facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Μοίρασε πρόστιμα το ΕΣΡ, σε ποιο κανάλι επιβάλει «μαύρο» για μια ημέρα!

Άστραψε και βρόντηξε» το ΕΣΡ μοιράζοντας τσουχτερά πρόστιμα σε κανάλια και επιβάλλοντας μέχρι και το… «μαύρο» για μια ημέρα. Στο στόχαστρό του βρέθηκαν ο ΣΚΑΪ, το Νέο Κανάλι, αλλά και το Open Beyond, αν και η υπόθεσή του αφορά την εποχή του Epsilon.

Αναλυτικότερα, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon (νυν Open Beyond) για τον τρόπο κάλυψης του θανάτου του τραγουδιστή Π. Παντελίδη. Το ΕΣΡ επιβάλλει το πρόστιμο για την ποιότητα του εκπεμπόμενου προγράμματος και τη δραματοποίηση των γεγονότων. Το πρόστιμο αφορά τις εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου και του Μένιου Φουρθιώτη.

Παράλληλα, επέβαλε πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ στην εταιρεία ΣΚΑΪ Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ, για την ταυτόχρονη μετάδοση του τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων από το ραδιόφωνο. Είναι η δεύτερη φορά που τιμωρείται ο ΣΚΑΪ για το ίδιο θέμα, ο οποίος είχε προσφύγει και στο ΣτΕ με απόρριψη της αίτησής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΣΡ εμφανίζεται αποφασισμένο, σε περίπτωση που ο σταθμός δεν εφαρμόσει την απόφασή του, να επανέλθει με πρόστιμα για την κάθε ημέρα παραβίασης της νομοθεσίας.

Από εκεί και πέρα, με την επιβολή διακοπής προγράμματος για μία ημέρα (η ποινή επιβάλλεται την 10η Ιανουαρίου 2019) τιμωρείται ο τηλεοπτικός σταθμός Νέο Κανάλι «Ε» (πρώην EXTRA) από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τον προσβλητικό λόγο στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά, αναφορικά με τον παίκτη του μπάσκετ Θ. Αντετοκούνμπο.

Στον σταθμό επιβάλλονται επίσης χρηματικά πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ για μετάδοση ρατσιστικού λόγου και χαμηλής ποιότητας προγράμματος. Για το μικρό ύψος των προστίμων, συνεκτιμήθηκε από τα μέλη του ΕΣΡ, το γεγονός ότι ο σταθμός έδειξε έμπρακτη μεταμέλεια, διακόπτοντας και τη μετάδοση της συγκεκριμένης εκπομπής. Σημειώνεται ότι την ημέρα της ποινής (10 Ιανουαρίου 2019) το κανάλι θα εκπέμπει «μαύρο» χωρίς καμία άλλη σήμανση.

Στο μικροσκόπιο και η υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, το ΕΣΡ εξετάζει πλέον και την υπόθεση κάλυψης από τα ΜΜΕ, των γεγονότων αναφορικά με τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο.

Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει επτά φάκελοι (επτά ξεχωριστές υποθέσεις) για το θέμα και σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΣΡ, κρίνει την υπόθεση ως εξόχως σοβαρή.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news