facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Πηγές ΥΠΕΞ: Στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών τον Ιανουάριο - «Δεν αφήνουμε εκκρεμότητες»

Εντός του Ιανουαρίου η Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

«Δεν θα αφήσουμε εκκρεμότητες στη ΝΔ. Έχουμε διπλή πλειοψηφία και για τις Πρέσπες και για ψήφο εμπιστοσύνης αν χρειαστεί», ανέφεραν οι ίδιες πηγές εκτιμώντας ότι έως Μάιο θα έχει επικυρωθεί και το πρωτόκολλο εισδοχής του ΝΑΤΟ από τη χώρα μας, προσθέτοντας πως οι αλλαγές που υιοθετήθηκαν στο Σύνταγμα των Σκοπίων ικανοποιούν την ελληνική πλευρά.

Αναφορικά με το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, διπλωματικές πηγές αναφέρουν, ότι έχουν ενταθεί οι προσπάθειες ώστε αυτό να διεξαχθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Για το επίπεδο των ελληνοτουρκικών αλλά και τουρκοαμερικανικών σχέσεων, διπλωμάτες αναφέρουν ότι η στάση των ΗΠΑ σε Τουρκία, είναι ξεκάθαρη καθώς έχουν προειδοποιήσει ότι αν προχωρήσουν στην αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 θα υπάρξουν κυρώσεις.

Για τις διμερείς σχέσεις ανέφεραν: «Δεν είναι καλό να έχεις μια εχθρική Τουρκία. Δεν προκαλούμε, αλλά δεν θα ανεχθούμε σε δικό μας έδαφος κατάληψη».

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news