facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Απίστευτο! Η μεγαλύτερη κλοπή στο Καρπενήσι, δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα (φωτορεπορτάζ video)

Απίστευτο!!! Αδίστακτοι δράστες παραβίασαν περίπτερο δίπλα ακριβώς από το Αστυνομικό Μέγαρο Ευρυτανίας και το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας και το άδειασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να αντιληφθεί κανείς το παραμικρό.
Αυτό που τους ενδιέφερε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών που ενημερώθηκαν από τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου, ήταν τα τσιγάρα, αξίας περίπου 30.000€.
Οι δράστες αφαίρεσαν και  όλο εμπόρευμα, όπως και τα χρήματα του ταμείου 1000€. Σοκαρισμένος ο ιδιοκτήτης δεν πίστευε στα μάτια του, όταν είδε σπασμένη την πόρτα και αντίκρυσε, εντελώς άδειο το περίπτερο, το πρωι του Σαββάτου.
Το παράδοξο είναι ότι στη γειτονιά λειτουργούν αρτοποιείο αλλά και καφετέριες, που άνοιξαν στις 5.00 το πρωί, χωρίς να πάρουν είδηση το συμβάν. Έρευνα διεξάγει το ΑΤ Καρπενησίου....

tvstar
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο! Η μεγαλύτερη κλοπή στο Καρπενήσι, δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα (φωτορεπορτάζ video)"

Απάντηση ΥΠΕΞ στην Άγκυρα: Η Τουρκία υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές

«Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές» τονίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ, απαντώντας στα σχόλια του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, ο οποίος καταλόγισε στον Νίκο Κοτζιά ότι υιοθετεί «μη ειρηνική στάση» και ότι «ξεπερνά τα όρια».
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με σχόλια εκπροσώπου τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, ανέφερε: «Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές. Όταν δε, καλείται να μπει σε τάξη, παραπονιέται και αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα που η ίδια δημιουργεί».
Ο κ. Γεννηματάς τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι η χώρα της νηφάλιας, υπεύθυνης, ειρηνικής συμπεριφοράς» και «αυτό είναι στοιχείο της δύναμης της».
«Η Ελλάδα επιμένει στον διάλογο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, ως συνάδει με τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό. Η Τουρκία οφείλει να τον υιοθετήσει» επισήμανε, καλώντας την Άγκυρα «να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, καθώς και το δίκαιο της θαλάσσης».
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, ο οποίος χαρακτήρισε «ανησυχητική» τη δήλωση του κ. Κοτζιά ότι σε ενδεχόμενο ανάλογο συμβάν με αυτό στα Ίμια «δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά» από την ελληνική πλευρά.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών υπενθύμισε την πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η Άγκυρα εξέφρασε την προσδοκία της ότι «η Ελλάδα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μειώσει την ένταση στο Αιγαίο». «Παρά τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, η συζήτηση διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα και συζητήθηκαν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως επίσης και η εστίαση στις λύσεις των προβλημάτων μέσω του διαλόγου» πρόσθεσε για να συμπληρώσει:
«Στο πλαίσιο αυτό, τονίζουμε και πάλι ότι η χώρα μας υποστηρίζει την απόκλιμάκωση των εντάσεων στο Αιγαίο. Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υιοθέτησε μια προσέγγιση που είναι μη ειρηνική, ξεπέρασε τα όρια και απέχει από την ευθύνη που απαιτεί η πολιτική του θέση».
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση ΥΠΕΞ στην Άγκυρα: Η Τουρκία υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές"

Ικαρία: Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ζητούν να σταλεί παιδίατρος

Χωρίς παιδίατρο έχει μείνει το Κέντρο Υγείας στην Ικαρία, καθώς η μόνη γυναίκα που είχε θέση εκεί, έχει πάρει εκπαιδευτική άδεια για ένα μήνα.

Με επιστολή τους προς μια σειρά φορέων και πρώτο αποδέκτη τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού τονίζουν ότι η απουσία της παιδιάτρου συμπίπτει με την έξαρση της γρίπης και των ιώσεων, ενώ οι γενικοί γιατροί «δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο εύρος των περιστατικών που μπορεί να διεκπεραιώσει ένας παιδίατρος».

Οι γονείς διοργανώνουν συγκέντρωση στη Διοίκηση στις 22 Φεβρουαρίου.
Αναλυτικά, η επιστολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρει:

Ικαρία, 16 Φεβρουαρίου 2018

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εμείς οι γονείς της ακριτικής Ικαρίας αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη παιδίατρου στο Γενικό νοσοκομείο Κ.Υ. Ικαρίας, καθώς η μοναδική παιδίατρος που υπηρετεί στη θέση αυτή απουσιάζει από το νησί με υπογεγραμμένη από τον Διοικητή του Νοσοκομείου εκπαιδευτική άδεια για ένα μήνα, όπως δικαιούται.

Αποτέλεσμα της απουσίας αυτής είναι ότι την περίοδο που διανύουμε, με την έξαρση της γρίπης και των ιώσεων, τα περιστατικά βρεφών, νηπίων και παιδιών, να αντιμετωπίζονται από τους γενικούς ιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι, πάρα τις φιλότιμες προσπάθειές τους, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο εύρος των περιστατικών που μπορεί να διεκπεραιώσει ένας παιδίατρος.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να αυξάνονται οι διακομιδές παιδιατρικών περιστατικών, ιδίως βρεφών, σε νοσοκομεία που να διαθέτουν παιδιατρική κλινική προκειμένου να εκτιμηθούν και να αντιμετωπιστούν, με αποτέλεσμα οι οικογένειές τους να επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία. Άγνωστος επίσης παραμένει και ο αριθμός των παιδιατρικών περιστατικών που με πρωτοβουλία των γονέων τους αντιμετωπίζονται εντός ή εκτός νησιού χωρίς να επισκεφτούν το Νοσοκομείο, απόρροια της έλλειψης παιδιάτρου, όχι μόνο στο Νοσοκομείο αλλά και στα Περιφερειακά Ιατρεία και το Κέντρο Υγείας Ευδήλου.
Αξίζει να τονιστεί για άλλη μια φορά πως το νησί μας βρίσκεται στην άκρη του Αιγαίου, με κάκιστη ακτοπλοϊκή σύνδεση, προβληματικό οδικό δίκτυο, ιδιαίτερη γαιωμορφολογία, διάσπαρτους οικισμούς και ιδίως κακές καιρικές συνθήκες κατά τους χειμερινούς μήνες που καθιστούν δύσκολη τη μεταφορά περιστατικών όχι μόνο εκτός του νησιού αλλά και εντός της Ικαρίας. Ακόμα πιο δύσκολη διαμορφώνεται και η κατάσταση για τους 1500 περίπου κατοίκους των γειτονικών νησιών Φούρνων και Θύμαινας οι οποίοι για να αναζητήσουν τις παροχές υγείας που δικαιούνται έχουν να περάσουν και μια θάλασσα στην οποία - με επίσημα στοιχεία - έχει 120 μέρες το χρόνο καιρικές συνθήκες με ανέμους από 7 μποφώρ και πάνω.

Είναι επόμενο, οι παραπάνω λόγοι να επιτείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά βρέφη και μικρά παιδιά. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στα νησιά μας υπάρχουν 870 παιδιά και δεκάδες νεογνά από 1 έως 4 μηνών για τα οποία, όπως είναι προφανές, ο ένας και μοναδικός παιδίατρος του Νοσοκομείου δεν επαρκεί για να καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες τους σε καθημερινή και ετήσια βάση.

Το πρόβλημα όμως δεν περιορίζεται στην παρουσία ενός και μόνο παιδιάτρου για τις ανάγκες των κατοίκων της Ικαρίας, των Φούρνων και της Θύμαινας. Αυτή τη στιγμή, στο νοσοκομείο του νησιού μας, εκτός της μίας και μοναδικής παιδιάτρου, υπηρετούν επίσης 1 χειρουργός, 1 γυναικολόγος, 1 καρδιολόγος και 1 αναισθησιολόγος, γεγονός που σημαίνει πως στο άμεσο μέλλον κινδυνεύουμε να μείνουμε για διάφορους λόγους (άδειες, ασθένεια γιατρού κλπ) ακάλυπτοι από τις ειδικότητες αυτές.

Δε γίνεται φυσικά λόγος για το ότι οι υπόλοιπες υγειονομικές δομές των νησιών μας (Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρο Υγείας) είναι υποστελεχωμένες και στην ουσία υπολειτουργούν λόγω των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό και μη προσωπικό καθώς και σε υποδομές.

Επειδή δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας πολίτες γ΄ κατηγορίας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να έρθει άμεσα δεύτερος παιδίατρος στο Νοσοκομείο μας και παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου προκειμένου να υπάρχει κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.
Όλες οι μονήρης θέσεις γιατρών του νοσοκομείου να γίνουν διπλές (δηλαδή να υπάρχουν τουλάχιστον δύο γιατροί ανά ειδικότητα)

Κάλυψη όλων των προβλεπόμενων κενών θέσεων ιατρικού και μή προσωπικού στα Περιφερειακά Ιατρεία, το Κέντρο Υγείας και το Νοσοκομείο με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Ανάπτυξη/αναβάθμιση των δημόσιων υγειονομικών παροχών στα νησιά μας.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, να μεριμνά η 2η Υ.Πε και το Υπουργείο Υγείας για τη έγκαιρη αναπλήρωση των γιατρών μονήρων ειδικοτήτων που για οποιονδήποτε λόγω απουσιάζουν.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων:

1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Αγίου Κηρύκου, 1ου και 2ου Δημοτ. Σχολείου Αγ. Κηρύκου, Λυκείου Αγ. Κηρύκου, 1ου και 2ου Δημ. Σχολ. Ραχών, Δημ. Σχολ. Ευδήλου, Νηπιαγωγείου Ευδήλου, Δημ. Σχολ. Καραβοστάμου

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ικαρία: Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ζητούν να σταλεί παιδίατρος"

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Ανεύθυνη η στάση του Ν. Κοτζιά - Ξεπέρασε τα όρια

Βολές κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τα όσα ανέφερε κατά την προχθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του εξαπολύει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, χαρακτηρίζει «ανησυχητική» τη δήλωση του κ. Κοτζιά ότι σε ενδεχόμενο ανάλογο συμβάν με αυτό στα Ίμια «δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά» από την ελληνική πλευρά. Κατηγορεί επίσης τον Ν. Κοτζιά ότι έχει υιοθετήσει μία «μη ειρηνική στάση» που «ξεπερνά τα όρια».
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών υπενθυμίζει την πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η Άγκυρα εξέφρασε την προσδοκία της ότι «η Ελλάδα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μειώσει την ένταση στο Αιγαίο». «Παρά τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, η συζήτηση διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα και συζητήθηκαν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως επίσης και η εστίαση στις λύσεις των προβλημάτων μέσω του διαλόγου» πρόσθεσε για να συμπληρώσει:
«Στο πλαίσιο αυτό, τονίζουμε και πάλι ότι η χώρα μας υποστηρίζει την απόκλιμάκωση των εντάσεων στο Αιγαίο. Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υιοθέτησε μια προσέγγιση που είναι μη ειρηνική, ξεπέρασε τα όρια και απέχει από την ευθύνη που απαιτεί η πολιτική του θέση».
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τέλος τον Έλληνα ΥΠΕΞ να «συμμορφωθεί» με τις «κοινές επιθυμίες» που εξέφρασαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ Τουρκίας: Ανεύθυνη η στάση του Ν. Κοτζιά - Ξεπέρασε τα όρια"

Capital controls: Ψήνεται αύξηση μηνιαίου ορίου στα 2.300 ευρώ

Την αύξηση του μηναίου ποσού αναλήψεων κατά 500 ευρώ και την απελευθέρωση του ανοίγματος νέων τραπεζικών λογαριασμών δρομολογεί η κυβέρνηση, προχωρώντας στο επόμενο βήμα χαλάρωσης των capital controls.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το υπουργείο Οικονομικών, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να χαλαρώσει περαιτέρω τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων που επιβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2015.

Συγκεκριμένα, η νέα χαλάρωση των capital controls θα επιτρέπει στους πελάτες των τραπεζών να προχωρούν στη σωρευτική ανάληψη ποσού 2.300 ευρώ τον μήνα, από 1.800 ευρώ που ισχύει σήμερα. Παράλληλα, θα είναι ελεύθεροι να ανοίξουν νέο τραπεζικό λογαριασμό, ανεξάρτητα αν έχουν ήδη λογαριασμό σε μία ή περισσότερες τράπεζες.

Τη χαλάρωση των περιορισμών επιβεβαιώνουν στην εφημερίδα «Έθνος» τραπεζικές και κυβερνητικές πηγές, οι οποίες σημειώνουν ότι η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την αύξηση της εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η τάση επιστροφής χρημάτων στις τράπεζες θα ενισχυθεί, μόλις υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Capital controls: Ψήνεται αύξηση μηνιαίου ορίου στα 2.300 ευρώ"

ΕΡΓΑΝΗ: Χάθηκαν περισσότερες από 16.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο

Τα αποτελέσματα για τον μήνα Ιανουάριο αναφορικά με τις προσλήψεις και τις απολύσεις για τον Ιανουάριο έδωσε στην δημοσιότητα το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία τον Ιανουάριο του 2018 καταγράφεται αρνητικό ισοζύγιο 16.542 θέσεων εργασίας. Συγκεκριμένα με βάση τα στοιχεία τον Ιανουάριο που μας πέρασε υπήρξαν 153.876 προσλήψεις και 170.418 απολύσεις.

Σημειώνεται πως το 2018 συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2017 υπάρχει μείωση του αρνητικού ισοζυγίου. Αναλυτικά τον Ιανουάριο του 2017 υπήρξαν καταγράφηκαν 126.501 προσλήψεις και 156.318 απολύσεις με το ισοζύγιο να είναι αρνητικό κατά 29.817 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» ο μήνας Ιανουάριος είναι «παραδοσιακά» (από το 2001) μήνας αρνητικού ισοζυγίου προσλήψεων – απολύσεων με μοναδική εξαίρεση (που επιβεβαιώνει τον κανόνα) το έτος 2014 όταν και το ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 6.397 θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας η αρνητική επίδοση του Ιανουαρίου διαμορφώνεται «από τέσσερις κλάδους: Λιανικό Εμπόριο (-4.558), Εστίαση (-9.467), Δραστηριότητες Απασχόλησης (-2.602) και Καταλύματα (-1.605)».

Σύμφωνα με το Υπουργείο «οι τέσσερις αυτοί κλάδοι παρουσιάζουν αύξηση της ζήτησης για εποχιακή απασχόληση την περίοδο των εορτών και το μεγαλύτερο ποσοστό από τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν αφορούν τέτοιου τύπου απασχόληση, δηλαδή θέσεις σε κλάδους που χρειάζονται επιπλέον προσωπικό λόγω της εορταστικής περιόδου».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΡΓΑΝΗ: Χάθηκαν περισσότερες από 16.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο "

Σκοπιανό - Αυστηρό μήνυμα Ράντεφ: «Όχι» σε όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας δήλωσε ότι η Σόφια στηρίζει λύση στο ζήτημα της ονομασίας μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας, η οποία όμως δεν θα περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της Βουλγαρίας και δεν θα θίγει τρίτες πλευρές.
«Η βουλγαρική θέση είναι σαφής: Η λύση για το θέμα του ονόματος να μην εμπεριέχει γεωγραφικό προσδιορισμό ο οποίος θα περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της Βουλγαρίας» ανέφερε ο Ρούμεν Ράντεφ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον Πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ.
Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας πρόσθεσε ότι πιστεύει πως θα βρεθεί λύση που θα είναι αποδεκτή και για τα Σκόπια και για την Ελλάδα, η οποία λύση, ωστόσο, δεν θα θίγει τρίτες πλευρές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Σκοπίων ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας θα συνεχιστούν στον ΟΗΕ και πρόσθεσε πως στο πλαίσιό τους «η σκοπιανή πλευρά θα προσπαθήσει να βρεθεί λύση, η οποία αφενός δεν θα θίγει τρίτες πλευρές και αφετέρου δεν θα τις εμπλέκει στη διαδικασία».
ΑΠΕ - ΜΠΕ/newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοπιανό - Αυστηρό μήνυμα Ράντεφ: «Όχι» σε όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό "

Γ. Ραγκούσης για Novartis: Απόστημα διαπλοκής που πρέπει να σπάσει

Την άποψη ότι η Novartis είναι απόστημα διαπλοκής και πρέπει να σπάσει, εξέφρασε ο Γιάννη Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας πως «εκτός από δικαστικό θέμα, στο οποίο ενδεχομένως εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, η υπόθεση Novartis σχετίζεται ευθέως με την προσπάθεια της χώρας να εξουδετερώσει -με τη θέσπιση συγκεκριμένων κανόνων- τις αιτίες που μας οδήγησαν στην πτώχευση»
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα, ο πρώην υπουργός επεσήμανε πως «η εκκαθάριση του σκανδάλου και η παραδειγματική τιμωρία των πραγματικών ενόχων δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση, όμως στην πραγματικότητα υπηρετούν τους ίδιους στόχους με το μνημόνιο, δηλαδή την αντιμετώπιση της πτώχευσης».
Επιπλέον ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως ο πολιτικός αντίκτυπος αυτής της υπόθεσης θα είναι πολύ μεγάλος και ειδικά, όπως λέει, γι' αυτούς που θα τοποθετηθούν στη λάθος πλευρά τής ιστορίας θα είναι όλεθρος.
«Οι πολίτες δεν ανέχονται άλλο πολιτικούς με ελαστική συνείδηση σε θέματα εντιμότητας και δημόσιου ήθους. Οι πολίτες, καλώς ή κακώς, αντιλαμβάνονται δύο στρατόπεδα. Το στρατόπεδο της συγκάλυψης, που εκπροσωπεί την παρασιτική Ελλάδα, και το στρατόπεδο του κράτους δικαίου και της εντιμότητας, που εκπροσωπεί τους Έλληνες που παράγουν και δημιουργούν, τους αβοήθητους Έλληνες».
Ο κ. Ραγκούσης καταλήγει ότι «θα πρόκειται για σκευωρία αν παραπεμφθούν άνθρωποι σε δίκη για κακούργημα χωρίς στοιχεία με ουσιαστική βασιμότητα» προσθέτοντας πως, αντίθετα, «αν συγκεκριμένα πρόσωπα που σήμερα φέρονται να ενέχονται στο σκάνδαλο Novartis τελικά δεν παραπεμφθούν σε δίκη, τότε αυτό δεν θα είναι σκευωρία. Θα είναι απαλλαγή τους από τις κατηγορίες. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω τη θέση "καμία συγκάλυψη ενόχων - καμία πολιτική δολοφονία αθώων, ανεξαρτήτως παράταξης"».
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Ραγκούσης για Novartis: Απόστημα διαπλοκής που πρέπει να σπάσει"

Πού πηγαίνουν τα χρήματα από το πακέτο Γιούνκερ -Υποδομές, αιολικό πάρκο, ευρυζωνικό δίκτυο

Στα 2,1 δισ. ευρώ ανέρχεται η συνολική χρηματοδότηση από το πακέτο Γιούνκερ στην Ελλάδα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (Φεβρουάριος 2018) της Κομισιόν.
Η χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) θα κινητοποιήσει επιπλέον 8,1 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις στη χώρα μας. Τα νέα στοιχεία κατατάσσουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση με κριτήριο τις επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Η πρωτιά αυτή είναι καρπός της πολύ στενής συνεργασίας που έχει αναπτύξει το υπουργείο Οικονομίας, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων η οποία μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι οι διαχειριστές του Σχεδίου Γιούνκερ. Συνεργασία η οποία έφερε επιπλέον 2 δισ. ευρώ εκταμιεύσεις στην ελληνική οικονομία το 2017, μέσα από τις διμερείς συμφωνίες που σύναψε το υπουργείο Οικονομίας με την ΕΤΕπ - ποσό ρεκόρ ως ποσοστό του ΑΕΠ στην ΕΕ!
Συνολικά περισσότερα από 8 δισ. ευρώ έπεσαν στην πραγματική οικονομία από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τη συνεργασία με την ΕΤΕπ τη χρονιά που πέρασε ενώ για την επόμενη τριετία έχουν ήδη δρομολογηθεί συμφωνίες με την Τράπεζα για νέα έργα ύψους 7 δισ. ευρώ που θα φέρουν συνολικές επενδύσεις στην οικονομία άνω των 20 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της τράπεζας.
Η πρωτιά στο πακέτο Γιούνκερ έρχεται να συμπληρώσει τα πολύ καλά αποτελέσματα που καταγράφει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων.
Σύμφωνα με τα στοιχειά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ελλάδα βρέθηκε το 2017 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της Ευρώπης στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Χάρη σε αυτή την προσπάθεια εισέρρευσαν περισσότερα από 11 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία την τελευταία τριετία.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αναφορά της για τις χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (πακέτο Γιούνκερ) παρουσιάζει αναλυτικά τα επιχειρηματικά σχέδια που θα υποστηριχθούν:
-Σχέδια υποδομών και καινοτομίας: 12 εγκεκριμένα έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με την υποστήριξη του ΕΤΣΕ, με συνολική χρηματοδότηση σχεδόν 1,8 δισ. ευρώ που προβλέπεται να κινητοποιήσουν συνολικές επενδύσεις ύψους 5,7 δισ. ευρώ
-Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ): 9 εγκριθείσες συμφωνίες με ενδιάμεσες τράπεζες που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) με την υποστήριξη του ΕΤΣE και συνολική χρηματοδότηση ύψους 319 εκατ. ευρώ. Προβλέπεται να κινητοποιήσει σχεδόν 2,4 δισ. ευρώ σε επενδύσεις, με περίπου 11.298 ΜΜΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης να επωφελούνται από τη βελτιωμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση.
Ενδεικτικά αναφέρονται παραδείγματα με έργα που υποστηρίζει το ΕΤΣΕ στην Ελλάδα, όπως:

Αιολικό πάρκο
Η ΕΤΕπ χορηγεί στον όμιλο Terna Energy δάνειο ύψους 24 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία τριών νέων αιολικών πάρκων στην περιοχή της Βοιωτίας στην Κεντρική Ελλάδα. Το έργο αυτό εξυπηρετεί τη στρατηγική χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών της ΕΕ και θα στηρίξει δεκάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Ευρυζωνικό δίκτυο
Η ΕΤΕπ χορηγεί στην ελληνική επιχείρηση τηλεπικοινωνιών Cοsmοte 150 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου υψηλής ταχύτητας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η χρηματοδότηση θα αυξήσει σημαντικά τις επιδόσεις του δικτύου όσον αφορά την ταχύτητα, την ικανότητα και την κάλυψη και θα βελτιώσει την απόδοσή του σε περισσότερες αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Γεωργικά προϊόντα διατροφής
Χρηματοδότηση με την υποστήριξη του ΕΤΣΕ 15 εκατ. ευρώ προβλέπεται να κινητοποιήσει συνολικές επενδύσεις 31 εκατ. ευρώ.
Η ΕΤΕπ χορηγεί στην επιχείρηση γεωργικών προϊόντων διατροφής «Creta Farms» δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων σειρών προϊόντων και την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό.
Η μεγαλύτερη επιχείρηση στην ελληνική αγορά αλλαντικών «Creta Farms» δαπανά πέντε φορές περισσότερα από τις παρεμφερείς επιχειρήσεις σε καινοτόμους τρόπους παραγωγής πιο υγιεινών κρεάτων. Αφαιρεί τα κορεσμένα ζωικά λίπη από τα κρέατα που χρησιμοποιεί και προσθέτει σε αυτά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Χάρη στη νέα χρηματοδότηση, η επιχείρηση προσέλαβε 100 επιπλέον υπαλλήλους.

Ελαιοπαραγωγή
Η εταιρεία Mani Foods, η οποία παράγει, συσκευάζει και εξάγει ελιές Καλαμάτας, κερδίζει βραβεία για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό της. Για να ανταποκριθεί στην αύξηση της ζήτησης, η Mani Foods έπρεπε να επενδύσει σε νέα μηχανήματα. Η εταιρεία εξασφάλισε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ -0,19% της Ελλάδος με την εγγύηση του ΕΤΕ στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου. Με τη χρηματοδότηση αυτή η Mani Foods επέκτεινε το εργοστάσιό της για την ανάληψη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ανέπτυξε νέες σειρές προϊόντων και διπλασίασε το προσωπικό της.​
ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πού πηγαίνουν τα χρήματα από το πακέτο Γιούνκερ -Υποδομές, αιολικό πάρκο, ευρυζωνικό δίκτυο "

Ντιμιτρόφ: Η χώρα μου ωρίμασε, δεν χρειαζόμαστε ρίζες 2.000 ετών

«Η χώρα μου "ωρίμασε" και δεν χρειάζεται πλέον ρίζες 2.000 ετών για να νιώσει αυτοπεποίθηση» τόνισε ο Νικόλα Ντιμιτρόφ από τη Σόφια κατά τη διήμερη άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης («Gymnich») στη Σόφια.

«Είναι καλύτερο να συνεργαζόμαστε και να ανταγωνιζόμαστε για πράγματα που έχουν σημασία σήμερα, από το να ανταγωνιζόμαστε για το ποιος είχε περισσότερες λαμπρές νίκες και ήττες στην πλούσια ιστορία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων σύμφωνα με τον ιστότοπο Euractiv. O κ. Ντιμιτρόφ είχε και συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά στο περιθώριο της συνόδου.

«Στο πλαίσιο των προσπαθειών για συμφιλίωση με την Αθήνα, η ΠΓΔΜ μετονόμασε την περασμένη εβδομάδα το αεροδρόμιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου των Σκοπίων, που γίνεται Διεθνής Αερολιμένας Σκοπίων» σχολιάζει ο ιστότοπος.

Η ΕΕ είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να διευθετηθεί μέχρι τον Ιούλιο η διαφορά της Αθήνας και των Σκοπίων για την ονομασία της ΠΓΔΜ, δήλωσε από πλευράς του στη σύνοδο ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «οι διαπραγματεύσεις έχουν δυναμική, αλλά προϋπόθεση είναι η αλλαγή των αλυτρωτικών αναφορών στο σύνταγμα.

Ξεκαθάρισε επίσης, μετά τον Νίκο Κοτζιά, ότι ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία είναι δεδομένος σε ενδεχόμενη συμφωνίας. «Είναι λανθασμένη η άποψη της απάλειψης του όρου ’’Μακεδονία’’, θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αδιάλλακτη στάση από τους εταίρους μας, θα ήταν δύσκολο να εξηγηθεί στους εταίρους μας» διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ακούμε το μήνυμα της συγκέντρωσης (για τη Μακεδονία), διαφωνούμε κάθετα» ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η συμφωνία με τα Σκόπια θα περάσει από τη Βουλή... Θα την ψηφίσει η πλειοψηφία του κοινοβουλίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ από μόνος του θα έχει την πλειοψηφία αν για παράδειγμα απέχουν οι ΑΝΕΛ. Επιπλέον υπάρχουν βουλευτές άλλων κομμάτων που θα ήθελαν να ψηφίσουν μια συμφωνία όπως αυτή που θα φέρουμε» σχολίασε από την πλευρά του την Πέμπτη ο Νίκος Κοτζιάς.

Ας σημειωθεί ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στις 21 Φεβρουαρίου, με τη διπλωματική κινητικότητα να συνεχίζεται.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντιμιτρόφ: Η χώρα μου ωρίμασε, δεν χρειαζόμαστε ρίζες 2.000 ετών "

Μηνυτήρια αναφορά Αβραμόπουλου εναντίον δύο μαρτύρων για τη Novartis

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον δύο προστατευομένων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, κατέθεσε πρώην υπουργός Υγείας και νυν επίτροπος στην ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος κάνει λόγο για «ψευδομάρτυρες», υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει ούτε μία λέξη των μαρτυριών η οποία να μην είναι ψευδής, αυταπόδεικτα και εμφανέστατα».

Ζητά από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου την επανεξέταση του καθεστώτος προστασίας που απολαμβάνουν οι μάρτυρες, ώστε οι δύο «να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Ο κ. Αβραμόπουλος ζητά επίσης να διερευνηθεί και η συμμετοχή και άλλων προσώπων, ηθικών αυτουργών, συνεργών και συμμετεχόντων στη διάπραξη και άλλων αυτεπάγγελτα διωκομένων εγκλημάτων.

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύει ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί η σκευωρία και θα λάμψει η αλήθεια».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Μηνυτήρια αναφορά Αβραμόπουλου εναντίον δύο μαρτύρων για τη Novartis "

Π. Κουρουμπλής: Να μην ασχολούνται με το όνομά μου

«Σπασμωδικές κινήσεις» και «αστειότητες» χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής τις αιτιάσεις του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη πως ενώ το όνομά του αναφέρεται στην δικογραφία της Novartis, δεν περιλαμβάνεται στην πρόταση για την προανακριτική.

«Ενοχοποιείται κάποιος επειδή παρέστη σε συνάντηση με 17 επιχειρηματίες;», διερωτήθηκε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.

Ακόμη, ανέφερε ότι υπάρχει σκάνδαλο και πως κανένας δεν μπορεί να μιλήσει για δωροδοκίες αν δεν εκδικαστούν οι υποθέσεις.

«Με ενδιαφέρει να μην ασχολούνται με το όνομά μου γιατί είναι αστείο να λένε επειδή βρέθηκα σε μια συνάντηση στην οποία ήταν και ο κύριος ο συγκεκριμένος», κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Π. Κουρουμπλής: Να μην ασχολούνται με το όνομά μου"

Ακαδημία Αθηνών για Σκοπιανό: Απαραίτητη η αλλαγή συντάγματος της ΠΓΔΜ

Απαραίτητη χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ακαδημία Αθηνών την τροποποίηση του συντάγματος της ΠΓΔΜ προκειμένου να υπάρξει επίλυση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων.

Η Ακαδημία Αθηνών ξεκαθαρίζει ακόμα με αφορμή ερωτήματα για το ποια είναι η θέση της σχετικά με το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, που επανήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ότι προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία είναι και η εγκατάλειψη των αλυτρωτικών διεκδικήσεων και της οικειοποίησης της ιστορίας, του πολιτισμού και των συμβόλων της χώρας μας.
Η ανακοίνωση από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Ακαδημίας έχει ως εξής:

«Η Ακαδημία Αθηνών παρακολουθούσα αδιαλείπτως το εθνικής σημασίας αυτό θέμα, έχει κατ' επανάληψη διατυπώσει δημοσία τις θέσεις της με βάση αδιάσειστα ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά δεδομένα. Επισημαίνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε συμφωνίας για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων πρέπει να είναι η τροποποίηση του Συντάγματός του, η εγκατάλειψη των αλυτρωτικών διεκδικήσεων (σχολικά βιβλία, γεωγραφικοί χάρτες, αγάλματα Μ. Αλεξάνδρου, κλπ.) και της οικειοποίησης της ιστορίας, του πολιτισμού και των συμβόλων της χώρας μας.

Ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού -και μόνον- δεν είναι προσδιοριστικός της ταυτότητάς του. Η παρατεινόμενη εκκρεμότητα δεν είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακαδημία Αθηνών για Σκοπιανό: Απαραίτητη η αλλαγή συντάγματος της ΠΓΔΜ"

Η ΕΡΤ απαντά και πετά τα βέλη της...

Σχετικά με δημοσιεύματα ιστοσελίδων περί δήθεν αδιαφανών αναθέσεων και διασπάθισης δημόσιου χρήματος από την ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της εταιρείας θα ήθελε να υπογραμμίσει τα εξής για όσα αναφέρονται σε κείμενο πρώην προέδρου και σε ανυπόγραφες αναρτήσεις από «πρωτοβουλίες εργαζομένων». Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα έχουν ένα και μόνο στόχο: να πλήξουν το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να σπιλώσουν υπολήψεις ανθρώπων που εργάζονται για αυτήν.

Ας ειπωθούν επιτέλους και ορισμένες αλήθειες:
1. Η ΕΡΤ έχει πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες για την ανάθεση εξωτερικών και μικτών παραγωγών (κεφάλαιο 4 του Κανονισμού Υλοποίησης Εσωτερικών Παραγωγών και Προμήθειας Περιεχομένου Προγράμματος). Όλες οι αποφάσεις αναρτώνται στη Διαύγεια, ώστε να μη μένει ίχνος αδιαφάνειας και αμφιβολιών. Φαίνεται ότι οι συντάκτες των αναρτήσεων δεν γνωρίζουν ότι οι εν λόγω διαδικασίες ισχύουν για όλους τους ενδιαφερoμένους για αναθέσεις παραγωγών (με μικρές διαφοροποιήσεις) τα τελευταία χρόνια.

2. Σε σχέση με τα αναφερόμενα στην ανάρτηση του πρώην προέδρου της ΕΡΤ ότι η κυρία Τούμπη κατέθεσε μια υπερκοστολογημένη προσφορά για να κάνει κάτι που πέρυσι γινόταν εσωτερικά στον οργανισμό (με το 1/20 της προσφοράς της κυρίας Τούμπη), υπέρ της οποίας τόσο ο γιος της όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος (κύριος Κ.) έδωσαν «επί μήνες» τη μάχη στο Δ.Σ. για να της αναθέσουν την προμήθεια, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε τα εξής:

α. Το κόστος της εκπομπής ανέρχεται στο ποσό των 2.193 ευρώ πλέον ΦΠΑ ανά επεισόδιο των 120 λεπτών. Παρόμοια πρόταση υπό τον τίτλο «Κοντέινερ», που εισηγήθηκε το αρμόδιο στέλεχος του προγράμματος της ΕΡΤ και απέρριψε η επιτροπή προγράμματος, κοστολογήθηκε σε 3.765 ευρώ πλέον ΦΠΑ ανά επεισόδιο των 90 λεπτών. Ας σημειωθεί ότι η πρόταση των 3.765 ευρώ προήλθε από εταιεία με την οποία συνεργάζεται προτεινόμενος σύμβουλος του ως άνω αναφερομένου στελέχους της ΕΡΤ, ο οποίος έσπευσε να ανακαλέσει ο ίδιος της πρόσληψή του αυθημερόν.

β. Την ανάθεση της παραγωγής της κυρίας Τούμπη ο πρώην Πρόεδρος της ΕΡΤ στην ίδια ανάρτησή του την ονόμασε («στη γλώσσα της πιάτσας», όπως ο ίδιος διευκρινίζει) «κάποιος τα παίρνει» ή «κάποιος τα δίνει σε … ημετέρους». Άποψη που μόνο ντροπή προκαλεί.

3. Η ανάρτηση σε ιστοσελίδες από την επονομαζόμενη «πρωτοβουλία εργαζομένων της ΕΡΤ» ισχυρίζεται ότι η πρόταση της κυρίας Τούμπη που έγινε δεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ προήλθε από ανύπαρκτη τότε εταιρεία. Για να είναι όμως σοβαρή η ανάρτηση θα έπρεπε να είναι πιο συγκεκριμένη, δηλαδή να ισχυρίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ανέθεσε την παραγωγή σε εταιρεία που δεν είχε συσταθεί νόμιμα στις 2 Φεβρουαρίου 2018. Η άποψη αυτή είναι τελείως αβάσιμη και αντικρούεται πλήρως από τα υφιστάμενα έγγραφα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ας αναρωτηθούν επίσης όλοι:
· Γιατί κάποιοι επιθυμούν διακαώς να παραμείνουν ως ισόβια μέλη επιτροπών;

· Ποια στελέχη κατακεραυνώνουν από τη «γαλαρία» συνεντεύξεων Τύπου την εταιρεία την οποία θεωρητικά υπηρετούν;

· Γιατί αυτοί που υπηρέτησαν «αμαρτωλές» διοικήσεις της ΕΡΤ τώρα τις κατηγορούν δημοσίως;

· Γιατί πρώην διοικούντες την ΕΡΤ που δημιούργησαν στρατό «υπασπιστών» τους, τώρα μιλούν για ευνοιοκρατία;

· Ποιοι κανιβαλίζουν τους συναδέλφους τους επιδιώκοντας την παραμονή τους σε διευθυντικούς θώκους ενόψει του νέου οργανογράμματος;

Δέσμευση της Διοίκησης της ΕΡΤ είναι να κινηθούν οι διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου στην εταιρεία προς όλες τις κατευθύνσεις και για παρελθούσες χρήσεις.

tvnea
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΡΤ απαντά και πετά τα βέλη της..."

Απίστευτο περιστατικό στην Αγία Σωτήρα: Ρομά διέλυσαν δύο περιπολικά, το απέκρυψε η ΕΛ.ΑΣ.

Ενα απίστευτο περιστατικό συνέβη για μια ακόμη φορά στον καταυλισμό Ρομά στην Αγία Σωτήρα.

Η ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκε για να επιβάλει την τάξη καθώς από τον καταυλισμό ακουγόταν δυνατά μουσική και έπεφταν -για μια ακόμη φορά- άσκοποι πυροβολισμοί.
Ωστόσο, οι Ρομά μόλις αντιλήφθηκαν τα περιπολικά βγήκαν έξω και με καδρόνια και πέτρες τα διέλυσαν.

Για τις καταστροφές στα περιπολικά έγινε μια σύλληψη, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έγινε γνωστό το περιστατικό από την ΕΛ.ΑΣ..
Κατά πληροφορίες τα περιπολικά οδηγήθηκαν σε συνεργεία προκειμένου να επισκευαστούν οι ζημιές.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο περιστατικό στην Αγία Σωτήρα: Ρομά διέλυσαν δύο περιπολικά, το απέκρυψε η ΕΛ.ΑΣ. "

Σκάνδαλο Novartis: Τι είναι πιο σημαντικό ένα ακριβό φάρμακο ή η καλυτέρευση ενός ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας;

Μέσα στις διάφορες πτυχές του Σκανδάλου Novartis υπάρχει και αυτή που λέει ότι υπουργός ενέκρινε την κυκλοφορία ενός φαρμάκου του Gilenya της Novartis, εσπευσμένα αφού ενέκρινε την κυκλοφορία του δίνοντας τιμή, με απόφαση του, τον Αύγουστο του 2012 και μάλιστα με ακριβή τιμή οπότε και επηρέαζε την τιμή των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης.

Ακούγοντας κάποιος που δεν ξέρει και δεν έχει ασχοληθεί με την υγεία, λογικό είναι να λέει ότι ο Υπουργός που το έκανε να πάει στην πυρά και καλά κατηγορείται. Όμως τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα.

Το Gilenya πήρε επίσημα έγκριση από την Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (Food & Drug Administration – FDA) στα μέσα του Σεπτεμβρίου του 2011. Ήταν το πρώτο φάρμακο σε μορφή χαπιού για τη θεραπεία της υποτροπιάζουσας-διαλείπουσας Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας (ΣκΠ), την πιο κοινή μορφή της ασθένειας.
Και σημειώνει το FDA σε αντίθεση με τα συνηθισμένα φάρμακα που εφαρμόζονται με μορφή ένεσης ή με έγχυση, το νέο φάρμακο, που ονομάζεται Gilenya ή fingolimod, είναι σε μορφή κάψουλας (χάπι) και λαμβάνεται μια φορά την ημέρα από το στόμα. Αμέσως μετά την έγκριση του χαπιού, πολλοί από τον χώρο της Υγείας σημείωσαν πως αυτού του είδους η θεραπευτική αγωγή, αν είναι αποτελεσματική, θα αποτελέσει επανάσταση για τη θεραπεία της ΣκΠ. Άτομα που χρησιμοποιούν παρόμοια φάρμακα συμφωνούν επίσης στο ότι είναι λιγότερο επώδυνο να παίρνουν ένα χάπι από το να πρέπει να τρυπούν το σώμα τους με μια βελόνα σε καθημερινή, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Σύμφωνα με την τότε έκθεση του διευθυντή του τμήματος νευρολογικών προϊόντων του FDA, το ξεχωριστό στοιχείο σε αυτό το φάρμακο είναι ότι αποτελεί το πρώτο φάρμακο με λήψη από το στόμα που έχει παρουσιάσει τη δυνατότητα να επιβραδύνει την πρόοδο της ΣκΠ μειώνοντας τη συχνότητα και την επιθετικότητα των συμπτωμάτων.

Η χορήγηση αυτού του φαρμάκου από το στόμα μείωσε το ποσοστό υποτροπής κατά 62% στους πρόσφατα διαγνωσθέντες ασθενείς και κατά 44% στους προγενέστερης θεραπείας ασθενείς. Η έκδοση του φαρμάκου σε χάπι επιβράδυνε επίσης την παρουσία αναπηρίας στους ασθενείς. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, αντίθετα από πολλά άλλα φάρμακα για τη ΣκΠ, το Gilenya δεν προκαλεί καταστολή του ανοσοποιητικού. Αντ’ αυτού, χειρίζεται το ανοσοποιητικό σύστημα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ευεργετικό για τους ασθενείς με ΣκΠ.

Ρωτήσαμε ασθενείς από τους συλλόγους των ασθενών να θυμηθούν εκείνη την εποχή. Όλοι έλεγαν ότι ανυπομονούσαν το φάρμακο να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα γιατί "Δεν άντεχαν άλλο το τρύπημα". Μάλιστα πολλοί είπαν ότι τα φάρμακο το περίμεναν από το 2009 όταν είχαν ήδη κυκλοφορήσει τα καλά νέα από τις φάσεις των κλινικών μελετών.

Άρα αυτομάτως δημιουργούνται τα ερωτήματα;
Θα μπορούσε να καθυστερεί η κυκλοφορία του φαρμάκου στην Ελλάδα και να αφήνει τους χιλιάδες ασθενείς με ΣκΠ χωρίς φάρμακο;
Πόσο θα μπορούσε να καθυστερήσει; Ένα μήνα, δύο μήνες; Δεν θα μπορούσε παραπάνω.
Ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη και τι θα έπρεπε να πει κανείς σε όλους αυτούς τους ασθενείς που το περίμεναν όπως όπως;

Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ήταν το πρώτο φάρμακο χάπι για ΣκΠ και φυσικά δεν υπήρχε γενόσημο που ακούσαμε να λέγετε ακόμα και από βουλευτές αυτές τις ημέρες.

Και ας πάμε στην τιμή για την οποία γίνεται λόγος.
Ψάχνοντας λίγο στο διαδίκτυο στα δημοσιεύματα του 2012 διαπιστώνει κανείς, ότι στις ΗΠΑ το φάρμακο πρωτοκυκλοφόρησε στην τιμή των 5600 δολαρίων, στην Μ. Βρετανία 3000 λίρες και στην Γερμανία στα 1850 Ευρώ. Το Gilenya κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, σε συνέχεια της θετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) που βασίστηκε στο μεγαλύτερο πρόγραμμα κλινικών μελετών που έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής για νέο φάρμακο για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας και το οποίο περιελάμβανε δεδομένα από κλινικές μελέτες που έχουν δείξει σημαντική αποτελεσματικότητα στη μείωση των υποτροπών, τον κίνδυνο επιδείνωσης της αναπηρίας και τον αριθμό των εγκεφαλικών βλαβών που εντοπίζονται μέσω μαγνητικής τομογραφίας, ο οποίος συνιστά τρόπο μέτρησης της δραστηριότητας της νόσου. Η τιμή που πήρε στην χώρα μας ήταν από 1344 Νοσοκομειακή Τιμή 1.495,53 € Χονδρική Τιμή 1.652,64 € Λιανική Τιμή. Άρα χαμηλότερη από Αμερική, Αγγλία, Γερμανία.

Το φάρμακο εκείνη την εποχή ήταν στα 20 πιο ακριβά της Αμερικής και όμως υπήρχε μια έκθεση που το συνόδευε, που αιτιολογούσε ότι το κόστος θεραπείας των ασθενών με ΣκΠ εκείνη την εποχή ήταν πολλαπλάσιο με τις μέχρι τότε θεραπείες, αφού έπρεπε οι ασθενείς να τρυπιούνται ακόμα και σε καθημερινή βάση και βέβαια να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία όταν μάλιστα είχαν φτάσει να έχουν οδηγηθεί στην αναπηρία.

Kαι ας πούμε ότι μεσολάβησε ο υπουργός και ανέβηκε η τιμή. Πόσο; ένα κατοστάρικο; ένα πενηντάρικο; Όμως φαίνεται ότι το κόστος νοσηλείας των χιλιάδων ασθενών με ΣκΠ ήταν πολύ υψηλότερο από το κόστος του φαρμάκου και τελικά τα ασφαλιστικά ταμεία με το νέο φάρμακο γλίτωναν πολλά περισσότερα σε κόστος θεραπείας, νοσήλια και στην παραγωγικότητα αυτών των ασθενών (άδειες από την εργασία τους κλπ).

Και το ηθικό θέμα....
Yπάρχει αποτίμηση της ζωής και της ποιότητας της ζωής τους καθενός και πόσο έχει δικαίωμα ένας άνθρωπος, ότι αξίωμα και να έχει, να μπορεί να αγνοεί όλους αυτούς τους ασθενείς και να τους αφήνει χωρίς το φάρμακό τους;
Και πάντως τι είναι πιο σημαντικό ένα ακριβό φάρμακο ή η καλυτέρευση ενός ασθενούς και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του;

Είναι πολύ πιθανό ότι με αυτά και με εκείνα θα έρθει τελικά η στιγμή που τέτοια φάρμακα για σοβαρές παθήσεις δεν θα εγκρίνονται στο όνομα του κόστους ή της ευθύνης. 'H μήπως ήδη το περάσαμε και αυτό και η Ελλάδα θα καταντήσει η χώρα που ΔΕΝ θα έχουν οι ασθενείς τα νέα φάρμακα που θα κυκλοφορούν στον υπόλοιπο κόσμο;

medlabgr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο Novartis: Τι είναι πιο σημαντικό ένα ακριβό φάρμακο ή η καλυτέρευση ενός ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας; "

«Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα» για τον Τσίπρα στη ΔΕΗ – «Μάς είπε ψέματα» λένε

«Θερμή υποδοχή» ετοιμάζουν στον πρωθυπουργό οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, και άλλοι φορείς, ετοιμάζουν κινητοποίηση κατά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου στην Τρίπολη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου.

Διαμαρτύρονται καθώς ο πρωθυπουργός, ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε υποσχεθεί να ακυρώσει την οποιαδήποτε πώληση μονάδων της ΔΕΗ και να επαναφέρει τον δημόσιο χαρακτήρα της. Όμως τα σχέδια της κυβέρνησης πλέον περιλαμβάνουν πώληση λιγνιτικών μονάδων σε Πελοπόννησο και Φλώρινα, λιγνιτωρυχεία , πώληση πελατών της ΔΕΗ, πώληση της παραγόμενης ενέργειας των υφιστάμενων μονάδων σε τιμές κόστους και πώληση του 17% των μετόχων της σε ιδιώτες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο για την πώληση θα είναι έτοιμο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο Μαρτίου.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα» για τον Τσίπρα στη ΔΕΗ – «Μάς είπε ψέματα» λένε "

Η Σαουδική Αραβία ζητά γιατρούς με μισθό €11.000 (αφορολόγητα)

Γιατρός στην έρημο με μισθό 11.000 ευρώ. Οαση καριέρας και μηνιαίων απολαβών προσφέρει η Σαουδική Αραβία σε Ελληνες γιατρούς οι οποίοι εγκαταλείπουν το δημόσιο σύστημα υγείας για μια καλοπληρωμένη θέση εργασίας στο αραβικό βασίλειο. Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», δηλώνουν ότι μεταναστεύουν για οικονομικούς λόγους παρότι η νομοθεσία στη χώρα της Μέσης Ανατολής είναι ιδιαίτερα σκληρή.

Εκατοντάδες γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων δήλωσαν συμμετοχή στο «κάστινγκ» που πραγματοποίησε στην Αθήνα ο μεγάλος ιατρικός όμιλος της Σαουδικής Αραβίας Mouwasat για τη στελέχωση νοσοκομείων σε Ριάντ, Νταμάμ, Μεδίνα, Τζουμπάιλ και Κατίφ. Με βασικό κίνητρο τον αφορολόγητο μισθό που μπορεί να φτάσει ως 11.000 ευρώ τον μήνα, οι Σαουδάραβες αναζητούν έμπειρους γιατρούς με ειδικότητα για να στελεχώσουν ένα νέο νοσοκομείο, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί το ερχόμενο καλοκαίρι στην πόλη Κομπάρ. Με εξαίρεση τους γενικούς ιατρούς, τους οδοντιάτρους, τους μικροβιολόγους - βιοπαθολόγους και τους ψυχιάτρους, οι Σαουδάραβες αναζητούν όλες τις ειδικότητες αρκεί ο υποψήφιος να είναι κάτω των 57 ετών, που είναι και το όριο που θέτει η σχετική νομοθεσία.



Ο όμιλος Mouwasat διατηρεί δεκάδες εξειδικευμένα νοσοκομεία στη Σαουδική Αραβία, στα οποία απασχολούνται πολλοί Ελληνες γιατροί


Δέλεαρ αποτελεί φυσικά ο μισθός, που φτάνει περίπου στα 10.000 ευρώ για τους έμπειρους γιατρούς και στα 5.000 ευρώ για τους ειδικευμένους χωρίς προϋπηρεσία, ενώ προβλέπονται, μεταξύ άλλων, μπόνους παραγωγικότητας, αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, δωρεάν ιατρική περίθαλψη και επείγουσα περίθαλψη, δωρεάν πλήρως επιπλωμένα οικογενειακά διαμερίσματα σε συγκρότημα κοντά στο νοσοκομείο, με αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και δωρεάν μεταφορές. Ο όμιλος Mouwasat διατηρεί δεκάδες εξειδικευμένα νοσοκομεία σε πολυτελείς εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία, στα οποία απασχολούνται πολλοί Ελληνες γιατροί που πήραν τη μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσουν κλείνοντας ακόμα και ιατρεία που διατηρούσαν επί χρόνια.
 
Η κυρία Λιλιάνα Ανδριώτη είναι γυναικολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο του Κατίφ. Στην Αθήνα εργάστηκε σε δημόσιο νοσοκομείο, ενώ διατηρούσε και δικό της ιατρείο στη Νέα Ερυθραία. Πήρε την απόφαση να πάει στο αραβικό βασίλειο καθαρά για οικονομικούς λόγους. Οπως αναφέρει στο «ΘΕΜΑ», «είμαστε αρκετοί Ελληνες εδώ. Η ζωή έχει αρκετούς περιορισμούς για τις γυναίκες: δεν οδηγούν, πρέπει να παίρνουν πάντα ταξί και να φοράνε τη γνωστή αμπάγια που καλύπτει κάποια μέρη του σώματος. Παρ’ όλα αυτά, όταν έμαθα από δημοσιεύματα ότι ζητάνε γιατρούς, μίλησα με κάποιους συναδέλφους που ήταν ήδη εδώ και πήρα την απόφαση να έρθω. Απευθύνθηκα σε μια εξειδικευμένη εταιρεία, διότι μόνο μέσω εταιρείας μπορείς να έρθεις, και σήμερα εργάζομαι στο νοσοκομείο του Κατίφ. Το αποφάσισα λόγω της κρίσης και αφήνοντας πίσω την οικογένειά μου και τα παιδιά μου. Μας παρέχουν πολύ καλό μισθό, ένα μεγάλο σπίτι και πολλά έξτρα. Στην ανατολική πλευρά εργάζονται περισσότεροι Ελληνες. Εργαζόμαστε 8 ώρες, έξι μέρες την εβδομάδα. Τα νοσοκομεία προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, οι πολίτες είναι ασφαλισμένοι κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, ενώ και το κράτος έχει παροχές». Αξίζει να αναφερθεί ότι στη Σαουδική Αραβία τα δικαιώματα των γυναικών είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Δεν τους επιτρέπεται να κάνουν οτιδήποτε χωρίς την άδεια κάποιου άντρα πρώτου βαθμού συγγενείας άνω των 18. Απαγορεύεται να οδηγούν, να μιλούν με άντρες εκτός της οικογένειάς τους, να καπνίζουν δημοσίως και να ταξιδεύουν χωρίς τη γραπτή άδεια του «κηδεμόνα» τους. Στα καταστήματα δεν υπάρχουν δοκιμαστήρια, οπότε αγοράζουν ρούχα και αν δεν τους κάνουν, τα επιστρέφουν. 

Οι Ελληνες γιατροί μπορούν να εργαστούν μόνο στον ιδιωτικό τομέα

Ο κ. Μάριος Καμπούρης είναι γενετιστής. Εργάστηκε για 8 χρόνια στη Σαουδική Αραβία, ενώ τώρα είναι διευθυντής του Τμήματος Διαγνωστικής του DNA και της Κλινικής Γενετικής σε ένα καινούριο γυναικολογικό - παιδιατρικό νοσοκομείο στο Κατάρ. 

Ο ίδιος μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» περιγράφει τη ζωή δίπλα στην έρημο και εξηγεί γιατί οι Ελληνες γιατροί μπορούν να εργαστούν μόνο στον ιδιωτικό τομέα: «Επί 8 χρόνια εργάστηκα στο King Faisal Specialist Hospital & Research Center, στο Ριάντ, ένα δημόσιο νοσοκομείο. Οι περισσότεροι Eλληνες γιατροί που έρχονται στη Σαουδική Αραβία εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα γιατί στο Δημόσιο είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα. Τι εννοώ; Εδώ ο γιατρός επιβάλλεται να ανανεώνει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσω ενός συστήματος ενημέρωσης. Εγώ, ας πούμε, είμαι γενετιστής με σπουδές στην Αμερική, στο Γέιλ συγκεκριμένα. Για να πάρω την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος έπρεπε να δώσω εξετάσεις. 



To εντυπωσιακό εξωτερικό του νοσοκομείου Μouwasat στο Ριάντ

Κάθε τρία χρόνια πρέπει να ξαναδίνω εξετάσεις και μέσα σε αυτό το διάστημα, είτε κάθε μήνα, είτε κάθε δύο μήνες, να παρουσιάζω online δραστηριότητα: να κάνω μικροτέστ, να ενημερώνομαι online κ.τ.λ. Στην Ελλάδα αυτός ο θεσμός δεν υπάρχει. Τελειώνει ένας Ελληνας γιατρός το πανεπιστήμιο και δεν χρειάζεται να ενημερωθεί άμα δεν θέλει. Οταν λοιπόν τα δημόσια νοσοκομεία στη Σαουδική Αραβία θέλουν να προσλάβουν γιατρούς, ζητάνε να είναι board certified.

 Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν έχουμε τον θεσμό της διαρκούς ενημέρωσης για την ανανέωση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος, οπότε δεν μπορεί κάποιος Ελληνας να εργαστεί εύκολα στον δημόσιο τομέα». Αναφορικά με τον τρόπο ζωής προσθέτει «Στο Κατάρ είναι σαν να ζεις σε μια δυτική χώρα. Απλώς πρέπει να σέβεσαι τους ντόπιους νόμους. Στη Σαουδική Αραβία ήταν ζόρικα. Οι γυναίκες δεν οδηγούν, δεν υπήρχε θέατρο και κινηματογράφος, δεν μπορούσες να ντυθείς όπως ήθελες. Υπήρχαν γενικά περιορισμοί που πολλές φορές δυσκολεύουν την καθημερινότητά σου».



Πολυτέλεια και εξυπηρέτηση στο ίδρυμα που προσελκύει γιατρούς από όλο τον κόσμο

Ο κ. Θωμάς Παπαγεωργίου είναι ορθοπεδικός και εργάζεται στο Mouwasat Hospital στο Κατίφ. Οπως λέει, «πήρα την απόφαση να έρθω στη Σαουδική Αραβία για προσωπικούς λόγους, αφήνοντας πίσω το ιατρείο μου στην Κατερίνη, όπου εργαζόμουν ως ελεύθερος επαγγελματίας. Η ζωή εδώ είναι καλή, αν και μερικές φορές μπορεί να θεωρηθεί λίγο περιορισμένη».

Με μια σύντομη αναζήτηση στην ιστοσελίδα του ομίλου Mouwasat μπορεί κάποιος εύκολα να εντοπίσει πολλούς Ελληνες γιατρούς που εργάζονται στο αραβικό βασίλειο. Οι περισσότεροι, ωστόσο, δεν επιθυμούν να μιλήσουν και να δημοσιεύσουν τα στοιχεία τους, καθώς οι όροι του συμβολαίου τους αλλά και οι νόμοι της χώρας είναι απόλυτοι και αυστηροί.

 

Ο δρ Μάριος Καμπούρης, γενετιστής έχει εργαστεί για 8 χρόνια στη Σαουδική Αραβία

Ωστόσο, σύμφωνα με τα ήδη δημοσιευμένα στοιχεία της επίσημης σελίδας του ομίλου, εργάζονται εκεί Ελληνες γυναικολόγοι, νευροχειρουργοί, καρδιολόγοι, οδοντίατροι, ορθοπεδικοί και χειρουργοί. Η πλειοψηφία των γιατρών κατείχε θέσεις σε δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας, όπως στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης αλλά και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

 Οι περισσότεροι έχουν μεταναστεύσει στην έρημο τα τελευταία χρόνια και ενώ, σύμφωνα με έρευνες, το φαινόμενο brain drain την περίοδο 2008-2016 κόστισε πάνω από 15 δισ. ευρώ στην υπερχρεωμένη Ελλάδα. Τόσα ξόδεψαν συνολικά το κράτος και οι ελληνικές οικογένειες για να προσφέρουν, μέσω των σπουδών, ένα καλύτερο μέλλον στη νέα γενιά.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Σαουδική Αραβία ζητά γιατρούς με μισθό €11.000 (αφορολόγητα)"

Η στιγμή του εμβολισμού του «Γαύδος» από την τουρκική ακταιωρό στα Ίμια

Βίντεο στα οποία καταγράφεται η στιγμή που το τουρκικό πλοίο "UMUT", εμβολίζει το ελληνικό περιπολικό ανοικτής θαλάσσης "090 Γαύδος" στα Ίμια, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα βίντεο, τραβηγμένα από το Γαύδος, απεικονίζουν από διαφορετικές γωνίες λήψης την τουρκική ακταιωρό να προσκρούει στην πρυμναία αριστερά πλευρά του Γαύδος.




Διαβάστε Περισσότερα » "Η στιγμή του εμβολισμού του «Γαύδος» από την τουρκική ακταιωρό στα Ίμια"

Βρέφος μπήκε στο Καραμανδάνειο με ωτίτιδα και βγήκε με ιλαρά!- ΦΩΤΟ

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ένα ακόμη περιστατικό που αποδεικνύει πόσο διάτρητο είναι το σύστημα δημόσιας υγείας έρχεται να αναταράξει τα… νερά. Βρέφος 11 μηνών πήγε στο Καραμανδάνειο με ωτίτιδα και βγήκε με ιλαρά!
Όπως καταγγέλλουν οι γονείς του μωρού στο gnomip.gr πριν από μερικές ημέρες το αγοράκι εισήλθε στο Καραμανδάνειο κατόπιν παρότρυνσης του παιδιάτρου επειδή διεγνώσθη με ωτίτιδα. Δυστυχώς, η στιγμή της μετάβασης της οικογένειας στο Νοσοκομείο αποδείχτηκε… ακατάλληλη, καθώς εκείνη την ώρα οι γιατροί μόλις είχαν διαγνώσει περιστατικό ιλαράς.
MORO 1.JPG
Πανικόβλητοι οι γονείς του βρέφους ζήτησαν να μην εισαχθεί το μωρό στον ίδιο θάλαμο, καθώς ακόμη λόγω της ηλικίας του δεν είχε εμβολιαστεί για ιλαρά. Η απάντηση που έλαβαν από το γιατρό ήταν πως «εμείς είμαστε γιατροί και κρίνουμε που θα μπει το μωρό».
Αποτέλεσμα ήταν δύο ημέρες μετά το μωρό να εμφανίσει υψηλό πυρετό και λίγα 24ωρα αργότερα να παραμορφωθεί από τα εξανθήματα. Το αγοράκι εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται την τελευταία εβδομάδα με ιλαρά την οποία προφανώς και κόλλησε κατά την επίσκεψή του στο Καραμανδάνειο.
MORO 2.JPG
Και σαν μην έφθανε αυτό, «θετική» στην ιλαρά διαγνώστηκε και η μητέρα του βρέφους, η οποία είναι έντονα προβληματισμένη καθώς έχει και ένα μεγαλύτερο κοριτσάκι 4 ετών.
Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν μαζί με το δικό τους το μωρό, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται τουλάχιστον άλλα τρία παιδάκια με ιλαρά τα οποία ως δια μαγείας βρίσκονταν στο Καραμανδάνειο επίσης την ίδια ημέρα που διαγνώστηκε η ιλαρά σ’ άλλο παιδί.
Οι γονείς δημοσιοποιούν το θέμα προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των παιδιών σε αυτή την περίοδο που η ιλαρά «θερίζει» και δυστυχώς, ήδη θρηνούμε τρεις νεκρούς στη χώρα.
gnomip
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέφος μπήκε στο Καραμανδάνειο με ωτίτιδα και βγήκε με ιλαρά!- ΦΩΤΟ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news