facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Τσίπρας: «Δεν λύνουμε το Μακεδονικό για να κάνουμε το χατίρι καμίας τρίτης χώρας»

Να πείσει πως η συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και της ΦΥΡΟΜ και όχι ξένων δυνάμεων επιχειρεί ο κ. Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνοντας τρεις φορές σε ολοσέλιδο άρθρο πως «δεν κάνουμε εξωτερική πολιτική χάριν τρίτων».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην ώρα που βρίσκεται στην Ρωσία για κρίσιμες επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, επιλέγει να δείξει τόσο στο εσωτερικό όσο και στην ρωσική κυβέρνηση πως η συμφωνία για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας – που θα οδηγήσει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ – δεν επιβλήθηκε από «τρίτη χώρα».

«Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει τα κρίσιμα εθνικά της θέματα υπό το πρίσμα τρίτων δυνάμεων. Είτε αυτές είναι συμμαχικές δυνάμεις στο ΝΑΤΟ, είτε σημαντικοί εταίροι όπως η Ρωσία» αναφέρει αρχικά ο πρωθυπουργός σε κείμενο που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για να συνεχίσει πως η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων «ήταν η προτεραιότητά μας στις προσπάθειές μας να λύσουμε το Μακεδονικό και όχι οι απόψεις και οι θέσεις τρίτων χωρών» και να προσθέσει σε άλλο σημείο «δεν λύνουμε το Μακεδονικό για να κάνουμε το χατίρι καμίας τρίτης χώρας και ούτε καν διανοηθήκαμε ότι θα επιτρέψουμε να δεχθούμε ποτέ πιέσεις, σε ότι αφορά τη διαπραγματευτική μας στάση, από τρίτη χώρα».

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στους στόχους της επίσκεψής του στη Μόσχα, τονίζει ότι αυτή έρχεται «με τη χώρα εκτός μνημονίων» και έχοντας «επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Ο ίδιος σημειώνει ότι η Ελλάδα «καθίσταται διαμετακομιστικός και ενεργειακός κόμβος στην περιοχή, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για επενδύσεις, όχι μόνο στον τουρισμό και στην αγορά ακινήτων, αλλά σε στρατηγικές υποδομές μεταφορών και ενέργειας και πολλούς άλλους τομείς».

Κλείνοντας ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώνει χαρακτηριστικά: «Επαναφέρουμε τις σχέσεις των δύο χωρών στις ράγες που με κόπο στρώσαμε από το 2015 έως σήμερα και αναδεικνύουμε τις ευκαιρίες που ανοίγονται για τις ελληνορωσικές σχέσεις, μετά την έξοδο της χώρας από την κρίση και υπό τις νέες γεωπολιτικές συνθήκες».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news