facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Τοσουνίδης: Όσοι ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών θέτουν εαυτόν εκτός ΑΝΕΛ

«Εμείς μιλούμε για αποχώρηση από κυβερνητικούς στόχους αλλά και την κυβερνητική πλειοψηφία» σε περίπτωση που έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Ο κ. Τοσουνίδης τόνισε: «Οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος χαρακτηρίζονται από την απόλυτη συνέπεια σε αυτά που πιστεύουν και σε αυτά που διακηρύσσουν. Έχουμε αναλάβει ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό και θα πράξουμε αναλόγως» και σε ερώτηση για τυχόν κατάθεσης πρότασης μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση είπε: «Εμείς δεν θα ψηφίσουμε πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας. Απορώ με τη ΝΔ αν θέλει για δεύτερη φορά να εκτεθεί με τέτοιον τρόπο».

Όσο για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ανέφερε: «Όπως έχει πει ο Π. Καμμένος, ο αντιπρόεδρος κ. Σγουρίδης, και επιβεβαιώνω και εγώ με κανέναν τρόπο εμείς δεν θα δώσουμε στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε σε περίπτωση που θα τεθεί ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση».

Ο κ. Τοσουνίδης μίλησε και για τη διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας στα Σκόπια: «Θα πρέπει πρώτα να δούμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας στα Σκόπια. Ούτως ή άλλως για εμάς αυτή είναι μία νεκρή συμφωνία με ευθύνη του κ. Ζάεφ. Στις Πρέσπες υπεγράφη ένα προσύμφωνο. Εμείς έχουμε καθαρά δηλώσει ότι αν τελειώσει η διαδικασία από τη σκοπιανή πλευρά, εμείς θα τοποθετηθούμε. Όποια συμφωνία περιλαμβάνει τη χρήση του ονόματος Μακεδονία, όχι μόνο δεν σταματάει τον αλυτρωτισμό, αλλά τον πυροδοτεί. Δικαιωνόμαστε και σε αυτό. Ο διαχωρισμός είναι μεταξύ αυτών που δίνουν το όνομα Μακεδονία και σε αυτούς που δεν δίνουν».

Όσο για τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που τυχόν ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τοσουνίδης είπε: «Οι μεμονωμένοι που θα διασπάσουν το ενιαίο μέτωπο των ΑΝΕΛ, θέτουν τον εαυτό τους εκτός κινήματος».

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news