facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΥΠΕΞ Σκοπίων δεν αρνείται το δημοσίευμα της Wikileaks για συνεργασία με τη CIA

Η δημοσιοποίηση των μυστικών εγγράφων από την ιστοσελίδα Wikileaks ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ ήταν πληροφοριοδότης και προστατευόμενη πηγή της αμερικανικής πρεσβείας το 2008, είχε πολλές αντιδράσεις στο κοινό, γράφει η σκοπιανή ‘Βέτσερ’.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα σχολιάζουν ότι ο Ντιμίτροφ προκάλεσε ζημιά στο ζήτημα του ονόματος με την κατασκοπευτική δράση για τις αμερικανικές υπηρεσίες ή την CIA.

Ο Ντίμιταρ Απατσίεφ  μέλος του κόμματος της Αριστεράς, μετά τη δημοσίευση των πληροφοριών ζήτησε την παραίτηση του υπουργού των εξωτερικών.

Το πρακτορείο «MakFax» ζήτησε μια απάντηση από το γραφείο του Εισαγγελέα εάν ο υπουργός θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος ή αν υπάρχουν λόγοι για έρευνα. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπήρξε κάποια απάντηση.

Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμίτροφ, έγραψε στο Facebook, ότι το θέμα είναι πολύ παλιό και είχαν δημοσιευθεί το 2010 σχετικές πληροφορίες.


«Το δημοσίευμα του Wikileaks λέει στην πραγματικότητα ότι έχω εργασθεί συνεχώς για την εκπλήρωση των στρατηγικών στόχων της χώρας που είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ και  στην ΕΕ. Το ότι έχω επικοινωνήσει με  τους στρατηγικούς μας εταίρους, τις ΗΠΑ,  το έκανα για τα εθνικά συμφέροντα της Μακεδονίας».

Θα προσθέσει:

«Το γεγονός ότι μετά από οκτώ χρόνια προσπαθούν να δημιουργήσουν κατάσταση με τις πληροφορίες αυτές, είναι μια προσπάθεια δυσφήμισης για το πρόσωπό μου και για να βλάψουν την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».


echedoros-a

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news