facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Αποφυλακίζονται οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του χρυσού

Σε φιάσκο αναδεικνύεται η υπόθεση του αποκαλούμενου κυκλώματος χρυσού καθώς μετά τις διαβεβαιώσεις της ΑΑΔΕ, η ανακρίτρια ανακαλεί και τα οκτώ εντάλματα προσωρινής κράτησης. Κατόπιν αυτών, όπως εξηγούν οι συνήγοροι υπεράσπισης, οι κατηγορούμενοι δεν αποκλείεται να αποφυλακιστούν και εντός της ημέρας. 
Στο έγγραφό της η ΑΑΔΕ βεβαιώνει ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι, με αποτέλεσμα, όπως εξηγούν οι νομικοί, να μη στοιχειοθετείται το αδίκημα της λαθρεμπορίας και κατ' επέκταση και αυτό της εγκληματικής οργάνωσης. Το γεγονός έσπευσαν να χαιρετίσουν οι δικηγόροι.
Αλέξης Κούγιας
«Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια, η οποία προς τιμήν της, μας ανακοίνωσε ότι από χθες το μεσημέρι, με επιμέλειά της, κατάφερε να προκαλέσει αντίδραση από την ΑΑΔΕ, που είναι η μόνη αρμόδια για να βεβαιώνει τελωνειακές παραβάσεις. Κατόπιν αυτού ενεργοποίησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία για αποφυλάκιση. Το βέβαιο είναι ότι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Αυτό είναι το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δικαιοσύνη για ιδιοτελείς σκοπούς, αλλά η δικαιοσύνη δίνει απαντήσεις. Δεν γνωρίζω αν αυτεπαγγέλτως η δικαιοσύνη στραφεί σε βάρος αυτών που δημιούργησαν φαρσοκωμωδία».
Δημήτρης Κακόγιαννος
«Είναι μία κακή νομική τροφή από μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα».
Επαμεινώνδας Παπαδέας
«Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, μία μητέρα δύο ανήλικων βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη».
Παναγιώτης και Γιώργος Μιχαλόλιας
«Μετεβλήθη το αστυνομικό τμήμα ασφαλείας σε αστυνομικό τμήμα ανασφαλείας. Οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στην ταλαιπωρία με σοβαρές διώξεις, χωρίς να έχουν οποιοδήποτε νομικό έρεισμα όπως βεβαίωσαν οι αρμόδιες αρχές του ΥΠΟΙΚ. Κλείνουμε με την εξής φράση: Ο μη γένοιτο επανάληψη αυτής της διωκτικής αυθαιρεσίας και αξίζει να τονίσουμε και την ευαισθησία των δικαστικών αρχών, οι οποίες μέχρι σήμερα έκαναν άλματα στο κενό».
Θυμίζεται ότι οι προφυλακιστέοι κατέθεσαν αίτημα αποφυλάκισης μετά τη διαβίβαση στην ανακρίτρια εγγράφου της ΑΑΔΕ, η οποία επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία. Το γεγονός καθιστούσε έωλο το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Αδικήματα τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους.
Νωρίτερα αίτηση αποφυλάκισης του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου - Δημητρίου Μυλωνά κατέθεσε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας.
Στην αίτηση αναφέρει τα εξής:
«Του Ριχάρδου - Δημητρίου Μυλωνά του Ιωάννη, κάτοικου Αθηνών.
Πληροφορήθηκα ότι εχθές τόσο Εσείς όσο και η αρμόδια Εισαγγελέας επικοινωνήσατε με το Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εφαρμόζουν τον Τελωνειακό Κώδικα και διαπιστώσατε την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με εμένα κατηγορίες.
Κατόπιν αυτού και προς αποφυγή της ειλημμένης αποφάσεώς μου να μηνύσω τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, διότι κατά την επιεικέστερη εκδοχή παραπλανήθηκαν, Σας καλούμε όπως εφαρμόσετε την διάταξη του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ., σύμφωνα με την οποία “Αν στη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει ότι δεν υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίον διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση ή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, μπορεί ο ανακριτής αυτεπαγγέλτως ή με πρόταση του εισαγγελέα να άρει αυτά τα μέτρα ή να υποβάλει στο συμβούλιο αίτηση για την άρση τους. Εναντίον αυτής της απόφασης ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο των εφετών”.
ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΑΙ
Όπως κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ. αφεθώ ελεύθερος.»
Απόφαση

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news