facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Ποιοι συνταξιούχοι πρέπει να κάνουν νέες αιτήσεις για τα αναδρομικά

Νέα αναδρομικά ποσά μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι, λόγω λάθος κρατήσεων στις επικουρικές συντάξεις.

Οι κρατήσεις, παρά τη μείωση στις επικουρικές συνέχισαν να μένουν στα ίδια επίπεδα και έτσι οι συνταξιούχοι μπορούν και μάλιστα χωρίς προσφυγή στη Δικαιοσύνη να τα διεκδικήσουν και να τα πάρουν πίσω.

Με το νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) και το άρθρο 96 οι συνταξιούχοι που είχαν άθροισμα πάνω από τα 1.300 ευρώ με δύο συντάξεις υπέστησαν μεγάλες περικοπές στο ποσό της επικουρικής τους σύνταξης.

Οι περικοπές έγιναν μέσω επανυπολογισμού των ποσών και έφτασαν σε πολλές περιπτώσεις ως και 50% επί των καταβαλλόμενων συντάξεων.

Το ΕΤΕΑ, όμως, διατήρησε επί των νέων και μικρότερων επικουρικών συντάξεων τις κρατήσεις – περικοπές του Μνημονίου και συγκεκριμένα του νόμου 3986/2011 που ίσχυαν και επιβάλλονταν πριν από τον επανυπολογισμό.

Οι μειώσεις του εν λόγω νόμου επιβάλλονται σε ποσά επικουρικής άνω των 300 ευρώ με ποσοστά 3% έως 10% ανά 50 ευρώ.

Αυτή η κλιμάκωση των μειώσεων θα έπρεπε να καταργηθεί για τις επικουρικές που επανυπολογίστηκαν και είτε έπεσαν κάτω από τα 300 ευρώ είτε μειώθηκαν σημαντικά και θα έπρεπε να έχουν μικρότερη μείωση από το ν. 3986/2011. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Οι συνταξιούχοι ετοιμάζουν αιτήσεις σχετικά με:

-Λανθασμένη επιστροφή κρατήσεων Υγειονομικής Περίθαλψης
-Μείωση συντάξεων από 01-01-2018
-Επιστροφή κρατήσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το ΕΤΕΑΕΠ (Εισφορά Αλληλεγγύης)

Στο μεταξύ οδηγίες σχετικά με την επιστροφή διαφόρων ποσών που παρακρατήθηκαν υπέρ υγειονομικής περίθαλψης στις περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων παρέχει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με έγγραφό του.

Συγκεκριμένα, προς διευκόλυνση των δικαιούχων και προκειμένου να εφαρμοστεί με ενιαίο τρόπο η καταβολή αναδρομικών παροχών στους δικαιούχους, μετά το θάνατο των συνταξιούχων των φορέων που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

α) Στις περιπτώσεις που υπάρχει δικαίωμα σε σύνταξη, λόγω θανάτου, κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2017, σε μέλη οικογένειας του θανόντος συνταξιούχου, οι διαφορές ποσών που παρακρατήθηκαν υπέρ υγειονομικής περίθαλψης, καταβάλλονται είτε αυτόματα από τις μηχανογραφικές υπηρεσίες, όταν μπορεί να γίνει διασταύρωση των στοιχείων του θανόντος με τα στοιχεία των δικαιούχων σύνταξης, λόγω θανάτου είτε με χειρόγραφη διαδικασία, μετά από αίτηση του δικαιούχου της σύνταξης, λόγω θανάτου.

β) Εάν δεν καταβάλλεται σύνταξη κατά τα ανωτέρω, η επιστροφή κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης κατά τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 4501/2017, θα γίνεται στους νόμιμους κληρονόμους του συνταξιούχου που απεβίωσε είτε εξ αδιαθέτου είτε εκ διαθήκης.

Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να αποδεικνύεται στην υπηρεσία η ιδιότητα του κληρονόμου με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

- Στην περίπτωση που δεν έχει δημοσιευτεί διαθήκη: Πρόσφατο πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης, πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών και πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομικού δικαιώματος (υποβάλλεται από όλους τους δικαιούχους).

- Στην περίπτωση που έχει δημοσιευτεί διαθήκη αντίγραφο της διαθήκης: Πρόσφατα πιστοποιητικά περί μη προσβολής/αμφισβητήσεως του κληρονομικού δικαιώματος και περί μη δημοσίευσης άλλης/νεότερης διαθήκης, καθώς και πιστοποιητικό περί μη αποποίησης του κληρονομικού δικαιώματος (υποβάλλεται από όλους τους δικαιούχους).

- Εάν υπάρχουν περισσότεροι του ενός δικαιούχοι, η αίτηση για την απόδοση των αναδρομικών θα υποβάλλεται είτε ξεχωριστά από τον καθέναν είτε από έναν, νόμιμα εξουσιοδοτημένο να ενεργήσει ως εκπρόσωπος των υπολοίπων.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι συνταξιούχοι πρέπει να κάνουν νέες αιτήσεις για τα αναδρομικά"

Τσίπρας: Δεν είναι παράλογο να μπει ο όρος «Μακεδονία» σε σύνθετη ονομασία

«Αν υπάρξει ευκαιρία λύσης, θα είναι εθνική ανοησία να μην την αξιοποιήσουμε», επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας, καθιστώντας καθαρή τη θέση του στο θέμα που αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαιώνει πως σέβεται «τις ανησυχίες και ειδικότερα τις ευαίσθητες χορδές των συμπατριωτών μας στη βόρεια Ελλάδα. Άλλωστε και εγώ είμαι μισός Μακεδόνας», θυμίζει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Και συνεχίζει: «Ωστόσο, αυτό που τους καλώ να εκτιμήσουν νηφάλια είναι το τι προάγει το εθνικό συμφέρον και τι το υπονομεύει. Η μη λύση το υπονομεύει. Εδώ και 25 χρόνια οι γείτονες αναγνωρίζονται με το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας” από πολλές χώρες, ενώ εμείς παλεύουμε παντού ώστε να τους αποκαλούν όλοι ΠΓΔΜ.

Ονομασία δηλαδή σύνθετη στην οποία περιλαμβάνεται ο όρος ‘'Μακεδονία'’, χωρίς όμως κανέναν προσδιορισμό που να αποτρέπει οικειοποίηση και της γεωγραφίας και της ιστορίας. Αν λοιπόν υπάρξει ευκαιρία λύσης που θα αναιρεί αυτά τα αρνητικά δεδομένα που μας φόρτωσαν το 1992, τότε θα είναι εθνική ανοησία να μην την αξιοποιήσουμε».

Και επί του πρακτέου, «δεν είναι παράλογο, όμως, να εμπεριέχεται ο όρος ‘‘Μακεδονία’’ σε μία σύνθετη ονομασία, είτε με γεωγραφικό είτε με χρονικό προσδιορισμό, έναντι όλων, έτσι ώστε να γίνεται απολύτως σαφές ότι κανείς δεν διεκδικεί εδάφη ή ιστορία άλλων λαών».

Αναφορικά με τη διακριτή στάση του κυβερνητικού εταίρου, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναγνωρίζει πως «ο Πάνος (Καμμένος) έχει επίγνωση του προβλήματος και είναι ένας έντιμος και πατριώτης πολιτικός. Έχει επιφυλάξεις και τις έχει εκφράσει στο κυβερνητικό συμβούλιο, ωστόσο έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους την εμπιστοσύνη του στις προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών και την επιθυμία του να υπάρξει ευρεία συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στο ζήτημα αυτό, εφόσον βέβαια βρεθεί ικανοποιητική συμφωνία».

Αντιθέτως, «ο κ. Μητσοτάκης διαπράττει τραγικό πολιτικό σφάλμα. Στο ονοματολογικό έχει μία ευκαιρία να δείξει στάση εθνικής υπευθυνότητας. Δεν τολμά να πει ευθέως τη στάση της ΝΔ. Μία παίρνει αποστάσεις από τα συλλαλητήρια και την άλλη διαγράφει όσους αποτρέπουν τους βουλευτές του από το να συμμετέχουν. Έτσι αποδεικνύει στους Έλληνες ότι είναι ικανός να υπηρετήσει οποιαδήποτε άποψη, αρκεί να έχει ψηφοθηρικό όφελος και στους Ευρωπαίους ότι είναι ένας αναξιόπιστος πολιτικός, κλασικός εκπρόσωπος του παλιού πολιτικού προσωπικού που χρεοκόπησε τη χώρα».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο «Έθνος της Κυριακής»

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Δεν είναι παράλογο να μπει ο όρος «Μακεδονία» σε σύνθετη ονομασία"

"Καμπανάκι" από τον Τσακαλώτο: Υπαρκτός ο κίνδυνος να μειωθεί το αφορολόγητο από το 2019

Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μειωθεί το αφορολόγητο από το 2019 και όχι από το 2020, όπως έχει ήδη ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος "Έχουμε δύο κινδύνους. Ο ένας είναι οι τράπεζες. Ο άλλος είναι το ΔΝΤ να ζητήσει να έρθει το αφορολόγητο το '19. Πώς το αντιμετωπίζεις; Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς. Φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. Αλλά δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα".

Επιπλέον ο ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι, «Έχουμε πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα. Έχουμε και προβλήματα με τους πλειστηριασμούς. Η βασική θέση της Αριστεράς είναι η κοινωνική στέγαση, οποίος θα πρέπει να μπορεί να παίρνει δάνειο, και οι τράπεζες πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τα χρήματά τους. Όταν υπάρχει κρίση πρέπει να πάρεις μέτρα. Αυτά τα μέτρα θα τα δεις όταν υπάρχει κανονικότητα και προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί».

Στο μεταξύ νέο κείμενο παρέμβαση κατέθεσε η ομάδα των 53+, στην οποία ανήκει ο κ. Τσακαλώτος. Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι "ο στόχος της εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 αποτελεί ασφαλώς μια κρίσιμη καμπή, αλλά δεν θα οδηγήσει αυτόματα στην ανάκτηση κυριαρχίας κατά την άσκηση οικονομικής πολιτικής".

Διαβάστε το κείμενο που κατέθεσε η ομάδα των 53+ εδώ

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » ""Καμπανάκι" από τον Τσακαλώτο: Υπαρκτός ο κίνδυνος να μειωθεί το αφορολόγητο από το 2019"

Που στήνονται μπλόκα αγροτών από την Δευτέρα και τις επόμενες μέρες

Εντείνονται οι προετοιμασίες των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων για το στήσιμο μπλόκων σε κομβικά σημεία της χώρας από τις 22 έως τις 28 Γενάρη, ανταποκρινόμενοι στην απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, κλιμακώνοντας την πάλη τους ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα των μνημονίων και της ΚΑΠ της ΕΕ, που τους σπρώχνουν, ακόμα γρηγορότερα, στο ξεκλήρισμα.

Σταθμός σε αυτήν την αγωνιστική πορεία θα είναι το μεγάλο συλλαλητήριο, στις 3 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης AGROTICA.

Το πρώτο ισχυρό μπλόκο θα στηθεί τη Δευτέρα 22 Γενάρη το πρωί στην Εθνική Οδό Ε65 (Δέλτα Καρδίτσας), από τους αγρότες του νομού Καρδίτσας, οι οποίοι, εδώ και μέρες, έχουν βγάλει τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.

Μπλόκα θα στηθούν και στο νομό Λάρισας (σχετική συζήτηση θα γίνει στη σημερινή συνεδρίαση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων), ενώ έχουν επίσης προγραμματιστεί συλλαλητήρια με τρακτέρ, σήμερα Παρασκευή 19 Γενάρη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων και την Κυριακή 21 Γενάρη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, με προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στο πρατήριο καυσίμων «Τσιγάνης». Η σχετική απόφαση ελήφθη στην γενική συνέλευση της ΕΟΑΝΛ και του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου.

Στο νομό Τρικάλων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» συνεχίζει τις περιοδείες στα χωριά, ενώ το Σάββατο, 20 Γενάρη στις 7.30 μ.μ., στο Μεγαλοχώρι (καφενείο μπαρμπα-Μιχάλη), θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη, με θέμα το στήσιμο του μπλόκου.

Επίσης στο νομό Μαγνησίας, ο προσανατολισμός είναι για στήσιμο μπλόκου στον κόμβο του Αερινού, δίπλα στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, ενώ την Τετάρτη 24 Γενάρη οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυρράχης, Νοτίου Πηλίου, Αλμυρού - Σούρπης και η Επιτροπή του Μπλόκου Αερινού οργανώνουν κινητοποίηση με αγροτικά μηχανήματα στην Εφορία του Βόλου.
Συσκέψεις στη Στερεά

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας συγκαλεί ανοιχτή σύσκεψη το, Σάββατο 20 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στο κοινοτικό κατάστημα Ανθήλης.

Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στη Λιβαδειά, στα γραφεία του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου, θα πραγματοποιηθηκε ευρεία σύσκεψη αγροτών με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Λιβαδειάς.

Σε σύσκεψη - συζήτηση το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Κλειστού Αγροτικού Ιατρείου Βαλαώρας, για την οργάνωση αγροτικών κινητοποιήσεων στην περιοχή των Αγράφων στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, όπως αποφασίστηκε στην τελευταία σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, καλεί η Επιτροπή Αγώνα Αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής.

Στην Κρήτη

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να δώσουν μαζικό και δυναμικό ξεκίνημα στο μπλόκο Πραιτωρίων, την Τετάρτη 24 Γενάρη.

Στα μπλόκα του αγώνα βγαίνουν και οι αγρότες των Χανίων. Συγκεκριμένα, τα τρακτέρ θα συγκεντρωθούν την Παρασκευή 26 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.

Συσκέψεις - κινητοποιήσεις σε άλλες περιοχές

Στο πλαίσιο και των αποφάσεων της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί σε ευρεία σύσκεψη τα ΔΣ Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων του νομού καθώς επίσης και όλους τους αγρότες, την Κυριακή 21 Γενάρη και ώρα 11.00 στην αίθουσα ΤΟΕΒ Παναιτωλίου με θέμα «Πανελλαδικές Κινητοποιήσεις - Κλιμάκωση του Αγώνα».
Σε σύσκεψη καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας την Κυριακή 21 Γενάρη στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Άρτας, προκειμένου όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΑΣΝΑ , «να συνεχίσουμε με ακόμη πιο δυναμικό τρόπο τον αγώνα μας ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα που μας χτυπάνε. Να παλέψουμε με κάθε μορφή για την επιβίωσή μας».

Σε σύσκεψη καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» τη Δευτέρα 22 Γενάρη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της «Βέτλανς» στη Νάουσα.
Σε σύσκεψη καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Έβρου «Η Ενότητα» τη Δευτέρα 22 Γενάρη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας.

seleo
Διαβάστε Περισσότερα » "Που στήνονται μπλόκα αγροτών από την Δευτέρα και τις επόμενες μέρες"

Ανοίγει ο δρόμος για νέα διόδια στην Αττική - Ολόκληρη η υπουργική απόφαση

Υπουργική απόφαση την οποία υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.

Με την υπουργική απόφαση εγκρίνεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου που είχε μπει στο συρτάρι εδώ και τρία χρόνια και το οποίο προβλέπει τη μετατροπή του κόμβου Βαρυμπόμπης σε «δαχτυλίδι» καθώς και παρεμβάσεις στους κόμβους Κηφισιάς και Καλυφτάκη.

Η σημερινή γέφυρα θα διατηρηθεί και μετά το πέρας της κατασκευής του δακτυλίου θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου. Ο εκτιμώμενος χρόνος κατασκευής είναι το 1,5 έτος.


Η λειτουργία πλευρικών σταθμών διοδίων στους βασικούς κόμβους της ΠΑΘΕ στην Αττική προβλεπόταν στη σύμβαση του 2007 με τη Νέα Οδό. Τελικώς προχώρησαν μόνο τα πλευρικά διόδια Καπανδριτίου και Μαλακάσας, ενώ με την αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης το 2013 απαλείφθηκαν τα πλευρικά διόδια στους κόμβους Λυκόβρυσης και Καλυφτάκη. Η διαδικασία αδειοδότησης των διοδίων Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου ξεκίνησε το 2014 και ξεσήκωσε αντιδράσεις, με το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να γνωμοδοτεί αρνητικά, βασιζόμενο στην απουσία ολοκληρωμένου δικτύου παραδρόμων. Η υπόθεση «μπήκε στο συρτάρι», καθώς διαδοχικοί υπουργοί Περιβάλλοντος αρνήθηκαν να την υπογράψουν.

Δείτε εδώ την υπουργική απόφαση

enikonomia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει ο δρόμος για νέα διόδια στην Αττική - Ολόκληρη η υπουργική απόφαση"

DW: Σε άθλιες δουλειές ημιαπασχόλησης οι Ελληνες & η κυβέρνηση πανηγυρίζει

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα, που κάποτε ήταν σε ρεκόρ 27%, μπορεί να έπεσε επτά ποσοστιαίες μονάδες από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, αλλά σχεδόν 6 στους 10 είναι εγκλωβισμένοι σε μία αγορά στην οποία κυριαρχούν οι εκ περιτροπής θέσεις εργασίας ή ημιαπασχόλησης, τονίζει η Deutsche Welle.

«Οι Ελληνες ''κολλημένοι'' σε άθλιες θέσεις ημιαπασχόλησης, ενώ η κυβέρνηση ισχυρίζεται επιτυχία», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Αυτές οι αδιέξοδες θέσεις εργασίας «στοιχειώνουν» το μεγαλύτερο μέρος του ταλαιπωρημένου νότου της Ευρώπης, σημειώνει το δημοσίευμα, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ισπανία, όπου τα τελευταία χρόνια οι μισοί νέοι εργαζόμενοι έχουν προσωρινές συμβάσεις εργασίας, αλλά και την Ιταλία, που αυτό ισχύει για τα 2/5. Ομως, στην Ελλάδα- συνεχίζει το δημοσίευμα- τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα δείχνουν μία ανησυχητική τάση: 6 στους 10 είναι εγκλωβισμένοι σε άθλιες, ανασφαλείς θέσεις εργασίας ημιαπασχόλησης.

Αυτή η τάση ξεπέρασε το τρομακτικό 50% πέρυσι, αλλά οι ειδικοί περίμεναν ότι θα υποχωρήσει γρήγορα, καθώς η ελληνική οικονομία είχε ανάπτυξη περίπου 2%. Ομως αυτό δεν συνέβη, δείχνοντας αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν ανάπτυξη άνευ ουσίας, σημειώνει η ανταποκρίτρια της Deutsche Welle στην Αθήνα.

«Η υπόθεση εργασίας ήταν ότι νέες θέσεις θα δημιουργούνταν μετά την περικοπή των μισθών και τους ευκολότερους για τους εργοδότες όρους για προσλήψεις και απολύσεις. Τελικά αυτό γύρισε μπούμερανγκ, δημιουργώντας μία τερατώδη, εργασιακή ζούγκλα. Περιττό να πω, ότι οι πιο ευάλωτοι επλήγησαν περισσότερο», δήλωσε στην Deutsche Welle ο Γιώργος Κόλλιας, επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ.

Το δημοσίευμα σημειώνει ακόμη ότι, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα, 5 στους 10 Ελληνες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι κατά μέσο όρο για έξι μήνες, από εργοδότες που ήδη πληρώνουν λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα για ημιαπασχόληση.

«Και παρόλα αυτά, αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι όλα αυτά είναι μέρος ενός success story της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, που κινείται προς την τελική ευθεία της τετραετούς θητείας της, ενώ ετοιμάζεται να απελευθερωθεί από τη λιτότητα και τα μνημόνια φέτος», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Τα επίσημα στατιστικά αυτόν τον μήνα έδειξαν ότι το κάποτε τρομακτικό ποσοστό ανεργίας του 27% της Ελλάδας έπεσε περίπου στο 20%. αλλά παραμένει σχεδόν τρεις φορές υψηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ του 8,8%. Καθώς η κυβέρνηση καταγράφει κάθε άτομο που δουλεύει τουλάχιστον 2 ώρες την εβδομάδα ως εργαζόμενο, αναλυτές, πολιτικοί και άνθρωποι σε όλη τη χώρα έχουν ξεσηκωθεί, αντικρούοντας την πτωτική τάση της ανεργίας. Ιδιωτικές οργανώσεις εργασίας και think tank τοποθετούν το πραγματικό ποσοστό σε περίπου 25%. Ακόμη κι έτσι, η κυβέρνηση λέει ότι κάνει σημαντικά βήματα», καταλήγει η Deutsche Welle.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "DW: Σε άθλιες δουλειές ημιαπασχόλησης οι Ελληνες & η κυβέρνηση πανηγυρίζει "

Θεσσαλονίκη: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Κυριακή λόγω του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία

Ανακοίνωση για τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία εξέδωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση της η Τροχαία, τμηματικά και ανάλογα με τον όγκο προσέλευσης των διαδηλωτών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήτοι στις οδούς Γ΄Σεπτεμβρίου, Κουντουριώτη, Λεωφόρο Νίκης, 30ης Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλες κεντρικές οδούς (π.χ. Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Κ.Καραμανλή, Β.Όλγας).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή (21-01-2018), μεσημβρινές ώρες, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκδήλωσης «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία», θα εφαρμοστούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τμηματικά και ανάλογα με τον όγκο προσέλευσης των διαδηλωτών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήτοι στις οδούς Γ΄Σεπτεμβρίου, Κουντουριώτη, Λεωφόρο Νίκης, 30ης Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλες κεντρικές οδούς (π.χ. Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Κ.Καραμανλή, Β.Όλγας).

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό 26ης Οκτωβρίου (στο τμήμα της από την Δυτική Είσοδο μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας), στην 30ης Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο τμήμα της από τη Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Παρασκευοπούλου). Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών".

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Κυριακή λόγω του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία"

«Κραυγή» των εργαζομένων στη Μόρια: Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ, τα παιδιά μας πεινάνε

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υποδοχής προσφύγων της Μόριας, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν δεν έχουν πάρει μέχρι τώρα ούτε ένα ευρώ.

Σε επιστολή που έστειλαν στον δημοσιογράφο Γιάννη Συνάνη αναφέρουν:

«Καλησπέρα κύριε Συνάνη και καλή χρονιά παίρνω το θάρρος να σας γράψω γιατί θελήσουμε να βγει στη δημοσιότητα ένα θέμα που άφορα όλους τους 8μηνους εργαζομένους στο hot spot της Μόριας. Καταγγέλλουμε λοιπόν ότι οι εργαζόμενοι 8μηνης σύμβασης μέσω κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ δουλεύουν εδώ και 3 μήνες από το Νοέμβριο δηλαδή χωρίς να έχουν πληρωθεί καθόλου. ούτε ένα ευρώ δεν έχουν εισπράξει για τα δεδουλευμένα τους. Δουλεύουν 8ωρο κάτω από αντίξοες και ανθυγιεινές συνθήκες καθημερινά για ένα μεροκάματο των 15 ευρώ κι αυτό δεν το παίρνουν», σημειώνεται στην επιστολή.
«Σας παρακαλούμε κάντε κάτι με τη δύναμη της δημοσιότητας που έχετε πεινάνε τα μωρά μας, δεν έχουμε να πληρώσουμε τα νοίκια μας θα μείνουμε στο δρόμο. χρονιά άνεργοι για να μας πάρουν και δεν μας πληρώνουν. έστω μια προκαταβολή κάτι ευχόμαστε να δημοσιοποιηθεί το θέμα γιατί δεν μας ακούει ΚΑΝΕΙΣ ευχαριστώ», καταλήγει η επιστολή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κραυγή» των εργαζομένων στη Μόρια: Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ, τα παιδιά μας πεινάνε"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news