facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Η ανακοίνωση της Novartis

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα γύρω από το όνομά της εξέδωσε η Novartis.

«Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων σχετικά με τις επιχειρηματικές μας πρακτικές στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή την στιγμή», τονίζει η Novartis.

cnn
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ανακοίνωση της Novartis"

Σαμαράς για την υπόθεση Novartis: Οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν

O πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του αναφέρει, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis, τα εξής:

«Πληροφορήθηκα τη νέα συκοφαντία του κ. Τσίπρα κατά του προσώπου μου. Και μάλιστα από κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων. Επειδή η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, τους λέω πως εμένα δεν με αγγίζουν!

Να είναι βέβαιοι ότι οι συκοφάντες και όσοι είναι από πίσω θα λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη δικαιοσύνη» τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς για την υπόθεση Novartis: Οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν"

Στουρνάρας για Novartis: Η πολιτική στοχοποίηση έχει και τα όριά της

Σε έντονο ύφος απάντησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στις πληροφορίες που τον φέρουν να εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Νοvartis, υποστηρίζοντας ότι είναι θύμα «πολιτικής στοχοποίησης και bullying».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε: «Η πολιτική στοχοποίηση και το bullying που υφίσταμαι εγώ και η οικογένεια μου τρία χρόνια τώρα έχει τα όριά της.

Ουδέποτε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως υπουργός Οικονομικών είχα υπογράψει οποιαδήποτε απόφαση που να σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την εταιρία Novartis. Παρεμπιπτόντως, ουδεμία από το νόμο σχετική αρμοδιότητα έχει ο υπουργός Οικονομικών."

redplanet
Διαβάστε Περισσότερα » "Στουρνάρας για Novartis: Η πολιτική στοχοποίηση έχει και τα όριά της"

Βενιζέλος για Novartis: Αναφέρουν το όνομα μου για πολιτικό αντιπερισπασμό

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στις αναφορές ότι το όνομά του περιέχεται στην δικογραφία της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis. Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για «σκηνικό φτηνού πολιτικού αντιπερισπασμού», τονίζοντας ότι το όνομα του αναφέρεται «κατά τρόπο παντελώς ασυνάρτητο, μάλλον από συνήθεια».

«Όσες φορές έκαναν το λάθος να μου επιτεθούν με συκοφαντίες μετάνιωσαν γιατί προσέκρουσαν στον τοίχο της αλήθειας. Τώρα βλέπω να αναφέρουν και το όνομα μου στην «υπόθεση Novartis» κατά τρόπο παντελώς ασυνάρτητο, μάλλον από συνήθεια. Επειδή μόνος μου γνώμονας ήταν και είναι πάντα το δημόσιο συμφέρον, δεν θα αφήσω αναπάντητη τη βάρβαρη προσβολή των θεσμών του κράτους δικαίου που συντελέσθηκε από την κυβέρνηση, σε συνεργασία δυστυχώς με δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα σκηνικό φτηνού πολιτικού αντιπερισπασμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

thereport
Διαβάστε Περισσότερα » "Βενιζέλος για Novartis: Αναφέρουν το όνομα μου για πολιτικό αντιπερισπασμό"

Αβραμόπουλος: Ουδεμία σχέση είχα με το ζήτημα Novartis

H πολιτική του φαρμάκου και η τιμολόγησή του δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας, κατά το διάστημα της υπουργίας μου (2006-2009) και συνεπώς ουδεμία σχέση είχα ούτε και θα μπορούσα να έχω με το ζήτημα Novartis, τονίζει σε δήλωσή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος.

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα αναφορά του ονόματός μου στην δικογραφία για τη Novartis που απεστάλη στη Βουλή μαζί με άλλα ονόματα Πρωθυπουργών και Υπουργών της περιόδου 2006-2015», ανέφερε στη δήλωσή του ο ο κ. Αβραμόπουλος.

Σημείωσε, δε, ότι «την περίοδο που ήμουν Υπουργός Υγείας, από το 2006 ως το 2009 η πολιτική του φαρμάκου και η τιμολόγησή του δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και συνεπώς ουδεμία σχέση είχα ούτε και θα μπορούσα να έχω με αυτό το ζήτημα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι « η αρμοδιότητα για το φάρμακο περιήλθε στο Υπουργείο Υγείας δυο χρόνια μετά την αποχώρησή μου. Απλά και ξεκάθαρα. Συνεπώς δεν υφίσταται ζήτημα» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

press-gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αβραμόπουλος: Ουδεμία σχέση είχα με το ζήτημα Novartis"

Γεωργιάδης: Τα όρια της γελοιότητας έχουν ξεπεραστεί

Έντονη αντίδραση από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, μέσω twitter, για την επίσκεψη του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον Άρειο Πάγο, για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης έγραψε στην πρώτη ανάρτηση του: "Τα όρια της γελοιότητας έχουν πλέον ξεπεραστεί!".

Και λίγη ώρα σε νεότερη ανάρτηση επεσήμανε: "Αν αληθεύει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πήγε να συναντήσει εν ενέργεια Δικαστικούς για ζήτημα που αφορά σε πολιτικούς του αντιπάλους τότε πραγματικά δεν έχουν πλέον κανέναν φραγμό".

nooz
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: Τα όρια της γελοιότητας έχουν ξεπεραστεί"

Σκοπιανή μονταζιέρα: Επανέφεραν δηλώσεις στήριξης του Ερντογάν στον όρο «Μακεδονία» από το 2014

Την ώρα που ο «Σουλτάνος» βρίσκεται στο Βατικανό, οι Σκοπιανοί φέρνουν ξανά στην επιφάνεια δηλώσεις του, με τις οποίες υποστηρίζει τους «ψευδομακεδόνες».
Ειδικότερα, στη λογική των fake news ή ορθότερα της προπαγάνδας που προκαλούν «μπαγιάτικες ειδήσεις» φαίνεται πως επιδίδονται τις τελευταίες ώρες τα ΜΜΕ των Σκοπίων, ανασύροντας από το χρονοντούλαπο δηλώσεις του Τούρκου προέδρου,Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει ταχθεί πολλές φορές με τη γείτονα στο θέμα του ονόματος, επικρίνοντας, παράλληλα, τη χώρα μας.
Ο λόγος γίνεται για ένα δημοσίευμα που ανέβασε τη Δευτέρα (05/02) ο ιστότοπος του τηλεοπτικού δικτύου των Σκοπίων, TV Nova, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Ερντογάν μίλησε σε Σύνοδο Βαλκάνιων μεταναστών στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Αυτό που ξεχάσαμε το 1912 μπορεί τώρα να διορθωθεί. Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της "Μακεδονίας" (σ.σ. των Σκοπίων) στο συγκεκριμένο ζήτημα, απλώς επειδή η Ελλάδα δεν έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση».
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται, εξάλλου, ότι ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε πως «οι δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Σκοπίων είναι αδελφικοί» και πως «Άγκυρα και Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αδελφούς μας μόνους. Θα είμαστε πάντα μαζί τους».
Δείτε το δημοσίευμα του TV Nova αμετάφραστο στα σλαβικά
erdogan 1
Και το ίδιο δημοσίευμα μεταφρασμένο στ’ αγγλικά
erdogan 2
Όπως, θα διαπιστώσετε, δεν υπάρχει πηγή, αλλά αναφέρεται απλώς ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν την Τρίτη (σ.σ Tuesday). Και το ερώτημα είναι: Ποια Τρίτη, ποιου μήνα και ποιας χρονιάς; Αφού έχουμε Δευτέρα (05/02/2018) και το δημοσίευμα αυτό εμφανίζεται σήμερα!
Και το κακό δεν σταματάει εδώ: Προφανώς, όποιος δεν προσέξει και αναπαράγει άκριτα τέτοιου είδους δημοσιεύματα, μπορεί να πέσει σε «παγίδα». Ο λόγος; Πολύ απλά, η σκοπιανή μονταζιέρα ανάρτησε ένα κείμενο, δίχως καμία έγκυρη πηγή.
Ψάχνοντας λίγο περισσότερο το θέμα, διαπιστώσαμε ότι τελικώς οι δηλώσεις αυτές, ναι μεν έχουν γίνει, αλλά όχι τώρα, όχι σήμερα, αλλά στις 12 Μαΐου 2014, δηλαδή πριν από τέσσερα χρόνια και μάλιστα στο σκοπιανό τηλεοπτικό κανάλι MPT.
Δείτε την εικόνα 
erdogan 3
Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα αναπαρήγαγαν ΜΜΕ τόσο στη Βουλγαρία, όπως το topnovini.bg, όσο και στη χώρα μας.
Δυστυχώς, φαίνεται πως οι βόρειοι γείτονες, στο όνομα της πρακτικής που λέει ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κάτι που για τη Δημοσιογραφία είναι η αλφάβητος, την επαλήθευση της είδησης, προβάλλοντας παλαιότερες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ο οποίος – ούτως ή άλλως – εδώ και χρόνια επιχειρεί να διαδραματίσει ρόλο «δερβέναγα» και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Γίνεται φανερό πως οι Σκοπιανοί επιδίδονται σε ένα φτηνό παιχνιδάκι προπαγάνδας προκειμένου να εκβιάσουν καταστάσεις.
Το Newsbomb.gr, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αναγνώστες του, αναρτά τη συγκεκριμένη υπόθεση, εστιάζοντας σε αυτό που είναι αληθές και μόνον!
newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοπιανή μονταζιέρα: Επανέφεραν δηλώσεις στήριξης του Ερντογάν στον όρο «Μακεδονία» από το 2014 "

"Τελεσίγραφο" από το ΣτΕ για τα αναδρομικά των ενστόλων

Μέσα σε οκτώ μήνες, οφείλει η κυβέρνηση, σύμφωνα με αποφάσεις που εξέδωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, να αναπροσαρμόσει μισθούς και συντάξεις για όλους τους ενστόλους, με βάση τις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου, που έχει κρίνει,ότι οι περικοπές στο πλαίσιο των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τα προηγούμενα χρόνια, ήταν αντισυνταγματικές.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με τρεις σημερινές αποφάσεις του, τις οποίες εξέδωσε με πρόεδρο τον πρόεδρο του ΣτΕ Νικόλαο Σακελλαρίου, θέτει ως ανώτατο όριο τους οκτώ μήνες στην κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει μισθούς και συντάξεις για τους ενστόλους, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και στρατιωτικούς, εν ενεργεία και συνταξιούχους, στα επίπεδα που ήταντον Αύγουστο το 2012, όπως άλλωστε έχουν κρίνει σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ.

Σε περίπτωση, που η κυβέρνηση, το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών δεν εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα μισθολογικά των ενστόλων,τότε θα επιβληθεί από το ανώτατο δικαστήριο στο κράτος πρόστιμο,το οποίο, όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, δεν θα είναι και ευκαταφρόνητο.

Η υπόθεση με τα μισθολογικά των ενστόλων και τις περικοπές που υπέστησαν στο πλαίσιο των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που επανέρχεται με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν μακρά ιστορία.

Ξεκίνησαν, όταν οι συνδικαλιστικές τους ενώσεις, προςέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εκδόθηκε η πρώτη απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2014 επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά, η οποία έκρινε ότι οι περικοπές στις αποδοχές τους είναι αντισυνταγματικές και πρέπει να παραμείνουν στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012.

Ανάλογη απόφαση εκδόθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δύο χρόνια αργότερα το 2016 η οποία έκρινε επίσης αντισυνταγματικές τις περικοπές των ενστόλων.

Μετά τη σημερινή έξέλιξη, που αφορά χιλιάδες ενστόλους,πρέπει να καταβληθούν σε όλους,εν ενεργεία και συνταξιούχους ενστόλους διαφορές αποδοχών από το 2012 ως το 2017.

Με τις σημερινές αποφάσεις της η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαο Σακελλάριου και με εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Παναγιώτα Καρλή, εξέδωσε τις υπ΄ αριθμ. 3 και 4/2018 αποφάσεις της στις οποίες κατ΄ αρχάς αναφέρει ότι σύμφωνα με το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος η Πολιτεία πρέπει να συμμορφώνεται άμεσα και πλήρως προς τις αποφάσεις του ΣτΕ και «δεν δύναται να αδρανεί επικαλούμενη λόγους οι οποίοι δεν εδράζονται σε συνταγματικές διατάξεις, διότι άλλως αναιρείται ο σκοπός της θεσπίσεως της διατάξεως του άρθρου 95 παρ. 5 του Συντάγματος».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ακόμη ότι όπως προκύπτει η διοίκηση, παρά την παρέλευση χρονικού διαστήματος μείζονος του έτους από τη δημοσίευση των τελευταίων αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ (13.5.2016) «σε ουδεμία ενέργεια προς υλοποίησή της προέβη».

Και ναι μεν, συνεχίζουν οι δικαστές, υπάρχουν εγγενείς δυσχέρειες που συνδέονται με την εφαρμογή των αποφάσεων της Ολομέλειας οι οποίες έχουν σημαντικές δημοσιονομικής φύσεως συνέπειες και «οι οποίες πρέπει, πράγματι, να αποτελέσουν αντικείμενο επισταμένης μελέτης εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών, δεν θα μπορούσε να απαιτηθεί από τη διοίκηση η άμεση λήψη όλων των αναγκαίων για την υλοποίηση της αποφάσεως αυτής μέτρων και, μάλιστα, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » ""Τελεσίγραφο" από το ΣτΕ για τα αναδρομικά των ενστόλων "

Ερντογάν: Είμαστε στο πλευρό της «Μακεδονίας» γιατί η Ελλάδα «απλώς δεν έχει δίκιο»

Την υποστήριξή του στην ΠΓΔΜ στη διαμάχη της με την Ελλάδα για το ζήτημα του ονόματος εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε σύνοδο Βαλκάνιων μεταναστών στην χώρα του, στην Κωνσταντινούπολη.

«Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της "Μακεδονίας" (σ.σ. ΠΓΔΜ) στο συγκεκριμένο ζήτημα απλώς επειδή η Ελλάδα δεν έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση», είπε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο της ΠΓΔΜ TV NOVA.

Πρόσθεσε δε ότι οι δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και ΠΓΔΜ είναι αδελφικοί και ότι το τουρκικό κράτος θα στέκεται πάντα δίπλα στη μικρή πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Είμαστε στο πλευρό της «Μακεδονίας» γιατί η Ελλάδα «απλώς δεν έχει δίκιο»"

Το ψήφισμα της Οργανωτικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής του συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα, οι οποίοι του επέδωσαν ψήφισμα.

Διαβάστε το ψήφισμα:

«Σήμερα, την 4η Φεβρουαρίου 2018, ο Ελληνικός Λαός, ο κατά το Σύνταγμα κυρίαρχος του κράτους και εντολέας της Βουλής και της Κυβέρνησης, συνελθών σε μεγαλειώδη Λαϊκή Εθνοσυνέλευση στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, Αθήνα, για να αποφασίσει για την εθνική μας θέση στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος “Μακεδονία” στη γείτονα χώρα που θέλει να το υφαρπάσει καταπατώντας κάθε ιστορική και λογική τεκμηρίωση της πατρότητας του μεγάλου αυτού εθνικού μας ονόματος,ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΛΛΕΤΑΙ προς την, κατά το Σύνταγμα, εντολοδόχο του Βουλή και Κυβέρνηση της Χώρας, να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αποδοχής της χρήσης τού, από αρχαιοτάτων χρόνων, Ελληνικού ονόματος “Μακεδονία” και των παραγώγων του, που είναι ταυτόσημο με το όνομα “Ελλάς” και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής ταυτότητάς του.

Το όνομα αυτό αποτελεί ταυτόχρονα την ιερά κιβωτό και φορέα εκ των ενδοξότερων σελίδων της παγκόσμιας ιστορίας, που έχει εγγράψει η Αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η σημερινή, εδώ, Λαϊκή Εθνοσυνέλευση δηλώνει αποφασισμένη, να το υπερασπισθεί μέχρις εσχάτων, κατά τον Ελληνικό τρόπο, με τον οποίο η Ελλάδα γράφει πάντοτε την ιστορία της.

Η μη συμμόρφωση των εντολοδόχων του Λαού στη γνήσια εντολή αυτή του Λαού, θα αποτελέσει κατάφωρη παραβίαση του αντιπροσωπευτικού συστήματος και αντιστροφή των ρόλων εντολέα και εντολοδόχου που ορίζει & θεμελιώνει η Δημοκρατία με τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές.

Ο Λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής. Είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την απόφαση του και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Δημοκρατίας που, με το Σύνταγμα, ορίζει ρητά και ξεκάθαρα, ποιος είναι εντολέας και ποιος εντολοδόχος.

Το ψήφισμα, εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ομοφώνως από την Ανοικτή Λαϊκή Εθνοσυνέλευση που έλαβε χώρα στην Αθήνα, την 4η Φεβρουαρίου 2018.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου 2018».
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ψήφισμα της Οργανωτικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία"

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά τσίπς καλαμποκιού

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ύστερα από ενεργοποίηση του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) από τις Ολλανδικές αρχές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος "τσιπς καλαμποκιού βιολογικό χωρίς γλουτένη", Βελγικής προέλευσης, που βρέθηκε να περιέχει γλουτένη.

Η γλουτένη είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει δυσανεξία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτή. Πρόκειται για τσιπς καλαμποκιού με εμπορική ονομασία "Amaizin Natural Corn Chips", σε συσκευασία των 150 g ανά τεμάχιο, με αριθμό παρτίδας 37331 και ημερομηνία λήξης 27/07/2018. Το εν λόγω προϊόν παρασκευάστηκε από την Βελγική εταιρεία "Snack Food Poco Loco nv".

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την εν λόγω παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος (φωτογραφία του οποίου φαίνεται κάτωθι), εφόσον έχουν ευαισθησία στη γλουτένη, να μην το καταναλώσουν.

dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά τσίπς καλαμποκιού"

Ο Απόστολος Γκλέτσος καταθέτει αγωγή κατά του Κώστα Μπακογιάννη - «Τα χρήματα θα τα δώσω σε ιδρύματα»

Μεγάλος ντόρος έχει δημιουργηθεί και ποικίλες αντιδράσεις αναφορικά με τις καταγγελίες του αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Δημήτρη Κυρίτση ότι δέχθηκε αναίτια επίθεση από τον Απόστολο Γκλέτσο, με μπουνιές, κλωτσιές και κουτουλιές.

Το συμβάν υποστηρίζεται πως έγινε το βράδυ του Σαββάτου, στον χορό της Agroinvest, ενώ ακολούθησαν εκατέρωθεν μηνύσεις των δύο αντρών.

Επιπλέον δήλωση έκανε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, στην οποία φέρεται κατά του Δημάρχου Στυλίδας, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων «Χρήζει ιατρικής παρακολούθησης… υπάρχουν και κλινικές».

Ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος σε αποκλειστικές δηλώσεις στο evia365.gr επισημαίνει «Όσον αφορά το συμβάν έχει πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης και από εδώ και πέρα ότι είναι να ειπωθεί, θα ειπωθεί στις δικαστικές αίθουσες».

Ωστόσο, ο Απόστολος Γλέτσος, αναφορικά με τα λόγια και τους χαρακτηρισμούς του Περιφερειάρχη, έκανε λόγο για ιδιαίτερα συκοφαντικές δηλώσεις τόσο προς τον ίδιο όσο και προς τα άτομα του περιβάλλοντος του. «Ο Κώστας Μπακογιάννης θα έρθει αντιμέτωπος με τις αστικές ευθύνες που του αναλογούν για τις άκρως συκοφαντικές δηλώσεις τόσο προς εμένα όσο και προς τους ανθρώπους της ομάδας μου. Θα καταθέσω άμεσα αγωγή και εφόσον αυτή εκδικαστεί υπέρ μου, το ποσό θα διατεθεί σε ιδρύματα και συλλόγους με φιλανθρωπικό έργο» επισήμανε ο Δήμαρχος Στυλίδας.

Τέλος, κατέστησε σαφές πως δεν έχει την πρόθεση να ασχοληθεί με το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης αλλά μόνο με το αστικό γι αυτό και θα καταθέσει αποκλειστικά και μόνο αγωγή κατά του Κ.Μπακογιάννη.

evia365
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Απόστολος Γκλέτσος καταθέτει αγωγή κατά του Κώστα Μπακογιάννη - «Τα χρήματα θα τα δώσω σε ιδρύματα»"

Συριζαίος διευθυντής παραγωγής της ΕΡΤ: Γιαουρτώστε τον Σαμαρά μέχρι να φτιάξει επιδερμίδα!

Το στέλεχος της δημόσιας τηλεόρασης «ξέφυγε», προφανώς από την αγάπη του στην κυβέρνηση, όπως τουλάχιστον φροντίζει να δείχνει ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στο facebook

Ένα like δεν ήταν αρκετό στον Δημήτρη Αναστασόπουλο, production manager της ΕΡΤ. Αφού κοινοποίησε post φίλης του στο facebook προχώρησε και σε σχόλιο που δημιουργεί απορίες για στέλεχος της δημόσιας τηλεόρασης:

«Γιαουρτώστε τον με verus να κάνει επιδερμίδα !!!!». Η προτροπή αφορούσε στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά!



Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας
«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να απευθύνει ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα στον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, στην ευθύνη του οποίου υπάγεται η Δημόσια τηλεόραση: Η δημόσια προτροπή του παραγωγού της ΕΡΤ Δημήτρη Αναστασόπουλου να γιαουρτώσουν οι πολίτες τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο συλλαλητήριο συνάδει και αυτή με τα νέα ήθη που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ;», αναφέρει σε ανακοίνωσή του πριν από λίγο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το επίμαχο σχόλιο:



Το προφίλ του κ. Αναστασόπουλου στο facebook:



Σε πρόσφατη αποστολή στη Ρώμη με στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης: 



Όπως δείχνει το προφίλ του, το... κόκκινο είναι το αγαπημένο του χρώμα. 



Οι φίλοι του δεν ξεχνούν να του πουν να πάει μια βόλτα και τον... προεδρούλη!





protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συριζαίος διευθυντής παραγωγής της ΕΡΤ: Γιαουρτώστε τον Σαμαρά μέχρι να φτιάξει επιδερμίδα!"

Ανοίγουν τους λογαριασμούς όσων μπήκαν στο νόμο Κατσέλη

Μια νέα πραγματικότητα θα καθιερώσει η αντικατάσταση του Νόμου Κατσέλη, του οποίου η ομπρέλα προστασίας τερματίζεται στις 31 Δεκεμβρίου του 2018 χωρίς να υπάρχει περίπτωση παράτασής του. Οι αλλαγές που έρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μεγάλες και περιλαμβάνουν επτά αρνητικές εξελίξεις και τρεις σε θετικότερη κατεύθυνση. Οπωσδήποτε, όμως, ανατρέπουν όλα όσα γνωρίζουμε από το 2010, χρονιά που υιοθετήθηκε ο νόμος της τέως υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Κεντρικός πυρήνας των όσων συζητούνται αυτές τις ημέρες ως προς το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή μέχρι το Πάσχα είναι πως απαιτείται ξεψάχνισμα ή ξεσκαρτάρισμα, όπως επικοινωνείται από κυβερνητικές πηγές, των στρατηγικών κακοπληρωτών έναντι όσων βρίσκονται πραγματικά σε αδυναμία. Ενα ξεσκαρτάρισμα όμως που θα αποδειχθεί επώδυνο για χιλιάδες οφειλέτες, οι οποίοι θα κληθούν να συναινέσουν σε μαζική άρση του απορρήτου των λογαριασμών τους.

Συγκεκριμένα, στόχος της κυβέρνησης είναι στα δικαστήρια να φθάνουν οι αιτήσεις προστασίας στέγης και περιουσίας όσων πραγματικά έχουν ανάγκη με προηγούμενη ενδελεχή εξέταση της πραγματικής οικονομικής τους κατάστασης. Στο παραπάνω πλαίσιο, θα θεωρείται ως απολύτως αναγκαία η άρση του τραπεζικού απορρήτου των οφειλετών στη λογική πως «για να το σώσεις πρέπει να δηλώσεις όλα σου τα περιουσιακά στοιχεία και τις καταθέσεις».

Οπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, «αυτή τη στιγμή η μία τράπεζα δεν επικοινωνεί με την άλλη καθώς ο “Τειρεσίας” δεν διαθέτει σύστημα διατραπεζικής επικοινωνίας. Μπορεί δηλαδή να χρωστάει κάποιος ένα ποσό στη μία τράπεζα όμως σε άλλη να έχει χρήματα. Για τον λόγο αυτό θα προωθηθεί προς ψήφιση η άρση του τραπεζικού απορρήτου ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις όπου κάποιος εντάσσεται στον προστατευτικό νόμο ενώ στην πραγματικότητα έχει περιουσία». Και η ίδια πηγή συμπληρώνει: «Ο “Τειρεσίας” δεν περιλαμβάνει επίσης τα στοιχεία των ξένων τραπεζών. Μπορεί δηλαδή κάποιος να έχει πάρει δάνειο από ελληνική τράπεζα και να διατηρεί καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού. Με το νέο σύστημα θα υπάρχει πλέον επικοινωνία και ενημέρωση από τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για την πραγματική οικονομική κατάσταση των κόκκινων οφειλετών. Κοινώς, η μία τράπεζα θα δίνει στοιχεία στην άλλη».
Η λογική του υπό προώθηση νομοσχεδίου και η κεντρική συλλογιστική του θα είναι ιδιαιτέρως απλή. «Θες να προστατεύσεις το ακίνητο σου; Τότε οφείλεις να αποδεχθείς και την άρση του τραπεζικού απορρήτου σου. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν υπάρχει πιθανότητα προστασίας της στέγης και οι διαδικασίες θα σημαίνουν έκπτωση από κάθε προστασία και απώλεια περιουσίας».

Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος τελικά δεν επιλέξει να ενταχθεί στον νέο νόμο, ωστόσο έχει καταθέσει αίτηση, θα θεωρείται αυτόματα ύποπτος και θα ελέγχεται ούτως ή άλλως το μέγεθος της περιουσίας του με αυτόματη άρση του τραπεζικού απορρήτου. Κι αυτό διότι η υπαναχώρηση κάποιου που υποτίθεται πως βρίσκεται σε ένδεια και δυσκολία, άρα γι’ αυτό τον λόγο αιτήθηκε προστασία, σημαίνει σε μεγάλο βαθμό ότι κάτι έχει να κρύψει. Η λογική «μονά - ζυγά χαμένος», λοιπόν, θα είναι κυρίαρχη στον νέο νόμο.

Μιλάμε για περίπου 1 στα έξι δάνεια τα οποία εικάζεται ότι θα βρεθούν εκτός διαδικασίας, βάσει και των υπολογισμών που κάνει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Τι σημαίνει πρακτικά κάτι τέτοιο; Πως περί τις 20.000 με 30.000 οφειλέτες δεν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν γιατί αναζητούν προστασία, καθώς από την πραγματική οικονομική τους κατάσταση θα αποδεικνύεται ότι μπορούν να πληρώνουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, όμως επιλέγουν να μην το κάνουν.

Οι 7 «δύσκολες» αλλαγές

■ Ενταξη στον νέο νόμο προστασίας της στέγης σημαίνει αυτόματη άρση τραπεζικού απορρήτου. Ακόμα όμως κι αν κάποιος που κατέθεσε αίτηση υπαναχωρήσει ως προς το αίτημά του, θα ελέγχεται ως ύποπτος. Για τον παραπάνω λόγο και όπου υπάρξει αναντιστοιχία πραγματικών περιουσιακών στοιχείων και δανείων θα προχωρούν καταδιωκτικά μέτρα.

■ Αν δεν πληρώσει κάποιος επί 2 ή 3 συνεχόμενους μήνες τις ρυθμίσεις, η τράπεζα θα μπορεί να προωθεί εις βάρος του την υπόθεση δικαστικά με σκοπό την αποβολή από το προστατευτικό πλαίσιο του νόμου χωρίς άλλη χρονοτριβή.

■ Με μια απλή επιστολή της τράπεζας, που θα τεκμηριώνει αυτόματα τη μη καταβολή των συμφωνηθέντων, ο ασυνεπής δανειολήπτης αυτόματα θα χάνει την προστασία του νέου νόμου.

■ Οι πλειστηριασμοί στις παραπάνω περιπτώσεις θα είναι αυτόματοι, ενώ σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας οι οφειλέτες θα κάνουν αιτήσεις ανατροπής των παραπάνω αποφάσεων, με σκληρούς όμως όρους ως προς την απόδειξη της αδυναμίας τους.

■ Θα γίνεται έλεγχος των αιτήσεων ένταξης στον νέο νόμο στην πηγή με διαδικασίες γρήγορες και όχι σε βάθος τριετίας και με καθυστερήσεις.

■ Οποιος παρακωλύει νομικά τη δικάσιμο για την αίτησή του, θα χάνει τις ευεργετικές ρυθμίσεις του νέου νόμου. Υστερα από δύο αναβολές της δικασίμου με ευθύνη του οφειλέτη θα υπάρχει αυτόματος έλεγχος για το εάν όντως πληροί τα κριτήρια του νόμου και, εάν όχι, θα πετιέται εκτός με άμεσο τρόπο.

■ Θα προβλέπεται επίσης η έννοια του δόλου αν υπάρχει μεταβίβαση ακινήτου σε συγγενικά πρόσωπα, απόκρυψη οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων, πτώχευση εταιρείας κ.λπ.

Τα τρία «καρότα»

■ Μέχρι τώρα απαιτούνταν 47 συνολικά δικαιολογητικά δημιουργώντας τεράστια γραφειοκρατία, ταλαιπωρία και έξοδα για τους οφειλέτες. Από δω και πέρα θα απαιτείται μόνο μία μονοσέλιδη αίτηση, ενώ τα αναγκαία στοιχεία και παραστατικά θα τα προσκομίζουν στα δικαστήρια όχι οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες αλλά οι τράπεζες.

■ Θα προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εγγυητές, οι οποίοι σήμερα, ακόμα και σε περιπτώσεις κουρέματος οφειλών στους πρωτοφειλέτες, εξακολουθούν να βαρύνονται με το σύνολο του δανείου και όχι με το κουρεμένο ποσό.

■ Θα προκύψει σειρά διευκολύνσεων πληρωμής των δικαστικών εξόδων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγουν τους λογαριασμούς όσων μπήκαν στο νόμο Κατσέλη"

Ταυτότητες: Έρχονται οι νέες με 8 ως 10 ευρώ – Τι αλλάζει

Οι πολίτες θα πληρώσουν, όπως πάντα, το κόστος για την αλλαγή Οι νέες ταυτότητες έρχονται μέσα στους επόμενους μήνες.

Οι νέες ταυτότητες δεν θα έχουν καμία σχέση με τις σημερινές. Η μορφή τους και τα στοιχεία τους θα βασίζονται σε εντελώς νέες προδιαγραφές.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», το κείμενο της προκήρυξης θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες, όταν και οι αρμόδιοι θα διαπραγματευθούν και θα κατατεθούν προσφορές από επτά με οκτώ μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως.

Υπολογίζεται ότι ως τον Δεκέμβριο του 2018 η αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων θα έχει αρχίσει. Το κόστος για το κράτος υπολογίζεται στα 80.000.000 ευρώ. Έτσι εκτιμάται ότι το κόστος για τους πολίτες θα είναι από 8 ως 10 ευρώ.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Οι ταυτότητες θα είναι πλαστικές και θα περιέχουν ένα μικρο-τσιπ. Σε αυτό θα είναι αποθηκευμένα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου. Δεν θα υπάρχει το δακτυλικό αποτύπωμα, αλλά θα παραμείνει στην εμφάνιση η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του κατόχου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ταυτότητες: Έρχονται οι νέες με 8 ως 10 ευρώ – Τι αλλάζει"

Φύλλο και φτερό όλες οι τράπεζες βλαστοκυττάρων: Καμία δεν έχει υποβάλλει αίτημα για άδεια

Νέες άγνωστες πτυχές στο σκάνδαλο με τα βλαστοκύτταρα αποκαλύπτει πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας που βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα.

Mία ακόμη ιδιωτική Τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων με απροσδιόριστη ταυτότητα, θολή λειτουργία και χωρίς καμία πιστοποίηση από τις αρχές «ξεσκεπάζεται» από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που διεξάγεται για το σύνολο των ιδιωτικών Τραπεζών βλαστοκυττάρων στη χώρα μας.

Το ένα μετά το άλλο τα πορίσματα που αφορούν το «γκρίζο» πεδίο της φύλαξης βλαστοκυττάρων διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διενεργεί ευρεία προκαταρκτική εξέταση και έχει ήδη ασκήσει τις πρώτες ποινικές διώξεις.
Το σοκ που υπέστησαν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες τον περασμένο Ιούνιο όταν έσκασε η «φούσκα» της πρώτης – και μεγαλύτερης- εταιρίας φύλαξης βλαστοκυττάρων, της Stem Health, εκτιμάται ότι θα είναι…διαρκείας καθώς μέρα με την ημέρα απογυμνώνεται νομικά και επιστημονικά το καθεστώς λειτουργίας των τραπεζών. Από τις έρευνες αποδεικνύεται πως όλες είναι χωρίς άδεια λειτουργίας και πιστοποίηση από το υπουργείο Υγείας και με άδηλες συνθήκες φύλαξης του πολύτιμου βιολογικού υλικού!

Σε κάθε φάκελο που ανοίγουν οι ελεγκτές του ΣΕΥΥΠ και οι εισαγγελείς βλέπουν την ίδια εικόνα: μια καλοστημένη και κερδοφόρα εμπορική δραστηριότητα που δεν έχει καμία σχέση με την παροχή επιστημονικής συμβουλής και συνδρομής προς τους γονείς που εμπιστεύτηκαν το πολύτιμο βιολογικό υλικό και μάλιστα με μεγάλο αντίτιμο (1.800 έως 3.000 ευρώ).

Η τελευταία περίπτωση που ερεύνησε το ΣΕΥΥΠ αφορά την Τράπεζα «Omnigen ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΕ», η οποία είχε συλλέξει 10.106 μονάδες ομφαλοπλακουντιακού αίματος (ΟΠΑ) και 5.946 μονάδες μεσεγχυματικών κυττάρων. Κάτι που σημαίνει ότι οι «πελάτες» της ήταν το λιγότερο 10.106 – καθώς κάθε μονάδα συλλέγεται και φυλάσσεται από μία γυναίκα κατά τον τοκετό, ενώ από τις ίδιες με επιπλέον χρέωση μπορεί να ελήφθησαν και μεσεγχυματικά κύτταρα.

Σύμφωνα με το πόρισμα, που αποκαλύπτει το protothema.gr, η τράπεζα που λειτουργούσε από το 2006 στο Μαρούσι Αττικής, δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση, τον έλεγχο, την επεξεργασία, τη διάθεση, διανομή, εισαγωγή ιστών και κυττάρων ομφάλιου λώρου που προορίζονταν για εφαρμογή στον άνθρωπο αλλά και στη συλλογή ομφαλοπλακουντιακού αίματος, δηλαδή βλαστοκυττάρων. Και παρά το γεγονός ότι δεν είχε ελεγχθεί ποτέ αρμοδίως, ο Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) εισηγήθηκε την αδειοδότησή της!

Λειτουργούσε χωρίς εποπτεία, εισήγαγε ιστούς από τη Σερβία

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα του ΣΕΥΥΠ, η «Omnigen ΑΕ» «λειτουργεί χωρίς να έχει προσδιοριστεί με σαφήνεια η ταυτότητά της, (δηλαδή πρόκειται για τράπεζα βλαστοκυττάρων ή ίδρυμα ιστών και κυττάρων;) και χωρίς να υποδεικνύονται οι δραστηριότητές της και να επιβλέπεται από τις αρμόδιες αρχές». Δεν είχε υποβάλλει ποτέ στα έντεκα χρόνια της λειτουργίας της στο υπουργείο Υγείας αρχείο δραστηριοτήτων ως όφειλε και δεν διασυνδέονταν με τον ΕΟΜ για τυχόν ανεπιθύμητα συμβάντα και αντιδράσεις που μπορούσαν να επηρεάσουν την ποιότητα και την ασφάλεια των ιστών και των κυττάρων.
Με δεδομένη την παντελή έλλειψη ελέγχου η εταιρία εισήγαγε ιστούς και κύτταρα κατόπιν σύμβασής της με ίδρυμα από τη Σερβία, κράτος μη μέλος της ΕΕ, με αποτέλεσμα «να μην εξασφαλίζονταν η ισοδυναμία των προτύπων ποιότητας και ασφάλειας των εισαγόμενων ιστών και κυττάρων και η διευκόλυνση της ιχνηλασιμότητας των ανθρωπίνων ιστών και κυττάρων από τον δότη στον λήπτη και αντιστρόφως».

Επιπλέον, στο πόρισμα τονίζεται ότι δεν είχε ελεγχθεί ποτέ η επαγγελματική αξιοπιστία, η χρηματοπιστωτική κατάσταση αλλά και η διασύνδεσή της με άλλη τράπεζα ώστε να διασφαλιστεί πως σε περίπτωση παύσης της λειτουργίας της θα εξασφαλιστεί η περαιτέρω φύλαξη του βιολογικού υλικού. Είναι χαρακτηριστικό πως η OMNIGEN AE είχε μεν συνάψει σύμβαση διασύνδεσης με τράπεζα του εξωτερικού, συγκεκριμένα με τράπεζα της Ρουμανίας, ωστόσο η σύμβαση, κατά τους Επιθεωρητές, αφήνει ερωτηματικά ως προς την αρτιότητά της.

Μία ακόμη «βαριά» διαπίστωση των Επιθεωρητών είναι και το γεγονός πως η Τράπεζα χρησιμοποιούσε μέχρι και τον περασμένο Μάιο έντυπα ενημέρωσης προς τους υποψήφιους δότες σχετικά με τη χρησιμότητα των βλαστοκυττάρων, χωρίς κανένα επιστημονικό υπόβαθρο, τα οποία επίσης δεν είχαν ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές. «Προέβαινε σε ενημερωτική δραστηριότητα, έντυπη και στο διαδίκτυο, διατυπώνοντας αυτοτελείς ισχυρισμούς σχετικά με τη χρησιμότητα του βιολογικού υλικού» επισημαίνεται στο πόρισμα. Επίσης, νομικά έωλες ήταν και οι συμβάσεις που υπέγραφε η Τράπεζα με τους υποψήφιους γονείς – πελάτες της καθώς το περιεχόμενό τους δεν είχε καμία σχέση με όσα προβλέπονταν από την τότε ισχύουσα νομοθεσία.

Μάλιστα, οι Επιθεωρητές ήρθαν… πρόσωπο με πρόσωπο με την ασυδοσία που χαρακτήριζε την εταιρία όταν μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της για τον έλεγχό της. Εκεί διαπίστωσαν πως είχε λήξει η άδεια της τράπεζας βλαστοκυττάρων από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την ώρα εκείνη παρουσία των Επιθεωρητών οι υπεύθυνοί της έσπευσαν να υποβάλλουν το σχετικό αίτημα για ανανέωσή της.

«Πάγωσαν» τα αιτήματα για άδειες

Η πάλαι ποτέ κραταιά «βιομηχανία» με τις τράπεζες βλαστοκυττάρων στη χώρα μας (είναι ενδεικτικό πως το 2010 το 50% των ιδιωτικών τραπεζών φύλαξης βλαστοκυττάρων της Ευρώπης λειτουργούσε στην Ελλάδα) πλέον διανύει περίοδο παρακμής. Κι αυτό γιατί όχι μόνο έχουν πλέον απομείνει περίπου 10 ιδιωτικές, δηλαδή οι μισές από όσες δραστηριοποιούνταν την τελευταία δεκαετία, αλλά και γιατί καμία από αυτές δεν έχει υποβάλλει αίτημα για να λάβει άδεια.

Στην Ελλάδα οι τράπεζες βλαστοκυττάρων ξεκίνησαν να λειτουργούν το 2005 και τις άδειες έδινε το τότε υπουργείο Εμπορίου. Το 2008 η χώρα ενσωμάτωσε τις από το 2004 ευρωπαϊκές οδηγίες στη νομοθεσία της (ΠΔ26/2008 και νόμος 3984/2011), ωστόσο στην πράξη όλα παρέμειναν κενό γράμμα αναφορικά με τον έλεγχο, τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας, τη φύλαξη, την επεξεργασία, τη συντήρηση, την αποθήκευση και τη διανομή του βιολογικού υλικού των βλαστοκυττάρων.

Η πραγματικότητα που διαμορφώθηκε ήταν αμιγώς εμπορική, με όρους που επιβάλλει η ελεύθερη αγορά και το ζητούμενο του κέρδους. Παράλληλα ιδρύθηκαν και λειτουργούν τρεις δημόσιες τράπεζες βλαστοκυττάρων με δωρεάν φύλαξη και χρήση από όποιον χρειαστεί το βιολογικό υλικό.

Πλέον το καθεστώς λειτουργίας των τραπεζών φύλαξης βλαστοκυττάρων αποτελεί αντικείμενο ευρείας εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ήδη στο πλαίσιο της έρευνας έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε στελέχη της εταιρείας «Stem - Health Hellas», η οποία έβαλε λουκέτο το περασμένο καλοκαίρι. Τα αδικήματα που απαγγέλθηκαν στους κατηγορούμενους είναι: Απάτη κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία αλλά και άμεση συνέργεια στην απάτη. Και για αυτήν την υπόθεση είχε συντάξει πόρισμα το ΣΕΥΥΠ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φύλλο και φτερό όλες οι τράπεζες βλαστοκυττάρων: Καμία δεν έχει υποβάλλει αίτημα για άδεια"

Τερμα στην πληρωμη των εφημεριων για τους νοσοκομειακους γιατρους!

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 4/2/2017

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις ψήφους και της ΝΔ, πέρασε στην Βουλή αιφνιδιαστικά στις 9/11/17 τις καταστροφικές εκτρωματικές διατάξεις για το ιατρικό ωράριο. Ως νοσοκομειακοί γιατροί
είχαμε αντιδράσει μαζικά και δυναμικά με απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο και στην βουλή. Τονίζαμε μεταξύ πολλών άλλων πως αυτές οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν απεριόριστο αριθμό αναγκαστικών εφημεριών ετοιμότητας για τους εδικευμένους και 11-14 υποχρεωτικές ενεργείς εφημερίες τον μήνα για τους ειδικευόμενους χωρίς δικαίωμα ρεπό. Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών σε όλη την χώρα, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως ο νόμος θα μείνει ανεφάρμοστος «μέχρι να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις». Έδωσε εντολή στους διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ τα προγράμματα εφημεριών να καταρτίζονται με τον παλιό τρόπο μέχρι νεωτέρας (μέχρι την έκδοση της εφαρμοστικής υπουργικής απόφασης). Απαντήσαμε πως οι καταστροφικές αυτές νομοθετικές διατάξεις πρέπει να καταργηθούν γιατί εκτός των άλλων υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το Ελεγκτικό Συνέδριο να μην εγκρίνει των αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έσπευσε να πει πως δήθεν «πάλι κινδυνολογούμε» και πως δεν τίθεται σε καμία περίπτωση τέτοιο θέμα.

Από την περασμένη Πέμπτη 1/2/18 έγινε γνωστό πως οι πάρεδροι του ΕΣ ο ένας μετά τον άλλον αρνούνται να εγκρίνουν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών Δεκεμβρίου 2017 γιατί … τα προγράμματα δεν είναι σύμφωνα με τον νέο νόμο ! Γίνεται δηλαδή για μια ακόμα αφορά ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που είχαμε προβλέψει και το οποίο η κυβέρνηση διέψευδε ισχυριζόμενη πως δήθεν κινδυνολογούμε …

ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΥΘΥΝΗ.

Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς όλης της χώρας σε συνελεύσεις ανά νοσοκομείο ή/και ανά Ένωση με προοπτική έναρξης κινητοποιήσεων, επισχέσεων εργασίας ή και άλλων μορφών πάλης.

- Να καταργηθούν οι εκτρωματικές καταστροφικές νέες νομοθετικές διατάξεις για το ιατρικό ωράριο που διαλύουν τελείως τις ζωές μας και επιδεινώνουν ακόμα πιο πολύ την ιατρική παρακολούθηση των ασθενών μας.

- Να αποπληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα μας

- Να δεχτεί η πολιτική ηγεσία άμεσα το από πρόπερσι αίτημά μας για έναρξη διαλόγου με την ΟΕΝΓΕ προς νέα κλαδική συμφωνία που θα καθιερώνει πραγματικό 48ωρο με 5θήμερο – 6ωρο – 30ωρο πρωινό τακτικό ωράριο και το πολύ μια εφημερία την εβδομάδα για κάθε γιατρό με δικαίωμα ρεπό μετά την εφημερία και να γίνουν όλες οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις που απαιτούνται, όπως άλλωστε απαιτεί η ΟΕΝΓΕ εδώ και δέκα χρόνια.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της να μην τολμήσουν να εκμεταλλευτούν το αδιέξοδο που οι ίδιοι δημιούργησαν π.χ. με πίεση για «διπλά» πλαστά προγράμματα εφημεριών ή άλλα τέτοια φτηνά κόλπα σε βάρος των γιατρών.


ΟΛΕΣ / ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !

arsigr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τερμα στην πληρωμη των εφημεριων για τους νοσοκομειακους γιατρους!"

Πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί φέρονται εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis

Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis καθώς οι εισαγγελείς διαφθοράς σκόνταψαν σε ενδεχόμενες ευθύνες για δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν τα ονόματα των Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένου.

Το γεγονός προκαλεί νέα αναταραχή στην πολιτική σκηνή, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για το ζήτημα στο Μαξίμου. Έντονες αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση προκαλεί και η συνάντηση για το θέμα λίγη ώρα πριν παραδοθεί η δικογραφία του Δ.Τζανακόπουλου με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στοιχεία για εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να επικρατήσει στην αγορά φαρμάκων φαίνεται να αποκάλυψε εμπλοκή δέκα πολιτικών προσώπων της περιόδου από το 2006 έως τις αρχές του 2015, για τους οποίους οι Εισαγγελείς Διαφθοράς απέστειλαν την δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου η υπόθεση να εξεταστεί στην Βουλή.

Πρόκειται για υπουργούς που υπηρέτησαν στα Υπουργεία Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, την επίμαχη περίοδο, και από τα στοιχεία που φαίνεται να έχουν συλλέξει οι Εισαγγελείς προκύπτει η εμπλοκή τους στην διάπραξη των αδικημάτων της απιστίας και της δωροδοκίας.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης παρέδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας το πρώτο μέρος της δικογραφίας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Κατά συνέπεια η Βουλή θα κληθεί να αποφανθεί για το ενδεχόμενο εμπλοκής των πολιτικών αυτών προσώπων σε τυχόν αξιόποινες πράξεις. Η παραπομπή στη Βουλή προφανώς δεν συνιστά απόδειξη ενοχής.

Παράλληλα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία, ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Η έρευνα που αφορά την εμπλοκή μη πολιτικών αλλά και πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis καθώς και για το ενδεχόμενο νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρωμικου χρήματος) συνεχίζεται από τους εισαγγελείς διαφθοράς.

Διαψεύδει κάθε εμπλοκή ο Πικραμμένος

Ουδεμία σχέση έχω με το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χρονικής περιόδου Μαΐου -Ιουνίου 2012, δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, μετά τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών που τον εμπλέκουν στην υπόθεση.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την υπόθεση Novartis

Σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 8:00 το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι κ.κ. Κοντονής και Παπαγγελόπουλος θα ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις μετά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis στη Βουλή, καθώς εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Στον Άρειο Πάγο ο Τζανακόπουλος

Για την υπόθεση της Novartis βρέθηκε σήμερα στον Άρειο Πάγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος, όπως αναφέρει ανακοίνωση Τύπου, συναντήθηκε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση, μετά τα δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

«Η εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στον υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες» προσθέτει η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά.

» Η Εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στον Υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες. Επίσης, ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την έρευνα τα ξημερώματα του Σαββάτου και τις ενέργειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, πάντως διευκρινίστηκε ότι «ουδέποτε έλαβα μέρος η ίδια ή οι επίκουροι εισαγγελικοί λειτουργοί σε σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στον Αρειο Πάγο».

ΝΔ: «Τι δουλειά έχει εκεί;»

Ωστόσο η επίσκεψη του κ. Τζανακόπουλου στον Αρειο Πάγο και η άφιξη λίγη ώρα μετά των εισαγγελέων διαφθοράς προκάλεσε έντονες αντιδράσεις απο την Αντιπολίτευση.

Όταν και έγινε γνωστή η επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο, ο αρμόδιος τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναρωτήθηκε τον σκοπό της επίσκεψης του υπουργού.

«Αληθεύει ότι αυτή την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συσκέπτεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου; Αν ναι, τι δουλειά έχει εκεί;» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του Αδωνι Γεωργιάδη. «Αν αληθεύει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πήγε να συναντήσει εν ενέργεια Δικαστικούς για ζήτημα που αφορά σε πολιτικούς του αντιπάλους τότε πραγματικά δεν έχουν πλέον κανέναν φραγμό» έγραψε στο twitter.

Χρηστίδης: Ωμή παρέμβαση η επίσκεψη Τζανακόπουλου

Για απροκάλυπτη προσπάθεια ωμής παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης, κατηγορεί τον κυβέρνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

Σε σχόλιο του με αφορμή την επίσκεψη του κ. Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι: «Από την ανακοίνωση του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου για την επίσκεψη του στον Άρειο Πάγο, προκύπτει η απροκάλυπτη προσπάθεια ωμής παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης».

Από την ανακοίνωση του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου για την επίσκεψη του, στον Άρειο Πάγο, προκύπτει η απροκάλυπτη προσπάθεια ωμής παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης.
Το ιστορικό της έρευνας για την υπόθεση Novartis

Να σημειωθεί ότι η έρευνα Εισαγγελέων Διαφθοράς ξεκίνησε στα μέσα του Δεκεμβρίου 2016 με αρχικό υλικό τα στοιχεία για δωροδοκίες κρατικών λειτουργών και γιατρών που είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή διετή έρευνα που διεξάγεται από τις αμερικανικές αρχές για τον κολοσσό και τις μεθόδους που φέρεται να χρησιμοποιούσε για να επικρατήσει στην αγορά.

Η έρευνα είχε διαταχθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά από φάκελο με καταγγελίες και δημοσιεύματα που είχε προσκομίσει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής.

Το περασμένο φθινόπωρο, κλιμάκιο εισαγγελικών λειτουργών πήγε στις ΗΠΑ όπου σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές συγκέντρωσε συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν το "ελληνικό σκέλος" της υπόθεσης, καθώς η φαρμακοβιομηχανία φέρεται να χρησιμοποιούσε τις καταγγελλόμενες μεθόδους σε πολλές χώρες. Στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια διενεργούνται για την φαρμακοβιομηχανία, από τις αρμόδιες αρχές στοχευμένες έρευνες, τόσο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όσο και ποινικής αξιολόγησης συγκεκριμένων στοιχείων που έχουν συλλέξει για τη Novartis.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις αρχές των ΗΠΑ κατέφυγαν δύο Έλληνες πολίτες, στελέχη της εταιρίας στα τμήματα Πωλήσεων και Επικοινωνίας - Εταιρικής Ευθύνης, οι οποίοι φέρονται να κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές εκατοντάδες έγγραφα που αποκαλύπτουν καταβολές χρηματικών ποσών τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα Υγείας (συνολικά πάνω από 4.000), με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εισαγγελίας Διαφθοράς με τις ΗΠΑ, πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στην χώρας μας κλιμάκιο από στελέχη του FBI και των Εισαγγελικών αρχών προκειμένου να έχουν συγκεκριμένη συνεργασία.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί φέρονται εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis"

Ακόμη μια Προσβολή από τον Ευρωπαίο Επίτροπο- αποκαλεί τα Σκόπια ‘Μακεδονία’

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Γιόχαννες Χαν, ...προλαμβάνει την ελληνική κυβέρνηση και αποκαλεί- πάλι- τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Το σλαβικό πρακτορείο ειδήσεων MakFax αναφέρεται στην αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών «για την επανάληψη της ονομασίας «Μακεδονία» για τη χώρα μας, μιλώντας στο γερμανικό ‘Spiegel’».

Το δημοσίευμα των Σκοπίων παρουσιάζει τη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας:

«Καλούμε τον Επίτροπο Χαν να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα και να μην παραβιάζει, μεταξύ άλλων, τις αποφάσεις και τις δεσμεύσεις της ίδιας της ΕΕ. Ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη συγκυρία όπως η σημερινή όπου σχετικές διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη.

Τα επαναλαμβανόμενα εκ μέρους του ατοπήματα δεν συμβάλλουν στην επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό. Δεν συνάδουν δε, με τον εποικοδομητικό ρόλο που οφείλουν να έχουν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακόμη μια Προσβολή από τον Ευρωπαίο Επίτροπο- αποκαλεί τα Σκόπια ‘Μακεδονία’"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news