facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Μηνύει Αλ. Τσίπρα - Δ. Παπαγγελόπουλο ο Αντ. Σαμαράς για τη Novartis

Την κατάθεση μήνυσης σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προανήγγειλε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για «την πιο αδίστακτη και γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ», αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis.
Σε δήλωσή του ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ».
«Καταθέτω αύριο (σ.σ. Τετάρτη) στον Άρειο Πάγο μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί Ν.Δ. που σήμερα είναι υπουργός δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ,Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους εντός κι εκτός του δικαστικού σώματος», συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός και κατέληξε:
«Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου. Τώρα θα καταλάβουν κι εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους».
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μηνύει Αλ. Τσίπρα - Δ. Παπαγγελόπουλο ο Αντ. Σαμαράς για τη Novartis"

Αλυσοδεμένοι υποδέχτηκαν τον Τσίπρα πολίτες στην Πάτρα

Αλυσοδεμένοι υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό πολίτες στην Πάτρα όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Οι διαδηλωτές εν αναμονή τις ομιλίας του πρωθυπουργού, που είναι προγραμματισμένη για τις 19:30 μ.μ. πραγματοποιούν πορεία προς το πρώην Πτωχοκομείο, τον χώρο δηλαδή που φιλοξενεί το Συνέδριο.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrastimes, στην πορεία συμμετέχουν περίπου 1000 άτομα, ενώ αίσθηση προκάλεσε η πρόθεσή τους να βρίσκονται αλυσοδεμένοι, θέλοντας έτσι να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην κυβερνητική πολιτική.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των διαδηλωτών βρίσκονται αγρότες, οικοδόμοι, τρίτεκνοι, γιατροί, συνδικάτα και σύλλογοι. Ακόμη αγρότες και συνταξιούχοι έφτασαν από το Αίγιο προκειμένου να συμμετάσχουν και εκείνοι στη διαδήλωση.
patrastimes/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλυσοδεμένοι υποδέχτηκαν τον Τσίπρα πολίτες στην Πάτρα "

Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί τον Φεβρουάριο

Aναστολή των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία από αύριο 7 Φεβρουαρίου ως και τις 21 του μήνα αποφάσισε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς και Δωδεκανήσου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η διαδικασία των φυσικών πλειστηριασμών αναστέλλονται ως τις 21 του μήνα και θα διενεργούνται μόνον οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

«Μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις», όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, θα παρέχεται άδεια από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο για διενέργεια πλειστηριασμού στα Ειρηνοδικεία μετά από αίτηση του επισπεύδοντος η του οφειλέτη.

«Είναι αυτονόητο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου «ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωση τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την Ελληνική κοινωνία και αγορά».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου αναφέρεται:

«τo Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου του, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες ότι αναστέλλεται η διαδικασία των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς μας, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για τις ακόλουθες ημερομηνίες:

• Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018
• Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018
• Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Επισημαίνεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διεξαχθούν κανονικά.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα παρέχεται, για τη διενέργεια πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς μας, άδεια από το Σύλλογο, μετά από αίτηση του επισπεύδοντος ή του οφειλέτη.
Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωση τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την Ελληνική κοινωνία και αγορά».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί τον Φεβρουάριο"

Λοβέρδος: Καταθέτω μηνύσεις και αγωγές κατά των φυσικών και ηθικών αυτουργών της ελεεινής σκευωρίας

Την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών «όχι μόνο κατά των φυσικών, αλλά και των ηθικών αυτουργών αυτής της ελεεινής σκευωρίας, όποιοι και αν είναι αυτοί» προανήγγειλε με ανάρτησή του στο τουίτερ ο βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.
«Τα επιχειρήματα αυτοκαταργήθηκαν μόλις δημοσιεύτηκαν» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, ενώ, με άλλη ανάρτησή του τόνισε: «Όποιος τόλμησε να ρίξει σκιές στην πολιτική μου διαδρομή, θα υποστεί όλες τις νόμιμες συνέπειες. Έφεραν ανθρώπους με κουκούλες για να κατασκευάσουν ενόχους. Να δοθεί η δικογραφία στη δημοσιότητα».

Καταθέτω μηνύσεις και αγωγές όχι μόνο κατά των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών αυτής της ελεεινής σκευωρίας, όποιοι και αν είναι αυτοί. Τα επιχειρήματα αυτοκαταργήθηκαν μόλις δημοσιεύτηκαν.

 kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Λοβέρδος: Καταθέτω μηνύσεις και αγωγές κατά των φυσικών και ηθικών αυτουργών της ελεεινής σκευωρίας"

Ο Πολάκης κόβει 20 εκατ. ευρώ από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Κατά 20 εκατ. λιγότερα θα είναι τα έσοδα του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας τη φετινή χρονιά, όπως αναφέρεται στην απόφαση έγκρισης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018 του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Ο Ευαγγελισμός – Οφθαλμιατρείο Αθηνών – Πολυκλινική", η οποία φέρει την υπογραφή του αρμόδιου αναπλ. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και αναρτήθηκε ήδη στη Διαύγεια.

Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, στο ταμείο του νοσοκομείου θα μπουν 161,06 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που το 2017 τα έσοδα έφταναν τα 180,01 εκατ. Τα έξοδα του νοσοκομείου έχουν εκτιμηθεί στα 192,014 εκατ. ευρώ και όπως σημειώνεται στην απόφαση του Παύλου Πολάκη, υπάρχει ένα "πιθανό ταμειακό υπόλοιπο” ύψους 30,95 εκατ. ευρώ, το οποίο προστίθεται στα έσοδα προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός.

Το 2017 τα έξοδα είχαν εκτιμηθεί στα 211,6 εκατ., ενώ υπήρχε ταμειακό υπόλοιπο 31,6 εκατ. Στο σύνολο- και μετά την ενσωμάτωση του "πιθανού" ταμειακού υπολοίπου στα έσοδα- ο Ευαγγελισμός αναμένεται να λάβει φέτος 192 εκατ. ευρώ από 211 εκατ. που ήταν η περσινή αρχική πρόβλεψη.

Και αυτό καθώς κατά τη διάρκεια του 2017 υπήρξαν επτά τροποποιήσεις του προϋπολογισμού του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Ο Ευαγγελισμός –Οφθαλμιατρείο Αθηνών –Πολυκλινική", ο οποίος τελικά διαμορφώθηκε στα 220,75 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα των εσόδων του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Ελλάδας -το οποίο όταν εφημερεύει δέχεται κατά μέσο όρο 1.200-1.300 ασθενείς- είναι ενδεικτική των γενικότερων περικοπών που έχουν αποφασιστεί για το ΕΣΥ. Πιο συγκεκριμένα, 370 εκατ. κόβονται από το ταμείο των δημόσιων νοσοκομείων φέτος, καθώς υπάρχει μείωση της επιχορήγησης του ΕΣΥ από τον τακτικό Προϋπολογισμό, από τα 1,3 δισ. ευρώ το 2017 στα 930 εκατ.

Εντούτοις η ηγεσία του υπουργείου Υγείας απαντά πως δεν υπάρχουν περικοπές δημοσίων δαπανών στην Υγεία, σημειώνοντας ότι το όριο των λειτουργικών δαπανών του ΕΣΥ παραμένει στα ίδια επίπεδα και το 2018. Αυτό που μειώνεται, όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, είναι η κρατική χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία και τις υγειονομικές περιφέρειες, που όμως αντισταθμίζεται από την αύξηση της μεταβίβασης πόρων του ΕΟΠΥΥ προς το ΕΣΥ και από τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων.

Πάντως στο τέλος του Δεκεμβρίου, το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην έκτακτη επιχορήγηση των νοσοκομείων και των υγειονομικών περιφερειών με το ποσό των 8,9 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν "τρύπες" σε εξοπλισμό και λοιπές υποδομές, ενώ και το 2016 είχε αποδώσει 6 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά του ταμεία.

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Πολάκης κόβει 20 εκατ. ευρώ από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»"

Αβραμόπουλος: Πρόκειται για απόλυτη γελοιότητα

«Με ψιθύρους, ανυπόστατες φήμες και ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες στήθηκαν "καταγγελίες" που είναι ανύπαρκτες και αυταπόδεικτα ψευδείς» τόνισε σε δήλωσή του ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος για τη δικογραφία της Novartis.

«Τελικά πρόκειται για απόλυτη γελοιότητα» σημείωσε και προσέθεσε: «Απορώ πώς οι ανώνυμοι κουκουλοφόροι δεν είπαν ότι εκτός από τον Κώστα Καραμανλή δωροδοκήθηκα για να παρασύρω τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και τα παγκόσμια ΜΜΕ, όταν ξεκίνησε η επιδημία της γρίπης».

Σε αυτό το πλαίσιο έθεσε το ερώτημα: ποιοι είναι άραγε οι ενορχηστρωτές που τους υπαγόρευσαν τις ψευδείς μαρτυρίες τους και τι τους υποσχέθηκαν; Και μόνο ότι οι ίδιοι παραδέχονται ότι για όλα αυτά που ισχυρίζονται δεν υπήρξαν οι ίδιοι μάρτυρες, αλλά ότι τα «άκουσαν», προσέθεσε, είναι μια ακόμα απόδειξη που επιβεβαιώνει τη σαθρότητα των λεχθέντων.

Στη δήλωσή του, τόνισε πως «τέτοιες ανυπόστατες μαρτυρίες υιοθετήθηκαν ανεύθυνα και ύποπτα, σπιλώνοντας υπολήψεις, αξιοπρέπεια και ονόματα προσωπικοτήτων του δημοσίου βίου, των οποίων η δημόσια διαδρομή, απ’ όπου και αν πέρασαν, τελούσε και τελεί υπό διαφάνεια, νομιμότητα και δημόσια ευθύνη».

Καταληκτικά, έστειλε το μήνυμα πως «τώρα που έρχεται στο φως αυτή η σκευωρία, έρχεται και η ώρα της δικαιοσύνης».

nooz
Διαβάστε Περισσότερα » "Αβραμόπουλος: Πρόκειται για απόλυτη γελοιότητα"

Zάεφ: Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό

Το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ επισημοποίησε τη δέσμευση που είχε δώσει ο Ζόραν Ζάεφ αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός.

Ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε ότι μετονομάζεται το αεροδρόμιο των Σκοπίων, όπως και της εθνικής οδού της ΠΓΔΜ που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το πρώτο από «διεθνές αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» μετονομάζεται σε «διεθνές αεροδρόμιο Σκοπίων», ενώ η «εθνική οδός Αλέξανδρος ο Μακεδών» σε «εθνική οδός Φιλία», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Παράλληλα, ο Ζάεφ δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αποδεχτεί γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία της.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Zάεφ: Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό "

Ερεθίστηκαν οι Αλβανοί εθνικιστές από τις δηλώσεις του προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου


Οι εθνικιστές της Αλβανίας και των «περιχώρων» με δημοσιεύσεις τους σε αλβανικές ιστοσελίδες (περιφερειακές θα λέγαμε) ερεθισμένοι από τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για το ανύπαρκτο ζήτημα των αλβανοτσάμηδων και τον αχαλίνωτο αλβανικό εθνικισμό,  προέβησαν σε δημοσιεύματα, προσπαθώντας  μέσα από αυτά να εκδηλώσουν τα αισθήματά τους ή να διαστρεβλώσουν τις προθέσεις του επικεφαλής  του ελληνικού κράτους.






Οι φασίστες Αλβανοί



Το φασιστικό αλβανικό κίνημα «Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar»- «Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία», καταφέρεται κατά των δηλώσεων του Προκόπη Παυλόπουλου και του ελληνικού κράτους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:





«Το μέλλον του ελληνικού υβριδικού κράτους σχετίζεται με τη δίκαιη επίλυση του ζητήματος των αλβανοτσάμηδων και την απελευθέρωση των εδαφών της τσαμουριάς από την ελληνική κατοχή και την επιστροφή της στον κορμό της Αλβανίας», σημειώνει το δημοσίευμα και συνεχίζει:



«Ο πρόεδρος της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος, δεν τολμά να απειλήσει ,αλλιώς θα αντιμετωπίσει ενωμένο το αλβανικό έθνος που δεν γνωρίζει άλλα όρια, εκτός από εκείνα της Εθνικής Συνέλευσης του Αυλώνα της 28ης Νοεμβρίου 1912, που ξεκινούν από την Πρέβεζα και ανεβαίνουν βόρεια κοντά στη (σερβική) Νις και καταλήγουν προς τα μέσα του Μαυροβουνίου. Επίσης, η άρνηση του αρχηγού του εχθρικού ελληνικού κράτους της ύπαρξης του ζητήματος των Αλβανοτσάμηδων είναι ισοδύναμη με την άρνηση του Ολοκαυτώματος», σημειώνει το αλβανικό κείμενο που υπογράφεται: Ταχίρ Βελίου, προέδρου του Κινήματος της Ενωμένης Αλβανίας.

Αντίδραση από τους απογόνους των Αλβανοτσάμηδων

Επιθέσεις έγιναν και από τον συγγραφέα Αλβανοτσάμη Άρμπεν Λάλα, με κείμενά του,  σε αλβανικές ιστοσελίδες των Σκοπίων και της Αλβανίας: 
Η Ηλέκτρα Κίκη με τον τότε βουλευτή Πρ. Παυλόπουλο- 2007

«Ο πρόεδρος της Ελλάδας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, πραγματοποιούσε πάντοτε συναντήσεις και υποστήριζε τα εξτρεμιστικά στοιχεία του ελληνικού εθνικισμού με την προσάρτηση της νοτίου Αλβανίας.


Πραγματοποίησε  αρκετές συναντήσεις με μία από τις ηγέτιδες των αλυτρωτικών ενώσεων όπως είναι η Ηλέκτρα Κίκη, πρώην υποψήφια βουλευτής στην Αλβανία με το κόμμα του Βαγγέλη Ντούλε ΚΕΑΔ – PBDNJ. 

Η Ηλέκτρα Κίκη επαγγελλόμενη δικηγόρος έχει πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις από 2004 με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο και απολαμβάνει την υποστήριξη των αντι-αλβανικών 

Αθήνα 2008, η Ηλέκτρα Κίκη μιλάει για αλυτρωτισμό της νότιας Αλβανίας, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα
δραστηριοτήτων. Μερικές φορές η Ηλέκτρα Κίκη είχε οργανώσει διαμαρτυρίες για την προσάρτηση της νότιας Αλβανίας με την ελληνική αυτονομία.


Για τον αναγνώστη παρουσιάζουμε ορισμένες ενδεικτικές φωτογραφίες  για τον αλυτρωτισμό και την  προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας, καθώς και του προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου. Δεν χρειάζεται να τις σχολιάσουμε, γράφει ο Arben LLALLA.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερεθίστηκαν οι Αλβανοί εθνικιστές από τις δηλώσεις του προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου"

Άνθρακες ο ιατρικός τουρισμός, παρά τις 3 Eπιτροπές

Σε σενάριο, και μάλιστα κακογραμμένο, εξελίσσεται αυτό του ιατρικού τουρισμού, με τους αρμόδιους να μην αντιλαμβάνονται ότι αν δεν υπάρξει συσπείρωση δυνάμεων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και ενιαία πολιτική, το όνειρο θα εξελιχθεί σε απωθημένο.

Μολονότι έχουν δημιουργηθεί τρεις επιτροπές, μας αναφέρει παράγοντας που συμμετέχει σε αυτές, και συγκεκριμένα στον ΕΟΠΥΥ, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Υπουργείο Τουρισμού, δεν κάνουν απολύτως τίποτα από το να ψάχνονται για το πώς θα δημιουργήσουν ένα ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο. Την ίδια στιγμή, συνεχίζει η πηγή μας, οι όποιες κινήσεις γίνονται με στόχο την εκμετάλλευση της ευκαιρίας που λέγεται ιατρικός τουρισμός, είναι αποσπασματικές και προς την λάθος κατεύθυνση.

"Αναζητούμε ασθενείς σε Ανατολικά κράτη, όταν μας θεωρούν πανάκριβους σε σχέση με την Τουρκία, τη Μάλτα ή τη Νότιο Κορέα, μας εξηγούν επιχειρηματίες από τον χώρο της υγείας, γεγονός που και ισχύει". Για παράδειγμα, λένε οι ίδιοι, μία ανόρθωση στήθους στο καλύτερο νοσοκομείο της Τουρκίας κοστίζει 2.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα κοστίζει πάνω από 10.000 ευρώ, καθώς όταν ο ΦΠΑ είναι 24%, αυτόματα ο "λογαριασμός" που πρέπει να πληρώσει ο ασθενής είναι γεμάτος.... με μηδενικά. Έτσι εξηγείται και το γεγονός, πως πέρυσι μετέβησαν στην Τουρκία περί τους 700.000 ασθενείς από τους 109.000 ασθενείς το 2010.

Κατά τους ίδιους, αναζητούμε ασθενείς σε Αραβικά κράτη, όταν τα τελευταία έχουν αναπτύξει ένα απίστευτο δίκτυο εξελιγμένων κλινικών με την συνδρομή αμερικανικών και καναδέζικων fund που έχουν διεισδύσει στον χώρο της υγείας. Λάθος, σύμφωνα με τις πηγές μας, και η επιλογή της Ασίας, καθώς όπως υποστηρίζουν, εκεί ο χώρος της υγείας έχει εξελιχθεί απίστευτα και σε επίπεδο επιστημόνων-γιατρών, αλλά και σε επίπεδο ιατρικού εξοπλισμού.

Ως εκ τούτου , επισημαίνουν στελέχη της αγοράς, το τρένο του ιατρικού τουρισμού για την Ελλάδα αν πρόκειται να έρθει ποτέ, θα είναι πρωτίστως από τα κράτη της Βόρειας Ευρώπης, καθώς εκεί η λίστα αναμονής ξεπερνά τον 1 χρόνο ή από την Αμερική και τον Καναδά, καθώς δεν υπάρχει κρατικό σύστημα υγείας με την στενή έννοια του όρου.

Μέχρι να συμβεί, αυτό, συμπληρώνουν, θα είμαστε ευχαριστημένοι με τα 110 εκατ. ευρώ που προσφέρει ο ιατρικός τουρισμός στην χώρα, που μοιράζονται το πολύ 5 κλινικές σε μια αγορά που εκτιμάται παγκοσμίως στα 150 δισ. δολάρια και αφορά 30 εκατομμύρια ασθενείς.

iatronet
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνθρακες ο ιατρικός τουρισμός, παρά τις 3 Eπιτροπές "

Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία της δικογραφίας Novartis

Εμπλοκή κορυφαίων πολιτικών στην υπόθεση Novartis με μίζες και βαλίτσες γεμάτες χαρτονομίσματα περιγράφει η δικογραφία της υπόθεσης που έφτασε στη Βουλή.

Οι πρώτες πληροφορίες απο τους εκπροσώπους των κομμάτων που διάβασαν την δικογραφία μιλούν για αναφορές και πέραν των δέκα πολιτικών προσώπων που είναι γνωστά από χθες. Σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρονται ημερομηνίες και τοποθεσίες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, στους οποίους βασίζεται το «κατηγορητήριο», λένε ότι δεν έδωσαν οι ίδιοι τις μίζες, αλλά ο πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Φρουζής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκινάει με τα πεπραγμένα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, υπουργού Υγείας στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή από το 2006 μέχρι το 2009, όταν έγιναν και μαζικές προμήθειες εμβολίων. Δηλαδή ότι έδιναν χρήματα στον Αβραμόπουλο για να επηρεάσει την απόφαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για προμήθεια εκατομμυρίων εμβολίων.

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Novartis επιβεβαιώνεται από τρεις ανώνυμους και προστατευόμενους μάρτυρες ως το πρόσωπο που μοίραζε τις μίζες σε πολιτικά πρόσωπα. Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, λένε ότι δεν έκαναν αυτοί τις πληρωμές. Ωστόσο, οι τρεις ανώνυμοι μάρτυρες περιγράφουν πώς γίνονταν οι δωροδοκίες και μάλιστα -κατά τις πρώτες πληροφορίες- αναφέρουν ότι επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, οι μίζες μεταφέρονταν στο Μέγαρο Μαξίμου με τροχήλατες βαλίτσες! Ωστόσο, δεν περιγράφεται πώς οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες απέκτησαν γνώση για όλα όσα έχουν καταθέσει, καθώς και ποιος είναι ο ρόλος τους στην όλη υπόθεση.

Οι τρεις μάρτυρες υποστηρίζουν ότι όλες οι μεταφορές χρημάτων γίνονταν μέσω του πρώην αντιπροέδρου της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή. Οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν πως οι μεταφορές χρημάτων πραγματοποιούνταν είτε μέσω εταιριών δημοσίων σχέσεων, είτε απευθείας στα καταγγελλόμενα πολιτικά και μη πρόσωπα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι τρεις μάρτυρες ξεκινούν με την περίοδο του πρώην υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου, τον οποίο, όπως υποστηρίζουν, δωροδόκησε ο κ. Φρουζής, προκειμένου να παρασύρει τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και να εγκρίνει την παραγγελία μεγάλης ποσότητα εμβολίων.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι ο κ. Αβραμόπουλος έλαβε μέσω εταιρειών, αλλά και απευθείας με «τσάντα», μεγάλα χρηματικά ποσά, πως ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έλαβε χρήματα σε τσάντα «samsonite», ενώ τα χρήματα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μεταφέρθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με βαλίτσα που είχε και ροδάκια.

Ειδικότερα, ο Φρουζής εμφανίζεται να ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να διαμεσολαβήσει προκειμένου να ευνοηθεί η εταιρεία τόσο με εκταμιεύσεις ποσών όσο και με την τιμολόγηση φαρμάκων υπέρ της εταιρείας.

Σύμφωνα με κατάθεση του ενός μάρτυρα, ο αντιπρόεδρος της Novartis φέρεται να ξεκίνησε από την έδρα της εταιρείας στη Μεταμόρφωση έχοντας στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μία βαλίτσα-τρόλεϊ γεμάτη με δεσμίδες μωβ, πράσινα και κόκκινα χαρτονομίσματα. Πριν αναχωρήσει, τον ενημέρωσαν από το Μέγαρο Μαξίμου πως έπρεπε να έχει μαζί του την ταυτότητα προκειμένου να μπει στο Μέγαρο. Ο Φρουζής τότε ζήτησε να δοθεί άδεια στο αυτοκίνητό του, ένα μαύρο BMW να μπει από την κεντρική πόρτα του Μαξίμου και να σταθμεύσει στον προαύλιο χώρο. Στο ραντεβού αυτό ο μάρτυρας υποστηρίζει πως η βαλίτσα παραδόθηκε στον πρώην πρωθυπουργό.

Μία εβδομάδα πριν, ο Φρουζής εμφανίζεται να συναντήθηκε με τον Δημήτρη Πτωχό, στενό συνεργάτη του Σαμαρά. Μία δεύτερη συνάντηση μεταξύ Φρουζή και Πτωχού έγινε στις 18 Οκτωβρίου του 2013 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 21 του ίδιου μήνα ο Φρουζής συναντά και τον έτερο πρωθυπουργικό σύμβουλο Σταύρο Παπασταύρου, γνωστό από τη λίστα Λαγκάρντ, τα Panama Papers και τα Paradise Papers. Ο Φρουζής συναντά όμως, όπως προκύπτει από την κατάθεση και τον τρίτο στενό συνεργάτη του Σαμαρά, τον Χρύσανθο Λαζαρίδη δύο φορές. Την πρώτη στις 3 Απριλίου του 2014 στον 1ο όροφο του Μαξίμου και τη δεύτερη στις 14 Απριλίου 2014 στη λεωφόρο Αθηνών 110.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι οι συμβάσεις με την εταιρεία της συζύγου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα «εκτοξεύτηκαν» αμέσως μετά τις υπουργικές υπογραφές για το «claw back».

Σύμφωνα πάντα με πηγές που μελέτησαν τη δικογραφία, «ο Φρουζής εμφανίζεται να έχει δωροδοκήσει το σύμπαν», ενώ οι τρεις μάρτυρες, αν και εμφανίζονται να περιγράφουν με λεπτομέρειες τις συναντήσεις των στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας με πολιτικά πρόσωπα, υποστηρίζουν ότι δεν ήταν οι ίδιοι διακινητές του «μαύρου χρήματος».

Ειδικότερα, στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος κατηγορείται ότι έλαβε το ποσό των 100.000 ευρώ από τη Novartis.

Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο η δικογραφία αναφέρει για μίζες περί τα 40 εκατ. ευρώ με στόχο να επηρεάσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αναφέρουν ως αποδέκτη και το στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού και επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ Καλογερόπουλο.

Για τον Ανδρέα Λοβέρδο αναφέρει ότι πήρε χρήματα σε βαλιτσάκι και ότι έκανε «ξέπλυμα» χρήματος μέσω μία εταιρίας κομπιούτερ.

Ο κ. Βενιζέλος περιγράφεται ως αποδέκτης μίζας μέσω του συνεργάτη του και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος φέρεται να χρηματιζόταν από τη Novartis.

Για τον νυν αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, η δικογραφία αναφέρει ότι πήρε στο χέρι δύο εκατ. ευρώ και μέσω μίας συνεργάτιδάς του, ποσά 50 και 70 χιλιάδων.

Για τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά αναφέρει ότι του πήγαν χρήματα σε δεσμίδες, μέσα σε ένα κίτρινο-μοβ βαλιτσάκι με ρόδες, το οποίο πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για τον Μάριο Σαλμά αναφέρεται ότι του έβαλαν δεσμίδες 120.000 ευρώ στο σακάκι.

Στη δικογραφία, επίσης, παρουσιάζεται ως αποδέκτης μίζας και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κυρίως μέσω της εταιρείας που διατηρεί η σύζυγός του Λίνα Νικολοπούλου, από την οποία κατηγορείται ότι έλαβε ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Αναφορά υπάρχει και στον Ανδρέα Λυκουρέντζο, υπουργό Υγείας από την 21-6-2012 έως την 25-6-2013, καθώς και του Γεωργίου Κουτρουμάνη, υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από τον Ιούνιο του 2011 έως το Μάιο του 2012.

Επιπλέον, μεταξύ των εγγράφων που διαβιβάστηκαν, βρίσκονται και αναφορές των Ανδρέα Λοβέρδου, Βασιλείου Κεγκέρογλου και Εύης Χριστοφιλοπούλου, στις οποίες φέρεται να καταγγέλλεται η τέλεση της πράξης της μη τιμολόγησης φαρμάκων και της αύξησης της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2015 από τον τότε διατελέσαντα υπουργό Υγείας.

Επίσης, η δικογραφία αναφέρει ως εμπλεκόμενους ονόματα δημοσιογράφων, καθώς εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση επιστρατεύει νέους «Μαμανέα» και στήνει νέα υπόθεση «πάμπερς»

Για «εξευτελιστική κατάσταση της Βουλή και της Δικαιοσύνη» και για «επικίνδυνη Δημοκρατικά γελοιότητα» που στηρίζεται σε «βουνό συκοφαντίας το οποίο καταρρίπτεται από γενικόλογες μαρτυρίες» έκανε λόγο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την έξοδό του από το ειδικό γραφείο του Κοινοβουλίου, όπου μελέτησε την δικογραφία της υπόθεσης Novartis.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως οι χειρισμοί κυβέρνησης και Δικαιοσύνης παραπέμπουν στο «βρώμικο 1989. Έχουμε ξανά μια υπόθεση τύπου «πάμπερς» με Μαμανέα».

Ο κ. Βενιζέλος έχοντας λάβει γνώση της ουσίας του φακέλου περιέγραψε συντονισμένη μεθόδευση της κυβέρνησης με στημένες ή κατά παραγγελία καταθέσεις προκειμένου να στοχοποιηθούν οι πολιτικοί της αντίπαλοι.

Όπως εξήγησε οι καταθέσεις των τριών μαρτύρων των οποίων τα χαρακτηριστικά αλλά και κάθε στοιχείο που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο γνώρισαν τις πληροφορίες είναι αλλοιωμένα, άρχισαν να δίδονται στις 8 Νοεμβρίου 2017 και κλιμακώθηκαν εντός του τρέχοντος μήνα. «Η πρώτη κατάθεση είναι τον Νοέμβριο και η τελευταία δίδεται στις Φεβρουαρίου ώστε να σταλεί ο φάκελος αμελλητί . Το λέω αυτό για να επισημάνω πως οι φήμες επι του περιεχομένου των καταθέσεων έχουν ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια. Όλες οι φήμες περί του τι λένε αυτοί οι άνθρωποι είναι πριν δώσουν τις καταθέσεις».

«Είναι προσβολή της λογικής και της αλήθειας. Μία παράσταση που μας γυρίζει στο 1989 και συνιστά βάναυση προσβολή στη Δημοκρατία. Η ευκολία με την οποία κάποιος εμφανίζεται και καταθέτει ως μάρτυρας είναι αδιανόητο. Έχουμε την 17Ν ή τρομοκρατική οργάνωση; Να κληθούν στην Εξεταστική. Την προστασία την παρείχε η εισαγγελέας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος προαναγγέλλοντας ότι ο ίδιος θα κάνει μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Είναι η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνταγματολόγος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία της δικογραφίας Novartis"

Κων. Φρουζής για την υπόθεση Novartis: Δεν έχω καμία εμπλοκή και μπορώ να το αποδείξω

Δεν έχει καμία εμπλοκή σε παράνομη δραστηριότητα και δεν έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον των δικαστικών αρχών για την υπόθεση Novartis, δηλώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας.
Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, που εμφανίζεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
“Διετέλεσα αντιπρόεδρος της εταιρείας Novartis Ελλάς ΑΕΒΕ, θυγατρικής της ομώνυμης ελβετικής πολυεθνικής, από το έτος 2007 έως το έτος 2015, οπότε αποχώρησα οικειοθελώς, με καθήκον, κατά κύριο λόγο, την εκπροσώπηση της εταιρείας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του οποίου είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος και γενικός γραμματέας επί τρία έτη αντιστοίχως.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι καθ' όλο το διάστημα παραμονής μου στην ανωτέρω εταιρεία ουδέποτε συμμετείχα καθ' οιονδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα, ούτε περιήλθε οποιαδήποτε τέτοια εις γνώση μου.
Τα όσα αντίθετα κυκλοφορούν σε επίπεδο δημοσιογραφικών πληροφοριών ή διατυπώνονται σε επίσημα έγγραφα, με προχειρότητα που προκαλεί εντύπωση, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.
Όλα τα ανωτέρω θα αποδείξω ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών Αρχών, από τις οποίες, παραδόξως, ουδέποτε κλήθηκα μέχρι σήμερα να εισφέρω οτιδήποτε θα βοηθούσε στη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Αναμένω με ιδιαίτερη ανυπομονησία να λάβω νομίμως γνώση της δικογραφίας, η οποία κατά τρόπο νομικά και ηθικά επιλήψιμο έχει διαρρεύσει, προκειμένου κι εγώ να πληροφορηθώ την εις βάρος μου κατηγορία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα καταπέσει.
Εξυπακούεται ότι επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματός μου για την αποκατάσταση της βαρύτατης ηθικής βλάβης που ήδη έχω υποστεί από την ανάμειξη του ονόματός μου στην εν λόγω υπόθεση, εις βάρος όλων όσοι, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, συνέβαλαν στην πρόκλησή της”.
iatronet
Διαβάστε Περισσότερα » "Κων. Φρουζής για την υπόθεση Novartis: Δεν έχω καμία εμπλοκή και μπορώ να το αποδείξω"

Πικραμμένος: Έχουμε σύμπλευση της κυβέρνησης με την δικαστική εξουσία, κατά το πρότυπο Πολωνίας

«Σύμπλευση» και «διασταύρωση των εξουσιών, μη προβλεπόμενη από το Σύνταγμα, ακολουθώντας το παράδειγμα της Πολωνίας», κατήγγειλε, δηλώνοντας «πάρα πολύ οργισμένος» ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, που μίλησε στον Βασίλη Χιώτη και τον Μπάμπη Κούτρα στο ΘΕΜΑ 104,6 σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis.

Ο κύριος Πικραμμένος δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος για την όξυνση του πολιτικού κλίματος, που όπως είπε «αποσκοπείται ενσυνείδητα» και τόνισε πως αυτά που συνέβησαν χθες είναι αδιανόητα: «Επικαλούμαι και τις δύο ιδιότητες που είχα για να σας πω ότι ποτέ δεν θα είχα διανοηθεί να στείλω τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ανταλλάξει απόψεις με τον εισαγγελέα. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα.
Όταν δεν κάνει αξιολόγηση ο εισαγγελέας και τα στέλνει όλα στη Βουλή, γιατί να ενημερωθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος;», διερωτήθηκε.

«Δεν θέλω να σχολιάσω αν γίνεται καλώς ή κακώς αλλά αυτή είναι η πρακτική που ακολουθείται από την εισαγγελία, ότι αρκεί η απλή αναφορά ή καταγγελία και διαβιβάζεται η υπόθεση στη Βουλή», εξήγησε και συμπλήρωσε πως είδε «με ικανοποίηση» ότι υπήρχε αναφορά από την Εισαγγελία «ότι ειδικά για το όνομά μου δεν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία».

Σχολιάζοντας το ότι όπως δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έχει λάβει μερική γνώση της δικογραφίας και για αυτό ενημέρωσε χθες τον πρωθυπουργό, δήλωσε: «Δεν ξέρω αν επιτρέπεται, νομίζω ότι δεν επιτρέπεται, αλλά δεν θέλω να πω τίποτα κακό για οποιονδήποτε δικαστικό λειτουργό. Εάν έκαναν ό,τι έκαναν θα το έκαναν διότι έτσι αντιλήφθηκαν την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, όμως μπορεί αυτό να ήταν και λάθος».

Το θέμα δεν εντοπίζεται μόνο στο ζήτημα της λειτουργίας της δικαιοσύνης, πρέπει να λειτουργούν σωστά οι θεσμοί, και πάνω από όλα το κράτος δικαίου, είπε και ανέφερε πως θα περιμένει να λάβει γνώση της δικογραφίας, προτού εξετάσει άλλες κινήσεις. «Είμαι πάρα πολύ οργισμένος και δεν περίμενα τέτοιο πράγμα ποτέ μου, νόμιζα ότι είχε κλείσει το θέμα μετά το εξώδικο που είχα στείλει», είπε αναφερόμενος στην προ μηνών εμπλοκή του στην υπόθεση από εφημερίδα, που είναι και η μόνη γνώση που όπως λέει, είχε για το θέμα.

Ο κύριος Πικραμένος εξάλλου εξήγησε πως η μοναδική του εμπλοκή στην υπόθεση έχει να κάνει με μία αναφορά του τότε (επί πρωθυπουργίας του) προέδρου της Novartis, όπως είχε αποκαλύψει εφημερίδα. «Υπήρχε μια βιντεοκασέτα, όπου ο τότε δ/νων σύμβουλος της Novartis και πρόεδρος φαρμακοβιομηχανιών είχε αναφέρει ότι μετείχα στις διαπραγματεύσεις. Εμείς ως υπηρεσιακή κυβέρνηση είχαμε να αντιμετωπίσουμε μείζονος έκτασης απεργιακές κινητοποιήσεις φαρμακοποιών, είχαμε έλλειψη φαρμάκων υψηλού κόστους και την αξίωση του συνδέσμου φαρμακοβιομηχάνων για το νέο δελτίο φαρμάκων, πράγμα που αρνηθήκαμε να υπογράψουμε».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πικραμμένος: Έχουμε σύμπλευση της κυβέρνησης με την δικαστική εξουσία, κατά το πρότυπο Πολωνίας"

“E-παράβολο” σε όλους τους δήμους -Πληρωμή & μέσω ΑΤΜ & POS

Εκτίναξη της χρήσης των ηλεκτρονικών παραβόλων, αναμένεται να προκαλέσει η επέκταση της εφαρμογής e-παράβολο στους Δήμους, τα δικαστήρια και άλλους φορείς

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το Υπουργείο Εσωτερικών, επεκτείνει τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών παραβόλων, η οποία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, σε όλους τους Δήμους της Χώρας.

Οι πολίτες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “e-παράβολο”, μπορούν ήδη να εκδίδουν τα παράβολα για την άδεια πολιτικού γάμου και την αναγγελία άσκησης επαγγέλματος. Εντός του 2018, θα έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν ηλεκτρονικά το σύνολο των παραβόλων των Δήμων, μαζί με εκείνα των δικαστηρίων και άλλων φορέων. Η ηλεκτρονική έκδοση των παραβόλων των Δήμων υποστηρίζεται από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Οικονομικών και τον κόμβο υπηρεσιών της ΚΕΔΕ, ο οποίος φιλοξενείται στο πλέον σύγχρονο υπολογιστικό κέντρο του Δημοσίου, το G-cloud της Γ.Γ.Π.Σ.

Tους τελευταίους μήνες εντάχθηκαν στο e-παράβολο τα παράβολα της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και μεγάλος αριθμός παραβόλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τα δικαστήρια της χώρας.

Παράλληλα, αναπτύσσονται νέες υπηρεσίες που θα προσφέρουν σύντομα τη δυνατότητα έκδοσης και πληρωμής παραβόλων μέσω των ΑΤΜ και των συσκευών POS, χωρίς δηλαδή να απαιτείται μετάβαση και αναμονή των πολιτών στα ταμεία των τραπεζών. Η λειτουργία των νέων αυτών υπηρεσιών υποστηρίζεται επίσης από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Οικονομικών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσω της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr), των ΚΕΠ και των Τραπεζών, έχουν συνολικά διατεθεί πάνω από 14 εκατομμύρια e-παράβολα από την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "“E-παράβολο” σε όλους τους δήμους -Πληρωμή & μέσω ΑΤΜ & POS"

Μουζάλας: Οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά έχουν διπλασιαστεί

«Από τις 20 Αυγούστου και μετά οι μεταναστευτικές ροές έχουν διπλασιαστεί» ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σημειώνοντας ότι όταν έχει καλό καιρό και δεν έχει αέρα έρχονται 160 - 180 άτομα την ημέρα στα νησιά.

«Αυτό δημιούργησε και πάλι μία κακή κατάσταση στα νησιά και προσπαθούμε να την βελτιώσουμε. Το καταγγείλαμε στην Ευρώπη και το ανακοινώσαμε εγκαίρως. Δεν είναι κάτι που προσπαθήσαμε να το κρύψουμε. Το ξεπεράσαμε σιγά σιγά ωστόσο οι ροές παραμένουν αυξημένες» τόνισε μιλώντας στο «Θέμα Fm».

Παράλληλα κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι έχει καθυστερήσει σε όσα έχει υποσχεθεί στην Τουρκία και αυτό, όπως υποστήριξε, «επηρεάζει τη συμφωνία».

«Υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις "διπλής κατεύθυνσης" που δυσκολεύουν την κατάσταση στα νησιά. Από τη μία υπάρχει παρεμπόδιση για να βελτιωθούν οι συνθήκες και από την άλλη η υστερία ότι πρέπει να πέσει η συμφωνία με την Τουρκία, πάση θυσία, μεταφέροντας στην ενδοχώρα μετανάστες» υπογράμμισε.

«Όποιος λέει ότι αν αδειάσουμε τα νησιά θα βελτιωθεί η κατάσταση κάνει λάθος» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι έτσι «θα φτάσουμε πάλι στο 2015».

«Το 2017 μεταφέραμε στην ενδοχώρα 27.000 και ήρθαν στα νησιά 19.000» συνέχισε.

Επίσης χαρακτήρισε «ψευδές» το ότι πλήττεται ο τουρισμό λόγω του μεταναστευτικού ενώ προανήγγειλε αλλαγές στις διατάξεις χορήγησης ασύλου «προκειμένου να επιταχύνουμε τις διαδικασίες χωρίς να παραβιάσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Μουζάλας: Οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά έχουν διπλασιαστεί"

Άδωνις στο ΘΕΜΑ 104,6 για Novartis: Προφανώς έχουν στήσει τους μάρτυρες - Καταθέτω μήνυση

Την καταπάτηση του Συντάγματος τόσο από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όσο και από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη σε περίπτωση που ενημέρωσε τον υπουργό για την δικογραφία της υπόθεσης Novartis, κατήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε στον Γιάννη Πρετεντέρη πως για το λόγο αυτό αύριο θα καταθέσει μήνυση εναντίον τους. «Είπε μετά από "μερική άτυπη ενημέρωση" ο κύριος Παπαγγελόπουλος και αν του έχει αποκαλύψει η κυρία Τουλουπάκη έστω και μία σελίδα από την δικογραφία, θα απολογηθούν στην Δικαιοσύνη», τόνισε και εξήγησε: «Πώς το ξέρουν ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο, ή από την κυρία Τουλουπάκη ή από τους προστατευόμενους μάρτυρες, τους οποίους προφανώς έχουν στήσει οι ίδιοι».
Ο ίδιος δήλωσε πως σε γνώση του είναι μόνο «το δημοσίευμα που λέει ότι δύο νέοι προστατευόμενοι μάρτυρες, εγχώριοι, προσήλθαν αυτοβούλως, μαρτυρίες με κουκούλα, οι οποίοι έχουν πει διάφορα».

Ο κύριος Γεωργιάδης επισήμανε επίσης πως εκ μέρους της κυβέρνησης, «το σηκώνουν πολύ το θέμα προφανώς και για την αλλαγή της ατζέντας».

«Το Σκοπιανό δεν προχωράει, οι πλειστηριασμοί δεν προχωράνε και άρα θα έχουν πρόβλημα οι τράπεζες, το πρόγραμμα δεν προχωράει και ο κύριος Τσίπρας είχε ανάγκη ενός νέου αφηγήματος», είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί κανένας Έλληνας να πιστεύει πραγματικά ότι δύο πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί έπαιρναν βαλίτσες με χρήματα από την Novartis».

Οι τιμές των φαρμάκων δεν έβγαιναν από τον υπουργό, κι εγώ δεν την υπέγραφα αν δεν είχα ομόφωνη απόφαση από την επιτροπή φαρμάκων, στην οποία συμμετείχαν οι πάντες, επισήμανε, τονίζοντας πως «στις 11, στην Εξεταστική θα μιλήσουμε για το ΚΕΕΛΠΝΟ και θα αποκαλύψω διά εγγράφων την σκευωρία που έστησε εναντίον μου ο κύριος Πολάκης για να με κλείσει φυλακή, θα ανατριχιάσετε, θα πείτε ότι δεν μπορεί να γίνονται στην Ελλάδα αυτά. Και αυτό σχετίζεται με την Novartis γιατί δείχνει τη διάθεσή τους να στήνουν πράγματα».

«Όσοι ενοχλούν τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε αυτή τη λίστα», κατέληξε ο κύριος Γεωργιάδης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Άδωνις στο ΘΕΜΑ 104,6 για Novartis: Προφανώς έχουν στήσει τους μάρτυρες - Καταθέτω μήνυση"

Πολάκης σε Άδωνι για Novartis: Η Νέμεσις ήρθε!

«Το Σύνταγμα καταπατάει αυτός που κλέβει δημόσιο χρήμα, κάνοντας χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ εταιρειών με τις υπουργικές τους αποφάσεις και ΌΧΙ αυτός που αποκαλύπτει λαμογιές!!!!! Το'πιασες το νόημα αντιπρόεδρε των ακροδεξιών γκρουπουσκουλων που βρίσκεσαι σε παραλήρημα από χθες;;;;;; ΥΓ: Κάνε όσες μηνύσεις θες σε όποιον μιλάει ελληνικά..... η νέμεσις ήρθε!!!!!».



Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, έσπευσε μέσω των social media, να σχολιάσει και να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις του σκανδάλου «Novartis». Ο κύριος Πολάκης πήρε θέση για την υπόθεση, με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολάκης σε Άδωνι για Novartis: Η Νέμεσις ήρθε!"

Ιδιοκτήτης γηροκομείου στην Αγία Παρασκευή εγκατέλειψε στην τύχη τους ηλικιωμένους και εξαφανίστηκε

Σε εκκένωση και σφράγιση παράνομης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) στην Αγία Παρασκευή, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τα υπουργεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας.

Παράλληλα, στήθηκε επιχείρηση διάσωσης των 14 ηλικιωμένων και ασθενών που διέμεναν υπό άθλιες συνθήκες στη μονάδα, ενώ ο ιδιοκτήτης της, εξαφανίστηκε, εγκαταλείποντάς τους χωρίς, θέρμανση και σίτιση.

Συγκεκριμένα, παρά τις επανειλημμένης οικονομικές κυρώσεις από την Περιφέρεια Αττικής (άνω των 150.000 ευρώ) αλλά και την παραπομπή της, η μονάδα «Η Τρίτη Ηλικία» συνέχισε τη λειτουργία της σε απαράδεκτες συνθήκες. Την περασμένη Παρασκευή, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα αυτεπάγγελτα δίωξη στον ιδιοκτήτη της μονάδας για έκθεση ηλικιωμένων σε κίνδυνο. Ο ιδιοκτήτης εξαφανίστηκε, εγκαταλείποντας μόνους τους νοσηλευόμενους αφού πηρέ και το αρχείο εγγράφων. Λόγω της έλλειψης στοιχείων ήταν αδύνατον να ειδοποιηθούν συγγενείς για να τους παραλάβουν, ενώ η ταυτοποίησή τους έγινε μετά από έρευνα των κοινωνικών λειτουργών της Περιφέρειας.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου μετά την σχετική ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο, επικοινώνησε με τους συναρμόδιους αναπληρωτές υπουργούς Θεανώ Φωτίου και Παύλο Πολάκη. Στήθηκε κυριολεκτικά μια γέφυρα σωτηρίας για τους 14 ηλικιωμένους που επί εβδομάδες ζούσαν χωρίς φροντίδα, επαρκή θέρμανση σίτιση και καθαριότητα. Μέσα σε τρεις ώρες όλοι αφού εξετάστηκαν από γιατρό, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε δημόσια θεραπευτήρια, νοσοκομεία και το Γηροκομείο Αθηνών, ενώ ο χώρος σφραγίστηκε και παραδόθηκε στους ιδιοκτήτες του ακινήτου με την υποχρέωση της απολύμανσης του χώρου.

Ο κ. Γ. Καραμέρος που συντόνισε την επιχείρηση δήλωσε σχετικά: "Σήμερα δόθηκε τέλος στο, χωρίς υπερβολή, μαρτύριο 14 ανθρώπων από έναν ιδιώτη που εκμεταλλευόταν συστηματικά την αδυναμία ή την αδιαφορία των συγγενών τους. Η σημερινή εκκένωση και σφράγιση ενός κολαστηρίου, όπως είχε εξελιχθεί αυτή η παράνομη μονάδα, δείχνει τη μηδενική ανοχή της Περιφέρειας Αττικής σε όσους εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο ή αδυναμία.

Από την πρώτη στιγμή της κρίσης η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου οργάνωσε με τους Υπουργούς κ.κ. Φωτίου και Πολάκη μια πραγματική επιχείρηση διάσωσης. Για μας όμως η υπόθεση δεν έχει τελειώσει. Καλούμε την ελληνική δικαιοσύνη να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και την κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ΜΦΗ κάτι το οποίο γνωρίζουμε ότι είναι σε εξέλιξη".

huffpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιδιοκτήτης γηροκομείου στην Αγία Παρασκευή εγκατέλειψε στην τύχη τους ηλικιωμένους και εξαφανίστηκε"

Με το πάτημα ενός... κουμπιού η σύσταση επιχείρησης

Πλήρως ηλεκτρονικά θα μπορούν σε λίγες ημέρες να συστήνονται οι επιχειρήσεις, καθώς οδεύει προς υπογραφή η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας των τριών κατηγοριών Υπηρεσιών Μιας Στάσης (ΥΜΣ) και οι προϋποθέσεις σύστασης των εταιρικών μορφών. Μία εκ των κατηγοριών είναι η Ηλεκτρονική Υπηρεσία μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), ενώ τις άλλες δύο αποτελούν οι ΥΜΣ του ΓΕΜΗ (των επιμελητηρίων) και οι Πιστοποιημένοι Συμβολαιογράφοι. Πάντως, όποια ΥΜΣ και αν επιλέξει ο επιχειρηματίας, η διαδικασία θα είναι κατά πολύ ευκολότερη και αρκετά πιο σύντομη απ’ ό,τι ισχύει σήμερα.
Ενδεικτικό είναι ότι η επιχείρηση θα λαμβάνει ΑΦΜ και θα εγγράφεται στον ΕΦΚΑ από την ίδια την ΥΜΣ. Όσοι επιλέξουν να συστήσουν την επιχείρησή τους μέσω e-ΥΜΣ, θα έχουν έκπτωση στα οριζόμενα τέλη της τάξεως του 70% απ’ ό,τι αν επέλεγαν τις «συμβατικές» ΥΜΣ, ενώ υπάρχει η σκέψη για ένα έτος από την έναρξη εφαρμογής της ηλεκτρονικής διαδικασίας η σύσταση να είναι δωρεάν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ηλεκτρονική σύσταση θα γίνεται μέσω της χρήσης εξειδικευμένης ψηφιακής πλατφόρμας https://eyms.businessportal.gr, η οποία είναι ήδη έτοιμη και θα τη διαχειρίζεται η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων. 
Η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας «αναμένει» την υπογραφή της ΚΥΑ «Καθορισμός Διαδικασιών, Προϋποθέσεων, Τεχνικών Λεπτομερειών και Λοιπών Θεμάτων Σχετικά με τη Λειτουργία των Υπηρεσιών μιας Στάσης για τη Σύσταση Εταιριών» από τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δικαιοσύνης - Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής. 
Τα κριτήρια επιλογής των ΥΜΣ
Σύμφωνα με την υπό υπογραφή ΚΥΑ, τα κριτήρια επιλογής της αρμόδιας ΥΜΣ από τον ενδιαφερόμενο να συστήσει εταιρεία προκύπτουν από τον συνδυασμό της νομικής μορφής τής υπό σύστασης εταιρείας και του συστατικού τύπου που θα επιλεγεί (ήτοι: πρότυπο καταστατικό, ιδιωτικό ή συμβολαιογραφικό έγγραφο). Ειδικότερα, οι επιλογές που δίδονται είναι οι εξής: 
α) Σε περίπτωση που επιλεγεί η χρήση του πρότυπου καταστατικού, τότε μπορεί να γίνει σύσταση οποιασδήποτε νομικής μορφής σε οποιαδήποτε από τις τρεις κατηγορίες ΥΜΣ. 
β) Σε περίπτωση που δεν επιλεγεί το πρότυπο καταστατικό, τότε η σύσταση των Α.Ε. και ΕΠΕ γίνεται υποχρεωτικά από τον Πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο, ενώ η σύσταση των Προσωπικών Εταιρειών και των ΙΚΕ μπορεί να γίνει είτε στην Υπηρεσία ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου είτε στον Πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο.
γ) Σε περίπτωση που από ειδικές διατάξεις απαιτείται συμβολαιογραφικός τύπος είτε για την άσκηση συγκεκριμένης δραστηριότητας είτε για τη μεταβίβαση εισφερόμενου είδους, τότε ανεξαρτήτως της νομικής μορφής της υπό σύσταση εταιρείας, η σύσταση γίνεται υποχρεωτικά στον Πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο.
Δηλαδή τόσο η β’ όσο και η γ’ περίπτωση δεν επιτρέπουν τη σύσταση μέσω της e-ΥΜΣ. Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο του πρότυπου καταστατικού έχει οριστεί με την Υπουργική Απόφαση 31637/2017 (928 Β’ 20/3/2017) και υπόδειγμά του είναι προσπελάσιμο από τον διαδικτυακό τόπο του ΓΕΜΗ. Περιλαμβάνει το ελάχιστο περιεχόμενο όπως αυτό περιγράφεται στις διατάξεις των σχετικών νόμων και διαφοροποιείται ανάλογα με τη νομική μορφή της κάθε εταιρείας. Συνεπώς, οι εταιρείες που μπορούν να συσταθούν μέσω της e-ΥΜΣ θα πρέπει να υιοθετήσουν το πρότυπο καταστατικό που έχει οριστεί για την κάθε εταιρική μορφή. 
Ενέργειες για σύσταση εταιρείας
Για να συσταθεί μία εταιρεία με τον «συμβατικό» τρόπο ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προσέλθει στην ΥΜΣ της επιλογής του και να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:
α) να υποβάλει όλα τα έγγραφα, αιτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις και λοιπά δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη σύσταση της εταιρείας
β) να παραχωρήσει εντολή στην ΥΜΣ να ενεργήσει για λογαριασμό του και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ολοκλήρωσης της σύστασης της εταιρείας
γ) να προβεί στη διαδικασία πληρωμής του κόστους σύστασης. 
Στη συνέχεια ο αιτών τη σύσταση εταιρείας ή ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος συμπληρώνει και χορηγεί στην ΥΜΣ έγγραφη εντολή, προκειμένου η ΥΜΣ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη σύσταση της εταιρείας σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ν. 4441/2016. Με τη χορήγηση της εντολής τεκμαίρεται η συγκατάθεση των ιδρυτών της υπό σύσταση εταιρείας για την αναζήτηση και λήψη από την ΥΜΣ των εγγράφων, δικαιολογητικών και στοιχείων που είναι απαραίτητα για τη σύσταση της εταιρείας.
Η παραπάνω εντολή περιλαμβάνει και ενσωματώνει τις ακόλουθες αιτήσεις:
α. Αίτηση Προελέγχου Δέσμευσης Επωνυμίας και Διακριτικού Τίτλου. 
β. Αίτηση Καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. 
γ. Αίτηση εγγραφής στο φορολογικό μητρώο και χορήγησης ΑΦΜ στην εταιρεία μετά τη σύστασή της.
δ. Αίτηση χορήγησης προσωρινού Κλειδαρίθμου στο TAXISnet.
ε. Αίτηση χορήγησης κωδικών πρόσβασης στο Γ.Ε.ΜΗ.
στ. Αίτηση αποστολής ανακοίνωσης σύστασης στον ΕΦΚΑ.
Έλεγχος νομιμότητας
Κατόπιν των παραπάνω, αυθημερόν ή το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την υποβολή της αίτησης σύστασης εταιρείας, η αρμόδια ΥΜΣ προβαίνει σε έλεγχο νομιμότητας και πληρότητας ο οποίος περιλαμβάνει τα εξής:
1) Έλεγχο νομιμοποίησης των αιτούντων/ιδρυτών ή του εξουσιοδοτημένου να εκπροσωπεί τους ενδιαφερόμενους να συστήσουν εταιρεία και να ενεργεί για λογαριασμό αυτών. 
2) Έλεγχο της εταιρικής σύμβασης/καταστατικού, τόσο ως προς το αν είναι νομίμως υπογεγραμμένη από όλους τους ιδρυτές όσο και ως προς τις διατάξεις αναγκαστικού δικαίου, παράβαση των οποίων επιφέρει ακυρότητα της εταιρείας. Στην περίπτωση χρήσης πρότυπου καταστατικού θα πρέπει να ελεγχθεί αν έχουν ακολουθηθεί πιστά οι οδηγίες που τα συνοδεύουν (παραρτήματα της Υπουργικής Απόφασης 31637/2017 (928 Β’)). 
3) Έλεγχο πληρότητας των λοιπών υποβαλλομένων στοιχείων, εγγράφων και δικαιολογητικών.
Σε περίπτωση που από τον έλεγχο της ΥΜΣ προκύψει ότι η αίτηση ή οποιοδήποτε από τα υποβαλλόμενα έγγραφα, δικαιολογητικά ή στοιχεία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται, με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο, να προβούν εγγράφως στις αναγκαίες διευκρινίσεις, διορθώσεις ή συμπληρώσεις μέσα σε πέντε εργάσιμες ημέρες από τη λήψη της σχετικής πρόσκλησης. Αν η προθεσμία των πέντε εργάσιμων ημερών παρέλθει άπρακτη ή τα στοιχεία παρά την εμπρόθεσμη υποβολή τους εξακολουθούν να μην πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, η αίτηση για τη σύσταση της εταιρείας απορρίπτεται. 
Οι παραπάνω προθεσμίες δεν ισχύουν για την περίπτωση σύστασης μέσω e-ΥΜΣ, καθώς ο ενδιαφερόμενος καταχωρίζει ο ίδιος τα απαιτούμενα στοιχεία, έγγραφα και δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της e-ΥΜΣ, συνεπώς ο απαιτούμενος χρόνος σύστασης δεν επηρεάζεται από παρέμβαση Υπηρεσίας η οποία υπόκειται σε προθεσμία, αλλά μόνο από τις ενέργειες του ενδιαφερομένου. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου νομιμότητας και πληρότητας υποβαλλόμενων στοιχείων και εγγράφων η ΥΜΣ ψηφιοποιεί όλα τα έγγραφα που κατατίθενται κατά τη διαδικασία της σύστασης και καταχωρίζει ηλεκτρονικά τα στοιχεία της εταιρείας καθώς και το καταστατικό αυτής στο πληροφοριακό σύστημα της Υ.Μ.Σ. το οποίο διασυνδέεται με το πληροφοριακό σύστημα του Γ.Ε.ΜΗ., προκειμένου να καταχωριστεί σε αυτό η σύσταση της εταιρείας. 
Με την ολοκλήρωση των καταχωρίσεων, το πληροφοριακό σύστημα του ΓΕΜΗ:
α. χορηγεί αριθμό Γ.Ε.ΜΗ και Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης της σύστασης
β. δημιουργεί ηλεκτρονικό Φάκελο και Μερίδα της εταιρείας στο Γ.Ε.ΜΗ. Στον ηλεκτρονικό Φάκελο καταχωρίζονται σε ψηφιακή μορφή όλα τα σχετικά με τη σύσταση έγγραφα και αιτήσεις
γ. αποδίδει ζεύγος κωδικού χρήστη και κωδικού πρόσβασης για την πρόσβαση της εταιρείας στο διαδικτυακό τόπο του Γ.Ε.ΜΗ., προκειμένου στο εξής να δύναται αυτή να προβαίνει σε ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων καταχώρισης πράξεων και στοιχείων και να αιτείται την ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών και αντιγράφων.
Εγγραφή στο Taxis
Για την εγγραφή της εταιρείας στο φορολογικό Μητρώο και την απόδοση σε αυτήν Α.Φ.Μ., η ΥΜΣ διαβιβάζει αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στο TAXISnet τα ακόλουθα στοιχεία:
α) τον Αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. και τον Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης της σύστασης της εταιρείας, που προβλέπονται στην παρ. 7 του άρθρου 5 του νόμου 3419/2005, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, 
β) τα στοιχεία προσδιορισμού της έδρας της εταιρείας όπως προκύπτουν από υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (75 Α’) και
γ) τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί στην ΥΜΣ για την εγγραφή της εταιρείας στο φορολογικό Μητρώο και την απόδοση ΑΦΜ ή τη διατήρηση του ίδιου ΑΦΜ στην περίπτωση που η εταιρεία έχει ήδη λάβει ΑΦΜ ως υπό ίδρυση. 
Το TAXISnet, με την ολοκλήρωση της διαβίβασης των στοιχείων που αναφέρονται στις προηγούμενες παραγράφους και εφόσον τα στοιχεία αυτά είναι πλήρη και σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, προβαίνει αυτοματοποιημένα στην εγγραφή της εταιρείας στο φορολογικό Μητρώο και χορηγεί ηλεκτρονικά τον ΑΦΜ αυτής, ο οποίος και καταχωρίζεται αυτομάτως στη
Μερίδα της εταιρείας στο Γ.Ε.ΜΗ. Ο χορηγηθείς Α.Φ.Μ. αποτελεί μέρος της ανακοίνωσης σύστασης της Εταιρείας που εκδίδεται με την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
Μετά την εγγραφή στο Φορολογικό Μητρώο και την απόδοση του ΑΦΜ, εφόσον το επιθυμεί η εταιρεία, παρέχεται από την ΥΜΣ δυνατότητα πρόσβασης στον διαδικτυακό τόπο του TAXISnet για την υποβολή αίτησης χορήγησης προσωρινού Κλειδαρίθμου. Η εταιρεία παραλαμβάνει τον προσωρινό Κλειδάριθμο από την ΥΜΣ προκειμένου σύμφωνα με την ενδεδειγμένη διαδικασία του TAXISnet να λάβει τον οριστικό Κλειδάριθμο για χρήση των Υπηρεσιών του TAXISnet. Ο προσωρινός Κλειδάριθμος δεν καταχωρίζεται στη Μερίδα της εταιρείας στο ΓΕΜΗ ούτε αποτελεί στοιχείο της ανακοίνωσης σύστασης της εταιρείας.
Ακολούθως, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύστασης της εταιρείας και την έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης σύστασης, εφόσον επιθυμεί η εταιρεία να της αποδοθεί ο οριστικός Κλειδάριθμος, της παρέχεται από την ΥΜΣ πρόσβαση στη σχετική υπηρεσία του TAXISnet μέσω του κατάλληλου συνδέσμου. Η διαδικασία απόδοσης του οριστικού Κλειδαρίθμου διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από τον κατάλληλα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της εταιρείας, ο οποίος για τον λόγο αυτό εισάγει στο TAXISnet όλα τα απαραίτητα στοιχεία της, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο Α.Φ.Μ., ο Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ. και ο προσωρινός Κλειδάριθμος που της αποδόθηκε προηγουμένως.
Πώς θα  «τρέξει» η e - πλατφόρμα ψηφιοποιημένων αδειοδoτήσεων
Στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), η σύσταση εταιρείας, όπως αναλύεται στα προηγούμενα άρθρα, πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά, με τη χρήση εξειδικευμένης ψηφιακής πλατφόρμας, μέσω του διαδικτυακού τόπου του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (https://eyms.businessportal.gr). Τονίζεται ότι με την e-ΥΜΣ συστήνονται μόνο εταιρείες οι οποίες χρησιμοποιούν το πρότυπο καταστατικό που προβλέπεται στο άρθρο 9 του N. 4441/2016 και στην ΥΑ 31637/2017 (928 Β’). Το πρότυπο καταστατικό υπογράφεται από τους ιδρυτές ηλεκτρονικά. Οι ενδιαφερόμενοι να συστήσουν εταιρεία μέσω της e-YMS αναθέτουν κατ’ αρχήν σε έναν εξ αυτών ή σε τρίτο πρόσωπο τη χρήση της εξειδικευμένης ψηφιακής πλατφόρμας της e-ΥΜΣ. Η ανάθεση του προηγούμενου εδαφίου επικυρώνεται με την επικύρωση των από αυτό το πρόσωπο υποβληθέντων στοιχείων και εγγράφων.
Το πρόσωπο αυτό:
α. αυθεντικοποιείται μέσω της διαδικασίας ηλεκτρονικής ταυτοποίησης (e-ID) βάσει των προτύπων του Κανονισμού (ΕΕ) 910/2014, όπως ισχύει, καθώς και των σχετικών εκτελεστικών πράξεων, ή εναλλακτικά μέσω του κωδικού πρόσβασης και κωδικού χρήστη που κάθε ενδιαφερόμενος ήδη διαθέτει για την πρόσβαση στο TAXISnet ή σε άλλη διαδικτυακή πύλη του Δημοσίου. 
β. συμπληρώνει το πρότυπο καταστατικό, υποβάλλει ηλεκτρονικά τα στοιχεία και έγγραφα που απαιτούνται.
γ. δίνει εντολή για ηλεκτρονικό προέλεγχο επωνυμίας και διακριτικού τίτλου. 
Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των στοιχείων και εγγράφων και εφόσον δεν προκύψει πρόβλημα με τον ηλεκτρονικό προέλεγχο της επωνυμίας, οι ενδιαφερόμενοι να συστήσουν εταιρεία μέσω της e-YMS ενημερώνονται ηλεκτρονικά για την υποβληθείσα αίτηση καθώς και για τα συνυποβληθέντα στοιχεία και έγγραφα, και αφού αυθεντικοποιηθούν επικυρώνουν αυτά και υπογράφουν ηλεκτρονικά το πρότυπο καταστατικό. Στην περίπτωση περισσοτέρων του ενός ιδρυτών, η πρόσβαση στην e-ΥΜΣ για την υλοποίηση των ενεργειών του προηγούμενου εδαφίου γίνεται από όλους διαδοχικά και η σύσταση δεν θεωρείται ολοκληρωμένη πριν από την επικύρωση όλων.
Εάν κατά τον ηλεκτρονικό προέλεγχο προκύψει ότι η επωνυμία ή ο διακριτικός τίτλος της εταιρείας δεν διαφέρουν κατά τρόπο ευδιάκριτο από τους ήδη καταχωρισμένους στο ΓΕΜΗ, το αίτημα διακόπτεται και οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να απευθυνθούν σε άλλη μορφή ΥΜΣ. Εναλλακτικά, η διαδικασία ηλεκτρονικής σύστασης μπορεί να επανεκκινηθεί με διαφορετική επωνυμία ή/και διακριτικό τίτλο.
Με την ολοκλήρωση της επικύρωσης των καταχωρισθέντων στοιχείων και εγγράφων και την ηλεκτρονική υπογραφή του προτύπου καταστατικού από όλους τους ιδρυτές πληρώνεται ηλεκτρονικά το κόστος σύστασης. Αφού ολοκληρωθούν τα παραπάνω, η αίτηση θεωρείται ολοκληρωθείσα και το σύστημα της e-ΥΜΣ:
α. χορηγεί αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. και Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης της σύστασης, 
β. δημιουργεί ηλεκτρονικό Φάκελο και Μερίδα της Εταιρείας στο Γ.Ε.ΜΗ.,
γ. αποδίδει ζεύγος κωδικού χρήστη & κωδικού πρόσβασης για την πρόσβαση της εταιρείας στον διαδικτυακό τόπο του Γ.Ε.ΜΗ.,
δ. διαβιβάζει με ηλεκτρονικό τρόπο στο TAXISnet τα στοιχεία της παρ. 1 του άρθρου 10 μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου η εταιρεία να εγγραφεί στο φορολογικό Μητρώο και να λάβει Α.Φ.Μ., 
ε. χορηγεί δυνατότητα πρόσβασης στον διαδικτυακό τόπο του TAXISnet για την υποβολή αίτησης χορήγησης προσωρινού Κλειδαρίθμου, 
στ. ενημερώνει τον ΕΦΚΑ για τη σύσταση της νέας εταιρείας,
ζ. εγγράφει τη συσταθείσα εταιρεία στο καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμόδιο Επιμελητήριο,
η. εκδίδει ψηφιακά υπογεγραμμένα αντίγραφα της εταιρικής σύμβασης και της ανακοίνωσης σύστασης της εταιρείας και τα αποστέλλει ηλεκτρονικά στους αιτούντες, 
θ. χορηγεί βεβαίωση πληρωμής του Γραμματίου Ενιαίου Κόστους Σύστασης Εταιρείας και, όπου απαιτείται, του τέλους υπέρ της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Η εγγραφή στον ΕΦΚΑ
Η Υπηρεσία Μιας Στάσης, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύστασης της εταιρείας και την απόδοση σε αυτή Αριθμού Γ.Ε.ΜΗ. και Αριθμού Φορολογικού Μητρώου, ενημερώνει τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για τη σύσταση της νέας εταιρείας.
Η ενημέρωση γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο. Τα στοιχεία που διαβιβάζονται υποχρεωτικά από την Υπηρεσία Μιας Στάσης στον ΕΦΚΑ περιλαμβάνουν τουλάχιστον: 
α) τον Αριθμό ΓΕΜΗ και τον ΑΦΜ της εταιρείας,
β) τον Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης της σύστασης της εταιρείας στο ΓΕΜΗ και
γ) τα στοιχεία της εταιρείας και των εταίρων ή/και διαχειριστών ή/και μελών ΔΣ όπως απαιτούνται από την κείμενη ασφαλιστική νομοθεσία.
Ο ΕΦΚΑ προβαίνει σε όλες τις από τον νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για τη διαπίστωση της ασφαλισιμότητας των ανωτέρω αναφερόμενων φυσικών προσώπων και τα ενημερώνει σχετικά με τις υποχρεώσεις τους, χωρίς οι ενέργειες αυτού να θίγουν κατ’ οποιονδήποτε τρόπο την ίδια τη σύσταση της εταιρείας.
Πόσο κοστίζει 
Το κόστος σύστασης εταιρείας περιλαμβάνει το Γραμμάτιο Ενιαίου Κόστους Σύστασης και το τέλος υπέρ της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το οποίο αφορά μόνο τη σύσταση Α.Ε. και το ύψος της ορίζεται στο 1/1.000 επί του εταιρικού κεφαλαίου.
Το Γραμμάτιο Ενιαίου Κόστους Σύστασης περιλαμβάνει:
α) Το Γραμμάτιο Κόστους Σύστασης της Εταιρείας το οποίο ανταποκρίνεται στο διοικητικό κόστος για τη σύσταση της εταιρείας από την ΥΜΣ και ως εκ τούτου αποτελεί πόρο της ΥΜΣ που πραγματοποιεί τη σύσταση. Το ύψος του ορίζεται στο ποσό των 50 ευρώ για τις Προσωπικές Εταιρείες και στο ποσό των 60 ευρώ για τις Κεφαλαιουχικές Εταιρείες. Αν οι ιδρυτές είναι πλέον των 10, το ύψος του Γραμματίου Κόστους Σύστασης Εταιρείας προσαυξάνεται κατά τρία ευρώ για κάθε επιπλέον ιδρυτή.
β) Το τέλος καταχώρισης ΓΕΜΗ το οποίο ορίζεται στο ποσό των 10 ευρώ και το οποίο καταβάλλεται από τον αιτούντα για κάθε καταχώριση (αρχική ή μεταβολής) στο Γ.Ε.ΜΗ.
γ) Το τέλος Ελέγχου και Δέσμευσης Επωνυμίας και Διακριτικού Τίτλου το ύψος του οποίου ανέρχεται στα 30 ευρώ, εφόσον ο έλεγχος πραγματοποιηθεί σε πανελλήνιο επίπεδο. Αν ο έλεγχος πραγματοποιηθεί σε επίπεδο νομού το εν λόγω τέλος δεν επιβάλλεται.
Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος να συστήσει εταιρεία επιλέξει την e-ΥΜΣ τότε το κόστος σύστασης ορίζεται στο 30% του προβλεπόμενου και αποδίδεται απευθείας στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Η επιβάρυνση των τριών ευρώ για κάθε ιδρυτή πλέον των δέκα που προβλέπεται στο δεύτερο εδάφιο της ως άνω περίπτωσης δεν περιλαμβάνεται στο κόστος σύστασης μέσω e-ΥΜΣ.
Όπως προαναφέρθηκε, εξετάζεται για ένα έτος από την έναρξη ισχύος της απόφασης η σύσταση των εταιρειών μέσω e-ΥΜΣ να είναι δωρεάν.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Με το πάτημα ενός... κουμπιού η σύσταση επιχείρησης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news