facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Η ΔΕΗ έσβησε το φουγάρο της Χαλυβουργικής

Τους διακόπτες από το εργοστάσιο της Χαλυβουργικής κατέβασε τελικά αργά χθες το βράδυ η ΔΕΗ, υλοποιώντας το τελεσίγραφο που είχε στείλει στη διοίκηση της εταιρείας από την περασμένη εβδομάδα.

Τέλος του μήνα εκπνέει και η παράταση που έχει δοθεί αντίστοιχα για την εξεύρεση λύσης και προς την Λάρκο, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο οφειλέτη της ΔΕΗ με χρέη περίπου 285 εκ. ευρώ. Το ΥΠΕΝ προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες στην υπογραφή νέας σύμβασης με την Λάρκο, προτείνοντας μέτρα εξορθολογισμού του κόστους ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ξεκινήσει η αποπληρωμή των παλιών χρεών, που θεωρείται ένα εξαιρετικά δύσκολο όσο και αβέβαιο εγχείρημα.

Τα μεσάνυχτα ο διαχειριστής του συστήματος (ΑΔΜΗΕ) τράβηξε την πρίζα της Χαλυβουργικής, αφήνοντας μετέωρους περίπου 170 εργαζόμενους παραμονές Χριστουγέννων.

Το επόμενο βήμα είναι η διεκδίκηση των οφειλών της βιομηχανίας με νομικά μέσα, εκτός όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές εάν μέσα στις επόμενες μέρες η Χαλυβουργική, εξοφλήσει ένα ικανοποιητικό μέρος των οφειλών και ρυθμίσει το υπόλοιπο των χρεών. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνει νέο συμβόλαιο και τότε η ιστορική μονάδα θα μπορεί να συνδεθεί ξανά στο ρεύμα και να λειτουργήσει.

Η ΔΕΗ είχε προαναγγείλει ότι θα σκληρύνει την στάση της και θα προχωρήσει σε άρση εκπροσώπησης της Χαλυβουργικής (καταγγελία της σύμβασης) πριν από περίπου μήνα, κίνηση η οποία συνοδεύτηκε με διαρροές για σκληρή στάση απέναντι και στον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος είχε αρνηθεί να υλοποιήσει το μέτρο. Η ΔΕΗ υπαναχώρησε τότε με κυβερνητική παρέμβαση.

Μάλιστα, ερωτηθείς προ εβδομάδων από το «newmoney» ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σταθάκης είχε δηλώσει ότι θα δινόταν μια μικρή διορία στην εταιρεία εξαιτίας των δικαστικών ενδοοικογενειακών διενέξεων μεταξύ του πατέρα και των γιων της οικογένειας Αγγελόπουλου. Είχε αφήσει σαφώς όμως να εννοηθεί ότι η εποχή που η ΔΕΗ έκλεινε τα μάτια στα μεγάλα «βερεσέδια» της βιομηχανίας έχει περάσει και ότι ο χρόνος που θα δινόταν στην Χαλυβουργική θα ήταν περιορισμένος.

Η εταιρεία παρά το χρόνο που είχε δεν κατάφερε να καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την εξόφληση των 31 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστά στην επιχείρηση, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η καταγγελία της σύμβασης.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news