facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Αποκλειστικό: Στη «φάκα» του ΣΔΟΕ δύο εταιρείες που πουλούσαν προϊόντα-«μαϊμού»

Οι επιτήδειοι του διαδικτύου έκαναν και πάλι το «θαύμα» τους, υπενθυμίζοντας στους πελάτες του ηλεκτρονικού εμπορίου ότι θα πρέπει να ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ελέγχουν τις παραγγελίες προϊόντων ή υπηρεσιών που κάνουν μέσω του διαδικτύου, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να παρεισφρήσει η εξαπάτηση.

Αυτό ακριβώς έκαναν και δύο εταιρείες που μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων σε 70.000 πελάτες τους κατάφεραν τα τελευταία δύο χρόνια να αποκομίσουν ως έσοδα 5,5 εκατ. ευρώ, πουλώντας τους «μαϊμού» επώνυμα ρούχα και υποδήματα και όλα αυτά φυσικά εκτός του «ραντάρ» της εφορίας (εννοείται χωρίς την καταβολή φόρων και ΦΠΑ).

Για να προωθήσουν τα προϊόντα τους χρησιμοποιούσαν ως «κράχτη» διαφήμισης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας διεθνείς ιστότοπους, αλλά και δικές τους ιστοσελίδες.

Ωστόσο, καταγγελίες πελατών τους που έφτασαν στο ΣΔΟΕ οι οποίοι ανέφεραν ότι έλαβαν διαφορετικά προϊόντα από αυτά που είχαν συμφωνήσει (π.χ «μαιμού» παπούτσια πασίγνωστης εταιρείας) οδήγησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στον εντοπισμό τους και στη σύλληψη των υπευθύνων.

Οι δύο εταιρείες, η μία από τις οποίες δήλωνε ανύπαρκτη διεύθυνση, εισήγαγαν τα «επώνυμα» προϊόντα τους από την Κίνα και για να μην κινούν υποψίες τα διέθεταν στα 2/3 της λιανικής τους τιμής στην αγορά σε ανυποψίαστους πελάτες.

Αποτέλεσμα, τουλάχιστον 70.000 πελάτες να την πατήσουν και να παραλάβουν, μέσω εταιρείας κούριερ, με αντικαταβολή παραποιημένα ρούχα και υποδήματα πασίγνωστων διεθνών εταιρειών.

Από τους ελέγχους που έκανε το ΣΔΟΕ στις εταιρείες κούριερ, με τις οποίες συνεργάζονταν οι επιτήδειοι, διαπίστωσε ότι με βάση τα τιμολόγια που είχαν εκδοθεί οι εμπλεκόμενοι των δύο εταιρειών είχαν καταφέρει να εισπράξουν 5,5 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται από το ΣΔΟΕ, ώστε να εντοπιστεί ο χώρος και η περιοχή αποθήκευσης των εισαγόμενων από την Κίνα «μαϊμού προϊόντων, που σε αρκετές από ανάλογες περιπτώσεις χρησιμοποιούν αποθήκες με έδρα την Αγία Βαρβάρα Αττικής

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news