facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Συντάξεις και προϋπολογισμός στο τραπέζι του Eurogroup – Οι δύο εκκρεμότητες

Το μέτρο της μη περικοπής συντάξεων τίθεται επί τάπητος τη Δευτέρας, 3 Δεκεμβρίου, στη νέα συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν σχετικά, ενώ επί τάπητος τίθενται και τα πρώτα αποτελέσματα της μεταμνημονιακής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, με βάση την σχετική έκθεση της Κομισιόν.

Σε τεχνικό επίπεδο η μη περικοπή έχει εγκριθεί, όπως δήλωσε και ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης προ ημερών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για τις χώρες, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει εκφράσει επιφυλάξεις, οι προϋπολογισμοί του 2019 θα εγκριθούν στις 3 Δεκεμβρίου χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση.

Ανάμεσα σε αυτές θα είναι και η Ελλάδα, η οποία έχει καταθέσει προϋπολογισμό που προβλέπει τη μη κατάργηση των συντάξεων. Στον ίδιο προϋπολογισμό περιλαμβάνονται και αντίμετρα, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Εκκρεμότητες

Παρόλα αυτά σε εκκρεμότητα παραμένουν δύο ζητήματα – αγκάθια τα οποία σε συνεννόηση με τους θεσμούς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν άμεσα. Το πρώτο αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, με δεδομένο ότι εκπνέει η ισχύς του «νόμου Κατσέλη». Το δεύτερο αφορά στη διανομή κοινωνικού μερίσματος.

Για τα ζητήματα αυτά, μετά το Εurogroup της Δευτέρας μάλιστα, αναμένεται τα τεχνικά κλιμάκια και οι ελληνικές Αρχές να έχουν αλλεπάλληλες επικοινωνίες έτσι ώστε να βρεθεί λύση.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news