facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΔΗΣΥ: Καθεστωτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

Για συστηματική υπονόμευση της Δικαιοσύνης με καθεστωτικές πρακτικές και παρεμβάσεις και μεθοδευμένη επιχείρηση ελέγχου και χειραγώγησης της, καταγγέλλουν την κυβέρνηση, με επερώτηση τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, 19 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι καθεστωτικές πρακτικές και παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο χώρο της Δικαιοσύνης, θέτουν «ένα μείζον ζήτημα ομαλής λειτουργίας των θεσμών, αλλά και της ποιότητας της Δημοκρατίας».

«Στην ουσία, από το 2015 εξελίσσεται ένα σχέδιο σε πολλές πράξεις, το οποίο αποσκοπεί στη χειραγώγηση των δικαστών και καθοδήγηση του έργου της Δικαιοσύνης, ώστε να εξυπηρετούνται ενέργειες του κυβερνητικού επιτελείου. Ταυτόχρονα, στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως στην ταχύτητα απονομής Δικαιοσύνης κατατάσσεται η Ελλάδα, όπως προκύπτει από στοιχεία της Παγκόσμιας τράπεζας, γεγονός που απαξιώνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία της» αναφέρουν.

Προσθέτουν ότι «σήμερα είναι ανάγκη να προστατευθεί το κύρος της Δικαιοσύνης, όχι μόνο γιατί αποτελεί συστατικό στοιχείο της ταυτότητας του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά γιατί αποτελεί ταυτόχρονα βασική αξία και προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη. Η κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις της προκαλεί κλυδωνισμούς και δημιουργεί κλίμα εκφοβισμού, αμφισβήτησης, σύγκρουσης, απαξίωσης και νοσηρότητας στο χώρο της Δικαιοσύνης. Θέτει σε κίνδυνο την αποστολή της η οποία είναι η ανεπηρέαστη απονομή της Δικαιοσύνης, η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και η άσκηση ελέγχου σε κάθε άλλη εξουσία από τα δικαστικά όργανα».

Την επερώτηση υπογράφουν κατά σειρά οι βουλευτές: Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Γιώργος Αρβανίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Αχμέτ Ιλχάν, Γεώργιος Καρράς, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χαρά Κεφαλίδου, Γιάννης Κουτσούκος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Μπαργιώτας, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Τζελέπης και Εύη Χριστοφιλοπούλου.

nooz
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΗΣΥ: Καθεστωτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη"

Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το «θα χυθεί αίμα» του Ρουβίκωνα

Εισαγγελική παρέμβαση στο ανώτατο επίπεδο εκδηλώθηκε από εισαγγελικής πλευράς για τις δηλώσεις εκ μέρους μελών της λεγόμενης συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», ότι «θα χυθεί αίμα» κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρενέβη σηματοδοτώντας και το ενδιαφέρον της εισαγγελικής αρχής για δηλώσεις που είχαν προκαλέσει αίσθηση και πολιτικές αντιδράσεις, ζητώντας την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης. Η σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου απευθύνθηκε προς στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη κινείται προς την κατεύθυνση της πλήρους έρευνας του θέματος.

Πάντως, εισαγγελικές πηγές, σημείωναν πως η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις «Ρουβίκωνα» για το συλλαλλητήριο της Κυριακής, σηματοδοτούν την πρόθεση των εισαγγελικών αρχών να μην παραμένουν αμέτοχες σε πρακτικές που πυροδοτούν εγκληματικές συμπεριφορές και έκνομες δράσεις.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το «θα χυθεί αίμα» του Ρουβίκωνα"

Ρουβίκωνας: Για το Συλλαλητήριο της 4/2/2018

Αναδημοσιεύουμε κείμενο του Ρουβίκωνα από το Indymedia: Όταν λέμε ότι τα "εθνικά ζητήματα" είναι το όπιο του λαού εννοούμε ακριβώς αυτό: μετά από τόσα χρόνια μνημονίων, φτώχειας, κατάργησης 
θεμελιωδών κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων, αυτό που κατέβασε κόσμο στο δρόμο είναι μια ξαναζεσταμένη σούπα από την δεκαετία του 90, το αν θα υπάρχει ή όχι ο όρος "Μακεδονία" σε ένα γειτονικό κράτος.

Όσοι έχουν την κατάλληλη ηλικία θυμούνται τι έγινε στις αρχές της δεκαετίας των 90ς με το περίφημο Μακεδονικό. Πως, απλά και μόνο για να παίξουν το εκλογικό παιχνίδι στις επερχόμενες εκλογές, τα δύο τότε μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δημιούργησαν αυτή την επικίνδυνη φούσκα. Σε ένα περιβάλλον τότε που τα πρώην σοσιαλιστικά  γειτονικά κράτη ήταν υπό διάλυση και ορδές εξαθλιωμένων μεταναστών πέρναγαν τα χιονισμένα βουνά των συνόρων, τότε ακριβώς ήταν που και μια άλλη φούσκα, αυτή της "ισχυρής Ελλάδας", της "Αμερικής των Βαλκανίων" ξεκίναγε την τρελή πορεία της έως το σκάσιμο με τα μνημόνια. Σε αυτή τη συνθήκη φυτεύτηκε ο σπόρος ενός νέου εθνικιστικού πολιτικού περιεχομένου. Βαλκανικοί λαοί άρχισαν πάλι το τραγούδι για ιστορικές κληρονομιές και αλύτρωτες πατρίδες, καραγκιοζιλίκια ένθεν και ένθεν με περικεφαλαίες, αγάλματα του Μεγαλέξανδρου και αυτοκέφαλες ορθόδοξες εκκλησίες να ξεμαλλιάζονται,  η  χρυσή ευκαιρία για το εθνικιστικό τσίρκο να βρει ένα θεματικό πάτημα στις μάζες αφού η ιδέα ανάκτησης της Κωνσταντινούπολης μάλλον δεν άγγιζε και πολλούς.
Κι όλα αυτά θα ήταν ίσως γραφικά αν δεν συνέβαιναν σε ένα περιβάλλον πολεμικών ανακατατάξεων στα Βαλκάνια που δεν έχουν χάσει την δυναμική τους ακόμα και σήμερα: Μεγάλες Αλβανίες, μεγάλες Βουλγαρίες, Νεοοθωμανισμός, σύνορα με την Σερβία.  Τα Βαλκάνια όμως δεν σκοτώνονται ποτέ από μόνα τους. Και εκεί είναι η απάντηση στο γιατί μας σερβίρεται πάλι αυτή η σούπα. ΗΠΑ και Ρωσία δίνουν μάχη ιμπεριαλιστικής επιρροής στη Βαλκανική. Το ΝΑΤΟ που ακόμα έχει το πρώτο χέρι, δεν μπορεί να εξαρτά τους γεωπολιτικούς του σχεδιασμούς από το αν θα συμφωνήσουν Έλληνες και Σλαβομακεδόνες για τις ονομασίες των οικοπέδων. Καμία υπερδύναμη δεν εξάρτησε ποτέ τα συμφέροντα της  από τέτοιες λεπτομέρειες. Θέλει λύση άμεσα.
Τόσο ο Σύριζα όσο και ΝΔ, τόσο το δεξιό VMRO όσο και το "Σοσιαλιστικό κόμμα Μακεδονίας" δεν μπορούν, δεν θα μπορούσαν ποτέ να αγνοήσουν την απαίτηση του σημερινού "Μεγάλου Αλεξάνδρου", των ΗΠΑ. Ο δικομματισμός όμως δεν παίζει μόνος του, και οι σπόροι που φυτεύτηκαν το 90 φύτρωσαν ξανά εκτός δικομματικής γλάστρας. Το μακεδονικό στην Ελλάδα παράγει πολιτικό κεφάλαιο. Και το κεφάλαιο κάποιος το καρπώνεται. Με ιδιαίτερη ετοιμότητα μια σειρά ακροδεξιών παραγοντίσκων απευθύνθηκαν στον εθνικό κορμό διαβλέποντας μια πρωτοφανή ευκαιρία από παραγοντίσκοι να γίνουν μεγαλοπαράγοντες. Γρήγορα η Χρυσή Αυγή και άλλοι φασίστες που μυρίστηκαν αίμα έτρεξαν από πίσω. Τελευταία  τα δύο μεγάλα κόμματα πλασαρίστηκαν όσο καλύτερα μπορούσαν. Ο Σύριζα θέλοντας να εισπράξει την φρίκη ενός αστικού μεσαίου χώρου από την ακροδεξιά ασχήμια, η δεξιά για να τσιμεντώσει την κυριαρχία της στο δεξιό φάσμα αντιπαλεύοντας ή διαπραγματευόμενη με τους άλλους παράγοντες. Μια μάχη επιρροής, αυτό είναι που συμβαίνει πίσω από τα νέα επεισόδια του Μακεδονικού. Επιρροής υπερδυνάμεων και επιρροής "βλαχοδημάρχων". Ένα ενδοεξουσιαστικό παιχνίδι μεγάλων και μικρών εξουσιαστών Σε αυτό το παιχνίδι γίνονται  ντεκόρ όλοι όσοι  πηγαίνουν  στα συλλαλητήρια.
Το συλλαλητήριο της Θεσ/νίκης αν και μια σκιά από το αντίστοιχο πριν δεκαετίες για το ίδιο θέμα ήταν ιδιαίτερα μαζικό. Συγκέντρωσε όλο το πατριωτικό φάσμα, κομμάτια από κάθε τμήμα αυτού που λέγεται εθνικός κορμός. Ασφαλώς και η μεγάλη πλειοψηφία όσων συμμετείχαν δεν ήταν ούτε φασίστες, ούτε ναζί, ούτε καν εθνικιστές, αν τουλάχιστον θέλουμε να διατηρήσουμε την διακριτότητα των εννοιών στον πολιτικό διάλογο. Σε τέτοια γεγονότα όμως το ένα ερώτημα είναι "Ποιοι συμμετέχουν" και το άλλο "ποιοι έχουν το πάνω χέρι". Στο συλλαλητήριο αυτό, όπως και σε αυτό της Κυριακής 4/2, το πάνω χέρι, αυτό που λέμε πολιτική και ιδεολογική ηγεμονία, το έχει η άκρα δεξιά. Από την οργάνωση, τα συνθήματα, τις συμπληρωματικές ατζέντες, λίγες χιλιάδες ακροδεξιών που ξέρουν τι θέλουν ηγεμονεύουν εκατοντάδες χιλιάδες άλλων και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Στα "εθνικά ζητήματα" υπάρχουν πάντα οι στρατηγοί και το κρέας για τα κανόνια. Ακόμα κι αν πρόκειται για επικοινωνιακές φούσκες.
Η ακροδεξιά ηγεμονία εκφράστηκε και με υλικούς όρους: συμμορίες ακροδεξιών, από διάφορα μαγαζιά και ηγέτες-παραγοντίσκους,  ξεχύθηκαν στη θεσ/νίκη. Μια καμένη κατάληψη ήταν η κορωνίδα των επιθέσεών τους ενάντια σε ένα κόσμο που βγήκε στον δρόμο γιατί δεν έχει ξεχάσει την ιστορία του ίδιου του τόπου που ζει. Ενός τόπου βαμμένου με το αίμα των λαών για ιστορικές κληρονομιές, μεγαλοϊδεατισμούς και τα σχέδια κρατών και υπερδυνάμεων. Ενός τόπου που ξέρει τι σημαίνει πόλεμος, προσφυγιά, εθνοκάθαρση. Ο εμπρησμός της "λιμπερτάτια" ήταν μια ακόμα φασιστική μαχαιριά στην κοινωνική βάση.
Και για όσους  προσβληθούν που τους λέμε πρακτικά μαριονέτες του  φασισμού  μέσα σε αυτά τα συλλαλητήρια, ας μας απαντήσουν: ποιοί από όσους συμμετέχουν σε αυτά καταδίκασαν χωρίς αστερίσκους τις φασιστικές επιθέσεις; Ποιοι διαχώρισαν καθαρά την θέση τους; Ακόμα και το αστικό κόμμα της ΝΔ, που τόσο νοιάζεται για την "βία και ανομία" δεν βρήκε μισή κουβέντα να πει. Όσοι πάτε στα συλλαλητήρια αφήστε τις αυταπάτες σας στο σπίτι και πάρτε τη σφουγγαρίστρα.
Από εκεί και πέρα δικαίωμα είναι οποιουδήποτε να συγκεντρωθεί και να ζητήσει ότι θέλει για το πως θα ονομάζεται το δικό του ή το οποιοδήποτε κράτος. Δικαίωμα είναι κι αυτών που δεν πατάνε την μπανανόφλουδα να συγκεντρωθούν και να καταγγείλουν και μια ακροδεξιά ηγεμονία, και ένα πολιτικό παιχνίδι παραγόντων, και ένα εθνικιστικό πολιτικό περιεχόμενο.
Το πρόβλημα αρχίζει έξω από το συλλαλητήριο αλλά είναι προϊόν του. Η ακροδεξιά ηγεμονία ξέρει το ίδιο καλά με εμάς πόσο φούσκα είναι όλο αυτό. Γιαυτό και θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο  την ευκαιρία να δείξει μια σκιά πολλαπλάσια από το μπόι της. Θα βγει να λύσει λογαριασμούς, να εκδικηθεί για ήττες, να πάρει πίσω τα χαμένα της, να δημιουργήσει ένα δικό της momentum. Αυτό έκανε στην  Θεσ/νίκη, αυτό θέλει να κάνει και στην Αθήνα.
Απέναντί της στις 4/2 θα βρει τον κόσμο του αγώνα: είτε με τη μορφή της συγκέντρωσης στα Προπύλαια, είτε με περιφρουρήσεις ελεύθερων χώρων, είτε ως επαγρύπνηση. Το τι θα διαλέξει ο καθένας/μια είναι υπόθεση του/της, σημασία έχει να διαλέξει κάτι. Εκείνη την μέρα, την Κυριακή 4 Φλεβάρη όλος ο κόσμος του αγώνα, αναρχικοί, κομμουνιστές, αριστεροί... όλοι οι αντιφασίστες όπως κι αν προσδιορίζονται δεν μπορούν να κάτσουν σπίτι τους επιτρέποντας στην ακροδεξιά να προσπαθήσει να ξαναπατήσει πόδι στο πεζοδρόμιο, να σύρει πίσω της χιλιάδες ανενόχλητη.
Εμείς ως Ρουβίκωνας επιλέξαμε την Κυριακή 4/2 να υπερασπιστούμε το στέκι Δίστομο και την αντιφασιστική πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα. Ξέρουμε πόσο ενοχλεί τον φασισμό η απώλεια του "κάστρου" που με τόση χαρά του αναγνώριζαν οι καθεστωτικοί παράγοντες, από πολιτικούς ως ΜΜΕ. Την "μέρα της δόξας" για την ακροδεξιά εμείς αυτό το καρφί στο μάτι της που λέγεται Άγιος Παντελεήμονας θα το σπρώξουμε ακόμα βαθύτερα. Σύσσωμη η συλλογικότητά μας όσο και αποφασισμένη θα σταθεί δίπλα στους συντρόφους του Διστόμου και καλεί όποιον και όποιαν θεωρεί ως κυρίαρχη την ανάγκη ανοιχτής προστασίας ενός από τα νικηφόρα μέτωπα του αντιφασιστικού αγώνα της προηγούμενης περιόδου, να έρθει και να στηρίξει. Πρέπει όμως να ξέρει ότι η παρουσία εκεί έχει έναν σκοπό: αν οι φασίστες έρθουν θα πολεμήσουμε. Όσο μακριά κι αν χρειαστεί να φτάσουμε. Ούτε κομπάζουμε, ούτε λέμε απειλές στον αέρα. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, θα κάνουμε τα πάντα. Κι εκτός από το να το ξέρουν αυτό όσοι/ες θέλουν να στηρίξουν συμβουλεύουμε τον φασισμό να το λάβει υπόψη του κι αυτός: αν δεν θέλετε να ματώσετε σοβαρά φασίστες, καλύτερα ξεχάστε την ιδέα του Άγιου Παντελεήμονα. Ξεχάστε την ιδέα να πατήσετε πόδι σε απελευθερωμένους χώρους, σε καταλήψεις, στέκια, σε αντιφασιστικά εδάφη.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρουβίκωνας: Για το Συλλαλητήριο της 4/2/2018"

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε έξαρση η εποχική γρίπη -Εξι θάνατοι -100 τα νέα κρούσματα ιλαράς

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα από επιπλοκές της γρίπης, η οποία παρουσιάζει αυξημένη δραστηριότητα σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζει να υπογραμμίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη.

Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, με βάση τα δεδομένα των τελευταίων περιόδων εποχικής γρίπης στη χώρα μας, φαίνεται ότι η επιδημιολογία του νοσήματος, μετά την πανδημία του 2009, έχει πλέον αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της συνήθους εποχικής έξαρσης.
Η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης αρχίζει να αυξάνεται τον Ιανουάριο και η κορύφωση της συμβαίνει κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο. Η επιτήρηση της γρίπης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην Ελλάδα ξεκίνησε αρχές Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί μέσα Μαΐου.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο, κάθε χρόνο, αλλά μπορεί να συνεχίζεται καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης.

Συνολικά, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν καταγραφεί έξι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη με νοσηλεία σε ΜΕΘ και όπως τονίζεται κανένας δεν είχε εμβολιαστεί για την γρίπη, ενώ τα πέντε (83,3%) από τα έξι θύματα, ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός.

Ειδικότερα, πρόκειται για πέντε άνδρες και μία γυναίκα, με εύρος ηλικιών από 39 έως 79 έτη.

Από τα δύο (33,3%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α και από τα τέσσερα (66,7%) ιός γρίπης τύπου Β. Τα δύο στελέχη γρίπης τύπου Α που απομονώθηκαν από τα προαναφερόμενα κρούσματα υποτυποποιήθηκαν και εξ αυτών ένα ανήκε στον υπότυπο Α (Η1Ν1) και ένα ανήκε στον υπότυπο Α(Η3Ν2).

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν καταγραφεί 24 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Πρόκειται για 16 άνδρες και 8 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 3 έως 79 έτη, εκ των οποίων τα 16 (66,7%) από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και τα 8 (33,3%) στον ιό γρίπης τύπου Β. Από τα 24 κρούσματα ήταν εμβολιασμένα τα δύο (8,3%), ενώ τα 17 (70,8%) ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 1.031 κλινικά δείγματα. Τα 92 (8,9%) εξ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και ειδικότερα τα 32 (34,8%) ήταν τύπου Α και τα 60 (65,2%) τύπου Β. Τα 27 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και από αυτά τα 4 (14,8%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 23 (85,2%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1) .

Ιλαρά
Εκατό νέα κρούσματα ιλαράς καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 1.362, με μεγαλύτερη συχνότητα στην Νότια Ελλάδα. Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά) και άτομα από το γενικό πληθυσμό που στην πλειονότητα τους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών, που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει σταθερός, πρόκειται για ένα βρέφος και έναν 17χρονο, από κοινότητες Ρομά, που κατέληξαν λόγω επιπλοκών από την ιλαρά.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει τον εμβολιασμό με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει ότι, η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας, η εντατικοποίηση των εμβολιασμών και η συνεχιζόμενη εγρήγορση των τοπικών και εθνικών αρχών αποτελούν απαραίτητα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε έξαρση η εποχική γρίπη -Εξι θάνατοι -100 τα νέα κρούσματα ιλαράς "

Πάτρα: Το "μαρτύριο" του Δημοτικού Υπαλλήλου που ακρωτηριάστηκε - Δεν καλύπτονται τα έξοδα για προσθετικό μέλος

17 Οκτωβρίου 2017, η ημέρα που σημάδεψε για πάντα την ζωή του Σπύρου Τσάκαλου. Ο υπάλληλος στον Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, τραυματίστηκε σοβαρά μετά από εκρηξη που σημειώθηκε κατά την μεταφορά αντικειμένων από το Πρωτοδικείο Πατρών στο χώρο Υγειονομικής Ταφής Αποριμμάτων στη Ξερόλκα.

Αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί στο άνω άκρο. Από τότε για τον ιδιο και για την οικογένεια του άρχισε ο "γολγοθάς", καθώς για την προσαρμογή πρόσθετου μέλους απαιτούνται από 22.000 έως 50.000 ευρώ, χρήματα που δεν μπορούν να καλυφθούν από το ασφαλιστικό του ταμείο.

Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα των Αστυνομικών αρχών, για τις συνθήκες του ατυχήματος αναφέρει πως η έκρηξη που προκάλεσε τον ακρωτηριασμό του, οφείλεται σε χειροβομβίδα αμερικάνικου τύπου που χρησιμοποιεί το πολεμικό ναυτικό.

tempo24
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Το "μαρτύριο" του Δημοτικού Υπαλλήλου που ακρωτηριάστηκε - Δεν καλύπτονται τα έξοδα για προσθετικό μέλος"

Ουραγός το ελληνικό ΕΣΥ σε διεθνή αξιολόγηση

Τρίτη από το τέλος έρχεται η χώρα μας σε διεθνή αξιολόγηση των συστημάτων υγείας 35 ευρωπαϊκών χωρών! Το ελληνικό ΕΣΥ κατατάσσεται στις 32η θέση, πάνω μόνο από Βουλγαρία και Ρουμανία…
Η έκθεση που αφορά το 2017 δημοσιεύτηκε στις 29-1-2018 και γίνεται κάθε χρόνο από ένα διεθνή φορέα, το Health Consumer Powerhouse, Ltd. Σε γενικές γραμμές αποτελεί έρευνα ικανοποίησης των πολιτών από το σύστημα υγείας κάθε χώρας (δημόσιο και ιδιωτικό τομέα).
Για την Ελλάδα, αναφέρεται στη δραματική μείωση της κατά κεφαλήν δαπάνης για την υγεία την περίπου κατά 28% την περίοδο 2009-2011 και μετά αύξηση κατά 1% το 2012. Καμία άλλη χώρα που επλήγη από την οικονομική κρίση, όπως Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Εσθονία, Λιθουανία κλπ δεν έχει δεχθεί τόσο μεγάλη μείωση της δαπάνης για την υγεία.
Ακόμη, γίνεται αναφορά στην αδυναμία της χώρας να υιοθετήσει τα γενόσημα φάρμακα, γεγονός που αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες της υψηλής δαπάνης για φάρμακα. Πάντως, επισημαίνεται ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την χρήση ακριβών φαρμάκων.
Ακόμη και η ΠΓΔΜ αναφέρεται ως θετικό παράδειγμα. Ειδικότερα, καταγράφεται ως θετικό ότι το 2014 η χώρα έκανε τη μεγαλύτερη άνοδο από την 27η θέση στην 16η κυρίως γιατί εκμηδένισε τις μεγάλες λίστες αναμονής, καθώς καθιέρωσε κεντρικό, ηλεκτρονικό σύστημα.
Για το 2017, η χώρα που έκανε τη μεγαλύτερη βελτίωση είναι το Μαυροβούνιο, το οποίο ανέβηκε από την 34η στην 25η θέση, κυρίως γιατί υιοθέτησε ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα όπως η ΠΓΔΜ.
Στις πρώτες θέσεις κατατάσσονται η Ολλανδία, Ελβετία, Δανία, Νορβηγία καιΛουξεμβούργο. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε υψηλή θέση βρίσκονται μικρές χώρες, όπως η Ισλανδία (9η), Σλοβακία (13η) και Πορτογαλία (14η). Άρα, το γεγονός ότι μία χώρα είναι μεγάλη και πλούσια δεν σημαίνει ότι θα έχει και αποδοτικό σύστημα υγείας.
Ο Johan Hjertqvist, ιδρυτής και πρόεδρος του Health Consumer Powerhouse, που συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας, επισημαίνει ότι υπάρχουν ορισμένα βασικά συμπεράσματα για τα συστήματα υγείας στην Ευρώπη:
  • Τα δημόσια συστήματα συνεχίζουν να βελτιώνονται, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και τη θέση του ασθενή-καταναλωτή.
  • Η σχέση ανάμεσα στα χρήματα που δαπανά κάθε χώρα και την απόδοση του συστήματος υγείας είναι προφανής όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των θεραπειών, αλλά δεν φαίνεται ότι επηρεάζουν την πρόσβαση και τους χρόνους αναμονής.
  • Μεγάλες χώρες φαίνεται να ωφελούνται από συστήματα που υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε προσφορά και ζήτηση υπηρεσιών, ενώ συστήματα όπου προσφορά και ζήτηση είναι ενιαία αφορά κυρίως μικρές χώρες.
  • Υπάρχει αυξανόμενος αριθμός δεδομένων και στατιστικών, τα οποία χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών υγείας.
  • Μικρή πρόοδος έχει γίνει στην υιοθέτηση μεγάλων μεταρρυθμίσεων στην υγεία. Οι γιατροί και ορισμένοι μάνατζερ εφαρμόζουν αλλαγές, αλλά πολιτικοί και διοικητικοί όχι τόσο συχνά.
Δείτε την έκθεση εδώ: EHCI-2017-report
virus
Διαβάστε Περισσότερα » "Ουραγός το ελληνικό ΕΣΥ σε διεθνή αξιολόγηση"

Με... δόσεις ζουν πάνω από 1 εκατομμύριο Έλληνες

Με... δόσεις ζουν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Ελληνες και όπως φαίνεται η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί αρκετά χρόνια. Με βάση τα στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στη λύση των δόσεων που έχουν θεσπιστεί από τα δύο ανωτέρω υπουργεία. Και σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάζονται να βάλουν και άλλες δόσεις για να μη χάσουν κάποια ρύθμιση... δόσεων στην οποία έχουν ενταχθεί. Οσο και αν αυτά φαίνονται περίεργα, περισσότερο από 1 εκατομμύριο πολίτες και επιχειρήσεις έχουν εγκλωβιστεί στις ρυθμίσεις της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να γλιτώσουν από κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων και πλειστηριασμούς ακινήτων. Μάλιστα οι φορολογούμενοι μπορούν, πλέον, να ρυθμίσουν και μελλοντικές οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Οι πολλές δόσεις είναι αποτέλεσμα της διόγκωσης των φόρων και των αυξανόμενων τα τελευταία χρόνια ασφαλιστικών εισφορών. Και το χειρότερο είναι ότι εάν κάποιος δεν πληρώσει σε διάστημα 24 ωρών την οφειλή του, για παράδειγμα, στην εφορία, αυτή καθίσταται ληξιπρόθεσμη και αυτόματα ξεκινούν οι διαδικασίες από τον ελεγκτικό μηχανισμό για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου. Μάλιστα, όσοι είναι ενταγμένοι στη ρύθμιση των 100 δόσεων της εφορίας και δεν πληρώσουν εντός της προθεσμίας χάνουν την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση και γίνεται απαιτητό το σύνολο του ποσού μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι είναι ενταγμένοι:

1. Στην πάγια ρύθμιση της εφορίας που είναι σε 12-24 δόσεις.

2. Στην πάγια ρύθμιση των Ταμείων που προβλέπει κατ’ ανώτατο όριο 12 δόσεις.

3. Στη ρύθμιση των 100 δόσεων της εφορίας, στην οποία πλέον δεν μπορεί να ενταχθεί κάποιος φορολογούμενος.

4. Στη ρύθμιση των 100 δόσεων των ασφαλιστικών ταμείων, στην οποία επίσης δεν μπορεί να ενταχθούν οφειλέτες καθώς δεν είναι ενεργή.

5. Σύντομα θα ενταχθούν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικρές επιχειρήσεις με χρέη έως 50.000 ευρώ στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Στη ρύθμιση αυτή εντάσσονται, επί της ουσίας, όσοι εξαιρούνται από τη ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Οσοι λοιπόν είναι ενταγμένοι σε κάποια από τις παραπάνω ρυθμίσεις και όσοι θα ενταχθούν το επόμενο διάστημα πρέπει να είναι συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, δηλαδή να υποβάλλουν στην ώρα τους τις δηλώσεις και να πληρώνουν τους φόρους για να μη βρεθούν αυτομάτως εκτός ρύθμισης και αναβιώσουν κατασχέσεις και διώξεις. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υποστούν τις συνέπειες με δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων κ.λπ.

Και μη ληξιπρόθεσμα

Προκειμένου να αποφύγουν τις κατασχέσεις αλλά και για να μην καταστούν οι οφειλές ληξιπρόθεσμες, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε δόσεις ακόμα και εάν αυτές δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Μπορούν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής να υποβάλουν αίτηση ρύθμισης της οφειλής σε 12 δόσεις. Και αυτό μπορούν να το κάνουν κάθε μήνα εντάσσοντας και άλλες οφειλές στην πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών. Με τις νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές αναμένεται να μεγαλώσει ο αριθμός των πολιτών με χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και κατ’ επέκτασιν ο αριθμός των πολιτών που κάνουν χρήση των δόσεων. Κάθε μήνα, φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι θα ζουν την αγωνία της δόσης ή των δόσεων. Μάλιστα, όσο περνούν οι μήνες μέσα στο 2018, το περιβάλλον θα γίνεται ακόμη πιο σκληρό καθώς θα ενοποιηθεί το σύστημα είσπραξης της εφορίας με αυτό των ασφαλιστικών ταμείων.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Με... δόσεις ζουν πάνω από 1 εκατομμύριο Έλληνες"

Φωτιά στο κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης της Μακρυνείας! – «Ενδείξεις για εμπρησμό»

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στο κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης (διυλιστήριο) της Μακρυνείας! Όπως πληροφορήθηκε το sinidisi.gr στο σημείο υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της οποίας, η φωτιά δεν επεκτάθηκε.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Αγρινίου Μίμη Σκορδόπουλο με τον οποίο επικοινώνησε το sinidisi.gr υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για εμπρηστική ενέργεια, καθώς η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύο διαφορετικά σημεία!

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε τόσο ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ όσο και τα αρμόδια συνεργεία, που από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, έχουν πιάσει δουλειά έτσι ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να μείνουν όσο το δυνατόν λιγότερες ώρες χωρίς νερό.

«Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Η φωτιά είχε δύο εστίες και αυτό μας οδηγεί προς το συμπέρασμα του εμπρησμού. Αυτό βέβαια θα το δείξει το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ για το θέμα ενημερώθηκε και η αστυνομία» σημείωσε ο κ. Σκορδόπουλος.

sinidisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης της Μακρυνείας! – «Ενδείξεις για εμπρησμό»"

Χαμόγελα ικανοποίησης στη Θήβα για το στρατόπεδο – Απομακρύνονται τα σενάρια του λουκέτου

Τα ευχάριστα νέα από πλευράς Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έφεραν χαμόγελα ικανοποίησης στους τοπικούς φορείς και κατοίκους αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το στρατόπεδο. 
Συγκεκριμένα, οι νεότερες εξελίξεις κάνουν λόγο πως το Υπουργείο εν τέλει αποφάσισε να μη βάλει λουκέτο στρατόπεδο αλλά να φιλοξενούνται σε αυτό το μεγαλύτερο ποσοστό των στρατευσίμων που προορίζονται να υπηρετήσουν τη θητεία τους στην Κύπρο και να εκπαιδεύονται οι εξ αναβολής νεοσύλλεκτοι.
Μάλιστα, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου και οι βουλευτές του νομού ενημέρωσαν σε νέα διευρυμένη σύσκεψη τους φορείς της Θήβας, για την απόφαση του υπουργείου Άμυνας. Παράλληλα, τοπικοί φορείς και κοινωνία παρά τα ευχάριστα νέα κάνουν λόγο πως δεν θα σταματήσουν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση επί του θέματος αφού το στρατόπεδο αποτελεί πηγή ζωής για την περιοχή τους.
Τέλος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος μετέφερε και τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας ότι θα παραμείνει στο στρατόπεδο της Θήβας το σύνολο των αξιωματικών που υπηρετεί μέχρι σήμερα στο κέντρο.
 evia365
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαμόγελα ικανοποίησης στη Θήβα για το στρατόπεδο – Απομακρύνονται τα σενάρια του λουκέτου"

Ντιμιτρόφ: Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμα μας να είμαστε Μακεδόνες

Σκληρή στάση κρατά ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ μετά τη συνάντηση που είχε με τον ειδικό διαμεσολαβητήτου ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με σκοπό να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

«Έχουμε πλήρη κατανόηση σχετικά με την πτυχή του ζητήματος. Θέλουμε αυτό το θέμα να επιλυθεί με τρόπο που θεωρείται αξιοπρεπής και στις δύο χώρες. Καταλαβαίνουμε τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι ταυτίζουν τους εαυτούς τους με τους Μακεδόνες, αλλά ούτε οι Έλληνες γείτονες μας ούτε κάνεις άλλος στον 21ο αιώνα στην Ευρώπη μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμά μας να είμαστε Μακεδόνες και να μιλάμε σε μακεδονική γλώσσα» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Παράλληλα, υποστήριξε πως το θέμα της ταυτότητας δεν μπορεί να αποτελεί μέρος διαπραγμάτευσης επειδή δεν αποτελεί μέρος κάποιου είδους συζήτησης αλλά είναι αποτέλεσμα μιας ιστορικής διαδικασίας.

«Το ζήτημα είναι πάνω από εμένα, πάνω από τους διαπραγματευτές, πάνω από ολόκληρη τη γενιά των σημερινών πολιτικών, ακόμη και μελλοντικά. Επιπλέον, μια λύση, δυστυχώς θα είναι αδύνατη, αν φτάσουμε στο σημείο να «αγγίζουμε» το ζήτημα της ταυτότητας. Ωστόσο, θα είναι ατυχές, εάν δύο ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι αρκετά ικανές να αναγνωρίσουν κάτι τέτοιο, το 2018» πρόσθεσε.

Όπως υπστήριξε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ το θέμα της ονομασίας είναι πολύ ευαίσθητο για τους πολίτες της ΠΓΔΜ. «Ένα κομμάτι το βλέπει με ευαισθησία, ανησυχία και κάποιοι με θυμό. Εμείς, σαν κυβέρνηση, το καταλαβαίνουμε αυτό. Θέλουμε το λύσουμε το θέμα με έναν τρόπο που και για τις δυο πλευρές, εμάς και τους γείτονές μας, θα θεωρείται αξιοπρεπής». Όσον αφορά στις προτάσεις που κατέθεσε στις 17 Ιανουαρίου σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ ο Μάθιου Νίμιτς, στη συνάντηση της Νέας Υόρκης, ο Ντιμιτρόφ μίλησε για «καλές» και «κακές» προτάσεις. «Υπάρχουν ιδέες που δεν είναι τόσο κακές, αλλά και ιδέες που δεν είναι τόσο καλές και προκαλούν ανησυχία», ανέφερε.

«Αν είμαστε σοφοί, μπορούμε να μάθουμε πως να είμαστε σύμμαχοι. Μόλις η «Μακεδονία» μπει στο ΝΑΤΟ, θα είμαστε σύμμαχοι με τους Έλληνες φίλους μας» κατέληξε.

Νίμιτς: Δυνατή η εξεύρεση λύσης

Από την πλευρά του ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς υποστήριξε πως ακόμα δεν έχει ακούσει τίποτα από την ελληνική πλευρά που να αρνείται την ταυτότητα του λαού της ΠΓΔΜ.

«Πιστεύω ότι η λύση είναι δυνατή, συνεπής με τη διατήρηση ακόμη και την ενίσχυση της ταυτότητας, είμαι αισιόδοξος» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν διαφορές στις θέσεις των δύο χωρών, αλλά δεν έχω ακούσει καμία άρνηση της ταυτότητας από την Αθήνα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αρχές των Σκοπίων είναι εξειδικευμένες και ικανές να διατηρούν την ταυτότητα του λαού. «Πιστεύω ότι ο λαός δεν πρέπει να ανησυχεί, διότι η κυβέρνηση φροντίζει για την ταυτότητά του. Υπάρχουν προβλήματα στο πλαίσιο του ΟΗΕ, όπως είναι ο ορισμός της γλώσσας, οι ορισμοί που χρησιμοποιούνται διεθνώς. Οι άνθρωποι ανησυχούν ότι πρόκειται για μια πτυχή που αναφέρεται στην ταυτότητά τους. Ορισμένα από τα θέματα αυτά υπόκεινται σε συζήτηση. Πιστεύω ότι η ταυτότητα των εθνών ανά τον κόσμο καθορίζεται από τα ίδια τα έθνη. Ο ΟΗΕ συνεργάζεται με τις χώρες και τον τρόπο με τον οποίο τα ονόματά τους χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο του ΟΗΕ, δεν ασχολείται με το πώς αυτοπροσδιορίζονται και δεν συζητά την ταυτότητα», υποστήριξε ο Μάθιου Νίμιτς.

koutipandoras
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντιμιτρόφ: Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμα μας να είμαστε Μακεδόνες"

Με password η παραλαβή των ιατρικών εξετάσεων

Στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τους ιδιώτες γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα το θέμα του ιατρικού απορρήτου είναι ευαίσθητο.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, καθώς και ο ιατρικός φάκελος θεωρούνται απολύτως προσωπικά και αυστηρώς απόρρητα. Αποτελέσματα εξετάσεων, αντίγραφα ιατρικού φακέλου μπορούν να λαμβάνουν αυτοπροσώπως οι ασθενείς με επίδειξη ενός επίσημου εγγράφου που να πιστοποιεί την ταυτότητά τους. Επίσης μπορούν να λαμβάνουν τις απαντήσεις των εξετάσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για την εξυπηρέτηση των ασθενών δεν είναι λίγοι οι γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα, που αποστέλλουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους πολίτες. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία καθώς χωρίς αναμονή στους χώρους υποδοχής των ιατρείων τα αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά μπορούν να είναι στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείου του ασθενούς αλλά και του θεράποντος ιατρού. Πόσες ώρες δεν χάθηκαν, για την εύρεση ενός ελεύθερου ραντεβού στον παθολόγο, για τη διάγνωση μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που πολλές φορές δεν χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής; Μέσω email δεν χάνεται χρόνος στις αναμονές.

Από τις 23 Μαΐου όμως η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αλλάζει τον τρόπο που λαμβάνουν οι πολίτες τα αποτελέσματα των εξετάσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όπως αναφέρει στην «Ε» εκ μέρους της Ένωσης Μικροβιολόγων Ιδιωτών Βιοπαθολόγων νομού Λάρισας, η ιατρός βιοπαθολόγος Ράνια Σουλτούκη «καλούμαστε σταδιακά μέχρι τις 23 Μαΐου να περάσουμε στους υπολογιστές μας ένα πρόγραμμα που θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Η εξυπηρέτηση αυτή, που στέλνουμε τις εξετάσεις μέσω email δεν θα σταματήσει. Ίσα – ίσα θα μπουν κανόνες και δικλίδες ασφαλείας για την αποφυγή υποκλοπών. Ο καθένας θα μπαίνει με τον προσωπικό του κωδικό και μετά από άδεια του ίδιου θα μπορεί να βλέπει τα αποτελέσματα και ο θεράπων ιατρός».

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει αναφέρει και στο παρελθόν πως αποτελεί νόμιμο τρόπο η αποστολή αποτελεσμάτων ιατρικών εξετάσεων μέσω e mail. Ο ασθενής έχει δικαίωμα πρόσβασης στα ιατρικά αρχεία νοσηλευτικού ιδρύματος. Η αποστολή των αρχείων μπορεί να γίνει και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά τη συγκατάθεση του ίδιου.

eleftheria
Διαβάστε Περισσότερα » "Με password η παραλαβή των ιατρικών εξετάσεων"

«Θα σπάσουμε τα πόδια όποιου Έλληνα ανέβει στα Ίμια» – Απίστευτες απειλές από τον σύμβουλο του Ερντογάν

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και αυτή την φορά ο επικεφαλής των συμβούλων του Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα απείλησε ευθέως τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς αλλά και κάθε αξιωματούχο.
Ο Yigit Bulut, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφερόμενος στο θέμα των Ιμίων είπε: «Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο».

Σημειώνουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Ενωσης Αλιέων Καλύμνου «Ποσειδών» περιέγραψε τις τουρκικές προκλήσεις και τα προβλήματα που ζουν καθημερινά οι ψαράδες στην περιοχή των Ιμίων.
Κάθε χρόνο που περνά, οι Τούρκοι είναι ακόμη πιο προκλητικοί, δήλωσε στον Alpha ο Κώστας Σαρούκος. «Εχουν ξεθαρρέψει τόσο που έρχονται στα δικά μας νησιά και μας διώχνουν», είπε και περιέγραψε περιστατικά που τα τουρκικά σκάφη κινούνται επικίνδυνα με μεγάλη ταχύτητα προς τα ψαράδικα, ενώ ανέφερε και δύο περιστατικά με απειλές για πυροβολισμούς!

«Κάνουμε συνέχεια έγγραφα στα υπουργεία. Μέχρι πέρυσι το Λιμενικό συνόδευε τα ψαράδικα, αλλά αυτό έχει σταματήσει. Ζητάμε βοήθεια, δεν μπορούμε να ψαρέψουμε στα νησιά μας. Να κάνουν περιπολίες», δήλωσε ακόμη ο κ. Σαρούκος, τονίζοντας ότι οι Τούρκοι έχουν αυξήσει την παρουσία τους στην περιοχή.

eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "«Θα σπάσουμε τα πόδια όποιου Έλληνα ανέβει στα Ίμια» – Απίστευτες απειλές από τον σύμβουλο του Ερντογάν"

Βρέθηκε βλήμα όλμου στον λόφο του Φιλοπάππου -Στο σημείο κλιμάκιο του Στρατού

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ., και στο αρμόδιο τμήμα του στρατού νωρίς το μεσημέρι. 
Δύο περιπατητές στο λόφο του Φιλοπάππου εντόπισαν αντικείμενο που τους κίνησε την υποψία και ενημέρωσαν αμέσως την ΕΛ.ΑΣ.. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν δύο αστυνομικοί με ποδάλατα και εν συνεχεία μεγαλύτερες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και κλιμάκιο ΤΕΝΞ του στρατού προκειμένου να παραλάβει το βλήμα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για κομμάτι βλήματος όλμου, το οποίο μάλλον είναι παλιό. 
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. 

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκε βλήμα όλμου στον λόφο του Φιλοπάππου -Στο σημείο κλιμάκιο του Στρατού "

Μελανσόν κατά Τσίπρα: Ζητά την αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά!

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, το Κόμμα της Αριστεράς (PG) του Ζαν-Λικ Μελανσόν ζήτησε την αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΕΑ προκειμένου να υπάρξει "καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα", εναντίον του οποίου αγωνίζεται.

"Για το PG, όπως αναμφίβολα και για πολλά άλλα κόμματα του ΚΕΑ, έχει καταστεί πράγματι αδύνατον να συγχρωτίζεται, στο ίδιο κίνημα, με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα" εκτιμά το κόμμα στην ανακοίνωσή του που εκδόθηκε κατόπιν απόφασης της εκτελεστικής γραμματείας του. Το PG εκφράζει τη λύπη του γιατί, όπως υποστηρίζει, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας προωθεί "τη λογική της λιτότητας μέχρι του σημείου να περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, ανταποκρινόμενος έτσι ολοένα και πιο δουλικά στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".
"Έχει έρθει η ώρα για καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα που στραγγαλίζει τους λαούς και ενώ σχεδόν όλα τα κόμματα του ΚΕΑ αγωνίζονται, το καθένα στη χώρα του, ενάντια σε τέτοιες πολιτικές", εκτιμώντας ότι το ΚΕΑ "δεν μπορεί να συγκεντρώνει στους κόλπους του ταυτόχρονα τους αντιπάλους και τους υποστηρικτές αυτής εκεί της Ευρώπης".

Ερωτηθείσα για το αίτημα του PG, η Αν Σαμπουρέν, επικεφαλής ευρωπαϊκών υποθέσεων στο Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μίλησε για μια «θέση γελοία στη μορφή και την ουσία της». «Αυτή τη στιγμή που έχουμε απέναντί μας τον ευρωπαϊκό Μακρονισμό και την άνοδο των κομμάτων της άκρας δεξιάς, πρέπει να ενώσουμε ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις, που είναι διαφορετικές και έχουν διαφορετικές εθνικές πολιτικές και κουλτούρες», εξήγησε.

Εκτός αυτού, «όσον αφορά την αποκήρυξη καθεαυτή: δεν λειτουργούμε έτσι και δεν είμαστε πλέον σε ένα μοντέλο όπου κρίνεται ποιος είναι πιο καλός επαναστάτης». Στο πλαίσιο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, «αποκλεισμός δεν υπάρχει: πρόκειται για μια ελεύθερη ένωση δυνάμεων».

Για την υπεύθυνη του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, «το Parti de Gauche αναζητά ένα πρόσχημα για να κόψει τις γέφυρες». «Πίσω από το αίτημα για καθαρότητα, υπάρχει το προπέτασμα καπνού για να κρυφτούν άλλοι σκοποί», πρόσθεσε.

Σχετικά με την ανακοίνωση του γαλλικού «Κόμματος της Αριστεράς» ότι υποβάλει αίτημα αποβολής του ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι, δηλώνει:

Η κριτική στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι νόμιμη και οι απόψεις σχετικά με αυτή διαφέρουν και στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αλλά η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σημαδεύτηκε σε μεγάλο βαθμό από τους εκβιασμούς της Τρόικας και της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτή περιλαμβάνει μέτρα, όπως ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία, για τα οποία και εγώ διατηρώ κριτική στάση. Παρόλα αυτά, τα μέτρα επιβλήθηκαν από τους δανειστές.

Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει το βαθμό υπερχρέωσης και το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση αφέθηκε εντελώς μόνη μέσα στην ΕΕ. Είναι εύκολο να δίνει κανείς συμβουλές απ’ έξω, όταν δεν είναι υπεύθυνος για τη χώρα και το σύνολο του πληθυσμού της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε περιθώριο που μπορεί να κερδίσει υπέρ των φτωχότερων της κοινωνίας – όπως γίνεται ορατό στο παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο εμφανές. Το πρόγραμμα του κόμματος δείχνει ότι είναι σταθερά τοποθετημένο πολιτικά εντός του δημοκρατικού και σοσιαλιστικού φάσματος.

Η ισχύς του ΚΕΑ είναι ότι οργανώνεται με τον ευρύτερο δυνατό τρόπο, να επιτρέπει τις διαφορές, να παρακινεί τις συζητήσεις και όχι τις αποβολές. Αν είχε επιλεγεί αυτός ο δρόμος, η Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν θα είχε καλύτερη, αλλά ξεκάθαρα χειρότερη επίδοση στις Ευρωκλογές του 2019. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι μια αίτηση αποβολής θα αποτύγχανε στο Συμβούλιο Προέδρων του ΚΕΑ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μελανσόν κατά Τσίπρα: Ζητά την αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά!"

Β. Λεβέντης: «Πρώτα ξαδέλφια Αλ. Τσίπρας και Χρυσή Αυγή - Ο Π. Καμμένος πρέπει να ρίξει την κυβέρνηση»

Να ρίξει την κυβέρνηση ζητά από τον Πάνο Καμμένο ο Βασίλης Λεβέντης, εφόσον ο υπουργός Άμυνας διαφωνεί με την κυβερνητική διαπραγματευτική γραμμή στο Σκοπιανό, ενώ χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα και τη Χρυσή Αυγή «πρώτα ξαδέλφια».

«Ο Καμμένος στηρίζει μεν την κυβέρνηση, αλλά θέλει και την ταμπέλα του πατριώτη. Αν διαφωνεί, πρέπει να ρίξει την κυβέρνηση. Η θέση του Καμμένου είναι "στηρίζω τον Τσίπρα, και ας προδίδει". Εγώ λέω, απότρεψέ τον!. Δηλαδή, λέει "ναι" στον φόνο και όχι στον "φονιά";», δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων στους «Αταίριαστους», στον ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή «εξυπηρετεί τον Τσίπρα»: «Τον διευκολύνουν να χαρακτηρίσει το συλλαλητήριο ως υποκινούμενο από την ακροδεξιά. Ο Τσίπρας θέλει να δυσφημίσει το συλλαλητήριο. Τσίπρας και Χρυσή Αυγή λειτουργούν ως συνεταίροι. Είναι "πρώτα ξαδέλφια". Ο Τσίπρας είναι η "πρώτη και τελευταία φορά Αριστερά"».

«To θεωρώ προδοσία να δοθεί το «Μακεδονία», ακόμη και σε σύνθετη ονομασία», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «ανόητες» τις επιλογές του κυρίου Κοτζιά, όσον αφορά οι προτεινόμενες ονομασίες: «Μέχρι και κορακίστικα προτάθηκε να τους λέμε».

«Πάμε να μειοδοτήσουμε, όχι να επιλύσουμε το Σκοπιανό», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα, ο Β. Λεβέντης τόνισε: «Ξεκίνησε να ενημερώνει επειδή τον κατηγορούσαν ότι δεν ενημερώνει. Της τρέλας! Τον ρώτησα γιατί έχει πρεμούρα. Υπάρχει διπλωματικός πόλεμος Ρωσίας – ΗΠΑ. Η Ρωσία δεν θέλει να δώσουμε λύση και να βάλει δάκτυλο στα Βαλκάνια, σε αντίθεση με αυτό που θέλουν οι ΗΠΑ. Και του λέω, εσύ παίρνεις θέση υπέρ των Αμερικανών;» και πρόσθεσε:

«Μου έλεγε ασυνάρτητα πράγματα. Ότι οι Ρώσοι εκπαιδεύουν Τούρκους πιλότους ακόμη και στα πυρηνικά. Τον άκουγα και έλεγα από μέσα μου «Τι είναι τούτος; Πρωθυπουργός;»».

Εκτίμησε ότι «έχει τελειώσει το Σκοπιανό. Είναι θέατρο οι διαπραγματεύσεις», ενώ σχολιάζοντας τη στάση που έχει κρατήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε: «Η στάση του έχει ενοχλήσει τους δεξιούς ψηφοφόρους, θα πάθει μεγάλη ζημιά η ΝΔ».

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο κόσμος που θα δώσει το «παρών» στο συλλαλητήριο της Αθήνας, θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο: «Αυτοί που δεν θα πάνε δεν έχουν αντιληφθεί τι παραχώρηση πάει να κάνει ο Τσίπρας».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Β. Λεβέντης: «Πρώτα ξαδέλφια Αλ. Τσίπρας και Χρυσή Αυγή - Ο Π. Καμμένος πρέπει να ρίξει την κυβέρνηση»"

Στρατούλης προς Λαγκάρντ: Αν είναι υψηλές οι συντάξεις στην Ελλάδα, ελάτε εδώ να συνταξιοδοτηθείτε

Ο Δημήτρης Στρατούλης πρότεινε στην Κριστίν Λαγκάρντ να... συνταξιοδοτηθεί στην Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση της θητείας της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο πρώην υπουργός, ξεκίνησε την ομιλία του σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας δήλωση που είχε κάνει η Λαγκάρντ την προηγούμενη εβδομάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

«Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι συντάξεις απείχαν υπερβολικά από τις αντίστοιχες των εταίρων της και αυτό ίσχυε για όλες: μεσαίες, μεγάλες και μικρές. Ηταν πολύ υψηλές και οι Έλληνες έπρεπε να το ρυθμίσουν», είχε πει τότε η γενική διευθύντρια του Ταμείου.

Ο κ. Στρατούλης την κατηγόρησε ότι λέει συνειδητά ψέματα, μπροστά σε παγκόσμιο ακροατήριο, γιατί γνωρίζει ότι «μετά τις 26 σφαγιαστικές μειώσεις συντάξεων που επιβάλατε στην χώρα μας μαζί με την ΕΕ και τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το 60% των συνταξιούχων στην Ελλάδα παίρνουν μηνιαίες μικτές συντάξεις από 152 μέχρι 600 ευρώ. Επίσης, ότι μετά τις νέες μειώσεις συντάξεων που προβλέπονται στο ανομολόγητο 4ο μνημόνιο από 1/1/2019 και τη νέα μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020 η μέση καθαρή μηνιαία σύνταξη θα φτάσει τα 480 ευρώ».

Στη συνέχεια, το μέλος της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας πρότεινε στην Λαγκάρντ να έρθει στη χώρα μας για να συνταξιοδοτηθεί.

«Εάν λοιπόν κυρία Λαγκάρντ θεωρείτε αυτές τις συντάξεις υψηλές, τότε ελάτε μετά την θητεία σας στο ΔΝΤ να πάρετε σύνταξη στην χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στρατούλης προς Λαγκάρντ: Αν είναι υψηλές οι συντάξεις στην Ελλάδα, ελάτε εδώ να συνταξιοδοτηθείτε "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news