facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Εκδοση προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card για ανέργους και ΑμΕΑ μέσω internet

Η έκδοση προσωποποιημένων καρτών ΑΤΗ.ΕΝΑ Card μέσω διαδικτύου είναι δυνατή και για ανέργους και ΑμΕΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδώσουν την κάρτα τους εξοικονομώντας χρόνο, με καταχώρηση στοιχείων μέσω της ιστοσελίδας www.athenacard.gr, η οποία παρέχει το σύνολο των σχετικών πληροφοριών.

Ο ΟΑΣΑ, συλλέγοντας τα παραπάνω στοιχεία, προχωρά στην έκδοση των προσωποποιημένων καρτών, οι οποίες αποστέλλονται στη διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος.

Η επαλήθευση του δικαιώματος, στην περίπτωση των ειδικών κατηγοριών, όπως άνεργοι και ΑμΕΑ, θα γίνει μέσω ειδικής εφαρμογής από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).

Τα βήματα για την έκδοση της κάρτας είναι:

Ο ενδιαφερόμενος επισκέπτεται την ιστοσελίδα www.athenacard.gr και πατά την ένδειξη «Έντυπο προσωποποιημένης κάρτας».
Eπιλέγει «Αποθήκευση Δεδομένων».
Συμπληρώνει τα απαραίτητα πεδία και την κατηγορία που ανήκει και στη συνέχεια «μεταφορτώνει» τη φωτογραφία του.
Πατά «Αποθήκευση».
Η κάρτα που θα εκδοθεί παραδίδεται, με ταχυδρομείο, στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί

AΠΕ/ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκδοση προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card για ανέργους και ΑμΕΑ μέσω internet "

Σε Αθήνα - Σκόπια ο Νίμιτς στις 30 και 31 Ιανουαρίου

O ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 30 Ιανουαρίου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Επίσης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, την επομένη (31 Ιανουαρίου) ο κ. Νίμιτς θα μεταβεί στα Σκόπια, όπου θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της γειτονικής χώρας σχετικά με τη δέσμη ιδεών που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε Αθήνα - Σκόπια ο Νίμιτς στις 30 και 31 Ιανουαρίου"

Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου λόγω των ισχυρών βορείων ανέμων στο Αιγαίο, από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Οι άνεμοι φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο"

Σκοπιανοί: Έχουμε ένα βιβλικό όνομα που δεν επιδέχεται συμβιβασμούς

Έχουμε ένα βιβλικό όνομα που δεν επιδέχεται συμβιβασμούς. Ένα όνομα που ο καθένας στον κόσμο αναγνωρίζει και δέχεται.
Όνομα κατατιθέμενο, το οποίο σήμερα θέλει να αμφισβητήσει η Ελλάδα. Μήπως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το δώσουμε στην Ελλάδα και να αλλάξουμε το συνταγματικό μας όνομα; Μετά από όλα όσα πέρασε ο ‘μακεδονικός’ λαός, ειδικά από το 1913 μέχρι σήμερα, η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται το αρχαίο όνομά μας και δεν υποπίπτουμε σε συμβιβασμό.

Με τη διαίρεση τη Μακεδονίας που επήλθε με τη Συνθήκη Ειρήνης του Βουκουρεστίου του 1913, μέρη της προσαρτήθηκαν στους γείτονες μας, ενώ σε εμάς έγινε αποστασιοποίηση από τους αρχαίους Μακεδόνες, λόγω της κομμουνιστικής πολιτικής και της ενότητας των Σλάβων μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έπειτα ήρθε η αποδοχή το 1993, της συντομογραφίας FYROM από τον Κίρο Γκλικόροφ, αυτοί είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους σήμερα έχουμε μια ανεπίλυτη διαμάχη με την Ελλάδα.

Πάνω από δύο δεκαετίες έχουν περάσει από την ανεξαρτησία της «Μακεδονίας», από τότε που επέβαλε η Ελλάδα τη διαφωνία του ονόματος.

Υπήρξαν πάρα πολλά χρόνια διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ.

Ωστόσο, σε αυτήν την περίοδο, η Ελλάδα έχει κατ’ επανάληψη παραβιάσει το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, η οποία αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εμποδίζει την ένταξη της χώρας μας σε διεθνείς οργανισμούς, ούτε την ιδιότητα του μέλους, και ότι οι δύο πλευρές πρέπει να συμμορφώνονται βάσει της συμφωνίας.

Η Ελλάδα έχει παρακωλύσει επανειλημμένα τη συμμετοχή της πΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, παρά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Οι πιέσεις και ο εκβιασμός της Ελλάδας κατά της «Μακεδονίας» να αλλάξει το όνομά της εάν θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, η συνέχιση της απόστασης της χώρας μας από την ευρωατλαντική ενσωμάτωση δεν είναι μια λογική λύση.

Αυτό μπορεί να περιπλέξει περαιτέρω τις σχέσεις των γειτόνων των Βαλκανίων, που δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της ΕΕ, ούτε του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα παραβιάζει την οικονομική, εμπορική πολιτική, δηλαδή τις προτεραιότητες ασφάλειας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε αυτό το τμήμα των Βαλκανίων.

Τα τελευταία χρόνια οι διαπραγματεύσεις δείχνουν ότι δεν πρόκειται μόνο για το όνομα, αλλά και για την ταυτότητα του ‘μακεδονικού’ λαού. Ενώ γνωρίζουν όλοι, λόγω των συμφερόντων τους δεν πιέζουν την Ελλάδα.

Η πίεση έρχεται στη χώρα μας, αν και γνωρίζουν ότι η «Μακεδονία» έχει μεγαλύτερη πίστη στη σταθερότητα των Βαλκανίων αλλά και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλον τον κόσμο.

Είναι καιρός να δει αυτό ο κόσμος την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά των «Μακεδόνων», είναι καιρός η Ευρώπη να συνειδητοποιήσει ότι ενώ εδώ υπήρχε ένας ανεπτυγμένος (αρχαίος) πολιτισμός στην επικράτεια της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ο λαός έμεινε πολύ πίσω.

Μακεδονικό Έθνος- Македонска нација

(Στοιχεία από mn.mk)

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοπιανοί: Έχουμε ένα βιβλικό όνομα που δεν επιδέχεται συμβιβασμούς"

Βρίθει αλυτρωτικών αναφορών το σύνταγμα της ΠΓΔΜ

Το σύνταγμα της ΠΓΔΜ βρίθει αλυτρωτικών αναφορών, παρά τις αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις τις οποίες έχει υποστεί, με πιο πρόσφατη αυτή του 2011. Ο αλυτρωτισμός είναι ευκρινής ήδη από το προοίμιο του συντάγματος, το οποίο, μάλιστα, έχει τροποποιηθεί και βελτιωθεί έναντι της αρχικής μορφής του. Εκεί γίνεται λόγος για «τις παραδόσεις της πολιτειακής κατάστασης και νομιμότητας της Δημοκρατίας του Κρουσόβου και των αποφάσεων της Αντιφασιστικής Συνέλευσης της Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας, και το δημοψήφισμα της 8ης Σεπτεμβρίου 1991», ως θεμέλια της απόφασης για δημιουργία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», αλλά και του συντάγματος της χώρας.

Η Αντιφασιστική Συνέλευση της Λαϊκής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας, γνωστή με το ακρωνύμιο ASNOM, αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ως βασικό στόχο την «ενοποίηση» της γεωγραφικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας τα τμήματά της που ανήκαν τόσο στη Γιουγκοσλαβία όσο και στα υπόλοιπα κράτη ως υπό κατοχή. Στο άρθρο 3, το οποίο προσδιορίζει τα σύνορα της ΠΓΔΜ ως «απαραβίαστα», έχει γίνει μια προσθήκη η οποία αναφέρει ότι η χώρα «δεν έχει εδαφικές αξιώσεις έναντι οποιουδήποτε γειτονικού κράτους». Ωστόσο τονίζεται ότι τα σύνορα μπορεί να αλλάξουν μόνο σε συμφωνία με το σύνταγμα «και στην αρχή της ελεύθερης βούλησης, όσο και σε συμφωνία με τους γενικά αποδεκτούς διεθνείς κανόνες».

Τα άρθρα 4 και 7 του συντάγματος είναι εκείνα που προσδιορίζουν ως «μακεδονική» την ιθαγένεια και τη γλώσσα των Σλαβομακεδόνων της ΠΓΔΜ. Το άρθρο 49 του συντάγματος είναι, επίσης, μια κατ’ εξοχήν επίδειξη αλυτρωτισμού. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η Δημοκρατία ενδιαφέρεται για το καθεστώς και τα δικαιώματα εκείνων των προσώπων που ανήκουν στον Μακεδονικό Λαό σε γειτονικές χώρες καθώς και για τους εκπατρισμένους Μακεδόνες, βοηθά την πολιτισμική ανάπτυξη και προωθεί τους δεσμούς μεταξύ τους». Επ’ αυτού, στην τελευταία αναθεώρηση έγινε μια προσθήκη (Addendum) όπου αναφέρεται ότι «στην άσκηση αυτής της μέριμνας η Δημοκρατία δεν θα παρεμβαίνει στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών ή στις εσωτερικές υποθέσεις τους».

Τα άρθρα 130 και 131 περιγράφουν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα και, εν πολλοίς, σκιαγραφούν τα εμπόδια της Ελλάδας στην πορεία για μια συμφωνία erga omnes. Στο άρθρο 130 τονίζεται ότι αλλαγή στο σύνταγμα μπορεί να γίνει α) με πρόταση του προέδρου (δηλαδή του εκ του VMRO προερχόμενου Γκιόργκι Ιβάνοφ), β) με κυβερνητική πρωτοβουλία 30 βουλευτών ή γ) με 150.000 υπογραφές. Στο άρθρο 131 ορίζεται ότι «για να αρχίσει» η διαδικασία αλλαγής του συντάγματος, απαιτούνται τα δύο τρίτα (δηλαδή 80 από τους 120 βουλευτές) της Βουλής. Επ’ αυτού έχει γίνει μια ενδιαφέρουσα προσθήκη το 2005, όπου η πλειοψηφία των ψήφων στη Βουλή θα πρέπει να ανταποκρίνεται όχι επί του συνόλου του πληθυσμού της ΠΓΔΜ αλλά επί κοινοτήτων που την απαρτίζουν.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρίθει αλυτρωτικών αναφορών το σύνταγμα της ΠΓΔΜ"

Απειλή Γιλντιρίμ: Μην μεταφέρετε την κρίση των Ιμίων στο σήμερα

Σε απειλητικούς τόνους έναντι τις Ελλάδας κινήθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ με αφορμή την επέτειο των γεγονότων στα Ιμια.

Οπως μεταδίδει η Haberturk, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης με τον Πρωθυπουργό του Νίγηρα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός προειδοποίησε την Αθήνα λέγοντας ότι «δεν συμβαδίζουν με την καλή γειτονία η μεταφορά της κρίσης των Ιμίων του 1996 στο σήμερα και οι σχετικές ενέργειες».

Οπως είπε ο Γιλντιρίμ απευθυνόμενος στην Ελλάδα «δεν είναι σωστό να επιχειρούν οι γείτονες μας να έχουν την φιλοδοξία του ψαρέματος σε θολωμένα νερά τη στιγμή που εμείς είμαστε απασχολημένοι με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Και έσπευσε να προσθέσει σε απειλητικό τόνο: «Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε με θετικό τρόπο μια τέτοια προσπάθεια. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι παρόμοιο, ως Τουρκία, έχουμε πάντα στην διάθεση μας προφυλάξεις. Κανείς να μην ανησυχεί».

Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλή Γιλντιρίμ: Μην μεταφέρετε την κρίση των Ιμίων στο σήμερα"

Σκοπιανό: Τρεις ώρες κράτησε η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στο Νταβός

Την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα για το θέμα των Σκοπίων, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, αναμένεται να καθορίσει η συνάντηση που ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, στο Νταβός, ανάμεσα στους πρωθυπουργούς της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο πρωθυπουργών είχε διάρκεια δύο ωρών. Στη συνέχεια μπήκαν και μετείχαν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ. Το τετ-α-τετ των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε περί τις 19:00, έπειτα από τρεις ώρες.

Ήταν μία πολυαναμενόμενη συνάντηση, με ιδιαίτερο βάρος και συμβολισμό έτσι κι αλλιώς, αφού οι δύο πρωθυπουργοί θα διερευνήσουν τις δυνατότητες μίας ιστορικής σύγκλισης για τη μείζονα διαφορά στο ονοματολογικό, αλλά και τα άλλα θέματα (αλυτρωτισμός εκ της γειτονικής χώρας) που χωρίζουν τις δύο πλευρές για δεκαετίες πλέον.  
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά έχει επισημάνει ότι ο κ. Ζάεφ από την πρώτη στιγμή έχει δείξει μια διάθεση συνεννόησης και συμβολής στην αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό, σε αντίθεση με τον αλυτρωτισμό που εξέφρασαν οι προκάτοχοί του. 



Η Αθήνα θεωρεί τη στάση αυτή θετική, αλλά περιμένει να αποδειχθεί και στην πράξη, δηλαδή στις διαπραγματεύσεις που γίνονται υπό τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εκφράσει στον κ. Ζάεφ την εθνική θέση για σύνθετη ονομασία, κοινή έναντι όλων (erga omnes) και φυσικά απόρριψη κάθε αλυτρωτισμού από την πλευρά της γειτονικής χώρας.

Από το αποτέλεσμα της συνάντησης και το νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί στις διαπραγματεύσεις, θα εξαρτηθούν όχι μόνο οι διπλωματικές κινήσεις το επόμενο διάστημα, αλλά και οι κινήσεις της κυβέρνησης στο εσωτερικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με βάση τα νέα δεδομένα, που κατά πάσα πιθανότητα θα προκύψουν, η κυβέρνηση αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για ενημέρωση της αντιπολίτευσης, ίσως και της Βουλής.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοπιανό: Τρεις ώρες κράτησε η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στο Νταβός"

Ομολογία - σοκ από τον πρέσβη των ΗΠΑ: Πιέζαμε τον Καραμανλή για το Σκοπιανό

Σάλο προκαλεί η κυνική παραδοχή του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ότι παλαιότερα οι ΗΠΑ είχαν ασκήσει σφοδρότατες πιέσεις στον τότε Έλληνα πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, να υποχωρήσει από τις εθνικές «κόκκινες γραμμές» και να ενδώσει σε αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία»
.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», ο κ. Πάιατ προχώρησε στη συγκεκριμένη αποκάλυψη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του τη Δευτέρα (22/01/2018) στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Πάιατ επισήμανε ότι οι ΗΠΑ δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται και τόσο για το ονοματολογικό των Σκοπίων και πως η χώρα του δεν έχει τη διάθεση να εμπλακεί στο όλο θέμα.

Εξάλλου, μιλώντας με τον κ. Μπουτάρη, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως «θετική συγκυρία» την παρουσία του Ζόραν Ζάεφ στο «τιμόνι» της γείτονος, υποστηρίζοντας πως έχει αλλάξει το κλίμα πλέον στα Σκόπια, γεγονός που ενδεχομένως θα συμβάλει στην καλή πορεία των διμερών διαπραγματεύσεων.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Ομολογία - σοκ από τον πρέσβη των ΗΠΑ: Πιέζαμε τον Καραμανλή για το Σκοπιανό "

Το Freedom TV της Κωνσταντοπούλου είναι πια on air (video)

Το είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό και χθες, Τρίτη 23 Ιανουαρίου έγινε πράξη. Το νέο διαδικτυακό μέσο της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι πια γεγονός.

Το Freedom TV είναι on air, με την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κάνει λόγο για συλλογική προσπάθεια και ανιδιοτελή κόπο.

«Το freedomtv μόλις άνοιξε και σε περιμένει να το γεμίσεις. Το freedomtv είναι η σφεντόνα μας, που θα νικήσει. Γιατί οπλίζεται με την αλήθεια. Τη δική σου αλήθεια» έγραψε χαρακτηριστικά.





Διαβάστε Περισσότερα » "Το Freedom TV της Κωνσταντοπούλου είναι πια on air (video)"

Κατάληψη στα γραφεία του ΕΦΚΑ γιατί δεν υπάρχουν καθαρίστριες

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΦΚΑ πανελλαδικά προχώρησαν οι εργαζόμενοι του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απουσία καθαριστριών.

«Από τις 2 Ιανουαρίου δεν φρόντισε η δοίκηση να ανανεώσει τις συμβάσεις των καθαριστριών με αποτέλεσμα τους χώρους να καθαρίζουν συνάδελφοι με δικά τους έξοδα» κατήγγειλε ο πρόεδρος των εργαζομένων μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με τον ίδιο η απάντηση της διοίκησης στις συνεχείς οχλήσεις του ήταν η γραφειοκρατία.

«Η εκτίμηση είναι ότι το Πάσχα και βλέπουμε θα ευοδοθεί ο διαγωνισμός» κατέληξε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάληψη στα γραφεία του ΕΦΚΑ γιατί δεν υπάρχουν καθαρίστριες"

Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Οι ανατροπές από 1η Φεβρουαρίου - Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση

Στο κοινωνικό τιμολόγιο εντάσσονται πλεόν όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα, ενώ οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισόδημα Αλληλεγγύης θα πρέπει να υποβάλλουν νεά αίτηση.

Οι κατηγορίες που μπορούν να ενταχθούν στο ΚΟΤ παραμένουν δύο, αλλά ορίζονται πολύ αυστηρότερα και διευρυμένα κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολικότερη περιουσιακή εικόνα του νοικοκυριού αλλά και την περιουσιακή κατάσταση όλων των ατόμων που κατοικούν σε αυτό.

Στην πρώτη κατηγορία, στην οποία η παρέχεται γενναία έκπτωση έως 70%, εντάσσονται όσοι πληρούν τα αυστηρά κριτήρια λήψης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (πχ ακίνητη περιουσία νοικοκυριού με παιδιά όχι πάνω από 150.000 ευρώ, ύψος εισοδήματος έως 3.000 ευρώ για πολυμελή νοικοκυριά), τα οποία παρατίθενται αναλυτικά παρακάτω.

Στη δεύτερη κατηγορία, στην οποία παρέχεται έκπτωση γύρω στο 35%, εντάσσονται όσοι πληρούν τα κριτήρια που ορίστηκαν για τη λήψη του κοινωνικού μερίσματος (ήτοι αξία ακίνητης περιουσίας όλων των μελών του νοικοκυριού έως 180.000, συνολικό ύψος εισοδήματος μέχρι 9.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 25% για κάθε ανήλικο μέλος).

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι όσοι δεν πληρούν τα κριτήρια που ορίζονται για την υπαγωγή τους στην πρώτη ή στη δεύτερη κατηγορία αποκλείονται από το ΚΟΤ, ανεξαρτήτως εάν το δικαιούνταν βάσει των κριτηρίων που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Ακόμη βάσει των αλλαγών πλέον δεν θα εντάσσονται όλοι οι πολύτεκνοι στο τιμολόγιο πολυτέκνων της ΔΕΗ, αλλά θα εισάγονται στο ΚΟΤ εφόσον πληρούν τα αυστηρά κριτήρια που τίθενται.

Η υποβολή αιτήσεων στο νέο σύστημα, το οποίο θα τηρείται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου 2018.

Καθιερώνονται δύο κατηγορίες

Συγκεκριμένα με την αναθεώρηση του ΚΟΤ καθιερώνονται πλέον δύο κατηγορίες:

Στην πρώτη κατηγορία υπάγονται όσοι πληρούν τα κριτήρια λήψης Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Αυτοί θα έχουν έκπτωση στην τιμή του ρεύματος (ανταγωνιστικό τιμολόγιο) 75 ευρώ / MWh και απαλλαγή από χρεώσεις χρήσης δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) και διανομής (ΑΔΜΗΕ). Στο σύνολο του τιμολογίου εκτιμάται ότι η έκπτωση φτάνει το 70%.

Στη δεύτερη κατηγορία υπάγονται όσοι πληρούν κριτήρια αντίστοιχα με εκείνα που ορίστηκαν για τη λήψη κοινωνικού μερίσματος.

Σε αυτή την περίπτωση η έκπτωση στην τιμή του ρεύματος είναι 45 ευρώ / MWh, με αποτέλεσμα στο σύνολο του τιμολογίου η έκπτωση να διαμορφώνεται περί του 35%.
Αλλάζουν και διευρύνονται τα κριτήρια υπαγωγής

Προκειμένου, τονίζει το υπουργείο, να βελτιωθεί η στόχευση του συστήματος και να εξοικονομηθούν πόροι για τη χρηματοδότηση των μεγαλύτερων ελαφρύνσεων προς τους πλέον ευάλωτους, αντιμετωπίζονται περιπτώσεις καταχρηστικής υπαγωγής στο ΚΟΤ:

Αλλάζουν τα κριτήρια υπαγωγής, ώστε να μην λαμβάνεται υπόψη μόνο το εισόδημα, αλλά η συνολικότερη περιουσιακή εικόνα του νοικοκυριού.

Αποκλείονται, έτσι, περιπτώσεις, όπως βίλες εκατοντάδων τετραγωνικών σε «ακριβές» περιοχές, οι ιδιοκτήτες των οποίων διαθέτουν υπερπολυτελή αυτοκίνητα και εισόδημα από καταθέσεις εξωτερικού, αλλά εμφανίζουν χαμηλό εισόδημα και είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, σημειώνει το υπουργείο.

Λαμβάνονται υπόψη εισοδήματα και περιουσία όλων των ατόμων που κατοικούν στο νοικοκυριό και που φιλοξενούνται από τον κύριο δικαιούχο.

Αποκλείονται, έτσι, περιπτώσεις όπου δικαιούχος δηλώνεται ο ενήλικας με το χαμηλότερο εισόδημα (π.χ. συνταξιούχος), ενώ στο ίδιο σπίτι μένουν και άλλοι ενήλικες με υψηλότερα εισοδήματα, εξηγεί το υπουργείο.
Τι θα ισχύσει για τους πολύτεκνους

Οι πολύτεκνοι εισάγονται στο ΚΟΤ με τα αντίστοιχα κριτήρια (μέχρι σήμερα υπήρχε μόνο το τιμολόγιο πολυτέκνων της ΔΕΗ, όπου δεν υπήρχαν εισοδηματικά κριτήρια).

Αποκλείονται, έτσι, περιπτώσεις ιδιαίτερα εύπορων πολιτών με τέσσερα ή περισσότερα τέκνα, που επωφελούνταν των εκπτώσεων, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους πολύτεκνους που δικαιούνται τις εκπτώσεις να τις λάβουν και από άλλους προμηθευτές πλην της ΔΕΗ, σημειώνει το υπουργείο.
Σχέση επιδοτούμενης κατανάλωσης με τη σύνθεση του νοικοκυριού

Η επιδοτούμενη κατανάλωση θα εξαρτάται από την σύνθεση του νοικοκυριού (όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα με τα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης).

Επίσης καταργείται η απένταξη σε περιπτώσεις υπέρβασης της μέγιστης κατανάλωσης μέχρι 10%.

Περιπτώσεις αύξησης της επιδοτούμενης κατανάλωσης

Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, τα παραπάνω όρια κατανάλωσης αυξάνονται κατά 300 kWh.

Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα παραπάνω όρια κατανάλωσης αυξάνονται κατά 600 kWh.

Αιτήσεις από 1η Φεβρουαρίου

Η υποβολή αιτήσεων στο νέο σύστημα το οποίο θα τηρείται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου 2018.

Θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος μέχρι την 30η Απριλίου, κατά την οποία οι δικαιούχοι θα έχουν τον χρόνο να υποβάλουν νέα αίτηση και να ενταχθούν στο νέο ΚΟΤ με βάσει τα νέα στοιχεία.

Τι ίσχυε μέχρι τώρα

Με το σύστημα που ίσχυε μέχρι σήμερα υπήρχαν δύο κατηγορίες ΚΟΤ.

Στην πρώτη εντάσσονταν άτομα με χαμηλά εισοδήματα και τρίτεκνοι, λαμβάνοντας έκπτωση στο σύνολο του τιμολογίου περί το 22%.

Στην δεύτερη εντάσσονταν άνεργοι, ΑΜΕΑ και άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, με έκπτωση έως 39%.

Μοναδικό κριτήριο υπαγωγής ήταν το ετήσιο συνολικό οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.
Τα κριτήρια για τη λήψη ΚΕΑ

Όπως προαναφέρθηκε στην πρώτη κατηγορία του ΚΟΤ, η οποία προσφέρει έκπτωση έως 70%, υπάγονται όσοι πληρούν τα κριτήρια λήψης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Υπενθυμίζεται ότι αυτά είναι:

i. Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.

ii. Η αντικειμενική δαπάνη της κινητής περιουσίας του νοικοκυριού (επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 6.000 ευρώ.

iii. Το συνολικό ύψος εισοδήματος ή καταθέσεων του νοικοκυριού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., έως έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης, δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα ποσά στον παρακάτω πίνακα

Τα κριτήρια για τη λήψη κοινωνικού μερίσματος

Στη δεύτερη κατηγορία ΚΟΤ υπάγονται όσοι πληρούν κριτήρια αντίστοιχα με εκείνα που ορίστηκαν για τη λήψη κοινωνικού μερίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι αυτά είναι:

i. Η συνολική φορολογητέα αξία ακίνητης περιουσίας όλων των μελών του νοικοκυριού, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος. Προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος μέχρι το ποσό των 180.000.

ii. Το συνολικό ύψος εισοδήματος δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 25% για κάθε ανήλικο μέλος.

dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Οι ανατροπές από 1η Φεβρουαρίου - Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση"

Η απόφαση για τη λειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων - Απουσίες, εγγραφές, μετεγγραφές, αργίες, αποβολές κλπ

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Σε αυτήν περιλαμβάνονται σημαντικές διατάξεις για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό που αφορούν στη γενικότητερη λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων (μετεγγραφές, αργίες, απουσίες, απαλλαγές από μαθήματα, παιδαγωγικά μέτρα, διαγωγή κ.α.)

Ειδικότερα για τις αργίες αναφέρεται το εξής:

Αν τα σχολεία δεν λειτουργήσουν για διάστημα μεγαλύτερο των δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών, το διδακτικό έτος μπορεί να παραταθεί για αντίστοιχο ή μικρότερο χρονικό διάστημα με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μετά από εισήγηση του/της Περιφερειακού/ής Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διακοπές – Αργίες -Εορταστικές Εκδηλώσεις

Διδασκαλία μαθημάτων δεν διεξάγεται και εξετάσεις δεν διενεργούνται κατά τις ακόλουθες χρονικές περιόδους του σχολικού έτους:

α) Διακοπές Χριστουγέννων, από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου.

β) Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά.

γ) Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου, με την επιφύλαξη της παρ. 9 του άρθρου 1.

Ημέρες αργίας των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων, Γυμνασίων ΕΑΕ, Λυκείων ΕΑΕ, Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων και Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) ορίζονται:

α) όλες οι Κυριακές

β) οι θρησκευτικές εορτές του Αγίου Πνεύματος και των Τριών Ιεραρχών,

γ) οι εθνικές επέτειοι της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου

δ) η Καθαρά Δευτέρα ε) η 1η Μαΐου

στ) οι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ημέρες αργίας για την έδρα κάθε σχολείου λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής εορτής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Διαβάστε Περισσότερα » "Η απόφαση για τη λειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων - Απουσίες, εγγραφές, μετεγγραφές, αργίες, αποβολές κλπ"

ΟΕΝΓΕ: Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 31 Ιανουαρίου

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου αποφάσισε, μετά από έκτακτη συνεδρίαση, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει: «Η έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας (ΕΓ) θεωρήθηκε επιβεβλημένη αφού ενημερωθήκαμε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΣ) την Πέμπτη 18/01/2018, για το σκεπτικό της απόφασης του αρμόδιου Κλιμακίου το οποίο είχε συνεδριάσει στις 12/12/2017. Αναγκαστήκαμε να παρέμβουμε τηλεφωνικά, πριν την πραγματοποίηση της συνάντησης με την Πρόεδρο του ΕΣ την οποία είχαμε ζητήσει με έγγραφό μας από τις 17/01/18, γιατί για μία ακόμη φορά πάρεδροι στην Αθήνα, στην Πάτρα, στην Πρέβεζα δεν υπέγραφαν τα εντάλματα πληρωμής συναδέλφων επικουρικών.

Σύμφωνα με την απόφαση εγκρίνεται η πληρωμή των δεδουλευμένων μέχρι τη δημοσίευσή της, για τους επικουρικούς γιατρούς με το σκεπτικό της «συγγνωστής πλάνης» και για το υπόλοιπο επικουρικό προσωπικό με βάση το Π.Δ. 164, άρθρο 7, παράγραφος 2, στην οποία αναφέρεται ότι: «Σε περίπτωση που η άκυρη σύμβαση εκτελέσθηκε εν όλω ή εν μέρει, καταβάλλονται στον εργαζόμενο τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά».

Σε κάθε περίπτωση, οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που υπερβαίνουν το 24μηνο, τόσο των επικουρικών γιατρών όσο και των υπόλοιπων συναδέλφων επικουρικών θεωρούνται μη νόμιμες. Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύουν με απόλυση τουλάχιστον 1000 συνάδελφοι πολύ πριν τη λήξη της σύμβασής τους στις 31/12/2018.

Η κυβέρνηση έχει στο ακέραιο την ευθύνη για το πρόβλημα που έχει προκύψει και οφείλει να δώσει λύση ώστε κανείς συνάδελφος επικουρικός να μην απολυθεί. Καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμού και επανάπαυσης τη στιγμή που μεγαλώνει, μέρα με τη μέρα, η αγωνία των συναδέλφων για το αν θα έχουν δουλειά μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Είναι πρόκληση από τη μία «να αναγνωρίζει» «το έργο που προσφέρουν οι επικουρικοί», «τη στήριξή τους στο δημόσιο σύστημα υγείας» και από την άλλη να τους «ανταμείβει» παρατείνοντας το καθεστώς της ασφυκτικής εργασιακής ομηρίας, οδηγώντας τους αργά ή γρήγορα στην απόλυση και την ανεργία και ολόκληρα τμήματα και κλινικές σε κατάρρευση.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι συνάδελφοι επικουρικοί καλύπτουν ζωτικές ανάγκες, ένα ελάχιστο τμήμα των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν. Ότι κανείς δεν περισσεύει. Ότι οι προσλήψεις που έχει εξαγγείλει όχι μόνο δεν καλύπτουν τις κενές οργανικές θέσεις, αλλά είναι σε πλήρη διάσταση με τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό ώστε να αναπτυχθεί πλήρως το δημόσιο σύστημα Υγείας και ο λαός να απολαμβάνει υψηλού επιπέδου, απολύτως δωρεάν, υπηρεσίες Υγείας».

Μοναδική λύση η κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων των εργαζόμενων στο δημόσιο σύστημα Υγείας ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους ασθενείς.

Η ΟΕΝΓΕ δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχη να γίνονται οι συνάδελφοι επικουρικοί μπαλάκι μεταξύ της κυβέρνησης και του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΕΝΓΕ: Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 31 Ιανουαρίου"

Ράμα: Μέχρι την άνοιξη μπορούμε να λύσουμε όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν με την Ελλάδα

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για την επίλυση ορισμένων ζητημάτων που εκκρεμούν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν την επόμενη άνοιξη, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα σε συνέντευξή του στο «Report TV».

Ο Έντι Ράμα δεν διευκρίνισε πάντως ποια είναι τα συγκεκριμένα ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

«Ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία αυτόν τον διάλογο και να εισέλθουμε σε μια νέα εποχή στρατηγικής συνεργασίας με τη γειτονική χώρα, αλλά και σε μια εποχή που τα προβλήματα του παρελθόντος δεν θα παρουσιαστούν ως προβλήματα του μέλλοντος και οι σκιές του παρελθόντος να παραμείνουν στο παρελθόν», υπογράμμισε ο Ράμα ανακοινώνοντας ότι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ράμα: Μέχρι την άνοιξη μπορούμε να λύσουμε όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν με την Ελλάδα"

To 82% του παγκόσμιου πλούτου πήγε το 2017 στο 1% της οικονομικής ελίτ!

Στην έκθεση της Oxfam για την κατανομή του πλούτου τη χρονιά που μας πέρασε διαβάζουμε πως το πλουσιότερο 1% του πλανήτη έβαλε στο χέρι του το 82% του παγκόσμιου πλούτου.

Την ίδια ώρα που το φτωχότερο μισό του κόσμου δεν είδε καμία αύξηση στο μερίδιό του!

Η Oxfam βλέπει πίσω από την ακατανόητη αυτή ανισορροπία της αγοράς τη φοροδιαφυγή, την επιρροή του κόσμου των επιχειρήσεων στους νομοθέτες, την καταστρατήγηση των εργασιακών κεκτημένων αλλά και τις περικοπές των εταιριών, λέγοντάς μας πως όλα αυτά είναι ενδεικτικά ενός συστήματος που καταρρέει.

Η έκθεσή της δεν έμεινε φυσικά στο απυρόβλητο της κριτικής, η Oxfam απαντά όμως λέγοντας πως τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Το 2016-2017 είδε εξάλλου τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων που έχουν καταγραφεί ποτέ, με έναν καινούριο να ξεπηδά κάθε δυο μέρες!

Ο γενικός διευθυντής του βρετανικού παραρτήματος της Oxfam, Mark Goldring, ισχυρίστηκε πως αυτή η στατιστική αποκαλύπτει ότι «κάτι πάει πολύ στραβά στην παγκόσμια οικονομία». Και η Oxfam φαίνεται πως ξέρει καλά τι λέει, καθώς εκπονεί αντίστοιχες εκθέσεις τα τελευταία πέντε χρόνια.

Πέρυσι, για παράδειγμα, εκτίμησε πως οι 8 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη είχαν στα χέρια τους τόσο πλούτο όσο και το φτωχότερο μισό κομμάτι του κόσμου. Για το 2018 μας λέει πως το νούμερο αυτό αποκρυσταλλώθηκε στους 42 ιδιώτες, αλλάζοντας και την περσινή εκτίμηση από 8 σε 61, αναθεώρηση επιβεβλημένη μας λέει ο Goldring από τα νέα στοιχεία που ξεπηδούν συνεχώς.

«Όταν το κοιτάς, πρόκειται για ένα απαράδεκτο επίπεδο ανισοτήτων», είπε ο Goldring στο BBC, «η συγκέντρωση του ακραίου πλούτου στην κορυφή δεν είναι σημάδι ακμάζουσας οικονομίας, αλλά σύμπτωμα ενός συστήματος που αποτυγχάνει για εκατομμύρια σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους με μισθούς φτώχειας, που φτιάχνουν τα ρούχα μας ή καλλιεργούν τα φαγητά μας».

Αν η εργασία, μας λέει, είναι να μας οδηγήσει εκτός παγκόσμιας φτώχειας, τότε θα πρέπει να εξισωθούν τα μεροκάματα γυναίκας-άντρα, να εργάζονται όλοι σε αξιοπρεπείς συνθήκες και να αμείβονται δίκαια για τη δουλειά που προσφέρουν: «Αν αυτό σημαίνει λιγότερα για τους ήδη πλούσιους, τότε είναι ένα τίμημα που εμείς -και αυτοί- πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε», καταλήγει.

Ο διευθυντής ωστόσο του think tank Institute of Economic Affairs, Mark Littlewood, διαφώνησε με τα στατιστικά λέγοντας πως η Oxfam έκανε μια χοντροκομμένη και παραπλανητική εκτίμηση της παγκόσμιας φτώχειας, «δαιμονοποιώντας τον καπιταλισμό». Κάτι που όμως μας λέει «είναι της μόδας στον πλούσιο δυτικό κόσμο, αλλά παραβλέπει τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν βγει από τη φτώχεια ως αποτέλεσμα των ελεύθερων αγορών»…

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "To 82% του παγκόσμιου πλούτου πήγε το 2017 στο 1% της οικονομικής ελίτ!"

Σκοπιανό: Είδηση-«βόμβα» για τις διαπραγματεύσεις – Τέλος ο Ναουμόφσκι από τις συζητήσεις με Νίμιτς

Αλλάζουν τα δεδομένα στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό – Εκτός των διαπραγματεύσεων ο Βάσκο Ναουμόφσκι, μετά τις δηλώσεις που προκάλεσαν «σάλο» και το άδειασμα από την Σκοπιανή κυβέρνηση.

Με τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας-Σκοπίων και τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας των Σκοπίων, Telma.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων τις δύο χώρες θα εκπροσωπούν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ.

Να υπενθυμίσουμε πως κατά την πρώτη συνάντηση που είχαν οι δυο πλευρές στη Νέα Υόρκη, τις δύο χώρες είχαν εκπροσωπήσει οι πρέσβεις Αδαμάντιος Βασιλάκης και Βάσκο Ναουμόφσκι, με τον τελευταίο όμως να προκαλεί σάλο με τις δηλώσεις του για τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοπιανό: Είδηση-«βόμβα» για τις διαπραγματεύσεις – Τέλος ο Ναουμόφσκι από τις συζητήσεις με Νίμιτς "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news