facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Επιτυχής δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου στη Ρωσία

Την επιτυχή δοκιμή νέου ρωσικού υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος με την ονομασία Avangard, ικανού να οπλισθεί με πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές, παρακολούθησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν παρακολούθησε την δοκιμή που έγινε στη ρωσική Άπω Ανατολή από κτίριο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στην Μόσχα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η δοκιμή αυτή, που μόλις ολοκληρώθηκε, τελείωσε με απόλυτη επιτυχία», δήλωσε κατά την διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης ο Ρώσος πρόεδρος. «Από το επόμενο έτος, το 2019, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα έχουν το νέο διηπειρωτικό στρατηγικό σύστημα Avangard...είναι μία μεγάλη στιγμή για την ιστορία των ενόπλων δυνάμεων και για την ζωή της χώρας. Η Ρωσία απέκτησε έναν νέο τύπο στρατηγικού όπλου».

Σημειώνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος είχε ανακοινώσει το Μάρτιο ότι η Ρωσία αναπτύσσει σειρά νέων οπλικών συστημάτων, ανάμεσά τους και το Avangard, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο και να διαφύγουν τις αμερικανικής πυραυλικής ασπίδας.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news