπου διακυβεύονται ύψιστα εθνικά συμφέροντα, με επίκεντρο την Μακεδονία μας, για την οποία εκατοντάδες Κρητικοί έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία της, οδηγούν σε αναμφισβήτητη εκτροπή από τα καθήκοντα του ως δημάρχου Θεσσαλονίκης και αφίστανται, αναμφίρρηστα, από την λαϊκή εντολή. 
Ως λοιπόν γίνεται σε άπαντες καταληπτό, η συγκεκριμένη συμπεριφορά του δημάρχου Ιωάννη Μπουτάρη, ευρίσκει εφαρμογή σε συγκεκριμένες ποινικές διατάξεις της Ελληνικής Έννομης Τάξης, η παραβίαση των οποίων αποτελεί μία επονείδιστη και ποινικά κολάσιμη πράξη.
Έτι περαιτέρω, ο κος Μπουτάρης, με τις δηλώσεις του αυτές, πυροδότησε σωρεία αντιδράσεων, τόσο στο διαδίκτυο, όσο και σε όλη την ελληνική κοινωνία, γεγονός που τον καθιστά, ως τελούντα, κατά τόσο την αντικειμενική, όσο και αντικειμενική υπόσταση, το έγκλημα του Ν. 285/ΦΕΚ Α 191/10.09.2014.
Προσέτι, η ως άνω εκτεθείσα συμπεριφορά του Ιωάννη Μπουτάρη προσκρούει, σε συνδυασμό με τις άρτι εκτεθείσες διατάξεις, ευθέως και στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, Άρθρο 259.
Η συμπεριφορά λοιπόν του Ιωάννη Μπουτάρη, που τελείται δια παρεμβάσεων – δηλώσεων, συντελούν, αυταπόδεικτα, σε πρόδηλη ζημία στο κράτος και στον λαό της Θεσσαλονίκης, καθ’ όσον δυσφημεί, με τον πλέον επονείδιστο τρόπο, τη Θεσσαλονίκη και την πολιτιστική της υπεραξία, ως πρωτεύουσας της Μακεδονίας μας, προκαλώντας, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, όπου επωάζεται ‘’λύση’’ για το ζέον εθνικό θέμα, ανεπανόρθωτη ζημία, στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, καταστρατηγώντας, εμφανέστατα, την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, όπου αφετηριάζεται η άσκηση των καθηκόντων του.
Μετά τούτων, κατά τα άρτι διαλαμβανόμενα, παρακαλώ πολύ, την διερεύνηση από την πλευρά σας για να διαπιστώσετε αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και βέβαια να αποδοθούν στον ως άνω πολιτικό (;) παράγοντα.
Επειδή για τον Έλληνα πολίτη ύστατο καταφύγιο τούτες τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, αποτελεί ο θεσμός της Δικαιοσύνης. Ένας θεσμός που βάλλεται πανταχόθεν, ιδία από αυτούς που έχουν συνηθίσει στην αυθαιρεσία και στο ανέλεγκτο αυτής.
Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου». Επειδή η δικαιοσύνη αποτελεί σ’ αυτούς τους πραγματικά δύσκολους καιρούς την υπέρτατη προσδοκία και ελπίδα του πολίτη, προκειμένου να διασφαλισθεί το αρραγές των αρμών της κοινωνικής μας συνοχής.
Επειδή ο Ελληνικός λαός προσβλέπει σ’ Εσάς για την ευθυδικία, την τήρηση της νομιμότητας και την αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης και στην εν λόγω περίπτωση.
Επειδή οι νόμοι του κράτους μας υπάρχουν για να εφαρμόζονται και όχι να παραμένουν ανενεργοί, σαν «ακάλυπτες νομικές επιταγές».
Επειδή οι υπαίτιοι εγκληματικών πράξεων πρέπει να ανευρίσκονται και να τιμωρούνται αναλόγως.
Επειδή, αναμφίρρηστα, έχουν διαπραχθεί ιδιαιτέρως σοβαρά ποινικά αδικήματα, κατά τα άρτι ανωτέρω εκτεθέντα.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Παρακαλώ για τις δικές Σας ενέργειες προκειμένου να διερευνήσετε, αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων, από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Ιωάννη Μπουτάρη, αποκαθιστώντας, τοιουτοτρόπως, τη νομιμότητα.
parakritika
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρητικός έκανε μήνυση στον Γιάννη Μπουτάρη για το Σκοπιανό!"

«Βόμβα» από το Δικαστήριο της ΕΕ: Λέει «ναι» στην απόλυση εγκύων εργαζομένων

«Ναι» στην απόλυση εγκύων εργαζομένων, στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων, λέει το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οπως αναφέρει το BBC, η απόφαση, που προκαλεί ερωτήματα, προβλέπει πως ο εργοδότης οφείλει να ανακοινώσει στην έγκυο εργαζόμενη τους λόγους που δικαιολογούν την απόφαση απόλυσης, αλλά αι τα αντικειμενικά κριτήρια που καθορίστηκαν για την επιλογή των εργαζομένων που θα απολυθούν.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπερασπίστηκε την ισπανική τράπεζα Banskia, που αν και τελικά χρεοκόπησε, είχε νωρίτερα απολύσει την έγκυο Τζέσικα Πόρας, πριν πέντε χρόνια. Το Δικαστήριο υποστήριξε πως η απόλυση δεν σχετιζόταν με την εγκυμοσύνης οπότε δεν υπήρχε ζήτημα με τον σχετικό νόμο.

«Κατά συνέπεια, οι λόγοι που δεν έχουν σχέση με το πρόσωπο των εργαζομένων και των οποίων μπορεί να γίνει επίκληση στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων κατά την έννοια της οδηγίας 98/59 εμπίπτουν στις εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν συνδέονται με την κατάσταση των εργαζομένων γυναικών κατά την έννοια της οδηγίας 92/85», αναφέρει η απόφαση.

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει πως δεδομένου ότι η οδηγία περιέχει κατώτατα όρια προστασίας, τα κράτη μέλη έχουν την ευχέρεια να διασφαλίσουν υψηλότερη προστασία στις εγκύους, λεχώνες ή γαλουχούσες εργαζόμενες.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβα» από το Δικαστήριο της ΕΕ: Λέει «ναι» στην απόλυση εγκύων εργαζομένων "

Τσακαλώτος: Δυσκολότερη από όσο πιστεύαμε η πάταξη της φοροδιαφυγής

Σε μία παραδοχή που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε ότι φοροδιαφυγή στην Ελλάδα αποδείχθηκε «πιο δύσκολη από όσο περίμενε η Αριστερά»

«Θα ξεκινήσω προσπαθώντας να είμαι απολύτως έντιμος και ειλικρινής: Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής ή καταπολέμηση για παράδειγμα της λαθρεμπορίας πετρελαίου ή καπνικών προιόντων ήταν πολύ πιο δύσκολη τελικά απ΄ό,τι εμείς ως Αριστερά πιστεύαμε πως θα ήταν. Πιστεύαμε ότι ήταν ένα πολύ πιο εύκολο πρόβλημα να λυθεί απ΄ότι τελικά αποδείχθηκε ότι είναι», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι παρόλα αυτά τα πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια κινούνται και έχουν κινηθεί και «αυτό είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους παρουσιάζουμε υπεραπόδοση, υπερεπιδόσεις στα έσοδα, γιατί όλα αυτά δεν τα μετρούν οι Θεσμοί ως συνεισφέροντα για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων γιατί τα αποκαλούν μη παραμετρικά».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσακαλώτος: Δυσκολότερη από όσο πιστεύαμε η πάταξη της φοροδιαφυγής"

Επεκτείνονται από το Σάββατο τα δρομολόγια του Προαστιακού -Από Ανω Λιόσια σε Αεροδρόμιο

Επεκτείνονται από αύριο τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στις διαδρομές ΣΚΑ-Αεροδρόμιο και ΣΚΑ-Κορωπί μέχρι το σταθμό των Άνω Λιοσίων.
Εξυπηρετώντας κυρίως τους κατοίκους των Άνω Λιοσίων και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φυλής, οι οποίοι θα μπορούν να μεταβούν απευθείας και χωρίς μετεπιβίβαση στον προορισμό τους.
Από τις 20 Ιουλίου 2017, όταν διακόπηκαν τα δρομολόγια Άνω Λιόσια - Αεροδρόμιο, ο σταθμός των Άνω Λιοσίων είχε μείνει με μόλις ένα δρομολόγιο την ώρα προς την Αθήνα (και εσχάτως τον Πειραιά) και ένα προς Κιάτο.
Πλέον, μετά την ολοκλήρωση των έργων από τον ΟΣΕ, οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, που πραγματοποιούν δρομολόγια στις παραπάνω διαδρομές, θα αναχωρούν από το σταθμό των Άνω Λιοσίων με προορισμό το Κορωπί ή το Αεροδρόμιο. Αντίστοιχα, από το Αεροδρόμιο ή το Κορωπί οι συρμοί θα έχουν τερματικό σταθμό τα Άνω Λιόσια.
Σημειώνεται ότι τα λεωφορεία που είχαν δρομολογηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο τμήμα Άνω Λιόσια-Νερατζιώτισσα και αντίστροφα, καταργούνται.
Υπενθυμίζεται ότι, πραγματοποιούνται δρομολόγια ανά μία ώρα στη διαδρομή Αεροδρόμιο - Άνω Λιόσια και αντίστροφα, καθώς και οκτώ (8) δρομολόγια -ανά κατεύθυνση- στο τμήμα Άνω Λιόσια - Κορωπί τις εργάσιμες ημέρες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, οι οποίοι μετακινούνται με τους συρμούς του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα δρομολόγια από 24.02.2018 θα αναχωρούν ως εξής:
  • Από τον Σταθμό Άνω Λιόσια με προορισμό το Κορωπί στις: 05:59, 06:59, 07:59, 08:59, 14:59, 15:59, 16:59 και 17:59.
  • Από τον Σταθμό Κορωπί με προορισμό τα Άνω Λιόσια στις: 06:29, 07:29, 08:29, 09:29 (τερματίζει στο Σταθμό Μεταμόρφωσης), 15:29, 16:29, 17:29, 18:29 (τερματίζει στο Σταθμό Μεταμόρφωσης).
  • Από το Σταθμό Άνω Λιόσια με προορισμό το Αεροδρόμιο στις: 6:32, 7:32, 8:32, 9:32, 10:32, 11:32, 12:32, 13:32, 14:32, 15:32, 16:32, 17:32, 18:32, 19:32, 20:32 και 21:32.
  • Από το Σταθμό Αεροδρομίου με προορισμό τα 'Ανω Λιόσια στις: 5:52, 6:52, 7:52, 8:52, 9:52, 10:52, 11:52, 12:52, 13:52, 14:52, 15:52, 16:52, 17:52, 18:52, 19:52 και 20:52.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεκτείνονται από το Σάββατο τα δρομολόγια του Προαστιακού -Από Ανω Λιόσια σε Αεροδρόμιο "

SOS Τσίπρα στην Ευρώπη για την τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο & Κύπρο

Σήμα κινδύνου για την ανεξέλεγκτη προκλητικότητα της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην ΑΟΖ Κύπρου εξέπεμψε ο Ελληνας πρωθυπουργός στην άτυπη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Ο Αλέξης Τσίπρας, έθεσε όλα τα δεδομένα των τελευταίων ημερών υπόψιν των συνομιλητών του: Από τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού Σώματος «Γαύδος» από τουρκική ακταιωρό μέχρι την περικύκλωση των Ιμίων και τις καθημερινές, εμπρηστικές, δηλώσεις Τούρκων ανώτατων αξιωματούχων. Και φυσικά τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου που έχουν οδηγήσει το γεωτρύπανο της ΕΝΙ να μένει αδρανοποιημένο επί δύο εβδομάδες και να είναι έτοιμο να αποχωρήσει.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός, βρήκε ευήκοα ώτα, τόσο στο πρόσωπο της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ, όσο και σε εκείνο της Φεντερίκα Μοντερίνι, εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας.
«Η στήριξη της Γερμανίας είναι σαφής και δεδομένη», δήλωσε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έθεσε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο. Οπως είπε η συνεργασία Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας στο μεταναστευτικό είναι αποτελεσματική - γεγονός που τόνισαν όλες οι πλευρές- όμως απαιτείται να μην υπάρχουν εντάσεις στο Αιγαίο.
Φωτογραφίες: AP
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της τετραμερούς συνάντησης, ο κ. Τσίπρας, η κ. Μέρκελ, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, συμφώνησαν ότι η ευρωτουρκική συνεργασία στο μεταναστευτικό είναι αποτελεσματική και πρέπει να διαφυλαχθεί.
Επίσης, συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της συνεργασίας στο μεταναστευτικό. Ανάμεσα στα σημεία της συμφωνίας είναι η παροχή γερμανικής και ευρωπαϊκής στήριξης σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της διαχείρισης συνόρων, ενώ η Κομισιόν θα στηρίξει την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου.
Στήριξη και από Μογκερίνι
Τη στήριξή της στην Ελλάδα και την Κύπρο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, δήλωσε η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Ειδικότερα, η ύπατη εκπρόσωπος σημείωσε ότι η πρόοδος των ευρωτουρκικών σχέσεων εξαρτάται από τον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων κάθε κράτους-μέλους και του διεθνούς δικαίου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, οι εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και οι ευρωτουρκικές σχέσεις. Επίσης, συζητήθηκε η περιοδεία που θα πραγματοποιήσουν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η κ. Μογκερίνι στα Δυτικά Βαλκάνια, τις επόμενες ημέρες.


Η κ. Μογκερίνι καλωσόρισε τις συνομιλίες της Ελλάδας με την πΓΔΜ και την Αλβανία και ανέφερε ότι η χώρα μας είναι η «χώρα-κλειδί» για την ΕΕ στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους, ο κ. Γιούνκερ και η κ. Μογκερίνι θα αναδείξουν την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Όπως επισήμανε η κ. Μογκερίνι, προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική τους είναι η επίλυση των ζητημάτων που υπάρχουν.
Πηγή Φωτό: Eurokinissi
Εξέλιξη: Αναβάλλεται η γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ
Την ίδια ώρα, νέα απρόβλεπτη εμπλοκή υπήρξε σήμερα στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς τουρκικό σκάφος ανέκοψε, με κίνδυνο σύγκρουσης, το γεωτρύπανο της ΕΝΙ, το οποίο επιχειρούσε εκ νέου να προσεγγίσει τον στόχο «Σουπιά» στο τεμάχιο 3.
Το γεωτρύπανο κινήθηκε με ελιγμούς πολύ κοντά στον στόχο «Σουπιά» και ακριβώς στα όρια της περιοχής, που δέσμευσε η Τουρκία. 
Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ενέτεινε τις απειλητικές κινήσεις και μία τουρκική φρεγάτα προσπάθησε να εμβολίσει το γεωτρύπανο.
Ο καπετάνιος του γεωτρύπανου κατάφερε να αποφύγει την σύγκρουση και τερμάτισε την προσπάθεια, κατευθυνόμενος δυτικά. Πιθανότατα κατευθύνεται προς το Μαρόκο, όπου θα διενεργήσει έρευνες εντός του Μαρτίου.
Για τις εξελίξεις ενημερώθηκε τόσο ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ενημερώνει με τη σειρά τους Ευρωπαίους ηγέτες, που βρίσκονται στη Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαίωσε ότι αναβάλλεται η γεώτρηση της ΕΝΙ στον στόχο «Σουπιά», αλλά, δήλωσε, «δεν ακυρώνονται οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Μιλώντας από τις Βρυξέλλες στο ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως ήδη το γεωτρύπανο αναχώρησε για το Μαρόκο, ενώ για το επεισόδιο ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
Πρόσθεσε ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, την καγκελάριο της Γερμανίας και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, στους οποίους έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό αναμένει η Κυπριακή Δημοκρατία.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή στις Βρυξέλλες της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», Παύλο Ξανθούλη, μετά τις σημερινές εξελίξεις η Λευκωσία επιδιώκει πλέον ξεκάθαρη διασύνδεση της ευρωτουρκικής συνάντησης κορυφής, που προγραμματίστηκε για τις 26 Μαρτίου, στη Βάρνα, με τον τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ.
Στο λιμάνι της Λεμεσού το SAIPEM 12000
Στο λιμάνι της Λεμεσού κατευθύνεται, μετά το επεισόδιο που έγινε το πρωί με τουρκικά πολεμικά σκάφη στην κυπριακή ΑΟΖ, το πλοίο γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ «SAIPEM 12000».
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι Λεμεσού για 2-4 μέρες και στην συνέχεια θα αναχωρήσει για το Μαρόκο.
Υπό τουρκικό κλοιό τα Ιμια
Η Αγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις και στα Ιμια τα οποία τέθηκαν υπό κλοιό παρακολούθησης των Τούρκων, καθώς στήθηκε απέναντι από τα ελληνικά νησιά το κινητό ραντάρ «Morad-1».
Το ραντάρ αυτό είναι εφοδιασμένο με θερμική κάμερα και παρακολουθεί κάθε κίνηση γύρω από τα Ίμια, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.
Το τουρκικό κινητό ραντάρ, που είναι εγκατεστημένο σε ένα βανάκι, βρίσκεται σε απόσταση 3,5 μιλίων από τα Ίμια και η λειτουργία του άρχισε σήμερα το πρωί.
Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται ότι στην περιοχή παραμένουν ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο και δύο σκάφη του λιμενικού σε 24ωρη βάση.




iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "SOS Τσίπρα στην Ευρώπη για την τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο & Κύπρο "

Εντοπίστηκε ύποπτος φάκελος που προοριζόταν για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Συναγερμό στην αστυνομία προκάλεσε μία επιστολή που έφτασε σήμερα με το ταχυδρομείο στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στο Ψυχικό και θεωρήθηκε «ύποπτη».

Όπως έγινε γνωστό οι αστυνομικοί της φρουράς του Προέδρου της Δημοκρατίας που έλεγξαν την αλληλογραφία επειδή θεώρησαν «ύποπτο» τον φάκελο, τον έστειλαν πάλι για να ελεγχθεί στα ΕΛΤΑ Ψυχικού. Εκεί, καθώς δεν υπήρχαν μηχανήματα για έλεγχο, κλήθηκε το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Ο έλεγχος που έγινε όμως έδειξε ότι πρόκειται για μια κοινή επιστολή και ο συναγερμός έληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανότατα ο φάκελος είχε πάει κατά λάθος στο σπίτι του κ. Παυλόπουλου γιατί το περιεχόμενό του αφορούσε βεβαίωση πανεπιστημιακών σπουδών κάποιου φοιτητή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκε ύποπτος φάκελος που προοριζόταν για τον Προκόπη Παυλόπουλο"

Παραδοχή Κουρουμπλή: Εγώ είμαι ο «Π.Κ.» στη δικογραφία της Novartis

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής παραδέχθηκε σήμερα το πρωί ότι ευσταθούν οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι το όνομά του αναφέρεται στην επίμαχη δικογραφία για την υπόθεση Novartis. «Εγώ είμαι ο “Π.Κ.” που αναφέρει το έγγραφο του FBI», είπε χαρακτηριστικά, ενώ επιβεβαιώσε την ύπαρξη αναφοράς πολιτικών προσώπων στο εν λόγω έγγραφο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1 γνωστοποίησε ακόμη ότι ενημερώθηκε πρώτη φορά για την υπόθεση το 2014, όταν ο Μάριος Σαλμάς του είπε ότι οι Αμερικανοί ερευνούν τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας.
«Μου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στον χώρο των φαρμάκων και ότι το ψάχνουν οι Αμερικανοί. Δεν μου μίλησε για συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου είπε ότι ψάχνουν τη Novartis γιατί νοθεύει τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα», τόνισε.

Παράλληλα, διέψευσε ότι ο ίδιος είπε πως το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο από τη σύσταση του κράτους. «Εγώ δεν είπα ποτέ ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη σύσταση του κράτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε «να αφήσουμε τη δικαστική έρευνα να ψάξει το θέμα και να μη βιαζόμαστε». «Θεωρώ ότι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν. Ας μη βιαζόμαστε όμως», πρόσθεσε.

«Από αυτή την ιστορία πρέπει να βγουν κάποια συμπεράσματα. Τι θα πάρει πίσω η Ελλάδα και τι θα διεκδικήσει η χώρα μας όσον αφορά στην παραγωγή των φαρμάκων», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραδοχή Κουρουμπλή: Εγώ είμαι ο «Π.Κ.» στη δικογραφία της Novartis"

Αδωνις: Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; Θα δείτε στην επιτροπή

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του Αlpha για την υπόθεση Νοvartis και την παραπομπή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού, αποκαλώντας τον «διεφθαρμένο».

«Θα τους γδάρω, δεν θα μου γλιτώσει κανένας από αυτούς, ο Τσίπρας πρώτος απ’ όλους. Ο άθλιος και αχρείος, αυτός που το έστησε. Ο Τσίπρας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη λογοδοτήσει γι’ αυτό που έκανε. Ούτε μια στο εκατομμύριο, δεν έχει καταλάβει πού έμπλεξε. Ειδικά ο Τσίπρας που είναι διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι. Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; Θα τα δείτε στην επιτροπή όταν θα πάω».




Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Με τις σημερινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha ο Άδωνης Γεωργιάδης κατάφερε να ξεπεράσει σε κακοήθεια και χυδαιότητα τον χειρότερο εαυτό του. Αν ο Α. Γεωργιάδης δεν ήταν αντιπρόεδρος της Ν.Δ., θα άξιζε απλώς την περιφρόνησή μας. Επειδή, όμως, έχει θεσμικό ρόλο στην αξιωματική αντιπολίτευση, αναρωτιόμαστε τι θέση παίρνει ο κ. Μητσοτάκης για τη μετατροπή της πολιτικής σε αλητεία».

Η απάντηση του Μαξίμου

Η κυβέρνηση σε ενημερωτικό σχόλιό της μιλά για παραφροσύνη του αντιπροέδρου της ΝΔ, την οποία μάλιστα αποδίδει σε πανικό από τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Νοβάρτις.

Καταλήγοντας το Μαξίμου συστήνει ειρωνικά τον κ. Γεωργιάδη να προσφύγει σε φαρμακευτική αγωγή για την αποκατάσταση της ηρεμίας του..

«Η παραφροσύνη του κ. Γεωργιάδη κραυγάζει πανικό, αν όχι ενοχή, όσο προχωρά η διερεύνηση του σκανδάλου Novartis.

Ίσως πρέπει να δοκιμάσει κάποιο ηρεμιστικό, δε μπορεί, θα έχει και η Novartiς»

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αδωνις: Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; Θα δείτε στην επιτροπή "

Τουσκ για κυπριακή ΑΟΖ: Η Ε.Ε. να αντιδράσει «με συγκεκριμένο τρόπο»

Την άποψη ότι η ΕΕ θα πρέπει να αντιδράσει με συγκεκριμένο τρόπο στις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με τον οποίο συναντήθηκε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του ΚΥΠΕ από τις Βρυξέλλες ο κ. Τουσκ, «άκουσε τον πρόεδρο Αναστασιάδη, αντιλαμβάνεται τα δεδομένα και την κατάσταση και συμμερίζεται την άποψη πως θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση από πλευράς ΕΕ».

Νωρίτερα, πάντως, η Τουρκία, δια στόματος του υπουργού Ενέργειας, Μπεράκ Αλμπαϊράκ, επέμεινε στην προκλητική στάση της, κάνοντας λόγο για «μονομερείς» έρευνες στον θαλάσσιο χώρο του νησιού και ξεκαθαρίζοντας ότι η Αγκυρα θα «μπλοκάρει» την έρευνα για υδρογονάνθρακες από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία για την επανένωση της Κύπρου.

Την ίδια ώρα, το γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ, το οποίο βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες ακινητοποιημένο στην ΑΟΖ λόγω της τουρκικής παρεμβατικότητας, φαίνεται πως αποχωρεί προσωρινά από την περιοχή με πιθανότερο προορισμό το Μαρόκο.

Όπως σημείωσε, πάντως, ο CEO της εταιρείας, Κλάουντιο Ντεσκάλτσι, δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν πλήρως τα ερευνητικά σχέδια της ENI στην περιοχή. «Θα επιστρέψουμε, περιμένοντας να βρεθεί μια λύση από την διεθνή διπλωματία», τόνισε χαρακτηριστικά.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουσκ για κυπριακή ΑΟΖ: Η Ε.Ε. να αντιδράσει «με συγκεκριμένο τρόπο»"

Μητσοτάκης: Να μην επιβαρύνονται με ΕΦΚΑ οι πωλητές του περιοδικού «Σχεδία» [εικόνα]

Δημόσια έκκληση να βρεθεί λύση έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται με ΕΦΚΑ η κάθε απόδειξη δαπάνης που κόβουν οι πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει πως πριν από έναν χρόνο, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πωλητές της «Σχεδίας» και τα όσα άκουσε από εκείνους του έδωσαν θάρρος για να συνεχίσει.
Ετσι, τώρα είναι η σειρά του να πράξει εκείνος το ίδιο για εκείνους.
H έκκληση για λύση του προέδρου της ΝΔ:
«Μου έδωσαν θάρρος γιατί γνώρισα ανθρώπους οι οποίοι -κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες- προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους με τις δικές τους δυνάμεις. Για τους περισσότερους από εμάς, είναι πολύ δύσκολο ακόμη και να σκεφτούμε πώς θα ήταν να ζούμε κοινωνικά αποκλεισμένοι ή ακόμη χειρότερα, άστεγοι. Αναρωτιόμαστε κάποιες φορές πώς άραγε επιβιώνουν οι άστεγοι, αλλά μόνον όσοι βιώνουν αυτή την απάνθρωπη πραγματικότητα ξέρουν τις τεράστιες δυσκολίες που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν, και ας μην τις ομολογούν. Με την επιβολή ΕΦΚΑ σε κάθε απόδειξη δαπάνης που κόβουν οι πωλητές της σχεδίας, υποχρεώνονται να πωλούν πιο ακριβά το περιοδικό και να δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο να βγάλουν ένα μεροκάματο. Μου είναι αδιανόητο ότι κανείς στην κυβέρνηση δεν σκέφτηκε και δεν βρήκε μια λύση για τους 70 αυτούς ανθρώπους, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, χωρίς να επιβαρύνουν την τιμή πώλησης του περιοδικού. Απευθύνω έκκληση να βρεθεί μια λύση, διότι είναι ντροπή για όλους μας να μην μπορούμε να καλύψουμε τις λιγοστές ασφαλιστικές δαπάνες αυτών των ανθρώπων. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανάγκη».
 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το περιοδικό Σχεδία ανά χείρας συζητά με τον πωλητή
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Να μην επιβαρύνονται με ΕΦΚΑ οι πωλητές του περιοδικού «Σχεδία» [εικόνα] "

Κυπριακά ΜΜΕ:Οι Τούρκοι απείλησαν να βυθίσουν το γεωτρύπανο της ΕΝΙ

Σοβαρό επεισόδιο το πρωί της Παρασκευής στα κυπριακά χωρικά ύδατα με «πρωταγωνίστρια» την Άγκυρα που κλιμακώνει τις προκλητικές της ενέργειες. Στις 10 το πρωί το γεωτρύπανο της ENI SΑΙΡΕΜ 12000, σήκωσε άγκυρα με κατεύθυνση ανατολικά, επιχειρώντας εκ νέου να προσεγγίσει το στόχο Σουπιά στο θαλάσσιο τεμάχιο 3 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με τον κυπριακό ιστότοπο sigmalive, το γεωτρύπανο της ιταλικής ενεργειακής εταιρείας απειλήθηκε με βύθιση από τουρκικά πολεμικά πλοία, σε περίπτωση που συνεχίσει την πορεία του. Μάλιστα, το SAIPEM 12000 προέβη σε μανούβρες για να αποφύγει παρεμπόδισή του από τουρκικά πολεμικά πλοία. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κοντά στο γεωτρύπανο βρίσκονται τέσσερα τουρκικά πολεμικά σκάφη, με ένα εξ αυτών να προσπαθεί να το παρεμποδίσει. Ωστόσο, ο πλοίαρχος του SΑΙΡΕΜ 12000 επιχειρεί μανούβρες και δείχνει αποφασισμένος να φτάσει στον στόχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεωτρύπανο δεν συνοδεύεται από κάποιο άλλο πολεμικό σκάφος, παρά μόνο από ένα υποστηρικτικό σκάφος, προκειμένου να μην κλιμακωθεί η ένταση που επιδιώκουν οι Τούρκοι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος του Sigma TV Κυριάκος Πενηνταέξ εκτίμησε ότι στην παρούσα φάση καταρρέει η προσπάθεια για να ξεκινήσει η γεώτρηση, τουλάχιστον σε επιχειρησιακό επίπεδο.


H θέση του SAIPEM 12000 

Η νέα προσπάθεια για να ξεκινήσει την Παρασκευή η γεώτρηση δεν είναι τυχαία, καθώς τα μεσάνυχτα έληξε η πρώτη τουρκική NAVTEX. Εδώ και δύο εβδομάδες τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμποδίζουν το γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, με αποτέλεσμα αυτό να παραμένει ακινητοποιημένο. O πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης θα θέσει το θέμα των προκλητικών τουρκικών ενεργειών, και των παράνομων NAVTEX, στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξέλλων την Παρασκευή, ενώ θα έχει και την στήριξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα συναντηθεί.  

Τα προβλήματα που έχει εσωτερικά και εξωτερικά η Τουρκία προσπαθεί να τα λύσει με μια προκλητικότητα, μια επιθετικότητα και μια αναθεωρητική θεώρηση των διεθνών συνθηκών. Αυτό το πράγμα δεν πρόκειται να της περάσει. Έχει απέναντί της ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Πάντως, ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός ExxonMobil αγνοεί την τουρκική στάση στην κυπριακή ΑΟΖ. Η ExxonMobil έχει τα δικαιώματα για το τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, έχοντας σχηματίσει κοινοπραξία με την Qatar Petroleum.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυπριακά ΜΜΕ:Οι Τούρκοι απείλησαν να βυθίσουν το γεωτρύπανο της ΕΝΙ"

Οι ευθύνες για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας -Το μυστήριο με τα 2 πορίσματα

Η ιστορία έχει ως εξής, όπως αποκαλύφθηκε την Τετάρτη στη Βουλή μετά την κατάθεση των σχετικών εγγράφων από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Μετά τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας στο νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης το 2016, σε εγχείρηση για αμυγδαλές από επιπλοκές στο χειρουργείο, διατάχθηκε έρευνα για τις ευθύνες του θανάτου από το σώμα επιθεωρητών υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) -σημειωτέων ότι ο φορέας αυτός υπάγεται στις αποκλειστικές αρμοδιότητες του Παύλου Πολάκη.

Μετά από μερικούς μήνες το 2017 η ερευνήτρια του ΣΕΥΥΠ κυρία Αδαμοπούλου έστειλε προς δημοσίευση πόρισμα στο οποίο καταλογίζονταν ευθύνες για βαριά αμέλεια και σοβαρό ιατρικό λάθος στην πρώτη εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κυρία Νεκταρία Πολάκη. Το πόρισμα απεστάλη στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοικήσεως κα Παπασπύρου (την κατά δήλωσή της 2η μάνα του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου).

Η κα Παπασπύρου απέρριψε το πόρισμα για τυπικούς λόγους ασκώντας έφεση στη νοσηλεύτρια, βοηθό της κυρίας Πολάκη, η οποία και είχε αθωωθεί καθώς εκτελούσε εντολές.

Η κα Αδαμοπούλου πιεζόμενη(;) εξέδωσε με την ίδια εντολή ελέγχου, δηλαδή χωρίς νέα έρευνα, νέα εκδοχή του πορίσματος όπου μειώνονται οι ευθύνες της κυρίας Νεκταρίας Πολάκη.

Μέχρι σήμερα ούτε αυτό το 2ο πόρισμα, το οποίο επίσης καταλογίζει βαριά ιατρική αμέλεια στη συγγενή του αναπληρωτή υπουργού, έχει δημοσιευθεί.

Συνεπώς τα βασικά ερωτήματα είναι:
1ο «είναι δυνατόν όλη αυτή η καθυστέρηση και όλη αυτή η συγκάλυψη να γίνεται εν αγνοία του εποπτεύοντος υπουργού Παύλου Πολάκη, τη στιγμή που αναφέρεται σε Α΄ βαθμό συγγενή του.
2ο Δεν πρέπει να ερωτηθεί η επιθεωρήτρια κυρία Αδαμοπούλου που εξέδωσε 2 διαφορετικές εκδοχές του πορίσματος για τα ίδια περιστατικά, αν πιέστηκε και από ποιον για να μειώσει τις ευθύνες της συγγενούς του Παύλου Πολάκη;
3οΕίναι δυνατό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να παρακολουθεί αδιάφορος τη συγκάλυψη των αιτιών θανάτου ενός 4χρονου κοριτσιού;

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ευθύνες για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας -Το μυστήριο με τα 2 πορίσματα "

ΓΓ Δικαστών-Εισαγγελέων: Θεσμικά ανεπίτρεπτη η παρέμβαση Θάνου για Novartis

Θεσμικά ανεπίτρεπτη και νομικά εσφαλμένη χαρακτήρισε την παρέμβαση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου για την υπόθεση Novartis ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Νίκος Σαλάτας προσθέτοντας ότι η δήλωσή της περιέχει και μια απειλή «όταν λέει ότι η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τη σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου είναι μη νόμιμη».

«Αν αυτή η υπόθεση δεν πάει στο Εφετείο, ποια θα πάει; Γιατί έχουν τέτοια ανησυχία; Είναι εκμαυλισμένοι οι 350 δικαστές του Εφετείου Αθηνών; Αυτό θέλουν να πούνε;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαλάτας στο Πρώτο Θέμα, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι επιχειρείται πραξικόπημα επειδή οι δικαστές του Εφετείου βλέπουν ότι είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση.

Στην παρατήρηση ότι ο αγώνας της Βασιλικής Θάνου είναι για να μείνει ο φάκελος Novartis στην εισαγγελέα Διαφθοράς Αικατερίνη Τουλουπάκη, ο κ. Σαλάτας απάντησε «έτσι φαίνεται».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «εμείς έχουμε εμπιστοσύνη και στους δικαστές του πρώτου βαθμού όμως οι δικαστές που είναι στο εφετείο είναι από 20-35 χρόνα δικαστές, έχουν άλλη εμπειρία, έχουν δικάσει πολλές υποθέσεις».

Εξήγησε ότι «αν αδρανήσει η διοίκηση (σ.σ. για μια πολύ σοβαρή υπόθεση) μπορούν 20 δικαστές του εφετείου με τις ανάλογες υπογραφές να κινήσουν διαδικασία σύγκλησης της ολομέλειας του Εφετείου. Είναι πραξικόπημα αυτό; Πλήττεται το κύρος της δικαιοσύνης από αυτό; γιατί τα γράφουν αυτά;».

Διαβέβαιωσε, δε, ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εφέτες που τυχόν επιλεγούν μετά από μια τέτοια διαδικασία θα είναι οι καλύτεροι και οι πιο αμερόληπτοι».

«Εμείς οι δικαστές πρέπει τώρα να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας, να το δείξουμε αυτό ώστε ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Αυτό είναι το μέλημά μας, δεν είναι μέλημα μας να έχουμε σωσίβιο στους πολιτικούς» τόνισε ο κ. Σαλάτας.

Έκλεισε, δε, την τοποθέτησή του σημειώνοντας με νόημα «η κυρία Θάνου είναι η τελευταία που μπορεί να μιλάει αν είναι νόμιμη η σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου, γιατί κάνουμε σκέψεις τι ολομέλεια συγκάλεσε για να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστών. Δεν μπορεί να εκφοβίζει τους δικαστές».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΓ Δικαστών-Εισαγγελέων: Θεσμικά ανεπίτρεπτη η παρέμβαση Θάνου για Novartis "

Η εφορία σε ρόλο εισπρακτικής -Τηλέφωνα, sms, e-mail για χρέη 500 ευρώ

Οι φορολογούμενοι πλέον θα δέχονται τηλεφωνήματα, sms και e-mail από την εφορία ακόμα και για οφειλές 500 ευρώ.
Ετσι η εφορία θα σηκώσει τα ακουστικά και θα ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα οφειλετών και με πρακτικές εισπρακτικών εταιρειών θα ζητούν από τους φορολογούμενους να πληρώσουν τις οφειλές τους.
Ουσιαστικά η Εφορία θα ζητάει να μάθει ώρα και ημέρα που ο φορολογούμενος θα πληρώσει τα οφειλόμενα, ενώ θα υπάρχει και υπενθύμιση ότι σε διαφορετική περίπτωση ο οφειλέτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμα ή ακόμη και με την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνουν τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικές οχλήσεις από εφοριακούς.
Η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θέλει να προκύψουν νέα χρέη μέσα στο έτος τα οποία θα προστεθούν στην τεράστια δεξαμενή των 100 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών και έτσι ξεκινά  την τακτική των τηλεφωνημάτων.
Κάθε μήνα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποστέλλει εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:
1. Μηνύματα υπενθύμισης: Τα ηλεκτρονικά μηνύματα υπενθύμισης αφορούν την υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ Β’ και Γ’ κατηγορίας. Αποστέλλονται σε μηνιαία βάση (Γ’ κατηγορίας) και τέσσερις φορές ετησίως (Β’ κατηγορίας) λίγες ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους, με στόχο την υπενθύμιση της σχετικής υποχρέωσης. Αποδέκτες είναι οι υπόχρεοι που, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, διαπιστώνεται ότι δεν έχουν ακόμα υποβάλει τη δήλωσή τους.
2. Μηνύματα εντοπισμού: Τα ηλεκτρονικά μηνύματα εντοπισμού απευθύνονται σε φορολογουμένους που δεν έχουν ικανοποιήσει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αποστέλλονται μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ή πληρωμής των οφειλών. Αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:
α) ΦΠΑ Β’ και Γ’ κατηγορίας: όταν δεν έχει υποβληθεί η περιοδική δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.
β) Φόρος Εισοδήματος φυσικών ποσώπων: όταν δεν έχει υποβληθεί η δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.
γ) Φόρος Εισοδήματος Νομικών Προσώπων: όταν δεν έχει υποβληθεί η δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.
δ) Πρόσφατες Ληξιπρόθεσμες Οφειλές: όταν δεν έχουν πληρωθεί εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου η/οι βεβαιωμένη/ες οφειλή/ές, που έληξε/αν έως την τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η εφορία σε ρόλο εισπρακτικής -Τηλέφωνα, sms, e-mail για χρέη 500 ευρώ "

Δικαστικές πηγές: Η Novartis δωροδοκούσε και το 2017 - Αδύναμη η δικογραφία

Στα χέρια της Δικαιοσύνης αναμένεται να επιστρέψει η δικογραφία για τη Novartis σύμφωνα με εκτιμήσεις δικαστικών πηγών, ενώ την ίδια ώρα, νέα στοιχεία που προκύπτουν καταδεικνύουν ότι ο φαρμακευτικός κολοσσός συνέχιζε τις δωροδοκίες και το 2017.

Ειδικότερα, οι περισσότεροι από τους δικαστικούς λειτουργούς προεξοφλούν ότι η υπόθεση δεν θα παραμείνει για πολύ στην Προανακριτική, και η δικογραφία σύντομα θα επιστρέψει στη Δικαιοσύνη, καθότι δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία, πέραν των τριών καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων που είναι εν πολλοίς ατεκμηρίωτες, καθώς δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία να τις συνοδεύουν.

Όπως εκτιμούν oι δικαστικές πηγές, η δικογραφία θα επιστραφεί στη Δικαιοσύνη με «όχημα» απόφαση της Προανακριτικής, για πρώτη φορά, ότι ένα από τα αδικήματα που αφορά τους δέκα πολιτικούς, η δωροδοκία, δεν έχει παραγραφεί. Η Εισαγγελία Διαφθοράς συνεχίζει την έρευνά της για το ξέπλυμα έτσι κι αλλιώς, καθώς το αδίκημα αυτό εμπίπτει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης.

Οι δικαστικές πήγες εκτιμούν πάντως ότι υπάρχει και η πιθανότητα η δικογραφία να παραμείνει περισσότερο στην Προανακριτική, καθώς οι 10 εμπλεκόμενοι πολιτικοί, και η αντιπολίτευση, ζητούν έρευνα σε βάθος. Δεν αποκλείουν επίσης την άσκηση διώξεων με βάση τα στοιχεία που βρεθούν στο μέλλον.

Ας σημειωθεί ότι οι έρευνες για την εμπλοκή γιατρών και κρατικών αξιωματούχων στην υπόθεση από την Εισαγγελία Διαφθοράς συνεχίζονται, με τα ονόματα, και τα ποσά, στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για δωροδοκία από τη φαρμακοβιομηχανία να αυξάνονται.

Πρόκειται για νέα ονόματα περίπου 300 γιατρών του δημοσίου και ιδιωτών με ποσά που ανέρχονται σε περίπου 1.000 ευρώ για τον καθένα. Τα νέα ονόματα έρχονται να προστεθούν σε εκείνα με τους σχεδόν 4.000 γιατρούς, για τους οποίους σύντομα η Εισαγγελία Διαφθοράς αναμένεται να προχωρήσει στο επόμενο σκέλος της ποινικής διαδικασίας, καθώς αυτό το σκέλος της έρευνας, που αφορά τις δωροδοκίες, σχεδόν έχει ολοκληρωθεί.

Όπως προκύπτει μάλιστα από την έρευνα, η Novartis συνέχιζε την τακτική των δωροδοκιών και μετά το 2016, το 2017, παρά τις εν εξελίξει έρευνες από το FBI, την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και τις δικαστικές αρχές άλλων χωρών.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαστικές πηγές: Η Novartis δωροδοκούσε και το 2017 - Αδύναμη η δικογραφία "

Η Παπασπύρου επιβεβαιώνει τις καταγγελίες Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ [έγγραφα]

Επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του Αδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή για το ΚΕΕΛΠΝΟ, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στη Βουλή για την υπόθεση Novartis κατηγόρησε αρχικά την κα Παπασπύρου ότι ήταν στον μηχανισμό που έστησε, όπως είπε, τη σκευωρία για την υπόθεση Novartis. Παράλληλα την εγκάλεσε ότι ενώ έχουν γίνει καταγγελίες εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ η ίδια δεν τις ελέγχει. Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την Γενική Επιθεωρήτρια ότι κρατά κλειδωμένα στα συρτάρια τα πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας σε νοσοκομείο της Κρήτης, όπου εργαζόταν μια εξαδέλφη του Παύλου Πολάκη, καταθέτοντας μάλιστα στα πρακτικά της βουλής τις σχετικές εκθέσεις.
Σε ραδιοφωνικά συνεντευξή της στον real fm η κα Παπασπύρου απάντησε: «Απαντώντας στις καταγγελίες του κ. Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, επεσήμανε: «Είπαν ότι δεν ελέγχω καταγγελίες που έχουν γίνει για την τωρινή διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ότι έχουν γίνει καταγγελίες και εγώ δεν πάω να ελέγξω το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εδώ έγιναν όντως καταγγελίες, τις απέστειλα όλες στην εισαγγελέα διαφθοράς, όπου έπρεπε να πάνε, και από 12/12/2017 έχω συγκροτήσει άλλο μικτό κλιμάκιο ελέγχου με εντολή διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για τις καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε μένα παρατυπία δεν πρόκειται να βρουν καμία. Κακώς ψάχνουν εμένα. Αλλού να ψάχνουν».
Για τον θάνατο της 4χρονη Μελίνας
Ως προς τις καταγγελίες Γεωργιάδη για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας η Μαρία Παπασπύρου υποστήριξε:«Δεν έχω καμία τέτοια υπόθεση στο γραφείο μου. Παρότι δεν έχω υπόθεση τέτοια, έχω ζητήσει και ενημερώνομαι για το πειθαρχικό. Γίνεται πειθαρχική προκαταρκτική, δεν έχει βγει απόφαση πειθαρχικού για να έρθει σε μένα για τη συγκεκριμένη γιατρό. Στέλνω έγγραφα και ενημερώνομαι συνεχώς. Αυτή είναι η αρμοδιότητά μου».
Οπως είπε «το ΣΕΥΥΠ είναι ένα ελεγκτικό όργανο που έχει δικό του επικεφαλής, τον κ. Ευαγγελάτο. Εγώ το ΣΕΥΥΠ το ελέγχω, εάν θεωρηθεί ότι το ελέγχω, μέσω των πορισμάτων. Όταν μου κοινοποιηθούν τα πορίσματα, εάν δεν συμφωνήσω με αυτά, διατάσσω επανέλεγχο. Αυτή είναι η μόνη αρμοδιότητα που έχω. Θα πάρω και βεβαίωση από τον κ. Ευαγγελάτο ότι δεν μου έχει αποσταλεί το πόρισμα. Δεν γνωρίζω τι γράφουν τα πορίσματα», συμπλήρωσε.
Για τις σχέσεις της με τον Δ. Τζανακόπουλο
Όσον αφορά στις αναφορές του κ. Γεωργιάδη σχετικά με την προσωπική της σχέση με τον κ. Τζανακόπουλο, σημείωσε: «Με συγχωρείτε, είναι δυνατόν να βάζουμε στη συζήτηση τα προσωπικά μας και τις προσωπικές φιλίες; Αλίμονο... Θα καθίσω να μπλέξω σε τέτοιες συζητήσεις; Δημοσίους υπαλλήλους ελέγχω, δεν ελέγχω πολιτικά πρόσωπα, το έχουμε καταλάβει αυτό; Ο κ. Γεωργιάδης προσπαθεί να μου καταλογίσει ότι δεν κάνω έλεγχο τώρα. Είναι λάθος αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι παράτυπ. οΔεν είναι ωραίο πράγμα να σε συνδέουν με πράγματα που είναι αναληθή. Απαξιώνεται ο θεσμός του γενικού επιθεωρητή» υπογράμμισε και πρόσθεσε:
«Οι σχέσεις μου με πολιτικά πρόσωπα, από τη στιγμή που δεν ελέγχω πολιτικά πρόσωπα, δεν επηρεάζουν την κρίση μου. Και δικαστής ήμουν και δίκαζα από κάτω και πολιτικά πρόσωπα. Τότε, θα έπρεπε να ζητήσω εξαίρεση. Αλίμονο αν η κρίση μας επηρεάζεται από τις γνωριμίες που μπορεί να έχουμε. Ο δικαστής το έχει στο αίμα του, δικάζει πάντα με τη συνείδησή του. Δεν έχω ποτέ τιμωρηθεί με πειθαρχικό, εδώ και 30 χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κρίση και την εντιμότητά μου. Δεν το επιτρέπω σε κανέναν αυτό».
Αδωνις: Είχε διαρκή ενημέρωση
Σχολιάζοντας ο Αδωνις Γεωργιάδης τις απαντήσεις της κυρίας Παπασπύρου, έκανε την εξής ανάρτηση στο twitter:
«Η ΓΓΔΔ κα Παπασπύρου μας ενημέρωσε με την συνέντευξη της ότι α) έχει συγκροτήσει κλιμάκιο ελέγχου για τις καταγγελίες εργαζομένων στο Κεελπνο (το οποίο δεν έχει πάει ακόμη αλλά φαντάζομαι θα πάει) και β) ότι έχει στείλει τις καταγγελίες στην κα Τουλουπάκη...αναμένουμε και από εκεί».
Παράλληλα σημείωσε απευθυνόμενος στην Γενική Επιθεωρήτρια: «Η κα Παπασπύρου ας γνωρίζει ότι μέσα και στις δύο εκδοχές του Πορίσματος αναφέρεται η διαρκή της ενημέρωση. Επίσης η ένσταση της κατά της αθωώσεως της νοσηλεύτριας. Κλιμάκιο Ελέγχου για τις καταγγελίες των εργαζομένων ακόμη δεν έχει πάει δύο μήνες μετά».



Ανακοίνωση Παπασπύρου: Δεν υπάρχει πόρισμα για το θάνατο της Μελίνας
Η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, αναγκάστηκε να εκδώσει και μακροσκελή, γραπτή ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν πορίσματα για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας αλλά «ενημερωτική έκθεση αποτελεσμάτων έρευνας» όπως την αποκαλεί.
Κάνει δε λόγο για απρόκλητες και δόλιες επιθέσεις και στοχοποιήσεις και αναπαραγωγή ψευδών γεγονότων.
Η πλήρης απάντηση της ΓΕΔΔ είναι η ακόλουθη:
«Στο πλαίσιο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή τα σχόλια στο πρόσωπό μου αποτελούν εμφανή προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και της σημασίας του έργου μας.
Έγινε μεταξύ άλλων αναφορά σε υπόθεση που ερευνάται όχι από την Υπηρεσία του ΓΕΔΔ αλλά λόγω αρμοδιότητας από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. Ο ΓΕΔΔ παρακολουθεί την πορεία της υπόθεσης και της πειθαρχικής διαδικασίας από το 2016 καθώς αναμένονται οι πειθαρχικές αποφάσεις. Από ενημέρωση που είχαμε από τον Γενικό Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ σχετικά με την διενέργεια έρευνας για το θάνατο της τετράχρονης στο ΓΝ Ηρακλείου προκύπτει ότι:
α. Δεν υπάρχουν πορίσματα για την απώλεια της μικρής Μελίνας Παρασχάκη αλλά ενημερωτική έκθεση αποτελεσμάτων έρευνας, η οποία αναμένεται να παραληφθεί από τον ΓΕΔΔ τις επόμενες ημέρες, και δεν εκδόθηκε νωρίτερα λόγω της αναμονής των αποφάσεων των Πειθαρχικών Οργάνων που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης και προκειμένου να διαβιβαστούν και αυτές στην αρμόδια Εισαγγελία που ερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων υπαλλήλων.
β. σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση από οποιονδήποτε για τη διεκπεραίωση, μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης.
Σημειώνεται ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης δεν «ελέγχει» άμεσα το ΣΕΥΥΠ καθώς σε αυτό προΐσταται Γενικός Επιθεωρητής που εκδίδει τις εντολές και παρακολουθεί τις υποθέσεις των Επιθεωρητών του. Τα πορίσματα του ΣΕΥΥΠ κοινοποιούνται κατά νόμο στην Υπηρεσία του ΓΕΔΔ και τότε μόνο αν σε αυτά διαπιστωθούν ελλείψεις μπορεί να διαταχθεί επανέλεγχος.
Πέραν του παραπάνω θέματος, έγινε αναφορά στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή σε υποτιθέμενα ανέλεγκτες καταγγελίες για ζητήματα διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορούν στο τελευταίο διάστημα. Αυτό είναι καταφανώς ψευδές, καθώς κάθε σχετική καταγγελία που έχει αποσταλεί στην Υπηρεσία του ΓΕΔΔ και αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει διαβιβασθεί αρμοδίως στην Εισαγγελία Διαφθοράς ενώ στη συνέχεια μετά από παραγγελία του Επίκουρου Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς έχει εκδοθεί εντολή Διενέργειας Προκαταρκτικής Εξέτασης σε νέο μικτό κλιμάκιο Επιθεωρητών του ΓΕΔΔ και του ΣΕΥΥΠ στο πλαίσιο του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου. Η εντολή αυτή έχει εκδοθεί από τις 12-12-2017.
Τέλος, οφείλουμε να επαναλάβουμε ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου πολιτικών προσώπων. Η απρόκλητη στόχευση προσώπων και Υπηρεσιών και η αναπαραγωγή ψευδών γεγονότων οδηγούν στον πλήρη αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα σημαντικά θέματα που ελέγχουμε και αποτελούν προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ανασφάλειας και φόβου. Τόσο εγώ όσο και οι επιθεωρητές που έχουν αναλάβει τον έλεγχο των υποθέσεων θα συνεχίσουμε να εκτελούμε το καθήκον μας και δεν θα μας κάμψει οποιαδήποτε απρόκλητη και δόλια επίθεση».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Παπασπύρου επιβεβαιώνει τις καταγγελίες Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ [έγγραφα] "

Ανακατατάξεις στις Δ.Ο.Υ: Σε ποιες περιοχές συγχωνεύονται οι εφορίες

Περιορίζονται οι εφορίες ανά την επικράτεια. Σύμφωνα με το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, 13 μεγάλες εφορίες της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Πάτρας προβλέπεται να καταργηθούν και να συγχωνευθούν από 12 ήδη υφιστάμενες, ενώ άλλες 9 ΔΟΥ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να συγχωνευθούν για να προκύψουν 4 νέες ενιαίες υπηρεσίες.

Ο συνολικός αριθμός των ΔΟΥ θα μειωθεί από 115 σε 97, ενώ ο αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν στις καταργούμενες και συγχωνευόμενες εφορίες θα μειωθεί κατά 289 άτομα, που θα ενταχθούν στα ελεγκτικά κέντρα. Ειδικότερα το σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει:

Για την Αττική:

• Την κατάργηση της ΔΟΥ ΣΤ΄ Αθηνών με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Α΄ Αθηνών.

• Την κατάργηση της ΔΟΥ Κορωπίου με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Παλλήνης.

• Την κατάργηση των ΔΟΥ Μοσχάτου και Νέας Σμύρνης και τη μεταφορά τους στη ΔΟΥ Καλλιθέας.

• Την κατάργηση της ΔΟΥ Ηρακλείου με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας.

• Τη συγχώνευση των ΔΟΥ ΙΔ΄ Αθηνών και Γαλατσίου σε μία νέα ενιαία ΔΟΥ.

• Την κατάργηση της ΔΟΥ Χαλανδρίου με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Χολαργού.

• Τη συγχώνευση των ΔΟΥ Αιγάλεω, Α΄ Περιστερίου και Β΄ Περιστερίου σε μία νέα ενιαία ΔΟΥ με διατήρηση του αριθμού των υπαλλήλων στους 90.

• Κατάργηση της ΔΟΥ Αχαρνών με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων.

• Τη συγχώνευση των ΔΟΥ Παλαιού Φαλήρου και Αγίου Δημητρίου σε μία νέα ενιαία ΔΟΥ.

• Την κατάργηση της ΔΟΥ Δ΄ Πειραιά με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Ε΄ Πειραιά.

• Την κατάργηση της ΔΟΥ Γ΄ Πειραιά με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Α΄ Πειραιά.

Για τον νομό Θεσσαλονίκης:

• Την κατάργηση της ΔΟΥ ΣΤ΄ Θεσσαλονίκης με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Δ΄ Θεσσαλονίκης.

• Την κατάργηση της ΔΟΥ Α΄ Θεσσαλονίκης με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Ε΄ Θεσσαλονίκης.

• Τη συγχώνευση των ΔΟΥ Καλαμαριάς και Η΄ Θεσσαλονίκης σε μία νέα ενιαία ΔΟΥ.

Για τον νομό Πάτρας:

• Την κατάργηση της ΔΟΥ Γ΄ Πατρών με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Α΄ Πατρών.

Για τον νομό Λάρισας:

• Την κατάργηση της ΔΟΥ Β΄ Λάρισας με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Α΄ Λάρισας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακατατάξεις στις Δ.Ο.Υ: Σε ποιες περιοχές συγχωνεύονται οι εφορίες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news