facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Σπίρτζης: Γραφικοί με χλαμύδες όσοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο

Απαξιωτικά για όσους συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Κυριακή στο Σύνταγμα αναφέρθηκε το Σάββατο ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής είπε, μειδιώντας και ειρωνικά, ότι η αντίδραση στις πολιτικές της κυβέρνησης γίνεται γραφική προσθέτοντας ότι «δεν ξέρω πόσοι και ποιοι, και από εσάς, θα συμμετέχουν εδώ απέξω αύριο στη συγκέντρωση φορώντας χιτώνες και χλαμύδες».

Οι παριστάμενοι δεν τον διέκοψαν αλλά το κλίμα έγινε βαρύ, ιδιαίτερα από τους εκ Μακεδονίας εκπροσώπους των μηχανικών, οι οποίοι λίγο αργότερα ξέσπασαν παρά την παρουσία του Προέδρου της Βουλής στη συνεδρίαση, όταν άκουσαν τον υπουργό Υποδομών να στηρίζει το νέο ασφαλιστικό.

«Μας προσβάλεις και θα έπρεπε να ντρέπεσαι» του φώναζαν από κάτω κάποιοι πρώην συνάδελφοι του...

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σπίρτζης: Γραφικοί με χλαμύδες όσοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο"

Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη – Τι απαντά ο ίδιος (εικόνες)

Καταδρομική επίθεση με μπογιές πραγματοποίησαν άγνωστοι,λίγη ώρα μετά τις 15:30, στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, στην περιοχή της Ακρόπολης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πέταξαν κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού, ενώ έγραψαν στον τοίχο απειλητικά συνθήματα για τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος θα είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές στο αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Σημειώνεται ακόμη, ότι έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή.
Η απάντηση του Μ. Θεοδωράκη στις απειλές
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο και την επίθεση με μπογιές που έγινε στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε:
«Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος».
Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε:
«Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».
altsantiri
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη – Τι απαντά ο ίδιος (εικόνες)"

Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΘ

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η νέα Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΘ Α.Ε.

Τη Σύμβαση υπέγραψαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. Δημήτρης Μακρής. Στην τελετή υπογραφής ήταν παρόντες ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ Κωνσταντίνος Μέλλιος, οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος και Αθανάσιος Λιάγκος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η υπογραφή της Σύμβασης αποτελεί το δεύτερο μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με την οποία η ΟΛΘ ΑΕ θα περάσει στα χέρια της South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) της εταιρίας που σύστησε η ένωση του προτιμητέου επενδυτή «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS».

Η εν λόγω σύμβαση θα υπογραφεί και από τον Υπουργό Οικονομικών, ενώ στη συνέχεια θα εισαχθεί στη Βουλή για νομοθετική κύρωση η οποία , αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Φεβρουαρίου.

HΣύμβαση Παραχώρησης προβλέπει υποχρέωση της SEGT για επενδύσεις ύψους 180 εκατομμυρίων, ενώ έχουν εξασφαλιστεί η πρόσβαση του κοινού σε όλους τους εξαιρούμενους χώρους της πρώτης προβλήτας, καθώς και οι χρήσεις των ειδικά διαμορφωμένων κτιρίων που προβλέπονται για πολιτιστικές χρήσεις.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΘ"

ΕΟΠΥΥ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι για τις δωρεάν επισκέψεις στους γιατρούς


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τη σύναψη συμβάσεων μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των οικογενειακών γιατρών, οι οποίοι σε συνέργεια με Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) θα ενισχύσουν το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρατάθηκε μέχρι τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, μετά από αιτήματα γιατρών και Ιατρικών Συλλόγων της χώρας. Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσει νέα προκήρυξη για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας, αλλά και πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΕΟΠΥΥ για τους γιατρούς των άλλων ειδικοτήτων.

Η αποζημίωση των οικογενειακών γιατρών θα υπολογίζεται με βάση τον εγγεγραμμένο σε αυτόν πληθυσμό ευθύνης, με ανώτατο όριο τα 2.000 ευρώ (μικτά). Ο ανώτατος πληθυσμός ευθύνης (εγγεγραμμένος) για τους οικογενειακούς ιατρούς ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας, είναι 2.250 εγγεγραμμένοι ενήλικες. Για τους οικογενειακούς ιατρούς ειδικότητας παιδιατρικής, είναι 1.500 παιδιά. Κατά το πρώτο τρίμηνο της σύμβασης- μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθεί η εγγραφή των πολιτών- η εγγυημένη αποζημίωση ορίζεται στα 1.623 ευρώ ανεξαρτήτως αριθμού εγγεγραμμένου πληθυσμού. Μετά το πέρας των τριών μηνών, η αποζημίωση προσδιορίζεται από τον πραγματικό αριθμό εγγεγραμμένου πληθυσμού και κατά συνέπεια δίνεται η δυνατότητα στον γιατρό να επιλέξει τον μέγιστο αριθμό ληπτών υπηρεσιών που επιθυμεί να εξυπηρετήσει. Ο ΕΟΠΥΥ τονίζει, επίσης, ότι το σύστημα της πάγιας αντιμισθίας εξασφαλίζει ομαλότερη ροή εκκαθάρισης και πληρωμών για τους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς αυστηρά εντός 45 ημερών από την ολοκλήρωση του παρεχόμενου μηνιαίου έργου.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν καθημερινά να επισκέπτονται δωρεάν συμβεβλημένους γιατρούς. Το σύστημα των 200 επισκέψεων καταργείται, καθώς αυτές εξαντλούνταν πολλές φορές από την αρχή του μήνα. Τώρα, οι οικογενειακοί γιατροί θα πρέπει να δηλώνουν συγκεκριμένο καθημερινό ωράριο εντός του οποίου θα δέχονται τους εγγεγραμμένους σε αυτούς πολίτες εντελώς δωρεάν. Ο «δεσμευμένος» χρόνος των γιατρών σε εβδομαδιαία βάση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 24 ώρες, ενώ στο υπόλοιπο καθημερινό πρόγραμμα του ιατρείου τους έχουν τη δυνατότητα να ασκούν ελεύθερα ιδιωτική ιατρική, χωρίς καμία επιπλέον υποχρέωση προς τον ΕΟΠΥΥ.

Οι πολίτες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να κλείνουν τα ραντεβού τους στους συμβεβλημένους γιατρούς εντελώς δωρεάν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ, αλλά και να εγγράφονται διαδικτυακά στον οικογενειακό τους γιατρό.

Τέλος, ο Οργανισμός ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γιατρούς ότι μπορούν να υποβάλουν αίτηση και σε όμορους δήμους (σε σχέση με την έδρα του ιατρείου τους) μέχρι τις 12/02/2018 και να αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι την Τρίτη (20/02/2018). Επίσης, δίνεται η δυνατότητα σε γιατρούς με πιστοποιητικό Ιδιότητας Γενικής Ιατρικής αρ. 9 ΠΔ 38/04 να υποβάλουν αιτήσεις για την κάλυψη θέσεων οικογενειακών γιατρών. Παράλληλα, αίρεται ο ηλικιακός περιορισμός για τους ενδιαφερόμενους, πριμοδοτούνται οι νεότεροι γιατροί οι οποίοι ήταν μέχρι σήμερα αποκλεισμένοι από τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και ταυτόχρονα αναγνωρίζεται η εμπειρία των παλαιότερων στο σύστημα μοριοδότησης.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι για τις δωρεάν επισκέψεις στους γιατρούς"

Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στους σταθμούς του ΗΣΑΠ σε Πευκάκια και Πετράλωνα

Επίθεση από ομάδα περίπου δέκα κουκουλοφόρων στο σταθμό του Ηλεκτρικού στα Πευκάκια σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ.

Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές στα ακυρωτικά μηχανήματα και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμών των δραστών.

Επίθεση έγινε από αγνώστους, περίπου την ίδια ώρα, και στο σταθμό του Ηλεκτρικού στα Πετράλωνα.


kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στους σταθμούς του ΗΣΑΠ σε Πευκάκια και Πετράλωνα"

Συλλαλητήριο: Ετοιμάζονται οι Κρητικοί για την απόβαση στην Αθήνα

Εκατοντάδες είναι οι Κρητικοί που θα συμμετέχουν στο αυριανό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα για την Μακεδονία.
Οι προετοιμασίες για το ταξίδι στην πρωτεύουσα είναι πυρετώδεις ενώ όπως αναφέρουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Κρήτης η λίστα με τους συμμετέχοντες ολοένα και μεγαλώνει.
«Υπάρχει αρκετή κίνηση από όλους τους νομούς. Πολλοί είναι οι Κρητικοί που θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Έχουμε λίστες και στους τέσσερις νομούς στις οποίες συνεχώς προστίθενται νέα άτομα. Το ενδιαφέρον είναι πως έχουμε συμμετοχή Κρητικών κάθε ηλικίας», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κρήτης για το Συλλαλητήριο της Αθήνας, Παντελής Καπαρουδάκης.
Μαζική η συμμετοχή των Κρητών
Οι εκτιμήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής κάνουν λόγο για μαζική συμμετοχή των Κρητών καθώς οι κάτοικοι του νησιού έχουν δώσει… ραντεβού στην Αθήνα και με τα Κρητικά Σωματεία που βρίσκονται στην πρωτεύουσα.
«Θα έχουμε μία μαζική συμμετοχή σαν Κρήτες. Έχουμε μιλήσει με τα Σωματεία Κρητών της Αθήνας τα οποία θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο. Υπάρχει η συνεννόηση να συναντηθούμε στην πρωτεύουσα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να διαμαρτυρηθούμε», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Καπαρουδάκης.
Αναχώρηση από Ηράκλειο και Χανιά
Από Ηράκλειο και Χανιά θα γίνει η αναχώρηση των Κρητικών με προορισμό την Αθήνα.
«Με πλοία της γραμμής θα αναχωρήσουμε από το λιμάνι του Ηρακλείου και των Χανίων. Στη συνέχεια έχουμε ήδη κλείσει κάποια λεωφορεία που θα μας πάρουν από τον Πειραιά και θα μας μεταφέρουν στο Σύνταγμα», ανέφερε σχετικά ο κ. Καπαρουδάκης.
«Δεν θα ανεχθούμε καμία προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης»
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Συντονιστική Επιτροπή Κρήτης για το Συλλαλητήριο της Αθήνας ξεκαθάρισε πρόσφατα με ανακοίνωσή του ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Κάνουμε δημόσια γνωστό στην κεντρική συντονιστική επιτροπή του Συλλαλητηρίου και κάθε εμπλεκόμενο ότι δεν επιθυμούμε και δεν θα ανεχθούμε στο συλλαλητήριο της Αθήνας ενδεχόμενη προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσής του από εν ενεργεία ή επίδοξους κομματικούς παράγοντες και υστερόβουλους ομιλητές.
Αυτό αποκομίζουμε ως αίτημα από επαφές με εκατοντάδες συμπολίτες μας καθημερινά, οι οποίοι έχουν επίγνωση πλέον ότι ο αγώνας για το δίκιο μας είναι εθνικός, κρίσιμος και ανένδοτος!
cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο: Ετοιμάζονται οι Κρητικοί για την απόβαση στην Αθήνα"

Υπέρ του συλλαλητηρίου το κόμμα Κοτζιά - Τόσκα

Υπέρ του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία τάσσεται δημοσίως η πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ στην οποία συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη Κοτζιάς και Τόσκας.
Στην πολιτική γραμματεία της ίδιας κίνησης μετέχει εξάλλου και η βουλευτής Α' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους για το Σκοπιανό και το συλλαλητήριο επισημαίνουν ότι η συμμετοχή είναι« δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης» και ότι «η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετέχουν δεν συμμερίζονται τον κίβδηλο πατριωτισμό πατριδοκάπηλων υπερπατριωτών».
Παράλληλα, τονίζουν ότι εγχώρια αλλά και ξένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα επιζητούν τον διχασμό και την μισαλλοδοξία, με μόνο στόχο την ανατροπή της Κυβέρνησης» ενώ «εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη στις κινήσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά»!

Νωρίτερα, σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε αποκαλύψει ότι ο κ. Κοτζιάς είχε δεχθεί απειλητικές επιστολές σε σχέση με τους χειρισμούς στο Σκοπιανό.

Η ανακοίνωση της κίνησης

Σε σχετική ανακοίνωση μετά από συνεδρίαση της, η Πολιτική Γραμματεία του ΠΡΑΤΤΩ επισημαίνει ότι η συμμετοχή του Λαού στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία είναι δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης και η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετέχουν δεν συμμερίζεται τον κίβδηλο πατριωτισμό πατριδοκάπηλων υπερπατριωτών.

Προσθέτει ότι ο κάθε πολίτης με πατριωτική συνείδηση και σεβασμό στη Δημοκρατία και τους Θεσμούς της, μπορεί να αποτρέψει κάθε ακραία φωνή και πράξη καπηλείας του φρονήματός του, επισημαίνει ωστόσο ότι «Δυστυχώς σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά στην Πατρίδα, ντόπια και ξένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα επιζητούν τον διχασμό και την μισαλλοδοξία, με μόνο στόχο την ανατροπή της Κυβέρνησης»

Καταλήγει δε αναφέροντας ότι το ΠΡΑΤΤΩ «εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη στις κινήσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά».

Τι αναφέρει για τις απειλές κατά του Νίκου Κοτζιά

«Για μια ακόμη φορά το φασιστικό – ναζιστικό παρακράτος των μπράβων και των «νταβατζήδων», εμφανίζει το κουκουλοφορεμένο πρόσωπο του προσπαθώντας να τρομοκρατήσει των υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αλλά και τον Ελληνικό λαό. Τέτοιου είδους τακτικές δεν απειλούν μόνο πρόσωπα αλλά κυρίως θεσμούς και εν τέλει την ιδία την Δημοκρατία και το μέλλον της χώρας», σημειώνει η ανακοίνωση της κίνησης.

Και προσθέτει: «Είναι ανάγκη όλοι οι δημοκράτες πατριώτες, να υψώσουν φωνή και να σταματήσουν κάθε είδους απειλές από ακραίες ναζιστικές, φασιστικές, παρακρατικές ομάδες, οι οποίες υπάρχουν και χρηματοδοτούνται, για να καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας και διχόνοιας.

«Σε μια περίοδο που η χώρα διαπραγματεύεται σημαντικά και χρόνια Εθνικά θέματα, ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι ενωμένος», καταλήγει.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπέρ του συλλαλητηρίου το κόμμα Κοτζιά - Τόσκα"

Ευρωπαϊκός Κανονισμός: Τσουχτερά πρόστιμα για τα προσωπικά δεδομένα

Πρόστιμα έως 20 εκατομμύρια ευρώ προβλέπει ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός 2016/679 για τα προσωπικά δεδομένα, που έχει ψηφιστεί και από τη χώρα μας.

Εως τις 25 Μαϊου, θα πρέπει όλες οι εταιρείες που διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα, να εντάξουν ηλεκτρονικό σύστημα προστασίας των δεδομένων, όπως ισχύει σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Το νέο σύστημα κοστίζει 5.000 - 6.000 ευρώ και εισάγει πληθώρα καινοτομιών. Μεταξύ άλλων οι εταιρείες υποχρεούνται να τηρούν αρχεία των δραστηριοτήτων επεξεργασίας όλων των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ενώ καταργείται η υποχρέωση γνωστοποίησης προς την εποπτική αρχή. Επίσης εισάγεται η υποχρέωση διενέργειας εκτίμησης αντικτύπου (DPIA) πριν από οποιαδήποτε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, ενώ οι εταιρίες θα πρέπει να ορίσουν Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων.

Σε περίπτωση παράβασης του κανονισμού, μετά τις 25 Μαϊου, θα επιβάλλεται τσουχτερό πρόστιμο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, ή το 2% του παγκόσμιου τζίρου της, αν είναι μεγαλύτερο.

Επίσης αν κάποια εταιρία παραβιάζει δικαιώματα σχετικά με τα προσωπικά δικαιώματα που διαχειρίζεται, το αντίστοιχο πρόστιμο θα είναι διπλάσιο, δηλαδή 20 εκατομμύρια ευρώ, ή 4% του παγκόσμιου τζίρου τους.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδας (ΣΔΕΕ), κ. Νικόλα Κανελλόπουλο, «η ανάγκη να διασφαλιστεί έτι περαιτέρω η προστασία των προσωπικών δεδομένων των φυσικών προσώπων καθίσταται πιο επιτακτική και επίκαιρη από ποτέ».

Στο στοίχημα αυτό καλείται να ανταποκριθεί ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ε.Ε. (2016/679), με έναρξη ισχύος την 25η Μαΐου 2018, ο οποίος επιχειρεί να διασφαλίσει την ισορροπία, μεταξύ της συνεχούς ροής, συλλογής και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων αλλά και των αναφαίρετων δικαιωμάτων προστασίας τους που πρέπει να διατηρούνται αλλά και να «επικαιροποιούνται».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωπαϊκός Κανονισμός: Τσουχτερά πρόστιμα για τα προσωπικά δεδομένα"

«Επίπληξη» Κοτζιά προς Νίμιτς: Είστε αναρμόδιος να μιλάτε για την πολιτική της Αθήνας

Αυστηρή επισήμανση προς τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ ότι δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για την πολιτική της Αθήνας στις διαπραγματεύτσεις με τα Σκόπια, αλλά ούτε και να την περιγράφει λαναθασμένα, απηύθυνε προς τον Μάθιου Νίμιτς, ο Νίκος Κοτζιάς.

«Είχα σήμερα το βράδυ μακρά συνομιλία με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Μ. Νίμιτς που επέστρεψε από τα Σκόπια. Του υπογράμμισα με σαφήνεια και αυστηρότητα ότι δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποία είναι η πολιτική των Αθηνών, αλλά ούτε και για να την περιγράφει και μάλιστα με τρόπο λανθασμένο.

Με βάση την ενημέρωση που είχα για τις συζητήσεις που είχε o κ. Νίμιτς στα Σκόπια, διατύπωσα με την μέγιστη σαφήνεια ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνον σε συνέχεια των συμφωνηθέντων στο Νταβός. Άλλωστε, κάθε καλοπροαίρετη διαπραγμάτευση γίνεται βάσει των συγκλίσεων που έχουν ήδη επιτευχθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ίδια ανακοίνωση χαιρετίζεται «η σημερινή δήλωση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ανταποκρινόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας, απηύθυνε έκκληση για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντιμετωπισθεί το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα ειρηνικά και με σύνεση».

Η αντίδραση της Αθήνας έρχεται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ ο οποίος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Σκόπια δήλωσε ότι «δεν έχει ακούσει τίποτα από την ελληνική πλευρά, που θα σήμαινε την άρνηση της ταυτότητας του λαού των Σκοπίων».

Επιπλέν σε σημερινή συνέντευξή του στο Euronews και κληθείς να σχολιάσει το θέμα ταυτότητας που έθεσε ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων κ. Ντιμιτρόφ, ο Μάθιου Νίμιτς απάντησε: «Όλα τα έθνη έχουν την δική τους αντίληψη για την ταυτότητα τους και το να διαταραχθεί αυτό είναι δύσκολο για κάποιον να το αποδεχθεί. Τα θέματα που είναι υπό διαπραγμάτευση έχουν να κάνουν με το όνομα της χώρας. Το όνομα, η λύση σε αυτό το θέμα δεν πρέπει να επηρεάσει την ταυτότητα των πολιτών. Και πιστεύω ότι η λύση είναι εφικτή και θα είναι ικανοποιητική και για τις δύο χώρες».

Όσον αφορά την (χαιρετισθείσα από τον υπουργό) παρέμβαση του Βαρθολομαίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε δήλωσή του ανέφερε:

«Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, ως η Μητέρα Εκκλησία όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Βαλκανικής, εξ αφορμής των συζητήσεων για το θέμα του ονόματος της FYROM, κάνει έκκληση προς όλους τους ενδιαφερομένους για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντιμετωπισθεί το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα ειρηνικά και με σύνεση».

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "«Επίπληξη» Κοτζιά προς Νίμιτς: Είστε αναρμόδιος να μιλάτε για την πολιτική της Αθήνας"

Επιδότηση στο τέλος επανασύνδεσης ρεύματος ανάλογα με το εισόδημα

Τη δυνατότητα επιδότησης 30%-100% στο κόστος επανασύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας έχουν πλέον οι καταναλωτές που έχουν χαμηλά εισοδήματα. Η επιδότηση σχεδιάζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. 

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα κρίνονται από Επιτροπές που θα συσταθούν στους δήμους. Το υπόλοιπο της οφειλής, που δεν θα καλύπτεται από την επιδότηση, θα ρυθμίζεται σε άτοκες δόσεις. 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, το πλαίσιο για την επιδότηση επανασύνδεσης ρεύματος διαμορφώνεται ως εξής:  
Για οφειλές έως 6.000 ευρώ θα καλύπτεται το πλήρες ποσό, 
Για οφειλές 6.001-9.000 ευρώ το 75%, 
Για οφειλές 9.0001-12.000 ευρώ το 50% και 
Για οφειλές άνω των 12.000 ευρώ το 30%. 

Το ποσό θα καταβάλλεται από τον ειδικό λογαριασμό ύψους 10 εκατ. Ευρώ που συστάθηκε για το σκοπό αυτό. Διαχειριστής είναι ο ΔΕΔΔΗΕ, που θα καταβάλλει το ποσό απευθείας στον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη συνέχεια, ο ΔΕΔΔΗΕ θα ενεργοποιεί την επανασύνδεση χωρίς να χρεώνει το τέλος. Το μέρος  της οφειλής που δεν θα καλυφθεί, θα εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις. Ο αριθμός τους θα προσδιορίζεται από τον προμηθευτήηλεκτρικής ενέργειας.

Ποια είναι τα κριτήρια:

Οι επιτροπές των δήμων που θα εξετάζουν τα αιτήματα θα χορηγούν το βοήθημα αφού αξιολογήσουν την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση. 

Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται είναι:

  • η αποσύνδεση από το δίκτυο να έχει συμβεί στο παρελθόν (πριν την ενεργοποίηση της ΚΥΑ)
  • η αποσύνδεση να αφορά την κύρια κατοικία του προς εξέταση δικαιούχου
  •  να ικανοποιούνται τα κριτήρια υπαγωγής στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο που έχουν ως εξής:

Για 1 άτομο, ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ και όριο κατανάλωσης τετραμήνου 1.400 kWh

Για μονογονεϊκή + 1 ανήλικος ή 2 ενήλικοι: ετήσιο εισόδημα 13.500 ευρώ και όριο κατανάλωσης τετραμήνου 1.600 kWh

Για μονογονεϊκή + 2 ανήλικοι ή 2 ενήλικοι + 1 ανήλικος: ετήσιο εισόδημα 15.750 ευρώ και όριο κατανάλωσης τετραμήνου 1.700 kWh

Για μονογονεϊκή + 3 ανήλικοι ή 2 ενήλικοι + 2 ανήλικοι ή 3 ενήλικοι: ετήσιο εισόδημα 18.000 ευρώ και όριο κατανάλωσης τετραμήνου 1.800 kWh

Για μονογονεϊκή + 4 ανήλικοι ή 2 ενήλικοι + 3 ανήλικοι ή 3 ενήλικοι + 1 ανήλικος:
ετήσιο εισόδημα 24.750 ευρώ και όριο κατανάλωσης τετραμήνου 1.900 kWh

Για μονογονεϊκή + 5 ανήλικοι ή 2 ενήλικοι + 4 ανήλικοι ή 3 ενήλικοι + 2 ανήλικοι ή 4 ενήλικοι: ετήσιο εισόδημα 27.000 ευρώ και όριο κατανάλωσης τετραμήνου 2.000 kWh

Τι ισχύει για τα νοικοκυριά με άτομα με αναπηρία 

Τα όρια υπαγωγής στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, προσαυξάνονται κατά 8.000 ευρώ εφόσον στο νοικοκυριό περιλαμβάνεται άτομο με αναπηρία τουλάχιστον 67% και κατά 15.000 ευρώ εφόσον περιλαμβάνεται άτομο με ανάγκη μηχανικής υποστήριξης. 

Επιπλέον, τα όρια της επιδοτούμενης κατανάλωσης αυξάνονται κατά 300 kWh για άτομα με αναπηρία 67% και άνω και κατά 600 kWh για άτομα με ανάγκη μηχανικής υποστήριξης.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδότηση στο τέλος επανασύνδεσης ρεύματος ανάλογα με το εισόδημα"

Ο ΕΟΦ απαγορεύει τη διακίνηση και διάθεση καλλυντικών

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των καλλυντικών προϊόντων «RosVeda AHA CELL CREAM» και «RosVeda SUNSCREEN SPF 50+», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όπως αναφέρεται κατά τον εργαστηριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα αυτών διαπιστώθηκε η ύπαρξη συντηρητικών μη αναφερόμενων στην επισήμανση των προϊόντων. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι η αναγραφή των συστατικών στην επισήμανση των προϊόντων δεν ακολουθεί τη φθίνουσα σειρά περιεκτικότητας.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η εταιρεία Organic Natural Therapy Solutions EE, ως διανομέας των προϊόντων στην Ελλάδα, οφείλει να παύσει τη διάθεση του εν λόγω προϊόντος στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η παρούσα απόφαση επιβάλλεται μέχρις ότου διαπιστωθεί ότι η συσκευασία των προϊόντων είναι σύμφωνη με τις κείμενες διατάξεις και πιο συγκεκριμένα να αναγράφονται στα συστατικά, κατά περίπτωση οι ουσίες phenoxyethanol, methyl paraben και propyl paraben, και ο κατάλογος των συστατικών να αναφέρει όλα τα συστατικά κατά φθίνουσα σειρά περιεκτικότητας. Η άρση της παρούσας, αναφέρει ο ΕΟΦ, εφόσον διαπιστωθεί η συμμόρφωση επί των ανωτέρω, θα πραγματοποιηθεί με νέα απόφαση.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ απαγορεύει τη διακίνηση και διάθεση καλλυντικών"

Απίστευτο: O OΑΕΔ πήρε πίσω το μισό επίδομα από τραπεζικό λογαριασμό ανέργου

Ο Χ. (τα στοιχεία του στη διάθεση του protothema.gr) είναι ένας νεαρός Αθηναίος που έλαβε το ποσό των 400 ευρώ από το ταμείο ανεργίας (ποσό που δόθηκε ως έκτακτη παροχή σε ανέργους έως 24 ετών).

Χθες, επισκέφθηκε ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα βόρεια προάστια για να λάβει τα χρήματα που είχαν κατατεθεί στον λογαριασμό του. Σημειωτέον ότι δεν είχε «τραβήξει» χρήματα από τον λογαριασμό του. Ούτε ένα ευρώ.

Τα χρήματα είχαν κατατεθεί την περίοδο των Χριστουγέννων. Κι όταν πήγε χθες να τα πάρει, οι υπάλληλοι στην τράπεζα του είπαν ότι από τον λογαριασμό του έλειπαν τα 200 ευρώ. Η αιτιολογία ήταν: «Επιστροφή στον ΟΑΕΔ».
Ο Χ. επικοινώνησε με το ΚΕΠ για να μάθει το λόγο για τον οποίο τα μισά χρήματα είχε κάνει «φτερά»...

Το ΚΕΠ με τη σειρά του επικοινώνησε με τον ΟΑΕΔ και τότε είπαν στον νεαρό Αθηναίο ότι γίνονται κάποιες ρυθμίσεις, ότι αυτό έχει συμβεί και σε άλλους ανέργους κι ότι θα ξαναπιστωθούν λίαν συντόμως τα χρήματα στον λογαριασμό του.

Οι εξηγήσεις αυτές βεβαίως δόθηκαν εκ των υστέρων, χωρίς καν να τον έχουν προειδοποιήσει και βέβαια δίχως κάποιος να του πει υπεύθυνα πότε θα ξαναδει τα χρήματα αυτά στον λογαριασμό του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο: O OΑΕΔ πήρε πίσω το μισό επίδομα από τραπεζικό λογαριασμό ανέργου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news