facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

«Δεν θα επαναδιαπραγματευθούμε» το Brexit λέει η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα διαπραγματευθεί εκ νέου τη συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξε με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. «Έχουμε μια συμφωνία στο τραπέζι», δήλωσε σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θυμίζοντας μια θέση που εξέφρασε ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. «Δεν θα επαναδιαπραγματευθούμε», τόνισε.

Η ΕΕ είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια», δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο Γιουνκέρ είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τη κ. Μέι.

Να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι η βρετανική κυβέρνηση μπορεί μονομερώς να ανατρέψει την απόφασή της για το Brexit, χωρίς να συμβουλευτεί τις άλλες χώρες-μέλη.

Με μια επείγουσα απόφασή του, η οποία εκδόθηκε μόλις μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη ψηφοφορία του βρετανικού κοινοβουλίου για τη συμφωνία για το Brexit ανάμεσα στην ΕΕ και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ελεύθερο να ανακαλέσει μονομερώς τη γνωστοποίηση για την πρόθεσή του να αποσυρθεί από την ΕΕ».

Πιο συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Βρετανία μπορεί να ανακαλέσει μονομερώς την ενεργοποίηση του άρθρου 50, και μια τέτοια απόφαση δεν θα είχε καμία επίπτωση ή αλλαγή στη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.

Η απόφαση χαρακτηρίζεται αναμενόμενη, αφού κινείται στο ίδιο σκεπτικό με την πρόταση του εισαγγελέα, την περασμένη εβδομάδα.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news