facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα, η μόνη χώρα που δεν κατόρθωσε να αξιοποιήσει το QE -Με ευθύνη Τσίπρα

Εξαιτίας του κ. Τσίπρα χάθηκε άλλη μια ευκαιρία για τη χώρα σημειώσε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζοντας τον τερματισμό του QE στο τέλος του χρόνου, που ανακοίνωσε η ΕΚΤ.

Ο τομεάρχης Οικονομικών σε δήλωσή του αναφέρει ότι «χθες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015 και ενίσχυσε με σημαντική ρευστότητα τις ευρωπαϊκές οικονομίες κατά την περίοδο της κρίσης, συμβάλλοντας δι' αυτού του τρόπου στην ανάπτυξη της ευρωζώνης» και προσθέτει:

«Δυστυχώς, ενώ η Ελλάδα είχε ανάγκη αυτού του προγράμματος περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της ευρωζώνης, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, είναι η μόνη που δεν κατόρθωσε να το αξιοποιήσει».

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ σημειώνει: «Παρά το γεγονός ότι η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση αποτελούσε δέσμευση και προτεραιότητα της κυβέρνησης τα προηγούμενα χρόνια, όπως άλλωστε και πολλές άλλες, απέτυχε να την κάνει πράξη. Όπως απέτυχε να δημιουργήσει τις συνθήκες για την ασφαλή, συστηματική και με χαμηλό κόστος δανεισμού χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές. Εξαιτίας του κ. Τσίπρα, άλλη μία ευκαιρία για τη χώρα χάθηκε».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news