facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Χρηστίδης για αποκάλυψη Βίζερ: Eπιβεβαιώνει την τεράστια καταστροφή που επέφεραν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,

Η δήλωση Βίζερ επιβεβαιώνει την τεράστια καταστροφή που επέφεραν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και κατά το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης τους. 

200 δις από την ελληνική οικονομία, διχασμοί,τοξικότητα.

Πέταξαν τις θυσίες των Ελλήνων στα σκουπίδια. Και από τότε τα ψηφίζουν όλα, για την καρέκλα. 

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρηστίδης για αποκάλυψη Βίζερ: Eπιβεβαιώνει την τεράστια καταστροφή που επέφεραν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,"

ΣΟΚ! Ο Μπουτάρης θέτει θέμα αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου "Μακεδονία" και των ΚΤΕΛ

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ μίλησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως εκτός των άλλων είναι σημαντικό να βρεθεί και το πως θα ονομάζονται οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας, αλλά και να μπει ένα χρονοδιάγραμμα ότι θα πρέπει να αλλάξουν τα βιβλία και όπου υπάρχει αναφορά αλυτρωτισμού.

“Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε”, τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΟΚ! Ο Μπουτάρης θέτει θέμα αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου "Μακεδονία" και των ΚΤΕΛ"

«Βόμβα» Βίζερ: Το εξάμηνο Βαρουφάκη δεν κόστισε 100 δισ. αλλά τα διπλά

Η Ελλάδα ήρθε πιο κοντά στο χείλος του Grexit το 2015 απ' ότι το 2012, αποκαλύπτει ο τέως επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, διευκρινίζοντας ότι «οι συνέπειες το 2012 θα ήταν πολύ πιο δραματικές». 

Σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant, o Βίζερ θεωρεί ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015, οπότε και εξελέγη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δεν  κόστισε μόνον 100 δισ. Ευρώ, όπως υπολογίζει ο επικεφαλής του

ESM. «Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι μάλλον στοίχισε τα διπλά: η οικονομική συρρίκνωση, η δυσπιστία των επενδυτών, τα πλήγματα που δέχτηκαν οι ελληνικές τράπεζες. Αλλά δεν ήταν μόνον ο Βαρουφάκης: ολόκληρη η ελληνική κυβέρνηση φέρει την ευθύνη  αυτή», τόνισε. 

 Παράλληλα, αφήνει αιχμές για όσα γράφει γι' αυτόν ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του. Ερωτηθείς για το εάν ήταν πιο ισχυρός από τον Γιούνκερ, τον Ντάισελμπλουμ και τον Μοσκοβισί, έκανε λόγο «περί πραγματικής ανοησίας, πλήρους ανοησίας». 

Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Βίζερ έχει ως εξής: 

Σας έχουν ταυτίσει με τις ‘σκοτεινές δυνάμεις του κακού’ που εδρεύουν στις Βρυξέλλες….
Ποιος το λέει πάλι αυτό;

Ο Γ. Βαρουφάκης, στο τελευταίο βιβλίο του όπου περιγράφει την θητεία του στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών… 

«Α, καλά. Ο πλανήτης μας είναι μεγάλος και υπάρχει χώρος για πολλά είδη».

Σύμφωνα με το Βαρουφάκη, υπήρξατε πιο ισχυρός από τον Juncker, τον Dijsselbloem και τον Moscovici και λειτουργούσατε ως μυστικός πράκτορας της Merkel. Έχει δίκιο;
(Ξεσπάει σε γέλια) «Πρόκειται περί πραγματικής ανοησίας, πλήρους ανοησίας. Σίγουρα δεν αποτελεί κομπλιμέντο να ακούς κάτι τέτοιο. Κι εγώ μπορώ να πω ότι εσύ, ο Peepercorn είσαι ένας ολυμπιονίκης του σκι. Κάτι τέτοιο ηχεί ωραίο, έτσι δεν είναι; Έλα όμως που κάποιοι θα αρχίσουν να αμφιβάλλουν για τις διανοητικές μου ικανότητες».

‘Σκάψατε το λάκκο’ της Ελλάδας, λέει ο Βαρουφάκης…
«Ένα ακόμα λεκτικό πυροτέχνημα. Όπως το βλέπω εγώ, η Ελλάδα βρέθηκε μόνη της με την πλάτη στον τοίχο.  Εξαιτίας της πολιτικής ή και των παραλείψεων διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων, σίγουρα όχι μόνον αυτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Βαρουφάκη. Χάρη σε πολλές προσπάθειες, η Ελλάδα στέκεται τώρα στα γόνατά της και εάν συνεχίσει με τη σωστή στρατηγική θα μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της. «Standing tall» που λένε και οι Αμερικανοί αλλά σε μας εδώ στις Βρυξέλλες δεν αρέσουν και πολύ τα αμερικανικά ρητά».

Φοβηθήκατε ποτέ ότι το ευρώ έχει φτάσει στο τέλος του;
«Υπήρξαν κάποιες δραματικές στιγμές και κάποιες έντονες συζητήσεις, αλλά προσωπικά ποτέ δεν αμφέβαλα ότι το ευρώ θα επιζούσε. Με ή χωρίς την Ελλάδα».

Προτείνατε το 2012 ένα μυστικό σχέδιο «Ζ» προκειμένου να προετοιμάσετε την ευρωζώνη για ένα Grexit;
«Συνέβη πράγματι κάτι τέτοιο;»

Ναι. Από πού πήρατε το όνομα Ζ;
Είναι το τελευταίο γράμμα του αλφαβήτου.

Πόσο  σοβαρή ήταν τότε η κατάσταση;
(Αμήχανη σιωπή) «Η πιθανότητα να συμβεί ένα Grexit το 2015 ήταν μεγαλύτερη από ό,τι το 2012. Αλλά οι συνέπειες το 2012 θα ήταν πολύ πιο δραματικές. Ο κόσμος τότε ήταν πιο ασταθής, δεν υπήρχε μια ευρωπαϊκή εποπτική αρχή για τις τράπεζες, o Draghi δεν είχε υποσχεθεί ακόμα ότι θα κάνει το παν για να σώσει το ευρώ. Δεν υπήρχε τίποτα, εξ’ ού και το σχέδιό μου. Ας αλλάξουμε όμως αντικείμενο».

Την Άνοιξη του 2015 ταξιδέψατε μυστικά στην Αθήνα για ένα γεύμα στο σπίτι του Βαρουφάκη. Ποιος ήταν ο σκοπός….
«Ήταν μεσημεριανό γεύμα, όχι βραδινό. Δεν υπήρξε επίσης καμία μυστικότητα. Απλά η δουλειά μου δεν ήταν τέτοια που ένας εκπρόσωπος τύπου θα έπρεπε να ανακοινώνει προκαταβολικά με ποιόν θα γευματίσω».

Ναι, αλλά ποιος ήταν ο σκοπός της επίσκεψής σας;
«Μια συζήτηση με τον Βαρουφάκη, τον Τσίπρα και τους υπόλοιπους στα πλαίσια της προετοιμασίας της συνάντησης που θα είχε εκείνη την εβδομάδα ο Τσίπρας με την Merkel στο Βερολίνο».

Ποιος πήρε την πρωτοβουλία;
«Όχι πάντως εγώ».  

Η Merkel μήπως;
(Σιωπή). «Μου ζητήθηκε να πάω στην Αθήνα, ας αρκεστούμε σε αυτό. Το τηλεφώνημα ήλθε από τον Jean Claude Juncker. Τώρα εάν αυτός τώρα λειτουργούσε κατ’ εντολή της Merkel, δεν ξέρω, θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Τελικά βέβαια η συνάντηση στο Βερολίνο δεν στάθηκε ικανή να άρει το αδιέξοδο γύρω από την Ελλάδα, εντούτοις έβαλε ένα σημαντικό λιθαράκι στο δύσκολο εγχείρημα να παραμείνει  η Ελλάδα στην ευρωζώνη». 

Tο καλοκαίρι του 2015 ο Schaeuble κατέθεσε την πρότασή του για προσωρινή αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ήταν το Eurogroup προετοιμασμένο για κάτι τέτοιο;
«Οι υπουργοί ήταν αναστατωμένοι με αυτά που είχαν βιώσει επί έξι μήνες με το Βαρουφάκη, όλα αυτά τα μεγάλα λόγια και οι δημαγωγίες.. Ένα μεγάλο μέρος από αυτούς είχαν την άποψη ότι ‘εάν θέλουν να φύγουν, ας πάνε στο καλό!’ Μόνο ένα μικρό κομμάτι ήταν εναντίον: ο Γάλλος δηλαδή υπουργός, ο Ιταλός και ο Κύπριος. Στον Dijsselbloem χρωστάμε ότι τότε το Eurogroup δεν έφτασε να τα ‘τινάξει όλα στον αέρα’. Ο Dijsselbloem κατάφερε να συγκεράσει τις αντικρουόμενες απόψεις, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός επί του οποίου μπόρεσαν να συμφωνήσουν και οι ευρωπαίοι ηγέτες». 

Ποιος έσωσε τελικά την Ελλάδα;
«Η ίδια η Ελλάδα. Εναπόκειτο στον Τσίπρα τότε κατά πόσο θα αποδεχόταν την πρόταση ή όχι. Αλλά χωρίς τον Dijsselbloem δεν θα είχε υπάρξει ποτέ μια πρόταση». 

Μα ο Βαρουφάκης χαρακτήριζε τον Dijsselbloem ‘ιμάντα’ σε μια μηχανή που ούτε και ο ίδιος καταλάβαινε πώς λειτουργούσε…
«Μπορεί να ήταν ο Βαρουφάκης εκείνος που δεν καταλάβαινε πώς λειτουργούσε η μηχανή”.

Υπήρξε πραγματικά τόσο επιζήμιος; Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΕΜΣ, το εξάμηνο του Βαρουφάκη κόστισε 100 δις ευρώ…
«Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι μάλλον στοίχισε τα διπλά: η οικονομική συρρίκνωση, η δυσπιστία των επενδυτών, τα πλήγματα που δέχτηκαν οι ελληνικές τράπεζες. Αλλά δεν ήταν μόνον ο Βαρουφάκης: ολόκληρη η ελληνική κυβέρνηση φέρει την ευθύνη  αυτή». 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβα» Βίζερ: Το εξάμηνο Βαρουφάκη δεν κόστισε 100 δισ. αλλά τα διπλά"

Κομισιόν κατά Αγκυρας για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Τουρκία να «απέχει» από «προστριβές, απειλές ή ενέργειες» που «διαταράσσουν» τις «σχέσεις καλής γειτονίας», σε συνέχεια του περιστατικού που συνέβη το Σαββατοκύριακο στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ερωτηθείσα σχετικά, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα δήλωσε: «Η Τουρκία πρέπει να δεσμευτεί ξεκάθαρα στη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας, καθώς και ότι θα απέχει από κάθε προστριβή, απειλή ή ενέργεια έναντι ενός κράτους-μέλους διαταράσσοντας τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση διαφορών. Η ΕΕ, επίσης, τονίζει την ανάγκη να σεβαστεί η Τουρκία την κυριαρχία των κρατών-μελών σε ό,τι αφορά τη χερσαία επικράτεια, τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο τους».

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, τουρκικά πολεμικά πλοία εξακολουθούν να παρεμποδίζουν την πορεία του πλωτού γεωτρύπανου της ΕΝΙ, επικαλούμενα λόγους ασφάλειας εξαιτίας των συνεχιζόμενων στρατιωτικών ασκήσεων από τουρκικά σκάφη στην περιοχή της προγραμματισμένης στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ γεώτρησης.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε ακόμη, ότι τα τουρκικά πολεμικά πλοία απαγόρευσαν τη διέλευση από το σημείο και σε εμπορικά πλοία, επίσης για λόγους ασφαλείας, όπως ισχυρίστηκαν.

Η τουρκική NAVTEX, την οποία ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε παράνομη, λήγει στις 22 Φεβρουαρίου για τις ασκήσεις. Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «με ψυχραιμία και συγκεκριμένο σχεδιασμό, γίνονται σε διπλωματικό επίπεδο οι ενέργειες της Λευκωσίας, με στόχο το γεωτρύπανο να συνεχίσει την πορεία του και να φθάσει στο τεμάχιο 3».

Απαντώντας σε παρατήρηση ότι η Τουρκία αντέδρασε πολύ πιο έντονα από άλλες φορές σε σχέση με το τεμάχιο 3, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι όλα τα τεμάχια της Κύπρου αμφισβητούνται από πλευράς Τουρκίας και τόνισε ότι αυτό το οποίο συμβαίνει ήταν αναμενόμενη πιθανή εξέλιξη.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι τουρκικές ενέργειες δεν βοηθούν τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.

Επίσης δήλωσε ότι ανώτερος αξιωματούχος της ΕΝΙ αναμένεται στη Λευκωσία αύριο για προγραμματισμένη επίσκεψη στο πλαίσιο των τακτικών διαβουλεύσεων με την εταιρεία.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι στο γεωτρύπανο βρίσκεται μόνο τεχνικό προσωπικό της εταιρείας και άλλοι εργαζόμενοι, αλλά κανένας τεχνοκράτης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εξ άλλου, ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι οι προκλήσεις τις Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ ήταν αναμενόμενες και πρόσθεσε ότι είναι αφέλεια να πιστεύει κάποιος ότι μία άλλη χώρα θα αντιπαρατεθεί με την Τουρκία για να προστατεύσει την Κύπρο.

Ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι η επίλυση του προβλήματος πρέπει να επιδιωχθεί μέσα από διπλωματικές προσπάθειες. Ωστόσο, διατύπωσε την εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο, επειδή η Τουρκία είναι μία χώρα η οποία λειτουργεί πολύ διαφορετικά από ότι ο σύγχρονος κόσμος και αδιαφορεί για τα διπλωματικά θέσμια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν κατά Αγκυρας για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ"

Στη Βουλή δικογραφία για το πόθεν έσχες του Γ. Στουρνάρα

Διαβιβάστηκε στη Βουλή δικογραφία κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διερευνώμενη υπόθεση φέρεται να σχετίζεται με ανακριβές πόθεν έσχες του κ. Στουρνάρα κατά την περίοδο 2012 - 2013, που κατείχε το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή δικογραφία για το πόθεν έσχες του Γ. Στουρνάρα"

Αιφνιδιαστική συνάντηση Κοτζιά με Ντιμιτρόφ και Νίμιτς στη Βιέννη

Αιφνιδιαστική συνάντηση με με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ θα έχει σήμερα το βράδυ στη Βιέννη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο οι δύο υπουργοί θα έχουν κοινή συνάντηση αύριο 13 Φεβρουαρίου, με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γ.Γ. ΟΗΕ,
Μάθιου Νίμιτς σε συνέχεια των διαβουλεύσεων για την επίλυση του Σκοπιανού προβλήματος.

Να σημειωθεί ότι η αιφνιδιαστικές συναντήσεις στην αυστριακή πρωτεύουσα που ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, ανακοινώθηκαν λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του όπου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στις συναντήσεις που είχε με τον Ζοραν Ζάεφ στο Νταβός έγιναν σημαντικά βήματα που οδήγησαν στη μετονομασία του αεροδρομίου και μιας εθνικής οδού.

«Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι εύκολη διαπραγμάτευση, είναι όμως ο μόνος δρόμος» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα που Έλληνας πρωθυπουργός μιλούσε στους βουλευτές του κόμματος του ο Ζόραν Ζάεφ βρισκόταν στην Τούρκία προκειμένου να ανανεώσει την υποστήριξη της γειτονικής μας χώρας στο αίτημα της ΠΓΔΜ για έντεξη στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της «Μακεδονίας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι η χώρα του θέλει να λύσει το πρόβλημα της ονομασίας το οποίο όπως υποστήριξε συντηρεί η Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια!

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αιφνιδιαστική συνάντηση Κοτζιά με Ντιμιτρόφ και Νίμιτς στη Βιέννη"

Γιλντιρίμ: Το όνομα της ΠΓΔΜ πρέπει να καθοριστεί από την ίδια, όχι από άλλη χώρα

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ στην Άγκυρα σήμερα αναφέρθηκε στο θέμα του ονόματος και, όπως υποστήριξε, «για το θέμα του ονόματος μίας χώρας, αποφασίζει η ίδια η χώρα.

«Το όνομα μιας χώρας θα πρέπει να καθορίζεται από την ίδια. Είναι λάθος το όνομά της να καθορίζεται από μια άλλη χώρα. Παρ' όλα αυτά, η βαθύτερη ευχή μας είναι να δούμε το ζήτημα αυτό με την Ελλάδα να λύνεται με φιλικό τρόπο», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Γιλντιρίμ τόνισε την ανάγκη διευθέτησης όλων των θεμάτων μεταξύ των γειτονικών χωρών με διάλογο. «Με τη γείτονά μας την Ελλάδα υπάρχουν θέματα που διαφωνούμε. Εμείς πάντα προτάσσουμε τη λύση του διαλόγου προκειμένου να επιλυθούν. Εμείς προτιμάμε την οδό του διαλόγου», δήλωσε.

Μετά τις δηλώσεις, ο Ζόραν Ζάεφ είχε συνάντηση μίας ώρας με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιλντιρίμ: Το όνομα της ΠΓΔΜ πρέπει να καθοριστεί από την ίδια, όχι από άλλη χώρα"

Υπόθεση Novartis: Η εμπλεκόμενη δημοσιογράφος και ο σύζυγός της μηνύουν προστατευόμενο μάρτυρα

Το όνομα του  Θεολόγου Παναγιωτίδη ως νόμιμου εκπρόσωπου και διαχειριστή, της εταιρείας «Prestige Επικοινωνία Μ.Ε.Π.Ε.», όπως και το όνομα της συζύγου του δημοσιογράφου Έλενας  Φυντανίδου ενεπλάκησαν σε κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis, αναφέρει ο πρώτος σε σημερινές ανακοινώσεις του. Ωστόσο αναφέρει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή σε παράνομες συναλλαγές με τη φαρμακοβιομηχανία Novartis, ενώ σημειώνει ότι θα μηνύσουν για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδορκία τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο  Σαράφη» και δηλώνουν ότι είναι στην διάθεση των εισαγγελικών αρχών.

Ακόμη, διευκρινίζεται σε νεώτερη ανακοίνωση ότι η Έλενα Φυντανίδου δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω εταιρεία

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το ζεύγος προτίθενται να καταθέσει στην Εισαγγελέα διαφθοράς όλα τα στοιχεία της συνεργασίας και των συναλλαγών που είχαν κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2011 - Απριλίου 2013 με την Novartis, τις φορολογικές δηλώσεις τους, κ.λπ. 
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης όπως και ο κατάλογος με τα στοιχεία που προτίθενται να καταθέσουν στις εισαγγελικές αρχές, έχει ως εξής:

«Όπως ίσως γνωρίζετε, τόσο το όνομα της συζύγου μου Έλενας Φυντανίδου, όσο και το δικό μου, ως φυσικά πρόσωπα, αλλά και το όνομα της εταιρείας  Prestige Επικοινωνία Μ.Ε.Π.Ε. όπου είμαι ο νόμιμος εκπρόσωπος και διαχειριστής, ενεπλάκησαν σε κατάθεση μάρτυρα στην υπόθεση  Novartis.

Αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε δυστυχώς μια κοινότυπη επικοινωνιακά φράση, αλλά εδώ τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι: «Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται».

Για να διευκολύνουμε λοιπόν το δύσκολο έργο της Δικαιοσύνης σε αυτή την υπόθεση, αλλά και για να αποκαταστήσουμε το τεκμήριο της αθωότητας για τα φυσικά πρόσωπα Έλενα Φυντανίδου και Θεολόγος Παναγιωτίδης και το νομικό πρόσωπο Prestige Επικοινωνία Μ.Ε.Π.Ε., που τόσο βάναυσα επλήγησαν την τελευταία εβδομάδα, δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση της Εισαγγελέως Διαφθοράς που προΐσταται της υποθέσεως Novartis και προτιθέμεθα να καταθέσουμε όλα τα σχετικά με την υπόθεση έγγραφα, που αφορούν εμάς και την Prestige Επικοινωνία Μ.Ε.Π.Ε.

Έτσι και καθώς οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Novartis Ελλάς και Prestige Επικοινωνία Μ.Ε.Π.Ε. αφορούσαν το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος 2011 έως Απρίλιος 2013, εξουσιοδοτήσαμε τον νομικό μας σύμβουλο να καταθέσει στην εισαγγελέα διαφθοράς τα παρακάτω στοιχεία:


- Τεύχος Α.Ε. – Ε.Π.Ε. και Γενικού Εμπορικού Μητρώου 6979/21-7-2011, όπου έχει καταχωρηθεί η σύσταση της εταιρείας  Prestige Επικοινωνία Ε.Π.Ε.
-  Σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ   Novartis ΕΛΛΑΣ -   Prestige Επικοινωνία Ε.Π.Ε., 17/11/2011 – 16/5/2011, με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης έως 16/11/2012.
-  Σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ   Novartis Ελλάς -  Prestige Επικοινωνία Ε.Π.Ε., από 4/12/2012 έως 31/5/2013
-  Καταγγελία της από 4/12/2012 σύμβασης παροχής υπηρεσιών από τη  Novartis Ελλάς, με ημερομηνία 27/3/2013
-  Υπολογιστικό φύλλο σε μορφή Excel, με λίστα των εκδοθέντων τιμολογίων παροχής υπηρεσιών από Prestige  Επικοινωνία Ε.Π.Ε. προς   Novartis Ελλάς, τις ημερομηνίες έκδοσής τους, την αιτιολογία τους και την ημερομηνία αποπληρωμής τους.
-  Αντίγραφα των τιμολογίων παροχής υπηρεσιών από  Prestige Επικοινωνία Ε.Π.Ε. προς  Novartis Ελλάς, καθ’ όλη τη διάρκεια συνεργασίας τους
-  Παρουσίαση στρατηγικής, πλάνου ενεργειών και χρονοδιαγράμματος προεκλογικής εκστρατείας του αντιπροέδρου της  Novartis Ελλάς για τις εκλογές του ΣΦΕΕ 2012, από τον Δ/ντη Επικοινωνίας της εταιρείας, με ημερομηνία Σεπτέμβριος 2011
-  Παραδοτέα της   Prestige Επικοινωνία Ε.Π.Ε. προς τη   Novartis Ελλάς για τις υπηρεσίες που προσέφερε η πρώτη προς τη δεύτερη, καθ’ όλη τη διάρκεια συνεργασίας τους
- Ισολογισμοί  Prestige Επικοινωνία Ε.Π.Ε. 2012 (υπερδωδεκάμηνη χρήση) και 2013
- Αναλυτικό λογιστικό καθολικό της εταιρείας Prestige  Επικοινωνία Ε.Π.Ε., για τη χρονική περίοδο από ιδρύσεως της εταιρείας μέχρι 31/12/2013
-  Αντίγραφα όλων των τιμολογίων πελατών και προμηθευτών για τη χρονική περίοδο από ιδρύσεως της εταιρείας μέχρι 31/12/2013
-  Αντίγραφα όλων των κινήσεων του τραπεζικού λογαριασμού της εταιρείας, για τη χρονική περίοδο από ιδρύσεως της εταιρείας μέχρι 31/12/2013
- Αντίγραφα όλων των κινήσεων όλων των προσωπικών λογαριασμών των Θεολόγου Παναγιωτίδη και Ελένης Φυντανίδου, από 1/6/2011 έως 31/12/2013
-  Εκκαθαριστικά σημειώματα εφορίας Θεολόγου Παναγιωτίδη – Έλενας Φυντανίδου, 2012 – 2014 (αφορούν εισοδήματα 2011 – 2013)

Δηλώνουμε επίσης ότι είμαστε στη διάθεση των δικαστικών αρχών για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Παράλληλα, μέσω του νομικού μας εκπροσώπου, τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε έγκληση και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία κατά του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος με το αναγραφόμενο όνομα «Μάξιμος Σαράφης».

Τόσο η προσωπική, όσο και η επαγγελματική μας αξιοπιστία τραυματίστηκε πολύ σοβαρά αυτές τις τελευταίες μέρες και γι’ αυτό κρίναμε με τη σύζυγό μου ότι είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση τη δική μας και της Prestige Επικοινωνία Μ.Ε.Π.Ε., να προστατέψουμε το όνομά μας με κάθε νόμιμο τρόπο
».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Η εμπλεκόμενη δημοσιογράφος και ο σύζυγός της μηνύουν προστατευόμενο μάρτυρα"

Προσπάθεια προσωπικής στόχευσης καταγγέλλει η γενική επιθεωρήτρια Δημ. Διοίκησης

Για προσπάθεια προσωπικής της στόχευσης κάνει λόγο η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, αναφέροντας ότι ψευδή δημοσιεύματα θίγουν την προσωπικότητά της αλλά και το κύρος του θεσμού του γενικού επιθεωρητή.
«Η Υπηρεσία μας θα συνεχίσει το έργο της σύμφωνα με τις αρχές της αμεροληψίας της αντικειμενικότητας και της ουδετερότητας», τονίζει χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της κ. Παπασπύρου:
«Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα και τηλεοπτικές αναμεταδόσεις, στο πλαίσιο της Εξεταστικής της Βουλής έγιναν τις τελευταίες ημέρες αναφορές στο πρόσωπό μου και στην ιδιότητά μου ως Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίες αναπαρήγαγαν μέρος από παλαιότερο ανυπόστατο ψευδές και κακόβουλο δημοσίευμα εφημερίδας το οποίο έχει διαψευσθεί καθώς έθιγε κατάφορα όχι μόνο την προσωπικότητά μου και την κοινωνική μου πορεία αλλά και την αξιοπιστία και το κύρος του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Συγκεκριμένα έγινε και πάλι αναφορά σε οικογενειακή και φιλική μου σχέση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και δηλώνω ευθαρσώς ότι ουδέποτε διέμενε στο σπίτι μου, το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου, και ουδέποτε συνεργάστηκε με το σύζυγό μου.
Από τα ως άνω προκύπτει μια προσπάθεια προσωπικής στόχευσης και ποινικοποίησης της κοινωνικής ζωής και της προσωπικής έκφρασης αφήνοντας αιχμές ως προς τον αντικειμενικό χαρακτήρα της άσκησης των αρμοδιοτήτων μου.
Επίσης, αναφέρθηκε στη δημοσιότητα ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης με δόλο και πολιτικό σκοπό απέκρυψε έγγραφα από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής σχετικά με την υπόθεση των προσλήψεων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η αλήθεια είναι ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Διαφθοράς διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από μικτό κλιμάκιο επιθεωρητών. Ουδέποτε ζήτησε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το οποιοδήποτε έγγραφο της προκαταρκτικής αυτής εξέτασης.
Άλλωστε σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όταν διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, αρμοδιότητα για την χορήγηση εγγράφων σε οιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον έχει ο αρμόδιος εισαγγελέας. Επίσης τονίζεται ότι σε περίπτωση διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης δικαίωμα πρόσβασης στα έγγραφα της δικογραφίας έχουν όσοι καλούνται σε ανωμοτί εξέταση, οι ίδιοι ή οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους.
Τέλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου πολιτικών προσώπων. Το βέβαιο είναι ότι η Υπηρεσία μας θα συνεχίσει το έργο της σύμφωνα με τις αρχές της αμεροληψίας της αντικειμενικότητας και της ουδετερότητας»
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσπάθεια προσωπικής στόχευσης καταγγέλλει η γενική επιθεωρήτρια Δημ. Διοίκησης"

Μαρέβα Μητσοτάκη: Συστηματική επιχείρηση εξόντωσής μου

Συστηματική επιχείρηση εξόντωσής της σε όλα τα επίπεδα καταγγέλλει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, σύζυγος του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στον απόηχο της επίθεσης με γκαζάκια στην επιχείρησή της στην περιοχή του Ψυρρή.

Σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Μητσοτάκη επεσήμανε ότι «από τη μέρα που ο σύζυγος μου, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξελέγη στην ηγεσία της Ν.Δ. βρίσκεται σε εξέλιξη μια συστηματική επιχείρηση εξόντωσής μου σε όλα τα επίπεδα».

«Θέλουν να πλήξουν τον σύζυγό μου και χτυπούν εμένα. Οι εγκέφαλοι αυτής της επιχείρησης βρίσκονται στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου», πρόσθεσε η ίδια.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «τα εκτελεστικά τους όργανα, με επικεφαλής τον Κώστα Βαξεβάνη, κατασκευάζουν ιστορίες και εξαπολύουν συκοφαντίες και ψέματα. Δικαιολογούν ακόμη και τρομοκρατικές ενέργειες».

«Όλοι γνωρίζουν τί θέλει να πετύχει αυτό το παρακράτος εναντίον μου, αλλά δεν θα το πετύχει. Ούτε εγώ, ούτε ο σύζυγός μου θα φοβηθούμε. Όσο κι αν κακοποιήσουν την αλήθεια, όση λάσπη κι αν ρίξουν, δεν πρόκειται να με λυγίσουν. Θα συνεχίσω τη δουλειά μου και τη ζωή μου, χωρίς να δειλιάσω απέναντι στην αλητεία και στην τρομοκρατία. Δύναμή μας η αντοχή μας. Είναι δειλοί και θα ηττηθούν», κατέληξε η κ. Μητσοτάκη.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρέβα Μητσοτάκη: Συστηματική επιχείρηση εξόντωσής μου"

«Ντου» του Ρουβίκωνα σε εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Τσακαλώτο [εικόνες & βίντεο]

Παρέμβαση σε εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΒΕΑ, με ομιλητή τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τακαλώτο έκανε πριν λίγο ο Ρουβίκωνας.
Επρόκειτο για 15 άτομα που μπήκαν ένας-ένας στην αίθουσα προσποιούμενοι ότι είναι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που βρίσκονταν στο βήμα ο υπουργός Οικονομικών, σηκώθηκαν και άρχισαν να πετάνε τρικάκια και να φωνάζουν συνθήματα ενώ 2-3 προσέγγισαν το έδρανο που μιλούσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αμέσως μετά η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές 15 ατόμων οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.
Αφού αποχώρησαν από την αίθουσα, ο υπουργός Οικονομικών είπε προς το ακροατήριό του χαμογελώντας: «Αφού ολοκληρώθηκε ο διάλογος με τους συντρόφους, τώρα μπορώ να συνεχίσω την ομιλία μου».
Σημεία από το κείμενο του Ρουβίκωνα
Σε κείμενο που ανήρτησε ο Ρουβίκωνας σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Τα τελευταία δέκα χρόνια η Ελλάδα μαστίζεται από την χειρότερη οικονομική κρίση στην μεταπολεμική της ιστορία με συνέπειες που είναι δύσκολο να αναλυθούν η ακόμη και να περιγραφούν, τουλάχιστο για όσο θα βρισκόμαστε μέσα σε αυτήν. Στο πολιτικό επίπεδο δυο είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη περίοδο αυτή. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και της ακροδεξιάς στη κοινωνία. Στην οικονομία αυτό που άλλαξε ήταν το σκάσιμο της φούσκας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η συνεπακόλουθη κρίση χρέους που οδήγησε στα μνημόνια.
Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την αριστερή του ρητορική, δεν είχε μιλήσει για αλλαγή στις σχέσεις παραγωγής η για κατάργηση του καπιταλισμού, που ως κυρίαρχο οικονομικό σύστημα θέλει το κράτος πρόμαχο των συμφερόντων των οικονομικά ισχυρών. Η άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έγινε με την εξαγγελία ενός προγράμματος που δεν ήταν ποτέ δυνατό να υλοποιηθεί, ειδικά στις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας που είχε δημιουργήσει η κρίση και τα μνημόνια, ακόμη και αν η ηγετική του ομάδα ήθελε να το υλοποιήσει. Άποψη μας είναι ότι ουδέποτε ήταν αυτός ο σκοπός τους.
Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι, να λειτουργήσει ως αμορτισέρ που θα απορροφήσει τις αντιδράσεις της κοινωνίας, ειδικά των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων τα οποία κατά κύριο λόγο επλήγησαν από την κρίση. Βασικό μέλημα του κυβερνητικού επιτελείου του Τσίπρα όπως και των προκάτοχων του, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι η στήριξη του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του φυσικά στην πλάτη του κόσμου της εργασίας. Με το που εκδηλώθηκε η κρίση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα αμέσως ακολούθησε η διάσωση των τραπεζών με κρατικό χρήμα, πολίτικη που επιβλήθηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ και που ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε απαρέγκλιτα.
Οι θεατρινισμοί του Βαρουφάκη, του Λαφαζάνη και της Ζωής, όπως και η παρωδία του δημοψηφίσματος το καλοκαίρι του 2015, έδωσαν τη θέση τους στο κόκκινο σακίδιο του Ευκλείδη και στα καλοσιδερωμένα κοστούμια των Σπίρτζη, Σταθάκη, Δραγασάκη, καθώς και στο κομψό ταγιεράκι της Αχτσιόγλου. Η δήθεν δυσφορία με την οποία κατεβάζουν για ψήφιση όλοι αυτοί τα νομοσχέδια, όταν τους τραβάει το αυτί ο Στουρνάρας (ω ναι αυτός που από υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, έγινε διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας, κατ’ απαίτηση του Ματαιο Ρεντζι πρόεδρου της ΕΚΤ) και η τρόικα, δεν πιστεύουμε ότι μπορεί πλέον να πείσει και τον πλέον αφελή. Είναι όλοι τους μια καλή παρέα.
Μετά την εκλογική νίκη του τον Ιούνη του 2015, την δήθεν “σκληρή διαπραγμάτευση” και την γελοιότητα του δημοψηφίσματος, έρχεται το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο και οι δεύτερες εκλογές τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου. Έκτοτε τα πράγματα τη οικονομία μπαίνουν στην κανονική ροή τους. Περνάνε με διαδικασίες fast track, δηλαδή με διαδικασία του κατεπείγοντος και χωρίς διεξοδική συζήτηση, όλα όσα δε είχαν περάσει οι προηγούμενοι. Ψηφίζονται πολυνομοσχέδια εκατοντάδων σελίδων με δεκάδες άρθρα που καλύπτουν μια ευρύτατη γκάμα θεμάτων, συνεχίζοντας συνεχίζοντας την καταστροφή της κοινωνικής βάσης με αριστερό αυτή την φορά περιτύλιγμα.
Κατά γενική ομολογία των γραφειοκρατών του eurogroup και προς μεγάλη ανακούφιση των δανειστών, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα από τους προκατόχους του στη διαχείριση της εξουσίας».
Φωτογραφίες: Intimenews/EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ντου» του Ρουβίκωνα σε εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Τσακαλώτο [εικόνες & βίντεο] "

Δείτε το αστρονομικό ποσό που οφείλουν οι Κρητικοί στην ΔΕΗ

Το αστρονομικό ποσό της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται ότι χρωστούν οι Κρητικοί στην ΔΕΗ με τους κακοπληρωτές να είναι κυρίως οι επιχειρηματίες.
«Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ οφείλουν οι Κρητικοί στην ΔΕΗ. Πρόκειται για ένα μεγάλο ποσοστό από μία μεγάλη περιφέρεια που καταλαμβάνει το 10% των περιφερειών», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, το μέλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιάννης Βρέντζος επισημαίνοντας παράλληλα ποιοι είναι οι πιο κακοπληρωτές.
«Ανέκαθεν το δημόσιο ήταν από τους κακούς πελάτες της επιχείρησης ωστόσο αυτό φαίνεται ότι έχει αλλάξει. Δεν υπάρχουν πλέον φαινόμενα υπέρογκων οφειλών από το δημόσιο. Έχουν έρθει σε μία ισορροπία. Εκεί όμως που εντοπίζονται τα προβλήματα είναι κάποιοι επιχειρηματίες ή άνθρωποι που έχουν πολλά ακίνητα. Εκεί υπάρχουν πολλά χρέη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βρέντζος.
Είχε βίλα και ήταν ενταγμένος στο… κοινωνικό τιμολόγιο
Πολλά είναι τα παραδείγματα ανθρώπων που προσπαθούν να εξαπατήσουν την ΔΕΗ ώστε να μην προχωρήσουν στην εξόφληση ή την ρύθμιση των οφειλών τους.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός ανθρώπου που διέθετε βίλα που ξεπερνούσε τα 400 τ.μ. και είχε ενταχθεί στο… κοινωνικό τιμολόγιο.
«Έχουμε δει πολλά πράγματα κατά τους ελέγχους και κατά την εξακρίβωση κάποιων στοιχεία. Για παράδειγμα στην Κρήτη υπήρχε ένας ιδιοκτήτης βίλας έκτασης πάνω από 400 τετραγωνικών μέτρων και όφειλε πολλές χιλιάδες ευρώ. Ο ίδιος είχε ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο με αποτέλεσμα να είχε προστασία. Η ΔΕΗ διασταύρωσε τα στοιχεία που είχε κι έτσι έπεσε στην τσιμπίδα του νόμου και έμεινε χωρίς ρεύμα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Βρέντζος.
cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε το αστρονομικό ποσό που οφείλουν οι Κρητικοί στην ΔΕΗ"

Κυρ. Μητσοτάκης: Το Κράτος Δικαίου βάλλεται βάναυσα από τις μεθοδεύσεις Τσίπρα

Βολές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τόσο για την υπόθεση της Novartis, όσο και για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζοντάς του «εμφανή προσπάθεια χειραγώγησης ακόμη και της Δικαιοσύνης».
Σε δήλωσή του από την Εύβοια όπου περιοδεύει, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε ότι  «άκουσα τον κ. Τσίπρα να αποκαλεί ετερόκλητο όχλο τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που διαδηλώνουν για τους απαράδεκτους χειρισμούς του στο Σκοπιανό».
«Αντιλαμβάνομαι τον πανικό του, όπως και τους λόγους που τον οδηγούν σε μια εμφανή προσπάθεια χειραγώγησης ακόμη και της Δικαιοσύνης στην υπόθεση της Novartis», συμπλήρωσε και συνέχισε: «Και επειδή παριστάνει ότι δεν άκουσε τις θέσεις μου θα τις επαναλάβω για να μην έχει την παραμικρή απορία: Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά είπαμε, από την πρώτη στιγμή, όλα στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες».
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «είναι αδιανόητο να γνωρίζει η κυβέρνηση ποιοι είναι κουκουλοφόροι που σπιλώνουν στοχευμένα ακόμη και πρώην Πρωθυπουργούς και να αρνείται ο κ. Τσίπρας να καταθέσουν επώνυμα στη Βουλή τους ισχυρισμούς τους». Υπογράμμισε, δε, ότι «το Κράτος Δικαίου βάλλεται βάναυσα από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι οι πολίτες απαιτούν διαφάνεια, ενώ τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας ζημίωσε τους πολίτες με 100 δισ. ευρώ και θα πληρώνουμε για πολλά ακόμη χρόνια τις αυταπάτες του». «Δεν θα του επιτρέψω να παριστάνει και τον τιμητή της κάθαρσης όταν εκείνος ήταν που έδινε μάχες για να μην μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυρ. Μητσοτάκης: Το Κράτος Δικαίου βάλλεται βάναυσα από τις μεθοδεύσεις Τσίπρα"

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο παράνομο «αντιμυκητιακό» προϊόν

Την άμεση αντίδραση του ΕΟΦ και τη συνεργασία με την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό των διαχειριστών ιστοσελίδων που καταφέρονται κατά των φαρμακείων και προωθούν παράνομα «αντιμυκητιακό» προϊόν, προκάλεσε η παρέμβαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Στο έγγραφο του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κοινοποιεί τις ιστοσελίδες, μέσω των οποίων λαμβάνει χώρα παράνομη πώληση σκευάσματος αγνώστου προελεύσεως μέσω διαδικτύου με την ονομασία «Onycosolve».

«Ουδεμία όμως αναφορά γίνεται για τον υπεύθυνο κυκλοφορίας, την χώρα παραγωγής, την προέλευση και τα εργοστάσια παρασκευής του ως άνω σκευάσματος, τα συστατικά του, μελέτες και έρευνες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά του, με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρές αμφιβολίες τόσο για τη γνησιότητά του, όσο και την ασφάλειά του, κατά τρόπο που θέτει άνευ άλλου σε σοβαρό και άμεσο κίνδυνο την Δημόσια Υγεία», τονίζεται.
Στο ίδιο έγγραφο ο ΠΦΣ καταγγέλλει ότι «αναφέρονται δυσφημιστικές αναφορές για τα φαρμακεία όπως τα φαρμακεία δεν πουλάνε προϊόντα που δουλεύουν αποτελεσματικά» και «κανείς δεν το εισάγει στην Ελλάδα (βέβαια η μαφία των ελληνικών φαρμακείων δεν αφήνει κανένα προϊόν να απειλήσει τα αναποτελεσματικά και επιβλαβή προϊόντα της)».

Η Διεύθυνση Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων του ΕΟΦ ενημερώνει τον ΠΦΣ ότι «συνεργάζεται με την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστούν οι διαχειριστές των συγκεκριμένων ιστοσελίδων». Όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, ο ΕΟΦ εξέδωσε δελτίο τύπου και ανακοινώνει ότι, μέσω του διαδικτύου, διαφημίζονται και διακινούνται φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία δεν διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας. «Μέσω της ιστοσελίδας www.eu-meds.net/gr διακινούνται αντίγραφα συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών προϊόντων, (προϊόντα για στυτική δυσλειτουργία, για απώλεια βάρους κλπ), με ξενόγλωσση συσκευασία και χωρίς άδεια κυκλοφορίας. Μέσω ιστοσελίδων, διαφημίζεται και διακινείται, ως αντιμυκητιακό φάρμακο, το προϊόν Onycosolve, χωρίς να διαθέτει άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου στη χώρα μας».

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης τονίζει πώς «τα φάρμακα δεν είναι ένα οποιοδήποτε προϊόν και ο μόνος ασφαλής τρόπος να τα προμηθευθούν είναι τα φαρμακεία που διέπονται από αυστηρότατους κανόνες λειτουργίας. Η προμήθεια "φαρμάκων" από το διαδίκτυο εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία όσων τα προμηθεύονται» καταλήγει ο κ. Θεοδοσιάδης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο παράνομο «αντιμυκητιακό» προϊόν"

Αλ. Τσίπρας για Σκοπιανό: Εκτός πραγματικότητας να μην δώσουμε το όνομα Μακεδονία

Εκτός πραγματικότητας χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία, κατά την ομιλίαπου έδωσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «έχουμε αναλάβει ευθύνη να κλείσουμε  τη διαπραγμάτευση με αξιοπρέπεια και πατριωτική ευθύνη και να αποτρέψουμε χειρότερα στο μέλλον για τη χώρα».

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο που έλαβε χώρα στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «δεν αγνοούμε κανέναν Έλληνα πολίτη που εκφράζει τη γνώμη του ελεύθερα».

Σχολιάζοντας το μήνυμα της συγκέντρωσης, αναρωτήθηκε «ποιο ήταν το μήνυμα: Η ελληνικότητα της Μακεδονίας; Να μην επιδιώξουμε λύση στο πρόβλημα που είναι ανοικτό από το 1992; Αν αυτό είναι το μήνυμα είναι λάθος, είναι σε βάρος των εθνικών συμφερόντων» και πρόσθεσε: «ή μήπως είναι το ότι δίνουμε το όνομα Μακεδονία; Αν αυτό είναι το αίτημα δεν είναι να κρίνουμε αν είναι λάθος ή σωστό γιατί πριν το κάνουμε είναι να πούμε ότι είναι εκτός πλαισίου πραγματικότητας γιατί ούτε αυτή η κυβέρνηση ούτε κάθε άλλη κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει δίλημμα να δώσει το όνομα γιατί η Ελλάδα καλώς ή κακώς το έχει αποδεχθεί εδώ και πολλά χρόνια. Το αποδέχθηκε και μετά τον πόλεμο. Το αποδέχθηκε με την αποδοχή της ονομασίας το 1992 αποδεχόμενη ως προσωρινή ονομασία που τείνει να γίνει μόνιμη υπό τον όρο ΠΓΔΜ».
Μιλώντας για την ονομασία της πΓΔΜ, ο Αλ. Τσίπρας εξήγησε ότι «αυτό που καλείται μέσα από μια διαπραγμάτευση η χώρα δεν είναι να δώσει, κάτι που έχει δοθεί από κάποιους άλλους, αλλά να πάρει πίσω». 

Σημείωσε δηλαδή πως «να πείσει τους γείτονες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία δίχως προσδιορισμό, που θα καθιστά σαφές ότι δεν έχει σχέση ούτε γεωγραφική ούτε ιστορική με την Ελληνική Μακεδονία. Να τους πείσει να δώσουν πίσω σύμβολα και ονόματα που δεν τους ανήκουν». Ο πρωθυπουργός είπε ότι η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη, αλλά είναι ο μόνος δρόμος. 

«Έχουμε κάνει ήδη πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και είναι κρίμα που η εθνική γραμμή της χώρας έτσι όπως είναι ξεκάθαρη από την εποχή της ενδιάμεσης συμφωνίας και μετά και όπως διατυπώθηκε και στο Βουκουρέστι και στη Βουλή σε αλλεπάλληλες προγραμματικές δηλώσεις από τότε κυβερνήσεις της ΝΔ, δεν υποστηρίζεται από τον κ. Μητσοτάκη και τη σημερινή ΝΔ", είπε. Σχολίασε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ "για άλλη μια φορά εμφανίστηκε κατώτερος της περίστασης και άλλαξε την πάγια πολιτική θέση τη δική του αλλά και του κόμματος του συρόμενος από τους ακροδεξιούς συνοδοιπόρους του». 

Σχολιάζοντας όσους κάνουν λόγο για μια υπόθεση Novartis που στήθηκε για να αποπροσανατολίσει την κουβέντα από το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, είπε: «Δηλαδή στήθηκε μια υπόθεση που εξετάζεται πάνω από 1,5 χρόνο από την ελληνική δικαιοσύνη; Το αφήνω ασχολίαστο. Μήπως όμως συμβαίνει το αντίθετο; Κάποιοι έσπευσαν να αλλάξουν θέσεις για να βρουν κάλυψη στους όχλους των συλλαλητηρίων; Θέτω ένα ερώτημα».

Σημείωσε ότι «η λύση αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από μια σύνθετη ονομασία με ισχύ έναντι όλων, για όλες τις χρήσεις. Πράγμα που φυσικά προϋποθέτει και συνταγματική αλλαγή, προκειμένου η ονομασία να είναι όντως για όλες τις χρήσεις, δεν μπορεί να είναι μια η χρήση στο εξωτερικό και άλλη να είναι η ονομασία στο σύνταγμα. Αλλά βεβαίως προϋποθέτει και την απόσυρση κάθε υπόνοιας αλυτρωτισμού από παντού».
Στο εθνικό θέμα της διαπραγμάτευσης για την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, έχουμε αναλάβει μια μεγάλη ευθύνη: Να κλείσουμε, με αξιοπρέπεια και πατριωτική ευθύνη ένα κεφάλαιο που κόστισε στη χώρα οικονομικά, διπλωματικά και πολιτικά.
Συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση με τους γείτονές μας για μια κοινά αποδεκτή λύση, που δεν μπορεί να είναι άλλη από μια σύνθετη ονομασία με ισχύ έναντι όλων & για όλες τις χρήσεις. Πράγμα που φυσικά προϋποθέτει και συνταγματική αλλαγή αλλά και την απόσυρση κάθε υπόνοιας αλυτρωτισμού

ΑΠΕ-ΜΠΕ/liberal

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλ. Τσίπρας για Σκοπιανό: Εκτός πραγματικότητας να μην δώσουμε το όνομα Μακεδονία"

Παρέμβαση Ιερώνυμου: Τα βιβλία των Θρησκευτικών πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα της Εκκλησίας

«Τα βιβλία των Θρησκευτικών πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα της Εκκλησίας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφερόμενος στο μάθημα των Θρησκευτικών.

O Αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε προς την ηγεσία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του υπουργείου Παιδείας την πρόβλεψη του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αρμοδιότητα της Συνόδου της Εκκλησίας να ελέγχει τα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών ως προς το δογματικό τους περιεχόμενο κατά τη διάρκεια κοινής σύσκεψης της Ιεράς Συνόδου με τους καθηγητές των Θεολογικών Σχολών.

Η σύσκεψη έγινε στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος και συμμετείχε εκπροσωπώντας το ΙΕΠ ο σύμβουλος του ΙΕΠ Ευστράτιος Ψάλτου.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας, σύμφωνα με τις οποίες «αυτό το κείμενο που θα διδαχθεί στο μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να φέρει τη σφραγίδα της Εκκλησίας ότι δεν είναι ανορθόδοξο και αντιχριστιανικό. Αυτό είναι βασικό πράγμα που πρέπει να το λάβουμε υπόψη».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «εδώ πρέπει να παραδεχτούμε ότι μας παραβλέπει η πλευρά της Πολιτείας. Τα συζητάμε όμως αυτά και πρέπει να πω ότι υπάρχει προαίρεσις».

Ο Αρχιεπίσκοπος, κάνοντας παρέμβαση στο θέμα των Θρησκευτικών εστίασε στην στάση της Συνόδου απέναντι στις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το μάθημα των Θρησκευτικών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς ως Εκκλησία, ως Ιερά Σύνοδος μολονότι μας επιτίθενται, μας πληγώνουν, μας καταλογίζουν ότι είμαστε αδιάφοροι κλπ, έχουμε υπομονή. Και περιμένουμε. Και θα περιμένουμε να δούμε αυτά τα τετράδια. Και θα συμβουλευτούμε τους καθηγητές πανεπιστημίου, τους θεολόγους ώστε η κρίσις μας να είναι αυτή που πρέπει να είναι. Και εκεί θα δούμε αν συμφωνούμε ή δεν συμφωνούμε για τα περαιτέρω. Όμως ενώ εμείς έχουμε υπομονή σαν Σύνοδος, βλέπουμε από πλευράς πολιτείας βιασύνη. Γιατί ήδη κυκλοφορούν τα νέα τετράδια (βιβλία Θρησκευτικών) και γίνεται το μάθημα στα σχολεία. Αυτό πρέπει να πούμε ότι μας ανησυχεί λίγο».

Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον σύμβουλο να μεταφέρει στο ΙΕΠ την αγωνία της Συνόδου και συγκεκριμένα ότι: «Πρώτον, ο Καταστατικός μας Χάρτης που βασίζεται στο Σύνταγμα λέει ότι έχουμε αρμοδιότητα εμείς -καλώς ή κακώς, το έχουμε - να πούμε τη γνώμη μας αν τα βιβλία των Θρησκευτικών είναι σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, όχι με τη δική μας γνώμη. Και το δεύτερο, αφού τέθηκε για κάποιο χρόνο σε δοκιμασία το νέο αυτό υλικό, να έχουμε υπομονή από όλες τις πλευρές ώστε να τα δούμε με ηρεμία και να αποφασίσουμε. Και η Σύνοδος αυτό κάνει. Και τελικά τότε θα φανεί ξάστερα τι επιδιώκουμε εμείς και τι επιδιώκει κάποιος άλλος χώρος. Γι’ αυτό πιστεύω ότι είναι ένας αγώνας που πρέπει με τιμιότητα και συνέπεια να τον συνεχίσουμε».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Ιερώνυμου: Τα βιβλία των Θρησκευτικών πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα της Εκκλησίας"

Ζάεφ: Η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της «Μακεδονίας»

Ως έναν από τους μεγαλύτερους φίλους, της «Μακεδονίας», και έναν από τους μεγαλύτερους δωρητές οπλικών συστημάτων της χώρας του, χαρακτήρισε την Τουρκία ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Η Τουρκία είναι μεγαλύτερος υποστηρικτής της ένταξης της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" στην ΕΕ και το
ΝΑΤΟ» τόνισε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα προωθεί ενεργά την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Συνεχίζοντας ο Ζάεφ είπε ότι θέλει να λύσει αυτό το πρόβλημα με τη στήριξη των μεγαλύτερων φίλων του, καθώς: «δυστυχώς η Ελλάδα συντηρεί αυτό πρόβλημα εις βάρος μας εδώ και 25 χρόνια»

Τα Βαλκάνια, εκτίμησε ακόμα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, δεν είναι πλέον η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε έγινε συνάντηση των βαλκανικών κρατών (στη Σόφια) για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και επιχειρηματικών δεσμών. «Φυσικά αναπτύσσουμε και επιχειρηματική συμμαχία με την Ελλάδα» είπε.

Επίσης σχολίασε ότι όλοι στα Σκόπια επιθυμούν τη λύση της διένεξης για το όνομα, διασφαλίζοντας όμως ότι η λύση, «θα προστατεύει τη φήμη και την ταυτότητα μας».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε έγινε συνάντηση των βαλκανικών κρατών (στη Σόφια) για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και επιχειρηματικών δεσμών. «Φυσικά αναπτύσσουμε και επιχειρηματική συμμαχία με την Ελλάδα» είπε.

Επιπλέον, κάλεσε τους Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην πΓΔΜ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η πόρτα της «Μακεδονίας» είναι πάντα ανοιχτή για τις τουρκικές επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να επενδύσουν αφορολόγητα για μια δεκαετία. Μάλιστα, για να ενισχύσει τη δοτική του στάση προς τους Τούρκους, ο Ζάεφ τόνισε ότι επιθυμεί να υπερδιπλασιάσει το ποσό που διακινείται στο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών, από 400 εκατ. δολάρια, σε πάνω από ένα δισ. δολάρια και μάλιστα διευκρίνισε ότι όσοι Τούρκοι μένουν στα Σκόπια μπορούν να αναπτύξουν τη δική τους γλώσσα και κουλτούρα ελεύθερα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ: Η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της «Μακεδονίας»"

Ελεύθεροι οι «8» Τούρκοι αξιωματικοί ως προς το 3ο αίτημα των τουρκικών δικαστικών αρχών - Κράτηση εκ νέου

«Δεν υπάρχει λόγος κράτησής τους» έκρινε ο εισαγγελέας Εφετών Γεώργιος Βούλγαρης για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, μετά το νέο, τρίτο, αίτημα των Τουρκικών δικαστικών αρχών που διαβιβάστηκε στις ελληνικές δικαστικές αρχές μέσω του υπουργείου Εξωτερικών.

Το Κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης εκζητεί τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς προκειμένου για να δικαστούν στη γείτονα χώρα για οκτώ αδικήματα.

Ειδικότερα, στις 8 Φεβρουαρίου 2018 η αντεισαγγελέας Εφετών Ευσταθία Καπαγιάννη, μετά το τρίτο αίτημα των Τουρκικών αρχών, παρήγγειλε την εκ νέου κράτηση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα, μετά το τρίτο αίτημα των Τουρκικών αρχών.

Για τους οκτώ, σύμφωνα με το τρίτο αίτημα, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης τους από το 33ο Κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να δικαστούν για τα εξής οκτώ αδικήματα:

της απόπειρας κατάργησης της Κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας ή εμπόδιση να εκτελέσει την αποστολή της,
της απόπειρας κατάργησης της συνταγματικής τάξης,
της απόπειρας κατάργησης της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης να εκτελέσει την αποστολή της,
της συμμετοχής σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση,
της απόπειρας δολοφονίας εκ προθέσεως,
της λιποταξίας σε ξένη χώρα,
της κλοπής στρατιωτικού υλικού και
της πρόκλησης φθοράς σε στρατιωτικό υλικό.

Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί οι οποίοι κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου-Αχαρνών λόγω των εκκρεμών αιτήσεων ασύλου, προσήχθησαν σήμερα ενώπιον του Γεωργίου Βούλγαρη ο οποίος αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος κράτησης τους -ως προς το ποινικό σκέλος- μετά το τρίτο αίτημα των Τουρκικών δικαστικών αρχών.

Όμως παρά την θέση του εισαγγελικού λειτουργού περί μη κρατήσεως των οκτώ στο πλαίσιο της διαδικασίας της έκδοσης εντούτοις και οι οκτώ κρατούνται γιατί εκκρεμεί ακόμη η υπόθεση τους σε ότι αφορά τα αιτήματά τους για χορήγηση ασύλου.

Κατόπιν αυτών επέστρεψαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού και αναμένουν την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς ένα εκ των οκτώ, που η Διοικητική Εφέτης Ευγενία Μυλωνοπούλου, με προσωρινή διαταγή της «πάγωσε» τη χορήγηση ασύλου του και μετά παραιτήθηκε από την υπόθεση και από την επιτροπή ασύλου στην οποία ήταν πρόεδρος, αλλά και τις αποφάσεις της επιτροπής ασύλου επί των εκκρεμών αιτήσεων των υπολοίπων επτά στρατιωτικών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθεροι οι «8» Τούρκοι αξιωματικοί ως προς το 3ο αίτημα των τουρκικών δικαστικών αρχών - Κράτηση εκ νέου "

Μυτιλήνη: Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο σε γιατρό που ζήτησε «φακελάκι»

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης σε γυναικολόγο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Ο γιατρός -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ζήτησε και έλαβε το ποσό των 250 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει τοκετό νοσηλευόμενης στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ο γυναικολόγος είχε συλληφθεί από Αστυνομικούς επ’ αυτοφώρω στις 28 Φεβρουαρίου του 2015 ύστερα από καταγγελία 32χρονου τότε συζύγου νοσηλευόμενης.

Σε έρευνα που του έγινε βρέθηκε να κατέχει 250 ευρώ, τα οποία είχαν προσημειωθεί από την Αστυνομία.

Ο καταδικασθείς υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής», από την οποία, όταν συνελήφθη, είχε αποχωρήσει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο σε γιατρό που ζήτησε «φακελάκι» "

Δ. Τζανακόπουλος: Η Δικαιοσύνη να προστατεύσει τους μάρτυρες για τη Novartis

Η επίθεση στους προστατευόμενους μάρτυρες για την υπόθεση Novartis δείχνει μάλλον πανικό και αγωνία εκ μέρους όσων φέρονται να εμπλέκονται αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως «πανικό και αγωνία δείχνουν και οι άσφαιρες απειλές του κυρίου Σαμαρά ο οποίος όταν τοποθετείται θα πρέπει να θυμάται ότι είναι πρώην πρωθυπουργός και όχι κουτσαβάκι» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι  η κυβέρνηση «με απολύτως θεσμικό τρόπο επιχειρεί να συμβάλει στην διαλεύκανση της υπόθεσης και στην αποκάλυψη της αλήθειας».
Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την επιλογή κάποιων δημοσιογράφων να κατονομάζουν προστατευόμενους μάρτυρες - είτε ευσταθούν οι αποκαλύψεις τους, είτε όχι.
Σημειώνει δε ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη έχει υποχρέωση να προστατεύσει τους μάρτυρες όπως ορίζει ο νόμος και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το κάνει» και πως το ίδιο οφείλουν να πράξουν και το πολιτικό σύστημα και η δημοσιογραφική κοινότητα.
Προσθέτει ότι παράλληλα και η στάση των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τους χαρακτηρισμούς περί «κουκουλοφόρων» όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά αντίθετα υπονομεύουν την προσπάθεια αυτή. «Ο καθένας θα κριθεί για την στάση του στην υπόθεση και θα κριθεί αυστηρά. Όχι μόνο από την κοινωνία αλλά και από το νόμο», τονίζει.
Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτηρίζει γελοίο να ισχυρίζεται κανείς ότι η κυβέρνηση έστησε ακόμα και εκθέσεις των αμερικάνικων αρχών και του FBI. Τονίζει παράλληλα ότι οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης ότι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί ενήργησαν κατ’ εντολή της κυβέρνησης στην υπόθεση της Novartis, συνιστούν ευθεία προσβολή της ελληνικής δικαιοσύνης.
Με αφορμή επίσης τη διαγραφή Αντώναρου από τη Ν.Δ., ο κ. Τζανακόπουλος σχολιάζει ότι στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν άνθρωποι που απ’ ό,τι φαίνεται «δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν τις εξαλλοσύνες κάποιων όψιμων μελών της ηγεσίας της Ν.Δ. που έχει περιμαζέψει γύρω του ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος νομίζω ότι έχει πλέον μετατραπεί σε ενεργούμενο εξωθεσμικών κέντρων που θέλουν να συγκαλύψουν την υπόθεση Novartis».
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Τζανακόπουλος: Η Δικαιοσύνη να προστατεύσει τους μάρτυρες για τη Novartis"

Novartis: Επιλεκτικές διαρροές - Ζητεί πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης

Για επιλεκτικές διαρροές ενός απόρρητου φακέλου - μέρος της προανάκρισης, χωρίς να υπάρχει επίσημο κατηγορητήριο εναντίον της εταιρείας ή εργαζομένων της, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis, ζητώντας πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Επιδίωξή μας είναι η υπόθεση αυτή να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατό με διαφάνεια και ειλικρίνεια από όλους τους εμπλεκομένους» επισημαίνει η Novartis Ηellas.

Παράλληλα, η εταιρεία διαμηνύει ότι «θα προστατεύσουμε την εταιρεία και τους ανθρώπους μας με κάθε δυνατότητα που μας δίνουν οι κανόνες δικαίου».

Εκπρόσωπος της Novartis διαβεβαίωσε μέσω της Wall Street Journal πως «εφόσον έχουν διαπραχθεί αδικήματα θα αναλάβουμε άμεση και αποφασιστική δράση για να αποτρέψουμε μελλοντικές παρεκτροπές», ενώ πρόσθεσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές επί ένα χρόνο. Η ελβετική εταιρεία έχει καταβάλει στο αμερικανικό δημόσιο εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο διακανονισμών για υποθέσεις διαφθοράς σε ΗΠΑ, Κίνα και Νότια Κορέα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, o αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «από τη Novartis δεν έχω πάρει ούτε καφέ εσπρέσο». Μίλησε για στημένη υπόθεση από τον ίδιο τον κ Τσίπρα, και επισήμανε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες χρησιμοποιούν τη λέξη «πιστεύω». «Αυτά δεν είναι στοιχεία» τόνισε.

Δήλωσε επίσης ότι έχει συναντηθεί πολλές φόρες με τον πρώην πρόεδρο της Novartis στην Ελλάδα Κωνσταντίνο Φρουζή, γιατί ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδας. Ανέφερε ακόμη ότι δημοσιογράφος που έχει κάνει τα περισσότερα ραντεβού με τον κύριο Φρουζή είναι ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τοποθέτησε χρονικά τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση μετά την Καθαρά Δευτέρα, που είναι στις 19 Φεβρουαρίου.

Η εισαγγελική έρευνα αποτελεί την εγγύηση της ορθής εφαρμογής των νόμων και της προστασίας όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Novartis, δήλωσε από τη μεριά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Για παρακρατικές μεθόδους κατηγόρησε πάντως την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκηςαναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

Η ανακοίνωση της Novartis αναλυτικά

«Σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται από ελληνικές και αμερικανικές αρχές, η Novartis σημειώνει τα εξής:

»Καθώς η ερευνητική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, προφανώς δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα σχόλιο γύρω από τις φήμες και τις κατηγορίες που αναπαράγονται στα ΜΜΕ, οι οποίες είναι αποτέλεσμα επιλεκτικών διαρροών ενός απόρρητου φακέλου και μέρος της προανάκρισης. Το περιεχόμενο του φακέλου αυτού δεν μας είναι γνωστό στο σύνολό του, ούτε υπάρχει επίσημο κατηγορητήριο εναντίον της εταιρείας ή εργαζομένων της.

»Ο δημόσιος διάλογος γύρω από την υπόθεση περιλαμβάνει ανακρίβειες, εικασίες, πολιτική αντιπαράθεση, καθώς και αναφορές χωρίς κανένα σεβασμό σε εργαζομένους μας. Η πραγματικότητα είναι ότι για περισσότερους από 14 μήνες η Novartis συνεργάζεται με τις ελληνικές και αμερικανικές αρχές ενώ διεξάγει και τη δική της εσωτερική έρευνα. Επιδίωξή μας είναι η υπόθεση αυτή να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατό με διαφάνεια και ειλικρίνεια από όλους τους εμπλεκομένους. Είμαστε αποφασισμένοι να κατανοήσουμε σε βάθος τα δεδομένα της υπόθεσης και δεσμευόμαστε ότι θα δράσουμε ανάλογα για τυχόν πράξεις που δε συνάδουν με τα υψηλά ηθικά επιχειρηματικά μας πρότυπα. Παράλληλα θα προστατεύσουμε την εταιρεία και τους ανθρώπους μας με κάθε δυνατότητα που μας δίνουν οι κανόνες δικαίου.

»Η δέσμευσή μας στη χώρα και η έμπρακτη υποστήριξη των Ελλήνων ασθενών και ευρύτερα της ελληνικής κοινωνίας παραμένουν ανεπηρέαστες»
.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Novartis: Επιλεκτικές διαρροές - Ζητεί πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news