facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ο Ερντογάν απαιτεί με δικαστική απόφαση την αφαίρεση από τα social δημιουργίας Έλληνα γραφίστα

Ο Σουλτάνος Ερντογάν απαιτεί με δικαστική απόφαση την αφαίρεση της συγκεκριμένης δημιουργίας Έλληνα γραφίστα (όπως και πολλών άλλων) από τα social media και κάτι τέτοια μου φτιάχνουν το κέφι. Αφού θέλει πόλεμο θα τον έχει. Να αναδημοσιεύσουμε παντού την εικόνα αυτού του φασίστα έτσι ακριβώς όπως τη σχεδίασε ο συμπατριώτης μας. Αφού αυτό ενοχλεί, αυτό να κάνουμε.
Για την ιστορία όπως μαρτυρά ο Jo Di:
«Σήμερα το πρωί, έλαβα ένα e-mail από το νομικό τμήμα του Twitter. Σε αυτό έχει επισυναφθεί μια απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η διαγραφή δημοσιεύσεων από διάφορους χρήστες σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα (Twitter, Facebook κ.α.) που αφορούν στην δράση του Erdogan. Το twitter αναλαμβάνει να ενημερώσει και να προτρέψει (κατά κάποιο τρόπο) τους χρήστες να διαγράψουν μόνοι τους τις δημοσιεύσεις τους, γιατί όπως αναφέρει ενδεχομένως θα κληθεί το ίδιο να λάβει δράση (να τις διαγράψει από μόνο του).
Η αναφορά στον Erdogan, είχε γίνει με αφορμή την επίθεση στην Άγκυρα, το 2015 και ανέφερε το τι φώναζαν οι Τούρκοι, οι οποίοι είχαν κατέβει στο δρόμο. “Δολοφόνε Erdogan” φώναζαν και αυτό περιέγραψε η εικόνα με έναν αρκετά ανάγλυφο τρόπο. Έκτοτε φυσικά, ο Erdogan έχει προχωρήσει σε πολύ χειρότερες τακτικές και αυτό που επιθυμεί στην παρούσα φάση είναι να διαγραφεί κάθε ίχνος από τις διαφορετικές φωνές – όχι μόνο μέσα στην Τουρκία – αλλά και παγκόσμια μέσω του διαδικτύου.
Το έγγραφο του τουρκικού δικαστηρίου περιλαμβάνει μια σειρά από 80 δημοσιεύσεις σε Twitter, Facebook, άλλα κοινωνικά δίκτυα αλλά και διευθύνσεις διάφορων blogs, από τις οποίες απαιτείται η διαγραφή περίπου 80 δημοσιεύσεων (κυρίως σκίτσων και εικόνων) που αφορούν στις δράσεις του Erdogan.
Η παραπάνω εικόνα μάλιστα, που αφορά στο Jo Di, δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2015 και στην λίστα του Erdogan περιλαμβάνεται περίπου 10 φορές από διαφορετικές διευθύνσεις και λογαριασμούς οι οποίοι είχαν κάνει αναδημοσιεύσεις της».
mesogios
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ερντογάν απαιτεί με δικαστική απόφαση την αφαίρεση από τα social δημιουργίας Έλληνα γραφίστα"

Εως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας η μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ

Η μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ, στην εταιρεία ειδικού σκοπού «South Europe Gateway Thessaloniki» αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Την Πέμπτη αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το σχετικό κυρωτικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΘ ΑΕ, Κωνσταντίνο Μέλλιο, το οποίο «εκτιμάται ότι θα πάει για ΦΕΚ μέχρι την Παρασκευή», έτσι ώστε την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη να γίνει- εκτός απροόπτου- η μεταβίβαση και το αργότερα στις αρχές Μαρτίου να «μπει» στο λιμάνι ο ιδιώτης επενδυτής.

Ο κ. Μέλλιος, στη συνάντηση της διοίκησης του ΟΛΘ με δημοσιογράφους, υπενθύμισε ότι οι υποχρεωτικές επενδύσεις από πλευράς του ιδιώτη επενδυτή προβλέπεται να φτάσουν στην επταετία τα 180 εκατ. ευρώ και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επέκταση της 6ης προβλήτας, καθώς -όπως χαρακτηριστικά είπε- χωρίς αυτή ο ΟΛΘ «δεν θα ήταν λιμάνι αλλά αλιευτικό καταφύγιο».

Ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Μακρής, επισήμανε ακόμη ότι σε μια πενταετία ή δεκαετία από σήμερα, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην περιοχή, αν κερδηθεί το στοίχημα, το οποίο συνδέεται άμεσα με την επέκταση της έκτης προβλήτας, για την προσέλκυση μεγάλων πλοίων, δυναμικότητας 13.000-14.000 TEUs, τα οποία θα επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη ώς απευθείας λιμάνι- κόμβο

«Σήμερα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης εξυπηρετεί μια ζώνη 350 χιλιομέτρων, που απλώνεται από την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία μέχρι το κάτω μέρος της Σερβίας, με ανταγωνισμό από λιμάνια όπως το Δυρράχιο και η Βάρνα ως προς τα εμπορευματοκιβώτια. Το στοίχημα είναι να πάει στα 800 χλμ., δηλαδή πάνω από τον Δούναβη και μέχρι το Βελιγράδι, δηλαδή να αυξήσει το μερίδιό του σε αυτές τις αγορές από μόλις 0,5% σήμερα μέχρι και σε 6%-7% έως και 10%», σημείωσε ο κ. Μακρής.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε μια δεκαετία η κοινοπραξία των ιδιωτών θα χρειαστεί να επενδύσει στο λιμάνι τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ, καθώς χρειάζεται να γίνουν πολλά πέραν της επέκτασης της 6ης προβλήτας.

ΑΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας η μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ "

Τσακαλώτος για επεισόδιο με Ντράγκι: θα διασφαλίσουμε τη ροή των πλειστηριασμών

Άκρως αποκαλυπτικά –αν και αρκούντως διπλωματικά- ήταν όσα ανέφερε την Τρίτη το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος,  για τους διαλόγους που είχε με τον Μάριο Ντράγκι στο Eurogroup της Καθαράς Δευτέρας.
Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Τσακαλώτος παρουσίασε τα σχέδια της κυβέρνησης εν όψει της εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα προσαρμογής τον ερχόμενο Αύγουστο και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις Ευρωβουλευτών – μελών της εν λόγω Επιτροπής. 
Εκεί ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε τις κόντρες, χαρακτήρισε «υπερβολικά απαισιόδοξους» τον Μάριο Ντράγκι και τον Κλάους Ρέγκλινγκ (σσ: ενώ ως πρόσφατα τον ρόλο του "απαισιόδοξου" τον απέδιδε στο ΔΝΤ) και προανήγγειλε πως θα υπάρξουν και άλλες κόντρες στο μέλλον. Επίσης άφησε ορθάνοιχτο το τι θα γίνει με τα αντίμετρα που έχουν τεθεί σαν αντιστάθμισμα για τις περικοπές των συντάξεων και του αφορολογήτου.

Τα αποσπάσματα της ομιλίας Τσακαλώτου, όπως τα δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, έχουν ως εξής:
1.       Σχετικά με τη φερόμενη διαφωνία μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, και σχετικά με τα μέτρα που συμφώνησε να λάβει η κυβέρνηση για το 2019 και 2020, ο υπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Χθες στο Eurogroup έγινε συζήτηση για το ομόλογο που εξέδωσε η Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα και νομίζω ότι και ο Mario Draghi και ο Klaus Regling ήταν υπερβολικά απαισιόδοξοι. Εγώ υποστήριξα ότι δεδομένης της κατάστασης στις αγορές, η έκδοση τα πήγε εξαιρετικά, ότι ήταν επιτυχημένη. Υπήρξε πολύ φιλική συζήτηση πάνω σε’ αυτό».

 «Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τα προαπαιτούμενα που δεν έχουν ολοκληρωθεί και δη επί της ανεμπόδιστης ροής των πλειστηριασμών που προβλέπεται να διασφαλιστεί. Εγώ θεωρώ ότι έχουν γίνει αρκετά για να κλείσει αυτό το προαπαιτούμενο και ότι η ΕΚΤ ήταν πιο αυστηρή στο θέμα αυτό απ’ όσο θα έπρεπε. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον επικεφαλής της ΕΚΤ, νομίζω ότι είναι αμοιβαίος ο σεβασμός».

«Υπήρξαν διαφωνίες και στο παρελθόν και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν και στο μέλλον».

2.   Για τα μέτρα και αντίμετρα για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος:

 
«Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα δημοσιονομικά ουδέτερο πακέτο. Προβλέπονται μεταξύ άλλων μειώσεις σε ορισμένες συντάξεις, αλλά και στήριξη οικογενειών. Δεν έχει γίνει συζήτηση με τους θεσμούς επ’ αυτών των μέτρων. Είναι πολύ νωρίς να πει κανείς, εάν αυτά θα αποτελέσουν μέρος των επερχόμενων διαπραγματεύσεων».

3.     Σχετικά με τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους και την αξιοπιστία της χώρας μετά τη λήξη του προγράμματος: 

«Θεωρώ ότι η Ελλάδα έχει οικοδομήσει σημαντική αξιοπιστία τα τελευταία 2,5 χρόνια. Αυτό φάνηκε σε επίπεδο αγορών, θεσμών και Eurogroup. Έχει βέβαια να κάνει και με αδιάσειστα δεδομένα (hard facts), όπως το  γεγονός ότι πετύχαμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Και ασφαλώς δεν θα υποτιμήσω τις δυσκολίες που πέρασε ο ελληνικός λαός. Επιστρέψαμε στην ανάπτυξη. Τα «υποκείμενα» στοιχεία για την ελληνική οικονομία είναι πολύ ισχυρά. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Οι εξαγωγές είναι σε πολύ καλό δρόμο και σε άλλους τομείς που δεν είναι εμφανείς τα στοιχεία είναι ισχυρά».

4.      Για την επόμενη μέρα από τα Μνημόνια: 

«Δεν είμαι σίγουρος ότι μία προληπτική πιστωτική γραμμή προσδίδει περισσότερη αξιοπιστία σε μία χώρα. Μάλλον περνάει το αντίθετο μήνυμα στις αγορές ότι δηλαδή “δεν εμπιστευόμαστε την Eλλάδα”. Λειτουργεί με ανάποδο τρόπο. Ο πραγματικός στόχος ενός τέτοιου  προγράμματος είναι να υπάρξει έξοδος από αυτό. Είναι καλή συγκυρία. Και η δική μας, αλλά και προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, δεν ήταν και τόσο τυχερές όσον αφορά τη διεθνή συγκυρία. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ειπωθεί “εμπιστευόμαστε την ελληνική κυβέρνηση, τα ελληνικά κόμματα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις εργοδοτικές ενώσεις και τον ιδιωτικό τομέα στη χώρα να σταθούν στα πόδια τους χωρίς μηχανική υποστήριξη”.

«Ο δεύτερος λόγος που δεν είμαι οπαδός της προληπτικής γραμμής είναι επειδή την θεωρώ υποκατάστατο και όχι κάτι συμπληρωματικό προς το cash buffer. Δεν μπορείς να έχεις και «μαξιλαράκι ασφαλείας» και προληπτική πιστωτική γραμμή. Κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα».

«Υπάρχει αβεβαιότητα στις αγορές σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά ας μην υπερβάλλουμε. Τα spreads είναι σήμερα πολύ χαμηλότερα απ’ ότι προβλεπόταν πριν την πρώτη μας έξοδο στις αγορές και μάλιστα είχαμε και μία μίνι-κρίση στις ΗΠΑ. Σ’ αυτό το πλαίσιο είχαμε μία πολύ επιτυχημένη έκδοση ομολόγων. Πιστεύω ότι η αξιοπιστία μας θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, εάν υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός στο θέμα του χρέους. Αυτό σίγουρα θα αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού. Και σε αυτό «κουμπώνει» και ο επονομαζόμενος «γαλλικός μηχανισμός»,  που εμείς είχαμε προτείνει πρώτοι, αλλά θα μείνει γνωστός πια ως «γαλλικός μηχανισμός», ο οποίος συμβιβάζει τις απαισιόδοξες προβλέψεις του ΔΝΤ για τους ρυθμούς ανάπτυξης και την πιο αισιόδοξη προσέγγιση της ΕΕ».

«Εάν αυτός ο μηχανισμός καθησυχάσει το ΔΝΤ, πιστεύω ότι θα καθησυχάσει και τις αγορές. Είτε πάντως το ΔΝΤ συμμετάσχει είτε όχι, έχει συμφωνηθεί να υπάρξουν μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Αυτή η απόφαση θα ενισχύσει σε μακροπρόθεσμο επίπεδο την αξιοπιστία της Ελλάδας».

5.       Σχετικά με το εάν θα ήταν σκόπιμο να ειπωθεί στην ΕΚΤ να μην αγοράσει ελληνικά ομόλογα για να φανεί ότι η χώρα μπορεί να σταθεί μόνη της απέναντι στις αγορές, ο υπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Το να ενταχθεί η Ελλάδα για ένα μικρό διάστημα στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ θα ήταν μία θετική ένδειξη, αλλά όχι απαραίτητο. Μπορούμε να βγούμε από το πρόγραμμα και χωρίς να ενταχθούμε στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ».
 
«Μπορεί να αναβαθμιστήκαμε πρόσφατα από τον οίκο Fitch, αλλά δεν είμαστε ακόμη – αλλά πλησιάζουμε – σε επενδυτική βαθμίδα. Το να μην αγοράζει η ΕΚΤ ελληνικά ομόλογα είναι πρόβλημα, αλλά όχι αξεπέραστο. Είναι δυσανάλογο να ζητήσεις προληπτική πιστωτική γραμμή μόνο και μόνο για να αποκτήσεις waiver (δυνατότητα να γίνονται αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ). Μπορούμε πάντως να αποκτήσουμε αξιοπιστία χωρίς να φτάσουμε σε τέτοια μήκη που προτείνετε…».
 
6.       Επί των stress tests, στα οποία θα υποβληθούν οι ελληνικές τράπεζες, κι αν αυτά κρύβουν κινδύνους και επί των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους σε συνδυασμό με την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας μετά το τέλος του προγράμματος, ο υπουργός επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Υποσχεθήκαμε να παρουσιάσουμε το ελληνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα τον Απρίλιο, μετά το ελληνικό Πάσχα. Στη συνέχεια νομίζω ότι θα συζητηθεί στο Eurogroup. Θα είμαστε έτοιμοι για τη συζήτηση αυτή. Είμαστε σε φάση επεξεργασίας του προγράμματος».

«Πρώτος στόχος είναι μην επιστρέψουμε στο μοντέλο της περιόδου πριν το 2008 και δεύτερος να διαμορφώσουμε ένα ολιστικό πρόγραμμα. Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας ποιο είναι το προφίλ της Ελλάδας, ότι δηλαδή έχει πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλο αγροτικό τομέα, όπως και άλλες ιδιαιτερότητες της χώρας και όλα να συγκεραστούν για να οικοδομηθεί ένα καινούργιο μοντέλο. Είναι έργο που εξελίσσεται συνεχώς. Παλιά πολλά κονδύλια πήγαιναν σε μεγάλα έργα υποδομής (το 80%), τώρα επενδύουμε πιο πολύ στις ΜΜΕ. Αλλάζει ο συνολικός σχεδιασμός, πρόκειται για άλλου τύπου διακυβέρνηση, διότι εμείς δεν ακολουθούμε τη λογική του πελατειακού συστήματος, αλλά συγκεκριμένους κανόνες που προσφέρουν απόλυτη διαφάνεια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

«Όσον αφορά το χρέος, είμαστε κοντά στις συζητήσεις, αλλά η Ελλάδα θα έπρεπε να συμμετέχει από την αρχή στις συζητήσεις αυτές. Δεν είναι τρόπος αυτός να κυβερνάται η Ευρώπη. Είναι επίσης αλήθεια ότι εάν είχε σχηματιστεί νωρίτερα και λειτουργούσε πλήρως η κυβέρνηση στη Γερμανία, πολλά θέματα θα είχαν προχωρήσει γρηγορότερα».

«Για τα τεστ αντοχής, ειλικρινά δεν ξέρω, κανείς δεν ξέρει, φαντάζομαι ούτε ο Μ. Ντράγκι το γνωρίζει. Κοιμάμαι πάντως πιο ήσυχος σε σχέση με πριν από ένα μήνα που δεν ήξερα τα ποσοστά ανάπτυξης».
 
7.       Σχετικά με το μέτωπο της φορολογίας και της φοροεισπρακτικής ικανότητας των ελληνικών Αρχών, ο υπουργός είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολη απ’ ότι περιμέναμε. Αλλά προχωράμε. Έχει προχωρήσει πολύ και η απόδοση του ΦΠΑ. Πολύ σπουδαίο έργο ήταν το λογισμικό για τη διασταύρωση στοιχείων, η οποία ήταν πολύ δύσκολο και κοπιώδες έργο. Το σύστημα διασταυρώνει καταθέσεις και προηγούμενες επιστροφές φόρου. Κάποτε αυτή η διαδικασία απαιτούσε 5 μήνες, τώρα θέλει 5 λεπτά. Ατυχές ήταν κατά τη γνώμη μου το θέμα της σχετικής παραγραφής που ορίστηκε από τα δικαστήρια. Ήταν απογοητευτική η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά τη σεβόμαστε ασφαλώς. Εάν δεν ήταν αυτό, θα τα πηγαίναμε καλύτερα».
 
8.     Σχετικά με τη Δημόσια Διοίκηση και τα σχέδια της κυβέρνησης με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ο υπουργός παρατήρησε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Δύο πτυχές υπάρχουν στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Υπάρχουν αυτές που ήταν ήδη στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και υπάρχει και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Και στα δύο μέτωπα είχαμε πρόοδο. Το Ελληνικό προχωράει πιο γρήγορα από την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. Υπάρχουν πάντως πολλοί τρόποι για να αξιοποιηθούν τα ακίνητα του Δημοσίου, οι εκμισθώσεις, οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα κ.ά.».

9.    Τελικές παρατηρήσεις του υπουργού Οικονομικών:


«Είναι σημαντικό να διδαχθούμε από την ελληνική εμπειρία. Η διαχείριση της ελληνικής κρίσης με βραχυπρόθεσμη λογική δεν βοήθησε τη χώρα. Θα ήταν σε κάθε περίπτωση ευπρόσδεκτη η συνδρομή του Ευρωκοινοβουλίου στο να προχωρήσει η Ελλάδα σε καθαρή έξοδο. Πέρα από αυτό, το θέμα της διαφάνειας και της δημοκρατίας είναι κρίσιμο και το Ευρωκοινοβούλιο έχει ισχυρό ρόλο να παίξει σε αυτό τον τομέα. Οι όποιες μεταρρυθμίσεις σε ΕΕ και Ευρωζώνη πρέπει να οδηγήσουν σε περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη λογοδοσία. Οι Ευρωπαίοι πολίτες διακατέχονται από σκεπτικισμό απέναντι στην ΕΕ, όχι επειδή πιστεύουν ότι είναι κοινωνικά ευαίσθητη, αλλά επειδή νοιώθουν ότι δεν έχουν ρόλο και επιρροή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων».

 «Στην Ελλάδα γίνεται συζήτηση σχετικά με το εάν η χώρα πάσχει από έλλειψη χρηματοδότησης ή από έλλειψη projects. Η Ελλάδα πιστεύω στερείται και τα δύο. Πρέπει να διαμορφωθούν προγράμματα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για να στηριχθούν οι ΜΜΕ, η κοινωνική οικονομία και οι δυνατότητες για να παράγονται καλά projects».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσακαλώτος για επεισόδιο με Ντράγκι: θα διασφαλίσουμε τη ροή των πλειστηριασμών"

Το ΠΑΜΕ άλλαξε όνομα στο ΥΠΟΙΚ: Υπουργείο Φοροληστείας, Πλειστηριασμών και Χαρατσίων

Οι αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς και την υψηλή φορολόγηση καλά κρατούν. Νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στον πεζόδρομο της Κοραή από μέλη της ΑΔΕΔΥ, της Λαϊκής Ενότητας και αριστερών συλλογικοτήτων, αλλά και απλών πολιτών κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει τις διαδικασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η πορεία κατευθύνθηκε προς τη Βουλή και το άγαλμα του άγνωστου στρατιώτη, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών.

Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ κάλεσε σε συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και πραγματοποίησε πορεία προς τοπ υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο, τα μέλη του, άλλαξαν το όνομα, μετατρέποντάς το σε  «Υπουργείο Φοροληστείας, Πλειστηριασμών και Χαρατσίων».

Την συγκέντρωση παρακολουθούσαν διακριτικά και αστυνομικές δυνάμεις.


Ακολουθούν φωτογραφίες από την πορεία και τη συγκέντρωση...







Φωτογραφίες από την παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών...





protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΠΑΜΕ άλλαξε όνομα στο ΥΠΟΙΚ: Υπουργείο Φοροληστείας, Πλειστηριασμών και Χαρατσίων"

Συμβολαιογράφοι: Συλλογικότητες διαμαρτυρήθηκαν για πλειστηριασμό που είχε αναβληθεί

Ο πλειστηριασμός για τον οποίο διαμαρτυρήθηκαν συλλογικότητες την Τετάρτη, είχε αναβληθεί, ανακοίνωσε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι «ο πλειστηριασμός για τον οποίο εξέφρασαν σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου τη δυσαρέσκεια τους με τις συνήθεις πλέον μεθόδους διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης συλλογικότητες, πρωτοστατούντος προσώπου με κορυφαίο πολιτειακό ρόλο στο παρελθόν, αφορά υψηλή οφειλή και είχε αναβληθεί καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον».

Σύμφωνα με τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο, για την αναβολή είχαν ενημερωθεί από την περασμένη Παρασκευή όλοι οι νόμιμοι εμπλεκόμενοι.

«Για μια ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι συλλογικότητες με τη γνωστή πλέον συμπεριφορά τους δεν προσδίδουν κάτι ουσιαστικό στο κοινό συμφέρον. Με τον δρόμο που έχουν επιλέξει το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται!», καταλήγει η ανακοίνωση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμβολαιογράφοι: Συλλογικότητες διαμαρτυρήθηκαν για πλειστηριασμό που είχε αναβληθεί "

To ΣτΕ έδωσε «πράσινο» φως για το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού

Το «πράσινο φως» έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων, καθώς έκρινε ότι είναι συνταγματικό και νόμιμο το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, εκτός από μία παράγραφο που αφορά τη συμμετοχή των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

Ειδικότερα, στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία, κ.λπ. για τη χορήγηση άδειας σε:
1) Φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού,
2) Φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού (ιδιώτες μη φαρμακοποιοί ) και
3) Συνεταιρισμούς μέλη της «Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας».
Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ακυρώθηκε υπουργική απόφαση, η οποία προέβλεπε, μεταξύ των άλλων, ότι μπορούσαν να ιδρυθούν φαρμακεία από μη αδειούχους φαρμακοποιούς, υποχρεωτικά υπό εταιρική μορφή (Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης), αρκεί ένα μέλος να είναι φαρμακοποιός και να έχει μετοχικό μερίδιο 20%.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου το περασμένο έτος με μια σειρά αποφάσεων της (1804-1807/2017) έκανε δεκτές τις αιτήσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Θεσσαλονίκης με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η από 20.5.2016 απόφασης των υπουργών Οικονομίας και Υγείας για «τις ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού και την ίδρυση φαρμακείου».

Το ΣτΕ δεν είχε μπει στην ουσία της υπόθεσης καθώς είχε κρίνει ότι οι προϋποθέσεις ίδρυσης φαρμακείων και τα θέματα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, ρυθμίζονται μόνο με νόμο ή Προεδρικό Διάταγμα και όχι με υπουργική απόφαση όπως είχε γίνει το 2017.

Τώρα, με την υπ΄ αριθμ. 26/2018 γνωμοδότησή του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγήτρια την πάρεδρο Θεοδώρα Ζιάμου, έκριναν ότι είναι σύμφωνοι με το άρθρο 5 του Συντάγματος οι εισαγόμενοι με το σχέδιο διατάγματος «περιορισμοί στην επαγγελματική ελευθερία των φαρμακοποιών και την επιχειρηματική ελευθερία των ιδιωτών – μη φαρμακοποιών, όσον αφορά την υποχρεωτική επιλογή εταιρικής μορφής και τη συμμετοχή στη σύνθεση του εταιρικού κεφαλαίου των φαρμακευτικών ΕΠΕ, με κριτήριο την επαγγελματική ιδιότητα των συμμετεχόντων».

Ακόμη, οι σύμβουλοι Επικρατείας σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι δεν εγείρει ζητήματα συνταγματικότητας, η πρόβλεψη του διατάγματος, «περί της υποχρεωτικής συμμετοχής σε ΕΠΕ ιδιοκτησίας αδειούχου- μη φαρμακοποιού, επιστήμονα φαρμακοποιού με ποσοστό εταιρικής μερίδας 20%» και προσθέτουν ότι «η νέα ρύθμιση περί διαχωρισμού του ιδιοκτησιακού και επιχειρησιακού τομέα των φαρμακείων από τον τομέα της παροχής αμιγώς φαρμακευτικών υπηρεσιών θεσπίζεται νομίμως, από το ελληνικό Κράτος, κατ’ εκτίμηση των σύγχρονων διεθνών αντιλήψεων περί ανοίγματος των ελεύθερων επαγγελμάτων στον ανταγωνισμό, λαμβανομένων υπόψη και των δεσμεύσεων της χώρας για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων με μείωση των περιορισμών, μεταξύ άλλων στα φαρμακεία». Στο σημείο αυτό επικαλούνται οι δικαστές τη μνημονιακή νομοθεσία.

Μάλιστα, σημειώνεται στην γνωμοδότηση, ότι η επίμαχη ρύθμιση κρίθηκε «αναγκαία για την αντιμετώπιση των φαινομένων της υπερκατανάλωσης φαρμάκων, της τεχνητής ζήτησης φαρμάκων και της προώθησης των μη γενοσήμων φαρμάκων, που προκαλούν αύξηση της κρατικής φαρμακευτικής δαπάνης και υπέρμετρη επιβάρυνση των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, τα οποία εκτιμάται από τα ως άνω κείμενα ότι δύνανται να αποδοθούν, μεταξύ άλλων, και στο μονοπώλιο του εμπορίου φαρμάκων εκ μέρους του κλειστού επαγγελματικού κύκλου των φαρμακοποιών. Η άρση του εν λόγω μονοπωλίου θεωρείται ότι θα συμβάλει στη διαμόρφωση από την ίδια την αγορά τόσο της προσφοράς και της ζήτησης των φαρμάκων, όσο και της ποιότητας των παρεχόμενων φαρμακευτικών προϊόντων και υπηρεσιών».

Ακόμα, οι σύμβουλοι Επικρατείας, χαρακτηρίζουν όχι μόνο αναγκαία, αλλά και συνταγματική τη υποχρεωτική συμμετοχή επιστήμονα φαρμακοποιού σε εμπορική κεφαλαιουχική εταιρεία, όπως είναι η ΕΠΕ, με ορισμένο ποσοστό εταιρικής μερίδας. Και είναι αναγκαία για «τη διασφάλιση της αυτοπρόσωπης παροχής φαρμακευτικών υπηρεσιών και τη συνακόλουθη ανάληψη προσωπικής ευθύνης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες βάσει των νομοθετικών κανόνων που διέπουν την άσκηση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, και δεν συνιστά, ως εκ τούτο, υπέρμετρο περιορισμό της επιχειρηματικής ελευθερίας».

Εξάλλου, επισημαίνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «η υποχρεωτική συμμετοχή του φαρμακοποιού σε φαρμακευτική ΕΠΕ με ποσοστό εταιρικής μερίδας μικρότερο του 50% δεν αντίκειται στη συνταγματικά προστατευόμενη επαγγελματική ελευθερία των φαρμακοποιών (άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος), καθώς δεν δύναται να θεωρηθεί ότι το Κράτος έχει την υποχρέωση να επιβάλλει ένα συγκεκριμένο, ευνοϊκό για το φαρμακευτικό επάγγελμα, τρόπο λειτουργίας των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, όπως την παραφύλαξη της ιδιοκτησίας των λειτουργούντων φαρμακείων στους επιστήμονες φαρμακοποιούς».

Ούτε όμως, συνεχίζει το ΣτΕ, «η παροχή της δυνατότητας, σε πρόσωπα που δεν έχουν τα ίδια επαγγελματικά προσόντα με αυτά των φαρμακοποιών, να συμμετέχουν σε επιχείρηση εκμετάλλευσης φαρμακείων δύναται να θεωρηθεί ότι περιορίζει ουσιωδώς την επαγγελματική ελευθερία των φαρμακοποιών, καθώς οι φαρμακοποιοί, που δεν καθίστανται απλοί υπάλληλοι αλλά εταίροι στην οικεία επιχείρηση, παραμένουν κύριοι της πλέον σημαντικής συνισταμένης της εκμετάλλευσης φαρμακείου, ήτοι της παροχής του κατάλληλου φαρμάκου στον ασθενή, υπό την ιδιότητά τους ως επιστημονικώς υπευθύνων (εκάστου εξ αυτών) ενός καταστήματος φαρμακείου».


Επίσης, οι περιορισμοί του σχεδίου διατάγματος «στην επιχειρηματική ελευθερία των αιτούντων την άδεια φαρμακείου, συναρτώμενοι με την τήρηση ορισμένων διαδικασιών και όρων αδειοδότησης φαρμακείου (θέσπιση κωλυμάτων απόκτησης της ιδιότητας εταίρου σε φαρμακείο, υποχρεωτικών προσόντων για την απόκτηση άδειας φαρμακείου, ανώτατου αριθμού αδειών φαρμακείου ανά φαρμακοποιό και ανά εταίρο), δεν αντίκεινται στο Σύνταγμα, στο μέτρο που οι τιθέμενοι περιορισμοί είναι πρόσφοροι, αναγκαίοι και κατάλληλοι για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη δραστηριότητα προσώπων που, χωρίς να διαθέτουν τα επαγγελματικά εχέγγυα του φαρμακοποιού, θα ηδύναντο να προτάξουν τα συγκεκριμένα, απαριθμούμενα στη διάταξη, επιχειρηματικά τους συμφέροντα έναντι των συμφερόντων των ασθενών».

Αντίθετα, οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν τη μόνη ένσταση που έχουν είναι στη διάταξη εκείνη του σχεδίου διατάγματος, η διάταξη που «θεσπίζει απόλυτη απαγόρευση συμμετοχής ως εταίρου, σε εταιρείες που λειτουργούν φαρμακείο, φυσικού ή νομικού προσώπου που μετέχει υπό οποιαδήποτε ιδιότητα σε εταιρείες ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων, σε φαρμακευτικές εταιρείες κ.ο.κ., εφόσον καθ’ όλη τη χρονική περίοδο από την έναρξη έως την παύση λειτουργίας του φαρμακείου και ως προς την εταιρεία στην οποία μετέχει το φυσικό πρόσωπο «είναι ή υπήρξε κύριος αριθμού μετοχών που το κατατάσσουν ή κατέτασσαν μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων μετόχων της εταιρείας», ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στην εφαρμογή της, διότι συναρτά την ιδιότητα του κύριου μετόχου με ενέργειες τρίτων προσώπων (αγορές, πωλήσεις μετοχών), ενίοτε βραχείας διάρκειας, που δεν υπόκεινται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στον έλεγχο των συγκεκριμένων προσώπων, ενώ μπορεί να συνεπάγεται αναδρομικές ή επιγενομένως ανακύπτουσες ακυρότητες».

Τι προβλέπει το σχέδιο διατάγματος

Σύμφωνα με το σχέδιο Διατάγματος «κάθε άδεια αντιστοιχεί σε ένα κατάστημα ή υποκατάστημα φαρμακείου. Ο ανώτερος επιτρεπόμενος αριθμός χορηγουμένων αδειών στο ίδιο φυσικό πρόσωπο αυξάνεται κατά μια άδεια κατ' ανώτερο όριο κατ' έτος μέχρι το 2020, οπότε ορίζεται ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός οι 10 άδειες σε πανελλαδική κλίμακα».
Ειδικότερα, «για το έτος 2018 επιτρέπεται η χορήγηση μέχρις 8 αδειών στο ίδιο πρόσωπο, για το έτος 2019 μέχρι 9 και για το 2020 μέχρι 10 αδειών στο ίδιο πρόσωπο».

Παράλληλα, ο ιδιώτης κάτοχος άδειας ίδρυσης φαρμακείου μη φαρμακοποιός μπορεί να λειτουργήσει το φαρμακείο, υποχρεωτικά μόνο ως Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ), που πρέπει να έχει συσταθεί πριν τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας του φαρμακείου. Στην ΕΠΕ μετέχει υποχρεωτικά ως εταίρος και με ποσοστό συμμετοχής τουλάχιστον 20% στο κεφάλαιο, τα κέρδη και τις ζημίες της εταιρείας ο φαρμακοποιός ο οποίος έχει δηλωθεί υπεύθυνος για τη λειτουργία του φαρμακείου.

Ακόμη, όταν χορηγείται άδεια σε φαρμακοποιό τότε το φαρμακείο του μπορεί να λειτουργήσει είτε ως ατομική επιχείρηση είτε ως εμπορική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής, εκτός αυτής της Ανώνυμης Εταιρείας.

Τέλος, οι άδειες φαρμακείου δεν χορηγούνται μόνο σε Έλληνες, αλλά και σε πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "To ΣτΕ έδωσε «πράσινο» φως για το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού"

Τασία: Δεν έβρισα τον Αθανασίου -Κάποιοι μου την έχουν «στημένη»

Σε γραπτή της δήλωση η Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε πως δεν χρησιμοποίησε απαξιωτική ή υβριστική έκφραση εναντίον του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και δεν είπε ποτέ «Αϊ στο διάολο».

Μάλιστα χαρακτήρισε κατασκευασμένο το περιστατικό και υποστήριξε πως κάποιοι ενδεχομένως της την έχουν «στημένη».

Η δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

Σε καμία στιγμή της διαδικασίας, την οποία διηύθυνα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, δεν χρησιμοποίησα απαξιωτική ή υβριστική έκφραση και ειδικά ενάντια στον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, όταν πήρε το λόγο ο κος Αθανασίου και κατήγγειλε το ως άνω περιστατικό, δεν κατάλαβα ότι αναφερόταν σε εμένα και δήλωσα ότι δεν άκουσα τι ειπώθηκε και ότι όποιος κι αν το είπε είναι τουλάχιστον αστοχία και αγένεια εκ μέρους του, γι΄ αυτό πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά.

Κάποιοι ενδεχομένως μου την έχουν «στημένη», αλλά η συγκεκριμένη κατασκευή καλό είναι να μην τους οδηγεί να θεωρούν ότι μπορούν να την αξιοποιήσουν για να με πλήξουν.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τασία: Δεν έβρισα τον Αθανασίου -Κάποιοι μου την έχουν «στημένη» "

Υπόθεση Novartis - Ακούστε την Τασία να καθυβρίζει τον Αθανασίου: Άι στο διάολο!

Σε μα απίστευτη λεκτική ακρότητα προέβη η Τασία Χριστοδουλοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Γ' αντιπρόεδρος της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τα καταγγελλόμενα αδικήματα εναντίον δέκα πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου ζητούσε να λάβει το λόγο για να τοποθετηθεί επί της διαδικασίας για το αν είναι σωστό να στηθούν μία, δέκα ή έντεκα κάλπες -ώστε να συμπεριληφθεί και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, όμως η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου αρνούνταν πεισματικά.

Ακούστε το ηχητικό με την Τασία Χριστοδουλοπούλου να λέει στον Χαράλαμπο Αθανασίου «άι στο διάολο»:



«Κύριε Αθανασίου τα νομικά αφήστε τα λοιπόν. Θέλετε να μιλήσετε νομικά, πολιτικά» είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου ενώ προήδρευε της διαδικασίας. Και νομίζοντας προφανώς ότι έχει κλείσει το μικρόφωνό της, η Τασία Χριστοδουλοπούλου ξέσπασε εναντίον του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου λέγοντας: «Αι στο διάολο...».

Το λεκτικό ατόπημα της κυρίας Χριστοδουλοπούλου προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια. Ο κ. Δένδιας αποκάλυψε ότι η αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε από τα μικρόφωνα να... διαολοστέλνει τον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Όταν ο κ. Δένδιας διάβασε και το επίμαχο απόσπασμα των επίσημων πρακτικών της Βουλής, η κυρία Χριστοδουλοπούλου διέψευσε ότι έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο, δήλωσε ανήξερη και έσπευσε να καταγγείλει εκείνον που «έστειλε στον διάολο» τον κ. Αθανασίου.



Διαβάστε το διάλογο Χριστοδουλοπούλου-Δένδια:

«Τ. Χριστοδουλοπούλου: Δεν τον έθιξα, δεν τον αμφισβήτησα.

Ν. Δένδιας: Εξηγήστε το στον κ. Αθανασίου. Είναι στα πρακτικά.

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Κύριοι κοιτάξτε να δείτε μπορούμε εδώ…. Κυριε Δένδια…

Ν. Δένδιας: Να ζητήσετε την διαγραφή από πρακτικά και πείτε στον κ. Αθανασίου ότι τον τιμάτε και τον υπολήπτεστε.

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Ετσι θα το λήξω. Εγώ δεν το άκουσα όπως δεν το άκουσε κανείς. Φαίνεται ότι το άκουσαν τα πρακτικά. Δεν το αμφισβητώ. Οποιος το είπε δεν ήταν απλά αστοχία και αγένεια αλλά οτιδήποτε άλλο» είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής επιλέγοντας να συνεχίσει με ειρωνική διάθεση αντί να ανακαλέσει.

Διαβάστε το διάλογο που ακολούθησε μεταξύ της κυρίας Χριστοδουλοπούλου και του κ. Αθανασίου:

Χαράλαμπος Αθανασίου: Αυτό που κάνετε είναι ανεπίτρεπτο. Έχουν ενοχλήσει οι παρεμβάσεις μου που οδήγησαν στην αποκάλυψης της σκευωρίας με τους μάρτυρες Ανακαλέστε.

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Διαβάστε τους νόμους.

Χ. Αθανασίου: έχετε λάθος. Είναι ντροπή για το κοινοβούλιο

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Ήθελε επί προσωπικού ένα λεπτό δεν είπε τίποτα.

Χ. Αθανασίου: Θα ανακαλέσετε;

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Σας παρακαλώ τελειώσατε. Τότε θα δούμε τι ακριβώς θα κάνουμε. Θα μπορούσαμε να δούμε ένα ψηφοδέλτιο με τα δέκα ονόματα . Πως από πριν θα προσδιοριστεί ποιοι θα παραπεμφθούν στην προανακριτική; Πως από πριν μπορεί να αποκλειστεί ότι κάποιοι μπορεί να μην παραπεμφθούν;».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis - Ακούστε την Τασία να καθυβρίζει τον Αθανασίου: Άι στο διάολο!"

Ραχήλ Μακρή: «Ο Καμμένος γνώριζε για το σκάνδαλο Novartis από το 2012»

Την δικογραφία των αμερικανικών δικαστικών Αρχών για την υπόθεση Novartis φέρνει στο φως της δημοσιότητας η επικεφαλής του Μετώπου Νίκης, Ραχήλ Μακρή, αποκαλύπτοντας ότι ο Πάνος Καμμένος είχε στην κατοχή του την συγκεκριμένη δικογραφία από το 2012, όμως δεν την παρέδωσε ποτέ μέχρι σήμερα στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές της χώρας.

Αναλυτικά, η Ραχήλ Μακρή σημειώνει:

«Με αφορμή την αυριανή συζήτηση στην Βουλή, της περίφημης υπόθεσης Novartis, που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανέσυρε από τα συρτάρια μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την Μακεδονία, δημοσιεύω την πραγματική δικογραφία των Αμερικανικών Δικαστικών Αρχών για το σκάνδαλο ”Novartis”. 
Δικογραφία που είχε στην κατοχή του μεταξύ άλλων, από το 2012, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος, απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω προσωπικά.

Την δημοσιοποιώ προς τους ληστεμένους Έλληνες, προκειμένου να γνωρίζουν την αλήθεια για μια δικογραφία που ο Πάνος Καμμένος δεν παρέδωσε αμέσως στις Δικαστικές Αρχές της χώρας, αλλά διέρρευσε (από ποιον άραγε;) , 6 σχεδόν χρόνια μετά, σε δημοσιογράφο του Μαξίμου αφήνοντας σαφείς υπόνοιες και εύλογα ερωτήματα ως προς την όλη σκοπιμότητα.

Ήδη ο πολιτικός κόσμος βοά για στημένο «σκηνικό φθηνού πολιτικού αντιπερισπασμού» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία σε συνεργασία δυστυχώς με δικαστικούς λειτουργούς, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με απώτερο σκοπό την πολιτική της επιβίωση.

Για αυτό ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος και η κυβέρνηση τους οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις, για ποιο λόγο τόσα χρόνια κρατούσε «θαμμένη» στα συρτάρια του γραφείου του, την δικογραφία για το σκάνδαλο ”Novartis”;»

Δείτε την δικογραφία των Αμερικανικών Δικαστικών Αρχών για την υπόθεση Novartis:


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ραχήλ Μακρή: «Ο Καμμένος γνώριζε για το σκάνδαλο Novartis από το 2012»"

Διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών σε τράπεζες

Στις τράπεζες μετέφεραν τις αντιδράσεις τους εναντίον των πλειστηριασμών -ηλεκτρονικών και μη- τα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής, οι οποίοι έκαναν παρέμβαση σε αρκετά κτίρια σήμερα το πρωί και ενόψει της συγκέντρωσης που έχουν καλέσει για σήμερα το απόγευμα στις 18:00 στην πλατεία Κοραή.

Συγκεκριμένα, καλούν «συλλογικότητες γειτονιάς, εργατικές λέσχες, επιτροπές αγώνα, σωματεία, ομοσπονδίες, σε συγκέντρωση για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς», ενώ όπως τονίζεται θα ακολουθήσει, πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο τελευταίος χώρος στον οποίον εξελίχθηκε η διαμαρτυρία, ήταν το κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, απέναντι από την παλιά Βουλή. Εκεί, τα ρολά κατέβηκαν και οι διαδηλωτές έμειναν μέσα, μαζί με τα πανό τους.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:
o1kimz3nz3yt5e1hd3dhoizb3vufsfy9IMG_0068IMG_0076rm0cry0iIMG_0081IMG_0080IMG_0084IMG_0083
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών σε τράπεζες"

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για υπόθεση Novartis: Θεσμικά ανεπίτρεπτη η παρέμβαση Θάνου

Θεσμικά ανεπίτρεπτη χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε σημερινή σκληρή ανακοίνωσή της τη χθεσινή παρέμβαση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου στην υπόθεση της Novartis, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι στερούνται κοινής λογικής οι αναφορές μερίδας του Τύπου περί απόπειρας συγκάλυψης της υπόθεσης εάν αυτή ανατεθεί σε Εφέτη-Ανακριτή.

Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπογραμμίζει ότι δεκάδες υποθέσεις στο παρελθόν ανατέθηκαν σε Εφέτες-Ανακριτές λόγω της σπουδαιότητάς τους και της μεγαλύτερης εμπειρίας που διαθέτουν οι ανώτεροι δικαστές και μια από αυτές είναι η υπόθεση της «Χρυσής Αυγής».

Ειδικότερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Η χθεσινή δήλωση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού περί έλλειψης αρμοδιότητας του Εφετείου Αθηνών να αναθέσει την υπόθεση Novartis σε ειδικό Εφέτη-Ανακριτή είναι αφενός θεσμικά ανεπίτρεπτη διότι χωρίς καμία εξουσία παρεμβαίνει σε ένα ζήτημα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών και αφετέρου νομικά εσφαλμένη τουλάχιστον ως προς την διαδικασία σύγκλησής της. Θυμίζουμε ότι ακριβώς όμοια ήταν η περίπτωση της «Χρυσής Αυγής» στην οποία το Εφετείο όρισε ειδικό Εφέτη-Ανακριτή ενώ αρχικά την ανάκριση διεξήγαγε Ανακριτής Διαφθοράς του Πρωτοδικείου Αθηνών. Είναι εντελώς ακατανόητες και στερούμενες κοινής λογικής οι αναφορές μερίδας του Τύπου περί απόπειρας συγκάλυψης της υπόθεσης εάν αυτή ανατεθεί σε Εφέτη-Ανακριτή. Δεκάδες υποθέσεις στο παρελθόν ανατέθηκαν σε Εφέτες-Ανακριτές λόγω της σπουδαιότητάς τους και της μεγαλύτερης εμπειρίας που διαθέτουν οι ανώτεροι δικαστές, χωρίς βεβαίως να αμφισβητείται από κανέναν η ικανότητα των δικαστικών λειτουργών του πρώτου βαθμού. Η επιλογή του Εφέτη-Ανακριτή γίνεται σύμφωνα με το νόμο και με πλήρη διαφάνεια από την Ολομέλεια του δικαστηρίου και είναι ανήθικος και υποβολιμαίος οποιοσδήποτε υπαινιγμός διατυπώνεται από δημοσιογράφους.
Σε κάθε περίπτωση η αποκλειστική κρίση για ένα τέτοιο ζήτημα ανήκει στους δικαστές του Εφετείου και κανείς δεν δικαιούται να προβαίνει σε υποδείξεις για την άσκηση ή μη του δικαιοδοτικού τους καθήκοντος».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για υπόθεση Novartis: Θεσμικά ανεπίτρεπτη η παρέμβαση Θάνου"

Συνάντηση Ζάεφ - Μέρκελ στο Βερολίνο για το θέμα των Σκοπίων

Ρόλο στο θέμα των Σκοπίων φαίνεται να διαδραματίζει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ που έχει καλέσει σήμερα στο Βερολίνο τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ενώ έχει κλείσει ραντεβού και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή, στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Η καγκελάριος θα υποδεχτεί τον κ. Ζάεφ στην Καγκελαρία με στρατιωτικές τιμές στις 13.00 μ.μ. ώρα Ελλάδος, ενώ στη συνέχεια περί τις 14:15, αναμένεται να δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου. Ο Ζόραν Ζάεφ θα γίνει δεκτός και από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Στην ατζέντα της συνάντησης Mέρκελ - Ζάεφ περιλαμβάνονται διμερή θέματα αλλά και τα τρέχοντα ζητήματα ευρωπαϊκής και περιφερειακής πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνάντηση της κυρίας Μέρκελ με τον Ζόραν Ζάεφ είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, στην Τεργέστη.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Ζάεφ - Μέρκελ στο Βερολίνο για το θέμα των Σκοπίων "

Τούρκοι παρεμπόδισαν από θάλασσα κι αέρα την διάσωση μεταναστών ανοικτά της Ρόδου!

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για έκθεση, διακίνηση μεταναστών και παράνομη είσοδο στη χώρα άσκησε χθες ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας εις βάρος ενός 33χρονου, υπηκόου Τουρκμενιστάν, που συνελήφθη ανατολικά της Ρόδου τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Φεβρουαρίου 2018.

Πιο συγκεκριμένα την 19η Φεβρουαρίου 2018 και περί ώρα 03:00 το Λιμενικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά από αλλοδαπό ονόματι «ALI» για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους το οποίο μεταφέρει παράτυπους μετανάστες και κατευθύνεται προς το Φαληράκι Ρόδου.

Αμεσα, ενημερώθηκε ναυαγοσωστικό σκάφος το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, προκειμένου να ερευνήσει την εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

Στη συνέχεια και έπειτα από διαταγή του ΕΚΣΕΔ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, έτερο σκάφος απέπλευσε για συνδρομή στις έρευνες.

Περί ώρα 06:10 εντοπίστηκε ένα ημιβυθισμένο ταχύπλοο σκάφος, λευκού χρώματος, σημαίας Τουρκίας, στο οποίο επέβαιναν δεκαπέντε αλλοδαποί, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης διάσωσης.

Ακολούθως, ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής τους και η μετεπιβίβασή τους. Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι οποίες σε συνδυασμό με τα απόνερα που δημιουργούσαν οι επικίνδυνοι ελιγμοί δύο τούρκικων ακταιωρών, που έπλεαν πλησίον του σημείου διάσωσης, κατέστησαν αδύνατη τη ρυμούλκηση του σκάφους.

Επιπλέον, ελικοφόρο αεροπλάνο και ελικόπτερο των τούρκικων αρχών πραγματοποιούσαν πτήσεις σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από το σκάφος του Λιμενικού παρενοχλώντας την διάσωση των μεταναστών.

Περί ώρα 08:00 το σκάφος του Λιμενικού κατέπλευσε στον λιμένα Μανδρακίου, όπου οι διασωθέντες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, όπου και συνελήφθησαν.

Ακολούθως, αναγνώρισαν τον 33χρονο ως τον χειριστή του ταχυπλόου σκάφους που τους μετέφερε από τα απέναντι τουρκικά παράλια στη Ρόδο.

‘Οπως προκύπτει από καταθέσεις, οι παράνομοι μετανάστες ήρθαν σε επικοινωνία με διακινητές στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι τους ζήτησαν πριν περίπου τρεις ημέρες να μεταβούν στο Φετιγιέ.

Εν συνεχεία, το απόγευμα της 18ης Φεβρουαρίου 2018 τους μετέφεραν με φορτηγό, από το ξενοδοχείο, όπου διέμεναν, σε ένα απόμερο μέρος έξω από το Φετιγιέ.

Εκεί επιβιβάστηκαν σε ένα ταχύπλοο σκάφος και αναχώρησαν περί ώρα 21:00 με προορισμό την Ρόδο.
Πρωινές ώρες της 19ης Φεβρουαρίου 2018, το σκάφος άρχισε να παρουσιάζει εισροή υδάτων. Τότε κάποιος από αυτούς κάλεσε με το κινητό του τηλέφωνο για βοήθεια. Μάλιστα, δήλωσαν ότι η εισροή των υδάτων σε συνδυασμό με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να αισθανθούν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Για την μεταφορά τους πλήρωσαν από 1.450 ως 6.000 δολάρια ΗΠΑ.

Ο κατηγορούμενος, ισχυρίστηκε πως αρχικά το σκάφος το κυβερνούσε κάποιο άλλο άτομο, το οποίο μόλις πέρασαν τα τουρκικά σύνορα επιβιβάστηκε σε έτερο φουσκωτό σκάφος και τους εγκατέλειψε.
Πριν τους εγκαταλείψει ζήτησε από τον ίδιο να αναλάβει την διακυβέρνηση του σκάφους, διότι όλοι οι υπόλοιποι κοιμόντουσαν. Για αντάλλαγμα, οι οικείοι του κατηγορούμενου που βρίσκονται στην Τουρκία δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν για την μεταφορά τους.

dimokratiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκοι παρεμπόδισαν από θάλασσα κι αέρα την διάσωση μεταναστών ανοικτά της Ρόδου! "

Υπό άκρα μυστικότητα η μεταφορά των 17 Τούρκων που αιτούνται άσυλο

Μέσω του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Ρόδος» έφθασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά οι 17 Τούρκοι πολίτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (19/02) στην Πούντα Οινουσσών, με αίτημα να τους παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αποβίβασή τους στο λιμάνι έγινε υπό άκρα μυστικότητα από τις Αρχές, προκειμένου να μη δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των 17, βρίσκονται 4 γυναίκες και 6 παιδιά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπό άκρα μυστικότητα η μεταφορά των 17 Τούρκων που αιτούνται άσυλο"

Συμμορίες με σκάνερ εντοπίζουν ποια σπίτια έχουν λεφτά!

High tech συμμορίες εφοδιασμένες με ειδικά σκάνερ εντοπισμού μεγάλου αριθμού χαρτονομισμάτων ή χρυσαφικών και πολύτιμων αντικειμένων σαρώνουν τους τελευταίους μήνες την Ελλάδα, χτυπώντας επιλεκτικά σπίτια και αυτοκίνητα που κρύβουν μικρούς θησαυρούς. Ουσιαστικά μετατρέπουν τους ανιχνευτές χρυσού, που έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν τα μέταλλα που βρίσκονται στις ταινίες ασφαλείας των χαρτονομισμάτων, όταν αυτά υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες.

Ετσι ερμηνεύουν οι αστυνομικοί το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά με «αναλήψεις» μεγάλων χρηματικών ποσών από σπίτια και αρπαγές κοσμημάτων τα οποία ήταν καταχωνιασμένα σε σημεία που αν κάποιος δεν γνώριζε δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να τα εντοπίσει. Το απίστευτο είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις στα σπίτια δεν υπήρχαν ίχνη ψαξίματος, αφού οι «ποντικοί» πήγαν κατευθείαν στα σημεία όπου ήταν κρυμμένα τα χρήματα και τα κοσμήματα. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι υπάρχουν περισσότερες από δέκα ομάδες κυρίως αλλοδαπών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης και της Βουλγαρίας που έχουν στη διάθεσή τους τέτοιου είδους ανιχνευτές χαρτονομισμάτων και κοσμημάτων (άλλοι μεγαλύτερων και άλλοι μικρότερων δυνατοτήτων) και σαν ποντικοί-χρυσοθήρες γλιστράνε σε σπίτια και αυτοκίνητα για να βάλουν χέρι σε κοσμήματα και μετρητά.

Η τεχνολογία

Σε όλη τη χώρα τους τελευταίους μήνες παρατηρείται ένα φαινόμενο που έβαλε σε σκέψη τις αρχές ασφαλείας. Δηλαδή, πώς είναι δυνατόν οι διαρρήκτες να γνωρίζουν σε ποια σπίτια είναι κρυμμένα μεγάλα χρηματικά ποσά, είτε κασετίνες κοσμημάτων και να χτυπούν επιλεκτικά. Σε πολλές περιπτώσεις, λένε οι πληροφορίες, συμμορίες συγκεντρώνουν στοιχεία μέσω γνωστών ή παρακολουθούν τα θύματα και έτσι μαθαίνουν το οικονομικό τους προφίλ. Για παράδειγμα, πολλές φορές οικιακές βοηθοί ή υπάλληλοι μεταφέρουν είτε οικειοθελώς, είτε χωρίς να το γνωρίζουν τέτοια στοιχεία διευκολύνοντας το έργο των ποντικών. Βέβαια, αν και ισχύει αυτό σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχει και ένα δεύτερο σημείο που προβληματίζει τους αστυνομικούς.

Οι high tech διαρρήκτες εντοπίζουν εύκολα τις κρυψώνες, σαν κάτι να τους κατευθύνει και στις πιο πολλές «επισκέψεις» πηγαίνουν κατευθείαν στο ψητό χωρίς καν να ψάξουν ή να αναστατώσουν το σπίτι. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, τα χρήματα ή τα κοσμήματα ήταν τόσο καλά κρυμμένα που μόνο αν κάποιος διέθετε μαντικές ικανότητες θα μπορούσε να τα ξεθάψει.

Το ίδιο έχει καταγραφεί και σε περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων μέσα στα οποία υπήρχαν κρυμμένα μεγάλα χρηματικά ποσά. Οπως, για παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα στην Κηφισιά, όπου σε παρκαρισμένο όχημα οι κλέφτες βρήκαν και βούτηξαν από το εσωτερικό του 11.600 ευρώ. Ή στο Κολωνάκι πριν από δεκαπέντε ημέρες όταν έκλεψαν πάνω από 15.000 ευρώ. Με αυτά τα δεδομένα αλλά και τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει από ανάλογες συμμορίες που δρουν στο εξωτερικό, οι αρμόδιες αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η τεχνολογία έχει εισβάλει για τα καλά και στους διαρρήκτες. Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση των επιθέσεων, αλλοδαποί άσοι στα ηλεκτρονικά έχουν τη δυνατότητα να μετατρέπουν μηχανήματα εντοπισμού μετάλλων όπως χρυσός, χαλκός και άλλα σε σκάνερ εντοπισμού χαρτονομισμάτων και κοσμημάτων. Αυτό μπορεί να γίνει, όπως λένε οι ειδικοί, με επέμβαση στους αισθητήρες των συστημάτων, την κατάλληλη ρύθμιση ή την αντικατάστασή τους από ευαίσθητους και πολύ πιο εξελιγμένους.

Αν και οι πληροφορίες αλλά και οι φήμες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα τέτοιες συμμορίες, η Ασφάλεια δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να συλλάβει άτομα και να κατασχέσει σκάνερ. «Αν δεν εξιχνιάσουμε υποθέσεις και δεν κατάσχουμε μηχανήματα, δεν μπορούμε να μιλάμε με στοιχεία αλλά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο» αναφέρει αξιωματικός της Ασφάλειας στο «ΘΕΜΑ». Επισημαίνει μάλιστα ότι «η τεχνολογική εξέλιξη είναι δεδομένο ότι χρησιμοποιείται από τους διαρρήκτες αλλά και τους κακοποιούς και σε πολλές περιπτώσεις οι συμμορίες είναι ένα βήμα μπροστά από τους διώκτες τους».

Το πρώτο ύποπτο συμβάν

Πριν από μερικούς μήνες έγινε μια διάρρηξη στην Πάτρα που τράβηξε την προσοχή των αξιωματικών της Ασφάλειας. Τότε άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι μιας οικογένειας και άρπαξαν 2.500 ευρώ που ήταν κρυμμένα σε σημείο που αν δεν το γνώριζες δεν θα τα έβρισκες. Οι αρμόδιοι έλεγαν πως τα εντόπισαν χάρη σε σκάνερ παρόμοιο με μηχανήματα ανίχνευσης χρυσού ή και μετάλλων, που χρησιμοποιούν διάφοροι επιτήδειοι. Σύμφωνα με την εξήγηση που έδωσαν αστυνομικοί στο θύμα της διάρρηξης, υπάρχουν και μηχανήματα που ανιχνεύουν την ειδική ταινία γνησιότητας των χαρτονομισμάτων, ουσιαστικά δηλαδή το κράμα μετάλλων που υπάρχει. Σύμφωνα με τα ενημερωτικά της ΕΛ.ΑΣ., σημειώθηκε μια κλοπή σε διαμέρισμα στο κέντρο και ο ιδιοκτήτης του βρήκε παραβιασμένη την πόρτα του σπιτιού. Οι δράστες χωρίς να έχουν αγγίξει το παραμικρό -δεν είχαν ανοίξει καν τις ντουλάπες- πήγαν κατευθείαν στο σωστό σημείο και άρπαξαν τις δεσμίδες με τα 2.500 ευρώ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμμορίες με σκάνερ εντοπίζουν ποια σπίτια έχουν λεφτά!"

Στήριξη Ερντογάν σε ΠΓΔΜ - Ιβανόφ: Το να θίγονται θέματα όπως η ταυτότητα και το Σύνταγμα δυσκολεύει τη λύση

«Ανεπίτρεπτο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκε Ιβανόφ να αμφισβητείται, όπως είπε, «το κυριαρχικό δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μίας χώρας, που είναι εγγυημένο από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», σε κοινές του δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα την Τρίτη.
Ο κ. Ιβανόφ ευχαρίστησε τον κ. Ερντογάν για τη στάση της Τουρκίας και σημείωσε ότι το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να επιλυθεί στο πλαίσιο που ορίζεται από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΟΗΕ, της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης του 2011.
«Το να θίγονται θέματα όπως η ταυτότητα, η γλώσσα και το Σύνταγμα δεν συμβάλλει, αλλά αντίθετα δυσκολεύει τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης. Με χαροποιεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ερντογάν  και σε αυτήν την επίσκεψη εξέφρασε πλήρη κατανόηση για τις απόψεις μας σε αυτό το θέμα», συμπλήρωσε ο κ. Ιβανόφ.
Από την πλευρά του ο κ. Ερντογάν, αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ, δήλωσε ότι «είμαστε οι πρώτοι που αναγνωρίσαμε το συνταγματικό της όνομα» και υπογράμμισε πως δεν θα αλλάξει αυτή η απόφαση.
Σημείωσε επίσης ότι πέραν της αναγνώρισης του συνταγματικού ονόματος και του ονόματος του έθνους, η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε πρέσβη στην ΠΓΔΜ, την οποία αποκάλεσε «Μακεδονία».
ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Στήριξη Ερντογάν σε ΠΓΔΜ - Ιβανόφ: Το να θίγονται θέματα όπως η ταυτότητα και το Σύνταγμα δυσκολεύει τη λύση"

Express: Η Τουρκία απειλεί να εισβάλλει στην Ελλάδα - Εμπρηστικές δηλώσεις Κιλιντζάρογλου για 18 νησιά στο Αιγαίο

Η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, ο οποίος δήλωσε για μια ακόμα φορά πως αν κερδίσει τις εκλογές το 2019 θα κάνει πόλεμο εναντίον της Ελλάδας για να ανακαταλάβει τα 18 νησιά του Αιγαίου για τα οποία, ισχυρίζεται ότι η Αθήνα δεν έχει έγγραφα που να αποδεικνύουν την κυριότητά τους.
Αυτό σύμφωνα με την εφημερίδα θα είναι η αφορμή για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
"Θα εισβάλλουμε και θα καταλάβουμε τα 18 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο όπως έκανε και ο πρωθυπουργός Ετσεβίτ στην Κύπρο το 1974", είπε ο Κιλιντζάρογλου.

"Πολεμοχαρείς δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση ή σοβαρολογούν;" είναι το δηκτικό σχόλιο της Βρετανικής εφημερίδας. Οι δηλώσεις γίνονται την ώρα που η προσοχή του Ερντογάν είναι στραμμένη κυρίως στην επιχείρηση για την κατάληψη της Αφρίν στην Συρία.
Θυμίζει τις πρόσφατες απειλητικές δηλώσεις του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.«Μη νομίζουν ότι δεν παρατηρούμε τις κινήσεις ανοικτά της Κύπρου με τις έρευνες και τις κινήσεις στο Αιγαίο με τις βραχονησίδες. Προειδοποιούμε όσους κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην ξεπερνούν τα όρια. Τουρκικά πολεμικά πλοία παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή».
Ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι είναι σε γνώση της Τουρκίας οι καιροσκοπικές, όπως τις χαρακτήρισε, προσπάθειες για έρευνες στην Κύπρο ή στα νησιά του Αιγαίου.
«Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια να μην κάνουν το λάθος να υποτιμήσουν την Τουρκία γνωρίζοντας ότι έχει ανοικτό μέτωπο στα νότια της».
Δεν θα ανεχθούμε εκείνους που θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν ή να περιορίσουν τα δικαιώματά μας να αναλάβουμε δράση και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και την εθνική μας ασφάλεια είτε στην Αφρίν, είτε στο Αιγαίο».
Μάλιστα προειδοποίησε τις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται ανοικτά της Κύπρου λέγοντας: «Οι μαγκιές τους, είναι μέχρι να δουν τα καράβια το στρατό μας και τα αεροσκάφη μας».
Η εφημερίδα θυμίζει επίσης ότι ο Ερντογάν θέλει να αναβιώσει τις μέρες δόξας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και δεν έχει κρύψει ότι θέλει να πάρει πίσω εδάφη που έχασε με την κατάρρευσή της στις αρχές του 20ου αιώνα.
Πηγή:Express.co.uk
enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Express: Η Τουρκία απειλεί να εισβάλλει στην Ελλάδα - Εμπρηστικές δηλώσεις Κιλιντζάρογλου για 18 νησιά στο Αιγαίο"

Ο Αλβανός πρόεδρος αμφισβητεί τα ελληνοαλβανικά θαλάσσια σύνορα

“Φωτιά” στις ελληνοαλβανικές σχέσεις βάζει ο Ίλιρ Μέτα! Ο πρόεδρος της Αλβανίας αρνήθηκε σήμερα να δώσει την άδεια για περαιτέρω συνομιλίες με την Ελλάδα για τα θαλάσσια σύνορα, απαιτώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης.

“Το αίτημα δεν καθορίζει με σαφήνεια το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων, για τς οποίες ζητείται η εξουσιοδότηση”, τόνισε ο Μέτα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Και πρόσθεσε: “Ο σκοπός του προέδρου δεν ήταν και δεν είναι τα πολιτικά παιχνίδια με ένα τόσο σοβαρό και λεπτό ζήτημα”.

Υπενθυμίζουμε ότι ο διάλογος για τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας, άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο στην Κρήτη μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Ντίτμιρ Μπουσάτι.

Η συμφωνία του 2009

Τον Απρίλιο του 2009 ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη υπέγραψαν στην Αλβανία τη συμφωνία για την ΑΟΖ και τα θαλάσσια σύνορα. Ο κ. Καραμανλής, μετά την υπογραφή της συμφωνίας μίλησε στο Κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας. Με βάση τη συμφωνία οριοθετείτο η υφαλοκρηπίδα και οι άλλες θαλάσσιες ζώνες, τις οποίες δικαιούνται οι δύο χώρες, βάσει των διατάξεων του Διεθνούς Δικαίου. Η συμφωνία βασίστηκε, όπως δήλωσαν οι επικεφαλής των δύο κρατών, στις διατάξεις της Συμβάσεως του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θαλάσσης και στην αρχή της λεγομένης «μέσης γραμμής».

Δημιουργούσε, όμως, ένα κακό προηγούμενο για την Τουρκία διότι αυτή η συμφωνία έδινε πλήρη δικαιώματα στα ελληνικά νησιά και η οριοθέτηση έγινε βάσει της «μέσης γραμμής» που αντιπαθεί τόσο η Τουρκία και φυσικά αποτελούσε ένα πολύ κακό προηγούμενο γι’ αυτήν. Έτσι, ζήτησε από την Αλβανία να την ακυρώσει και τα κατάφερε: Ύστερα από δύο μήνες, και μετά τις εκλογές στη γειτονική χώρα, η αντιπολίτευση έστειλε τη Συμφωνία στο Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο την ακύρωσε ισχυριζόμενο ότι ήταν ετεροβαρής.

Το Μάιο του 2015 τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, η Αλβανία με ρηματική διακοίνωση προς το Υπουργείο Εξωτερικών, αμφισβητούσε την οριοθέτηση της ΑΟΖ στα θαλάσσια σύνορά μας. Ζητούσε μάλιστα να μην επιτραπεί η έρευνα στο οικόπεδο 1 ισχυριζόμενη ότι αυτό καταλαμβάνει μέρος της Αλβανικής υφαλοκρηπίδας.

Οι δύο γραμμές στη διαπραγμάτευση

Σύμφωνα με το «Βήμα» οι συζητήσεις για τις θαλάσσιες ζώνες καλύπτονται από πέπλο άκρας μυστικότητας, αλλά από τις πληροφορίες που μέχρι στιγμής έχουν συλλεχθεί φαίνεται ότι κινούνται σε δύο γραμμές.
Η πρώτη γραμμή είναι ότι η Αθήνα συμφώνησε να δεχθεί αναθεώρηση της Συμφωνίας του 2009 και να προβεί σε νέες διαπραγματεύσεις, με σκοπό να αλλάξει η οριοθέτηση που είχε συμφωνηθεί. Το σκεπτικό πίσω από αυτή την κίνηση της Αθήνας είναι ότι τα Τίρανα είχαν μάλλον αδικηθεί από την προηγούμενη συμφωνία.
Η δεύτερη γραμμή είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια. Κινητήριος δύναμη πίσω από την επαναδιαπραγμάτευση είναι ότι μια «νέα» συμφωνία είναι καλύτερη από μια ανενεργή συμφωνία.

Σύμφωνα με τις -μέχρι στιγμής- ενδείξεις, μέρος των οποίων είδε το φως της δημοσιότητας σε αλβανικά μέσα ενημέρωσης αλλά επιβεβαιώνονται από ελληνικές πηγές, η Αθήνα σκέφτεται «να αποζημιώσει» τα Τίρανα με μια θαλάσσια έκταση (πέριξ της Κέρκυρας). Αυτό θα μπορούσε να γίνει με μια μετατόπιση της γραμμής οριοθέτησης και ενδεχομένως με την επιλογή διαφορετικών γραμμών βάσης από την αλβανική πλευρά. Ωστόσο, τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο ώσπου να δημοσιοποιηθούν χάρτες και συντεταγμένες.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η Συμφωνία του 2009 παρέχει ήδη τη δυνατότητα για την Αθήνα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., χωρίς να την παραβιάζει. Το δικαίωμα της επέκτασης είχε ενσωματωθεί στη Συμφωνία από τη στιγμή που οι δύο χώρες είχαν διαφορετική αιγιαλίτιδα ζώνη κατά τις συνομιλίες: 6 ν.μ. η Ελλάδα και 12 ν.μ. η Αλβανία. Αντίθετα, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι η πιθανή αποδοχή από την Αθήνα ορισμένων αλβανικών επιχειρημάτων που μοιάζουν επικίνδυνα με αντίστοιχα τουρκικά, αναφορικά με την επήρεια των νησιών, ίσως εκληφθούν ως αρνητικό προηγούμενο από τρίτα μέρη, όπως η Αγκυρα.

Οι «ειδικές περιστάσεις»

Ο λόγος είναι ότι αν η σύγκλιση Αθήνας – Τιράνων βασιστεί στην αποδοχή της αλβανικής άποψης ότι τα Διαπόντια Νησιά (βορειοδυτικά της Κέρκυρας) χάνουν σε επήρεια σε σχέση με τη Συμφωνία του 2009, τότε αποδυναμώνεται πολιτικά η ελληνική θέση αρχής σε ό,τι αφορά το Καστελλόριζο (ότι δηλαδή το νησιωτικό σύμπλεγμα έχει πλήρεις θαλάσσιες ζώνες). Ακόμα και η επέκταση των χωρικών υδάτων μόνο έναντι της Αλβανίας θα ενίσχυε την πάγια θέση της Τουρκίας περί «ειδικών περιστάσεων» στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, τροφοδοτώντας τα τουρκικά επιχειρήματα σε μια μάλλον ευαίσθητη στιγμή. Κρίσιμο σημείο είναι αν η επέκταση στα 12 ν.μ. θα περιοριστεί έναντι της Αλβανίας ή θα αφορά όλο το Ιόνιο Πέλαγος, άρα και έναντι της Ιταλίας. Αν περιοριστεί προς Αλβανία, το επιχείρημα περί «ειδικών περιστάσεων» ενισχύεται. Αν συμπεριληφθεί η περιοχή προς Ιταλία, αυτό ίσως δημιουργήσει πρόβλημα με τη Ρώμη σε πιθανή επικαιροποίηση της ελληνοϊταλικής συμφωνίας οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας του 1977.



Με πληροφορίες από Βήμα, Balkaninsight/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αλβανός πρόεδρος αμφισβητεί τα ελληνοαλβανικά θαλάσσια σύνορα "

Η ΑΑΔΕ «ξεσκονίζει» τους φορολογούμενους που πλήρωσαν μειωμένο ΕΝΦΙΑ

Από «κόσκινο» θα περάσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, 1,3 εκατ. φορολογούμενους, οι οποίοι είτε απαλλάχτηκαν είτε πλήρωσαν ΕΝΦΙΑ με έκπτωση.

Όσοι εντοπιστούν μετά τον έλεγχο ότι έπαψαν να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα χάσουν τις εκπτώσεις και με νέα εκκαθαριστικά θα κληθούν να πληρώσουν ολόκληρα τα ποσά του ΕΝΦΙΑ.

Οι επανέλεγχοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» τρέχουν και αφορούν τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος 1,3 εκατ. νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα. Η ΑΑΔΕ διασταυρώνει εξονυχιστικά τα δεδομένα των εμπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που υποβλήθηκαν πέρυσι.

Στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθούν μεταβολές στα στοιχεία για τα εισοδήματα των φορολογουμένων, οι οποίες θα θέτουν εκτός προϋποθέσεων απαλλαγής αυτές θα ακυρώνονται.

Οι έλεγχοι που αναμένεται να οδηγήσουν σε αναδρομική ανάκληση αποφάσεων χορήγησης εκπτώσεων για χιλιάδες νοικοκυριά αφορούν:

Οσους δικαιούνται έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ιδιοκτήτες ακινήτων που πληρούν της εξής προϋποθέσεις:

Το συνολικό ετήσιο κατά οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 9.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχει ο φορολογούμενος και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του δεν υπερβαίνουν τα 150 τ.μ.

Οσους δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Την ίδια ώρα νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ με μικρότερα ποσά φόρου θα λάβουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές του Ψυχικού, της Φιλοθέης και των Δελφών όπου μειώθηκαν αναδρομικά οι αντικειμενικές αξίες σε εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΑΑΔΕ «ξεσκονίζει» τους φορολογούμενους που πλήρωσαν μειωμένο ΕΝΦΙΑ "

ΟΑΕΔ: Αύξηση της ανεργίας κατά 23.422 άτομα μέσα σε έναν μήνα

Αυξημένη σε ποσοστό 2,66% είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ η εγγεγραμμένη ανεργία για το μήνα Ιανουάριο του 2018, σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2017 και «μεταφράζεται» σε 23.422 περισσότερους ανέργους. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (που αναζητούν εργασία) είναι 903.303 έναντι 879.881 που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, το 55,23% είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 12 μηνών, ενώ το 44,77% είναι εγγεγραμμένοι για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Περισσότερες, σε αυτή την κατηγορία, είναι για ακόμα μία φορά οι γυναίκες, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 60%, ενώ όσον αφορά τα ηλικιακά κριτήρια περισσότεροι από 62% είναι μεταξύ 30-54 ετών και σύμφωνα με το επίπεδο εκπαίδευσης το 78% περίπου είναι υποχρεωτικής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τέλος, το 90,51% είναι Έλληνες υπήκοοι.

Όσον αφορά το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων (μη αναζητούντων εργασία), σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία τον Ιανουάριο του 2018 ήταν λιγότεροι κατά 0,92% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2017, ενώ σχετικά με τους επιδοτούμενους ανέργους για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα υπήρξε ποσοστιαία μεταβολή -12,11% που μεταφράζεται σε 171.131 άτομα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΔ: Αύξηση της ανεργίας κατά 23.422 άτομα μέσα σε έναν μήνα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news