facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Καμμένος: Θα τσακίσουμε όποιον αμφισβητήσει την εδαφική μας ακεραιότητα - Αποχωρώ μόλις έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

Νέο μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την εδαφική ακεραιότητά της χώρας μας, έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προαναγγέλλοντας, παράλληλα, ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση μόλις έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα ειρηνική, εμείς δεν επιθυμούμε τον πόλεμο, κάνουμε τα πάντα για να έχουμε την ειρήνη, αλλά στέλνουμε και ένα μήνυμα απόλυτα σαφές προς τους πάντες: όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο, θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψή του στην ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο.

Εξήγησε πως «Αυτό δεν είναι απειλή προς κανέναν, δεν είναι λεονταρισμός, είναι η άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας, του δικαίου. Το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή, για να καταλάβουν όλοι ποια είναι τα όριά μας και να ξέρουν ότι το έθνος είναι ενωμένο».

Όπως είπε, «οι Ένοπλες Δυνάμεις ενώνουν τους Έλληνες και το έθνος. Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν το Εθνόσημο και τη Σημαία. Αυτή είναι η δύναμή μας. Ενωμένος ο Ελληνισμός ποτέ δεν απέτυχε. Μόνο όταν μπήκε μέσα μας η διχόνοια, τότε κατάφεραν να μας πλήξουν, για λίγο. Γιατί για λίγο καιρό ξαποσταίνει η Ελλάδα και ξανά για τη δόξα τραβά.

Στην Κύπρο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, που έχω την πολιτική ευθύνη, μαζί με την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία κάναμε πολλά. Είμαστε σήμερα εδώ, με τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, παρουσία του Διοικητού σας, του κ. Πρέσβη και του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, για να δείξουμε ότι η Κύπρος δεν είμαι μακριά».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι ίσως να είναι η τελευταία φορά που βρίσκεται στη Κύπρο με την ιδιότητα του Υπουργού. «Ήμουν εδώ αυτά τα χρόνια σε κάθε παρέλαση, κάθε 1η Απριλίου, αλλά εάν το εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας έρθει στη Βουλή με τη συμφωνία των Πρεσπών εγώ έχω υποχρέωση να αποχωρήσω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και από την κυβέρνηση. Δεν μου το επιτρέπει ούτε η ιστορία ούτε η υπηρεσία μου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να συναινέσω στην παράδοση του όρου της Μακεδονίας. Και θα το κάνω ενσυνείδητα, εκ μέρους της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και πολλών από εσάς».

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news