facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ρώσος ιερέας κακοποίησε σεξουαλικά τρία ανήλικα κορίτσια σε Ρωσία και Ελλάδα

Σε 14 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας Ρώσος ιερέας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών σε καλοκαιρινές χριστιανικές κατασκηνώσεις στη Ρωσία και την Ελλάδα

Δικαστήριο στην Αegion της Αγίας Πετρούπολης έκρινε ένοχο τον 38χρονο Γκλεμπ Γκροζόφσκι, για την κακοποίηση τριών ανηλίκων κοριτσιών. Σύμφωνα με το Russia Today, το δικαστήριο έλαβε υπόψη και το χρόνο που έχει ήδη εκτίσει από τη σύλληψή του το 2014. Εκτός από την ποινή αυτή, θα πρέπει να πληρώσει σε κάθε θύμα του 7.000 δολάρια για ηθικές βλάβες.

Η έρευνα για την ακόλαστη δράση του ιερέα αποκάλυψε ότι είχε κακοποιήσει ένα κορίτσι κάτω των 14 ετών το 2011 σε κατασκήνωση σε περιοχή της Αγίας Πετρούπολης. Δύο χρόνια αργότερα φέρεται να κακοποίησε άλλα δύο κορίτσια σε άλλη κατασκήνωση στην Ελλάδα
Έπειτα από τις κατηγορίες αυτές ο Γκροζόφσκι διέφυγε στη Ρωσία το φθινόπωρο του 2013 και καταδικάστηκε ερήμην. Παύθηκε από τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα εκείνη την χρονιά, ενώ η Μόσχα εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψής του. Τελικά, συνελήφθη στο Ισραήλ και εκδόθηκε στη Ρωσία το 2016.

Ο ίδιος πάντως, πατέρας 4 παιδιών, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως τα περιστατικά δε συνέβησαν ποτέ.

«Κατανοώ την απόφαση και θα ασκήσω έφεση. Αυτό δεν είναι το τέλος, θα δείτε πώς θα αλλάξει η κατάσταση» δήλωσε, απαντώντας στην απόφαση του δικαστηρίου. Έχει χρονικό περιθώριο 10 ημερών για να ασκήσει έφεση.

Αποκάλυψε ακόμη ότι όσο βρίσκεται στη φυλακή θα γράψει ένα βιβλίο. «Ο Θεός βοηθά αυτούς τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες. Μόνο όσοι είναι στη φυλακή, γράφουν κανονικά βιβλία» είπε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρώσος ιερέας κακοποίησε σεξουαλικά τρία ανήλικα κορίτσια σε Ρωσία και Ελλάδα"

Σοκ: Γονείς σε σχολείο στην Εύβοια καταγγέλλουν τον διευθυντή για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους

Αίσθηση και ανησυχία προκαλούν οι καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος του διευθυντή δημοτικού σχολείου στα Νέα Στύρα Ευβοίας.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων καταγγέλλει τον διευθυντή για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους και δηλώνουν την πρόθεσή τους να μην ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι αυτός να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του.

Σημειώνεται ότι το θέμα έχει φτάσει στη Δικαιοσύνη, ενώ τρεις από τους γονείς, έχουν καταθέσει επώνυμες καταγγελίες , κατηγορώντας τον διευθυντή του σχολείου για άσεμνη και απρεπή συμπεριφορά σε βάρος των παιδιών τους. Επίσης, έχουν απευθυνθεί από τον Οκτώβριο στη διεύθυνση πρωτοβάθμια εκπαίδευσης Ευβοίας, από την οποία, ωστόσο, όπως λένε, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί.

Στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή στον Realfm 97,8 μίλησε η κ. Κατερίνα Γεωργίου, μητέρα παιδιού που πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο των Νέων Στύρων και το οποίο έχει πέσει θύμα, όπως καταγγέλλει, της συγκεκριμένης συμπεριφοράς του διευθυντή. Εκτός από την κόρη της, όπως λέει, αποκαλύφθηκε πως και άλλα δύο παιδιά έχουν υποστεί αυτή την άσεμνη και απρεπή συμπεριφορά εκ μέρους του διευθυντή.

Τι καταγγέλλει γονιός:

«Ήρθε το παιδί μου και μου ανέφερε τι συνέβη με τον διευθυντή του σχολείου. Μετά την καταγγελία της κόρης μου, έμαθα έπειτα από δύο μέρες ότι υπήρχαν κι άλλα τέτοια κρούσματα μέσα στην ίδια τάξη, με παιδιά που ντρέπονταν και φοβόντουσαν να το πουν στους γονείς τους. Οπότε αποφασίσαμε να φωνάξουμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για να ενημερώσουμε τους γονείς» τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν εξεπλάγησαν με όσα άκουσαν.

«Ο λόγος είναι ότι αυτός ο άνθρωπος πριν από 30 χρόνια είχε κατηγορηθεί ξανά, τον είχαν εξαφανίσει και το 1996 εμφανίστηκε ξανά στην Κάρυστο. Οι γονείς όταν είδαν αυτόν τον άνθρωπο, σοκαρίστηκαν γιατί άρχισαν και λένε ότι τότε ως παιδιά «μας είχε παρενοχλήσει».

Η κ. Γεωργίου περιγράφει όλο το χρονικό, από την ημέρα που η κόρη της της εκμυστηρεύτηκε τι συνέβη μέχρι και σήμερα.

«Πήγα στο σχολείο, ενημέρωσα τη δασκάλα και μίλησα και με τον ίδιο, ο οποίος βέβαια δεν παραδέχθηκε κάτι, αλλά ήταν σε πολύ αμήχανη θέση. Μετά πήγα στην πρωτοβάθμια, έδωσα κατάθεση και έκανα καταγγελία επωνύμως, πήγα στην ασφάλεια ανηλίκων στη Χαλκίδα και το χαρτί στάλθηκε στον εισαγγελέα. Το παιδί μου, δέκα ετών, κατέθεσε στο πρωτοδικείο Καρύστου χωρίς την παρουσία παιδοψυχολόγου. Είπε και για τον εαυτό της και για τα άλλα παιδάκια, γιατί την ρώτησαν. Μου είπαν ότι στις 20 Ιανουαρίου θα το παραλάβει ο εισαγγελέας και εκείνος θα κρίνει τι πρέπει να γίνει» κατήγγειλε και απέδωσε ευθύνες στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Εδώ και τρεις μήνες παρακαλούμε να τον θέσουν σε αργία γιατί καταλαβαίνετε την ανησυχία των γονέων και των δασκάλων. Δεν μας έχουν δώσει ποτέ καμία απάντηση. Το μόνο που μας λένε είναι πως “ό,τι γίνεται, γίνεται μυστικά» και μας λένε να κάνουμε ό,τι θέλουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ζητήσαμε να απομακρυνθεί αυτός ο άνθρωπος από το σχολείο. Μας κάνει εντύπωση πώς τον έχουν αφήσει μετά από όλα αυτά, ενώ έχει βρεθεί και το χαρτί πριν από 30 χρόνια που αφορούσε σε σεξουαλική παρενόχληση παιδιών τότε», πρόσθεσε.

«Οι γονείς είναι ήδη ενημερωμένοι, έχουμε στείλει από τις 30 Νοεμβρίου χαρτιά με 60 υπογραφές, ζητώντας την απομάκρυνσή του έως τη διερεύνησή του. Όλοι ανησυχούν για τα παιδιά τους που πηγαίνουν στο σχολείο», είπε η κ. Γεωργίου.

Σήμερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έχει προγραμματίσει συνάντηση για το θέμα. «Θέλουμε να μην ξαναστείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο μέχρι να μας απαντήσουν ότι έχουν απομακρύνει αυτόν τον άνθρωπο από το σχολείο, έως να τελειώσει η υπόθεση και νομικώς και διοικητικώς».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ: Γονείς σε σχολείο στην Εύβοια καταγγέλλουν τον διευθυντή για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους"

Έλληνας ΓΕΕΘΑ προς Τούρκο ΓΕΕΘΑ: ««Με αυτά που κάνετε στο Αιγαίο μπορεί να έχετε ‘ατύχημα’ στις τουρκικές ΕΔ»

Τον «κώδωνα» του κινδύνου «έκρουσε» ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο οποίος συμμετείχε στην 178η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ (Military Committee in Chiefs of Defence Session – MC/CS στις Βρυξέλλες από 15 έως και 17 Ιανουαρίου 2018), προς τον Τούρκο ομόλογό του Χ.Ακάρ λέγοντάς σχετικά με την συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο ότι «κινδυνεύετε να έχετε ‘ατύχημα’ στις τουρκικές ΕΔ» εάν συνεχίσουν τις προκλήσεις.

Η «σύσταση» έγινε στο περιθώριο της Συνόδου όταν οι δύο Αρχηγοί είχαν προσωπική επαφή

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στη σύνοδο αφορούσαν κυρίως:

Στη συμβολή των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στην προαγωγή της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.
Στην εξέλιξη της επιχείρησης «RESOLUTE SUPPORT» στο Αφγανιστάν και στη συμβολή της συμμαχίας στη σταθεροποίηση του Ιράκ.
Στην εξέταση της προσαρμογής και της συνοχής της συμμαχικής δομής διοίκησης στο εξελισσόμενο περιβάλλον ασφαλείας/απειλών.
Στην ανάλυση του περιβάλλοντος ασφαλείας στην Ουκρανία και στη Γεωργία.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στις τοποθετήσεις του επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι:

Η μεταβλητότητα του σύγχρονου περιβάλλοντος ασφαλείας, απαιτεί την αποτελεσματική ανταπόκριση της συμμαχικής δομής διοίκησης τόσο στο επίπεδο διαχείρισης κρίσεων όσο και στο επίπεδο συλλογικής ασφάλειας και άμυνας.

Η βέλτιστη χρήση των αναπτυσσόμενων στρατηγείων ετοιμότητας της δομής διοίκησης του ΝΑΤΟ (Graduated Readiness HQs), θα συμβάλλει στην πληρέστερη αντιμετώπιση των επιχειρησιακών απαιτήσεων της Συμμαχίας, στα επίπεδα Διοίκησης και Ελέγχου.

Η περαιτέρω αξιοποίηση εκπαιδευτικών οντοτήτων του ΝΑΤΟ όπως το ΚΕΝΑΠ, θα βελτιώσει την επίγνωση κατάστασης στη νότια πτέρυγα της Συμμαχίας, στο πλαίσιο πληρέστερης αντιμετώπισης επιχειρησιακών απαιτήσεων στους τομείς της θαλάσσιας ασφάλειας, των ειδικών επιχειρήσεων και της ανταλλαγής πληροφοριών.

Η ανάπτυξη περιοχικών, διμερών και πολυμερών, στρατιωτικών συνεργασιών, θα επαυξήσουν τη διαλειτουργικότητα στο τακτικό επίπεδο, προβάλλοντας ταυτόχρονα σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή κοινού ενδιαφέροντος.

Η συνέχιση της συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την ΕΕ, στο επιχειρησιακό επίπεδο, σε συμπληρωματικό ρόλο, κρίνεται επιβεβλημένη.

Στο περιθώριο της συνόδου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τους ομολόγους του, καθώς και με τον Ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (Supreme Allied Command Europe-SACEUR), General Curtis Scaparrotti, τον Ανώτατο Διοικητή Μετασχηματισμού της Συμμαχίας (Supreme Allied Command Transformation-SACT), General Denis Mercier, τους Προέδρους των Στρατιωτικών Επιτροπών ΝΑΤΟ-ΕΕ, General Petr Pavel και Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, αντίστοιχα, και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Τουρκίας, General Hulusi Akar.

Στις επαφές του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επισήμανε τη παραβατική συμπεριφορά των τουρκικών ΕΔ στο Αιγαίο, έθεσε ζητήματα που άπτονται των διμερών στρατιωτικών συνεργασιών κατά περίπτωση, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τις ελληνικές ΕΔ για την προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, και απηύθυνε προσκλήσεις συμμετοχής σε διεθνείς ασκήσεις που διοργανώνει η Ελλάδα, όπως η άσκηση ‘’Ηνίοχος’’.

pentapostagma
Διαβάστε Περισσότερα » "Έλληνας ΓΕΕΘΑ προς Τούρκο ΓΕΕΘΑ: ««Με αυτά που κάνετε στο Αιγαίο μπορεί να έχετε ‘ατύχημα’ στις τουρκικές ΕΔ»"

Σκοπιανός ΥΠΕΞ για το όνομα: Μπορεί να μην καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας

Και εκεί που από Ελλάδα και Σκόπια βγαίνει ένα «κλίμα» ότι η συγκυρία είναι η πλέον ευνοϊκή, για να επέλθει συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, εμφανίζεται να... «κρατάει πισινή», καθώς αναγνωρίζει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην βρεθεί λύση και το θέμα της ονομασίας να χρειαστεί να επανέλθει σε μια πιο κατάλληλη στιγμή.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα «Balkan Insight», ο κ. Ντιμιτρόφ κάνει βέβαια λόγο για ιστορική ευκαιρία, τονίζοντας ότι τόσο τα Σκόπια όσο και η Αθήνα έχουν καθήκον να κάνουν το καλύτερο δυνατό και να εκμεταλλευτούν την τρέχουσα δυναμική, σημειώνει ωστόσο ότι, παρά την αισιοδοξία, «πρέπει να αποδεχθούμε την πιθανότητα ότι μπορεί να μην καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας αυτή τη στιγμή, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε, μέχρι αυτό να γίνει».
Ο ίδιος λέει ότι είναι απαραίτητη μία λύση, «για να συγκεντρωθούμε περισσότερο στο παρόν και το μέλλον».

«Έχουμε ενθαρρύνει τον Νίμιτς και περιμένω ότι την Τετάρτη θα ρίξει τις ιδέες και τις προτάσεις του στο τραπέζι -ένα αρχικό πλαίσιο για να επιτραπεί η σημαντική πρόοδος και οι διαπραγματεύσεις. Έπειτα από αυτό, θα εμπλακούμε πιο ευθέως και οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα είμαστε επικεφαλής των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο χωρών» τονίζει ακόμη ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ, αναφερόμενος στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση στη Νέα Υόρκη και στη διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί εν συνεχεία.

Ο Ντιμιτρόφ αναγνωρίζει, δε, ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο ρίσκο, «γιατί συνήθως οι υπουργοί και πρωθυπουργοί εμπλέκονται, όταν το αποτέλεσμα φαίνεται βέβαιο. Σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύει, αλλά πιστεύω ότι αξίζει το ρίσκο».

Παράλληλα, επιμένει πως η όποια λύση θα πρέπει να περιέχει τον όρο «Μακεδονία»: «Μία λύση είναι πιθανή μόνο αν δεν υπονομεύεται η ταυτότητα της χώρας. Η φύση αυτής της διαμάχης είναι τέτοια που δημιουργεί φόβο [...] οπότε είναι πολύ σημαντικό για την ΠΓΔΜ να είναι ξεκάθαρο ότι η λύση δεν θα πλήξει την εθνική ταυτότητα. Στην ουσία, η λύση πρέπει να καλύπτει διάφορα στοιχεία, ώστε να είναι αποδεκτή και από τις δύο χώρες: να μην βλάπτει την ταυτότητά μας και να ανταποκρίνεται στην απαίτηση της Ελλάδας να υπάρχει πιο ξεκάθαρη διάκριση ανάμεσα στη χώρα ''Μακεδονία'' και την περιοχή της Μακεδονίας. Επίσης, θα ήταν πολύ ευρωπαϊκό αν δεν υπήρχε μονοπώλιο του όρου ''Μακεδονία''. Αν δεν υπήρχε κανένα αποκλειστικό δικαίωμα για τη χρήση του όρου, από την οποιαδήποτε πλευρά».

Αν βρεθεί συμβιβασμός, θα ακολουθήσει δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ. Στην ερώτηση αν τον «τρομάζει» το δημοψήφισμα, απάντησε: «Είναι περίεργο, αν σκεφτείτε το πώς οι μεγαλύτεροι ''υπερασπιστές'' του ονόματος στη χώρα μας κάνουν τόσο βολικά τα πιο σκληροπυρηνικά στοιχεία στην Ελλάδα, σχεδόν σαν να συνεργάζονται».

«Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς είναι η λύση. Βεβαίως, δεν μπορούμε να δώσουμε στον κόσμο μία λύση που δεν την στηρίζουμε. Το δημοψήφισμα θα είναι πολύ σημαντικό για τη βιωσιμότητα της λύσης. Βέβαια, ο λαός έχει τον τελευταίο λόγο. Και εμείς θα πρέπει να το εξηγήσουμε καλά» προσθέτει.

Απευθύνει, δε, έκκληση στην ΕΕ να «ξεμπλοκάρει» το συντομότερο την ενταξιακή διαδικασία καθώς, όπως σημειώνει, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να κατανοήσει πως η χώρα χρειάζεται τα εργαλεία της ενταξιακής διαδικασίας, ώστε να προωθήσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις -κάτι το οποίο, όπως τονίζει, δεν πρόκειται να συμβεί, όσο η ΠΓΔΜ βρίσκεται στο... δωμάτιο αναμονής.

«Εμείς και η Ελλάδα μοιραζόμαστε μια ευθύνη, αλλά επίσης είναι και στο χέρι της διεθνούς κοινότητας να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δημοκρατική αφύπνιση που συντελέστηκε (στην ΠΓΔΜ) τα τελευταία χρόνια» καταλήγει.

Στόλτενμπεργκ: Κλειστή η πόρτα του ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ δίχως λύση στο ζήτημα της ονομασίας

«To ΝΑΤΟ θα προσκαλέσει την ΠΓΔΜ να ενταχθεί στους κόλπους του, εφόσον επιτευχθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος».

Αυτό διεμήνυσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξή του, λίγο πριν την άφιξη του στα Σκόπια, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, "MIA", μέρος της οποίας μεταδίδεται σήμερα.

Ερωτηθείς εάν η ΠΓΔΜ μπορεί να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες, χωρίς την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, ο κ. Στόλτενμπεργκ απέκλεισε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Όχι. Η θέση του ΝΑΤΟ παραμένει αμετάβλητη. Όλες οι αποφάσεις στο ΝΑΤΟ λαμβάνονται στη βάση της συναίνεσης μεταξύ των κρατών-μελών του. Η Σύνοδος Κορυφής του Βουκουρεστίου και όλες οι μετέπειτα Σύνοδοι Κορυφής διατύπωσαν τη θέση ότι το ΝΑΤΟ θα προσκαλέσει τη χώρα σας να ενταχθεί στη Συμμαχία, τη στιγμή που θα επιτευχθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας, στο πλαίσιο του ΟΗΕ» ξεκαθάρισε ο γγ του ΝΑΤΟ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοπιανός ΥΠΕΞ για το όνομα: Μπορεί να μην καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας "

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τα περί πρόωρης μείωσης του αφορολόγητου

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευμα των Νέων, σύμφωνα με το οποίο η μείωση του αφορολόγητου θα έρθει έναν χρόνο νωρίτερα.

«Εδώ και έξι μήνες εκτιμάται, με πανομοιότυπο τρόπο, από τον εγχώριο Τύπο ότι η μείωση του αφορολογήτου θα έρθει νωρίτερα», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου και συμπληρώνουν: «Σήμερα η εκτίμηση αυτή παρουσιάστηκε από Τα Νέα ως “βόμβα από το ΔΝΤ για το αφορολόγητο, έρχεται ένα χρόνο νωρίτερα η μείωση”», .

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι «εδώ και επτά μήνες από την συμφωνία του Εurogroup του Ιουνίου 2017, δεν έχει αλλάξει τίποτε», προσθέτοντας ότι «δεν έχει ζητηθεί τίποτε από κανέναν θεσμό».
Καταλήγοντας, οι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ σημειώνουν ότι «οι εκτιμήσεις δεν αποτελούν είδηση. Αποτελούν βεβαίως ευσεβή πόθο της αντιπολίτευσης».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τα περί πρόωρης μείωσης του αφορολόγητου"

Συνομιλίες για το Σκοπιανό με το «Μακεδονία» στο τραπέζι

Δεν ξεκίνησαν από λευκό χαρτί οι συζητήσεις - Η αποκάλυψη του μεσολαβητή του ΟΗΕ ότι η Αθήνα έχει αποδεχθεί τη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία στη φόρμουλα «λύσης» χρωματίζει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Να συμμαζέψει τις αρνητικές εντυπώσεις που διαμόρφωσαν για την διαπραγματευτική στρατηγική της χώρας οι δηλώσεις του ειδικού μεσολαβητή για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς, προσπαθεί η κυβέρνηση και ενώ οι επίσημες συνομιλίες στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ξεκίνησαν στις 17:00 σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) και ολοκληρώθηκαν έπειτα από δύο ώρες.

Η δήλωση του κ. Νίμιτς, με την οποία ουσιαστικά αποκάλυψε ότι η αφετηρία των συνομιλιών είναι η αναζήτηση μίας ονομασίας με χρήση του όρου Μακεδονία προκάλεσε ήδη τριγμούς στην Αθήνα. Ουσιαστικά ο έμπειρος διπλωμάτης “έδωσε” την ελληνική πλευρά, στην οποία χρέωσε ότι έχει αποδεχθεί τη χρήση του ονόματος Μακεδονία στη λύση που θα συζητηθεί.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, αυτή τη στιγμή το όνομα της χώρας στον ΟΗΕ είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας - ο όρος Μακεδονία περιλαμβάνεται στην ονομασία και αναγνωρίζεται από την Ελλάδα. Επίσης, πάνω από 100 χώρες αναγνωρίζουν αυτή την χώρα ως "Republika Makedonija" και άρα ο όρος Μακεδονία συνδέεται με την χώρα αυτή» ήταν η ενδεικτική των προθέσεών του, δήλωση του κ. Νίμιτς.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε αμέσως συνειρμούς και... συναγερμό στην Αθήνα, αφού εμφανίζεται στην πραγματικότητα η ελληνική πλευρά να έχει αποδεχθεί αυτή τη βάση των συζητήσεων.

Παρά το θόρυβο όμως και τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν, η κυβέρνηση προσπάθησε μάλλον ράθυμα και απρόθυμα να διαψεύσει οτιδήποτε σχετικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το βάρος της... διάψευσης ανέλαβε μόνο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος προτίμησε να κάνει τα στραβά μάτια (και τα κλειστά αυτιά) για τις δηλώσεις του κ. Νίμιτς, μιλώντας για διαστρέβλωση!

Μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο κ. Κατρούγκαλος και απαντώντας στις αιτιάσεις ότι η Ελλάδα έχει αποδεχθεί ή έχει εκχωρήσει τον όρο Μακεδονία είπε ότι «τίποτα (σσ: το όνομα) δεν έχει δοθεί. Δεν μπορεί να διαστρέφονται δηλώσεις αξιωματούχων, όπως του Μάθιου Νίμιτς. Η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή, υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας, όχι δεδομένο αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Όταν υπάρξει πρόοδος θα ενημερωθεί η Βουλή και ο λαός» τόνισε.

Επί της διαδικασίας, που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη, ο κ. Νίμιτς αναμενόταν, σε αυτόν τον πρώτο γύρο συνομιλιών, να υποδεχτεί τις διαπραγματευτικές ομάδες της Ελλάδας και των Σκοπίων, με επικεφαλής τους πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι αντίστοιχα.

Με δεδομένο ότι όλοι έχουν ανταλλάξει κάποιες αρχικές ιδέες με όλους, ο διαμεσολαβητής επρόκειτο να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο εντός του οποίου θα διεξαχθεί η διαπραγμάτευση, πλαίσιο το οποίο θα περιλαμβάνει και μία πρόταση ονομασίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνομιλίες για το Σκοπιανό με το «Μακεδονία» στο τραπέζι"

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 2018: Ξεκίνησαν οι ειδοποιήσεις για τις νέες αιτήσεις

Σε φάση επανυποβολής αιτήσεων βρίσκονται οι πρώτοι από τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που εντάχθηκαν στη διαδικασία πριν από ένα έτος.

Σε όσους δεν έχει υπάρξει μεταβολή, επί τα βελτίω, στην οικονομική τους κατάσταση, θα λάβουν τη συγκεκριμένη παροχή (ΚΕΑ) για 12 μήνες. Άρα όσοι υπέβαλλαν αιτήσεις τον Φεβρουάριο του 2017, οι οποίες εγκρίθηκαν και ξεκίνησαν να πληρώνονται τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, πρέπει φέτος έως τα τέλη Φεβρουαρίου να προβούν σε νέα υποβολή αίτησης.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υπάρχουν για την υποβολή της αίτησης είναι τα εξής:

-Έντυπο συναίνεσης. Το υπογράφουν όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού και θεωρείται από τα ΚΕΠ το γνήσιο της υπογραφής. Υπάρχει και διαδικτυακά.-Ε1 από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού.

-Εκκαθαριστικό σημείωμα από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού.

-Άδεια παραμονής για αλλοδαπούς (φωτοτυπία διαβατηρίου / ταυτότητας).

-Κάρτα ανεργίας, αν ο αιτών δηλώνει άνεργος.

-Έσοδα τελευταίου εξαμήνου. Σε αυτά συγκαταλέγονται οι μισθοί, τα επιδόματα, τυχόν εισοδήματα από αγροτική δραστηριότητα, από επιχειρηματική δραστηριότητα, εργόσημα, συντάξεις κλπ.

-Φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπέζης, στο όνομα του αιτούντα.

-Φωτοτυπία ηλεκτρονικού μισθωτηρίου σε περίπτωση ενοικίου.

-Εάν υπάρχει παραχώρηση, φωτοτυπία ηλεκτρονικού μισθωτηρίου παραχώρησης ή ιδιωτικού συμφωνητικού παραχώρησης. Πρέπει να έχει θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του παραχωρητή και του παραχωρησιούχου και λογαριασμό ΔΕΚΟ (πχ ΔΕΗ) στο όνομα του παραχωρησιούχου.

Για όσους εχουν κανει τροποποίηση το διάστημα επιδότησης παρατείνετε απο τον μήνα τροποποίησης και για 12μηνες, πχ κάποιος που εκανε τροποποίηση τον 12 του 2017 δικαιούται ΚΕΑ εως τον 12 του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι δικαιούχοι ΚΕΑ, αν υπάρξει οποιαδήποτε μεταβολή στα στοιχεία που είχαν δηλωθεί κατά την αρχική υποβολή αίτηση, πρέπει να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων στους οποίους υπάγονται έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του επόμενου μήνα. Οι μεταβολές μπορεί να αφορούν είτε προσωπικά στοιχεία είτε οικογενειακά και οικονομικά. Για παράδειγμα εάν κάποιος ωφελούμενος ΚΕΑ εισέπραξε τον περασμένο Δεκέμβριο οικογενειακό επίδομα και δεν το έχει δηλώσει πρέπει να το πράξει έως τα μέσα Ιανουαρίου. Εάν δεν υπάρξει η σχετική έγκαιρη ενημέρωση τότε η καταβολή του επιδόματος επανεξετάζεται.

Οι ωφελούμενοι του ΚΕΑ πρέπει να γνωρίζουν ότι η παροχή αναστέλλεται στην περίπτωση που υπάρχουν ανήλικα μέλη στο νοικοκυριό τα οποία δεν φοιτούν ή διακόπτουν τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Επίσης, η επιδότηση αναστέλλεται όταν τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού, έως 45 ετών, δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και δεν εγγράφονται στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας του δήμου στον οποίο ανήκουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι ξεκίνησε η αποστολή μηνυμάτων ειδοποιήσεων απο το ΚΕΑ για τις νέες τροποποιητικές που πρέπει να υποβάλλουν οι δικαιούχοι είτε στους Δήμους είτε ηλεκτρονικά στο Keaprogram.gr για να συνεχιστεί η παροχή το 2018.

Τα sms αναφερουν:

Μπορείτε να τροποποιήσετε την αίτηση σας για το ΚΕΑ μέχρι 1/2/2018. Σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση θα ανακληθεί, καθώς συμπληρώνονται 12 μήνες από την ημερομηνία έγκρισης της. Αν ανακληθεί μπορείτε από 2/2/2018 να υποβάλλετε νέα αίτηση. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για την τροποποιητική αίτηση του ΚΕΑ στο keaprogram

dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 2018: Ξεκίνησαν οι ειδοποιήσεις για τις νέες αιτήσεις"

«Χαράτσι» 650 ευρώ σε όλους! Έρχεται νωρίτερα η περικοπή αφορολογήτου

Μείωση του αφορολογήτου με επιβαρύνσεις έως 650 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες μαζί με τη νέα μείωση των συντάξεων κατά 18% από την 1η Ιανουαρίου 2019 φέρεται αποφασισμένο να επιβάλει τον Μάιο το ΔΝΤ στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης και όχι από το 2020.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” το ΔΝΤ αναμένεται να απαιτήσει να ξεκινήσει η μείωση από 1/1/2019 και όχι από το 2020, κάτι που θα σημάνει και σημαντική αύξηση στον φόρο για μισθωτούς και συνταξιούχους. Οι συνταξιούχοι μάλιστα από 1/1/2019 θα έχουν και μειώσεις ως 18% στα ποσά που λαμβάνουν μετά τον επανυπολογισμό.
Σε ό,τι αφορά στο αφορολόγητο η μείωση θα είναι μεγάλη για όλους και θα αφαιρέσει απ’ την τσέπη των φορολογουμένων ως και 650 ευρώ ευρώ ενώ οι μειώσεις αφορούν ακόμη και όσους έχουν μισθό πείνας της τάξης των 500 ευρώ.
Για έναν άγαμο το αφορολόγητο πέφτει από τα 8.636 ευρώ στα 5.685 ευρώ και κάπως έτσι μειώνεται και η έκπτωση στον φόρο από τα 1.900 ευρώ στα 1.250 ευρώ.
Για έγγαμο με ένα παιδί η έκπτωση στον φόρο πέφτει από τα 1.950 ευρώ στα 1.300, ενώ για έναν έγγαμο με δύο παιδιά η μείωση του φόρου μειώνεται από τα 2.000 ευρώ στα 1.350 ευρώ. Για φορολογούμενους με τρία παιδιά και άνω η έκπτωση στον φόρο πέφτει από τα 2.100 ευρώ στα 1.450 ευρώ.
Οι αλλαγές θα επιβαρύνουν ανθρώπους με εισόδημα κάτω από τις 10.000 ευρώ που σήμερα δεν πληρώνουν φόρο, αλλά και όσους έχουν εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ.
ΕισόδημαΆγαμοςΈγγαμος με ένα παιδίΈγγαμος με δύο παιδιάΈγγαμος με τρία παιδιά και άνω
5.0000000
10.000950900850750
15.0002.0502.0001.9501.850
20.0003.1503.1003.0302.950
30.0006.1506.1006.0505.950
40.0009.9509.9009.8509.750
50.00014.55014.50014.45014.350
60.00019.15019.10019.05018.950
70.00023.75023.70023.65023.550
80.00028.35028.30028.25028.150
90.00032.95032.90032.85032.750
100.00037.55037.50037.45041.950
eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "«Χαράτσι» 650 ευρώ σε όλους! Έρχεται νωρίτερα η περικοπή αφορολογήτου"

«Ψάχνουν» τις νέες αντικειμενικές αξίες με 200 εκτιμητές

Με το χρόνο να πιέζει, περίπου 200 εκτιμητές ακινήτων αναλαμβάνουν να προσδιορίσουν και να εισηγηθούν στο υπουργείο Οικονομικών νέες αξίες για 10.000 τιμές ζώνης σε όλη τη χώρα.

Από τους 658 πιστοποιημένους εκτιμητές ακινήτων (φυσικά πρόσωπα και εταιρείες) ενδιαφέρον για να μετέχουν στο έργο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων εκδήλωσαν περίπου 200 ή ένας στους τρεις.

Οι εκτιμητές, από την ημέρα που θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση του διορισμού τους, θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις 20 ημέρες για να προσδιορίσουν και να εισηγηθούν τις νέες τιμές ζώνης. Για κάθε Δήμο θα δοθούν αντικειμενικές αξίες από τέσσερις εκτιμητές.

Οι προτάσεις που θα δώσουν δεν θα έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα. Θα ληφθούν υπόψη και θα συγκριθούν με άλλα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών όπως τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας και από το Μητρώο Μεταβιβάσεων Ακινήτων. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ των τιμών, την τελική απόφαση θα λάβει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή που θα συστηθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε όλη τη χώρα θα πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος Μαρτίου καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο της τέταρτης αξιολόγησης και οι δανειστές δεν πρόκειται να δεχθούν νέα αναβολή.

Οι εκτιμητές θα συμπληρώσουν ειδικό έντυπο - πρότυπο εκτίμησης για κάθε μία από τις ζώνες των Δήμων αρμοδιότητάς τους (ένα για κάθε ζώνη) σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που στήνεται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Στους υπολογισμούς τους θα λαμβάνεται ως μέση επιφάνεια διαμερίσματος Α’ ορόφου τα 75 τ.μ. και μονοκατοικίας τα 100 τ.μ. Ο προσδιορισμός της τιμής θα πρέπει να προκύπτει σύμφωνα με αποδεδειγμένη εκτενή έρευνα της κτηματαγοράς σε συγκεκριμένη υφιστάμενη ζώνη. Επίσης θα παραθέτουν σχετικά συγκριτικά στοιχεία από αιτούμενες τιμές πώλησης, καθώς και πράξεις αγοραπωλησίας σε συνεργασία με μεσιτικά γραφεία.

Όλα τα στοιχεία που εισάγονται από τους εκτιμητές ανά Δήμο και ανά ζώνη, μετά την οριστικοποίησή θα συγκεντρωθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στη συνέχεια θα προστεθούν αντίστοιχα δεδομένα ανά ζώνη από τις τράπεζες για τη διασταύρωση με τα στοιχεία των εκτιμητών.

Μετά αναλαμβάνουν να τρέξουν το πρόγραμμα υπάλληλοι, κυρίως του Τμήματος Προσδιορισμού Αξιών Ακινήτων και άλλων Τμημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών της Γ.Γ.Δ.Π.

Η αμοιβή που θα λάβουν οι εκτιμητές για κάθε τιμή ζώνης ανέρχεται σε 50 ευρώ με ανώτατο όριο τον προσδιορισμό τιμής σε 100 ζώνες και ανώτατη αμοιβή τις 5.000 ευρώ (100Χ50=5.000 ευρώ).

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ψάχνουν» τις νέες αντικειμενικές αξίες με 200 εκτιμητές"

Μπλόκα σε όλη τη χώρα από 22 έως 28 Ιανουαρίου αποφάσισαν οι αγρότες

Μπλόκα σε κομβικά σημεία σε όλη την Ελλάδα από τις 22 ως τις 28 Ιανουαρίου, αποφάσισε η πανελλαδική επιτροπή των αγροτών που συνεδρίασε την Τρίτη 16/1, σε διευρυμένη σύνθεση, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Επίσης αποφάσισαν να δώσουν το παρών με μεγάλο συλλαλητήριο στις 3 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Εκθεσης AGROTICA.

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων διαμαρτύρεται για «τα παλιά και νέα μέτρα που εφαρμόζονται στα πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ, των μνημονίων και, γενικότερα, των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση» όπως αναφέρει.

Κατηγορούν επίσης την κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της, κόμματα που «δεν θέλουν τέτοιου είδους αγροτικούς – λαϊκούς αγώνες» και ΜΜΕ που «εξυπηρετούν ύποπτες και ύπουλες μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες, εκπρόσωποι των μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών».

Παράλληλα απορρίπτουν ως υπονομευτικές τις προτάσεις για ««ενότητα» και «κοινό αγώνα» τις οποίες μας κάνουν κάποιοι «βαστάζοι» του αγροτοσυνδικαλισμού. «Δεν πρόκειται να δεχτούμε «ενότητα» και «κοινό αγώνα» με κάποιες «ξεκρέμαστες ομάδες», οι οποίες, σύμφωνα με τα αιτήματα που προβάλλουν, αλλά και όπως έδειξε και η δράση τους στο παρελθόν, νοιάζονται και παλεύουν μόνο για τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών που είναι αντίθετα με τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς» αναφέρει η πανελλαδική επιτροπή μπλόκων.

Τα αιτήματα των αγροτών

Τα αιτήματά μας είναι συγκεκριμένα, δίκαια κι αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας. Παλεύουμε για:
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών , ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.α.
  • Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
  • Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. . Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
  • Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
  • Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
  • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 – 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλόκα σε όλη τη χώρα από 22 έως 28 Ιανουαρίου αποφάσισαν οι αγρότες"

ΣτΠ: Απαλλάσσονται των δημοτικών τελών τα ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται

Ο Συνήγορος του Πολίτη, καλεί όλους τους ∆ήµους της επικράτειας να
εφαρµόζουν ενιαία και ορθά τη διάταξη του άρθρου 5 του ν. 3345/2005 και να
µην επιβάλλουν αναδροµικά δηµοτικά τέλη σε ακίνητα που δεν
χρησιµοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται, σε περιπτώσεις υποβολής της
προβλεπόµενης υπεύθυνης δήλωσης σε χρόνο µεταγενέστερο αυτού της
διακοπής ηλεκτροδότησης.

Η Ανεξάρτητη Αρχή, διαπιστώνοντας ότι αρκετοί ∆ήµοι δεν απαλλάσσουν από τα
δηµοτικά τέλη ακίνητα που αποδεδειγµένα δεν ηλεκτροδοτούνται λόγω υποβολής της
υπεύθυνης δήλωσης περί µη χρήσης σε χρόνο µεταγενέστερο της διακοπής
ηλεκτροδότησης, επισηµαίνει ότι:

• Ο νόµος ρητά προβλέπει απαλλαγή των ακινήτων αυτών από τα δηµοτικά
τέλη «για όσο χρόνο παραµένουν κλειστά», χωρίς να προβλέπει
συγκεκριµένη προθεσµία για την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης

• Η υπεύθυνη δήλωση, σύµφωνα µε νοµολογία του Συµβουλίου της
Επικρατείας, µπορεί να αφορά παρελθόντα γεγονότα, εποµένως οι ∆ήµοι
οφείλουν να λαµβάνουν υπόψη υπεύθυνες δηλώσεις που αφορούν γεγονότα
ή στοιχεία αναγόµενα σε χρόνο προγενέστερο της υποβολής τους

• Η µη χρήση του ακινήτου µπορεί να αποδειχτεί συνδυαστικά, από τη
βεβαίωση διακοπής ηλεκτροδότησης και τη δήλωση του κενού ακινήτου στη
φορολογική δήλωση

• Όπως έχει επισηµάνει ο Συνήγορος ήδη από το 2014 και όπως δέχτηκε
σε πρόσφατη απόφασή του και το ∆ιοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, η µη
χρήση του ακινήτου τεκµαίρεται από την ηµεροµηνία διακοπής της
ηλεκτροδότησης, ανεξάρτητα από το χρόνο υποβολής από τον ιδιοκτήτη του
αιτήµατος απαλλαγής του από τα τέλη στον αρµόδιο ∆ήµο.

• Το βάρος να ανταποδείξει ότι το ακίνητο χρησιµοποιούνταν κατά το κρίσιµο
διάστηµα παρά το ότι δεν ηλεκτροδοτούνταν, ανήκει στον οικείο ∆ήµο.

• Η απαίτηση ορισµένων ∆ήµων για ταυτόχρονη µε τη διακοπή
ηλεκτροδότησης υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης, αποτελεί µια επιπλέον
αυθαίρετη προϋπόθεση, µη προβλεπόµενη από το νόµο, η οποία δε
συνάδει µε το σκοπό του νοµοθέτη και επιβαρύνει τους πολίτες.

Έγγραφο Σ.τ.Π.
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΠ: Απαλλάσσονται των δημοτικών τελών τα ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται"

Τουρκία: Σύντομα στη Μεσόγειο το πρώτο πλοίο - γεωτρύπανο

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας δήλωσε πως το πρώτο πλοίο - γεωτρύπανο της χώρας του θα σταλεί το συντομότερο δυνατό στη Μεσόγειο για υποθαλάσσιες έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ χαιρέτισε το 2017 ως μια επιτυχημένη χρονιά για τις έρευνες που αφορούν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, και είπε ότι το πρώτο ενεργό πλοίο-γεοτρύπανο της χώρας θα ανοίξει μια νέα σελίδα για τη διερεύνηση από την Τουρκία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Αναντολού», η Τουρκία έχει ήδη κάνει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, χρησιμοποιώντας δύο σεισμογραφικά πλοία, αλλά το σκάφος που αποκτήθηκε προσφάτως θα είναι το πρώτο πλωτό γεωτρύπανο της χώρας. Το σκάφος, από τη Νότια Κορέα, κατασκευάστηκε το 2011, έχει μήκος 229 μέτρα και είναι ικανό για γεώτρηση σε μέγιστο βάθος 12 χιλιομέτρων.
Ο Αλμπαϊράκ σημείωσε ότι το περασμένο έτος ήταν επίσης σημαντικό όσον αφορά την έναρξη της διαδικασία προσφορών για ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με σκοπό, όπως είπε, την απεξάρτηση από τις εισαγωγές. Η προσπάθεια, πρόσθεσε, θα συνεχιστεί εντός του 2018 ώστε η χώρα να γίνει κέντρο αιολικής και ηλιακής τεχνολογίας.

Ως χώρα εισαγωγής ενέργειας, το ενεργειακό κόστος αποτελεί σημαντικό μερίδιο του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ξένους ενεργειακούς πόρους, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Το 2016 η Τουρκία παρήγαγε το 32% του ηλεκτρισμού της από φυσικό αέριο, 32% από άνθρακα, 25% από υδροηλεκτρική ενέργεια ενώ το 11% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Σύντομα στη Μεσόγειο το πρώτο πλοίο - γεωτρύπανο"

Εισβολή Ρουβίκωνα στο υπ. Οικονομικών - Εφτασαν στο γραφείο Τσακαλώτου!

Περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών και πέταξαν τρικάκια στον όροφο όπου βρίσκεται το γραφείου του υπουργού, Ευ. Τσακαλώτου.

Λίγο μετά τις 13:30 μ.μ., 30 περίπου μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλλαν στο υπουργείο Οικονομικών, που στεγάζεται στην οδό Νίκης στην Πλατεία Συντάγματος και χωρίς να τους εμποδίσει κανείς ανέβηκαν τρέχοντας τις σκάλες και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον 6ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Εμειναν στον χώρο για λίγη ώρα και πέταξαν τρικάκια που έγραφαν: «Από την α' κατοικία έως την απεργία, δεν έχει τέλος του ΣΥΡΙΖΑ η αλητεία» και «Φοροληστρικό υπουργείο, του Τσακαλώτου το σφαγείο». Στη συνέχεια αποχώρησαν, όπως ακριβώς πήγαν, δηλαδή χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει!

Ο υπουργός Οικονομικών την ώρα της εισβολής βρισκόταν στο γραφείο του χωρίς ωστόσο να επιδιώξουν τα μέλη του Ρουκίνωνα να έρθουν σε επαφή μαζί του.

Σύμφωνα με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η εισβολή στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε «ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και στα δυσβάσταχτα μέτρα εναντίον των κατώτερων στρωμάτων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα είχε γίνει τηλεφώνημα που προειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο, το οποίο απεδείχθη φάρσα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισβολή Ρουβίκωνα στο υπ. Οικονομικών - Εφτασαν στο γραφείο Τσακαλώτου!"

ΙΜΙΑ: Η μάχη της τσιπούρας έφερε επεισόδιο μεταξύ της Κανονιοφόρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και τουρκικού σκάφους

“Ακούμπησαν” για να μην χρησιμοποιήσουμε το πιο δραματικό “συγκρούστηκαν” η Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και τουρκική ακτοφυλακίδα στα Ίμια! Γύρω από τις

βραχονησίδες έχει ξεκινήσει μέρες τώρα η “ναυμαχία της τσιπούρας”, με ελληνικά και τουρκικά αλιευτικά να προσπαθούν να ψαρέψουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην περιοχή.

Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται το γεγονός για να κάνουν επίδειξη δύναμης. Σήμερα η κατάσταση ξέφυγε και στην περιοχή εμφανίστηκε η Κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ. Κατά τη διάρκεια των ελιγμών, η Κανονιοφόρος “ακούμπησε” με τουρκική ακτοφυλακίδα, χωρίς κανένα από τα δύο σκάφη να υποστούν ζημιές.

Το κυνηγητό συνεχίζεται και στο ΓΕΝ επικρατεί συναγερμός, για παν ενδεχόμενο.

militaire
Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΜΙΑ: Η μάχη της τσιπούρας έφερε επεισόδιο μεταξύ της Κανονιοφόρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και τουρκικού σκάφους"

Ανάκληση του συμπληρώματος διατροφής BPI Best Bcaa 300g Fruit Punch

Στην ανάκληση του προϊόντος BPI Best Bcaa 300g Fruit Punch, λόγω παρουσίας του μη εγκεκριμένου νεοφανούς τροφίμου (novel food) σαν συστατικό Agmantine Sulfate, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φασρμάκων (ΕΟΦ). Το προϊόν διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής και μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ η απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τη διακίνηση του προϊόντος στην Ελλάδα οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά. Επίσης να ενημερώσουν τον ΕΟΦ στην περίπτωση που το προϊόν εξήχθη σε άλλη χώρα.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάκληση του συμπληρώματος διατροφής BPI Best Bcaa 300g Fruit Punch"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news