facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Wikileaks: Ο ΥΠΕΞ της πΓΔΜ είναι πράκτορας της CIA! (Έγγραφα)

Αλβανικά δημοσιεύματα φέρουν στο προσκήνιο μια μυστική έκθεση που δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα ‘Wikileaks’, όπου ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμίτροφ, υπήρξε μυστικός πληροφοριοδότης της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ ( CIA).

Τα δημοσιεύματα που είναι σε πολλές αλβανικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι όταν ο Ντιμίτροφ το 2008 ήταν πρέσβης, υπήρξε  ο μυστικός πληροφοριοδότης της CIA  για τις προθέσεις του τότε πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και του πρώην προέδρου των Σκοπίων Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Εκείνη την εποχή είχε αναπτυχθεί η διαδικασία της επίλυσης του προβλήματος του ονόματος με την Ελλάδα και ο Ντιμίτροφ, σύμφωνα με την Wikileaks, φέρονταν ως προστατευόμενη πηγή της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια.

Σημειώνεται – γράφουν τα δημοσιεύματα- ότι οι αρχές των ΗΠΑ και ο Ντιμίτροφ δεν αντέδρασαν στα νέα που δημοσιεύθηκαν  ευρέως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.




Current Republic of Macedonia Foreign Minister Nikola Dimitrov was listed as a "protect" U.S. embassy source twice in 2008 after providing information on the Greece-Macedonia name dispute and NATO, EU integration.

1) https://wikileaks.org/plusd/cables/08SKOPJE606_a.html …
2) https://wikileaks.org/plusd/cables/08SKOPJE601_a.html …

echedoros-a

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news